Digidexo.com

gulrøtter blir lilla

Må Gulrøtter forbedre synet?

Mens gulrøtter ikke faktisk bedre syn, gjør de faktisk bidra til å holde våre øyne sunn. Oransje gulrøtter er høy i beta karoten, som kroppen vår blir til vitamin A - viktig for sunn netthinne.

Fordeler

Vitamin A har vist seg å forhindre katarakt og redusere risikoen for glaukom.

Mangler

Forskning viser en mangel på vitamin A kan føre til dårlig nattsyn, betente øyne og med blindhet.

Spise gulrøtter

Kokte gulrøtter (kokt, dampet eller stekt) er best, selv om rå gulrøtter er svært gunstig. Bare 1/2 kopp kokte gulrøtter kan gi fire ganger RDA av vitamin A.

Velge / Lagring

Eldre og pre-cut gulrøtter miste næringsverdi. Se etter faste gulrøtter uten sprekker, og med de (nonwilted) greener fortsatt festet. Fjern greener før lagring gulrøtter for å unngå å tappe vitaminer. Oppbevar gulrøtter i en plastpose i kjøleskapet; bruk innen 1 uke.

Flere fordeler

Betakaroten i gulrøtter kan bidra til å hindre visse typer kreft og hjertesykdommer. Gulrøtter inneholder også alpha karoten som kan bidra til å begrense svulst vekstprosesser.

Fun Fact

På verdensbasis finnes det flere hundre varianter av gulrøtter som kommer i farger, inkludert lilla, svart og hvitt.

Allergi mot rå gulrøtter

Allergi mot rå gulrøtter


Rå gulrøtter kan virke ufarlig, men noen ganger kan de utløse en allergisk reaksjon. Matallergier er ofte svært alvorlig og er på vei opp blant ungdom. Merkelig, noen mennesker er allergiske mot rå gulrøtter, men ikke tilberedt seg. Det er viktig å ta vare på og bli informert om din allergi for å unngå alvorlige allergiske reaksjoner og mulig død.

Gulrøtter

Gulrøtter er en taproot ligner på en nepe eller reddik. En pæleroten er en type som vegetabilske vokser ned i jorden med sine røtter i motsetning til å komme ut av jordsmonnet, og vokser fra en plante eller treet. Gulrøtter er innfødt til Afghanistan og ble en gang kjent som en «kjærlighetsmedisin." Gulrøtter kommer i mange former, fett og mager og lange og korte. Rå gulrøtter er oransje og crunchy og baby rå gulrøtter kan være veldig saftig.

Allergier

En allergi er en reaksjon menneskekroppen har til et fremmed protein. Dette fremmed protein kan være av mat, medisin eller narkotika, en bie stikk eller pollen fra trær eller planter. Reaksjons kroppen har til disse fremmede proteiner er å slippe histaminer. Utgivelsen av disse histaminer kan forårsake mange symptomer assosiert med allergi som: rennende nese og kløende øyne, elveblest eller hevelse i området for oppføring, oppkast, diaré, problemer med å puste og økt hjertefrekvens. Anafylaksi eller tap av bevissthet på grunn av blodtrykksfall kan også forekomme i alvorlige tilfeller.

Teorier / Spekulasjoner

Ingen er helt sikker på hvorfor matallergier forekomme, men det er sikkert at de er på vei opp i industrialiserte land. En teori er at barn er mindre utsatt for bakterier og skitt i mat enn de var historisk, og skaper et svakt immunsystem. En annen er at de er mer isolert fra omverdenen, forårsaker deres immunforsvar til å utvikle mangelfullt. Den tredje teorien er at overforbruk av rensemidler og bakterie mordere har endret immunsystemet eller annen måte. Uansett grunn, er at immunsystemet angriper mat proteiner som om de var bakterier. Studier viser at barn som går på en barnehage med andre barn er mindre sannsynlighet for å utvikle allergi.

Rå gulrøtter

Ukokt planter og grønnsaker har forsvar mot å bli spist som kalles sekundære forbindelser. Da kokte, er de potensielt allergifremkallende proteiner raknet, og er ikke lenger målrettet av immunsystemet. De denaturerte proteiner gulrot ikke lenger kan binde seg til antistoffene. Hvis proteinene ikke blir oppdaget av antistoffene, er en sterk allergisk reaksjon utløses ikke.

Forebygging / løsning

Det finnes noen måter å håndtere en allergi mot rå gulrøtter. Den første løsningen er å unngå gulrøtter helt. Hvis de forårsaker en dårlig nok allergisk reaksjon hos deg, kan det være et godt valg om ikke å spise gulrøtter. Det andre alternativet ville være å lage dem. Matlaging rå gulrøtter vil denatureres proteinene og gjør dem ufarlige. Når du arbeider med en medisinsk tilstand, men er det beste alternativet for å se en lege. En lege kan gi lyd lege, medisiner for å håndtere de allergi og beredskapstiltak som adrenalin penner.

Gjør Gulrøtter hjelpe deg Tan?

Gjør Gulrøtter hjelpe deg Tan?

Gjør Gulrøtter Hjelp Du Tan

Mange mennesker liker å ha solbrun hud. De ønsker produkter som hjelper huden brunfarge raskere. I årevis har ryktene spredd at gulrøtter hjelpemiddel i soling, men de gjør det ikke. Garving av huden er en naturlig reaksjon av legemet upåvirket av gulrøtter. Når huden utsettes for ultrafiolett stråling, pigmentet melanin i kroppen mørkner for å beskytte kroppen fra solstråling. Noen mennesker tror at det å spise gulrøtter hjelper kroppen brunfarge. De håper at beta-karoten, et pigment som gir gulrøtter sin oransje farge, kan likeledes hjelpe huden til mennesker brunfarge. Fordi personens egen melanin fører til at tan, gulrøtter spist eller gnidd på huden hjelper ikke.

Gulrøtter kan forbedre hudens tilstand

Gulrøtter inneholder mange næringsstoffer nyttige for kroppen. Beta-karoten, som gir gulrøtter sin farge, omdannes i kroppen til vitamin A. Gulrøtter også inneholde kalium, vitamin C og andre vitaminer. Disse næringsstoffene hjelpe kroppens hud opphold sunt. En University of Michigan studie indikerer at UV-stråling, slik som det som forårsaker soling, forårsaker for tidlig aldring av huden. Det fører til vitamin A-mangel i huden. Holde et normalt nivå av vitamin A i huden bidrar til å hindre for tidlig aldring av huden eller rynker. The Mayo Clinic rapporterer at en kombinasjon av antioksidanter og beta-karoten kan bidra til å redusere risikoen for solbrenthet i folk som er veldig følsomme for soleksponering. Klinikken legger til at betakaroten vil ikke ha noen effekt på solbrenthet for folk flest.

Gulrøtter kan forårsake gul hud

Spise en stor mengde av gulrøtter eller andre næringsmidler som inneholder beta-karoten kan føre til huden til å bli gult eller oransje. Den tilstand, kalt carotenemia, er gul pigmentering av huden forårsaket av overskudd av beta-karoten og lignende karotenoider. Karotenoider er naturlige fettløselige pigmenter som finnes i mange frukter og grønnsaker, inkludert gulrøtter, sitrusfrukter, spinat, gresskar og mange andre matvarer. De vanligste karotenoider som beta-karoten, lykopen og lutein i store mengder kan jobbe seg gjennom kroppen til huden. Fargeendringen dukker opp raskere i lys-skinned mennesker. Det kan være mer tydelig i hender og fotsålen. Carotenemia forekommer oftest hos vegetarianere og barn på grunn av sine dietter høy i karotenoid matvarer. Tilstanden er ikke giftig. Behandlingen er for personen å endre kostholdet. Når de slutter å spise overskytende mengder gulrøtter eller andre matvarer, huden gradvis tilbake til det normale. Huden kan forbli gul eller oransje for måneder etter karoten diett blir redusert. Carotenemia ligner ofte gulsott eller andre plager. En blodprøve og leverfunksjonstest kan enkelt diagnose carotenemia.

Hvordan spise gulrøtter Influence Night Vision?

Hvordan spise gulrøtter Influence Night Vision?

Introduksjon

På bare 52 kalorier per kopp, er gulrot en sunn mat stift full av byggesteinene som trengs for å opprettholde en sunn livsstil. Gulrøtter inneholder vitamin K, kalium, vitamin C, vitamin B, og en rekke andre vitaminer og næringsstoffer, men det er vitamin A som er mest forbundet med vedlikehold av generell nattsyn.

Vitamin A

Den typiske en kopp servering av gulrøtter inneholder en imponerende 686,3 prosent av ditt daglige behov for vitamin A. Vitamin A er et viktig næringsstoff som trengs for å opprettholde immunforsvaret og for å holde huden ung og frisk. Det er også et vitamin som bidrar til å holde øyne og visjon sunt. I gulrøtter, vitamin A kommer fra kjemikalier som gir gulrøtter sin oransje farge, kalt karotenoider. Karotenoider er omdannet til vitamin A i leveren.

Process

Når en gulrot har blitt inntatt, er karotenoider fra vegetabilske transporteres gjennom blodstrømmen til leveren. I leveren disse stoffene brukes til å lage vitamin A. Vitamin A deretter re-entrer blodstrømmen og renner mot øynene der den går inn på netthinnen i øyet. Her skaper kjemikalier kalt retinal.

Sight

Når lyset passerer gjennom netthinnen, endrer retinal kjemisk form. Denne endringen kan et elektrisk signal som skal sendes fra retina til baksiden av hjernen hvor de visuelle sentre er lokalisert. Her blir lyset omformes til et bilde. Dette bildet står for synet ditt. Jo mindre lys som passerer gjennom øynene, for eksempel med din visjon om natten, desto viktigere er det for at det skal være nok retinal å fungere korrekt. Ikke får nok vitamin A kan hindre nok retinal fra å bli produsert, forårsaker din nattsyn (samt dagen syn) å bli påvirket.

Hvordan legge til gulrøtter til kosthold og vet om dens fordeler

Hvordan legge til gulrøtter til kosthold og vet om dens fordeler


Spise gulrøtter har mange helsefordeler. De kan bidra til å forbedre synet ditt, gi deg sunn hud, negler, hår og bein. Gulrøtter inneholder betakaroten som er en antioksidant som arbeider for å forebygge kreft. Det senker også kolesterol, senker høyt blodtrykk. Her er noen måter å legge gulrøtter til kosthold.

Hvordan legge til gulrøtter til kosthold og vet om dens fordeler

Riv gulrøtter enn noen brød mix eller muffinsmiks. Lag din egen egen hjemmelaget gulrot brød med hele korn, gulrot zucchini brød, kanel gulrot brød, banan gulrot brød eller gulrot eple brød. Lage hjemmelagde gulrot cookies med havre og mandel for dine barn og deg.

Bruk strimlet gulrot i noen salat. Ha en gulrot salat epler, rosiner og majones. Lag din egen coleslaw med kål, gulrøtter, majones, selleri eddik, salt og pepper.

Bruk dem til middag. Dampet gulrøtter og ha den med måltidet. Surr hakket gulrøtter og paprika og legge det til Brown Rice eller couscous. Bruke dem i gryte. Legg gulrøtter til biff lapskaus eller grytestek.

Lag dine egne supper med gulrøtter, tilsett buljong, selleri og andre grønnsaker eller handle på supermarkeder for suppe som har gulrøtter i dem som gulrot og ingefær suppe, gulrot butternut suppe og gulrot squash ingefær suppe.

Du kan spise dem rå eller snack på baby gulrøtter med ranch dressing.

Har Carrot Juice - Legg gulrøtter til din juicer med andre frukter og grønnsaker eller kjøp gulrot juice. Det kan være stor for om morgenen eller som en næringsrik drikke til lunsj.

Hint

  • Med de mange måter å spise gulrøtter og dens store helsemessige fordeler, gjør det en del av ditt daglige liv.

Helsemessige fordeler av gulrøtter

Helsemessige fordeler av gulrøtter


I motsetning til de fleste grønnsaker som bærer en høy kilde til ett vitamin eller en annen, gulrøtter konsentrert med vitamin A, betakaroten og fiber, som jobber sammen for å løse en rekke sykdommer. Enten om du bruker dem kokt, rå eller Juiced, vil gulrøtter gi din med kroppen med sin gunstige næringsstoffer.

Historie

Gulrøtter er en rot grønnsak som har sin opprinnelse i Asia. I århundrer har kineserne forstått medisinske verdien av gulrøtter. Kinesisk medisin har brukt vanlig grønnsak å forbedre alt fra en irritert mage til en vedvarende hoste til seksuell dysfunksjon.

Betydning

Beta karoten som er fremtredende i gulrøtter ikke bare hjelpemidler i å forbedre synet, er det også en kraftig antioksidant som bekjemper kreftceller.
Vitamin A er viktig for luftveiene som det reduserer inflammasjon og emfysem av lungene.

Funksjon

En daglig del av bare en halv kopp gulrøtter gir kroppen din med mengden av næringsstoffer som trengs for å bekjempe hjertesykdommer, synstap og kreft.

Fordeler

Å spise gulrøtter er også gunstig for de som kjemper høyt blodtrykk, forstoppelse og selv for de som lider av flass.

Betraktninger

For å sikre en riktig daglig dose av gulrøtter, vurdere juicing dem sammen med en blanding av andre frukter eller grønnsaker.

Er Gulrøtter God for trykk i øyet?

Er Gulrøtter God for trykk i øyet?


Hvis du lider av en av de medvirkende sykdommer som fører til glaukom, eller har blitt diagnostisert med glaukom, er det viktig å holde øynene dine så friske som mulig. Mens en lege kan forskrive medisiner for å støtte øye helse, er det ting du kan gjøre i ditt daglige liv valg å kontrollere høyt trykk i øyet. Å spise gulrøtter og andre grønnsaker med høye nivåer av karoten, vitamin E og vitamin C hjelpe.

Betydning

Uansett hva helse problemer er vendt mot deg, kan et riktig kosthold bidra til å få kroppen i best stand som kan oppnås før factoring i flere medisinske hjelpemidler. Riktig ernæring kan bidra til å kontrollere blodtrykket og også trykk i øyet, spesielt for de med risiko for glaukom eller som allerede er diagnostisert med sykdommen.

Fordeler

Gulrøtter er høy i beta karoten og vitamin C, som begge har vært assosiert med redusert trykk i øyet. Gulrøtter i kosten er fremstår som en del av de grunnleggende livsstilsvalg som synes å hjelpe kontroll glaukom. I en studie ved Øyeavdelingen og Jules Stein Eye Institute, University of California-Los Angeles, spise gulrøtter minst to ganger i uken ble koblet til en 64 prosent reduksjon i sannsynligheten for å utvikle glaukom, sammenlignet med dem som spiste gulrøtter bare én gang per uke.

Alternativer

Foruten gulrøtter, andre dyp oransje og gule grønnsaker og frukt inneholder også betydelige mengder betakaroten og vitamin C - nyttige i å bevare og beskytte visjon. Dype grønne blader som spinat, en spesielt favoriserte grønn i dette tilfellet, inneholder også beta karoten, men er sjelden på grunn av den maskerende virkningen av den intense grønne og blå pigmenter av bladene. Grønnkål, brokkoli og andre mørkegrønne grønnsaker kan også bidra vesentlig til generelle øyehelse.

Expert Insight

Sørg for å konsultere legen din, men hvis du planlegger å bruke gulrøtter og andre grønnsaker for å spesifikt forebygge eller behandle øyesykdommer. Mens det er alltid sunt å nyte og spise ferske råvarer, inkludert gulrøtter og grønne blader, er det studier, inkludert en fra Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, som ble publisert i 2003 i American Journal of Epidemiology, som tyder på at sammenhengen mellom inntak av vitaminer og carotinoids og forebygging av glaukom er mindre enn tidligere studier viser. Legen er i en bedre posisjon til å vurdere aktuelle studier og forventninger i medisin, og kan være i stand til å gi sterkere forebyggende og terapeutiske livsstilsvalg.

Advarsel

Det er få kontraindikasjoner i forhold til et variert og sunt kosthold blant annet store mengder gulrøtter. Under normale omstendigheter, gulrøtter er usannsynlig å gjøre noe, men øke generelle helse og velvære når det spises med vanlige måltider. Det er imidlertid et tilfelle når inntak høye nivåer av beta-karoten er telleren angitt - når pasienten er en røyker. Mens beta karoten er en mulig forebyggende i forhold til Grønn stær og makuladegenerasjon, er det også forbundet med en økt risiko for lungekreft hos røykere. Konsultere legen din før du prøver å øke betakaroten inntak i forekomsten.

Ernæringsmessige verdien av gulrøtter

Ernæringsmessige verdien av gulrøtter


Gulrøtter inneholder lite fett og kalorier og høy i fiber, noe som gjør dem en god matbit med utholdenhet. De er høy i essensielle næringsstoffer, lav i natrium og har ingen kolesterol.

Vitaminer og mineraler

Gulrøtter er en svært god kilde til vitamin A. En porsjon inneholder 20 380 internasjonale enheter, eller mer enn det beløpet du trenger daglig. Vitamin A fremmer friske øyne, tarm og urinveier og slimhinner. Gulrøtter er også høy i vitamin C og K, og kalium.

Kalorier

En servering av gulrøtter --- ca en kopp gulrot pinner --- leverer 50 kalorier. Gulrøtter inneholder svært få kalorier for sin bulk, slik at de gjør en god matbit mellom måltidene.

Fat

En servering av gulrøtter inneholder bare 0,3 gram fett.

Fiber

Gulrøtter er en god kilde til fiber. En porsjon inneholder 3,4 gram kostfiber.

Karbohydrater

Gulrøtter inneholder 11,7 gram karbohydrater per porsjon, omtrent halvparten av disse er fra sukker.

Som er det høyeste kilde til fiber: Gulrøtter eller Bran Flake korn?

Som er det høyeste kilde til fiber: Gulrøtter eller Bran Flake korn?


Kostfiber er en avgjørende del av ernæringsmessige helse. Spise mellom 30 og 40 g fiber pr dag er gunstig for fordøyelsen, hjertesykdommer, og vektkontroll, blant andre viktige funksjoner. Kjenne fiberinnholdet i visse matvarer bidrar til å skaffe den optimale mengden av fiber for å opprettholde en sunn diett. Gulrøtter og kli flake frokostblanding er to high-fiber matvarer, men man gir mer enn den andre.

Gulrøtter

En middels stor rå gulrot inneholder ca 2 g fiber. Den fiberinnholdet i denne vegetabilsk øker med matlaging. En kopp kokte gulrøtter inneholder mellom 5 og 6 g fiber.

Bran Flake Cereal

Fiberinnholdet i kli flak og andre kli frokostblandinger varierer avhengig av korntype. En kopp vanlig kli flak tilbyr fem av fiber. Annet korn spesialdesignet for fordøyelsen helse, slik som Kelloggs All-Bran, inneholder rundt 20 g fiber.

Sammenligning

På det mest grunnleggende nivået, inneholder en porsjon vanlig kli flak tre flere gram fiber enn en rå gulrot. Matlaging gulrot gjør fiberinnholdet i det omtrent lik som i en kopp kli flak.

Ytterligere tiltak

Det finnes måter å øke fiberinnholdet i mange matvarer som allerede har nivåer av fiber. For eksempel, 1 ss. rosiner inneholder 1 g fiber, og kan enkelt legges til frokostblanding eller til og med forberedt gulrot retter. Det samme er tilfelle med linfrø, som har aa litt over 2 g fiber i 1 ss.

Hvordan Juice Gulrøtter, ingefær, selleri og sitroner

Hvordan Juice Gulrøtter, ingefær, selleri og sitroner


Det amerikanske Department of Agriculture s Food Guide Pyramid foreslår å spise 2-4 porsjoner med frukt og tre til fem porsjoner grønnsaker hver dag. Det er mye å tygge! Vurdere juicing din produserer i stedet. Juicing rå frukt og grønnsaker kan gjøre fantastiske ting for helsen din. Rå produkter er forholdsvis lav i kalorier, men høy i næringsstoffer og enzymer. Du kan trekke ut bare saften fra din favoritt frukt og grønnsaker, eller du kan blande dem hele med sin masse å beholde fiber. Uansett hvilken metode du velger, er juicing en deilig måte å få alle de daglige anbefalte porsjoner av ferske råvarer hver dag, noen ganger i en enkelt glass.

Hvordan Juice Gulrøtter, ingefær, selleri og sitroner

Velg gulrøtter og selleri som er lyse i fargen og fri for urenheter. Ingefær rot skal være frisk, skinnende og glatt. Plukk sitroner som ikke er vanskelig, da disse ikke produserer så mye juice.

Skyll gulrøtter og selleri under kaldt vann. Hvis du vil, kan du bruke en økologisk frukt og grønnsaksvask utviklet for å fjerne plantevernmidler og voks fra råvarer. Skrell sitronene, men la på marg eller hvitt belegg under huden da det inneholder næringsstoffer. Du kan skrelle ingefær eller forlate peeling på.

Skjær gulrøtter og selleri i halv tvers for å passe dem inn i juicer. Skjær størrelsen ingefær du vil bruke. Klipp din sitroner i to.

Slå på juicer og mate hver brikke gjennom munnen. Hvis du bruker en blender, plassere råvarer inni, et par stykker om gangen, tilsett litt vann og blande det høye før alt er glatt og flytende. Gjenta prosessen til alle ingrediensene er Juiced eller blandet.

Drikk juice med en gang. Fersk juice raskt mister sin næringsverdi, så det er best å konsumere det umiddelbart, eller i det minste i løpet av 24 timer. Oppbevar ubrukt juice i en glasskrukke i kjøleskapet og drikke det innenfor denne tidsrammen.

Hint

  • Besøk Center for Disease Control nettstedet fruitandveggiesmatter.gov å finne ut hvor mange porsjoner med frukt og grønnsaker du bør spise hver dag. Du vil motta en personlig resept basert på din alder, kjønn og aktivitetsnivå.
  • Eksperimenter med mengden av hver ingrediens for å finne smaken kombinasjonen du liker best.

Hvordan Juice gulrøtter for å redusere Lung Cancer

Hvordan Juice gulrøtter for å redusere Lung Cancer


Ønsker du å forhindre lungekreft? Gulrøtter er kongen av grønnsaker med høyeste kilde til vitamin A og karotener som bidrar til å redusere risikoen for kreft.

Bruksanvisning

Carrot Juice kan hjelpe deg å redusere risikoen for lungekreft. Nyere studier har vist at så lite som en gulrot kan hjelpe deg å redusere risikoen for lungekreft i halvparten. En gulrot gir også omtrent det dobbelte av anbefalt daglig inntak av vitamin A. Gulrot juice er også søt for en grønnsak, og bidrar til å fjerne den bitre smaken når det blandes med mange andre grønnsaksjuice.

Grunnleggende eple gulrot juice er nummer én drink blant dem som juice for de helsemessige fordeler og smak. Juice 2 epler og 4 gulrøtter. Søt og full av næringsstoffer og antikreftstoffer.

De fleste av vegetabilske drikker ville inkludere gulrøtter for å blidgjøre smak uten kalorier og lagt karoten og vitamin A bidra til å bekjempe kreft. Legg til brokkoli, blomkål, kål, paprika, persille og noen grønne bladrike grønnsaker for å bedre ernæring og smak.

Gulrot varianter for juicing

Gulrot varianter for juicing


Juicing gulrøtter gir kroppen med en mega-dose av vitaminer og mineraler som kalsium og beta karoten. Alle gulrot varianter er stappfulle av ernæring, men noen har ulike smaker. Rå gulrot juice er en potent tonic for folk som ønsker å detox og ernære kroppen raskt med et støt av vitaminer. Drikke rå juice forbigår fordøyelsen slik at næringsstoffene absorberes i blodstrømmen raskere. Gulrøtter inneholder en liten mengde sukker slik at dette kan føre til en liten økning i blodsukkeret også.

Bertan

Juice bertan gulrøtter hvis du liker din juice virkelig søt. Disse gulrøtter er mye søtere enn de fleste varianter fordi de inneholder mer sukker. Som andre varianter disse gulrøtter inneholder en høy mengde av beta karoten, vitamin C og kalsium. Disse gulrøtter er tett og crunchy med en dyp oransje farge. Bertan gulrøtter er også veldig tykk i diameter fra rot til tupp, med mørkegrønne blader.

Lilla Gulrøtter

Lilla gulrøtter, også kalt asiatiske gulrøtter, har et høyt innhold av næringsstoffer og til og med spesifikke antioksidanter som anthocyanin. Antocyanin er en antioksidant som beskytter cellene og styrke immunforsvaret, ifølge Dr. Nicholas Perricone, forfatter av "Forever Young" og "The Wrinkle Cure." Denne antioksidanten kan også bli funnet i acai bær og laks også. Lilla gulrøtter er lik bær fordi de begge inneholder antioksidanter som vitamin C, anthocyanin og vitamin A. Fargen er mørk lilla, burgunder eller blålig så saften er ikke orange.These gulrøtter har en mer krydret smak sammenlignet med andre tradisjonelle gulrøtter . Bladverket er stor og mørk grønn, noe som gjør dem lett å trekke fra bakken. Asiatiske gulrøtter er også tykk på toppen nær roten og tynnere mot spissen.

Nantes

Nantes gulrøtter er utbredt fordi denne varianten kan vokse veldig fort. Gulrøtter spire innen 12 uker for å bli plantet. Disse typer av gulrøtter er oransje og tykk i diameter mot den øvre og tynnere mot tuppen. Nantes gulrøtter blir ofte sett i dagligvarebutikker på grunn av sin raskt voksende ganger. Saften er oransje, og disse gulrøtter inneholder et bredt utvalg av næringsstoffer akkurat som andre varianter. Nantes er høy i beta karoten, kalsium og andre mineraler. Disse gulrøtter har en søt smak.

Matvarer for å brenne fett

Mat er en viktig del av levende, men fråtseri kan føre til vektproblemer. Om lag 65 prosent av den amerikanske befolkningen er overvektig. Holde vekten under kontroll kan kutte risikoen for mange mat-relaterte sykdommer. Hva om det er matvarer som faktisk hjelper kroppen til å brenne fett? Ifølge ulike forskere, slike fett-busters finnes, og de kan bidra til å holde deg slank.

Antocyaner

Antocyaner er fargerike pigmenter som finnes i en rekke frukter og grønnsaker. Disse kraftige antioksidanter er også fett-busters ifølge forskere i Arkansas. De har funnet at mus foret med rensede antocyaniner fra blåbær og jordbær fått mindre vekt og hadde lavere prosenter av kroppsfett enn de i kontrollgruppen.

Nyt et bredt utvalg av fargerike frukter og grønnsaker, blant annet blåbær, jordbær, bringebær, druer, gulrøtter, tomater, lilla mais og kål.

Urter og krydder

Urter og krydder legge til mer enn smak til maten; de har fett-kampene kvaliteter. Hvitløk aktive ingrediensen, allicin, reduserer usunt fett, og quercetin, som finnes i løk, hindrer fett opphopning i fettcellene. Hva med ingefær? Ifølge theinsider.com., Utvanner ingefær blodårer, øker kroppsvarme og øker metabolismen med 20 prosent. Ingefær kan bli innarbeidet lett inn i kostholdet: revet ingefær legger zing til salater, gir eksotisk smak til wok og du kan også bratte skiver av ingefær i varmt vann (tilsett honning, hvis ønskelig) for en fett-busting drink.

Et annet kraftig fett-brenner er capsaicin, den aktive ingrediensen som finnes i chili peppers. Capsaicin leverer mer enn varme - sin thermogenic egenskaper bidra til å øke metabolic rate og brenne fett. Nyt krydret mat som salsa, rød karri og matvarer tilsatt chili peppers.

Konjugert linolsyre (CLA)

Kjøtt og meieriprodukter er ofte skylden for vektøkning, men ifølge Mark Stengler of Natural legens Healing Therapies, den sunne typen fett (CLA) som finnes i magert kjøtt og meieriprodukter kan faktisk bidra til å slippe uønskede pounds. CLA letter opptaket av glukose inn i fettceller mer effektivt, noe som forhindrer glukose blir omdannet til fett. I tillegg transporterer det fett i cellemembraner i muskler og bindevev, slik at de kan brennes for drivstoff.

Velg magert kjøtt som kalkun, kylling, fisk og magre meieriprodukter som yoghurt, kremost og mozzarella.

Eddik

ScienceDaily.com melder at forskere funnet nye bevis som vanlig husholdningseddik, som finnes i grunnleggende olje-og-eddik dressinger og pickles, kan bidra til å hindre opphopning av kroppsfett og redusere vektøkning. Hvordan? De fant at eddiksyre, den viktigste ingrediensen i eddik, kjemper fett ved å aktivere gener for fettsyreoksidasjonsenzymer, undertrykke fett opphopning i kroppen.

Hvordan detox My System med vitaminer

Hvordan detox My System med vitaminer


Verden rundt oss blir stadig mer forurenset, mer kjemisk og mer giftig som tiden går. Økende antall mennesker er aktivt detoxing kroppen sin hvert år for å bekjempe disse usynlige miljøfarer, og beskytte seg mot sykdom. Her vitaminer spiller en avgjørende rolle, bidrar til å støtte våre organer i kampen mot toksisitet, og beskytter cellene våre mot frie radikaler og celleskader. Mat og næringsstoffer er våre helbredende allierte, og vite deres verdi kan støtte noen avgiftning vi foretar oss.

Bruksanvisning

Reduser en fri-radikal-belastning på leveren. Som leveren benytter kjemiske prosesser for å bryte ned toksiner og gjør dem inerte, naturlige frie radikaler skapt inne i legemet som en bivirkning. For å beskytte kroppen fra disse interne frie radikaler, ta kosttilskudd som vitamin E 200 IE, Vitamin C 1000 mg, selen 50 mcg og beta-karoten 250 mg. Matvarer som er dyp og rik på farger, som for eksempel røde druer, aubergine, friske bær, gulrøtter og lilla kål, er rike på antioksidanter og vitaminer i tillegg. Få nok av disse hver dag i kostholdet ditt.

Support leverfunksjon med et kompleks av B-vitaminer. Dette er avgjørende for avgiftningsprosesser; leveren vil bruke dem til å få jobben gjort. Spesielt viktige vitaminer for å ta er B2 100 mg, B3 50 mg, B6 100mg og folat 200 mg.

Support skikkelig nyrefunksjonen for å muliggjøre eliminering av giftstoffer gjennom urinen. Tar 5000 IU av vitamin A (eller 250 mg Beta-karoten) beskytter mykt vev i nyrene og forhindrer infeksjon, samt hindrer nyrestein. Vitamin B6 hjelper kroppen utskiller syrer og støtte humør og søvn mens avgifte. Ta 100 mg av vitamin B6 i en B-kompleks, eller av seg selv.

Øke aminosyrer i kosten eller gjennom kosttilskudd. Aminosyrer er nødvendig for riktig avgiftning, spesielt metionin, cystein og glutamin. Disse hjelper leveren arbeide mer effektivt, og også øke nivåene av glutation, kroppens kraftigste antioksidant og detox agent. Disse er alle funnet innenfor kjøtt, fjærkre, egg, mysepulver, sjø grønnsaker og Spirulina.

Tips og advarsler

  • Urteprodukter som kan støtte og øke leveren avrusning inkluderer Silybum, Taraxacum officinale rot, Schisandra chinensis og Cynara scolymus.
  • Urteprodukter som kan støtte nyre avgiftning inkluderer Urtica dioica, Vanlig løvetann blad, Åkersnelle, Barosma betulina, Vanlig tranebær og Melbær.
  • Hvis du har en pre-eksisterende medisinsk tilstand, ta kontakt med legen din før du tar en detox.
  • Vitamin A kan bli giftig hvis tatt i for høy dosering, som kroppen vil lagre vitamin A i fettvev. Ikke overskrid anbefalt dose, og være klar over at Vitamin A finnes i store mengder i matvarer som tran, okse lever, kylling lever, gulrøtter, aprikoser, løvetann rot, grønnkål, søtpoteter, persille og spinat.

The Best Crash Diet Foods

The Best Crash Diet Foods


En krasj diett kan være farlig for helsen din hvis den er overholdt i lang tid. Men mange mener at det er ikke mye skade i crash-slanking for en kort periode på én eller to uker for å passe inn i en kjole eller å forberede seg badetøy sesongen. Mange krasje dietter består av lav-fett og low-carb proteiner blandet med fett-brenning matvarer. Når du starter en krasj diett, sørg for å følge reglene og være forberedt på å gå over til et sunt, balansert kosthold i løpet av få uker.

Low-Fat og Low-carb Proteiner

Proteiner er inkludert i de fleste dietter, men i en krasj diett er det viktig at de er av en bestemt type, og er begrenset i antall. Skinn kylling og kalkun, fettfattig fisk, fettfri ost, eggehviter og beef jerky er alle godkjent for krasj slanking, ifølge "The Rapid Fat Loss Handbook: en vitenskapelig tilnærming til crash dieting" av Lyle McDonald. Dette krasj-diett håndbok antyder at enhver kilde til protein være både lite fett og lite karbohydrater.

Epler

Ifølge C. Elias, forfatter av "Fat Burning Foods: An AZ liste over matvarer som forbrenner fett for å starte et sunt kosthold," et eple om dagen, ikke bare holder doktoren borte, men det hjelper også å supercharge stoffskiftet. Epler er proppfulle av en løselig fiber som kalles pektin, som bidrar til å holde appetitten i sjakk og kan selv begrense mengden av fett cellene dine kan absorbere. Studier har vist at å spise et eple før et måltid kan øke din sjanse for å miste vekt med 33 prosent.

Kål

Kål er et yndet krasj-diett mat fordi den er lav i kalorier og den inneholder viktige næringsstoffer, som kalsium og vitamin C. svovel og jod i kål hjelp til å rense slimhinnene i magen og tarmene, noe som bidrar til å bekjempe skadelige effekter av kjemikalier absorbere vi inn i våre kropper. Spise store mengder kål, som foreslått i kål suppe Diet, kan hjelpe deg å bli kvitt fett i midtseksjon.

Gulrøtter

Gulrøtter er vanskelig for kroppen å fordøye. Faktisk, vil kroppen bruke mer kalorier fordøye denne maten enn maten inneholder. Dette er grunnen til at gulrøtter blir referert til som en "negativ-kalori mat." De er også fylt med vitaminer og fiber, så hvis du pop noen gulrøtter i munnen før et måltid, kan du forvente å føle mer full og spise mindre.

Tegn og symptomer på en gulrot Allergi

Gulrot allergi er svært sjelden i USA, men de påvirker om lag 25 prosent av befolkningen i Europa. Og mens noen mennesker er faktisk allergisk mot gulrøtter, andre er bare allergisk mot bjørk pollen, som har en tendens til å bli funnet i gulrøtter. Denne pollen kan forårsake "oral kløe syndrom", som beløper seg til irritasjon i munn. Oral kløe syndrom er veldig irriterende og kan oppstå når du hver mange forskjellige typer mat og krydder. Men det som følger er symptomene på en fullverdig gulrot allergisk reaksjon, slik at du vet om du trenger å søke legehjelp for din følsomhet.

Kløe

Så snart gulrot berører munnen din, vil du begynne å oppleve kløe på leppene og i munnen. Kløen kan også påvirke din svelget. Mens seriøst irriterende, dette er ikke et tegn på en alvorlig allergisk reaksjon.

Hevelse

Hevelse er også et vanlig tegn på angrep av en gulrot allergi. Veldig snart etter kommer i kontakt med eller inntak av gulrøtter, kan du legge merke til munnen hevelse. Dette kan inkludere din tunge, lepper, gane eller halsen. Imidlertid er den sistnevnte hvor en slik en allergisk reaksjon kan bli farlig, da svellingen kunne stenge av luftveiene.

Allergier og Sinus Problemer

Bihuleproblemer og nasal allergi symptomer kan også presentere seg selv etter å ha kommet i kontakt med gulrøtter, først og fremst hvis du er til stede mens de blir kokt eller behandlet. Vanligvis komme bort fra området er best, og de fleste symptomene avtar etter å ha tatt en standard antihistamin.

Konjunktivitt

Et annet symptom du kanskje merke til etter å ha blitt utsatt for gulrøtter er konjunktivitt, mer kjent som rosa øye. Dette vises som en irritasjon av øyet og innsiden av øyelokkene. Dette kan være svært ubehagelig og kan kreve medisinsk behandling.

Gingivitt

Hvis du spiser gulrøtter ofte og høre fra tannlegen at du har utviklet gingivitt, kanskje gulrøttene i kostholdet ditt være å klandre. Dette er relativt sjelden, men en betennelse i tannkjøttet har vært kjent for å utvikle seg etter eksponering for gulrøtter. Dette kan særlig være et problem hvis man oppviser ingen andre symptomer på allergi en gulrot.

Anafylaktisk sjokk

Den sjeldneste og verste symptom på en gulrot allergi er anafylaktisk sjokk. Dette skjer bare i alvorlige tilfeller, når en person som er ekstremt allergisk mot gulrøtter blir utsatt for dem. Anafylaksi er en rask og drastisk fall i blodtrykket, noe som kan føre til at lidende å passere ut, gå inn i koma eller til og med dø. Øyeblikkelig legehjelp kreves i disse tilfellene.

Tegn og symptomer på dårlig sirkulasjon til hender og føtter

Tegn og symptomer på dårlig sirkulasjon til hender og føtter


Dårlig sirkulasjon, et resultat av mange problemer i sirkulasjonssystemet og til og med valg av livsstil, er preget av blokkerte eller innsnevrede arterier. Selv om mange symptomer kan synes å være små bry, kan dårlig sirkulasjon føre til mer skadelige forhold som høyt blodtrykk, høyt blodtrykk, hjerneslag, perifer karsykdom, nyreskader, aneurismer, arteriosklerose, Raynauds sykdom, og flebitt. Det er viktig å gjenkjenne tegn og symptomer på dårlig sirkulasjon, slik at rask diagnose og behandling kan søkes. En diagnose vil bli gjort med en pasients sykehistorie, familiehistorie, og livsstil, og deretter en skikkelig behandling anbefales. Følgende vanlige tegn på dårlig sirkulasjon bør ikke ignoreres.

Fornemmelser i hender og føtter

En endring i sensasjonen av hender og føtter er en første indikasjon på sirkulasjons problemer. Nummenhet, prikking (en følelse av prikking og stikking), problemer med kresne temperatur, et tap av følelse, eller en konstant kald følelse er blant de vanligste symptomene. Mer alvorlige tegn, som misfarging, kan indikere cyanose, eller mangel på oksygen. Hvis hender eller føtter blir mørkere i fargen, eller huden tinges blå eller lilla, søke hjelp fra en lege så snart som mulig.

Smerter og kramper

Selv hendene vil vise mange symptomer på dårlig sirkulasjon, er føttene og ben ofte hardest rammet av denne tilstanden. Kramper eller en følelse av tretthet i bena, rumpe, eller føtter under aktivitet bør ikke ignoreres. Ofte kan de føtter, ankler og ben hovne opp ubehagelig. Åreknuter, edderkopp årer, og smertefulle flekker av hud er ytre tegn på at dårlig sirkulasjon er til stede.

Hud havari og Healing Problemer

En annen bivirkning av dårlig sirkulasjon, kan pasientene merke at skader i bein og føtter ikke leges så raskt som en gang før. Disse er referert til som "hud breakdowns" og virke som sår eller lesjoner på beina, eller bare kutt eller riper som ikke kan leges på egen hånd. For de med dårlig sirkulasjon, forebygge skade er viktig og krever ekstra forsiktighet. Støttende fottøy kan være slitt, liktorn og hard hud bør behandles av en medisinsk faglig, og forsiktighet må brukes for å unngå eventuelle skader på tærne.

Hva er pistasjnøtter godt for?

Hva er pistasjnøtter godt for?


Dagens samfunn er stadig mer helsebevisste enn noen gang før. Med denne siste helse boom, er pistasj nøtt en stigende stjerne. Denne lille nøtt gir en stor effekt med sine mange helsefordeler, som beviser at noen ganger store ting kommer i små pakker.

Pistasjenøtter

Denne lille mutteren sitter med nøkkelen til å bidra til å øke din helse. Ut av alle varianter av nøtter, er pistasj blant de med lavere telle kalorier. Den anbefalte servering størrelse for vanlig pistasjenøtter er en unse, noe som utgjør ca 49 pistasjnøtter. At servering størrelse tilsvarer ca 170 kalorier. Når du kjøper pistasjenøtter, mange forskjellige alternativer varierer fra fargen på skallet, saltet eller usaltet, rå, stekt og flavored. Kaloriantall vil variere avhengig av hvilken type du velger, så husk å alltid lese etikettene.

Forebygging av hjerte-og karsykdommer

Studier har vist at hvis du spiser minst to gram av pistasjnøtter hver dag, vil det redusere risikoen for hjerte-og karsykdommer. En mutter kan ikke jobbe alene, så hvis du legger pistasjenøtter til din diett for helsemessige fordeler, vil du også ønsker å opprettholde et sunt kosthold og trener regelmessig. Hvis du fører en usunn livsstil, vil risikoen for sykdom fortsatt holde seg høy.

Antioksidant-rik

Pistasjenøtter legge mye nødvendig antioksidanter til kroppen din. Frie radikaler inn i kroppen din og kan gjøre deg syk. Forbruker pistasjnøtter gir kroppen antioksidanter den trenger for å bekjempe disse frie radikaler og opprettholde kroppens helse og velvære. En studie gjort av USDA plassert pistasjenøtter blant de høyest rangerte gruppen for matvarer med den største mengden antioksidanter.

Fett for å holde kroppen og vekt Sunn

Gode ​​fett, slik som umettede fettsyrer, er nødvendig i en daglig diett. Pistasjenøtter inneholder om lag 90 prosent umettet fett, som ikke bare er bra for kroppen din; det er bra for å holde figuren din. Pistasjenøtter også gi deg fiber for å holde kroppen mett og fornøyd for en lengre periode. Dette kan forhindre over spising og unødvendig småspising som kan føre til usunn vektøkning.

Nutrient Rich

Sammen med pistasjenøtter blir fullpakket med fiber, de er også lastet med mange av de vitaminer og mineraler som du trenger for å holde seg frisk. Kalium, kobber, mangan og B6 er alle pakket inn i disse ørsmå skjell og klar for deg å nyte.

Enkle tips for å bli kvitt stinkende føtter

Enkle tips for å bli kvitt stinkende føtter


Stinkende føtter eller fotlukt rammer folk flest på et tidspunkt i tid. Ofte er fotlukt et midlertidig problem som går bort. På den annen side, når fotlukt blir en vanlig problem, kanskje det er på tide å vurdere dine hygiene vaner og utforske måter å lindre lukt.

Wash Daily

Ikke vaske føttene kan utløse stinkende føtter. Fordi føttene har en tendens til å svette når de er i sko, kan bakterier og sopp vokse og skape en lukt når du fjerner skoene. Vaske føttene daglig med såpe og vann hjelper rense føttene og reduserer sjansene for stinkende føtter.

Natron og Baby Powder

Fordi føtter har mye svettekjertler, hvis du lider av stinkende føtter bør du vurdere å strø baby pulver eller natron på føttene og mellom tærne før du tar på sokker og sko. Begge produktene hjelper absorbere overflødig fuktighet fra svette for å bli kvitt stinkende føtter.

Tørre, rene sokker

Å holde et ekstra par sokker med deg i løpet av dagen kan bidra til å redusere eller bli kvitt stinkende føtter. Sokker tendens til å holde fuktighet fra svette og lukt, og hvis ikke endret, kan lukt fra stinkende føtter blir fanget i dine sko. Slå ut dine sokker og sko minst en gang om dagen kan bidra til å eliminere lukt, anbefaler ePodiatry.

Bruk antiperspirant

Antiperspiranter ikke er effektive bare på underarmene. Hvis du arbeider med stinkende føtter fra overdreven svetting, vurdere sprøyting føttene med en antiperspirant å kontrollere fuktighet og bidrar til å holde føttene tørre hele dagen.

Eddik Soak

Eddik er en anti-sopp og en naturlig rette for stinkende føtter. Helse 911 anbefaler å lage en blanding med 1/3 kopp eple cider eddik i varmt vann, og deretter soaking føttene i blandingen et par ganger i uken for å hjelpe bli kvitt lukt.

Medisiner

Hvis ikke kan kontrollere stinkende føtter hjemme, ta kontakt med en medisinsk faglig. Medisinske preparater slik som aluminium-klorid heksahydrat kan være nødvendig å stoppe snorker. Leger kan også gi anbefalinger om naturprodukter og kosttilskudd som sink for å stoppe fotlukt.

Dietter av frukt, nøtter, frø og grønnsaker

Dietter av frukt, nøtter, frø og grønnsaker


I en verden hvor bearbeidet mat har blitt normen, er mange helsebevisste mennesker som ønsker å forbedre sine dietter. Rå mat er ikke bare deilig, men kommer med en rekke helsemessige fordeler. Diett rik på frukt, grønnsaker, frø og nøtter kan bidra til lavere kolesterol, hjelp i vekttap og gi den nødvendige energien for å ha en produktiv dag. Bytte til et næringsrikt kosthold kan være utfordrende, men til syvende og sist lønner seg til slutt.

Frukt

Gjøre frukt en viktig del av næringsrikt kosthold. Mens frukt inneholder lite i veien for protein, de er fullpakket med vitaminer, viktig å hjelpe immunsystemet funksjon og generell helse og velvære. Frukt er også rik på antioksidanter, som bidrar til å beskytte kroppen mot de skadelige effektene av frie radikaler. Mens alle frukt er bra for kroppen, sitrusfrukter, blåbær, og granatepler er spesielt gunstig.

Nøtter

Knaske på nøtter og høste sine mange fordeler. Mens mange mennesker ikke spiser nøtter jevnlig, de som fokuserer på å spise en næringsrik diett har en tendens til å sverge ved dem. Nøtter som mandler og hasselnøtter er rike på fiber, vitamin E og omega-3 fettsyrer, som er avgjørende for en sunn hjerne og hjertefunksjon. Nøtter er også fullpakket med protein, noe som gjør dem viktig for de som velger å kutte kjøttet ut av sine dietter.

Frø

Legg frø til kosthold. Frø som lin, gresskar og sesamfrø inneholder hjerte-sunt vitaminer og mineraler som sink, jern, omega-3 fettsyrer og vitamin E. Frø er billig, og spiser bare en liten mengde per dag vil gi massevis av disse viktige næringsstoffene.

Grønnsaker

Spis mye grønnsaker. Rå grønnsaker inneholder protein, vitaminer og mineraler, som alle bidrar til et sunnere deg. De som spiser en diett rik på grønnsaker har en tendens til å ha en enklere tid å miste og opprettholde vekten, og generelt føler seg mer energisk. Brokkoli, gulrøtter og grønne blader er perfekt tillegg til noen diett.