Digidexo.com

ezetrol

Ezetrol bivirkninger

Ezetrol er et medikament foreskrevet for å redusere høyt kolesterol nivåer, og er merkenavnet for ezetimib i Canada. Ezetimib er tilgjengelig som Zetia i USA. Bivirkninger er uvanlig, og alvorlige de er svært usannsynlig.

Funksjon

Ezetimib senker mengden av diettkolesterol absorberes av kroppen. Medisinen brukes vanligvis når en av statin narkotika ikke har vært effektiv på å senke kolesterolet. Ezetrol kan tas på egen hånd eller sammen med et statin.

Mest sannsynlig bivirkninger

Mange bivirkninger er mulig med Ezetrol, selv om uvanlig. De inkluderer magesmerter, forstoppelse eller diaré, gass, kvalme, svimmelhet, tretthet og hodepine.

Muskelsykdommer

Kolesterolsenkende legemidler som Ezetrol kan forårsake sjeldne alvorlige muskelsykdommer. Myopati har symptomer på muskelsmerter og svakhet. Rabdomyolyse innebærer nedbryting av muskelvev i blodet, noe som kan føre til nyreskader.

Andre alvorlige effekter

Andre alvorlige bivirkninger, men sjeldne, inkluderer allergiske reaksjoner, pankreatitt, gallestein, redusert antall blodplater og leversvikt.

Legemiddelinteraksjoner

Ezetrol samhandler med visse andre legemidler, inkludert antikoagulantia immunsuppressive og fibrater som brukes til å senke kolesterolet.