Digidexo.com

hvit tunge,betennelse

Hvit tunge Sykdommer

Ifølge Mayo Clinic, mesteparten av tiden hvit tunge sykdommer er ufarlig. Din lege eller tannlege kan diagnostisere tilstanden, finne årsaken, og hjelpe deg å behandle problemet så effektivt som mulig.

Typer

Oral trost og lichen planus er to sykdommer som kan gjøre tungen hvitt. Trøske er en soppinfeksjon; Lichen planus er en inflammatorisk hudsykdom. Noen ganger kan folk utvikle en hvit tungen som en reaksjon på en betennelse i papiller, de små humper på tungen.

Symptomer

Den hvitt belegg på tungen kan være flat, hevet eller humpete, avhengig av årsaken. Du kan oppleve smerte og sårhet av tungen din, spesielt hvis du har lichen planus eller trøske.

Farene

Folk som utvikler noen former for hvit tungen kan ha risiko for å utvikle kreft i munnhulen, ifølge Netwellness, en online ressurs i forbindelse med The Ohio State University, Case Western Reserve University og University of Cincinnati.

Behandling

Avhengig av årsaken til hvit tunge, kan behandlingen ikke være nødvendig. Thrush er behandlet med anti-fungal medisiner. Drikkevann kan bidra til å fjerne og hindre noen former for hvitt belegg. Aktuelle medisiner kan lindre lichen planus smerte.

Forebygging

Noen sykdommer som manifesterer seg gjennom en hvit tungen kan forebygges. The American Academy of Dermatology slår fast at folk som bruker tobakk og alkoholprodukter er mer utsatt for lichen planus. The Mayo Clinic sier at røyking øker risikoen for papiller irritasjon. Kutte ned på sukkerholdige matvarer kan forhindre at enkelte tilfeller av trøske.

Hvit tunge Vs. Thrush

Hvit tunge Vs. Thrush


Hvit tunge er en lite attraktiv, muligens smertefulle belegg av smuss, bakterier og døde celler på tungen. En av de vanligste årsakene til tilstanden er trøske, en gjær infeksjon, også kjent som candidiasis.

Symptomer

Hvit tunge kan være ledsaget av dårlig ånde, smerte på tungen, tap av smak og en sykelig utseende tungen. Symptomer på trost kan utvikle plutselig og inkluderer kremet hvite lesjoner på tungen, kinn eller taket av munnen.

Årsaker

Hvitt tungen er karakterisert ved en inflammasjon av tungen. Det kan være forårsaket av dehydrering, høyt alkoholforbruk, eller mer alvorlige faktorer som trost, oral lichen planus (en auto-immun sykdom) og leukoplaki, som kan være forstadier. Thrush og lignende infeksjoner er forårsaket av en svekket immunsystem.

Risiko

Trost og andre årsaker til hvit tungen vanligvis er harmløse. Imidlertid kan tilstanden indikerer et alvorlig problem, slik som diabetes, kreft eller AIDS. Det kan være farlig hvis du har et svekket immunsystem og trost sprer seg til spiserøret eller tarmen.

Forebygging

Drikk rikelig med vann. Ikke drikk for mye alkohol eller røyk. Prøv å puste gjennom nesen mens du sover. Thrush kan forebygges ved å unngå mat med høyt sukker og gjær.

Behandling

Pusse tennene minst to ganger og tanntråd en gang per dag trolig vil hjelpe bli kvitt hvit tungen. Gargling med salt vann er også nyttig.

Hvit tunge Behandlinger

Hvit tunge Behandlinger


Ser i speilet og ser en hvit tungen kan være oppsiktsvekkende og bekymringsfull, men hvit tunge er som regel ufarlig og lett behandles med hjem rettsmidler. Imidlertid kan en hvit tungen signalisere mer alvorlige tilstander som krever medisinsk behandling.

Årsaker

En hvit tungen kan oppstå fra flere årsaker, blant annet en opphoping av matrester og spytt, en ubalanse mellom gode og dårlige bakterier som forårsaker en gjær infeksjon eller celleskade på grunn av tobakk eller alkohol.

Symptomer

Dårlig munnhygiene kan føre til en hvit tungen og dårlig ånde. En muntlig gjær infeksjon gir en hvit, kremet cottage cheese-lignende stoff på tungen, mens overforbruk av tobakksprodukter kan forårsake leukoplakia, en vedvarende hvit flekk.

Mat Debris

Pusse tungen med tannbørsten eller opphugging den med en tunge skraper kan kvitte deg med både en hvit tungen og halitosis. Skylling med munnvann kan hjelpe drepe bakterier.

Fungus

Hvis hvit tungen er forårsaket av en overvekst av candida (gjær), en tilstand som kalles trøske, er det bare å børste eller skrape tungen vil ikke hjelpe. Du er nødt til å se legen din for anti-fungal medisiner.

Leukoplaki

Hvis du har en hvit flekk på tungen som ikke vil tørke av, kan det være på grunn av overdreven røyking eller drikking. Denne patchen kan forsvinne når du stoppe disse usunn atferd, men kirurgi kan være nødvendig å fjerne muligens pre-cancerous patch.

Hva er årsakene til en hvit tungen?

Hver nå og da vil du kanskje legge merke til at tungen --- vanligvis en sunn rosa --- er belagt i hvitt. Mens en hvit tungen er vanligvis et tegn på at noe er off-kilter i kroppen din, er det ingen grunn til bekymring. Mesteparten av tiden, er årsaken til hvit tunge ufarlig og lett utbedret. I sjeldne tilfeller, men det kan være et tegn på alvorlig sykdom eller sykdom.

Betennelse

Overflaten av tungen er dekket med finger-lignende anslag kalt papiller. Hvis tungen er helt belagt i hvitt, har du mest sannsynlig har en betennelse i papiller. Den hvite utseende forårsakes av døde bakterier, rusk og døde celler blir sittende fast mellom papiller. Røyking, overdreven munn pusting og dårlig munnhygiene kan føre til at papiller å bli betent. Denne type hvite tungen kan behandles ved å børste tungen eller bruke en tungeskrape, slutte å røyke, drikke mer vann eller spise mer fiber, noe som bidrar til å skrape rusk fra tungen.

Oral Thrush

Hvis tungen er hvit i tykke, cottage cheese-lignende flekker, kan du ha trøske. Oral trost er en slags soppinfeksjon (Candida albicans), og oftest er sett hos spedbarn, eldre, diabetikere, rusmisbrukere, personer med immundefekter og astmatikere som blir behandlet med inhalasjonssteroider. Bruk av antibiotika eller cellegift kan også resultere i trøske. Behandlingen for trøske varierer avhengig av den underliggende årsaken, men er vanligvis behandlet med oral soppdrepende medisiner.

Leukoplaki

Hvite flekker på tungen (og munnen) kan også være forårsaket av en tilstand som kalles leukoplaki. I dette eksempel, ble cellene i munnen blir overdrevet, forårsaker de hvite flekker. Leukoplaki er ofte sett hos røykere og brukere av andre tobakksprodukter. Tilstanden er vanligvis ufarlige, men noen ganger muntlig kreftformer i de områdene der leukoplakia vises, og patcher selv kan også havn kreft. Vanligvis vil avslutte bruk av tobakksprodukter rydde opp tilstanden, men hvis ikke, kan en lege bruke en skalpell eller barberblad for å fjerne flekker. Selv da bør en person være årvåken om tilsynekomsten av patcher på grunn av økt risiko for kreft i munnhulen.

Oral Lichen planus

Hvis tungen har en Lacy utseende eller mange hevet hvite linjer, er du sannsynligvis til å ha oral lichen planus. Selv om ingen vet sikkert årsaken til oral lichen planus, har det vært noen linker til pasienter som har en autoimmun tilstand. Generelt, er det ingen behandling og tilstanden vil trolig gå bort av seg selv (men ofte er det kronisk, og vil dukke opp igjen til slutt).

Advarsel

Hvis hvit tunge er ledsaget av smerter, tap av følelse inni munnen eller sår som ikke leges etter flere dager, bør du oppsøke lege. Visse symptomer som følger med en hvit tungen kan være et tegn på kreft i munnhulen eller andre alvorlige sykdommer.

Slik Cure hvit tungen

Slik Cure hvit tungen


En hvit tungen kan være et tegn på noen sykdommer, inkludert leukoplakia, trøske og muntlig lichen planus. Leukoplaki er en reaksjon på irritasjon av slimhinner. Oral trost er gjær som vokser på tungen og i munnen. Og oral lichen planus er en betennelse i munnen og tungen. Selv om du ikke kan være sikker på om du har noen av disse forholdene til du ser en lege, er det noen ting du kan gjøre hjemme for å behandle disse forholdene før legetimen.

Slik Cure hvit tungen

•  Spis usøtet yoghurt. Hvis du lider av trøske, vil de aktive kulturer i usøtet yoghurt normalisere bakterier i munnen for å hjelpe deg å bekjempe infeksjonen. Spis en kopp vanlig, usøtet yoghurt minst en gang om dagen.

Fjern eventuelle irritanter fra munnen. Hvis du har fyllinger som subber mot tungen eller kinnet, eller bukseseler som er cutting inn i munnen din, bruker tann voks for å forsegle irritasjon. I de fleste tilfeller, når munnen helbreder, vil den stoppe symptomene på leukoplakia.

Bestem eventuelle andre symptomer du opplever. Hvis du har munnsår eller irritasjoner i tillegg til en hvit tunge, du sannsynligvis har oral lichen planus eller leukoplakia. Hvis du har hvite, usammenhengende områder ligner cottage cheese i andre områder i munnen, du sannsynligvis har trøske. Hvis du har en kløende munn, du sannsynligvis har oral lichen planus.

Se en lege for å fastslå diagnosen din. Legen din kan vattpinne munnen hvis hun er usikker på tilstanden din, og vil sende en skraping eller vattpinne til laboratoriet for å teste for din sykdom. Når du har en diagnose, kan legen forskrive medisiner.

Ta medisinen din før det er ferdig, selv om symptomene dine rydde opp. Trøske kan behandles med en soppdrepende skylling eller oral medisin. Selv om det er ingen kur for oral lichen planus, kan en lege foreskrive oral kortikosteroider for å forebygge langtids kløe.

Ha en tann trukket ut eller en fylling erstattet, hvis legen din finner det nødvendig. Hvis du lider av leukoplaki, er det sannsynligvis på grunn av en slik irriterende å kutte i munnen. Når irritasjon har grodd, bør leukoplakia rydde opp innen tre uker.

Hint

 • Hold tennene dine og munnen ren for å unngå lidelse fra en hvilken som helst oral sykdom.
 • Se en lege umiddelbart dersom du får høy feber, utslett eller hevelse i munnen.

Hvordan bli kvitt en hvit tungen

Mens det er mange årsaker til hvit tunge, de fleste årsaker til det er på grunn av mangel på skikkelig munnhygiene og kan lett korrigeres. Hvit tungen kan også manifestere seg som hvite flekker på tungen, en hårete hvit tungen, eller en hårete hvitt belegg på tungen.

Bruksanvisning

•  Finn ut om din type hvit tungen skyldes av dårlig hygiene eller noe mer alvorlig som trøske eller tungen kreft. Mens dårlig hygiene eller trøske kan rettes opp, må tungen kreft konsulteres gjennom en onkolog.

Bruk tungen skrape to ganger om dagen før du pusser tennene. Begynn i ryggen eller base av tungen din og gå videre. Gjenta denne prosessen opp til fire ganger for å frigjøre så mye rusk som mulig fra foldene av tungen.

Børst tennene som du regelmessig ville. Etter å pusse tennene prøve og børste tungen også. Ikke bruk for mye press som dette er unødvendig. Pensle så lenge du kan uten å skyve brekningsrefleksen for langt.

Skyll munnen med en alkoholbasert munnen vask. Alkohol vil bidra til å drepe bakterier bygge opp i foldene av tungen. Dette bygger opp av bakterier er den vanlige årsaken til hvit tunge.

Slutte å røyke. Røyking fører til smak knopp betennelse og fører også til dehydrering i munnen. At kombinasjonen gir spredning av bakterier som ellers ikke ville bli gitt en sjanse til å vokse i en ikke-røyker.

Spis sunn mat som ikke-sukker yoghurt og grønnsaker minst en gang om dagen. Yoghurt (helst usøtet) vil bidra til å gjenopprette balansen av bakterier og sopp i munnen som vil redusere mengden av hvit tungen stede. Å spise rå grønnsaker skrubber av mat akkumulering, bakterier og rusk på tungen.

Tips og advarsler

 • Kontakt lege hvis hvit tungen ikke går bort etter gjentatte forsøk. Du kan ha en mer alvorlig tilstand.
 • Tongue sår, tunge flekker, hårete tunge, og andre farger på tungen kan være en annen tilstand som også kan kreve medisinsk konsultasjon.

Årsaken til en hvit tungen

Årsaken til en hvit tungen

Årsaker

Det er flere forhold som kan føre til at tungen skal vises hvit, den mest vanlige av disse er betennelse i papiller (støt på overflaten av tungen). Bakterier og hvite blodceller kan bli samlet inn av papiller forårsaker tungen til å se hvite og hovne.

Hvis tungen er bare hvit i bestemte områder, tilstanden kan være forårsaket av trøske, som er en form for soppinfeksjon. Candida, som er en form av gjær, finnes i begrensede mengder i hele kroppen, inkludert munnen. Men som nevnt på MedicineNet, "visse sykdommer, stress eller medisiner kan forstyrre den fine balansen, slik at soppen candida å vokse ut av kontroll, forårsaker infeksjon."

Hvite flekker på tungen kan også indikere en tilstand som kalles leukoplaki. Denne lidelsen rammer vanligvis tobakksbrukere, og kan være et tegn på forestående kreft, derfor bør lege bli oppsøkte umiddelbart hvis leukoplakia mistenkes.

Behandlinger

Det finnes behandlinger som kan lykkes fjerne den hvite utseende de fleste forhold samt riktige tilleggssymptomer, slik som dårlig ånde. Begrense tobakksbruk og praktisere god munnhygiene vil redusere eller eliminere de fleste hvite tunge forhold.

For trost, inkluderer vanlig yoghurt i ditt daglige kosthold. Unngå høy-karbohydrat matvarer og øke inntaket av fiber.

Forebygging

Hindre tilstanden til "hvit tungen" er lik den behandlingsmetoder. Ved å implementere god munnhygiene, unngå tobakk og endre kostholdet ditt, kan du redusere sannsynligheten for en hvit tungen tilstand.

Anti-biotiske stoffer kan redusere bakterier, som bidrar til å minimere vekst av gjær i kroppen. Bruk av disse stoffene bør være begrenset og kosten bør suppleres med ekstra fiber og yoghurt for å hindre produksjon av gjær. Pro-biotiske vitaminer kan tas etter et kurs av anti-biotiske narkotika for å regulere gjær befolkningen i kroppen.

Hvordan bli kvitt dårlig ånde fra en hvit Tongue

Hvordan bli kvitt dårlig ånde fra en hvit Tongue


Halitosis, ellers kjent som dårlig ånde, er en vanlig pinlig klage. Årsaker til dårlig ånde spenner fra fordøyelseskanalen lidelser, inkludert esophageal diverticuli, til soppinfeksjoner i munn og bakterier på tungen og på baksiden av munnen. En hvit tungen kombinert med dårlig ånde er en tilstand som krever vurdering og behandling, men er ofte godartet i naturen.

Hvordan bli kvitt dårlig ånde fra en hvit Tongue

•  Isoler årsaken til dårlig ånde. En medisinsk profesjonell kan hjelpe avgjøre om etiologi av dårlig ånde er sopp, bakterier, mat-relatert eller på grunn av en annen medisinsk tilstand.

Unn trøske hvis det blir oppdaget. En tannlege eller lege kan gjøre denne diagnosen ved bare å børste det hvite området. Vanligvis det lett røyter og avslører en rød, blødende området under. Legen din kan foreskrive anti-fungal medisiner for å behandle trost og resulterende dårlig ånde.

Bruk en antiseptisk munnvann hvis bakteriell overvekst er oppdaget. Slike munnskyllevann drepe bakterier i munnen i stedet for bare å maskere lukt så mange munnskyllevann gjør.

Unngå lukt-forårsaker matvarer. Løk og hvitløk er beryktet for å forårsake dårlig ånde. Sukker og gjær holdige matvarer gir også rik plass for bakterier å formere seg.

Slutte å røyke, hvis det er aktuelt. Røyking kan føre til dårlig ånde og andre orale helseproblemer. Se din lege for å utelukke eventuelle langsiktige helsemessige konsekvenser.

planlegge et besøk med en medisinsk faglig hvis du ikke kan bli kvitt dårlig ånde. Visse sykdommer som tørr munn eller spiserør diverticuli kan føre til bakterie proliferasjon i munnen, en hvit tunge og dårlig ånde.

Hint

 • Tyggegummi og pust mints midlertidig masker dårlig ånde, men å løse det underliggende problemet, må du identifisere den.
 • For å hindre trost og andre forhold fra retur, øve sunne vaner. Puss tennene og tungen to ganger daglig, bruke tanntråd en gang per dag, og ha regelmessige tann helsen.
 • Ikke overse kronisk dårlig ånde som ikke går bort. Det kan være et tegn på et underliggende helseproblem.

Hvordan bli kvitt Hvit film på Tongue

Hvordan bli kvitt Hvit film på Tongue


Hvitt belegg på tungen kan føre til tap av smak, sterke smerter og forlegenhet. Den hvite utseende av tungen er hideously skjemmende og kan også føre til dårlig ånde. En hvit tungen kan være forårsaket av mange forskjellige ting, men de vanligste årsakene til hvit tungen kan lett bli kurert. Dessverre, kan hvit tungen også indikere en alvorlig underliggende helseproblem.

Hvordan bli kvitt Hvit film på Tongue

Bli kvitt Hvit film på Tongue

En praksis god munnhygiene. Puss tennene minst to ganger om dagen og tanntråd minst en gang per dag. Når du pusser tennene, sørg for å grundig børste alle områder på tennene samt tannkjøttet. Bruk også en tunge skraper for å fjerne all den gule gunk av tungen til den er normal farge. Hvis skraping tungen forårsaker alvorlig smerte eller blødning, stoppe umiddelbart. Hvis den hvite filmen på tungen er bare oppbygging av rusk eller svovel forbindelser fra bakterier, bare børsting og skraping bør kvitte seg med den. Også være sikker på ikke å bruke munnvann fordi den også dreper nyttige bakterier i munnen som hjelper balansere den "gode" og "dårlige" bakterier. En god bakteriebalanse vil hindre trøske (en svært vanlig årsak til hvitt belegg på tungen) fra utviklingsland.

Prøv å gurgle saltvann. Trøske kan vanligvis kureres med denne teknikken. Løs opp ca 1/2 ts salt i en kopp (237 ml) med varmt vann, og deretter swish skylling i 30 sekunder. Når du er ferdig, spytte skylle ut og prøve ikke å svelge noen av løsningen.

Rydd opp noen dårlige vaner hvis du har noen. Både røyking og drikking overdrevet kan forårsake hvit tungen. Røyking er en vanskelig vane å bryte, men det er andre kilder til nikotin som nikotinplaster og tyggegummi som kan hjelpe deg å slutte uten å oppleve alvorlige uttak. Du kan drikke alkohol i moderate mengder, men bare ikke drikke det til et punkt der det dehydrerer kroppen din.

Tweak kostholdet litt. Unngå mat som har sukker og gjær i dem fordi de fremmer vekst av Candida albicans sopp (sopp som forårsaker trøske) i munnen. Også drikke rikelig med vann; dehydrering bidrar til å bringe om mange av de tingene som kan forårsake hvitt belegg på tungen. En annen måte å bekjempe trøske er å spise sukkerfri yoghurt. Sukkerfri yoghurt bidrar til å gjenopprette bakteriebalansen i munnen, noe som bidrar til å hindre trøske.

Finn den underliggende årsaken til den hvite filmen på tungen hvis ingen av de ovennevnte behandlinger som fungerer. Det er mange andre mulige årsaker til hvit tungen som Leukoplakia, oral lichen planus og syfilis. Legen din kan ha å kjøre en rekke tester på deg til å finne ut hva den eksakte årsaken er av hvit tunge, slik at du kan finne den riktige behandlingen. Dessverre, kan hvit tungen også være et tegn på noe så alvorlig som diabetes, AIDS eller kreft.

Hint

 • Jo tidligere problemer som AIDS, kreft og diabetes oppdages, jo mer effektiv behandling være. Hvis du har hvitt belegg på tungen og kan ikke bli kvitt det, ikke anta det er en ufarlig tilstand som ikke trenger medisinsk behandling.

Hvordan rense en hvit tungen

Hvordan rense en hvit tungen


Hvit tunge hovedsak resulterer når papiller, som er den tunge finger-lignende anslag, bli betent. Utseendet til et hvitt belegg oppstår når bakterier, døde celler og rusk få fast mellom betent papiller. Årsaker til betennelsen er røyking, feber, dehydrering, overdreven alkoholbruk og overdreven puster gjennom munnen. Selv om en hvit tungen er vanligvis forbigående og ufarlig, kan det se alarmerende. Prøv å rense en hvit tungen regelmessig for å holde pusten frisk og tungen sunn.

Bruksanvisning

•  Stikk tungen ut så langt som mulig mens du ser i et speil. Observer det området der de fleste rusk har akkumulert, som typisk er i ryggen - eller bakre - en del av tungen.

Plasser en tunge skraper så langt bak på tungen som mulig. Skyv skrapen ned slik at den hviler med kraft mot tungen, og stemmer overens med formen av overflaten. Hvis du kneble på dette punktet, flytt skrape frem, slik at det er nærmere midten av tungen din, men likevel så langt bak som mulig, uten å utløse din brekningsrefleksen.

Trekk tungeskrapen sakte mot fronten av tungen. Fjerne avfall - som stort sett er et resultat av fete næringsmidler som er rike på fett - fra skrapen ved å skylle anordningen under rennende vann.

Gjenta trinn 2 og 3 flere ganger, til du ser den hvite filmen på tungen begynner å forsvinne. Stopp når du merker at du ikke lenger kan fjerne mer rusk. Ren og tørr tungen skrape for å hindre bakterier fra å forbli på den. Oppbevar den på et rent sted, inntil du har tenkt å bruke det igjen. Prøv å bruke skrapen annenhver dag.

Pensle tungen to ganger om dagen, akkurat som du pusser tennene to ganger daglig. Bruk en tannpasta som inneholder et baktericid slik som triklosan, sammen med en myk tannbørste. Pensle tungen sakte og forsiktig til du har fjernet så mye av det hvite laget på tungen som mulig.

Gurgle med en antibakteriell munnvann, noe som kan bidra til å redusere bakterietall på tungen og dermed stoppe bakteriell aktivitet i munnen. I tillegg, drikke rikelig med vann, noe som kan bidra til å holde tungen relativt fri for rusk.

Hint

 • Hvis tungen vondt eller hvis hvit tunge varer lengre enn to uker, kan du besøke din tannlege eller lege.
 • Noen ganger mer alvorlige tilstander som en infeksjon eller leukoplakia - en forstadier tilstand - kan bidra til en hvit tungen.

Hvordan behandle en hvit tungen

Hvordan behandle en hvit tungen


Hvis du har lagt merke til at pusten er ubehagelig, kan det være lurt å sjekke ut utseendet på tungen. Hvis det er et hvitt belegg på tungen overflate, har du sannsynligvis har funnet årsaken til dårlig ånde: en opphopning av bakterier. En annen grunn kan ha en hvit tungen er trøske på grunn av tilstedeværelsen av gjær i munnen. I noen tilfeller kan du behandle hvit tunge hjemme, eller du må kanskje ta kontakt med en medisinsk faglig.

Bruksanvisning

Løsning for White Tongue grunn Bakteriell Build-up

•  Inspiser overflaten av tungen. Hvis du ser lesjoner som vises hvit, tykk og har en konsistens som cottage cheese eller se hvite og kremaktig, du sannsynligvis har trost og ikke en bakteriell oppbygging. (Se Resources) Hvis du har et hvitt belegg som farger tungen, fortsetter du med trinn 2 til 4 for å fjerne bakteriebelegg.

Plasser en tungeskrape flatt mot overflaten av tungen på baksiden av munnen din. Trekk skrape frem over overflaten av tungen for å fjerne bakterier. Gjenta 2-3 ganger.

Påfør en ert størrelse mengde tannkrem til hodet på tungen skrape. Plasser skrapen flatt mot overflaten av tungen på baksiden av munnen din. Fordel tannkrem over tungen ved å trekke skrape frem over tungen overflate.

La belegg av tannkrem å forbli på tungen mens du pusser tennene grundig. Skyll.
Gjenta disse trinnene som en del av din daglige hygiene rutine.

Løsning for White Tongue grunn av en overvekst av gjær

Praksis god tannhygiene som en del av den vanlige rutinen ved å pusse tennene og tungen minst to ganger daglig.

Spis 2-3 one-cup porsjoner med vanlig, usøtet yoghurt med levende og aktive kulturer per dag for en uke. Bruk yoghurt i stedet for rømme hvis du ikke ønsker å spise den ren.

Rådfør deg med legen din om en resept medisiner hvis lesjonene ikke forsvinner fra tungen. Han kan foreskrive en munnvann eller pille å behandle trost.

Hint

 • Rådfør deg med din lege eller tannlege hvis tungen din ikke reagerer på skraping eller spise yoghurt.
 • Unngå tobakk og begrense visse matvarer hvis du har en hvit tungen. Tobakk og visse matvarer kan forårsake irritasjon i munn og tunge og kan også være kilden til problemet ditt.

Hva er årsakene til et belegg på tungen?

Hva er årsakene til et belegg på tungen?


Det er tre typer belegg tungen - hvit tunge, gul tunge og svart, hårete tunge. Alle oppstå av forskjellige grunner. Ifølge Mayo Clinic, alle er vanligvis midlertidige, ufarlige tilstander.

Hvit Tongue

Et hvitt belegg oppstår når de små humper på tungen, kjent som papiller, bli betent. Betennelse skjer vanligvis på grunn av dehydrering, feber, puster gjennom munnen eller røyking. Matrester, bakterier og døde celler deretter få fast mellom hoven papiller og skape hvitt belegg.

Gul Tongue

Et gult belegg på tungen er også forårsaket av betennelse i papiller, som deretter samle gule bakterier. Røyking, puster gjennom munnen, dehydrering og feber alle føre til at papiller å bli betent.

Svart, Hårete Tongue

Svart, hårete tunge er preget av svart eller brun misfarging av tungen, sammen med en hårete eller furry belegg. Svart, hårete tunge er ufarlig. Ifølge National Institutes of Health, det noen ganger oppstår hos personer med AIDS.

Årsakene til svart, hårete tunge inkluderer dårlig munnhygiene og overdreven bruk av medisiner som inneholder bismuth, som Pepto-Bismol. Andre årsaker omfatter bruk av antibiotika, som kan forandre den normale bakterieinnhold i munnen. Heavy tobakksbruk er også en årsak.

Behandling av hvit tungen

Børsting tungen kan hjelpe bli kvitt hvit tungen. Drikke mye vann og spise crunchy matvarer - for eksempel epler, brokkoli eller popcorn - kan også bidra til å fjerne den hvite rusk fra tungen. Røykere bør slutte å røyke.

Behandling av Yellow Tongue

For gul tunge, Mayo Clinic anbefaler en hjemmebehandling involverer skånsom børsting av tungen med en løsning av en del hydrogenperoksyd og fem deler vann. Gul tungen kan indikere et problem med leveren eller galleblæren, selv om det er sjelden.

Behandling av svart tunge

Å pusse tennene og tungen to ganger om dagen er anbefalt behandling for svart, hårete tunge.
Hvis belegg på tungen av enhver type vedvarer i mer enn syv til 10 dager, bør du oppsøke lege eller tannlege.

Grunner for et belegg på tungen

Grunner for et belegg på tungen


A "hårete" eller belegg på tungen er et ganske vanlig problem, vanligvis ikke forbundet med en alvorlig sykdom eller sykdom. Tungen øverste lag har et belegg, av og til kalt en biofilm, som består av keratin, og en opphopning av bakterier, mugg, slim og rester av mat. Keratin sin fibrøse strukturelle proteiner tjene som beskyttende døde celler, sikring nye celler som de er dannet. En viktig komponent av hår, hud, negler og tenner, er keratin det samme materialet som dannes på hendene når du utvikle hard hud. Selv om en belegg på tungen er vanligvis ufarlig, kan den ville rekke mikroorganismer som lever på det være potensielle patogener, forårsaker infeksjon og halitosis (dårlig ånde).

Årsaker

Forekomsten av furry, hårete, hvit, gul, brun eller svart tunge er direkte relatert til mengden av keratin samlet seg på en persons tungen. Når du spiser, er keratin vanligvis slått av og svelget, og like mye er gjengitt. Når nok keratin ikke er fjernet ved å spise, akkumuleres det, å forstyrre balansen og resulterer i en farge eller belegg tungen. Ifølge American Academy of Oral & Maxillofacial Pathology (AAOMP), kan drikke varm drikke, røyking og andre irritasjoner forårsake økt keratin produksjonen. Et belegg på tungen kan vises hvit, gul, brun eller svart; fargen er et resultat av ulike bakterier som skaper pigmenter under oppveksten. En hvit tunge, noen ganger kalt trøske, kan være forårsaket av en overvekst av gjær (Candida) i munnen, ofte assosiert med astma, diabetes eller medisiner. Betennelse i papiller (smaksreseptorer) på grunn av dårlig oral hygiene, dehydrering eller røyking kan også skape et hvitt belegg på tungen. Gult tungen er resultatet av en bakteriell inflammasjon som frigjør et gult kjemikalie inn i papiller. Svart eller brun tungen er forårsaket av en overvekst av bakterier, noe som gir tungen en mørk, furry utseende. Hårete tunge er en mer alvorlig form for belegg på tungen fordi det skaper langstrakte, hår-lignende keratin anslag på smaksløkene.

Behandling

God munnhygiene er den beste måten å kontrollere belegg tungen. Vanlig fjerning av akkumulerte keratin, organismer og bakterier i betydelig grad redusere belegget. En tunge skraper, kan slikkepott eller bomullspinner brukes daglig for å holde tungen frisk og rosa. Fysisk fjerning av misfarget, øverste laget av tungen reduserer sykdomsfremkallende bakterier og graden av halitosis. Eliminere vaner som irriterer tungen (som å spise tortilla chips eller drikker varme drikker) hjelper også. Kort pusse tungen med en svak kombinasjon av natron, 3 prosent hydrogen peroxide og vann kan også utrydde belegg på tungen; Men for å forhindre irritasjon, ikke la løsningen på tungen i mer enn 15 sekunder. Tongue skraping løsner døde, stinky, keratinized celler, noe som gjør mer rom for vekst av nye celler.

Advarsler

Selv om det er vanligvis ufarlig, noen ganger en belagt tunge indikerer tilstedeværelse av en alvorlig medisinsk problem. Hvis du har hvite flekker, striper eller prikker på tungen, er det viktig å rådføre seg med en lege eller tannlege. Hvite flekker eller lesjoner på tungen, kinn eller tannkjøtt kan være et tegn på leukoplakia, en forløper til kreft i munnhulen. Leukoplaki er vanlig blant vanlige røykere og tobakksbrukere. Hårete leukoplakia-- smertefri, fuzzy, hvite flekker på sidene av en tunge - kan være et tidlig varsel tegn på HIV-infeksjon. Leukoplakia kan også oppstå etter en benmargstransplantasjon eller i en person med et svekket immunsystem. Hvite striper eller prikker på tungen, leppene, kinnene eller tannkjøtt kan tyde på lichen planus, en inflammatorisk sykdom som kan forårsake kløe og smertefulle sår i munnen. Gul tungen kan være en indikasjon på tuberkulose, sure oppstøt, fordøyelsesbesvær, malabsorpsjonssyndrom, og lever eller galleblæren problemer. Kanadiske leger som arbeider i Bolivia rapportert en sammenheng mellom belagt tunge og tyfoidfeber. Etter å ha praktisert tungen skraping og god munnhygiene, søke medisinsk hjelp dersom en belagt tunge varer i mer enn to uker, eller hvis det er ledsaget av smerte eller hevelse.

Medisinske forhold som påvirker Tongue

Medisinske forhold som påvirker Tongue


Ifølge MotherNature.com, er en normal og sunn tunge korall rosa i fargen og er like grov som et stykke sandpapir. Imidlertid er den normale tungen også en attraktor av alle typer bakterievekst, og kan indikere sykdomsmanifestasjoner av kroppen. Hvis en person opplever langvarig tungen misfarging som ikke går bort med vanlig oral hygiene, bør personen søke en medisinsk undersøkelse av en kvalifisert lege så snart som mulig.

Hvit Tongue

Ifølge WrongDiagnosis.com, kan et hvitt belegg, patch eller flekk på tungen være en indikasjon på flere forskjellige interne plager og sykdommer. Noen av de sykdommer som kan være forårsaket av en hvit tungen er keratosis pharyngis, hvite klumper stede på mandlene, candidiasis, meslinger, dehydrering, betennelse i mandlene eller munnen lidelse leukoplakia.

Gul Tongue

Ifølge Dr. Alan Carr fra Mayo Clinic, gule tunger er generelt ufarlige, midlertidige problemer. Forstørret støt eller papiller, på tungen overflate forårsaket av bakterier i munnen svinger tunger gul. Imidlertid, i henhold til WrongDiagnosis.com, kan et gult tungen være en indikator som gulsott er til stede i kroppen.

Black & Hairy Tongue

The Mayo Clinic sier at en svart og hårete tunge er en kort, ufarlig tilstand som etterlater en mørk, buskete utstilling som er rett og slett et overflødig bakteriell overvekst. Medisinsk behandling er vanligvis ikke nødvendig for en svart, hårete tungen.

Sår Tongue

Såre tunger kan resultere fra akutt trauma til tungen, slik som biter tungen, slipe tennene eller utvikle tunge sår, men kan også være en indikasjon på mer alvorlig sykdom lur i kroppen. Ifølge WebMD.com, noen mulige skjulte sykdommer som kan manifestere en sår tunge er diabetes, anemi og kreft i munnhulen.

Betraktninger

Når en person opplever en hvit tungen sammen med andre symptomer, bør han se en lege for å finne årsaken til den doble symptomer. Ifølge WrongDiagnosis.com, er det mange forskjellige medisinske tilstander som påvirker tungen og forskjellige områder av kroppen. For eksempel kan abdominal smerte ledsaget av en hvit tungen bety at lupus eller Epstein-Barr-viruset er tilstede. Et barns hvit tunge som er ledsaget av unormal hårvekst kunne indikere tilstedeværelse av HIV eller AIDS. Tilstedeværelsen av en hvit tungen sammen med unormalt redusert vannlating kan indikere dehydrering eller utvikling av lupus.

Botemidler for White Tongue

Botemidler for White Tongue


The Mayo Clinic hjemmeside melder at hvit tungen er forårsaket av betennelse i papiller på overflaten av tungen. Hvit tungen kan være svært skjemmende og forårsake alvorlig dårlig ånde. Men hvis du ikke klarer å løse problemet ved hjelp av grunnleggende behandlinger, kan det være et tegn på en mer alvorlig medisinsk tilstand.

Årsaker av White Tongue

The Mayo Clinic hjemmeside melder at det er flere årsaker til hvit tungen, inkludert røyking, dehydrering, og overdreven pusting gjennom munnen

Grunnleggende behandlinger

Noen behandlinger for denne tilstanden er ganske opplagt og i utgangspunktet ta sunn fornuft. The Mayo Clinic nettsiden rapporterer følgende måter å kurere det:

• å drikke mye vann
• pusse tungen ofte eller bruke en tungeskrape
• røykeslutt
• øke fiber inntaket

Hvis disse grunnleggende behandlinger mislykkes å fungere så kan det hende du trenger å se familien din lege eller tannlege.

Medisinsk behandling

Hvis du har et tilfelle av hvit tungen som ikke kan kureres ved å prøve de ovennevnte behandlinger, kan det hende du har en medisinsk tilstand. I en artikkel på nettstedet for Nutrition4Health, skriver Dr. Seymour Gottlieb at gjær infeksjoner eller oral candidiasis kan danne på tungen og kan forårsake smerte og svie. Din lege eller tannlege kan være nødvendig å avgjøre om du har en gjær infeksjon ved å gjøre en vattpinne av tungen. Hvis årsaken til hvit tunge er en gjær infeksjon, vil legen forskrive en soppdrepende medisiner som Nystatin. Legen din kan også foreskrive vitaminer og endringer i kostholdet.

Homøopatisk behandling

Thor lister også noen homeopatiske behandlinger som for eksempel:
• druekjerneekstrakt
• grapeseed olje
• capricin te
• homeopatisk Candida silicea
• Artemisia
Disse behandlingene kan bli funnet på en lokal helse-mat eller vitamin butikken.

Kosttilskudd endringer

Ifølge Thor, kan endringer i kostholdet også bidra til å forhindre dette problemet. Nettstedet rapporterer at å unngå matvarer som

• alkohol
• sukker
• hvitt mel
• raffinert eller behandlet karbohydrater
• noen matvarer som inneholder gjær eller mugg
• melk og juice
• fermentert mat
• tørkede matvarer

kan hjelpe til med å avhjelpe en alvorlig soppinfeksjon.

Tegn og symptomer på Ubehandlet Thrush

Tegn og symptomer på Ubehandlet Thrush


Candida albicans er soppen ansvarlig for trost og gjær infeksjoner hos voksne og barn. Tilstanden er lett behandles, men trost kan bli komplisert hvis immunsystem problemer også er til stede. De som er mer sannsynlig å utvikle trost inkluderer babyer, protese-wearers, eldre og folk med dårlig helse, særlig de med immunsystem lidelser som HIV og de som gjennomgår kjemoterapi, ifølge pennstate Hershey.

Lesjoner

Lesjoner ofte vises i munn av pasienter med trost. Forandringene kan være melkehvit og oppstår på taket av munnen, tungen, indre kinn og tannkjøtt. Hos noen pasienter lesjonene kan se ut som cottage cheese. Et spedbarn med en ensartet hvit tungen kan ikke ha trost; melke dietter ofte resultere i hvite tunger, ifølge CS Mott Children Hospital.

Tap av smak

Voksne pasienter med ubehandlet trost kan miste sin følelse av smak, ifølge Mayo Clinic. Det tap av smak er midlertidig og kommer tilbake når betingelsen er behandlet og gjær er eliminert. Tapet oppstår når lesjonene dekke smaksløkene.

Blødning

Forandringene kan blø hvis de blir gnidd eller skrapes. Blødningen er vanligvis ikke alvorlige, og ikke alle tilfelle trost vil resultere i blødning lesjoner.

Pain

Det kan være smerter i munnen eller halsen når trost ikke behandles. Thrush som ikke er behandlet, kan føre halsen smerte som gjær infeksjonen sprer seg i munnen og ned i halsen.

Øsofagitt

Øsofagitt er en tilstand som oppstår når trost ikke er behandlet og lov til å spre seg nedover halsen. Denne betingelse gjør det vanskelig å svelge. Forandringene kan gjøre det føles som om noe er fanget i halsen.

Irritabilitet

Babyer med trost kan være irritabel og masete. Babyer kan ikke uttrykke smerte og problemer med å svelge når trost står ubehandlet og forårsaker halsproblemer.

Hva slags mat inneholder Biotin?

Hva slags mat inneholder Biotin?


Biotin (vitamin B7) spiller en viktig rolle i flere av menneske kroppens metabolske reaksjoner og cellevekst. Det er delvis ansvarlig for karbondioksid overføring i enzymer, frigjøring av energi fra mat og opprettholde blodsukkernivået. Biotin mangel er sjelden som det er lett tilgjengelig i mange matvarer.

Symptomer på Biotin Deficiency

Symptomer på biotin mangel inkluderer håravfall, hudutslett, vekttap, muskelsmerter, tunge betennelse, kvalme, høyt kolesterol, mental depresjon og lokalisert tap av følelse.

Biotin daglige behov

Dagsbehovet av biotin varierer etter alder og kjønn som følger:
Spedbarn 0-12 måneder: 6 mikrogram
Barn 1-3 år: 8 mikrogram
Barn 4-8 år: 12 mikrogram
Barn 9-13 år: 20 mikrogram
Barn 14-18 år: 25 mikrogram
Voksen fom 19 år år: 30 mikrogram
Gravide kvinner: 30 mikrogram
Ammende kvinner: 35 mikrogram

Mat som inneholder Biotin

Det finnes en rekke matvarer som er rike på biotin. Den rikeste kilden er nøtter (peanøtter, filberts, mandler, peanøttsmør). En halv kopp peanøtter gir mer enn dobbelt det daglige behovet for biotin for voksne. Mindre mengder biotin (hvor som helst 3 til 8,5 mikrogram per porsjon) finnes i tunfisk, svinekjøtt, banan, papaya, gulrøtter, avocado, tomat saus, nonfat melk, laks, swiss Chard, søtpotet, hyse, lowfat yoghurt, cashewnøtter, kokte egg og soya protein isolat.

Fun Fact

Biotin er ofte anbefalt for å bekjempe sprøtt hår og negler. Det er ofte funnet i hår og negler skjønnhetsprodukter.

Advarsel

Regelmessig inntak av rå eggehviter kan forårsake biotin mangel.

Fakta om B3 Vitaminer

Vitamin B3, også referert til som Niacin, har en rekke viktige stillinger i menneskekroppen. I tillegg til dets regulatoriske funksjoner i kroppens kjemi, og blodstrømmen, kan niacin brukes for å bidra til å redusere bivirkningene av visse tilstander, så som alkoholisme. Alt i alt, er vitamin B3 en viktig forbindelse for folk å jevnlig ta.

Blood Flow

En av rollene til vitamin B3 i kroppen er å fungere som en mild vasodilator. Dette betyr at niacin utvider blodårene, noe som fører til økt blodgjennomstrømning. God sirkulasjon er viktig for god helse, og det hjelper også på healing.

Fat

Niacin virker å bidra til å stoppe mobiliseringen av fett blir fjernet fra vev. Dette er ikke å si at niacin stopper vekttap; langt fra det. Når fett blir mobilisert, sier av en person drikker alkohol, fettet går inn i blodbanen og blir fraktet til leveren. Dette kan føre til vanskeligheter i leveren, som egnede doser av niacin kan virke til å hindre.

REM søvn

I forsøk utført med dyr, opplevde de som fikk en høy dose av niacin mye lengre perioder av REM (eller rapid eye movement) søvn. Dette er den perioden som anses mest avslappet, og det er ofte søvnperiode oppstår drømmer. Selv om ikke tiden blir brukt som behandling for mennesker, kan niacin vise seg å være et nyttig alternativ for de med psykiske lidelser som involverer mangel på hvile.

Pellagra

Når en person ikke får nok vitamin B3 i lang tid, kan han utvikle en tilstand kalt pellagra. Denne tilstanden kan være midlertidig eller permanent, forlater den lidende med et større behov for niacin. Symptomene på pellagra inkluderer dermatitt (hudsykdommer), diaré, demens, en hoven blåaktig tunge, betennelse i munnen og forkjølelsessår.

Kilder

Det finnes en rekke matvarer som inneholder naicin, og det kan bli funnet i en daglig multivitamin. Økologiske fjørfe, som kylling og kalkun, inneholder niacin. Poteter, linser og lima bønner er også gode kilder til dette vitaminet. Hel-korn brød og peanøttsmør er to like gode kilder, som kan selv bli satt sammen for en rask lunsj.

Hjemmelaget Colon Cleaners

Ifølge NaturalColonCleansers.org, kan kolon rensing fjerne års påvirket fecal materie bygget opp i tarmen. Påvirket tarmene skyldes mangel på fibre, vann og vitaminer, forårsaker oppblåsthet, forstoppelse, hodepine eller søvnløshet. Det antas at hvis tykktarmen ikke er fjernet, kan toksiner til slutt overvelde kolon, forårsaker forskjellige typer av sykdommer. Du kan rense kolon gjennom en colonic (klyster), sikkert administrert i et profesjonelt miljø, eller gjennom flere hjemmelagde oppskrifter.

Psyllium og bentonitt Cleanse

En effektiv måte å rengjøre kolon er med en psyllium og bentonitt shake. Dette er high-fiber pulver som renser tarmen. Start med å blande 1 ts. psyllium, 1 ts. av bentonitt og 1/2 ts. av ingefær pulver. Disse ingrediensene kan bli funnet i lokale helsekostbutikker.
Legg blandingen til 250 ml av økologisk eplejuice og rist kraftig til eventuelle klumper er borte. Drikk shake med en gang, umiddelbart etterfulgt med 250 ml vann. Tretti minutter før middag ta en urte avføringsmiddel. Prøv å følge en vegansk kosthold mens du bruker denne cleanser, spise mye frukt og grønnsaker. Detox.net sier at vibrering kan tas opp til fem ganger om dagen så lenge maten ikke er konsumert to timer før eller etter. Bentonitt leire absorberer giftstoffer og pinner til veggene i tarmen, og trekker ut slim. Psyllium binder det, som gir bulk. Ginger hjelpemidler i gass lettelse og fjerner enkelte parasitter.

Master Cleanse

Master rens innebærer forbruker en blanding av sitron, cayenne og lønnesirup, og faste fra mat. Bland 4 ss. sitronsaft med 14 ss. av lønnesirup, og tilsett 1/2 ts. cayennepepper (antatt å bryte opp slim i tykktarmen) til 2 liter vann. Dette skaper en stor batch kan konsumere hele dagen. Drikk et avføringsmiddel te om natten og 1 liter saltvann i morgen. Ifølge MasterCleanse.org, anbefales rens brukes før tungen er ren. Det antas en hvit tunge er et tegn på at giftstoffer er fortsatt slippes. Førstegangsrensemidler vanligvis prøver en 30-dagers rens. Det er meget viktig å merke seg at denne rens ikke bør benyttes for en lengre tidsperiode. Går for lenge uten næring fra fast føde kan være skadelig for helsen din.

Grønn Papaya Tropical Cleanse

Papaya inneholder kraftige enzymer som løser slim og fjerne giftstoffer i tykktarmen. Slim forårsaker tarmparasitter som hindrer mat og næringsopptak. Papaya inneholder enzymet papain som bryter ned proteiner, stivelse og fett i tykktarmen. The Green Papaya Cleanse innebærer å blande 200 gram grønn papaya med ulike frukt og vann i en blender. Detox.net anbefaler å drikke blandingen første om morgenen og utover dagen. Det synes ikke å være en grense pålagt dette rens, men det bør bemerkes at kolon renset er ment for kortvarig behandling, og ikke som kosttilskudd hjelpemidler. Som du renser, husk å holde deg hydrert.

Hvordan virker leversykdom påvirke kroppen?

Hva gjør leveren Do?

Leveren er en meget viktig organ fordi det bidrar til å filtrere ut urenheter som vi utsettes for på daglig basis. Leveren jobber hardt for å filtrere ut giftstoffer, og dette organet butikker skytende vitaminer og mineraler som skal brukes på et senere tidspunkt. Ifølge Dr. Linda Page, forfatter av "Healthy Healing," leveren er et så viktig organ fordi det fungerer med alle andre organer i kroppen vår for å holde oss friske. Leversykdom er når leveren lider enten på grunn av skrumplever, fettlever gulsott eller unnlatelse av å fornye seg. Alle disse problemer kan føre til leversvikt. Leversvikt kan føre til dødsfall.
Standard amerikansk diett er svært dårlig, og det er derfor flere folk stirrer for å utvikle leverproblemer. Morgan Spurlock laget en dokumentar kalt "Super Size Me", der han viste folk hva som skjer når du spiser en fast food diett i 30 dager. I nettopp dette kort tid, ble hans lever sterkt overbelastet, tjente han mer enn 20 pounds, og han utviklet en fettlever. Alkohol kan føre til en person å utvikle en fettlever, som også kan føre til leversvikt.

Vanlige Triggers

Leversykdom er ofte utløst av andre kroniske tilstander som hepatitt C, AIDS eller EBV. Leversykdom kan påvirke kroppen og føre til andre helseproblemer. Når en person har leversykdom, kan huden bli gul på grunn av gulsott. Gulsott særlig er forårsaket av overflødig bilirubin brakt videre av leveren lunger. Dette er noe som skjer ganske ofte hos nyfødte, og det vanligvis går unna med rask behandling. Imidlertid kan personer som har andre kroniske tilstander som hepatitt C også utvikle gulsott fordi leveren ikke fungerer som den skal. Leversykdom kan også føre til en person til å bli svak og trøtt hele tiden.

Hvordan kroppen påvirkes

Når leveren ikke er i stand til å filtrere ut giftstoffer så effektivt, er andre organer påvirkes. Disse giftstoffene kan ta sitt toll på kroppen, slik at personen påvirket til å ha mye av trøtthet. Leversykdom kan også føre til at magen til å stikke utover fordi leveren kan bli betent og forstørret. Som leversykdom tar det toll på kroppen, kan det også føre til en person til å utvikle anemi eller store blåmerker på kroppen.
Ifølge American leveren Foundation, kan en person med leversykdom også legge merke til at de har mer kroppsvæskeansamling, hevelse, smerter i kroppen og til og med overdreven kløe. Leversykdom kan også føre til en person å ha en gul eller hvit tunge, eksem, psoriasis, pigmentflekker, akne, hodepine og et svakt immunsystem. Den gode nyheten er at noen former for leversykdom som for eksempel fettlever kan reverseres med visse endringer i livsstil, som innebærer å fjerne alkohol og annen fet mat fra kostholdet bare å erstatte disse fet mat med sunne frukt, grønnsaker og urter.