Digidexo.com

røket sene i håndleddet

Slik reparerer avrevne sener i håndleddet

Skader påført til håndleddet kan føre til alvorlige forstuinger, eller enda verre, en revet sene. Sener er fibrøs vev som kobler muskler til bein. Når du flex musklene, sener kontrakt tett. Når du rive din sene, vil fingrene være ute av stand til å bøye. Hvis du opprettholde en skade som resulterer i fingrene ikke klarer å bøye, har smerter langs sidene av din hånd, har et kutt, eller smerter når du bøyer deg hånd, er det viktig å oppsøke lege umiddelbart. En revet sene vil resultere i nødvendig kirurgi for å reparere skaden.

Bruksanvisning

Førstehjelp

•  Plasser en ispose eller en frossen pose med erter på det skadde området. Sørg for å vikle ispose eller erter i en klut eller håndkle før du bruker for å forebygge blodårene fra å miste opplaget som følge av direkte kontakt fra isen.

Komprimer området for å stoppe blødninger hvis du har et kutt på det skadde området. Når du har iset og stoppet tegn til blødning, umiddelbart gå til et sykehus. Få en X-ray av legen din for å fastslå alvorlighetsgraden av skaden din.

Har din lege ren og behandle den skadde området hvis du vedvarende et sår. Hvis legen din anbefaler å plassere hånden og håndleddet i en skinne før operasjonen, la din lege til å gjøre dette for å immobilisere dine håndledd og håndbevegelser.

Kirurgi

gjennomgå en operasjon for å reparere revet sene så snart som mulig. Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons, er nødvendig operasjon av en avrevet sene til å koble til sene til muskel eller bein.

Ikke gjør noe anstrengende aktivitet etter at du har hatt en operasjon. Healing av en revet håndleddet sene kan ta to hele måneder. Ikke bruk full kraft av håndleddet i inntil tre måneder.

Ikke spille noen kontaktsport. Spille tunge kontaktsport, for eksempel fotball, kan resultere i en ny skade i håndleddet.

Bruk en splint etter operasjonen. Selv bære din skinne om natten for å hindre enhver uvanlig bevegelse av håndleddet, noe som kan forverre skaden din.

Se en fysioterapeut, som vil bidra til å styrke din skadet sene og håndleddet. Har legen din henvise deg til en spesialist for å hjelpe deg å gjenvinne bevegelser fingrene for å hindre fingrene fra å bli stiv etter at du har helbredet.

Tips og advarsler

 • Isen din skade før du går til legevakten.
 • Hvis du vedvarende et sår som forårsaket skaden, stoppe blødningen.
 • Ikke gjør noen aktiviteter som kan resultere i en ny skade din avrevet sene.

Forstuet håndleddet Behandling

En forstuet håndleddet oppstår når leddbånd i håndleddet er strukket for langt. Når en person faller, muskler, leddbånd og sener i håndleddet absorbere stor innvirkning og kan strekkes eller revet.

Rest

De tidlige stadier av behandling for en forstuet håndleddet krever resten. Etter 24 til 48 timer, kan den skadde personen gradvis begynne å bruke håndleddet, selv om hun ikke bør utøve håndleddet mer enn det som er behagelig. Ved hjelp av en splint leddet vil bidra til å kontrollere bevegelse av musklene.

Is

Umiddelbart etter at skaden inntreffer, is området i 20 minutter hver to til tre timer ved hjelp av en ispose eller pose med frosne grønnsaker for å hindre hevelse.

Kompresjon

En annen behandling for forstuet håndledd er kompresjon. Bruk et ess bandasje for å pakke håndleddet, fra fingrene til midten av underarmen, for å immobilisere den og hindre ytterligere smerte eller skade.

Heve

Det er viktig å holde håndleddet høyere enn hjertet for å hindre blod fra rushing til det. En alvorlig håndleddet forstuing som ikke er forhøyet kan føre til en arthritic tilstand.

Fysioterapi

Alvorlige håndleddet forstuinger eller brukket håndledd kan kreve fysioterapi for å reparere muskler og leddbånd. Terapien kan vare noen få uker til måneder, avhengig av alvorligheten av skaden.

Hvordan å strekke en sene

Sener er plassert på slutten av muskler nærheten ledd som albue, håndledd, kne, skulder, hofte og selv i ryggvirvler. Sener koble musklene til knoklene. Som en person aldre eller utvikler senebetennelse - en betennelse i en sene - visse tøyningsøvelser kan bidra til å øke fleksibilitet eller lindre smerte. Den beste måten å strekke en sene er ved å ta det gjennom en serie av range-av-bevegelsesøvelser. Bevegelser vil variere avhengig av senen du strekker.

Bruksanvisning

For sener i håndleddet, hold høyre hånd ved din side med håndflaten vendt ned og fingrene utvidet. Grab baksiden av høyre fingre og hånd og bøye håndleddet så langt ned som mulig. Hold denne posisjonen i 15 til 30 sekunder, deretter slappe av. Gjenta tre ganger med begge hender. Deretter slår du hånden slik at håndflaten vender opp. Denne gangen, ta tak i baksiden av hånden og fingrene og dra dem mot deg, bøyer håndleddet så langt som mulig. Hold i 15 til 30 sekunder. Gjenta tre ganger.

For en fot sene eller akilleshæl, sitte i en stol og plassere et håndkle rundt tærne og kulen på høyre fot. Sakte trekke tilbake på håndkleet som strekke foten så langt frem som du er i stand. Hold denne posisjonen i 15 til 30 sekunder. Gjenta tre ganger med hver fot.

For finger sener, plasserer begge hendene ned på et bord eller skrivebord med håndflatene vendt nedover. Sakte løfter både små fingre opp. Hold denne posisjonen i fem sekunder, deretter slappe av. Senk små fingre ned igjen og heve begge pekefingrene. Hold denne posisjonen i fem sekunder. Fortsette å heve hver finger og tommel, ett om gangen på hver hånd. Gjør dette til du har fullført fem repetisjoner med hver finger.

For skulder sener, bøy høyre albue og hold den parallelt med gulvet. Grab baksiden av høyre albue med venstre hånd og sakte trekker den mot brystet. Hold denne posisjonen i 15 til 30 sekunder, deretter slappe av. Gjør dette tre ganger.

For sener i nedre del av ryggen, ligge på gulvet med knærne opp og begge føttene på gulvet. Sakte løfter begge føttene opp, ta begge knærne og dra dem mot brystet. Hold denne posisjonen i 2-5 sekunder, deretter slappe av. Gjør 10 repetisjoner.

Tips og advarsler

 • Hvert ledd skal være bøyd i alle mulige posisjoner slik at senen er helt strukket. For eksempel kan håndleddet også være bøyd til hver side, og skulderen kan bøyes i flere retninger i tillegg. Imidlertid har kneet begrenset mobilitet, og kan bare bli bøyd i to retninger. Du kan også bruke trimballer, strikker og andre deler av utstyret for å strekke. Noen sener som lysken kan strekkes lenger enn andre. Side-til-side-bend kan fungere for de hippe sener. Nøkkelen er å gradvis bygge opp din fleksibilitet i ulike sener.
 • Aldri strekke noen sene lenger enn hva som er behagelig. Stopp hvis du opplever noen smerter. Hvis du har noen skader eller senebetennelse, vente til betennelsen avtar før du utfører noen strekkøvelser.

Hvordan Heal sene skader

Hvordan Heal sene skader


Sener er bånd av tøff, bindevev i kroppen som kobler muskler til bein, slik at kroppen til å bevege seg. Når leddene eller musklene er utsatt for stress, kan senene i kroppen bli skadet. I noen tilfeller kan skade være så mild som mindre inflammasjon, mens i andre tilfeller den sene kan rive eller snap helt. Alvorlighetsgraden av en seneskade vil avgjøre hvor lang tid det tar å helbrede og nøyaktig behandling som vil være nødvendig.

Bruksanvisning

Hvil berørte senen umiddelbart etter skade. Vanligvis krever dette ikke engasjerende muskelen som senen er festet, eller flytte den felles ved siden av senen.

Bruk is til skaden i 15 til 20 minutter annenhver time til smerten avtar. Ice grenser betennelse. Når du bruker is, sørg for å bruke en klut ermet eller et tynt stykke tøy mellom huden og ispose. Isposer kan forårsake skade eller "kald brenner" hvis den anvendes direkte på huden.

Pakk det berørte området med en kompresjonsbandasje når du ikke er ising. Dette reduserer betennelse og gir litt støtte.

Planlegg en legetime slik at han kan inspisere skaden din. Hvis skaden består kun av mild sårhet eller smerter som forsvinner raskt, så en lege eksamen kan ikke være nødvendig. For moderate til alvorlige skader, se en lege for å finne ut om du trenger kirurgi. Følg instruksjonene legen gir deg, og planlegge en kirurgisk operasjon hvis det er nødvendig.

Støtt sene eller felles med en spenne eller atletisk tape, hvis det er aktuelt. Avhengig av sene skade, kan det være mulig å gi noen støtte med en spenne eller atletisk taping. For eksempel kan en skadet akillessene bli støttet med taping, og muskel sener i håndleddet kan støttes med en håndleddet spenne. Legen din bør kunne gi anbefalinger om kundestøttealternativene.

Utfør fysioterapi øvelser for sene og sakte gjenoppta normale aktivitetsnivå. En lege eller fysioterapeut vil kunne gi anbefalinger for øvelser knyttet til din spesifikke seneskade. Milde øvelser som styrker musklene rundt senen og strekke senen kan øke stabiliteten og tilrettelegge en raskere tilbake til tidligere aktivitetsnivå.

Hvordan Heal Senekuttskader i håndleddet

En sene er et band av vev som forbinder muskelen til beinet. Sener i håndleddet gjør at du kan bevege hånden og fingrene. Sener er ofte flenget, eller oppdelt ved kniver, verktøy eller knust glass. En skade på en sene kan bety tap av at senen evig hvis det er raskt reparert. De fleste sene flenger krever kirurgi og en helbredende regime.

Bruksanvisning

•  Gå til en lege umiddelbart etter skaden. Wrist sene flenger må undersøkes så snart som mulig av en lege med ekspertise i hånden traumer. En sene sårskader i håndleddet kan immobilize hendene og fingrene. Kirurgi bør ideelt sett gjøres i de første 24 timene etter skaden. En forsinkelse mellom skaden og først se legen kunne resultere i en lengre healing tid eller fullstendig tap av bevegelse i håndleddet eller hånden.

Begynn en skånsom øvelse programmet umiddelbart etter operasjonen. Din hånd vil mest sannsynlig være i en splint eller støpt i flere uker. Du må følge et bestemt mønster av håndrehabiliterings bevegelser gitt til deg av legen din. Ikke bevege hånden i det hele tatt vil føre til arrvev å bygge opp, som hindrer funksjonen til håndleddet. Bevege hånden for mye for tidlig etter operasjonen kunne re-skade sener.

Se en sertifisert hånd terapeut. Hånden terapeut vil utvikle et program for å involvere tilpassede splinter og spesielle øvelser som vil hjelpe deg å få bevegelse i håndleddet og hånd. Terapeutens øvelser vil bidra til å bygge grep styrke og myke opp arrvev. Terapeuten vil begynne langsomt og legge til mer kraftig trening som tiden går. Det er viktig at du ser terapeuten regelmessig og følge sine øvelser daglig. Uten regelmessig fysioterapi, kan du ikke være i stand til å bevege hånden eller håndleddet.

Tips og advarsler

 • Det er normalt å føle stivhet i håndledd og hånden etter operasjonen. Du bør oppleve bedring i løpet av noen måneder hvis du følger legens og terapeut retninger for helbredelse.
 • Hvis kuttet var en stor sene sårskader, kan du aldri gå tilbake til normal bevegelse av håndleddet.

Håndleddet senebetennelse Therapy

Håndleddet senebetennelse (seneskjedebetennelse) er en betennelse i sener i håndleddet. Symptomer kan inkludere verkende eller brennende følelse i håndleddet eller underarmen området. Håndleddet kan også pop eller klikk når du flytter den. Det finnes tre typer håndleddet senebetennelse: Wrist flexor (beveger håndflaten mot underarmen), håndledd extensor (trekk inni hånden bort fra underarmen) og de Quervain er senebetennelse (mellom tommelen og håndleddet). Behandling kan inkludere hvile, is, varme og diverse stretching og styrketrening.

Hvile og Ice

Ifølge itendonitis.com, den mest mest besøkte nettstedet på internett for senebetennelse, hvile og is er de første skritt i behandling av senebetennelse. Resten kan hindre ytterligere forverring av håndleddet senebetennelse. Du kan også bruke splinter eller håndleddet tannregulering for å isolere noen bevegelse. Ice reduserer betennelser og smerte ved innsnevring av blodårer i håndleddet (vasokonstriksjon). Ice skal brukes for de første 48 timene etter utbruddet av håndleddet senebetennelse. Ice er mest effektiv hvis du komprimere en ispose direkte mot håndleddet ved 20-minutters intervaller i løpet av dagen (hver 3-4 time). Heve håndleddet over ditt hjerte også kan redusere hevelse og smerte.

Medisiner

Anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen, naproxen og acetylsalisylsyre kan redusere hevelse og smerte forårsaket av håndleddet senebetennelse. Disse medikamentene er Cox-2-hemmere. De reduserer betennelser og smerte ved å redusere effektene av Cox-2 enzymer og prostaglandiner (kjemikalier kjent som substans P), kroppens naturlige betennelsesreaksjon for irritasjon eller skader på muskler, sener eller leddbånd. Legen din kan også foreskrive steroider for mer alvorlige tilfeller av håndleddet senebetennelse.

Stretching og styrketrening

The University of Michigan Health System på med.umich.edu anbefaler noen av følgende rehabilitering øvelser for håndleddet senebetennelse:

Fleksjon øvelse: Plasser baksiden av hånden på kneet ditt eller hold den foran deg. Sakte bøye håndleddet mot deg, hold den i fem sekunder og rette det. Gjenta denne øvelsen 10 ganger, og gjenta øvelsen to ganger mer (tre totalt sett).

Extensor trening: Denne gangen, hold håndleddet ut foran deg eller på din kneet med håndflaten vendt nedover. Sakte beveger fingrene opp mot deg så langt du kan. Hold denne bevegelsen i fem sekunder, deretter slappe av. Har tre sett med 10 repetisjoner.

Side-til-side-trening: Bøy håndleddet til begge sider, holder hver bevegelse i fem sekunder. Har tre sett med 10 repetisjoner.

Du kan også gjøre forlengelses og fleksjon øvelser med en hammer eller lys dumbbell for å bygge styrke i håndleddet sene. Dette vil også bidra til å fremme helbredelse ved å fremme blod (som helbreder med oksygen og næringsstoffer) strømme til området.

Til slutt, presse en gummiball i fem sekunder. Gjenta 10 ganger og gjøre tre totalt sett av øvelsen.

Time Frame

Det er ingen fast tidsramme for vinne leddet senebetennelse. Men, vil du vanligvis gjenopprette raskere hvis du bruker hele spekteret av behandlinger.

Håndleddet senebetennelse Recovery

Håndleddet senebetennelse oppstår når sener i håndleddet blir betente på grunn av overdreven bruk eller repeterende bevegelser, ifølge University of Buffalo Sports Medicine. Det primære påvirker midten av håndleddet eller mellom tommelen og radius side av håndleddet.

Betydning

For å komme seg fra håndleddet senebetennelse, hvile håndleddet til betennelse og hevelse avta. I løpet av denne tiden, bære en spenne for å hindre ytterligere skade til håndleddet.

Typer behandling

Ice er ofte brukt til å behandle håndleddet senebetennelse ved å redusere betennelse og smerte. Ice skal brukes i 20 til 30 minutter hver tredje eller fire timer i løpet av de første 48 timene, ifølge University of Buffalo Sports Medicine.

Andre typer behandling

Anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen eller naproxen kan være svært effektiv i å hjelpe deg å gjenopprette fra håndleddet senebetennelse. Disse medikamentene kan tas hver 4-6 timer om nødvendig.

Effekter av Exercise

Når den innledende betennelsen går ned, stretching og styrketrening kan utføres for å fremskynde utvinning perioden fra håndleddet senebetennelse.

Time Frame

Håndleddet senebetennelse kan ta flere uker eller måneder å overvinne. Din utvinning er svært betinget av alder, behandlinger og alvorlighetsgraden av skaden.

Hvordan bruke akupressurpunkter for håndleddet smerte

Hvordan bruke akupressurpunkter for håndleddet smerte


Mange amerikanere bruker utallige timer på datamaskinen, noe som kan resultere i carpal tunnel og andre plager som kan føre til håndleddet smerte. Men du kan finne lindring uten medisinering. Ved hjelp av en østlig medisinsk teknikk som kalles akupressur kan være akkurat det du leter etter. Det hele kommer ned til det legges press på riktig punkt på kroppen din.

Bruksanvisning

Finn akupressur punkt. I midten av underarmen din, bør du føle to sener over håndleddet krøll. Dette er vanligvis der smerten er mest intens. Når du legge press på dette området, bør du føle at du berører håndleddet smerte. Dette punktet behandler håndleddet smerte og carpal tunnel samt revmatisme og senebetennelse. Regelmessig press til dette punktet kan også bidra til å øke motstand mot forkjølelse.

Massasje dette punktet i tre til fem minutter eller til du føler lettelse. For best resultat, bruk akupressur etter at du mottar akupunktur. Hvis din carpal tunnel er alvorlig, eller hvis du smerte er et resultat av en alvorlig skade, kan det være nødvendig for deg å se en lege.

Påfør riktig type press på det angitte punktet for de beste resultatene. Du bør bare legge press med tuppen av fingeren din, din knoke eller viskelæret enden av en blyant.

Tips og advarsler

 • Akupressur er ikke laget for å erstatte standard medisinske prosedyrer og behandlinger.
 • Hvis du er alvorlig skadet, eller dersom symptomene vedvarer, kontakt lege.
 • Du bør heller ikke bruke akupressur hvis du har en hjertesykdom, hvis du er gravid eller hvis poenget er under en muldvarp, varicose vein, blåmerke eller annen pause i huden.
 • Du bør heller ikke bruke akupressur innen 20 minutter etter bading, spise et stort måltid eller trener.

Øvelser for DeQuervain er senebetennelse

De Quervain er senebetennelse (seneskjedebetennelse) fører vanligvis sårhet eller en brennende følelse mellom håndleddet og tommelen. Betennelse i dette området kan ofte føre til hevelse. Dette kan faktisk føre til at sener å pipe (crepitus) som de beveger seg mellom tunnelen av wristbones. Enkelte øvelser kan bidra til å lindre betennelser og smerte samt bygge styrke og stabilitet i håndleddet.

Om De Øvelser

Styr betennelse med is og hvile før du starter et treningsprogram. Når din første hevelse og betennelse har stilnet, kan trening bidra til å fremme blodstrøm til flexor og extensor sener i håndleddet. Blood inneholder helbredende egenskaper som oksygen og viktige antioksidanter (dvs. vitamin C). Varm opp med de grunnleggende tøyningsøvelser som de vil øke fleksibiliteten og mobiliteten i håndleddet. Styrke øvelser vil bidra til å stabilhåndleddet og avlaste trykket for de berørte sener. Med mindre annet er spesifisert, gjøre tre sett med 10 repetisjoner for hver øvelse. Hold hver bevegelse i fem sekunder.

Vurdere å utføre disse øvelsene selv etter at du får over senebetennelse problem. De kan bidra til å forhindre tilbakefall av de Quervain eller andre typer håndleddet senebetennelse. Også, når du gjør håndleddet krøller eller øvelser med vekter, bør du vurdere å utføre dem med sunn håndleddet for å balansere styrke i begge håndledd.

Tøyningsøvelser

Hold armen til siden med albuen bøyd. Lag en knyttneve med å krølle fingrene over tommelen. Sakte bøye hånden oppover så langt du kan, og hold den posisjonen. Deretter bøyer hånden nedover og hold den posisjonen. Gjenta som foreslått ovenfor.

Hvil hånden (håndflatene opp) på et bord. Trykk lillefingeren med tommelen og hold den posisjonen.

Grab fingrene og trekke tilbake på både hånden og fingrene, holder den posisjonen i fem sekunder. Slapp av, deretter gjenta. Når du har utført de tre sett med 10 repetisjoner, bøy fingrene i den andre retningen og hold dem der.

Styrke Øvelser

Klem en tennis eller gummiball i fem sekunder, deretter slappe av. Gjenta denne øvelsen for tre sett med 10 repetisjoner som alle de andre.

Hold en hammer eller boks med grønnsaker i hånden med håndflaten vendt nedover. Løft hammeren opp så langt du kan, og deretter senke den. Gjenta denne bevegelsen og bruke gradvis tyngre gjenstander som håndleddet styrke øker.

Plasser en stor strikk rundt fingrene og tommelen. Sakte åpner hånden og utvide strikken med tommelen og fingrene. Hold denne posisjonen og slappe av.

Bruk også lette manualer og utføre håndleddet krøller og omvendt håndleddet krøller på kanten av benk eller kneet. Håndflaten vil være vendt oppover under håndleddet krøller. Bare løfte vekten opp og deretter ta det ned med bare håndleddet. Dette styrker flexor muskler og sener, de du bruker for å gripe gjenstander. Gjør omvendt håndleddet krøller på samme måte, bortsett fra med håndflaten vendt nedover. Denne øvelsen fungerer strekkmusklene, de du pleide å utvide strikken i forrige øvelse (se referanser 1 og 2 for mer informasjon om håndleddet øvelser. Også noen av disse øvelsene er illustrert i Reference 3).

Massasje terapi for Wrist Tendinitt

Når håndleddet felles blir betent, noe som resulterer i smerte og irritasjon, er tilstanden kalles senebetennelse. Senebetennelse er forårsaket av gjentatt bruk av sener i håndleddet, slik at folk som utfører de samme bevegelsene regelmessig, for eksempel fabrikkarbeidere, idrettsutøvere og folk som bruker en datamaskin tastatur eller mus hele tiden, er utsatt for håndleddet senebetennelse.

Behandling

Healing håndleddet senebetennelse krever hviler det berørte området. Lindre smerten kan ta så lenge som tre uker med hvile, og full helbredelse kan ta flere ekstra uker. Bruke håndleddssparsomt, og bare på måter som ikke forårsaker smerte, er viktig. Glasur håndleddet når den ikke er i bruk bidrar til å hindre hevelse og gir den sener tid å helbrede.

Under tilhelingsprosessen, massasje kan anvendes for ytterligere helbredelse og lindring av smerte. Hvis du leier en massør for dette arbeidet, se etter noen med erfaring med senebetennelse pasienter. Fortell din massør om din tilstand før du begynner massasjen slik at han eller hun kan finne de hovne sener å bedre lindre smerte.

Self-Massage

For noen håndleddet senebetennelse lider, hjelper selv-massasje lindre smerter og betennelser. Det er triggerpunkter i underarmen som kan bli massert for å bidra til å redusere smerte av senebetennelse i håndleddet. Et spesielt område på underarmen er ansvarlig for de fleste bevegelser av håndleddet, og fokusere på dette trykkpunkt vil gi betydelig smertelindring. Finne dette punktet ved å finne benete knotten på utsiden av albuen og flytte nedover underarmen litt til du føler en stikker bump. Dette er en stor sene gruppe. Flytte bare en tomme lenger ned i underarmen finner du en stor trykkpunkt. Når du legger press på den, skal det føles øm å ta på.

Når du finner sted, prøv å bruke friksjon massasje. Denne enkle massasje teknikk er gjort ved å bevege fingrene over området der det er mest øm. Disse slag bør flytte over sener - noe som betyr over underarmen - i stedet for opp og ned. Begynn med å bruke moderat trykk før det fører til noe ubehag. Hvis det ikke er ubehag i det hele tatt, er du på feil sted eller tilstand du har er sannsynligvis ikke senebetennelse. Hvis det er for smertefullt å ta på, trykke på mer lett. Hvis du ikke orker å røre den i det hele tatt, bør du ikke bruke massasje som en form for behandling.

Når du begynner å massere området, bør ubehag avta etter ett eller to minutter. Hvis ubehaget forblir den samme eller øker i intensitet, er massasje teknikk ikke fungerer og bør stoppes. Hvis det ikke avtar, øker trykket til du føler ubehag igjen og massasje i ett til to minutter mer. Ubehaget skal avta igjen. Øke presset igjen og fortsette å massere området. Etter ett eller to minutter massasje på dette trykket, må du slutte å massere og ice området i to minutter eller inntil området er nummen for å unngå betennelse. Denne massasjen teknikken er ideell for senebetennelse og kan gjøres opp til tre ganger per dag.

Årsaker til klemte nerver

En klemt nerve kan være smertefullt resultat av en kronisk degenerering av skivene i ryggraden, eller den kan være lokalisert andre steder i kroppen. Når du har en klemt nerve, kan det være smertefullt å utvide armene eller bena, flytte halsen eller sitte i en lengre periode.

Identifikasjon

En klemt nerve er smerte eller ubehag oppleves når en nerve er fanget mellom to bein, eller når det er press blir satt på nerve av noen annen omstendighet. Når en nerve er i klem, symptomer inkluderer sterke smerter, en prikkende følelse i de ytre ekstremiteter og nummenhet. Hvis venstre ubehandlet, kan musklene i området som har gått nummen begynner å bli svekket.

Spinal Årsaker

En av de vanligste årsakene til en klemt nerve er en herniated eller svulmende plate i ryggraden. Dette kan være et resultat av traumer til baksiden, eller det kan skje over en periode på flere år som skivene degenerere og begynner å presse ut av ryggraden. Når en plate herniates, stikker en del ut av ryggraden og setter press på nerver i ryggraden. Smerte kan variere, avhengig av hvilken del av ryggraden blir påvirket.

Håndledd og albue

Gjentatte aktiviteter ved hjelp av underarmen eller håndleddet, for eksempel å skrive eller spille et instrument i mange år, kan føre til en tilstand som kalles carpal tunnel syndrom. Som muskler og sener i håndleddet begynner å hovne opp, legger de press på median nerve som går ned i håndleddet. En lignende situasjon kan utvikle seg i albuen når sener og muskler det hovne opp og legge press på ulnar nerve. Dette er kjent som tennisalbue.

Gikt

Leddsykdommer, så som artritt, også kan føre til en klemt nerve. En person med leddgikt har ledd som er hovne og stive. Dette legger press på nerver rundt felles. I noen tilfeller kan betennelse forårsaket av artritt bringe på overdreven aktivitet i cellene som er ansvarlige for benvekst. Disse akselerert celler vokser små utspring av bein kalt bein spurs. Bone spurs kan noen ganger legge press på nervene.

Trauma

Du kan også få en klemt nerve fra et traume eller en skade som fører til intern hevelse eller arrvev.

Hvordan behandle de Quervain er senebetennelse

De Quervain er senebetennelse er en tilstand der skjede, eller fôr, i sene i håndleddet blir hoven og begrenser bevegelse av senen. Det påvirker senen på tommelen område av hånden din. Hvis du lider av det, vil du oppleve smerte og ubehag i tommelen og håndleddet. Det er gjort verre av repeterende bevegelser som involverer bevegelige håndleddet side til side eller gjør en klype bevegelse med tommelen. Skrive, spille piano og hagearbeid er ofte skyldige i å bringe på de Quervain er senebetennelse.

Bruksanvisning

Bruk en splint eller en spenne til å immobilisere tommelen og håndleddet. Hold dem rett til å tillate senen å hvile. Ha på seler når du skriver eller gjør repeterende bevegelser aktiviteter.

Unngå bevegelser som er repeterende helt, når det er mulig. Sett av tid for hånden til å hvile mellom handlinger.

Unngå å bevege tommelen i en knipe bevegelse. Bruk den andre hånden når det er mulig. Unngå å krysse tommelen over håndflaten.

Unngå side-til-side bevegelser med håndleddet. Plukk din hånd opp når du strekker deg for tastene på tastaturet, i stedet for å snu håndleddet.

Alternativ oppvarming pads og is behandlinger på tommelen og håndleddet. Påfør en behandling annenhver time.

Ta anti-inflammatoriske medisiner for å redusere hevelse og lindre mindre smerter. Sørg for at over-the-counter smertestillende er ikke-steroid.

Snakk med legen din om kortikosteroid injeksjoner for å lindre hevelse.

Delta på alle fysiske eller ergoterapi avtaler og følge opp med alle foreskrevne styrkeøvelser. Ikke hopp øvelser som disse er utformet for å lindre smerte, styrke musklene, og redusere eventuelle irritasjon i sener.

Tips og advarsler

 • Når glasur eller oppvarming håndleddet og tommelen, gjelder ikke direkte varme eller kulde. Du vil ønske å bruke et kjøkkenhåndkle eller vaske tøy mellom isen eller varmekilde og huden din for å unngå skade på huden. For varme og is, gjelder behandling i 20 minutter om gangen.
 • Hvis du følger alle disse trinnene og retninger av helsepersonell, og du fortsatt ikke opplever lettelse, kan legen anbefale kirurgi for å bidra til å redusere smerte og irritasjon. Operasjonen er en poliklinisk prosedyre der legen din vil kutte i skjeden i sene og avlaste trykket det forårsaker.
 • Før du begynner noen hjemme behandlinger, snakke med helsepersonell.

Hvordan bruke Anti-Pain Armbånd

Hvordan bruke Anti-Pain Armbånd


Magnetiske armbånd - også kjent som anti-smerte armbånd - blir brukt som en CAM (komplementær og alternativ medisinsk) tilnærming til smerter som stammer fra leddgikt, revmatoid artritt eller artrose. Den smertelindring denne type armbåndet gir stammer fra sine magneter, som bevirker et magnetisk felt som samvirker med kroppen; målretting både smerter og betennelser i områder som håndleddet, hånd, albue, skulder og arm. Ifølge en studie utført av halvøya Medical School, som omfatter bruk av magnetiske armbånd i din livsstil kan hjelpe smerte; Imidlertid bør de bare brukes som en gratis behandling.

Bruksanvisning

•  Plasser den anti-smerte armbånd rundt det berørte håndleddet. Sett håndleddet gjennom armbåndet åpning hvis du har et åpent armbånd, eller hekte armbåndet er låsen og hekte den på igjen for å feste den rundt håndleddet.

Plasser magneter på armbåndet under håndleddet. Hvis du har et åpent armbånd, går åpningen på nedre del av håndleddet. For andre typer armbånd, posisjonerer armbåndet er låsen under håndleddet.

Bruk armbånd i løpet av dagen. Om natten kan du holde det på eller ta den av. Du kan plassere din armbånd på bestemte områder for korte perioder av tid til å behandle smerte. Du trenger ikke å holde magnetene på en gitt området kontinuerlig å motta komfort.

Tips og advarsler

 • Bruk aldri en anti-smerte armbånd hvis du bruker medisinsk utstyr som en insulinpumpe, pacemaker eller defibrillator. Magnetene på armbåndet kan føre til disse enhetene slutter å fungere som den skal.
 • Ikke legg armbåndet på, hvis du har et sår på håndleddet som ikke har grodd.

Hvordan identifisere Carpal Tunnel Syndrome Risikofaktorer

Hvordan identifisere Carpal Tunnel Syndrome Risikofaktorer


Carpal tunnel syndrom oppstår når nervene i din carpal tunnel, en liten passasje som forbinder fingrene 'nerver og sener med håndleddet, blir presset og overspente. Mens folk ofte identifisere carpal tunnel syndrom som en betingelse utviklet gjennom datamaskinen overforbruk, er sannheten at den vitenskapelige koblingen mellom de to er ikke absolutt. Mange andre hånd og håndledd aktiviteter også bære risikofaktorer. Les videre for å lære mer om hvordan du kan identifisere carpal tunnel syndrom risikofaktorer.

Bruksanvisning

•  Observer hvor ofte du utfører repetitive handlinger, som bøyer håndleddene på en vinkel nedover, vekk fra resten av armen. Det er den primære posisjon som setter belastning på carpal tunnel nerver og sener, og du kan være i fare hvis du delta i aktiviteter som gjentatte ganger og konsekvent understreker håndleddene.

Vær forsiktig hvis du har lidd alvorlig hånd eller håndleddet skader, brannskader eller bein pausene i regionen for din carpal tunnel.

Finn ut om du ble født med en smalere carpal tunnel ved å ha røntgen av håndleddene, hendene og armene tatt. Du vil ha økt risiko for carpal tunnel syndrom hvis du var.

Se nøye for symptomer på carpal tunnel syndrom som du alder. Den ledende aldersgruppen blant personer diagnostisert med carpal tunnel syndrom er 40 til 60 spredning.

Identifisere kjønnsbaserte risikofaktorer: kvinner er omtrent tre ganger mer sannsynlig enn menn for å utvikle carpal tunnel syndrom.

Ta din medisinske historie i betraktning. Du har økt risiko for å utvikle carpal tunnel syndrom hvis du har hatt noen av følgende tilstander: leddgikt, diabetes, hypotyreose, Cushings sykdom og Raynauds sykdom.

Identifisere ytterligere risikofaktorer. Hvis du beholde vann på grunn av nyre eller hjerteproblemer, er du på økt risiko. Visse medisiner og fysiske forhold kan også øke risikoen, inkludert menopause, graviditet, amming, tar p-piller, høyt blodtrykk narkotika eller kortison.

Hint

 • En liste over yrker som kan føre til risikofaktorer for utvikling av carpal tunnel syndrom inkluderer de som gjør tung bruk av elektroverktøy, samt enhver samlebånd arbeid som holder håndleddene bøyd i en vinkel til armen.
 • Arbeid med et ergonomisk tastatur og et skriveunderlag som holder håndleddene skikkelig forhøyet hvis jobben din krever at du er ved datamaskinen mye.
 • Se din lege umiddelbart hvis du opplever vedvarende smerter, prikking, nummenhet eller svakhet i fingrene, håndflaten og håndleddet. Når carpal tunnel nerver har blitt anstrengt, er det heller ikke uvanlig for smerte og ubehag for å strekke seg hele veien opp til albuen og til og med skulderen.

Bowling & senebetennelse

Bowling & senebetennelse


Håndleddet senebetennelse (også kjent som seneskjedebetennelse), en medisinsk tilstand som involverer irritasjon og betennelse i sener rundt håndleddet felles, er mest vanlig hos personer som drive sine håndledd gjennom repetitive bevegelser, inkludert de som bolle på en jevnlig basis. En tilstand som kalles Bowler sin senebetennelse er lett forebygges, men hvis utviklet kan ta alt fra noen dager til noen måneder å fullstendig helbrede.

Mennesker i fare

Folk som bowle to eller flere ganger per uke er på en høy risiko for å utvikle Bowler er senebetennelse, særlig de som bruker tungt vektet bowlingkuler (15 eller £ 16.), Siden vekten kan sette betydelig press på håndleddet felles med gjentatt bruk. Eldre folk er mer utsatt for denne tilstanden enn yngre voksne, siden sener blir mer sprø og mister elastisitet med alderen.

Årsaker

En vesentlig årsak til Bowler sin senebetennelse er en feilaktig montering ball. Hvis fingerhull i ballen er for løse, har en bowler å presse hånden for å holde på den når bowling, med fokus ekstra press på håndleddet. Når du trener riktig bowling teknikk, bør ballen lede arm og hånd gjennom det meste av bowling bevegelse, skape og opprettholde et momentum som aldri bør legge for mye press på håndleddet. En annen viktig årsak er utålmodighet mens bowling, noe som kan føre til for mye repeterende kasting i for kort tidsperiode. Andre viktige årsaker inkluderer bowling før vi lar en annen håndleddsskade å helbrede og håndleddet felles svakhet på grunn av genetikk.

Symptomer

Krysset sener nærmest beinet er generelt de hardest rammede områdene. Begynnelsen tegn på Bowler er senebetennelse inkluderer en minimal mengde av smerte bare når håndleddet er under stress. Som tiden går, kan denne smerten øke betydelig, som forekommer gjennom det meste, om ikke alle, deler av dagen. Håndleddet kan også bli stiv, betent, svulmet opp, og varmt og / eller rødt. Disse symptomene ikke bare gjøre bowling en smertefull handling, men også andre aktiviteter som involverer repetisjon av håndleddsbevegelse (for eksempel å skrive en e-post eller helle en kopp juice) kan være smertefullt også.

Behandlinger

Det er noen hjemme-behandlinger du kan utføre hvis du tilfeldigvis utvikle Bowler er senebetennelse. Immobilisere den berørte håndleddet ved å plassere den i en splint eller støpt vil bidra til å redusere eventuelle betennelser. Innpakning en ispose i et håndkle og trykke den mot håndleddet et par ganger om dagen vil etter hvert bidra til hevelsen går ned. Av og til vil ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner (for eksempel ibuprofen) bidra til å redusere både betennelse og hevelse.

Forebygging

Varmer opp håndleddet er en effektiv forebygging for Bowler er senebetennelse. Det innebærer noe mer enn å strekke og bøye håndleddet i en rekke retninger. Vri håndleddet rundt 360 grader et par ganger før du plukker opp ballen kan også hjelpe i oppvarmingsprosessen.

Følelser av Pins & Needles i kroppen

Følelser av Pins & Needles i kroppen


De fleste har opplevd at pins-og-nåler følelse etter å ha sittet i lang tid eller sovne i en vanskelig posisjon. Dette symptomet er kjent som parestesi. Selv opplever parestesi fra tid til annen er ganske vanlig, kan parestesi som oppstår ofte være et tegn på en alvorlig helsetilstand. Snakk med legen din dersom du lider av kronisk parestesi.

Press på Nerver

Den vanligste årsaken til parestesier er press på nervene. Du kan lide av parestesi hvis du sitter med bena krysset eller sove med armen under hodet. Når du endrer posisjon og fjerne trykket, bør følelsen tilbake til nervene. Selv ubehagelig, er parestesi som oppstår på grunn av utilsiktet press på nerver vanligvis ikke noe å bekymre seg for.

Klem Nerve

Parestesi er et vanlig symptom assosiert med en klemt nerve. Carpal tunnel syndrom er en form for klemt nerve, der sener i håndleddet blir betente og trykk på nerver i håndledd og hånd. Behandling for carpal tunnel kan inkludere iført en spenne, hvile din hånd og håndledd, fysioterapi, kirurgi eller medisiner, ifølge Mayo Clinic. Klemte nerver også forårsake isjias, der isjiasnerven som ligger i nedre del av ryggen blir klemt av en skiveutglidning, forårsaker smerte og parestesier i bena og føttene. Behandlingstilbud er lik de for carpal tunnel syndrom.

Multippel sklerose

Parestesier som skjer ofte kan være et tegn på multippel sklerose. Andre symptomer på multiple sklerose omfatter en nummenhet eller svakhet i armer eller ben, som ofte forekommer på den ene side eller halvdel av kroppen på en gang, i henhold til Mayo Clinic. Synstap, svimmelhet og tretthet er andre vanlige symptomer. Personer som lider av multippel sklerose kan også lider av følelser av "elektrisk sjokk," bemerker Mayo Clinic.

Andre betingelser

En rekke andre forhold kan føre til parestesier. Over forbruk av alkohol kan skade nerver, som fører til nevritt, eller betennelse av nerver. Diabetes kan også føre til at kjente pins-og-nåler sensasjon. Reseptbelagte medisiner du tar kan føre parestesi, så la legen vite om du lider av kronisk parestesi, som en justering i medisineringen kan stoppe symptom. Hyperventilering kan også forårsake parestesi.

Hvordan ha Riktig Wrist Positioning å hindre Carpal Tunnel

Hvordan ha Riktig Wrist Positioning å hindre Carpal Tunnel


Carpal tunnel syndrom er en betennelse i median nerve og sener i håndleddet. Feilaktig håndledd posisjonering er vanligvis årsaken. Folk som tilbringer mye tid ved datamaskinen ofte lider av carpal tunnel syndrom som gjør folk som jobber ringe for gripende objekter, for eksempel tømrere, bygningsarbeidere og frisører. Riktig håndledd posisjonering kan hindre mye av håndleddet smerte fra carpal tunnel syndrom.

Bruksanvisning

Redesign arbeidsområdet til å være så ergonomisk som mulig. Bruk en ergonomisk utformet tastatur for å holde håndleddene i en carpal tunnel vennlig posisjon. Installer en pullout tastatur hylle hvis du ikke har en, så når du skriver at du kan plassere håndleddene til å ikke flex bakover mer enn 20 grader.

Juster stolen riktig, og dette vil gjøre en stor forskjell i hvordan du plasserer håndleddene. Hold stolen høy nok til å ha føttene på gulvet. Underarmene skal være på nivå med tastaturet. Se etter en stol som har en rygg designet for å imøtekomme kurven på ryggen.

Ta hyppige pauser fra å skrive for å hvile håndleddene. Carpal tunnel syndrom forverres med repeterende bevegelser, så bryte opp dine aktiviteter.

Strekk håndleddene og armene når du tar en pause. Økt sirkulasjon kan holde hevelse og betennelse ned.

Hold hendene varme for å øke sirkulasjonen i håndleddene. Fingerløse hansker er tilgjengelig på nettsteder for carpal tunnel pasienter.

Prøv håndleddet splinter, også tilgjengelig på nettet eller fra legen din, for å holde håndleddene i en nøytral stilling mens du skriver eller skriver.

Hint

 • Noen kontormøbelforretninger spesialister på ergonomiske møbler og kontorutstyr. Sjekk gule sider. Bare omstruktureringen arbeidsområdet kan minske symptomene dramatisk.
 • For alvorlig betennelse, bør du kontakte legen din.
 • Carpal tunnel kirurgi, også kalt carpal tunnel utgivelsen, er tilgjengelig for kronisk og alvorlig carpal tunnel syndrom.

Wrist Tendinitt Recovery

Senebetennelse er en tilstand som forårsaker irritasjon og betennelse i en sene. Håndleddet er en vanlig sted for senebetennelse å utvikle, og det kan sterkt begrense normal hånd og arm funksjon i alvorlige tilfeller. Flere behandlingstilbud eksisterer for å hjelpe fart leddet senebetennelse utvinning.

Bracing

Iført en håndleddet spenne eller skinne for å støtte og immobilisere håndleddet kan bidra til å redusere håndleddet senebetennelse smerter og betennelser og hjelp hastighet helbredelse. Det er håndleddet spesifikke bukseseler tilgjengelig, inkludert borrelås bukseseler, som kan kjøpes, eller enkle gasbind og / eller medisinsk tape kan brukes til å lage en spenne.

Anti-inflammatoriske medisiner

Behandling av håndleddet tendinitt smerter og betennelser med bruk av anti-inflammatoriske smertestillende medikamenter, aka NSAIDs, kan bidra til raskere tilheling og utvinning av de berørte bløtvev. Disse medisiner, for eksempel Tylenol eller Advil, kan tas på som nødvendig grunnlag som symptomer vedvarer.

Rest

Bare hviler det berørte håndleddet og beskytter den mot overdreven eller unødvendig bruk er ofte tilstrekkelig håndleddet senebetennelse behandling som kan bidra til å redusere smerte og hastighet utvinning.

Lys Stretching

Som håndleddet tendinitt smerter og betennelser begynner å avta, forsiktig strekke og flytte den berørte håndleddet i hele sin normale bevegelsesutslag kan bidra til å forbedre håndleddet fleksibilitet og styrke og hastighet helbredelse. Regelmessig strekke berørte håndleddet kan også bidra til å forhindre håndleddet senebetennelse fra repeterte.

Steroid injeksjon

For alvorlige og / eller kroniske tilfeller av håndleddet tendinitt, kan et steroid injeksjon gjøres direkte inn i det betente sene være nødvendig å redusere sene smerte og betennelse. Steroidinjeksjoner er generelt godt tolerert og svært effektiv på å lindre smerte.

Hvordan diagnostisere Wrist Pain

Den menneskelige håndleddet består av åtte carpal bein og et komplekst nett av leddbånd og nerver. Disse åtte carpal bein støtte området som kalles carpal tunnel. Carpal tunnel inneholder median nerve og sener. Håndleddet er en av de vanligste områdene av skade. Håndleddet er brukt i å skrive og visse yrker. Det er også brukt i en rekke sportslige aktiviteter, for eksempel tennis, boksing og fotball. Denne repeterende bevegelse av visse aktiviteter gjør at noen mennesker mer utsatt for håndleddet smerte. Det er mulig å effektivt diagnostisere håndleddet smerte.

Bruksanvisning

•  Se etter eventuelle endringer i form av håndleddet bein. Hvis man finne ut ved inspeksjon at det er en endring i form, kan det være en håndleddsbrudd. Et røntgenbilde av den berørte hånden vil gi deg resultater. Dersom røntgen viser ingen fraktur, og deretter håndleddet kan ha blitt sprained.

Hvis smertene kom fra en gjentatt bevegelse eller om det ble gjort verre av en idrett eller jobb, så kan det være leddet senebetennelse.

Hvis opplever nummenhet i fingrene eller smerte i håndleddet, hånd eller arm, spesielt når bøye håndleddet, så kan det være kompresjon av den mediale nerve, kalt carpal tunnelsyndrom.

Hvis opplever smerte når gripe et håndtak, kan det være fra tennisalbue.

Hvis deres er en klump eller hevelse på baksiden av håndleddet, kan det være en ganglion cyste, en vanlig sene cyste.

Hvis deres er hevelse, misfarging eller smerte i huden, eller en rød strek oppover armen ledsaget av feber, så kan det være en infeksjon i håndledd, hånd eller arm.

Se på ledd og finne ut om de er hovne og ømme. Hvis ja, så det kan ha håndleddet leddgikt eller urinsyregikt.

Hvordan sjekke Your Heartbeat

Når du ønsker å sjekke hjerterytme, hva du egentlig gjør er å måle hastigheten på pulsen. Hjertefrekvens måles ved å telle slag per minutt (BPM) av ditt hjerte. Du kan sjekke pulsen for å finne ut om du trener på et optimalt tempo, eller av helsemessige årsaker.

Bruksanvisning

Hvordan sjekke Your Heartbeat

•  Start stoppeklokken og sette den et sted som du kan se det lett. Peke din venstre hånd mot gulvet, håndflaten vendt opp. Mens du kan også føle pulsen i armen og nakken, sjekke håndleddet er den enkleste og mest sikker-brann måte å måle din BPM.

Bruk de to første fingrene på høyre hånd til å trykke fast, men ikke for hardt på venstre håndledd, rett under tommelen. Fingrene skal være der benet møter sene på håndleddet. Det kan ta litt å bevege seg rundt, men du vil være i stand til å føle pulsen.

Vent et øyeblikk, når du har funnet din puls, for å være sikker på at det er å slå regelmessig og med samme mengde styrke. Når du er klar, se på stoppeklokken og telle hvor mange pulser du føler deg i tjue sekunder. Multiplisere tallet med tre for å bestemme din BPM.

Tips og advarsler

 • Hvis pulsen føles svak og uregelmessig, kan det være lurt å sjekke med legen din.