Digidexo.com

osteom hypofyse

Symptomer på hypofyse Problemer i en Teen Boy

Symptomer på hypofyse Problemer i en Teen Boy


Hormoner styrer starten av puberteten, prosessen som flytter barna inn i seksuell modenhet. De blir styrt av hypofysen, en liten organ i bunnen av hjernen som er en del av det endokrine systemet. Når prosessen med puberteten er forsinket eller avbrutt, vil en tenåring gutt viser symptomer som krever medisinsk vurdering av hypofysen fungerer.

Mangel på vekst

En mannlig tenåring som er ikke å ha en ungdom vekst sprute og hvis sex organer er ikke å bli moden stiller en mangel på veksthormon. Årsaken kan være hypofyse dvergvekst, en av flere typer av dvergvekst, resultatet av for lite sekresjon av veksthormon eller mangel på respons. Mindre vanlig, kan hypofysen dvergvekst være forårsaket av trauma, slik som et fall eller ved en godartet svulst hypofysen. Disse svulstene er ganske vanlig og sjelden føre til problemer hvis de ikke forstyrrer hormon funksjon.

Sekundære kjønnskarakteristika

Sekundært kjønnskarakteristikum inkluderer muskelvekst, utseende av kropp og ansiktshår og utvidelse av strupehodet, forårsaker mannsstemmer for å utdype. En tenåring som ikke ser disse utviklings skiltene bør undersøkes.

Giantism

Et overskudd av veksthormon sekresjon i en tenåringsgutt vanligvis er forårsaket av en godartet svulst kalles et adenom. Hvis venstre ubehandlet, er resultatet giantism, bokstavelig talt overdimensjonert høyde. En av de mest kjente tilfeller i den medisinske litteraturen er en mann hvis fødsel høyde og vekt var normal, men han vokste til 8 meter, 11 inches før han døde i en alder av 22.

Akromegali

Hvis en tenåring allerede har gått gjennom puberteten og vekstplater på endene av hans ben har stengt, kan mye veksthormon sekresjon føre akromegali. I tillegg til uvanlig tallness, inkluderer symptomer utvidelse av føtter, hender, nese, lepper og kjeve, forårsaker noen deformasjon av utseende. Andre symptomer er svette, kroppslukt, leddsmerter, heshet og fortykkelse av huden. Egnet behandling kan stanse prosessen.

Thyroid Issues

En forstyrrelse av thyroid-stimulerende hormon (TSH), som er ansvarlig for metabolismen, kan være forårsaket av et hypofyse problem. Symptomene varierer. En tenåring som alltid er trøtt, har gått opp i vekt, mistet noe hår, kan ikke tolerere kulde og er generelt irritabel kan ha for lite TSH, mens en tenåring som ikke får sove, er hyperaktiv, engstelig, og noen ganger i en mental tåke viser symptomer på for mye TSH. Hormonbehandling kan være nødvendig.

Uspesifikke symptomer

Hypofysen problemer kan også føre til en rekke uspesifikke symptomer, inkludert hodepine, oppkast, synsproblemer, intens sult eller vekttap.

Forholdet mellom hypofyse og binyrene

Hypofysen i bunnen av hjernen og binyrene på toppen av nyrene er viktige deler av det endokrine system som arbeider hånd-i-hånd. De regulerer funksjoner i kroppen, blant annet stoffskiftet, utslippet av adrenalin og seksuell utvikling.

Rollen til hypofysen

Hypofysen kalles det endokrine systemet "master kontroll kjertel" fordi den regulerer aktiviteten til andre kjertler i kroppen, inkludert binyrene.

Binyrene Stimulering

Hypofysen utgivelser Corticotrophin hormoner. Disse stimulerer binyrene til å produsere kortikosteroidhormoner. Disse kontrollerer hvordan kroppen behandler fett, proteiner og karbohydrater. De kan også bidra til å holde immunforsvaret fungerer.

Andre binyre Funksjoner

Andre binyrene funksjoner inkluderer slippe adrenalin eller adrenalin, i stressende situasjoner. De samme kjertler roe kroppen ned etter et adrenalinrush ved å frigjøre noradrenalin, eller noradrenalin.

Mulige problemer

En hypofysetumor kan føre til at hypofysen produserer for mye corticoptophin, hormon som stimulerer binyrene. Resultatet kan være overvekt, hemmet vekst eller bremset seksuell utvikling. En hypofysen svulst kan også føre til Addisons sykdom. Med Addisons, benekter hypofysen hormon ubalanse binyrene 'evne til å produsere riktig nivå av hormoner.

Effekter

Den samme delen av hypofysen som påvirker binyrene produserer også hormoner som stimulerer veksthormoner, follikkelstimulerende hormoner, og luteiniserende hormoner for eggstokkene og testiklene. Hypofysen kan også binyrene til å skille ut østrogen og testosteron.

Andre effekter

Binyrene produsere hormon aldosteron, som er viktig for å opprettholde en sunn blodvolum og blodtrykk.

Hvordan diagnostisere hypofyse Diabetes insipidus

Hypofysen diabetes insipidus (DI), også kalt sentrale eller nevrogen DI, er en tilstand der hypofysen har blitt skadet på noen måte, og kroppen din avtaler kan ikke regulere hvordan med væsker. Vann som normalt ville bo i kroppen utskilles gjennom urinering - en mye høyere effekt av vannlating enn normalt. Personer som har hypofysen DI er ofte veldig tørst, kan miste vekt enkelt på grunn av overdreven vannlating, og kan få opp flere ganger i natt for å bruke badet. En rekke diagnostiske tester kan bli brukt for å identifisere diabetes insipidus.

Hvordan diagnostisere hypofyse Diabetes insipidus

•  Hold en journal av dine symptomer hvis du har brukt på badet mer enn vanlig. Posten når du sist drakk væske, hvor mye du drakk og når du urinerte. Ta med notatene til legen din slik at han kan sammenligne dem til sin diagnostisk testing.

Send til en urinalysis test som det første skrittet mot å diagnostisere sentral diabetes insipidus. Personer som har DI tendens til å produsere urin som har forholdsmessig mer vann enn avfallsprodukter. Testing av urin for å bestemme dens konsentrasjon kan føre til en bekreftelse på DI.

Ta en vannmangel test i et forsøk på å diagnostisere hypofysen DI. Ikke drikk noe i to til tre timer før testen. Legen din vil måle hvor mye urin du produserer, hvor mye du veier, og måle hormoner som finnes i kroppen din, prøver å knytte funnene til forhold som tilsier at du kan ha DI.

gjennomgå en MR (magnetisk resonans) av hjernen slik at din hypofysen aktivitet vil bli avslørt. Denne typen test vil vise om du har en betennelse eller annen hypofysen lidelse som forstyrrer hormon lagring, en av de vanligste årsakene til nevrogen diabetes insipidus.

Finn ut om du har en type DI som går i familier ved å gjennomgå genetisk testing. Enkle blodprøver, sammen med familien din medisinske historie, kan føre til en diagnose av arvelige former av hypofysen DI.

Hypofyse svulst og graviditet

Hypofyse svulst og graviditet


Svulster i hypofysen påvirker kvinner oftere enn menn, og i løpet av svangerskapet, bør det utvises ekstra forsiktighet for å behandle disse svulstene og deres symptomer. Forstå symptomer og behandlingsalternativene er første skritt mot en sikker måte å behandle din hypofysetumor under svangerskapet. I tillegg forstørrer hypofysen under svangerskapet, så symptomene kan vedvare eller bli verre.

Identifikasjon

Prolactinoma --- den vanligste typen av hypofysetumor --- er forårsaket av for mye prolaktin i blodet eller ved trykket av tumor på omgivende vev. Hormonet prolaktin er hormonet ansvarlig for å produsere morsmelk i en gravide og ammende kvinner.

Små, godartede svulster i hypofysen er vanlig blant allmennheten, i henhold til de nasjonale Endokrine og metabolske sykdommer Information Services. Men symptomatisk prolactinomas er relativt uvanlig, og de forekommer oftere hos kvinner. Selv om årsakene er ukjent, disse svulstene er vanligvis ikke genetisk.

Effekter

Når hypofysen blir for stor, kan symptomer som hodepine og synsforstyrrelser. Høye nivåer av prolaktin kan påvirke fruktbarhet og menstruasjon. I tillegg kan ikke-gravide eller barselkvinner produsere morsmelk. Kvinner med svulster i hypofysen kan oppleve tap av libido og vaginal tørrhet.

Behandling under graviditeten

National endokrine og metabolske sykdommer Informasjon tjenester anbefaler diskutere behandlingsalternativer med legen din før du blir gravid. Hun kan be om en MR-undersøkelse for å vurdere størrelsen på svulsten og en synsundersøkelse for å måle synsfelt.

I en normal graviditet, forstørrer hypofysen og prolaktin produksjonen øker, slik at kvinner som lider av prolactinoma kan oppleve denne veksten enda mer. Mindre enn 3 prosent av berørte gravide kvinner med svulster i hypofysen vil oppleve symptomer på tumorvekst, for eksempel hodepine og tåkesyn. Hos gravide kvinner med store prolactinomas --- svulster i hypofysen --- risiko for symptomatisk tumorvekst er om lag 30 prosent.

Medisiner

Den medisiner bromokriptin og kabergolin brukes behandle svulster i hypofysen. Tidlig i svangerskapet, er både medisiner fortsatt ansett som trygt; imidlertid ikke blitt etablert sikkerhet gjennom hele svangerskapet. Bromocriptine har en lengre registrering av sikkerhet tidlig i svangerskapet, så når du prøver gravid, bør du vurdere å bruke bromokriptin stedet for kabergolin.

Betraktninger

Gjennom hele svangerskapet, kan du forvente å se en endokrinolog hver to måneder til asses tumorvekst. Kontakt din endokrinolog hvis du utvikler symptomer på tumorvekst, for eksempel hodepine, synsforstyrrelser, kvalme, oppkast, overdreven tørste eller urinering eller ekstrem apati. Medisiner kan ha for å bli gjeninnsatt og ytterligere behandling kan være nødvendig hvis det oppstår symptomer og vedvarer i svangerskapet.

Hvordan løse hypofyse Cyste kirurgi

Hypofysen eller hypofysen er en kjertel som skiller ut en rekke hormoner. Det ligger i hjernen og inndelt i fremre, middels, og bakre fliker. Kirurgi kan omfatte faktiske fjerning av hele hypofysen kalt hypofysektomi eller fjerning av cysten på kjertelen. Forstå effekten av kirurgi og følge noen enkle trinn kan hjelpe deg å gjenopprette fra hypofysen cyste kirurgi.

Bruksanvisning

•  Hold hodet på senga forhøyet. Regelen av tyngdekraften skal anvendes for å fremme drenering fra operasjonsstedet i minst to uker etter operasjonen. Det avlaster hjernen fra press og hindrer ansamling av væske i kraniet.

Unngå en valsalva manøver. Dette er når du puster ut med makt, som ofte gjøres i løpet av avføring og anstrengelse. Dette øker intrakranielt trykk. Konstant økning i trykket kan skade hjernen og føre til permanent skade. Blåser nesen bør også unngås av samme grunn. Det kan også føre til mulig lekkasje av hjerne innholdet hvis transsphenoidal (gjennom nesen) hypofysektomi ble utført.

Mål urin utgang. Operasjonen kan hindre en antidiuretisk hormon som kalles vasopressin som skilles ut av bakre del av hypofysen, som resulterer i overdreven vannlating. Denne tilstanden kalles diabetes insipidus. Urinmengde kan nå en liter i løpet av to timer. Du kan lide av dehydrering og organsvikt hvis ubehandlet grunnet redusere blodplasmavolumet. Hvis diabetes insipidus oppstår, ta en syntetisk vasopressin erstatning som foreskrevet av legen din.

Ta nødvendige hormon erstatninger. Hvis hypofysen er fullstendig fjernet, er det nødvendig å ha en hormonerstatningsterapi for livet. Sitt fravær endrer mange kroppens systemer. Menstruasjon opphører og infertilitet kan oppstå hvis total eller nesten total fjerning av hypofysen er utført. Barn er i tillegg gitt veksthormoner for å fortsette med sin vekst frem til puberteten. I diabetes insipidus, er levetiden inntak av vasopressin indikert. Legen din vil diskutere replacement therapy, sammen med sine potensielle bivirkninger, med deg før operasjonen.

Årsaker til høyt kortisolnivå

Kortisol, et hormon som genereres av binyrene, gir en stor effekt. Det bidrar til å holde blodtrykket i sjakk, kontrollere insulinfrigjøringen og glukosemetabolisme, håndtere stress på kroppen, og det er en styrke å regne med når det kommer til vår immuno-helse. Ingen liten rart da at American Medical Association rapporterer at høye kortisolnivåer er ansvarlig for mer enn 80 ødeleggende sykdommer, inkludert Cushings syndrom. De med høye kortisolnivåer ofte vise overskytende pounds rundt midten, en "eple form." Minne kan bli svekket, tretthet er vanlig, og over tid, kan disse høye nivåer skade ens immunitet, gjør ens bein skjør og føre til hjertesykdom og andre farlige forhold. Dens årsaker er mange, noe som gjør riktig identifikasjon av kilden til denne tilstanden desto viktigere så kan man da få riktig løpet av terapi og behandling.

Stress

Du kan ikke snakke om høye kortisolnivåer uten å snakke om stress. Kortisol er faktisk produsert som en måte å hjelpe kroppen reagerer på både fysisk og følelsesmessig stress. For å produsere kortisol nivåer som er høy nok til å være av interesse, må kroppen være under langvarig stress for noen tid. Selvfølgelig vet vi stress kan ta en toll på helsen vår, men fra en kortisol perspektiv, kan det faktisk svekke kroppens evne til å forsvare seg mot infeksjoner og til å utnytte våre fett og sukker til energi.

Hypertyreose

Som navnet antyder, svekker denne tilstanden funksjon av skjoldbrusk, der skjoldbruskkjertelen gjør hormon, tyroksin, i overkant av hva det burde. Resultatet: Det er som kroppen arbeider i over-tid. Hjertefrekvensen øker, de med det lider av søvnløshet, raske vekttap og svakhet.

Hypofyse dysfunksjon

Hypofysen fungerer som leder av det endokrine systemet, kontrollere hvor mye av et hormon skilles. Ting kan gå galt. For det første kan en godartet svulst, kalt en adenom, og resultere i sin tur stimulerer over-produksjon av kortisol i blodet. Hvis du har denne type svulst, oddsen er du en kvinne, som kvinner er fem ganger mer sannsynlig enn menn for å utvikle denne tilstanden. På den annen side, tumorer som er lokalisert utenfor hypofysen, de som er ektopisk i naturen, er det mer sannsynlig å plage menn enn hos kvinner. I motsetning til et adenom, kan disse svulstene være kreft.

Adrenal Feil

Binyrene, som ligger på toppen av nyrene, er faktisk ansvarlig for å hjelpe kroppen håndtere stress gjennom utgivelsen av hormoner, hovedsakelig kortisol og adrenalin. Det er to primære måter binyrene kan gå haywire: Gjennom en binyre svulst eller en adrenal kreft. Det første alternativet er den vanligste og ber en økning av kortisol i blodet. Adrenal kreft føre til mer uttalt og rask økning i hormonnivået.

Graviditet

Som stress skyter opp, nivåene av kortisol skyte opp. Og kroppen gjennomgår store påkjenninger under graviditet. Forskere har funnet ut at i de siste tre månedene av svangerskapet, kortisol nivåene øker dramatisk.

Fysisk aktivitet

Fysisk form er bra for oss, men det kan også føre til at noen oversett konsekvenser. Som idrettsutøvere begynner å trappe opp sin kjørelengde og deres arbeid-outs, er produksjonen av kortisol også trappet opp. Det er antatt at dette er kroppens reaksjon på å takle stress som er plassert på kroppen til en utøver som er høyt utdannet. Omvendt, har mentale og følelsesmessige utmattelse også vært kjent for å stimulere over-produksjon av kortisol i blodet. Det er av denne grunn at mange med panikklidelse og depresjon er også kjent for å ha høye nivåer.

Medisiner

Hvis du er diagnostisert med høye nivåer av kortisol, er det ikke alltid grunn til bekymring. Noen medisiner, inkludert p-piller, er godt dokumentert å ha innvirkning på kortisolnivå. Hydrocortison, en syntetisk form av kortisol, kan også påvirke ens nivåer, samt spironalactone, et stoff som har mange bruksområder inkluderer behandling av mannlig mønster skallethet og akne.

Cushings sykdom hos voksne

Cushings sykdom hos voksne


Cushings sykdom, en av flere lidelser mer grovt kategoriseres som Cushings syndrom, utvikler hos voksne når kroppen produserer for mye av hormonet kortisol på grunn av utvekster på hypofysen. Kortisol spiller viktige roller i å regulere immunforsvaret, holde det kardiovaskulære systemet drift og metabolizing mat. Dreven konsentrasjoner av kortisol i ens blodet kan føre til alvorlige problemer. Ubehandlet Cushings sykdom kan være dødelig, som kan forlate underliggende årsaker til Cushings ubehandlet.

Hvem får Cushings sykdom

Cushings sykdom utvikler seg vanligvis i mennesker i alderen 25 og 50. Kvinner som også lider av dårlig kontrollert type 2 diabetes, fedme og høyt blodtrykk har størst risiko for å utvikle noen form for Cushings syndrom. I tillegg til Cushings sykdom forårsaket av hypofyse-kjertelen problemer, Cushings kan resultere fra overforbruk av kortikosteroider, kreftsvulster på binyrene og veksten av tumorer som skiller ut kortisol hvor som helst i legemet.

Årsaker

Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre lidelser, utgjør Cushings sykdom den nest vanligste formen for Cushings syndrom. Det overveldende flertall av Cushings sykdom tilfeller utvikle seg når en adenom eller en cancerous svulst skjemaer på en pasients hypofysen. Adenomer, som er godartede svulster, forekommer oftere enn kreftsvulster. Et lite antall pasienter som utvikler svulster i hypofysen kan ha en genetisk abnormitet som predisponerer dem til en form for kreft som kalles multippel endokrin neoplasi type 1 som forårsaker svulster å danne på hypofysen og andre hormon-sekresjon kjertler.

Symptomer

En lang liste med Cushings syndrom symptomer omtalt i et faktaark forberedt på Medline Plus inneholder en oppblåst mage, tynne armer og ben, akne, hudinfeksjoner, uregelmessig fett deponering, impotens, opphør av menstruasjon, måneansikt (hevelse i ansiktet), lett blåmerker og røde eller lilla klatter på huden, svakhet, skjelettsmerter, utilsiktet vektøkning, tap av muskelmasse og høyt blodtrykk.

Behandlinger

Leger kan foreskrive ketokonazol (f.eks Nizoral fra Ortho McNeil Janssen), mitotane (Lysodren fra Bristol-Myers Squibb) eller metyrapone (Metopirone fra Novartis) alene eller i kombinasjon for å senke pasientens kortisol konsentrasjon. Adenomer eller kreftsvulster som forårsaker Cushings sykdom krever kirurgisk fjerning, og noen ganger stråling behandlinger. Operasjoner kan måtte utføres mer enn én gang for å fjerne vekster, og pasienter kan også bli nødt til å motta kurs av kjemoterapi narkotika. Paradoksalt nok, etter hypofysen kirurgi, kan pasienten trenger å motta injeksjoner av hydrokortison for å sikre riktig metabolske, immun og kardiovaskulær funksjon.

Prognose

Personer med ubehandlet Cushings sykdom eller ukontrollerte kortisolkonsentrasjoner kan utvikle nye eller forverret diabetes, benbrudd, nyrestein og høyt blodtrykk. Kreftsvulster som gir opphav til Cushings sykdom kan ofte drepe pasienter innen fem år hvis det ikke fjernes og bestrålt. Imidlertid er Cushings sykdom de herdbare form av Cushings syndrom hos voksne. Den har en 80 prosent rente kur når hypofysen kirurgi for å fjerne et adenom eller en kreftsvulst er utført av en meget erfaren spesialist.

Support

Pasienter og deres familie kan finne informasjon og ressurser gjennom Cushings Support & Research Foundation. Et nettsted som er anbefalt av National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer som et sted å begynne å lete etter informasjon om Cushings sykdom relaterte behandlinger er nettstedet vedlikeholdes av hypofyse Network Associates.

Hva er binyrene lidelse?

De menneskelige binyrene er ansvarlig for mange funksjoner, blant annet å opprettholde forbrenningen og graviditet og kontroll med kjønnsmodning hos barn. Når noe går galt i binyrene selv eller i en del av kroppen som påvirker binyrene, da binyrene lidelser oppstår. Noen eksempler på disse binyrene lidelser er sykdommer som Cushings syndrom og medfødt adrenal hyperplasi.

Funksjon

Binyrene kan finnes på toppen av begge nyrer hos en person. De er formet som en trekant, og er omtrent en tomme høy og tre inches lang. Den indre del av binyrene kjent som binyremargen utskiller hormoner, med adrenalin være en, som har en effekt på slike kroppsfunksjoner som hjertefrekvens, svette, og blodtrykk. De ytre delene av binyrene produserer hormoner som omhandler fett, proteiner og karbohydrater. Mannlige kjønnshormoner og stoffer som styrer salt og kalium nivåene er også utskilt fra denne binyrebarken.

Effekter

Binyrene lidelser skje noen ganger når den delen av den menneskelige hjerne kalles hypothalamus er ikke i stand til å produsere hormoner som blir brukt til å styre binyrene. Hypofysen er også ansvarlig for en slik hormonproduksjon, og hvis de ikke fungerer som de skal da binyrene lidelser kan føre til. Troubles inne binyrene som infeksjon eller sykdom bidrar også til lidelser, med produksjon av hormoner i for høye eller lave mengder den viktigste faktoren.

Betydning

En adrenal lidelse er Cushings syndrom, som forekommer hovedsakelig hos voksne mellom 25 og 50. Det er vanligvis utfelt av binyrene som produserer for mye kortisol, et hormon som styrer stress. Tumorer i hypofyse region ofte føre dette noe som resulterer i overproduksjon av Cushings syndrom. Sykdommen er preget av slike symptomer som fedme, diabetes, sterk hår på kroppen, tretthet, hypertensjon og sammen med eventuelle seksuelle problemer.

Funksjoner

Medfødt adrenal hyperplasi er en binyre lidelse som er genetisk opprinnelse. Kroppen kan ikke produsere nok kortisol og gjør for mye av et hormon som kalles androgen. Symptomene på medfødte adrenal hyperplasia inkluderer kortpustethet, kviser, uregelmessig menstruasjon hos kvinner, ansiktshår hos kvinner, og i alvorlige tilfeller dehydrering, lavt blodsukker og lavt blodtrykk. Det kan også oppstå problemer med å ha et høyt nok nivå av salt i kroppen, og godartede eller ufarlige tumorer hos menn.

Typer

Det er andre binyrene lidelser som er mye sjeldnere enn disse. De omfatter kreft i binyrene, som oppstår i bare to av en million mennesker. Pheochromocytoma er en sykdom som involverer dannelsen av en tumor i medulla del av hjernen som fører til høyt blodtrykk, med 800 tilfeller rapportert årlig i USA. En tilstand som kalles hyperaldosteronisme er ganske sjelden og rammer kvinner i aldersgruppen mellom 30 og 50, med hypertensjon kommer om på grunn av for mye av et hormon som styrer natrium og kalium nivåene i kroppen.

Hvordan å behandle mannlig Hypogonadisme

Hvordan å behandle mannlig Hypogonadisme


Male hypogonadisme oppstår når testosteron ikke produseres i kroppen etter behov. Det er to forskjellige typer av hypogonadisme, primær og sekundær. Primær oppstår hvis det er et problem med testiklene og sekundære kan være et resultat av en hypofysen problem. Årsaker til hypogonadisme inkluderer genetiske lidelser, infeksjoner som kusma og skader på testiklene eller hypofysen fra skader eller kreftformer behandlinger som strålebehandling. Les videre for å lære hvordan å behandle mannlig hypogonadisme.

Hvordan å behandle mannlig Hypogonadisme

1 spot symptomer. Hypogonadisme kan være tilstede ved fødselen eller utvikle seg på et senere tidspunkt. Symptomene kan variere avhengig av debutalder. Symptomer kan inkludere, underutviklede mannlige kjønnsorganer, en økning i kroppsfett, mangel på muskelmasse, utvikling av bryster og infertilitet.

Se en endokrinolog. En lege som er spesialist i hormonelle forstyrrelser vil kunne vurdere symptomer og bestille de nødvendige tester for å bekrefte en diagnose av hypogonadisme. Tester bestilt vil omfatte blod arbeid for å finne ut hormonnivået, genetiske studier og avhengig av alderen på den mannlige en sædanalyse kan bestilles.

Ta hormoner. Den vanlige hormon foreskrevet er testosteron. Det kan hjelpe med sekundære mannlige egenskaper som øker muskelmasse, dypere stemme og ansiktshår vekst. Det kan også forbedre sexlysten. Testosteron kan bli tatt i form av en gel, et plaster, som en injeksjon eller oralt.

Få kirurgi. Hvis årsaken til hypogonadisme er fra en hypofyse tumor deretter operasjonen vil være nødvendig for å fjerne svulsten. Andre behandlinger kan være nødvendig slik som strålebehandling. Hvis skade ble gjort til hypofysen ekstra hormonbehandling kan være indisert.

søke behandling for infertilitet etter behov. Assistert befruktning er tilgjengelig som kan hjelpe en mann med hypogonadisme. En fruktbarhet spesialist vil være i stand til å vurdere din situasjon og bestemme på en hensiktsmessig behandling. Behandlingen er også tilgjengelig for erektil dysfunksjon. Snakk med legen din om behandlingsalternativer.

Vær oppmerksom på de følelsesmessige problemer som kan stå overfor en mann som har hypogonadisme. Avhengig av alder av den mannlige han kan stå overfor erting på skolen hvis puberteten ikke har startet. Voksne hanner kan mangle selvtillit og føler annerledes. Snakk med legen din om rådgivning og støttegrupper for å bidra til å håndtere følelsesmessige problemer.

Hvordan virker det kardiovaskulære systemet Arbeid med det endokrine systemet?

Innledning

Det kardiovaskulære systemet består av hjertet og blodårene, fra de største vener og arterier ned til de minste kapillærene. Det sirkulerer også hormoner som er utgitt av det endokrine systemet - et system av kjertler - i hele kroppen. Hormoner funksjon ved å produsere deres virkninger bare når de fester seg til et passende mål-reseptoren. Selv om hormoner sirkulere fritt i hele det kardiovaskulære systemet, bortsett fra målet reseptorer, resten av kroppens systemer er i det vesentlige upåvirket av deres tilstedeværelse. Følgende 10 typer kjertler danner det endokrine systemet. Alle utsondre sine hormoner i det kardiovaskulære systemet for øvrig.

Binyrene

De to binyrene er på toppen av nyrene. Hver binyrene har en ytre regionen kalles cortex og en indre en kalt medulla. Medulla utskiller adrenalin inn i blodstrømmen og cortex utskiller steroidhormoner. Adrenalin har effekten av å øke blodtrykket og hjertefrekvensen.

Hypothalamus

Hypothalamus er en del av hjernen som utskiller hormoner som påvirker hypofyse - en annen endokrin kjertel i hjernen - ved å reise gjennom det kardiovaskulære systemet til hypofysen og øve kontroll av hormonelle utslipp ved at pakkboksen.

Eggstokkene

Eggstokkene er kvinnelige kjønnskjertler som ligger nær livmor. De slipper hormoner i blodet som kurs gjennom det kardiovaskulære systemet og føre til utvikling av kvinnelige funksjoner, som brystutvikling, og kontrollere menstruasjonssyklusen og graviditet.

Pancreas

Bukspyttkjertelen er i nærheten av magen og har en slags arbeidsdeling. En del av pankreas er opptatt av fordøyelsen og er ikke endokrine i naturen. Den andre delen har en viktig endokrine funksjon siden den utskiller insulin, et hormon som virker gjennom det kardiovaskulære systemet til å senke blodsukkernivåer.

Biskjoldkjertlene

Biskjoldkjertlene er små og er fire i antall. De er vanligvis plassert på skjoldbruskkjertelen og påvirker det kardiovaskulære systemet ved å kontrollere kalsiumnivå i blodet.

Pinealkjertelen

Pinealkjertelen er i den midtre delen av hjernen og er kanskje mest kjent for å produsere melatonin, et hormon involvert i telefon og søvnsykluser. Hjernen for øvrig har en funksjon kjent som blod-hjerne-barrieren. Denne barrierefunksjoner ved å begrense visse kjemikalier og mikrober kommer inn i hjernen gjennom det kardiovaskulære systemet samtidig som essensielle stoffer som oksygen gjennom. Merkelig, pinealkjertelen - er ikke underlagt denne barrieren - om ligger i hjernen.

Hypofysen

Hypofysen er omtrent en ert størrelse kjertel nær hjernens base og er tungt involvert i å kommunisere med, og kontrollerende, andre endokrine kjertler i hele det kardiovaskulære systemet. Det er fremre og bakre lapper til hypofysen og - som med bukspyttkjertelen og binyrene - det er en arbeidsdeling. Hver lapp produserer et annet sett av hormoner. Gjennom hormonelle reseptorer mål og slippes ut i det kardiovaskulære systemet, regulerer hypothalamus hormoner som produseres av et av de slimdannende fliker.

Testikler

Testiklene er paret mannlige kjønnskjertler som ligger i lysken. De produserer i hovedsak testosteron, et hormon som sirkulerer i kardiovaskulære systemet og styrer utvikling og regulering av mannlige egenskaper.

Thymus

Den thymus er i brystet, og utøver sin innflytelse på legemet ved regulering av immunsystemet. Visse lymfocytter (hvite blodlegemer) kommer i thymus gjennom det kardiovaskulære systemet. Her de modnes og blir T-celler som sirkulerer gjennom det kardiovaskulære systemet og formidler immunitet.

Skjoldbruskkjertelen

Skjoldbruskkjertelen skiller ut hormoner i det kardiovaskulære systemet som har et bredt spekter av funksjoner, inkludert innflytelse over metabolismen, bein vekst, nervesystemet utvikling, reproduktive prosesser, fordøyelse og det kardiovaskulære systemet i seg selv ved å påvirke hjerterytmen og blodtrykket.

Årsaker til Adrenal Fatigue

Binyretretthet er også kalt binyrebarkinsuffisiens, som er medisinsk kjent som Addisons sykdom. Symptomene på binyretretthet inkluderer fordøyelsesproblemer, muskelsvakhet og generell tretthet, og kan være forårsaket av visse typer psykiske problemer, hormonelle lidelser og sykdommer i binyrene. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic og National endokrine og metabolske sykdommer Information Service om årsakene til binyretretthet.

Depresjon

Klinisk depresjon kan føre til ubalanser av hormoner i hjernen, særlig serotonin, som kan føre til at binyrene til å overreagere til ubalanse og bli trett.

Stress

Kronisk følelsesmessig eller fysisk stress kan føre til at binyrene til å bli overarbeidet fra å produsere store mengder cortisol, og føre til binyretretthet og insuffisiens.

Medisiner

Syntetiske steroider (kortison, prednison) som brukes til å behandle leddgikt og smerte kan forårsake binyreinsuffisiens hvis du slutter å ta steroider uten nedtrapping ned.

Autoimmune sykdommer

Autoimmune sykdommer som lupus kan føre til at kroppen din til å angripe binyrene, redusere mengden av hormoner binyrene er i stand til å produsere.

Hypofyse

Svulster eller inaktivitet av hypofysen i hjernen kan føre til at binyrene til å produsere tilstrekkelige nivåer av hormoner, noe som resulterer i binyretretthet.

Binyrene Tumor

Kreftsvulster på eller i nærheten binyrene kan bremse deres funksjon, som kan først forårsake symptomer på binyretretthet og kan utvikle seg til en livstruende tilstand.

Tuberkulose

Tuberkulose er en bakteriell infeksjon som kan føre til symptomer på binyretretthet, og kan til slutt ødelegge binyrene.

Virkningene av veksthormoner hos barn

Hypofysen, en ertestor kjertel i bunnen av hjernen, utskiller veksthormonet som forårsaker at et barn å vokse høyere. Da pakkboksen ikke utskiller nok naturlig veksthormon, vil et barn ikke nå normal høyde. Mens barnets kropp vil utvikle seg i riktig forhold, vil han sannsynligvis være kort. Det er andre komplikasjoner fra underproduksjon av veksthormon, særlig beinmasse underutvikling. Stort sett er det de sosiale ulempene ved å være kort som forårsaker noen foreldre til å vurdere bruken av en mann gjort hormon som kalles Human Growth Hormone (HGH) for barnet sitt.

Årsaker til underproduksjon

Unormal utvikling av hypofysen i utero kan forårsake hypopituitarisme, eller veksthormonmangel. Skade på hypofysen av traumer, for eksempel en hodeskade, sykdom eller en svulst kan forårsake et barn til å slutte å vokse med en normal hastighet. Nyresvikt, diabetes, AIDS, Turner syndrom og Prader-Willis syndrom er alle lidelser som kan påvirke hypofysen naturlige funksjon. I noen tilfeller er det ikke kjent årsak.

Diagnose og behandling

Ifølge Human Growth Foundation, et barn som er i samme høyde som barn to eller flere år yngre, eller hvis vekstkurve er unormal, bør vurderes av en lege.
En detaljert historie om hennes vekstmønster fra fødselen, vil noen familiehistorie med sen pubertet sammen med sin medisinske historie evalueres. Et røntgenbilde av hånden og håndleddet, kan pålegges å sammenligne bein utvikling til alder og høyde utvikling. En blodprøve kan utelukke skjoldbruskkjertelen, gastrointestinal eller nyrerelaterte sykdommer som årsak til hennes tregere enn normal vekst.
Under omsorg av en pediatrisk endokrinolog, er HGH administreres over en periode på to til fire år eller inntil barnet har nådd en normal høyde. De to hormoner som oftest gis ved injeksjon, er Somatrem eller somatropin.

Postive effekter

HGH kan hjelpe barn vokse til en normal høyde. Den normale høyde utvalg for menn er 5 fot 7 syv inches til 5 meter 11. For kvinner er det 5 meter 2 til 5 meter 6. Injeksjonene administreres 06:57 ganger i uken. Veksten er vanligvis synlig tydelig etter 3-4 måneders behandling. Veksttakten vanligvis avtar over tid, men barnet vil fortsette å vokse. Foreldre rapporterer ofte en reduksjon i sine barns kroppsfett (et mønster vanligvis sett i normalt utviklings barn) og en økning i appetitt.

Komplikasjoner og bivirkninger

Komplikasjoner av HGH er hodepine, endring i hjerterytmen, ørebetennelser, hørselsproblemer, svimmelhet, synsproblemer og nervøsitet. En lege bør kontaktes så raskt som mulig hvis noen av disse utvikler seg. Sjeldne komplikasjoner som også krever øyeblikkelig legehjelp omfatter smerte eller hevelse på injeksjonsstedet, smerter i hofte eller kne, en slapp, eller kvalme og oppkast.
Vanlige bivirkninger er influensalignende symptomer, forstoppelse, søvnvansker, tap av matlyst, vektøkning og tetthet i brystet.

Effekter på barn med fungerende hypofyse

Høyde oppfattes som en fordel både sosialt og i friidrett, og det er debatt om bruk av HGH til på barn som kan falle på kortere enden av normal høyde rekkevidde.
Det er potensial for alvorlige komplikasjoner. HGH i en menneskekropp allerede produserer nok naturlig veksthormon kan føre til unormal vekst i hjertet, lungene og leveren, åreforkalkning og utvikling av diabetes eller hypertensjon hos ellers friske barn.

Patofysiologi av en hypofysetumor

The University of Maryland Medical Center (UMMC) sier en hypofyse svulst er en unormal vekst i hypofysen, som ligger ved foten av hjernen. Dette er den delen av hjernen som styrer balansen av hormoner. Flertallet av svulster i hypofysen er godartet (noncancerous) og ikke spre seg til andre områder av kroppen. Forskjellige behandlinger er tilgjengelig for svulster i hypofysen og mulig svingninger i hormonnivåer som kan resultere fra disse uregelmessige vekster.

Årsaker

Hypofysen er en liten ert-formet kjertel. Den eksakte årsaken til ukontrollert cellevekst som til slutt skaper en svulst i hypofysen er fortsatt uklart.

The Mayo Clinic sier forskere mener genetikk kan spille en betydelig rolle i utviklingen av disse unormale vekster.

Effekter

Ifølge UMMC hypofysen styrer utslipp av hormoner som kontrollerer livsviktige funksjoner, slik som vekst, reproduksjon og blodtrykk.

Omtrent 75 prosent av svulster i hypofysen frigjør hormoner som inkluderer adrenokortikotropt hormon (ACTH), veksthormon (GH), prolaktin og thyroid-stimulerende hormon (TSH).

Hormonelle problemer

En rekke betingelser kan resultere når en eller flere av disse hormoner blir ubalansert. Mulige lidelser omfatter Cushing syndrom (oppstår når kroppen produserer for mye kortisol), sentral hypotyreose (skjoldbruskkjertelen ikke klarer å produsere nok thyroid hormon) og akromegali (en metabolsk tilstand av for mye veksthormon).

Symptomer

Symptomene forbundet med et hypofyse tumor er begge tilskrives veksten selv samt de hormonelle problemer som det forårsaker.

Symptomer knyttet til press fra svulsten er hodepine, kvalme, oppkast, tretthet, svakhet og mulige beslag. Det kan også være problemer med synet.

Symptomer knyttet til endringer i hormonnivået vil variere avhengig av den spesifikke hormon, men de kan være vektøkning, høyt blodtrykk, uregelmessig hjerterytme og uberegnelig menstruasjonssykluser hos kvinner.

Diagnose

Når diagnostisere en hypofyse svulst legen din kan teste blod og urin som kan oppdage en oversupply eller under-forsyning eller hormoner. Vision tester kan utføres for å se om en hypofyse svulst hindrer synet ditt.

En computertomografi (CT) eller magnetisk resonans imaging (MRI) skanning av hjernen kan hjelpe legen i lokalisering og oppdager på størrelse med en hypofyse svulst.

Behandling

The National Institute of Health (NHI) sier selv hypofysen svulster er vanligvis ikke kreft, kan de utgjøre alvorlige problemer når de gjelder press på nerver og blodårer.

Kirurgi kan være nødvendig, spesielt hvis svulsten er å komprimere de optiske nervene, som kan føre til blindhet. I de fleste tilfeller svulster i hypofysen kan fjernes gjennom nese og bihuler.

Strålebehandling og enkelte medisiner kan hjelpe krympe svulsten. Medisiner inkluderer bromokriptin, kabergolin og pegvisomant.

Hva er årsakene til Cyster på binyrene?

Usett av det blotte øyet, inneholder kroppen binyrene at når fungerer som den skal påvirke en persons fysiske og mentale velvære. Imidlertid skaper en cyste stede ulike komplikasjoner til en persons helse.

Beliggenhet

Binyrene kan bli funnet på den øverste del av hver nyre. Tre arterier levere blodtilførselen til hver kjertel.

Funksjon

Den binyrene primære formål vedrører produksjon av hormoner. De regulerer en persons fysiske eller psykiske respons på stress.

Symptomer

Hvis binyrene gjør tilstrekkelige mengder av hormoner, kan en av de første indikasjonene være trøtthet eller sykdom. Et signal for cyster kan være magesekken og / eller ryggsmerte, blod i urin eller feber.

Årsaker

En cyste i binyrene, skjønt sjelden, kan det danne seg på grunn av en bakteriell infeksjon eller parasitter. Imidlertid utvikler en mer alvorlig årsak som et resultat av et hypofyse svulst som påvirker kroppens hormonproduksjon.

Forebygging / løsning

Når en lege oppdager en cyste, kan han velge å ikke ta det hvis det vises godartet. Behandling avhenger av størrelse og plassering, og kan reguleres med medisiner og regelmessige kontroller hvis kirurgi og stråling er ikke nødvendig.

Advarsel

Neglisjere avtaler med en lege kan forårsake livstruende resultater når medisinen ikke klarer å regulere hormonproduksjonen. Oppsøk lege så snart som mulig med noen tegn på problemer i dette området.

Sekundær Hypogonadisme Treatment

Sekundær Hypogonadisme Treatment


Sekundær hypogonadisme, også kjent som hypogonadotropic hypogonadisme, er en tilstand hvor testiklene eller eggstokkene ikke fungerer riktig på grunn av en feil hypothalamus eller hypofysen. Behandlingen avhenger av kjønn av den enkelte og kommer i en rekke former.

Årsaker

Ifølge National Institute of Health, oppstår tilstanden når hypothalamus, som stimulerer hypofysen til å frigjøre gonadotropinfrigjørende hormoner, unnlater å gjøre det. Dette hindrer at hypofysen fra frigjøre hormoner som er nødvendige for seksuell utvikling. Andre mulige årsaker inkluderer hypofyse, HIV / AIDS og medisiner.

Symptomer

Symptomer på hypogonadisme kan inkludere en tydelig mangel på vanlige tegn på seksuell modenhet, som for eksempel utvikling av ansiktshår, en mangel på en luktesans, testikler som ikke klarer å utvikle og forsinket kjønnsmodning.

Behandling

Ifølge Mayo Clinic, behandling av mannlig hypogonadisme innebærer å erstatte den mannlige hormoner syntetisk, typisk gjennom injeksjon, en gel eller en patch. Ifølge National Institute of Health, kvinner vanligvis får østrogen eller progesteron piller. Hvis som følge av en feil med hypothalamus, kan tabletter inneholdende gonadotropin-frigjørende hormon anvendes.

Behandling Forholdsregler

Alle medisinske behandlinger har potensial for bivirkninger, og du bør diskutere dette med legen din. En potensielt alvorlig bivirkning av gel-basert testosteron er overføring av hormonet til andre via hud-til-kontakt med huden. Dette kan føre til kvinner utvikler mannlige egenskaper så spesiell forsiktighet bør tas.

Effektivitet

Effekten av behandlingen er avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden, og når behandlingen begynner. Ifølge National Institute of Health, hvis begynt tidlig, og hvis den rette hormonbehandling brukes, kan puberteten begynner normalt og barnet vil utvikle seg på en normal alder.

Hva er årsakene til binyre dysfunksjon?

Binyrene er to valnøtt-sized kjertel som sitter på toppen av hver nyre. Selv små, disse kjertlene spille en avgjørende rolle i å gi ut over stress kjemikalier og regulere blodsukkeret, kjønnshormoner, blodtrykk, immun og inflammatorisk respons.

Svulster

Kreft binyrebarken tumorer kalt karsinom, samt tumorer i hypofyse, kan føre til hjernebarken for å overprodusere kortisol. Pheochromocytoma, eller svulst i binyremargen, kan skape et overskudd av adrenalin.

Stress

Kronisk stress fører binyrene til å pumpe ut stresshormoner hele tiden, forårsaker slitasje på binyrene. Dette fører til adrenal dysfunksjon hvori kjertlene ikke kan produsere tilstrekkelige hormoner lenger.

Diet

En diett høy i sukker, enkle karbohydrater, alkohol eller sentralstimulerende stoffer som koffein fører til adrenal dysfunksjon. Disse matvarer føre til at blodsukkeret til pigg. For å regulere glukosenivå, må binyrebarken fremskytende kortisol. Dette fører til binyretretthet over tid.

ACTH

Adrenocorticotropin (ACTH), et hormon som produseres av hypofysen, oppfordrer binyrene til å produsere kortisol. Hvis ACTH produksjon er tilstrekkelig, vil binyrene funksjon er forstyrret.

Forebygging

Ved å spise små måltider som består av komplekse karbohydrater, magre proteiner og masse friske grønnsaker, ved å trene regelmessig og redusere stress, du i stor grad redusere kravene som stilles til binyrene og kan hindre eller reversere adrenal dysfunksjon.

Hva er årsakene til bare 50% testosteron produksjonen i en mannlig?

Hva er årsakene til bare 50% testosteron produksjonen i en mannlig?


Mann hypogonadisme, eller androgen mangel, er en lidelse der kroppen ikke produserer nok testosteron --- hormon som spiller en nøkkelrolle i maskulin vekst og utvikling i puberteten, ifølge Mayo Clinic. Årsakene variere, men tidlig deteksjon er viktig for å forebygge angrep av komplikasjoner, for eksempel osteoporose.

Symptomer

Symptomene signal lavt testosteron varierer og avhenger i stor grad på utbruddet av tilstanden. For eksempel, menn født med tilstanden kan vise kvinnelige kjønnsorganer eller underutviklede mannlige kjønnsorganer, ifølge Mayo Clinic. Hos voksne menn kan hypogonadisme endre visse fysiske egenskaper eller forringe reproduktive evner. Symptomer hos voksne kan inkludere erektil dysfunksjon, en nedgang i kroppshår vekst, utvikling av brystvev, infertilitet, redusert muskelmasse og tap av benmasse. Tilstanden kan også føre til følelsesmessige og mentale endringer, for eksempel depresjon. Noen menn med hypogonadisme opplever symptomer som etterligner de av overgangsalderen hos kvinner, som tretthet, hetetokter og nedsatt sexlyst.

Primær Hypogonadisme

Lavt testosteron hos menn betyr testiklene ikke produserer nok av hormonet. Noen ganger er problemet stammer fra en feilfunksjon innen testiklene. Denne betingelse er ofte referert til som primær hypogonadisme, ifølge Mayo Clinic. En vanlig årsak til primær testikkelsvikt er Klinefelter syndrom, en tilstand som følge av en medfødt misdannelse av kjønnskromosomer, oppstår X og Y. En ekstra X-kromosom hos menn med Klinefelters syndrom, som fører til unormal utvikling av testiklene, noe som også fører til en underproduksjon av testosteron. En annen årsak er den ene eller begge av testiklene ikke synkende ved fødselen.

Andre vanlige årsaker inkluderer en kusma infeksjon i ungdomsårene eller voksen alder, for mye jern i blodet, hypofysen dysfunksjon, skade på testiklene og kreftbehandling som cellegift eller strålebehandling. Som menn alder, det er også en langsom og kontinuerlig reduksjon i testosteron produksjonen, ifølge American Association of Clinical Endokrinologer.

Sekundær Hypogonadisme

Når en mann er diagnostisert med sekundær hypogonadisme, er det fordi testiklene hans er normalt, men fungerer som den skal på grunn av et problem med hypofysen eller hypothalamus, ifølge Mayo Clinic. Årsakene til dette skjemaet inkluderer Kallmann syndrom --- unormal utvikling av hypothalamus, som er den delen av hjernen som styrer utskillelsen av hypofysehormonene --- og avvik i hypofysen som svekke frigjøring av hormoner fra hypofysen til testiklene. Noen ganger tilstanden er forårsaket av en svulster som ligger nær hypofysen.

Andre vanlige årsaker, ifølge medicinenet, inkluderer blodtap, inflammatoriske sykdommer som tuberkulose og sarkoidose, fedme, HIV / AIDS og medisiner som opiat smertestillende medikamenter.

Forebygging

Lavt testosteron er alltid på grunn av svikt i hypothalamus-hypofyse-gonadal aksen, ifølge leger ved Mayo Clinic. Dessverre er mange av de lidelser og sykdommer som påvirker disse organer er genetisk og kan ikke forebygges. Men noen årsaker, slik som fedme og stoffmisbruk, kan forebygges.

Prognose

Evnen til å behandle lavt testosteron avhenger tidlig oppdagelse og søke medisinsk hjelp. Når årsaken er diagnostisert, er testosteronbehandling av et behandlingstilbud tilgjengelig for å reversere symptomer relatert til lave hormonnivåer. Hvis venstre ubehandlet, men advarer Mayo Clinic at osteoporose og muskel tap kan oppstå.

Utvidelse av brystkreft i Male

Utvidelse av brystkreft i Male


Brystutvikling hos menn, gynekomasti, er en tilstand knyttet til hormonell ubalanse. Gutter og menn kan føle intens skam og sosial forlegenhet på grunn av deres bryst størrelse. Gynecomastia kan være symptomatisk for en underliggende sykdom. Visse reseptbelagte medisiner, street narkotika og selv naturlige plante forbindelser som inneholder fytoøstrogener - som finnes i soya, lavendel og tea tree olje - kan fremme atypisk brystutvikling hos menn. Fettsuging eller kirurgi kan lykkes redusere overflødig brystvev.

Når er Forstørrelse av brystene hos menn Normal?

Gynecomastia hos menn er vanlig under utviklingsmessige milepæler. En liten gutt er født med hovne bryster på grunn av eksponering for mors hormoner. Ifølge Ohio State University Medical Center, "Om lag 65 prosent av 14-årige gutter har gynecomastia ... og om lag 90 prosent [av dem] vil ha naturlig regresjon av brystvevet." Hvis tilstanden vedvarer utover puberteten, bør lege konsulteres. Testosteronnivået synker hos menn siste 50 år, og kan forårsake store bryster.

Årsaker til Atypisk brystforstørrelse hos menn

Misbruk av alkohol, steroider eller narkotika - som marihuana og heroin - kan svekke testosteron produksjonen eller syntese og påvirke brystvekst. The Physicians Desk Reference lister gynecomastia som en mulig bivirkning av mange reseptbelagte legemidler, dette Zantac og Xanax. Sykdommer i testikler, hypofyse og lever kan forårsake brystforstørrelse, samt. Ifølge Dr. Jorge Martinez, "Gynecomastia har også vært knyttet til tea tree olje og lavendelolje. Fytoøstrogener, en komponent av soyaprodukter, har østrogen-lignende egenskaper, og i store mengder kan de føre til gynekomasti."

Psykologiske konsekvenser

Gutter eller menn med forstørret brystene kan trekke seg sosialt på grunn av dårlig kroppsbilde. De kan bli hånet eller mobbet for å ha kvinnelige lignende bryster eller "mann-pupper." De kan gruer seksuell kontakt på grunn av frykt for avvisning. Noen gutter kan prøve å kamuflere deres tilstand ved hunching over eller iført posete klær. De kan unngå bading, dusjing eller deltar i en aktivitet som krever dem til å fjerne sine skjorter i offentligheten.

Rådfør deg med en lege eller kirurg

Enhver bekymret for størrelsen av hans brystene mann skal ta kontakt med en indremedisiner eller en endokrinolog for å utelukke underliggende medisinske tilstander. Hvis kirurgi er et alternativ, American Society of plastisk og rekonstruktiv kirurgi kan gi navnet på en bord-sertifisert kirurg. Etter kirurgens medisinske råd om kirurgi og utvinning er den beste muligheten for et sunt resultat. Sykeforsikring ikke typisk dekke fettsuging, mammaplasty, eller laproscopic kirurgi for brystreduksjon formål.

Minimere risikoen for å utvikle Gynecomastia

Holde vekten innenfor en normal rekkevidde. Overskudd av fett er forbundet med høye nivåer av østrogen og kan føre til utvidelse av brystene hos menn. Unngå alkohol og illegale rusmidler. Ikke bruk steroider. Lese sikkerhets faktaark som følger med reseptbelagte medisiner for mulige bivirkninger. Begrens inntak av soyaprodukter, eteriske oljer, eller andre produkter som inneholder fytoøstrogener - som kan endre brystvevet hos menn. Narkotika for mannlig mønster skallethet, slik som Propecia, bør unngås.

Hypofysen Disorders alvorlig Sinus infeksjoner

Hypofysen Disorders alvorlig Sinus infeksjoner


Selv om hypofysen er omtrent på størrelse med en ert, er det ansvarlig for store funksjoner --- som veksthastighet og hvor mye kraft som kreves for å pumpe blod gjennom arteriene, ifølge Merck Manual Home Edition. På grunn av hvor kjertelen sitter, bihuleproblemer --- for eksempel en kronisk infeksjon --- kan være dødelig, ifølge nonprofit hypofyse Network Association.

Grunnleggende

Sinus er luftfylte strukturer i skallen rundt nesegangene, ifølge Mayo Clinic. Dr. Bechara Y. Ghorabed, en spesialist på Øre --- Head and Neck Surgery i Houston, forteller at det er åtte slike hulrom: to frontal bihulene over øynene, to overkjevens bihulene under øynene, to ethmoid bihuler mellom øynene og nesen, og sphenoid bihulene --- ved senteret av skallen gjemt bak nesen og øynene. Hypofysen sitter rett bak sphenoid sinus, ifølge Mayo Clinic.

Bihulebetennelse

Når du har en infeksjon i bihulene, de tidligere ledige hulrom fylle opp med slim. Du vet du har en infeksjon, fordi det kan være vanskelig å puste, og du vil føle press foran ansiktet og rundt øynene. Noen ganger denne infeksjonen kan utvikle seg til noe mer alvorlig --- bihulebetennelse. Det er ikke ansett for å være på dette stadiet før du har hatt en infeksjon i åtte uker eller mer, ifølge Mayo Clinic.

Cavernous sinustrombose

Når du har cavernous sinus trombose, kan bihulebetennelse være å klandre for hypofysen problemer. I 30 prosent av alle tilfeller av denne dødelige og sjelden tilstand, pasienten hadde en underliggende infeksjon i enten ethmoid eller sphenoid bihulene, ifølge Merck Manual Professional. Hvis bihulebetennelse er årsaken, må du gjennomgå en operasjon for å ha slim drenert fra hulrommet. En 30 prosent av de med CST utvikle hypopituitarisme --- en tilstand der glanden er ikke i stand til å gjøre tilstrekkelig av ett eller flere hormoner som er nødvendige for basiskroppsfunksjoner, ifølge Mayo Clinic.

Hypopituitarisme

Hvis du har hypopituitarisme, vil du føle deg svak og sliten. Du kan ikke ønsker å spise, men du vil ønske å drikke vann --- mye av det, ifølge Mayo Clinic. Du kan også oppleve seksuelle eller reproduktive problemer; menn kan miste interessen for sex og kvinner kan slutte å ha perioder. Hvis enkelte symptomer som hodepine, problemer med å se og forvirring oppstår, kan det hende at hypofysen være blødning, som er et medisinsk nødstilfelle. Det er antatt at de anaerobe bakterier ansvarlig for noen alvorlige tilfeller av bihulebetennelse føre CST og den resulterende hypopituitarisme, ifølge Merck Manual Professional.

Abscess

En pussfylte masse omgitt av betennelse, kjent som en abscess, kan utvikle seg på hypofysen. Denne abscess har vært knyttet til bihulebetennelse, spesielt en infeksjon som involverer sphenoid sinus, ifølge medisinske organisasjoner, inkludert Kinas Sinlau Christian Hospital avdeling av diagnostisk radiologi, hvis funn ble omtalt i utgaven av den kinesiske Journal of Radiology 2005. Det hevder disse svært sjeldne massene er ofte forveksles med svulster i hypofysen. Selv dødelig, symptomene er ofte svært subtile, som hodepine. Som med andre bihulebetennelse-bedt hypofysen forhold, må det berørte området tømmes kirurgisk.

Hva er Pubertet?

Puberteten er en tid med betydelige fysiske og følelsesmessige endringer og representerer overgangen fra barndom til ungdomsårene.

Hva er årsaken Pubertet?

Puberteten blir aktivert av en liten kjertel i bunnen av hjernen som kalles hypofysen. Når hypofyse blir aktiv, hormoner utgitt av denne kjertelen stimulere andre deler av kroppen.

Når Betyr Pubertet vanligvis starter?

Normalområdet for jenter er 9 til 11 og for gutter er det 9 til 12. Tidlig pubertet er definert som pubertet som begynner før denne aldersgruppen. I noen tilfeller kan det også forekomme forsinket pubertet. Dette er definert som pubertet som begynner etter fylte 14 i jenter og gutter. Både tidlig og forsinket pubertet kan kjøre i familier, og begge kan også ha medisinske årsaker også.

Hva er de fysiske symptomer?

I piker, er den første symptom vanligvis brystutvikling, fulgt av skam hårvekst, akne og deretter menstruasjon. Menstruasjon oppstår vanligvis to år etter brystutvikling. I gutter, de første symptomene er økning i veksten av både penis og testiklene, etterfulgt av utviklingen av kjønnshår, en dypere stemme, akne og veksten av ansiktshår. Ikke alle barn vil følge de samme mønstrene når det gjelder utvikling, imidlertid, og variasjonene er normale.

Hva er Emosjonelle symptomer?

De samme hormonene som forårsaker fysiske endringer også føre til følelsesmessige endringer. Barn og unge som opplever puberteten kan føle engstelig, forvirret og flau, spesielt hvis de går gjennom disse endringene tidligere eller senere enn sine jevnaldrende. Humørsvingninger er veldig vanlig for begge kjønn i løpet av puberteten.

Når skal man oppsøke lege

Symptomer på tidlig pubertet eller ingen symptomer på pubertet før fylte 14 er begge grunner til å se en lege. Vanligvis er tidlig pubertet ikke behandlet, men legen vil kjøre tester for å utelukke eventuelle underliggende medisinsk tilstand som kan være årsaken til det. Mange ganger, kan forsinket pubertet behandles med hormon medisiner.