Digidexo.com

serotonin blodpropp

Hva er Serotonin skilles ut av?

Hva er Serotonin skilles ut av?


Serotonin, et viktig neurotransmitter i det menneskelige legeme, er vanligvis forbundet med dens virkninger på sentralnervesystemet, spesielt i hjernen. Det utskilles av neuroner, nerveceller, og andre indre organer. Forskjellige typer av serotoninreseptorer bestemme hvor senderen blir brukt av organer og muskler.

Mage-tarmkanalen

Serotonin er funnet i store mengder i de Enterochromaffin celler i mage-tarmkanalen. Så mye som 90 prosent av kroppens tilførsel finnes her.

Blodplater

Serotonin skilles ut av blodplater forenkler blodpropp. En skade på legemet utløser en kaskade av biokjemiske prosesser, hvorav den ene fører til blodplatene til å utskille sine lagre av serotonin.

Central Nervous System

Hjernen er rik på nerveceller som utskiller serotonin. Sin tilstedeværelse i det sentrale nervesystemet styrer muskel sammentrekning og mentale tilstand.

Serotonin Effects

Serotonin påvirker kroppens prosesser tilrettelagt av nevroendokrine system, sentralnervesystem og karsystemet. Emosjonelle effekter, inkludert depresjon, lykke og søvn-våkne mønstre, har blitt tilskrevet tilstedeværelsen av serotonin. Det er forskjellige faktorer, slik som alder, kjønn og helsetilstand, som påvirker syntesen av serotonin i kroppen. Derfor er virkningen av serotonin er forskjellig for hver enkelt.

Betydning

Den prosentvise fordeling av serotonin i kroppen inneholder 90 prosent fra Enterochromaffin cellene i gastrointestinale (GI), 5 prosent fra neuronene i GI-trakten, og de resterende fem prosent fra sentralnervesystemet (CNS). Den brede distribusjonen av serotonin i kroppen indikerer en stor rolle i å opprettholde god helse. For eksempel serotonin syntetisert i CNS påvirker informasjonen behandles av hjernen og kroppens bevegelser koordinert av nervesystemet.

Kilder

Serotonin er avledet fra tryptofan, en essensiell aminosyre som er allment tilgjengelig i proteinrik mat, som for eksempel banan, soyabønner og melk. Serotonin og dens forløper tryptofan er også tilgjengelig som en del av noen multivitaminer og kosttilskudd.

Brain Behavior Response

Serotonin, en nevrotransmitter som, bidrar i den normale regulering av forskjellige virkemåter som styres av sentralnervesystemet. Ifølge Karolina Lempert rapport om Harvard Brain "lave nivåer av serotonin har vært knyttet til redusert verbal hukommelse, svekket beslutningsprosesser og til og med depresjon." For eksempel, hvis du har normale nivåer av serotonin i hjernen, kan du føle en optimistisk holdning av å ville prøve hardere til tross for sviktende en eksamen, mens hvis du har et lavt nivå av serotonin i hjernen, vil du føle deg trist og til slutt , føler deg deprimert.

Blodpropp dannelse

En av de mange områder av serotonin syntese er funnet i karsystemet. Strengt tatt er serotonin som finnes i de interne granulater av blodplater, som samler opplysninger og danner blodpropp i områder av vaskulære skader eller sår. Blodplate-aggregering er en automatisk respons av legemet for å drepe bakterien, og stoppe ytterligere blodtap fra et åpent sår. Derfor er serotonin en del av den normale helbredelsesprosessen som lettes av blodkoagulasjonssystemet.

Søvn Endring

Serotonin spiller en rolle i modulering av søvn-våkne mønstre. For eksempel under sult, hormoner utløse nedbrytningen av lagret aminosyrer i leveren for å produsere energi. Dette vil da øke tryptofan nivåer i hjernen og derved å produsere høye nivåer av serotonin. Den økte serotonin-nivå, ifølge Eugene Toy, MD i boken "Case Files: Biokjemi," påvirkninger våkenhet. Som et resultat av nærværet av serotonin endrer den normale søvnmønster når den utløses av visse stimuli.

Gaba Serotonin Diet

Gaba Serotonin Diet


Hjernens kjemi kan påvirkes av kosten valg. Ifølge en London studie publisert i 2009 British Journal of Psychiatry, ble forsøkspersonene som spiste stort sett svært bearbeidet mat som raffinert korn, bearbeidet kjøtt og stekt mat deprimert oftere enn de som spiste det meste grønnsaker, frukt og fisk. Forskere fastslått at dårlig kosthold forårsaket depresjon, og ikke den andre veien rundt. Gamma aminosmørsyre (GABA) og Serotonin er to depresjon-kampene nevrotransmittere i hjernen som kan bli berørt av visse matvarer.

Serotonin

Serotonin er mer enn en nevrotransmitter som produserer følelser av velvære. Det er involvert i regulering av søvn, bevegelse, hukommelse, læring, parring atferd og selv blodpropp. Normale serotonin muliggjør dyp avslappet søvn på natta. Hjernen produserer serotonin ved hjelp av tryptofan, en aminosyre som finnes i høye proteinrik mat som kalkun og melk og i enkelte frukter som bananer, ananas og plommer. Vitamin C er også nødvendig for omdannelse av typtophan til serotonin, som er B-vitaminer, kalsium og magnesium. Rike kilder til disse vitaminer og mineraler er brun ris, mais, egg, grønne bladgrønnsaker, solsikkefrø, sesamfrø og tofu. Omega-3 fettsyrer finnes i fisk, flaxseeds, hamp frø, chia frø og valnøtter også øke serotonin, som gjør anstrengende trening, ifølge Eric Braverman, MD, i sin bok "Forstå Your Brain kjemi for å gå ned i vekt." Spise komplekse karbohydrater (stivelse) skaper en midlertidig serotonin surge, og det er derfor et stivt måltid virker beroligende. Drikker koffeinholdige drikker, som kaffe, kan deplete serotoninnivået over tid; urtete som Johannesurt er en god erstatning.

GABA

GABA er en aminosyre, og hemmende neurotransmitter, noe som betyr at det regulerer hjerneaktivitet ved å roe nevroner som er avfyring for raskt. Dr. Braverman skriver at lave nivåer av hjernen kjemiske GABA føre til følelsen over-emosjonelle, nervøs, spent og irritabel. Mat cravings sammen med dårlig impulskontroll er også en konsekvens av lav GABA. Men altfor høye nivåer av GABA kan bremse stoffskiftet og føre til vektøkning. Matvarer som kan bidra til balanse GABA nivåer inkluderer innmat (særlig biff leveren), mandler, brun ris, linser, fisk, bønner, havre, spinat, hel hvete, honningmelon, appelsiner og reishi sopp. Koffein bør være strengt unngås og alkoholbruk er ikke anbefalt. Pasjons er en urtete som kan hjelpe riktig regulering av GABA nivåer.

Serotonin & Metabolism

Serotonin er en viktig kjemisk i kroppen som regulerer humør, stoffskifte og andre kroppsfunksjoner. For lite serotonin kan ha en virkning på stoffskiftet, og fører til vektøkning.

Betydning

Omtrent 22% av amerikanerne er overvektige. Oppdage faktorer som fører til fedme er nødvendige for gjennomføringen av offentlig helsepolitikk og behandlingsprogrammer for å dempe den.

Funksjon

Serotonin øker frekvensen av fordøyelsen ved å utløse muskelbevegelser kalt peristaltiske sammentrekninger i tarmen. I tillegg er lave serotoninnivået i hjernen som er assosiert med depresjon, noe som kan føre til overspising som en måte å takle depresjon.

Betraktninger

Noen matvarer som er høy i tryptofan, en forløper til serotonin, kan være ineffektivt på å øke serotoninnivået. Andre proteiner kan konkurrere med tryptofan, med det resultat at serotonin er senket.

Misforståelse

SSRI medisiner øker serotoninnivået i hjernen, men ikke i mage-tarmkanalen. Dette er grunnen til at de har liten effekt på metabolismen; i noen tilfeller kan de også føre til vektøkning.

Forebygging / løsning

Tar en vitamin B6 supplement eller øke forbruket av mat med høyt vitamin B6, inkludert brokkoli, spinat, hvitløk, selleri, fisk og fjærfe, kan bidra til å øke serotoninnivået i kroppen. Et balansert kosthold, inkludert matvarer som valnøtter, bananer, ananas, bananer, kiwi, plommer og tomater kan også øke serotonin produksjon.

Hvordan minske sjansen for å få blodpropp

Blodpropper er dannet av legemet etter en skade. Blodceller og fibrin stands komme sammen og lage en klump for å stoppe blødning. Snart en skorpe dannes så skaden kan leges. Dette er en meget viktig mekanisme i kroppen. Uten evne til å koagulere, ville blod folk blø i hjel fra skader. Problemet oppstår når kroppen utvikler blodpropp der det ikke er skade. Hvis en blodpropp blokkerer blodtilførselen til en arterie eller vene, kan alvorlige konsekvenser følger som hjerteinfarkt og hjerneslag. Derfor er det viktig å gjøre alt du kan for å hindre unødvendige blodpropper fra forming.

Hvordan minske sjansen for å få blodpropp

Praksis sunn livsstil valg. Røyking er en risikofaktor i utviklingen av blodpropp, fordi det gjør at blodkarene til å krympe og stivne. Legg røyking til en usunn diett, og du er upping sjansene dine for å få blodpropp drastisk. Redusere fett og kolesterol teller i maten du spiser og slutte å røyke.

•  Tren regelmessig. En regelmessig mosjon rutine vil forbedre sirkulasjonen og hjelpe deg å opprettholde en sunn vekt. Begge disse er svært viktig i kampen mot blodpropp. Frie blodstrøm og god sirkulasjon gjøre det mindre sannsynlig for å danne blodpropper. Opprettholde en sunn vekt betyr at dine organer er ikke omgitt av fett og plakk vil mest sannsynlig ikke dannes i arteriene.

Flytt rundt ofte. Under sørge for lange turer du tar pauser for å gå rundt. På flyet ritt der det ikke kan være mulig å faktisk gå rundt, gjør beinøvelser i setet. Langvarig sitting og mangel på bevegelse er en av de viktigste årsakene til blodpropp.

Ta forholdsregler etter operasjonen. Små blodpropper kan dannes under operasjoner. Når du er i bedring, kan legen forskrive antikoagulantia. Ta dem som anvist. Pass også på å flytte så mye som mulig. Hvis bevegelsen ikke er tillatt, er det kompresjons mansjetter som er plassert rundt lemmer å stimulere blodsirkulasjonen som kan brukes. Liggende helt stille etter operasjonen er en veldig enkel måte å få blodpropp. Pass på at du flytter.

Bruk kompresjonsstrømper hvis du er utsatt for blodpropp. Folk som er på beina mye noen ganger utvikle åreknuter. Åreknuter er bredere enn vanlige årer og gi større risiko for dannelse av blodpropper. Iført kompresjonsstrømper hjelper med sirkulasjon hos personer med åreknuter.

Informer legen om eventuelle sykdommer du har. Det er mange forhold som legger til sjansene for å utvikle blodpropp. Snakk med legen din om alle dine forhold og symptomer slik at han kan foreskrive de riktige medisiner og endringer i livsstil som vil bidra til å forhindre din får blodpropp.

Vær proaktiv med din helse og følge trinnene ovenfor. Å gjøre dette vil i stor grad redusere sjansene for å utvikle blodpropp.

Hint

  • P-piller øke risikoen for å utvikle blodpropp.
  • Alder øker risikoen for å få blodpropp.
  • Graviditet øker risikoen for å utvikle blodpropp.
  • Personer med autoimmune sykdommer har større risiko for blodpropp.
  • Mennesker med kreft og inflammatorisk tarmsykdom har større risiko for blodpropp.
  • Interne blodpropp er noen ganger dannet etter bilulykker.

Tegn på lavt serotonin

Tegn på lavt serotonin


Serotonin er en neurotransmitter som er ansvarlig for regulering av naturlige prosesser i kroppen som søvn, kroppstemperatur, og libido. Men når kroppen er under stress, kan den bruke mer serotonin enn det skaper. Dette er enkelte tegn på at kroppen din kan ha lavt serotonin nivåer.

Focus Issues

Når serotonin er litt lav, kan du ha problemer med å fokusere oppmerksomheten på noen ting, sier Joseph M. Carver, Ph.D., forfatter av "Serotonin: Fra Bliss til fortvilelse". For eksempel kan du stadig mister din tankegang mens du har en samtale med en venn eller finne deg selv i et rom i huset ditt, men glemmer hvorfor du er der.

Fatigue

Et annet symptom på moderat lavt serotonin nivåer, sier Carver, er tretthet. Gang utenfor til å plukke opp post eller mate hunder kan begynne å føle seg som en krevende oppgave. En indikator på at lavt serotonin kan være den skyldige av din trøtthet er hvis du har fått nok av søvnkvalitet, og du fremdeles føler altfor utslitt til å utføre enkle oppgaver.

Søvnproblemer

Hvis du sovner raskt, men har problemer med å sove på grunn av en racing tankene, kan du ha moderat lavt serotonin nivåer. Du kan også finne deg selv å våkne opp tidlig om morgenen, da faller tilbake til å sove er vanskelig.

Emosjonell følsomhet

Hvis du føler deg følsom for andres kommentarer på grunn av lav selvfølelse eller du finner deg selv å gråte på litt triste reklamer, kan du ha moderat lavt serotonin nivåer. Faktisk, hvis lav serotonin er en gjerningsmann, du kan også finne at du har problemer med å stoppe tårene.

Tap av interesse

Hvis du ikke føler for å henge ut med venner lenger, eller du finner ut at du ikke ønsker å engasjere seg i seksuelle aktiviteter med signifikante andre, kan du ha moderat lavt serotonin nivåer. Det er spesielt viktig å huske på de aktivitetene du brukte til å nyte, slik at du kan bestemme hvor mye du har endret.

Appetitt Change

Moderat lavt serotonin kan føre til at appetitten for å endre. Du kan føle ingen interesse i å spise lenger, eller du kan finne det du begjærer mat, spesielt søtsaker og karbohydrater. Sier Carver, prøver hjernen å bruke søtsaker og karbohydrater for å øke serotoninnivået.

Ekstremt lavt serotonin

Når serotonin har begynt å "bunnen ut", så å si, må du kanskje holde et øye for alle disse skiltene for å sørge for at tilstanden er adressert av en profesjonell:
-Racing / Plagsomme tanker
-Emotional Nummenhet
-Crying Og / eller sinte utbrudd
-Thoughts Av rømmer din nåværende omstendigheter
-Fysisk Endringer som for eksempel varierende kroppstemperatur, smerter / smerter, kramper, tarm / blære problemer og smothering opplevelser
-Obsessive / Tvangstrekk som paranoia om bakterier og sykdom
-Thoughts Av selvmord

Slik Lavere serotonin

Serotonin er en viktig kjemisk i kroppen som er ansvarlig for å kontrollere humør, energinivå og evne til å sove. Lavere serotoninnivået kan føre til alvorlig depresjon, konstant tretthet og søvnløshet. Her er de vanligste måtene å redusere serotonin.

Slik Lavere serotonin

Senking serotonin

•  Dårlig kosthold og mosjon kan forårsake alvorlige dråper i serotoninnivået, uavhengig av alder eller vekt. Mangelfull trening og immobilitet, kombinert med regelmessig angst, kan få ned disse nivåene. Dietter som består av lav-karbohydrat, høy-protein måltider også lavere serotonin mengder.

Mangel på sollys er en annen ledende årsak til lavt serotonin nivåer. Hvis du er stadig inne eller ikke utsettes for sollys over lengre tid, kan serotoninnivået faller. Dette er en viktig årsak til depresjon i løpet av vinteren.

Høye nivåer av stress er også en vanlig årsak til lavt serotonin nivåer. Angst, depresjon eller en hektisk timeplan kan bidra til problemet. Prøv å ta litt tid hver dag til å slappe av og meditere.

Slankepiller, narkotika, smertestillende medikamenter eller reseptbelagte legemidler kan føre til serotoninnivået til å slippe inn noen individer. Spør legen din om dine medisiner 'effekter på serotonin.

Naturlige ting for å øke Serotonin

Serotonin er et naturlig forekommende kjemisk i menneskekroppen er ansvarlig for styring av humør, appetitt, søvn, muskelkontraksjon og andre funksjoner. Serotonin er først og fremst finnes i mage-tarmkanalen. Resten ligger i serotonerge nevroner hvor det tjener mange funksjoner. Hvis kroppen din ikke produserer nok serotonin, kan du lider av søvnløshet, depresjon, migrene og angst. Medisiner kan erstatte serotonin, men du kan også velge naturlige måter å erstatte den kjemiske i kroppen din.

Foods

Mat som er rik på karbohydrater kan øke kroppens serotonin-nivå. Når man spiser karbohydrater, kroppens insulinnivået øker, forårsaker kroppen til å skape og slipp tryptofan i hjernen. Tryptofan, i sin tur fører til at kroppen for å lage serotonin. Noen av de sunneste karbohydrater å spise er knapt, havre, bokhvete, yams og squash. Noen kjøtt er også høy i tryptofan og kan øke produksjonen av serotonin. Disse kjøtt omfatter kylling, hvit fisk, magert svinekjøtt, kalkun, melkeprodukter og noen bønner.

Omega 3

Omega 3 oljer er funnet i fisk samt kosttilskudd som er serotonin-boosters. Å spise fisk eller ta et omega 3 tilskudd øker produksjonen av serotonin, samt å ha andre fordeler.

Sleep

Når du sover, øker kroppens produksjon av hormoner, blant annet serotonin. Den anbefalte mengde søvn for de fleste er åtte timer hver natt, men hver person er forskjellig og kan trenge mer eller mindre søvn for å produsere serotonin i riktige mengder. Hvis du har spørsmål om søvnvaner, bør du kontakte lege.

Sollys

Har du noen gang lurt på hvorfor en vakker solskinnsdag gjør at du føler deg bra? Eksponering for sollys fører kroppen din til å produsere serotonin i større mengder. Dette er også grunnen til steder rundt om i verden som ikke har så mye sollys har høyere forekomst av depresjon og selvmord enn sunnier steder.

Blodpropp i Children

Blodpropp er alvorlig i en person i alle aldre, men de er spesielt alarmerende hos barn. De fleste barn er ikke i fare for å oppleve en blodpropp, men barn som har blod-clotting forhold trenger en riktig diagnose og behandling for å unngå klumper som kan resultere i enda mer alvorlige eller livstruende problemer.

Betydning

Blodpropp hos barn oppstår mesteparten av tiden fra utilstrekkelig sirkulasjon i blodet. De kan være alvorlig hvis den ikke behandles riktig og raskt.

Fakta

Mens sjeldne, vil om lag én av 10.000 barn utvikle en blodpropp. Blodpropp hos barn er oftest funnet hos spedbarn eller tenåringer.

Årsaker

Blodpropper kan oppstå på grunn av en genetisk predisposisjon for en lidelse hvor blodpropper lett. I andre tilfeller dårlig sirkulasjon er årsaken til blodpropp.

Tegn / symptomer

Hevelse og smerter i området av blodpropp er et symptom etter at koagulere har vært tilstede i en betydelig tidsperiode. Under de tidlige stadier av en blodpropp, er det ingen ytre tegn eller symptomer.

Behandling

For barn som er diagnostisert med blodpropp abnormiteter, vil en lege foreskrive en blod tynnere. Noen barn krever et kirurgisk inngrep for å fjerne blodpropp.

Hva er Tegn og symptomer på en blodpropp i nyrene?

Hva er Tegn og symptomer på en blodpropp i nyrene?


Renal venetrombose er en sjelden tilstand der en blodpropp former i den renale vene, blokkerer strømmen av blod fra nyrene til hjertet. Dette kan føre til nyresvikt eller en annen tilstand som lungeemboli, hvor alle eller en del av klumpen, bryter av, og reiser seg til lungene. Nedsatt venetrombose vanligvis skjer gradvis hos voksne. Men, utvikler sykdommen mye raskere hos barn og utgjør en større trussel for deres helse.

Symptomer

En person som har nedsatt venetrombose kan oppleve smerter i øvre del av ryggen, en nedgang i urinproduksjon eller har blod i urinen. Brystsmerter og kortpustethet er symptomer som kan oppstå hvis blodpropp har reist til lungene. Andre symptomer inkluderer høyt blodtrykk, feber, en skarp smerte langs en side av kroppen eller en forstørret nyre. Noen mennesker vil utvikle renal venetrombose og ikke har symptomer i det hele tatt.

Årsaker

Dehydrering, som kan redusere blodvolum og forårsake blodpropp, er den ledende årsak til nedsatt venetrombose blant spedbarn og barn. Blant voksne årsakene inkludere noen traumer til ryggen eller magen som fører til arrdannelse, som feller blod i nyrevenen. Andre forhold som kan føre til blodpropp inkluderer nyre svulster i nyrevenen som blokkerer blodstrømmen. Nefrotisk syndrom, en tilstand der nyrene er skadet, er en annen årsak.

Diagnose

En lege kan avgjøre om en pasient har nedsatt venetrombose ved å manuelt sjekke pasientens mageområdet for tegn på en forstørret nyre og ved å lytte til magen med et stetoskop for å oppdage eventuelle uvanlige lyder som kan tyde på en blokkering av blodstrøm i nyrevenen . Blod-og urinprøver kan også avsløre problemene med blodpropp. En pasient som har nefrotisk syndrom kan ha et usedvanlig høyt nivå av protein i urinen, og høye nivåer av kolesterol i blodet.

Ved å søke Emergency Care

Alle som har symptomer på nedsatt venetrombose bør få medisinsk hjelp umiddelbart. Babyer og barn trenger øyeblikkelig hjelp hvis de har feber over 102 grader eller høyere, plutselig hevelse i et ben eller andre symptomer på denne tilstanden. Foreldre bør også se etter tegn på dehydrering. Dette inkluderer gråter uten tårer, ekstrem svakhet, innsunkne kinn og magen og ørhet. Andre faresignaler inkluderer overdreven tørste, mørk urin og tørr munn.

Behandlinger

Intravenøs væske er de typiske behandlinger for pasienter som utvikler nedsatt venetrombose på grunn av dehydrering. I andre tilfeller er behandling fokusert på å forhindre blodpropp fra reiser til lungene, der det være livstruende. Blodfortynnende kan bidra til å jevne ut de propper. Noen ganger vil leger kirurgisk fjerne blodpropp eller den skadede delen av nyrene. De vil da åpne blokkert blodåre ved hjelp av fleksible rør. Noen pasienter vil trenge sengeleie for en stund.

Har Økende Serotonin hjelpe til med vekttap?

Serotonin er et naturlig forekommende neurotransmitter i hjernen. Høy karbohydrat måltidene oppmuntre serotoninnivået i hjernen, slik at når det er et lavt nivå av serotonin presentere kroppen vil begjærer karbohydrater. Karbohydrater er nødvendig for å helse, men et høyt forbruk av karbohydrater vil forlate kroppen med mer energi enn det kan brenne, og dette legges energi vil slå inn i fett. Ved å øke serotoninnivået kan du støtte vekttap.

Beskrivelse

Serotonin er et kjemisk i hjernen som kommuniserer meldinger til forskjellige sider av hjernen. Dette gjelder appetitt, energinivå, hukommelse og humør, blant annet. Den støtter sunn funksjon av hjertet, muskler og hormoner. Selv om det først og fremst fungerer i hjernen, er serotonin finnes hovedsakelig i fordøyelseskanalen og blodplater.

Problem

Dietter som inneholder mye karbohydrater støtte serotoninnivået i hjernen. Så når nivået av serotonin er lav, er det et sug for karbohydrater. Karbohydrater er en viktig del av dietten, men i store mengder at de gir kroppen med mer energi enn legemet kan brenne og så ekstra energi blir til fett. Derfor øker serotonin kan støtte et vekttap program.

Løsning

Serotonin kan økes gjennom kosttilskudd som sam-e og 5-HTP, som benyttes for å øke serotonin i den hensikt å lindre depresjon. Disse også kan være til hjelp i vekttap. Øke dosen gradvis når du tar disse kosttilskudd. Ikke begynn på den maksimale dosen og sørg for å konsultere legen din dersom du allerede bruker medisiner mot depresjon.

Forebygging

Det er andre faktorer som kan bidra til å støtte serotonin. Sørg for å få tilstrekkelig eksponering for sollys på en daglig basis. Daglig mosjon sies å øke serotoninnivået i hjernen og førti minutter med trening om dagen vil øke serotoninnivået og støtte vekttap. Sørg for at du får nok vitamin B6 i kosten. B6 bidrar til å omdanne aminosyren tryptofan til serotonin.

Betraktninger

For å gå ned i vekt må du ha et sunt kosthold som inneholder et treningsprogram. Kostholdet bør være balansert og en anbefaling av forbruker 20% fett, 30% proteiner og 50% karbohydrater er en formel som har vært å hjelpe mange med vekttap. Denne slags balanse i kosten vil bidra til å hindre at serotonin fra å bli lav og en vanlig øvelse rutine vil oppmuntre til produksjon av serotonin, slik at vekttap kan støttes.

Symptomer blodpropp i lungene

Blodpropp er dine venner - det meste av tiden. De er kroppens måte å helbrede sår og hindre blodtap. Men når de danner i arterier og vener, kan de forårsake alvorlige helseproblemer, og kan også være dødelig. Blodpropp i lungene, kan være liten, forårsaker minimal skade. Hvis venstre ubehandlet, kan de bli større, og dreper lungevevet.

Årsaker

Hvis en blodpropp former i et annet område av kroppen, for eksempel armer eller ben, kan det bryte fri og reise gjennom blodstrømmen. Det kan da bli avleiret i lungene, med symptomer snart etter.

Shortenss av Breath

Dette er et symptom som oppstår når blodpropp er liten og har ikke skadet omliggende vev.

Angst

Som blodpropp blir større og skaden blir verre, kan du vise symptomer på en angst angrep. Disse kan omfatte rastløshet og rask pust.

Pleuritic brystsmerter

Dette symptomet kan oppstå når du prøver å ta et dypt åndedrag.

Blodig oppspytt

Dersom blodproppen har blitt større og er ødeleggende vevet rundt det, kan du begynne å legge merke til blod-farget oppspytt når du hoster.

Virkninger av Excess Serotonin

Virkninger av Excess Serotonin


Bilen er laget for å cruise på 70 mph. Hvis du hele tiden kjøre på 125 mph, vil bilen bli skadet og til slutt bryte ned. Beslektet med dette, hjernen fungerer best med visse nivåer av serotonin, som er et signalstoff som er involvert i søvn, minne og andre nevrologiske funksjoner. Skadevirkninger oppstå hvis for mye serotonin er til stede. Et overskudd av serotonin utvikles når serotonin selektive reopptakshemmere (SSRI) er foreskrevet. Disse legemidler brukes for å bekjempe depresjon, obsessiv-kompulsiv lidelse, panikk og bulimi, og gjør dette ved å øke serotonin i hver bane, og reseptoren i hjernen. Fordi SSRI øker serotoninnivået betydelig, kan det bli gitt ut til områder av kroppen der det ikke er nødvendig.

Symptomer som påvirker hjernen

Nevrologiske symptomer forekommer i nervesystemet, som er kommunikasjonsnettverket i kroppen. Noen av de nevrologiske symptomer på overflødig serotonin som er oppført av Mayo Clinic er som følger.

De med overskytende nivåer av serotonin noen ganger urolig eller rastløs.
Noen mennesker med forhøyede nivåer av serotonin erfaring forvirring eller hallusinasjoner.
Høye nivåer av serotonin kan produsere hypomani, som er definert som unormal spenning som er ofte preget av optimisme, overaktivitet og uvøren penger utgifter.
Enkelte føler engstelig og utvikle søvnløshet. Noen kan utvikle hodepine.

Symptomer påvirker kroppen

Kardiovaskulære symptomer er de som påvirker hjerte og bevegelse av blod gjennom kroppen. Sammen med flere andre symptomer - som skissert av Medline Plus - Følgende er et resultat av overflødig serotonin.

Noen individer opplever en forhøyet hjerterytme eller økt kroppstemperatur.
En forhøyet serotonin-nivå kan føre til raske endringer i blodtrykk.
Noen mennesker med overskytende nivåer av serotonin erfaring seksuell dysfunksjon.
De med høye nivåer av serotonin kan oppleve et tap av koordinasjon, rykninger muskler eller overaktive reflekser.
Gåsehud eller skjelving tider følge forhøyede nivåer av serotonin.
Kvalme, diaré og utvidede pupiller er noen av de mer milde symptomer forårsaket av forhøyede nivåer av serotonin.

Alvorlig serotonergt syndrom

Serotonergt syndrom er en potensielt livstruende tilstand forårsaket av et overskudd av dette kjemikaliet. Ifølge American Headache Society, migrene medisiner kombinert med vanlige antidepressiva som Celexa, Prozac, Zoloft, Paxil og Lexapro ofte føre til enkeltpersoner for å utvikle denne tilstanden. Alvorlige symptomer på serotonergt syndrom inkluderer høy feber, kramper, uregelmessig hjerterytme og bevisstløshet. Vanligvis er denne lidelsen diagnostiseres hvis tre av de nevnte symptomene er erfarne etter å ha tatt en SSRI. Selv om serotonergt syndrom vanligvis er løst innen 24 timer etter behandling, utvikler sykdommen seg raskt og fører til de berørte å bli syk svært raskt.

Serotonin og vekttap

Serotonin og vekttap


Tenk på serotonin som tilfredshet kjemisk i hjernen. Serotonin nivåer er svært viktig i å hjelpe du føler deg fornøyd med din spising plan slik at du kan oppnå vekttap. Når hjernen din produserer nok serotonin, slår appetitten før du overspise. Du føler deg bra, og du mister vekt lettere. Det er ikke at serotonin selv gjør at du mister vekt; følelsen fornøyd og ha humøret forhøyet hjelper deg til å spise mindre. Hvis du noen gang har forspist å føle deg bedre, kan du ha blitt reagerer på lavt serotonin nivåer.

Å spise for å heve serotoninnivået

Når serotonin-nivået er lavt, vil kroppen begjærer karbohydrater, og mer slik som dagen går. Problemet er at mange av oss tilfredsstille det craving med feil type karbohydrater og sabotere vår vekttap. Judith J. Wortman, Ph.D., forfatter av "Serotonin Strøm Diet," anbefaler "å spise protein, lite fett meieriprodukter og grønnsaker i første del av dagen." Hun råder å ha lav-fett eller fett-fri karbohydrater senere på dagen og til middag. På denne måten er din karbohydrat craving fornøyd, og du får de næringsstoffene du trenger.

Høy Carb "jukse" Meals

Lyle McDonald sin bok "A Guide to Flexible Dieting: Hvordan blir mindre strenge med din diett kan gjøre det fungere bedre," anbefaler å ha en høy karbohydrat "jukse" måltid en gang eller to ganger i uken som en løsning på lavt serotonin nivå problem. Dette betyr ikke at du kan ha en hel jukse dag og likevel gå ned i vekt, men en og annen sunt måltid med et høyt karbohydratinnhold kan hjelpe serotoninnivået og ikke arrestere vekttap.

Naturlige kilder til Serotonin

Noen matvarer er rike på tryptofan, som blir til en naturlig kilde til serotonin. Prøv å innlemme disse i din diett plan: laks, tunfisk, kalkun, ost og bananer. Andre naturlige kilder til serotonin inkluderer gresskarfrø, solsikkefrø og valnøtter. Vitamin B6 og magnesium kan også heve serotonin-nivå, ifølge Dr. Allan Lieberman i en artikkel på Cure-your-depression.com.

Redusere serotonin

Å drikke alkohol, røyke sigaretter eller ved hjelp av en nikotin erstatning, tar i for mye koffein eller aspartam kunstige søtstoffer kan få ned serotonin. For lite protein, for lite sollys og for lite mosjon kan gjøre det samme. Diabetes, fibromyalgi og hypoglykemi kan påvirke serotonin negativt også.

Hvorfor lav Serotonin er knyttet til fedme

Du kan føle deg nesten tvunget til å spise for mye hvis serotoninnivåene er lave. Når du har et karbohydrat eller sentralstimulerende "fikse", kan du føle deg bedre med en gang, men bare midlertidig. Når effekten av sukker, koffein eller nikotin slites av, serotoninnivået stupe, den behagelige effekten går bort og cravings komme tilbake, ledsaget av angst, uklar tenkning og irritabilitet. I siste instans kan dette opp og ned syklus forårsaker en kronisk serotonin feilfunksjon og, selvfølgelig, vektøkning. På en måte, koblingen mellom redusert hjernens serotonin og fedme er gode nyheter. Det betyr at det ikke er et tegn feil, og det er ikke håpløs. Hvis du legger til trening, protein og sunne karbohydrater og eliminere stoffer som lavere serotoninnivået, vekttap er oppnåelige.

Hva er funksjonen av serotonin?

Serotonin er et kjemisk stoff som bidrar til å overføre meldinger og tilbake langs nerveveiene for kroppen. Det er et hormon - en nevrotransmitter - med en stor jobb å gjøre. Mood, fordøyelse, søvn og seksualitet for å nevne bare noen få elementer som serotonin kontroller. Det finnes bevis på at det kan også spille en rolle i regenerering av celler.

Alltid nok

En "feel good" stemning er et resultat av serotonin gjør jobben sin riktig. Som rettferdighetens vektskåler, avhenger det sentrale nervesystemet på balansert nivå av serotonin å tillate kroppen til å fungere på sitt optimale effektivitet. Dette er viktig når målet er å unngå medisinske situasjoner som depresjon, angst / panikk, bipolar lidelse og migrene.

Forårsaket av aminosyren tryptofan, serotonin stige og falle i hjernen. Dette hormonet er en kjemisk kreditert med å opprettholde den "lykkefølelse" fordi det bidrar til å holde våre stemninger på en jevn bane. Det roer angst, lindrer følelser av depresjon og hjelper oss å ha en god natts søvn.

Hormon og Chemical

Som en nevrotransmitter, dirigerer det nerveimpulser mellom hjernen og andre steder i kroppen og tilbake igjen til hjernen. Konsentrasjonene av serotonin er høyere på kritiske steder langs det sentrale nervesystemet, så som basalgangliene og hypothalamus. Det naturlige hormon er også i celler, perifere vev og karsinoide tumorer.

Hvis serotonin hormonet er naturlig i lav tilførsel, vil leger noen ganger fore 5-hydroxytryptamine å lette milde symptomer på depresjon som påvirker noen mennesker. Science, nok en gang, gjør sitt bidrag. Denne gangen er det å produsere følelsen av ro.

Mennesker er skapninger av mønstrede levende. De har døgnrytmemønster knyttet til å våkne og sove perioder. Det er viktig å unngå lange dager og sene timer hvis du ønsker å opprettholde sunne nivåer av serotonin, som fylles i perioder med søvn akkurat som det renner med unormale perioder med våkenhet. Å få opp veldig tidlig hjelper ikke mye, heller.

Mer Serotonin Vennligst

Noen narkotiske stoffer påvirker nivået av serotonin som er tilgjengelig for å opprettholde vår "happy feeling" og ecstasy er en av de nyere de på gaten. Ecstasy blander meldingene som serotonin sender langs nervebanene ved å slippe beløp som er utenfor behovene til kroppen.

Den store utgivelsen av serotonin øker emosjonell bevissthet, tillit og intimitet fordi den eksploderer i en stor, energisk burst som merkbart utarmer beløpet tilgjengelig for normal bruk. Heldigvis kan hjernen fylle sin lagerbygning av serotonin.

Mye mer ... og Fast

Hjernen kan fremskynde produksjonen av serotonin hvis du lå lavt, hvile dagen etter, drikke mye melk og spise bananer. Hjernen vil reagere mye raskere på anmodningen kroppen din gjør for mer serotonin.

Melk og bananer er en kilde mat for tryptofan, som utløser produksjon av serotonin. Legge melk og bananer til denne trigger forbedrer prosessen for å opprettholde en balansert humør og gjenopprette energinivået til kroppen.

I tillegg til å utføre den viktige prosessen med å lage mer serotonin, melk og bananer er "Comfort" matvarer som vanligvis ikke opprørt magen. Mye viktigere er det faktum at de er i stand til å gi ut at "feel good" stemning av den tiden du er ferdig med å nyte dem. Selvfølgelig, naturfødte pille poppers er sannsynlig å sette pris på tilgjengeligheten av naturlig tryptofan oppnåelig på helsekostbutikker.

Selvdiagnose kan være skadelig for din helse

Selv om du vet nøyaktig hva som er galt med deg, hvis depresjon er påfallende oftere, bør du oppsøke lege. Helsekost kontorist har ikke en lisens til å diagnostisere eller foreskrive noe. En mer element kan spille en del i dine følelser av depresjon.

Serotonin kommer fra tryptofan, som er tilstede i blodet. I sin tur, gjør serotonin et stoff som heter melatonin. Forsinket søvn eller veldig tidlig våken er sporbar til lave nivåer av melatonin. Legen kan avgjøre hva som mangler eller lav tilførsel: tryptofan, serotonin eller melatonin. Legen som har lisens til å diagnostisere og behandle ordentlig kan foreskrive riktig fix-it rette.

Serotonin og overgangsalder

Serotonin og overgangsalder


Hvis du er kvinne i overgangsalderen, kan du bli lider av symptomer, inkludert depresjon, angst, humørsvingninger, hårtap, slapphet, manglende libido og tap av klar tenkning og samordning, som kan være forårsaket av en mangel på serotonin. Det finnes måter å øke eller regulere kroppens produksjon av serotonin, som kan bidra til å lindre noen av symptomene forbundet med overgangsalderen.

Serotonin

Serotonin er et signalstoff som bærer nerveimpulser fra hjernen til kroppen din. Lave nivåer av serotonin kan føre til depresjon, lav energi, manglende libido og søvnforstyrrelser. Fordi høye nivåer av serotonin skape følelsen av glede, og mangel på serotonin kan opprette en mangel på glede, kan en serotonin ubalanse også være en medvirkende faktor i avhengighetslidelser.

Østrogen

Østrogen er det hormonet ansvarlig for kvinnelig seksualitet. Det er tre typer av østrogen i kroppen - østron, østradiol og østriol. Under overgangsalderen, nivåer av østradiol nedgang, noe som bidrar til symptomer som hetetokter, depresjon, angst og tretthet.

Effekter av Mangel på østrogen på Seratonin

Fordi østrogen er nødvendig i produksjonen av serotonin i hjernen, reduksjonen av østrogen som oppstår under menopause forårsaker lavere nivåer av serotonin, så vel som symptomer assosiert med lave serotonin. Skjoldbrusk nivåer i kroppen er også nært knyttet til østrogen og kan reduseres i overgangsalderen. Når skjoldbrusk nivåer er redusert, kan serotoninnivået raser nedover, forårsaker symptomer som etterligner depresjon og andre nevrologiske lidelser.

Behandlinger

Hvis du lider av depresjon, angst, mangel på sexlyst, humørsvingninger, søvnforstyrrelser eller andre fysiske tilstander forårsaket av senket østrogennivå i overgangsalderen, kan legen forskrive antidepressiva medisiner for å øke nivåene av serotonin produksjonen i hjernen din. Andre behandlinger inkluderer lysterapi, noe som kan øke mengden av melatonin produksjon i hjernen din. Melatonin er et hormon som bidrar til å øke serotonin-produksjon. Det er påvirket av eksponering for lys, slik at daglig lyskasse bruk kan bidra til å øke melatonin. Hormonbehandling (HRT) kan også være foreskrevet av legen din for kortvarig bruk for å lindre noen av symptomene på overgangsalder, men fordi behandlingen kan øke forekomsten av visse kreft i reproduktive system, må bruken være nøye overvåket av legen din og er ikke foreslått som en langtidsbehandling.

Herbal rettsmidler

I tillegg til tradisjonelle medisinske behandlinger for å øke serotonin i overgangsalderen, er det også urte-behandlinger som kan fungere. Johannesurt er en av de mer populære urte rettsmidler for å øke nivået av serotonin i hjernen og bidrar til å lindre symptomer på depresjon. En studie i 2000 ved St. Johns episkopale Hospital i Far Rockaway, New York, fant at 47 prosent av pasientene som fikk urten hadde en bedring av sine symptomer på depresjon, sammenlignet med bare 40 prosent av de som fikk en antidepressant medisinering. Tryptofan kosttilskudd også bidra til å øke serotonin og melatonin i hjernen, men du kan også finne tryptofan i mat, inkludert soya, gresskarfrø, valnøtter, erter, sesamfrø, hele korn, frukt og magre meieriprodukter. Hvis du spiser disse matvarene med høy kvalitet karbohydrat matvarer, er tryptofan forbruket økt.

Definer Serotonin

Serotonin påvirker funksjon av flere kroppens systemer, inkludert kardiovaskulære, gastrointestinale og immunforsvar. Serotonin bidrar til å regulere stemninger, og en ubalanse i serotonin kan resultere i depresjon og / eller angst.

Definisjon

Serotonin er en neurotransmitter som produseres i hjernen. Det er nødvendig for nerveceller og hjernen til å fungere.

Funksjon

Serotonin funksjoner i hele kroppen i mange andre kapasiteter. Det hjelper kroppstemperatur og metabolisme. Det bidrar til å hemme aggresjon og regulere appetitten samt søvnsyklus.

Ubalanse

En ubalanse av serotonin depresjon, schizofreni, så vel som læring og kompulsive forstyrrelser. En forstyrrelse i serotoninnivået kan også føre til økt aggresjon.

Betydning

Serotonergt syndrom er en potensielt livstruende tilstand som oppstår når to stoffene blir tatt samtidig som både påvirker serotonin ved å øke nivåene utgitt.

Betraktninger

Alkohol, koffein og røyking kan svekke den naturlige produksjonen av serotonin. Helsemessige forhold som diabetes og hypoglykemi samt en genetisk predisposisjon kan også påvirke serotonin produksjonen.

Virkningene av lavt serotonin hos barn

Virkningene av lavt serotonin hos barn


Noen ganger kalt "lykkelig" hormon, oppstår neurotransmitteren serotonin naturlig i hjernen så vel som i fordøyelseskanalen, hvor det regulerer prosesser, inkludert kroppstemperatur, søvn og humør. Lave nivåer av serotonin hos barn føre til en rekke effekter og sykdommer fra Attention Deficit Disorder (ADHD) til lav selvfølelse.

Attention Deficit Disorder (ADHD)

Ifølge Joseph M. Carver, mange tilfeller av ADHD hos barn fører ikke fra atferdsproblemer eller emosjonelle faktorer, men fra lave nivåer av serotonin.

Behavior

Lave serotonin også føre til atferdsmessige og lærevansker hos barn. Siden disse barna ofte får en feil diagnose av sine problemer lav selvfølelse kan ofte resultere.

Vektøkning

Barn som har intense cravings for høye karbohydrater og søtsaker kan lide av lavt serotonin nivåer fordi disse matvarene speile "feel good" aspekter serotonin. Resultatene av disse krav kan føre til vektøkning og fedme mindre barn får en riktig diagnose og behandling.

Depresjon

Å ha et lavt nivå av serotonin eller "happy" hormon kan føre til følelser av tristhet eller depresjon hos barn. Foreldre bør ta sine barn til en lege for å skille om sin depresjon resultater fra lavt serotonin nivåer eller atferdsproblemer eller emosjonelle faktorer.

Insomnia

Barn som lider av hyppige anfall av søvnløshet eller søvnighet kan ha lave nivåer av serotonin. Foreldre bør konsultere leger å motta diagnose og behandlinger, inkludert å ta tryptofan å øke serotoninnivået.

Serotonin Strøm Diet

The Serotonin Strøm Diet ble skapt av Dr. Judith Wurtman og Dr. Nina Frusztajer Marquis. I sin bok "The Serotonin Strøm Diet," De forklarer hjernens naturlige kjemi og hvordan spiser påvirker hvordan du føler deg. Boken lærer deg hvordan du slår av appetitten, gå ned i vekt og føle seg bra uten å frata deg av karbohydrater. Legene lære deg å stole ikke på viljestyrke, men på mat valg for å hjelpe deg å dempe trøstespising og gå ned i vekt.

Serotonin

Serotonin er feel-good kjemisk i hjernen. Den er laget av de matvarer som du spiser. Når du ikke gir kroppen og hjernen drivstoffet den trenger, vil du ikke føle deg. Serotonin lindrer stress og produserer følelser av lykke. Mange overspise i reaksjon på stressende situasjoner. Kroppene deres er faktisk craving karbohydrater for å produsere serotonin for å roe seg ned og føle seg bedre. Lav-kalori diett og hoppet over måltider kan raskt redusere vitale serotonin-making forsyninger. Kaffe, aspartam, stress og mangel på sollys er alle serotonin tyver og bør unngås.

The Diet

Det er tre faser i 12-ukers serotonin kosthold. For de to første ukene, er du pålagt å spise tre høy-karbohydrat, lav-protein, lav-fett snacks en dag omtrent en time før hvert måltid. Frokost og lunsj er å inneholde en sunn karbohydratkilde som frukt, grønnsaker eller hele korn, og en mager proteinkilde som egg, fjærfe, kjøtt eller sjømat. Middag er for det meste karbohydrater. For de neste seks ukene, reduserer du snacksen til to om dagen og inkludere protein i middagen. For de siste fire ukene, spise en matbit sent på ettermiddagen og fortsette med dine tre måltider om dagen. Snacksen er stivelsesholdige matvarer som pretzels, kanel rosin brød, vafler, marshmallows, kjeks, frokostblandinger og Graham crackers. Hvis du følger disse enkle retningslinjene, legene hevder, vil vekttapet være uanstrengt og lett.

Serotonin & Heart Disease Information

En kobling mellom serotonin og hjertesykdommer har blitt oppdaget, noe som kan føre til flere metoder for å bekjempe sykdommen. Personer med risiko for hjertesykdom vil fortsatt trenger å følge tidligere anbefalinger for forebygging (trening, et sunt kosthold, slutte å røyke, begrense alkoholforbruket), men å heve serotoninnivået kan vise seg å være en mer våpen å bruke i personlig kamp for et sunt hjerte.

Effekter

Legemet anser lave nivåer av serotonin så mye av en belastning på kroppen så høyt kolesterol og røyke, og den stimulerer den samme immunsystemrespons. Det er dette svaret som fører til hjertesykdom. På samme måte hvite blodlegemer bekjempe infeksjoner i et snitt, sender kroppen hvite blodlegemer til å bekjempe stress på arteriene. Når dette skjer gjentatte ganger, de hvite blodcellene begynner å holde seg på stedet. Hvite blodceller absorbere LDL ("dårlig") kolesterol fra blodet, som høres ut som en god ting, men det er ikke. LDL kolesterol fører til at hvite blodlegemer til å bli stiv, og dette stivner arteriene --- som er hva hjertesykdom er en åreforkalkning.

Historie

Lave nivåer av serotonin er viden kjent for å være assosiert med depresjon, men lavt serotonin nivåer er også forbundet med fiendtlighet. I tillegg, stress hadde blitt en akseptert risikofaktor for hjertesykdom. Ved begynnelsen av det 21. århundre, forskere begynte å vise serotonin som en bakenforliggende årsak til hjertesykdom, fordi lave nivåer kan føre til fiendtlighet, som er en reaksjon på stress.

Betydning

Hvis studier fortsetter å bekrefte tidlige funn, deretter forsterke serotoninnivået kan bli en del av planene for å forebygge hjertesykdom og slag. Hjertesykdom (som inkluderer koronar hjertesykdom, hjertesvikt og medfødt hjertesykdom) er den ledende dødsårsaken i USA, mens hjerneslag er den tredje. Selv lenge før døden, kan begge betingelsene føre til uførhet eller i det minste dårlig livskvalitet. Andre behandlingsalternativer øke oddsen for å identifisere en livsstil og behandlingsplan for hver utsatte individ.

Advarsel

Selv om studier fortsetter å bekrefte sammenhengen mellom serotoninnivåer og hjertesykdom, vil det ikke være en all-purpose kurere alt. Hvert individ er forskjellig, og serotonin kan være en liten faktor for én person og en større faktor for noen andre. Det vil alltid være viktig å trene flere dager enn ikke, å spise et næringsstoff tett kosthold, unngå fett, redusere sukker, slutte å røyke og begrense alkoholforbruket.

Teorier / Spekulasjoner

Det er sannsynlig at lave nivåer av serotonin bare føre til dårlige livsstilsvalg, og det er disse valgene som fører til hjertesykdom. Men sannheten som opphever ikke de funn som lavt serotonin nivåer produserer en fysisk reaksjon av immunsystemet.