Digidexo.com

hyperkalemi symptomer

Hyperkalemi Symptomer

Hyperkalemi er et forhøyet nivå av kalium i blodet. Det er generelt definert som en kaliumnivå større enn 5,0 milliekvivalenter per liter (mekv / L). Alvorlig hyperkalemi er et kaliumnivå høyere enn 7,0 mmol / L.

Vanlige symptomer

De fleste tilfellene hyperkalemi er asymptomatiske eller produsere vage, generelle symptomer som slapphet, muskelsvakhet og hjertebank.

Hyperventilering

Metabolsk acidose er egentlig en tilstand som involverer en lav pH i blodet og er en av årsakene til hyperkalemi. Mild hyperventilering er et symptom på hyperkalemi grunnet metabolsk acidose.

Komplikasjoner

Alvorlig hyperkalemi kan føre til komplikasjoner som hjertearytmi eller plutselig død. I noen tilfeller, disse er de første symptomene som hyperkalemia produserer.

Bakenforliggende årsaker

Hyperkalemi er assosiert med symptomer på den underliggende årsaken, for eksempel nyresykdom, og medisiner som forstyrrer vannlating.

Andre symptomer

Hyperkalemi kan være assosiert med andre symptomer som magesmerte, høyt blodsukker og formørkning av huden. Dette kan skje når den underliggende årsaken er Addisons sykdom, en sykdom i binyrene.

Tegn på Hyperkalemi

Hyperkalemi er et unormalt høyt nivå av kalium i blodet. Fordi alvorlig hyperkalemi kan være livstruende, bør du søke behandling for selv milde tilfeller. Dessverre, men hyperkalemi ofte forårsaker ikke symptomer før blodet er svært høy. Ifølge det amerikanske National Institutes of Health (NIH), utilstrekkelig nyrefunksjon forårsaker de fleste tilfeller.

Hyperkalemi Symptomer

Tegn på hyperkalemi er tretthet, muskelsvakhet, kvalme og prikking i huden.

Alvorlige symptomer

Flere alvorlige hyperkalemi symptomer inkluderer en langsom eller uregelmessig hjerterytme, endringer i pust og bevisstløshet.

Advarsel

En rask økning i kalium til farlige nivåer kan føre til hjertestans dødelig.

EKG Indikasjoner

Tegn på hyperkalemi kan vises på et elektrokardiogram som arytmi, en langsom hjerterytme eller hjerte blokkering.

Blood Test

Din lege kan diagnostisere hyperkalemia etter en rutinemessig blodprøve, da det er angitt med høy serumkaliumnivå.

Dehydrering og høyt kaliumnivå

Dehydrering og høyt kaliumnivå


Dehydrering oppstår når noen mister nok vann til å hindre at kroppen fungerer som den skal. Alvorlig dehydrering kan føre til høye nivåer av kalium (hyperkalemi), som er farlig hvis umiddelbar behandling ikke er gitt.

Årsaker

Mye oppkast og diaré, avføringsmiddel misbruk og overdreven fysisk aktivitet i varmt vær føre til dehydrering. Hyperkalemi oppstår som et resultat av dehydrering, vevskader og nedsatt nyrefunksjon.

Betydning

Anfall, koma, tap av muskel og nerve funksjon, unormal hjerterytme, hjertestans og død kan oppstå på grunn av alvorlig hyperkalemi.

Effekter

Dehydrering symptomer inkluderer tørr munn, tørste, tretthet, muskelsvakhet, hodepine, svimmelhet og nedsatt vannlating. Alvorlig dehydrering fører til ekstrem tørste, tørr munn og hud, innskrumpet hud, lavt blodtrykk, feber, rask hjerterytme og tap av bevissthet. Alvorlig hyperkalemi symptomer inkluderer svak eller fraværende puls, kvalme og uregelmessig hjerterytme.

Behandling

Dehydrering er behandlet med rehydrering løsning (barn) og intravenøs væske og salter (voksne). Insulin, diuretika, beta-agonister, bindende harpiks og natriumbikarbonat behandle alvorlig hyperkalemi, ifølge University of Maryland Medical Center. Disse stoffene beveger kalium ut av blodet og inn i cellene, og oppfordrer nyrene for å eliminere overskytende kalium.

Forebygging

Unngå dehydrering ved å drikke rikelig med væske før trening, under anfall av gastrointestinal sykdom (kvalme og oppkast), og under lange perioder med fysisk aktivitet. Hindre dehydrering kan også hindre hyperkalemia.

Hyperkalemi Tilstand Symptomer

Hyperkalemi er et forhøyet nivå av kalium i blodet. Kalium er nødvendig for riktig funksjon av nerver og muskler, inkludert hjertemuskelen. Mild hyperkalemi er vanlig og forekommer i om lag 8 prosent av innlagte pasienter. Alvorlig hyperkalemi er et medisinsk nødstilfelle, og kan være dødelig, fører til farlige arytmier og hjertestans.

Definisjon

Kaliumnivået i blodet er normalt 3,5 til 5,0 milliekvivalenter per liter (mekv / l). Hyperkalemi er derfor definert som et kaliumnivå høyere enn 5,0 mmol / L.

Mild Hyperkalemi

Mild hyperkalemi er et kaliumnivå mellom 5,1 og 6,0 mmol / L. Dette nivået av hyperkalemi ikke produserer vanligvis spesifikke symptomer.

Moderat Hyperkalemi

Moderat hyperkalemi er en kaliumnivå i området fra 6,1 og 7,0 mEq / L. Typiske symptomer er tretthet, kvalme, muskelsvakhet og prikkende følelse.

Alvorlig Hyperkalemi

Et kaliumnivå større enn 7,0 mEq / L er ansett for å være alvorlige hyperkalemi. Kaliumnivået i dette område vil forårsake at hjerteslag å bremse og pulsen til å bli svak. En raskt stigende kaliumnivå fører generelt mer alvorlige symptomer enn en langsomt stigende kaliumnivå.

Underliggende betingelser

Forhold som forårsaker hyperkalemi kan produsere flere symptomer. Vanlige årsaker til hyperkalemi inkluderer nyresykdom og medisiner som forstyrrer vannlating.

Natriumbikarbonat & Hyperkalemi

Natriumbikarbonat & Hyperkalemi


Hyperkalemi er en tilstand der en persons kalium nivået er for høyt. Dette kan være farlig fordi kalium regulerer hjerterytme. Noen ganger hyperkalemi skyldes overdreven syre i kroppens vev; Dette løses med natriumbikarbonat, som nøytraliserer syren.

Symptomer på hyperkalemia

Ifølge Medline Plus, kan hyperkalemi forårsake uregelmessig hjerterytme, kvalme, og en treg eller svak puls. Hvis venstre ubehandlet, kan hyperkalemi forårsake død av hjertestans.

Årsaker til hyperkalemia

Hyperkalemi er vanligvis forårsaket av en nyrefeilfunksjon, som det er nyrene 'oppgave å fjerne overskudd av kalium fra blodet. Noen former for hyperkalemi er forårsaket av acidose, en tilstand der det ikke er mer syre i kroppsvev enn nødvendig. Acidose kan behandles ved å innføre en base så som natriumbikarbonat inn i kroppen for å nøytralisere syren.

Behandling for hyperkalemi

Medline Plus sier at hyperkalemia alltid krever sykehusinnleggelse, som pasienten er i fare for hjertestans før kaliumnivået er brakt under kontroll. På sykehuset, vil legene forsøke å isolere og behandle årsaken for hyperkalemi. Pasientene kan gis natriumbikarbonat som en del av diagnose og behandling av tilstanden. Pasienten vil også bli koblet til en EKG maskin for å overvåke hjertefrekvensen og kan gis kalsium, glukose eller insulin intravenøst ​​for å prøve å fjerne overdreven kalium.

Exploring årsakene til acidose

Hvis acidose s fast bestemt på å være den primære årsaken til pasientens hyperkalemi kan sodium bicarbonate være foreskrevet. Men bare holder dette symptomene under kontroll. Asidose kan ha mange årsaker, inkludert ubehandlet diabetes, hypoglykemi, eller lever eller hjertesvikt. Det er viktig at legen din oppdager og behandler disse potensielt livstruende tilstander.

Forhold som natriumbikarbonat påvirker ikke

Natriumbikarbonat er bare effektiv for behandling av acidose. Hvis hyperkalemi er forårsaket av nyresvikt, Addisons sykdom, eller avvisning av et transplantert nyre, er natriumbikarbonat ikke en effektiv behandling.

Symptomer på binyrene Deficiency

Symptomer på binyrene Deficiency


Binyrene mangel (redusert produksjon av adrenal hormoner) forekommer med Addisons sykdom, kongenital adrenal hyperplasi, og som reaksjon på visse operasjoner, hypofysen tumorer eller infeksjoner. Binyrene produserer hormoner som kortikosteroider, androgener og aldosteron som er delvis ansvarlig for å administrere kroppens natrium, vann, kalium og blodsukker, blodtrykk, seksuell utvikling og reaksjon på stress. Det er mange symptomer assosiert med binyre-mangel, og behandlinger er tilgjengelige for å behandle sykdommen.

Tretthet, svakhet og svimmelhet

Tretthet, svakhet og svimmelhet når du står oppreist er vanlige symptomer på binyrene mangel. Disse symptomene kan oppstå plutselig eller utvikle seg over tid, og er forårsaket av binyrene er lav produksjon av kortikosteroid hormon, kortisol. Svimmelhet kan forsterkes ved lavt blodtrykk som er et annet symptom på binyre mangel.

Overdreven Urinering og dehydrering

Overdreven vannlating og dehydrering kan oppstå når binyrene ikke produserer nok av hormonet, aldosteron. Aldosteron mangel kan føre til et lavt natriumnivå og høyt kaliumnivået i blodet, noe som gjør nyrene ikke er i stand til å konsentrere urin. Dette resulterer i økt urinering som kan føre til dehydrering.

Hypoglykemi og lavt blodtrykk

Kortisol spiller en rolle i kroppens følsomhet for insulin og bidrar til å opprettholde kardiovaskulær funksjon, blodtrykk, inflammatoriske responser og metabolisme. Binyrene mangel pasienter med lave nivåer av kortisol ofte lider av lavt blodtrykk og hypoglykemi. Et annet element av lavt blodtrykk i binyrene mangel er lav aldosteron produksjon. Dette påvirker nyrene evne til å regulere salt og vann i kroppen, og dermed ytterligere bidrar til lavt blodtrykk.

Hudforandringer

Noen pasienter med binyrene mangel i form av Addisons sykdom kan utvikle en mørkere bestemte områder av huden, inkludert albuer og knær, i hudfolder, rundt lepper, brystvorter og genitalia, ansiktet og skuldrene. Når kroppen lider av binyrene mangel, prøver hypofysen til å stimulere binyrene ved å produsere store mengder corticotropin. Dette rikelig corticotropin over-stimulerer produksjonen av melanin, som er ansvarlig for mørkere hud.

Hyperkalemi

Binyrene mangel involverer lave nivåer av hormon, aldosteron, kan føre til et høyt nivå av kalium i blodet, også kjent som hyperkalemi. Hyperkalemi kan føre til kvalme, hjertearytmier, svak eller fraværende puls og hjertestans.

Andre vanlige symptomer

Tap av matlyst, kvalme, diaré, oppkast og vekttap er ofte til stede i binyrene mangel pasienter på grunn av lav kortisol produksjon, noe som forstyrrer kroppens metabolske prosesser.

Tegn og symptomer på binyrebarksuppresjon

En rekke ting som kan bidra til adrenal suppresjon i kroppen, inklusive glukokortikoid mangel, plutselige stans av steroid astmainhalator bruk, autoimmunsykdom, tuberkulose, infeksjon, kreft og selv binyrene blødning. I tillegg kan adrenal suppresjon også oppstå på grunn av en syk hypofysen. Årsakene til binyrebarksuppresjon diktere tegn og symptomer; derfor kan de variere fra noe så enkelt som craving salt til tap av bevissthet.

Primær binyrebarksuppresjon

Dette er den mest alvorlige typen binyrebarksuppresjon og resultater skyldes skade binyrebarken. Skade på binyrebarken hemmer dets evne til å produsere nødvendig hormoner. Denne skaden skyldes autoimmun sykdom, som får kroppen til å angripe seg selv, feilaktig tenker binyrene er en fremmed inntrenger.

Tegn og symptomer på primær binyrebarksuppresjon

Vekttap, hyperpigmentering (mørkere i huden) og oppkast er noen tegn på primær binyrebarksuppresjon at andre kan legge merke til om deg. Irritabilitet, depresjon, eventuell dehydrering, hypotensjon (lavt blodtrykk), muskeltretthet og svakhet er noen symptomer på denne type adrenal suppresjon, samt muskel eller leddsmerter og diaré.

Sekundær binyrebarksuppresjon

Denne typen undertrykkelse kan oppstå når en astmatisk person har brukt en steroid inhalator men plutselig opphører bruke en eller annen grunn. I tillegg er en annen årsak til denne type suppresjon er resultatet av hypofysen blir syke og ute av stand til å gjøre adrenocortiocotropic hormon (ACTH), som er ansvarlig for stimulering av binyrene og deres hormonproduksjon.

Forskjeller mellom primær og sekundær Tegn og symptomer

Både primære og sekundære binyrene undertrykkelse aksje tegn og symptomer, med den eneste variansen generelt å være at den sekundære typen ikke har hyperpigmentering. I tillegg er dehydrering samt hypotensjon mindre fremtredende i denne type.

Plutselig og alvorlig Onset Symptomer

Hvis binyrebarksuppresjon kommer plutselig uten forvarsel av sin tilstedeværelse, symptomene kan inkludere tap av bevissthet, lavt blodtrykk, lavt blodsukker, alvorlig diaré og oppkast (noe som resulterer i dehydrering), hyperkalemi (høyt kaliumnivå på grunn av binyresvikt) og smerter i bena, ryggen og magen.

Advarsel

Øyeblikkelig legehjelp er nødvendig hvis de plutselig og alvorlige symptomene nevnt ovenfor oppstår, da dette er referert til som Addison-krise og kan være livstruende. Medisinsk hjelp vil typisk bestå av injeksjoner av en eller flere av følgende i følgende situasjoner: dekstrose (sukker), saltoppløsning og hydrokortison.

Lignende symptomer på multippel sklerose

Multippel sklerose (MS) er en autoimmun sykdom som er preget av din egen immunsystemets gradvis ødeleggelse av nervene 'beskyttende dekke. Ifølge Mayo Clinic, tilstanden oftest rammer kvinner og er mest vanlig hos personer i alderen 20 til 40. Symptomene varierer i samsvar med de nervene som er berørt, og kan etterligne symptomer på andre forhold.

Synsproblemer

Dobbelt syn, uskarpt syn, helt eller delvis tap av syn og smertefulle øyebevegelser (optikusnevritt) er blant de synsforstyrrelser som kan være forårsaket av MS. De kan også være et resultat av grå stær, grønn stær, amenoré (stans i menstruasjon), beinkreft, kreft i hjernen, matforgiftning, aterosklerose, migrene, diabetes, hjerneslag, rundormer, preeklampsi (høyt blodtrykk under svangerskapet), TIA (transient iskemiske anfall), myeloproliferative sykdommer (saktevoksende blodkreft) og varicella zoster virus (helvetesild og vannkopper virus).

Motoriske forstyrrelser

Skjelvinger, unormal gange, muskelkramper og motoriske forstyrrelser er karakteristiske symptomer på MS. Rystelser kan også være forårsaket av viral encefalitt, demens, hypoglykemi, hypertyroidisme eller Parkinsons sykdom. Unormal gange også kan tilskrives til TIA, Parkinsons sykdom eller muskeldystrofi. Muskelkramper kan være forårsaket av anfallslidelser, insektstikk eller bitt, divertikkelsykdom eller hypoparathyroidism (nedsatt funksjon av biskjoldkjertlene). Andre motoriske forstyrrelser kan være forårsaket av matforgiftning, Lyme sykdom, demens, hjernekreft, eller Alzheimers sykdom.

Fatigue

Fatigue er et symptom på mange forskjellige forhold. Dette inkluderer anemi, bein kreft, allergisk rhinitt, angst, kronisk utmattelsessyndrom, aterosklerose, Crohns sykdom, skrumplever, bronkitt, kolorektal kreft, diabetes, cystisk fibrose, hjertesvikt, fibromyalgi, erytem, ​​endokarditt, depresjon, hyperkalemi (høyt kaliumnivå ), heteslag, viral hepatitt, søvnløshet, parasitter, hypoglykemi, leukemi, influensa, migrene, Lyme sykdom, osteomyelitt, perikarditt, mononukleose, myeloproliferative sykdommer, PMS (premenstruelt syndrom), varicella zoster virus, bihulebetennelse, sarkoidose, revmatoid artritt, søvnapné og tuberkulose.

Svakhet / Nummenhet

En eller flere av lemmer kan bli markert svak eller nummen, vanligvis bare på en side av kroppen. Diabetes, frostskader, endokarditt, carpal tunnel syndrom, hypoparathyroidism, matforgiftning, migrene, slag, TIA, kan Raynauds fenomen og Lyme sykdom også presentere dette symptomet.

Smerte og Prikking

MS kan føre til parestesier (prikking) eller smerter i bestemte områder av kroppen din. Smerte kan også være forårsaket av glaukom, cellulitt, frostskader, senebetennelse, hjerneslag, ulcerøs kolitt, sykdommer i neglen, photodermatitis, vorter, varicella zoster virus eller sår. Parestesier kan være forårsaket av slag, hyperkalemi, fibromyalgi eller carpal tunnel syndrom.

Inkontinens og Mood Problems

MS innebærer ofte inkontinensproblemer, blant annet økt frekvens og forstoppelse. Andre forhold som kan forklare disse symptomene er Alzheimers sykdom, overgangsalder, benign prostatahyperplasi, divertikkelsykdom, blindtarmbetennelse, prostatakreft og urinveisinfeksjon. MS er også preget av humørsvingninger, depresjon og manglende evne til å kontrollere følelser. Disse symptomene kan være relatert til anoreksi, Crohns sykdom, bulimi, Alzheimers sykdom, posttraumatisk stresslidelse, hypoglykemi, aterosklerose, seksuell dysfunksjon, hypokondri, søvnapné, anfallslidelser, premenstruelt syndrom og spenningshodepine.

Betraktninger

Hvis du opplever noen uvanlige symptomer, gjøre en avtale for å se din lege. Det er mange medisinske tilstander som kan presentere med lignende symptomer. Kun legen din kan gjøre en nøyaktig diagnose, noe som er avgjørende i å bestemme riktig løpet av behandlingen.

EKG Tolkning & Hyperkalemi

EKG Tolkning & Hyperkalemi


EKG er en forkortelse for to separate ord: elektro og elektro. Forkortelsen EKG betyr det samme som EKG. Elektrokardiografi er opptaks og måling av strøm i hjertet. EKG tolkning er prosessen med å lese en EKG eller EKG for å se etter uregelmessigheter i en pasientens hjerterytme kalles arytmier eller dysrhythmias. En rekke ulike EKG tolkningsmetoder eksisterer, med en systematisk tilnærming er den mest effektive for å unngå feil og oversett anomalier.

Identifikasjon

En EKG overs hjertets elektriske rytme til strek tracings på en papirstrimmel. En standard EKG maskinen har 12 leads - seks grenledninger og 6 brystet fører. Begrepet "leads" beskriver ledninger å koble pasienten til maskinen og også "Vis" (hvor elektrodene er festet) gjennom hvilke hjertets aktivitet blir målt. Moderne EKG maskiner er mer enn enkle elektro. De fleste er i stand til mange jobber: defibrillator (elektrisk enhet brukes til å gjenopprette normal hjerterytme), printer, fax og transkutan (over huden) pacemaker. Vanligvis moderne EKG maskiner kommer med programvare som prøver å tolke dataene og stille en diagnose.

Funksjon

EKG tolkning er viktig for påvisning av farlige eller dødelige hjertearytmier (uregelmessigheter i hjerterytme rytme) forårsaket av forhold som hyperkalemia. En EKG stripe kan avsløre unormalt, men med hundrevis av hjerte rytmemønstre for å identifisere, er tolkningen ikke en enkel oppgave. Det kan ikke være mulig å si hvor lenge en abnormitet har eksistert. Noen mennesker er født med EKG unormalt. Nøyaktig EKG tolkning åpner for diagnostisering av mange hjertesykdommer, fra mindre til livstruende.

Betydning

Konsistensen, form og tid mellom kurvene produsert med EKG rytmer bidrar til å avdekke funksjonaliteten i hjertets elektriske ledningssystem. Siden mange hjerte (hjerte) forhold vise karakteristiske mønstre på en EKG, påvisbare arytmier tjene som viktige spor i diagnostisering og behandling av hjertesykdommer. Gjennom EKG tolkning, er det mulig å spore den elektriske ledning gjennom hjertet, anslå størrelsen og stillingen av hjertet og lokalisere områder av hjertet skadet av nekrose (vevsdød) eller ischemi (mangel på oksygen).

Hyperkalemi

Hyperkalemi er en vanlig tilstand som er forårsaket av en forhøyet nivå av kalium i blodet. Normale nivåer av kalium spenner 3,5 til 5,0 milliekvivalenter per liter (mmol / L). Kalium er viktig for normal funksjon av hjertet, muskler og nerver, men for mye kalium i blodet, som med hyperkalemi, kan føre til hjertestans (hjertet stopper) og død. Alvorlig hyperkalemi presenterer med kalium i blodet på 7,0 mmol / L eller høyere.

Effekter

Hyperkalemi kan forårsake dødelige hjertearytmier med 67 prosent dødelighet for alvorlig hyperkalemi som ikke er identifisert og behandlet. Normale blodnivåer av kalium opprettholde den kritiske elektriske rytme av hjertet. Lave kaliumnivået i blodet samt høy kaliumnivå i blodet kan skape unormal hjerterytme. Mild hyperkalemia har vanligvis en begrenset effekt på den elektriske aktiviteten i hjertet. Moderat hyperkalemi kan føre til endringer i EKG lesing, og alvorlig hyperkalemi kan undertrykke elektriske aktiviteten i hjertet, forårsaker den til å slutte å slå.

Diagnose / behandling

Diagnostisering av hyperkalemi kan være vanskelig som mange pasienter har ingen symptomer. Av og til pasienter vil vise kvalme, uregelmessig hjerterytme eller en svak, treg eller fraværende puls. Selv med hjelp av en EKG lesing, kan hyperkalemi være vanskelig å få øye på. En EKG kan vise endringer fra små avvik til potensielt farlige arytmier. Hjertestans kan skje når som helst under behandlingen av hyperkalemi; derfor er sykehusinnleggelse kombinert med streng overvåking er nødvendig. Potensielle behandlinger kan omfatte bruk av diuretiske medikamenter (vann piller), administrering av intravenøs (ved vene) kalsium, dialyse, intravenøs glukose og insulin, ionebytterharpiks medisiner og natriumbikarbonat.

Om Hyperkalemi

Hyperkalemi oppstår når det er høye nivåer av kalium i blodet. Kalium spiller en rolle i fordøyelsen, homeostase og metabolisme. Den regulerer også muskelvev. Hyperkalemi kan være forårsaket av for mye total kalium i kroppen eller for mye kalium frigjort fra cellene i blodet. Mild hyperkalemia kan behandles for å hindre forverring. Alvorlig hyperkalemi kan føre til hjertestans og død.

Årsaker

Det er nyrene 'funksjon for å rense kroppen for overflødig kalium. Hyperkalemi er vanligvis forårsaket derfor ved lidelser som begrenser organer evne til å skille ut kalium. Lidelser som nyresvikt, lupus nefritt, glomerulonefritt og obstruktiv uropati kan føre til hyperkalemi. Hvis du ikke har nok aldosteron, et hormon som regulerer fjerning av kalium og natrium fra nyrene, kan du utvikle tilstanden. Likeledes kan vevskader føre til hyperkalemi fordi cellene frigjør sårt tiltrengt kalium. Trauma inkluderer kirurgi, brannskader, gastrointestinal blødning og svulster.

Alternative årsaker / symptomer

Hyperkalemi kan også oppstå hvis du har dårlig nyrefunksjon og spiser mat med salterstatninger. Disse produktene inneholder ofte kalium. Visse nyre-relaterte legemidler, slik som spironolakton, triamteren eller amilorid, kan føre til den tilstand, i tillegg. Hyperkalemia har ofte ingen symptomer. Men du kan oppleve kvalme, uregelmessig hjerterytme eller en svak, treg eller fraværende puls.

Tester

Blod er tatt for å fastslå om du har huyperkalemia. Laboratoriet bestemmer hvor mye kalium er i blodet. Et elektrokardiogram (EKG eller EKG) utføres hvis betingelsen er mistenkt. Testen kan vise endringer som er typiske for moderate til alvorlige tilfeller, for eksempel farlige arytmier. En hjerteblokk kan bli fullstendig blokkert. Hjerterytme kan være tregere enn normalt og det kan være en ventrikkelflimmer. Pulsen kan også være uregelmessig eller langsom.

Behandling

Behandlingsplanen avhenger av årsaken til hyperkalemi, hvilke typer symptomer, endringer på EKG og din helsetilstand. Personer med mild hyperkalemia har vanligvis ikke å legges inn på sykehus hvis deres helse er ellers normal og deres EKG kommer tilbake fine. De med alvorlig hyperkalemi kan trenge øyeblikkelig hjelp dersom det er endringer i EKG. Det resulterer ofte i et opphold i intensivavdeling under hjerteovervåking. Leger vanligvis anbefaler et kosthold med begrenset kalium, intravenøs administrering av insulin og glukose for å oppmuntre til bevegelse av kalium, IV administrasjon av kalsium for å beskytte muskler og hjerte, narkotika for å stimulere beta-2 adrenerge reseptorer å sende kalium tilbake til cellene, og dialyse hvis andre alternativer har sviktet eller hvis nyresvikt er overhengende.

Advarsler

Det er flere forhold som kan oppstå som et resultat av hyperkalemi, inkludert arytmier, endringer i nevromuskulær kontroll og hjertestans. Du bør gå til legevakten hvis puste endringer, opplever du svakhet eller kvalme, er din hjerterytme svak eller du mister bevisstheten.

Kalsium behandlinger for Hyperkalemi

Hyperkalemi er forårsaket av for mye kalium i blodet. Det kan være livstruende, fordi det påvirker hjertefunksjon, og hvis ubehandlet det kan føre til at hjertet til å stoppe. Fordi kalium også påvirker nervesystemet og muskelfunksjon, for mye kan føre til kvalme, trøtthet, muskelsvakhet eller lammelser, eller prikking, vanligvis i ekstremiteter. Kalsium kan brukes som en innledende behandling ved diagnose for å berolige hjertemuskelen og holde den fra å bli arytmisk.

Funksjon

Kalsium behandling av hyperkalemi ikke redusere nivå av kalium i blodet. Snarere, den behandler noen av de farlige symptomer forårsaket av tilstanden ved å hjelpe stabilisere cellemembraner. Kalsiumbehandlingen må følges opp med behandlinger som dialyse eller insulin for å redusere nivåer av kalium og fremmer bevegelsen av kalium gjennom cellene.

Time Frame

Kalsium bør gis som innledende behandling for akutt hyperkalemi. Det begynner å ha en effekt innen 1 til 3 minutter, og effekten kan vare i opptil 60 minutter. Dette gir en viss tid før behandling for å begynne å senke kaliumnivået i blodet som skal administreres. Vanligvis er kalsiumbehandling etterfulgt av insulin, som stimulerer passasjen av kalium inn i cellene. Dette tar ca 10 til 20 minutter for å ha en effekt. Hensyn må tas for å overvåke blodsukkeret slik at hypoglykemi ikke resulterer. Noen funn tyder på at Albuterol kan jobbe med insulin for å stimulere Na-K ATPase pumpen.

Typer

Ifølge en artikkel av A. Walter Parhan, er kalsiumglukonat den foretrukne form for intravenøs kalsiumbehandling. Kalsiumklorid er et alternativ, men må brukes med forsiktighet på grunn av økt risiko for kalsium toksisitet.

Betraktninger

Kalsium er et akutt behandling for hyperkalemi og bør følges opp med langvarig behandling som løser årsakene til økte nivåer av kalium i blodet. Dette kan være på grunn av nedsatt nyrefunksjon, eller en endring av diett. 'Low-salt' produkter bruker ofte kaliumklorid som et alternativ til natriumklorid; disse bør unngås. Matvarer med høyt kalium innhold som bananer, avokado, brokkoli, soyabønner, hvitløk eller aprikoser bør spises med måte, hvis i det hele tatt.

Advarsel

Bruken av kalsium for å behandle hyperkalemi bør overvåkes nøye. Kalsium toksisitet er en fare også, og det kan ha en negativ effekt på pasienter som bruker digitalis derivater til å behandle hjerteproblemer.

Hvordan å identifisere symptomer på en elektrolytt ubalanse

Hvordan å identifisere symptomer på en elektrolytt ubalanse


Elektrolytter som kalium, natrium og kalsium er til stede i maten vi spiser. Disse elementene er viktig for nerve-og muskelfunksjon, og de er ofte oppbrukt under trening, varmt vær og utbrudd av sykdom. En ubalanse av elektrolytter kan ofte rettes opp ved å spise riktig mat. I noen tilfeller kan en ubalanse av elektrolyttnivå indikere en allergisk reaksjon overfor medikamenter eller sykdom. Lær hvordan å identifisere symptomer på elektrolyttforstyrrelser og behandle det med riktig kosthold og kosttilskudd.

Hvordan å identifisere symptomer på en elektrolytt ubalanse

En ta hensyn til kroppen din og legge merke til noe uvanlig. Symptomer på lavt natrium nivåer inkluderer hevelse, bremset pust og magekramper. Den kliniske termen for denne tilstanden er hypnonatremia, og det er den vanligste formen for elektrolyttforstyrrelser.

Identifisere symptomer som følelser av kvalme, svakhet, muskelsmerter og diaré som mulige bivirkninger av økt kaliumnivå. Hvis du trener for en maraton, faste, tar diuretika eller du har gjennomgått nyresvikt, kan det oppstå en tilstand som kalles hyperkalemi, noe som fører til en økning i kaliumnivået i kroppen.

Vær spesielt oppmerksom på natrium inntaket. Identifisere symptomer som overdreven tørste, tørr munn, mørk urin og muskelrykninger. Dette er tegn på en overflod av natrium i blodet. Denne tilstanden kalles hypernatremia og er en vanlig bivirkning av dehydrering.

Noter hvor mange ganger du besøker badet i løpet av dagen. Økt vannlating og svakhet kan være symptomer på hypokalemi, som betyr at det er en overflod av kalium i blodet. Denne tilstanden er vanlig hos mennesker som lider av nyresykdom og mennesker som tar avføringsmidler.

Få testet. Hvis du opplever noen av disse symptomene, eller hvis du har uforklarlige anfall eller overdreven muskelrykninger, må du bli testet for elektrolyttforstyrrelser. Legen din vil teste enten urin eller blod for ubalanser av kalium, natrium og kalsium. Spør legen din for å forklare resultatene. For eksempel bør normale voksne har kaliumnivå på mellom 3,5 og 5,3 mg per desiliter. Legen din bør være i stand til å lese resultatene å anbefale behandling for liten til alvorlig ubalanse.

Hint

  • Hvis du opplever symptomer på kaliummangel, innlemme matvarer som poteter, bananer, avokado og rosiner i kostholdet ditt.
  • Erstatt salt snacks med selleri hvis du ønsker en sunnere kilde til natrium i kostholdet ditt.
  • Unngå overdreven trening, ta avføringsmidler for slanking formål og faste. Kroppen din trenger næring for å trives.

Elektrolyttforstyrrelser Behandling & Symptomer

Fluid absorpsjon, hjerte og nerve funksjon, muskel koordinasjon og konsentrasjon hele avhenger av riktig balansert nivå av elektrolytter. Høye eller lave elektrolyttnivåer kan føre til en rekke helseproblemer, og hvis den ikke behandles, kan det føre til dødsfall. De viktigste elektrolytter, kalsium, kalium og natrium, når de ikke er balansert, forårsake spesifikke symptomer og krever umiddelbar behandling.

Om Electrolytes

Elektrolytter er salter som driver elektriske impulser i hele kroppen. Normalt, nyrene regulere fluid absorpsjon, filtrering og skiller ut kalsium, kalium, natrium og elektrolytt for å opprettholde riktig balanse med et smalt spekter av svingninger. Høye eller lave nivåer av elektrolytter kan være forårsaket av dehydrering, medisiner, medisinske tilstander, eller dårlig kosthold. Elektrolyttnivåer er vanligvis målt i blod og urin.

Kalsium

Hypokalsemi, eller lavt kalsiumnivå, kan være forårsaket av sepsis, lave nivåer av parathyreoideahormon, hypotyreose, vitamin D-mangel, visse medisiner og visse medisinske tilstander. Symptomer inkluderer svakhet eller nummenhet i hender og føtter, etterfulgt av forvirring og beslag.

Hyperkalsemi, høye nivåer av kalsium kan forekomme når benet er brutt ned og frigjør kalsium i blodet. Overflødig parathyroid hormoner og visse kreftformer kan også føre til hyperkalsemi. Dehydrering, kvalme og oppkast, tap av appetitt og forvirring er hyppige symptomer på hyperkalsemi.

Kalium

Hypokalemi, eller unormalt lave nivåer av kalium, oppstår når binyrene beholder hormoner, signal nyrene til å spare kalium. Hypokalemi er oftest forårsaket av vanndrivende medisiner, kosttilskudd mangler, diaré og magnesiummangel. Symptomer inkluderer hjertearytmi, irritabilitet, svakhet og lammelse.

Hyperkelamia, unormalt høye nivåer av kalium, er oftest forårsaket av fysiske traumer. Kalium er sluppet ut i blodet når cellene er skadet. Hyperkelamia kan være forårsaket av kjemoterapi, brannsår, hemolyse (røde blodlegemer ødeleggelse forårsaket av brannskader eller infeksjoner), nyresvikt og visse medisiner. Symptomene på hyperkelamia inkluderer hjerteuregelmessigheter, prikking i ekstremiteter, nummenhet og svakhet.

Natrium

Hyponatremi, eller lave natriumnivåer i blodet, er den mest vanlige elektrolyttubalanse. Det er vanligvis forårsaket av forhold som vann oppbevaring og nyresvikt. Symptomer på hyponatremi er tretthet, svakhet, hodepine og kvalme, etterfulgt av forvirring, kramper og koma.

Hypernatremia, eller høyt natriuminnhold i blodet, oppstår når fluidet er tapt og ikke erstattes. Diabetes, diaré, oppkast, fysisk anstrengelse og svett, og høyt inntak av salt kan føre hypernatremia. Vanlige symptomer inkluderer delirium, muskelrykninger og irritabilitet.

Behandlinger

Behandling for lave elektrolyttnivåer omfatter typisk kosttilskudd eller intravenøse doser av elektrolytten. For høye elektrolyttnivåer, betyr behandling vanligvis øke væskeinntaket. Mer involvert behandlinger kan anbefales for personer med ulike helsetilstander. For eksempel kan diabetikere lider hypernatremia gis ikke-steroide anti-inflammatoriske medikamenter eller syntetiske hormoner, for å hjelpe til væskeretensjon og redusere vannlating. Hyperkalemi kan behandles med insulin og glukose sammenkoblet med albuterol, for å hjelpe til celle absorpsjon av kalium.

Hyperkalemi Definition

Hyperkalemi er en tilstand som resulterer i en økning i kaliumnivået i blodet. Ifølge hyperkalemia.net, 8 prosent av innlagte pasienter lider av hyperkalemi. Mens mange tilfeller er milde og behandles med væsker, alvorlige tilfeller er et resultat av mer alvorlige medisinske tilstander som også trenger å bli behandlet. Alvorlige tilfeller bør betraktes som en medisinsk krise, da det kan føre til fatale effekter.

Symptomer

Symptomer og tegn på hyperkalemi varierer avhengig av saken, og mange ganger, vil en pasient ikke har symptomer. I tilfeller der symptomene er til stede, de inkluderer hjertebank av hjertet og en uregelmessig hjerterytme med en følelse av ubehag. Det er også vanlig å ha svakhet i musklene sammen med kvalme og en prikkende følelse i ekstremiteter. En person med uorden vil ha en puls som er svak, langsom eller fraværende. Alvorlige tilfeller av hyperkalemi få hjertet til å slutte å virke.

Årsak

Nyresvikt er den viktigste årsaken, noe som resulterer i en økning i kalium og utvikling av hyperkalemi. Andre medisinske tilstander som forårsaker hyperkalemi inkluderer sykdommer som påvirker binyrene, eller forårsake kalium trekke ut av cellene og går inn i blodstrømmen for en rekke medisinske lidelser, og medikamenter som forårsaker en økning av kalium i kroppen. Når nyrene ikke fungerer som de skal, er kalium utskilles ikke riktig. En person som lider av hyperkalemi bør ikke gis medisiner som inneholder kalium, som tilstanden vil forverres.

Diagnose

Hyperkalemi er diagnostisert gjennom en blodprøve test hvor konsentrasjonen av kalium blir bestemt. Hvis nivåene er høye, er et elektro utført for å evaluere endringer og hjertearytmier som er typiske med hyperkalemi.

Behandling

Behandlinger for hyperkalemia vil variere basert på årsaken og alvorlighetsgraden av tilstanden. Sammen med å senke dagens nivåer av kalium, må den underliggende årsaken medisinsk behandling for å hindre ytterligere økning. Alvorlige tilfeller av hyperkalemi vil vise endringer på elektrokardiogram og resultere i sykehusinnleggelse for overvåking. Medisinering som forårsaker kaliumnivået for å øke er stoppet, og insulin og glukose blir administrert intravenøst ​​for å stimulere bevegelse av kalium tilbake inn i cellene. Diuretika er gitt for å stimulere utskillelsen av kalium gjennom urinen. Alvorlige tilfeller som forårsaker nyrene å stoppe funksjon krever dialysebehandling.

Forebygging

Forebygging omfatter overvåkningskaliumnivåer når det er et kjent problem med høye nivåer. Lidelser som forårsaker hyperkalemi bør behandles så raskt som mulig for å hindre hyperkalemia fra utviklingsland.

Høye kaliumnivå Symptomer

Et høyt nivå av kalium er kjent som hyperkalemia og kan være en hvilken som helst kalium nivå over det normale utvalget av 3,5 til 5,0 milliekvivalenter per liter (mmol / L). Hyperkalemi fører til en rekke symptomer og kan være dødelig.

Generelle symptomer

Hyperkalemi er vanligvis asymptomatisk inntil kalium nivået er godt over normalområdet. De første symptomer kan være en generell tretthet og svakhet.

Spesifikke symptomer

Høyere nivåer av kalium kan gi symptomer mer spesifikke for hyperkalemi. Disse inkluderer oftest hjertebank som pågår til hjertearytmi.

Komplikasjoner

Et høyt kaliumnivå kan være asymptomatiske inntil hyperkalemia er allerede alvorlig. En kaliumnivå over 7,0 mmol / L kan føre til koma, hjertestans og død.

Metabolsk acidose

Metabolsk acidose er en lav pH i blodet med en metabolsk årsak. Det er vanligvis forbundet med hyperkalemi og kan forårsake mild hyperventilering.

Addisons sykdom

Addisons sykdom er en binyre lidelse som vanligvis resulterer i hyperkalemia. Det fører også til høyt blodsukker og magesmerter.

Hvordan Ease Takykardi Symptomer med alternative løsninger

Hvis pulsen er over 100 slag per minutt, kan det tyde på at du har en tilstand som kalles takykardi. En normal hjertefrekvens anses å være 60 til 100 slag per minutt i ro, og en rask hjerterytme kan bety at blodet ikke blir tilstrekkelig pumpes gjennom kroppen. Symptomer på takykardi inkluderer en uregelmessig hjerterytme, en flagrende hjerte, smerte i brystet, kortpustethet og svimmelhet. De fleste tilfellene er milde eller bare periodisk, mens andre kan være mye mer alvorlig. Hvis du har blitt diagnostisert med takykardi, kan legen din foreslå å sette deg på reseptbelagte medisiner for å håndtere symptomene. I flere livstruende situasjoner kan hjertekirurgi kan anbefales. Men det er også mer naturlige alternativer til å hjelpe behandle takykardi.

Bruksanvisning

eliminere matvarer eller over-the-counter medisiner som fungerer som sentralstimulerende midler, som for eksempel koffeinholdige te, kaffe, sjokolade, cola, kosthold hjelpemidler, noen kalde medisiner og lignende. Disse kan alle utløse episoder av takykardi og behov som må unngås.

Kontroller at du tar nok av mineralet kalium, som utilstrekkelige nivåer kan bidra til en rask hjerterytme. Du kan øke kaliuminntaket ved å spise mat som poteter, bananer, avokado, hele korn og friske grønnsaker, samt å drikke melk og appelsinjuice. Du kan også få kalium i supplerende form eller som del av en multi-vitamin. Hvis du lider av hyperkalemi, bør du unngå kalium. Du bør konferere med legen din før du tar kalium, hvis du er eldre eller tar noen reseptbelagte stoffet, da det kan være mulige alvorlige interaksjoner.

Prøv å ta motherwort. Motherwort kommer fra en flerårig opprinnelig funnet i deler av Asia og Europa, og har lenge vært brukt av utøvere av tradisjonell kinesisk medisin for helbredende formål. Det har vært kjent for å bidra til å behandle hjerterelaterte problemer, inkludert takykardi. Du kan få det i ekstrakt eller skjær form. Hvis du har en tendens til å ha en unormalt kraftig menstruasjon, eller er gravid, bør du ikke ta motherwort. Selv om det ikke har vært kjent for å ha noen uønskede bivirkninger, bør du likevel ta kontakt med legen din før du tar det, spesielt hvis du ammer eller er på medisiner for hjertesykdom eller skjoldbrusk problemer.

Vurder å bruke urten Arjuna. Arjuna, som kommer fra barken på et tre dyrket i India, har vært brukt som et hjerte tonic i ayurvedisk medisin i mange århundrer. Den kommer i tablettform, og doseringen bør være i henhold til instruksjonene for det enkelte produkt. Det har ingen kjente bivirkninger og er generelt ansett som trygt å bruke. Hvis, derimot, er du gravid, amming, blir behandlet for en alvorlig sykdom eller er på reseptbelagte medisiner, bør du snakke med legen din før du tar arjuna, for å være sikker på at det utgjør ingen risiko.

Reduser mengden stress i livet ditt. Prøv å gjøre dype pusteøvelser eller bruke avslapping teknikker som kan hjelpe deg i gjenværende rolig og mindre engstelig. Lær å bremse ned, i stedet for å leve livet på en så vanvittig tempo.

Hint

  • Snakk med legen din før du bruker noen alternativ løsning.
  • Hvis symptomene dine forverres, informere legen din så snart som mulig.
  • Disse midler skal kun brukes av voksne.

Symptomer på ALS Feet

Symptomer på ALS Feet

Amyotrofisk lateral sklerose (ALS) er en raskt progressiv og ødeleggende nevromuskulær sykdom. Det fører til økende muskelsvakhet og vil til slutt føre til uførhet og død. ALS er også kalt Lou Gehrig sykdom.

Tidlige symptomer

Tidlige symptomer på ALS er så subtile at de ofte oversett. Symptomene kan begynne med svakhet eller rykninger i føttene, som kan føre til problemer med å gå eller gå i trapper.

Foot Drop

Droppfot er en av de tidlige symptomene på ALS. Dette er karakterisert ved vanskeligheter med å løfte den fremre del av foten og tærne.

Babinski sin Sign

Et annet symptom på ALS som involverer føttene kalles Babinski er skiltet. Dette vises når stortåen strekker seg oppover når den eneste av foten er strøket.

Betraktninger

Første symptomene varierer fra person til person. Mens en person kan først oppleve muskelsvakhet og kramper i føttene og bena, kan en annen oppleve utydelig tale eller svelgeproblemer.

Progresjon

Som tidlige symptomer utvikle seg til åpenbar svakhet eller muskelatrofi, vil en lege begynner å mistenke ALS. Den sykdommen skal spre seg til alle deler av kroppen. De fleste mennesker med ALS vil dø innen tre til fem år etter symptomdebut.

Tegn og symptomer på End-Stage Dementia

Tegn og symptomer på End-Stage Dementia

Demens er et begrep som refererer til en gruppe av symptomer som er forårsaket av sykdommer og tilstander som påvirker hjernen. Sykdommer slik som Alzheimers, Parkinsons sykdom og slag, og toksiske reaksjoner overfor medikamenter og alkohol kan føre til demens. De med demens kan oppleve hukommelsestap, kognitiv svikt, atferdsforstyrrelser, hallusinasjoner og vrangforestillinger. Sluttstadiet demens refererer til terminal fase av alvorlig demens. Sluttstadiet demente har begrenset kognitive evner og kan ikke lenger ta vare på seg selv.

Nedskrivning

De med sluttstadiet demens kan oppleve et tap av psykomotorisk evne, og ikke være i stand til å utføre daglige oppgaver. En sluttstadiet demente kan kreve hjelp å få kledd, turgåing og bading. Pasienten kan være inkontinente. Han kan være ute av stand til å kommunisere godt, viser en svært begrenset ordforråd, eller har tale som er uforståelig. Noen med sluttstadiet demens kan være forvirret og ikke gjenkjenner nære familiemedlemmer.

Sykdom

Ifølge en 2009 studie publisert i New England Journal of Medicine, end-stage demente har en økt risiko for visse sykdommer, bidrar til den omtrentlige seks måneders dødelighet. En sluttstadiet demente kan være spesielt utsatt for å utvikle lungebetennelse, og magesår. Han kan også være i fare for urinveisinfeksjoner og sepsis, som er en livstruende infeksjon forårsaket av bakterier i blodet. Pasienter kan bli dehydrert og erfaring uttalt vekttap. Ifølge New England Journal of Medicine, spiseproblemer er et felles trekk ved end-stage demens.

Ernæring

Sluttstadiet av demente gå ned i vekt for en rekke årsaker. Ifølge alzbrain.org, fôring apraksi, som oppstår når en sluttstadiet demente glemmer hvordan å tygge og svelge, er vanlig og kan forstyrre en pasient forbruker nok mat. Pasienter kan miste viljen til å spise på grunn av depresjon eller nedsatt motorikk. De med sluttstadiet demens kan også være en økt risiko for aspirasjon, som oppstår når maten inhaleres til øvre luftpassasjen.

Pain

Ifølge HelpGuide.org, kan de med i den siste fasen av demens lider av smerte. The end-stage demente kan ikke være i stand til å kommunisere at hun hadde det vondt på grunn av redusert språk evner. Omsorgspersoner kan ha å svare på ikke-verbale signaler som pasienten opplever smerte. Ifølge forskning publisert i tidsskriftet Alder og aldring, kan de med sluttstadiet demens nytte palliativ omsorg. Palliasjon refererer til behandling av symptomene uten herding sykdommen eller tilstanden. Palliasjon kan hjelpe noen med sluttstadiet demens være komfortabel.

Tegn og symptomer på en Fravær Seizure

Tegn og symptomer på en Fravær Seizure


Et fravær anfall, også kalt en petit mal anfall, innebærer en plutselig, kort forfalle i bevisst aktivitet. Disse anfallene er mest utbredt hos barn, og mange barn vokser slutt tilstanden, ifølge Mayo Clinic. Absensanfall vanligvis kan kontrolleres med medisiner. Barn som har slike anfall må være under oppsyn når du utfører noen potensielt farlig aktivitet, for eksempel svømming.

Primær Symptom

Et individ som har et fravær anfall brått slutter å snakke, gå, spise eller utfører en annen aktivitet. Han kan synes å stirre ut i rommet i noen sekunder før du fortsetter hva han gjorde før. Han har ikke noe minne av hendelsen.

Distraksjon

Beslagene kan oppstå mange ganger per dag, men fordi de er så korte og virker så mild, kan voksne ikke merke at noe vesentlig som skjer i lang tid. De kan anta at barnet er lett distrahert og har problemer med å betale oppmerksomhet. Ett tegn på absenser er en nedgang i et barns læringsevne og fallende skolekarakterer.

Atypiske symptomer

De fleste absensanfall ikke involverer uvanlige bevegelser. Et barn med atypiske absenser, derimot, har andre symptomer under forfalle i bevisstheten. Dette kan omfatte leppe smacking, tygge bevegelser og flagrende øyelokk. Barnet kan også lage små hånd eller armbevegelser. Atypiske absenser kan vare opp til to eller tre minutter, i motsetning til de typiske absenser, som varer bare noen få sekunder.

Hva er tegn og symptomer på ALS?

Hva er tegn og symptomer på ALS?


ALS (amyotrofisk lateralsklerose), også kjent som Lou Gehrigs sykdom, en nevrologisk tilstand som påvirker muskelbevegelser. Selv om en genetisk defekt er årsaken til tilstanden i omtrent 10 prosent av tilfellene, National Institutes of Health rapporterer at årsaken til tilstanden er vanligvis ukjent. Symptomene på ALS bli verre over tid.

Tidlige symptomer

Ifølge Mayo Clinic, de tidligste symptomene på ALS inkluderer problemer med å løfte opp fronten av foten samt tærne (et symptom kjent som footdrop), en følelse av svakhet i ben, føtter og ankler, svakhet og klossethet av hendene , sløret tale, problemer med å svelge (choking og gagging), og kramper i musklene i armer, skuldre og tungen. Symptomer på ALS utvikler vanligvis etter fylte 50.

Puste og svelge

Som amyotrofisk lateral sklerose symptomer utvikler seg, blir det stadig vanskeligere å puste, tygge, snakke og svelge, ifølge National Institutes of Health.

Leder Drop

Et symptom kjent som leder fallet utvikles i ALS. Dette fører til at hodet til å slippe frem på grunn av svakhet i nakke og rygg, ifølge National Institutes of Health.

Muskelsvakhet og lammelser

Muskel svakhet i ALS begynner ofte i en bestemt område, slik som hender eller føtter, deretter sprer seg over hele kroppen, ifølge Mayo Clinic. Muskelsvakhet gjør det vanskelig å utføre oppgaver, for eksempel å løfte, gå i trapper og gå. Til syvende og sist, svakhet i musklene gir vei til lammelser, noe som betyr at det totale tapet av en muskel bevegelse.

Andre symptomer

Noen mennesker kan oppleve flere symptomer med amyotrofisk lateral sklerose. Disse inkluderer sikling, muskelsammentrekninger og spasmer, hevelse i ankler, føtter og ben samt vekttap.