Digidexo.com

sying av menisk

Fysioterapi Forslag til Knee Surgery menisk Tears

En revne menisk er en skade som forekommer i kneet. Selv om mye av din utvinning avhenger av størrelsen og plasseringen av tåre, kan fysioterapi hjelpe fremskynde utvinning som du lærer hvordan du kan øke styrken og fleksibiliteten i kneet. For optimalt resultat, bør du og din fysioterapeut komme opp med et detaljert program som er best for deg og din spesifikke skade.

Fysioterapi

Når du møter med en fysioterapeut for å utvikle en plan for dine revet menisk, bør målet være å forbedre kneet utholdenhet og gjenopprette sin opprinnelige bevegelsesutslag. Din terapeut vil trolig designe to deler til programmet: øvelser du vil gjøre mens på dine økter og øvelser for deg å gjøre hjemme eller på et treningsstudio på egen hånd. Den fysiske terapeut vil designe ditt program basert på din alder, generelle helse og alvorlighetsgraden av skaden din. Hvis tåre var alvorlig nok til å rettferdiggjøre kirurgi, kan kirurgen anbefaler å immobilisere kneet for de første dagene etter inngrepet.

Leg Hever

De fleste øvelsene vil fokusere på å styrke musklene i quadriceps, lår, legger og hofter. En enkel øvelse er leg raises. Ligg på gulvet flatt på ryggen og strekker beinet slik at dårlig kne ikke er bøyd. Neste, bøy "gode" kneet slik at foten er på gulvet. Pass på at ryggen har en svak, normal kurve før du fortsetter. Press dårlig kne ned til gulvet slik at musklene blir stram. Sakte løfter beinet slik at det er ca 12 inches av gulvet, hold den i 10 sekunder og deretter sakte bringe den ned igjen. Bygge opp antall repetisjoner som din styrke øker.

Hamstring curls

En annen effektiv øvelse er hamstring curls. Ligg på magen med bena rett. Hvis det gjør vondt kneet for å være på gulvet, rulle opp et håndkle og legg den under skadet kneet. Sakte løfter skadede benet mot din rumpeballe. Hvis det gjør vondt, prøv å ikke bøye kneet for mye. Hvis du føler smerte, opphøre øvelsen og fortelle fysioterapeut ved neste avtale. For å få samme nytte uten fullt utvide kneet, legge til 5 kg. av vekten til beinet. Da trenger du bare å løfte beinet 12 inches maksimalt for å få samme effekt.

Hva kan man forvente Fra Menisk kirurgi og Recovery

Hva kan man forvente Fra Menisk kirurgi og Recovery


En rift i menisken brusk kan bli en alvorlig kneskade. Menisk tårer ofte trenger kirurgi, men operasjonen er en vanlig prosedyre og utvinning perioden er ukomplisert.

Menisk Repair

Noen ganger menisken brusk kan repareres under operasjonen. Dette skjer når skaden oppstår i den delen av menisken som kan motta blodstrøm.

Meniskektomi

Hvis skaden har oppstått i en del av menisken som mottar ingen blodstrømmen, noe som er det meste av brusk, vil det avrevne del av brusk må fjernes.

Time Frame

Menisk kirurgi kan være ferdig i omtrent to timer, og du kan reise hjem samme dag.

Hjelpemidler

En person som har hatt menisk operasjonen vil måtte bruke hjelpemidler som krykker eller rullator i flere uker etter operasjonen, men vanligvis ikke mer enn 4-6 uker. Du kan også bli pålagt å bære et kne spenne.

Tilbake til aktivitet

Etter tre eller fire uker, bevegelse mens kun iført kneet spenne kan være mulig. Etter tre eller fire måneder, kan lett aktivitet uten seler være mulig.

Hva er årsakene til menisk?

Hva er årsakene til menisk?


De indre og ytre menisken i kneet tilveiebringe kritisk demping som kan være ganske smertefull når de er skadet. En rekke faktorer ofte bidra til oppbygging av sikkerhetsproblemet, som deretter manifesterer seg som en tåre. Vet hva som kan forårsake en tåre for å unngå betydelig ubehag som kan stoppe deg fra å kjøre eller gå ordentlig når de er helt ødelagt. Den samme kunnskapen hjelper også på å forebygge skader oppstår på nytt.

Menisken

Ved enden av femur ben og på toppen av tibia og fibula ben eksisterer bruskmateriale. Dette materialet sitter på innsiden og utsiden av kneet sammenstillingen. Når kneet er brukt, gir menisken brusk demping, slik at de to sett av benet faktisk ikke påvirke eller slipe mot hverandre. Menisk brusk finnes i begge knærne, og når unge, folk flest ikke merke noen problemer med sine knær. Som alder utvikler imidlertid kan menisken materialet slites ned fra, noe som gjør det skjøre.

Age

Ettersom vi blir eldre kroppene våre begynner å utvikle sårbarheter. Delene fortsatt arbeid, men de blir svakere og mer utsatt for skade; de kneet menisk områdene er intet unntak. Brusk over hele kroppen begynner å bli tynnere med tiden. Når dette tynne materialet blir for svak, kan det være lettere skadet eller revet av kneet området bein når du øve betydelig dreiemoment, vridning eller innvirkning press.

Diett

Hva du spiser, spesielt væsker, resulterer i en betydelig innvirkning på tilstanden til knærne over tid. Ikke drikker nok vann og juice vil redusere mengden av likviditet og smøring i kneet området. Som kroppen tørker, kan kneet montering svekke og eksponere menisken brusk til skade. Utilstrekkelig dagbok inntak kan også bidra til en svakere stat. Ettersom kneet ben bli svakere, deres evne til å produsere brusk bremser betraktelig. Igjen, sårbarheter vokse som kan føre til støt og strukturelle skader.

Trening

Fysisk form og vedlikehold kan både gi fordeler i styrke og være årsaken til skaden. For personer som trener regelmessig, vil menisk integritet sannsynligvis være bedre enn for en gjennomsnittlig person. Imidlertid, i ekstreme idrettsutøvere, kan til og med brusk slites ned ligner dekkene på en bil. Over tid blir det for mye misbruk å beholde en pute effekt. Når en person først føler smerte i kneet fra å kjøre eller vridning, er det på tide å stoppe. Fortsatt bruk vil trolig føre til en mye mer alvorlig skade og slitasje. Kneet må restrengthened uten innvirkning. Alternative øvelser bør utføres inntil kneet kommer seg.

Komme Back In

En annen hyppig årsak til kne skade på menisken har en tendens til å være en plutselig endring i trening etter år med inaktivitet. Kroppen er ennå ikke betinget til å ta på stress og belastning av repeterende effekt igjen, spesielt i en person som er overvektig. Resultatet pleier å være en svikt i kneet mot plutselige, nye belastningskrav og vridning som ikke er forventet i år. Når du starter treningen igjen, feste med lav effekt øvelser og utstyr for de første tre til seks måneder før tilstrekkelig kroppen condition har oppstått.

Medial menisk- Øvelser

En rift i den mediale menisken oppstår når en person forårsaker skade på brusk i kneet. Denne skaden er ofte ledsaget av smerter, hevelse og tap av mobilitet, og ofte krever kirurgi. Mens du vil sannsynligvis nødt til å ta en pause fra aktivitet eller idrett som forårsaket skaden, kan du utføre noen øvelser som vil bidra til å styrke kne og lår muskler mens du gjenopprette.

Isometrisk & kroppsvekt øvelser

Mange leger mener at enkeltpersoner, selv de utvinne fra kirurgi, bør forsøke å styrke musklene rundt kneet så snart som mulig, som sterkere lår og kalv muskler vil absorbere vekt og dermed beskytte kneet. Nedenfor finner du noen øvelser som du kan utføre hjemme uten å bruke noen vekt. Alltid konsultere legen din før du starter noen attføring.

En rekke isometriske (statisk) øvelser kan bidra til å hindre muskelatrofi og tap av styrke etter en rift i mediale menisk. Utføre alle de følgende 10 eller 20 ganger, hvilende i 3 sekunder mellom hver bevegelse.

For å utføre en statisk quadriceps sammentrekning, ligge på ryggen, og med tærne peker mot taket, bare kontrakt firemannsrom og hold i 10 sekunder. Hvil i 3 sekunder og gjenta deretter kontraksjon etterfulgt av resten 10 til 20 ganger. Rett ben hever tilby en mer vanskelig oppgave som benytter vekten av benet. Liggende på ryggen med tærne peker mot taket, holde beinet rett og løft den i luften til en 60 graders vinkel. Hold i 10 sekunder, og deretter sakte senke beinet til gulvet. Rest, deretter gjenta.

For å utføre en statisk hamstring hold, ligge på magen, og heve foten opp til en 45 graders vinkel, og deretter holder i ti sekunder. For å utføre en statisk hamstring sammentrekning, ligge på magen, løfte kneet til en 45 graders vinkel, og deretter som en partner holder foten din, kontraherer hamstring med en moderat grad av makt som din partner forsøker å holde foten på plass . Hold denne sammentrekning i 10 sekunder, hvile, deretter gjenta.

Ved hjelp Vektet Resistance

Som smertene lindrer og du fremgang gjennom utvinning, kan du prøve å bruke vektet øvelser for å gjenopprette større styrke, fleksibilitet og mobilitet til kneet. Etter å ha varmet opp med lite eller ingen motstand, prøv å utføre følgende oppgaver i en jevn, kontrollert måte for 3 sett med 10 til 12 repetisjoner.

Knebøy vil bidra til å forbedre styrken av alle beinmuskulaturen, hip flexors, og nedre del av ryggen. Med en bar plassert over skuldrene (kan du også utføre disse holder en stum-bjelle i hver hånd), senke rumpa som om du sitter ned i en stol. Etter å ha dyppet litt under et punkt der lårene er parallelle med gulvet, skyver opp fra bakken med hælene før du re-rette bena.

Leg extension maskiner tilbys av de fleste treningssentre vil spesielt arbeide quadriceps musklene i låret. Sitter rett opp og med puten mot forsiden av anklene, rette og leggene. For å øke vanskelighetsgraden eller fokusere spesifikt på den skadde benet, prøv å bruke en etappe om gangen.

De leg curl maskiner tilbys av de fleste treningssentre vil spesielt arbeide hamstrings og gluteus (rumpe) muskler. Liggende på magen og med puten tettsittende mot anklene, bruker hamstring muskler til å krølle hælene opp til baken.

Du kan også utføre kalv reiser, enten med eller uten vekt. Slik bruker bare kroppsvekt, stå med bare tærne på kanten av et trinn. Senk hælene inntil foten din vil ikke lenger bøye, og trykk deretter opp gjennom tærne, med fokus på å arbeide leggmuskelen. Du kan fullføre den samme øvelsen på en maskin, ved hjelp av motstand.

Hvordan Regain Total Range of Motion Etter Menisk Surgery

En person som har gjennomgått menisk operasjon trenger fysioterapi for å gjenopprette totale omfanget av bevegelse av kneet. Den fysiske terapi er delt inn i faser. Ifølge Clevelandclininc.org, "The tidslinje for disse fasene avhenger av den spesifikke pasienten og hans eller hennes fysiske tilstand og fremgang etter operasjonen." Behandlingen programmet starter tre til fem dager etter operasjonen. Ifølge ortopedisk idrettsmedisin kirurg Dr. Walter R. Lowe, "Det er svært viktig for den overvåkede rehabilitering for å bli supplert av et hjem treningsprogram der pasienten utfører de gitte øvelser hjemme eller på et treningsstudio anlegget."

Bruksanvisning

En Start-isometrisk quad sett når du ikke lenger trenger krykker, og kan sette vekten på det opererte benet uten mye ubehag. Ifølge Clevelandclinic.org, "Under øvelsen, trykk kneet ned mot et bord eller på gulvet, holde posisjonen i 6 sekunder." Gjør straight leg raises. Bøye foten av det opererte beinet og holde det så rett som mulig. Løft 1-1 1/2 meter og hold i 6 sekunder. Gjenta begge utøver 10 til 15 ganger i hvert sett, og do to eller tre sett. Dette er den første fase og varer vanligvis opp til to uker.

Arbeidet med utvalg av bevegelse ved å sitte på et bord og la det opererte benet rett og slett henge utenfor kanten. Bruk hendene til å hjelpe den bøyes mer og utvide det, hvis det er nødvendig. Utøve på en stillestående sykkel når du har godt utvalg av bevegelse. Dette er en del av fase to, som også varer i ca to uker.

Utvikle quad muskler ved å gjøre korte arc quadriceps utvidelser. Legg deg ned på gulvet eller et bord og satte en sammenrullet håndkle under din kneledd slik at de er bøyd 30 til 40 grader. Forleng opererte benet fullt og hold i 6 sekunder. Gjenta øvelsen 10 til 15 ganger hvert sett, og gjøre to til tre sett. Når du blir sterkere, tilsett 2-kilos vekter og øke en kilo om gangen. (Dette er også fase to øvelser.)

Styrke hamstrings ved å gjøre kneet flexions. Ligg med ansiktet ned, bena utvidet. Bøy opererte benet slik at den beveger seg så langt som mulig mot din rumpeballe. Gjenta 10 til 15 ganger hvert sett, og gjøre to til tre sett. Når du blir sterkere, tilsett 2-kilos vekter og øke en kilo om gangen. (Dette er også fase to øvelser.)

Vend tilbake til normale aktiviteter i fase tre. Diskuter med legen eller terapeut nøyaktig hva det betyr for deg. Du bør ha 135-graders bevegelsesutslag i kneet nå.

Tips og advarsler

  • Se drwaltlowe.com for flere øvelser.
  • Programmet omtales her er veldig generell. For en mer tilpasset program, diskutere med legen din.

Menisk Skadeforebyggende

Menisken ligger i kneleddet og inneholder to plater av fiberbrusk. En meniskskade, noe som er en rift på dette brusk, kan være et resultat av traume, for eksempel ved å vri eller over-bøye kneet. Det kan også rive som en degenerativ skade, mer vanlig hos middelaldrende og eldre mennesker. Hindre en meniskskade innebærer å holde knærne i utmerket form og bruke dem riktig.

Sportsutstyr

Ved hjelp av egnet utstyr for eventuelle sportsaktiviteter, inkludert turgåing, kan forebygge skade av menisk. Gode ​​sko er viktig fordi de gir støtte til knærne, holde dem stabile og forsyning demping. I tillegg taping knærne gir ekstra støtte, noe som kan være spesielt nyttig hvis du har svake knær eller tidligere har skadet et kne.

Øvelser

Regelmessig stretching, styrke og balanseøvelser holde knærne i god stand. Du bør alltid strekke før anstrengende aktivitet, og deretter starte aktiviteten sakte og gradvis øke intensiteten. Begge ben og kne styrkeøvelser er viktige, fordi resten av beina beskytte knærne. Øvelser som krever at du holde balansen, som å gå langs en balanse bjelke, er gunstig også. Dette lærer du å være ubevisst klar til enhver tid hvor dine lemmer er, noe som gjør deg mindre tilbøyelige til å bruke knærne på måter som kan skade seg på.

Aktiviteter for å unngå

Hvis noen aktiviteter føre til at du knesmerter, kan det være lurt å unngå disse aktivitetene eller endre måten du gjør dem. Vær også oppmerksom på at enkelte idretter er hardere på knærne enn andre. Løping, for eksempel, kan være vanskelig på knærne, men rask gange er en utmerket erstatning. Hoppe tau er også hardt på knærne.

En 2009 artikkel i The Nurse Practitioner bemerker at menn som er "helg krigere", som deltar i intensive konkurranseidrett som fotball, basketball og baseball i helgene bare, har høy risiko for menisk tårer og andre kneskader. De vanligvis overdrive sine ledd, ikke varme opp skikkelig og kan være i dårlig fysisk form for kontaktsport.

Rest

Sørg for å hvile knærne etter anstrengende aktivitet. Når du føler deg trøtt eller beina er slitne, er det mer sannsynlig å gjøre et trekk som fører til en menisk tåre. Også, hvis du føler noe press på begge kne, unngå å bruke kneet i en anstrengende måte før det har kommet seg. Rest, is, kompresjonsbind og høyde er de elementene i RICE teknikken, som gir kneet en sjanse til å hvile og helbrede.

Hvordan diagnostisere skade av menisk

Hvordan diagnostisere skade av menisk


Hvis du har opplevd plutselige smerter i knærne etter en vektbærende svivel eller pivot, for eksempel mens snowboard, kan du ha skade av menisk. Menisci er brusk pads under de kneskålene som tillater kneledd å bevege seg fritt. Disse kan rive mens engasjerende i visse sport eller trening, som for eksempel tennis, løping eller dans. De kan også forekomme i løpet av hver dag aktivitet. Diagnostisere menisk skader for bedre kne helse.

Bruksanvisning

Bekrefte og vurdere mild knesmerter. Når en menisk er lettere skadd, mild til middels smerte umiddelbart føles under kneskålen. Siden dette ofte føles som en mindre "tweak", du kan selv fortsette den aktiviteten som forårsaket det.

Evaluere mer alvorlig knesmerter. Når menisken er alvorlig revet, kan tilnærmingene av løs brusk fange mellom øvre og nedre leggbena i kneet, noe som resulterer i et glimt av plutselige, skarpe smerter.

Legg merke til plasseringen av beinet. Du vil føle deg mer smerte fra en menisk tåre når benet er rettet enn når den er bøyd.

Vurdere noen hevelse og merke om kneet puffs opp umiddelbart eller flere timer senere. Den første symptom er på grunn av stress på blodårene, og den andre betyr at den felles foring, eller i synovium, og fylt med væske. Begge indikerer betennelse rundt menisken.

Varsel om du hører en klikkelyd, eller hvis kneet låser seg eller føler seg svak.

utelukke andre årsaker som leddgikt eller immunsystem lidelser, inkludert ulcerøs kolitt, lupus eller Crohns eller Lyme sykdom. Disse vil ha en gradvis innsettende smerte sammen med andre symptomer, som feber eller kvalme.

Overvåk dine symptomer. Lys menisk tårer kan leges på egen hånd, og symptomene vil forsvinne. En ny skade kan føre til mer markerte symptomer andre gang rundt.

Søk profesjonell hjelp. En lege kan diagnostisere menisk skader basert på din medisinske historie og livsstil, en fysisk eksamen, røntgenstråler eller andre tester.

Tips og advarsler

  • Medisinsk og livsstilshistorier spille viktige roller i diagnostisering kne forhold. Selv om du brukte til å spille en sport, men ikke lenger, la legen få vite om det.
  • For mye vekt på det skadde området er mot sin hensikt. Hvis du er overvektig, bør du vurdere slanking for å hindre en traumatisk kneskade i fremtiden.
  • Du kan feiltolke en mer alvorlig degenerativ tilstand, for eksempel leddgikt, for en meniskskade. Ha en lege diagnostisere problemet definitivt.

Øvelser for å lindre smerter fra en Meniskal Tear

Mange slutter å trene helt når de skade leddbånd i knærne som menisken. Mens du absolutt bør unngå øvelser som dype knebøy, løping, vridning eller noe som gjør at knærne vondt, det er aktiviteter du kan fortsatt gjøre. Og hvis du legger til noen terapeutiske øvelser til treningen repertoar etter en menisk tåre, kan du selv unngå kirurgi.

Fakta

Menisken er en C-formet pute i kneet som fungerer som en støtdemper. Kneet absorberer enorme krefter selv under lav-impact aktiviteter som turgåing, spesielt hvis du er overvektig. Menisci bidra til å absorbere disse kreftene slik at leddflatene ikke er skadet. Unge mennesker vanligvis får menisk under en aktivitet der deres kneet er litt bøyd, og deretter vridd. Eldre mennesker er mer sannsynlig å oppleve tårer på grunn av en naturlig degenerasjon av menisci som oppstår med alderen.

Øvelser

Det viktigste å huske på når du rehabilitere kneet på egen hånd, er å bruke kontrollerte bevegelser. Du vil fokusere primært på å styrke dine quads - musklene foran på lårene - og hamstrings - bak lårene. Følgende fem øvelser er godt å starte med på høyden av din smerte.

Passiv kneet extension: Dette er bra å gjøre for de som ikke kan utvide sin kneet. Sett deg ned på en stol. Sett hælen på den skadde beinet på en annen krakk eller hælen foran deg. La tyngdekraften sakte rette kneet. Sørg for å slappe av. Hold denne posisjonen i to minutter. Gjenta tre ganger. Gjør denne øvelsen flere ganger per dag. Du kan oppleve noe ubehag.

Heel lysbilde: Sitt på en fast og glatt overflate med bena rett foran deg. Sett et håndkle under hælen på den skadede benet. Beveg håndkle mot din setemuskelen ved å trekke kneet til brystet som du skyver hælen. Tilbake til startposisjon. Har tre sett med 10.

Stående kalv stretch: Finn en trapp og plassere deg selv på en trapp. Gripe tak i gelenderet. Plasser ballen av den skadde benet fot på kanten av trappen. Sakte presse ned hælen på den skadde benet mot trappe nedenfor til du føler en strekk i leggen området. Hold i 15 til 30 sekunder. Gjenta tre ganger og deretter bytte plasseringen av bena og gjenta øvelsen tre ganger. Gjør denne øvelsen en gang i timen eller annenhver time.

Hamstring stretch: Finn et lite håndkle. Sett deg ned med ett ben bøyd og annen utvidet foran deg. Sakte lener mot den utstrakte beinet til du føler en strekk i hamstring området (baksiden av låret). Grab din fot og hold denne posisjonen i 15 til 30 sekunder. Hvis du er så tett at du ikke kan nå, hekt håndkle rundt foten. Gjenta tre ganger og deretter bytter ben og gjøre øvelsen igjen.

Straight leg raise: Ligg på ryggen med bena rett ut foran deg. Kontrakten din mage. Løft den skadde benet fra gulvet og mot taket og ta det ned igjen 10 ganger. Sørg for å holde den rett under hele løftet. Bruk langsomme, kontrollerte bevegelser. Du trenger ikke å løfte mer enn ca 8 inches. Har tre sett med 10.

Menisk Definert

Menisk Definert


Ordet "menisk" kommer fra det greske ordet for "halvmåne". Menisken kan referere til krumningen av væske, anatomi av et kne eller en linse for å redusere forvrengning.

Væsker

En menisk skjemaer på en stående kroppen av væske i en glassbeholder, som for eksempel en målesylinder som brukes i vitenskap laboratorier. En menisken kan være konkav eller konveks. En konkav menisk dannes når en flytende største molekyler tiltrekke eller holder seg til de av beholderen. Kapillærvirkning vil trekke væsken opp sidene for en U-formet menisk. Når du måler, bør øyet være på nivå med det horisontale sentrum av menisken. Bunnen av menisken skal leses.

I motsetning til dette, en konveks menisk dannes når væskens molekyler har en sterkere tiltrekning eller kohesjon til hverandre enn til beholderen. For eksempel vil kvikksølv i et termometer har en konveks menisk med posisjonert på den øvre kanten senteret.

Knee

Hvert kne inneholder to menisci: den mediale (innsiden) menisk og den laterale (utsiden) menisk. Ifølge det amerikanske National Library of Medicine, hjelper menisken smøre kneleddet, absorberer støt, gir riktig vektfordeling og begrenser flexing og strekker seg i leddet. Den mediale menisk ligner en "C" -form, mens den laterale menisken ligner en ufullstendig sirkel.

Objektiver

Menisk linser bidra til å redusere strålen forvrengning i visse programmer, for eksempel fokusere lysstråler gjennom et teleskop. Objektivet har både konvekse og konkave sider. I kondensator systemer, er dette en del av en linse forstørrer brukes til å overføre lys gjennom fotografiske negativer i bildet mørkerom.

Menisk Definition

Menisk Definition


Ordet menisk refererer til den krumme overflaten av en væske i en beholder. For de fleste væsker, menisken vil kurven nedad, men for noen (for eksempel kvikksølv), menisken vil kurven oppover.

Flytende Curvature

En menisk former på grunn av polariteten av molekylene som utgjør både væsken og beholderen. Tiltrekningen mellom negativt og positivt ladede molekyler som danner endene av væsken og de som utgjør den faste beholder bevirker væsken til å feste seg til sidene av beholderen.

Lese en Menisk

Mål volum ved bunnen av menisken om det bøyer nedover eller toppen hvis det bøyer oppover. Aldri måle ved nivået av væsken på sidene av beholderen.

Andre definisjoner

Ordet menisken kan også brukes til å referere til noen halvmåneformet kropp eller til "fibrøs brusk i et ledd," ifølge Merriam-Websters ordbok.

Knee Øvelser for en Menisk Tear

Menisken er en fleksibel halvmåne av fibrocartilage som puter kneet. En rift i menisken er en vanlig skade som vanligvis oppstår når kneet er vridd eller merkelig slått mens beinet er bøyd. Alternativt kan menisken bli revet gjennom slitasje, en degenerativ situasjonen mer vanlig blant eldre mennesker. Menisk tårer kan føre til smerter og betennelse i kneet, symptomer som har en tendens til å øke når kneet er tatt i bruk. Ved å trene musklene rundt kneet, du øke den samlede styrken av felles, redusere oddsen for en gjentakelse lovbrudd.

Straight leg reiser

Skånsom nok til å brukes som en del av en postoperativ utvinning programmet, kan denne enkle øvelsen brukes til å styrke musklene i hofter, lår og knær. Begynn med å ligge på ryggen, flatt på gulvet. Ta med uskadde kneet mot overkroppen din, bøye den 90 grader og trykke foten mot gulvet. Utvid skadet benet fullt. Deretter løfter den utvidede beinet opp fra gulvet, heve det ca 6 inches. Hold benet i luften i åtte sekunder, og deretter sakte returnere det til den opprinnelige posisjonen. Gjenta minst 10 ganger, øke antall repetisjoner som ytelsen blir bedre.

Liggende hamstring curls

Hamstring er en sene som brukes av både hofteleddet og kneleddet, hjelpe beinet å bøye og bøy når du går eller kjører. På denne måten, spiller hamstring en avgjørende rolle i de fleste daglige aktiviteter, og er derfor svært viktig å konsentrere seg om når de jobber for å pleie kneet. For å utføre liggende hamstring curls, begynne med å knele på et flatt underlag. Plasser en manual mellom føttene. Velg en vekt som er mellom 1 og 10 kg., Avhengig av ditt nivå av form. Når vekten er i posisjon, flytter overkroppen fremover til du ligger flatt på magen. Ved å bruke føttene til å holde vekten, bøy knærne og i bena mot ryggen din. Returner bena til sin opprinnelige posisjon. Gjenta minst 12 ganger.

Stående Heel Heiser

Denne øvelsen fokuserer på musklene i leggen. Det forbedrer tilstanden av kneet, og bidrar til å gi definisjonen til kalver ved å arbeide hoved muskelen på baksiden av leggen, gastrocnemius. Begynn med å stå med føttene skulder bredde hverandre og deretter sakte løfte deg selv opp, skiftende vekten på ballene dine føtter. Hold denne posisjonen i to sekunder og senk deg til startposisjon. Gjenta så mange ganger som mulig. For å gjøre øvelsen mer utfordrende, holder vekter i hendene eller begynne med tærne på et trinn eller blokk.

Leddgikt Menisk Knee Pain

Leddgikt Menisk Knee Pain


Det er flere årsaker til knesmerter, men en vanlig årsak er en revet menisk. Menisken er brusk som pute kneleddet. Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons, "Uten menisken pute, kan vedvarende knesmerter og leddgikt utvikler seg." Mange mennesker lever en aktiv livsstil til tross for at menisk tårer. Det er først når menisken tåre blir symptomatisk og forstyrrer aktiviteter som kirurgi bør vurderes.

Menisk

Menisken er en C-formet stykke brusk ligger mellom din shin bein og din lårbeinet. Det fungerer som støtdemper i kneet felles. En menisk tåre kan ikke forårsake smerte.

Gikt

Leddgikt bokstavelig talt betyr betennelse i leddene og kan være svært smertefullt. Hvis du rive menisken, og ikke reparere den, vil du utvikle artrose før eller senere. Osteoartritt er en type artritt forårsaket av nedbrytingen av brusk i en felles, for eksempel i kneet. Denne typen leddgikt påvirker over 20 millioner mennesker i USA.

Fysioterapi

Nyere medisinske nyheter rapporterer at du kan avlaste kneet smerte knyttet til meniskskade og leddgikt gjennom fysioterapi alene. Ifølge idrettsmedisin vitenskaps Jolie Bookspan, på nettsiden Healthline.com, "Nyere studier bekrefter du kan stoppe mest smerte og gjenopprette funksjon like godt uten kirurgi gjennom god fysisk rehab." Fysioterapi kan inneholde egentrening som straight leg raises og skinke streng krøller for å bygge styrke til å bidra til å forhindre fremtidige degenerasjon.

Kirurgi

Artroskopisk kirurgi er vanligvis foreskrevet for knesmerter forårsaket av menisk skader og leddgikt. Nå er det en annen kirurgi alternativet tilgjengelig - menisk transplantasjon kirurgi - som er når den skadede menisken er erstattet med donor brusk. Du må være under 55 og har minimal eller ingen leddgikt.

Referert smerte

Selv om en MR eller Magnetic Resonance Imaging scan, kan vise at du har en revet menisk, det kan ikke være årsaken til at du har smerter i kneet. Smerten kan stamme fra andre deler i kroppen din. Ifølge Healthline.com, menisk er vanlig i befolkningen generelt og mange mennesker ikke har smerter på grunn av slitasje.

Hva er behandlingen for Medial Menisk tårer?

Hva er behandlingen for Medial Menisk tårer?


Menisci er to stykker av C-formede brusk som danner en buffer mellom tibia og femur bein i kneet. Den mediale menisk, på innsiden av kneet, gir leddstabilitet og forlengelse, virker som en støtdemper og hjelpemidler i felles smøring. De vanligste årsakene til menisk er over-flexing eller vridning av kneleddet. Symptomene på en medial menisk tåre er knesmerter, låsing av kneleddet og tilbakevendende kne-fanger.

Ikke-kirurgisk behandling

Ikke-kirurgiske behandlinger redusere symptomene og beskytter skjøten fra ytterligere skade. Bruk krykker for å unngå å sette din fulle vekt på kneet. Bruk en knee brace eller pakk for å hindre ytterligere skade. Ved å bruke en ispose reduserer betennelse og hevelse. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) reduksjon smerte og hevelse. Begrense fysisk aktivitet slik vev nær skaden har tid til å gro. Fysioterapi hjelper deg å gjenvinne beinet og felles styrke. Ultralyd, transkutan elektrisk nervestimulering (TENS), elektroterapi, og massasje redusere smerter og betennelser, og hastighet helbredelse av små rifter.

Kirurgi

En delvis meniskektomi er et kirurgisk inngrep som fjerner bare revet delen av menisken. Plasseringen av rive er en begrensende faktor. Den ortopediske kirurg utfører vanligvis artroskopi, en undersøkelse og reparasjonsprosedyre for innsiden av en felles, ved å sette inn et tynt rør som huser et kamera (arthroscope) i et lite innsnitt i nærheten av skjøten. Kirurgiske instrumenter er satt inn gjennom andre små snitt for å fjerne menisk fragmenter og å glatte frynsete kanter. Alder av pasienten, plassering av rive og generell pasientens helse er faktorer den ortopediske kirurgen må vurdere. Kirurger vanligvis prøver å unngå en total meniskektomi, fjerning av hele menisk, på grunn av økt risiko for slitasjegikt.

Ortopediske kirurger kan også reparere menisken ved å åpne opp kneet med et snitt. Risikoen forbundet med kirurgi inkluderer infeksjon, nerveskader, blodpropp, leddskader og anestesi komplikasjoner.

Alternative behandlinger

Menisksveiseteknikk bruker laserstråler for å fjerne menisci. En annen prosedyre, delvis menisk erstatning, bruker en enhet designet for å stimulere regenerering av menisk vev for å erstatte skadede vertsmateriale.

Rehabilitering

Alderen og helsen til personen, så vel som deres fysiske krav etter kneoperasjon, er alle faktorer vurderes i rehabiliteringsprosessen. Vanligvis er kirurgi etterfulgt av en hvileperiode, turgåing og øvelser. Mange som har artroskopisk kirurgi er i stand til å bære vekt en til to dager etter operasjonen. De kan gå tilbake til vanlige aktiviteter to til fire uker etter operasjonen.

Hva du kan forvente etter Menisk Surgery

Menisken er en flat ring av brusk som ligger mellom femur og tibia i kneleddet. Dens primære funksjon er å gi stabilitet til kneet og virke som en støtdemper.

Sykehusopphold

Menisk reparasjon kirurgi er utført på poliklinisk basis. Du bør være i stand til å dra hjem samme dag, med mindre det er andre komplikasjoner.

Innlegg Op

Umiddelbart etter operasjonen, vil du bli tatt til postoperativ avdeling til anestesi slites av. Når legen er overbevist om din smerte er under kontroll, vil du bli gitt instruksjoner og resepter, og sluppet å gå hjem.

Bruksanvisning

Sykepleieren vil gi spesifikke instruksjoner vedrørende vare på såret dressing og innsnitt, dusjing, bukseseler, mosjon, og mer.

Rehabilitering

Rehabilitering rettet mot vev healing, gjenvinne styrke og bevegelse, og en retur til pre-kirurgi arbeid eller skoleaktiviteter.

Advarsel

Folk helbrede ved ulike priser. Du kan vanligvis forvente en tilbakevending til tidligere aktivitetsnivå innen fire til åtte uker. Dette kan variere sterkt avhengig av hvor fort du helbrede og dedikasjon til rehabiliteringsprosessen.

Gjenopprette Fra Lateral Menisk Knee Repair Surgery

Gjenopprette Fra Lateral Menisk Knee Repair Surgery


Gjenopprette fra en hvilken som helst kne kirurgi er en delikat prosess. Bevegelser av kneet, en av de mest intrikate leddene i kroppen, spiller en viktig rolle i mange dagligdagse handlinger. Folk flest sjelden tenker på disse bevegelser før de ikke kan fullføre dem. Utvinning fra kirurgisk reparasjon av den laterale menisken krever en omfattende periode med fysioterapi. En full retur til vanlig aktivitet eller idrett vil ta tid og omsorg.

Gjenopprette etter operasjonen

Rivning en menisk er ikke en skade å bli tatt lett: det er alvorlig nok til å sette en profesjonell fotballspiller ut av provisjon permanent, hvis skaden er ille nok. Menisken er glatt fôr som dekker bein og lar kneleddet å gli jevnt. Når menisken er skadet, bærer bein gjennom og fører til enda mer skade innvendig, sliping bein på bein og forårsaker felles å utarte raskt. Kirurgi kan reparere menisken og minimere skade.

Hvis operasjonen er utført, følger riktige gjenopprettingsprosedyrer. Så snart du kommer ut av kirurgi, begynne å følge ICE prosedyre: Ice, Komprimer, Hev. Plassere en ispose dekket med et håndkle på kneet som hadde reparasjon kirurgi. Komprimere med et ess bandasje eller trykk strømpe. Heve hovent kne til minst hoften nivå og helst over nivået på hjertet ditt. Gjennom din utvinning, vil disse tre trinnene forblir de mest nyttige verktøy. Ved første tegn på noen belastning, selv etter at du har gjort en fullstendig gjenoppretting, følg ICE prosedyre for å hindre hevelse og minimere vevskader.

Fysioterapi

Fysioterapi representerer den viktigste fasen av utvinne fra din lateral menisk reparasjon kirurgi. Legen din vil tildele deg en fysioterapi diett, og det er viktig at du følger den. Ofte vil kirurgen ha en fysioterapeut (PT) på stedet, eller være i stand til å henvise deg til en som jobber med sine pasienter. Begynn fysioterapi så snart som mulig og fortsette det religiøst før du er utgitt av legen. Mange kne kirurgi pasienter gjør en stor feil av å stoppe deres behandling før de blir løslatt. PTs er opplært til å ha deg gjøre det beste utvinning mulig. Hvis du ønsker å gjenvinne full bruk av kneet og frihet fra smerte, kan du ikke råd til å gjøre feil for å forlate din PT omsorg. Følg alle PT instruksjoner, både på kontoret og ute.

Fysioterapi vil begynne med enkle kvadricep øvelser: stramme quad muskler, hold i 10 sekunder, og slipp. Gjenta til trøtthet setter i. Som quad begynner å re-engasjere innlegg kirurgi, vil PT legge leg heiser, krøller, og balansering øvelser til tidsplanen. Etter hvert vil du bruke vekt maskiner for å øke styrken i firemannsrom og i kneet muskler. Fysioterapi varer vanligvis i minst 12 uker etter operasjonen.

Fortsetter Care

Når du har kommet tilbake til de fleste av din normal aktivitet, ta forholdsregler mot re-skadet kneet. Din menisk er reparert, men knærne er beryktet for re-skade. Selv med den beste fysioterapi, kan kneet være mindre stabil etter lateral menisk kne reparasjon kirurgi.

Når du gjenoppta din daglige rutine, vær svært oppmerksom på dine smerte nivåer. Hvis du føler press eller ubehag, stopp hva aktivitet du gjør. Hvis det er noen hevelse, umiddelbart bruke ICE prosedyre. Ring legen din dersom hevelse eller smerte vedvarer utover 24 timer. I tillegg, hvis du gjenoppta sport eller andre anstrengende aktivitet, er det best å ha en støtte spenne på kneet som hadde kirurgisk reparasjon for ekstra støtte. Husk, reparere menisken sletter ikke skaden som om det aldri hadde skjedd. Forsvarlig behandling av joint vil sikre best mulig resultat.

Recovery Time for Menisk Surgery

Recovery Time for Menisk Surgery


En revet kne menisk kan ofte kreve kirurgi for å reparere. Hver kneet inneholder to av disse C-formet brusk. Hvis hvile, is og betennelsesdempende medisiner ikke lindre smerten av en revet menisk, kirurgi kan være nødvendig.

Symptomer

Symptomer på en revet menisk er spratt i kneet, hevelse, stivhet, smerter ved å vri kneet og smerte når han går.

Årsaker

Menisken vanligvis blir revet på grunn av brå oppbremsing og kronglete, forårsaker kneet raskt for å rotere i stikkontakten.

Kirurgi

Smerter fra en revet menisk er forårsaket når papirbiter bevege seg i kneleddet. Hvis hjemme behandling ikke lindre smerten, til artroskopisk kirurgi reparere menisken er nødvendig.

Recovery Time

Siden operasjonen er minimal invasiv, utvinning tid tar vanligvis bare to uker; men det kan ta opptil en måned.

Fysioterapi

Fysioterapi starter vanligvis på den syvende postoperative dag og varer i seks uker. Etter seks uker, er aktivitetsbegrensninger vanligvis løftet.

ACL & Menisk Repair Surgery Recovery Time

Torsion og kronglete benbevegelser kan føre til skade på fremre korsbånd (ACL) og menisken (i hovedsak, brusk rundt kneleddet). Utvinning tid for kirurgi kan være omfattende, og rehabilitering er også nødvendig.

Preoperativ forberedelse

Etter skade diagnose, vil en ikke-vektbærende trening program anbefales til pasienten for å styrke musklene rundt kneet før operasjonen. Dette er på grunn av den umiddelbare atrofi og muskel svekkelse oppleves etter traumer til en større felles.

Lengde av Prosedyre

Ifølge Kirurgiske Services International, poliklinisk ACL og menisk reparasjon varer vanligvis én til to operative timer. Inkludert preoperative og postoperative perioder, bør en pasient forvente seks timer med total sykehusinnleggelse.

Postoperativ Therapy

Pasientene vil bli henvist til en rehabiliterende program for ytterligere å styrke de store muskelgruppene rundt kneet og å fremme økt bevegelsesutslag i leddet.

Rehabilitering Varighet

Ifølge Kirurgiske Services International, vil pasientene vanligvis krever mellom seks og ni måneder uteksaminert terapi, som inkluderer et hjem treningsprogram.

Fortsatt Joint Vedlikehold

Omtrent 12 måneder etter starten av rehabiliteringsøvelser, bør pasienter gjenvinne full bruk av de berørte felles og vil bli pålagt å fortsette hjem treningsprogrammer for å opprettholde felles styrke. Intermitterende ubehag i leddet er normalt og vanligvis lindres av aspirin eller mindre smertestillende midler.

Kne Menisk Tear Treatment

En avrevet menisk oppstår i brusken i kneet. Denne skaden oppstår vanligvis når du vrir eller rotere kneet for mye, vanligvis mens du spiller sport. For eldre voksne, endringer i kneet, som degenerativ leddgikt, kan føre til at menisken å rive. I noen tilfeller, hvile, is og medisiner er nok som menisken vil helbrede seg selv naturlig.

Behandling

Selv om en revet menisk kan helbrede seg selv, kan riktig hjemmetjenesten hjelpe hastighet utvinning. Hviler kneet er svært viktig, siden du ikke ønsker å re-forverre skaden. I alvorlige tilfeller kan det være lurt å bruke krykker for å ta presset av den helt. Glasur kneet i 15 minutter hver fire til seks timer kan redusere hevelse, spesielt i flere dager etter skaden. Hvis smertene vedvarer, kan over-the-counter medisiner som ibuprofen hjelpe. Andre nyttige ressurser omfatter fysioterapi og sko setter som reduserer stress på kneet.

Kirurgi

I alvorlige tilfeller kan legen anbefale kirurgi. Avhengig av den grad av skade, vil operasjonen enten reparere rift eller bare trimme tilbake menisken. Mest kirurgi vil være artroskopisk: Legen din vil sette inn et lite instrument gjennom et lite snitt i kneet. En fordel med artroskopisk kirurgi er at restitusjonstiden er raskere enn hvis legen åpner kneet. Du vil bli vanligvis slippes samme dag, men må tillate noen uker for full gjenoppretting. I et worst-case situasjon, kan legen anbefale en prosedyre som erstatter hele kneleddet.

Forebygging

Det er viktig å holde seg unna aktiviteter som plager kneet, spesielt til smerten er løst. Dette omfatter særlig sport som krever at du å svinge eller vri kneet. Etter en tåre helbreder, er trening en viktig måte å beskytte kneet. Styrketrening forbereder kneet til å håndtere mer press. Det er viktig å starte styrketrening sakte, lære riktig form og bruke verneutstyr ved behov. En personlig trener eller fysioterapeut kan hjelpe deg med å utvikle den skikkelig rutine.

Risiko og komplikasjoner av Menisk Surgery

Risiko og komplikasjoner av Menisk Surgery


Moderne teknikker gjør kirurgisk reparasjon av en menisk brusk en relativt enkel prosedyre, men som med praktisk talt alle kirurgi, risiko og komplikasjoner forbli.

Menisk kirurgi

Ifølge Quest Diagnostics, til kirurgi reparere menisken brusk i kneleddet kan kalle for en tradisjonell åpen kirurgi, eller minimalt-invasiv artroskopisk kirurgi. I begge prosedyrer, kirurger sy opp revet brusk med oppløse sting.

Infeksjon

Infeksjon ved kirurgi området kan forekomme, men de antibiotika administreres før prosedyren redusere risikoen.

Skade

Kirurgi kan resultere i nerveskader, vanligvis i huden. Denne komplikasjonen en tendens til å helbrede innen tre måneder etter inngrepet. Skade på dypere nerver sjelden oppstår.

Propper

Blodpropper kan dannes i beinet etter operasjonen. En tre-måneders program av blodfortynnende medisiner kan redusere risikoen for blodpropp migrere til lungene.

Anestesi

Menisk kirurgi kan innebære enten generelle eller lokalbedøvelse. The Mayo Clinic advarer om at narkose bærer risiko, alt fra forvirring til en dødelig hjerteinfarkt eller hjerneslag, spesielt hos eldre mennesker. Svært sjelden kan en pasient lider en allergisk reaksjon på lokalbedøvelse.

Fysioterapi Etter Menisk Surgery

Fysioterapi Etter Menisk Surgery


Fysioterapi etter reparasjon en revet menisk er viktig for å lette din kneet tilbake til full gjenoppretting til å håndtere daglige aktiviteter. Arbeid med legen din for å designe et rehabiliteringsregime som inkluderer fysioterapi og egentrening.

Menisk Tear

En menisk tåre er en vanlig kneleddet skade som vanligvis skjer mens du tar del i idrettsaktiviteter når kneet er vridd mens det er delvis bøyd og foten er godt plantet på bakken, sier Yahoo! Health. Menisken er en gummiaktig vev som virker som en støtdemper mellom femur og tibia, jevnt fordele vekten lagt på kneet.

Etter kirurgi

Umiddelbart etter operasjonen, kan legen din foreslå at du holde immobilisert i to uker, ikke bevege kneet mer enn absolutt nødvendig. Etter denne to-ukers periode, kan begrenset utvalg av bevegelse handlinger startes for å forberede kneet for sin daglige arbeidsbelastning. Aktiviteter som løping, tennis og basketball som satte et høyt nivå av stress på kneet bør unngås i minst et par måneder etter operasjonen.

Fysioterapi

Målene for fysioterapi er å forbedre din mobilitet, lindrer smerte og gjenopprette generelle egnethet av kneet. Innlemming fysioterapi inn i deg etter kirurgi regime sies å akselerere rehabiliteringsprosessen ved umiddelbart å bringe kneet til full klang av bevegelse og slik at det å bære vekt, ifølge en studie i The Journal of Arthroscopic og tilhørende Surgery.

Øvelser

Noen øvelser for å vurdere når du prøver å fremskynde helbredelsesprosessen av en revet menisk etter operasjonen inkluderer firehjulsettene, straight-leg reiser, hamstring curls og grunne stående knebøyninger, sier Shannon Erstad, MBA / MPH.

Quad sett består av å sitte på gulvet med skadet kneet lagt rett ut foran deg, med det andre benet legging løs. Forsøk å trykke på baksiden av kneet i gulvet og hold i 10 sekunder.

Å gjøre straight-leg reiser, ta den samme innledende oppsett som i quad sett, men etter skyve på baksiden av kneet i gulvet i 10 sekunder, heve beinet omtrent en fot opp fra bakken og hold i fem sekunder. Gjenta dette om et dusin ganger.

Hamstring curls har du liggende på magen med bena utvidet rett ut. Løft skadet benet mot baken og hold i 10 sekunder. Gjenta dette et dusin ganger.

Å utføre grunne stående knebøyninger, stå rett opp og ved hjelp av en stol eller en benk for å balansere deg selv, sakte bøye knærne og knebøy ned, og pass på at knærne ikke passerer planet av tærne. Hold huk posisjon i to til tre sekunder, og sakte heve deg selv. Gjenta et dusin ganger.