Digidexo.com

ibs ryggsmerter

IBS leddsmerter og influensalignende symptomer

Irritabel tarm syndrom (IBS) kan være en svært nedbrytende og ubehagelig tarmlidelse. Ofte symptomene kan oppstå ganske plutselig og kan i utgangspunktet synes å være lik de av magen influensa eller gastrointestinale plager. Irritabel tarm syndrom er en utpreget annerledes lidelse, imidlertid, og kan forekomme i perioder på tre måneder eller lenger. Irritabel tarm syndrom kan også være en indikator på andre tilstander som cøliaki eller matallergier til hvete eller gluten.

Om

Ifølge International Foundation for funksjonelle gastrointestinale lidelser, er IBS en samling av ulike symptomer som utgjør syndromet. For mange mennesker med sykdommen, symptomene kommer og går, avhengig av mengden stress de er under, mat de spiser og en rekke andre faktorer. IBS er preget av gastrointestinale plager som inkluderer influensalignende symptomer.

Symptomer

Ifølge WebMD, er det mange symptomer på IBS som etterligner andre lidelser. Disse inkluderer hyppig diaré og / eller forstoppelse, magesmerter, følelse av å være oppblåst og endringer i konsistens og utseende på avføring. I motsetning til magen influensa, er det ingen feber assosiert med sykdommen. Andre symptomer på IBS kan omfatte muskelsmerter, tretthet, kvalme, depresjon, ryggsmerter og søvnløshet. Leddsmerter er sjelden forbundet med IBS. Hyppigheten av symptomer er også en viktig faktor i å gjøre en diagnose av IBS. Generelt bør symptomene være tilstede i minst tre måneder og forekommer minst dig ganger i uken i minst tre ganger om dagen eller mer.

Årsaker

De nøyaktige årsakene til irritabel tarm-syndrom er ikke kjent på dette tidspunktet, ifølge WebMD. Men i en artikkel publisert i Medical News Today, er en teori som IBS er relatert til cøliaki. Dette er en lidelse i hvilken legemet er allergisk mot glutens funnet i hvete, ris og andre korn-produkter. Det er nå enkelt å teste for cøliaki med en ny finger stikk blodprøve som kan gjøres hjemme. Symptomer på cøliaki er svært lik de av IBS.

Behandlinger

Ifølge International Foundation for funksjonelle gastrointestinale lidelser, er behandling for IBS å redusere stress og for å forsøke å spise en diett som er rik på kostfiber. Det er ingen entall behandling for IBS og medisiner er ofte rettet mot lindring av symptomer inkludert lindre magesmerter og diaré og forstoppelse. Oftest er pasienter anbefales å redusere stressnivået og spise mat som ikke bringe på symptomer.

Prognose

Ifølge Medical News Today, den beste prognosen for irritabel tarm-syndrom lider er at lidelsen er en som løser seg selv innen et spørsmål om tid. For mange mennesker med denne lidelsen, er ubehag av tilstanden betydelig og de kan ha det flere ganger i løpet av livet når de IBS symptomene blir mer betydningsfulle enn andre ganger. Det anbefales at personer med tilbakevendende anfall av IBS bli testet for cøliaki.

Ryggsmerter forårsaket av prostata

Ryggsmerter

Selv om de fleste tilfeller av ryggsmerter er direkte knyttet til en skade eller abnormitet til plater eller vertebrae av ryggraden, det er mulighet for at ubehaget du opplever er faktisk grunn til noen sak som involverer prostata. Dette er i stor grad på grunn av plasseringen av prostata og effekten det kan ha på nerver av ryggraden din når du opplever noen form for utvidelse av denne kjertelen.

Prostatitt

En mulig gjerningsmann av ryggsmerter er en tilstand som kalles prostatitt. Og avhengig av typen av prostatitis som påvirker helsen, kan prostatakjertelen begynner å lide av en betennelse. Denne utvidelsen ikke bare kan hindre urinrøret, forårsaker en endring i frekvens, konsistens og haster av vannlating, men det kan også øke trykket i bekkenet, spørre smerte å manifestere i korsryggen av ryggraden (også kjent som korsryggen ). Men for prostatitt å være årsaken til smerter i korsryggen, du mer enn sannsynlig opplever andre symptomer på tilstanden, for eksempel bekkensmerter og urin endringer.

Prostata infeksjon

En annen mulig årsak til ryggsmerter på grunn av prostata er en bakteriell infeksjon. Og mye som prostatitt, kan denne infeksjonen forårsake betennelse i prostata, øke trykket i bekkenet av kroppen din. Vanligvis utløser trykket noen grad av ubehag i bekkenet samt din perineum, som er området mellom pungen og anus, men det kan også diffuse opp i korsryggen.

Prostate Cancer

Prostatakreft, spesielt i senere stadier av sykdommen, kan være årsaken til ryggsmerter. I denne situasjonen er smerte slutt et resultat av en spinal kompresjon forårsaket av metastase av kreftceller. Hvis kreften utvikler seg inn i etapper III eller IV, unormale celler som er knyttet til sykdommen er ikke lenger inneholdt innenfor veggene i prostata. De kan begynne å invadere nærliggende vev, for eksempel ryggmargen, og forårsake dannelse av en ondartet vekst som legger press på nervene i ryggraden.

Hvordan finne årsaken til et barns ryggsmerter

Hvordan finne årsaken til et barns ryggsmerter

Ryggsmerter er vanlig hos voksne, men barn blir sett av leger oftere klaget over ryggsmerter. Problemer med ryggraden som skoliose kan føre til ryggsmerter. Medisinske tilstander som ikke er relatert til ryggraden som nyreproblemer kan også være årsaken til et barns ryggsmerter. Noen smerter kan ha blitt forårsaket på grunn av skader fra sport eller traumer. Det er viktig å finne årsaken til et barns ryggsmerter slik behandling kan starte.

Hvordan finne årsaken til et barns ryggsmerter

•  Se en pediatrisk ortopedisk spesialist. En spesialist vil gjøre en fysisk undersøkelse for å se etter strukturelle unormalt i justeringen av ryggraden. En medisinsk historie vil også bli tatt. Legen vil sjekke ditt barns holdning og utføre tester for å sjekke for skader på nerver i ryggen.

2 Se symptomer. Ryggsmerter kan være ledsaget av andre problemer som for eksempel endringer i holdning eller smerter i nakke og skuldre. Be barnet ditt å beskrive smerten. Spørre om det er en brennende eller stikkende smerter. Husker når smertene startet, og avgjøre om det blir verre.

Spot alvorlige medisinske tilstander. Visse medisinske tilstander som svulster kan føre til ryggsmerter. Selv om de ikke kan være vanlig er det viktig å utelukke alvorlige problemer. Finn ut om barnet hadde feber eller problemer med å gå. Andre symptomer å være klar over er nummenhet i ben eller problemer med å kontrollere tarmer eller blæren.

har de nødvendige testene. Barnets lege vil trolig bestille en rekke røntgenbilder og muligens et bein scan. En CT-skanning eller MR kan også bestilles for mer detaljert informasjon. Barnets lege kan bestemme blod arbeid er nødvendig for å utelukke en infeksjon. Snakk med barnet ditt, og forklare hvilke tester eller prosedyrer han blir nødt til å bidra til å lindre frykten.

Finn ut om ditt barns ryggsekken er for tung. Mange barn har problemer med ryggen på grunn bære en ryggsekk som er for tung. Look for holdning endrer seg når barnet ditt går med ryggsekk. Avrundede skuldre og smerter i nakken er også symptomer et barns ryggsekk kan være for tung.

Hvordan hjelpe en lavere side Ryggsmerter

Hvordan hjelpe en lavere side Ryggsmerter


Amerikanerne bruker ca $ 50 milliard hvert år på behandlinger for smerter i korsryggen, inkludert smerte som oppstår på sidene av ryggen, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. Smerter i sidene av korsryggen varierer fra mildt irriterende for ødeleggende og vil forstyrre en persons hverdag, inkludert å ta vare på barn, jobber og nyter livet. Det er flere måter å behandle nedre side ryggsmerter for å komme tilbake til virksomheten for å leve.

Hvordan hjelpe en lavere side Ryggsmerter

•  Bo i seng for én til to dager eller lenger hvis rådet til å gjøre det av en lege, hvis nedre side ryggsmerter er forårsaket av et traume. Legg deg ned på den siden som ikke er berørt, hvis mulig. I løpet av denne tiden, komme ut av sengen noen få timer og gå rundt i 15 til 20 minutter.

Ta over-the-counter smertestillende medikamenter i henhold til pakken retninger eller en legens ordre. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler eller NSAIDs, for eksempel naproxen natrium eller ibuprofen vil redusere eventuell hevelse som ledsager den nedre ryggsmerter.

•  Påfør varme til området i form av en varmematte eller et varmt bad. Bruk en varmepute på det berørte området for 15 til 20 minutters intervaller hver tredje til fjerde time. Denne terapi er brukt alene eller i forbindelse med daglige varm dusj eller bad.

Bruk is i mellom økter av varme. Etter at varmeputen er fjernet, anvende en pakkisen etter 20 til 30 minutter. Den vekslende is og varme kan også gi en viss lettelse.

Utfør lette øvelser så snart som mulig etter skaden oppstår. Svømming, gå eller sykle alle er måter å strekke musklene i korsryggen og hjelpe deg å unngå å gjøre skaden verre eller forårsaker sekundære problemer, for eksempel muskelsvakhet og blodpropp.

Snakk med en lege hvis nedre ryggsmerter forverres eller varer lenger enn tre måneder. Ifølge WebMD, ryggsmerter som vedvarer i mer enn tre måneder anses kronisk og er behandlet med andre former for terapi, for eksempel fysioterapi, sterke medisiner, massasje, akupunktur, kirurgi eller biofeedback. Biofeedback er en prosedyre som tillater folk å kontrollere muskler og kroppsfunksjoner som ellers er ufrivillig, for eksempel blodtrykk, puls og hud temperatur.

Tegn og symptomer på IBS hos barn

Irritabel tarm-syndrom (IBS) er en vanlig gastrointestinal lidelse. Ifølge en 1996 studie publisert i Journal of Pediatrics, 6 prosent av ungdomsskoleelever og 14 prosent av high-school-alder studenter rapportert opplever symptomer på IBS.

Symptomer

Symptomene på IBS kan forstyrre barnets daglige aktiviteter. Disse symptomene varierer fra magekramper, diaré og forstoppelse, gass og oppblåsthet.

Årsaker

Årsakene til IBS er ukjent. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, bivirkninger av bestemte matvarer, stress, overvekst av skadelige bakterier i tykktarmen, og uregelmessigheter i hvordan avføringen reiser gjennom fordøyelseskanalen alle bidra til IBS.

Skole

Barn med IBS kan finne det vanskelig å gå på skole mens coping med sine symptomer. The National Digestive Diseases Clearinghouse antyder snakker med ditt barns skole administrator å arrangere ekstra bad pauser eller et eget bad for henne.

Behandling

IBS behandling for barn inkluderer å redusere stress og tar medisiner som behandler symptomene på IBS. Spise en høy-fiber diett og tar avføringsmidler for forstoppelse eller diaré medisin også kan hjelpe.

Betraktninger

En god terapeut kan hjelpe barnet å takle stress og gjøre atferdsendringer som vil forbedre sin evne til å håndtere symptomene på IBS.

Hvordan leve med IBS

Irritabel tarm syndrom (IBS) kan ta tid å diagnostisere; det finnes ingen tester for å bekrefte tilstanden, bare tester som forteller legen hva symptomene ikke tilsi. Når en irritabel tarm har blitt diagnostisert, kan du administrere symptomene ved å følge disse trinnene.

Hvordan leve med IBS

•  Reduser stress. Stress kan utløse IBS. Enten du lider av IBS med forstoppelse eller diaré, stress kan føre til enten symptom å presentere.

Endre din diett. Hvis du lider av forstoppelse, kan det være lurt å legge mer fiber i kostholdet ditt. Hvis du bor sammen med diaré, og deretter vurdere å kutte ned på meieri inntak. Regulere inntak av koffein, uavhengig av hvilke symptomer du har; koffein agitates mageslimhinnen og forårsaker kramper. Unngåelse av bønner, kål, rå brokkoli og blomkål forebygger gass og bloat.

Oppgave. Får daglig mosjon av noe slag lindrer spenninger og regulerer fordøyelseskanalen; alt du trenger er en aktivitet så enkelt som en rask spasertur eller kort joggetur.

Hold en journal detaljering dine symptomer. Holde oversikt over symptomene dine vil hjelpe deg å forstå hva som utløser symptomene slik at du vet hvordan bedre å kontrollere dem i fremtiden.

Oppdater helsepersonell regelmessig om dine symptomer. La dem vite hvis noe endrer eller blir verre. Å leve med IBS er ikke lett og er noe som bør gjøres med veiledning av legen din eller legen.

Hint

 • Plutselige forandringer, som blod i avføringen, kan indikere en mer alvorlig tilstand. Kontakt legen din umiddelbart.

Hvordan kontrollere irritabel tarm syndrom - IBS

Hvordan kontrollere irritabel tarm syndrom - IBS


Gass, forstoppelse og diaré er bare noen av de plagsomme og noen ganger pinlige symptomer på irritabel tarm syndrom. Disse manifestasjoner av sykdommen kan forstyrre hverdagen din og gjøre deg svært ubehagelig. Den gode nyheten er at det er flere endringer i livsstil som du kan gjøre for å utnytte dine symptomer, noe som gjør det mulig for deg å finne lindring og gjenvinne kontroll over livet ditt.

Hvordan kontrollere irritabel tarm syndrom - IBS

•  Redusere stress. Mange mennesker som lider av IBS opplever mer intense symptomer under spesielt stressende tider i livet. Trening, meditasjon eller bare å få riktig mengde søvn kan hjelpe deg til å slappe av og redusere noen aspekter av IBS.

Legg fiber til kosthold sakte. Frukt, grønnsaker, hele korn og bønner er spesielt effektive i å lindre forstoppelse. Bruk en fiber supplement i stedet hvis disse matvarene gjøre symptomene verre.

•  Drikk vann. Seks til åtte glass vann per dag vil bidra til å holde deg hydrert selv når du har diaré.

Unngå koffein og alkohol fordi disse stoffene kan forverre symptomene dine.

Avstå fra å drikke gjennom sugerør eller tyggegummi, slik at du minimerer mengden luft du svelger.

Hint

 • Hvis du arbeider med IBS, vil det beste alternativet være å vurdere dine kostvaner. Hvis du ikke føler deg bra på denne tiden, så hva du gjør ikke fungerer for deg. Vurdere å gjøre en endring. IBS behandling og helbredelse er absolutt innenfor rekkevidde, hvis du vil vurdere å gjøre noen viktige endringer i livsstil.
 • Det aller første du må gjøre, er å lære hvilke matvarer intensivere dine bivirkninger og påfølgende betennelsesreaksjon. Se etter en tid-testet usunn mat liste og unngå disse matvarene. Matallergier kan spille en stor rolle i denne tilstanden.
 • Gå hele Organic hvis det er mulig.
 • Du må også ta hensyn til, at det er nok andre faktorer som bidrar til kroniske problemer.
 • Candida / gjær overvekst er nesten alltid til stede i alle tarmproblemer. Det er utbredt og veldig vanlig. Det er noe som berører alle aspekter av din totale helse bildet og noe du trenger å tenke på når du kjemper dette problemet. Ikke mat gjær i systemet ditt! Det kan påvirke alle aspekter av din helse.
 • Etablere en sunn intestinal miljø, ved å bruke en påvist probiotiske og jord-baserte organismer og drepe gjær overvekst med et produkt som "Tre Lac"
 • Vurdere en glutenfri diett for å starte helbredelsesprosessen.
 • Bruk medisiner som avføringsmidler eller anti-diaré medisin nøye og under oppsyn av legen din for å unngå bivirkninger.

Slik behandler Irritabel tarm syndrom (IBS)

Slik behandler Irritabel tarm syndrom (IBS)


Irritabel tarm-syndrom (IBS) eller "spastisk colon" er et vanlig i fordøyelseskanalen tilstand som vanligvis oppstår i individer som reagerer unormalt til visse matvarer eller kjemiske stoffer. Det kan også være på grunn av stress. Symptomer på IBS kan være oppblåsthet, gass, magekramper, forstoppelse eller diaré.
Denne artikkelen vil gi deg noen tips og råd for å hjelpe administrere IBS.

Slik behandler Irritabel tarm syndrom (IBS)

•  Hvis symptomene vedvarer bør du ta kontakt med din lege for en vurdering. En avføringsprøve vil bli bedt om å teste blod eller bakterier, så vel som en X-ray and sigmoidoskopi.

Noen måter å lindre symptomene på IBS er å endre livsstil og kosthold. Unngå røyking og alkohol, samt koffeinholdige drikker. Siden disse er sentralstimulerende midler de kan forstyrre bevegeligheten og funksjoner av fordøyelseskanalen.

Drikk rikelig med vann. Det anbefales å drikke ca 6 til 8 glass om dagen. Dette vil bidra til å redusere risikoen for forstoppelse. Bruk en krakk mykner hvis forstoppelse blir et problem, og sørg for å konsultere legen din før du starter noen nye over-the-counter medisiner.

Å spise et sunt kosthold fylt med frukt og grønnsaker vil sikre et sunt fordøyelsessystem. Øk fiber inntaket hvis du har vedvarende forstoppelse.

Hold en dagbok eller logg over hvilke typer mat du spiser og oppmerksom på eventuelle reaksjoner eller bivirkninger. Dette vil hjelpe deg til å administrere og kontrollere din IBS. Ulike mennesker er berørt av eller allergisk mot ulike matvarer eller triggere, så holder en logg vil hjelpe deg å identifisere de elementene som du trenger for å redusere eller unngå i kostholdet ditt.

redusere stress er viktig for å lindre symptomene på IBS. Prøv å identifisere stressfaktorer i livet ditt og lære nye mestringsstrategier for å håndtere stress. Meditasjon eller yoga kan være svært nyttige avstressing teknikker.

Regelmessig mosjon er også en fin måte å gjenoppleve stress og symptomer på IBS.

Visse medisiner kan bidra til å regulere bevegelighet og funksjon av fordøyelseskanalen og bidra til å lindre symptomene på IBS. Legen din vil foreskrive medisiner for deg hvis han eller hun mener det er nødvendig.

Hint

 • Kvalitet søvn og hvile er tilrådelig å bidra til å redusere denne tilstanden.
 • Plasser en varmeflaske pakket inn i bomull ark på magen i 10-minutters intervaller for å hjelpe gjenoppleve smerte fra oppblåsthet eller kramper.
 • Unngå å spise krydret, varm eller fet, fet mat.
 • Denne artikkelen er ikke en erstatning for å søke medisinsk hjelp fra din egen lege.
 • ALDRI ta medisiner eller avføringsmidler med mindre legen har foreskrevet det for deg.

Hvordan holde en matdagbok for IBS

Den enkleste måten å finne ut hva dine triggere er for IBS er å holde en matdagbok. Dette vil la deg se tilbake i løpet av uken og se hvilke dager du hadde tarm problemer, og matvarer som i disse dager hadde til felles. Hvis du unngå disse matvarene i fremtiden, kan IBS sannsynligvis kontrolleres med diett alene. Les videre for å lære hvordan å holde en matdagbok for IBS.

Hvordan holde en matdagbok for IBS

•  Skriv ned mengden mat og type mat og drikke til frokost, lunsj og middag etter hvert måltid som starter på mandag. Inkluder sideelementer eller krydder du kan bruke, samt hvilken type toast eller brød som du forbruker. Inkludere hvor mange porsjoner av hver som du har, ikke bare den første platen.

Kopier ned kalorier, fett, fiber, sukker i alle former, protein og karbohydrater teller for hvert element kan du få denne informasjonen på. Hvis du spiser ute, kan du anslå tallene basert på menyen du fikk, eller spør servitør / servitør for informasjon. De fleste restauranter holde denne på hånden for gjester.

Nederst på din side på hver date, holde orden på avføring og konsistens. Hvis du glemmer å skrive ned hvor mange ganger om dagen du skal på toalettet, er det OK. Så lenge du kan huske å holde styr på konsistensen, vil din dagbok hjelpe deg å finne ut dine utløse mat.

Fullfør denne dagboknotat hver dag i en uke. På søndag ser tilbake på oppføringene og se etter matvarer som er felles for de fleste dager eller måltider. Så se på oppføringene for avføring. Hvis du ser noen konsistenser i matvarer og problem potte dager, bør du eliminere disse matvarer fra kostholdet ditt. Dette vil hjelpe deg å få kontroll over din IBS uten rusmidler.

Hold skrive i denne dagboken for en måned. Hvis du oppdager at det er matvarer som skaper problemer hver gang du har dem, bør de bli eliminert helt. Ta dette med legen din på ditt neste besøk. Dette vil tillate dem mer innsikt i de problemene du møter med kostholdet ditt, og de kan ta skritt mot å hjelpe deg å finne en gyllen middelvei.

Hint

 • Alltid konsultere legen din dersom du er på medisiner og ønsker å stoppe. Det kan være sever bivirkninger fra helt stoppe medisiner.

IBS symptomer og årsaker

IBS symptomer og årsaker


Irritabel tarm syndrom (IBS) er en smertefull gastrointestinal lidelse som rammer én av fem personer i USA, ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse. Selv om IBS kan være svært smertefullt, betyr det ikke permanent skade tarmen og kan styres med en kombinasjon av medisiner og endringer i kosthold og livsstil.

Årsaker

Musklene i tarmen vegger flytte mat gjennom fordøyelseskanalen ved vekselvis kontrahering og avslappende. Hvis du har IBS, kan riene være sterkere eller vare lenger, tvinge maten gjennom tarmen for raskt. I andre tilfeller tar maten lenger enn nødvendig for å reise gjennom tarmen. Forskere tror at kvinnelige hormoner kan spille en rolle i IBS, som sykdommen forekommer oftest hos kvinner, som starter før 35 år i 50 prosent av alle tilfeller. Endringer i nervene som styrer sammentrekninger i tarmen kan også være ansvarlig.

Symptomer

Symptomer på IBS inkludere magekramper, smerte eller oppblåsthet. Hvis maten passerer for fort gjennom tarmen og tarmen, vil du legge merke til diaré og gass. Hvis maten er forbi for sakte, kan forstoppelse føre. Slim kan være til stede i avføringen, og du kan føle at du fortsatt trenger å flytte tarmer selv etter å ha avføring. Kvinner kan merke en økning i symptomer under menstruasjonen.

Diagnose

Legen din vil stole på dine symptomer og sykehistorie, i tillegg til en eksamen, i å gjøre en IBS diagnose. Legen din vil trolig bruke Roma-kriteriene, et sett av diagnostiske retningslinjer, for å finne ut om du lider av IBS basert på dine symptomer. Du vil mest sannsynlig bli diagnostisert med IBS hvis du har magesmerter som har vart i minst tre måneder, slim i avføringen, oppblåsthet, en endring i konsistens av avføringen eller en endring i antall ganger avføring forekomme. Legen vil også spørre om du må presse for å ha avføring eller føler at tarmene ikke er helt tom etter avføring.

Testing

Hvis legen din ønsker å utelukke andre årsaker til dine symptomer, kan han foreslå at du gjennomgår en fleksibel sigmoidoskopi. Under denne testen, er en tynn, fleksibel slange inneholdende et kamera gått inn i den nedre del av tykktarmen. Legen ser bilder fra kameraet og kan avgjøre om det er et problem. Andre vanlige testene inkluderer kolonoskopi, en prosedyre lik den sigmoidoskopi som brukes til å undersøke hele colon; en datastyrt tomografi (CAT) scan og en laktoseintoleranse test for å avgjøre om en intoleranse overfor meieriprodukter forårsaker symptomene dine.

Behandling

Det finnes flere medisiner som kan bidra til å avlaste smertefulle symptomer på IBS. Spasmolytisk medisin redusere kramper og loperamid, vanligvis kjent som Imodium, kan bidra til å lindre diaré. Beroligende midler eller beroligende midler kan være foreskrevet hvis angst er å gjøre dine IBS verre.

Kosthold er en viktig faktor i behandling av IBS. Hvis enkelte matvarer synes å utløse flare-ups, anbefales det at du unngår disse matvarene. Fiber kosttilskudd kan bidra til å redusere både forstoppelse og diaré, selv om leger anbefaler at du legger fiber til kosthold gradvis å redusere gass og oppblåsthet. Koffein og mat høy i fett kan føre til tarmsammentrekninger og kramper, og det kan være lurt å unngå matvarer som inneholder disse stoffene. Noen typer frukt og grønnsaker, for eksempel bønner og kål, kan også gjøre IBS verre. Siden stress og angst kan føre til IBS symptomer forverres, anbefaler legene at du utvikle gode stress reduksjon teknikker for å minske forekomsten av fakkel-ups.

IBS symptomer og behandling

IBS, eller irritabel tarm syndrom, er en kronisk fordøyelsessykdom som rammer nesten 20 prosent av voksne, ifølge en studie. Flere kvinner enn menn er plaget med denne tilstanden. IBS er ikke en alvorlig eller livstruende sykdom, og det fører ikke til kreft i tykktarmen, men det har flere symptomer som kan være irriterende. Det finnes måter å behandle og administrere IBS ved å gjøre kosthold og livsstil endringer.

Flatulens

Utmatning av gass er en vanlig og pinlig symptom på IBS.

Forstoppelse og diaré

Begge forstoppelse og diaré er en del av IBS. En person kan ha ett problem eller begge deler, og de kan ofte alternativ.

Magesmerter

Noen mennesker har magekramper eller smerte. Ubehaget kan være mild eller alvorlig.

Fiber

Legge til mer fiber til kosthold kan forbedre IBS symptomer. The fiber legger bulk til systemet og reduserer sjansene for forstoppelse og diaré.

Vann

Drikker masse vann smører fordøyelseskanalen, og bidrar til å bevege mat og avfall gjennom systemet.

Mat Diary

Siden legene ikke vet hva som forårsaker IBS, kan holde en matdagbok varsle deg om hva slags mat kan utløse IBS symptomer.

Hvordan behandle IBS naturlig

En femtedel av amerikanerne Irritabel tarm syndrom (IBS), en smertefull lidelse i tarmen. Denne tilstanden har en rekke pinlige og ubehagelige symptomer som inkluderer: overdreven gass, kvalme, oppblåsthet, magekramper og uregelmessig tarmer.

Hvordan behandle IBS naturlig

•  Analyser dine spisevaner for å finne årsaken til smertene dine. Mens IBS ikke er forårsaket av maten du spiser, kan de øke eller utløse smerteanfall. Hold en diett journal som registrerer maten du spiser, samt hvordan disse matvarer gjør at du føler deg etterpå.

Mange IBS-pasienter har hvete og melkeintoleranse, så du kan vurdere å fjerne dem fra kosten din for å måle effekten. Sikre at du ikke taper på næringsstoffer ved å ta vitamintilskudd.

Hvis diaré er et problem, fjerne matvarer og drikker som inneholder koffein, høyt fettinnhold og søtstoffer fra kostholdet ditt. Disse er alle kjente avføringsmidler som, for å være ærlig, kroppen din kan klare seg uten. I stedet for en kopp kaffe, må de anbefalte åtte glass vann om dagen for å sikre at du ikke lider av dehydrering.

Forstoppelse kan lindres ved å innføre løselig fiber i kostholdet ditt. Matvarer som hele korn og frisk frukt og grønnsaker er rike kilder til fiber og vitaminer.

IBS kan ofte bli forverret av høye stressnivå. Bekjempe stress ved å lære avspenningsteknikker som yoga eller meditasjon. Noen lider finner at hypnoterapi tilbyr avslapping og hjelper dem å håndtere stress mer effektivt. Shiatsu massasje eller en abdominal massasje vil slappe av både sinn og kropp.

•  Vurder å innføre kosttilskudd. Mens tilbyr alle fordelene, disse naturlige rettsmidler unngå tradisjonelle medisinens bivirkninger.
Aloe vera juice, hentet fra aloe plantens indre-blad gel, kan bidra til å lindre ubehaget ved å redusere intestinal spasmer, magesmerter og oppblåsthet.
Probiotika, de "vennlige bakterier", blomstre naturlig i tarmen. Over 300 varianter bebo tarmen: noen gode og noen dårlige. Sykdom, kan antibiotika og stress forskyve balansen mellom gode og dårlige som antas å føre til tarm problemer. Levende bakterier yoghurt samt probiotiske drikker og yoghurt kan hjelpe kroppen din oppreisning balansen.

Naturmidler, gitt av naturlig helse utøvere, kan bidra til å lindre symptomer. Mange bruker peppermynte, en ingrediens lenge kjent for sine fordøyelses helbredende egenskaper. Sine egenskaper som en carminative urt bety at det kan eliminere overdreven, smertefull og pinlig gass. Det reduserer magesmerter og oppblåsthet i tarmen ved lettelser tarmmuskelsammentrekninger. Peppermynte kan tas i mange former: te, olje, inhalant eller kapsler. The Mayo Clinic i Minnesota råder IBS lider å bare ta magesaftresistente peppermynte kapsler for å redusere risikoen for halsbrann. Utdannede urte utøvere gjør ikke en praksis for forskrivning peppermynte på sin ett som en kur for IBS, så det er verdt å besøke en klinikk for videre råd.

Orienten helbredende tradisjoner tilbyr botemidler for IBS gjennom behandlinger som akupunktur. Verdens helseorganisasjon og National Institutes of Health Consensus Panel både vurdere akupunktur en passende behandling for IBS-relaterte tilstander, inkludert: kramper, forstoppelse, diaré og magesmerter. Løpet av bare fire uker med behandling, mange trente utøvere se sine kunder å redusere sin smerte og symptomer betraktelig.

hypnose og selvhypnose er ofte vellykket med IBS lider av flere grunner. Det er en stressrelatert lidelse, ved at stress kan utløse smertefulle spasmer i tarmen, så en økt med en terapeut kan bidra til å oppmuntre avslapning fra dag-til-dag spenninger. Den lærer også de lidende måter å redusere og håndtere IBS-relaterte smerter av praktisk talt alle intensitet. En langsiktig nytte av denne behandlingen er at den oppmuntrer nye måter å redusere daglig stress ved å programmere underbevisstheten med positive reaksjoner på stress utløser.

Hint

 • Hvis du mistenker at du har IBS, alltid oppsøke lege for en diagnose og medisinsk råd før du foretar noen alternativ terapi.

Hvordan unngå matvarer som utløser IBS

Anslagsvis 15 til 20 prosent av amerikanerne lider av irritabel tarm syndrom (IBS), selv om nøyaktige tall er ukjent fordi tilstanden ofte går udiagnostisert. Dens symptomer på gass, oppblåsthet, kramper, diaré og forstoppelse ligne mange andre sykdommer og tilstander. Sykdommen er uhelbredelig, og selv om det er noen medikamenter som kan hjelpe med symptomer, er det beste løpet for å hindre flareups av sykdommen ved å spise riktig.

Hvordan unngå matvarer som utløser IBS

Unngå de fleste animalske produkter. Rødt kjøtt, fjærkre mørkt kjøtt, meieriprodukter og de fleste eggeplommene er høy i fett, noe som er en stor trigger for IBS. Eggehviter, skinn hvit fjærfe kjøtt og sjømat er alle generelt OK. Mens noen meieriprodukter, slik som skummet melk og yoghurt, er lavt fettinnhold, bør de fremdeles unngås fordi de inneholder myse og kaseinproteiner, som også er IBS utløser.

Unngå stekt mat. Som animalske produkter, er disse lastet med fett - spesielt mat som er frityrstekt, for eksempel pommes frites, smultringer, løkringer og mais hunder - og kan forventes å utløse et angrep av IBS.

Unngå andre matvarer som inneholder mye fett. Disse inkluderer nøtter, kokos og oliven.

Unngå koffein og alkohol. Koffein er et sentralstimulerende, og det stimulerer mage-tarmkanalen, som ikke er en god ting i mennesker med IBS. Alkohol kan irritere både magen og mage-tarmkanalen, noe som potensielt utløse et anfall av IBS.

Unngå kunstige tilsetningsstoffer. Dette inkluderer kunstige fett som Olestra, kunstige søtningsmidler og MSG. Olestra har vært kjent for å forårsake gassen og diaré hos mennesker uten IBS symptomene. Kunstige søtningsmidler, spesielt de med sorbitol, kan utløse kramper, gass, oppblåsthet og diaré. MSG har vært knyttet til magesekken og tarm opprørt og ubehag.

Hold deg unna uløselig fiber så mye som mulig. Som fett, uløselig fiber - som finnes i kli, hele korn og de fleste rå frukt og grønnsaker - er en sterk mage-tarmkanalen stimulant. Du kan ikke unngå det helt, fordi det er nødvendig for et balansert kosthold, men holde seg borte fra tøffe, trevlet ting som selleri, popcorn, frø, grønne bønner og løk. Løselig fiber, som finnes i stivelse slik som søte poteter, havregryn, ris og pasta, er OK.

Hint

 • Mange frukt og grønnsaker inneholder uløselig fiber er OK hvis du skrelle av huden.

IBS symptomer og botemidler

Irritabel tarm syndrom eller IBS, er en kronisk tilstand som påvirker millioner av mennesker, for det meste kvinner. IBS er en sykdom i fordøyelsessystemet og dens symptomer varierer med hver person. Legene vet ikke hva som forårsaker IBS, men hormoner og følsomhet til nervene i fordøyelseskanalen er mulige gjerningsmennene. Det er ingen kur for IBS, og det er ikke livstruende. Endring i kostholdet er den beste måten å behandle symptomer.

Oppblåsthet og Gass

En utvidet magen kan indikere tarmgass. Tarmgass på en hyppig basis er en av de mer pinlige Symptomene på IBS.

Magekramper og smerter

Ubehag i magen kan være ikke-eksisterende, mild eller ødeleggende, avhengig av den enkelte.

Forstoppelse og / eller diaré

Med IBS, kan en person ha sjelden avføring eller vannaktig avføring. Typene og intensitet varierer fra person til person.

Stress

Stress er blitt vist å utløse IBS symptomene eller forverre tilstanden. Ved å redusere stress kan du lindre noen av symptomene.

Væsker

Drikkevann, frukt og grønnsaksjuice, og urtete hele dagen hjelper fordøyelsessystemet utføre mer effektivt.

Fiber

Spise mat med høyt fiber eller ta fibertilskudd hjelpemidler fordøyelsessystemet ved å legge bulk, noe som resulterer i regelmessig avføring.

Matvaner

Hold oversikt over hva du spiser og når du spiser den. Forskere tror at matvarer kan utløse IBS hos noen mennesker.

IBS symptomer i menn

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en vanlig lidelse som påvirker så mange som 1 av 5 personer. Sykdommen er ofte referert til som en spastisk kolon og er forbundet med abdominal smerte og ukontrollerbare avføring. Det finnes ingen spesifikk test for å diagnostisere sykdommen, selv om legen din kan bestille en koloskopi å gi mer informasjon. IBS er vanligvis diagnostisert gjennom rapportering av spesifikke symptomer og dommen av andre lidelser. Selv om sykdommen er mer vanlig hos kvinner, det påvirker millioner av mennesker over hele verden. En studie ved UNC Center for Functional GI og motilitetslidelser har funnet ut at det kan være forskjeller i symptomer og effekt av behandling for IBS mellom menn og kvinner.

Fysiologi

Den mannlige magen kan være mindre følsom enn den kvinnelige. Dette antas å være relatert til de ulike hormonelle nivåer av kvinner og menn.

Ulike symptomer

Symptomer som oppblåsthet, ufullstendig evakuering og slim i avføringen er mindre vanlig rapportert hos menn. Forskjellene i rapporter om andre symptomer kan være relatert til manglende data for menn med IBS.

Universal Symptomer

De fleste symptomene på IBS er rapportert i både menn og kvinner på sammenlignbare priser. Disse symptomene kan omfatte ukontrollerbare avføring, magesmerter, forstoppelse og gass.

Behandling

Som bemerket av UNC senter studie, kan noen smertestillende medikamenter være mindre effektive i å gi lindring for menn. Det er også mistanke om at menn er mindre tilbøyelige til å oppsøke lege for behandling av IBS.

Outlook

Det er viktig å merke seg at det ikke er så mye data om IBS vedrørende hanner som det er for kvinner. Dette kan være en grunn for motstridende data i symptomer hos menn og kvinner.

IBS symptomer og forhøyet WBC

Irritabel tarm syndrom (IBS) kan karakteriseres ved forstoppelse, diare eller begge deler. I å undersøke slike symptomer, leger gjennomføre laboratorietester som inkluderer fullblods konsentrasjoner. Hvis en forhøyet antall hvite blodceller (WBC) er funnet i enten en blodprøve eller avføringsprøve, er indikasjonen en ikke-IBS infeksjon eller inflammasjon i kroppen. Selv om det ikke er IBS-relatert, kan forhøyet WBC være en indikasjon på en mer alvorlig medisinsk tilstand.

Historie

Forskere gruppert sammen i 1988 for å definere noen kriterier som å diagnostisere IBS mer nøyaktig. De retningslinjer som er utviklet av denne gruppen av leger ble kjent som Roma Criteria.

Betydning

En forhøyet antall hvite blodlegemer er ikke et symptom på IBS. Det er et symptom på andre infeksjoner eller sykdommer som har symptomer som ligner på IBS.

Fakta

IBS er en funksjonell sykdom som bare kan diagnostiseres ved eksklusjon: når alle andre mulige sykdommer, infeksjoner eller betennelser er utelukket.

Funksjon

Symptomene identifisert av Roma Kriterier, samt andre laboratorietester som en blodprøve, tjene til å utelukke andre intestinal sykdommer på vei til en IBS diagnose.

Identifikasjon

Når utført som en del av IBS diagnose, laboratorieprøver (blodprøver, avføringsprøver) viser utbredelsen av blødninger, betente eller infiserte tarmen. Disse forholdene er ikke tegn på IBS, men heller de mer alvorlige tarmsykdommer som ofte etterligner symptomene på IBS.

Implikasjoner

En komplett blodprøve som resulterer i et høyt antall hvite blodlegemer kan være en indikasjon på intestinal sykdommer som divertikkelsykdom, inflammatorisk tarmsykdom (Crohns sykdom, ulcerøs kolitt) eller kreft.

Kolon Rensing behandling for IBS

Irritabel tarmsyndrom, eller IBS, er en omfattende begrep for en rekke sykdommer som påvirker mage-tarmkanalen. Det er beskrevet som kroniske magesmerter, oppblåsthet og irrasjonelle avføring. Personer som lider av IBS er ofte rammet av forstoppelse og diaré. Selv om mange behandlinger har lykkes roet symptomene på IBS, er kolon rensing på toppen av listene. Kolon rensing bidrar avgifte kolon påvirket av avfall og vil også tone tykktarmen, noe som er nødvendig for å unngå ubehag forbundet med IBS.

Hva er irritabel tarm syndrom?

Irritabel tarm-syndrom er en lidelse som rammer kolon. Det vises vanligvis i tidlig voksen alder og påvirker nesten dobbelt så mange kvinner som menn. Lider ofte klager over hyppig forstoppelse, uforklarlig diaré, smertefulle magekramper og overdreven gass. I en frisk persons fordøyelsessystemet, veggene i tarmen komprimere og slipp som mat beveger seg gjennom det. Hastigheten ved hvilken matvare trekk styres av sammentrekningene. Tarmen hos en IBS lidende bevege seg i en ikke-tids rytme, forårsaker ekstremt ubehagelig konsekvenser.
IBS ikke fører til mer alvorlige forstyrrelser, men er en kilde til kronisk tretthet og frustrasjon. Noen mennesker opplever symptomer på en finere skala og livskvalitet kan bli negativt påvirket.

Hva er Kolon Rensing?

Kolon rensing er ment å fjerne påvirket fecal materiale fra tarmen. Tarmen er utviklet for å naturlig rense seg selv, men noen ganger er det behov for hjelp, spesielt hvis du ikke får nok fiber eller lider av gastrointestinale problemer. Rensing kan redusere symptomene på IBS dramatisk, og noen ganger også eliminere dem helt. Avgifte kolon bidrar til å tone det, noe som gjør det mulig å unngå forstoppelse. En sunn kolon bør fjerne avfall fra kroppen så mange som tre ganger daglig.

Hvorfor er en rens Gunstig for IBS lider?

IBS lider er plaget med irriterende, noen ganger pinlig, og noen ganger ukontrollerbare symptomer. Når kolon er renset, vil mange av disse symptomene forsvinne. Fordi det er ingen giftstoffer igjen å blokkere utgivelsen av avføring, vil forstoppelse ikke lenger være noe problem. Når de dårlige toksiner er erstattet med gode bakterier, som gjør rensing, avfallsmateriale ikke lenger vil sitte i kolon forårsaker problemer for IBS lidende. Jo mindre tid avfall sitter i tykktarmen, jo bedre du føler og sunnere kolon.

Hva gjør en Colon Cleanse innebære?

Det finnes mange alternativer i kolon renset. Borte er de dagene av klyster. Mens de er fortsatt rundt, det er så mange flere alternativer tilgjengelig. De fleste renser tas oralt, enten gjennom piller, pulvere eller en kombinasjon av begge. En lege eller herbalist vil være i stand til å skreddersy en avtale som passer dine behov. Vær oppmerksom på eventuelle rens som lister Cascara Sagrada hvis du er gravid eller har hjertesykdom. Bentonitt leire kan anvendes i ren form for betydelig mindre penger enn mange av de populære renser.
Mens du går gjennom et kolon rens, er det avgjørende å opprettholde et rent kosthold. Ikke spis noen prosesser sukker eller høy-kalori mat, for eksempel rødt kjøtt. Sukker og fett føre til at giftstoffer for å trives. Å gjøre et kolon rens er en forpliktelse fordi det tar litt tid. Forvent å feste med programmet og kosthold for hele kurset.

Detaljene

En typisk rens er gjort muntlig, siden det er behov for å gå gjennom hele fordøyelsessystemet for å gjenopprette den naturlige funksjoner i kroppen din ved å avgifte og fjerne parasitter. Noen renser hevder å jobbe i så raskt som tre dager; noen jobbe saktere og mer grundig over span av en måned. Rens produktet skal være laget av alle naturlige ingredienser, som for eksempel bentonitt, som vil klamre seg til giftstoffer og frie radikaler i tykktarm og fjerne dem. Mengden av rens tas daglig avhenger rens du velger. Noen planer foreskrive et pulver tilsatt til vann to ganger daglig. Mange er rett og slett piller, drikke eller urtete tatt med måltider. Atter andre er tatt en gang, rett før sengetid til naturlig vanne systemet ditt mens du sover. En populær rens krever en fullstendig fast i ti dager, med de eneste væsker inge være vann og saft tilsatt lønnesirup.

Hvordan vet jeg at jeg trenger en Colon Cleanse?

Bare en lege kan diagnostisere IBS. Hvis du oppdager et mønster av forstoppelse etterfulgt av uvanlig diaré, overdreven gass, en oppblåst mage eller unormale magekramper, bør du oppsøke lege. Hvis han mistenker du har IBS, be ham eller en herbalist om et kolon rens.

Hva er forskjellen mellom Crohns sykdom og IBS?

Hva er forskjellen mellom Crohns sykdom og IBS?


Crohns sykdom og irritabel tarmsyndrom (IBS) er begge sykdommer i mage-tarmkanalen. Fordi Crohns og IBS dele noen av de samme symptomene, de er ofte forvirret som samme sykdom. Det er imidlertid viktige forskjeller mellom dem.

Definisjon

Irritabel tarm-syndrom (IBS) er ikke en sann sykdom, men en kombinasjon av symptomer knyttet til intestinal ubehag som kan behandles. Crohns sykdom er en progressiv og uhelbredelig tilstand.

Forskjeller

Crohns er en autoimmun sykdom som angriper hele mage-tarmkanalen fra munn til anus. Resultatet er smertefull betennelse og tarm sår. IBS ikke forårsaker sår og har en tendens til å påvirke i magesekken og tynntarmen. Crohns forårsaker feber og blod tap; IBS ikke. IBS lider ofte passere store mengder slim, som hjelper på fjerning av avfall. Crohns pasienter kan se bare små mengder slim. Crohns sår blir lett sett på røntgen, men effektene av IBS er ikke. En annen nysgjerrig forskjellen er at Crohns pasienter er utsatt for psoriasis, mens IBS lider ikke.

Likheter

Crohns sykdom og irritabel tarmsyndrom begge påvirker mage-tarmkanalen. Symptomer på både inkluderer magekramper, diaré og slapphet. Fordi Crohns og IBS er både smertefullt og upraktisk, kan de forårsake depresjon. Begge plager kan gjøre en lidende føles som om tarmene ikke er helt tømt, selv om de har vært.

Årsaken til Crohns

Crohns er en inflammatorisk tarmsykdom, selv om den eksakte årsaken ennå ikke er bestemt. Sykdommen hovedsakelig rammer folk i vestlige industrialiserte land, men verken kosthold eller miljø har vært nevnt som en definitiv årsak. Crohns er også antatt å være forårsaket av immunsystem angripe kroppen i stedet for å forsvare den.

Årsaken til IBS

IBS er ikke en sann sykdom, men en samling av tarmsymptomer. Faktorer som bidrar til IBS kan inneholde laktose intoleranse, gluten intoleranse, kosttilskudd fett, dårlig fordøyelse, angst og en ultra nervesystemet som forstyrrer normal gastrointestinal balanse.

Forskjeller i behandling

Crohns er ofte behandlet med reseptbelagte legemidler som prednison, en anti-inflammatorisk medisin som også bidrar til å undertrykke immunsystemet. En lav-rester diett med elementer som er lett fordøyd er en annen form for behandling. IBS kan behandles med en høy fiber diett som bidrar til å flytte avføring langs mage-tarmkanalen. High-fiber elementer inkluderer hele hvete, frø, nøtter, pasta, frukt og grønnsaker, men gass-forårsaker elementer som brokkoli, kål, blomkål og bønner bør elimineres. IBS kan også behandles ved å redusere stress, unngå avføringsmidler og eliminere melkeprodukter hvis du er laktose intolerant.

Konklusjon

Crohns sykdom og irritabel tarm syndrom kan forstyrre liv og forårsake smerte. De deler lignende symptomer, men er svært forskjellige forhold. Hvis du har smertefulle gastrointestinale symptomer, ikke prøv å diagnostisere deg selv. Se legen din for en diagnose og riktig behandling.

Hva er irritabel tarm syndrom eller IBS?

Irritabel tarm syndrom eller IBS, er en fordøyelseskanal lidelse anslått til å påvirke 20 prosent av den voksne befolkningen i USA hyppigheten og alvorlighetsgraden av symptomene mennesker med irritabel tarm-syndrom erfaring varierer sterkt. IBS kan være nedbrytende og smertefullt, men det har ikke de alvorlige risikoene forbundet med fordøyelsessykdommer som Crohns eller ulcerøs kolitt.

Årsaker

Årsakene til irritabel tarm syndrom er ukjent. Symptomer skyldes overdreven sammentrekninger av intestinal muskler under fordøyelsen. De med IBS har ulike symptom triggere, inkludert visse matvarer (ofte meieri eller sure produkter), stress og mindre sykdommer.

Symptomer

Personer med irritabel tarm-syndrom generelt opplever noen eller alle av følgende symptomer i varierende grad: kramper eller smerter i magen, oppblåsthet, diaré, forstoppelse, oppblåsthet og slim i avføringen.

Diagnose

IBS er en syndrom, ikke er en sykdom, fordi det ikke er noen definitiv bekreftelse. Diagnosen stilles basert på en pasients konto av symptomer og en fysisk eksamen. Kriterier for diagnoser omfatter buksmerter og to eller flere av de ovennevnte symptomer pågår i minst tre måneder.

Komplikasjoner

Irritabel tarm syndrom kan irritere hemorroider, men generelt har ingen komplikasjoner utover avbrudd i daglige aktiviteter. Disse forstyrrelser kan imidlertid føre til depresjon. Også avkall visse matvarer for å unngå symptomer kan føre til mangelsykdommer.

Behandling

Det finnes ingen kur for IBS, men symptomene er håndterbart med livsstilsendringer, kosttilskudd og farmasøytiske eller urte behandlinger. Endringer i kosthold og stressmestring ofte hjelpe. Fiber kosttilskudd, unngå fet eller gassfremkallende matvarer, anti-diaré medisiner og antidepressiva er vanlige metoder for behandling.

Spastisk colon IBS Informasjon

Spastisk colon IBS Informasjon


Spastisk tykktarm og irritabel tarmsyndrom, eller IBS, er de samme tilstand. Med denne tilstanden er det ingen tegn på sykdom, men det er symptomer. Kvinner er mer utsatt for denne tilstanden til menn, og folk som får IBS vanligvis gjør så da de er i 20-årene. IBS er en tilstand i tykktarmen, og det kan føre til diaré og forstoppelse; Vanligvis vil du ha det ene eller det andre, men du kan ha begge deler. Det er definitivt mulig å behandle, spesielt med livsstilsendringer, og med IBS er det ingen grunn til bekymring at det noensinne vil bli noe verre som kreft.

Symptomer

Tegn og symptomer på denne sykdommen kan komme og gå. Du vil sannsynligvis ha kramper eller smerter i magen; når du går på do, kan denne smerten avta eller forsvinne. Enten forstoppelse eller diaré vil regjere, eller du kan muligens svinge mellom de to. Du legger kanskje merke slim i avføringen. Du har kanskje en oppblåst følelse i mageområdet, i sin tur, har mye gass. Du kan føle at du må komme til badet svært raskt, og selv etter at du går, kan du føle at trang igjen.

Disse symptomene kan være verre når du opplever endring, for eksempel hvis du reiser eller ut av din normale daglige rutine. Mat du spiser også kan utløse symptomer. Kvinner kan rapportere flere symptomer på IBS mens de har sine perioder.

Årsak

Legene har ikke funnet en spesifikk årsak til IBS, men det er ting som synes å utløse tilstanden. Det er mulig at du kan ha arvet tilstanden. Stress synes å spille en rolle, spesielt endringer i normal rutine. Det er en mulig sammenheng mellom for mye serotonin i tykktarmen og IBS i tillegg; hvis du har høyere nivåer av serotonin, har du reseptorer i tykktarmen som er mer lydhør overfor smerte. Det er også en kobling mellom bakterielle infeksjoner i tykktarmen og IBS som først skaffe gastroenteritt, så som viser symptomer på IBS. Visse matvarer kan irritere tilstanden; noen pasienter med IBS har en tilstand som kalles cøliaki, og matvarer som har gluten kan ikke brukes fordi de ikke kan fordøye gluten. Alkohol kan også være en årsak til forstoppelse. Du ønsker kanskje å unngå brus, fordi det kan føre til mye gass. Røyking kan også spille en rolle. Det er mulig at din kolon kan ha et problem behandling laktose, som finnes i meieriprodukter.

Diagnose

Legen din vil sannsynligvis ønske å teste deg bare for å være sikker på at du ikke lider av noe annet, siden symptomene på denne tilstanden kan etterligne andre mer alvorlige forhold. Han kan bestille et omfang test slik at han kan ta en titt rundt inne tarmen; dette kalles en koloskopi. En CT-skanning vil gi bilder av dine organer. Han kan bestille avføringsprøver og blodprøver i tillegg. Hvis testene er alle negative for andre sykdommer, og du har hatt symptomer i ca 12 uker, kan legen din diagnostisere deg med IBS.

Behandling

IBS virkelig har ingen kur. Det er gjennom forebyggende behandling som du kan finne den mest lindring av symptomene. Å vite hvilke matvarer og drikkevarer bringe på symptomer og forårsake mye gass vil hjelpe deg å unngå dem. Legge fiber til kosthold kan bidra til å bulk opp avføringen og øke bevegelse gjennom kolon, lettelser både forstoppelse og diaré. Noen av de beste måtene å legge fiber til kosthold er ved å spise mat med høyt fiber som frukt og grønnsaker, hele korn og bønner; du kan også ta et supplement som Metamucil eller citrucel.

Legen kan ha du tar en medisin som Imodium hvis diaré er veldig belastende. Han kan også foreskrive en medisin som Bentyl eller Hyoscyamine å bidra til å redusere spasmer i tykktarmen; dette legemidlet vil vanligvis tas før du spiser.

Siden stress kan bidra til å forverre eller forårsake en oppblussing av symptomer, er det viktig for deg å finne måter å lindre stress. Finn en hobby som du liker og planlegge tid i hver uke for at hobby. Trener regelmessig, da dette kan bidra til å lindre stress. Bli involvert i en yogatime. Prøv å bruke visuelle bilder for å hjelpe deg å slappe av, selv om du bare har noen få øyeblikk. Visualisere et sted du ønsker å være på og lukke øynene. Som du visualisere at stranden, for eksempel, føler selv begynner å slappe av, starter på toppen av hodet og jobbe deg nedover kroppen til føttene og tærne. Dette er en veldig effektiv teknikk for å hjelpe deg å slappe av og leve mer stress-fri.

Naturopathic rettsmidler

Akupunktur er en form for behandling som kan hjelpe kroppen din til å slappe mer; i sin tur vil det hjelpe din kolon for å slappe av og muligens hjelpe med spasmer. Enkelte urter som peppermynte også vil bidra til å slappe av spasmer i kolon. Selvfølgelig, før du tar noen form for urtemedisin, må du snakke med legen din; noen urter kan reagere med visse medisiner. Å spise yoghurt er svært gunstig for kolon som det er fylt med probiotika, som bidrar til å erstatte de gode bakteriene i tarmen, og dermed bidra til å gi deg noen lettelse fra IBS.