Digidexo.com

kompresjonsbandasje forstuet

Hvordan fikse en Forstuet håndleddet

En forstuet håndleddet er en vanlig skade, spesielt for dem som er aktive eller delta i friidrett. Selv om skaden kan være smertefullt, kan fire relativt enkle trinn raskt og mest effektivt behandle din forstuet håndleddet.

Bruksanvisning

Hvil den skadde håndleddet i minst 48 timer etter skaden. Hvile skaden er kritisk og avgjørende for dens helbredende riktig.

Bruk is til skaden så snart som mulig. Ikke påfør isen direkte på huden, men bruk et håndkle eller annen innpakning for å holde isen. Is som påføres i 20 minutter på et tidspunkt vil redusere svelling og tillate riktig blodsirkulasjon.

Pakk håndleddet med et elastisk kompresjonsbandasje. Det bør være stramt nok til å holde håndleddet fast på plass, men ikke for stramt som å kutte av sirkulasjon. Kompresjonen vil hindre ytterligere forverring av skaden og sørge for skikkelig hvile.

Heve leddet over nivået av hjertet. Dette vil sikre at blodet ikke pool ikke rundt forstuing og føre til hevelse.

Tips og advarsler

 • Siden det er vanskelig å avgrense mellom en alvorlig forstuing og en pause eller rive, må du kontakte legen din for å fastslå alvorlighetsgraden av skaden og riktig behandling.

Hvordan Spenn en forstuet ankel

En forstuet ankel oppstår når leddbånd, som kobler bein, er strukket eller revet. Stropping en forstuet ankel gir støtte, gir kompresjon for å redusere hevelse og hindrer inversjon forstuinger. Sjal kan fjernes og på nytt lett, noe som er nyttig i de tidlige stadier av behandling når den periodiske legge is er nødvendig for å redusere hevelse. Hvis smertene øker eller nummenhet eller hevelse under innpakket området inntreffer, er wrap for stram og må løsnes.

Bruksanvisning

Sitt mot personen med en forstuet ankel. Sett ballen av foten på kneet, med foten på skrå litt innover og tærne pekende litt oppover. Pakk kompresjonsbandasje rundt ankelen, som starter midt foran, flytte rundt på innsiden og baksiden av ankelen, og tilbake til forsiden av ankelen.

•  Ta vikle forfra sentrum av ankelen ned til sålen på innsiden av foten, på tvers av sålen og tilbake til den fremre midt av ankelen.

•  Plasser vikle rundt ankelen, på tvers av foten og ned til innsiden av fotsålen.

Ta vikle over bunnen av foten, opp på utsiden av ankelen, rundt baksiden og på tvers av foten. Anvende svakt strekk, trekker utsiden av foten opp, som gir ekstra støtte.

vikle bandasjen over bunnen av foten, og bringer bandasjen opp på innsiden av ankelen og rundt baksiden.

6. Gjenta dette mønsteret to eller tre ganger, avhengig av lengden av kompresjonsbandasje.

Wrap bandasje rundt ankelen flere ganger, jobber oppover. Fest enden.

Hint

 • Hvis symptomer og / eller smerte er alvorlig, kan et bein i ankelen eller leggen være brutt. Se en medisinsk faglig umiddelbart for diagnostiske tester.
 • Kroniske smerter, kronisk felles ustabilitet og / eller tidlig debut leddgikt kan bli resultatet når en person med en forstuet ankel bruker at ankelen for tidlig eller forstuinger den gjentatte ganger.

Hvordan å bandasje en forstuet ankel

En savnet trinn, eller en utløst trapp kan forårsake en ankel for å slå feil vei, og resulterer i hevelse og smerte. Det er ikke ødelagt, men det er forslått og hoven og det gjør vondt. Mens du holder den hevet og i ro er den foretrukne behandling, støtte det når du flytter er viktig å holde den fra ytterligere skade.
Pakke det i en kompresjonsbandasje vil tilby riktig nivå av støtte.

Bruksanvisning

Hvordan å pakke en forstuet ankel

•  Skjær moleskin eller skum inn i U-formede biter og ha dem klar, slik at de kan brukes til ankelen når det trengs. Skummet vil gi et ekstra lag med demping og støtte rundt ankelen.

Fjern skoen og sokken fra berørte foten og sørge for at huden er tørr. Selv om det er sannsynlig at foten vil svette etter komprimering bandasje brukes, begynner med en tørr overflate vil holde huden i bedre form. Sørg for å tørke ut huden hver gang du re-vikle bandasjen.

Fjern kompresjonsbandasje fra beholderen sin, sørg for å la den rullet. En rullet bandasje er lettere brukt fordi du kan trekke den mer stramt mens du går. Sjekk for å være sikker på at din komprimering bandasje har enten en borrelås eller klipp som vil tillate deg å feste bandasjen når den er brukt.

Sett foten i en 90 graders vinkel. Plasser rullet enden av bandasje på undersiden av foten, på buen og pakk det rundt foten to fulle ganger. Alltid begynne å rulle bandasjen under skaden og jobbe deg oppover.

Ved det tredje vikle strekk bandasjen over hele forsiden av foten og over ankelen, rundt baksiden av foten og krysser over foten igjen og under buen, noe som gjør et åttetall rundt hælen, som skal gjenstå. Når du kommer til ankel, legg skum utskjæringer, hvis du har dem, og pakk over dem, sikre dem på plass.

6. Gjenta prosessen flere ganger, hver gang innpakning bandasjen omtrent en halv tomme større. Bandasje på foten skal bevege seg mot hælen, mens den delen av bandasje på benet bør bevege seg oppover mot leggen din.

Når du har kommet til enden av rullen, bruke borrelås grep for å feste den på plass. Hvis bandasjen ikke kommer med en borrelås grep, bruk en sikkerhetsnål til å feste det.

Tips og advarsler

 • Dra bandasjen slik at den er stram, men ikke stramt.
 • Selv pakket det er viktig å holde av foten og holde det løftet for å redusere hevelse.
 • Bare en lege kan diagnostisere en forstuing så sørg for å se en lege og få en x-ray for å sørge for at ankelen ikke har noen form for brudd.
 • Hvis foten føles tingly eller nummen, umiddelbart pakke bandasjen som det er trolig for stramt.

Hvordan avlaste forstuet ankel Pain

Hvordan avlaste forstuet ankel Pain


Ifølge www.umm.edu, er en forstuet ankel resultatet av en skade som ofte opprettholdes fra idrett, fysisk aktivitet eller trening. Forstuet ankler refererer til skader på ankelen. Et ligament er bindevev som forbinder bein og ledd. Forstuet ankel symptomer er smerter på tidspunktet for skaden, blåmerker og hevelser. Ankelskader oppstår når leddene er plutselig og kraftig vridd, noe som fører til at leddbånd blir strukket utover sin normalgrensen. Du må søke behandling for din forstuet ankelen fordi unnlatelse av å gjøre dette kan resultere i betydelig funksjonshemming. Det finnes tiltak du kan gjøre for å lindre forstuet ankel smerte.

Bruksanvisning

Se legen din. Legen din må bestemme omfanget av forstuing og kan anbefale videre testing slik som røntgenbilder for å finne ut om ankelen er brukket. Hvis ankelen hevelse er overdreven, x-ray kvaliteten kan bli hindret, slik at du kan kreve ytterligere synspunkter etter hevelsen avtar.

Ta anti-inflammatoriske medisiner. Over the counter anti-inflammatoriske medisiner er effektive i å lindre smerter og betennelse i en forstuet ankel. Aldri ta en anti-inflammatoriske medisiner dersom du tar medisiner for å tynne blodet, som de kan forsterke effekten av dine blodfortynnende. Spør legen din om anti-inflammatoriske medisiner som passer for din tilstand.

Spør om reseptbelagte medisiner. Hvis du ikke kan tolerere anti-inflammatoriske medisiner, eller hvis din smerte er alvorlig, kan legen anbefale reseptbelagte smertestillende medisiner. Siden reseptbelagte smertestillende ofte inneholder kodein, aldri kjøre mens du tar dem fordi de kan forårsake ekstrem døsighet og svekke kognisjon.

Bruk is. Bruke is til din forstuet ankel kan være effektive i å lindre hevelse samt smerte. Bruk is til ankelen i 15 minutter, fire ganger per dag. Aldri bruke is direkte på huden din, da dette kan forårsake vevsskade. Ifølge The University of Maryland Medical Center, kan isen redusere smerter, betennelser og blødninger. Ice terapi bør opprettholdes for de første dagene etter skaden.

Prøv en kompresjonsbandasje. Pakk ankelen med en kompresjonsbandasje for å gi din ankelstøtte, redusere hevelse og øke blodsirkulasjonen. Økningen i sirkulasjon at bandasjen vil gi vil hjelpe til med helbredelsesprosessen og lindre forstuet ankel smerter.

Tips og advarsler

 • Hvis du ikke har en ispose eller is bag, er et effektivt alternativ en pakke med frosne grønnsaker. De frosne grønnsaker vil samsvare med ankelen og jevnt gi kaldt til skaden din.
 • Hvis forstuet ankel er ledsaget av sterke smerter, økt hevelse eller hvis du ikke klarer å flytte den, varsle lege. Du kan ha en udiagnostisert brutt bein som vil trenge medisinsk vurdering og behandling.

Hvordan kan jeg redusere hevelsen i My forstuet ankel Do?

En forstuet ankel refererer til en skade på ankelen. De fleste ankelskader er forårsaket av fall, vendinger eller et plutselig innvirkning. Ankelskader forårsake smerte, stivhet og hevelse som kan vedvare i flere dager til måneder. Søk straks legehjelp hvis du tror du har en forstuet ankel. Forstuinger variere i alvorlighetsgrad, og alvorlige forstuinger som går ubehandlet kan føre til kroniske ankelproblemer som kan kreve kirurgi for å korrigere.

RICE Metode

Bruk RICE behandlingsmetoden (Rest, Ice, Compression og Elevation) så snart som mulig etter at ankelskade for å minimere hevelse og smerte. Komme til et sted hvor du kan hvile etter spraining ankelen. Hvis mulig, få noen til å bære deg eller hjelpe deg gå. Putting vekt på en fersk forstuing kan øke hevelse og gjøre skaden verre. Legg deg ned og heve din skadde ankelen nivå eller over hodet på en myk overflate, for eksempel en pute. Plasser en ispose innpakket i et håndkle over ankelen din i 15 minutter. Ice vil hjelpe hevelsen går ned og nummen området for å redusere smerte. Hvis du ikke har en ispose tilgjengelig, gjør en pose med frossen frukt eller grønnsaker en stor ispose som det kan danne seg rundt ankelen. Fortsett å bruke isen annenhver time i 15 minutter om gangen umiddelbart etter forstuing til du får legehjelp. Komprimering vil bidra til å stabil ankelen og redusere hevelse. Kjøp en elastisk bandasje og pakk det tett rundt ankelen. Pass på å ikke vikle bandasjen så hardt at den kutter av blodsirkulasjonen. La tærne synlige, slik at du kan se om de blir blå eller hvit på grunn av tap av sirkulasjon.

Medisiner

Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) kan bidra til å lindre smerte og hevelse. Prøv ibuprofen eller acetylsalisylsyre og ta medisiner nøyaktig som anvist. Misbruk av NSAIDs kan føre til mage- og leverproblemer. Hvis over-the-counter NSAIDs ikke klarer å lindre hevelse tilstrekkelig din smerte og, kan legen gi deg en resept på en sterkere NSAID før ankelen begynner å gro.

Immobilisering

Noen ankelskader krever en støpt eller spenne for å holde ankelen immobile. Flytte eller vri ankelen for mye, spesielt i løpet av de første dagene etter skaden, kan føre til mer skade på leddbånd og øke hevelse. Bruk krykker for de første dagene eller så lenge legen din ber om å forebygge overvekt peiling som kan utløse betennelse.

Forstuet ankel Komplikasjoner

Forstuet ankel Komplikasjoner


Forstuet ankler er ganske vanlig og ikke ansett ortopediske nødhjelp. De er vanligvis behandles med Ace bandasjer, is, anti-inflammatoriske medisiner og hvile. Men forstuinger kan gå fra håndterlig til en problematisk hvis komplikasjoner utvikle.

Kronisk smerte

Personer som lider flere forstuinger i samme område kan begynne å oppleve kronisk smerte. Dette kan også skje hvis du ikke tillater ankelen å fullstendig helbrede før du gjenopptar normal aktivitet. Smerten oppstår som felles blir mer ustabil. I mange tilfeller er nødvendig kirurgi.

Gikt

Hyppige ankelskader kan også utløse tidlig debut leddgikt. Også en kronisk tilstand, leddgikt forårsaket av forstuet ankel komplikasjoner kan noen ganger bli kontrollert gjennom bruk av anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen. I noen tilfeller, skjønt, er kirurgi nødvendig for å bremse utviklingen av leddgikt og gjenopprette ankel stabilitet.

Ustabilitet

Joint ustabilitet er en vanlig komplikasjon. Ifølge MD retningslinjer, "løs organer kan utvikle seg fra leddbrusk skade på tidspunktet for skaden." Kirurgi kan være nødvendig å fjerne den ytre vev og fremmer stabiliteten. Symptomer på denne tilstanden omfatter kroniske smerter og lokal hevelse.

Hvordan virker en forstuet finger Heal?

Hvordan virker en forstuet finger Heal?

Årsaker og symptomer

Spille en sport er nummer én årsak til forstuet fingrene, men noen plutselige vri på en finger kan føre til at felles å bli forstuet. Hvis du føler deg plutselig, er intens smerte og fingeren eller tommelen i en unaturlig stilling som bakover, til siden eller mot håndflaten så er du i faresonen for en forvridning.

Behandling

Søker medisinsk behandling så snart som mulig er nøkkelen til å helbrede en forstuet finger. Mens instinkt kan fortelle deg å trekke på felles selv, kan dette gjøre ytterligere skade på leddet samt leddbånd og sener. Pakk hånd i et håndkle, bruke is og leder for legens kontor eller nærmeste legevakt. En helsepersonell vil ta røntgenbilder og se etter skader på ledd og sener, og deretter bruke en lokalbedøvelse før hun flytter fingeren. Legen vil da splint fingeren i henhold til skade; noen ganger en rett skinne er nødvendig, og til en buet skinne. Smertestillende medikamenter, is og heving vil være foreskrevet for poliklinisk oppfølging.

Healing Periode

Forvente å ha forskjøvet finger immobilisert i en skinne i minst en måned. Hvis det er skade leddbånd og sener kirurgi kan være nødvendig, og en lengre hvileperiode foreskrevet. Hovedmålet er å gi felles nok tid til å helbrede og la leddbånd som stabiliserer leddet på plass for å gjenvinne sin styrke og elastisitet. Når første healing perioden er fullført legen vil tildele spesifikke øvelser for å bygge finger styrke gradvis, slik at fingeren ikke vil være utsatt for fremtidige forvridning.

Advarsel

Selvbehandling eller ikke-behandling av en forstuet finger kan forårsake permanent skade som leddstivhet, en ustabil felles og langsiktig begrenset bevegelse av affisert finger. Skjøten kan påvirkes av leddgikt etter flere år.

Best Fysioterapi for en forstuet ankel

En ankel forstuing er en vanlig skade. I de fleste ankelskader, ruller ankelen over på utsiden, i henhold til ePodiatry.com. Folk får en forstuet ankel alle slags måter, for eksempel løping eller hopping på noens fot mens du spiller sport eller fra å gå på ujevnt underlag. Hvis du ikke har rehabilitert skikkelig fra en tidligere forstuing, er det mer sannsynlig å få mer forstuet ankler i fremtiden.

Typer av ankelskader

Ifølge ePodiatry.com, er det tre nivåer av ankelen forstuing. Det første nivået innebærer noen strekk eller rive av ligament. Det vil være lite funksjonell tap, mild smerte og noe hevelse.

For andrenivå ankelskader, er det en mer alvorlig rive av leddbånd, er smerten moderat til alvorlig, og det er hevelse.

Det tredje nivået er der ligament sprukket helt og du har mistet bevegelse. Det er sterke smerter og hevelse.

Hva gjør du for en forstuet ankel

Umiddelbart etter spraining ankelen, øve RICE, som står for hvile, is, kompresjon, høyde. Det første du må gjøre er å hvile. Ikke gå på ankelen. Neste, is ankelen i 20 minutter flere ganger om dagen for å holde hevelsen nede. Pakk en bandasje rundt ankelen for å støtte det, og prøve å holde ankelen over ditt hjerte så mye som mulig for de neste 48 timene.

Du bør oppsøke lege for andre- og tredjenivå forstuinger.

Etter de første 48 timene, kan du begynne litt fysioterapi. Tre typer øvelser du bør gjøre er omfanget av bevegelse, balanse og styrke.

For utvalg av bevegelse, sitte ned og bruke et håndkle for å trekke foten forsiktig mot deg. Gjør dette flere ganger om dagen.

For balanse, balansere deg selv på en fot og hold dette for så lenge du kan. Gjenta flere ganger om dagen.

For å styrke ankelen, presse foten mot en vegg og hold inne i tre sekunder. Gjenta 20 ganger. Gjør dette flere ganger om dagen.

Hvis du opplever kroniske smerter etter spraining ankelen din, kan dette være fordi du ikke rehabilitere riktig. Du bør oppsøke lege hvis du opplever kroniske smerter. En annen grunn kan være at du brukket ankelen, og det gjorde ikke helbrede, ifølge ePodiatry.com. Du kan selv har leddgikt. Det kan være vanskelig å diagnostisere problemet.

Hvis du er utsatt for spraining ankelen, kan det være lurt å fortsette med terapi øvelser på en jevnlig basis. Du kan kreve en ankel spenne eller kirurgi for å stramme leddbånd.

Forstuet skulder Behandling for External Rotation

"Forstuet skulder" er betegnelsen som brukes for å beskrive en øvre arm ben (humerus) som har poppet fri for glenoid socket, som er dannet inne i skulderleddet ved skulderbladene eller scapula. Det er preget av intens smerte, åpen misdannelse av skulderleddet, blåmerker, hevelse og manglende evne til å bevege skulderen. Medisinsk behandling er vanligvis nødvendig for å reparere en forstuet skulder og gjenopprette normal overarm rotasjon.

Forståelse Skulder forvridning

Ifølge Mayo Clinic, kan din skulder forvridning være enten delvis eller total. I delvise forvridning (også kalt subluksasjon), vil noen del av humerus forbli i posisjon inne i skulderleddet. I en total forskyvning, vil hele humerus mister kontakten med glenoid socket. Du kan oppleve forvridning enten gjennom en direkte slag brukt på skulderen din eller gjennom en ekstrem rotasjon av skulderleddet. Avhengig av retningen av makt på skulderen din, kan det hende at humerus fortrenge bakover, fremover eller nedover. Hvis kraften av forvridning er alvorlig nok, kan du skade sener eller leddbånd som normalt lar deg løfte eller rotere armen.

Initial Treatment

Hvis du tror du har forstuet skulderen din, bør du søke legehjelp så snart som mulig. Før til å se en lege, kan du bruke en ispose for å redusere hevelse og begrense indre blødninger og væske buildup i skulderen din. Til å begynne behandlingen, vil legen din prøve å manøvrere deg humerus tilbake i sokkelen. Denne teknikken kalles en lukket reduksjon. Hvis du får behandling relativt nær tidspunktet for skaden din, legen din kan utføre et lukket reduksjon uten bruk av bedøvelse. Dersom behandlingen ikke er påbegynt i løpet av omtrent en halv time, er det vanligvis nødvendig bedøvelse.

Rehabilitering og gjenoppretting

Når armen er tilbake på plass, vil legen plassere den i en slynge-lignende enhet kalt en skulder startsperre, noe som vil begrense enhver bevegelse av skulderleddet mens første healing er i gang. Vanligvis må du bruke en startsperre for en periode på to eller tre uker. Mot slutten av denne perioden, vil du sannsynligvis begynne å utføre rehabilitering øvelser for å hjelpe gjenopprette riktig skulder bevegelse. Din rehabilitering rutine vil inneholde øvelser som er spesielt utviklet for å gjenopprette ekstern rotasjon. En mulig alternativ her kalles en isometrisk skulder ekstern rotasjon, noe som vil kreve at du bruker hånden til å presse kroppen din vekt bort fra et stødig underlag, for eksempel en døråpning. En annen mulig alternativ er kalt en motstått skulder ekstern rotasjon, noe som vil kreve at for å trekke mot kraften fra et styrkebånd, eller en seksjon av elastisk slange. Langsiktige utvinningen fra kneskaden er avhengig blant annet av deg etter din foreskrevet rehabiliteringsprogram.

Kirurgi

I noen tilfeller kan kirurgi være nødvendig å reparere riktig forskjøvet skulder. Dette kan være sant hvis nerver eller blodårer i skulderen din blir skadet av din forvridning eller periodiske dislokasjoner har svekket støtte strukturer innenfor skulderleddet. Rådfør deg med lege eller kirurg for mer informasjon om mulige kirurgiske alternativer.

Virkninger av forstuet ankel

Virkninger av forstuet ankel


Forstuet ankler oppstår når leddbånd tåre eller strekk. Du kan forstuer en ankel når du vrir foten i en vanskelig måte. De fleste tilfeller av forstuet ankler ikke krever behandling hos lege, men hvis det er sterke smerter, har skaden undersøkt av en lege å avgjøre om beinet er brukket.

Hevelse

En revet eller strukket leddbånd kan bli betent og forårsake ankelen å svelle. Dette kan gjøre det vanskelig å bruke sko mens ankelen er hoven. Hvile og is bidrar til å redusere hevelse. Pasienter bør vente til hevelsen er redusert før du forsøker å legge vekt på ankelen.

Smerte

Smerten av en forstuet ankel kan være alvorlige. Ice reduserer smerte og hevelse, eller over-the-counter smertestillende midler kan minske smertene også. Smerte er mer alvorlig når vekten er lagt på ankelen, men du kan oppleve smerte når ikke å sette vekt på skaden. Det er varierende grad av alvorlighet i en ankel forstuing. I alvorlige ankelskader, kan legene må reparere en revet ligament.

Vanskeligheter med å stå eller gå

En forstuet ankel gjør det vanskelig å legge vekt på det skadde beinet. Stå eller gå bør begrenses til hevelse og smerte avta. Du trenger ikke å stoppe all fysisk aktivitet, ifølge Mayo Clinic.

Blåmerker

En forstuet ankel kan knuse sammen med hevelse. Dette skjer vanligvis når det er en revet ligament.

Vanskelighetsgrad Flytte ankel

Pasienter med en forstuet ankel vil være ute av stand til å slå ankelen eller bøye foten i noen tilfeller. Fysioterapi etter at hevelsen har avtatt, vil bidra til å gjenopprette funksjonen til ankelen. Behandlingen bidrar til å bedre utvalg av bevegelse og fleksibilitet til healing ankelen.

Forstuet skulder behandling

Forstuet skulder behandling


Skulderleddet er kroppens mest mobile felles, ifølge American Academy of ortopediske kirurger, og dermed gjør den til en av de mest utsatt for forvridning. Skolen definerer en delvise forvridning, eller en subluksasjon, som da leder av overarmsbenet er delvis ut av kontakten. En komplett forvridning betyr at det er fullt ut av kontakten. Både delvis og fullstendig forvridning forårsake smerte, hevelse, nummenhet og svakhet, men det er flere behandlinger, både medisinsk og fysisk, for en skulder ute av ledd.

Forståelse Shoulder Surgery

Det første som en lege vil gjøre for å behandle skulderen din er å "pop" den forstuet leddet på plass igjen. Denne prosess, den AAOS sier, kalles lukket reduksjon. Mest smerte vil stoppe nesten umiddelbart når leddet er tilbake på plass. For folk flest, bør dette være omfanget av en lege behandling, så er det til en måned med fysioterapi øvelser. For andre er det ikke så lett.

Ortopedisk avdeling ved University of Washington sagt mange alternativer er tilgjengelig for pasientene, avhengig av problemet. Det finnes flere typer av operasjoner, avhengig av alvorlighetsgraden av ulykken:

Labral reparasjon (dette er hvis de fremre eller bakre leddene er alvorlig påvirket)
Reparasjon av Rotator cuff
Reparasjon av biceps anker (denne operasjonen vil hemme bruk av hele armen mens rehabilitering), og
Stramming av skulderen kapsel.

Pasienter som har betydelige beinbrudd på hodet av ledd eller de som, som University of Washington sa, har sant multidirectional ustabilitet (MDI), kan trenge en åpen prosedyre på skulderen. Dette innebærer som regel et større snitt for å komme inn og feste leddbånd i skulderen.

Hvorvidt forvridning er alvorlig nok til å rettferdiggjøre kirurgi, University of Washington sier flytte en skulder ute av ledd er av den største betydning. Det må gjøres så raskt som mulig for å unngå ødeleggende, livslange problemer.

Viktigheten av Physical Therapy

Mens kirurgi og medisiner kan bidra til å lindre smerte og ta med skulderleddet tilbake til justering, er fysioterapi nesten alltid nødvendig å re-styrke en gang forstuet skulder.

Den AAOS sa leger vil mest sannsynlig immobilisere skulderen i en slynge. Dette immobilisering (som skal vare tre eller fire uker på de fleste) tjener til å holde press og stress fra å hemme reattaching av skulderleddet er leddbånd. I tillegg til å holde skulderen i en slynge, foreslår akademiet deg isen de berørte skulderen minst tre ganger om dagen i 30 til 45 minutter om gangen.

Enhver forvridning vil føre til hevelse i det berørte området, men etter en måneds verdt av immobilisering, legen vil ha fysioterapi øvelser for deg å gjøre hjemme. Disse, AAOS sagt, bidra til å gjenopprette skulder utvalg av bevegelse og, enda viktigere, re-styrke muskelen, slik forvridning er mindre sannsynlig å skje i fremtiden. Ikke mist motet på begynnelsen øvelser, som vil være enkel og fokusert på toning muskel. Vekttrening vil bli lagt til senere, og det er da at du vil føle skulderen vokser kraftig.

Eksempel Shoulder styrke øvelser

Tammy White ved University of Michigan Medicine Department sa at det er dusinvis av øvelser pasientene kan gjøre på fritiden sin.

I en, Isometrisk Shoulder External Rotation, stå i en døråpning med albuen bøyd 90 grader og baksiden av håndleddet presses mot dørkarmen. Trykker på dørkarmen utover og hold i minst fem sekunder. Gjør minst tre sett av 10 av disse.

Det er også Push-Up Med en Plus, som bør bare forsøkes etter at du føler deg noe styrke kommer tilbake til skuldrene. Begynn på gulvet i standard pushup posisjon. Begynn å løfte føttene opp fra gulvet. Prøv overordnede ryggen så høyt som mulig. Bøy albuene og senk kroppen til gulvet. Tilbake til startposisjonen og bøy ryggen igjen. Gjør minst tre sett av 10 av disse.

Det finnes flere andre eksempler på øvelser som er tilgjengelige i koblingen merket "Skulder styrke øvelser" i Resources.

Fysioterapi for en forstuet ankel

En forstuing skjer når strekningen eller riv i vevet som forbinder bein sammen. The American Academy of ortopediske kirurger rapporterer de vanligste ankelskader oppstå når en foten er vridd eller slått utover normale grenser. Ved hjelp av fysioterapi vil bidra til å forhindre kroniske ankelproblemer og forbedre helbredelsesprosessen.

PRIS

McKinley Health Center beskriver de første stadiene av helbredelse din forstuet ankelen bruker forkortelsen PRIS. Beskytt din ankelen fra ytterligere skade ved å immobilisere den med en splint eller tape. Hvile for å unngå alle aktiviteter som medfører smerte. Bruk is på ankelen, tre til fem ganger om dagen, for de tre første dagene, for å redusere hevelse. Komprimer skaden på den fjerde dagen, ved hjelp av en elastisk bandasje viklet fra tå til midten av kalv. Hev benet gjennom av propping den opp.

Range of Motion Exercise

På den tredje dagen, sitte med kneet ut foran deg, og deretter bøye foten frem og tilbake. Ikke forfalte det; stoppe hvis det gjør vondt. Bøye foten bidrar til å holde ankelen din fra å bli stramt fra mangel på bruk.

Tøyningsøvelser

Når healing utvikler seg, og du er i stand til å bevege seg rundt mer, starter tøyningsøvelser. Du bør gjøre hver øvelse 10 ganger flere ganger i uken.

Begynn med en kalv strekning. Sitt med benet ut foran deg. Vikle et håndkle rundt ballen av foten og trekke til du føler strekningen. Etter endt kalven strekningen, gjenta det med kneet litt bøyd å strekke hæl.

Neste, stå og plasser hendene på en vegg. Sett god etappe foran deg, og den med forstuing bak og skyv hælen i gulvet. Gjenta denne øvelsen, denne gangen med ryggen kneet litt bøyd.

Styrking Øvelser

Etter litt tid har gått, og du beveger deg rundt fritt, er det på tide å begynne å styrke for å unngå kroniske problemer. Har tre sett med 20 for hver trener flere ganger i uken.

Sitte i en stol med forstuet ankelen mot en vegg. Med føttene flatt på gulvet, presse mot veggen så hardt du kan uten å la stolen flytte. Skyve på utsiden av foten bidrar til å styrke forsiden av leggen.

Neste, fortsatt i stolen med begge føttene flatt, trykk dem sammen. Ved å trykke innover bidrar til å styrke innsiden av leggen. Å gjøre disse områdene sterkere vil ta presset av svekket ankel og gjøre det mindre sannsynlig å slå slik at du kan unngå å skade den igjen.

Advarsler

Med noen skade, bør du oppsøke lege for vurdering. Hvis noen av disse øvelsene forårsake smerte, i motsetning til lett ubehag, stoppe og vente noen dager før du prøver igjen.

Forstuet håndleddet Behandling

En forstuet håndleddet oppstår når leddbånd i håndleddet er strukket for langt. Når en person faller, muskler, leddbånd og sener i håndleddet absorbere stor innvirkning og kan strekkes eller revet.

Rest

De tidlige stadier av behandling for en forstuet håndleddet krever resten. Etter 24 til 48 timer, kan den skadde personen gradvis begynne å bruke håndleddet, selv om hun ikke bør utøve håndleddet mer enn det som er behagelig. Ved hjelp av en splint leddet vil bidra til å kontrollere bevegelse av musklene.

Is

Umiddelbart etter at skaden inntreffer, is området i 20 minutter hver to til tre timer ved hjelp av en ispose eller pose med frosne grønnsaker for å hindre hevelse.

Kompresjon

En annen behandling for forstuet håndledd er kompresjon. Bruk et ess bandasje for å pakke håndleddet, fra fingrene til midten av underarmen, for å immobilisere den og hindre ytterligere smerte eller skade.

Heve

Det er viktig å holde håndleddet høyere enn hjertet for å hindre blod fra rushing til det. En alvorlig håndleddet forstuing som ikke er forhøyet kan føre til en arthritic tilstand.

Fysioterapi

Alvorlige håndleddet forstuinger eller brukket håndledd kan kreve fysioterapi for å reparere muskler og leddbånd. Terapien kan vare noen få uker til måneder, avhengig av alvorligheten av skaden.

Hvordan du flytte en forstuet skulder Blade Do?

Hvordan du flytte en forstuet skulder Blade Do?


Ifølge Mayo Clinic, oppstår en forstuet skulder når armen spretter ut av koppen-formet kontakten som utgjør en del av skulderbladet. En forstuet skulder er ikke å forveksles med et atskilt skulder, som er der de leddbånd i skulderen strekke eller rive, men armen ikke sprette ut fra skulderbladet socket.

Vurdere alternativene

Det er alltid bedre å oppsøke lege heller enn å prøve å flytte skulderbladet selv. Hvis du er i en nødssituasjon, og kan ikke komme til legen, kan du ringe 911 og en paramedic eller lege kan lede deg gjennom prosessen med å flytte din skulderblad. Hvis du flytter din skulder blad selv, risikerer du sjansen for ytterligere skade og en vanskelig utvinning, selv om det er mulig, med hjelp av en partner, å flytte, eller "pop i" din skulderblad hvis den har vært forstuet.

Flytting en skulder hjemme

Har partneren din holder overarmen, like nedenfor rammet området. Ifølge National Center for Emergency Medicine, bør partneren din bøye albuen 90 grader, deretter forsiktig rotere armen opp og ned, og stopper hvis du opplever noen smerter. La musklene til å slappe helt som din partner beveger armen. Så lenge musklene være avslappet og partneren din er svært sakte roterende armen din, bør forstuet skulder blad pop tilbake i posisjon. Flytting skulderen din hjemme vil kreve tilsyn av lege og omsorg for best resultat, samt ukentlige fysisk-terapitimer inntil området er leget.

Når skal man oppsøke lege

Du bør oppsøke lege umiddelbart etter forvridning har oppstått. Hvis du ikke klarer å gjøre dette, kan du ringe 911 umiddelbart og flytte skulderen med veibeskrivelser fra paramedic. Legen din vil plassere flyttet armen og skulderen i en slynge for å fremme helbredelse. Du vil bli bedt om å bruke armen så lite som mulig. Hvis du tar vare å hvile armen din, bør du være i stand til å fjerne seilet innen to uker. Legen din kan forskrive en resept-styrke smertestillende medikamenter, som Ibuprofen, eller kan be deg om å ta over-the-counter Ibuprofen.

Har Epsom Salt Hjelp en forstuet ankelen?

Har Epsom Salt Hjelp en forstuet ankelen?


Forstuet ankler er en vanlig kilde til smerte for folk i alle aldre. Ofte forstuet ankler krever en betydelig mengde tid å helbrede. Kan fremskynde helbredelsesprosessen Soaking ankelen i en Epsom salt bad.

Epsom Salt

Det vitenskapelige navnet på Epsom salt er magnesium sulfat. Mens kalt "salt", Epsom salt ikke har noen av de samme komponentene som de mer vanlige bordsalt. Den sammensatte er oppkalt etter Epsom, England, der den først ble oppdaget og minelagt.

Fordeler med Magnesium

Den menneskelige kroppen trenger magnesium for muskler og nerver å fungere skikkelig. Ifølge US Office of Kosttilskudd, magnesium "hjelper opprettholde normal muskel og nerve funksjon." Dr. Margaret Philhower sier at magnesium er et flott supplement til "slappe av musklene og skyll melkesyre ut av dem." Magnesium bidrar også til å redusere betennelse.

Fordeler med sulfat

Epsom Salt Rådet sier at de sulfater i Epsom salt er også nyttig i ledd og muskler vedlikehold. Sulfater hjelper kroppen produsere proteiner som trengs for sunne ledd. Sulfater også hjelpe rense kroppen for giftstoffer, som kan hindre muskel healing og reparasjon.

Soaking i Epsom Salt Baths

Epsom salt bad er en av de mest effektive måtene for kroppen å absorbere magnesium og sulfater. Epsom Salt Rådet anbefaler å legge to kopper Epsom salt til en standard størrelse badekar. For større badekar eller mer alvorlige forstuinger, vil du kanskje legge opp til fire kopper. Dr.Waring ved University of Birmingham siterer ingen risiko for kroppen å absorbere Epsom salt gjennom huden.

Lengde og varighet av Epsom Salt Bath

For forstuinger og muskelsmerter, anbefaler Epsom Salt Council soaking tre ganger i uken, i minst 12 minutter hver gang. Hvis forstuing er alvorlig eller langvarig, kan det være lurt å prøve å øke antallet og varigheten av Epsom salt soaks.

Podiatry Vs. Ortopedi for forstuet ankel

Podiatry Vs. Ortopedi for forstuet ankel


En forstuet ankel er en vanlig skade. Du kan gå av en fortauskant feil eller vri ankelen under en spasertur. For en idrettsutøver, kan en forstuet ankel være verre enn et brukket en hvis den ikke behandles riktig eller lov til å helbrede. Fotpleie er i stand til å behandle forstuet ankler og enkelte ortopediske leger og kirurger kan også.

Podiatry

En podiatrist er en lege av podiatric medisin. Denne type lege er opplært i foten og ankelen forhold og kan undersøke, diagnostisere og behandle dem. Den amerikanske podiatric Medical Association hevder at det er ca 18.000 praktiserende Fotpleie i USA.

Ortopedi

Ortopedi er en medisinsk spesialitet. Leger som faller inn under denne kategorien omfatter fysioterapeuter, ortopeder og idrettsmedisin spesialister. Alle er opplært i muskel- og skjelettsystemet og dets typiske skader. Ikke alle vil behandle forstuet ankler. Men de som behandler idrettsskader kan.

Podiatry vs. Ortopedi

Hvis du er usikker på om du forstuet eller brukket en ankel, kan gå til en podiatrist være en god start. Eller hvis du forstuer ankelen ofte, kan det være lurt å konsultere en for å se hvordan du kan forhindre ytterligere forstuinger. På den annen side, hvis skaden er sports-relatert, kan det være lurt å se en idrettsmedisin spesialist som kan forutsi hvordan det vil påvirke din avkastning til idrett.

Forskjeller

En podiatrist vet alt om foten og ankelen. En ortopedisk lege lærer alt om ledd, muskler og bein som støtter hele skjelettsystemet og deretter velger en spesialitet. Hvis ankelen krever kirurgi, kan du bli henvist til en ortopedisk kirurg.

Andre hensyn

Hvis du har en podiatrist eller ortopedisk lege du jevnlig arbeider med, starte der. Ikke alle ortopediske leger avtale med ankelskader, så det å finne en podiatrist kan være lettere. Du kan også være lurt å vurdere hvordan du forstuet ankelen. Sport-relaterte skader er bedre håndtert av en lege med denne kompetansen.

Heat & Ice Behandling for en forstuet ankel

Heat & Ice Behandling for en forstuet ankel


Når noen vrir eller slår en ankel, oppstår en forstuing. En forstuing er når leddbånd er strukket eller revet, forårsaker smerte og hevelse som kan vanligvis behandles hjemme.

PRINCE

Søk førstehjelp så snart en forstuet ankelen oppstår. PRINCE er en mnemonic hjelpemiddel som kan brukes til å huske rekkefølgen av behandling: Protect, hvile, is, komprimere og heve ankelen. Den "N" er for å ta et ikke-steroid anti-inflammatorisk medikament (NSAID).

Is

Bruk is til området før hevelsen går ned. Is kan påføres noen få timer til ikke mer enn 20 minutter av gangen. Dersom hevelsen ikke har gått ned, kan isen behandlingen fortsette i en annen dag eller to.

Hete

Mens bruk av varme til en forstuet ankel kan lindre smerte, is foretrukket fordi det reduserer hevelse og varme ikke.

Betennelse

Fordelen med å bruke is i stedet for varme for å behandle en forstuet ankel er at isen faktisk bremser ned blodstrøm i det berørte området, og dermed lesse inflammatorisk respons. Varme øker blodstrømmen, noe som kan øke betennelse og langsom bedring.

Ytterligere behandling

Hvis du bruker isen for å behandle en forstuet ankel har liten eller ingen effekt, og hevelsen fortsetter, bør medisinsk behandling søkes. En tynn brudd eller alvorlig revet leddbånd kan være årsaken.

Hvordan Taping en forstuet ankel Hjelp Det Heal?

En vanlig skade

En forstuet ankel er en skade vanlig blant både idrettsutøvere og nonathletes. Mens barn og voksne kan bli skadet når du deltar i sport og andre fysiske aktiviteter, kan du forstuer ankelen rett og slett ved å tråkke ned på en ujevn overflate.

Skade på Ligaments

De ben og ledd i anklene holdes i stilling ved hjelp av ligamenter, bånd av fibrøst vev som forbinder benene på en felles. Leddbånd er elastiske, ha evnen til å strekke og beskytte ankelen fra skader forårsaket av vridning og svingbevegelser. Vri ankel eller fot innover kan skade leddbånd på utsiden av ankelen. En forstuing kan oppstå når leddbånd i ankelen er strukket utover normalområdet. Noen ganger er disse elastiske fibre rive, forårsaker en alvorlig forstuing.

Symptomer på en forstuing

Ømhet og smerte er typiske symptomer på en forstuet ankel. I noen tilfeller, blir smerten forsinket, men kan være alvorlig alle det samme. Søke råd fra legen din hvis smertene vedvarer i mer enn noen få dager. Arealet av en forstuing sveller vanligvis, men betydelig hevelse som oppstår nesten umiddelbart kan tyde på alvorlig skade på ankelen. De fleste forstuinger vil gro mellom én og fire uker, med smerter relatert til å sette vekt på ankelen noen ganger varer i opptil tre måneder.

Taping Gir Support

Taping en forstuet ankel kan bidra til å beskytte ankelen fra ytterligere skade. Gi beinet med denne ekstra støtten kan gi smertelindring; men for maksimalt utbytte, ankelen skal bli tapet umiddelbart etter skade. Taping holder også ankelen varm og forbedrer bevegelse under trening. Ankelen bør ikke pakkes for hardt, som å være i stand til å bevege ankelen faktisk vil hjelpe det til å gro raskere. Selv om du vil ha fast støtte, trenger du ikke ønsker å være å kutte av sirkulasjon til foten. Et elastisk bånd eller bandasje skal brukes til å vikle i ankel flettevikling eller tradisjonell "8-tall" mønster, slik at hælen eksponert. Noe som du kan gjøre for å kontrollere hevelse vil hjelpe ankelen til å gro raskere.

Andre behandlinger

Det er viktig å tillate en forstuet ankel tid til å gro skikkelig for å unngå ytterligere skade. Du bør være forsiktig med å legge for mye vekt på foten for tidlig, så hviler den skadde foten for første dag eller to kan bidra til å fremskynde helbredelsesprosessen. Bruk is til det skadde området i opptil 20 minutter hver 3. til 4. time gjennom de tre første dagene etter skaden. Gjør du det kan bidra til å redusere hevelse og smerte. Aldri bruke isen direkte til det skadde området, men holde en våt, tynn klut mellom huden og isen pack. Ankel øvelser kan være nødvendig for å bidra til å gjøre musklene sterkere.

Hvordan Wrap en forstuet håndleddet

Aktiviteter som spenner fra å spille idrett til å skrive for mye på maskinen kan forårsake en håndleddet forstuing. En splint eller en wrap bør brukes til midlertidig å immobilisere forstuing og komprimere hevelsen. Du kan bryte en forstuet håndleddet ved først å få riktig type bandasje.

Bruksanvisning

•  Begynn på toppen av håndleddet og gjør to svinger rundt håndleddet med bandasje.

Trekk bandasje over håndflaten og mellom tommelen og pekefingeren.

Pakk elastisk bandasje rundt håndleddet igjen. Fullfør vikle av hånden ved å trekke i bandasjen over håndflaten og mellom tommelen og pekefingeren for andre gang.

Pakk overflødig bandasje rundt håndleddet og oppover armen. Sørg for å overlappe minst ½ til ¾ av bandasjen bredden hver tur rundt armen.

Fest bandasjen ved hjelp av låsetapper. Fanene har små tenner som punkterer bandasjen og hindre den fra å komme fra hverandre.

Tips og advarsler

 • Bruk 2 meter av elastisk bandasje for å pakke inn en håndleddet.
 • Innpakning bandasjen for hardt kan innsnevre blodsirkulasjonen i hånden.

Forstuet ankel Forebygging

Det er ikke vanskelig å forstue ankelen. En feilplassert steg kan vri ankelen til et punkt som forårsaker et ligament til å rive. Forstuinger har ingenting å gjøre med bein; en forstuing er faktisk når et ligament strekker utover normal kapasitet. Heldigvis finnes det en rekke ting du kan gjøre for å hindre en ankel forstuing skjer.

Warm Up and Exercise

Før du noen gang satt ut for å trene eller delta i din favorittsport, varme opp ikke bare kroppen din, men anklene også. Peke og bøye føttene kan hjelpe limber opp anklene. Rullende føttene fra venstre til høyre og deretter høyre til venstre kan også løsne opp ledd og vev innenfor disse delene.
Balanse og styrke øvelser kan bidra til å forhindre forstuet ankler. Den enkleste øvelsen er å bare stå en fot. Bygge opp til et minutt på hver side.
Du kan også styrke evertor muskelen, som er på ytterkanten av foten din. Plasser et bånd rundt begge føttene mens du sitter eller står. Rull utsidene av føttene opp. Hold i fem sekunder. Gjør 10 repetisjoner, to ganger daglig.

Tilstand

Hvis du er ute av form eller ukjent med en sport, er du mer tilbøyelig til å skade deg selv enn når de er riktig aircondition og informert. Hvis du kommer til å spille tennis, basketball eller fotball sørg for at du deltar på riktig nivå. Over tid vil din fitness og kunnskap øker, samt din styrke og fleksibilitet.

Være riktig utstyrt

Skoene kan også spille en rolle i å forebygge forstuing. Pass på at skoene du kjøper er passende for aktiviteten du tar del i. Kjøp joggesko for løping, tennis sko for tennis og basketball sko for basketball.
De må også passe og passer godt. Sjekk at skoene er riktig bredde og lengde, samt støttende av foten bue. Prøv dem på, teste dem ut hvis det er mulig og be om hjelp fra kunnskapsrike ansatte.

Pay Attention

Innen nesten alle idrett eller aktivitet, det være seg å gå, jogge eller Frisbee, kan ujevne overflater raskt føre til at ankelen til å rulle, vri eller rykk, noe som resulterer i en forstuing. Så, få den lå på land og ta hensyn til hva du gjør mens du gjør det for å unngå en forstuing.