Digidexo.com

paraneoplastisk fenomen

Prognose for småcellet kreft

Prognose for småcellet kreft


Hvert år 93.000 menn og 80.000 kvinner blir diagnostisert med lungekreft, som er nr 1 årsaken til kreftdød i United States.The statistikk er dire: Innen 5 år vil 86% av dem som får diagnosen være død. Flere mennesker dør av lungekreft enn tykktarm, bryst og prostata kreft kombinert. For mange amerikanere, læring de har småcellet lungekreft er deprimerende nyheter, selv om pasientene kan forvente ulike suksessrate avhengig av stadium av sykdommen, og hvilken type behandling som gis.

Hva er småcellet lungekreft?

Det finnes to hovedtyper av lungekreft: ikke-småcellet og småcellet. Åtti prosent av lungekreft er ikke-småcellet lungekreft variasjon. Det kan dannes i det bronkial røret foring, slimkjertler, luftblærer eller ytre kanter av lungene. I motsetning til dette involverer småcellet lungekreft små, havrestore celler som begynner i bronkiene ved midten av brystet, som formerer seg hurtig for å danne større svulster som kan spre seg i hele kroppen. Denne typen lungekreft er nesten alltid forårsaket av røyking. Det overveldende flertall av pasienter diagnostisert (97%) er eldre enn 45, med 2 av 3 personer eldre enn 65 år svarte menn har en 40% høyere sjanse for å utvikle lungekreft enn hvite menn, men antall svarte og hvite kvinner er nesten lik. Siden denne typen kreft sprer seg så raskt (vanligvis uoppdaget før det er altfor sent), kirurgi alene ikke kan behandle den. Mindre enn 5% av pasientene har en svulst som kan fjernes, slik at kjemoterapi og strålebehandling er mer populære behandlinger.

Hvordan oppfører småcellet kreftceller gjør?

Mens begge typer lungekreft er sterkt knyttet til røyking, 90% av dem med småcellet lungekreft er nåværende røykere eller tidligere røykere. Når kreftcellene er inne offeret, vil de skille ut hormoner som kan fungere selvstendig å skape kaos på systemet og spre kreft på vilje. Dette er noen ganger referert til som en "paraneoplastisk fenomen." Noen ganger er de små celletumorceller vil utskille adrenokortikotropisk hormon, noe som fører til Cushings sykdom og forhøyet blodsukker. Andre ganger vil småcellet kreft avsondre antidiuretisk hormon, noe som vil øke væskeansamlinger. Antistoffer vil begynne å proliferere i et forsøk på å svekke legemet og foreta en mer gunstig klima for kreftcelle reproduksjon. Disse kreftcellene kan skille ut kjemiske stoffer som forårsaker nervesystemet feil også. Den konstante strømmen av blod og lymfe fluider gjennom lungene letter spredning av cancer til andre deler av kroppen. Over tid kan medisinsk nødhjelp oppstå når svulstene blitt så store at de blokkerer blodstrømmen i venene. Som et resultat av disse unike virkemåter, er småcellet lungekreft en av de raskest voksende kreftformer.

Begrenset scenen

En tredjedel av pasienter med småcellet lungekreft vil ha "begrenset stadium" kreft, noe som betyr at svulstene er bare funnet innenfor kroppens små, bønnestore lymfeknuter, begrenset til den ene siden av brystet. Behandlingen omfatter generelt ett eller flere av de følgende: kjemoterapi, strålebehandling thorax, kjemoterapi, bestråling profylaktisk kranial og kirurgi.
Ifølge National Cancer Institute, er prognosen lysere for folk som prøver en kombinasjon av behandlinger som kjemoterapi og thorax strålebehandling. For eksempel innføring av strålebehandling øker langsiktig overlevelse av 5%, sammenlignet med bare kjemoterapi. Alt i alt, de fleste pasienter overleve i ett til to år, med 14% overlever fem år.

Omfattende scenen

Med "omfattende stadiet" småcellet lungekreft, kreft har spredt seg til andre vev og kroppsdeler. Sentralnervesystemet og hjernen er spesielt sårbare områder når kreften har spredning. To tredjedeler av alle pasienter vil ha dette stadium av kreft, og kan forvente å leve 6-8 uker uten behandling. Hvis pasienten samtykker til kjemoterapi og strålebehandling, kan de forvente å øke sin levealder ved 8-10 måneder. Foreløpig langsiktige overlevelse er mindre enn 5%.

Tilbakevendende scenen

"Tilbakevendende scenen" småcellet lungekreft behandles med strålebehandling, cellegift og laser terapi for å forbedre kvaliteten på livet. Kjemoterapi sender ofte tilbakevendende svulster i regresjon, men resultatene er kortvarig, og pasientene sjelden overlever mer enn 12 måneder etter førstelinje kjemoterapi eller 6 måneder etter andre kjemoterapi. Kjemoterapi narkotika er foreskrevet for å hjelpe pasientene kontrollere bivirkninger av behandlingen.

Strålebehandling

Uten strålebehandling eller cellegift, utsiktene er dystre for småcellet lungekreft pasienter, med litt mer enn 2-4 måneder igjen å leve. Strålebehandling bruker høy energi røntgenbilder generert fra en ekstern maskin til å drepe kreftceller, krympe svulster og hindre kreft i å nå hjernen (profylaktisk kraniebestråling). Noen pasienter føler ubehag under behandlingen, mens andre rapporterer ingen følelse i det hele tatt. Etter strålebehandling, kan bivirkninger inkluderer hudirritasjon, tretthet, vanskeligheter med å svelge, midlertidig kortpustethet, bryst håravfall og mildt ubehag. National Cancer Institute studier viser at 10% av pasientene som kommer inn strålebehandling forbli sykdomsfrie i to års tid.

Kjemoterapi

Kjemoterapi er den vanligste behandling av småcellet lungekreft. Pasientene vil ta medisiner via injeksjon eller pille. Når du er inne i blodet, stoffet reise gjennom kroppen, drepe kreftceller. Mens kjemoterapi forbedrer overlevelsen av både begrenset og omfattende stadium lungekreft, er en veldig liten prosentandel av pasientene faktisk kurert av det. Når den kombineres med andre behandlinger, kan pasienter forvente en fire- til fem gangers forbedring i deres overlevelsesrate, sammenlignet med ingen behandling. Mennesker med begrenset stadium kreften er vanligvis gitt Vepesid og Platinol. Pasienter med omfattende stadium kreften er ofte foreskrevet en kombinasjon av Neosar, Adriamycin, Oncovin, Vepesid, Platinol, Paraplatin og CeeNU. Ubehagelige bivirkninger av cellegift er: tretthet og anemi (76%), kvalme og oppkast (60% -90%), munnsår, krydder følsomhet og håravfall. Selv om disse bivirkningene er skremmende, er alternativet langt verre.

Raynauds fenomen Treatment

Raynauds fenomen Treatment


Raynauds fenomen er en medisinsk tilstand tilknyttet Raynauds sykdom. De to betingelser er forskjellige fordi Raynauds sykdom er den faktiske medisinsk tilstand og Raynauds fenomen er symptomer som følge av å ha en annen sykdom først.

Denne tilstanden er en vaskulær sykdom som påvirker hovedsakelig fingre og tær forårsaker prikking, nummenhet og misfarging av huden. Leger behandler personer med Raynauds fenomen på ulike måter, inkludert diett endringer og medisinering.

Unngå kald temperatur

Kald luft er den viktigste trigger som forårsaker lider av Raynauds fenomen å ha angrep fordi det fører til demping av blodstrømmen til de berørte områdene. Leger anbefaler pasientene å unngå kulde og varme klær spesielt tykke isolerte hansker hvis du går utenfor i kaldt vær. Folk som er ekstremt følsomme for kald luft ville trenge å bruke et ekstra lag med klær selv når innendørs. Leger advarer mot iført tettsittende klær eller smykker, da disse kan begrense sirkulasjon til fingerspissene og ben.

Stress Reduction

For milde tilfeller av Raynauds fenomen, leger anbefaler avslapping teknikker som biofeedback, yoga og selvavspenningsøvelser for å redusere stress. Biofeedback er når en person mentalt instruerer selv hvordan de skal reagere på en bestemt måte å faktorer som temperatur. Leger argumentere disse øvelsene siden stress fører de karene seg sammen, noe som igjen kan føre til fakkel-ups av Raynauds.

Kosthold og trening

Det er viktig å holde god ernæringsmessige vaner og spiser mat med høyt magnesium og sunne fettsyrer. Disse to næringsstoffene kan bidra til å bedre blodsirkulasjonen og holde blodårene sunne. Leger også råde folk til å avstå fra røyking og redusere koffein og alkohol inntak.

Trening hjelper også med blodsirkulasjonen og er en annen måte å behandle Raynauds fenomen. Dette kan forbedre oksygennivået, kardiovaskulær tilstand og generell fysisk form, som kan bistå personens primære medisinske tilstand.

Andre behandlings

Mesteparten av tiden, vil pasienter med Raynauds fenomen ikke trenger å ta medisinen. Noen ganger utvikler Raynauds fenomen til et nivå hvor annen behandling ikke hjelper. Leger foreskrive medisiner som kalsiumkanalblokkere og statiner sammen med andre medisiner normalt tatt for høyt blodtrykk. Noen individer gjelder nitroglyserin krem ​​direkte til det berørte kroppsdel.

Hvis alle konservative behandlinger har mislyktes, kan leger anbefale kirurgisk inngrep for behandling hvis tilstanden blir alvorlig og farlig for noens helse. Leger kan bruke velger å bruke laser terapi eller utføre en sympatektomi, en prosedyre som innebærer å kutte blodårene for å slippe blod. Som en siste utvei, og bare i sjeldne tilfeller hvor koldbrann har satt inn, kan legene måtte amputere området.

Raynauds sykdom vs Raynauds fenomen

Det er mange likheter mellom Raynauds sykdom og Raynauds fenomen; de er to hovedtyper av én betingelse. Begge er preget av bestemte områder av kroppen din utvikle en nummen / kald følelse som en reaksjon på stress eller kalde temperaturer. Under en Raynauds angrep, blodårene dine som er ansvarlig for gjennomføring blod til huden din constrict og hemme blodsirkulasjonen i bestemte områder.

Fakta

Primær Raynauds, også kjent som Raynauds sykdom, skjer uten noen underliggende medisinsk problem. Ifølge Mayo Clinic, er dette mer utbredt hos kvinner og folk som bor i kjøligere klima.

Sekundær Raynauds, også kjent som Raynauds fenomen, er forårsaket av en annen lidelse. Symptomer oppstår gjerne hos voksne rundt 40 år.

Raynauds sykdom: Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, legene er ikke sikker på den eksakte årsaken til Primær Raynauds; Men forskerne studere en potensiell genetisk kobling. Når du lider av Raynauds sykdom, blodkar i føttene og hendene blir overfølsom for kulde, noe som resulterer i redusert blodtilførsel til tærne og fingrene. Stress skaper også dette overdrevet fysisk reaksjon og innsnevring av arteriene som fører til dine ekstremiteter (vasospasme).

Raynauds fenomen: Årsaker

Raynauds fenomen kan være forårsaket av en rekke forskjellige tilstander, blant annet lupus, skleroderma, Sjøgrens syndrom og revmatoid artritt. I tillegg arterielle sykdommer (som åreforkalkning, Buerger sykdom og pulmonal hypertensjon) alle påvirke blodårene, noe som kan resultere i Raynauds fenomen. Carpal tunnel syndrom og traumer kan føre til nerveskader, som igjen kan øke risikoen for å utvikle Raynauds.

Raynauds har blitt sett i mennesker som jevnlig opererer vibrerende verktøy, folk som spiller piano med makt og folk som skriver i lengre tider. Hvis du røyker, er du i faresonen for å utvikle sykdommen siden røyke tobakk fører til innsnevring av blodårene.

Andre årsaker inkluderer tidligere historie med skader, og kirurgi eller frostskader i beina eller hendene. Folk bruker betablokkere, kjemoterapi medisiner, medisiner som inneholder ergotamin, hypertensjon medisiner og medisiner som inneholder østrogen er også kandidater til Raynauds.

Symptomer

Symptomer ofte varierer i henhold til alvorlighetsgraden av vasospasmer og kan omfatte endringer i fargen på huden din i kalde condidtions, og en nummen, stikkende eller stikkende følelse ved oppvarming. Du kan oppleve symptomer på bare en tå eller tre fingre. Mens Raynauds mest prevalently påvirker fingre og tær, kan du også oppleve symptomer på nese, ører, lepper eller brystvorter.

Hvis du har Raynauds fenomen, har du mest sannsynlig har flere symptomer som er relatert til den underliggende tilstanden forårsaker Raynauds.

Behandling

Behandling av Raynauds sykdom er vanligvis begrenset til egenomsorg trinn (som å holde varm og unngå ekstrem kulde som begge vil bidra til å hindre følelsen av å ha nummen ekstremiteter). Det finnes medisiner tilgjengelig for å hjelpe utvider blodårene og øke blodsirkulasjonen. The Mayo Clinic bemerker medisiner for å unngå - inkludert over-the-counter kulde medisiner og p-piller. Hvis tilstanden er svært alvorlig, kan du vurdere kirurgiske alternativer.

Behandling av Raynauds fenomen begynner med behandling av den underliggende tilstand som forårsaker det. I de fleste tilfeller kan Raynauds fenomen forårsaker vevsskade og magesår; derfor er det vanligvis behandles med medisiner som kalsiumkanalblokkere, alfa-reseptorblokkere og vasodilatorer.

Paraneoplastisk syndrom og sensorisk nevropati

Paraneoplastisk syndrom og sensorisk nevropati


Paraneoplastiske syndromer som oppstår i løpet av mange former for kreft. Disse syndromene er ledsaget av mange typer av neuropati. Paranoeplastic syndromer og knyttet nevropati antas å være sekundære symptomer på grunn av stoffer utgitt av svulster. Symptomer kan også oppstå på grunn av antistoffer som kjemper mot kreftsvulster. Disse antistoffene så kryss-reagere med andre kroppsvev. Omtrent 20 prosent av kreftpasienter utviser paraneoplastic syndromer. Disse ofte gå ubemerket hen.

Kreft Associated med paraneoplastic syndromer

Mange typer kreft involverer paraneoplastic syndromer. Den vanligste inkluderer lungekarsinom, leverkreft, nyrekreft, leukemi, brystsvulster, lymfomer, nevrale kreft, ovarietumorer, bukspyttkjertel kreft og mage kreft.

Perifer nevropati

Den vanligste nevropati er perifer neuropati. Det er vanligvis distale (lenger bort fra kjernen av kroppen), og produserer mild sensorisk tap, svakhet og fraværende reflekser. Denne type nevrologisk paraneoplastic syndrom er vanskelig å skille fra andre symptomene som følger ulike kroniske sykdommer.

Subakutt sensorisk nevropati

Subakutt sensorisk nevropati er en sjelden, men mer spesifikk form for perifer neuropati. Det er en degenerering av dorsal root ganglia. Ataxia er erfaren, men med lite utvikling av motorisk svekkelse. Dette er vanlig i lungekreft, og det er ingen kur.

Guillain-Barré syndrom faller også innenfor perifer neuropati kategorien. Dette er vanlig hos personer med diagnosen Hodgkins lymfom.

Eaton-Lambert syndrom

Eaton-Lambert syndrom er en immunrespons. Det er myasthenia-lignende av natur. Dette syndromet fører til svakhet i beina. Bulbar og øyemuskler blir spart. Dette syndrom er forårsaket av en svekket frigjøringen av acetylcholin fra nerveterminaler. Det er presynaptisk. Dette syndrom kan utvikle seg, gå forut for eller være etter det har vært en diagnose av kreft. Oftest funnet i menn, Eaton-Lambert syndrom følger ofte små eller havre cellekreft i 70 prosent av tilfellene.

Pasienter kan oppleve svakhet, tretthet, smerter i proksimale muskler, tørr munn, perifere parestesier, ptose og erektil dysfunksjon. Pasientene vil vanligvis har redusert eller mistet dype senereflekser.

Subakutt Cerebellar Degeneration

Subakutt cerebellar degenerasjon forårsaker progressive arm og ben ataksi som er bilateral. Nevrologiske tegn kan være til stede, inkludert demens, nystagmus, oftalmoplegi, extensor plantar skilt, dysartri og arm engasjement. Dette degenerasjon er progressiv og invalidiserende. Denne tilstanden kan gå forut for kreft ved uker eller år. De vanligste formene for kreft som følger med denne tilstanden er brystkreft og eggstokkreft. Forbedring er mulig etter vellykket kreftbehandling.

Subakutt Motor Nevropati

Subakutt motorisk nevropati er sjelden. Svakhet oppstår i nedre og øvre ekstremiteter uten smerter. Dette er mest vanlig hos personer diagnostisert med lymfekreft. Forbedringer er ofte opplevd.

Subakutt nekrotiserende Myelopati

Subakutt nekrotiserende myelopati innebærer stigende motorisk og sensorisk tap, noe som er svært rask. Den grå og hvit substans i ryggmargen er der tapet oppstår. Dette fører til paraplegi. Nekrose kan vises på en MR.

Raynauds fenomen Symptomer

Raynauds fenomen er en tilstand som rammer først og fremst kvinner og kan bli ganske alvorlig hvis den ikke behandles. Å diagnostisere Raynauds fenomen en lege vil utføre en blodprøve, en fysisk undersøkelse og en test for å sjekke reaksjonen til det berørte området for kulde kjent som en kald stimulering test.

Identifikasjon

Raynauds fenomen er en tilstand som forårsaker primært fingrene til å oppleve en serie av misfarging som følge av eksponering for kulde eller som et resultat av sterke emosjoner. Misfargingen er resultatet av blodårene i det berørte området utvides og krympes gjentatte ganger. Når Raynauds er den eneste betingelse reumatisk den person lider av det som refereres til som Raynauds sykdom, men når Raynauds er kombinert med andre forhold er det referert til som Raynauds fenomen. Noen av de forhold som kan bli matchet opp med Raynauds å skape Raynauds fenomen er revmatoid artritt, lupus og sklerodermi.

Symoptoms

De vanligste og tidligste, symptomer på Raynauds fenomen er de fargeendringer i fingrene. Når det er eksponering for kulde eller en svært emosjonell hendelse, vil fingrene blir hvite som blodkar kontrakt og hindre blodet fra å nå huden. Som blodkar bli lukket, vil fingrene bli blått fra en mangel på oksygen nå huden. Når skipene endelig gjenåpne, vil fingrene blir rød som blod kommer susende tilbake. Denne sekvensen vil gjenta seg inntil stimulus som forårsaket den er fjernet.

Effekter

Når en Raynauds fenomen angrepet er over kan det være noen dvelende effekter. Det kan være en bankende smerte i fingrene, kan fingrene være hoven og rød i noen tid, og det kan være en kriblende følelse eller nummenhet svært lik den følelsen av hånden sovner. Disse ettervirkninger er midlertidige.

Forebygging / løsning

Behandling av Raynauds fenomen sentre meste på å unngå ting som utløser det. En lege vil anbefale å beskytte hendene mot kulde til alle tider, og unngå situasjoner som synes å skape en sterk følelsesmessig reaksjon. Du bør også unngå skader på hendene, spesielt kutter, da disse kan blø tungt hvis et angrep skulle oppstå. I noen tilfeller kan det Raynauds fenomen kan være en reaksjon på medisiner for en annen tilstand. Hvis dette er tilfelle, vil legen justere medisiner tilsvarende.

Advarsel

Raynauds fenomen kan utvikle seg til en alvorlig tilstand. Hvis symptomene blir stadig verre med hvert angrep, kan det føre til permanent skade på blodårene i fingrene. Uten skikkelig blodstrøm, vil fingrene begynner å bli tynn og skrøpelig. Personer med Raynauds fenomen kan også være i fare for blodpropp, som kan stoppe blodtilførselen til finger, og kan resultere i amputasjon av affisert finger.

Paraneoplastisk syndrom og Lung Cancer

The National Cancer Institute anslår at i 2009 vil mer enn 219 000 nye tilfeller av lungekreft blir diagnostisert i USA. Lungekreft former i vev i lungene, og det er to hovedtyper: småcellet lungekreft og ikke-småcellet lungekreft. Den type lungekreft blir diagnostisert av hvordan kreftcellene ser under et mikroskop. Lungekreft er en av de kreftformer der paraneoplastic syndromer er sannsynlig. Denne artikkelen utforsker hva disse syndromene innebære og deres innvirkning på helsen.

Definisjon av paraneoplastic syndromer

Paraneoplastic syndromene oppstår når en kreftsvulst utløser en unormal immunrespons. De er antatt å oppstå når kreft-bekjempelse antistoffer begynne å angripe friske celler i pasientens nervesystemet. Dette skjer ofte hos pasienter som er middelaldrende eller eldre, med lunge, eggstokk, lymfatisk eller brystkreft. Paraneoplastiske syndromer, men kan forekomme i forskjellige organsystemer, inkludert nevrologisk, endokrine, nyre-, mage- og hematologisk.

Symptomer

Symptomer på paraneoplastic syndromer oppstår gradvis, og er ofte merkbar før kreften har blitt diagnostisert. De inkluderer sløret tale, søvnproblemer, kramper, gangvansker eller svelge, hukommelsestap, tap av finmotorikk, sansetap i beina og svimmelhet.

Paraneoplastisk syndromer og Lung Cancer

Lambert-Eaton syndrom er en paraneoplastisk som kan forekomme hos pasienter med små-celle lungekreft og er kjennetegnet ved ekstrem muskelsvakhet. Småcellet lungekreft kan også produsere et stoff som øker hormonnivået, forårsaker svakhet, høyt blodtrykk og vektøkning. Det kan også føre til at kroppen til å produsere en antidiuretisk hormon, som resulterer i væskeansamlinger, lav natrium nivåer, forvirring og beslag. Småcellet lungekreft er mer sannsynlig å produsere paraneoplastic syndromer enn ikke-småcellet lungekreft.

Behandling

For paraneoplastic syndrom ved småcellet lungekreft, kan de endokrine relaterte problemer lindres med kjemoterapi, men syndromer som påvirker nervesystemet ikke kan. Det finnes ingen kur for paraneoplastic syndromer, og prognosen er ofte avhengig av stadium av kreft. Medisiner kan anvendes for å lindre symptomer, og tale og fysisk terapi kan også være en del av utvinning. Behandling av kreft kan bidra til å avlaste noen av symptomene på paraneoplastic syndromer.

Fremtidig utvikling

Forskere jobber med å forske på epidemiologi av paraneoplastic syndromer, og fremtidig utvikling kan omfatte antistoff testing for å bidra til å forhindre disse syndromene, bedre terapeutiske intervensjoner, og en bedre vitenskapelig forståelse av deres forekomst. Snakk med legen din om det er noen kliniske studier du kan være i stand til å delta i, og om de ville ha noen nytte for din spesielle kreft og syndromer.

Paraneoplastisk syndrom & Colon Cancer

Paraneoplastic syndromene er unormalt forårsaket av kroppens feilaktig autoimmune reaksjoner på tilstedeværelse av kreftsvulster som kalles svulster. Visse paraneoplastiske syndromer utvikler som reaksjon på nærvær av kreft i tykktarmen.

Fakta

Paraneoplastic reaksjoner oppstår når hvite blodceller som kalles T-celler og antistoffer aktivere respons på kreftceller, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. I stedet for å angripe kreft, noen av disse immunsystemkomponenter feilaktig angriper friskt vev.

Responses nyre

Personer med tykktarmskreft kan utvikle en nyre-relaterte paraneoplastic syndrom kalt membranous glomerulonefritt, ifølge Merck Manuals Online Medical Library. I dette syndrom, inflammasjon og strukturelle forandringer oppstå i den glomerulære basalmembran, som filtrerer avfallet inne i nyrene.

Revmatiske Responses

Personer med tykktarmskreft kan også utvikle revmatiske sykdommer, som polymyalgia eller revmatiske polyartritt, som et resultat av en paraneoplastic respons, de Merck Håndbøker online bibliotek rapporter.

Andre årsaker

Nyre-relaterte (renal) paraneoplastic syndromene kan også skyldes lymfom eller eggstokkreft, mens revmatiske paraneoplastic syndromene kan også skyldes kreft i blodet, prostata eller bukspyttkjertel, de Merck Manuals elektroniske bibliotek notater.

Behandling

Behandling for paraneoplastic syndromer sentre på den underliggende kreft, med sekundære behandlinger, for eksempel steroider utviklet for å håndtere den defekte immunrespons, melder instituttet.

Infant Beslag og antibiotikabehandling

Infant Beslag og antibiotikabehandling


Siden de ble oppdaget i midten av det 20. århundre, har antibiotika kurert millioner av mennesker fra ellers dødelige bakterieinfeksjoner. Mange av disse infeksjonene føre til høy feber. Hjernen er en svært delikat organ, og det reagerer dårlig til høy feber. Beslag er en vanlig komplikasjon hos barn som lider av en høy feber. Fordi barn som har anfall er ofte funnet å være å ta antibiotika for å kurere sine infeksjoner, er en forening observert mellom antibiotika og baby anfall.

Beslag

Beslag oppstår når den elektrokjemiske balanse av hjernen blir påvirket på noen måte. Som hjernens kjemi blir ubalansert, elektriske transmisjoner fra hjernen til resten av kroppen gå vill, slik at ukontrollerbare bevegelser av kroppen av en person som har en anfall. Denne ubalanse kan skje etter fysisk traume på hodet, kjemisk forgiftning, eller som et resultat av en høy feber.

Feberkramper

Ifølge National Institutes of Health, en i hver 25 barn har en febril anfall. Feberkramper oppstår når feberen fører til endringer i hjernens kjemi. Enhver hevelse i hjernen på grunn av feber kan også utløse en febril anfall. Mens anfall kan være skremmende og vanskelig å erfaring som forelder, er det ingen bevis for at spedbarn som lider feberkramper lider noen varige skader hjernen.

Antibiotika

Antibiotika er kjemikalier som produseres naturlig av visse klasser av sopp, eller kunstig ved kjemisk manipulasjon. De arbeider for å hindre bakterievekst og reproduksjon ved å hindre vekst av bakteriecelleveggen, blokkerer de metabolske baner av de bakterielle celler, eller ved å hindre bakterier fra å produsere proteiner som trengs for å overleve. Antibiotika har reddet millioner fra den visse død av bakterielle infeksjoner, og de forblir et verdifullt verktøy selv i en alder av sterkere, mer robuste bakterier.

Antibiotikabehandling og Beslag

Barn som utvikler feber er ofte foreskrevet et antibiotikum enten for å behandle eller forebygge en bakterieinfeksjon. Selv om virus-infeksjoner ikke behandles med antibiotika, kan de fremdeles lar en person utsatt for en sekundær bakterieinfeksjon. Så antibiotika er ofte gitt for virusinfeksjoner, men infeksjonene vedvarer. I begge tilfeller, hvis infeksjonen er viral eller bakteriell, oppstår feber, og at en i 25 sjanse for en febril beslaget er fortsatt i spill.

Recall Bias

Det er et fenomen som kalles tilbakekalling skjevhet, der en person feilaktig husker å bli utsatt for noe. I tilfelle av beslag og antibiotika, kan foreldre til et spedbarn lage en forbindelse med antibiotika når barnet har feber, fordi barnet ble behandlet med antibiotika. Dersom barnet ikke behandles, kan foreldre attributt beslagene til den manglende behandling. All den stund det var feber som forårsaket anfall.

Advarsel

Bare en lisensiert helsepersonell kan forskrive antibiotika i USA. Ta alltid kontakt med en leverandør om risikoen og fordelene ved antibiotikabehandling. Bare hun kan forklare deg disse risikoene (som giftighet eller allergiske reaksjoner) og fordelene (herding eller hindre en bakteriell infeksjon).

Nevrologiske effekter av skoliose

Nevrologiske effekter av skoliose


Skoliose, en forskyvning av ryggraden, kan forårsake ikke bare ryggsmerter, men også nevrologiske problemer. Som ryggsøylen legger til degenerative effekter av aldring, kan voksne opplever smerte i ekstremiteter eller noe tap av funksjon. Korrigere spinal justering med enten kirurgisk eller ikke-kirurgiske prosedyrer kan ta trykket av nerver og gi dem en sjanse til å helbrede.

Nerver og Spine

Nettstedet Spine-helse beskriver ryggmargen som master nerve av sentralnervesystemet. Som det stammer fra hjernen ned gjennom ryggmargen, 31 par med store nerver spire fra nerverøttene gjennom mellomrom mellom ryggvirvlene, eller ryggvirvlene. Disse nervene fortsette å armen ut i mindre perifere nerver, som strekker seg hele veien til fingre og tær.

Skoliose

Scoliosis, nærvær av en c-formet eller S-formede kurver i ryggraden, ikke har noen kjent årsak i 85 prosent av tilfellene ifølge Mayo Clinic. Tegn på skoliose inkluderer en ujevn gange, skuldre eller hofter som vises ut av stilling med hverandre, utstående ribbeina på den ene siden, tretthet, pusteproblemer og ryggsmerter.

Nerve Compression

Mens skoliose ofte forårsaker ryggsmerter, kan det også sende skyting smerter nedover beinet. Dr. Dean McCance i New York Daily News beskriver ryggraden som et rør som begynner å kollapse i løpet av årene, klemming nervene inne. Endringen kan føre til et fenomen kjent som "fot slipp", der pasienten mister noen muskelkontrollen over foten, som begynner å dra langs bakken i stedet for å bevege seg med en vanlig gangbevegelse. Dr. Robert S. Pashman på Espine nettstedet er enig i at voksne med skoliose kan oppstå forverring nerve komprimering og smerter i ekstremiteter som deres tilstand forstørrer effekten av aldersrelatert spinal degenerasjon.

Behandlinger

Hvis skoliose forårsaker en pasients nerveproblemer, og deretter korrigere skjevheter kan gi lindring. En case-studie publisert i BMC Muskel-og skjelettplager står det at en kombinasjon av manipulasjon og fysisk rehabilitering teknikker på 22 pasienter forbedret hver enkelt pasients innretting med minst 25 prosent. Rehabiliteringsteknikker inkludert søker vekter til pasientenes hofter, skuldre eller hode, samt balansering øvelser og ligge på skum blokker for å skape trekkraft. McCance sier at kirurgisk behandling kan lindre nerve kompresjon ved å fusjonere ryggraden i riktig justering. Ifølge nettstedet Spine-helse, innebærer en spinal fusjon fjerne diskene mellom bein og fylle hullene med bein grafts eller andre typer materialer, støttet av skruer og stenger. Kirurgen kan smelte ryggraden fra forsiden (anterior) eller fra baksiden (posterior).

Kirurgiske komplikasjoner

Spinal fusion prosedyrer kommer med sine egne potensielle kvaler. Nettstedet Spine-helse bemerker at komplikasjoner kan inkludere infeksjon, fusion svikt, problemer med kirurgisk maskinvare, og i svært sjeldne tilfeller lammelser. Kirurger kan utføre responstester under prosedyren for å sikre at ryggmargen fungerer riktig.

Sykkel & Parkinsons

Sykkel & Parkinsons


Parkinsons sykdom gradvis lammer sine ofre, men mange av disse personene kan fortsatt sitte på en sykkel, en handling som krever betydelig balanse og fysisk koordinasjon, like lett som en helt frisk person. Ifølge "The New York Times," evnen til Parkinson-pasienter å ri sykler kom frem i lyset i Nederland, ved Radboud University Nijmegen Medical Center. Observasjoner av Dr. Bastian Bloem bekreftet at til og med ende-scenen Parkinson-pasienter kan sykle uhemmet av noen sykdomssymptomer.

Betydning

Mennesker lider progressiv tap av muskelkontrollen assosiert med Parkinsons som basalgangliene i hjernen på mystisk vis begynner å dø av, forårsaker et tap av signalstoffet som regulerer nervesignaler til musklene, ifølge Penn State Milton S. Hershey Medical Center. I noen tilfeller, men pasienter kan oppleve et fenomen kjent som kinesia paradoks, der de kan utføre korte handlinger jevnt og normalt når gitt eksterne følelsesmessige eller visuelle signaler.

Kasuistikker

"The New York Times" melder at Dr. Bloem påtraff en 58-år gammel mann som hadde lidd av Parkinsons for et tiår og kunne knapt gå uten hjelp. Denne pasienten forbauset Dr. Bloem ved å demonstrere hvordan han kan sykle med ingen tegn til noen Parkinsons symptomer. Pasienten sa også at han kunne gjøre det for miles på en gang. Dr. Bloem senere spurte 20 andre Parkinson-pasienter å forsøke prestasjon å finne at de også kunne ri uanstrengt tross sin sykdom.

Grunner

Medisinsk vitenskap har for tiden ingen definitiv forståelse av hvordan en person med alvorlig rammet Parkinsons sykdom kan sykle jevnt med ingen tegn til symptomer, som i tilfelle av Dr. Greblok pasient. I et intervju med Public Radio International "The World," Dr. Bloem spekulert i at den vanlige press fra pedalene gir eksterne signaler for å hjelpe hjernen bedre koordinere motoriske funksjoner, spesielt fordi andre typer rytmiske stimuli, for eksempel gjentatte visuelle signaler, synes å hjelpe Parkinson-pasienter. Dr. Greblok antyder også at motoren mønsteret for sykling kan eksistere i en annen del av hjernen enn mønsteret for turgåing.

Fordeler

Parkinsons lider som tar opp sykling komme til å nyte et pusterom fra sine skjelvinger og andre bevegelsesproblemer mens deres fysisk funksjon ser ut til å vende tilbake til det normale. I tillegg til dette psykologisk boost, Cleveland Clinic sier at trening generelt hjelper mennesker med Parkinsons opprettholde sin balanse, forbedre sin gangart og styrke muskler mot sykdommen uunngåelige progresjon. Det bidrar også til å avverge visse ubehagelige komplikasjoner, for eksempel leddstivhet, samtidig forbedre pasientens generelle helse.

Betraktninger

Parkinson-pasienter som ønsker å starte sykling eller delta i noen annen øvelse rutine bør først få legens godkjenning. Pasienter bør umiddelbart stoppe enhver øvelse aktivitet som får dem til å føle seg syk eller ubehagelig. Siden Parkinsons sufferers kan støte farlige situasjoner på rødt lys eller i montering og demontering av sykkel, anbefaler Dr. Bloem bruk av en stasjonær syklus, trening syklus eller tricycle for maksimal stabilitet og sikkerhet.

Hva er det hotteste tiden av dagen?

Hva er det hotteste tiden av dagen?


Bestemme varmeste tiden av dagen avhenger av tid på året og hvor du befinner deg på kloden. Stråler fra solen varme opp planeten som en brenner på en ovn koker vann. Selv om brenneren er satt på høy, det tar en stund for at vannet skal koke. Det samme gjelder for temperaturen av dagen.

Direkte sollys

Solen er på sitt høyeste punkt på ca noon. Solens høydepunkt er når det gir Jorden den mest direkte sollys, også kalt solar noon. På dette punktet, oppstår en solbrenthet i kortest mulig tid, ifølge NBC 5 værmelderen David Finfrock. Solstrålingen er den sterkeste på dette tidspunkt, men selv om den stråling er på sitt høyeste, er temperaturen ikke er på sitt varmeste.

Dagaktive Cycle

Scientist referere til rotasjonen av jorden om sin akse, og skaper natt og dag, som diurnal syklus. Den døgnsyklus er det som skaper forsinkelsen i temperaturøkningen på jordens overflate. Forsinkelsen er kalt den termiske respons. The National Climatic Data Center anslår en tre-til fire-timers forsinkelse mellom når solen gir Jorden med den mest direkte sollys, og når temperaturen stiger.

Thermal Response

Den termiske respons begynner på solenergi noon, når overflaten av jorden begynner å varme. Temperaturen fortsetter å stige så lenge jordens mottar mer varme enn den sender til plass. Forsinkelsen fra solar middag og den varmeste tiden av dagen, eller termisk respons, tar vanligvis timer. Den varmeste delen av dagen om sommeren er vanligvis 15:00-16:30, avhengig av skydekket og vindhastighet.

Variabler

Som mange jordiske fenomener, er den varmeste delen av dagen bestemmes av ulike variabler. Hvis din del av landet gjenkjenner sommertid, er den varmeste delen av dagen økt eller redusert med en time, avhengig av tid på året. Sesongen også gjør en forskjell, på grunn av de klimatiske endringene som skjer i løpet av vinteren. Mange ganger, kalde fronter redusere temperaturen i løpet av dagen i løpet av denne tiden av året. Den varmeste delen av dagen kan være i en tidlig morgen i vintersesongen. En kaldfront kan komme gjennom på ettermiddagen, kjøle ned overflaten av jorden. Din plassering kan også bestemme hvilken tid på dagen er det hotteste. Klimaendringer kan påvirke en del av jorden eller land, mens en annen ikke er berørt i det hele tatt.

Riktige teknikker for å måle et persons høyde

Riktige teknikker for å måle et persons høyde


Å vite hva din høyde kan være en viktig indikator på din helse og utvikling. For eksempel kan overvåke høyde hos barn bidra til at de vokser med en normal hastighet. Tilsvarende, dersom en persons høyde reduseres, kan dette være en indikasjon på en fysisk tilstand slik som osteoporose. Derfor er det viktig å få høydemålinger så nøyaktig som mulig ved hjelp av riktige teknikker.

Verktøy

Den beste verktøyet for måling av en persons høyde er en målestang, i henhold til osteoporose Society of Canada. Denne maskinen skal være sikkert festet til en vegg og har en horisontal arm stikker ut i 90 graders vinkel, som kan beveges opp og ned i henhold til høyden av den person som skal måles. Alternativt kan du bruke en blyant og en linjal for å markere stedet på en vegg der toppen av personens hode når, .Deretter måle avstanden mellom merket og gulvet med et målebånd. Når man gjør dette linjalen bør plasseres i en rett vinkel mot han vegg, direkte over toppen av personens hode.

Nøyaktighet

For å sikre den mest nøyaktige resultatet mulig, klapp ned håret og fjerne eventuelle store klær, sko, hår stykker eller flettet frisyre. Alle disse kan forvrenge avlesningen. Pass også på gulvet du måler på er ikke tepper og du bruker en flat vegg,

Stilling

Be personen som måles til å stå oppreist med hælene sammen og berøre veggen eller bunnen av målestang. Skuldrene bør være nivå, armer av hans side, hodet vendt forover, rumpe berøre veggen og pusten hans i et avslappet tempo. Når du tar målingen, bør øynene dine være på høyde med den horisontale armen av stangen eller linjal som brukes til å markere sin høyde.

Innspilling

Høyde bør registreres til nærmeste millimeter. Høydemålinger bør også tas tre ganger på rad for å oppnå den mest nøyaktige resultatet ved å opprette et gjennomsnitt fra de tre målinger innhentet, sier Osteoporose Society of Canada. Dette er fordi høydemålinger kan variere hver gang de tas voldtektsofre fenomen ofte henvist til som "Precision feil". Ved å gjenta målingen, kan du redusere denne feilmargin. Ved måling av en person tre ganger, må du be dem om å gå bort fra veggen for å bli omplassert hver gang. Den gjennomsnittlige høyde oppnås blir deretter klassifisert som den mest nøyaktige avlesning.

Raskeste måten å helbrede såre muskler

Starte et nytt treningsprogram eller delta i en ny fysisk aktivitet kan resultere i stølhet. Den medisinske tilstanden oftest referert til som stølhet er en medisinsk tilstand som kalles Forsinket Onset stølhet (DOMS). Dessverre er det ikke noe super kur for dette fenomen; Men det er mange remedier som øker frekvensen av helbredelse og bidra til å håndtere ubehag.

Ikke stopp lys Øving

Etter en intens treningsøkt, små mikroskopiske tårer oppstå på muskelen. Disse tårene føre til sårhet i hele tegnet muskler. Ifølge webmd.com, fortsetter med lett trening i løpet av sårhet bidrar til å øke utvinningen. Den lett trening bidrar til å frigjøre bygget opp melkesyre i musklene; dette hjelper helingsprosessen og reduserer sårhet. Stretching under stølhet hjelper også å slippe melkesyre bygge opp og hjelper hindrer ytterligere sårhet.

Tradisjonell behandling

Tradisjonelle behandlinger er de vanligste metodene for å påskynde den helbredende prosessen og redusere smerte; Dette innbefatter å plassere is på det berørte området i 15 til 20 minutter, og deretter plassere en varmekilde (for eksempel en varmepute) på musklene i ytterligere 15 til 20 minutter. Gjenta denne prosessen minst fire ganger kan lindre sårhet i musklene. Men mangler spesifikk vitenskapelig støtte, har denne metoden blitt brukt i årevis av profesjonelle trenere, sport terapi spesialister og utøvere. Soaking i et bad med en kopp Epsom salt er anbefalt som en ekstra metode for å lindre ubehaget av DOMS. Brukes av profesjonelle idrettsutøvere, blant fotballspillere, hevder Epsom Salt Rådet at bruk av Epsom salt hjelper musklene til å fungere skikkelig, og reduserer betennelsen i forbindelse med de små rifter som oppstår under intens trening.

Vitenskapelig støtte

Ifølge en studie fra Human Performance Biblioteket ved Universitetet i Burlington, i Vermont, det er nok å være en lyd behandling eller kur for doms, og mange av de virkemidlene som brukes i dag er ikke vitenskapelig støttet. Imidlertid viser studien noen tilsynelatende effektive behandlinger som er å få støtte blant det vitenskapelige samfunnet. Anti-inflammatoriske er medisiner som reduserer betennelse i kroppen, behandle mild smerte og redusere feber. Vanlige anti-inflammatoriske inkluderer ibuprofen og aspirin. Disse medikamentene er svært tilgjengelig og gjøre lindre symptomer på DOMS. Studien nevnte også spise mat rik på antioksidanter kan bidra til å fremskynde helbredelsesprosessen. Matvarer rike på antioksidanter inkluderer blå bær, granatepler, brokkoli, røde druer, hvitløk og spinat. For en utvidet liste, se Resources i denne artikkelen. Det er ikke vitenskapelig verifisering av disse krav; Imidlertid tyder tidlig forskning som anti-oksidanter og anti-inflammatoriske medisiner øke utvinningsgraden.

Forebygging

Nøkkelen til en rask kur til stølhet er forebygging. Utøvere på alle nivåer av fitness erfaring DOMS; Imidlertid, kan dens alvorlighetsgrad reduseres eller forhindres ved å ta spesielle forholdsregler. Stretching før alle treningsøkter reduserer stølhet og skader. Etter trening, hjelper en 10-minutters nedkjøling musklene skikkelig hvile etter fysisk anstrengelse. Drikke mye vann bidrar til å holde kroppen fra dehydrering og støtter kroppen i sin helbredende prosess. Før trening, drikke minst to kopper vann.

Sykdommer som kan føre til migrene hodepine

Sykdommer som kan føre til migrene hodepine


Ifølge Mayo Clinic, sytten prosent av kvinner og seks prosent av menn opplever migrene. Migrene kan vare 4-72 timer forårsaker kvalme, oppkast og alvorlig følsomhet for lys og støy. Migrene kan være forårsaket av mat, hormonelle endringer, stress, medisiner, eller en eksisterende sykdom. Det er vanskelig å behandle en pasient med ko-eksisterende forhold, fordi enkelte medikamenter kan utløse symptomer på den andre tilstanden. Det er viktig å snakke med legen din om alle sykdommer, slik behandling kan være effektiv.

Betydning

Epilepsy er en tilstand som fører til muskelkramper når grupper av nerveceller i hjernens utladning på samme tid. Personer med epilepsi er mer tilbøyelige til å ha migrene enn folk uten sykdommen. Både migrene og epilepsi andel felles kjennetegn på hyperaktivitet i hjernen og nervesystemet. Migrene og epilepsi har også sammenfallende unormalt av serotonin, som overfører nervesignaler. Skarpe lys og støy kan utløse et epileptisk anfall, samt migrene. Medisinering må arbeide for begge forholdene eller medisinering vil sette av annen tilstand. Divalproex (Depakote) er et stoff som hjelper epilepsi og migrene.

Effekter

En annen sykdom forbundet med migrene er Raynauds fenomen, som er en spastisk tilstand som påvirker de små blodårene i tærne og fingre. Kald, stress og følelsesmessige situasjoner føre til at blodkarene seg sammen, kutte av sirkulasjon. Migrene er mer vanlig hos personer med Raynauds fenomen. Studier tyder på en direkte sammenheng mellom migrene og Raynauds fordi folk som lider av migrene har mer følsomhet for endringer enten fysiske eller emosjonelle. Migrene medisiner kan intensivere Raynauds fenomen bringe på angrep. Biofeedback er effektivt med pasienter som må lære å gjenkjenne signaler i kroppen og unngå situasjoner som bringer på begge forholdene.

Teorier / Spekulasjoner

Det kan være en sammenheng mellom mennesker med depresjon og migrene. Ifølge psykologi i dag, mennesker med depresjon er mer sannsynlig å lide en migrene. Det er også sant at migrenepasienter er mer sannsynlig at lider av depresjon. Migrene er også vanlig hos mennesker som lider av bipolar lidelse. Studier viser en kobling mellom serotonin, depresjon og migrene.

Typer

Diabetes, hjertesykdom, irritabel tarmsykdom, Crohns sykdom og revmatoid artritt er alle sykdommer forbundet med migrene. Fordi disse sykdommer er vanlig, kan det være en tilfeldighet at en pasient har begge. Studier viser imidlertid at disse sykdommene kan bringe på migrene.

Advarsel

Fordi studiene er mangelfulle, er det vanskelig å si om en sykdom som forårsaker migrene direkte. Noen sykdommer er vanlige, og derfor kan en person ha sykdommen og migrene uten tilknytning. Den store bekymringen for leger behandler sykdommen og migrene. For eksempel kan personer med hjertesykdom ikke ta de fleste medisiner for migrene, og noen medisiner kan bringe på en migrene.

Årsaker til kronisk migrene hodepine

Årsaker til kronisk migrene hodepine


Migrene er en fellesbetegnelse som kan gjelde for alle alvorlig hodepine som forårsaker følsomhet for lys og lyd. Kronisk migrene er en lidelse som fører til smerter i kraniet på grunn av økt fartøy og kapillærene; vanlig hodepine smerte er forårsaket av blodkar innsnevring. Smerten forbundet med kronisk migrene er ofte beskrevet som bankende, ensidig smerte, konsentrert på den ene siden av hodet. Selv om de ulike typer migrene lider under mer enn 30 millioner amerikanere har en rekke årsaker, forstå de mulige risikofaktorer går langt i å hjelpe migrene forebygging.

Migrene og Aura

Migrene med aura og migrene uten aura er de to mest utbredte kategorier av migrene. "Aura" refererer til en nevrologisk fenomen som forekommer i ca 30 minutter før intens migrene smerte. Auras kan inkludere skimrende hallusinasjoner, synstap, talevansker og svimmelhet. Bortsett fra aura, klassisk migrene symptomer inkluderer intens hodepine smerte, lysfølsomhet, kvalme og oppkast. Hodepine frie migrene er en sjelden form for migrene som forårsaker aura fenomen uten de andre klassiske migrene symptomer.

Andre typer migrene

Migrene av andre typer er klassifisert av forskjeller i symptomer. Abdominal migrene er indikert med magesmerter uten en klar fordøyelses eller gastrointestinal årsak eller lidelse. En basilaris arterie migrene fører til forstyrrelser i basilaris arterie som forsyner hjernen med oksygenrikt blod; symptomer inkluderer talevansker, svekket motorisk evne og svimmelhet. Carotidynia kan føre til hevelse som ligger rundt halsen er arteria carotis og produsere intense smerter i de nedre regioner av ansiktet, inkludert kjeven eller nakke. Oftalmoplegisk migrene smerte er konsentrert i øynene og kan produsere oppkast og synsnerven lammelser. Status migrene gir smerter i perioder som varer lenger enn 72 timer.

Hormoner

På grunn av den rollen østrogen spiller i migrene, kvinner har større risiko for å oppleve migrene symptomer enn menn. Svingninger i østrogennivået forårsaket av menstruasjonssyklusen kan øke forekomsten av migrene symptomer. Medisiner som påvirker hormonelle nivåer, for eksempel p-piller, kan føre til østrogennivået å svinge. Graviditet, overgangsalder og månedlige perioder ser størst forekomst av migrene symptomer hos kvinner. Ifølge MAGNUM, oppstår de fleste svangerskapsrelaterte migrene symptomer i første trimester av svangerskapet.

Genetikk

Migrene er genetisk basert, noe som betyr at familiehistorie er en viktig risikofaktor i å oppleve migrene. Ifølge MAGNUM, nær 38 millioner amerikanere har en genetisk tilbøyelighet til å lære mer migrene symptomer. Hvis en av foreldrene av en person lider av migrene, har den enkelte en 50 prosent sjanse for å oppleve migrene. At risikoen er ikke oppblåst av psykologiske eller miljømessige årsaker.

Andre årsaker

Stress fra karriere eller familieliv kan øke forekomsten av migrene symptomer. Overdreven sensoriske stimuli, spesielt visuelle eller auditiv (lyd), kan utløse migrene. Visse matvarer, for eksempel øl, rødvin, sjokolade, koffein og alderen oster kan øke en persons mottakelighet for migrene. Fasting eller generell underernæring kan også bidra til migrene. Andre årsaker er barometer endringer i miljøet, endringer i søvnmønster og visse medisiner.

Behandlinger

Legemidler foreskrevet for å lindre migrene faller inn i to kategorier: smertestillende medisiner og forebyggende medisiner. Smertestillende medikamenter inkluderer ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs), triptaner, anti-kvalme medisiner og sovetabletter. Disse stoffene blir brukt under et migreneanfall og tar sikte på å hemme symptomer som allerede finnes. Forebyggende medisiner inkluderer kardiovaskulære medikamenter, antidepressiva, anti-beslag medisiner og Botox. Disse stoffene kan bidra til å hemme forekomsten av migrene symptomer hos personer med risiko for hodepine.

Komplikasjoner

Migrene behandlinger forårsake en rekke bivirkninger. NSAIDs tatt for migrene lettelse kan forårsake magesmerter, blødninger og sår. Som kroppen bygger opp motstand mot de smertestillende medisiner, en tilstand som kalles "rebound hodepine" kan forekomme, der smertestillende medisiner selv kan utløse migrene symptomer. De som bruker høye doser av medisiner mer enn ni dager ut i måneden er i faresonen. Triptaner og visse antidepressiva kan føre til serotonin-syndrom, et overskudd av serotonin som produseres i kroppen. Denne komplikasjonen kan føre til skjelving, diaré, feber, muskelstivhet og kramper, og det kan være dødelig hvis ubehandlet.

Slik unngår du at migrene Halos

Alvorlig smertefulle migrene er ofte innledes med "advarsel" forstyrrelser referert til som migrene aura. Disse forstyrrelsene kan inkludere et fenomen kalt "Halo", en strålende glødende som vises rundt lys eller andre gjenstander og svekker synet. Mange migrene lider ta utseendet på glorie som en kø for å få medisiner eller delta i andre forebyggende behandling før full utbruddet av migrene. For andre, er halogen i seg selv hovedproblemet som det er aldri ledsaget av en migrene. Uansett kan glorie-effekten forebygges med livsstilsendringer og visse behandlinger og / eller medisiner.

Slik unngår du at migrene Halos

Slik unngår du at migrene Halos

•  Hold en dagbok over glorie erfaringer. Det er mange mulige triggere av halo-effekten og holde styr på deg kan bidra til å identifisere den eksakte årsaken (e). I dagboken skriver ned når hver glorie starter (dato og tid), hva du spiste og drakk i de foregående 24 timer, hvor mye søvn du fikk kvelden før, hva du gjorde på utbruddet av halo, hvor lenge det varte , og hvordan du fikk den til å stoppe.

Styr belysning. Lyse, flimrende og blinkende lys kan utløse migrene glorier. Dimme lysene i huset ditt og prøve å begrense eller eliminere din tid ved datamaskinen eller ser på TV. Bruk solbriller når du går utenfor.

Juster kostholdet ditt. Skipping måltider kan føre til glorier. Og når du spiser måltider, husk at følgende er vanlige utløsere av migrene glorier: alkohol (spesielt øl og rødvin), koffein, aspartam (sukker erstatning), i alderen oster, sjokolade, mononatriumglutamat (MSG), salt mat , og bearbeidet mat. Drikk vann regelmessig for å unngå dehydrering.

Slapp mer. Redusere stress kan spille en stor rolle i å kontrollere dine glorier. Pass på at du får riktig mengde søvn. Prøv avslapping teknikker, meditasjon, eller selvhypnose for å få deg inn i en avslappet tilstand.

Ta medisiner. Betablokkere, kalsiumkanalblokkere, trisykliske antidepressiva. og anti-convulsants er nyttig for å hindre migrene glorier. Snakk med legen din om dette alternativet.

6. Slutte å røyke. Røyking bidrar til migrene glorier i noen tilfeller.

Hint

  • Diskuter dine forebygging alternativer med en lege før du implementerer dem.

Hva som forårsaker High Blood Sugar in the Morning?

Medisinering

Når kroppen er matet karbohydrater, som også inkluderer sukker, blir de omdannet til glukose og enten brukes til energi eller lagret som glykogen i leveren og musklene. Blodet bærer denne glukose i form av blodsukkeret. For å stabilisere blodsukkeret, bukspyttkjertelen utgivelser et hormon som heter insulin. Når bukspyttkjertelen ikke frigi insulin riktig eller i det hele tatt, kan det oppstå diabetes - og det deretter må injiseres inn i kroppen. En mulig årsak til høyt blodsukker om morgenen er å ta feil mengde medisiner.

Insulin

En rekke arrangementer finner sted i løpet av søvnsyklus kalt daggry fenomen. Mellom midnatt og 3 am, er kroppen vanligvis tungt sover. I løpet av dette tidsrom, har kroppen svært liten bruk eller behov for insulin. Når insulin er tatt om kvelden før sengetid, det er et fall i blodsukkeret som følte før om 3 am Mange hormoner blir også utgitt. Noen av disse hormonene inkluderer glukagon, kortisol, testosteron og adrenalin. Når disse hormonene blir frigitt, kan insulinresistens oppstår. Når dette skjer, vil ikke kroppen ikke reagerer på insulin riktig - noe som fører til en opphoping av blod sukker i kroppen. Alle disse faktorene kombinert årsak lagret sukker som skal naturligvis frigjøres for å forberede kroppen for dagen. Dette fører til høyt blodsukker.

Somogyi Effect

En annen mulig årsak til forhøyet blodsukker om morgenen er den Somogyi Effect. Denne tilstanden, oppkalt etter forskeren Michael Somogyi, ligner på daggry fenomen - bortsett fra at det sies å være forårsaket av den enkelte. Når nighttime insulininntak er for høy eller en matbit før sengetid er for liten, kan det føre til hormoner blir utgitt for å heve blodsukkernivået. Du kan finne ut om dette er tilfelle i stedet for daggry fenomen ved å sjekke blodsukkernivået tidlig i morgen for å se om det er lav eller fallende.

Hva er symptomene på Åreforkalkning?

Arterier overføre blod fra hjertet til resten av kroppen. Over tid kan fett partikler bygge seg opp i arteriene, forårsaker en reduksjon i blodstrøm til resten av kroppen, kjent som aterosklerose. Hvis disse fettavleiringer løsnet fra arterieveggen, kan de opprette en blodpropp og forårsake hjerteinfarkt og hjerneslag. Det er viktig for folk å gjenkjenne symptomer på den potensielt dødelige fenomen.

Årsaker

Tegn på at aterosklerose kan utvikle inkluderer høyt blodtrykk, høyt kolesterol og diabetes, ifølge American Heart Association. Alle disse føre til økt press eller fet bygge opp i arteriene, men de er ikke garantert å skape åreforkalkning.

Tidlige symptomer

Siden fettavleiringer akkumuleres over tid, det er sjelden noen tidlig varsling tegn på aterosklerose, ifølge Mayo Clinic. Blodstrømmen er begrenset sakte, forårsaker tretthet og utmattelse over en lang periode, så ville du sannsynligvis aldri legge merke til.

Hjerte

Aterosklerose i hjertet arteriene kan føre til hjerteinfarkt begge på en mindre eller større skala. Symptomer inkluderer bryst og arm smerter, og pustevansker. Et hjerteinfarkt kan føre til skade på hjertet og potensielt død.

Brain

Når en arterie til hjernen er blokkert, kan det forårsake et slag. En del av hjernen som er ute av oksygen og kan føre til skade på hjernen og lammelse. Symptomer inkluderer nummenhet eller prikking i ekstremiteter, tåkesyn, talevansker, tap av muskelkontroll og hodepine.

Armer og ben

Arterier som blir blokkert i armer og ben kan skape sirkulasjon problemer. Du kan bli ute av stand til å skille varme og kalde og i ekstreme tilfeller kan det skape nekrose av vev.

Årsaker til Hånd Nummenhet

Årsaker til Hånd Nummenhet


Hånd nummenhet kan være et resultat av en rekke årsaker, fra nerveskader til dårlig ergonomi. De fleste av nerver i hånden kjøre fra armen til hånden og fingrene. Skader på nerver kan være et tegn på alvorlig skade eller sykdom, og bør undersøkes av lege, spesielt når nummenhet kommer på raskt og er etterfulgt av skyting smerte.

Stroke

Hånd nummenhet kan være en indikasjon på et slag pågår. Hvis nummenhet kommer plutselig og er ledsaget av smerten skyter opp armen, kan et hjerneslag være i gang, og pasienten bør få akuttbehandling. Andre symptomer som kan følge med nummenhet hvis et slag er i gang er svimmelhet, forvirring, problemer med å snakke og lammelser.

Inaktivitet

Når armen er inaktiv i en lengre periode, for eksempel når du sover eller sitter, blir sirkulasjonen avskåret, og hånden kan bli nummen. Manglende blodtilførsel til hendene kan også være et resultat av plakk i arteriene og kan signalisere alvorlige komplikasjoner. Flytting og rister hånden for å se om følelsen igjen raskt kan teste alvorlighetsgraden av tilstanden. Hvis hånden er fortsatt nummen etter å flytte den rundt, bør lege kontaktes.

Nerve

Ifølge National Institutes of Health, kan nerveskader til en plate i ryggen føre til at armene og hendene til å gå nummen. Når flyttet inn i en bestemt posisjon, vil den herniated plate legge press på nerver og skape nummenhet. En skade på toppen av ryggraden, nær halsen, presenterer vanligvis som kriblende og smertefull nummenhet eller følelse i armer og hender, mens lavere ryggskader påvirker vanligvis bein og føtter.

Carpel Tunnel Syndrome

Når midten nerve som går til hånden er skadet, kan det resultere i nummenhet og carpel tunnel syndrom. Tilstanden er først og fremst forbundet med repeterende bevegelser gjort i arbeidsforhold, for eksempel keyboarding og snekring, som krever de samme håndbevegelser i timevis. Den innledende nummenhet vil presentere i tommelen og av hånd om følelsen skyldes Carpel tunnel-syndrom. Hevelse ofte følger følelsene.

Raynauds fenomen

Raynauds fenomen, også kalt Raynauds sykdom, er en sirkulasjons tilstand som forårsaker ekstremiteter, som nese, ører, tær og fingre, å prikke og gå nummen når de utsettes for kulde, eller når en person opplever ekstreme følelser eller stress. Blodårene constrict som svar på kulde og stress, og sende en kriblende følelse gjennom hendene, til slutt lammende ekstremiteten. Den lammende følelsen kan vare i et par minutter eller et par timer. Leger ved National Institutes of Health rapporterer at avspenningsteknikker er en av de beste forsvar mot hånd lammende angrep for folk som lider av Raynauds sykdom.

Testing for Fibromyalgi

Testing for Fibromyalgi


Fibromyalgi er en ofte misforstått kronisk smerte tilstand som rammer 2-4 prosent av befolkningen i USA. Selv om å identifisere tilstanden kan være vanskelig og det er ingen definitive laboratorietester, er det visse fremgangsmåter for testing for fibromyalgi som peker klart på en diagnose. Leger kan teste for fibromyalgi symptomer og behandle en pasient basert på individuelle forhold.

Fakta

Fibromyalgi er karakterisert ved tretthet og smerten som sprer seg i hele kroppen, både over og under beltet, og på begge sider. Det er en kronisk tilstand med ingen kjent kur, og det er ofte assosiert med andre inflammatoriske sykdommer og tilstander, så som reumatoid artritt, lupus og multippel sklerose. Årsaken til fibromyalgi er ukjent, men felles faktorer blant dem som er rammet av fibromyalgi indikerer kan være forårsaket av biokjemiske forandringer, infeksjon, trauma, kjønn og alder.

Misforståelse

Mange tror fibromyalgi er en psykosomatisk sykdom, hovedsakelig i en pasients hode, i stedet for en legitim fysisk fenomen. Eksperter uenige. Writer Linda Melone, en ekspert med Everyday Health, sier at millioner har blitt diagnostisert med fibromyalgi og den ble offisielt anerkjent som en sykdom i 1991 Selv om blodprøver og røntgenbilder er ofte vanlig hos pasienter med fibromyalgi, er det godt dokumenterte symptomer som er reelle og livsforvandlende.

Funksjoner

Uten sterke diagnostiske tester, leger ofte avhengige av symptomer som primær bevis på fibromyalgi. Noen av de vanligste symptomer assosiert med fibromyalgi kan være ødeleggende. Vanlige symptomer inkluderer muskelsmerter i hele kroppen, mild til alvorlig tretthet, manglende energi, konsentrasjonssvikt, hukommelsesforstyrrelser, søvnforstyrrelser, fordøyelsesproblemer og vektøkning. Pasienter med fibromyalgi er ofte svært utsatt for ekstrem varme eller kalde temperaturer, og kan også oppleve svimmelhet, brystsmerter, migrene, angst, depresjon og irritabel blære.

Diagnose

Det er to primære faktorer involvert i å teste for fibromyalgi. For å motta en diagnose av fibromyalgi, må pasienter har opplevd utbredte smerter i minst tre måneder. De må også vise unormalt høy følsomhet på 11 av 18 spesifikke "ømme punkter" gruppert rundt nakke, skuldre, bryst, hofter, knær og albuer. Disse ømme punkter har blitt utviklet av leger å identifisere muskel sensitiviteter klassisk forbundet med fibromyalgi. Leger også teste for fibromyalgi ved å evaluere en pasients erfaring med vanlige symptomer på tilstanden.

Betraktninger

Mange sykdommer ha lignende symptomer til fibromyalgi, noe som gjør diagnosen enda vanskeligere. Revmatiske og inflammatoriske sykdommer ofte manifestere seg med lignende symptomer til fibromyalgi. Disse sykdommene kan vanligvis utelukkes ved blodprøver. Fibromyalgi Network påpeker også, "skillet mellom fibromyalgi og kronisk utmattelsessyndrom (CFS) er svært uklar i stedet for skarpe." De sier at så mange som 70 prosent av alle fibromyalgipasienter også oppfyller kriteriene for CFS.