Digidexo.com

linfrø olje mot rynker

Bivirkninger av linfrø olje kosttilskudd

Linfrøolje er avledet fra frø av lin anlegget. Linfrøolje har en rekke helsemessige fordeler, men det finnes forholdsregler som må tas hensyn til når du tar det sammen med visse medisiner. Folk blir behandlet for diabetes, schizofreni, prostatakreft eller hjertesykdommer er oppmerksom mot linfrø olje kosttilskudd.

Bruksområder

Linfrøolje inneholder alfa-linolensyre (ALA), en essensiell fettsyre. ALA har vist seg å nytte dem som lider av hjertesykdommer, inflammatorisk tarmsykdom, leddgikt, og andre helseplager. Noen studier viser at linfrø kan bidra til å forhindre eller avverge kreft.

Allergiske Reaksjoner

Linfrøolje kan forsinke opptaket av visse legemidler eller næringsstoffer. Allergiske reaksjoner hos noen mennesker har en uforklarlig utslett, elveblest, kløe, hevelse og pustevansker.

Blodfortynnende medisiner

Linfrøolje kan øke effekten av blodfortynnende medisiner. Disse inkluderer aspirin, warfarin (Coumadin) og clopedigrel (Plavix).

Blood Sugar medisiner

Tar flaxssed olje kosttilskudd kan øke fastende blodsukkernivået. Personer med diabetes og de som bruker Glucotrol, Metformin, Micronase eller insulin blir frarådet å ta linfrø olje kosttilskudd.

Alvorlige bivirkninger

Høye doser av linfrø olje kan føre til lett blåmerker og blødninger som ikke stopper. Diaré, er tegn på en strek og alvorlig hodepine blitt rapportert.

Økt risiko for prostatakreft

Forskning tyder på at en diett høy i ALA, den viktigste komponenten i linfrøolje, kan øke risikoen for prostatakreft.

Betraktninger

Listen over fordeler fra å legge linfrø olje til en diett er lang. Noen ernæringseksperter mener det å være den mest viktig supplement ved siden av en multivitamin. Hvis du tar medisiner, ta kontakt med helsepersonell før du tar linfrøolje.

Fiskeolje vs linfrø olje

Fiskeolje og linfrøolje har mange likheter og forskjeller. Mens de er en rik kilde for essensielle fettsyrer, de skiller seg i form av fettstoffer. Når du velger hvilken olje å ta, holde disse fakta i tankene.

Betydning

Ifølge American Institute for Cancer Research, har den typiske amerikanske dietten en omega-6 fettsyrer (finnes i vegetabilske oljer) til omega-3 fettsyrer forholdet mellom 10: 1 og 15: 1. Dette forholdet er knyttet til en rekke sykdommer. Potente kilder til omega-3 fettsyrer, linfrøolje og fiskeolje kan tippe at forholdet mot sunnere ideelle forhold på 4: 1 for kostholdet ditt. Dette forholdet er assosiert med lavere forekomst av kreft og hjertesykdommer.

Omega-3 fettsyrer

Fiskeolje inneholder dokosaheksaensyre (DHA) og eikosapentaensyre (EPA). Du vil finne det meste alfa-linolensyre (ALA) i linfrøolje. Legemet må omdanne ALA til DHA og EPA som skal brukes i kroppsfunksjoner.

Heart Health

Fiskeolje kosttilskudd kan redusere høyt blodtrykk, høye triglyseridnivåer og hjertesykdom, mens sammenhengen mellom hjerte helse og linfrø olje er ikke så sterk. Hos personer med en historie med hjerteinfarkt, linfrøolje gjør imidlertid redusere risikoen for å få et nytt hjerteinfarkt. Det reduserer også risikoen for dødelig hjerteinfarkt.

Vegetarisk kilde til omega-3 fettsyrer

Linfrøolje er et vegetarisk alternativ til fiskeolje. En ss. av linfrøolje inneholder omkring 7 g av ALA, som kan være substituert i 1 g av fiskeolje.

Linfrøolje Forholdsregler

Leger vanligvis anbefales at gravide og ammende kvinner unngår linfrøolje. Oljen kan stimulere menstruasjon, som er potensielt skadelige for gravide.

Fiskeolje Forholdsregler

Unngå å ta store mengder fiskeolje. For mye kan øke sjansen for neseblod.

Er linfrøolje Bad?

Linfrøolje er en kilde for omega-3-fettsyrer, spesielt alfa-linolen fettsyrer. Som andre kosttilskudd, men kan linfrøolje har bivirkninger i visse tilfeller.

Funksjoner

Linfrøolje, også kjent som linfrø olje, er presset fra frøene av linfrø.

Funksjon

Linfrøolje kan brukes til å behandle leddgikt og høyt kolesterol, ifølge National Center for komplementær og alternativ medisin (NCCAM).

Typer

Se etter linfrøolje i vitamin delen. Du finner linfrø olje enten som en kapsel eller som en væske.

Betraktninger

The University of Maryland Medical Center advarer mot bruk av linfrøolje for å behandle tilstander som diabetes og schizofreni. Personer med disse forholdene kan ikke være i stand til å konvertere omega-3 fettsyren ALA.

Lagring

Linfrøolje skal være nedkjølt, eller det vil bli harsk. Holdbarheten for linfrøolje er seks til åtte uker.

Advarsel

Linfrøolje kan forstyrre visse medisiner og andre kosttilskudd. Sjekk med legen din om mulige interaksjoner.

Retningslinjer for bruk av linfrøolje kapsler

Retningslinjer for bruk av linfrøolje kapsler


Linfrøolje er avledet fra linfrø plantefrø. Linfrøolje i kapselform er en populær supplement for det formål å øke mengden av essensielle fettsyrer i dietten. Linfrøolje kapsler inneholder den essensielle fettsyren alfa-linolensyre (ALA), som legemet svinger opp på omega-3 fettsyrer i fiskeoljen; eicosapentaensyre (EPA); og dokosaheksaensyre (DHA). Omega-3 fettsyrer som finnes i linfrø olje kapsler kan redusere betennelser i kroppen og bidra til å forhindre kroniske sykdommer - som eksempel leddgikt og hjertesykdom - og bidra til lavere kolesterol.

Retningslinjer for bruk av linfrøolje kapsler

•  Ta kontakt med lege eller helsepersonell før du tar linfrø olje kapsler. Folk tar blodfortynnende eller blodsukkersenkende medisiner bør ikke ta linfrø olje kapsler uten legekonsultasjon. Unngå linfrøolje hvis du har høye blod triglyserider. Ifølge University of Maryland Medical Center, bør folk som lider av diabetes, schizofreni, makuladegenerasjon eller prostatakreft unngå linfrø olje for det formål å øke deres nivå av omega-3 fettsyrer og bør i stedet øke inntaket gjennom kosten kilder. Gravide eller ammende kvinner bør ikke ta linfrøolje.

Velg den mest passende merke og type linfrø olje kapsel. Linfrøolje er funnet i flytende og softgel kapsler. Ifølge University of Maryland Medical Center, er av høyeste kvalitet linfrø olje kapsler produsert av ferske pressede frø, behandles i mørke forhold under 100 grader F, og er pakket i mørke beholdere av glass eller plast fordi lys og varme lett ødelegge oljen. Noen linfrø olje kapsler inneholder også vitamin E for å hindre videre harskning. Kvalitet produsenter av linfrøolje garantere deres produkt for å være fri for tungmetaller som kvikksølv og bly.

Følg instruksjonene fra en medisinsk faglig om hvor mange kapsler du skal ta. Også lese doserings retninger på kapselen flasken som linfrø olje kapsler kommer i forskjellige doser. Dosen vil avhenge av mengden av essensielle fettsyrer du allerede får fra din diett og noen bestemt tilstand du behandler med linfrøolje. Ifølge Mayo Clinic, er en typisk dose ett femtinitti spiseskjeer en dag, tilsvarende til en til to kapsler daglig.

Spre dosering av linfrø olje i løpet av dagen dersom du bruker mer enn én linfrø olje kapsel. Ta en i morgen med frokost og en om kvelden med middag hvis du tar to daglig.

Ta linfrø olje kapsler på egen hånd og ikke på samme tid som andre kosttilskudd eller medisiner. Linfrø kan påvirke hastigheten som næringsstoffer fra andre muntlige kosttilskudd er absorbert.

6. Se opp for bivirkninger, og avslutte bruken av linfrø olje kapsler dersom du opplever problemer. Ikke ta linfrøolje hvis du er allergisk mot linfrø eller andre ingredienser innenfor kapselen. Kvalme, oppkast og magesmerter er rapportert i sjeldne tilfeller.

Oppbevar linfrø olje kapsler riktig, i kjøleskapet innenfor den opprinnelige ugjennomsiktig flaske emballasje. Siden linfrøolje lett kan harskne når det kommer i kontakt med varme, lys og oksygen, bør du ikke lage mat med det.

Hint

  • Mens noen eksperter mener linfrøolje har samme omega-3 fordeler som fiskeolje, er kroppen ikke så effektiv på å konvertere ALA fra linfrøolje inn i omega-3 fettsyrer som allerede finnes i fiskeoljer; derfor linfrø olje kan ikke være så effektiv.
  • Ikke nok vitenskapelig informasjon foreligger om sikkerhet for å gi linfrø olje kapsler til barn.
  • Ikke påfør olje fra linfrø olje kapsler på skadet hud eller åpne sår.
  • Linfrøolje kan øke blødninger så bruk med forsiktighet hvis du planlegger å gjennomgå et kirurgisk inngrep.

Fiskeolje kosttilskudd Vs. Linfrøolje

Fiskeolje og linfrøolje er flerumettede fettsyrer som finnes i matvarer og er tilgjengelig i kosttilskudd. Begge inneholder omega-3 essensielle fettsyrer og er nødvendige i et sunt kosthold.

Effekter

Essensielle fettsyrer inkluderer omega-3, omega-6 og omega-9; en balanse mellom alle tre er anbefalt av National Institutes of Health. Essensielle fettsyrer støtter den reproduktive, hjerte, immunforsvaret og nervesystemet. De regnes som "essensielle" fordi kroppen ikke kan lage dem - de må forbrukes. Fiskeolje og linfrøolje inneholder omega-3.

Funksjoner av fiskeolje

Fiskeolje er en kilde til vitamin A og D, og ​​bidrar til å regulere kolesterol. Den har de omega-3-fettsyrene eikosapentaensyre og dokosaheksaensyre, som bidrar til å redusere betennelse i hele kroppen.

Funksjoner av linfrø olje

Linfrøolje er en av naturens rikeste kilder til omega-3, som har 50 prosent mer omega-3 enn fiskeolje. Anbefales for veganere og vegetarianere, beskytter den mot hjertesykdom, betennelse, for tidlig aldring av huden og øker gode kolesterolet.

Bivirkninger

Ifølge National Center for komplementær og alternativ medisin, kan høye doser av fiskeolje samhandle med blodfortynnende og høyt blodtrykk medisinering. Flax kosttilskudd kan forverre forstoppelse hvis ikke tatt med nok vann.

Advarsel

Rådfør deg med helsepersonell hvis du legger til en ny supplement til kosthold, hvis du er gravid eller ammende, eller vurderer å gi omega-3 tilskudd til et barn.

Slik konverterer Linfrøolje til EPA og DHA

Slik konverterer Linfrøolje til EPA og DHA


Linfrøolje, en enkel olje laget trykke linfrø, er høy i omega-3 fettsyrer, kjent for å være bra for hjertet helse og forebygging av slag, blant andre helsefordeler. Imidlertid inneholder linfrøolje kun den "foreldre" omega-3-forbindelse, alfa-linolensyre, eller ALA. Mens ALA har verdi for din helse, "datter" omega-3 fettsyrene eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA), som finnes naturlig i fettvevet i mange fisk, er ansett som mer viktig for helsen. Heldigvis, kan mennesker konvertere ALA til EPA og DHA, selv om noen sier prosessen er ineffektiv og folk ville være bedre å konsumere EPA og DHA direkte av, for eksempel, tar fiskeolje kosttilskudd. Fiskeolje har sine egne problemer, selv om, som høye nivåer av toksiner som kvikksølv og dioksin i enkelte produkter, mens linfrøolje er et forholdsvis rent produkt. Nyere undersøkelser tyder på at en sunn diett vil øke effektiviteten som ALA omdannes til EPA og DHA.

Slik konverterer Linfrøolje til EPA og DHA

•  Kutt ned på forbruket av mat med høyt omega-6 fettsyrer. Disse er vanlig i stekt mat og oljer som oftest brukes til steking, slik som maisolje, så vel som i margarin og kjøtt fra dyr reist på korn istedenfor grønn vegetasjon. Omega-3 og omega-6 fettsyrer i hovedsak kjempe mot hverandre, men siden den gjennomsnittlige vestlige kosthold inneholder 10 til 20 ganger så mye av sistnevnte som den tidligere, det er ikke en rettferdig kamp, ​​og mindre ALA omdannes til EPA og DHA fordi de enzymer som omdanner ALA er hemmet av omega-6 fettsyrer. Cutting tilbake på omega-6 matvarer kan bety at en spiseskje linfrøolje vil gi alle omega-3 fettsyrer kroppen trenger for god helse.

Legg vitaminer B3, B6 og C, samt sink og magnesium, til kosthold hvis du ikke får tilstrekkelige nivåer i maten du spiser. Disse all støtte de enzymer som omdanner ALA til DHA og EPA. En enkel blodprøve vil avdekke eventuelle mangler.

Unngå overdreven bruk av alkohol. Alkohol hemmer konverterings enzymer som produserer EPA og DHA.

Fordeler og risikoer for Linfrøolje

Fordeler og risikoer for Linfrøolje


Linfrøolje, ifølge Mayo Clinic, er en rik kilde til en omega-3 fettsyrekomponenten, alfa-linolensyre (ALA). Selv om svært spioneringen som gunstig, Mayo eksperter oppmerksom på at lite vitenskapelig bevis eksisterer som støtter effekten av linfrø i noen form, inkludert olje, for positive helseutfall. Selv om det kan være risiko forbundet med linfrø forbruk, er de milde og relativt sjeldne.

Potensielle fordeler

På alle punkter - alt fra diabetes til å tørke øyne syndrom til høyt blodtrykk til høyt kolesterol - Mayo Clinic bemerker "uklart vitenskapelige bevis" om linfrøolje evne til å forebygge og behandle sykdom. Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin (NCCAM) bemerker at løselig fiber finnes i linfrø gjør det til et passende avføringsmiddel. The University of Maryland Medical Center (UMMC) forklarer at det i mange tilfeller, inkludert mulige innvirkning på kolesterolnivået og hjertet, har omega-3 fettsyrer har vist seg å gi resultater. I form av linfrøolje, skjønt, slik suksess har ikke blitt duplisert, per mars 2010. Dette er fordi kroppen strever med å konvertere ALA i linfrøolje i hvilke typer omega-3 fettsyrer som finnes i fiskeolje.

Tradisjonell og teoretisk tenkning hevder at flaxseeds og linfrø olje er effektive i behandling av alt fra biploar lidelse til en forstørret prostata til urinveisinfeksjoner, rapporterer Mayo Clinic.

Risiko

Overall, eksperter fra Mayo Clinic, NCCAM og UMMC er enige om at flaxseeds og linfrø olje er generelt godt tolerert. Dyrestudier har produsert flere bivirkninger av linfrø overdose inkludert pusteproblemer, svakhet, problemer med å våkne og kramper eller lammelser. Diabetespasienter bør være forsiktig, ifølge Mayo Clinic, som omega-3 i linfrøolje kan føre til økte blodsukkernivået. NCCAM råder drikke masse vann med linfrø produkter for å hindre forstoppelse eller mindre sannsynlig intestinal blokkering forbundet med sin fiberinnhold. NCCAM advarer også mot å ta linfrø produkter med medisiner som de kan forstyrre kroppens evne til å absorbere medisinen.

Dosering og Typer

UMMC leger anbefaler å ta 1 til 2 spiseskjeer eller kapsler med linfrøolje per dag. Linfrøolje inneholder ca 7 gram ALA og 130 kalorier per spiseskje. UMMC bemerker at 7,2 gram linfrø olje tilsvarer ca 1 gram fiskeolje. Linfrø kan også tas i frø samt mel skjemaet.

Fordeler med å ta linfrøolje

De helsemessige fordelene av linfrøolje har vært kjent i århundrer, og folk har vært tidkrevende det like lenge. Flax olje er funnet i utallige moderne mat, både ved hjelp av vitenskapelig forskning i helse og forbrukernes etterspørsel. Linfrøolje har tre viktigste ingrediensene som gir den sitt rykte: omega fettsyrer, lignans og fiber. Men det inneholder mange flere ingredienser som gir ekstra fordeler.

Hva er linfrøolje?

Linfrøolje, også kjent som linfrøolje (Linum usitatissimum), er et kosttilskudd som har utspring i de vestlige kanadiske Prairies i form av en blå blomst, spesielt fra frøene selv. Mye som andre kosttilskudd, slik som den kjente fiskeolje, gir det mange viktige ingredienser mot dine daglige inntak. Linfrøolje inneholder omega-6 og omega-9-fettsyrer, magnesium, fiber, protein, sink, kalium, lecithin og B-vitaminer, og gir også ca 50% mer omega-3 oljer enn fiskeoljer.

Helse Basics

Linfrøolje har vist seg å være nyttig for mange områder og systemer i kroppen, fra immunsystemet, det kardiovaskulære system og nervesystemet til den reproduktive system og leddene. Noen av syrer oljen inneholder bidra til å redusere kolesterolnivået og forebygge blodpropper. Linfrø oljer også hjelpe forkorte healing ganger for forstuing og blåmerker, øker forbrenningen og kan også bidra til å forbedre syn og fargesans.

Forebygging og fordeler

Inntak av disse oljene kan gi mange umiddelbare helsemessige fordeler, men også bistå i forebygging av vanlige helseproblemer senere i livet. For eksempel har linfrøolje vist seg å behandle tilfeller av depresjon, bidra til å lindre allergier, lindre noen symptomer på astma, og selv stopper utviklingen av mange former for kreft, mest fremtredende brystkreft, prostatakreft og tykktarmskreft. Andre antioksidanter som finnes i linfrøolje kan bidra til å forhindre hjertesykdommer.

Inntak og bruksområder

Den anbefalte dosen av linfrøolje er omtrent 1000 mg, tas mellom en til tre ganger om dagen. Dette kan oppnås enten gjennom kapsler (standard oralt inntak kapsler), eller frøene selv som du kan legge til dine måltider. Merk at det kan ta opp til et par uker for å merke noen resultater. Du kan også slå opp ulike oppskrifter på nettet som involverer linfrø, som muffins, brød brød og andre ulike matvarer, som kan gi deg alle de samme fordelene uten å bekymre deg for å ta kapsler.

Betraktninger

Linfrøolje har vist seg å gi mange helsemessige fordeler til dem som tar det, men husk at individuelle forhold må tas i betraktning. Som med alle supplement, er det en god idé å kontakte legen din før du starter noe nytt, spesielt når det kunne ha en så stor innvirkning. Fordelene nevnt kanskje ikke gjelde for alle, og resultatene vil absolutt variere.

Hvordan å miste vekt med kokos og linfrøolje

Kokosolje og linfrø olje nyte popularitet som vekttap kosttilskudd. Begge oljer kan gi andre helsemessige fordeler også. Kokosolje er spesielt spioneringen for sunnere hud og hår, og linfrø for å fremme sunne kolesterolet. Arbeide disse kosttilskudd i din diett for vekttap krever noen know-how, og en vilje til å venne deg til deres smaker.

Hvordan å miste vekt med kokos og linfrøolje

•  Se etter virgin kokosolje på en vitamin butikk eller en helsekostbutikk. Du bør finne flasker med linfrøolje med lignans i nedkjølt delen av den samme butikken. Virgin kokosolje er kaldpresset, noe som betyr at viktige næringsstoffer blir ikke ødelagt. Tilsvarende er den beste kvalitet linfrøolje kaldpresset i tillegg. Hold linfrø olje nedkjølt til enhver tid, og ikke bruke det i matlaging, som oppvarming ødelegger sine gode egenskaper. Kokosolje kan oppbevares på et kjølig og tørt sted.

Ta den foreslåtte dose for kokosolje (1 ss. Daglig), ifølge Ingrid Kohlstadt, er MD Kokosolje ofte spises rett fra skjeen for skjoldbrusk-støtte, opp til 3 ss. daglig. Men for vekttap formål, er det best å erstatte den vanlige matolje med kokosolje, i stedet for å legge ekstra kokosolje til kosthold. Virgin kokosolje beholder den karakteristiske smaken av kokosnøtter, så det kan være lurt å starte med å sauteing mat med smaker som ikke kolliderer, for eksempel reker eller kylling. Når du er vant til smaken, prøve kokos olje med egg, biff, eller andre matvarer ikke vanligvis servert med kokossmak.

Ta den foreslåtte bruk for linfrøolje (også 1 ss. Daglig). Linfrøolje har en ideell forbrukes ved å blande inn yoghurt eller cottage cheese. Ifølge protokoller fra Johanna Budwig, Ph.D., de probiotiske proteiner i yoghurt eller cottage cheese la oljen bli vannløselig, noe som øker aktiveringen i kroppen. Selv de som liker nutty smaken av flaxseeds kan bli skremt av den fettete tekstur og sterk smak av kaldpresset olje blandet med cottage cheese. Fruktige yoghurt i ett med smaken, men teksturen ikke kan unngås. Men dette er den mest effektive måten å introdusere linfrø olje inn i kroppen, og de helsemessige fordelene er absolutt verdt den karakteristiske tekstur.

Arbeid oljer i kostholdet ditt gradvis, spesielt hvis du ikke allerede forbruker sunne oljer gjennom kosten eller kosttilskudd. Enten arbeid i en olje på en gang, eller begynne med halvparten av den foreslåtte bruk av begge oljer.

5-støtte vekttap innsats med trening og sunn mat valg. Både kokosolje og linfrø olje kan øke metthetsfølelse, slik at du kan naturligvis lyst til å spise mindre. En brasiliansk studie viser at over en 12-ukers periode, forbruker kokosolje i tillegg til sunt kosthold og mosjonsvaner fremmer tap av magefett. Det er ingen fast frist for å miste vekt med kokos og linfrø oljer, men som med alle kosttilskudd, gi prosessen litt tid til å jobbe --- tre måneder, gi eller ta, avhengig av din situasjon.

Hint

  • Linfrøolje er kjent for å øke metthetsfølelse, så ta dette rett før din største måltidet på dagen. Aldri kjøpe unrefrigerated linfrøolje, og ikke kjøpe olje uten lignans. Hvis du bare ikke kan tolerere smaken av linfrøolje, vurdere sliping flaxseeds over cottage cheese eller yoghurt.
  • Linfrø er en kilde til fytoøstrogener, og kan ha en østrogenlignende effekt på kroppen. For noen kvinner, er dette ønskelig; tar fytoøstrogener kan tilby støtte for symptomer på overgangsalder som hetetokter. Imidlertid er sikkerheten av slike kosttilskudd som heftig debattert som hormonbehandling for kvinner. Fytoøstrogener og østrogen har begge blitt koblet med økte samt redusert risiko for brystkreft. Hvis du er under en lege omsorg for noen relatert problem, diskutere med legen din alle kosttilskudd du ønsker å ta.

Linfrøolje og Vekttap

Ifølge WeightLossNutrition.org, inneholder linfrøolje Omega 3 og Omega 6, essensielle fettsyrer som hjelper kroppen å bryte ned mat og fordøye den. Linfrø olje kosttilskudd dietter som kanskje ikke har nok fettsyrer i det allerede.

Vekttap fordeler

Linfrøolje har vekttap fordeler på grunn av sine essensielle fettsyrer. Disse syrene hjelper til med fordøyelsen og øke våre kroppens energireserver, sier Verdens sunneste Foods hjemmeside.

Andre fordeler

Linfrøolje har mange helsemessige fordeler bortsett fra generell vekttap. Linfrø er en god kilde til fiber, og fiber er en viktig del av et sunt kosthold som reduserer risikoen for å utvikle visse typer kreft og hjertesykdommer.

Typer av linfrø

Snarere enn piller, noen mennesker blande hele eller malt flaxseeds i maten deres. Hele flaxseeds er funnet i dagligvarebutikk bulk binger og linfrø olje piller er funnet med vitaminer og andre kosttilskudd.

Hvor mye du skal ta

Den generelle anbefalt dose linfrøolje er 1000 mg om dagen, som vanligvis er beløpet i en kapsel.

Når du skal ta Linfrøolje

Linfrøolje bør tas på samme tid som de andre vitaminer. Du bør ta en pille hver dag med dine daglige vitaminer.

Hvordan behandle hypertensjon med linfrø olje

Linfrøolje var en kilde til fiber før folk begynte å bruke den til å gro. Rik på omega 3 fettsyrer som vi alle trenger for å beskytte våre celle mebranes, er det godt for hjertet, betennelse, forstoppelse og senke kolesterolet. Linfrøolje kan også brukes til å senke blodtrykket. Lær om fordelene med linfrø olje og hvordan den skal brukes til behandling av hypertensjon.

Hvordan behandle hypertensjon med linfrø olje

Hvordan behandle hypertensjon med linfrø olje

Nyere forskning viser at linfrøolje, som er tilgjengelig i flytende og kapselform, kan senke blodtrykket og holde hypertensjon under kontroll. Velg den formen som passer best for deg.

Ta tre spiseskjeer med linfrøolje hvis du velger flytende form. Hvis du foretrekker kapselform, les instruksjonene på flasken for dosering informasjon.

Linfrøolje kan brukes til matlaging i stedet for vegetabilsk olje, men den mister noen ernæringsmessig verdi ved eksponering for varme og lys, slik at dosen kan måtte justeres dersom du koker med det.

Linfrøolje kan blandes med mat og drikke.

Hint

  • Ved hjelp av linfrøolje i stedet for vegetabilsk olje i alle oppskriftene har en svært positiv effekt på blodtrykket.
  • Ikke bruk linfrøolje solgt for planting eller maling for alt annet enn det formålet det er ment.
  • Ikke kjøp mer linfrø olje enn du vil bruke i 2 uker. Den har kort holdbarhet og kan ødelegge.

Linfrøolje Fordeler

Linfrøolje, også kjent som linolje, er et kosttilskudd som fordeler mange viktige aspekter av din helse. Det har vært mange studier av effekten av linfrø olje som en del av et kosthold og helse regime. Resultatene fra disse studiene viser at alle store system i kroppen er positivt påvirket av linfrøolje.

Sirkulasjonssystemet

Studier har vist at linfrøolje er rik på omega-3 fettsyrer, noe som fører til lavere kolesterol, hindrer blodpropp, senker blodtrykket og øker immunitet.

Nerver, muskler og ledd

Linfrøolje kan forkorte tiden det tar for musklene å komme seg fra anstrengelse, samt påskynde den tiden det tar å helbrede fra forstuinger og blåmerker. Blir noen ganger brukt Denne oljen ved behandling av muskel-sklerose og andre degenerative nerve-og muskelforstyrrelser. Det er også nyttig til å lindre smerte artritt.

Vekttap

Mange dieters sverger ved effektiviteten av linfrøolje for å miste vekt. Linfrøolje øker stoffskiftet, energi og utholdenhet gjør vekttap virke lettere.

Bein, tenner og negler

Linfrøolje er blitt vist å forbedre kroppens opptak av kalsium, noe som fører til sterkere, tenner, ben og negler.

Hudproblemer

Linfrøolje blir brukt i behandling av mange hudsykdommer, slik som eksem, psoriasis, og til og med flass. Det er også gunstig for å fremme sunn hud tone, og kan bidra med noen allergiske reaksjoner.

Ser fordelene

Linfrøolje tar en stund å bli absorbert i kroppen, så det kan ta en stund før du ser en positiv effekt av å legge linfrø olje til kosthold.

Hvordan å få vekt med linfrøolje

Hvordan å få vekt med linfrøolje


Linfrø har 120 kalorier per spiseskje. Dette skulle gjøre det lett å få vekt med linfrøolje, men problemene er faktisk å få oljen inn i kroppen. Å spise oljen i seg selv er ikke veldig spiselig for de fleste, og om oljen er kokt, så du mister omega fettsyrer fordeler (antioksidant aktivitet). Trikset er å skjule olje eller å blande det slik at fet tekstur ikke holde deg fra å spise det.

Hvordan å få vekt med linfrøolje

•  Lag din egen majones bruker linfrøolje. Kast to eggeplommer i en blender med 3-ss sitronsaft (ferskpresset gjør en forskjell), en klype hvit pepper, og en 1/4 teskje salt. Bland det og tilsett 1/3 kopp linfrøolje til blandingen. Legg paprika, sort pepper, sennep pulver, eller andre krydder etter smak. Majones vil være gul siden det er ekte majones (ikke butikk-kjøpte type). Den majones bør holde i kjøleskap i minst tre dager.

Lag en vinaigrette ved å bruke linfrøolje. Tradisjonelle vinaigrettes er bare laget med olivenolje og eddik ristet sammen i en halv og en halv blanding hver gang før de skal brukes (siden olje og eddik ikke bo blandet). Bruk en eddik av ditt valg (jeg foretrekker rødvin eddik som er så kalt fordi den er laget av druer) blandet med linfrøolje. Bruk linfrøolje blandet med extra virgin olivenolje å legge til smaken eller bruke den av seg selv. Ha ingrediensene i en krukke, legg på lokk og rist godt før du heller på salat. Tilsett salt og pepper til salat etter vinaigrette, slik at det holder seg til de salatblader og salt ikke gå seg vill i garderoben før det blir til bladene.

Lag din egen peanøttsmør med linfrøolje. Kast to kopper peanøtter i blender og slå den på. Nøye legge til flere peanøtter til blender. Fjerne håndtaket fra lokket med en vri slik at lokket har en liten åpen hull i toppen. Som peanøtter begynner å blande, og du legge til flere, vil naturlige oljer danne. Når du har nok peanøttsmør, hell hele blandingen i en krukke og avkjøl. Den neste dagen, skumme olje ut av toppen og tilsett linfrøolje i stedet. Linfrøolje er sunnere alternativ og, selv om alle de peanøttolje ikke vil bli borte, vil den bli redusert. Prøv andre nøtteslag for moro skyld.

Lag en krydret olje. Sett linfrø olje i blender. Bruk en liten mengde (1/8-cup) vil gjøre. Skrap frøene ut av chilipepper og slippe dem inn i en morter. Når du har en halv kopp frø, knuse frøene og kaste dem i blender. Bland olje og frø blandingen på pulser to andre lange. For å redusere styrken av oljen, kaste i resten av paprikaen og fortsette å blande (uten stilkene). Hell denne oljen inn i en tom / ren babymat jar. Sett på lokket og avkjøl i en uke før bruk. Hvis krydret olje er for varmt, bruke andre urter og krydder for å oppfinne dine egne smaker.

Lag en kremet spredning. Blande linfrøolje med smør å myke smøret og gjøre et oppslag. Legg en myk ost og basilikum for ekstra smak. Sette dette direkte på toast eller brød. Dette er en fantastisk erstatning for kremost og en måte å få en betydelig dose av linfrøolje.

Hint

  • Kjøle linfrøolje (og noe som du gjør med den) for å opprettholde styrke og holde oljen fra å gå harsk. Smak på olje når du først kjøpe den og kaste den bort hvis det smaker harskt (noen ganger beskrevet som en maling-olje smak). Harsk olje er giftig siden oksidert fett er til stede. Kontroller oljeinnimellom for å se om det er harsk. Hold oljen vekk fra lys og fuktighet. Bare kjøpe oljen hvis det kommer i ugjennomsiktige flasker eller flasker som ikke tillater lys gjennom dem.

Hva er bruk av linfrøolje?

Hva er bruk av linfrøolje?


Linfrøolje er det samme som linfrøolje og er et kosttilskudd. Flax olje er avledet fra frøene av lin anlegget. Det har ikke alle de samme fordelene som linfrø selv har. Det har noen helsemessige fordeler i henhold til University of Maryland Medical Center.

Alfa-linolensyre (ALA)

Linfrøolje inneholder alfa-linolensyre. Dette er bare en av en gruppe av syrer som tilhører den omega-3-fettsyre-gruppen.

Omega-3 Fatty Acid

Selv ALA tilhører den omega-3-gruppe, har den i seg selv ikke har alle de samme fordeler som de to andre syrer av denne gruppe har.

Hjertesykdom

Linfrøolje kan hjelpe til å redusere risikoen for hjerteinfarkt som er dødelig.

Generelle fordeler

Linfrøolje bidrar til å redusere betennelse, hjelpemidler i blodplater fungerer, arytmi og blod fartøy helse.

Beste bruk

Linfrøolje er best brukt når du er i en diett plan som også omfatter de to andre syrer (omega-3 og omega-6) for å styrke immunforsvaret og bekjempe mange helseproblemer, og med kreft.

Hva er fordelene med å ta linfrøolje?

Linfrøolje kommer fra lin anlegget kalt Linum usitatissimum. Det antas at linfrøolje og lin anlegget ble først brukt i Egypt. Linfrøolje består av flere stoffer fremme god helse. Alfa-linolensyre (ALA) er en syre som er en del av omega-3-fettsyre-familien. Linfrøolje inneholder også lignans som fremmer godt hjerte helse og et sunt immunsystem.

Fordeler

Linfrøolje er en flott måte å legge på omega-3 fettsyrer i kostholdet ditt. De omega-3 fettsyrer er avgjørende i kognitiv og atferdsmessig funksjon hos voksne og barn. Omega-3 fettsyrer er også gode verktøy for å fremme normal vekst og utvikling for folk i alle aldre.

Høy Kolesterol

Studier viser tegn på omega-3 fettsyrer fra linfrø olje kan oppgradere kolesterolproduksjonen hos personer med høyt kolesterol. På grunn av omega-3 fettsyrer som finnes i linfrøolje, kan daglig inntak øke gode kolesterolet i mennesker.

Hjertesykdom

ALA kan redusere risikoen for hjertesykdom hos mange mennesker. ALA kan gjøre blodplatene mindre klebrige og kontroll arytmi. ALA fremmer også god blodåre helse og reduserer inflasjonen i hjertet. Omega-3 fettsyrer er bevist å senke blodtrykket.

Kreft

Forbruker linfrø olje kan redusere veksten av svulster hos kvinner med brystkreft. Sammen med omega-3 fettsyrer, inneholder linfrøolje kjemikalier som kalles lignans som bidrar til å forebygge kreft. Lignaner fungere som antioksidanter som er kjent for å redusere utviklingen av kreft.

Tørre øyne

Linfrøolje er en fin måte å stoppe tørre øyne. Tørre øyne oppstår når du har for lite et ytre lag av olje i tear film av øyet. Når du har en mangel på olje i øyet, fordamper vannet fra øyet. Omega-3 fettsyrer kan bekjempe tørre øyne ved å gjøre olje glands produsere nok olje til pels øyet når du bruker linfrø olje.

Fordeler med linfrø olje Caps

Linfrøolje kapsler inneholder den essensielle fettsyren alfa-linolensyre (ALA), en Omega-3 fettsyre. Ifølge Vita Medica, er den typiske amerikanske dietten mangler i dette næringsstoffet. De få kildene til ALA inkluderer linfrøolje, valnøtter og vegetabilske oljer. Linfrøolje kan være fordelaktig for tørr hud samt noen hudsykdommer som psoriasis og eksem. Det kan også være nyttig i andre medisinske tilstander, selv om videre studier kan være nødvendig for å bekrefte resultatene.

Hjertesykdom

Den mest fordelaktige aspekt av linfrøolje kapsler kan være å redusere risikoen for hjertesykdommer. Ifølge University of Maryland Medical Center, er en dødelig hjerteinfarkt mindre sannsynlig hvis kostholdet er rikt på ALA. Linfrøolje har en positiv effekt på blodplater, blodårer, hjerterytme og betennelser. Hvis du allerede har hatt et hjerteinfarkt, kan linfrøolje fremme påfølgende hjerte helse.

Kolesterol

Linfrøolje kapsler kan senke kolesterolnivået i blodet. Ifølge Mayo Clinic, har noen studier vist at både total kolesterol og low-density lipoprotein nivåer redusert med bruk av linfrø og linfrøolje. Folk på en middelhavsdiett, som inkluderer en balanse mellom omega-3, omega-6 og omega-9 fettsyrer, har vanligvis gode kolesterolet, ifølge University of Maryland Medical Center.

Menopause

Mens studier er ennå ikke avgjørende, tidlige studier viser at linfrøolje capusules kan bidra til å lindre milde menopausale symptomer, ifølge Mayo Clinic. E. Conrad Hicks, MD, bord sertifisert fødselslege-gynekolog på Nordøst OB-GYN i Fort Wayne, Indiana, anbefaler linfrøolje som en del av en menopausal vitamin diett i en online artikkel i Women Today.

Andre betingelser

Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) symptomer kan forbedres ved bruk av linfrøolje. Tørre øyne syndrom, forbundet med en autoimmun tilstand som kalles Sjøgrens syndrom, kan forbedres ved å ta linfrøolje kapsler muntlig. Linfrøolje kapsler kan også være nyttig i behandling av autisme, migrene, magesår, emfysem, lupus og panikkanfall.

Sikkerhets / advarsler

Som med alle urter og kosttilskudd, har den amerikanske Food and Drug Administration ikke regulere deres sikkerhet, renhet eller styrke. Du bør rådføre deg med lege før du tar noen urter eller kosttilskudd, da de kan også samhandle med dine nåværende medisiner. Det anbefales ikke at du tar linfrøolje under graviditet eller mens du ammer. Ifølge Mayo Clinic, har dyrestudier vist skadelige effekter under graviditet og amming.

Hva er fordelene med linfrø olje kosttilskudd?

Linfrøolje brukes som et kosttilskudd, og har blitt kreditert med å levere en rekke helsemessige fordeler.

Funksjoner

Linfrøolje ble anskaffet enten som en væske eller i en kapsel, og kan tas oralt for å behandle en rekke fordøyelses-og sirkulasjonsforstyrrelser, så vel som for å senke kolesterol og for å behandle hud-irritasjoner. Linfrø kommer fra lin anlegget, og frøene er kaldpresset. Oljen ikke bærer en lang holdbarhet, men dens egenskaper forblir intakt når det er i tillegg form.

Teorier / Spekulasjoner

Linfrøolje har blitt rapportert å lette overgangsalderen syptoms, selv om undersøkelsene ikke er endelige. Tillegget er anti-inflammatoriske egenskaper kan også bidra til å lindre smerter i brystene under menstruasjon.
Ofte inkludert i vekttap kosttilskudd, er linfrøolje ikke i seg selv et vekttap hjelpemiddel, som det ikke har vist seg å undertrykke appetitt eller brenne fett.

Fordeler

De antioksidanter som finnes i linfrøolje er gunstig for hjertet og immunsystemet. Sine helbredende egenskaper kan behandle eksem, tørr hud, arr og andre hudsykdommer. Linfrøolje inneholder omega-3 fettsyren alfa-linolensyre (ALA), som kan bidra til lavere lipider. Den inneholder også omega-6. Disse essensielle fettsyrene hjelper oksygenering av blodet og lavere insulin nivåer.
Pasienter som har hatt hjerteinfarkt kan ha nytte av ALA-rike dietter. Hjertepasienter kan ha nytte av linfrø olje, da det kan bidra til lavere blodtrykk og kolesterolnivå. Bruken av linfrø olje kosttilskudd har også senket low-density lipoprotein (eller "dårlig" kolesterol), ifølge enkelte studier.

Potensiell

Linfrøolje kan også gi noen psykiske fordeler. Det kan skjerpe hukommelse, bedre konsentrasjon, og løft stemninger.

Misforståelse

Ifølge Mayo Clinic, har linfrøolje ikke tjene som et avføringsmiddel, heller ikke skryte anti-kreft egenskaper. Oljen inneholder ingen fibre fra linfrø.

Advarsel

Gravide bør utvise forsiktighet når du tar linfrøolje. En studie utført ved University of Montreal, fant en økning i premature fødsler når kvinner tok linfrø olje kosttilskudd i de to siste trimester.

Linfrøolje Farene

Kosttilskudd, selv om naturlig og full av potensielle helsemessige fordeler, kan utgjøre mulige risikoer, herunder bivirkninger og legemiddelinteraksjoner, akkurat som noen over-the-counter eller reseptbelagte stoffet kan.

Blodfortynnende

Linfrøolje kan øke effekten av blodfortynnende. Dette kan være farlig, i noen tilfeller, men fordelaktig i andre, for eksempel ved kombinasjon med aspirin for hjertesykdom.

Diabetes Drugs

Flax olje og blod-sukker-senkende midler kan føre til en økning i fastende blod-sukker nivåer, noe som kan øke behovet for diabetes medisiner.

Forholdsregler

Før du tar linfrøolje som kosttilskudd, er det nødvendig å diskutere alle medisiner med en kvalifisert lege for å bestemme mulige interaksjoner og bivirkninger.

Kreftrisiko

Ground linfrø kan tilby beskyttelse og fordeler, men linfrøolje er forbundet med en økt risiko for menn å utvikle prostatakreft. Linfrøolje øker også risikoen for å utvikle makuladegenerasjon, mens bakken linfrø kan gi beskyttelse.

Absorpsjon

De som lider av schizofreni eller diabetes kan ikke være i stand til å konvertere linfrøoljen i en omega-3 skjema som er lett absorberes i kroppen og i stedet bør få omega-3 fra maten.

Legemiddelinteraksjoner

Linfrøolje kan forsinke prosessen av et medikament inn i det absorberende legeme når medikamentet og linfrøolje er tatt på samme tid.

Fordeler med linfrø olje vs fiskeolje

Fordelene med fiskeolje er mye større enn de av linfrøolje. Dokosaheksaensyre (DHA) og eikosapentaensyre (EPA) er to av de viktige fettsyrene som gir gunstige resultater for en rekke helsemessige forhold. Begge finnes i fiskeolje, men ikke i linfrøolje.

Linfrøolje

Linfrøolje inneholder alpha-linolemic acid (ALA), en omega-3 fettsyre som også finnes i andre oljer som soya og raps, men i mindre mengder. ALA gir ikke de samme fordelene som DHA og EPA. Produsenter av linfrøolje hevder at ALA omdannes av kroppen til DHA og EPA. Det er imidlertid bare en meget liten mengde av ALA, mindre enn 1 prosent, som kan bli konvertert til DHA og EPA, i henhold til Bella nettet. Du må forbruke linfrøolje ved liter for å få mengden av DHA og EPA i en enkel 3-oz servering av laks.

Fish Oil

Fiskeolje ikke inneholder DHA og EPA, og noen av fordelene inkluderer redusert betennelse; lavere risiko for Alzheimers sykdom, hjertesykdom, hjerneslag, prostata-og brystkreft; lindring av PMS og overgangsalder symptomer; diabetes forebygging og økt hjernens funksjon. For å oppnå fordelene av fiskeolje, anbefales det at du spiser fisk som inneholder omega-3 fettsyrer, som laks, tunfisk, sardiner og ørret.

Kolesterol

Det er velkjent at fiskeolje kan bidra til lavere triglyserider. Triglyserider er en type fett som er lagret av kroppen din når du inntar overflødige kalorier. Triglyseridnivåer måles når du har en kolesterol screening. Høye triglyseridnivåer kan føre til åreforkalkning (åreforkalkning). Linfrøolje har liten eller ingen effekt på triglycerider eller kolesterol. The Food and Drug Administration har godkjent en resept-styrke fiskeolje for behandling av høyt kolesterol. Ulempene er at høye doser av fiskeolje kan sette deg på et høyere risiko for store blødninger på grunn av blodfortynnende, og noen mennesker har den bivirkning av fishy-tasting burps.

Hjertesykdom

Fiskeolje reduserer risikoen for død for mennesker som har lidd et hjerteinfarkt. Men forskning har vist at risikoen for hjerteinfarkt selv redusert med 59 prosent når høye nivåer av ALA ble inntatt over en seksårsperiode. Den ALA reduserer C-reaktivt protein, en markør for infeksjon som er forbundet med hjertesykdom. Dette synes å være den eneste enestående fordel med linfrøolje.

Linfrøolje bivirkninger

Linfrøolje kan ha noen alvorlige bivirkninger, inkludert løs avføring, overdreven gass, smertefull betennelse og en høyere risiko for prostatakreft. På grunn av slike store mengder av linfrøolje ville måtte bli konsumert for å oppnå de samme resultater som dem som fiskeolje, det foregående er ikke tilrådelig.

Advarsel

Før du tar noen kosttilskudd av enten tran eller linfrøolje, bør du diskutere det med legen din på grunn av mulige bivirkninger.

Linfrøolje Diet

Linfrøolje, som navnet antyder, kommer fra frøene av en lin anlegget. Mange inkluderer linfrøolje i kosten i dag på grunn av sin mulige helsemessige fordeler. Hvis du bestemmer deg for å bli en av dem, utdanne deg selv på fordelene og snakke med legen din om hvilke former for linfrøolje er riktig for deg.

Innhold

Linfrøolje inneholder alfa-linolensyre (ALA), som er en omega-3 fettsyre. Omega-3 fettsyrer i linfrøolje er svært lik den Omega-3 fettsyrer i fisk som laks. Linfrøolje inneholder også lignans, som er kjemikalier som gir fiber.

Fordeler

Ifølge University of Maryland Medical Center, er ALA i linfrøolje gunstig for pasienter med risiko for hjertesykdom, inflammatorisk tarmsykdom, leddgikt og andre kroniske tilstander.

Omega-3 fettsyrer i linfrøolje bidra til å redusere betennelse, forebygge kroniske sykdommer, fremme normal vekst og utvikling for barn, og fremme kognitiv og atferdsmessig funksjon, ifølge University of Maryland Medical Center.

Skjemaer

Linfrøolje er tilgjengelig i matvarer som brød, frokostblanding og noen bakervarer. Den er også tilgjengelig i flytende og myk gel supplement form. Som mange oljer, vil linfrøolje og linfrø olje kosttilskudd harskne hvis de blir utsatt for varme, så du bør holde linfrø oljeprodukter i kjøleskapet. Kosttilskudd kan også bli ødelagt av lys og oksygen, og det er derfor de kommer i spesiell mørk emballasje.

Anbefalinger

Hvis du velger å ta linfrø olje kosttilskudd, følg instruksjonene på etiketten. De fleste voksne bør ta en eller to kapsler (en til to spiseskjeer) daglig. Barn kan ta linfrøolje, men dette bør kun gjøres under nøye overvåking av barnets lege.

Den enkleste måten å inkludere linfrø (inneholder små mengder olje) i kosten er å slipe opp frø og strø det i korn og salater. Linfrøolje kan også brukes som en erstatning for andre matoljer.