Digidexo.com

cholinergisk

Vanlige stoffer som kan bekjempe Alzheimers sykdom

Vanlige stoffer som kan bekjempe Alzheimers sykdom


Alzheimers sykdom rammer over 5 millioner amerikanere og millioner mer over hele verden. Det er en progressiv, degenerativ sykdom som fører sine lider å miste sine kognitive evner og til slutt, deres fysiske evner så vel. Bruk av narkotika er spesielt utformet for Alzheimers pasienter bremser denne progresjon, slik at pasienten muligheten til å beholde sitt minne og lette atferdsmessige og emosjonelle bivirkninger også.

Betydning

For de som har blitt diagnostisert med Alzheimers sykdom, reseptbelagte medisiner FDA har godkjent for behandling gir håp for en lengre livskvalitet. Noen medisiner er foreskrevet for dem som lider av mild til moderat Alzheimers, mens andre er foreskrevet for moderate til alvorlige tilfeller. Selv om ingen av disse stoffene er en kur, kan de utsette behovet for opptak av Alzheimers pasient inn på et sykehjem eller langsiktig omsorg anlegget, samt lindrende stress på pleieren mens pasienten bor hjemme.

Funksjon

Alzheimers sykdom reduserer nivåene av acetylkolin, et kjemikalie som er ansvarlig for hukommelse, dømmekraft og tankeprosess. Over tid hjernen til Alzheimers pasient som krymper celler og vev blir ødelagt. Denne forringelse av hjerneceller kan utvikle seg langsomt eller raskt, avhengig av pasienten, med den gjennomsnittlige spenn mellom diagnose og død å være 7 til 10 år. Den vanlige medikamenter som er foreskrevet av leger i behandlingen av denne sykdommen arbeidet ved å beskytte det cholinergiske system, som er systemet ansvarlig for hukommelse og læring. De forhindrer også nivåene av acetylkolin fra avtagende, noe som forlenger forverring av hjerneceller. Det finnes også medisiner som brukes for å lette bivirkninger av Alzheimers som depresjon og hallusinasjoner, slik at pleieren mulighet til skikkelig bistå Alzheimers pasient med hennes daglige levende behov ved å holde henne rolig i hennes miljø.

Typer

Det er hovedsakelig to stoffer som brukes i behandlingen av Alzheimers sykdom. De er kolinesterase-inhibitorer og N-metyl-D-aspartat, eller NMDA-reseptorer. De vanligste hemmere inkluderer Aricept, Exelon og Galantamin. Disse stoffene brukes for behandling av mild til moderat Alzheimers. Aricept bremser tap av kognitiv funksjon hos Alzheimer-pasienter og er ofte brukt i kombinasjon med Memantin for å øke dens fordeler. Exelon er mer gunstig for dem som lider av Alzheimers på en økt rente og har bremset utviklingen mens faktisk forbedre sine kognitive evner. Galantamins ikke bare forbedrer mental funksjon, men også hjelpemidler i de atferdsmessige og psykiske bivirkninger. Dens effekter kan vare i et år eller lenger, og kan styrke over tid. For moderat til alvorlig Alzheimers, er en NMDA reseptor foreskrevet. For tiden, er det bare ett stoff, Memantin, som er tilgjengelig for behandling i denne kategori. Denne medisinen bidrar til å beskytte en overstimulering av aminosyren glutamat, som ødelegger nerver og celler i hjernen og forbedrer kognitiv funksjon i opp til ett år. Antidepressive medikamenter som Prozac og Zoloft brukes til å behandle de følelsesmessige bivirkninger av sykdommen, mens antipsykotiske medisiner som Haldol og Clozaril brukes til å behandle hallusinasjoner og vrangforestillinger som kan resultere i voldsomme fysiske eller verbale utbrudd.

Betraktninger

Av alle mennesker som er diagnostisert hvert 71 sekunder med Alzheimers sykdom, bare halvparten vil dra nytte av medikamenter for tiden tilgjengelig i behandling av sin sykdom. Det anbefales også at før en pasient er foreskrevet medisiner for å behandle de atferdsmessige effekter av Alzheimers, får de en grundig undersøkelse for å være sikker på det ikke er en underliggende medisinsk tilstand som forårsaker sine utbrudd. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, vil pasienten være mindre i stand til verbalt uttrykker noen smerte eller ubehag de kan ha oppstått. Noen av disse årsakene kan være en urinveisinfeksjon, interaksjoner med medisiner de kan ta for andre forhold, eller problemer med sin visjon. Dette er alle forhold som kan behandles enkelt med kortsiktige medisiner, noe som eliminerer behovet for å bli plassert på anti-psykotiske medisiner på lang sikt som bære sine egne uønskede bivirkninger.

Advarsel

Som med alle foreskrevne medisiner, legemidler som brukes til å behandle Alzheimers sykdom har ubehagelige bivirkninger, hvorav noen kan være skadelig for pasientens helse. De vanligste bivirkningene skyldes gastrointestinal irritasjon og er diaré, oppkast, kvalme og hyppig avføring. Pasienten kan også lider av svimmelhet og forvirring, og noen av de verst tenkelige scenarier har inkludert utvikling av magesår og leverskader. Men til tross for risikoen og advarsler, mange fortsatt velger å ta narkotika i håp om at deres sykdom vil utvikle seg langsomt, slik at de kan nyte livet og sin familie bare litt lengre tid.

Hva er de fysiologiske effektene av narkotikamisbruk?

Narkotikamisbruk er misbruk av bevissthetsendrende stoffer med den hensikt å endre bevissthet. Reseptbelagte og over-the-counter narkotika kan misbrukes på samme måte som narkotika og er i stand til å forårsake like alvorlige fysiske effekter. De fysiologiske virkningene av narkotikamisbruk kan være mindre eller alvorlig og varierer i henhold til stoffet inntas.

Depressiva

Depressiva er legemidler som har en beroligende eller sederende effekt på brukeren. Legemidler i denne klassen inkluderer benzodiazepiner, beroligende-hypnotika, alkohol og barbiturater.

Fysiske virkningene av depressivt misbruk inkluderer tap av koordinasjonsevne, sløret tale, respirasjonsdepresjon og nedsatt hjerterytme og blodtrykk. Tilbaketrekking fra noen depressiva kan være farlig eller dødelig i noen tilfeller. Symptomer på depressivt tilbaketrekking inkluderer skjelvinger, anfall, panikkanfall og død.

Sentralstimulerende

Sentralstimulerende midler er effektivt det motsatte av depressiva i at hastigheten de respirasjon, hjertefrekvens og metabolisme. Felles sentralstimulerende stoffer inkluderer kokain, efedrin, piperazinene og amfetamin.

Kortsiktig stimulerende misbruk kan føre til forhøyet blodtrykk, takykardi, vasokonstriksjon og appetitt undertrykkelse, mens effektene av langvarig misbruk inkluderer underernæring, akselerert aldring og bein tap; og økt forekomst av hjerteinfarkt og hjerneslag.

Hallusinogener

Hallusinogene stoffer er brukt for sin evne til å endre brukerens oppfatning av virkeligheten. Mens deres virkninger er i første rekke psykiske, hallusinogener er i stand til å forårsake fysiologiske endringer i tillegg.

Effektene av hallusinogener på kroppen inkludere endringer i blodtrykk og puls, kvalme, oppkast, elev utvidelse og økt følsomhet for smerte.

Dissociatives, Deliriants og sniffing

Dissosiative narkotika inkluderer PCP, ketamin og over-the-counter kulde medisiner DXM. Deres virkninger på kroppen er ofte uforutsigbar og kan inkludere endringer i puls og blodtrykk, hypertermi og redusert følsomhet for smerte.

De fleste deliriants har en anti-cholinergisk virkning, blokkerer neurotransmitter acetylkolin i nervesystemet. De forårsaker en tilstand av forvirring i brukeren og inkluderer legemidler som høydose antihistaminer, Amanita sopp og Datura. Fysiske virkningene av disse stoffene kan være dødelig, og er munntørrhet, takykardi, høyt blodtrykk og tilhørende anti-kolinerge effekter.

Når det kommer til å forårsake varige fysiske skader, sniffestoffer er blant de farligste stoffene tilgjengelig. De virker ved å frata hjernen av oksygen, forårsaker tilstander av endret bevissthet. Legemidler i denne klassen inkluderer toluen (datamaskin støvkost), bensin, lystgass og lim, som alle er inhalert eller "huffed" for sine berusende effekt.

Ifølge nih.gov, kan sniffe misbruk forårsake kvelning, koma, kramper og umiddelbar død. De som overlever kan medføre permanent hjerne, lunge og leverskader blant andre alvorlige problemer.

Advarsel

Hvis du eller noen du kjenner har et rusmisbruk problem, søke profesjonell hjelp for å unngå varige helsemessige konsekvenser. Noen legemidler kan føre til farlige abstinenssymptomer når stoppet brått, så ta kontakt med en lege før du prøver å slutte å bruke narkotika.

Cholenergic bivirkninger

Cholenergic bivirkninger


Kolinerge medikamenter brukes ofte for å behandle glaukom, overdreven svetting og muskelsvakhet. De kommuniserer med kroppens nervesystem og er kun tilgjengelig gjennom en resept fra lege. Pasienter som kan være eller er i dag kolinerge medikamenter noen ganger oppleve ulike bivirkninger. Ved å forstå hva bivirkninger kan forekomme, kan pasientene ta informerte beslutninger om sin egen helse, og vet når det er hensiktsmessig å kontakte sin lege.

Central Nervous System

Kolinergiske legemidler etterligne virkningene av acetylkolin, en neurotransmitter i det perifere og sentrale nervesystemet, også referert til som det parasympatiske system. De nevrologiske bivirkninger er kramper, sløret tale, hes tale og talevansker. Brukere kan også ha problemer med å svelge, lik den type bivirkninger av et slag.

Cardiovascular

På grunn av arten av det parasympatiske nervesystem, kan kolinergiske legemidler påvirke hjertefunksjonen. En mulig bivirkning er redusert hjerterytme, oftere kalt bradykardi. Disse elektriske forstyrrelser i hjertemuskelen forstyrre pumpingen av hjertet og skape en livstruende situasjon. Denne tilstanden er alvorlig og kan føre til hjertestans. Hvis du allerede har en langsom hjerterytme eller hjerteproblemer, bør du bruke denne medisinen med ekstrem forsiktighet.

Muscle

Kolinerge medikamenter forårsake andre bivirkninger følte i muskelsystemet. Brukere kan oppleve muskel kramper og smerter, eller muskelsvakhet. Slike muskulære bivirkninger også påvirke luftveisfunksjoner, noe som resulterer i en redusert evne til å puste, eller puste som er svak og anstrengt.

Digestive

Fordøyelsessystemet styres av det parasympatiske nervesystem, og noen cholinergiske medikamenter kan skape ubehagelige bivirkninger i dette området. Noen pasienter kan oppleve kvalme eller oppkast. Magen kan også stimuleres til å øke fordøyelses syre og pasienter kan oppleve at de har økt spytt.

Øyne

Brukere kan oppleve en endring i deres syn, som øynene evne til å fokusere og refokusere forandrer. Dobbeltsyn, økt rive og elev innsnevring er også bivirkninger av kolinerge medikamenter. Du kan plutselig oppleve konjunktival hyperemi, noe som betyr at det hvite i øynene kan virke blodig.

Andre bivirkninger og forsiktighetsregler

Noen pasienter kan oppleve følelsen av å føle seg svimmel eller uvanlig døsig. Andre pasienter kan utvikle hodepine. Det er viktig å informere forskrivende lege når noen av disse bivirkningene vises mens du tar kolinerge medikamenter. Pasienter med urin eller fordøyelseskanalen hindringer, svulster eller betennelser som fører til blokkering bør unngå å bruke kolinerge medikamenter. De med astma, hypertyreose eller magesår bør bruke disse stoffene med forsiktighet, ettersom kolinerge medikamenter kan forverre disse tilstandene.