Digidexo.com

kløe lever

Hvordan leve med nakkesmerter

Hvordan leve med nakkesmerter


Leve med nakkesmerter er en realitet for mennesker med kroniske problemer som ikke kan løses gjennom medisinsk intervensjon. Det finnes imidlertid en rekke ting som kan gjøres for å lindre smerte eller redusere ubehag, noe som gjør det mer utholdelig. Les videre for å lære å leve med nakkesmerter.

Hvordan leve med nakkesmerter

Lær å leve med nakkesmerter

Gjør så mye som mulig for å endre faktorer som bidrar til nakkesmerter. Dette inkluderer å erstatte dårlige puter, endre datamaskinen stol og sitter vekk fra kalde luftstrømmer som kan bidra til muskelstivhet.

Legg merke effekten av dårlig holdning på kroppen din. Hvis du begynner å føle stiv etter 30 minutter av å sitte i samme stilling, blir vant til å ta små pauser og strekk.

Klargjør for vanskelige dager og netter. Spør legen din for en resept eller spørre om riktig type over-the-counter medisiner for å ta hvis smerten blir overveldende.

Få hyppige massasje på nakke og skuldre. Lær å massere nakken din på egen hånd, kan du be en venn om hjelp eller besøke et massasjeterapeut. Ha en massasje minst en gang i måneden for å hjelpe deg med å håndtere smerte og spenning.

Oppsøk en profesjonell vurdering. Nakkesmerter kan være forårsaket av en skadet eller fortrengt disk. Hvis du bor sammen med disk-relaterte smerter, kan en profesjonell hjelpe deg å vurdere skadeomfanget og vurdere alternativene.

Få en oppvarming pad og bruke den til å lindre kronisk ubehag. Akutte smerter ikke reagerer godt på varmen.

Lær om øvelser du kan gjøre for å øke styrken i nakke og skulder muskler. Svakhet kan ofte føre til smerter, så trener området kan noen ganger bidra til å minske problemet.

vurdere alternative behandlinger, for eksempel akupunktur eller kiropraktor behandling.

Hint

 • Lære å leve med nakkesmerter betyr ikke å måtte lide gjennom den. Husk alltid at det er forskjellige nivåer av smerte. Generelt ubehag, forårsaket av stress eller dårlig holdning, kan lindres ved hjelp av visse ergonomiske elementer eller gjør områdespesifikke øvelser.
 • Dealing med kroniske nakkesmerter ofte betyr å endre dine vaner. Selv slike ting som din kjørestilling kan forverre nakkesmerter.
 • Akutt nakkesmerter som vises etter en ulykke, et fall eller en generell skade bør behandles av en kvalifisert lege så snart som mulig.
 • Aldri ignorere varige smerter, håper at det vil blekne med tiden. Smerter som forstyrrer livet ditt bør tas på alvor og brakt til seg oppmerksomheten til en profesjonell.

Må Lus tendens til å leve i farget hår?

Må Lus tendens til å leve i farget hår?


Hodelus er parasitter som plager mennesker med kløe, irritasjon og noen ganger infeksjon i hodebunnen. Hodelus legger egg og eliminere avfall på sin lidende hodebunnen. Men lider av hodelus er ikke en refleksjon av din hygiene eller hvor godt du ta vare på barnet, som trolig har kontrakt de små bugs fra en klassekamerat. Hodelus har ikke mange preferanser.

Hodelus

Hodelus er sesamfrø store insekter som hjemsøke hodebunnen, spesielt bak ørene og like over nakken. Hodelus lever av blod de svelges fra biter. Siden lus ikke kan hoppe eller fly, de er spredt gjennom nær kontakt eller deling av personlige gjenstander som hårbørster og hatter. Med mindre rykket mig i hodebunnen, trenger hodelus ikke forlate hodebunnen til de dør. Trenger menneskeblod for å overleve, trenger hodelus ikke leve lenge en gang fjernet fra hodebunnen.

Symptomer

En person kan ha hodelus og ikke har noen åpenbare symptomer. Ifølge WebMD, kan kløe i hodebunnen starte uker eller måneder etter lus har begynt å spre seg. Selv om lus ikke bære sykdom, kan infeksjoner dannes fra skrape hodebunnen når huden er ødelagt og begynner å piple.

Fargebehandlet hår

Lus ikke diskriminerer. De vil leve i rene, skitne, krøllete, rett, naturlig eller farget hår. Den MadSci Network forklarer at det er ingen bevis for at dye eller blekemiddel dreper eller hindrer hodet lus, i konsentrasjoner som normalt brukes, så farget eller farget hår er ingen beskyttelse. MadSci advarer "Ved hjelp av disse produktene for å drepe lus vil føre til skade på hodebunnen, brenner til hodebunnen, tap av hår og andre farer."

Behandling

Fordi lus ikke vil forsvinne på egen hånd og kan ikke vaskes bort med vanlig sjamponering, bør behandlingen startes så snart symptomene begynner. Over-the-counter og reseptbelagte styrke sjampo og kremer er oftest brukt for å bli kvitt hodelus. Siden lus legger egg i håret og på hodebunnen, kan det være nødvendig å gjennomføre to eller tre runder med behandling for å eliminere all lus. Vaske sengetøy og klær i varmt vann vil også bidra til å fjerne lus, deres avfall og egg.

Hvordan leve livet med Intensjon

Hvordan leve livet med Intensjon


Intensjonen kan være forskjellen mellom å leve et meningsfullt, gledelig liv og leve et liv uten mening. Det er mange ting folk ønsker å oppnå i livet. Men hvis det ikke er noen hensikt å begynne med, ingen av disse ønskene kommer til å realiseres. Intensjon er sammenlignbar med et kompass som leder deg gjennom livet. Du kan bruke den og følge den, eller du kan fjerne seg fra det og gå i en annen retning. Uansett hva du velger å gjøre, er du den personen i kontroll.

Hvordan leve livet med Intensjon

reflektere over livet ditt. Spør deg selv om du er der du ønsker å være og om du har gjort alt du ville. Ta hensyn til de ønsker og drømmer du hadde som barn.

Sett mål for deg selv. Skriv ned kortsiktige mål du ønsker å oppnå; posten daglig, ukentlig, annenhver uke eller månedlig mål også. Legg langsiktige mål på listen; disse kan være målene du ønsker å oppnå i et år, to år eller fem til 10 år.

Minn deg selv hver morgen hva målet ditt er for dagen. Set intensjoner i løpet av dagen for å nå dette målet.

Opprettholde en positiv tenkemåte og syn på livet. Tenke negativt er ikke til å bidra til å motivere deg til å nå dine mål, og kan påvirke din selvtillit. Hvis en av dine mål er å løpe maraton, og du tenker at du ikke kan gjøre det, har du mest sannsynlig ikke vil gjøre det. I stedet, fortell deg selv at du kan gjøre det.

Har små prestasjoner føre til store. Før du kjører maraton, komplett kortere løp. Dette bygger selvtillit, selvtillit og motivasjon til å holde det gående. På maraton dagen din tillit til deg selv er høyere, fordi du allerede har oppnådd så mye å komme til ditt endelige mål.

Feire og belønn deg selv når du når et mål; kjøpe en ny kjole, få håret ferdig, gå ut til middag eller invitere venner over for en fest. Legge vekt på dine prestasjoner uansett hvor stor eller små de er. Dette bidrar til å stimulere deg til å holde nå for dine mål og til å leve ditt liv med hensikt.

Hvordan leve med multippel sklerose

Hvordan leve med multippel sklerose


Når du mottar en diagnose av multippel sklerose, endrer verden. Spørsmål om hva fremtiden vil holde med denne sykdommen i livet ditt og hvordan din livsstil vil endre rase gjennom hodet ditt. Leve et bedre liv med MS ved å bygge et nettverk av venner, familie og dine leger.

Hvordan leve med multippel sklerose

•  Forvent at MS vil endre måten du lever livet ditt. Symptomer som tretthet og muskelsvakhet kan utfordre din evne til å fungere fullt ut i hverdagslige aktiviteter som arbeid og familieliv. Snakk med legen din om medisiner og utstyr som kan hjelpe til å redusere tretthet og utvikle et sunt resten mønster for å opprettholde din styrke.

ta medisinen som foreskrevet av nevrolog. Suksessen til en hvilken som helst av de sykdomsmodifiserende behandling er avhengig av den gjennomgående administrering av medikamenter på riktig måte og dosering. Få en kalender for å hjelpe deg med å tegne ut når du bør gi dine injeksjoner og hvilket område av kroppen din du skal injisere hver dag eller uke.

Spis godt og trene til din beste evne. Den stillesittende liv pålagt mange mennesker med MS kan føre til sekundære helseproblemer som hjertesykdom og fedme. Snakk med legen din om å utvikle en ernæringsmessig plan for å opprettholde en sunn vekt og be om en henvisning til en fysioterapeut som kan utforme et program strekk og trening som vil holde deg aktiv så lenge som mulig.

Søk hjelp fra en utdannet rådgiver eller terapeut hvis du føler deg overveldet av frykt for fremtiden med denne sykdommen. MS er veldig uforutsigbar, og etterlot mange med denne sykdommen å grue tidens gang og følelsen av å ikke vite hvordan de vil bli påvirket av det som tiden går.

Forstå at dine opprinnelige planer for livet må kanskje endres. MS har en tendens til å slå til når folk flest bare starte opp i livet, i 20-årene og 30-årene. Idédugnad om hvordan du kan tilpasse din trening og ferdigheter i ulike yrker før du finner ut at du ikke er i stand til å fortsette i karrieren du hadde satt ut selv.

Hint

 • Enhver diagnose av en alvorlig sykdom som for eksempel multippel sklerose kan gi følelser av alvorlig depresjon og til og med selvmordstanker. Hvis du eller noen du kjenner lider av depresjon søke medisinsk hjelp i håndteringen av denne alvorlige tilstanden.

Hvordan å leve med migrene

Hvordan å leve med migrene


Migrene er mer vanlig hos kvinner enn hos menn. De forsvinner vanligvis etter fylte 50. Livsstilsendringer og medikamentell behandling kan gjøre leve med migrene mer utholdelig.

Hvordan å leve med migrene

•  Hold oversikt over hva du gjør når du får en migrene, slik at du kan identifisere triggere.

Se legen din om migrene medisiner som metysergid, eller be om å ta aspirin eller resept kodein ved første snev av en hodepine.

•  Unngå allergener. For noen mennesker, søtsaker (spesielt sjokolade), kan melk, alderen ost, bearbeidet mat eller rødvin sette av en migrene.

Hold hormonnivået i sjakk med regelmessig mosjon. Hormonelt aktive kvinner har større risiko for å utvikle migrene. Hvis din migrene synes å skje i tiden rundt mensen, ta en vanndrivende (for å hindre vannretensjon) hver dag i tre dager før du forventer å starte mensen.

Relax. Det finnes bevis på at overarbeidede perfeksjonister er mer utsatt for å få migrene.

6. Pust dypt. Høye doser av oksygen kan lette migrene.

våkne opp på samme tid hver dag og få nok hvile. Forstyrre din naturlige søvnmønster oppfordrer migrene.

Prøv å ta magnesium. Tar kosttilskudd kan hjelpe kvinner som er magnesium-mangelfull kontroll migrene.

Prøv å bytte fra p-piller til en annen form for prevensjon. Orale prevensjonsmidler har vært kjent for å øke hyppigheten og alvorlighetsgraden av migrene.

Hint

 • Diuretika føre til at du mister kalium. Spis mat med høyt kalium mens du tar diuretika. Laks, tunfisk, bananer, tørket aprikos og kokte poteter (hud-on) alle har høye nivåer av kalium.
 • Alle som lider av migrene bør være under omsorg av en lege.
 • Aldri ta mer enn 8 aspirin i 24 timer.
 • Hvis symptomene vedvarer eller hvis du har spesielle medisinske tilstander eller problemer, ta kontakt med en lege. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Hvordan leve med Migrene Every Day

Å leve med migrene på daglig basis er så frustrerende som det er smertefullt. Mens migrene kan unnvike ens kontroll, migrenepasienter har noen alternativer for myndiggjøring til disposisjon. Journalføring og personlig medisinsk behandling kan innpode en følelse av håndterbarhet og håp.

Hvordan leve med Migrene Every Day

opplyse deg om migrene. Migrenepasienter (migrenepasienter) føler fengslet av migrene og trusselen om migrene. Selv om migrene er ødeleggende uten effektiv behandling, kan migrene styrke seg selv. Expert informasjon om migrene åpner døren til fysisk og følelsesmessig lettelse. The National Migrene Association, Migrene Awareness Gruppe: En National Forståelse for migrenepasienter (MAGNUM) nettsted (migraines.org) gir migrene behandling og styringsinformasjon.

Hold en migrene journal. Ved hjelp av en månedlig kalender side, merk hver dag med og uten migrene. Tildel et intensitetsnivå på 1 til 10, hvor 10 er mest alvorlig. Legg merke til at varigheten av migrene. Liste utløser som kan ha bidratt til migrene. Bruk MAGNUM gratis nedlastbare utløser migrene arbeidsbok. En hodepine journal er en viktig faktor i å finne en migrene løsning.

Finn en nevrolog som er kompetent i behandling av migrene. Ifølge MAGNUM, nevrologer erkjenner migrene sykdommen er "grovt misdiagnosed, underdiagnostisert, misforstått." Å vite hva spørsmål å stille, og hvilke tegn du skal se etter vil hjelpe deg å finne den migrene omsorg riktig for deg. MAGNUM råder til å lytte etter en nevrolog å spørre i inngående spørsmål om hvordan du opplever migrene. Spørsmål inkluderer, men er ikke begrenset til: hvilken type smerte du opplever, hvor lenge smertene varer og hvor er smertene lokalisert. En migrene-savvy nevrolog vil også diskutere triggere, for eksempel mat og værmønstre. Et notat: Det synes å være uenighet selv blant migrene spesialister om hvilken rolle, om noen, spiller stress i migrene hendelser. Dagboken din skal hjelpe deg med å isolere stress faktor i den individuelle opplevelsen. En medisinsk migrene ekspert vil diskutere dine migrene på lengden samt utføre en fysisk og nevrologisk undersøkelse. Gå til en første avtale med alle relevante opplysninger. Ta med en liste over resepter og kosttilskudd du tar. Inkluder doser.
Som avtale inntektene, ta hensyn til legens svar. Du skal vurdere henne så mye som hun undersøker deg. Hvis legen synes uinteressert i migrene medisiner eller ikke reagerer på den intense natur migrene smerte, ta det i betraktning. Vil du ha en lege som ikke forstår den elendighet som plager livet ditt? La legen vet at du ønsker å delta i din migrene ledelse.

Lær om alternative løsninger. For eksempel kan du oppleve behandling og forebyggende lindring fra urter, biofeedback, yoga og puste med magen. Spør nevrologen din for veiledning. Dette er et område migrene spesialist vil forstå og støtte.

Hint

 • Bruk ressurser MAGNUM er å finne en passende nevrolog i ditt område.

Hvordan å leve med PKU

Hvordan å leve med PKU


De genetisk lidelse fenylketonuri, ofte kalt PKU pasienter, krever til sterkt begrense inntaket av aminosyren fenylalanin, finnes hovedsakelig i protein. En person kan leve med PKU og ikke lider av noen av dens komplikasjoner hvis en spesiell diett er implementert i løpet av barndom og fulgt for livet.

Hvordan å leve med PKU

Administrer Barndom PKU

•  Forstå at kosttilskudd restriksjoner er den vanligste og mest effektive metoden for å hjelpe PKU-positive mennesker lever med sykdommen. Mens genterapi behandlinger er under utvikling, vil de ikke være egnet til medisinsk bruk til menneskelige pasienter for en stund.

Hjelp barnet ditt ved å vektlegge together, hobbyer og aktiviteter i stedet for mat, spesielt på anledninger som Thanksgiving, når proteinrik kalkuner gjøre ikke-PKU lider 'munn vann.

Kontroller ditt barns skole har fullstendig og total bevissthet om de nødvendige kosttilskudd restriksjoner. Mens en lege eller ernæringsfysiolog gjør en bedre kilde for nærmere detaljer, generelt, PKU-pasienter må sterkt begrense eller eliminere proteinrik mat fra kostholdet. Disse inkluderer kjøtt, fisk, egg, nøtter, belgfrukter og meieri. Den sukker erstatning aspartam skaper også fenylalanin når fordøyd og må unngås.

La barnet ditt til å administrere sin egen diett på et tidligst mulig alder. Dette vil hjelpe ham til å føle mer kontroll over sin egen PKU og vil gjøre mestring enklere.

Administrer PKU gjennom voksenlivet

Fortsett å følge en streng PKU diett inn i voksenlivet. Mens legene på en gang fortalte PKU-pasienter at kostholdet kan bli avviklet etter ungdomsårene, det er stor uenighet i den moderne medisinske miljøet som til visdom av slike råd. Feile på siden av forsiktighet og feste med kostholdet.

verve hjelp av en kostholdsekspert for å hjelpe deg når du lever med PKU. En kostholdsekspert kan hjelpe plan som passer menyer for spesielle anledninger og kan gi deg tips om strategier for å spise på restauranter. Vanligvis er en fenylalanin "poeng" system brukes som sporer mengden av daglig fenylalanin. Voksne må vanligvis begrense sitt inntak til 400 til 500 mg per dag.

Velg en forsikring leverandør som vil hjelpe skulder bekostning av protein-fri mat og formel. Din lege eller ernæringsfysiolog vil være i stand til å foreslå selskaper som tilbyr slik dekning.

Hint

 • Unnlatelse av å oppdage eller behandle PKU i barndom vil nesten helt sikkert føre til mental retardasjon av barnet. En enkel test gitt kort tid etter fødselen kan fortelle hvorvidt barnet er positivt for PKU. Negative konsekvenser av sykdommen vil begynne å manifestere i en alder av 2-3 måneder, så tidlig påvisning er av avgjørende betydning.

Grunner for en forstørret lever og milt

Flere lidelser kan føre til en forstørret lever og milt, en tilstand som kalles hepatosplenomegaly. De underliggende sykdommer som resulterer i hepatosplenomegali arves metabolske sykdommer kjennetegnet ved enten ikke produserer nok av en av enzymer som er nødvendig for å behandle lipider, eller de enzymer man har ikke fungerer skikkelig. Åtte lidelser er kategorisert som lipid lagring sykdommer, selv om ikke alle resultat i hepatosplenomegaly. Denne artikkelen vil ta bare med de som gjør det.

Funksjon

Lipider er fett-lignende stoffer som er en del av membraner som finnes i og mellom cellene og i myelin skjede som strøk og beskytter nervene. Lipider omfatter oljer, fettsyrer, voks, steroider som kolesterol, og østrogen, og andre beslektede forbindelser. Normalt kroppens enzymer konvertere disse lipider i mindre komponenter som gir energi for kroppen. Når disse enzymer ikke fungerer på riktig måte, i stedet for å bli omdannet de lagres som fett. Overdreven lagring kan forårsake permanent cellulære og vevsskade, spesielt i hjernen, det perifere nervesystemet, lever, milt og benmarg.

Identifikasjon

Fire metabolske forstyrrelser resultere i både en forstørret lever og milt: Gaucher sykdom, Niemann-Picks sykdom, Farber sykdom og Sandhoff sykdom (Variant AB). Disse sykdommer har ikke herder. Alt som kan tilbys, generelt, er støttende terapi.

Gaucher

Gaucher sykdom er en mangel på enzymet glucocerebrosidase, noe som fører til fatty materiale å "samle i milt, lever, nyrer, lunger, hjerne og benmarg," ifølge nettsiden til National Institute of nevrologiske lidelser og Strokes (ninds) . Andre enn hepatosplenomegaly symptomer er "leverfunksjonsfeil, skjelettlidelser og bein lesjoner som kan forårsake smerter, alvorlige nevrologiske komplikasjoner, hevelse i lymfeknuter og (noen ganger) tilstøtende ledd, oppblåst mage, en brunaktig farge til huden, anemi, lavt antall blodplater, og gule flekker i øynene, "i henhold til instituttet. Selv om det rammer begge kjønn like, er det mest vanlig i de av Ashkenazi jødisk avstamning. Det er tre subtyper. Type 1 og type 3 reagerer på behandlinger som kan forbedre livskvaliteten, men det er ingen kur. Type 2 lider vanligvis dø før fylte to.

Niemann-Picks

Ifølge ninds, er Niemann-Picks en gruppe lidelser "forårsaket av en opphopning av fett og kolesterol i cellene i leveren, milten, beinmarg, lungene, og hos noen pasienter, hjernen. ... Et karakteristisk kirsebær-rød halogen utvikler rundt sentrum av retina i 50 prosent av pasientene. " Det er fire underkategorier, typer AD. Type A, den mest vanlige, forekommer hos spedbarn som sjelden lever lenger enn 18 måneder når de kontrakt sykdommen. Denne type "forekommer oftest i jødiske familier." Type B er en juvenile utbruddet skjema. Sammen med hepatosplenomegaly, symptomer også inkludere "ataksi, perifer neuropati, og lungeproblemer at fremgangen med alderen, men hjernen er vanligvis ikke berørt." Disse barna kan leve inn i voksenlivet, men ofte trenger oksygen på grunn av lungeproblemer. Typer C og D kan utvikle når som helst og vanligvis forårsake omfattende hjerne engasjement. Det er ingen herding og behandling er kun støttende.

Farbers

Ifølge ninds, denne sykdommen forårsaker "en akkumulering av fettholdig materiale i leddene, vev og i sentralnervesystemet." Denne sykdommen vanligvis begynner i tidlig barndom, men kan oppstå senere i livet. Spedbarn som erverver sykdommen vanligvis dø før fylte 2. Symptomer kan inkludere "oppkast, leddgikt, hovne lymfeknuter, hovne ledd, leddkontrakturer (kronisk forkorting av muskler eller sener rundt leddene), heshet, og xanthemas, som tykkere rundt leddene som sykdommen utvikler seg. " Barn som utvikler hepatosplenomegaly, vanligvis dø innen seks måneder. Kortikosteroider brukes til å kontrollere smerte og benmargstransplantasjon eller kirurgi er gjort for å redusere granulomer (betent vev).

Sandhoff

Sadhoff er en alvorlig form for Tay-Sachs sykdom. Ifølge ninds, overflater sykdommen i en alder av ca seks måneder. Andre enn hepatosplenomegaly symptomer er "progressiv forverring av sentralnervesystemet, motorisk svekkelse, tidlig blindhet, merket skremmeeffekt for lyd, spastisitet, muskelrykninger (sjokklignende sammentrekninger av en muskel), kramper, macrocephaly (en unormalt forstørret hode) og kirsebær -Rød flekker i øyet. Andre symptomer kan være hyppige luftveisinfeksjoner, bilyd i hjertet, dukke-lignende ansiktstrekk. " Det er ingen behandling. Anfall kan kontrolleres med anti-krampe medisiner, men barn vanligvis dør av luftveisinfeksjoner etter alder tre.

Hvordan leve med PCOS

Hvordan leve med PCOS


Leve med ukontrollerbare hormoner, savnet menstruasjonssykluser og problemer med insulin nivåer er vanskelig nok! Men når fruktbarhet problemer og vektøkning bli et problem, kan din følelsesmessige velvære være i faresonen for depresjon. Behandle symptomene på polycystisk ovariesyndrom er i løpet av handlingen.

Hvordan leve med PCOS

•  Snakk med legen din for å finne ut om medisiner hvis det er nødvendig. Bortsett fra de vanlige symptomene, kan Polycystisk ovariesyndrom også gjøre blodsukkeret svinger forårsaker insulinresistens.

Konfronter fertilitetsproblemer dersom du blir gravid er blitt et område av bekymring. Med hjelp av en fruktbarhet spesialist du kan finne det er et stoff som kan øke sjansene dine for å bli gravid eller at kirurgi er et levedyktig alternativ for deg å hoppe starte eggløsning.

•  Tenk p-pille hvis du ikke ønsker å bli gravid. P-piller kan bidra til å regulere menstruasjonssyklusen og få deg tilbake på sporet. Det kan også hjelpe med mannlige hormonnivåer som kan være årsaken deg å ha overflødig ansiktshår.

Hold kosthold og ernæring en topp prioritet! Livsstilsendringer (selv moderat) kan forbedre symptomer på PCOS og redusere sjansene for fremtidige komplikasjoner.

Hold deg aktiv! Finn en øvelse som du liker og hold deg til den. Implementere en strekk rutine i morgen, og du vil føle deg oppløftet og klare til å starte dagen!

Bli med i en støttegruppe for mennesker som lider av polycystisk ovariesyndrom. Du kan finne andre måter å takle situasjoner som kan påvirke deg. Hvis alvorlig depresjon er et problem, søke ytterligere profesjonell rådgivning med en gang.

Hint

 • Alltid snakke med legen din om de medisiner du tar før du prøver å bli gravid. Noen stoffer kan være farlig under graviditet eller mens du ammer.

Hvordan leve med Fibromyalgi

Hvordan leve med Fibromyalgi


Fibromyalgi forårsaker smerter over hele den lidende kropp, og det har ingen kur. Årsaken til tilstanden er ukjent, selv om nyere forskning viser at en oversensitivity plassert i smerte sentrum av hjernen kan være den skyldige. Det er ingen måte å bli kvitt tilstanden helt, men det finnes behandlinger, for eksempel mosjon, som kan gjøre å leve med fibromyalgi enklere.

Hvordan leve med Fibromyalgi

En prøve over-the-counter narkotika, som er godkjent av legen din. Bruke paracetamol å hjelpe leddstivhet og generell smerte. Bruke ibuprofen eller aspirin for å hjelpe med betennelse.

Ta antidepressiva hvis de er skrevet ut til deg. Spør legen din om de nyere antidepressiva som hjelper pasienter med både depresjon og smerter kan hjelpe deg å leve bedre med fibromyalgi.

Få en resept på muskelavslappende. Bruk denne medisinen for å hjelpe deg å slappe av og være ute av smerte lenge nok til å få helbredende søvn.

Spør legen din om anti-beslag medisiner som kan være nyttig. Vurdere disse legemidlene nøye for å sikre fordelene oppveier de mulige bivirkningene.

Tren regelmessig for å hjelpe med smerte. Hold trene, selv om det vil føre til mer smerter i begynnelsen. Stick med en skånsom øvelse diett for å gå eller andre ikke-anstrengende aktivitet som vil hjelpe deg til å takle smerte og stivhet lang sikt.

Fortsette å prøve ulike behandlinger for å finne en som fungerer. Bruk forskjellige kombinasjoner av over-the-counter og reseptbelagte legemidler, sammen med regelmessig mosjon.

Reduser stress og lære å slappe av. Reduksjon av stress har blitt vist å redusere symptomene på fibromyalgi.

Hvordan behandle lever Parasitter

Mens tanken på parasitter som lever i kroppen din er neppe behagelig, er det likevel svært viktig å diagnostisere og behandle lever parasitter umiddelbart. Noen arter kan utgjøre store langsiktige helserisiko hvis igjen alene. Leveren er det til nytte for deg, så ta skritt for å kaste ut noen snyltere før de har en sjanse til å slå dine vitale organer i en buffet.

Hvordan behandle lever Parasitter

•  Kjenn symptomene på parasittangrep. Menneskelige parasitter kan være vanskelig å diagnostisere, siden det kan være en rekke symptomer. Se etter magesyke, oppblåst mage, forstoppelse eller diaré, blodig avføring, astma, anemi, utslett og følelse av utmattelse og nervøsitet. Noen infestations også resultere i smerter i øyet, søvnløshet og kompromittert immunitet.

Pocket din stolthet og se legen din. Forlegenhet og avsky faktorer er ingenting sammenlignet med hva lever parasitter kan gjøre med deg. Vanlige parasitter er bendelorm og rundorm, også kalt helminthes. Disse skadedyr bor i ulike områder, blant annet leveren, hvor de forbruker næringsstoffer som bør være fordel deg mens skiller ut avfallsstoffer som kan gjøre deg svært syk. Venstre udiagnostisert og ubehandlet, kan parasitter føre til alvorlige helseproblemer.

Vær oppmerksom på risikofaktorene. Hvis du har drukket forurenset mat som feilaktig vasket grønnsaker, ustekt fisk eller forurenset vann, kan det hende du har plukket opp lever parasitter. Du kan også være i fare hvis du har møtt mennesker eller dyr avføring brukes som gjødsel eller hvis du har svømt i forurenset vann.

Fortell legen din hvor du har vært og hva du har gjort. Dette vil bidra til å bestemme hva Hitchhikers du kan ha plukket opp og hvordan best å gi dem støvelen. Praziquantel er en av de mest vanlige stoffene som brukes til å behandle lever parasitter i mennesker og dyr. Imidlertid kan parasitter som Fasciola hepatica ikke svare på Praziquantel, slik at andre medisiner som triclabendazole eller bithionol kan gis i stedet.

gjennomgå en operasjon, hvis det er nødvendig. Vanligvis bare et alvorlig angrep av lever parasitter krever kirurgi. Kirurgi kan være nødvendig for å innpode narkotika inn i leveren eller gallegangene eller til drenering abscesser og blokkerte kanaler. Hvis et stort antall parasitter er til stede, kan de være nødvendig å kirurgisk ekstraheres gjennom en fremgangsmåte slik som endoskopi.

Pass på at parasitter som invadere ett område ikke bare flytte til et annet nabolag. For eksempel kan amøbe forårsake abscesser eller sår på det punktet av oppføringen til blodet, men de kan reise på å bosette seg i leveren. Hold alle avtaler for oppfølging for å sikre at de lever parasittene ikke kommer tilbake.

Iverksette tiltak for å hindre fremtidige invasjoner. Redusere eksponering for risikofaktorer som forurenset mat og vann. Vurdere alternative behandlinger for å hindre fremtidige angrep av parasitter. Naturlig rettsmidler inkluderer svart valnøtt skrog oljer, malurt kapsler, fersk malt nellik og andre urter. Søk på nettet etter informasjon om parasitt rensing programmer og snakke med legen din om alternativer.

Hvordan leve med leversykdom

Leveren er det største indre organ i kroppen. Den produserer protein, lagrer vitaminer og mineraler, gjør galle nødvendig for fordøyelsen og gjør mye mer. Når leversykdom oppstår leveren ikke lenger er i stand til å fungere skikkelig. Det finnes flere typer leversykdom som hepatitt, skrumplever og kreft. Faktisk, er det ca 100 forskjellige typer leversykdom. Når en person lider irreversibel leverskade det eneste alternativet er levertransplantasjon. Å leve med leversykdom kan være en oppoverbakke kamp. Nedenfor er noen strategier for å hjelpe deg å takle.

Hvordan leve med leversykdom

Hvordan leve med leversykdom

•  Få informert. Hvis du har blitt diagnostisert med leversykdom lære alt du kan om din tilstand. Rådfør deg med legen din og diskutere alle tilgjengelige behandlingsalternativene. Forstå tilstanden din er første skritt i å leve med det.

Sjekk din diett. Personer som lider av leversykdom trenger en spesiell diett for å optimalisere leverfunksjon og holde leveren fra å jobbe for hardt. Dette er viktig siden leveren bidrar til å forbrenne all mat som er inntatt. Legen din kan foreslå en spesiell diett og gi kosttilskudd retningslinjer. Spis små porsjoner og ikke spise noe minst to timer før sengetid. Unngå stekt og krydret mat. Unngå alkohol helt.

•  Tenk utenfor boksen og vurdere alternative muligheter samt konvensjonell behandling. Urter som melk tistel, chickory og løvetann rot kan hjelpe regenerering av leverceller. Rådfør deg med legen din og ta kontakt med en kvalifisert herbalist eller homøopatisk utøveren for å lære mer om disse urter og deres mulige fordeler.

La venner og familiemedlemmer hjelpe deg å takle sykdommen din. De ønsker å hjelpe deg på noen måte de kan. De kan tilby emosjonell støtte når du trenger det mest. Det bidrar også til å bli med i en støttegruppe. Ingen forstår hva du går gjennom bedre enn noen andre som arbeider med samme tilstand. Ved å bli med i en støttegruppe kan du tilby støtte samt motta den. Det er lettere å takle når du ikke gjør det alene. Det er styrke og støtte i tall.

Alkoholisk lever Symptomer

Alkoholisk lever Symptomer


Kronisk alkoholisk leversykdom er en direkte konsekvens av alkoholisme. Avhengig av alvorligheten av alkoholisme, leveren aktuelle og enkelte andre faktorer, symptomene på kronisk leversykdom kan ikke bli åpen raskt. I noen tilfeller trenger synlige symptomer ikke begynne å vises før irreversibel skade har allerede blitt gjort til denne avgjørende organ.

Betydning

Leveren er hjem til hovedfiltreringssystem for blodstrømmen. Den produserer også galle, en svært sure stoff som hjelper kroppen med å bryte ned komplekse fett. Det forbrenner giftstoffer som alkohol og farmasøytiske produkter for å sikre riktig organfunksjon. Den lagrer mange viktige vitaminer som vitamin A og B, og produserer proteiner. Når den blir ødelagt av alkohol, blir dens funksjon i alle disse områdene alvorlig svekket. Gjentatt og alvorlig alkoholmisbruk kan føre til leversvikt eller delvis leversvikt, noe som gjør det slik at pasienten trenger en transplantasjon for å leve.

Funksjon

Symptomene på leverproblemer ikke alltid utvikle og vise så snart alvorlige skader starter. Symptomene heller ikke alltid skje på en gang, eller alle sammen. Noen av symptomene er oppkast, diaré, tap av appetitt, vekt svingninger, merkelig farget avføring, mørk urin, muskelsmerter, depresjon, gulsott og gjennomgripende følelser av sykdom. Bare behandle symptomene kan skjule den underliggende problemet. Pasienter med alkoholmisbruk problemer bør være åpen med sin lege om hvor mye de drikker, slik at sykdommen kan bli bedre ivaretatt.

Effekter

Effekten av alvorlig leversykdom er ofte ignorert eller dirigerte av av alkoholikere som vanlige bivirkninger av drikking. Alkoholisme rammer opp til 10 prosent av amerikanske menn og om lag tre prosent av kvinnene. En av de mest vanlige årsaker til leversykdom hos alkoholikere er faktisk underernæring, i kombinasjon med den tyngre arbeidslast som har organ for å filtrere alle av alkohol kontinuerlig bølgende gjennom blodet. Vedvarende tretthet er et vanlig tidlig symptom på alle slags alkoholisk leversykdom.

Betraktninger

Levercirrhose, eller arrdannelse, er en svært vanlig effekt av alkoholmisbruk. Det kan også føre til steatose, også kjent som fettlever. Det kan også føre til hepatatis, som først presenterer med gulsott. Symptomene på alkoholisk leversykdom inkluderer en alvorlig vitaminmangel som kan behandles med alkohol avholdenhet og regelmessig inntak av vitaminer sammen med pågående behandling for alkoholisme. De smertefulle og livstruende effekter av alkoholisk leversykdom er ikke de eneste farene ved alkoholisme, men de er noen av de mest alvorlige og vanskelige å reversere.

Identifikasjon

Skrumplever er den akkumulerte arrdannelse gjort til leveren vev av alkohol og andre giftstoffer. Det ble en gang i frisk lever blir erstattet av fibrøse masser av arrvev, som hindrer fri blodstrømning gjennom organet. Selv om det ikke er kjent, kan de problemer som forårsakes av cirrhose føre til hjernedysfunksjon, som farlige stoffer som ellers ville være riktig filtrert av leveren slippe forbi blod-hjernebarrieren, forårsaker redusert mental funksjon og andre mer alvorlige symptomer. Nyre smerte kan også bli et problem, som skrumplever fører til redusert nyrefunksjon - og i noen tilfeller feil - i de senere stadier av alkoholisme.

Hvordan behandle en forstørret lever

En forstørret lever, vanligvis kjent som hepatomegali, ikke er en sykdom, men mer en indikasjon på en annen fysiologisk problem. Sykdommer som vanligvis er forbundet med en forstørret lever er metabolske mangler, hjerteproblemer, hepatitt eller kreft. Noen symptomer på denne tilstanden omfatter alvorlige magesmerter, ømhet i leveren regionen, en lys-farget avføring eller gulsott (gulfarging av huden). Behandlinger anvendt på pasienter med en forstørret lever avhenge av årsaken eller kilden av tilstanden.

Hvordan behandle en forstørret lever

•  Hold din fastlege når du først gjenkjenne noen ømhet, magesmerter eller unormalt lys farging av avføring.

alkoholrelaterte leverskader utvidelse er i hovedsak irreversible og kan føre til skrumplever. Anbefalt behandling er å begynne tiltak for å redusere og slutte alkohol inntak. Denne handlingen reduserer ytterligere svelling av leveren og utvikling av cirrhose (herding av leveren) fra alkoholmisbruk.

Pasienter med forstørret lever, som følge av leverkreft, blir ofte behandlet med kjemoterapi, annet strålebehandling eller kirurgi. Handlingene er fastsatt basert på nivået og stadium av leverkreft hos pasienten.

forstørret lever, på grunn av fettleversykdom eller metabolske forstyrrelser, blir vanligvis behandlet med inkorporering av en lav-fett, sunn diett. Vekttap, og et lavt strømforbruk daglig treningsøkt rutine er også oppmuntret for pasienter med denne formen for leveren utvidelse tilstand.

Hepatitt A-relaterte leversykdom er for tiden uten effektiv behandling. Hepatitt B og C blir typisk behandlet med legemiddelterapi. Avhengig av stadium av tilstanden, kan kirurgi også være et alternativ.

Hint

 • Behandling for en forstørret lever varierer basert på årsaken til tilstanden. Det er viktig å kontakte en primær lege for å være riktig diagnostisert.

Slik Cure Lever Cyster

Lever cyster eller lever cyster, er små væskefylte bobler som dannes i leveren hulrom. De fleste lever cyster er godartede, og de forårsaker ingen symptomer. Imidlertid kan cyster forstørre, forårsaker lider å oppleve smerter i høyre øvre del av magen. Fordi disse cyster presentere få tegn, mange tilfeller er udiagnostisert eller funnet ved et uhell. Heldigvis finnes det måter å kurere lever cyster og lindre eventuelle discomforting symptomer.

Slik Cure Lever Cyster

•  Har legen din jevnlig overvåke cyster. Hvis lever cyster ikke forårsaker symptomer som smerter, kan legen din fraråder behandling. Imidlertid vil legen din sannsynligvis overvåke cyster for å sikre at de ikke øker i størrelse.

Be en lege for å drenere cyster. Hvis leveren cyster ikke renne av på egen hånd, kan en lege gjøre et lite snitt og utføre en drenering prosedyre.

Tenk kirurgisk fjerning. Fordi leveren cyster kan forstørre og forårsake smerte, kan leger velger å fjerne cyster. Snakk med legen din og diskutere kirurgiske alternativer.

Behandle den underliggende medisinsk tilstand. Ofte lever cyster er et symptom på en annen medisinsk tilstand, slik som Caroli sykdom, polycystisk nyresykdom, eller echinococcosis. Leger vil utføre en rekke tester, så som en biopsi eller X-stråle, til å diagnostisere den underliggende sykdommen. Etterpå kan de velge å fjerne cyster.

Ta antibiotika. Lever cyster kan bli infisert. Hvis en infeksjon skulle oppstå, ta antibiotika.

Hint

 • Det er ingen måte å forhindre lever cyster. Bortsett fra smerte, kan symptomer på forstørret cyster inkluderer abdominal hevelse og gallegang obstruksjon.

Naturlig Fatty oppbygging Lever Behandlinger

Fettleversykdom resultater fra en oppsamling av fett i leveren. Flere faktorer spiller en rolle i oppbyggingen av fett. Men heldigvis finnes det måter å bli kvitt lever innskudd og hindre permanent leverskade. Symptomer på fettlever er sjeldne. Men noen lider klager over smerter i øvre høyre side av magen. Fettlever er ofte oppdages etter en blodprøve avslører høye leverenzymer, og ultralydundersøkelser er vanligvis pålagt å bekrefte tilstedeværelse av fett i leveren.

Redusere kroppsfett

Fatty leversykdom kan forekomme hos overvektige personer eller personer med en større del av magen. Fordi en opphopning av fett i leveren kan føre til alvorlige komplikasjoner som permanent lever arrdannelse, redusere fett opphopning er avgjørende. Å miste overflødig vekt --- spesielt rundt magen --- er en viktig og naturlig måte å behandle fatty leversykdom. Diskuter din ideelle kroppsvekt med legen din. De vil bruke din høyde og kjønn for å avgjøre denne vekten. Neste, strever for å miste noen få pounds. Øvelse for 30 til 60 minutter om dagen tre til fem ganger i uken. Effektive rutiner inkluderer aerobic og løping, gåing, sykling eller svømming. For å redusere mage vekt, praksis kjerne øvelser som sit-ups, pilates og ben heiser.

Spis et sunt kosthold

Et sunt kosthold er også nøkkelen til å behandle fatty leversykdom. En høy-fett diett bidrar til en opphopning av fett i leveren. Å reversere en fettlever, vedta sunnere matvaner og redusere fettinntaket. Velg magert kjøtt og velger lav-fett eller fett-fri mat. I tillegg redusere ditt daglige kaloriinntak med 500 kalorier og begrense inntaket av raffinerte sukkerholdige matvarer og drikke kan hjelpe deg å kaste vekt og selvsagt behandle en fettlever. Sunn mat valg inkluderer frisk frukt, grønnsaker, hele korn og sunt umettet fett som fisk og olivenolje.

Livsstilsendringer

I forbindelse med å miste vekt og spise et sunt kosthold, kan enkle endringer i livsstil bistå i reversering av fatty leversykdom. Visse reseptbelagte og over-the-counter medisiner som ibuprofen kan forårsake leverskader og langsom utvinning tid. Hvis du prøver å redusere oppbyggingen av fett i leveren, diskutere dine medisiner med lege eller apotek og spørre om sunnere alternativer. Også, drikke alkoholholdige drikkevarer kan føre til ytterligere skade leveren. Eliminere alkohol fra kostholdet ditt til din blodprøve avslører et normalt nivå av leverenzymer. Etterpå forbruker ikke mer enn en alkoholholdig drikke om dagen.

Lever dysfunksjon behandling

Leveren er kroppens største organ og er ansvarlig for mer enn 200 forskjellige prosesser i kroppen. Det filtrerer en liter blod hver time, fjerning av giftstoffer som ammoniakk fra systemet. Det bidrar også til å regulere blodtrykket, lagre vitaminer, regulere blodsukkeret samt opprettholde elektrolyttbalansen. Selv om leveren er ganske solid, kan mange ting føre til at det å bli dysfunksjonelle som høy-fett diett, alkoholmisbruk, medisiner og noen sykdommer som hepatitt.

Milk Thistle

Melk tistel er kanskje den mest kjente av de urtene som brukes for detoxing og tonifying leveren. Silymarin er den aktive ingrediensen i melk tistel som faktisk håndterer avgiftningsprosessen. Milk thistle har kraftige antioksidantegenskaper. Leveren, i likhet med alle andre organer, blir påvirket av en rekke forurensninger. Leveren bidrar til å fjerne frie radikaler som kan være skadelige leveren gjennom oksidasjonsprosessen. Pare med uparede elektroner i de frie radikaler, hjelper melk tistel å eskortere dem fra kroppen og minimere skaden. Melk tistel binder seg til levercellene til å beskytte dem mot medisiner og gifter som kan gjøre ubotelig skade hvis venstre ukontrollert. En diett høy i fett kan produsere en tilstand som kalles fettlever. Det er veldig sammenlignbar med tilstanden av ender og gjess som fôres en fettrik diett for å produsere foie gras. Milk thistle har vært instrumental i å snu denne tilstanden. Anbefalt dosering er 200-280 mg per dag.

Gurkemeie

Gurkemeie er et krydder i ingefær familien. Det ligner i fargen til safran og er en viktig ingrediens i karriretter. Gurkemeie sies å være i stand til å krympe kanalene i leveren som kan bli betent og oppblåst fra overarbeid i å filtrere ut giftstoffer. Det fungerer på samme måte som melk tistel. Det er en naturlig antibakteriell og antimikrobielle egenskaper beskytte leveren fra parasitter som kan utgjøre en fare. Det øker også galle produksjon. Mer galle produksjon bidrar til å fjerne mer kolesterol fra leveren. I en 1999 studie som dukket opp i Journal of Biovitenskap, bioteknologi og biokjemi, ble gurkemeie vist seg å beskytte muse lever fra karbon-tetraklorid-indusert skade. I Journal of Experimental Biology, en 1998 studie syntes å vise at gurkemeie kan være effektive i å senke kolesterol i leveren. Den anbefalte Aryuvedic dosering er 1/2 teskje i en kopp varmt vann for å forynge leveren og utvise giftstoffer.

Yellow Dock

Gul dock fremmer galleproduksjon, noe som bidrar til å løse opp fett som samler seg i leveren. Fjerning av dette fettet kan bidra til å senke det dårlige kolesterolet. Det er også en kraftig blod detoxifier som, når den brukes i forbindelse med borre, leverer detoksifisert blod til leveren og nyrene. Den diuretiske virkning øker urinproduksjonen og støter toksiner renset fra blod. Det stimulerer også tarmene til å bevege seg, og dermed fjerne ekstra avfall giftstoffer fra tarmen. Gult dokken inneholder jern for å bygge opp blodet etter rensing.

Burdock

Burdock er en blod purifier. Det hjelper å filtrere giftstoffer ut av blodet. Den har en vanndrivende effekt og giftstoffer er utvist fra kroppen som urin. Burdock har vist seg å være gunstig for det endokrine systemet samt øke leveren helse. Det anbefales å tas som en te sammen med andre urter, spesielt sarsparilla. Fersk burdock root kan også legges til oppskrifter. For oppskrifter som inkluderer burdock rot, se Resources.

Sarsaparilla

Sarsaparilla har lenge vist seg å ha styrkende egenskaper for sirkulasjonssystemet. Det anbefales i forbindelse med burdock root for maksimal effektivitet som en lever tonic. Sarsaparilla angriper mikrober i blodet og gjør dem ufarlige. Det har også sterke vanndrivende egenskaper som bidrar til å fjerne giftstoffer fra kroppen. Fjerne avfall fra blodet har også vært effektiv for nyre foryngelse.

Grunner for en forstørret lever

En forstørret lever, referert til som hepatomegali, ikke er en sykdom, men i seg selv er et tegn på en underliggende medisinske tilstand som hepatitt, kreft eller kongestiv hjertesvikt. Derfor behandling for å forstørre den leveren vil avhenge av årsaken.

Årsaker

Av de mange årsaker til leveren til å bli utvidet, noen inkluderer alkoholmisbruk; hepatitt A, B eller C; leverkreft; hjertesvikt; og infeksjoner som mononukleose og leukemi. Dessuten er det en alkoholisk fettleversykdom, hvor fettet akkumuleres i leveren danne bindevev og fører til betennelse. En annen mulig årsak er en tilstand som kalles hemokromatose der kroppen absorberer for mye jern fra maten du spiser. Jernet bygger seg opp i store organer slik som leveren og forårsaker skade.

Symptomer

Selv om det kan være noen åpenbare tegn du har en forstørret lever, symptomer, hvis de oppstår, vil være ømhet ved berøring der leveren ligger, magesmerter eller fylde og gulsott. Gulsott er en gulfarging av hud og øyne og vil oppstå hvis leverfunksjonen har blitt skadet.

Diagnose

Legen din kan fortelle med en fysisk eksamen hvis leveren er forstørret. Leveren kan føles myk, uregelmessig og fast, og klumper kan også merkes. Diagnostiske tester som kan indikere årsaken til forstørret lever. Røntgen, CT og ultralyd alle bruke bildebehandling for å se på indre organer. Leverfunksjonstester bruke en blodprøve for å se om en sykdom er til stede. Fjerne og undersøker en liten lever vevsprøve, kalles en biopsi, kan hjelpe legen avgjøre hvor sunt leveren din er.

Behandlinger

Behandlingen avhenger av årsaken til det forstørrede leveren. Hvis alkoholmisbruk er årsaken så er det viktig å slutte å drikke. Mosjon og vekttap kan hjelpe med en fettvevet leversykdom og vil holde kolesterolnivået lavere også. Medisiner vanligvis behandle hepatitt B og C, og hepatitt A kan løse seg selv. Medisiner for hjertesvikt kan bidra til å ta ekstra væske utenfor leveren. Leverkreft kan behandles med kirurgi, cellegift og stråling. Blodsykdommer slik som hemokromatose kan avhjelpes ved å trekke blod regelmessig for å redusere mengden av jern i blodet.

Forebygging / løsning

Redusere risikoen for å få hepatitt, noe som begrenser din bruk av alkohol og fører en sunn livsstil kan gå en lang vei i å senke risikoen for forstørret lever. Bruk medisiner bare når du trenger dem, og være forsiktig når du bruker kosttilskudd, som høye doser av vitamin A, D, E og K kan skade leveren.

Problemer med forstørret lever

En forstørret lever kan være et tegn på at det er noe veldig alvorlig skjer med kroppen din. Det finnes en rekke medisinske tilstander som kan forårsake en forstørret lever, og de fleste av dem kan være farlig. Leveren er et svært viktig organ som spiller en stor rolle i hvordan kroppen og andre organer operere. Hvis leveren blir syk og kan ikke fungere skikkelig, kan dette ha en snøballeffekt på andre systemer i kroppen.

Symptomer på en forstørret lever

Når leveren blir utvidet på grunn av sykdom eller annen medisinsk tilstand; det er symptomer. De mest vanlige symptomene føler seg trett, tap av matlyst, svakhet, ømhet i magen over området av leveren, mulig smerte, og til og med gulsott. Gulsott er gulfarging av hud og øyne. Når det hvite området i øynene kjent som sclera slår en gul fargetone, er dette en god indikasjon på at det er leveren problemer.

Problemer knyttet til en forstørret lever

Hepatomegali er forstørrelse av leveren. Det er flere grunner til at en lever skulle bli forstørret, med hepatitt å være en av de vanligste årsakene. Det er også en fettlever, en byll på leveren og polycystisk leversykdom, det vil si flere cyster. Alle disse kan føre til problemer for leveren og føre til at det blir forstørret. Leveren er ansvarlig for å lage galle, en gul eller grønnlig alkalisk-basert væske. Det lagres i galleblæren, og deretter utskilles i tynntarmen til å bryte ned fett. Når leveren er forstørret, gallegangene blir hindret og galle bygger seg opp i systemet. Denne oppbyggingen er det som forårsaker gulfarging av hud og øyne.

Flere problemer forbundet med forstørret lever

En forstørret lever kan indusere hepatitt. Dette er en form for hepatitt som er ikke-viral, men snarere er fra giftigheten av den ikke-fungerende, forstørret lever. Hvis leveren ikke virker på riktig måte på grunn av utvidelse, er kroppen i stand til å fordøye matvarer riktig; det er i stand til å absorbere næringsstoffer riktig, og kroppen din er i stand til å kvitte seg med giftstoffer som er nødvendig for å leve. Med en forstørret lever, er kroppen i stand til å forbrenne mat riktig. Det betyr å være på en spesiell diett for å hindre leveren fra å måtte jobbe for hardt.

Advarsler assosiert med en forstørret lever

Hindre ytterligere skade på leveren er viktig, spesielt hvis leveren har en sjanse til å helbrede. Alkohol er svært skadelig på leveren og det er svært viktig å stoppe enhver alkoholinntak inntil videre fra legen din. Sørg for at legen vet om alle medisiner du tar. Du kan være på et medikament som kan øke skaden, og legen din kan være nødvendig å enten endre medisinering eller ta deg ut av det helt. Leve som sunt som mulig er en måte å hjelpe leveren din, herunder å følge alle legens ordre.

Hensyn Hvis du mistenker Liver Trouble

Tegn og symptomer på lever problemer bør tas opp av en lege umiddelbart. Du bør aldri prøve å diagnostisere deg selv, eller unn deg selv. Jo før symptomene på en forstørret lever kan tas opp, kan jo tidligere behandlingen starte. Starte en behandlingsplan så snart som mulig med en forstørret lever er avgjørende. Det kan bety forskjellen mellom å utvikle en syk lever og muligens trenger en levertransplantasjon, eller å ha en full gjenoppretting.

Hvordan hjelpe Sperm lever lenger

Hvordan hjelpe Sperm lever lenger


Øk sjansene dine for å bli gravid hver syklus ved å hjelpe sperm leve lenger å nå egget. Sperm kan leve opp til syv dager i egglederne, men gjennomsnittlig levetid er tre til fire dager. Fiendtlige og svært sure miljøer i vaginal kanalen kan gjøre det vanskelig for sædceller å overleve og fortsette sin reise. Det finnes en rekke måter å hjelpe sperm overleve lenge nok til å svømme gjennom livmorhalsen og nå implantasjon.

Hvordan hjelpe Sperm lever lenger

Overvåk cervical slimete, og ha samleie når det er et egg-white konsistens. Dette er den mest frukttypen cervikal fluid og vil hjelpe sperm leve lenger enn noen annen cervikal fluid.

Bruk en sperm-vennlig smøremiddel som preseed under fruktbare perioden. Hvis du ikke får noen fruktbare slimet i livmorhalsen, er en sperm-vennlig smøremiddel det nest beste. Det etterligner din naturlige cervical væske, slik at sperm et godt miljø å være i live i.

Har du en orgasme etter samleie. Studier har vist at de sammentrekninger fra en orgasme kan trekke spermier opp i livmorhalsen. Sperm lever lenger en gang inne i livmorhalsen på grunn av miljøet.

legge seg etter samleie i minst 10 minutter --- fortrinnsvis nærmere 30 minutter til en time. Sperm overlever bare noen få minutter i vaginal kanalen, så bruk tyngdekraften til å hjelpe dem med deres reise. Hvis du får opp for tidlig, kan de ikke gjøre det gjennom livmorhalsen før han døde.

Ta vitaminer for å øke din fruktbare slimet i livmorhalsen. Ikke alle kvinner får egg-white cervical væske naturlig; men det er vitaminer som hjelper produsere det oftere. Vitamin C, druekjerneekstrakt og nattlysolje har vist en betydelig økning i fruktbar Cervical væske når det tas regelmessig.

Hint

 • Hold orden på syklusene dine, slik at du kjenner din fruktbare perioden og de beste dagene for samleie.