Digidexo.com

abscess i tannkjøtt

Hvordan identifisere en abscessed tann

En tann kan bli abscessed skyldes tannkjøttsykdom, tannråte, eller traumer til tannen. En abscess er en infeksjon som kan oppstå enten ved roten av tannen, eller mellom tann og tannkjøtt. Det er vanligvis smertefullt og alltid farlig-once infeksjonen oppstår, kan det spre seg i hele munnen og kroppen din. I noen tilfeller kan en abscessed tann og med føre til død, som gjør tidlig behandling av en abscess avgjørende. For å motvirke denne risikoen, må du være i stand til å identifisere en mulig abscess så tidlig som mulig, slik at du kan få øyeblikkelig legehjelp. Her er hvordan man skal identifisere og abscessed tann.

Bruksanvisning

Hvordan identifisere en abscessed tann

•  En tannpine er ofte det første tegnet på en abscessed tann. Hvis du opplever en bankende smerte rundt en tann, eller ha "skyte" eller gnager smerter i dette området, gjøre en avtale med tannlegen din så snart som mulig. I noen tilfeller kan du oppleve en alvorlig tannpine for en stund, og deretter din tannpine vil gå bort. Men dette betyr ikke at din abscess har gått bort. Når dette skjer, har byllen drept roten av tannen din, men infeksjonen er fortsatt der. Du må fortsatt se din tannlege for riktig behandling.

Smerte mens tygging er en annen vanlig indikator på en abscess. Dette symptomet, kombinert med en tannpine, er nesten et sikkert tegn på en abscessed tann.

Hovne, eller betent, tannkjøtt er et synlig tegn på en infeksjon, og kan også indikere en abscess. Dette symptomet er kanskje ikke så merkbare som de to første, men det er en betydelig tegn på infeksjon.

En dårlig smak i munnen og / eller illeluktende ånde kan være forårsaket av infeksjon, og er en annen god indikator på en abscessed tann. Dette betyr at infeksjonen er drenering inn i munnen din.

En feber, eller en følelse av sykdom, er et annet tegn på en abscessed tann. Disse er godt anerkjent tegn på at kroppen din kjemper en infeksjon.

Hvis tennene er følsomme for enten varm eller kald, kan dette være et tegn på en abscess.

Selv om de to første trinnene er de viktigste symptomene på en abscessed tann, noen av disse trinnene, alene eller i kombinasjon med noen av de andre, kan indikere et problem, og du bør gå til tannlegen så fort som mulig.

Hva er Veneers sykdom?

Veneers er kosmetisk tannlege forbedringer som forbedrer fargen og formen på tennene. Pasienter med tidligere tann forhold, for eksempel tannkjøttsykdom eller ødelagte tenner, kan oppleve mislykkede skallfasetter. Begrepet "skallfasetter sykdom" kan referere til tilfeller der dette har skjedd. Skallfasetter som har mislyktes kan være vanskelig å fjerne, men fjerning anbefales for pasienter med underliggende naturlige tenner krever behandling.

Skallfasetter er satt

På det første besøket, vil tannlegen buff tannen å forberede den ekstra tykkelsen av finér. Etter rasping, gjør tannlegen en støpeform slik at de finerer kan bli formet for å passe til bærerens og plasserer midlertidige finer før permanent deformasjon er klar. Når de endelige finer er fullført, blir de bundet på plass.

Hvem drar nytte av finer

Personer med chipped, misdannede eller misfargede tenner ofte ønsker å få dem rettet, og kan være gode kandidater for veneers. Tennene kan bli misfarget eller skadet fra tobakksbruk, rutine aldring, periodontal sykdom, medisiner og graviditet, som frarøver kroppen av essensielle næringsstoffer som bidrar til å styrke tennene.

Unnlatelse av finer

Når den er riktig bundet til en sunn tann bør finer ikke svikte. Skallfasetter knyttet til usunne tenner, eller de som er lagt inn av noen som ikke er opplært til å gjøre det, kan falle av eller brekke. Tenner som er råtnende under en finér kan bli følsomme for varm eller kald mat. Tannråte kan også forårsake smerte, en stygg smak i munnen, og infeksjoner eller abscesser på tannkjøttet eller ved roten av tannen.

Forebygging

Skallfasetter krever flittig vedlikehold. Regelmessig tannpuss, bruk av tanntråd, og årlige eller halvårlige profesjonelle rengjøringer kan redusere risikoen for syke skallfasetter. Alle som vurderer skallfasetter bør se en tannlege som spesialiserer seg på kosmetisk tannbehandling. Tannlegen bør behandle eventuelle hulrom eller tannkjøttsykdom før påføring skallfasetter.

Behandling

Hvis tennene begynner å råtne under finer, vil finéren må fjernes, og tannråte og tannkjøttsykdom må tas opp. Behandling kan innebære rotfylling terapi, fylling av hulrom eller en spesiell munnvann for avansert tannkjøttsykdom.

Narkotika brukes til å behandle periodontal sykdom

Narkotika brukes til å behandle periodontal sykdom


Bakterier trives i munnen, men sunt tannkjøtt vanligvis forsegle den ut og bidra til å forhindre periodontal sykdom. Usunne tannkjøttet trekker seg tilbake og utsette nerver til bakterier.

Ifølge tannlegen Joseph S.Dovgan, oppstår periodontal sykdom når bakterier i munnen reiser inn i eksponerte tannkjøttet og tennene gjennom laterale og tilbehør kanalene. Når dette skjer, er skaden gjort og spesialisert hjelp er nødvendig. Å behandle periodontal sykdom, tannleger avhengige av ulike medisiner.

Tetracyklin

Tetracykliner (tetrasyklinhydroklorid, doxycyclin og minocycline) blir ofte brukt til å behandle lavkonjunkturen i tannkjøttet og andre problemer forårsaket av periodontal sykdom. De er antibiotika som er brukt i et bredt spekter av sykdommer utsiden av periodontal helse. Ifølge University of Maryland, hjelper denne familien av medisiner redusere betennelse i tannkjøttet og omkringliggende vev. De kan også bidra til å blokkere et protein kalt collagenease som ødelegger vev og bein. Tetracykliner er vanligvis brukes i orale doser, men doksycyklin kan også gis som en aktuell agent for å gi mer direkte behandling.

Klorheksidin

Klorheksidin er et antibiotikum som bidrar til å kontrollere veksten av plakk og forverring av gingivitt. Ifølge RxList nettstedet, er klorheksidin tilbys pasienter i form av chips av tre ulike medisiner: Peridex, PerioChip og PerioGard. Disse brikkene kan plasseres under tannkjøttet til å levere doser antibiotika rett på problemsteder. En bieffekt av klorheksidin er at det kan forårsake flekker på tennene, tannfylling og proteser.

Penicillin, Erythromyain og Amoxil

Periodontal sykdom kan føre til alvorlig infeksjon eller abscesser under tannkjøttet og tennene. For å behandle disse infeksjonene, er sterk antibiotika nødvendig. Noen brukte antibiotika er Amoxil, erytromycin og penicillin. Disse kan foreskrives for å bli tatt oralt for en periode av tid. Ofte er dette nok til å rydde opp infeksjonen eller abscess.

Carbocaine

Carbocaine er et lokalt anestetikum anvendes for å forebygge smerte og ubehag forårsaket av periodontal sykdom. RxList rapporterer at medisiner som Carbocaine injiseres inn i dypere vev av munnen og arbeid ved å hemme smerteimpulsene ved lammende nervene.

Smertestillende medikamenter

Periodontal sykdom kan være svært smertefulle, som kan framgangsmåten for å behandle sykdommen. Noen tannleger vil gi sine pasienter smertestillende medikamenter som kodein eller hydrokodon ikke bare etter, men før en prosedyre.

Probiotika og periodontal sykdom

Periodontal sykdom, også kjent som gingivitt er en lidelse som forårsaker betennelse i tannkjøttet. Betennelser og eventuell infeksjon ødelegger tannkjøttet og til slutt blir det ikke i stand til å støtte tennene. Det kan være forårsaket av dårlig tannhygiene, langvarig sykdom, hormonelle endringer og diabetes. Probiotika er levende mikro bakterier som lever i mage-tarmkanalen. En sunn probiotiske balanse opprettholder god allmenntilstand. På grunn av at regelmessig inntak av probiotika forbedrer immunsystemet kan det bidra til å forhindre og redusere symptomene på periodontal sykdom. Probiotika også senke kroppens pH, hindrer plakk fra forming så raskt og bidrar til å eliminere bakterier som forårsaker gingivitt.

Hvorfor være bekymret for periodontal sykdom?

Symptomer på periodontal sykdom inkluderer blødende tannkjøtt, betent tannkjøtt, tannkjøtt som er følsomme ved berøring, munn sår og hevelse. Forebygging og behandling er svært viktig fordi hvis periodontal sykdom er lov til å fortsette, kan det føre til ytterligere komplikasjoner som infeksjon eller abscess i tannkjøttet eller kjeve bein, grøft munnen og periodontitt.

Hva du trenger å vite om Probiotika

Selv om du kanskje ikke er klar over, er tarmkanalen bebodd av levende kolonier på over 400 typer av mikroorganismer. Noen av dem er ansvarlig for å forårsake lidelser som irritabel tarm syndrom, allergier og fordøyelsesproblemer, mens andre jobber hardt for å bekjempe patogener, hjelper kroppen slipper giftstoffer og holde fordøyelses og immunsystemet i tipp-topp stand. Den gunstige levende bakterier er kjent som probiotika, og spesifikke stammer kan finnes i matvarer som yoghurt, kefir, miso og noen myke oster. De kan også fås som kosttilskudd i form av pulver og tabletter.

Hvilke Probiotika trenger du?

Bare en håndfull av de tusenvis av gunstige bakteriestammer har blitt forsket på dato. Men hvis du gjør deg kjent med de gunstige stammer du vil snart være i stand til å plukke ut de beste probiotiske matvarer og kosttilskudd for å dekke dine individuelle behov. Hvis du er ute etter probiotika for å øke immunforsvaret og forebygge eller helbrede periodontal sykdom, her er de beste til å se opp for, sammen med sine andre positive effekter:

Lactobacillus acidophilus - bidrar til å hindre gjær infeksjoner, forbedrer gastrointestinal funksjon, øker immunforsvaret, reduserer risikoen for E. coli, og reduserer forstoppelse.

Lactobacillus Casei var. rhamnosus - øker immunsystem, reduserer virkningene av IBS, styrer diaré.

Bifidobakterier infantis 35624 - øker immunsystem kan bidra til å hindre salmonella, reduserer effekten av IBS.

Det er også et økende antall av mat tilgjengelig i dag som hevder å ha lagt probiotika, fra granola til hummus og fruktjuice, men det bortimot umulig for en forbruker å fortelle hvilket nivå av probiotika de inneholder fordi teser typer mat ikke blir regulert for probiotiske innhold.

Hvor mange Proboitcs Trenger du?

Den vanlige måling for probiotika er Colony Forming Units eller CFU. Dette refererer til antall levende bakterier som er tilstede i hver porsjon. Den typiske daglige dose anbefaling er 10 milliarder CFU. Imidlertid kan etiketten potens påstander kun garanteres på tidspunktet for produksjon, så det er viktig å ta kontakt med produsenten for data og sjekk med din helse mat butikk eller utøveren om råd om de mest anerkjente produkter.

Hvordan å opprettholde kvaliteten på Probiotika

For å sikre at du kjøper den høyeste kvalitet probiotiske supplement og at det er levende og intakt bør du bekrefte følgende informasjon:

• Arter og belastning - arter og belastning bør være effektiv for dine spesifikke behov (se sidebar). Flertallet av forsyninger vokser ikke kulturene selv, men kjøper dem fra en lab.
• Høy antall levende organismer - kosttilskudd bør inneholde minst 1 milliard per gram. Disse bør sikres levedyktig frem til utløpsdatoen.
• Lagring - lagret i forseglede pakker eller rav-farget flasker.
• Holdbarhet stabilitet - Informasjon fra produsenten om hvordan dette er garantert. Finn ut hvordan produktet ble levert, og hvordan stabiliteten opprettholdes under transport.

Priobiotic Gum

Forskere ved tyske kjemiselskap BASF har utviklet en probiotiske tyggegummi som kan betydelig redusere tannkjøttsykdom og tannråte. Gummien inneholder Lactobacillus anti-karies gunstige bakterier som, utviklerne si har evnen til å redusere orale bakterier. Selv om tyggegummi vil ikke være en erstatning for tannpuss og tanntråd tennene, kan det bli en vanlig del av dental hygiene.

Homeopatiske bruksområder for Tea Tree Oil

Homeopatiske bruksområder for Tea Tree Oil


Tea tree essensielle oljen er utvunnet ved damp destillasjon fra blader og grener av tea tree, innfødt til Australia. Dette er en av de få essensielle oljer som kan kjøpes på de fleste dagligvarebutikker med en naturlig mat og helseavdeling. Oljen er klar og dens aroma er ren, sterk og camphorous. Tea tree er et must i enhver medisinsk urte førstehjelpsskrin som den har mange nyttige homøopatiske egenskaper, inkludert anti-septisk, anti-virus, anti-bakteriell og anti-sopp.

Massasje eller Bath

Brukes i en massasjeolje eller bad, tea tree olje er nyttig for depresjon og "generell svakhet", ifølge redaktørene av "The Complete Guide Illustrated til Natural hjem rettsmidler." Det kan også legges til et fotbad for å hjelpe behandle fotsopp. Tea tree er også en anti-parasittiske, vene decongestant, neurotonic, og immunsystem stimulant. Ifølge "Therapeutic Essential Guide Oil," det er nyttig i lettelser muskelsmerter og spasmer.

Fordamper

Personer med bihulebetennelse finner at bruk av en personlig vaporizer bidrar til å drenere og åpne sine bihuler, økende enkelt av pusten. Legge noen dråper tea tree eterisk olje til vannet i en vaporizer er effektivt for ikke bare bihulebetennelse, men også vanlig forkjølelse, bronkitt og influensa, ifølge Joni Keim og Katherine Graf, forfatterne av "Therapeutic Essential Guide Oil."

Gurgle eller munnvann

På grunn av sin anti-septisk, anti-bakteriell og anti-viral egenskaper, fungerer tea tree olje som munnvann. Sett noen dråper tea tree olje i en kopp vann og gurgle å behandle sår hals, tann abscesser og tannkjøtt infeksjoner.

Snerpende

Ifølge Penelope Ody, forfatter av "The Complete Medicinal Herbal," tea tree er en "potent antibakteriell for infiserte hudsykdommer." Hun anbefaler at personer med svært fet hud og hud med tilbakevendende akne tilsett 1 ml tea tree olje til 10 ml vann eller like mengder rosevann og destillert trollhassel som skal brukes som en fuktighetskrem. Det fungerer også på forkjølelsessår, kutt og vorter ved dabbing en fortynnet løsning på det berørte området to ganger daglig. Det har også vært kjent for å hjelpe noen mennesker med eksem, eksem og ringorm.

Betraktninger

Selv tea tree olje er trygt å bruke på babyer, spedbarn, barn og gravide kvinner, bør det ikke, ifølge "The Complete Illustrated Guide to Natural hjem rettsmidler," brukes på mennesker som har nedsatt nyrefunksjon eller nyre infeksjoner. Test alltid tea tree olje på en liten flekk på huden først for å sikre at det ikke forårsaker irritasjon.

Kolloidalt sølv for tann-infeksjoner

Kolloidalt sølv for tann-infeksjoner


Tann-infeksjoner generelt refererer til en gruppe av vanlige plager inne i munnen. De fleste tanninfeksjoner er smertefullt hvis den forblir ubehandlet, og kan utvikle seg med dårlig munnhygiene. Kolloidalt sølv er en alternativ medisin som antas å ha fordelaktige egenskaper på grunn av sin sølvion.

Typer av tanninfeksjon

Det er tre hovedtyper av tanninfeksjon: tannråte, tann abscess og tannkjøtt infeksjon. Tannråte rammer den levende masse vev inne i tannen. Tann abscess angriper beinet rundt slutten av tannen. Tannkjøtt infeksjon rammer tannkjøttet.

Symptomer

Symptomer er smerter og hevelse i omkringliggende vev av infiserte tannen. Tannkjøtt blødning kan oppstå i fremskredne stadier av tannkjøttsykdom.

Kolloidalt sølv

Kolloidalt sølv er en naturlig antibiotika, og har en effekt på oligodynamic skadelige bakterier og sopp i munnen og andre deler av kroppen. Stoffet er kjent for å styre forskjellige typer av tann infeksjoner ved å kontrollere spredning av patogener.

Søknad

Den flytende suspensjon er tilgjengelig i de fleste helsekostbutikker. Det skal påføres med en dråpeteller under tungen to ganger daglig.

Risiko

Kolloidalt sølv er knyttet til en sjelden, irreversibel sykdom som kalles argyria. Huden blir en blå-grønn nyanse, men er ikke forbundet med økt dødelighet eller komplikasjoner av andre plager.

Hjem rettsmidler for tann verke

Flertallet av tannpine er forårsaket av en av tre ting: hulrom, abscesser og tannkjøttsykdom. I tillegg til disse årsakene, kan en tannpine også stamme fra sensitive tenner som har blitt negativt påvirket av å drikke noe enten for varmt eller for kaldt. I de tilfeller det hjemme bøte er den samme: ikke drikker disse væsker. For de andre årsaker, kan hjem rettsmidler varierer mye.

Olje av Nellik

En hjemme bøte for tannpine er olje av nellik. Det er en bedøvelse kjemikalie som finnes i nellik kalt eugenol. Ikke bare gjør dette kjemisk hjelp olje av nellik for å ta bort smerten, men det kan også drepe bakterier og bakterier. Bare noen få dråper olje av nellik på en bomullspinne som er påføres direkte på tann kan ta smerten bort raskt. Bare sørg for å holde det borte fra tannkjøttet som det kan brenne.

Is

Ice har en lang historie som brukes for midlertidig lindring av smerte som er forårsaket av et hulrom, men det er langt mindre sannsynlig å jobbe med smerter på grunn av tannkjøttsykdom eller infeksjon. I tillegg, har en tendens is til å være svært midlertidig og kan kanskje bare arbeide i et par timer. Men for en virkelig dårlig tannpine som betyr et nødanrop til tannlegen, kan en enkel ispose lindre den overveldende smerten i hvert fall lenge nok til å gjøre det utholdelig til du kan få profesjonell hjelp. Det er viktig at ispose brukes utenfor kinnet som å bruke is direkte på et hulrom vil mest sannsynlig resultere i smerter faktisk økende. Hvis ispose på kinnet gjør vondt verre, må du straks avbryte bruken.

Rå grønnsaker

To typer grønnsaker spises rå er populære hjem rettsmidler for å behandle smerten av en tannpine. Den vanligste rå grønnsaker å spise for en tannpine er en løk. Løken er spesielt nyttig fordi den inneholder egenskaper som dreper bakteriene i munnen. Selvfølgelig er ikke alle i stand til å tygge på en rå løk og av den grunn rå spinat er ofte foretrukket av andre. Spinat er kanskje enda bedre enn lok ved behandling av smerte forårsaket av tannkjøttsykdom fordi den inneholder koenzym Q10 som stimulerer immunsystemet.

Tea Bag

Teposer har blitt vanlig hjem rettsmidler for en rekke plager og tannpine er en av dem. Den vanligste metoden for å bruke en tepose til å behandle dental smerte er å varme en tepose enten gjennom kokende vann på en kokeplate eller i en mikrobølgeovn. La tepose til å bli varm, ikke for varmt, og deretter plassere den på den berørte tann og bite forsiktig ned til smerten avtar. Dette bør ikke ta mer enn femten-tjue minutter eller til tepose vokser kaldt.

Hvordan gjenkjenne en abscessed tann

Ingen ønsker å oppleve en abscessed tann. Smerten er ofte uutholdelig. Enda verre, noen ganger tannlegen ikke kan arbeide på tann til en runde eller to av antibiotika har blitt absorbert i kroppen. Dessverre, vil mange mennesker få minst en abscessed tann i sin levetid. Problemet er at ikke mange mennesker kjenner igjen de tidlige symptomer på en abscess. Det betyr at de kanskje ikke vet at de har et problem før det er for sent.

Bruksanvisning

gjenkjenne noen bitre eller metalliske smak i munnen. Dette er en av de tidligste spor som en abscess kan være forming.

Erkjenne dårlig ånde. Selv om folk flest ikke ønsker å innrømme det, har de i det minste en anelse av mistenksomhet når pusten er ikke hva det skal være. Denne tilstanden er en tidlig indikasjon på at en abscess kan være forming.

feber, enten det er lav grad eller høy, betyr vanligvis at det er en infeksjon i kroppen. Hvis den oppleves i forbindelse med noen av de andre symptomene som er oppført her, sjansene er gode for at en abscess som har skjedd.

Suspender spiser midlertidig når den enkle handling å tygge forårsaker smerte. Prøv å lokalisere hvor smertene kommer. Hvis mulig, finne ut nøyaktig hvilken tann som forårsaker problemet. Dette vil være nyttig til tannlegen før eksamen.

Styr klar av varm eller kald mat når du innser at de synes å irritere tilstanden. Dette vil gjøre det litt lettere å overleve smerte før en tannlegetime kan gjøres.

Ring en tannlege når noen form for uvanlig smerte i munn eller kjeve ikke kan bortforklares. Det spiller ingen rolle om smerten er skarp, skyting, kjedelig eller bankende - noen av disse symptomene kunne stave abscess.

Rapporter til en tannlege så raskt som mulig når tannkjøttet blir uvanlig røde eller dårlig hovne. Dette er en klar indikasjon på at en abscess allerede eksisterer, og umiddelbar behandling med antibiotika kan kalles for.

gjenkjenne når munnen, kjeve, hals og / eller nakke områder er hovne. Slik hevelse kan være vanskelig å få øye på i tidlige stadier. Men, som det utvikler seg og blir mer tydelig, indikerer at infeksjonen sprer seg raskt inn i andre vev. Jo mer alvorlig infeksjon, kan jo vanskeligere byllen være å behandle på en riktig måte.

Identifisere eventuelle sår som kan være, eller allerede har dannet på munnen eller tannkjøtt. Rapportere åpne sår, spesielt noen som kan være drenering eller blødning, til en tannlege umiddelbart. Dette kan indikere en alvorlig situasjon.

Hint

  • Hvert tilfelle av dårlig ånde ikke likestille til en abscess.
  • Smerter forbundet med varm og kald mat er ikke alltid en indikasjon på byllen. Tenner noen ganger blir følsomme når emaljen er slitt ned eller når tannkjøttet er betent for en annen grunn.
  • Ikke overse en gut indikasjon på at det foreligger et problem.

Slik Self behandle en tann abscess

En tann abscess er en pus fylt brak som vises på tannkjøttet. Disse er forårsaket av tenner som er råtne og råtnende. Det er en infeksjon som kan være livstruende hvis ikke tendens til skikkelig. Det er best å søke hjelp av en tannlege, for å skikkelig fjerne døde eller døende tann. Men denne artikkelen er for dem som ikke har råd til å se en tannlege umiddelbart. Dette er hvordan jeg har behandlet synlig tann abscess, men du bør gjøre det du synes er best. Og hvis det er mulig å finne bort for å se en tannlege.

Bruksanvisning

•  Identifiser en tann abscess
Det vil vises som et fast stoff brak det kan eller ikke kan begynne å danne et hvitt hode. En abscess kan bli funnet i nærheten av en rotting eller råtnende tann. Det kan være årsaken til alvorlige munnen smerte som ingen over disk medisin kan synes å hjelpe. Denne smerten kan etter hvert avta etter hvert som byllen vokser i størrelse og fyller med pus. Dette pus er gift, og det er allerede begynt å infisere kroppen din, noe som kan føre til at du står overfor å svelle.
Det som til slutt vil måtte skje er at tannen må bli tatt vare på. Men en tann kan ikke trekkes ut hvis det er en infisert tann abscess. Hva tannlegen skal gjøre er med sin sterilisert skalpell skjærer han et lite stykke inn i abscess sted en munn Band-Aid på den for å holde den åpen og tømme alt puss fra det infiserte området. Det er denne puss som skal fjernes og er årsaken til smerter og infeksjon.

Steriliser en skarp nål eller pinne
Gjør dette ved å koke den i varmt vann i 10 menuetter. Avkjøl

Rengjør munnen
Puss tennene, tannkjøttet og tungen grundig. Skyll med antiseptisk munnvann som Listerine i 30 sekunder.

Prep
Har noen ren vev satt til side og noen bomullsdotter med mettet med Listerine.

Den smertefulle delen
Sett nålen inn i toppen av byllen. Huden på tannkjøttet er ekstrem tøff og det vil skade som gale som du prøver å pierce den med nålen. Bare sette nålen til det du regne er halvveis inn i byllen. Og fjern kanylen umiddelbart. Du bør allerede se hvit til gul til grønnaktig pus begynner å renne. Ikke svelg pus. Spytte det ut.

Drenering
Ved hjelp av fingertuppen trykk fra toppen av gummi til bunnen av tyggegummi å tvinge pus ut av åpningen du har opprettet. Gjør dette til du ikke lenger se pus eller til den blir det blod. Må ikke svelges pus. Bare tørke pus av på vev og fortsetter å tømme byllen. Når den er ferdig drenering skvett med presoaked Listerine bomullsdott.

Din munn
I det øyeblikket at pus har begynt å renne du skal føle deg instant mengder lettelse. Hvert par timer bare ta din ren finger og trykk for å tømme byllen. Hvis den ikke renne igjen neste dag, og begynner å vokse igjen, bare gjenta prosessen. Unntatt prøve å sette nålen inn i den samme delen av tannkjøttet. Etter to innsettinger bør du være i stand til å tilfeldig renne ut byllen. Hvis du hadde en infeksjon som svulmet munnen og ansiktet. Det er lurt å ta en form for antibiotika. Du kan vanligvis se familien din lege om dette, selv om de ikke er en tannlege. Dette abscess området vil forbli der til saken med tannen din er løst. Så selv om du har løst den umiddelbare faren og infeksjon, er det fortsatt best å få årsaken til problemet løst så snart du kan. Spesielt siden oral helse er viktig for fysisk helse.

Hint

  • Påfør et lavt innstilt varmepute for å lette hevelse og bidrar til å produsere drenering.
  • Jeg anbefaler å ta en anti-inflammatorisk som Advil (ibuprofen) eller Aleve (naproxen natrium) for å hjelpe slå hevelse og hjelpe lindre smerten. Men vær sikker på å følge instruksjoner og ingen hvilke medisiner du kan og ikke kan ta.
  • Jeg er ikke en lege, tannlege eller noen form for lege. Det jeg har foreslått bare kommer fra første hånd og personlig opplevelse. Det er bare en metode som jeg har brukt og har sett brukt. Jeg vil ikke holdes ansvarlig for andres handlinger eller resultater fra denne metoden.

Hva bør du gjøre for en abscessed tann?

Hva bør du gjøre for en abscessed tann?


En abscess dannes når immunsystemet reagerer på en bakteriell infeksjon, noe som resulterer i en pool av pus består av levende og døde hvite blodceller, ødelagt bakterier og diverse avfallsproduktene som ikke har noe sted å renne. Abscesser ofte dannes i tannkjøttet, røtter og vev som omgir tannen, på grunn av traumer til munn-området, eller når bakteriene trenger gjennom et hulrom. Ubehandlet kan abscesser spre livstruende infeksjon gjennom kroppen.

Identifikasjon

Identifisere problemet. En abscess presenterer oftest seg gjennom en vedvarende smerte i tannen, etterfulgt av følsomhet for varme og kulde, regional ømhet og kanskje til og feber.

Diagnose

Kontakt din tannlege og beskrive dine symptomer. Han vil sannsynligvis ønske å gjøre en muntlig eksamen for å se etter en abscess.

Drain

Tømme byllen. Byllen kan sprekke og renne av på egen hånd, men det er lurt å ha abscess drenert av tannlegen din for å sikre at alle av infeksjonen er fjernet.

Behandling

Følg tannlegens instruksjoner om tannhygiene. Dette kan inkludere en rotfylling prosedyre eller antibiotika.

Oppfølging

Ha en oppfølging checkup, inkludert dental røntgen, for å sikre abscess ikke har gjort permanent skade. Alvorlige abscesser kan kreve tjenester av en kvalifisert periodontist eller endodontist.

Abscessed Tooth & trigeminusnerven Pain

En tann som er blitt infisert er referert til som en abscessed tann. En abscessed tann normalt skyldes tannkjøttsykdom eller tannråte, når en infeksjon er til stede dypt inne i tyggegummi eller tann. Når det er en infeksjon tilstede som er alvorlige nok til å irritere trigeminusnerven, kan ekstrem smerte oppstår. Denne smerten er ofte beskrevet som en poking eller jabbing sensasjon og i noen tilfeller, følelsen av "pins og nåler" som plutselig blir til en følelse av elektrisk støt-lignende stikkende følelse.

Trigeminusnerven

Trigeminusnerven er en stor nerve som finnes i hodet. Denne nerven er ansvarlig for å sende impulser fra sanseinntrykk, slik som berørings, smerte og trykk følt av ansiktet til hjernen. De områdene av ansiktet inkluderer pannen, rundt øynene, kjeven og tannkjøtt. Trigeminusnerven skiller i tre forskjellige grener, noe som er grunnen til at sensasjonen kan føles på hele den ene siden av ansiktet. Denne smerten kalles trigeminusnevralgi, også kjent som tic douloureux. Når smerte fra en abscessed tann er til stede, sender trigeminusnerven at smerte impuls til hjernen.

Abscessed tann Symptomer

Tannråte, tannkjøttsykdom eller traume til tannen kan føre til en infeksjon. Hvis infeksjonen er igjen ubehandlet, bakterier kan finne sin vei inn i sentrum av tannen, kjent som massen. Et vanlig symptom på en abscessed tann er en alvorlig tannpine; Imidlertid kan andre symptomer som feber, rødhet eller hevelse i tannkjøttet, smerter eller ubehag når du tygger og ubehag også være tilstede. Hvis en tann abscess er venstre ubehandlet, kan infeksjonen fortsetter å spre seg til kjevebenet, bløtvev områder og sinus hulrom.

Diagnose

Hvis du tror du har en abscessed tann, er din første løpet av handlingen for å ringe tannlegen for å planlegge en umiddelbar avtale. Tannlegen vil sjekke tannen med en dental instrument, og du kan føle smerte når han gjør dette. Hvis han legger merke til at tannkjøttet er hovne og røde, kan han mistenker en abscessed tann. Røntgen av tannen kan også tas.

Behandling

Målet for behandlingen er å hindre tap av tannen. Å kvitte tann for smitte, kan det må dreneres, noe som oppnås ved å gjøre en rotfylling. Noen ganger kan et lite innsnitt kan gjøres om til tannkjøttet, som vil tillate å drenere infeksjonen. Dessverre, hvis skaden er for alvorlig, kan tannen må skal ekstraheres. Antibiotika er ofte foreskrevet for å bekjempe infeksjonen.

Forebygging

For å unngå å ha en abscessed tann du bør følge grunnleggende oral hygiene; børste og floss på en daglig basis, og sørg for at du ser tannlegen regelmessig. Hvis du skulle oppleve traumer til tannen din, se din tannlege umiddelbart.

Lung Abscess Behandling

Du har sikkert hørt om en abscessed tann, som oppstår når en tann blir så infisert at en pus-fylt lomme former. Tenk på en lunge abscess på samme måte. Lungene blitt så infisert at et hulrom fylt med puss utvikler seg. Infeksjonen er ofte forårsaket av aggressiv lungebetennelse eller tuberkulose, men det kan også være forårsaket når fremmedlegemer, for eksempel muntlig sekret, er ned i lungene når noen har et alvorlig tilfelle av tannkjøttsykdom. Langvarig hoste og feber følge, noe som indikerer et stort behov for behandling.

Grunnleggende

Legen din vil bestemme hvilken behandling som er best for deg, basert på egenskapene til byllen. Egenskapene som avgjør hvilken type behandling inkluderer størrelsen på byllen og hvor godt du svare på innledende behandling, som vanligvis starter med antibiotika.

Antibiotika

De fleste abscesser bare kreve behandling med antibiotika. Vanligvis antibiotika administreres intravenøst, men noen tilfeller kan være mindre alvorlige og bare garanterer tar antibiotika gjennom munnen. Forbedring er ofte sett innen 3 til 6 uker. Jo større drenering, jo lenger det tar for abscess som skal behandles.

Drenering

Noen ganger antibiotika ikke hjelper på byllen. I slike tilfeller kan drenering av abscess være et alternativ, ifølge Cleveland Clinic. Denne metode kan motet i løpet bekymring for at infeksjonen kunne smitte over og slag andre områder under eller etter dreneringsprosessen.

Dreneringsmetoder

Johns Hopkins forteller at det er to hovedmåter å drenere en abscess. Den første innebærer det som kalles postural drenering, hvor pasientene lærer å "tips" seg inn i en stilling som letter drenering av det berørte brystet området. Den andre metoden innebærer å bruke et omfang for å suge ut puss.

Kirurgi

I 10 prosent av tilfellene der en pasient ikke responderer på antibiotika, en mer invasiv form for drenering via kirurgi er en anbefalt handling. Merck rapporterer at en fremgangsmåte som kalles en Lobektomi, hvor en flik av lungen er fjernet, er vanlig. Mindre abscesser kan bare kreve et segment av lungen fjernes - en prosess som kalles reseksjon. Når en pasient har mer enn en abscess, kan lungen må fjernes helt og holdent ved hjelp av pneumonectomy.

Slik Cure Gum Abscess

En tyggegummi abscess er resultatet av en infeksjon som har spredd seg til massen, eller tannhulen, og drept nervene. De fleste abscesser er forårsaket av bakterier bryte ned tannemaljen og strekker seg ned i massen, men den kan også skje som et resultat av trauma, hvor en tann bryter av og infiserer området. Området kan svelle og føre til en stor mengde av smerte og til og med feber. Dette skjer ofte når et hulrom går ubehandlet. Uavhengig av smerte nivå, kontakt lege umiddelbart som smitten kan spre seg dersom den forblir ubehandlet.

Bruksanvisning

Tømming av abscess kan ofte være nok til å avlaste en mindre abscess. En tannlege må utføre en rotfylling. Prosedyren renser ut en bakteriell infeksjon som har spredt seg til pulpa plassert under tannen din. Når renset, er tannen døde og vil kreve en fylling for å holde tannen. Denne prosedyren kan ta flere besøk avhengig av alvorlighetsgraden av byllen. Til syvende og sist, vil tannen bli avkortet med en krone for beskyttelse.

Hvis infeksjonen er for langt sammen, vil tannen må fjernes helt. Dette vil tillate at det området som skal dreneres gjennom kontakten.

Tannlegen må kanskje tømme byllen gjennom et snitt i tannkjøttet.

Ta antibiotika for å bekjempe infeksjonen etter drenering området. Feber er ofte et symptom på en tyggis byllen da dette er kroppens naturlige måte å bekjempelse av en infeksjon. Uten riktig medisinering, kan infeksjonen sprer seg til andre deler av kroppen.

Tips og advarsler

  • For å hjelpe med smerte, skyll området med varmt saltvann og ta en over disk smertestillende.

Hvordan ta vare på en abscessed tann

Hvordan ta vare på en abscessed tann


En abscessed tann er en infeksjon på basis av roten som begynner som et hulrom eller er forårsaket av traumer til tannen. Symptomer inkluderer en smertefull tann eller tannkjøtt som er røde eller blødning. En abscess kan utvikle seg til en alvorlig tilstand hvis den ikke behandles i en tidlig fase. Det kan spre seg til kjeven, ansikt eller hals, og har potensiale for å bli en dødelig infeksjon.

Bruksanvisning

•  Besøk en tannlege så snart som mulig for å få infeksjonen drenert. En rotfylling tillater infeksjonen til å renne ut gjennom tann, som deretter dekkes med en krone. Et snitt i gummien er en annen metode for drenering av byllen.

Ha tann trukket hvis de andre rettsmidler ikke er effektive. Infeksjonen vil renne gjennom tomme sokkelen.

Ta antibiotika for å bekjempe abscess infeksjon. Fullføre hele løpet av antibiotika eller risikere smitte stadig sterkere.

avlaste smerte med ibuprofen eller annen over-the-counter medisiner som anbefalt av tannlegen din.

Skyll munnen med en blanding av varmt vann og salt. Denne blandingen kan ta noe av smerten fra abscess samt holde munnen ren.

Tips og advarsler

  • Tror ikke abscess er kurert hvis smertene stopper uten behandling og andre symptomer fortsette. Hvis roten dør av infeksjonen, kan smertene forsvinne, men infeksjonen forblir aktiv og fortsetter å spre seg.

Hjem rettsmidler for en abscessed tann

En tann abscess er en samling av puss som er forårsaket av en bakteriell infeksjon i roten av en tann eller i tannkjøttet rundt tooth.A alvorlig og nådeløse bankende tannpine er symptom på en abscessed tann.

En abscess vil ikke gå bort av seg selv uten skikkelig behandling fra en kvalifisert tannlege. En rotfylling eller utvinning av den infiserte tannen kan være nødvendig. Men mens profesjonell omsorg er et must, kan hjem rettsmidler bidra til å lindre smerte og ubehag forbundet med en abscess til du kan få se din tannlege.

Alkaline Pain Relief

Et alkalisk munnvann løsning kan bidra til å ødelegge bakterier og lindre abscess smerte. Du kan gjøre løsningen ved å blande en kvart teskje av kaliumkarbonat i et halv-glass vann. Det kan ta tre eller fire behandlinger over en periode på et par timer før smerten avtar.

Teposer og Tea Tree Oil

Pakking abscessed området med brukte kjølt teposer i ca 20 minutter hver annen time kan effektivt lindre smerte og irritasjon.

Et annet nyttig stoff er olje av tea tree, som har naturlige egenskaper som kan desinfisere tannen samt roe bankende og ubehag. Det kan være like effektivt å bruke en tannkrem ekstrakt av tea tree olje.

Clove Oil

Fedd olje er en naturlig smertestillende og antiseptisk. Den bakteriedrepende egenskaper i fedd olje gjør det effektivt for å lindre tannsmerter, tannpine, såre tannkjøttet og munnsår. Ved søknad fedd olje for å lindre tannpine, bruker du en bomullspinne eller en svært liten del av oljet papir og plassere den direkte på eller i tannen. Tillat den fedd olje til å absorbere inn i abscessed området.

Fedd olje er en viktig ingrediens i mange dental produkter og medisiner, inkludert, munnen vasker. Tannleger bruker ofte fedd olje og sink oksid som et midlertidig alternativ til rotfyllinger terapi.

Abscessed tenner og hjertesykdom

De fleste vet at det å ha en abscessed tann er en smertefull tilstand som kan føre til ytterligere dental problemer på veien jo lenger at det står ubehandlet. Ikke alle er klar over, men at tannproblemer, som abscessed tenner, kan også bidra til hjertesykdom.

Hva En abscess er

Abscessed tenner er tennene som er infisert enten mellom tannkjøtt og tann eller på bunnen eller roten av tannen i seg selv. De fleste av disse infeksjoner er forårsaket av ubehandlet tannråte, gingivitt, eller brudd eller avskalling av tannen. Abscessed tenner forårsaker ekstrem smerte, tannkjøttsykdom, og i de avanserte stadier, hovne halsen kjertler, hevelse i kjeven, og åpne sår. Flere alvorlige bivirkninger av en abscessed tann er også mulige.

Hvordan Byller kan føre til hjertesykdom

En abscess kan spre seg hvis venstre ukontrollert, og i ekstreme tilfeller kan føre til hjertesykdom. Ifølge Dental Health Magazine, er mer sannsynlig at lider av hjertesykdom pasienter med tannkjøttsykdom. Dette kan skyldes bakterier fra munnen inn i blodstrømmen og til slutt feste til blodårer i hjertet og skape buildup og blodpropp. Disse blodpropp kan forstyrre blodstrøm og kan holde hjertet fra å motta oksygen og næringsstoffer som den trenger, svekke hjertemuskelen, og til slutt fører til hjerteinfarkt.

Andre forhold forårsaket av abscessed tenner

The American Academy of Periodontology har rapportert at, bortsett fra gingivitt, åpne sår, hjertesykdommer og andre problemer, er det noen bevis for at abscessed tenner kan også føre til en økt risiko for hjerneslag. Det har også blitt vist at tannhelsepersonell infeksjoner kan gjøre visse andre eksisterende helsemessige forhold verre.

Behandling

Hvis du mistenker at du har en abscessed tann, er det viktig å ringe tannlegen din umiddelbart for å gjøre en avtale før tilstanden forverres. Du kan kreve en rotfylling eller annen fremgangsmåte, og jo raskere du kan se din tannlege, jo bedre. I mellomtiden er det flere ting som du kan bruke til å lindre smerte og hevelse. Isposer, ibuprofen og paracetamol, for eksempel, har alle vist seg å hjelpe. Sørg for å lese alle etikettene nøye.

Forebygging

Enkel tannhygiene kan gå en lang vei mot forebygging av abscessed tenner. Å pusse tennene to ganger om dagen, spise et sunt kosthold, og besøke tannlegen for vanlige kontrollene er alle gode måter å forebygge alvorlige dental forhold.

Abscess tann Symptomer

En tann som har utviklet en abscess er en som faktisk har blitt infisert med bakterier på grunn av forfall. Vanligvis er denne infeksjonen lokalisert ved roten, men kan også oppstå i løpet av en flekk av tannen langs tannkjøttet. Når en person har utviklet en abscess, vil han trenger tann oppmerksomhet, ettersom tilstanden er ganske smertefull og kan forverres uten behandling.

Smerte

Det burde egentlig ikke komme som noen overraskelse at en av de vanligste symptomene på en abscessed tann vil innebære en viss grad av smerte. Denne smerten kan bare være til stede når tygge eller flere av vedvarende følelse, avhengig av alvorlighetsgraden av byllen. Dette kan føre til en følsomhet for temperaturendringer i munnen, som når du drikker noe kaldt eller spise noe varmt.

Hevelse

Mange mennesker som jobber med en abscessed tann kan også lider av en viss hevelse. Dette kan være en hevelse som ligger langs tannkjøttet ved de berørte tann, innenfor et område langs kjeven eller selv innenfor kjertler i nakken.

Smak

Et annet vanlig symptom på en abscessed tann er en nesten bitter eller sur smak i munnen. Denne smak kommer fra abscess i tannen forårsaket av bakteriene.

Smell

En rekke personer med en abscessed tann vil også lider av dårlig ånde. Igjen, dette er på grunn av forfall og bakterier som forekommer innenfor abscess av tannen.

Sår

Noen ganger vil en person med en abscessed tann faktisk kunne se tilstedeværelse av en sår langs tannkjøttet ved siden av de berørte tann.

Feber

Noen folk som arbeider med en abscessed tann kan begynne å lide av en mild feber. Dette er på grunn av bakteriell infeksjon i påvirket tann.

Hva kan jeg bruke hjemme for å lindre smerten av tann abscess?

Hva kan jeg bruke hjemme for å lindre smerten av tann abscess?


Rød, betente og ømme tannkjøtt karakteriserer dental abscesser. Lommer av pus og døde celler blir eliminert fra kroppen gjennom en infeksiøs prosess. Behandlingen består vanligvis av grundig drenering og rengjøring, og kan innebære tanntrekking eller antibiotika medisiner. Hjem rettsmidler kan midlertidig lindre smerte og kan fremskynde healing.

Medisinering

Over-the-counter smerte rettsmidler som ibuprofen og paracetamol kan hjelpe, særlig hvis abscess er periodontal, involverer områdene rundt tannen og forårsaker generell sykdomsfølelse, feber og hovne lymfekjertler. Phyllis Balch, ernæringsfysiolog og forfatter av "Resept for Nutritional Healing", foreslår å supplere med B-vitaminer og probiotika, som finnes i yoghurt, kefir og annen gjæret mat, for å styrke immunforsvaret mot infeksjoner som forårsaker smerte. Disse næringsstoffene også hjelpe kroppen din gjenopprette en normal balanse av "vennlige bakterier" etter at du tar foreskrevne antibiotika.

Varme og kalde

Isposer er en standard rette for tannpine med god grunn; de lindre hevelse og smerte. Varme fra en varmeflaske eller varmepute kan også gjøre vondt fra en abscess føle seg bedre, og har den gunstige effekten av å øke blodsirkulasjonen til å bekjempe infeksjoner. Det er greit å alternative behandlinger, 15 minutter på og 15 minutter av.

Mouthwashes

En mild saltvannsløsning, swished rundt og gjentas ofte, kan lindre smerte. Balch foreslår bruk av en infeksjon-kampene urt: ".. Echinacea te eller trekke i varmt vann kan brukes som munnvann for dental abscesser Sørg for å forberede den varm og skylle munnen med det annenhver time" Personer med en autoimmun sykdom bør ikke bruke solhatt.

Omslag

Omslag er laget av stoffer bakken til en lime og brukes på stoff, eller mellom lag av stoff, og fuktet. Omslag når den brukes på utsiden av en hoven kinn redusere betennelse og dermed lindre smerte. Balch anbefaler urten kamille brukes som omslag for å behandle dental abscesser. Hun råder også drikke en kopp kamille te tre eller fire ganger daglig i denne tilstanden, og få nok hvile.
En vanlig tepose er en annen type grøtomslag. Plassert mot abscess, bør den ha en astrigent effekt og lindre smerte. En bomullsdott mettet med natron og salt vil ha en lignende handling.
Ikke bruk fuktet aspirin tabletter eller full styrke hydrogen peroxide i munnen. Disse stoffene kan føre til økt vev skader og etseskader.

Tann og tannkjøtt sykdommer

På sitt beste, kan sykdommer i tenner og tannkjøtt forårsake mindre irritasjon og minimal blødning. På sitt verste fall kan disse sykdommene forårsake tap av tenner, og alvorlige smertefulle og infeksjoner som kan spre seg til andre deler av kroppen. De progressive, ofte smertefulle, symptomer på disse sykdommene kan forebygges med konsekvent TLC og proaktiv omsorg.

Gingivitt

Dette er den mildeste form for tannkjøttsykdom. Gingivitt er preget av tannkjøtt som lett blør når du bruker tannbørsten; tannkjøtt som er øm, følsom og / eller hovne; og en generell mangel på komfort. Med gingivitt vil du sannsynligvis ikke oppleve betydelig smerte. Den skyldige: Bakterier i plakk som gjør tannkjøttet bli betent. Vanligvis årsaken er mangel på riktig oral hygiene, selv om det er noe genetisk og familiær tilbøyelighet mot disse type tannsykdommer i tillegg.

Periodontitt

Hvis du ikke klarer å være proaktiv med tannpleie og tannhelse, kan gingivitt gradvis forverres til den andre fasen av tannkjøttsykdom - periodontitt. På dette punktet plakk som tidligere hadde forårsaket mild ubehag og betent tannkjøtt har nå spredd seg til under tannkjøttet. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan bakterier i plakk faktisk ødelegge vev og bein, til slutt forårsaker tennene til å løsne.

Abscesser

Infeksjoner oppstår vanligvis når omsorg er mer reaktiv enn proaktiv. Ved tiden en tann har blitt abscessed, skaper en lomme full av puss i vev ved spissen av tannen problematisk, at tannen har allerede påført enten et hulrom eller en infeksjon. Hulrommet første dannes når bakterier i plakk skaper syre og deretter angriper emalje som beskytter tannen, noe som gjør tannen mer utsatt for trauma. Ubehandlet kan hulrommet fremgang å bli smittet eller abscessed. Abscessed tenner må enten trukket eller, hvis fanget tidlig nok, tannen kan bli frelst når en tannlege utfører en rotfylling.

Bruksisme

Denne tannrelatert sykdom er bedre kjent som tenner sliping eller knuger. Det forekommer ofte som du sover, og de som lider av det sannsynligvis ikke engang klar over at de gjør det. Ofte de med bruxism også lider av en utilbørlig bite, angst, stress og andre følelsesmessige forstyrrelser. Tennene sliping kan føre til mye slitasje på tann, smerter i kjeven og hodepine. Svaret på denne lidelsen er vanligvis å være utstyrt med en munn vakt, som er slitt om natten mens de med bruxism søvn.

TMJ

Det vitenskapelige navnet er kjeveledd syndrom, og det er vanligvis preget av kroniske smerter i ansiktet. Ledd, kjevemusklene og underkjeven bein arbeid i tandem for å skape bevegelser som tillater en å tygge mat eller snakke. Når noen av disse bevegelige delene ikke fungerer som den skal, det påvirker evnen til å tygge eller snakke. Det er flere behandlinger for TMJ, herunder bruk av munnen vakter, splinter å opprettholde riktig bite og selv kirurgi, der leddene i kjeven er erstattet med implantater.

Risikofaktorer

Den åpenbare risikofaktoren er enten mangel på munnhygiene eller en feilaktig løpet av munnhygiene og behandling. Ikke-så-åpenbare risikofaktorer for alvorlige sykdommer som periodontitt inkludere andre sykdommer, som diabetes, samt noen medisiner. Selv tidligere tannarbeid kan utløse mer tannarbeid hvis du for eksempel fyllinger er defekte. I tillegg bør genetikk ikke utelukkes. Genetics kan skape uregelmessigheter i tennene, inkludert feilaktig bit og mellomrom i tenner som kan føre til andre tyggegummi og tann-relaterte forstyrrelser.

Forebygging

For flertallet av ledende tenner og tannkjøtt-relaterte sykdommer, inkludert periodontal sykdom og infeksjoner, kommer forebygging i form av en tannbørste, tannkrem og tanntråd. I tillegg til å pusse tennene minst to ganger om dagen (og også bruk av tanntråd mellom tennene på en daglig basis), er det også anbefalt at du ser en profesjonell regelmessig for å holde deg oppdatert på cleanings og muntlig helseundersøkelser. På den måten du tar vare i egne hender, i motsetning til å vente til tannen er ødelagt eller smertefullt før det kan bli "bestemt". Du kan også spørre tannlegen din om dental tetningsmidler, som vil gi en viss beskyttelse mot syre oppbygging som bryter ned emaljen på tennene dine.

Hvordan takle en tann abscess

En abscessed tann er aldri en hyggelig ting å ha. En abscessed tann er en infeksjon mellom tann og tannkjøtt eller i tann rot, og kan være ulidelig smertefullt. Hvis venstre ubehandlet, kan infeksjonen spre seg fra tannen til benet som støtter tannen. Her er hvordan man skal takle dette ubehagelig problem.

Bruksanvisning

gjenkjenne symptomer på en mulig abscessed tann. Symptomer kan være feber, smertefull tygging, sensitive tenner, en bitter smak i munnen, illeluktende pust, hevelse i nakke kjertler, hevelse i kjeven, hevelse og rødhet i tannkjøttet eller en åpen sår på tannkjøttet.

Besøk tannlegen. Tannlegen kan diagnostisere en abscessed tann og bidra til å skape en behandlingsplan. Tannlegen kan også ta røntgen for å sjekke for erosjon av beinstrukturen i abscess området.

Ta en anti-inflammatoriske medisiner for å hjelpe med smerte, hevelse og ubehag av abscessed tann.

Vurdere en rotfylling. Tannlegen din kan ønske å utføre en rotfylling, som vil tømme byllen, og også fjerne eventuelle syke tannrot vev.

Bruk antibiotika under din tannlege tilsyn, for å avslutte infeksjonen.

Tips og advarsler

  • Du kan redusere risikoen for å få en abscessed tann ved å danne god munnhygiene vaner.
  • En abscessed tann er ikke alltid et resultat av dårlig munnhygiene vaner. Trauma til en tann kan også opprette en byll. Hvis du opplever traumer til en tann, ta kontakt med tannlegen din.