Digidexo.com

beste vitamin til håret

Beste Vitaminer for håret

Vitaminer er viktig for å opprettholde sunt hår. Enten vitaminer er påføres lokalt eller tatt muntlig gjennom maten vi spiser eller gjennom kosttilskudd, er de et naturlig alternativ for å forbedre og opprettholde helsen til håret ditt, uten bivirkninger av farmasøytiske metoder.

Biotin

Bruk biotin i håret for å opprettholde hårfarge, hår styrke og hårvekst. Biotin har vist seg å fremme ny hårvekst for menn og kvinner som opplever hårtap på grunn av kjemoterapi, resept og reseptfrie medisiner og alopecia. I tillegg til å være tilgjengelig i tablettform, er biotin også en ingrediens i mange aktuelle sjampo og styling hjelpemidler for håret.

MSM

Tar MSM fungerer med keratin nivåer for å forbedre hårets farge, tekstur, styrke og vekstrate. MSM er tilgjengelig i form av tabletter og pulver fra mange vitaminutsalgssteder, samt i helse-og skjønnhets aisles av dagligvarebutikker og kjøpesentre.

Lokal applikasjon

Å ha fordøyelses følsomhet for enkelte vitaminer betyr ikke at du ikke kan bruke dem til å opprettholde sunt hår. Se etter aktuelle løsninger som balsam, oljer, sjampo og styling hjelpemidler som inneholder vitaminer, for å oppnå og opprettholde sunn hårvekst, farge og utseende.

Hvilke vitaminer hjelpe håret til å vokse?

Har du virkelig trenger vitaminer for å hjelpe håret vokse? Ja, det gjør du. Faktisk, sunt hår krever flere vitaminer for vekst og helse. Hvis du ikke mottar nok vitaminer, vil det reflektere i håret ditt, så vel som i kroppen din. Sunt hår vokser ca 0,35 ml om dagen, og uten en jevn tilførsel av vitaminer håret ditt trenger, ikke bare vil det praktisk talt slutte å vokse, det kan til og med begynne å falle ut.

B-vitaminer

B-vitaminer er en av de beste vitaminer for hårvekst. De inkluderer niacin (vitamin B-3), som fremmer sunn blodsirkulasjonen i hodebunnen - dette bærer andre vitaminer, mineraler og næringsstoffer som trengs for sunt hår; Panthenol (vitamin B-5) som kan bidra til å stoppe håravfall og bistand i hår re-vekst; biotin, som er avgjørende for å forebygge hårtap og kan bidra til å forhindre at håret blir grå tidlig; og vitamin B-6 og B-12. B-vitaminer finnes i erter, bønner, gulrøtter, soyabønner, nøtter og egg. Mens overskytende beløp av de fleste B-vitaminer skilles ut i urinen, tar for mye niacin, vitamin B-6 og vitamin B-9 kan forårsake vitamin toksisitet.

Vitamin E

Vitamin E regnes som gunstig for hårtap som det fungerer for å øke blodsirkulasjonen ved å stimulere hodebunnen. Det er også antatt å styrke immunforsvaret, som også kan bidra til å forhindre håravfall. De fleste vil motta tilstrekkelige mengder av vitamin E i kosten hvis de inneholder grønne grønnsaker, nøtter og hele korn i sine dietter. Kvinner som prøver å bli gravide bør unngå å ta tilskudd av vitamin E som det har blitt bevist at det kan bidra til medfødte hjertefeil hos fosteret når det tas i løpet av tiden for befruktning.

Vitamin A

Vitamin A bidrar til å holde hårsekken smurt, som legger til sunt utseende på håret ditt. Vitamin A er også viktig for sunn hud og visjon. Den finnes i gul, rød og oransje grønnsaker og grønne bladgrønnsaker. Overforbruk av vitamin A, men kan føre til hårtap. Dette hårtap kan reverseres ved ganske enkelt å kutte ned på mengden av vitamin A du tar. Tar for mye vitamin A kan også føre til kvalme, oppkast, hodepine og endrede bevissthetstilstander.

Biotin

Biotin er en svært viktig vitamin for å opprettholde sunt hår. Det er viktig for sunn hud og hår, og kan også være en faktor for å hindre håravfall hos enkelte menn. Du kan enten øke inntaket av biotin ved å øke det i kostholdet ditt, eller du kan ta den i supplerende form. Matvarer som er en god kilde til biotin inkluderer brun ris, grønne erter, havre, linser, ølgjær, bulgur, soyabønner, valnøtter og solsikkefrø.

Andre vitaminer

Det er flere andre vitaminer og mineraler som kan bidra til hårvekst. Disse inkluderer sink, vitamin C, L-cystein, L-metionin, folsyre, magnesium, svovel, silika og beta-karoten.

The Best Vitaminer for hud og hår

The Best Vitaminer for hud og hår

Beste Vitaminer og mineraler for Skin

Vitamin A er essensielt for å beholde hudens elastisitet, forebygge tørrhet, rynker og aldring av huden. En person mangelfull i vitamin A vil ha flass, kløe og muligens kviser. Vitamin A finnes i kjøtt, melk, ost, egg, spinat, gulrøtter, squash og brokkoli.

Av vitamin B-kompleks gruppe, er biotin de viktigste for sunn hud. Den er tilgjengelig i bananer, egg, havregryn og ris. Kroppen produserer også biotin.

Vitamin C holder huden godt tonet. En mangel kan føre til rynker og misfarging av huden. Som huden eldes, er mer vitamin C viktig å opprettholde elastisitet. Brokkoli, grønnkål, kål, jordbær og honningmelon er alle fulle av vitamin C.

Vitamin E gjenoppretter fuktighet til huden og bremser aldring av hudceller. Vegetabilsk olje, grønne bladgrønnsaker og nøtter er gode kilder til vitamin E.

Jern frakter oksygen i blodet til hår og hud. Magnesium hjelper absorbsjonen av andre vitaminer og mineraler. Sink bidrar til å hindre sagging og rynker.

Beste Vitaminer og mineraler for hår

Vitamin A produserer sunn talg i hodebunnen. Vitamin E og vitamin C hjelper med hodebunnen sirkulasjon og gjenopprette fuktighet til håret. Vitamin B kompleks, kobber, krom og jern alle å opprettholde hårfarge og forhindre håravfall. Kalsium og magnesium arbeide sammen for sunn hårvekst. Sink virker med vitamin A for å holde håret sunt og unngå tørrhet.

Betraktninger

Vitaminer og mineraler er nødvendig for sunt hår og hud. Mangler kan føre til håravfall og tørr, flassende hud. For mye av vitamin eller mineral kan føre til hårtap, hudlidelser og toksisitet i kroppen. Spise en balansert kosthold er den beste nærings råd for hår og hud. Vitamintilskudd kan være gunstig, også. Avhengig av din alder, kan legen forskrive vitamintilskudd for å gi næring til hud og hår. Vitamin C er vanligvis økt som du alder. Vanlig dosering er 500 mg. Beta-karoten på vitamin A er en viktig næringsstoff for hår og hud. Vitamin B-komplekset er også avgjørende for både hår og hud. Kalsium og magnesium er vanligvis betraktet som et godt supplement sammen med 400 IE vitamin E. Den kalsium og magnesium er økt som du alder. Legen vil avgjøre hva den beste dosen er for din alder og tilstand. Den største bekymringen er å spise sunt.

Best Diet til kontroll Gerd

Syre dårlig er noe som mange mennesker håndtere på en daglig basis. Hvis igjen alene, kan det vokse til å bli en svært ødeleggende og smertefull sykdom som kalles gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). Det kan faktisk spise bort spiserørlukkemuskel, som er en ring av muskelen som forhindrer syre fra sikkerhetskopiering. Dette fører til slutt til forringelse av slimhinnen i spiserøret. Den beste til måten å unngå dette fryktelig skjebne er å ikke la den starte i første omgang. Dette kan gjøres ved å følge en solid diett.

Funksjoner

Et overskudd av syre ikke bare fører til tilbakeløp, men det fører også til et batteri av andre plager i kroppen. Det kompromitterer immunitet og fører til slapphet, irritabilitet, leddsmerter og hjerne tåke. Hvis syre har potensial til å spise seg gjennom maling på en bil, så tenk hva dette kan gjøre inne i kroppen?

Betydning

En veldig viktig ting å vite om acid reflux er årsaken. Før du gjør noen diett endringer, ville det være klokt å eliminere matvarer og drikkevarer som forårsaker problemet. Matvarer anses enten surt eller basisk. Dette er basert på en pH-skala som går fra 0 til 14. Noe over 7 anses alkalisk, og noe nedenfor som ville bli betraktet som syre. Se "Andre ressurser" nedenfor for en flott nettside som har et diagram av vanlige matvarer og hvordan de rettferdige i referanse til sin surhet.

For rask referanse, her er noen eksempler på de verste matvarer som forårsaker surhet. Dessverre, dette er trolig den mest brukte i tillegg:

Kaffe, bagels, brød, pasta, egg, kjeks, godteri, tobakk, bearbeidede karbohydrater, alkohol, pizza, vinger, fastfood og brus.

Funksjon

Når du har funnet ut hva sure matvarer i kostholdet ditt er skaper problemer, er det nå på tide å begynne å eliminere dem. Dette kan virke skremmende, men det trenger ikke å være. Bare begynne med eliminering av en mat på en gang. Eliminere den for en uke eller kanskje lenger om nødvendig, deretter gå til neste mat. Mens du gjør dette, skal du merke en positiv forskjell. Denne gode følelsen vil føre til at det haster for deg å holde deg på sporet og holde deg motivert.

Typer

Det er egentlig ingen magisk vitenskap bak dietten plan. Enkelt sagt, fjerne syren og innlemme den alkaliske. I stedet for eliminering av syreholdig mat, kan du Ween i alkalisk mat på samme måte. Her er en rask innføring av noen matvarer som har et høyt nivå av alkalitet:

Grønnkål, kålen, baby spinat, blandet baby greener, Romaine salat, selleri, avokado, agurk, spirer, sjø grønnsaker, sitroner, lime (ja, de er alkalisk), squash, tomater, brokkoli, blomkål og rødbeter.

Time Frame

Etter å ha fulgt en alkalisk basert diett plan Resultatene kan sees i så lite som en uke eller så lenge som fire uker. Det kommer an på hvor aggressiv eliminering og inkorporering er. På minimum, små skritt hver dag vil føre til store endringer i syre reflux. Nøkkelen er å holde seg disiplinert.

Fordeler

Som nevnt ovenfor, og som en ekstra bonus, vil en rekke andre plager få ryddet opp så godt. Dette vil til slutt rette grasiøs aldring og forbedre livskvaliteten særlig i de senere år ..

Advarsel

Når kroppen er blitt alkalisk, sykdom og sykdom har vanskelig for å ta kontroll over legemet. Dette gjelder for GERD, depresjon, irritabel tarmsyndrom, eller en hvilken som helst annen sykdom som nevnt ovenfor. Men det kan komme til en pris. Hvis legemet er svært sure, noe som er mest sannsynlige tilfellet med GERD, deretter en avgiftende virkning finner sted. Dette kan føre til hodepine, humørsvingninger, diaré og varme og kalde blinker. Jo større avholdenhet, vil denne effekten bli større. Ikke vær redd. Dette er faktisk en god ting. Det er et tegn på at kroppen din er å eliminere giftstoffer og denne følelsen vil snart bli erstattet med høyere energinivå, bedre humør og en generell følelse av velvære.

Hvordan velge den beste vitaminer for å passe kroppen din behov

Hvordan velge den beste vitaminer for å passe kroppen din behov


De fleste av oss vet at vitaminer er bra for kroppen vår, og avgjørende for å holde oss friske. Men det er tøft å vite hvilke vitaminer for å velge for dine behov. Avhengig av alder, kjønn og aktivitetsnivå, er det visse vitaminer som er best egnet til hva kroppen din krever på et gitt tidspunkt. Her er tips for å finne de beste vitaminer for kroppens behov, slik at du kan få mest mulig ut av å være det sunneste du kan.

Hvordan velge den beste vitaminer for å passe kroppen din behov

forstå at det finnes to typer av vitaminer: vannløselige vitaminer (B-vitaminer og vitamin C) og fettløselige vitaminer (A, D, E og K). Vannløselige vitaminer er de som er lett absorberes av kroppen vår. Noen venstre over vannløselige vitaminer som kroppen ikke trenger bli utskilt gjennom våre nyrer og bortkastet. For mer informasjon om vannløselige vitaminer, se ressurs listen nedenfor for en links. Fettløselige vitaminer er de som krever gallesyrer til å absorbere dem. Kroppen din lagres disse vitaminene i fettceller i kroppen din og trekk fra fettlagring når det er behov for disse vitaminene. Mer informasjon om fettløselige vitaminer kan bli funnet i ressurs listen nedenfor.

De fleste av de vannløselige og fettløselige vitaminene du trenger kan tas fra de sunne maten du spiser. Men mange av oss er ikke gode på å spise sunn mat, og derfor taper på næringsrike vitaminer som kroppen vår trenger. Dette er da en god multivitamin kommer i hendig. Multivitaminer gir kroppen vår med mange forskjellige mikronæringsstoffer er nødvendig for å hjelpe kroppen vår trives og holde seg frisk. De fleste multivitaminer omfatter både vannløselige og fettløselige vitaminer som kroppen vår trenger. Å vite med multivitamin å ta kan være vanskelig siden det er så mange av dem på markedet. Det er multivitaminer for barn, kvinner, menn, voksne, tenåringer, eldre, gravide kvinner, de som er aktive, de som ikke er ... og videre og videre. Velge riktig multivitamin for deg avhenger av en rekke forskjellige ting. Det er sant at våre kropper krever ulike vitaminer i ulike aldre og basert på kjønn.

voksne og eldre

De fleste voksne og eldre mennesker bør ta i 100% av disse daglige vitaminer:
Vitamin B-1 (tiamin)
Vitamin B-2 (riboflavin)
Vitamin B-3 (niacin)
Vitamin B-12
Vitamin C
Vitamin D
Folsyre

Andre vitaminer voksne og eldre krever blant annet:
Krom (35 mg)
Kobber (0,9 mg)
Magnesium (100 mg og ikke mer enn 350 mg)
Selen (50 mcg)
Sink (11 mg og ikke mer enn 23 mg)
Vitamin A (4000 IU)
Vitamin E (100 IE)
Iron (18 mg)
Fosfor (350 mg)
Vitamin B-6 (100 mg)
Beta-karoten (15.000 IU)

kvinner og menn 50 år og over behovet:
Jern (10mg)
Vitamin K (10 mcg)
Vitamin B-12 (12 mcg).

Menn under 50 bør ha:
Jern (10mg)
Vitamin K (25 mcg)
Vitamin B-12 (6 mcg)

Kvinner under 50 krever:
Iron (18 mg)
Vitamin K (25 mcg)
Vitamin B-12 (6 mcg)

Kvinner i fertil år krever mer jern, kalsium, vitamin D og folsyre enn før, enten de er gravid, prøver, eller kommer til å være å prøve. 100% av RDA av folsyre er nødvendig for å hindre fødselsskader i baby hos gravide kvinner. Dette beløpet skal være 400 mcg).

ungdommer og tenåringer

Ungdom og tenåringer trenger mer kalsium i kroppen sin som de går gjennom puberteten. En god multivitamin for tenåringer er en som omfatter i det minste 100% av den anbefalte daglige dosen av kalsium 1300 mg. Tenårene og unge jenter trenger mer jern når menstruasjonen begynner, og bør gis en voksen multivitamin med ekstra jern. Faktisk, en ung jente 9-13 år krever 15 mg om dagen av jern i stedet for 8 mg om dagen som før. Siden tenåringer er mer aktive i tillegg, kan de faktisk komme unna med å ta en voksen multivitamin. Deres systemer krever langt mer av RDA (anbefalt daglig mengde) av vitaminer som de gjorde før ungdomsårene.

smårollinger & BARN

Småbarn trenger en multivitamin som bør bare forskrives av sine barneleger. Foreldre bør aldri gi smårollinger en multivitamin uten først å sjekke med sine barneleger for type multivitamin og dosen som er nødvendig. Mange barneleger vil anbefale en multivitamin for pjokk når han kommer til en viss alder. Poly-Vi-Sol Drops er en flytende multivitamin med fluor at de fleste barneleger vil anbefale å gi den voksende pjokk. Dosen er vanligvis 0,5 ml, men som nevnt før, bør du alltid ta kontakt med barnas lege før du gir ham en multivitamin i tilfelle han har fysiske behov eller allergier som krever en annen multivitamin.

Barn kan vanligvis begynne å ta en chewable multivitamin i en alder av 4. Mange foreldre velger å gi barna sine Flintstones vitaminer for å oppfylle sine daglige behov. Barn 4 år og eldre fortsatt trenger fluor i sine vitaminer akkurat som småbarn gjør. Prøv å finne en multivitamin med fluor bare hvis vannet ikke er naturlig fluoridated, som mange er. Å gi barnet ditt for mye fluor kan faktisk gjøre ham svært syk. Barn som trenger en multivitamin med fluor er vanligvis anbefalt å ta Poly-Vi-Flor vitaminer. Men med mindre du gi barnet ditt enkle Flintstones multivitaminer, er det en god idé å ta kontakt med barnelege først.

Best Vitamin & næringsstoff for sunt hår

Best Vitamin & næringsstoff for sunt hår


Sunt hår er et problem for en person, men spesielt som du alder. Det finnes ingen kur for skallethet eller systematisk hårtap. Siden det er tilfelle, beskytte og oppmuntre sunt hår blir mer av en prioritet. Generelt underernæring kan føre til at håret til å bli sprø, sparsom og mangler glans og farge blant annet.

Vitamin A

Når vitamin A mangler i kroppen, kan det føre til flass og tap av hår. Økende vitamin A forbruk kan reversere disse symptomene, hvis mangel på vitamin A fikk dem i første omgang.

B-vitaminer

Fordi hår er avhengig av en jevn tilførsel av blod og oksygen for sunn vekst, B-vitaminer spiller en viktig rolle i sunt hår. Vitaminer B6, folsyre og vitamin B12 er avgjørende for produksjon av røde blodceller. Mangel på en av disse vitaminer kan føre til anemi og redusert blodtilførsel til håret og hodebunnen. Folsyre og vitamin B12 er også nødvendig for dannelsen av hårsekkene. Lav biotin kan også føre til hårtap.

Vitamin C

Hår som bryter lett er et tegn på en vitamin C-mangel. Når en person er vitamin C mangelfull, kommer håret fra hverandre under overflaten av huden. Utvikling hår spoler opp som resultat. Langsiktig vitamin C-mangel fører til at håret til å være tørr og flokete.

Iron

Jern er også viktig for røde blodceller utvikling og opprettholdelse av oksygenbæreevnen til blodet. Når røde blodcelleutvikling er kompromittert, oksygen til de røde blodceller er mindre tilgjengelige og fører til tap av hår og andre problemer.

Sink

Håravfall og skallethet er ofte forbundet med sinkmangel. Disse symptomene kan reverseres med økt sinkinntak. Sink spiller også en rolle i vedlikehold og funksjon av de olje sekresjon kjertler knyttet til hårsekken.

The Best Vitaminer for menn

The Best Vitaminer for menn


Med hyller fulle av vitaminer for alt fra kardiovaskulær helse til sterk immunitet, kan det være vanskelig å velge hvilke vitaminer for å inkludere i en manns daglige rutine. Multivitaminer er et populært standby, men selv de fokuserer på ulike helseproblemer. Det er viktig å vite hvilke vitaminer og mineraler for å legge til en manns regime for å få maksimal effekt.

Vitamin D

Vitamin D bidrar til å hjelpe absorpsjon av andre næringsstoffer, blant annet kalsium. Sunshine er en av de beste kildene til vitamin D, men mange menn går glipp av denne viktige kilden skyldes en stor grad innendørs livsstil. Den mest vanlige mat kilde til vitamin D er melk.

På grunn av mangel på vitamin D absorpsjon i den gjennomsnittlige menneskets dag, er 500 IE (internasjonale enheter) anbefales to ganger om dagen.

Vitamin C

Vitamin C gir mange fordeler, blant annet å øke immunforsvaret, hjelpe helbredelsesprosessen, og gjør huden sunnere. Foruten sitrus, andre gode kilder er paprika, rosenkål, og mange andre frukter og grønnsaker.

Vitamin C er vannløselig, noe som betyr at det dispergerer raskt i kroppen. Konsumere minst 250 mg to ganger daglig for maksimal effektivitet.

Vitamin A

Vitamin A bidrar til sunne syn, et robust immunsystem, fordøyelses helse og lavere kolesterolnivå. Gulrøtter, spinat og melkeprodukter er gode kilder.

Ikke overdose på vitamin A: Det er fettløselig, noe som betyr at den forblir i kroppen vev. Maksimalt 1250 IE to ganger om dagen er anbefalt for å unngå toksisitet.

Vitamin E

Vitamin E er en annen immunsystem booster. Det en antioksidant som fremmer produksjonen av røde blodcellevekst og hemmer kreftvekst. Ta 200 IE to ganger om dagen for å få den anbefalte daglige rasjon. Vitamin E finnes i grønne grønnsaker, nøtter og korn.

Lykopen

Lykopen er en antioksidant som finnes i tomater, vannmeloner, guava og noen andre røde matvarer. Noe forskning tyder lykopen kan hjelpe krympe svulster knyttet til prostatakreft.

Selen

Selen er et viktig næringsstoff for prostata helse. Legg matvarer som paranøtter til dietten. Prøv å få minst 100 mcg av selen to ganger om dagen.

Best Vitamin & supplement selskaper

Best Vitamin & supplement selskaper


Multi-vitaminer og andre vitamintilskudd hjelpe folk inkludere flere av visse vitaminer i kosten. De er spesielt nyttig for folk med dårlig kosthold som ikke får nok av de sunne vitaminer og mineraler som kroppen trenger. Ifølge ConsumerLab.com vurderinger av multivitaminer, kan enkelte vitaminer være misvisende og inneholder mer eller mindre av mengden av vitaminer oppført på etiketten. Du bør velge et vitamin fra et anerkjent selskap.

One-A-Day

En A-Day er en av de mest kjente multi-vitamin merker på markedet i dag. De gir flere multivitaminer, hver med en annen formel som Benefis mennesker i ulike aldre og kjønn. One-A-Day Kvinner rangeres høyest i ConsumerLab.com uavhengige testing av multivitaminer for premenopausale kvinner, og også en god utvikling i Food and Drug Administration (FDA) multivitamin tester i 2008 En av grunnene til at One-A-Day er blant de beste vitamin selskaper er at IT-produkter inneholder lave konsentrasjoner av bly. FDA Retningslinjene slår fast at 75-mikrogram bly er en trygg daglig eksponering for voksne kvinner. Mens mange vitaminer inneholder farlig giftige nivåer av bly, har bare One-A-Day 0,513-mikrogram bly i en enkel servering.

GNC

General Nutrition Centers (GNC) er en helse-og fitness butikken finnes i mange kjøpesentre. Selskapet produserer en rekke kosttilskudd og vitaminer. Deres Mega Menn Multivitamin rangeres høyest i ConsumerLab.com uavhengige testing av 45 forskjellige menn multivitaminer fordi den inneholder en sunn balanse av viktige vitaminer og mineraler, deriblant vitamin D, vitamin A, kalsium og folsyre. GNC produserer også multivitaminer for kvinner og barn, samt kosttilskudd for vitamin A gjennom Z. Andre tilskudd som tilbys av GNC inkludere disse for felles helse, aminosyrer, omega-fettsyrer og lang levetid faktorer.

Flintstones Vitamins

Mange barn kan være kresen eaters og kan ikke få vitaminer og mineraler som trengs for sunn vekst. Barnas vitaminer er spesielt avgjørende for en barns kosthold fordi de leverer sunne nivåer av vitaminer og mineraler. Hvis du søker etter en barne-vitaminer, kan Flintstones vitaminer være det beste valget for din voksende barnet. Blant andre barns multivitaminer testet av ConsumerLab.com, rangert Flintstones Gummies høyeste og er den eneste vitamin som overstiger FDAs tålelig nivå av vitamin A. Flintstones vitaminer inneholder også lave nivåer av bly og tydelig vise alle ingredienser på etiketten.

Hvordan forklare Vitaminer til barn

Hvordan forklare Vitaminer til barn


Prosessen med å forklare vitaminer til barna innebærer å ha dem til å forstå i en generell forstand begrepet hva vitaminer er, hvordan de hjelper kroppen til å opprettholde et optimalt nivå på helse og hvorfor kroppen vår trenger disse næringsstoffene. Enkel og grei språk er best for å artikulere hva vitaminer er, sammen med å holde disse forklaringene relativt kort i lengden.

Hvordan forklare Vitaminer til barn

Visuelle hjelpemidler

•  Gi visuelle hjelpemidler som bilder, artikler, fargekart og grunnleggende videopresentasjoner for å hjelpe deg forklare vitaminer til barna. "Earl Mindell vitamin Bibelen for barna" kan bidra til å gi enkel informasjon og forklaringer.

Utnytte fysiske eksemplene for å gi et konseptuelt grunnlag for å forklare vitaminer, for eksempel ulike frukter, grønnsaker og kosttilskudd som tabletter som er produsert av vitamin selskaper.

La barna å ta del i å få kunnskap om vitaminer ved å la dem delta i aktiviteter som kan fremme deres forståelse. Dette inkluderer innkjøp av mat, søke ut oppskrifter som har matvarer med betydelige vitaminer i dem og forske bøker og Internett for å gi dem ytterligere forklaringer om hvor gunstig vitaminer er for menneskekroppen.

Den beste kilden til protein for kvinner

Den beste kilden til protein for kvinner


Protein er en nødvendig del av et sunt kosthold. Det er et næringsstoff laget av aminosyrer, som cellene trenger for å vokse og reparere seg selv.

Betydning

Protein finnes i muskler, bein, hud, hår og alle andre vev eller kroppsdelen. Mengden protein du trenger, avhenger av mengden av lean body mass. Spedbarn, barn og gravide og ammende kvinner krever mest protein.

Typer

Det finnes to typer proteiner: fullstendige og ufullstendige. Fullstendig proteinet inneholder alle aminosyrene som trengs for å bygge nye proteiner, mens ufullstendige protein mangler en eller flere av de essensielle aminosyrer. Komplett protein kommer vanligvis fra animalske kilder, mens ufullstendige proteinkilder inkluderer frukt, grønnsaker, korn og nøtter.

Animal Protein

Den beste kilden til animalsk protein valg for kvinner er fisk og fjærfe. Hvis du foretrekker rødt kjøtt - som oksekjøtt, svinekjøtt eller lam - velge de magreste kutt for å redusere fett og kolesterol, og styre din del størrelser.

Vegetabilsk Protein

Gode ​​vegetabilske kilder til protein for kvinner inkluderer bønner, nøtter og hele korn. De tilbyr protein samt essensielle fiber, vitaminer og mineraler.

Betraktninger

Vurdere sjømat som en av dine beste proteinkilder fordi det er vanligvis lite fett. The American Heart Association anbefaler å spise fisk minst to ganger i uken, fordi det er en god kilde til protein og omega-3 fettsyrer som drar de i fare for hjerte-relaterte sykdommer. Dette er spesielt gunstig for kvinner, som har rundt 55.000 flere slag per år enn menn, ifølge American Heart Association.

Fat

Kvinner bør velge proteinkilder som er lavere i fett som fisk, hvitt kjøtt - i stedet for mørk eller rød - og magre meieriprodukter for å hindre overflødig vektøkning. I 2007, Centers for Disease Control and Prevention anslått at mer enn 60 prosent av amerikanske voksne kvinner var overvektige.

Best Vitaminer for Sinus

Best Vitaminer for Sinus


Bihulene og nesegangene er en del av øvre luftveier som fører til din munn, hals og lunger Bihulebetennelse - en bihulebetennelse - oppstår når disse passasjene blitt infisert av et virus, bakterier eller sopp, forårsaker rennende nese, hevelse og smerte. Visse vitaminer kan bidra til å redusere antall bihulebetennelse og hvor lenge de varer hos både barn og voksne. Imidlertid er ytterligere klinisk dokumentasjon for å bekrefte dette. Se legen din hvis du har kroniske bihuleproblemer.

Vitamin C og vitamin E

Vitamin C og E er potente antioksidanter som kan bidra til å fjerne giftstoffer som forårsaker infeksjon og vev skade slimhinnen i bihulene, ifølge en studie publisert i 2004 i "Journal of Trace Elements i medisin og biologi." Forskere undersøkte mengder av disse antioksidanter og andre næringsstoffer i barn som var utsatt for å få kronisk rhinosinusitis, rennende nese og bihulebetennelse. Undersøkelsen viste at disse barna hadde lave nivåer av vitamin E og vitamin C, samt mineraler kobber og sink. Ytterligere forskning er nødvendig for å fastslå om å heve vitamin C og E-nivåer ville hindre bihulebetennelse og om voksne viser lignende blod vitamin nivåer.

Vitamin C er ofte brukt for å forebygge forkjølelse og flus, men det er lite forskning for å bevise dette. En studie publisert i 2004 i tidsskriftet "Pediatrics" funnet ut at en kombinasjon av vitamin C, urt echinacea og bee hive harpiks propolis var effektive i å redusere forekomsten av luftveisinfeksjoner og varigheten av sykdommen. Barna ble gitt 5 til 7,5 ml av oppløsningen to ganger daglig i 12 uker. Imidlertid er flere kliniske studier for å bestemme den dose for voksne og om vitamin C har noen effekt på sinus- og luftveisinfeksjoner på egen hånd.

Vitaminer D-3 og vitamin K-2

De delikate para sinus bein som flankerer nesen kan bli skadet av kronisk bihulebetennelse. En studie publisert i tidsskriftet "Rhinology" i 2007 fant at en behandling av vitamin D-3, vitamin K-2 og resept blodfortynnende medikament warfarin bidratt til å beskytte den benete strukturen i sinus. Studien konkluderte med at bedre beinhelse i dette området kan også forbedre sinus helse mot kroniske infeksjoner.

Vitamin D

En gjennomgang publisert i 2010 i "The Journal of halssykdommer og otology" fant at bedre vitamin D-nivåer bidratt til å redusere forekomsten av kronisk bihulebetennelse. Forskerne merket seg at UV-lys, som stimulerer kroppen til å produsere vitamin D, ble brukt til å behandle tuberkulose infeksjoner på huden; soleksponering er også knyttet til færre øvre luftveisinfeksjoner. Dette kan skyldes at vitamin D er nødvendig for produksjon av antimikrobielle immun forbindelser som beskytter mot patogener som forårsaker sinus og nese infeksjoner.

Kilder til næringsstoffer

Hele matvarer inneholder naturlige kombinasjoner av vitaminer og er de beste kildene til disse næringsstoffene for folk flest. Få din vitamin E fra matvarer som grønnsaker oljer, hvetekim, hele korn, nøtter og grønne bladgrønnsaker. Gode ​​kilder til vitamin C er sitrusfrukter, poteter, brokkoli, spinat og jordbær. Kroppen din produserer sin egen vitamin D med hudeksponering, og det er også funnet i befestet melk og korn og fet fisk. Vitamin K finnes i en rekke matvarer, inkludert lever, egg, melk, kål, spinat, brokkoli, rosenkål og andre grønne grønnsaker.

Best Vitaminer for Bakterier

Best Vitaminer for Bakterier


For å overleve og trives, mennesker trenger vitaminer. De påvirker en persons evne til å avverge sykdomsfremkallende bakterier, som først hypotese av Hopkins og Funk i 1912. Av de 13 forskjellige typer vitaminer anerkjent av den amerikanske Center for Disease Control, noen er mer effektiv på å beskytte kroppen mot sykdom ved forsterke immunforsvaret.

Vitamin A

Kjent som vitamin som hjelper opprettholde godt syn og sunn hud, er vitamin A også avgjørende for et sunt immunforsvar. De ytre membraner som linje nese, hals og andre eksterne hulrom trenger vitamin A for å holde seg fuktig --- noe som gjør dem bedre i å fange bakterier som prøver å invadere kroppen. Den amerikanske Center for Disease Control anbefaler også vitamin A som en god måte å utvikle immun-boosting enzymer som styrker indre organer. Vitamin A kommer i to former --- retinal, som finnes i animalske kilder som biff lever og kylling --- og beta-karoten, som finnes i anlegget kilder som gulrøtter, spinat og mango.

Vitamin C

Mens vitamin A er kroppens rustning i å holde bakterier unna, er vitamin C kroppens våpen mot bakterier som klarer å komme i. Leger anbefaler vitamin C, også kjent som askorbinsyre, for forkjølelse og influensa, fordi de hjelper kroppen produsere interferon -A protein som dreper virus. Interferon gir også cellene til å kommunisere og arbeide sammen for å utrydde patogener, og i noen tilfeller, svulster. Gode ​​kilder til vitamin C er guava, rød og grønn paprika og appelsiner.

Vitamin E

Bygge opp kroppens tilførsel av hvite blodceller er avgjørende for å bekjempe sykdom. Vitamin E gjør det mulig for hvite blodceller for å formere seg ved å produsere en immun-boosting protein kalt interleukin-2, som bekjemper virus og bakterier. Ifølge National Cancer Institute, er interleukin-2 også effektive i behandling av enkelte kreftformer.

Vitamin E er også en kraftig antioksidant, som betyr at det hindrer cellular oxidation --- en kjemisk reaksjon i kroppen som skader celler som frakter oksygen til vitale organer, som hjerte og lunger. Når disse cellene er skadet, det hindrer oksygenrikt blod fra å komme til hjertet, noe som kan føre til hjertesykdom. For å holde kroppens kardiovaskulære systemet sunt, leger anbefaler å spise mat rik på vitamin E, som solsikkefrø, mandler og spinat.

Vitamin K

Vitamin K er nødvendig for å hjelpe kroppen koagulere blod. Mangel på vitamin K kan føre til overdreven blødning i nese og tannkjøtt, indre blødninger, leversykdom og osteoporose. Ironisk nok, den beste kilden til vitamin K kommer fra tarmbakterier som danner naturlig i kroppen. Den amerikanske Center for Disease Control anbefaler alle nyfødte får vitamin K injeksjoner fordi tarmen ikke er ennå fullt dannet, og det er ikke nok vitamin K i morsmelk for å opprettholde dem. Kosten kilder til vitamin K inkluderer biff leveren, grønn te og mat som inneholder klorofyll, som brokkoli, grønnkål, spinat og asparges.

Best Vitamin for Kids

Uansett hvor foreldrene prøver, vil ikke alle barn spiser nok frukt og grønnsaker. Selv barneleger anbefaler vitamintilskudd for de fleste barn. Men med så mange forskjellige mutlivitamins tilgjengelige, kan velge en være direkte forvirrende. Les videre for å lære mer om å kjøpe de beste vitaminer for barn.

Vitaminer uten tilsetninger

Les etikettene nøye. Mange barnas vitaminer er lastet med kjemikalier, kunstige farger, søtstoffer og andre syntetiske næringsstoffer som ikke gjør noe for å fremme barnets god helse, og kan faktisk skade det. Kunstige farger er betegnet med farge navn og etterfulgt av et tall, og bør unngås.

Passere over vitaminer med aspartam, syntetiske søtningsmiddel funnet i diett brus. Syntetiske former av næringsstoffer, som vitamin E, kan blokkere opptaket av andre vitaminer. Og definitivt unngå kjemiske tilsetningsstoffer som etyl cellulose, et giftig løsemiddel avledet fra petroleum.

Whole Foods Vitaminer

Whole Foods vitaminer er vitaminer laget av hele grønnsaker og frukt. Kroppen bruker disse typer vitaminer mye bedre enn syntetiske former. Også, hele matvarer vitaminer inneholder sjelden kjemikalier eller usunne tilsetningsstoffer som de kjemisk produserte de gjør. For det beste utvalget av disse typer vitaminer, er din lokale helsekost butikk det beste alternativet, eller bestill online.

Andre faktorer

Sørg for å alltid gi dine barn vitaminer laget for barn. Noen vitaminer er toksisk i høyere doser, slik som vitamin A og jern, slik at voksen vitaminer et usikkert valg. Også, gjør din forskning. Ikke alle vitamin produsenter er skapt like. Kontroller at vitaminer er testet, og ikke nøl med å ringe selskapet og stille spørsmål. Flasker stemplet med USP, NSF, eller consumerlab.com bety at produsenten har utført noen tester på vitaminer. En fersk FDA Rapporten finner at noen barnevitaminer inneholder bly. Se etter de som inneholder ingen eller minst mengder, hvis mulig.

Beste kildene til Whey Protein

Beste kildene til Whey Protein


Whey protein er naturlig finnes i melk, men det utgjør bare 20 prosent av proteinet. De beste kildene til whey protein ofte er i tillegg form.

Whey protein pulver

Whey protein pulver er en av de beste kildene. Powder gjør det enkelt å legge whey protein til omtrent alt du spiser, slik at du kan finne ut hvor mye whey du forbruker.

Måltid-erstatning pulver

Måltid erstatning pulver (MRP) selges i de samme stedene som mysepulver. De ligner på et maskinlesbart pass og drikke markedsføres til dieters, men de inneholder mer protein, herunder mysost, enn de kjente merkene.

Proteinbarer

Protein barer er en praktisk måte å raskt konsumere whey protein. Noen barer smaker bedre enn andre, så prøv noen merker og sammenligne.

Whey Protein-Forbedret Foods

Whey protein kan legges til omtrent alt. Enkelte selskaper legger whey protein til produkter som yoghurt og drikke.

Betraktninger

Myse er et komplett protein som er optimal for de som prøver å bygge muskelmasse. Komplette proteiner inneholder alle aminosyrene som trengs for å hjelpe kroppen din med å bygge muskelmasse. Men husk at vanlig mat kilder, for eksempel egg og kjøtt, inneholder også komplette proteiner.

De beste kildene til Preformed Vitamin A

De beste kildene til Preformed Vitamin A


All vitamin A er ikke skapt like. Preformed vitamin A eller retinol, finnes i animalske kilder, og er lett absorberes av kroppen. Ikke forveksle dette med provitamin A, eller karotenoider, som kommer fra planteriket og som kroppen har å konvertere til retinol. Siden preformed vitamin A er fettløselige, i motsetning til sin vegetabilsk motstykke, er det lettere å konsumere for mye. Sørg for at du overvåke inntaket, spesielt hvis du tar kosttilskudd, som å få for lite eller for mye av vitamin kan føre til alvorlige helseproblemer.

Tran

Den beste konsentrert kilde av prefabrikkerte vitamin A er oljen tas fra fiskelever. Det kommer vanligvis i en kapsel, slik at du ikke trenger å bekymre seg om smak. Fisken selv ikke er gode kilder til vitamin A, men leveren deres samle inn og lagre vitamin når de spiser retinol-rik mat som alger.

Eggeplommer

De fleste av de næringsstoffer i et egg er funnet i eggeplomme, mens den hvite er hovedsakelig protein. Eggeplommer er en vesentlig kilde til vitamin A, så vel som andre fettløselige vitaminer som D og E. En helt egg har rundt 280 IU (internasjonale enheter) av prefabrikkerte vitamin A.

Liver

Biff og kylling leveren er rike på prefabrikkerte vitamin A, siden dyr lagre vitamin i leveren (som gjør mennesker). Spise tre gram av leveren vil gi deg ca 13 000 IE (kylling) eller 30 000 IE (biff).

Meieriprodukter

Hel-fett meieriprodukter er naturlig rik på prefabrikkerte vitamin A, mens lav-fett eller fett-frie versjoner har hatt vitamin strippet bort i fettfjerningsprosessen, men det er ofte lagt tilbake. Sjekk produkter for å se om de er "befestet". Faktisk kan berikede matvarer har mer vitamin A enn sine hel-fett kolleger: For eksempel, en kopp befestet skummet melk skryte 500 IE; en kopp melk har bare 305 IU.

Anbefalt dose

Voksne menn over 13 år bør få 3000 IE vitamin A daglig. Kvinner i samme alder trenger bare 700 IE. Imidlertid bør gravide kvinner øke inntaket til 770 IE (750 for de yngre enn 19), og kvinner som ammer trenger så mye som 1300 IE (1200 for de under 19).

Vitamin A-mangel

Vanlige tegn på vitamin A mangel omfatter nattblindhet, et svekket immunsystem og skadet lunge fôr. For barn, mangel på vitamin forsinker veksten, hemmer ben utvikling og øker risikoen for infeksjoner.

Hypervitaminose A

Tar for mye vitamin A kan føre til en tilstand som kalles hypervitaminose A, som oppstår når leveren ikke kan lagre noe mer av det. Dette kan føre til en rekke alvorlige symptomer, alt fra tåkesyn, svimmelhet, tretthet og kvalme, oppkast, bein hevelse, fødselsskader, beinskjørhet og leverproblemer.

Den beste kilden til vitamin B

B-vitaminer bidrar til et sunt nervesystem, noe som bidrar til å gi stress lettelse og mye nødvendig energi. Gruppen av B-kompleks vitaminer er noen av de mest essensielle vitaminer fordi de utfører så mange funksjoner i kroppen som bidrar til generelle helse og velvære. Vitamin B er også en stor skjønnhet vitamin fordi det bidrar til å balansere olje i huden, noe som kan redusere akne. I tillegg bidrar vitamin B også fremme sunt hår, hud og negler.

Laks

Laks er en av de mest næringsrike fisk som du kan spise. Ikke bare er laks lastet med gode fettstoffer og oljer, men laks inneholder også høye nivåer av B-vitaminer og andre næringsstoffer. Laks er bra for huden, fordi den inneholder så mange skjønnhetsvitaminer som vitamin B, E og A, bare for å nevne noen. Laks beholder mest mulig næring når det er bakt eller stekt.

Raw Milk

En annen stor kilde til vitamin B er rå melk. Rå melk er ikke pasteurisert så det fortsatt inneholder alle de viktige enzymer og næringsstoffer. Rå melk er svært høy i B-vitaminer, noe som gjør den til en av de beste B vitaminkilder. Prøv å kjøpe rå melk fra en organisk meieri som er rent og godt vedlikeholdt.

Egg

Egg er en utmerket kilde til vitamin B. På et tidspunkt eggene ble merket som dårlig for oss på grunn av feilinformasjon om kolesterol. Men nå egg har fornyet sitt rykte fordi ny informasjon tyder på at egg inneholder gode fettstoffer som faktisk trengs av kroppen. Egg inneholder også høye nivåer av protein og andre næringsstoffer som for eksempel B-vitaminer.

Kylling

Kylling er en stift for folk flest, fordi det er en mager proteinkilde. Kylling er en familie favoritt fordi den kan tilberedes på så mange måter. Kylling og annet kjøtt er gode kilder til B-vitaminer. Spise kylling to til tre ganger per uke kan bidra til at du gir kroppen din riktig nivå av protein og B-vitaminer er nødvendig for optimal helse.

Brewers Yeast

Brewers gjær er en annen stor kilde til vitamin B. Brewers gjær kan legges til middagsretter eller protein shakes. Brewers gjær er en komplett mat, fordi det inneholder vitamin B, så vel som proteiner og andre næringsstoffer. Brewers gjær kan også bli funnet på din lokale helsekost butikk eller på nettet. (Se Resources nedenfor for å kjøpe bryggere gjær.)

Hva er de beste kildene til vitamin A?

Også referert til som retinol, vitamin A var en av de første vitaminer for å bli oppdaget og dateres tilbake til tidlig på 1900-tallet. Vitamin A befinner seg på mat fra animalske kilder, og det er også laget syntetisk. Vitamin A er viktig for normal vekst, forbedrer synet, fremmer sunn reproduksjon, og avdelinger av virusinfeksjoner. Det er mange kilder som å få vitamin A.

Dagsrasjon

Vitamin A er ofte målt i internasjonale enheter, som vises på mat og supplement etiketter. Vitamin A kan også måles i mikrogram av retinol-ekvivalenter. En retinol tilsvarende er den samme som 3,33 internasjonale enheter. The National Academy of Sciences anbefaler at for spedbarn opp til 12 måneder, er ikke mer enn 500 mikrogram som trengs for daglig tilstrekkelig inntak nivåer. For menn og kvinner fra 1 til 3 år gammel, 1000 internasjonale enheter daglig av vitamin A er anbefalt. For menn og kvinner fra 4 til 8 år gamle, anbefales det at de får 1333 internasjonale enheter av vitamin A daglig. For gutter og jenter mellom 9 og 13 år gamle, er 2000 internasjonale enheter den anbefalte doseringen. For menn 14 og opp, 3000 internasjonale enheter er den anbefalte daglige mengden av vitamin A. For kvinner 14 og opp, 2333 internasjonale enheter av vitamin A er nødvendig daglig.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker som besitter 1000 internasjonale enheter eller mer av vitamin A anses å være høy i vitamin A. Frukt og grønnsaker som har mer enn 1000 internasjonale enheter inkluderer aprikoser, cantaloupe, gulrøtter, grønne grønnsaker, grapefrukt, salat, mango, spinat, søte poteter, tomater og vannmelon. Frukt og grønnsaker som besitter 500 til 1000 internasjonale enheter av vitamin A er referert til som en god kilde til vitamin A. Frukt og grønnsaker som har mindre enn 1000 internasjonale enheter av vitamin A blant annet asparges, selleri, okra og tørkede plommer. Det er noen tips for å følge for å få mest mulig ut av vitamin A fra frukt og grønnsaker. Velg frukt og grønnsaker som er fargerike og lyse. Når det er mulig, spise frukt og grønnsaker rå, eller litt damp grønnsaker.

Animalske kilder

Vitamin A som kommer fra animalske kilder er en utmerket kilde for næringsstoffer. De to viktigste kildene til vitamin A fra animalske produkter inkluderer biff leveren og kalkun giblets. Andre ressurser til dette vitamin inkluderer kyllinglever, fiskeolje, liverwurst, egg, fisk, smør, ost og skalldyr. Flertallet av skummet melk, magre meieriprodukter og melkepulver er vanligvis beriket med vitamin for å fjerne fett.

Kosttilskudd

I de fleste tilfeller, folk har ingen grunn til å ta en vitamin A supplement, siden de får en tilstrekkelig mengde i sitt daglige kosthold. En person som er sunn og følger et godt kosthold bestandene opp nok vitamin A for å vare i måneder hvis de plutselig ble nektet å spise mat som besitter vitamin A. Unntakene fra dette er folk som ikke spiser godt, lider av en sykdom som skaper malabsorpsjon, eller kroppen ikke er i stand til å skape galle for å suge opp vitamin A. Før du legger til en vitamin A supplement til ditt daglige inntak, sjekk med din lege.

Helserisiko

For mye vitamin A i menneskekroppen, referert til som hypervitaminose. Dette kan føre til toksiske symptomer som overløp av vitamin A lagres i leveren. Det er fire store skadevirkninger av hypervitaminose. Dette inkluderer fødselsskader, misdannelser i leveren, redusert beinmineraltetthet som kan utvikle seg til osteoporose og forstyrrelser i sentralnervesystemet. Giftige indikatorer kan vises etter fordøye store doser av vitamin A over en liten periode. Symptomer på akutt forgiftning er kvalme, trøtthet, oppkast, migrene, uskarphet og svimmelhet.

De beste kildene til vitamin A

Vitamin A er et essensielt næringsstoff som er viktig for å sikre sunn visjon og bein vekst. En annen funksjon av vitamin A bidrar til å regulere kroppens immunsystem ved å øke aktiviteten av hvite blodlegemer, som bidrar til å bekjempe infeksjoner. Mange planter og dyr mat kilder inneholder vitamin A og kan gi deg den mengden kroppen din trenger.

Fakta

Vitamin A finnes i animalske matvarekilder er absorbert inn i kroppen i form av retinol. Vitamin A som finnes i plante-næringskildene kalles karotenoid og omdannes til retinol i kroppen. Den vanligste karotenoid som finnes i plante-næringskildene er beta-karoten. Den anbefalte kosten utgiftsgodtgjørelse (rdas) for vitamin A er målt i mikrogram (mcg) av retinol Aktivitet ekvivalenter (RAE). RDA for menn er 900 mcg RAE, mens kvinner bør spise 700 mcg RAE.

Animal Food Products

Innmat som lever og giblets inneholder de høyeste mengder vitamin A. Tre gram kokt orgel kjøtt inneholder 1490 mcg eller mer av vitamin A. Hvis du ikke er en fan av innmat, drikke en vitamin A-befestet glass melk. En 8-unse glass vil gi 134 mcg av de essensielle næringsstoffer. For en frokost høy i vitamin A, starte dagen med ett stort egg, som inneholder 91 mcg av vitamin A.

Gul / oransje frukt og grønnsaker

Den mest kjente plante mat kilde til vitamin A er gulrøtter. En halv kopp rå gulrøtter inneholder 538 mcg av næringsstoff. En medium bakt søtpotet er fullpakket med 1096 mcg av vitamin A. For et vitamin A-fylt behandler, spise en skive gresskar pai. En halv kopp hermetisk gresskar gir 953 mcg av vitamin A. Snack på en mango eller cantaloupe for ekstra vitamin A. En mango tilbyr 79 mcg av vitamin, mens 467 mcg er funnet i et halvt medium cantaloupe.

Grønne bladgrønnsaker

En halv kopp kokt spinat inneholder 472 mcg av vitamin A. Kale er nesten like rik på vitamin, med 443 mcg per halv kopp. Kålen er fullpakket med 386 mcg av næringsstoff. En halv kopp kokt brokkoli gir 60 mcg av vitamin A.

Advarsler

Forbruker for mye vitamin A kan føre til vitamin A toksisitet og kan forårsake alvorlige helseproblemer som leverfeil, redusert bentetthet og forstyrrelser i sentralnervesystemet. Selv om de fleste tilfeller av vitamin A toksisitet er et resultat av å ta overskytende tilskudd av næringsstoffer, er det viktig å være oppmerksom på rdas fastsatt av US Department of Agriculture.

De beste kildene til vitamin E

De beste kildene til vitamin E


Vitamin E er kjent for å reparere vev, spesielt arr og strekkmerker, og for å beskytte celler fra overdreven oksidasjon. Det lindrer såre muskler og akne og er tenkt å bremse utviklingen av macula degenerasjon, hjertesykdom og kreft. Rikelig mengder vitamin E finnes i beriket mat, nøtter og grønne grønnsaker.

Hvetekimolje

En spiseskje hvetekimolje gir en dags hele tilførsel av vitamin E. Det er lett tas som et kosttilskudd, men det kan også legges til hjemmelaget brød og pannekaker. En kopp frest hvetekim inneholder 95 prosent av en dag med kvote, og er nyttig i baking brød, muffins, kaker, paier og andre desserter.

Andre oljer

Matlaging med så lite som en spiseskje av visse oljer fungerer som en god kilde til vitamin E. Den mest potente er solsikke og safflower oljer, som gir mer enn 25 prosent av en dag krav, mens mais og soyabønner oljer gir 10 prosent per spiseskje.

Nøtter og frø

En unse av tørristede mandler eller solsikkefrø inneholder omtrent en tredjedel så mye vitamin E som hvetespirer olje. Tørristede peanøtter eller to spiseskjeer med peanøttsmør har omtrent en tredjedel av vitamin E av mandler og solsikkefrø. Legge solsikkefrø til brød laget med hvetekim tilbyr en siderett eller frokost Tree rik på vitamin E.

Grønnsaker

Blant grønnsaker, 1/2 kopp spinat inneholder 2mg av vitamin E, eller 10 prosent av en dag med krav om kroppens behov. Andre grønne grønnsaker er brokkoli, grønnkål, Chard, sikori og nepe greener.

Frukt

De fleste frukter er lav i vitamin E, men mange juice er beriket med det. V8 linje inneholder opptil 13 prosent av det daglige anbefalte kvote, med andre fruktdrikker, inkludert appelsinjuice, kommer inn på noe lavere beløp. Fersk frukt å prøve er kiwi, skiver mango og svarte bringebær.

Kjøtt

Kjøtt er den verste naturlig kilde til vitamin E, med en unse av biff eller to strimler bacon inneholder bare et halvt milligram. Kyllinglever er en annen kilde til denne viktige næringsstoff, men en en-unse delen inneholder bare to tiendedeler av ett milligram, eller 1 prosent av den daglige anbefalingen.

Berikede matvarer

Hel-korn og kli frokostblandinger lede veien her. Takket være tilsetningsstoffer, kan korn gi 2/3 av dagens nødvendig totalt. Mange hel-korn pasta er også beriket med vitamin E, som er granola og energibarer. Vitamin E kosttilskudd ofte inneholder 100 IE, eller internasjonale enheter, to ganger hva som er nødvendig, men noen merker bære opp til 400 IE.

Hva er den beste kilden til vitamin K?

Hva er den beste kilden til vitamin K?


Ifølge National Institutes of Health, er vitamin K avgjørende fordi det fører blodet til å koagulere. Friske mennesker som regelmessig spiser et balansert kosthold vanligvis ikke lider av en vitamin K-mangel. Symptomer på et vitamin K-mangel er neseblødning, blødende tannkjøtt, tunge menstrual blødning og anemi. Men pasienter som tar blodfortynnende medisiner som kreves for å slutte å spise vitamin K-rik mat, som kan føre til mangel på vitamin K.

Grønnkål

En del av kål familien, er grønnkål en grønn eller lilla løsblad grønnsak. Kale serveres rå eller kokt, enten alene eller blandet med andre ingredienser. En vanlig grønnsak servert i kjøkken rundt om i verden, mengden av vitamin K i en kopp (130 g) av kokt grønnkål er lik 1,062.10 mcg, 1,327.62 prosent det anbefalte daglige verdi, ifølge Verdens sunneste Foods hjemmeside.

Spinat

Spinat er en grønn, bladrike grønnsaker som kommer i tre varianter: velsmakende, baby og glatt-blad. Alle tre typer serveres rå eller dampkokt, sauteing eller koking. Servert fersk, har en kopp (30 g) av spinatblader 145 mcg, 181 prosent av det anbefalte daglige verdi. En kopp (180 g) av kokt spinat har 1,110.6 prosent av den daglige verdi, med 888,48 mcg av vitamin K, ifølge Verdens sunneste Foods næringsinformasjon diagrammet.

Collard Greens

Havard er blå-grønne blader som kjennetegnes ved sin glatt, bred overflate. Oftest er grønne grønnsaker servert kokt, og i det sørlige USA de er en stift mat. En kopp kokte grønne grønnsaker (190 g) gir 704 mcg av vitamin K, 880 prosent av den daglige verdi anbefales for en sunn voksen, som oppgitt på Verdens sunneste Foods hjemmeside.