Digidexo.com

beregne oksygen mengde

Hvordan beregne kroppen fett målinger

Beregn kroppsfett ved hjelp av en av målingene nedenfor. Se i kroppsfett diagrammet i tips seksjonen for å se hva slags nivå av helse er for mengden av kroppsfett som du har og hva som kan være et mål verdi for deg etter at du beregne din mengde kroppsfett.

Hvordan beregne kroppen fett målinger

•  Beregn vekten av kroppen fett. Begynn med 50 kilo og legge til 2,3 kg for hver tomme over 5 meter for ideell kroppsvekt (IBW) hos menn. Bruk alternativ ligningen hvis du er en kvinne ved å erstatte 45,5 kilo i ligningen i stedet for de 50 kilo brukes for menn. Konverter IBW resultat fra denne ligningen i den justerte kroppsvekt (ABW) ved å trekke den faktiske kroppsvekt fra IBW. Ta forskjellen og multipliserer det med 0,4. Legg dette nummeret til den opprinnelige verdien du fikk for IBW å få anslått lean body mass (ABW). Finne forskjellen (ved å trekke) mellom denne siste verdien og den faktiske kroppsvekt for en estimering av hvor mye fett veier. Denne metoden er ikke nøyaktig i folk som er veldig tynne eller har betydelig ikke-fettmasse som kroppsbyggere og gravide kvinner.

Gjør et målebånd test ved å ta målinger (vanligvis på hofter og midje) og deretter bruke resultatene til å sammenligne dine tall i et diagram (i Resources nedenfor). Bruk denne målingen fordi det er reproduserbar, men husk at det kan ikke være nøyaktig for mennesker som har ulike måter å lagre sine fett (i deler av andre enn hofter og midje kroppen).

Bruk calipers å gripe en fettfolden like over midjen din for å se hvor tykk den er. Ikke klem en "roll" siden det kan omfatte muskel. Bare klemme huden og fett rett under huden ved hjelp av fingertuppene. Lukk calipers på plass over fold, fremdeles holder fold i hendene. Når målepunktene er pinching fettet, klikker du på knappen på siden av målepunktene eller hold fingeren din der målingen er plassert slik at du kan se på det når målepunktene er utgitt. Målingen vil si tykkelsen av klaffen, og en måling for kroppsfett. Denne metoden er populære siden det ikke er svært kostbart og kan gjøres i privat, men er et estimat og bærer en grad av feil som er avhengig av verktøyet og teknikken. Les bruksanvisningen for din verktøyet før bruk.

Bruk skalaer for å måle kroppsfett ved å måle ledningsevne. Trinn på skalaen og la lavspent strøm til å reise gjennom kroppen din. Sørg for at du er godt hydrert, og at du ikke tar denne målingen etter en dusj, siden fuktigheten i huden din vil endre resultatene. Vent til måle å dukke opp på digital avlesning etter stepping på skalaen. Bruk denne metoden som en rask og enkel måte å innlemme kroppsfett estimering inn i en rutine siden skalaen konverterer målingen til en kroppsfett estimat for deg.

Estimate kroppsfett fra din kroppsmasseindeks (BMI) basert på måling av høyde og vekt. Bruk den samme metoden om du er mann eller kvinne. Start med å måle høyde og vekt. Finn stedet der de to målingene møtes på kartet (eller bruke en online kalkulator). Finn antallet på dette stedet og sammenligne den med en nøkkel for å se om du er overvektig (30 eller høyere), overvekt (25 og opp til overvektige), sunn (18,5 opp til overvektig), eller undervektig (mindre enn 18,5). Sjekk ressursene for en body mass index kalkulator.

Bruk hydrostatisk veiing for beste estimering av kroppsfett. Kontroller at du har ekstra penger, tid, og er klar for tapet av privatliv som du er senket ned i en tank med vann foran fagfolk. Bruk denne til å måle tettheten gjennom forskyvning av vann og måle vekten din. Pust ut mens du er senket ned i tanken for å fortrenge vann med plassen som kroppen tar opp. Gjenta prosessen flere ganger for å få en god avlesning. Bruk denne metoden bare hvis det er avgjørende å få en nøyaktig måling, og hvis du har råd til det.

Hint

 • Kroppsfett målinger er korrelert med helsemessige forhold. Finn mer informasjon på: accumeasurefitness.com.
 • Husk at fett er en viktig organ i kroppen vår med flere funksjoner og at noen vekttap program bør være under nøye medisinsk tilsyn. Graviditet forskyver hvert målemetode som er nevnt ovenfor og mange helsepersonell vil ikke anbefale egenkontroll av kroppsfett under graviditet unntatt under strengt oppsyn av legen din, og bare i de mest ekstreme tilfeller av behov.

Hvordan finne riktig mengde protein for et sunt kosthold

Protein er en viktig del av kostholdet ditt. Musklene avhengige protein for sunn vekst og vedlikehold. Forskjellige fysiske systemer, slik som fordøyelses, kretsløp, respiratoriske og immunsystemet, er avhengige protein for å fungere på riktig måte. Det finnes ulike måter å finne ut hvor mye protein du bør ha i kostholdet ditt. Generelle retningslinjer er gitt av USDA (United States Department of Agriculture) og du kan også beregne riktig mengde for din kroppstype og livsstil.

Hvordan finne riktig mengde protein for et sunt kosthold

•  Sjekk ditt kjønn og alder mot USDA anbefalinger. USDA diagram anbefaler forskjellige mengder protein for enkeltpersoner, basert på deres kjønn og alder. For eksempel bør jenter 9 til 13 år gamle konsumere ca 5 oz. av protein daglig, mens menn 31-50 år bør spise ca 6 oz. daglig.

Beregn dine protein behov basert på ditt daglige kaloriinntak. Generelt bør protein utgjøre mellom 10 og 35 prosent av dine daglige kalorier. Bare ta den mengden kalorier du forbruker daglig og multiplisere dette tallet med 0,1 eller 0,35. Hvis du er forbruker 2000 kalorier daglig, bør protein utgjøre mellom 200 og 700 av disse kaloriene.

Bruk din lean body mass å bestemme proteinbehov. For å beregne din lean body mass, multiplisere vekten din med prosentandel av kroppen fett og trekke dette tallet fra vekten din. Mange skalaer vil fortelle deg kroppen fett prosentpoeng. Du kan også ha det målt på legens kontor eller de fleste treningssentre. For eksempel, hvis du veier 150 pounds og har en fettprosent på 10 prosent, vil din lean body mass være 135 pounds. Du bør spise ca 0,5 gram protein per pund av lean body mass. Den enkelte i vårt eksempel bør få ca 67,5 gram protein daglig.

Tenk på din fysiske aktivitetsnivå. Hvis du er fysisk aktiv i mer enn 30 minutter daglig, kan kroppen din trenger mer protein. The USDA anbefaler å øke protein inntaket med 10 til 20 gram, avhengig av intensiteten i din fysiske aktivitet.

Bestem dine daglige proteinbehov ved hjelp av en online kalkulator. Det er mange verktøy som vil beregne dine protein behov for deg. Du bare skriver inn din alder, kjønn, høyde, vekt og aktivitetsnivå for å få resultater. Du kan også beregne og spore protein inntaket via USDA mypyramid nettstedet.

Hint

 • Velg magre proteinkilder i stedet for de som er høy i mettet fett.
 • Kontakt lege dersom du har noen spørsmål angående kosthold og før du gjør noen endringer i kostholdet.

Hva er total karbohydrater?

Hva er total karbohydrater?


Totalt antall karbohydrater er oppført på mat etiketter, sammen med kalorier, fett, natrium og sukker innholdet. Totalt antall karbohydrater inneholder gram sukker, komplekse karbohydrater og fiber. Sukker er enkle karbohydrater og komplekse karbohydrater er andre matkilder at kroppen brytes ned til energi. Alle tre komponentene spille en rolle i å beregne riktig mengde karbohydrater for å drivstoff kroppen vår.

Beregning

Total karbohydrater er antall gram (avrundet til nærmeste gram) i en enkelt porsjon. Hvis det er mindre enn 1 gram, er det merket som inneholder mindre enn 1 gram. Hvis det er mindre enn et halvt gram, blir den merket som 0 gram. Tittel 21 av Code of Federal Regulations sier totale karbohydrater er beregnet ved å legge mengden av råprotein, fett, fuktighet og aske, deretter trekke den totale fra maten vekt.

Betydning

Karbohydrater er kroppens primære energikilde. De bidrar også til blodsukkernivået. The American Diabetes Association fokuserer på å kutte karbohydrater, ikke bare sukker. Husk at et produkt annonsert som "sukkerfri" er ikke nødvendigvis lite karbohydrater, og kroppen din blir overflødig karbohydrater til sukker.

Kilder

Naturlig mat kilder for karbohydrater er frukt, grønnsaker, korn og meieriprodukter som melk og yoghurt. Karbohydrater er også rik på stivelse som brød, bønner, poteter og ris. Siden sukker, fiber og karbohydrater som alle bidrar til den totale karbohydrater teller, lese mat etiketter ved valg av produkter. Foods lite sukker, for eksempel frokostblandinger, er fortsatt høy i karbohydrater.

Serverer

Kontrollere deler. Maten utveksling liste publisert av American Diabetes Association anser en servering av stivelse til å være 15 gram karbohydrater. For eksempel, en brødskive eller 1/3 kopp ris er hver lik en servering. The American Diabetes Association anbefaler 03:57 porsjoner av karbohydrater til hvert måltid og omtrent en til to porsjoner for en matbit. Den anbefaler også voksne forbruker 25-30 g fiber daglig.

Slik Cure Sinus infeksjoner Naturligvis

Slik Cure Sinus infeksjoner Naturligvis


Kurere en bihulebetennelse naturlig å bruke dette trygt og effektiv hjem rette kurset.

Bruksanvisning

Naturlig behandling for Sinus infeksjoner

innlemme 50 prosent til 75 prosent rå frukt og grønnsaker og klar buljong supper i kostholdet ditt. Drikk vann, urtete og frukt- eller grønnsaksjuice. Eliminer Colas, kaffe, alkohol og sukkerholdige drikker fra kostholdet ditt. Se Human Water Krav Kalkulator på slutten av denne artikkelen for å få hjelp til å beregne riktig mengde vann til kroppsvekten.

Eliminer meieriprodukter, sukker og bearbeidet og raffinert mat, som disse matvarene stimulerer produksjonen av slim. Økt produksjon slim oppfordrer videre smitte og vil forstyrre healing.

Drikk en grønn smoothie daglig. Lag en grønn smoothie med en kombinasjon av frukt og grønne bladgrønnsaker --- som grønnkål eller spinat --- å øke inntaket av vitaminer og mineraler, gir ekstra ernæringsmessig støtte som du bekjempe infeksjonen. For å gjøre en enkel grønn smoothie, tilsett 2 kopper friske, rene spinatblader (eller grønnkål) til blender, sammen med fire kopper kaldt vann, to skrelte modne bananer (ferske eller frosne) og en kopp frosne bær. Kjør til en glatt; legge til en ekstra banan for sødme, hvis ønskelig. Før servering, bland i 2 til 4 ts. linfrøolje (eller som anvist på etiketten) til smoothie blanding for å redusere betennelser og smerter forårsaket av bihulebetennelse.

Tygg 03:58 ferske hvitløksfedd hver dag, etterfulgt av et glass vann, eller skaffe kyolic (alderen) hvitløk i flytende eller kapselform og bruke som anvist. Ved hjelp av hvitløk daglig i løpet av en infeksjon kan redusere alvorlighetsgraden og varigheten av sykdommen.

Bruk goldenseal som anvist på etiketten, i kombinasjon med 250 til 500 mg bromelain til å bekjempe infeksjoner og redusere smertefull betennelse.

Øk daglig inntak av vitamin C med bioflavonoider til mellom 3.000 og 10.000 mg daglig (skille doser i løpet av dagen). Vitamin C støtter immunforsvaret og kan bidra til å redusere slimproduksjon.

Bruk to dråper bitter appelsin eterisk olje på en bomullspinne til å forsiktig strøk innsiden av nesegangene for umiddelbar lindring av ubehag i nesen. Dette kan gjøres flere ganger om dagen.

Lag din egen nasal saltvann løsning ved hjelp av en kopp varmt vann, ½ ts. salt og ½ ts. natron. Oppløs salt og natron i det varme vannet og innpode 3 til 4 dråper av oppløsningen i begge nesebor ved anvendelse av en dråpeflaske eller, etter behov for lindring. Drive ut overskuddsfluid forsiktig, om nødvendig.

Fukt en ren vaskeklut med varmt vann og tilsett 2-3 dråper fortynnet eucalyptus olje (se "Tips" seksjon) og henvende seg direkte til de øvre kinnben for ekstern lettelse. Hold kluten på plass i 3 til 5 minutter for å lette sinus press. Gjenta etter behov.

Tips og advarsler

 • Vær forsiktig med å blåse nesen hardt, da dette kan sende slim lenger inn i bihulene. Bruk av en dampfordamper er også gunstig for behandling av bihulebetennelse. Før bruk fortynnes eukalyptusolje i en bæreolje (for eksempel mandelolje) i et forhold på 1 del eukalyptusolje til 4 deler bærerolje for å hindre at stikk av huden eller øynene.
 • Goldenseal bør ikke tas for mer enn en uke av gangen og bør unngås av gravide kvinner. Ikke bruk eukalyptusolje i nærheten av øynene, og ikke plasser direkte på huden.

Multi-infarkt demens Symptomer

Tegn på aldring - glemsomhet og atferd endringer - kan ikke være normale aldringstegn. Alle glemmer fra tid til annen. Det er graden og hyppigheten som må tas i betraktning ved bestemmelse av om dette er normalt glemsomhet eller noe annet. Når vi blir eldre, blir vi ofte medisinert for forhold vi ikke hadde da vi var små - hjerteproblemer, lungeproblemer og leddgikt. Kan være noe problem å ta medisiner som ikke er nødvendige eller i for store mengder. Et dårlig kosthold kan være den underliggende årsaken. Mangel på søvn, også kan føre til glemsel, humørsvingninger og atferdsendringer. Men hvis disse andre faktorer kan elimineres, kan årsaken være noe mer alvorlig. Det kan være demens, forårsaket av skade på hjerneceller, og dermed endre måten de som hjernen fungerer. I eldre voksne er den mest vanlige formen for demens av Alzheimers sykdom. Vaskulær demens er den nest vanligste formen for demens. Blant vaskulær demens lider, er multi-infarkt demens mest vanlig. Vanligvis påvirker multi-infarkt demens flere menn enn kvinner og symptomene begynner å vise mellom 60 og 75.

Årsaker til Multi-infarkt demens

Multi-infarkt demens kan utvikle seg fra flere slag. I et slag, er blodstrømmen kuttes til hjernen, forårsake oksygentap og skade på hjernevevet. Blodpropp eller plakk kan føre til blokkering, som fører til et hjerneslag. Et slag kan også oppstå når et blodkar i hjernen brister. Strokes kan oppstå uten merkbar innvirkning, som betyr at du kan ha et hjerneslag og vet aldri det. Disse slags slag kalles "tause slag" eller ministrokes. Nøkkelen er å forstå årsakene til slag og vite om du er i faresonen. Slag kan være forårsaket av flere faktorer, blant annet ubehandlet høyt blodtrykk, høyt kolesterol, diabetes og hjertesykdommer.

Symptomer på Multi-infarkt demens

Fordi skadene fra individuelle tause slag kan være svak, symptomene har en tendens til å dukke opp først etter nok skade har samlet, noe som betyr at tegnene på demens vil komme plutselig. Som hjerneskade forverres, symptomene forverres, vanligvis utvikler seg i trinn. Med MID kan du føle deg forvirret eller har vansker med å huske de siste hendelsene. Kjente steder kan ikke lenger virke kjent, forårsaker du å vandre, følelse tapt. Din normal gangart kan påvirkes, noe du stokke raskt. Tap av blære eller tarm kontroll kan også forekomme. Enkle daglige saker, som for eksempel å telle ut penger eller beregne riktig mengde endring, kan bli vanskeligere. Du kan finne deg selv å gråte eller le på upassende øyeblikk, selv om den grunnleggende personlighet forblir den samme - noe som er tapt over tid med Alzheimers. Og følge instruksjonene eller retninger kan bli altfor vanskelig.

Diagnose

Vanligvis vil en lege stille spørsmål pasienten om hans livsstil og eventuelle senere, stressinduserende hendelser som en del av hans diagnose. Hvis pasienten har en historie med slag eller høyt blodtrykk, legen vil trolig bestille en CT (computertomografi) skanne eller en MR (magnetisk resonans) test for å se på hjernen i seksjoner. Disse testene tillate legen å finne svulster, tegn på hjerneslag skade eller andre årsaker til hjerneskade. Dessverre, kan Alzheimers sykdom og multi-infarkt demens har lignende opptredener, noe som gjør en diagnose vanskelig. Dessuten kan pasienter rammes av begge forhold.

Behandling

Uheldigvis er det ingen gjeldende metode for å reversere hjerneskade. Men når tilstanden er diagnostisert, kan behandlingen fokusere på å forebygge ytterligere slag, derfor hindre ytterligere skade. Som med mange forhold som påvirker oss som vi blir eldre, er den beste "behandling" for å ta forebyggende tiltak i vår ungdom - som betyr å opprettholde en sunn livsstil (f.eks trening, spise en balansert kosthold, opprettholde en sunn kroppsvekt, håndtere stress, røyker ikke, og hvis du drikker, drikker alkohol moderat.) For pasienten diagnostisert med MID, legen vil behandle disse forholdene forårsaker slag (høyt blodtrykk eller hjertesykdom, etc.).

Å leve med Multi-infarkt demens

Å bidra til å takle prøvelser av MID, bør pasienter utvikler daglige rutiner. Hjernen trenger å være "utøves" for å forsterke minner og utvikle nye veier. MID pasienter bør bli involvert i sosiale aktiviteter og ta opp hobbyer og lære nye ting. Slike aktiviteter antas å lage nye baner i hjernen. Skriv lister og sjekklister; holde kalendere for å markere avtaler, hendelser og viktige datoer. Bruke vekkerklokker for å minne deg på når du skal ta medisiner - eller for å minne deg om andre tidskritiske hendelser i dag. Hvis det er nødvendig, søke hjelp fra sykepleiere eller terapeuter eller din familie. Du kan også finne en støttegruppe med hjelp fra legen din.

Bruk av læringsstiler i sykepleierutdanning

Ifølge en Office for forskning publikasjon ved Indiana University, "Sykepleie er en kompleks yrke som krever sine utøvere å teoretisere, analysere og løse problemer, og å ha et stort repertoar av kliniske ferdigheter fra kirurgisk håndvask å beregne doser av medisiner og annet komplekse pasient intervensjoner. " Sykepleiere mer effektivt behandle denne brede spekter av oppgaver ved å innlemme sin egen læringsstil, og som kan bety bedre pasientbehandling. Individuelle læringsstiler kan inkludere visuell, auditiv og kinestetisk (VAK), høyre hjernen og venstre hjernehalvdel.

Visuell

I en studie gjort av Andrew Frankel for Nursing Times, ble sykepleiere undersøkes for å finne sin dominerende læringsstil. De fleste var visuelt. Hvis de fleste pleietimer er forelesninger, kan du ta bilder og diagrammer for visuelle elever. Også inkludere i klassen simuleringer og la elevene gjøre en casestudie på en pasient. Oppmuntre dine visuelle-læring sykepleiere å samle trykksaker. Deretter ta detaljerte notater når de leser. Ha dem organisere notatene til diagrammer.

Auditiv

Den minste gruppen i studien gjort av Frankel, auditive elever gjøre det bra med forelesninger. Men selv deres læring kan bli styrket ved mer aktive former for undervisning. Prøv brainstorming, holde tidsskrifter på sine pasient interaksjoner eller logger seg på de ferdigheter som de bruker når de er på sykehuset gulvet. Studenter kan ta opp sammendrag av materialer som skal læres. Disse bør bli lyttet til flere ganger.

Kinestetiske

Ifølge Frankel, var dette den nest største læringsstil i hans sykepleie gruppe. Denne gruppen nyter å utføre tekniske oppgaver av sykepleie. Vurdere gruppestørrelse. Snarere enn å ha alle sykepleiere høre på et foredrag, bør du vurdere å presentere materialet på en alternativ måte. Du kunne ha én-mot-én peer grupper eller liten gruppe instruksjon. I disse gruppene, for å eksperimentere med ulike måter å ta en puls og kartlegge den. Deretter jobbe bakover fra det konkrete til det teoretiske. Prøve forskjellige måter å møte de vanlige forelesnings mål.

Høyre Brain

Studenter med en tilbøyelighet for å bruke sine høyre hjerne når man lærer er sagt å være kreativ. Når undervisningen disse studentene, prøv å gi mulighet for leting og lage unike tilkoblinger. For eksempel, vert et symposium for sykepleierstudenter for å diskutere problemer de har med bestemte pasienter. Tillate nok tid i diskusjonen, slik at høyre-brained elevene kan tilstrekkelig løse problemer. Deres løsninger vil ofte være svært one of a kind.

Venstre Brain

Studenter som er konkret, logisk og analytisk sies bruke sin venstre hjernehalvdel når de skal lære. Disse studentene nyte den tekniske ferdigheter involvert i sykepleie. Tillate dem å lede små grupper av studenter i å praktisere disse ferdighetene. For eksempel, la dem fungere med andre studenter beregne riktig mengde medisin for å gi fiktive pasienter.

Konklusjon

Hjelpe elevene til å arbeide innenfor sine læringsstiler, det være seg i skolearbeidet eller lekser er en vinn-vinn-situasjon. Studentene lærer å en mer dyktig nivå og pasientene får et bedre omsorgsnivå.

Hvordan beregne Oxygen Beløp Ifølge Liter Flow

Hvordan beregne Oxygen Beløp Ifølge Liter Flow


Hvis du har pusteproblemer, er ekstra oksygen en viktig del av din medisinske plan. Enten du er på oksygen midlertidig eller hver dag, er avgjørende for din trivsel hvor mye oksygen du får. Legen din beregner hvor mye oksygen du trenger i prosenter. Prosentene relateres til nummeret på oksygen dial, kalt en strømningsmåler. Tallet på urskiven kalles liter flyt. En liter strømmen vil variere med forskjellige typer av oksygen rør. Helsepersonell er opplært i overvåkingen av oksygen liter flyt. Uavhengig av hvilken type oksygenrøret du bruker, vel vitende om hvor mange liter du trenger er viktig for helsen din.

Bruksanvisning

Kontroller den type av oksygen som blir brukt. Selv om liter strømningsnummeret er det samme, vil forskjellige typer av oksygensystemer levere forskjellige mengder av oksygen. Dette er grunnen til at det er viktig for deg å forstå hva liter Et tall betyr at når den er festet til hver type oksygen oppsett.

Merk at når et nesekateter brukes til oksygen, vil liter har tallet settes til mellom 1 og 6 liter. Når velgeren er satt til 1 liter, er 24 prosent oksygen blir levert. For hver økning i antall på strømningsmåler dial, den mengden oksygen som leveres øker med 4 prosent. Hvis strømningsmåleren er innstilt på 2 liter, det oksygen som tilføres går opp til 28 prosent. Det høyeste nivået av liter lov er 6 og leverer 44 prosent oksygen.

Innse at når en enkel ansiktsmaske benyttes, prosentandelen av oksygen som leveres er et estimat. Strømningsmåleren bør settes mellom 5 og 12 liter. Mengden av oksygen som tilføres vil være 40 til 60 prosent. Strømningsmåleren bør aldri være satt mindre enn 5 liter med denne type maske.

Observer at en delvis rebreather oksygenmaske vil levere 35-60 prosent av oksygen. Mengdemåleren vil bli satt mellom 8 og 15 liter. Strømningsmåleren bør aldri satt under 8 liter. Den liter strømmen er basert på observasjon av reservoarposen. Posen må holdes halvt oppblåst. Du må øke liter flyt hvis posen ikke er oppblåst nok.

Legg merke til at et ikke-rebreather oksygenmaske ligner på en rebreather maske. Du vil sette liter flyt ringe mellom åtte og 15 liter. Denne typen maske vil levere 60 til 90 prosent av oksygen til pasienten. Vedlagte reservoar bag må alltid være omtrent halvfull. Du må kanskje øke liter strømmen for å holde posen oppblåst. Aldri redusere liter strømmen til mindre enn 8 liter.

Finn ut om pasienten bruker en venti maske for oksygentilførsel. Denne typen maske er alltid satt ved 15 liter på strømningsmåler. Masken har utskiftbare biter av plast, i en rekke farger. Hver farge betyr en annen prosentandel av oksygentilførsel. Venti masker, også kalt variabel eller Venturi masker, er i stand til å levere mellom 24 og 50 prosent av oksygen. Den liter flyt endrer ikke mengden oksygen som leveres. Du må alltid endre plast adapter for å gjøre det.

Tips og advarsler

 • Aldri øke eller redusere oksygen uten legens tillatelse.
 • Ikke holde anlegget protokoller for liter strømningsmengder kan føre til farlige nivåer av CO2 til å bygge seg opp inne oksygen ansiktsmasker.

Hvordan beregne MRV

Hvordan beregne MRV


En spirometriindusert test gjør det mulig for leger å finne ut hvor godt en persons lunger ta inn og slippe luften, og samtidig måling av lungene 'evne til å frigjøre gasser, slik som oksygen, inn i kroppens sirkulasjonssystemet. Minutt respiratorisk volum, eller MRV, er mengden av luft som en person puster ut i ett minutt. Beregning MRV er grei hvis du kjenner personen puste frekvens og tidevolum i milliliter.

Bruksanvisning

•  Be personen du måle å legge seg ned på en seng eller sitte komfortabelt i en stol.

Bestem personens tidevolum (TV), eller total mengde luft de puster eller puster i et pust. Du trenger personen å puste og puster inn i en respirometer noen ganger for å måle nøyaktig TV. Som et eksempel, har personen en TV på 50 ml, som er ansett som gjennomsnitt.

Start stoppeklokken når personen puster inn og begynne å telle antall åndedrag personen tar. En innånding og ett utpust vil telle som ett åndedrag.

Stopp telling etter ett minutt. Skriv ned antall åndedrag personen tok i at minutt (f). Som et eksempel, har personen en f på 16.

Multipliser personens tidevolum med antall åndedrag tok han i ett minutt for å beregne MRV. I eksemplet, ville du multiplisere 50 med 16 og få 800. Personen har en MRV på 800 ml per minutt.

Hvordan Beregn Fellesskapet Respirasjon i sedimenter

Samfunnet åndedrett beskriver energioverføringer innenfor et økosystem. Respirasjon er inntak av oksygen og frigivelse av karbondioksyd. For å beregne energioverføringer, er sedimentprøver målt for oppløst oksygen, konvertert til en tørrvekt som frekvensen av oppløst oksygen er brukt, og deretter fremskrivninger er gjort i hele samfunnet som prøver ble tatt.

Bruksanvisning

Sediment Prøvetaking og analyse

•  Samle flere prøver myk sediment med en liten plast scoop. Disse prøvene bør komme fra den øverste cm lag av sediment fra et tilfeldig mønster med samplingsområdet. Kombiner flere prøver i én krukke eller plastpose for å få en samleprøve om 250 ml totalt.

Fyll en isolert kjøler med vann hentet fra prøvetakingsområdet. Ved hjelp av riktig kalibrert oppløst oksygenmåler, å måle det oppløste oksygen, og temperaturen i vannet. Postverdier. Bland den sammensatte prøven og overfører 10 ml av prøven til korrekt merket rør. Fyll hver tube til toppen med vann fra kulere, sel rør og plass i kjøleren for en to timers inkubasjonstid. Re-kalibrere oppløst oksygenmåler og måle oppløst oksygen i hvert rør. Hell av overskytende vann fra hvert rør, bevare sedimentet, segl tube og plassere alle rør på kjøligere på isen for overføring til et laboratorium hvor prøvene vil bli konvertert til askefritt tørrmasse (AFDM).

Konverter sedimentprøver til en målbar tørket volum i en lab. Dette volumet kalles askefritt tørr masse. Sediment respirasjon er målt som endring i oppløst oksygen per time inkubering per sedimentprøve. Denne satsen påføres det tørre massevekt bestemme et mål på fellesskap respirasjon per gram AFDM som deretter kan ekstrapoleres til et estimert volum av sedimenter innen et område av interesse.

Beregn priser av karbondioksid produksjon. Gjøre det fra samfunnet respirasjonsmålinger fordi karboninnholdet i sedimentet er beregnet som 0,5 X AFDM. Påføring av oppløst oksygen hastighet til AFDM og deretter multiplisere med 0.5 vil identifisere samfunnet sediment åndedrett faktorer av oksygen (inntak) og karbondioksid (release).

Evaluere bunndyr, marine og sedimentære miljøer for åndedrett. Disse elementene blir brukt i karbonsyklusen modeller. Karbonkretsløpet modell identifiserer mengder karbon kontinuerlig sykling i vår globale økosystemet fra forfalt materialet til plantevekst til atmosfæren og havet med det endelige målet om å identifisere den globale kapasiteten til å tilpasse seg økte karbonutslipp.

Hvordan beregne Oxygen Tank Varighet

Hvordan beregne Oxygen Tank Varighet


Oksygen tanker støtte personer med luftveislidelser eller enkeltpersoner som trenger kontinuerlig oksygen som følge av en midlertidig sykdom eller ulykke. Hver tank bærer en begrenset mengde oksygen. Av denne grunn må den enkelte tank varighet utføre beregninger for å estimere hvor lenge de kan stole på en tank. Mange faktorer gjelder ved beregning av varighet, inkludert variabler som trygge restnivåer og omregningsfaktorer som kreves for å konvertere tanken sylindertrykk i liter oksygen.

Bruksanvisning

•  Bestem den aktuelle sylindertrykket av oksygentank. Referer til trykkmåleren ligger på sylinderen av oksygentanken. Som et eksempel, anta at det fra 2000 pounds per kvadrattomme eller "psi".

Finn trygt rest nivå forbundet med oksygentank. Dette er en sikkerhetsfaktor bygget for å sikre pasientene ikke går helt tom for oksygen. Se i bruksanvisningen eller ta kontakt med din lege eller terapeut. På grunn av viktigheten, American Academy of ortopediske kirurger etablert en minste sikre restnivå på 200 psi.

•  Beregn det tilgjengelige sylindertrykket ved å subtrahere den sikre restnivået fra den aktuelle sylindertrykk. Ved å bruke eksempelet tall:

Tilgjengelig sylindertrykk = 2000 psi - 200 psi = 1800 psi

Finn den omregningsfaktor til å konvertere tilgjengelige sylindertrykket inn tilgjengelige liter oksygen. Oksygentanker 'omregningsfaktorer varierer med størrelse i henhold til følgende tidsplan:

D size = 0,16

E size = 0,28

G size = 2.41

H og K size = 3.14

M size = 1.56

Som et eksempel, anta en størrelse D, som har en omregningsfaktor på 0,16

Beregn de tilgjengelige liter oksygen ved å multiplisere den tilgjengelige sylindertrykket ved konverteringsfaktoren. Fortsatt i eksempelet:

Tilgjengelige liter = 1800 x 0,16 = 288 liter

6. Bestem strømningshastighet. Strømningshastigheten er foreskrevet av legen og er uttrykt i liter per minutt. Som et eksempel, anta 0,5 liter / minutt

•  Beregn varigheten av strømningen ved hjelp av formelen: Varighet er de tilgjengelige liter dividert med strømningshastigheten. Fortsetter med eksempelnummer:

Varighet = 288 / 0,5 = 576 minutter.

Hvordan Beregn massen av Xenon

Hvordan Beregn massen av Xenon


Xenon er et grunnstoff som finnes i svært små mengder i atmosfæren. Xenon er et medlem av familien edelgass, sammen med helium, neon, radon og andre. Xenon er brukt i en rekke optiske programmer, for eksempel strobelys, blitsfotografering pærer og lasere. Xenon har en atomvekt på 131,293 og det er atomnummer er 54.

Hvordan Beregn massen av Xenon

•  Beregn antall mol xenon du prøver å måle. Hvis du blir bedt om å beregne massen av xenon på en eksamen, kan volumet bli gitt til deg som en del av spørsmålet. Et mol av gass er lik omtrent 6,02214 x 10 ^ 23 molekyler av en substans.

•  Beregn den molare massen av xenon ved hjelp av atommasse. Heldigvis kan den atommasse bli omdannet direkte til molar masse ved å erstatte gram for atom-enheter. Derfor, xenon, med en atomvekt på 131,293, har en molar masse på 131,293 g / mol.

multiplisere antall mol ganger den molare massen av xenon. For eksempel, hvis du finner ut at du har 5 mol xenon, multiplisere dette tallet med atommasse av xenon - 131,293 g / mol. Den resulterende masse er lik 5 x = 131,293 656,465 gram.

Hvordan beregne en benztropin Equivalent

Hvordan beregne en benztropin Equivalent


Benztropin er en antikolinerg stoff som er foreskrevet for å behandle Parkinsons sykdom og andre lidelser i muskel-nervesystemet. Benztropin arbeider for å redusere muskelsammentrekning lidelse, tremor og spyttsekresjon assosiert med Parkinsons sykdom ved inhibering av virkningene av muskarine reseptorer i glatt muskelvev. Det er flere beslektede stoffer som gir antikolinerge effekter som ligner på de som er forårsaket av benztropin; benztropin ekvivalens refererer til den relative mengde av et antikolinergisk stoff som må administreres for å samsvare med de antikolinerge virkningene av benztropin.

Hvordan beregne en benztropin Equivalent

•  Sjekk med en lege før man spiser benztropin eller beslektet stoff. Benztropin kan forårsake milde bivirkninger som tørr munn og forstoppelse. Det kan også føre til mer alvorlige bivirkninger, inkludert delirium, hukommelsestap og død.

•  Bestem type antikolinerge stoff som du ønsker å beregne benztropin ekvivalens. Stoffer som benztropin Ekvivalensverdier forholdstall er beregnet inkluderer trihexyphenedyl, biperiden, difenhydramin, amantadin, haloperidol og klozapin.

multiplisere mengden av benztropin, målt i milligram, ved en antikolinerg substans er benztropin ekvivalens-forhold. Trihexyphenedel og biperiden begge har benztropin Ekvivalensverdier forholdstall på 1-til-1. Difenhydramin og haloperidol begge har ekvivalens forhold av 10 til 15 milligram per 1 milligram av benztropin. Amantadin har en benztropin ekvivalens-forhold på 25 milligram per milligram av 1 benztropin, mens clozapin har et ekvivalens-forhold på 50 til 100 milligram per 1 milligram av benztropin.

Resultatet av beregningen ovenfor er mengden av den antikolinerge substans som må brukes til å skape en effekt tilsvarende den dose av benztropin aktuelle. Dette er stoffets benztropin ekvivalent.

Hvordan beregne Vedlikehold av intravenøs væske

Hvordan beregne Vedlikehold av intravenøs væske


For å opprettholde god helse, må kroppen din klarer en perfekt balanse av væske og elektrolytter. Under visse sykdommer, kan denne balansen bli forstyrret. En reduksjon av kroppsvæsker og elektrolytter, kjent som dehydrering, er ofte behandlet med intravenøs væske. Intravenøs væske er flytende løsninger som er satt direkte inn i kroppen din, gjennom en blodåre. Type og mengde av intravenøs løsning du mottar vil bli beregnet og foreskrevet av legen din. Enten du er forskrivning, administrasjon eller mottar intravenøs væske, er det viktig å forstå hvordan de er beregnet.

Hvordan beregne Vedlikehold av intravenøs væske

•  Vurdere etter tegn på dehydrering. Noen vanlige tegn å se etter er tørste, tørr munn, en nedgang i mengden av urin passert, svimmelhet, lavt blodtrykk, en rask hjerterytme og trøtt. Alvorlig dehydrering kan fort bli et medisinsk nødstilfelle som krever umiddelbar behandling.

Få laboratorieverdier for å se etter en nedgang i elektrolyttnivåer. Natrium, kalium og klorid er viktige elektrolytter som hjelper kroppen din til å fungere normalt. Hvis verdiene er lav, vil de må beregnes i vedlikeholds intravenøs væske. Vær forberedt på å behandle farlig lavt elektrolyttnivå raskt.

•  Bestem behovet for intravenøs væske og elektrolytterstatning. En lege vil utføre en fullstendig medisinsk undersøkelse, spille inn en tidligere medisinsk historie og analysere laboratorieverdier før de bestemmer om intravenøs væske er nødvendig.

Beregn hvor mye vedlikehold intravenøs væske som er nødvendig for å behandle dehydrering. Den vanligste beregningen, som brukes til både voksne og barn, er det Holliday-Segar Formula. Det er en vektbasert formel som kan endres av den lege, basert på de spesifikke behov til hver pasient. Vekten er målt i kilogram og mengden av væske måles i milliliter.

Vann krav til 24 timer:

100 ml / kg for de første 10 kg

50 ml / kg for de neste 10 kg (11 - 20 kg)

20 ml / kg for resten (> 20 kg)

Elektrolytt krav til 24 timer:

Natrium 30 meq tilsatt til 1000 milliliter (ml) av løsningen

Kalium 20 meq tilsatt til 1000 milliliter (ml) av løsningen

Klorid (vanligvis finnes i infusjonsvæske og ekstra vil ikke trenger å bli lagt til)

Øv på Holliday-Segar Formula og bli kjent med de nødvendige beregninger. Sørg for å få en nøyaktig pasientens vekt i kilo, før du fullfører dine beregninger.

Hvordan beregne RBF

Hvordan beregne RBF


Nedsatt blodstrøm, eller RBF, er volumet av blod som strømmer inn i nyrene. Nyrene trenger en stor tilførsel av blod, slik at de kan filtrere i blodet og opprettholde sunne elektrolyttnivå. Nyrene trenger også en tilstrekkelig tilførsel av oksygenrikt blod for å overleve. For å teste en pasients nedsatt blodstrøm, må du først å injisere en kjent mengde av oppløst stoff intravenøst. Vent noen minutter, og deretter trekke blodprøver fra alle arterien og nyrevenen; også få en urinprøve. Når du har lab resultater med konsentrasjonene av din oppløst stoff i alle prøvene, er du klar til å beregne pasientens RBF.

Hvordan beregne RBF

Multipliser UX V. For eksempel, 0,1 mg / ml x 1,0 ml / min = 0,1.

•  Skille PA med 100. For eksempel, 1,0 mg / 100 ml ÷ 100 = 0,01.

Del din verdi fra trinn 1 ved din verdi fra trinn 2. For eksempel, 0,1 ÷ 0,01 = 10. Dette er oppklaringsprosenten (C), noe som betyr at 0,1 mg av oppløst stoff som ble utskilt i urinen ble oppløst i 10 ml av arteriell plasma.

Trekk PV fra PA. For eksempel, 1,0 mg / 100 ml - 0,5 mg / 100 ml = 0,5 mg / 100 ml.

Del resultatet fra trinn 4 av PA. For eksempel, 0,5 mg / 100 ml ÷ 1,0 mg / 100 ml = 0,5. Dette er ekstraksjonen ratio (E).

Divide C av E. For eksempel er 10 ÷ 0,5 = 20. Dette er renal plasmastrøm (RPF), så RPF = 20 ml / min.

•  Trekk HCT fra 1. For eksempel, hvis hematokrit er 0,5, og deretter 1 til 0,5 = 0,5.

Divide RPF av resultatet fra trinn 7. For eksempel 20 ÷ 0,5 = 40 ml / min. Dette er det nedsatt blodstrøm (RBF).

Hint

 • RBF er høyest i ro, når den står for en imponerende 20 til 25 prosent av den totale blodsirkulasjon.
 • Utilstrekkelig blodtilførsel fører til varig skade nyre-eller nyresvikt. En arteriell okklusjon eller ekstremt lavt blodtrykk kan resultere i utilstrekkelig RBF.

Nyfødt Vekttap Beregning

Brysternærte nyfødte babyer kan miste opptil 10 prosent av sin fødselsvekt i den første uken av livet uten grunn til alarm eller medisinsk intervensjon; men hvis de mister mer enn 7 prosent i de første 72 timene, bør ammingen metoden bli observert av en profesjonell. Den vekttap beregningen utføres vanligvis av en lege eller sykepleier om en uke etter fødselen. Formel matet spedbarn vanligvis mister fem prosent av sin fødselsvekt i den første uken. Det er flere forklaringer på hvorfor en nyfødt kan miste vekt.

Generelle vilkår

De vanligste teorier om nyfødte vekttap er: babyer er født med ekstra vekt for å hjelpe med stress forårsaket av arbeidskraft og overgangen til livet utenfor livmoren; og for en ammet babyen, gjør sin mors melk ikke kommer i fullt i tre til fem dager. Noen kvinner feilaktig gi opp ammingen før melken har kommet inn, bekymret for at babyen deres ikke er å få vekt. Men morsmelk mottar colostrum, som inneholder alle essensielle næringsstoffer, men kommer i små mengder. Amming konsulenter eller amming utdanning klasser før fødsel kan bidra til å motvirke denne trenden.

Spesielle betingelser

Anvendelse av intravenøse (IV) fluider i arbeids forårsaker en stor forskyvning av fluid fra mor til foster. Derfor kan den nyfødte innledende vekttap være større enn 10 prosent maksimum på grunn av overskudds væsketap. Tørr varme fra varmesvarmere og inkubatorer kan også føre til overdreven væsketap for en nyfødt hvis han blir stående der i en lang periode. Til slutt, noe som gir nyfødte babyer vann eller formel kan også bidra til vekttap.

Skritt for å sikre nøyaktige Vekttap Beregning

En trenet medisinsk faglig for eksempel en lege eller sykepleier veier vanligvis barnet før han forlater sykehuset og ca en uke etter fødselen. Vekten skal være balansert og nyfødtes klær og bleie fjernet. Beregningen utføres er fødselsvekt, mindre nåværende vekt = forskjell, så forskjellen dividert med fødselsvekt å utlede prosentvis vektendring. Avhengig av resultatene, for eksempel en ammet babyen å miste mer enn 10 prosent av sin fødselsvekt, kan barnelege oppmerksomhet være nødvendig. Imidlertid vil de fleste babyer gjenvinne sin fødselsvekt innen to til tre uker, og deres første vekttap vil være innenfor normalområdet.

Hvordan beregne Fiber på Weight Watcher Flex Points

Weight Watchers Flex Points tildeler verdier til matvarer basert på kalorier, fett innhold og fiberinnhold. Avhengig av din nåværende vekt, tildeler WW deg en daglig poeng målet (vanligvis mellom 20 og 34) som bidrar til sunn vekttap. I hovedsak erstatter poengsystem kalori telling. Selv flex poeng tillate deg å spise noe mat du ønsker, lavere fett, høyere fiber matvarer gir deg mer bulk for deg poeng.

Hvordan beregne Fiber på Weight Watcher Flex Points

•  Bestem mengde kalorier, fett og fiber av matvaren. Weight Watchers bruker en patentert formel for å tildele et punkt verdi til hver mat ved hjelp av disse tre komponentene, i henhold til sunn vekt å gjøre. Poeng = totale kalorier fordelt med 50 + totalt fett delt på 12 - total fiber (maksimalt 4) delt på fem.

•  Del det totale antallet kalorier med 50 og notere det ned. Dette nummeret vil være din "basispunkter verdi."

•  Del det totale antall fett gram med 12, merk den "fett verdi", og skrive det ned. Dette nummeret vil legge til din base poengverdi senere, og er vesentlig for riktig beregning av fiber i form av flex poeng. WW tildeler høyere punkt verdier til høyere fete matvarer.

Del totale antall (opptil 4) fiber gram med 5. merke det "fiber verdi", og skrive det ned. Fiber det vesentlige reduserer de totale poengverdien av matvarer. Ved beregning flex punkter, bruker 4 som det totale antall fiber gram, selv når selve fiberinnholdet i maten er 5 eller høyere. Fiber-innhold høyere enn 4 ikke reduserer punktverdien noen ytterligere og skal ikke betraktes som.

Bestem verdien av matvaren. Begynn med "basispunkter verdi", og legger til at "fett verdi." Trekk fra "fiber verdi." Dette gir deg den faktiske punkt verdien av mat.

Hint

 • WW gir medlemmene med en "Points Finder Slide" som enkelt hjelper deg med å finne poengverdier for mat uten å bruke formelen. Ulempen er at den kutter av 300 kalorier.
 • Tar fiber kosttilskudd eller legge fiber til mat vil ikke påvirke poengverdier, ifølge weightwatchers.com. Bare fiber naturlig i matvarer vil senke poengverdi.

Hvordan beregne Weight Watchers Points i en oppskrift

Hvis du følger Weight Watchers kosthold, kan det være vanskelig å beregne Weight Watchers poeng i en oppskrift. Men det er faktisk veldig enkelt å beregne Weight Watchers poeng i en oppskrift, slik at du vet nøyaktig hvor mange poeng er i din favoritt oppskrift. Lær hvordan du raskt og enkelt beregne hvor mange vekt overvåkere poeng er i en oppskrift så du kan lage din favoritt oppskrifter og holde på vekten overvåkere har tenkt å gå ned i vekt.

Hvordan beregne Weight Watchers Points i en oppskrift

•  Forstå Ingredienser å beregne Weight Watchers Points i en oppskrift
Det første trinnet for å beregne Weight Watchers poeng i en oppskrift er å undersøke din liste over ingredienser. Du trenger å vite nøyaktig hvor mange poeng i hver ingrediens. Du kan finne ut dette ved hjelp av vekten overvåkere materialer hvis du har dem eller noen vekt overvåkere poengverdien nettside. Bestem hvor mange poeng i hver ingrediens basert på deres mengde og deretter legge sammen alle disse poengverdi. Dette vil gi deg den vekt overvåkere poengverdien av hele oppskriften.

Visning Størrelse beregne Weight Watchers Points i en oppskrift
Deretter må du finne ut hvor mange vekt overvåkere poeng er i hver servering. Det er veldig enkelt å gjøre dette - bare dele Weight Watchers poeng verdi for hele oppskriften med antall porsjoner. For eksempel, hvis hele oppskriften var 42 poeng, og det gjør 10 porsjoner, hver porsjon har 4,2 Weight Watchers poeng.

Bruk en Online Weight Watchers Oppskrift Kalkulator
Hvis du ikke ønsker å gjøre regnestykket selv, kan du bruke en online vekt overvåkere poeng oppskrift kalkulator. Det er en på online Weight Watchers nettside hvis du er medlem, eller du kan bruke en online versjon tilgjengelig på mange nettsteder. Men, vil du få den mest nøyaktige versjonen ved å beregne vekt overvåkere punkt selv.

Juster oppskriften for å beregne Weight Watchers Points i en oppskrift
Til slutt, hvis du finner ut at din oppskrift har en høyere poeng verdi enn du ønsker, kan du vurdere å justere ingredienser eller matlaging metoden. Bruk ingen kalori matlaging spray i stedet for olje eller lav fett versjoner av dine favoritt ingredienser som ost, kjøtt, melk, eller rømme. Justering små ting i oppskriften vil senke vekten overvåkere poengverdien av din oppskrift.

Hvordan å bruke oksygen konsentra

Iltkonsentratorer kan være livsforlengende maskiner for mennesker med kroniske pusteproblemer. De tar i vanlig luft som de fleste av oss puster og rense den, slik at det som pasienten får er nesten ren oksygen. Dette, i sin tur betyr oksygen tas ut i blodet, og lungene ikke inneholder noen av de andre gasser som kan forstyrre god oksygentilførsel. Som et resultat, hjertet trenger ikke å virke så vanskelig å opprettholde legemet.

Hvordan å bruke oksygen konsentra

Opparbeidelse av en oksygenkonsentrator

•  Utdanne deg selv om både de negative effektene av for lite oksygenopptak. Disse inkluderer overdrevet tretthet; manglende evne til å konsentrere seg; feil fordøyelse; mangel på cellevekst og vev stimulering nødvendig for å komme seg etter kirurgiske inngrep; dårlig metabolisme og toksin oppbevaring.

Gjenkjenne de positive effektene av mer oksygen inntak. Disse inkluderer en evne til å konsentrere seg med fokus og oppnå mer fysisk aktivitet; en forbedret evne til å bekjempe infeksjoner; forbedret trening og vekttap suksess; forbedret helbredende egenskaper; raskere metabolisme; mer avslappet søvn; stress og vev hevelse reduksjon.

Gjør en avtale med en lege for å se om en oksygenkonsentrator kalles for med medisinsk bekymringer. Ikke hver person med et pusteproblem krever oksygen terapi. De som gjør trenger en resept fra en lege for å få en maskin kjøp.

Finn ut om forsikringen vil dekke kostnadene for maskinen. Hvis ja, bestemme hva - om noen - begrensninger. Hvis ikke, kan finne en annen måte å betale for maskinen. Legen din kan være nyttig i å finne finansieringskilder om nødvendig.

Forskning de ulike iltkonsentratorer tilgjengelig. Arbeid med en ekspert på feltet for å finne ut hvilken modell som er best egnet til dine behov.

Delta på en treningsøkt på bruk av ditt spesifikke oksygenkonsentrator. Noen selskaper vil ha noen komme hjem til deg å trene deg. Andre gir et kurs for deg å delta. Atter andre bare gi en treningsmanual for deg å studere før du begynner oksygenbehandling.

Bruke en oksygenkonsentrator

•  Vær sikker på oksygenkonsentrator er riktig satt opp av en ekspert, en tjeneste som skal leveres som en del av kjøpesummen. Unngå å sette maskinen opp selv uten skikkelig trening på grunn av faren faktorer involvert med denne type utstyr.

8. Slå på maskinen og justere oksygenstrømmen som foreskrevet av legen din. Sett på nesekateter, passer det så utstikkerne er riktig plassert inne i nesen og kanylen sitter godt mot ansiktet og halsen. Bruk munnstykke for hvor mye tid og antall behandlinger foreskrevet. Ikke justere luftstrømmen av maskinen mindre du blir bedt om å gjøre det av legen din.

Slå av maskinen når hver behandling er fullført. Ta av nesekateter. Desinfisere den med alkohol og plasser den i maskinens sporet til tidspunktet for neste behandling.

Stopp behandlingen, slå av maskinen og koble om noen form for problemet oppstår. Kontakt maskinens produsenten eller forhandleren for instruksjoner eller for å avtale en servicehenvendelse etter behov. Ikke koble maskinen til rådet til å gjøre det.

Rengjør og desinfiser de delene av din oksygenkonsentrator jevne følgende instruksjonene fra maskinprodusenten eller forhandleren der det ble kjøpt. Sett på nesekateter regelmessig (to til tre ganger i måneden).

Følg omreisende instruksjonene fra maskinens produsenten eller forhandleren når det er nødvendig å ta maskinen ut av hjemmet. De fleste av disse kildene vil gi individuelle instruksjoner for reiser med fly, bil, til fots eller tog. Hver kan være litt forskjellig, så følg de som er aktuelt for ditt transportmiddel.

Hint

 • Noen oksygenkonsentratorer er kompakte i størrelse og lett bærbar. Oksygenkonsentratorer er ansett som mer økonomisk i det lange løp fordi de ikke krever påfylling. Maskinen går på strøm. Som kan presentere et problem under strømbrudd. De fleste leger anbefaler å ha en bærbar oksygen backup tank på hånden for en slik mulighet. Forsikre deg om at den elektriske selskapet som betjener ditt hjem er klar over at en pasient ved hjelp av oksygenbehandling bor der. Dette vil automatisk bevege deg opp på listen når tjenesten restaurering er nødvendig. Begynnelsen oksygenbehandling betyr ikke at man vil bli knyttet til den på ubestemt tid. I mange tilfeller er det foreskrevet for å øke hastigheten på kroppens evne til å helbrede. Når helingen har foregått, kan det ikke være noe ytterligere behov for terapi. De fleste iltkonsentratorer bruker svært lite strøm - omtrent det samme som et stereoanlegg. Økt oksygenstrømmen i kroppen tillater raskere utløsning av avfallsmateriale fra kroppen. Visse typer av bakterier, sopp og virus ikke kan overleve i et oksygenrikt system. Oksygen øker motstanden for visse typer infeksjoner. Oksygen kan faktisk nøytralisere visse typer av syrer i kroppen.
 • Pass på at maskinen er riktig jordet og hektet opp med riktig mengde spenning til enhver tid. Hvis du er i tvil, ta kontakt med maskinens produsenten eller forhandleren for instruksjoner. Ikke bruk skjøteledninger på oksygenkonsentrator som det kunne avbryte flyten av strøm til maskinen. Oksygen er brannfarlig så holder maskinen borte fra enhver form for flamme; selv at så lite som en sigarett. Bruk bare oksygen i et område som har god ventilasjon og en skikkelig luftstrøm rundt kompressoren for å unngå kondens. Ikke la vann komme i kontakt med en oksygenkonsentrator, fordi det er ikke vanntett og kan bli skadet eller ødelagt. Ikke bruk sedativa eller drikke alkohol under oksygen terapi behandlinger. De kunne få deg til å handle irrasjonelt og hindre riktig bruk av utstyret. Ikke bruk andre elektriske apparater mens du bruker oksygenkonsentrator. Unngå oljebaserte hud produkter. Visse typer av disse produktene kan føre til at maskinen korte eller gnist, som kan føre til brann.

Hvordan å beregne hvor mange kalorier å spise for å gå ned i vekt

Du må opprette et underskudd på kaloriinntaket for å gå ned i vekt. Det er ikke vanskelig å beregne hvor mange kalorier en dag du trenger å gå ned i vekt. I utgangspunktet trenger du å gjøre noen enkle matematiske ligninger. Det er mange kalori kalkulatorer som kan bli funnet på World Wide Web også, hvis du ikke stoler på dine matematiske evner.

Hvordan å beregne hvor mange kalorier å spise for å gå ned i vekt

Caloric Effect

•  En kalori er i utgangspunktet et mål for varmeenergi. Når maten du har spist er brent, og deretter frigjør den en viss mengde varme eller energi. Den energimengde det frigjør avhenger av typen av mat konsumert. Jo flere kalorier som er i en bestemt mat, da mer energi vil bli frigjort som den brennes. 3500 kalorier er lik £ 1.

Hvis du ønsker å gå ned ca ett pund per uke, deretter redusere kaloriinntaket med ca 500 kalorier om dagen. Du kan også velge å trene for å brenne av disse 500 kalorier om dagen.

•  Det minste daglige kaloriinntak er forskjellig for hver enkelt, siden alle har en annen kroppssammensetning og aktivitetsnivå. Noen retningslinjer har blitt satt av American College of Sports Medicine (ACSM). De anbefaler ikke mindre enn 1200 kalorier per dag for kvinner og ikke mindre enn 1800 kalorier per dag for menn.

Tom Venuto, en av verdens beste kroppsbyggere og fitness modeller og forfatter av Brenn fettet Feed Muscle, skriver at du må gi opp hele konseptet med slanking på svært lite kalorier for å gå ned i vekt.

Harris-Benedict formel

Denne formelen bruker faktorer av høyde, vekt, alder og kjønn for å finne ut BMR (basal metabolic rate), noe som gjør det en nøyaktig beregning for å bestemme kalori behov. Denne ligningen er ganske nøyaktig i alt, men den ekstremt muskuløse eller ekstremt overvektig person.

Din BMR er mengden kalorier kroppen din forbrenner for alle dine daglige kroppsfunksjoner, inkludert fordøyelse, temperaturkontroll, sirkulasjon, respirasjon, celle gjenoppbygging og alle andre metabolske prosessen som drives av kroppen din hver dag. Det inkluderer ikke trening.

Beregn din BMR med følgende formel

Menn: BMR = 66 + (13.7 x vekt i kilo) + (5 x høyden i centimeter) - (6,8 x alder i år)
Kvinner: BMR = 655 + (9,6 x vekt i kilo) + (1,8 x høyde i centimeter) - (4,7 x alder i år)

Merk: 1 tomme tilsvarer 2,54 cm

1 kg equals 2.2 pounds

Når du vet din BMR, beregne TDEE (totale daglige energiforbruket) ved å multiplisere din BMR med en av følgende aktivitets faktorer.

Stillesittende lik BMR ganger 1.2 (lite eller ingen trening, skrivebordsjobb)
Lett aktiv tilsvarer en BMR ganger 1.375 (lett trening / sport 1 til 3 dager per uke)
Moderat aktiv lik BMR ganger 1,55 (moderat trening / sport 3 til 5 dager pr uke)
Veldig aktiv lik BMR ganger 1.725 (hard trening / sport 6-7 dager per uke)
Ekstremt aktiv lik BMR ganger 1.9 (hard daglig trening / idrett og fysisk jobb eller to ganger om dagen trening, maraton, fotball camp, konkurranser).

Resultatet av denne formelen gir deg antall kalorier som du kan spise hver dag for å opprettholde din nåværende vekt. For å gå ned i vekt, må du spise færre kalorier enn din resulterer TDEE.

Et eksempel på en 30-år gammel kvinne som veier 176 pounds og 5'6 "høy og moderat aktiv vil være:

655+ (9.6 x 80) + (1,8 x 168) - (4.7 x 30)
665 + 768 + 302-141 = 1594 kalorier per dag.

Nå multiplisere BMR av 1594 av en aktivitetsfaktor for å oppdage TDEE:

Hun trenger 1594 x 1,55 = 2470,7 kalorier per dag for å opprettholde sin tidligere vekt.

Hint

 • En sunn måte å starte din vekttap plan er å starte med de kaloriene som kreves hvis du var bare 5 eller 10 pounds mindre enn du er nå. For eksempel, hvis du for tiden veie 250 pounds, og deretter estimere kalori behov i 240 pounds. Begrense deg selv for strengt gjør det vanskeligere for deg å opprettholde et vekttap plan. En fornuftig plan reduserer kaloriinntaket, mens på samme tid holde det tilstrekkelig for kroppens behov. Etter hvert som du blir mer aktiv, vil du forbrenne mer kalorier fortsatt. Det er bare lettere for deg å bli mer aktiv enn det er å gjøre uten mer mat for å oppnå samme reduksjon i kalorier. Det er virkelig bedre for helsen å brenne fett enn å sulte den.
 • Når kaloriinntaket er for lavt, da muskelmasse er brutt ned til energi, begynner metabolic rate å slippe etter 3 dager med å spise svært lite kalorier, og du risikerer ernæringsmessige mangler, tretthet, irritabilitet og treghet. Også sette deg selv opp til å gjenvinne fett hvis du plutselig begynner å spise igjen som du hadde tidligere. Prøv ikke å redusere kaloriinntaket med mer enn 1000 kalorier under vedlikehold. Du bør forsøke å redusere kalorier gradvis fordi et plutselig fall kan føre til en demping av stoffskiftet. Et sunt vekttap målet er å miste mer enn 1/2 til 2 pounds per uke. Å miste mer enn 2 pounds per uke kan gjøre det vanskelig å holde vekten av permanent. Du bør aldri kutte ned til færre enn 1200 daglige kalorier uten tilsyn av helsepersonell. Før du starter noen vekttap plan eller ernæringsmessige plan for å gå ned i vekt, er det anbefalt at du konsultere legen din.

Hvordan beregne en Fair Vekttap Competition

Vekt-tap konkurranser kan være en morsom og sunn måte å oppnå vekttap mål med kolleger, venner eller familie. Hvis du tar del i et vekttap konkurranse, er det viktig å beregne vekttap ganske å avgjøre hvem vinneren er. Beregne et vekttap konkurranse ganske kan oppnås ved å følge noen få trinn.

Hvordan beregne en Fair Vekttap Competition

En begynne og avslutte konkurransen på samme tid for alle. Når du holder en vekt-tap konkurranse, er det viktig at alle deltakere begynne og avslutte utfordring på de samme datoene. Angi en bestemt start-og sluttdato til ganske avgjøre vinneren av vekttap utfordring.

•  Bruk samme skala på hver innveiing. Skalaer kan variere avhengig av merke og modell. For å sikre nøyaktighet ved beregning av et vekttap konkurranse, bruke samme skala på hver veier inn. Hver person bør bruke samme skala og være iført samme mengde klær.

•  Beregn vekttap prosentvis tapt, ikke av pounds tapt. Menn har en tendens til å miste pounds raskere enn kvinner. (Ref. 1.) Større individer har også en tendens til å gå ned i vekt raskere enn de som har mindre å tape. For å ganske beregne et vekttap ferdigstillelse, basere vinneren på høyeste andelen av vekt tapt. Prosentandelen av vekt tapt kan beregnes ved å dele den totale mengden av vekten tapt ved begynnelsen vekten av den enkelte og multiplisere med 100. Personen med høyest andel av vekt tapt vil bli vinneren i en rettferdig vekttap konkurranse.