Digidexo.com

opptrening etter broken heart syndrom

Broken Heart Syndrome Treatment

Knust hjerte syndrom er en tilstand som utvikler seg ut av en stressende situasjon. Ofte referert til som stress kardiomyopati, kan tider med stor uro faktisk føre til at kroppen til å produsere en overflod av stresshormoner. Denne endringen i den kjemiske sammensetningen av systemet kan be en forstørrelse av ditt hjerte, som utløser brystsmerter og kortpustethet assosiert med denne tilstanden. Død av en kjær er den desidert mest dominerende årsaken knust hjerte syndrom, men du kan utvikle denne lidelsen av noen ekstremt stressende omstendigheter. Selv om tilstanden kan være ganske urovekkende, det finnes behandling for å motvirke komplikasjoner av syndromet.

Ingen behandling

Siden broken heart syndrome er forbigående, kan du ikke kreve behandling for denne tilstanden, spesielt når din hjerterytme forblir normal og væske har ikke bygget opp i løpet av lungene dine. Imidlertid kan legen din vil overvåke tilstanden din, slik at han kan be om at du overnatter i et sykehus for å sikre at du ikke lider et hjerteinfarkt.

ACE-hemmere

Noen ganger er knust hjerte syndrom midlertidig behandlet med en ACE-hemmer. Mer kjent som ACE-hemmere, denne typen medisiner fører til at blodårene utvider seg, noe som reduserer trykket blir plassert på hjertet på grunn av tilstrømningen av adrenalin og noradrenalin (to av "stress" hormoner knyttet til tilstanden). Enalapril er trolig en av de mer populære ACE-hemmere, men legen din kan foreskrive benazepril, ramipril, kaptopril eller perindopril, for å nevne noen.

Betablokkere

En annen potensiell behandling for broken heart syndrome er betablokkere. Dette skyldes i stor grad det faktum at kroppen din opplever en økning i adrenalin og betablokkere faktisk blokkere hvordan kroppen din reagerer på dette hormonet. Som medisinen gjør sin vei inn i blodet, blodtrykket synker, noe som reduserer stress blir plassert på hjertet. Det er mange betablokkere tilgjengelig i dag, så du kan ende opp med å ta acebutolol, esmolol, atenolol eller karvedilol i behandling av denne tilstanden.

Diuretika

Dersom legen finner at broken heart syndrome forårsaker væske til å bygge opp innenfor lungene, en potensiell komplikasjon og symptom på tilstanden, kan hun foreskrive et vanndrivende å kvitte kroppen for dette overflødig væske. Også kjent som den medisinske tilstanden lungeødem, kan dette opphopning av væske føre til at høyre hjertekammer av hjertet ditt til å mislykkes, som kan produsere ventrikkelflimmer eller en arytmi.

Automatisk ekstern defibrillator

I mye mer alvorlige tilfeller av knust hjerte syndrom, spesielt når tilstanden fører til en ventrikkelflimmer, kan du faktisk trenger en automatisk ekstern defibrillator. Med denne enheten, en elektrisk impuls egentlig sjokkerer ditt hjerte, slik at den kan gå tilbake til normal hjerterytme.

Hva er Broken Heart Syndrome?

Hva er Broken Heart Syndrome?


Broken heart syndrome er en midlertidig helseproblem som ble nylig beskrevet i medisinsk litteratur. Det er nesten alltid forårsaket av en stressende hendelse, og lider kanskje tror de lider et hjerteinfarkt. Heldigvis er det en treatable tilstand.

Symptomer

Lider av knust hjerte syndrom ofte føler at de har et hjerteinfarkt - de kan oppleve brystsmerter eller kortpustethet. Imidlertid kan noen langvarig eller vedvarende brystsmerter signalisere en faktisk hjerteinfarkt, så lider bør alltid ta disse symptomene på alvor og se en lege.

Årsaker

Stressende hendelser, slik som død av en kjær, føre knust hjerte syndrom. Det antas at hormoner knyttet til stress eller ekstrem følelser skade hjertet, selv om leger ikke er helt sikker på hvordan dette skjer.

Risiko

Kjønn og alder er store risikofaktorer for broken heart syndrome. Studier har vist at så mange som 90 prosent av alle broken heart syndrome ofrene er kvinner, vanligvis over 50 år.

Komplikasjoner og behandling

Kun i sjeldne tilfeller er knust hjerte syndrom dødelig. Vanligvis kan lider komme i ca en uke. Det er ingen definert behandlingsregime for broken heart syndrome. Vanligvis er det behandlet som et hjerteinfarkt før det er en klar diagnose. Normalt er broken heart syndrome ofrene holdt på sykehuset for å bli frisk, og kan gis blodtrykk medisinering.

Forskjeller hjerteinfarkt

Knust hjerte syndrom skiller seg fra en faktisk hjerteinfarkt. Under sistnevnte, er en pasients arterier blokkert, enten av en blodpropp eller fet bygge opp på blodårene. De som lider av knust hjerte syndrom ikke har blokkerte arterier, men kan oppleve en redusert flyt av blod til hjertet.

Hvordan gjenkjenne Holiday Heart Syndrome

Hvordan gjenkjenne Holiday Heart Syndrome


Holiday hjerte syndrom er ikke livstruende, men det er skremmende. Syndromet er forårsaket av overdreven drikking over en kort periode, og det fører til at hjertet til å ha rytmeforstyrrelser, spesielt takykardi. Holiday hjerte syndrom kan også skje hos personer som bruker fritids marihuana eller andre rusmidler til overmål. Her er noen symptomer å se etter.

Bruksanvisning

Se for plutselige hjerte hjertebank. Det føles som om hjertet ditt slår ut av brystet.

Vær forberedt på brystsmerter som kan eller ikke ved et symptom på hjertestans. Når du er i tvil, kontakt lege.

Innse at kortpustethet kan være et symptom på ferie hjerte syndrom.

Spør deg selv eller pasienten hvis det er et press-lignende følelse i halsen eller nakken.

Forbered svimmelhet, besvimelse, nær besvimelse eller besvimelse. Sitte eller ligge ned hvis du føler deg svak eller svimmel.

Bekreft hvis det er et tap av koordinasjonsevne, følelse eller funksjon i en arm, ben eller evnen til å snakke.

Forstå at plutselig, forbigående blindhet kan oppstå og ta nødvendige forholdsregler for å unngå ytterligere skade.

Kontroller for å se om pasienten har tegn på alkoholforgiftning. Sjekk for å se hvor mye du eller pasienten har hatt å drikke og forstå at hjerteproblemer kan oppstå med rusmisbruk.

Hint

 • Alltid feire høytiden ansvarlig.
 • Hvis du har mistanke om hjerteproblemer på samtale 911, kontakte legen din eller har en venn kjøre deg til legevakten hvis du har drukket.

Hva er årsakene til en akutt nyresvikt Etter Open Heart Surgery?

Oversikt

Prosessen

Ifølge American Heart Association, innebærer en koronar bypass pode blodårer på hjertet til å omdirigere blokkerte koronararteriene, gjenopprette normal blodstrømmen til hjertet. Dessverre, men gjør dette normalt livreddende prosedyre pasienten sårbar for akutt nyre (nyre) svikt, en potensielt dødelig komplikasjon. Prosentandelen av pasienter som utvikler denne komplikasjonen ser ut til å vokse for hvert år. En 2006 artikkel om Medical News Today sitert en studie fra Duke University Medical Center viser at frekvensen av akutt nyresvikt blant bypass pasienter eksplodert fra 1,5 prosent i 1988 for å 7,2 prosent i 2003.

Akutt nyresvikt oppstår til tross for bypass surgeonsâ € ™ beste innsats for å forebygge skader på nyrer, herunder å opprettholde riktig fuktighet under operasjonen og matchende medisinering nivåer til nyre funksjonsnivåer etter operasjonen. Forskere har fremmet visse teorier for å forklare denne bivirkningen, inkludert spekulasjoner involverer hjerte-lungemaskiner som brukes, blodpropp, legemidler som brukes under bypass og genetikk.

Genetiske og Helserelaterte Årsaker

Forskere har funnet noen indikasjoner på at en genmutasjon som heter T-786C endothelial nitrogenoksidsyntase (Enos) polymorfisme kan øke sannsynligheten for akutt nyresvikt. Molecular Diagnostics Laboratories beskriver eNOS som et gen som hjelper kroppen å lage salpetersyre for å opprettholde blodårer. Den T-786C mutasjon blokkerer denne prosessen, noe som gjør kroppen mer utsatt for hjerte muskel spams og hjerteinfarkt. En studie publisert av European Journal of Cardio-Thoracic Surgery funnet at den samme mutasjonen kan også forårsake nyreproblemer.

Fettavleiringer i blodårene kan føre til nyrekomplikasjoner. Medical News Today nevner muligheten for at bypass operasjon kan føre biter av bebygd kolesterol å bryte vekk fra blodårene og ender opp som blokkeringer i kidneysâ € ™ blodkar. The Mayo Clinic bekrefter at dette hendelsesforløpet, som også forekommer naturlig fra åreforkalkning, forårsaker akutt nyresvikt.

Kirurgiske prosedyrer som Årsaker

The Medical News Today artikkelen "Forekomst av nyreskader Etter Heart Surgery på Rise," inkluderer bruk av en hjerte-lunge-maskin under koronar bypass kirurgi som en mulig årsak til forekomsten av akutt nyresvikt. Ifølge Cincinnati Barne € ™ s Heart Institute, kan hjerte-lungemaskiner faktisk påføre skade på nyrene i løpet av en bypass operasjon, forårsaker en rekke problemer fra urinfunksjon til regelrett nyresvikt.

Den samme artikkelen på Medical News Today sier at bypass kirurgi narkotika kan forårsake blodpropp i løpet av bypass. NowPublic.com postet en 2007 pressemelding som bekrefter at Food and Drug Administration (FDA) hadde bedt om fjerning av et slikt legemiddel fra markedet. 'Traysol, et medikament som brukes til å begrense blødning under hjerteoperasjoner, førte til en økt risiko for nyreskade, ifølge pressemeldingen.

Hvordan å muntre opp noen som har en Broken Heart

Hvordan å muntre opp noen som har en Broken Heart


Lider et knust hjerte kan føre til en dyp og gjennomtrengende tristhet for en venn. Det kan være en rekke årsaker til et knust hjerte, fra en skilsmisse til døden av en elsket kjæledyr. Selv om elendighet av et knust hjerte er svært reell, er det ikke det samme som depresjon. Personer med et knust hjerte vil helbrede og til slutt være i stand til å takle hendelser som forårsaket tristhet. En god venn kan hjelpe at helbredelse kommer om.

Bruksanvisning

•  Snakk med vennene dine om hennes tap. Lytt til din venn, og ikke snuse eller korrigere henne. Tillate henne å snakke på sitt eget tempo, selv om hun snakker kaotisk eller unøyaktig. Snakker ut situasjonen med deg vil hjelpe henne med å sette sine tanker i orden, noe som vil gjøre arrangementet lettere å håndtere.

Display empati for din venn. Din venn trenger å tro at du forstår hans smerte, selv om du ikke fullt ut forstår alle hendelser og historie som omgir den. Det betyr ikke at du bør kaste-snakke en ex eller begynner å gråte selv. Gi din venn aksept --- slik som nikker --- mens han snakker. Dette kan hjelpe ham til å forstå at hans følelser ikke er uvanlig, og at han ikke er å klandre for det som skjedde.

Ta din venn ute på byen for å distrahere henne. Minn venn av alle glede fortsatt i hennes liv ved å engasjere henne i aktiviteter som hun liker, for eksempel en liten tur eller filmkveld. Dette kan hjelpe en venn holde i bevegelse når hun kan føles som å falle ned.

Gjør oppmuntrende uttalelser. Minn vennen din at det vil være lykke for ham nedover veien, men ikke bagatelliserer hans tap. For eksempel, ikke tyder på at han starter dating med en gang, men uttrykke din overbevisning om at han vil elske igjen. Du er den beste målestokken for hva din venn trenger å høre for å ha håp. Følg dine instinkter.

Hint

 • Ikke minimere hva din venn er følelsen eller foreslå det ikke er verdt sorg over.
 • Gi din venn tid. Hun kan fortsatt være i ferd med sorg lenge etter at du er klar til å ha din gamle venn tilbake. Vis tålmodighet med sorgen, og være klar til å akseptere de måter som sorg kan ha endret hennes personlighet.

Slik finner du ut lengden på oppholdet på sykehuset Etter Open Heart Surgery

Slik finner du ut lengden på oppholdet på sykehuset Etter Open Heart Surgery


Åpen hjertekirurgi er en stor operasjon og timene etter operasjonen anses kritisk. Varigheten av sykehusopphold etter operasjonen avhenger av nøyaktige tilstanden eller helbredelse av hjertet. Les videre for å lære hvordan å bestemme lengden på oppholdet på sykehuset etter åpen hjertekirurgi.

Bruksanvisning

•  Samle informasjon om operasjonen etter at bedøvelsen har slitt av.

Finn ut fra kirurgen og dine slektninger hvor lenge operasjonen varte. Vet at du vil bli holdt for minimum 24 timer i hjerte kirurgisk intensivavdeling.

Be kirurgen om den nåværende tilstand av ditt hjerte. Ditt opphold på sykehuset vil i stor grad avhenge av den postoperative tilstanden til hjertet.

Merk at hjertepasienter vanligvis bo i fire dager eller lengre på sykehuset etter operasjonen. Noen pasienter rådes til å holde lenger på grunn av komplikasjoner.

Spør legen din om helbredelsesprosessen. Også spørre om tilstanden til hjertet ditt blir bedre, og om hvor mange dager du er nødt til å bo i sykehus. Kirurgen er den beste personen til å avgjøre når du bør tømmes.

Be din venn eller slektning som har gjennomgått åpen hjertekirurgi om lengden på sykehusoppholdet.

Hvordan takle depresjonen Etter Open Heart Surgery

Å ha åpen hjertekirurgi er en livsforvandlende hendelsen. Du tror kanskje at aktivitetsnivået vil bli sterkt begrenset etter åpen hjertekirurgi, og å måtte hanskes med depresjon etter en åpen hjertekirurgi er ganske vanlig, spesielt under utvinning perioden. Her er hvordan man skal håndtere dette problemet.

Bruksanvisning

•  Få kledd hver morgen. Børst håret og tennene. Liggende rundt i pyjamas kan være fristende, men hvis du får kledd, vil du føle at livet ditt er å komme tilbake til det normale.

Gå ut, hvis det er mulig. Du kan bli bedt om å bære en maske når du forlater rommet ditt hvis du fortsatt er på sykehuset. Dette er for å beskytte deg og bør ikke avskrekke deg fra å gå utenfor. Frisk luft vil hjelpe deg til å føle mer normal.

Tilbring tid å gjøre ting du liker å gjøre. Du må kanskje ta ting sakte i starten, spesielt mens du er healing fra åpen hjertekirurgi. For eksempel, hvis du nyte tre arbeider, kan du klippe ut mønstre for en kommende prosjekt. Bare sørg for at du tar regelmessige pauser.

Spis riktig mat. Spise en balansert kosthold vil hjelpe kroppen din leges. Det kan også øke din energi nivå. Det vil hjelpe deg til å gjenoppta normale aktiviteter raskere.

Sørg for at du får nok hvile. Sitte ned og hvile når du føler du trenger til og sove når du er trøtt. Kroppen din trenger hvile for å helbrede og å være altfor trøtt kan gjøre deg deprimert.

Snakk med noen. Snakke om dine følelser og frustrasjoner kan bidra til å lindre depresjon.

Søk profesjonell hjelp. Hvis du fremdeles føler deg deprimert etter et par uker, eller hvis du føler for å skade deg selv eller andre, bør du snakke med en profesjonell. I noen tilfeller kan du trenge en antidepressant.

Hvordan fikse en Broken Heart

Samlivsbrudd er en form for følelsesmessige traumer som kan forårsake alvorlig stress og uønskede følelsesmessige endringer. Evnen til å håndtere etter bruddet varierer avhengig av hvor alvorlig situasjonen; en breakup med en ektefelle vil være mer traumatisk enn en med en kortsiktig dating partner. Å fremskynde helbredelsesprosessen, administrere dine symptomer ved å delta i atferdsmessige og psykologiske mestringsstrategier.

Bruksanvisning

•  Leie en profesjonell rådgiver for eksempel en terapeut, psykolog eller klinisk sosionom som har spesialisert seg på traumer. Hun vil hjelpe deg å skape en følelsesmessig recovery plan som passer dine behov og livsstil.

Arbeid med legen din for å designe en øvelse plan som passer din økonomiske og fysiske evne. Å ha en regelmessig mosjon rutine forbedrer humøret ved å frigjøre endorfiner.

Bli med på et traume etterlatte gruppe der du kan diskutere bruddet og dens virkninger. Kommunisere med andre mennesker i lignende situasjoner vil gi støtte og forebygge isolasjon.

Øv minst 04:57 tanke stoppe teknikker per dag for å forhindre grubling. Eksempler på dette er å gå på tur, gjør husarbeid, lytte til musikk eller ringe en venn så snart bruddet krysser tankene dine.

Lag en visjon ved å liste alt som du ønsker i din neste kompis og forhold. Bruk tidligere forhold å vurdere livsvisdom og omstendigheter som gjorde, og ikke fungerte. Være så klare og beskrivende som mulig.

Tips og advarsler

 • Hvis du er religiøs, kan du i stedet bruke profesjonell rådgiver med en kvalifisert rådgiver fra ditt sted for tilbedelse. Ikke bli frustrert hvis utvinning perioden fra en breakup er lenger enn beregnet; samlivsbrudd er emosjonelle traumer. Tillat deg selv nok tid til å gro.
 • Ikke bruk et våpen eller truer med vold for alle som et middel til å håndtere bruddet. Hvis du tror du kan såre noen, må du umiddelbart ta kontakt med rådgiver eller noen profesjonelle i menneskers helse eller sikkerhet tjenester (politimann, lege). Hvis du finner deg selv begynner å engasjere seg i noen høyrisikoatferd som for eksempel narkotika eller alkohol misbruk å takle bruddet, informere din rådgiver om dette umiddelbart slik at han kan hjelpe deg å gjøre sunnere valg.

Reiters syndrom leddgikt

Reiters syndrom blir ofte feilaktig kalt reaktiv artritt, ifølge Mayo Clinic. Dette skyldes det faktum at det faktisk er en reaktiv artritt subtype. Mens den deler mange ting til felles med reaktiv artritt generelt, det vanligvis bare påvirker øynene, ledd og urinrøret. På den annen side kan reaktiv artritt påvirker disse tre områdene samt hæler, føtter, ryggvirvler, korsrygg, rumpe og iliosakralledd. Derfor er det viktig å innse at Reiters syndrom artritt og reaktiv artritt er ikke identiske.

Reiters syndrom artritt

Ifølge en publisert studie av Dr. Bradley A. Conner of New York-Presbyterian Hospital (og vises i Center for Disease Control Vol 7 No. 3 problem -. Se lenke i Resources nedenfor), Reiters syndrom leddgikt først skjer på grunn av noen type utløsende infeksjon (bakteriell, seksuelt overførbare eller gjennom mat forurensning). Og den smittsomme trigger er vanligvis på grunn av en av følgende: campylobacter, klamydia, Clostridium difficile, cryptosporidium, Cyclospora, salmonella eller shigella.

Betraktninger

Cyclospora, som en av Reiters syndrom triggere, kan være diskutabel men siden det første kjente tilfellet hvor det faktisk føre til Reiters syndrom ikke ble dokumentert før 1997, da Conner og hans kolleger utførte sin studie på en 38-år gammel mann .

Det er interessant å merke seg imidlertid at Cyclospora var årsaken til store infeksjonsutbrudd i både 1996 og 1997 (på grunn av intestinal sykdom), og dermed fører den nevnte studien (publisert i utgave 7 av CDC) for å konkludere fra disse utbruddene (som vel som deres studie) relevansen av Cyclospora som en ny Reiters syndrom leddgikt trigger.

Betydning

Gjør et online søk etter ordet Reiters syndrom leddgikt, og du vil snart lære at selv om Reiters syndrom er en subtype av reaktiv artritt, du ville være hardt pressede å finne de fleste nettsteder erkjenner at som begrepet har falt i unåde. Selv American College of Rheumatology og Mayo Clinic anerkjenner ikke det medisinske navnet Reiters syndrom, men i stedet bruke reaktiv artritt å merke begge forhold.

Symptomer

Symptomer på Reiters syndrom leddgikt er vanligvis utstilt en gang mellom 03:59 uker etter smitte skjer. Og plasseringen av tilstanden i kroppen vil bestemme eksakte symptomer. For eksempel er inflammasjon i det berørte området felles, men som kan være i øynene, uretra eller hvilket som helst antall bein ledd. Øyebetennelse er vanligvis også ledsaget av symptomer på øyeirritasjon, smerte, rødhet eller uskarpt syn.

Men betennelse i bein ledd vil mest sannsynlig også inkludere symptomer på smerte og hevelse i det berørte området, mens betennelse i urinveiene kan inkludere disse symptomene: feber, frysninger, økt behov for å urinere, ubehag eller smerter ved vannlating, penis eller vagina utslipp, og til og med bekken eller magesmerter. I tillegg, utslett og munnsår er også mulige symptomer.

Annen viktig informasjon

Mens det er ingen kur for Reiters syndrom leddgikt, lider generelt oppleve en reduksjon i symptomer (eller deres effekt) med riktig behandling og over tid. Det er imidlertid ikke uvanlig at symptomene kan komme og gå selv med behandling. Men de fleste mennesker med Reiters syndrom gjenopprette en gang mellom andre og sjette måneder etter symptomstart.

Behandling varierer på grunn av typen av infeksjon som forårsaker tilstanden, med medisiner som strekker seg fra over-the-counter acetaminofen til steroider til antibiotika. En av de beste måtene å gjenkjenne Reiters på egen hånd, er å finne ut om din plutselige leddgikt symptomer var direkte innledes med en intestinal eller annen infeksjon i løpet av de siste fire ukene.

Kolesterol og triglyseridnivåer for CAD og hyperlipidemi

Kolesterol og triglyseridnivåer for CAD og hyperlipidemi


Personer med koronarsykdom og hyperlipidemi trenger å overvåke nivåene av lipider i blodet deres. Senking lipid nivåer (inkludert tryglicerides og kolesterol) bidrar til å forebygge eller redusere risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Hyperlipidemi Definition

Folk som har blitt diagnostisert med hyperlipidemi har forhøyede nivåer av lipider i blodet deres. Disse lipider (eller fett) inkluderer kolesterol, kolesterol estere, estersphospholipids og triglyserider.

Klassifisert i henhold til Fredrickson-klassifisering, er hyperlipidemier basert på mønsteret av lipoproteiner på elektroforese eller ultrasentrifugering. I lekmann vilkår, betyr at det er fem typer hyperlipidemier og hver type er basert på den underliggende årsaken til sykdommen. Hyperlipoproteinemi type 2 er den mest vanlige form. Folk diagnostisert med hyperlipidemi trenger å senke nivåene av lipider i blodet, for å bidra til å forhindre et hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Coronary Artery Disease Definition

Koronarsykdom (også kalt koronar hjertesykdom eller CAD) er den ledende dødsårsaken i verden. Per definisjon er det en innsnevring av de små blodårer som forsyner blod og oksygen til hjertet. Personer med CAD trenger å senke kolesterol og triglyserider (eller lipid) nivåer, slik arteriene ikke vil fylle med plakk, forårsaker en blodpropp, hjerteinfarkt eller hjerneslag.

Fakta

Lipider eller fett, transporteres i blodet via molekyler kalt lipoproteiner. Det er fem lipoproteiner, som strekker seg fra svært lav til høy tetthet De inkluderer low density lipoproteiner, eller LDL (dårlig), og høy tetthet lipoproteiner, eller HDL (bra).

Kolesterol er en fatlike stoff som finnes i blodet og celler. Legemet produserer alle cholesterol den trenger for å fungere. Ytterligere kolesterol er lagt til blodet gjennom matvarer som inneholder mye mettet fett, transfett og kolesterol.

Kolesterol og andre fettstoffer kan ikke oppløses i blodet. Bæres til cellene, anvender kolesterol lipoproteiner som er kjent som lav tetthet lipoprotein (LDL eller dårlig kolesterol) og high density lipoprotein (HDL eller god kolesterol). HDL bærer overskudd av kolesterol i tarmene for å bli eliminert av kroppen. I stedet for å frakte det ut av kroppen, kan LDL kolesterol binde med fett og andre stoffer, og langs veggene i blodårene, som fører til blodpropp, slag eller hjerteinfarkt. Etter å ha høye nivåer av HDL er god - det betyr at kroppen vil fjerne overskudd kolesterol. Etter å ha høye nivåer av LDL er en risiko indikator for hjerteanfall og slag.

Triglyseridnivåer

Triglyserider er den vanligste typen av fett i kroppen. En stor energikilde, kan en høy triglyserid teller likevel være skadelig. Høy triglyserid teller er ofte funnet i de som er overvektige, diabetiker, har hjertesykdom eller har forhøyet kolesterolnivå.

Triglyseridnivåer

• Normal: mindre enn 150 mg / dL
• Borderline-High: 150-199 mg / dL
• Høy: 200-499 mg / dL
• Svært høy: 500 mg / dL og over

Kolesterol nivåer

Høye kolesterolnivåer er ansett for å være 200 mg per desiliter av blodet (mg / dl). Statistikk etter American Heart Association viser at én av fem amerikanere har forhøyet kolesterolnivå.

LDL (dårlig kolesterol) nivåer

Optimal: Mindre enn 100 mg / dL
I nærheten av Optimal: 100 til 129 mg / dL
Borderline Høy: 130-159 mg / dL
Høy: 160-189 mg / dL
Svært høy: 190 mg / dL og over

Hva er prognosen for en person med sigdcelleanemi?

Hva er prognosen for en person med sigdcelleanemi?


Sigdcelleanemi, eller sigdcelleanemi, er en arvelig type anemi, hvor de røde blodlegemer er unormalt formet, stivt og klebrig, slik at de blir sittende fast i blodkar, bremse eller blokkering av blodstrømmen og oksygen til deler av kroppen. Det er en livslang tilstand og er ikke kureres, men er mulig å behandle.

Typer

I sigdcelleanemi, er det en rekke nivåer av sykdom. Noen vil bare ha en mindre episode i året, mens andre kan ha mer alvorlige symptomer og en månedlig krisesituasjon. Behandlinger og prognose avhenger av pasientens situasjon og helse nivå.

Medisinske komplikasjoner

Sigdcelleanemi kan føre til andre helseproblemer som kan påvirke en persons prognose inkludert infeksjoner, hjerneslag, pulmonal hypertensjon, nyre plager, galleblæresykdom, milt problemer, bein og felles problemer, retina skader og bein sår eller sår.

Akutt bryst syndrom

En alvorlig potensiell komplikasjon etter en sigdcelleanemi pasienten er akutt brystet syndrom, som det er en alvorlig og muligens en fatal episode. Det forekommer under en sigdcellekrise (en smertefull tilstand som resulterer fra kroppen som krever ytterligere oksygen) og fører til lungevevet å bli berøvet oksygen og er den mest vanlige tilstand på et sigdcelle pasientens dødstidspunktet.

Stroke Risk

En annen dødelig komplikasjon som er mer vanlig i sigdcelle pasienter sammenlignet med ikke-sigdcellepopulasjonen er hjerneslag, som forekommer i åtte-ti prosent av sigdcelle pasienter. Etter akutte bryst syndrom det er den viktigste morder. (Referanse 3)

Samlet prognose

Med nyere og mer aggressive behandlingstilbud tilgjengelig nå, er forventet levealder for en person med sigdcelleanemi 50 år, med kvinner lever lenger i gjennomsnitt enn menn. I 1974, forventet levealder var bare 14 år.

Om Tubal ligation reversering

Om Tubal ligation reversering


I en studie utført av Family Planning Perspectives, mer enn 684 000 kvinner gjennomgår en tubeligatur hvert år. Seks prosent av disse kvinnene vil velge å ha sine tubal ligations reverseres innen fem år etter å ha sine egglederne bundet, alle av ulike grunner. Mens prosessen med tubal ligation er en beslutning som krever mye tanke, til valg ha en tubal ligation reversering kan kreve enda mer hensyn.

Betydning

Noen kvinner velger denne prosedyren fordi de har opplevd etter tubal ligation syndrom. Symptomene på dette syndromet kan inkludere tap av sexlyst, menstruasjonsproblemer som smertefulle, tunge eller uregelmessig menstruasjon, og symptomer på tidlig overgangsalder som varmt eller kaldt blinker. Et flertall av kvinner velger tubal ligation reversering skjønt, fordi de har et ønske om å ha et annet barn. Dette ønsket kan være bidratt til å føle som om de valgte sterilisering for tidlig, gifte seg igjen, og ønsker å ha et barn med sin nye ektefelle, eller fordi de har mistet en av sine barn til en tidlig død. Den gjennomsnittlige kostnaden for en tubal ligation reversering er mellom $ 6000 og $ 10.000, avhengig av lege.

Funksjon

Før en kirurg vil utføre en tubal ligation reversering, vil han vurdere deg å finne ut hva sjansene for unnfangelse kan være. Han må vite hva sædkvalitet av partneren din, utføre en X-ray for å finne ut hvor mye av egglederen er igjen, og han vil kreve de operative og patologi rapporter fra kirurgen som utførte din tubeligatur. Hvis han føler at sjansene for å bli gravid er ganske høy, vil han fortsette med kirurgi. Reverseringen er ferdig med "avbinding" endene av rørene og koble dem. Egglederne er vanligvis 8 inches i lengde før den innledende tubeligatur ble utført, så for en reversering å være vellykket, rørene må være 3 til 4 inches i lengde når de er koblet på igjen. Du kan forsøke oppfatning etter menstruasjonssyklusen som følger prosedyren, og graviditet bør skje innen 6 til 12 måneder.

Typer

Det er et par måter en tubal ligation reversering er utført. Metoden som brukes vil avhenge av den metode som brukes for den første tubeligatur, som mengden av skade gjort til rørene er en faktor for suksess av prosedyren. Den første måten å utføre en tubal reversering kalles en laparotomi. Dette innebærer å gjøre et kutt i magen for å frigjøre de blokkerte rør, og deretter rejoining det som er igjen av røret som ikke ble skadet etter tubal ligation selv. En annen metode som brukes er den mini laparotomi. Ideelt sett må kvinnen å være innenfor en 20-prosent utvalg av hennes ideelle kroppsvekt. Den abdominale kutt vil være mye mindre enn det som gjøres i løpet av en laparotomi, kun 6 cm, og det vil kreve et sykehusopphold på mindre enn to dager. Tid for utvinning kan variere fra noen dager opptil fire uker.

Betraktninger

Før du velger å ha en tubal ligation reversering, må du først tenke på kostnadene i forhold til sjansene for unnfangelse. For kvinner under 30 år, er det graviditet suksessrate 77 prosent. For kvinner som er mellom 35 og 39, faller suksessraten til rundt 62 prosent. Og for kvinner over 40 år, synker hastigheten enda lavere, til en svimlende 34 prosent. Også, hvis din tubeligatur involvert kauterisering (brenning av endene av rørene gang bundet og klippe), sjansene for en vellykket tilbakeføring er mye lavere på grunn av skadene til rørene. I tilfeller der sjansene for en vellykket tubeligatur er lave, in-vitro fertilisering kan vurderes. Selv om en mer kostbar måte å bli gravid, er det et godt valg for dem som rørene er ikke i god nok stand for reversering prosedyren.

Advarsel

Akkurat som med alle andre invasiv medisinsk prosedyre, er det risiko involvert. En av disse risikoene er overflødig blødning hvis blodårene blir skadet i løpet av tubal reversering. Det er også en fare for en uheldig reaksjon på anestesi brukes, så vel som risikoen for infeksjon når prosedyren er fullført. I tillegg er det en sjanse for å ha en graviditet utenfor livmoren. Dette skjer på grunn av skade i egglederne, noe som fører til det befruktede egget til å forbli i røret, i stedet for å bevege seg inn i livmoren. I dette tilfellet, vil embryoet begynner å utvikle seg i røret og forårsaker en utvidelse av organet. Hvis det ikke blir oppdaget i tide, kan egglederen sprekke, noe som resulterer i død av moren. Sjansen for å utvikle en graviditet utenfor livmoren etter en tubal ligation reversering er mellom 6 og 10 prosent.

Baron Munchausen Disease

Baron von Munchausen var en 18. århundre tysk offiser kjent for sterkt overdriver historier knyttet til hans liv. Syndromet er oppkalt etter ham --- Munchausen syndrom --- beskriver psykisk syke mennesker som skaper eller falske symptomer på sykdom for å få sympati og oppmerksomhet. Cleveland Clinic bemerker mange av disse menneskene vil gå langt for å opprettholde dette bildet, gjennomgår risikable tester og prosedyrer blant annet.

Symptomer

Symptomer på denne tilstanden kan inkludere hyppige sykehusinnleggelser, omfattende kjennskap til medisinsk terminologi og sykdommer, uvanlig vilje til å få hyppig testing eller prosedyrer, hyppige forespørsler om medisinering, besøker mange forskjellige sykehus og leger, symptomer blir verre uten grunn eller nye symptomer dukker opp etter en negativt testresultat, nøling i å la leger til å snakke med familie eller venner og en inkonsekvent medisinsk historie, ifølge Mayo Clinic og Cleveland Clinic.

Årsak

Den eksakte årsaken er fortsatt ukjent, men en blanding av faktorer som biologi og miljø kan spille en rolle.

Risikofaktorer

Visse faktorer kan forklare utviklingen av dette problemet; disse inkluderer overgrep i barndommen, har blitt tatt vare på i det siste for en alvorlig sykdom, har en syk slektning, personlighetsforstyrrelser og dårlig mestring, ifølge Mayo Clinic.

Komplikasjoner

Personer med tilstanden gå langt for å vises syk. Komplikasjoner inkluderer skade eller død fra å prøve å indusere skader og symptomer, helseplager fra de mange tester og prosedyrer de ivrig gjennomgår, høyere risiko for rusmisbruk, økonomiske problemer og selvmord.

Behandling

Behandlingen innebærer primært psykoterapi for å løse problemene som utløser atferden. Medisiner kan behandle triggere som depresjon eller angst, men ingen medisiner kan spesifikt behandle Munchausen syndrom eller andre factitious lidelser der folk later til å ha sykdommer, ifølge Cleveland Clinic. Behandlingen tar også sikte på å endre atferd og hjelpe pasienten redusere sin unødvendig engasjement med og misbruk av medisinske ressurser som sykehus.

Munchausen by Proxy

Münchhausens syndrom by proxy oppstår når en person produserer symptomer på sykdom i noen andre for å få oppmerksomhet og sympati. Dette innebærer som oftest en mor og et barn under seks, ifølge Cleveland Clinic.

Om Irritabel tarm syndrom etter graviditet

Irritabel tarm-syndrom kan påvirke en kvinne etter en graviditet, selv om hun aldri hadde vist tegn til det før. Graviditet fører til at kroppen til å gå gjennom forskjellige forandringer, noe som resulterer i avbrudd i den normale aktivitet av tarmen.

Time Frame

Det er normalt å ikke ha avføring i opptil en uke etter fødselen. tarmen bremser ned betydelig etter arbeidskraft på grunn av medisiner gitt under fødselen prosessen og kroppens naturlige instinkt å evakuere like før levering.

Effekter

Hvis du opplevd hemoroider under svangerskapet, kan de fortsette i postpartum perioden. Dette er ikke nødvendigvis irritabel tarm syndrom.

Identifikasjon

Irritabel tarm syndrom er en sykdom i tarmen som forårsaker diaré, forstoppelse og oppblåsthet.

Teorier / Spekulasjoner

IBS kan oppstå etter en graviditet på grunn av hormon svingninger og økt stress for å bli en ny forelder.

Forebygging / løsning

Øke mengden av fiber du spiser postpartum kan lette mange av de ubehagelige virkningene av IBS.

Slik unngår Dumping syndrom etter vekttap kirurgi

Dumping syndrom er en komplikasjon som kan forekomme for noen mennesker etter å ha gastric bypass operasjon. Symptomer på dumping syndrom inkluderer en rask puls og ubehag i magen, slik som kramper eller kvalme. Oppkast og diaré kan også forekomme. Ikke alle opplever dumping syndrom etter gastric bypass operasjon.

Bruksanvisning

•  Forstå hvorfor dumping syndrom oppstår. Gastric bypass operasjon endrer mengden mat du kan spise på en gang og endrer hvordan maten blir absorbert av kroppen. På grunn av disse endringene, hvis du spiser mat som kroppen har problemer med å fordøye, kan dumping syndrom forekomme.

Følg legens kostholdsråd. Etter gastrisk bypass kirurgi, vil du trenger å gjøre store endringer i kostholdet ditt. Lytt til kirurgens anbefalinger om hvor mye du skal spise og hva slags mat du bør unngå.

Hold måltider liten. Spise for mye på ett måltid er ofte en årsak til dumping syndrom. Snakk med legen din for å forstå hva som er en passende porsjon størrelse for din alder, kjønn og høyde.

Limit matvarer som inneholder enkle sukkerarter som for eksempel kjeks, kaker og godteri. Disse ofte føre til dumping syndrom. Hold deg unna fritert mat, som også kan føre til problemer for gastric bypass pasienter.

Spis protein til hvert måltid. Dette kan redusere sjansene for å utvikle dumping syndrom. Fordi kroppen kan bare håndtere små mengder mat på en gang, er det viktig at du får nok protein i løpet av dagen. Sikt på en halvparten av måltidet å inneholde protein. Spise mat slik som en hardkokt egg eller en liten del av stekt fisk eller kylling.

Drikk små mengder vann i løpet av dagen. Mange leger kan fraråder å drikke vann med måltider. Ikke spis for ca 30 minutter etter å ha drukket.

Tenk å holde en matdagbok. Visse matvarer kan føre til dumping syndrom i noen mennesker. Holde styr på hva du spiste når symptomene startet hjelper deg med å unngå de matvarer i fremtiden.

Tips og advarsler

 • Mens dumping syndrom er svært ubehagelig, vil det passere. Hvis du opplever symptomer, sitte ned, hvile og holde seg rolig. Unngå å spise eller drikke noe mens du har symptomer.

Hvordan Diet Etter Heart Surgery

Å vite hva slags kosthold for å være på etter en hjerteoperasjon kan bidra til å forhindre hjerteinfarkt og behovet for hjerte operasjoner i fremtiden. En stor ting du trenger å gjøre er å redusere fett, fordi medisiner kan øke mengden av fett i blodet ditt. Mer fett kan blokkere arteriene øker sjansene dine for å få hjerteproblemer i fremtiden.

Hvordan Diet Etter Heart Surgery

•  Start en fettfattig diett, hvis du ikke har vært på en før. Mindre enn 30 prosent av kaloriene bør komme fra fett. Eventuelle fett som du spiser bør være umettet. Hvis du spiser mettet fett, holde dem ned til 8 til 10 prosent av dine daglige kalorier. Skjær ut fastfood, stekt mat, kjøttpålegg, eggeplommer, smør og helmelk.

Redusere mat med høyt kolesterol. Du bør være ned til mindre enn 300 milligram per dag. Kutte ned på egg, skalldyr, rask mat, biff og noen oster.

Kutte ned på salt (natrium) inntak. Unngå mer enn 2,4 gram salt om dagen. Matvarer for å unngå å inkludere skinke, bacon, kjøttpålegg, røkt laks, peanøttsmør, pickles, spaghetti saus, Bagasje chips og mange hermetisert supper.

Vei deg hver dag inntil legen bestemmer noe annet. Sørg for at du veie deg om morgenen og etter å gå på do. La legen vite om du får mer enn 2 pounds i en dag.

Snakk med en ernæringsfysiolog eller en ernæringsfysiolog hvis du har problemer med din diett etter hjerteoperasjon.

Hint

 • Spise en diett lav-sukker hvis du er diabetiker.

Hvordan søke om Disability Etter Heart Attack

Filing for uførhet etter et hjerteinfarkt kan være en forvirrende og frustrerende prosess. Fysiske, følelsesmessige, og muligens psykiske problemer hindre deg i å arbeide. De kan også påvirke din evne til å fungere på din normale nivå. Det finnes tiltak du kan gjøre for å forenkle prosessen med å søke om Social Security funksjonshemming fordeler. Forberedelse opp foran kan forkorte beslutnings tid og kan påvirke hvorvidt du vinner ditt tilfelle.

Hvordan søke om Disability Etter Heart Attack

Hvordan søke om Social Security Disability etter et hjerteinfarkt

Det er lurt å ha noen til å hjelpe deg. Dette kan være en slektning eller god venn. Siden du har det vondt, til en advokat hjelpe med papirarbeid, skjemaer, avtaler og moralsk støtte kan være uvurderlig. Ikke vær redd for å nå ut.

Du må fylle ut en søknad om trygdeytelser og en voksen Disability Report. Du kan ringe eller besøke ditt lokale trygdekontor for å planlegge en avtale, eller du kan søke på linje på nettstedet i Resources. :

All medisinsk informasjon om tilstanden din er relevant. Ikke prøv å finne ut hvilke detaljer å gi og å holde tilbake. Lese og fyll ut Disability Starter Kit som gir:

Et faktaark som beskriver hva du bør vite før du søker
En sjekkliste over informasjon og dokumenter du bør ha klar
Et regneark for å forberede seg til intervju

Du bør vurdere å kontakte en advokat som spesialiserer seg på Social Security Disability lov. For de fleste, det er ingen kostnad for intervjuet, og det vil gi et godt barometer for ditt tilfelle siden avgifter er betinget på å vinne.

Social Security nettside sier at uføre ​​fordeler kan ta fra 3 til 5 måneder å behandle. Hvis du er i utgangspunktet avslått og advokat med hvem du intervjuet mener du har en sak, vil du ha hjelp som trengs for å sende inn en klage.

Hint

 • Vær proaktiv og dra nytte av det vell av informasjon tilgjengelig fra trygdekontoret og Website.
 • Hvis du kontakter en advokat kontor, sørg for at de er erfarne i Social Security uføretilfeller og be om deres seier prosentpoeng.
 • Ikke hold av filing fordi du har ufullstendig medisinsk informasjon. Det kan bli lagt til senere. Hvis saken blir godkjent, vil du motta etterlønn fra den dato du først innlevert, så ikke vent.

Hvordan utøve etter Heart Surgery

Hvordan utøve etter Heart Surgery


Hensikten med et treningsprogram like etter å ha hjertekirurgi er å sakte øke daglige aktiviteter. Trening etter hjertekirurgi har mange fordeler som å gjenopprette styrke og blodstrømmen til hjertet, samt hjelpe til med generelle helbredelsesprosessen.

Bruksanvisning

•  Meld deg på en fase II hjerterehabiliteringsprogram gang utskrevet fra sykehuset og gitt ut av legen din til å gjøre det. Mange sykehus og fysioterapi kontorer tilbyr slike programmer som vanligvis er dekket av helseforsikring planer.

Begynn på lav intensitet, og deretter videre gradvis. Går på en tredemølle eller riding en stasjonær sykkel er mest vanlig i begynnelsen.

Øk varigheten gradvis. Hvis målet ditt er å gjøre 30 minutter med kardiovaskulær trening deretter starte med 15 minutter og gradvis øke til 30 minutter.

Overvåk pulsen før, under og etter en treningsøkt. Hvis du er i et hjerterehabiliteringsprogram et team av sykepleiere vil overvåke dette for deg. Hvis du trener på egen hånd, følg leger anbefaling for hjertefrekvensparametere.

Fortsett med fase III cardiac rehabilitering, når du har fullført fase II, og du har fullt restituert fra kirurgi, som er en mer selvstendig program uten strenge retningslinjer overvåking.

Bruk komfortable klær og tennissko når du trener slik at du ikke føler deg begrenset på noen måte eller forårsake skade.

Hint

 • Øvelse 30 minutter daglig for å holde seg friske og for å gjøre det til en vane.
 • Spør din lege om hjerterehabiliteringsprogrammer i ditt område.
 • Slutte å trene hvis du føler deg svak eller svimmel.
 • Slutte å trene hvis du føler brystsmerter, kortpustethet, eller pulsen er for høy.
 • Hvis du ikke deltar i et formelt program sørge for at legen vet at du begynner et treningsprogram på egen hånd. Be om retningslinjer og anbefalinger.

Hva kan man forvente etter Bypass & Valve Erstatning på Your Heart

Hva kan man forvente etter Bypass & Valve Erstatning på Your Heart


Etter å ha et hjerte bypass og ventil erstatning kirurgi, vil pasientene få en liste med instruksjoner om hvordan du kan ta vare på snittet, fysiske begrensninger, smertebehandling og medisiner. Det er viktig at pasienter følger sine legers instruksjoner for å ha en trygg og smittefri utvinning.

Etter kirurgi

Etter operasjonen er pasienten flyttet inn intensivavdelingen. Når legen mener pasienten er stabil og puste på egen hånd, blir de tatt ut av intensivavdelingen og flyttet til en annen del av sykehuset. Pasienter blir nøye overvåket og vurdert gjennom en rekke tester. De har lov til å gå hjem når de er fysisk i stand til å bevege seg på egen hånd og deres vitals er gjennomgående stabil.

Fysisk aktivitet

For de første seks til åtte uker etter kommer hjem, bør pasienter ikke løfte noe tyngre enn 10 pounds å unngå å rive de interne sting. Lys bevegelse er oppmuntret, men klatring trinn, heve armene over hodet eller trening frarådes å unngå unødig belastning på healing hjertet.

Snittet Care

Snittet området ligger i midten av brystet. Det er viktig å alltid holde snittet rent og tørt for å unngå åpning eller infisere den. Bruk kun såpe og vann for å rengjøre, og ikke skrubb snittet området fordi stingene vil trekke ut. Med mindre foreskrevet av fastlegen, må du ikke bruke salver eller kremer på snittet.

Bading

Dusjer bør ikke ta mer enn 10 minutter, og dusjen spray bør ikke berøre snittet området fordi stingene kan komme ut. Hold deg unna ekstreme vanntemperaturer for å unngå hjerte svingninger, noe som kan føre til besvimelse.

Smerte

Pasienter bør forvente noen innsnitt ubehag, spesielt under bevegelse. Som det helbreder, vil snittet klø. Legen vil gi pasienten noen milde smertestillende midler, men ta kontakt med lege hvis pasienten får brystsmerter eller press.

Medisiner

Ikke ta noen medisiner med mindre legen har godkjent dem. Noen pasienter vil ikke lenger trenger medisiner de ble tatt før operasjonen, men sørg for å spørre legen før du stopper dem. Ikke ta noen over-the-counter medisiner eller kosttilskudd uten lege tillatelse. Noen kosttilskudd og over-the-counter narkotika kan samhandle med foreskrevet medisiner negativt.

Hvordan man skal håndtere en Cranky Husband etter Heart Surgery

Hvordan man skal håndtere en Cranky Husband etter Heart Surgery


Det er ikke overraskende at noen, men ikke alle, hjertepostoperative pasienter viser endringer i humør og atferd. Ifølge simpleheart.org mange av de problemene som oppstår etter hjertekirurgi kan ikke bli gjenkjent og diskutert. Arrangementet (kanskje et hjerteinfarkt) og operasjonen ofte avlede oppmerksomheten fra de mer mindre, men likevel ubehagelige, postoperative problemer, for eksempel brystbenet smerter, forstoppelse og tretthet. I tillegg pasienten har hatt en livstruende sykdom, og vil trolig bli skremt og med sint. Alt dette frustrasjon og frykt kan manifestere seg i å bli irritabel og urimelig overfor ektefeller og omsorgspersoner.

Bruksanvisning

•  Oppmuntre din mann til å følge rådet til hjertespesialister så tett som mulig. Dette vil trolig innebære trening, kosthold og endringer i livsstil. Hjelpe så mye som du kan, for eksempel, bli med ham på en daglig tur (hvis han vil at du skal), og lære noen sunne oppskrifter. Men ikke krysse linjen og ta over hans utvinning. Hvis han styrer sin egen utvinning, vil dette hjelpe ham psykisk så vel som fysisk.

Forvent noen adferdsendringer og litt frustrasjon, men ikke trå på eggeskall. Dette vil bare forsterke uakseptabel oppførsel. Ikke komme inn i et mønster av kranglet. Velg et tidspunkt når ting er rolig og gikk bra, og diskutere hvordan det gjør du føler når han glefser etter deg. Det er viktig å stoppe denne situasjonen i forverret.

Oppmuntre din mann til å bli et hjerterehabiliteringsprogram. Bortsett fra de fysiske fordelene, vil møte og snakke med andre postoperative hjertepasienter være svært nyttig. Foreslå morsomme ting som dere begge kan gjøre sammen, eller ser frem til å gjøre. Dette kan være en kort pause eller bare en tur til teateret.

Diskuter andre underliggende bekymringer som kan legge til din manns stresset; men gjør dette følsomt. Han kan være bekymret for hans fremtid på jobb eller økonomi. Godta støtte fra andre. Innse at du ikke kan være alt for mannen din. Du må kanskje oppmuntre ham til å tilbringe tid med en mannlig slektning eller venn, som vil være mer objektiv - dette litt avstand kan fjerne presset på ham.

Tips og advarsler

 • Innse at du også har vært gjennom en vanskelig tid. Ta deg tid og møte en venn for kaffe, eller gå for en øvelse eller yoga klasse ukentlig.