Digidexo.com

bivirkninger av statiner høyt kolesterol

Best statiner for å redusere Kolesterol

Den beste statin for å redusere kolesterolet er den som best vil redusere nivået av skadelig kolesterol, kjent som LDL (low-density lipoprotein). Noen statiner er farmasøytisk produsert, andre er natur-produsert. Hver pasient er forskjellig, så det beste statin for én person kan ikke være det beste for en annen. Beslutningen er gjort mellom deg og medisinsk pleie leverandøren.

Naturlig forekommende statiner

Rød ris gjær er et populært naturlig forekommende statin. Red gjær ris dateres tilbake til 800 e.Kr. i Kina. I tradisjonell kinesisk medisin, ble rød ris som brukes til ting som for eksempel å fjerne blod blokkeringer og øker blodsirkulasjonen. Rød ris inneholder naturlig forekommende monacolins. I USA, har rød ris blitt brukt siden 1970 som en helhetlig metode for å senke kolesterolet, ifølge Annals of Internal Medicine.

Vet bivirkningene. De kan være lik de fra reseptbelagte stoffet lovastatin, sier FDA. Det inkluderer hodepine, nedsatt leverfunksjon og fordøyelsessykdommer. Hvis du tar lovastatin du frarådes å bruke rød gjæret ris, ifølge National Institutes of Health.

Red gjær ris koster mindre enn et farmasøytisk statin. Den kan kjøpes over disk i naturlig-mat butikker og i nærings-hjelpemidler deler av andre butikker.

Ifølge FDA, er rød ris gjær ikke er et legemiddel. Fordi det ikke er klassifisert som et legemiddel, er det ikke regulert eller anmeldt.

Farmasøytisk Produsert Statiner

Regulerte statiner er produsert av legemiddelindustrien. Blant de mest populære Lipitor (atorvastatin), lovastatin (Mevacor), Pravachol (pravastatin), Crestor (rosuvastatin) og Zocor (simvastatin), ifølge Mayo Clinic. Den beste statin for å redusere kolesterol vil inneholde konsistente mengder av ingredienser, uavhengig av produsent.

Du vil bli foreskrevet en effektiv dose avhengig av LDL-nivå og familiens historie, fysisk aktivitet, vekt, HDL nivå, plager, alder og livsstilsfaktorer som røyking.

Helse Fordeler

Statiner kan gi mange helsefordeler, inkludert:

Redusert risiko for hjerteinfarkt. Statiner kan bidra til å stabil dine blodkar fôr fordi de inneholder anti-inflammatoriske egenskaper, sier Mayo Clinic. Dette kan gjøre kolesterol plakk mindre sannsynlig til å sprekke, så det reduserer sjansene for et hjerteinfarkt.

Mindre blodkar innsnevring. Blodårene vil være avslappet når du er på statiner. Dette bidrar til å senke blodtrykket.

Redusert risiko for å utvikle blodpropp. Det er fordi statiner har blodfortynnende egenskaper.

Forsiktig

Leverskader kan være et potensielt alvorlig bivirkning av statiner. Vanlige bivirkninger av statiner inkluderer muskel-og leddsmerter, kvalme, diaré og forstoppelse. Pasienter vanligvis ta statiner resten av livet.

Hvordan å minimere bivirkninger av Statiner

Høyt kolesterol er en viktig risikofaktor for hjertesykdom og har et hjerteinfarkt. En måte å senke kolesterol er med legemidler kjent som statiner. Selv om disse stoffene kan gjøre underverker i å kontrollere kolesterolnivået, de kommer også med en rekke potensielle bivirkninger. Du kan velge mellom en rekke administrasjonsalternativer for å minimere disse bivirkningene, fra å bytte doser eller narkotika for å se opp for interaksjoner med andre legemidler.

Bruksanvisning

Redusere bivirkninger

•  Forstå din risiko for å utvikle bivirkninger når du tar statiner. Ikke alle har bivirkninger. Noen forskere tror det er genetisk. Du er mer sannsynlig å ha bivirkninger hvis du er kvinne, har en liten kropp ramme, er over 65 år, ta en rekke kolesterolsenkende medikamenter, har lever- eller nyresykdom eller diabetes.

gjenkjenne bivirkninger. En av de vanligste bivirkninger fra statiner er muskelsmerter som inkluderer svakhet eller sårhet. Det kan variere fra mildt ubehag til alvorlig svekkelse. Noen ganger statiner kan forårsake leverskader. Du kan ikke oppleve symptomer fra dette og det er derfor det er viktig å ha en leverfunksjonstest hver få måneder i løpet av det første året på statinbehandling. Andre bivirkninger kan være fordøyelsesproblemer, utslett, eller rødhet i huden og nevrologiske effekter som hukommelsestap eller amyotrofisk lateral sklerose.

Slutt å ta statiner i opptil to uker. Det kan være vanskelig å si om stoffet er i roten av bivirkninger, som for eksempel muskelsmerter. Med fri fra stoffet, kan du måle om du føler deg annerledes.

Skift til et annet statin. Snakk med legen din om å prøve en annen type statin. Rosuvastatin (Crestor) og pravastatin (Pravachol) velig produsere færre bivirkninger sammenlignet med andre.

Senk dosen din med råd fra legen din. Selv om det kan redusere kolesterol-senkende effekt, kan det redusere bivirkningene.

Spør legen din om andre rusmidler for å redusere kolesterolet. Statiner er ikke de eneste tilgjengelige medikamenter, selv om de kan være den mest effektive.

Vær forsiktig eller unngå å ta smertestillende som for eksempel Tylenol eller Advil, fordi de ikke vil lindre muskel smerter forårsaket av statiner.

Unngå grapefrukt eller grapefruktjuice. Denne sitrusfrukter inneholder en viss kjemikalie som vil gjøre et statin mer potent, som er potensielt farlig.

Diskuter alle dine medisiner, inkludert over-the-counter medisiner og kosttilskudd, med legen din fordi en rekke medikamenter kan forstyrre statiner eller forårsake farlige interaksjoner.

Hint

  • Noen undersøkelser viser at Koenzym Q10 kosttilskudd kan bidra til å forebygge bivirkninger. Snakk med legen din om å ta dette tillegget.
  • I svært sjeldne tilfeller har statiner vært kjent for å forårsake en livstruende form for muskelskader kalt rabdomyolyse. Det kan føre til nyresvikt, leverskade, og død. Det skjer vanligvis når statiner er kombinert med andre rusmidler.

Reversering bivirkninger av Statiner

Reversering bivirkninger av Statiner


Senke kolesterolnivået reduserer risikoen for hjerteinfarkt eller hjerneslag, og mange mennesker kan være foreskrevet statiner for resten av sitt liv, ifølge Mayo klinikken. Statin bivirkninger kan føre til at noen til å velge risiko over ubehag, men det er mulig å redusere, om ikke reversere, bivirkningene av statiner.

Statin bivirkninger

Statin bivirkninger inkluderer muskelsmerter, leverskader, fordøyelsesproblemer, og utslett eller rødme.

Muskelsmerter er den hyppigste og urovekkende bivirkning rapportert med statin bruk. Dens innvirkning varierer fra mildt ubehag til nedskrivning av daglige aktiviteter som å gå i trapper eller bare gå. Vedvarende muskelsmerter og mørk urin kan peke til rabdomyolyse, en tilstand som kan føre til nyresvikt og død.

Statiner kan øke leveren enzymproduksjon til farlige nivåer; hvis den ikke behandles, kan leveren bli permanent skadet.

Fordøyelsesproblemer, inkludert kvalme, diaré og forstoppelse er uvanlig bivirkning av statiner.

Utslett eller rødme er en mulig bivirkning av statin bruk, spesielt hvis du også tar niacin.

Redusere muskelsmerter

Du har kanskje hørt at koenzym Q10 kan redusere eller hindre muskelsmerter og ubehag statiner kan forårsake. Forskere er delt om emnet, sier Mayo Clinic Dr. Thomas Behrenbeck. Noen mener koenzym Q10 kan redusere muskel og leddverk, men ikke nok store studier har blitt gjort for å bekrefte dette. Spør du legen om det før du tar koenzym Q10 for å finne ut om det kan samhandle med alle andre medisiner du tar.

Endre ditt treningsprogram eller gå litt lettere kan minske muskelsmerter. Muskelsmerter som statin bivirkninger vil ikke bli løst av over-the-counter smertestillende midler. For å finne ut om dine muskelsmerter er et statin bivirkning, spør legen din om å ta en pause fra medisiner for 10 til 14 dager. Du bør finne ut om det er din resept og ikke andre faktorer som forårsaker muskelsmerter før du gjør endringer medisinering.

Rabdomyolyse Treatment

Legen din bør teste for rabdomyolyse hvis du utvikler vedvarende muskelsmerter og svakhet ledsaget av mørk urin. En nøkkelkomponent for behandling for rabdomyolyse er aggressiv hydrering, noen ganger sammen med bruk av et diuretikum for å spyle nyrene. Hvis behandlingen startet tidlig, kan effekten av rabdomyolyse reverseres før komplikasjoner oppstå; Imidlertid, når de begynner, kan nyredialyse eller til og med en nyretransplantasjon være nødvendig.

Beskytte Liver

Når du begynner å ta et statin, bør legen din sjekke leverenzymnivåer rundt seks uker fra starten av, og gjenta kontroller hver 3-6 måneder for det første året. Hvis det blir funnet farlig økt enzymnivåer, kan legen redusere dosen eller bytte til et annet statin.

Redusere fordøyelsesproblemer

Hvis du opplever problemer med fordøyelsen mens du tar statiner, kan ta medisinen med kveldsmåltid redusere virkningene.

Endre Resept

Snakk med legen din om å endre dosen din, prøver et annet statin, eller prøve en annen kolesterolsenkende medisiner. Pravastatin og rouvastatin kan føre til færre bivirkninger enn andre statiner og andre kolesterolsenkende medisiner kan veies i forhold til deres effektivitet, dine behov og bivirkninger. Det kan ta litt eksperimentering, men medisiner er ikke one-size-fits-all.

Interaksjoner som kan øke statin bivirkninger

Grapefruktjuice kan intensivere statin effekter; å kombinere forskjellige kolesterolsenkende medikamenter kan øke risikoen for bivirkninger; og statiner kan samhandle med antibiotika medisiner.

Statin bivirkninger kan øke når du tar statiner i kombinasjon med medisiner for uregelmessig hjerte rytmer, antidepressiva eller legemidler som hemmer immunsystemet.

Snakk med legen din om å identifisere mulige interaksjoner som kan være medvirkende til bivirkninger og arbeids ut løsninger.

Vil ta CoQ10 motvirke bivirkninger av Statiner?

Vil ta CoQ10 motvirke bivirkninger av Statiner?


Forsknings leger og forskere studert effekten av statin medikamenter på pasienter i flere år. Til slutt, merket de hos pasienter reduserte nivåer av en allestedsnærværende koenzym og antioksidant, koenzym Q10 (CoQ10). Videre forskning undersøkt uønskede statin bivirkninger og viste reversering av bivirkninger med supplerende CoQ10.

Koenzym Q10

Koenzym Q10 (CoQ10) er et koenzym som produseres naturlig i kroppen. Den fungerer inne i cellene i mitokondriene å lage energi, adenosin trifosfat (ATP), av celler og kroppen. De høyeste mengder av koenzym forekommer i hjerte, lever, nyrer og bukspyttkjertel. Hjertemuskelen er følsom for CoQ10-mangel.

Statiner

Statiner er legemidler som hemmer et enzym, HMG-CoA reduktase, som er ansvarlige for å syntetisere både kolesterol og Q10. Statiner, som for eksempel simvastatin (Zocor), pravastatin (Pravachol), lovastatin (Mevacor, Altocor), og atorvastatin (Lipitor), lavere LDL kolesterol, og også redusere nivåer av CoQ10 blod.

Bivirkninger Reversed

Marc A. Sølv og andre forskere publiserte en studie i American Journal of Cardiology i 2004, viser at hjertemuskelsvakhet skjedde i 70 prosent av tidligere normale pasienter som hadde blitt behandlet med Lipitor (20 mg per dag) i seks måneder. Deres hjertemuskelen dysfunksjon ble reversert med en CoQ10 supplement.

Selv om kolesterol forholdstall kan perfeksjonert av et statin narkotika, kan flere uønskede statin bivirkninger oppstår. Dr. Peter H. Langsjoen, et medlem av American College of Cardiology, skrev en oversiktsartikkel på statin bivirkninger, og viktigheten av å ta Q10 i februar 2008 utgaven av magasinet Life Extension.

Hans forskergruppe stoppet statiner for 50 pasienter og begynte supplerende Q10. Etter 28 måneder, tall viste forbedringer for bivirkninger av muskelsmerter og svakhet, trøtthet, hukommelsestap, kortpustethet og perifer neuropati.

En annen av hans forskningsstudier understreket fordelene av Q10 for hjertesvikt pasienter.

Ifølge Langsjoen, "De som lider av hjertesvikt eller som bruker statin medisiner bør sikte på å konsumere høyere doser av Q10 (ubiquinone eller ubiquinol)."

Betraktninger

Hvis du tar et statin, ta en 100 mg Q10 softgel to ganger daglig, om morgenen og midt på dagen. Unngå å ta det sent på dagen, for å hindre søvnløshet. Sjekk ut dette med legen din. Hvis du tar et blodfortynnende medikament, kan Q10 endre sin effekt. Legen kan overvåke den muligheten. Hvis du bestemmer deg for ikke å ta et statin til lavere LDL kolesterol nivå, bedre kosthold og livsstil, og gjennomgå ernæringsmessige retningslinjer.

Bivirkninger av høy Kolesterol medisiner

Kolesterol er produsert i leveren og hjelper kroppen skape hormoner. Men noen ganger blir nivået for høyt, og kan føre til hjertesykdom. Leger foreskrive medikamenter for å senke nivået av kolesterol i kroppen, sammen med endringer i kostholdet og mosjon. Kolesterol-senkende midler inkluderer statiner, nikotinsyre, gallesyre-harpikser, fibric-syrederivater og kolesterol-absorpsjons-inhibitorer. Selv om disse medikamentene kan bidra til å redusere "dårlig" kolesterol (LDL), kan de også ha irriterende --- og noen ganger farlige --- bivirkninger.

Statiner og deres bivirkninger

Statiner er den typen narkotika som oftest foreskrevet for å redusere "dårlig" kolesterol nivåer ved å blokkere produksjonen i leveren. Legemidler i denne kategorien omfatter Lipitor, Lescol, Mevacor, Pravachol og Zocor, som alle har ulike bivirkninger. I sjeldne tilfeller kan Lipitor forårsake sammenbrudd i skjelettmuskulatur, som fører til nyresvikt, og kan føre til misdannelser hos fostre. Vanlige bivirkninger er elveblest, pustevansker, muskelsmerter, kvalme og influensalignende symptomer. Lescol er lik Lipitor og forårsaker mange av de samme bivirkninger. Mevacor kan føre til forstoppelse, elveblest, kløe, pustevansker, blek avføring, mageproblemer, gulfarging av øyne og rød, hoven, blemmer hud. Pravachol og Zocor deler mange av de samme bivirkninger som andre legemidler i denne kategorien, inkludert brystsmerter, elveblest, forstoppelse, gass, halsbrann, oppblåsthet, hodepine og svimmelhet.

Niacin og dets bivirkninger

Niacin, et B-kompleks vitamin, selges i høye doser på resept som Nicolar og Niaspan. Det fungerer ved å senke LDL kolesterol og øke nivåene av HDL, det "gode" typen kolesterol. Begge kosttilskudd har flere bivirkninger, inkludert svimmelhet, elveblest, kortpustethet, hevelse, kløe, svetting, frysninger, muskelsmerter og søvnproblemer. Ikke ta høye doser av niacin hvis du har leverproblemer, er gravid eller ammer, eller har hjertesykdom eller diabetes. Sjekk med legen din om niacin interaksjon med andre medisiner, kosttilskudd, mat og alkohol.

Bile-Acid Resin og dets bivirkninger

Disse stoffene virker ved binding til galle som produseres i leveren, noe som forhindrer den fra å bli reabsorbert galle i blodet hvor det skaper høye kolesterolnivåer. Legemidler i denne kategorien omfatter Questran, Questran Light, Colestid og Welcol. Noen av questran sin alvorlige bivirkninger er blod i urinen, sterke magesmerter, forstoppelse, kortpustethet og blødning. Mindre alvorlige bivirkninger medfører forstoppelse, lett blåmerker, urolig mage, oppblåsthet, muskelsmerter og svimmelhet. Colestid er bivirkningene er svimmelhet, kvalme, gass, gallestein, magekramper og sår. Bivirkninger av Welcol inkluderer fordøyelsesbesvær, gass, irritasjon i halsen, muskelsmerter, magekramper, ryggsmerter og lavt blodsukker.

Fibric-Acid Derivatives og deres bivirkninger

Disse stoffene, inkludert Tricor og Lopid, lavere triglyserider og øke kroppens HDL-kolesterolet. Men de gjør ikke lavere kolesterol betydelig i de fleste som bruker dem. De vanligste bivirkningene av Tricor er urolig mage, utslett, en risiko for leverproblemer, gallestein og muskelbetennelse. Lopid mest-oft nevnte symptomer er urolig mage, blodpropp, og risikoen for gallestein.

Chlosterol-Absorpsjon hemmere og deres bivirkninger

Disse stoffene stoppe kolesterol produseres i leveren fra å bli siphoned i blodet, og også stoppe kroppen fra å absorbere kolesterol fra maten. Bivirkningene av Zetia --- ett medikament i denne kategorien --- omfatter muskelsvakhet, ømhet eller smerte, kvalme, feber, mørk urin og avføring, brystsmerter, nummenhet, mild magesmerter, depresjon, leddsmerter og hoste.

Advarsler

Det er mange forhold som ikke tåler kolesterol medisiner, inkludert leversykdom, graviditet og diabetes. I tillegg bør du grundig diskutere med legen din hvilke matvarer og andre reseptbelagte legemidler kan samhandle med stoffet du tar; justeringer i kosthold og alkoholforbruk kan være nødvendig. Rapporterer alltid alvorlige symptomer med legen din og søke medisinsk hjelp hvis symptomene blir alvorlige.

Natt Kolesterol statin Retningslinjer

Kolesterol, et fettstoff som finnes i cellene i kroppen din og som er nødvendig for at kroppen skal fungere som den skal, kan bli en risikofaktor i utviklingen av hjertesykdom om nivåene av visse typer kolesterol i blodet blir for høyt. Statiner er kraftige stoffer som kan bidra til å senke kolesterolet, men retningslinjer er nyttige i å ta dem.

Kolesterol og lipoproteiner

Partikler kalt lipoproteiner transport kolesterol gjennom blod. Disse lipoproteiner er klassifisert etter tetthet. Low-density lipoprotein (LDL-C) er definert som "dårlige" kolesterol, og high-density lipoprotein (HDL-C) er kjent som "gode" kolesterol. Høye nivåer av low-density lipoproteiner bidra til å skape et kolesterolnivå som øker risikoen for koronarsykdom, mens høye nivåer av "gode" lipoproteiner redusere den.

Kolesterol kan reduseres ved en lav-fett fiberrikt kosthold og regelmessig mosjon; men hvis dette ikke er tilstrekkelig, kan kolesterolsenkende medisiner kalt statiner hjelpe. Foreløpig foreskrevet statiner inkluderer: Lipitor, Lescol, Mevacor, Zocor, Pravachol og Crestor.

Hvordan kan Statiner Arbeidet med å senke dårlige kolesterolet?

Statiner arbeide for å blokkere et nøkkelenzym inni leverceller som skaper kolesterol. Fordi leveren din trenger kolesterol til funksjon, når nøkkelen enzymet er blokkert, svarer den ved å absorbere ekstra eksisterende LDL-C fra blodet, og dermed redusere "dårlig" kolesterol nivå.

Retningslinje for Når skal ta et statin

Legen din vil mest sannsynlig foreskrive en pille, tatt på samme tid hver dag. Fordi viktig enzym i leveren produserer mer kolesterol om natten, i motsetning til dagen, et statin narkotika fungerer best hvis de tas om natten, enten med kveldsmåltid eller ved sengetid. Hvis du glemmer en dose, ikke dobbel dose neste dag, men heller fortsette med en normal diett.

Tar din statin på kvelden med middag, eller bare etter middag kan gjøre det lettere fordøyelig og redusere gastrointestinale bivirkninger av magesmerter, oppblåsthet og forstoppelse.

Retningslinje for Takle statin-Related muskelsmerter

Vanlige bivirkninger av statiner er muskelsmerter (myalgi) og sårhet (myositt), muskelsvakhet, ben og fot kramper og, sjelden, alvorlig muskelskade (rhabdomyolyse).

Hvis du har muskelsmerter eller kramper om natten mens du tar statiner, og legger til mat med høyt kalium i kostholdet ditt kan hjelpe. Et varmt bad eller dusj, etterfulgt av en mild ben eller fotmassasje før du går til sengs, kan bidra til å forhindre leggkramper. Hvis du fortsatt har muskelsmerter, ikke ta over-the-telleren smertestillende, som de kan være kontraindisert med statin medisiner, ifølge de fleste produktlitteratur.

Interaksjon Retningslinje for å ta statiner

Mens du er på statiner, bør du ikke ha grapefrukt, selv om du tar statin om natten og grapefrukt i morgen. Andre medisiner som kan samhandle med statiner inkluderer antibiotika som erytromycin og klaritromycin, noe som øker risikoen for myositt; medisiner for uregelmessig hjerterytme, som Cordarone eller Vytorin; anti-fungals; antidepressiva; og immundempende.

Hvis du har en eksisterende lever tilstand eller sykdom, vil leveren må overvåkes, som en annen sjelden, men alvorlig, bivirkning til bruk av statiner er levertoksisitet som kan føre til permanent leverskade.

Hva er kolesterol medisin statiner?

Kolesterol er rett og slett fett i blodet ditt. Noen fett er bra, men ikke når det er i høye konsentrasjoner. Hvis det er for høyt, kan det føre til et hjerteinfarkt. Det finnes medisiner du kan ta for høyt kolesterol, og en av disse er statin.

Hva er Statiner?

Kroppen din gjør kolesterol, og statin medisiner er en gruppe legemidler som senker produksjonen av kolesterol.

Merkenavn av Statiner

Altoprev, Crestor, Lipitor, Lescol, Livalo, Mevacor, Pravachol og Zocor er alle merkenavn av kolesterol medisiner.

Bivirkninger av Statiner

Kvalme, oppkast, diaré, hodepine, forstoppelse, muskelsmerter og svakhet er alle vanlige bivirkninger av å ta statin narkotika. Rabdomyolyse er en sjelden bivirkning som forårsaker skade på musklene, og statiner kan forårsake leverskader.

Forsiktighetsregler

Ta forholdsregler dersom du bruker et statin medisiner. Redusere forbruket av grapefrukt eller grapefruktjuice, fordi disse kan øke statin nivåer i kroppen og kan føre til muskelskade. Ikke ta statin medisinen hvis du er gravid, ammende eller har leversykdom. Vær forsiktig når du bruker visse hjerte medisiner, blodfortynnende eller anti-depressivt kalt Serzone.

Advarsler

Ifølge US Food and Drug Administration, ringe legen din umiddelbart hvis du har mørk urin, feber eller uvanlige muskelsmerter eller svakhet, fordi disse symptomene kan være et tegn på en mer alvorlig helseproblem.

Bivirkninger av å ta Både Red Gjær Rice & statin narkotika

Bivirkninger av å ta Både Red Gjær Rice & statin narkotika


Red gjær ris er et alternativ middel gjort ved dyrking av ris med gjær monascus purpureus (som er rød i fargen), som reduserer kolesterolnivået i blodet. Det har vært studier av rød gjæret ris, senest av sorten selges under merkenavnet Cholestrin den. Brukes i Kina siden 800 e.Kr., har rød gjæret ris hadde fordeler knyttet til det som spenner fra å forbedre blodsirkulasjonen til å bøte fordøyelses ills. Nylig har det også blitt brukt av folk som er på statin-klasse narkotika for kolesterol reduksjon, under forutsetning av at begge sammen kan være mer effektive enn statiner på egenhånd. Gyldigheten av denne antagelsen er ikke testet i dobbeltblinde legemiddelutprøvninger, selv om mye av forskning på effektive ingredienser i rød gjæret ris har blitt gjort.

Likheten av aktive ingredienser

Den aktive ingrediensen i rød gjæret ris er primært lovastatin, en av en familie av statin-klasse legemidler som brukes for å redusere kolesterolet. Lovastatin er den aktive ingrediensen i Mevacor og ligner på de aktive ingrediensene i Lipitor og Crestor. Alle statin-klasse narkotika er enzymatiske blokkere som reduserer mengden av kolesterol produseres i leveren. (Mens kolesterolnivået må overvåkes, er kolesterol en viktig del av hvordan kroppen regulerer muskelenergi og leverfunksjoner.) Tar rød gjæret ris i tillegg til et statin-klasse stoffet er sammenlignbare til å ta en høyere dose av statin i form av den aktive bestanddel.

Store bivirkninger

Som med noen behandling for å redusere kolesterolet, snakk med legen din om bivirkninger, og effekten av å kombinere rød gjæret ris med et annet statin-klasse stoffet. Den farligste bivirkningen av statiner er stølhet og ømhet; Dette kan også være en advarsel for myalgi, en muskuløs lidelse knyttet til kolesterol-blokkerende legemidler og deres innvirkning på leveren. Mens uvanlig, er det også en risiko for leversvikt fra Mevacor og fra andre forbindelser under anvendelse av lovastatin, slik som røde gjær ris. Disse risikoene er fortsatt (og øker i frekvens, om ikke alvorlighetsgraden) når rød gjæret ris er kombinert med andre statin narkotika.

Sekundære bivirkninger

Andre bivirkninger av statiner (som også er til stede når man tar røde gjær ris) består av forstoppelse og gass, så vel som diaré og oppblåsthet. Et lite antall pasienter også oppleve svimmelhet og hodepine. Mens kontrollerte studier av rød gjæret ris er for tiden i gang, angir tradisjonell folklore som andre forbindelser i rød gjæret ris (utover lovastatin) kan hjelpe med fordøyelseskanalen bivirkninger av forstoppelse, gass og diaré.

Hvordan virker statin Lavere Kolesterol?

Hvordan virker statin Lavere Kolesterol?

Innledning

Ifølge American Heart Association, mer enn 98 millioner amerikanere har for høye kolesterolverdier. Av dem, 34,4 millioner har høye nok kolesterolnivåer som de trenger umiddelbar intervensjon på mosjon, og, i noen tilfeller, medisinering. Den mest brukte medisiner for høyt kolesterol er statiner.

Kolesterol Produksjon

Kolesterol produksjonen starter i leveren. Denne prosessen med å skape kolesterol blir regulert ved hjelp av enzymet HMG-CoA-reduktase. HMG-CoA reduktase fungerer da å opprette et annet enzym kalt mevalonate. Mevalonat blir så brukt til å lage kolesterol. Kolesterol kan deretter gå videre til å forårsake alvorlige problemer i arterier og hjertet, øker risikoen for hjertesykdom og hjerteinfarkt.

Statiner

Hvordan statiner arbeide i å senke kolesterol er ganske enkel. De statiner inn i kroppen og gjøre veien til leveren. Statiner har meget lignende struktur på det molekylære nivå som enzymet HMG-CoA-reduktase gjør. Dette gjør det mulig å erstatte statin HMG-CoA og begrense mengden av mevalonat som produseres i leveren. Jo mindre melvalonate som produseres, jo mindre kolesterol som er opprettet.

Bivirkninger

Statin bivirkninger er ganske mild i forhold til andre behandlings legemidler på markedet. De to eneste dokumenterte bivirkninger av statiner er en forhøyet leverenzym teller og noen mengde muskelsmerter. Begge bivirkninger er sjelden sett, og statiner er et trygt stoff å bruke for folk flest. Snakk med legen din for mer informasjon om hvordan statiner kan hjelpe kolesterolnivået.

Statiner Vs. Fish Oil

Statiner Vs.  Fish Oil


Statiner og fiskeolje er populære tilnærminger til bedre kolesterol-og triglyseridnivåer i kroppen vår. Mens de har forskjellige fordeler, kan de jobbe sammen for å forbedre den generelle hjerte helse.

Statiner

Statiner som Lipitor og Crestor stoppe leveren fra å gjøre mer kolesterol. Dette hjelper medisiner lavere LDL kolesterol nivåer, beskjedent lavere triglyseridnivåer og heve HDL-kolesterolet.

Bivirkninger av statiner

Som de fleste medisiner, statiner manifest visse bivirkninger, som muskelsmerter, kvalme og diaré. Vanligvis symptomene lindre når kroppen blir vant til medisinen.

Fish Oil

Som statiner, kan omega-3 fettsyre som finnes i fiskeolje også ha nytte hjerte helse ved å senke blod triglyseridnivåer. Den type fettsyre tilstede i fiskeolje omfatter eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA).

Bivirkninger av fiskeolje

Høye doser av fiskeolje kan forårsake blødningsproblemer. Andre bivirkninger er kvalme, raping og en urolig mage.

Kombinasjon

Fiskeolje kan hjelpe statiner fungere bedre, ifølge University of Maryland Medical Center. Snakk med legen din om de potensielle fordelene og komplikasjon før du tar tran eller annen type supplement.

Høy Kolesterol og leddsmerter

Høy Kolesterol og leddsmerter


Høyt kolesterol har vært knyttet til hjerte-og karsykdommer og er vanligvis behandles med legemidler, som Lipitor, Crestor, og Zocor. Men det er bivirkninger av statin medisiner som ofte går uforklarlig eller er oversett, for eksempel leddsmerter og muskelproblemer.

Høy Kolesterol

Kolesterol er et fettstoff som produseres i kroppen og finnes i matvarer som ost, egg, kjøtt og skalldyr. Mens kroppen trenger litt kolesterol for normal celle og hormon funksjon, kan for mye kolesterol være farlig på grunn av fettavleiringer bygge opp på innsiden av blodårene. Når disse veggene blir trange, også kjent som åreforkalkning, er risikoen for hjertesykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag betydelig økt.

Livsstil endringer

Ofte foreskrevet, blir statinene anvendes for varigheten av en pasients liv. Derfor er pasienter i utgangspunktet oppfordres til å gjøre livsstilsendringer som stress-reduksjon, og legger daglig mosjon og cardio trening, samt en diett rik på hjerte-sunn mat. Hvis pasienten ikke lykkes i å senke kolesterolet til et trygt nivå gjennom disse metodene, da de fleste leger flytte til forskrivning et statin.

Statin medisiner

Kardiologer og leger primært foreskrive statin medisiner for å behandle høyt kolesterol etter endringer i livsstil ikke har vært vellykket. Bivirkningene av statiner er mest vanlig, kvalme, diaré, forstoppelse og leddsmerter. Mer seriøst, kan muskelproblemer og leverskader også være et problem med bruk av statiner.

Ledd- og muskelsmerter

Det er ikke uvanlig at pasienter som bruker statiner å oppleve ledd- og / eller muskelsmerter men mange er uvitende om denne side-effekt eller hvor ofte det skjer. Smerten kan spenne fra felles ømhet og smerte til dyp muskelsmerter og svakhet; sistnevnte er mer alvorlig og bør rapporteres til kardiolog eller lege umiddelbart.

CoQ10 Enzyme

Forskningen på dette enzymet er pågående, men lovende. Q10 er et enzym som produseres naturlig i legemet for celle-produserende energi og er funnet i høye konsentrasjoner av vev og organer. Cellene i kroppen kan ikke fungere uten dette enzymet, og forskning har vist at å ta et statin reduserer CoQ10 enzym nivåer. Teori tilsier at senket Q10 enzymer låne til lavere funksjon av vev og organer som fører til muskel og leddsmerter.

Bivirkninger av plantesteroler

Bivirkninger av plantesteroler


I ulike frukter, grønnsaker, nøtter og frø, plantesteroler danne byggesteiner for det beskyttende, ytre lag av cellene sine. Herbalists trekke voks plantesteroler og bruke dem til å lage medisin for slike forhold som høyt kolesterol, prostataforstørrelse og infeksjoner, leddgikt og psoriasis.

Time Frame

Når det tas som et supplement eller i matvarer, plantesteroler er generelt trygt for kontinuerlig bruk i inntil ett år, melder Oregon State University.

Side Effects

Mulige bivirkninger av plantesteroler inkluderer kvalme, dårlig fordøyelse, diaré og forstoppelse, ifølge Oregon State University. Disse bivirkningene er vanligvis milde og utgjør ingen risiko for langsiktige helsemessige komplikasjoner.

Legemiddelinteraksjoner

Ved hjelp av plantesteroler medisinsk med statin medisiner for kolesterol som pravastatin eller rosuvastatin tilsvarer doble dosen av kolesterol medisiner, melder University of Oregon.

Risiko

Hvis du lider av en sjelden lidelse som kalles sitosterolemi, bør du ikke bruke plantesteroler medisinsk. Gjør du det kan bidra til aterosklerose eller åreforkalkning grunn av måten kroppen behandler fett-lignende stoffer, advarer University of Oregon.

Betraktninger

Under graviditet, spiller kolesterol en viktig rolle i å bygge fosterets celler. Fordi plantesteroler kan senke kolesterolnivået, bør gravide kvinner ikke tar kosttilskudd som inneholder steroler.

Hva er symptomene på statin narkotikaproblemer?

Statin narkotika er effektiv på å hjelpe kontroll høyt kolesterol, men de har bivirkninger. Det er også en uoverensstemmelse blant forskere over hvorvidt de nye anbefalte blodnivåer av kolesterol er satt til lav. Bivirkninger kommer ikke bare fra statin, men også de lavere nivåene av et koenzym, som oppstår når du tar statin eller lavere kolesterolnivå. Du kan ha symptomer på statin narkotikaproblemer uten å vite det, med mindre du vet hva de inneholder.

Typer

Det finnes flere typer av statin narkotika. Atorvastatin, er det kjemiske navnet for Lipitor trolig den mest kjente. Fluvastatin, kjent som Lescol; Mevacor eller lovastatin; Pravochol eller pravastatin; Zocor en simvastatin, og Crestor, en rosuvastatin, som for tiden er på markedet. Baycol, ikke lenger er en cerivastatin tilgjengelig, siden det har alvorlige bivirkninger funnet i 2001. Bayer Corporation, som gjorde Baycol fjernet det fra markedet når det var 35 dødsfall rapportert fra stoffet. Dødsfallene kom fra nedbryting av muskelvev kalt rabdomyolyse. Når muskelcellene slipper inn i blodstrømmen, er det et potensial for å dø av nyresvikt.

Mental Forvirring

Dr. Beatrice Golomb forsker og assisterende professor i medisin ved University of California, er en uavhengig forsker som har som oppgave å holde stoffet selskapet forskning ærlig. Hun bemerket at mesteparten av tiden, narkotika har ingen advarsler eller informasjon om den mentale forvirring de noen ganger kan forårsake. Ifølge hennes studier, narkotika føre til mental forvirring og kan redusere intelligente mennesker til psykiske incompetents innen måneder med å ta dem. Hun leder for tiden en studie på de negative bivirkninger av statin narkotika. For å finne henne mange artikler, bruker referansen nedenfor og klikk på linken som heter "statin studien."

CoQ10 og dolichol Production.

Ifølge en studie funnet i Neurology, ikke bare gjorde statiner blokkere produksjonen av kolesterol, de også blokkere syntesen av koenzym Q10. Produksjonen av kolesterol i kroppen gjennomgår en serie av kjemiske forandringer. Utgangspunktet prosessen begynner med acetyl-CoA, ofte kalt byggesteinen i livet. Den kombinerer deretter å danne HMG. På dette punkt, krever det et enzym kalt HMG-CoA-reduktase. Når du bruker statin narkotika, det hemmer dette enzymet, og kroppen kan ikke lage kolesterol. Problemet er at strengen av hendelser produserer også Q10 og dolichol.

Muskel Assistanse og Pain

Hvis du har senket nivåer av CoQ10, kan du være mer utsatt for en koronar. En mangel fører til muskelsvinn, muskelsmerter, ryggsmerter og ofte ruptur av sener og leddbånd. Det fører til store smerter i ekstremitetene fra nevropati og som stoffet fjernes fra markedet kan oversvømme blodet med avfalls biprodukter. Siden det fører til muskelsvinn, må du vurdere det faktum at hjertet er en muskel. Dette betyr at det også har et potensial for skade.

Senket Dolichols

Dolichols bringe budskapet fra DNA til å bidra til å skape spesifikke proteiner i kroppen etter de genetiske instruksjoner. Hvis du har en mangel på dolichol, meldingene er intermitterende og kaotisk. Sally Fallon og Mary G. Enig, Ph.D., i sin artikkel om farene ved statin narkotika, sammenligner det med et datavirus som blokkerer spesifikke stier til filene dine.

ATP Loss, Stroke og død

Tap av CoQ10 reduserer mengden av ATP i systemet siden det bidrar til nøkkelkomponent i transportsystemet i cellens mitokondrier. Systemet syntetiserer ATP, og det er nødvendig å opprette en energikilde for hjertet og hjernen.

Økt Cancer

Kolesterol er en av de sluttprodukter blokkert av statiner. Dessverre, en forløper til kolesterol squalen, er også blokkert. Det er en kreft kamp virkning fra denne kroppen kjemikalie som ikke lenger produseres. En studie publisert i Journal of American Medical Association av Thomas B Newman, MD viste at når gnagere gitt statiner med et forhold, i henhold til størrelse, lik normale doser gitt til mennesker, var det en høyere forekomst av kreft.

Kolesterol Fjerning

Kolesterol er en essensiell fettsyre lipid stoff som finnes i humane cellemembraner, som bidrar til å syntetisere hormoner, gallesyrer og visse fettløselige vitaminer. Kolesterol stammer hovedsakelig fra leveren produksjon og fra inntak, særlig melkeprodukter og proteinkilder som fjærfe, kjøtt og fisk. Gode ​​kolesterolet (HDL) er avgjørende for å bygge og vedlikeholde membraner og regulere kroppstemperaturen. Høye nivåer av LDL-kolesterol, imidlertid, spesielt over 240 milligram, kan være usunt og er forbundet med hjertesykdom og aterosklerose. Kolesterol fjerning er lett løses gjennom et sunt kosthold og regelmessig mosjon, i tillegg til medisiner, som er nødvendig.

Diett

Ifølge The National Cholesterol Education Program (NCEP), er den første strategien for kolesterol fjerning spise sunn mat som reduserer risikoen for hjertesykdom og slag. Spise sunt planer inkluderer å gjøre smarte valg av mat og tilberede mat på riktig måte slik at maksimal næringsstoffer oppnås uten å legge unødvendig fett, sukker og natrium. Spis lavere kaloriinnhold, næringsrike matvarer med fiber, mineraler, vitaminer og og andre næringsstoffer. Noen av de beste mat å bistå i kolesterol fjerning inkluderer kanel, ingefær, hvitløk, cayenne pepper, olivenolje, havre og havrekli, lite fett proteiner, grønnsaker, frukt, hele korn og fettfritt eller fettfattige meieriprodukter. Eliminere trans fett og redusere mat med høyt kolesterol, med et mål om å spise mindre enn 300 mg hver dag.

Spis mindre sukker og salt og drikke alkohol kun i moderate mengder. American Heart Association anbefalinger bør følges, med særlig vekt på riktig porsjonsstørrelser. Å spise et utvalg av sunn mat gjør det lettere å kontrollere vekt og lavere blodtrykk, som også bistår i å senke kolesterolet.

Trening

Trening er en viktig del av en strategi for å fjerne kolesterol fra kroppen. Arteriell kolesterol buildup, kjent i sine avanserte stadier som koronarsykdom (CAD), kan reduseres ved å inkludere trening av alle slag til en livsstil. En yoga praksis kan bidra til å takle mange faktorer som forårsaker CAD og vil bidra til muskelstyrke, bedre pust og sirkulasjon. Mange andre aktiviteter, inkludert turgåing, svømming, jogging, sykling, dans, ski og vekttrening kan øke hjertefrekvensen og være medvirkende i kolesterol fjerning. Alle fysisk aktivitet kan føre til en sunnere kropp og hjerte. Ifølge en rapport utgitt av The American Heart Association (AHA), fordelene med vektløfting eller styrketrening i en rytmisk måte, ved hjelp av sakte til moderat kontrollert hastighet, alternerende mellom øvre og nedre kroppen treningsøktene av et enkelt sett, to dager hver en uke, kan være svært fordelaktig.

Vitamin Tilskudd og medisiner

Anbefalt vitamin tilskudd for kolesterol fjerning kan inkludere en løselig fiber rette, ettersom kolesterol binder seg til fiber, noe som gjør det lett å skille ut. Artisjokk blad ekstrakt inneholder cynarin, som produserer galle og bistår systemet i evakuere kolesterol raskt. En annen populær metode for fjerning av kolesterol blokkerer det fra blodstrømmen ved hjelp av plante stanoler og stenols finnes naturlig i noen planter, og som et supplement. Mange produkter merket som "hjertet sunt" inneholder sitostanol eller beta-sitostanol å bistå i å fjerne kolesterol lett. Andre kosttilskudd som hjelpemiddel i å fjerne kolesterol inkluderer en balansert multivitamin, vitamin C, Guggul, Shiitake, Reishi, policosanol, essensiell fettsyre (Omega Oils), CoQ10, druekjerneekstrakt og linfrø olje.

Statin narkotika anses svært effektive for å senke LDL-kolesterolet med få kortsiktige bivirkninger. Medikamentell behandling for kolesterol fjerning kan inkludere HMG-CoA-reduktasehemmere som atorvastatin, lovastatin, fluvastatin, rosuvastatin, pravastatin og simvastatin.

Bivirkninger av Zetia

Zetia er en resept bare medisiner som brukes i behandling av høyt kolesterol og høye triglyserider. Den aktive ingrediensen i Zetia er ezetimib, som hører til stoffet klasse kalt antihyperlipidemics. Zetia kan brukes alene som en behandling for høyt kolesterol eller høye triglyserider, men er det oftere foreskrevet sammen med et statin narkotika og anbefalinger til endringer i livsstil.

Funksjon

Zetia fungerer annerledes enn andre kolesterolsenkende medisiner. I motsetning til statiner, som påvirker leveren produksjon av kolesterol, kolesterol Zetia forhindrer fra å bli absorbert i fordøyelseskanalen. Dette gjør Zetia en spesielt nyttig stoff for de som har problemer strengt begrense sitt inntak av mat med høyt kolesterol eller mettet fett. Fordi Zetia virker i fordøyelsessystemet, er det forbundet med færre alvorlige bivirkninger enn statiner er.

Effekter

De vanligste bivirkninger forbundet med Zetia er diaré og smerter i muskler eller ledd. Folk som tar denne medisinen er også høyere risiko for å utvikle øvre luftveisinfeksjoner, selv om årsaken til dette er ukjent. Tar Zetia med et statin øker risikoen for leverproblemer forbundet med statin bruk, men ingen problemer med leverfunksjonen ble sett i de som tok Zetia alene. I sjeldne tilfeller kan ta Zetia føre til en farlig muskel tilstand som kalles rabdomyolyse.

Betydning

De fleste som tar Zetia ikke opplever noen bivirkninger. Det store flertallet av folk som opplever bivirkninger finner de er milde nok til å fortsette å ta medisinen. Visse bivirkninger forbundet med Zetia, spesielt når de oppstår mens du tar både Zetia og et statin narkotika, krever legehjelp. Disse inkluderer alvorlige muskelsmerter, unormale leverfunksjonstester og gulsott. Alvorlige bivirkninger forbundet med Zetia er ekstremt sjeldne.

Forebygging / løsning

Fordi Zetia, som statiner, kan føre til smerter i muskler og ledd, anbefaler de fleste leger at pasienter tar dette stoffet umiddelbart før sengetid for å minimere virkningen av disse symptomene. Dersom alvorlige bivirkninger som oppstår som et resultat av å ta Zetia, kan medikamentet må bli stoppet. Siden den farlige bivirkninger forbundet med Zetia er de samme som de som er forbundet med statiner, er det vanligvis ikke anbefalt at et statin erstatte Zetia.

Betraktninger

I motsetning til enkelte statiner, har Zetia ikke vist seg å redusere risikoen for hjerteinfarkt eller slag i mennesker som tar den. Dette kan gjøre behandling med Zetia alene et dårlig valg for de som har høy risiko for disse forholdene. Selv om Zetia, når tatt alene, forårsaker sjelden betydelige bivirkninger, kan den øke risikoen for alvorlige bivirkninger når det tas i kombinasjon med et statin, fibrat, eller andre kolesterolsenkende medikamenter.

Alternative medisiner for kolesterol

Millioner av amerikanere søker etter en måte å senke sitt kolesterol. Selv om kolesterol har noen gode fordeler, er høyt kolesterol en ledende risikofaktor for koronarsykdom. Mens en lege kan forskrive medisiner som statiner for å kontrollere kolesterol, kan potensielle bivirkninger unngås ved å finne naturlige behandlinger.

Red Yeast Rice

Rød ris gjær kommer fra en sopp som vokser på ris og inneholder forbindelser som langsom produksjon av kolesterol i leveren. En av forbindelsene er Monacolin K, en naturlig form for lovastatin. Rød gjær ris virker som en lav dose av lovastatin. Noen forskere mener det er andre kolesterolsenkende faktorer i ris som ikke er blitt oppdaget. En studie publisert i 15. juni 2009, nummer av Journal of American College of Physicians sett på 62 pasienter som opplevde muskelsmerter mens du tar statiner. I stedet for medisiner, ble halvparten av pasientene fikk 1800 mg av rød gjæret ris daglig i 24 uker. Den andre halvparten fikk en placebo. De ble også plassert på en middelhavsdiett, engasjert i et treningsprogram og praktisert avspenningsteknikker. På slutten av studien, gruppen på rød gjæret ris senket sin LDL (low-density lipoprotein), eller dårlig kolesterol, med 35 poeng i gjennomsnitt uten en økning i muskelsmerter.

Linfrø

Linfrø kommer fra lin anlegget, og har en lang historie av å bli brukt som et avføringsmiddel. Det er høy i fiber og planteslim, en gummiaktig substans. Den inneholder alfa-linolensyre, en del av omega-3 fettsyrer som senker kolesterolnivået i blodet, forbedre hjertet helse og redusere blodpropp. Linfrø reduserer LDL kolesterolet litt, mens heve HDL (high-density lipoprotein), eller gode kolesterolet, betydelig. Det reduserer også plakk på arterier som kan forårsake åreforkalkning. Det kan også bidra til å redusere triglyseridnivåer, men studiene er entydige på dette.

Niacin

Niacin er en av B-vitaminer, og det er en betydelig hjelp mot hjertesykdom. Det blokkerer frigjøring av fettsyrer fra fettceller. Det hjelper også med energiproduksjon, genekspresjon og hormon syntese. Det bidrar til å forbedre HDL fungerer. Niacin kan heve HDL, det gode kolesterolet, med 15 prosent til 35 prosent, ifølge Mayo Clinic.

Lecithin

Lechithin ligner funksjonen til HDL kolesterol med LDL kolesterol. Lecithin hjelper kolesterol og fett for gjennom blodet ved å holde den oppløsningsmiddel i blodet slik at det ikke fester seg til blodårene. Denne handlingen slår det vesentlige LDL-kolesterol HDL-kolesterol inn i og beveger den ut av kroppen. Imidlertid har medisinske og vitenskapelige studier vært mangelfulle om dette er hva som faktisk skjer.

Green Tea

Grønn te har vist seg å bidra til å forhindre LDL kolesterol fra oksiderende i arteriene og snu i plakk. En University of Hong Kong studien sett på effekten av ulike kinesiske te (jasmin, Iron Buddha, Pu-ERH, oolong og grønn te) på kroppen. Den fant at jasmin og grønn te betydelig lavere kolesterolnivå i blodet og leveren. Grønn te har ingen bivirkninger og er godt tolerert av de fleste.

Svart te

En studie fra 2003 i Kina og publisert i Archives of Internal Medicine viste at daglige te-ekstrakter kan redusere kolesterol med opp til 16 prosent. De menneskelige studien involverte pasienter som tar en te-ekstrakt kapsel (tilsvarer 35 kopper svart te) hver dag. Pillene ble tatt i 12 uker.

Har Red Gjær Rice Lavere LDL kolesterol?

Har Red Gjær Rice Lavere LDL kolesterol?


Med høyt kolesterol å være en av de ledende risikofaktorer for koronarsykdom, er det ikke overraskende at folk ville være søker måter å redusere sitt kolesterol. Imidlertid kan det ikke være noen nye stoff som er nødvendig, men noe som har eksistert i århundrer kalt rød gjæret ris. Det er naturlig og vil ikke forårsake bivirkninger medikamenter kan forårsake.

Kolesterol

Ikke alle kolesterol er dårlig. Forståelse som er noe som kan hjelpe deg å ta bedre valg av livsstil. Kolesterol er et voksaktig stoff som finnes i blodlipider. Det bidrar til å danne cellemembraner og noen hormoner. Kolesterol kan ikke oppløses i blodet. Lipoproteiner har å transportere kolesterol. LDL-kolesterol har en tendens til å tette arterier, mens HDL-kolesterol er en effektiv transportør av kolesterol. I blodprøver, er begge typer kolesterol målt individuelt og lagt sammen. Legen din vil ikke bli bekymret hvis HDL er høy, bare hvis LDL er.

Red Gjær Rice

Red gjær ris har blitt brukt som en medisin i Kina i århundrer. Den kommer fra en sopp som vokser på ris og forbindelser som inneholder langsom produksjon av kolesterol i leveren. Grunnen til at det gjør dette er fordi en av forbindelsene er Monacolin K, en naturlig form for lovastatin. Rød gjær ris virker som en lav dose av lovastatin. Noen forskere mener det finnes andre kolesterolsenkende faktorer i ris som ikke er oppdaget ennå.

Popularitet

En av de irriterende bivirkninger av statin medisiner kan være muskelsmerter. På grunn av dette, har mange statin medisin brukere begynt å bruke rød gjæret ris for å redusere sine kolesterol. I 2006, $ 17 millioner ble brukt på rød gjæret ris i Amerika, en 55 prosent økning fra året før.

Validering

En studie publisert i 15. juni 2009, nummer av Journal of American College of Physicians sett på 62 pasienter som opplevde muskelsmerter mens du tar statiner. I stedet for medisiner, ble halvparten av pasientene fikk 1800 mg av rød gjæret ris daglig i 24 uker. Den andre halvparten fikk en placebo. De ble også utsatt for en middelhavsdiett, engasjert i et treningsprogram og praktisert avspenningsteknikker. På slutten av studien, gruppen på rød gjæret ris senket sin LDL med 35 poeng i gjennomsnitt uten en økning i muskelsmerter.

Forholdsregler

Siden rød gjæret ris er et kosttilskudd, er det ikke regulert av FDA. Styrken på rød ris gjær piller varierer mye avhengig av produsenten. En 2008-analyse av en vaktbikkje gruppe fant en potensielt giftig ingrediens i 4 av 10 merker av rød gjæret ris. En av de merkene var en butikk merkevare for et stort apotek-kjeden.

Ulike Kolesterol Meds

Høyt kolesterol er potensielt dødelig. Alvorlige sykdommer som hjertesykdom og hjerneslag kan oppstå når høyt kolesterol forblir ubehandlet. Det er viktig å ha din nivåer kontrolleres årlig og søker behandling om nødvendig. I tillegg til kosthold og mosjon endringer, er det en rekke medisiner som kan bidra til å balansere kolesterolnivået.

Hva Drugs Oppnå

Jobben til de fleste kolesterol medisiner er tredelt. De arbeider for å senke LDL eller "dårlig" kolesterol, noe som bidrar til hjertesykdom. De reduserer også triglyserider, en type fett i blodet som kan drivstoff hjertesykdom. Til slutt, kolesterol medisiner øke HDL, eller "gode" kolesterolet, som beskytter mot hjertesykdom. Husk at medisinering kontroller, men ikke "kur", høyt kolesterol og at LDL-nivåene kan gå opp igjen hvis du slutter medikamentell behandling.

Statiner

Statiner inkluderer merkenavn Altoprev (lovastatin), Crestor (rosuvastatin), Lescol (fluvastatin), Lipitor (atorvastatin), Mevacor (lovastatin), Pravachol (pravastatin) og Zocor (simvastatin). Statiner redusere LDL kolesterol samtidig øke HDL nivå. De har bare en liten senking innflytelse på triglyserider.

Bile Acid Binding Harpiks

Denne klassen av narkotika går under merkenavnene Colestid (kolestipol), Questran (kolestyramin) og Welchol (colesevelam). Gallesyre bindende harpiks fokusere utelukkende på å senke LDL-kolesterolet.

Kolesterolabsorpsjonsinhibitorer

Kolesterolabsorpsjonsinhibitorer selges under merkenavnet Zetia (ezetimib). Denne medisinen senker LDL nivåer, gir en liten boost til HDL-nivåer og litt reduserer triglyserider.

Fibrater

Fibrater har ingen effekt på LDL kolesterol nivåer, men de heve HDL nivå og lavere triglyserider. Fibrater selges under merkenavnene Lofibra (fenofibrat), Lopid (gemfibrozil) og Tricor (fenofibrat).

Nikotin Acid

Nikotinsyre --- også kjent som niacin eller vitamin B-3 --- bør bare brukes med tett oppfølging av legen din. Det er solgt under merkenavnene Niaspan (resept niacin) og Slo-Niacin (reseptfrie niacin). Nikotinsyre senker LDL kolesterol og triglyserider, og samtidig øke HDL-kolesterolet.

Bivirkninger

Bivirkninger forbundet med kolesterol medisiner variere litt fra medikament til medikament, men kan inkludere magesmerter, tretthet, forstoppelse og stølhet.

Hva narkotika er Statiner?

Statiner er en av de mest foreskrevne medisiner. De brukes til å senke kolesterol hos personer med hjerte-og karsykdommer. Statiner har vist seg å redusere risikoen for hjerteinfarkt og død hos hjertepasienter. Det er for tiden seks statiner på markedet.

Typer

De seks statiner tilgjengelige er Lipitor, Lescol XL, Mevacor, Pravachol, Zocor og Crestor. Alle disse stoffene virker ved å senke kolesterolet og triglyserider i blodet.

Baycol

Baycol er en syvende statin som ble fjernet fra markedet i 2001 på grunn av potensielt alvorlige bivirkninger.

Vanlige bivirkninger

Vanlige bivirkninger av statiner er kvalme, gass og urolig mage. Mindre vanlige bivirkninger er svimmelhet, hodepine, utslett og søvnproblemer.

Mindre vanlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger av statiner er sjeldne, men inkluderer muskelsvakhet og smerte, og en økning i leverenzymer. Det er også hevder at statiner føre til konsentrasjonsvansker, selv om de fleste eksperter er ikke enig.

Andre bruksområder for Statiner

Disse medikamentene har vist seg å forbedre hjerterisiko på andre måter enn å senke kolesterol og kan være foreskrevet for disse grunner. Snakk med legen din om disse ekstra fordelene.

Fordeler med Koenzym Q-10 & Statiner

Fordeler med Koenzym Q-10 & Statiner


Koenzym Q10 (CoQ10) er et fettløselig antioksidant, som ligner på et vitamin, som finnes i mitokondriene i humane celler. Statiner er en kolesterolsenkende klasse av legemidler med en rapportert bivirkning av tappe kroppens lagre av Q10.

Funksjon

Ifølge University of Maryland Medical Center (UMMC), hjelpemidler CoQ10 cellen i å gjøre adenosintrifosfat (ATP). Celler bruke ATP som en kilde for energi, og ATP er involvert i å produsere protein og muskelkontraksjon.

Fordeler med Statiner

Leger foreskrive statiner for å senke kolesterolet. Statiner kan ha andre fordeler også, inkludert å redusere risikoen for hjerteinfarkt eller slag i enkelte individer. Ifølge National Institutes of Health (NIH), statiner er bare ett alternativ for behandling av høyt kolesterol, og enkeltpersoner bør konsultere en medisinsk faglig for å hjelpe dem å ta gode beslutninger om hva som er riktig for dem.

Fordel av Koenzym Q10 med Statiner

Fordelen med å ta CoQ10 mens du tar statiner er at CoQ10 kosttilskudd kan behandle noen av de muskelrelaterte bivirkninger av statiner, som inkluderer muskelsmerter og muskelskader i enkelte individer.

Forebygging / løsning

En NIH rapporten heter CoQ10 kosttilskudd antas å være effektivt for å gjenopprette kroppens CoQ10 nivåer og regnes som sikker for de fleste voksne. Men de er ikke alltid hensiktsmessig i visse situasjoner, og interaksjoner med andre legemidler er mulig.

Expert Insight

Den beste kilden til informasjon om statiner og Q10 er en medisinsk faglig. Oppsøk din lege før du tar noen kosttilskudd.