Digidexo.com

ruptur i skulderbenet

Rupture Calf Muscle Diagnose

Den leggmuskelen er et stort legeme av skjelettvevet som ligger i den nedre bakre del av hvert ben. Den er designet for å presse tærne nedover, en viktig del av gåing, løping og hopping. Leggen kan rive eller bli skadet ved å gå eller løpe over ujevnt underlag, holder en uregelmessig gangart eller overdreven vektbelastning og bruk.

Alvorlighetsgrad av Tear

Tre kategorier brukes til karakteren av alvorlighetsgraden av en belastning. En klasse en tåre anses mindre, med skader som er oppstått hos ca 10% av de totale muskelfibre. Klasse 2 er mer alvorlig, med opp til 90%. Klasse 3 er det sjelden diagnose reservert for en full rive.

RICE

RICE formel (Rest, Ice, Compression, Elevation) legemliggjør standard prosedyre for å reparere tårer i leggmuskelen. Bruke is til det berørte området umiddelbart vil arrestere indre blødninger og hindre ytterligere skade.

Klasse 1

En klasse en ruptur i kalv kan være preget av en stikkende smerte i leggen som blir til en kjedelig verke og stivhet over flere dager.

Klasse 2

En klasse 2 tåre er preget av en skjærende smerter som forsterker når han går, lokal betennelse, og gradvis blåmerker.

Klasse 3

På klasse 3, eller fullt brudd, smerte er alvorlig og urokkelig. I dette tilfelle mister en person ofte sin evne til å bøye muskelen, og kalven vises til "klumpe seg opp" mot kneleddet.

Rehabilitering

Plassere en hæl pad innsiden av skoene vil heve foten og avlaste trykket fra muskelen. Pads skal alltid plasseres i begge skoene for å sikre jevn gange. I tillegg vil innpakning beinet i en kompresjonsbandasje redusere hevelse og stoppe indre blødninger.

Hvordan behandle ruptured trommehinnen

Sprukket trommehinnene er også kalt perforerte trommehinnene. Et brudd kan oppstå fra press slik som finnes i en ørebetennelse eller fra poking et fremmedlegeme rundt der som en Q-tip. Sprukket trommehinnene er smertefulle og de kan stoppe deg fra å være i stand til å høre på riktig måte. Behandle dem er viktig.

Hvordan behandle ruptured trommehinnen

•  Få antibiotika. I nesten alle tilfeller av en sprukket trommehinne antibiotika er gitt for å hindre smitte, eller for å behandle infeksjonen som forårsaket sprukket trommehinne i første omgang. Du trenger en lege å forskrive riktig antibiotika for deg.

Ta Advil eller Tylenol. Advil fungerer raskere og er mer effektivt, så hvis du er i en mye smerte bør du starte med den. Tylenol kan også brukes hvis du ikke gjør det bra med Ibuprofen. Noen Ibuprofen kan opprørt magene så ta mat med det.

Hold øret tørt. Det betyr å plassere bomullsdotter i øret med ruptur når du dusjer eller å bli våt. Noen ganger kan en lege vil gi deg en patch å bære mens trommehinnen er healing.

Bruk en varmepute over øret. Varme letter smerten, men hvis du bruker en varmepute sørg for at du ikke gjør det så varmt at det brenner deg. Du kan lage din egen varm komprimere ved hjelp av en sokk og litt ris. Plasser litt ris inne i en sokk. Knyt sokken opp med et hår band eller gummi band for å hindre ris fra å komme ut. Stikke den i mikrobølgeovnen i 30 sekunder gi eller ta. Trykk mot utsiden av øret.

Få kirurgi som en siste utvei. Dersom øret ikke leges på egen hånd etter to måneder enn du kan trenge kirurgi for å fikse hullet. Denne operasjonen kalles tympanoplasty. Den brukes som en siste utvei.

Hint

  • Hold deg unna svømming aktiviteter inntil øret er helt leget.
  • Barn under 12 år bør aldri ta aspirin.

Hva er forskjellen mellom en perforert & ruptured Ear Drum?

Hva er forskjellen mellom en perforert & ruptured Ear Drum?


Trommehinnen skiller øregangen fra den skjøre strukturer i midtre og indre øret. Den overfører lydbølger inn i øret ditt og tjener til å beskytte resten av øret fra skade ved å holde rusk og væske ut.

Funksjon

Trommehinnen - kjent som trommehinnen - er svært tynn og fleksibel. Det er festet til huden rundt i den dypeste delen av øregangen. Bak trommehinnen, i mellomøret, er lufttrykket regulert gjennom bihulene. En oppbygging av trykk kan føre til suge på trommehinnen. Øret trommelen er utformet til å rive eller perforere naturligvis hvis for mye sug oppstår; det gjør så å slippe ut trykket fra mellomøret og unngå sprekker.

Betydning

En perforering er et lite hull, rift eller snitt i trommehinnen. Noen ganger er det nødvendig for legen din å gjøre et lite innsnitt i trommehinnen for å drenere væske, for eksempel ved behandling av en mellomøret infeksjon.

Brudd på trommehinnen blir fullstendig revet opp, ødelegge mesteparten av membranen. Når lufttrykket rundt deg endres raskt, kan ørene dine ikke være i stand til å holde tritt. For eksempel, hvis du stige og stige for fort mens dykking eller fly, er en intens Suget som kan føre til trommehinnen sprekker.

Identifikasjon

Når en naturlig perforasjon oppstår for å hjelpe utgivelsen press fra mellomøret, kan du føle en svak kort smerte.

Når en trommehinnen brister det er smertefullt: Vanligvis vil du føle intenst press og smerter i øret før til å sprekke. På tidspunktet for bruddet vil du mister evnen til å høre fra det øret. Innen øyeblikk, kanskje du har væske eller blod komme ut av øret. Du kan også oppleve en intens ringing i øret på tidspunktet for ruptur.

Løsning

Trommehinnen sprekker krever øyeblikkelig legehjelp. Din hørsel kan bli permanent skadet følgende ruptur; en sprukket trommehinne må korrigeres kirurgisk.

Trommehinnen perforering vil gro raskt på egen hånd. Trommehinnen er utviklet for å naturlig helbrede små rifter, snitt eller hull.

Expert Insight

Hvis du lider av en perforert eller sprukket trommehinne, er det viktig å holde væske ut av øret. Bruk ørepropper mens dusjing, bading eller svømming.

Tegn og symptomer på ruptured Eggstokkene grunn av Endometriose

Endometriose oppstår når vev som er ment å vokse inne i livmoren vokser utenfor den, for eksempel på eggstokkene, egglederne, tarmene eller blære, sier ovariancystsinfo.com. Når endometriose omgir eggstokkene, kan de sprekke, forårsaker smerte, alvorlige medisinske komplikasjoner og selv ufruktbarhet. Kvinner bør kjenne symptomene, identifisere dem og søke medisinsk hjelp umiddelbart.

Funksjoner

Endometriose er antatt å være til stede i ca. 5 til 15 prosent av alle premenopausale kvinner. Gjennomsnittsalderen for diagnose er 28, og 75 prosent av tilfellene oppstår mellom 24 og 50, ifølge GYNOB.com.

Ovariancystsinfo.com rapporterer at 80 prosent av bekken endometriose er funnet i ett eller begge eggstokkene. Mørk, rødbrun blodet fylles i endometriomas, en type cyste, som kan være opp til åtte inches i diameter. De endometriomas kan endelig tilstoppe det meste av eggstokken, forårsaker infertilitet eller en ruptur.

Effekter

Hvis en ovarialcyste dannet av endometriose er uoppdaget, kan det sprekke. Ifølge GYNOB.com, skaper endometriose en betennelsestilstand som "fører til smerte, intern arrdannelse (sammenvoksninger) og produksjonen av stoffer som på mystisk vis forstyrre befruktning."

Kvinner må derfor forstå symptomer. Jo før behandling kan starte, jo mindre sannsynlig alvorlige problemer, som for eksempel en sprukket ovarian cyst, vil skje.

Typer

Den vanligste typen av smerte forbundet med en sprukket eggstokk er bankende. Mange kvinner er ikke i stand til å gå eller stå. GYNOB.com beskriver endometriose som en forferdelig, smertefull sykdom.

Før bruddet, kvinner ofte opplever smerte av betennelse, og «de mekaniske twangs av normalt fritt bevegelige organer før endometriose forhandle passasjen av avføring gjennom knekk eller suspendert ledd av tarmen etter endometriose," i henhold til GYNOB.com.

The Mayo Clinic understreker at mange kvinner har få symptomer. Andre kvinner kan oppleve menstruasjonsforstyrrelser, bekkensmerter, dyspareuni, trykk eller smerte på tarmer, kvalme, oppkast ømme bryster, oppblåst mage eller press på endetarmen eller blære.

Advarsel

The Mayo Clinic forklarer at et brudd er alvorlig og krever øyeblikkelig legehjelp. Se en lege hvis du opplever plutselig, alvorlig abdominal eller bekkenløsning, eller smerte ledsaget av feber eller oppkast. Det legger også til at "disse tegn og symptomer --- eller de av sjokk, for eksempel kald, klam hud, rask pust, og ørhet eller svakhet --- indikerer en nødssituasjon."

Time Frame

Ingen kur for endometriose eksisterer. Behandling, for eksempel p-pille eller kirurgi "med laser eller elektrokirurgi gjennom en laparoskop, eller i tilfelle av alvorlige tilfeller, en vanlig og konvensjonell kirurgi snitt" kan forekomme, i henhold til GYNOB.com. I tillegg, når en ovarian cyst brudd, leger ofte må fjerne deler av eller hele eggstokken, eller i alvorlige situasjoner, utføre en hysterektomi.

Plantar Fascia Rupture Treatment

Plantarfascien brudd er en fot skade som oppstår når hele plantarfascien ligament blir revet. I motsetning til plantar fasciitis og hæl anspore, er plantarfascien ruptur mer alvorlig og krever mer pleie. Heldigvis, enkle behandlingsmetoder er tilgjengelige for å helbrede smerten og reversere tilstanden.

Årsaker

Ruptur av plantarfascien har mange mulige årsaker, som for eksempel unormale mekanikken i foten, overforbruk fra sport og mosjon, fedme, eller dårlig konstruert sko. Alvorlig stress til ligament er en viktig potensiell faktor som bidrar til plantarfascien brudd, slik at det å bli svært stram og trekke bort fra hælbeinet.

Rehabilitering

For å rette på dette, redusere treningen intensitet og varighet. Fortsatt anstrengende aktivitet vil forverre skaden, som det vil legge mer press og påvirkning på ligament, og tilstøtende muskler og ledd.

I de fleste tilfeller riktig hvile og reduksjon av aktiviteter alene vil hjelpe til å lindre denne skaden. Hvis du er en idrettsutøver, i stedet for trening som vanlig, prøv mildere aktiviteter på foten din, for eksempel svømming og avslappende øvelser som yoga.

For å redusere smerter og betennelser, bruk av over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner kan også være nyttig.

Orthotics

En annen behandling er iført orthotic sko inserts. En orthotic innsats er en skreddersydd sko innsats som brukes til å stabilisere foten og hindre gjentakelse av plantarfascien skade. Orthotic inserts er svært nyttig i å kontrollere denne sykdom og hindre at det skjer igjen ved å stoppe overflødig pronasjon (forlengelse av plantarfascien) og fortsatte å rive. Disse skjærene er enkel og lett å bruke; de kan puttes inn i noen par sko for å minimere smerter og ubehag samtidig bidra til å reversere tilstanden.

Stretching

Du kan også gjøre noen milde tøyningsøvelser for å behandle plantarfascien ruptur. Ved å gjøre dette, vil du effektivt redusere stress ved å slappe av spenningen i de omkringliggende musklene. Dette vil også bidra til å redusere smerte og gjøre dine muskler og ledd sterkere.

Toe curls er en nyttig øvelse for plantarfascien også. Ifølge Dr. Stephen M. Pribut, som spesialiserer seg på podiatric idrettsmedisin, biomekanikk og foten kirurgi, utfører 20 sekunder av tå krøller tre ganger daglig for å styrke foten muskler vil gå langt i å behandle plantarfascien skader.

Øv strekker nøye; som en sikkerhetsforanstaltning, bør du kontakte lege råd før du begynner på noen øvelser.

Fysioterapi

Motta fysioterapi er en annen svært effektiv metode i behandling av plantarfascien brudd. Denne behandlingsmetoder kan variere, men oftest omfatte ultralydvibrasjoner for å redusere smerte og betennelse. Muskulær stimulering til hælen og kalv praktiseres også, til å behandle og slappe av det berørte området.

Hvordan helbrede fra en akillessene Tear eller Rupture

Akillessene er en snor av fibre som forbinder leggen til hælen. Hvis du strekke det for langt, eller for fort, kan det bryte, og det gjør vondt - legene sammenligne det med å bli sparket eller skutt. Healing en sprukket akillessene nesten alltid krever kirurgi og oppfølging terapi.

Bruksanvisning

Non-Surgical

•  Gå til legen. Du kan gjenopprette fra mange skader på egen hånd, men dette er ikke en av dem.

Få en walking cast. Dette gjør det mulig for endene av de avrevne sener til å feste seg på egen hånd.

Vent. Healing en akillessene med ikke-kirurgisk behandling noen ganger tar lengre tid enn det ville ha med kirurgisk reparasjon, ifølge Mayo Clinic.

Gå til rehabilitering. Ikke-kirurgisk behandling krever et terapiprogram der pasienter utøve sine leggmusklene og akillessenen. De fleste pasientene kan gjøre de tingene de pleide å være i stand til å gjøre i løpet av fire til seks måneder, ifølge Mayo Clinic.

Fortsett med forsiktighet. Ikke-kirurgisk behandling gjør det mer sannsynlig at du vil re-ruptur akillessene. Kirurgisk reparasjon kan være vanskeligere hvis senen har blitt ødelagt mer enn én gang, ifølge Mayo Clinic.

Kirurgisk reparasjon

Gå til legen. Hun vil avgjøre om du trenger operasjon, og, ifølge Mayo Clinic, er at avgjørelsen trolig bli "ja".

Har operasjonen. Ifølge Mayo Clinic, til driften reparere en revet akillessenen krever vanligvis kirurgen å gjøre et snitt på baksiden av det nedre ben, og deretter sy de avrevne delene av senen sammen igjen. Alvorlig revet vev kan kreve kirurgen å forsterke reparasjon med andre sener.

8. Få støvelen. De fleste pasienter trenger å gå i en spesiell boot, støpt spenne eller splint i ca åtte uker etter operasjonen, ifølge Mayo Clinic.

9. Gå til rehabilitering. Dette vil innebære øvelser for å styrke leggmusklene og akillessenen. Ifølge Mayo Clinic, de fleste komme seg helt i løpet av fire til seks måneder.

Hvilken effekt har en akillessene ruptur ha?

Akillessene er den største senen i kroppen din. Den kobles leggen til hælen, og stammer og brudd er ikke uvanlig fra repetitive bevegelser eller sport som krever plutselige strekker av senen.

Advarsler

Ifølge Mayo Clinic, er en vanlig indikator på seneruptur en popping eller knipser følelse på senen stedet etterfulgt av en umiddelbar smerte på baksiden av ankelen og leggen.

Symptomer

Med fullt brudd, musklene på baksiden av benet ikke lenger er festet til, slik at foten foten kan dingle. Evnen til å dytte bort foten er også avbrutt, så normal gange blir umulig.

Behandlinger

Kirurgi er en vanlig behandlingsalternativ. Den knuste sene er festet, og kan være forsterket med andre sener fra kroppen. Utvinning krever seks til åtte uker i en støvel, støpte eller splint, så mobilitet og aktivitet vil være begrenset.

Rehabilitering

De fleste leger vil foreskrive en fysisk terapi program for å rehabilitere senen ved å styrke musklene i leggen. Pasienter vanligvis gå tilbake til normal aktivitet innen fire til seks måneder. Imidlertid er risikoen for re-ruptur alltid er en faktor, så aktivitet kan trenge å bli modifisert for å forhindre ytterligere skade.

Forebygging

Regelmessig mosjon og mild strekking av de sene og kalv muskler før og etter aktivitet vil bidra til å redusere risikoen for press eller ruptur. Gode ​​joggesko kan gi ekstra støtte, og opprettholde en sunn vekt kan ta overskytende belastningen av senen.

Hva er behandlingen for Achilles sene Delvis Rupture?

En delvis ruptur av Achilles oppstår når sene er delvis revet. Det føles som en skarp smerte, med stivhet om morgenen og redusert mobilitet. Delvis tårer av akillessenen oftest oppstår til idrettsutøvere. Spesielt de som konkurrerer i idretter som krever mye hopping, løping og kasting.

RICE

Den vanligste behandlingen for en Achilles delvis ruptur er å følge RICE rutine for de første to eller tre dager: hvile, is, komprimere, heve.

Iboprofen og Taping

I tillegg til RICE behandling, omfatter en felles behandling av en delvis rive av akillessenen å ta ibuprofen å redusere hevelse og å tape eller pakk ankelen for å hindre overdreven bevegelse.

Fysioterapi

Hvis rive er spesielt ille, kan styrke og condition arbeidet med en fysioterapeut være nødvendig.

Cast

Alvorlige tårer også ofte kreve plassere ankelen i gips i fire til seks uker.

Kirurgi

De fleste partielle rupturer av akillessenen ikke krever kirurgi, men dette kan være nødvendig i de mest alvorlige tilfellene.

Slik unngår du at en AAA Rupture

Slik unngår du at en AAA Rupture


En abdominal aortaaneurisme (AAA) er en alvorlig medisinsk tilstand. Det er en form for kardiovaskulær sykdom relatert til koronarsykdom, den skyldige i hjerteinfarkt, og er mest utbredt i eldre mannlige røykere. Aorta er kroppens største blodåre. Som aorta går gjennom magen, er det utsatt for svakhet i sin vegg som kan føre til utbuling, hvilket kan resultere i et brudd. I medisinske termer svulmende er kjent som en aneurisme. Dessverre, de fleste AAAS er asymptomatiske inntil svulmende blir så store at et brudd oppstår. Dette bruddet lekker blod i bukhulen og ofte fører til døden.

Bruksanvisning

•  Gjør sunne valg. Abdominale aortaaneurismer kan forebygges ved å leve en sunn livsstil. Den mest alvorlige risikofaktoren er røyking. Har ingen historie med røyking reduserer drastisk risikoen for å utvikle en AAA til nesten ingen. Røykeslutt i alle aldre er en viktig måte å redusere sannsynligheten for et AAA fra forming eller sprekker. Andre viktige livsstilsvalg inkluderer kosthold og mosjon. Det er også viktig å opprettholde lavt kolesterolinnhold. Kosttilskudd som fiskeoljer eller medisiner som statiner kan bidra til å redusere kolesterolnivået i kroppen.

Snakk med legen din. Den beste måten å forhindre en abdominal aortaaneurisme brudd er tidlig diagnose. Diagnosen stilles gjennom et besøk til legen din. Legen din kan være i stand til å føle en AAA mens du utfører en fysisk eksamen eller kan foreslå en ultralyd for å visualisere størrelsen på aorta i magen. Screening for en AAA gjennom ultralyd anbefales for alle menn 65-74 år som har en historie med røyking. Hvis det oppdages en AAA, kan det hende du må gjennomgå ytterligere ultralydundersøkelser for å finne ut om AAA vokser og i fare for ruptur.

Tenk kirurgi. Kirurgisk korreksjon indikeres hvis en AAA måler mer enn 5,5 cm i diameter eller har gjennomgått en rask vekst, som bestemmes av legen din. Det er to ulike tilnærminger for kirurgisk korreksjon. Den første metoden er en åpen kirurgisk reparasjon, hvor et snitt er gjort på magen og en pode er plassert rundt aneurisme. Den andre tilnærmingen er endovaskulær kirurgisk reparasjon, hvor en stent anbringes på innsiden av aneurismen etter å ha blitt ført gjennom en av bekkenarterier, som er plassert i de øvre ben. Studier har vist lignende resultater mellom de to operasjonsmetoder slik at beslutningen om hvilken du velger, vil være opp til deg og legen din.

Plantar Plate Rupture Surgery Recovery

Plantar plate tåre er en fot tilstand som vanligvis reagerer på konservative behandlinger. Imidlertid kan kronisk rive og skader kan oppstå på plantar platens brudd som kan kreve korrigerende kirurgi.

Plantar Plate

Plantar plate er ligament mellom bunnen av tåen og metatarsal eller ben bak skjøten. Det fungerer å holde tå i og fra heve ut av ledd.

Plantar Plate Rupture

Dette ligament kan rive eller bli overstretched som forårsaker smerte og misdannelse til tå. Dette kan også føre til tå er forvridning. Kronisk plantar riveplate kan føre til brudd på grunn av en spesifikk skade på tåen og skjøten, eller langvarig overbelastning.

Kirurgi

Kirurgi korreksjon kan være nødvendig i kroniske tilfeller. Det kirurgiske inngrepet for å rekonstruere revet plantar plate innebærer stramme leddbånd og omstilling og stabilisere tå inn i leddet.

Post-Drift

Postoperativ ledelse vil variere for hver pasient og er avhengig av prosedyrene at klinikere utfører. Noen pasienter må bruke en kveld splint i ca seks til åtte uker.

Recovery

Plantar plate ruptur kirurgi er enkel og umiddelbar gjenoppretting er forventet. Vanligvis er en beskyttende støvel slitt i fem til seks uker av healing perioden. Med riktig pleie, bør du være i stand til å vende tilbake til full aktivitet etter utvinning.

Aktiviteter

Pasienter av plantar plate brudd kirurgi bør avstå fra å delta i visse fysiske aktiviteter som vil skape ekstreme dorsiflexion (oppadgående bøye av foten.) Disse aktivitetene omfatter oppoverbakke, gå på våt sand og huk å utføre hagearbeid.

Tegn på silikon bryst Implant Rupture

Tegn på silikon bryst Implant Rupture


Hvorvidt silikon bryst implantater utgjør en helse sikkerhetsrisiko for kvinner har vært gjenstand for debatt i mange år. I tillegg kan det være veldig vanskelig å si om du har selv hatt en ruptur. Dette kalles en "stille brudd," selv om noen kvinner har symptomer. Heldigvis er det ingen vitenskapelige bevis på at silikonimplantater, når sprukket, forårsake noen alvorlig helserisiko.

Tegn på Rupture

Dessverre har de fleste kvinner ikke merke hvis deres silikon bryst implantat har sprukket. Dette er fordi silikon lekkasjer sakte. Av denne grunn, mange plastiske kirurger anbefaler å ha en MR gjort hvert 3. år etter at du får silikonimplantater. Noen kvinner har symptomer, men. Disse kan inkludere en endring i formen eller størrelsen på brystene dine, klumper i brystet, herding, smerte, hevelse, eller andre uvanlige opplevelser. Hvis du mistenker at du har et brudd, ikke får en mammogram, ettersom kompresjon av brystet kan føre til mer av silikon å lekke ut.

Årsaker til Rupture

Oftest, årsaken til bruddet er fortsatt ukjent. Implantater vare et gjennomsnitt på 10 år, så noen ganger de sprekke på grunn av alder. Andre ganger, det er skade gjort til implantatet under implantasjon prosessen. Noen ganger traumer til brystet får dem til å sprekke, eller de kan briste under en mammografi, når brystet komprimeres. For å behandle et brudd, er implantatet kirurgisk fjernet og erstattet.

Scar Tissue

Kroppen reagerer på implantatet ved å danne en arrvev skall rundt det. Vanligvis, forblir arrvev myk. Hvis det er et brudd, kan det silikon bo inne i arrvev skallet, hindrer det fra å lekke inn i kroppen. Når det skjer, vil mer arrvev form rundt lekker silikon. Denne nye arrvev vil trolig bli vanskelig og smertefull, forvrenge formen på bryst.

Lekkasje

Dersom silikon ikke er fanget av arrvev skall, kan det lekke inn i det omkringliggende området, og å reise seg til andre deler av kroppen, inkludert lymfeknuter. Det kan ikke fjernes fra disse områdene, og de langsiktige helseeffekter er ikke kjent. Av denne grunn, dersom et brudd forekommer, implantater skal fjernes så snart som mulig.

Betraktninger

Selv om det ikke er vitenskapelig bevis for at silikon fra ødelagte brystimplantater er årsaken til noen store helseproblemer, studier av FDA viser at kvinner som har lidd av lekker silikon implantater er mer sannsynlig å bli diagnostisert med smertefulle sykdommer som fibromyalgi.

Forskjellen mellom skiveprolaps & Disc Rupture

Forskjellen mellom skiveprolaps & Disc Rupture


Skiveprolaps og plate ruptur refererer til samme tilstand.

Disc Basics

Rotere plater fungere som støtdempere mellom tilstøtende ryggvirvler. Hver spinal plate har et hardt ytre og inneholder en myk gel-lignende interiør (kalles nucleus pulposus).

Prolaps

Skiveprolaps (eller ruptur) skjer når en sprekk i det ytre sjikt av platen lar noe av den myke indre materialet rager ut av platen. Brokk, revnet eller skiveprolaps alle referere til den samme tilstand.

Svulmende Disc

En annen betingelse er den svulmende plate, der platen strekker seg utover fra hvor den normalt skulle være. Imidlertid har en svulmende plate ikke brutt åpen.

Behandling

Ifølge Mayo Clinic, behandlingstilbud for herniated plater inkluderer smertestillende medikamenter, kulde og / eller varmeterapi, elektrisk stimulering, avstiving, hydroterapi, trekkraft, stretching, lumbale stabiliseringsøvelser, aerobic trening og kirurgi.

Expert Insight

Ifølge Mayo Clinic, er ingen herniated platen behandling best for alle. Valget vil være basert på natur tilstanden din, hvordan den påvirker livet ditt og hvor mye smerte du har.

Akillessene ruptur Infeksjon

Akillessene ligger direkte mellom hælen bein og ankelen. Dette er et seigt bånd av fibrøst vev som hjelpemidler i bevegelsen av den omgivende felles. Hvis akillessenen knuses, kan forekomme flere komplikasjoner, inkludert, men ikke begrenset til, infeksjoner og immobilitet av foten. Skader med akillessene bør behandles umiddelbart for å unngå unødig ubehag.

Årsak

Akillessene ryker ofte på grunn av traumer eller støt. Stump kraft kan føre til at akillessenen til å svekke, maktkampen, eller i alvorlige tilfeller, snap. Brudd kan også oppstå gradvis over tid på grunn av repeterende bevegelser, som løping eller langrenn. Som et resultat, personer involvert i sport, spesielt høy kontaktsport, er på et høyere risiko for å utvikle en akillessene ruptur.

Infeksjon

Infeksjon i akillessenen kan skje både direkte og indirekte. Direkte infeksjon oppstår når huden rundt akillessenen er brutt. For eksempel traumer som forårsaker akillessene ruptur kan også bryte eller klippe nabo huden. Når brutt, kan utenlandske agenter som smuss eller bakterier inn i såret, noe som resulterer i infeksjon
Indirekte infeksjon oppstår som et resultat av en eksisterende infeksjon andre steder i kroppen. For eksempel, ifølge Pasient Storbritannia, har enkeltpersoner utviklet akillessene infeksjoner som følge av seksuelt overførbare sykdommer som gonoré.

Komplikasjoner

Skader og infeksjoner i akillessenen er ofte forbundet med ekstra komplikasjoner. Senebetennelse og tenosynovitt er to slike komplikasjoner. Senebetennelse er preget av akutt hevelse i senen ledsaget av smerter og bevegelseshemninger. Tenosynovitis er karakterisert ved svelling av kappen som omgir en sene, kjent som synovium.

Forebygging / løsning

Fordi akillessene er en integrert del av foten, er riktig fottøy viktig å forebygge skader. Sko som passer ordentlig bør brukes når det er fysiske aktiviteter er utført, særlig aktiviteter som plasserer en høy mengde stress på føttene. Ødelagt eller punktert huden rundt akillessenen bør rengjøres umiddelbart og overvåkes for å sikre at infeksjonen utvikler seg ikke.

Behandling

Hvis akillessene er fullstendig ødelagt og delt, er kirurgi vanligvis nødvendig for å feste de ødelagte ender av sene. Hvis en del av vevet som omgir sene eller seneskjede er infisert, kan en lege å velge for å fjerne det under operasjonen. En støpt er montert innlegget kirurgi for å fremskynde sene helbredelse. Rest, kombinert med anvendelse av is eller kalde omslag, kan bidra til å redusere hevelse forårsaket av kirurgi eller senebetennelse. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler eller NSAIDs, for eksempel ibuprofen, kan også tas for å redusere hevelse og smerte.

Hvordan Tape en rehabiliterende akillessene ruptur

Oftest brudd på en Achilles sene resultater i kirurgisk korreksjon og en måned eller så i en støpt, men nå er det nye rutiner i behandling for akillessene brudd som ikke involverer kirurgi av noe slag. Dette er gunstig for å påskynde den helbredende prosessen og også i å få pasienten tilbake på hans eller hennes føtter igjen raskere. Når pasienten er ute av kastet, er rehabilitering i orden, men sjansene er ankelen vil fortsatt kreve noe taping for å støtte healing senen mens du trener.

Bruksanvisning

Hvordan Tape en rehabiliterende akillessene ruptur

•  Begynn med å tape rundt buen på foten og igjen rundt leggen. A 'bøylen' blir så tapet fra toppen av leggen til bunnen av foten og opp til den andre siden. Ofte blir en underwrapping er utført for å gi båndet med en overflate til følge.

Tape rundt baksiden av gro der akillessene ligger. Dette vil støtte senen og holde den plassert der den er ment å være.

Tape i løpet av de allerede tapede områdene to ganger til, beveger seg plasseringen av bånd noe for å skape en vevd innvirkning.

Criss-cross båndet i et åttetallsmønster bak hælen og over og rundt buen på foten. Dette skulle gi tilstrekkelig støtte til den skadde senen.

Hold deling før hele foten og ankelen er dekket. Den akillessene skade bør holdes tapet eller støpt i minst en måned for å gi den en sjanse til å gro skikkelig.

Hint

  • Du kan utføre varianter av denne taping teknikken uten å forårsake ytterligere skade på senen.
  • Ikke pakk båndet for hardt, da dette vil utrydde sirkulasjonen i foten, noe som kan føre til dårlig helbredelse.

Øvelser for akillessene Delvis Rupture

Den Achilles er en følsom, men viktig sene på baksiden av hælen at under visse omstendigheter er tilbøyelig til smertefull og alvorlig skade. Disse skadene kan komme i form av brudd, både delvis og total. En delvis ruptur eller rift kan være like alvorlig i at det vil mest sannsynlig kreve kirurgi for å fikse og spesifikke øvelser for å rehabilitere. Velge de riktige øvelser til skikkelig rehab den skadde senen er nøkkelen i å gjenvinne styrke og bevegelse.

Initial Rehab

Som med rehabiliteringsplan for de fleste muskel eller sene skader, vil øvelsene for en delvis sprukket Achilles starte sakte og små og gradvis øke etter hvert som tiden går og som sene helbreder og styrker. Disse øvelsene vil ikke bare hjelpe gjenvinne bevegelse i foten, men også re-styrke senen for å forhindre fremtidig skade. For dette formål bør det innledende fokus øvelser etter skaden være på å gjenvinne noen utvalg av bevegelse. Styrking vil skje senere når vekten er lagt til, men de første øvelsene bør være mer av lyset strekk og bevegelse variasjon. Hvis skaden er alvorlig nok til å rettferdiggjøre kirurgi er det en god innsats vil du være i noen støpt i flere uker. I løpet av denne tiden trening ikke anbefales, og når saken er fjernet den eneste øvelsen for de neste ukene bør være noe mer enn en vanlig hæl flex og veldig lette strekninger vil bli brukt. Heel strekninger bør gjøres under terapeut tilsyn og uten motstand band. Du kan oppnå dette ved å trekke tærne mot kroppen din til å strekke senen. Mot slutten av den første rehab perioden kan du være i stand til å legge noen mindre gang å hjelpe gjenvinne bevegelse.

Fremtidige Øvelser

Som rehab prosessen utvikler seg kan du begynne å legge vekt og motstand mot strekk og øvelser. Målet med Achilles rehab er å gjenvinne løping og spasering bevegelse. Dette gjøres ganske enkelt nok, ved gradvis å legge beløpet løpeturen og gange som en del av din strekker rutine. Turgåing og kjører diett bør gjøres i et basseng for de beste resultatene. Gjør disse øvelsene på grunt vann gjør det mulig å opprettholde hele spekteret av bevegelse, men holder innvirkning på dine ben og føtter minimale, som igjen minimerer risikoen for re-skader senen hvis det ikke ennå helt grodd. Hver uke kan du øke mengden din gå / løpe og hvor raskt du gjør det. Disse øvelsene kan også begynne å bli supplert med flere involverer strekninger og motstand øvelser. Bruk en motstand band løkke rundt foten og holdt i hendene og prøver å flytte foten frem og bakover. Dette vil strekke senen ligner på hælen strekningen du har gjort, men den ekstra motstanden vil legge til en styrking element til det. I tillegg kan du begynne å gjøre hæl heve øvelser. Press mot en vegg for balanse og står på en øvelse boksen henge hælen av bakenden og dypp ned og tilbake opp på buene av føttene. Dette bruker kroppsvekten til å strekke og styrke sene og er utmerket for å gjenvinne full bruk av Achilles.

Tegn på ruptured akillessene

Tegn på ruptured akillessene


Akillessenen er plassert på baksiden av foten like over hælen. Den forbinder leggmuskelen til hælen av foten. Når senen ryker, er det vanligvis på grunn av stump traume til området. Ruptur kan også skyldes anstrengende aktivitet eller belastning på senen. Pensjonister er mer utsatt på grunn av redusert blodtilførsel i senen området. Selv om symptomer kan variere og avhenger av personen og alvorlighetsgraden av ruptur, omfatter de vanligvis en god del av smerte og svakhet i ankelen.

Snapping eller hvesing

På tidspunktet for skade en person kan høre et blunk eller en smellende lyd fra baksiden av ankelen. Dette skjer vanligvis i løpet av den butte påvirkning, aktivitet, eller belastning som forårsaket skaden. Ankelen og foten viser umiddelbart bemerkelsesverdige tegn på svakhet.

Smerte og Immobilitet

Smerten er vanligvis alvorlig, forverring når trykket er brukt, slik at du klarer å bære vekten eller stå på tærne på den berørte foten. Selv om det kan være noen mobilitet etter skade, er det viktig å holde av foten og holde den immobile. Hvis du er i stand til å peke tærne nedover, da de støtte muskler er intakte.

Blåmerker og hevelser

Ankelen skal knuse enten umiddelbart eller kort tid etter skade. Området kan også ha en deformert utseende, med noen svelling rundt ankelen, og til og med foten.

Tester

Når en skade fører til popping, smerter og immobilitet, er det viktig å besøke legevakten. Legen vil da kunne utføre en fysisk eksamen samt test slik som røntgen, MR, en Thompson test, og blodtrykksmansjett test.

Ruptur av plantarfascien Vs. Plantar fasciitis

Plantar fasciitis og plantarfascien ruptur er begge foten skader som kan være forårsaket av mange faktorer. Begge kan være svært smertefullt og symptomer er smerter i bunnen av hælen. Plantarfascien ruptur er en mer alvorlig skade enn plantar fasciitt.

Plantar Fascia

Plantar fascia er den tykke bånd av vevet som dekker benene på undersiden av foten. Det er bindevevet som strekker seg fra hælen til bein av ballen av foten. Hvis denne muskelen er overused eller anstrengt, kan den bli irritert og betent, som betegnes plantar fasciitt. Når det er revet, er tilstanden kalles plantarfascien ruptur.

Plantar fasciitis

Plantar fasciitt, ​​irritasjon og hevelse i muskler og leddbånd på bunnen av foten, kan føre til smerter i hælen og fotbuen som ofte fører til en redusert mengde aktivitet. Hevelsen er forårsaket av over-stretching bindevev av en rekke faktorer som kan inkludere foten bue problemer, løping, fedme og iført dårlig tilpasset sko.

Plantar Fascia Rupture

Plantar fasciitis kan noen ganger føre til brudd av plantar fascia dersom fortsatt Spenning tilføres til den allerede svellet og irritert vev ved bunnen av foten. Symptomer inkluderer inflammasjon, blåmerker og skarp smerte på den berørte området. Denne skaden fører til manglende evne til å stå på foten, løpe eller engasjere seg i de fleste idretter. Idrettsutøvere som har økt sin trening og idrett aktivitet i en plutselig måte kan forårsake denne skaden skal skje.

Behandling

Plantar fasciitt kan behandles konservativt med anti-inflammatoriske medisiner, is massasje, mild stretching, hvile og aktivitet endring. For idrettsutøvere er det nødvendig med en annen, mildere tilnærming til trening. Løpere bør unngå åser, harde overflater, ustabilt underlag og dårlig tilpasset sko.

Plantarfascien brudd er mer alvorlig, og bortsett fra konservative i hjemmet behandlinger, kan det kreve mer hvile og legehjelp. Kirurgi og fysioterapi er to effektive metoder som kan gjøres for å helbrede og rehabilitere denne skaden.

Risikofaktorer

Ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons, er det mer sannsynlig å lide plantarfascien skader hvis du er en kvinne, overvektig eller hvis du har en jobb som krever mye gåing og står på hardt underlag. Folk som kjører eller går til oppgaven er også i fare, samt de som har unormale foten strukturer som flate føtter eller høye buer.

Advarsel

Hvis du lider av enten plantar fasciitt eller plantarfascien ruptur, ta kontakt med din lege først angående ortopediske problemer for medisiner og andre behandlinger som du kan ha spesifikke forhold som må vurderes.

Rehabilitering for en akillessene ruptur hjelp Fysioterapi

Akillessene er den tykke ledningen som forbinder hælen til leggmuskelen i nedre, baksiden av hver etappe. Når denne sene brister det ofte fører til en kneppende lyd og en umiddelbar skarp smerte som er i forhold til å bli skutt eller sparket, ifølge Mayo Clinic. Et brudd av denne art er ofte behandles ved hjelp av fysioterapi. Fysioterapi bidrar til å gjenopprette styrke og fleksibilitet uten å forkorte senen.

Tøyningsøvelser

Bruk tøyningsøvelser for å øke fleksibiliteten og gjenoppleve smerte forbundet med en Achilles ruptur, ifølge RevolutionHealth.com.
Sitt på gulvet med bena utvidet og tærne pekende opp. Rekkevidde og grip din stortåen på den berørte beinet og trekk tå forsiktig tilbake mot deg, holder strekken i 20 sekunder. Gjenta denne strekningen fire ganger, fem ganger per dag.

Videre strekke senen ved å stå med front baller av føttene på kanten av en tykk telefonbok, trapp eller kant. Hold på til noe solid for balanse. Med knærne rett, senk hælene i gulvet til du kjenner at strekningen av akillessenen. Hold stillingen i 20 sekunder og gjenta fire ganger, fem sett per dag.

Ultralyd Heat Therapy

Bruke ultralyd varmebehandling for å slappe muskler, øke sin elastisitet og fremme helbredelse, ifølge RevolutionHealth.com.
En fysioterapeut kan bruke høy-pitched lydbølger fra en ultralyd maskin som er hørbar for det menneskelige øret å trenge dypt inn i vev av akillessene å varme den. Dette vil gjøre senen mer elastisk og vil forbedre effekten av tøyningsøvelser. De ultralydbølger virker på senen på et cellulært nivå for å fremme helbredelsesprosessen.
Langvarig bruk av denne behandlingen kan til slutt skade vev og er ikke anbefalt for bruk på barn.

TENS

Transkutan elektrisk nervestimulering (TENS) er en terapi brukes til å lindre smerte fra ulike skader, blant annet en ruptur av akillessenen. TENS fungerer ved å sende ut en lavspent elektrisk strøm på stedet av skaden, noe som resulterer i redusert smerte.
Bruk av denne metoden ved å feste elektrodene til hælen område som er så festet til en liten elektrisk enhet. Denne behandlingen vil føre til at nervene til å sende beskjeder til hjernen som vil rykke vanlige smerte signaler og forårsake produksjon av ekstra endorfiner, som fjerner noen oppfatning av smerte.

Brace

Iført en natt brace til sengs er en annen form for fysioterapi som kan hindre utilbørlig helbredelse av en revet Achilles.
Natten brace holder foten i en posisjon som ikke tillater senen å stramme under søvn. Den nattlige innstramming av senen kan holde den fra healing riktig, derfor forlenge effekten av bruddet.

Plantarfascien Rupture Symptomer

Den plantar fascia er et ligament som strekker seg over hele lengden av bunnen av foten. Et brudd er ikke en vanlig plantarfascien skade, men det kan forekomme i forbindelse med plantar fasciitt. Plantar fasciitt kan utvikle seg fra små rifter i leddbånd til en komplett tåre eller brudd når det er for mye stress på ligament. Når plantarfascien ryker, symptomene er mye som plantar fasciitis symptomer. Imidlertid, alvorlighetsgraden av symptomene øke, noe som gjør plantar fascia brudd lett å identifisere.

Symptomer

Plantarfascien brudd fører til hevelse under foten. Sterke smerter i hælen skjer normalt med hevelse. Smerten er mer ekstrem i morgen, og deretter forsvinner i løpet av dagen. Resten har en tendens til å forbedre smerter fra plantarfascien ruptur.

Identifikasjon

Mens en plantar fascia ruptur etterligner andre foten skader, er nøkkelen til sin identifikasjon plasseringen og alvorlighetsgraden til forskjellige tider. Smerten er verst når den først stiger, og ved slutten av dagen er det blekner til en kjedelig verke. Smerten aldri helt forsvinner, det bare minsker i alvorlighetsgrad. Benbrudd eller andre skjelettproblemer gi smerter som ikke falmer, pleier det å bli verre. Smerten er svært spesifikke og lokalisert til bunnen av foten. Smerter som også skyter eller reiser andre steder skyldes sannsynligvis et annet problem, og ikke bare plantarfascien ruptur.

Betraktninger

De vanligste årsakene til plantarfascien ruptur er overforbruk og belastning. Denne stammen kan komme fra en rekke kilder. Vektøkning, fedme, utslitte sko og bue problemer er alle faktorer som bidrar til press. Overforbruk oppstår når en person går eller øvelser for mye.

Behandling

Behandlingen varierer avhengig av årsaken. Alle typer krever hvile og mild strekking av plantarfascien. Ice reduserer hevelse og betennelse og gir midlertidig smertelindring. Anti-inflammatoriske medisiner kan være nyttig for smertelindring og en reduksjon i betennelse også. Taping buen på foten gir også stabilitet og avlastning for plantarfascien brudd. Personer med erke saker bør du vurdere å få montert for orthotic inserts. Alvorlige tilfeller av plantarfascien ruptur kan trenge en kortison injeksjon for å redusere betennelse og la plantarfascien å gro skikkelig.

Advarsel

Hvis en person er mistenkt en plantarfascien brudd, bør han kontakte sin lege og gjøre en avtale. Legen kan være i stand til å identifisere bruddet ved å observere foten. Hvis ikke, kan legen bestille en magnetisk resonans imaging test, eller MR, for å bekrefte ligament tåre. Denne testen er smertefri og tar mindre enn en time. En lege kan henvise pasienten til en fysioterapeut for å strekke og behandling for plantarfascien ruptur. Ikke fortsett å trene hvis en plantarfascien brudd oppstår. Dette vil føre til at smerten til å øke, og forlenge resten nødvendig tid til å helbrede plantarfascien.

Symptomer på en Silicone Gel bryst implantat Rupture

Symptomer på en Silicone Gel bryst implantat Rupture


Symptomer på en silikon implantat ruptur variere fra person til person. Noen kan bli syk og utvikle fybromyalgia, mens andre vil ikke engang klar over deres implantat sprukket før de har det erstattet år senere. Det viktigste du kan gjøre er å være observant på eventuelle endringer i generelle helse, og for å få brystimplantater screenet ofte å sikre at de er intakte.

Fibromyalgi

Ifølge FDA forskning, har kvinner med silikon implantater sprukket eller lekker kan utvikle fibromyalgi, som er en smertefull og invalidiserende sykdom.

Silent Rupture

Det er meget mulig, hvis ikke mer vanlig, for å ha en stille brudd, der kvinnen ikke opplever noen symptomer i det hele tatt.

Silikon Lekkasje

Når en silikon implantat lekkasjer, kan den lekkende silikon bevege seg mot arrvevet kapsel, et tykt lag av arrvev som bygger seg opp rundt implantatet etter operasjonen. Hvis silikon beveger seg mot arrvev, vil det være inneholdt der, og ikke vil gå noe annet sted.

Advarsel

Det er mulig for den silikon å lekke utsiden av arrvev kapselen og migrere inn i andre deler av kroppen, slik som lymfeknutene under armen og viktige organer som lunger.

Nøkkel Symptomer

Hvis en kvinne er silikon gel implantatet ryker, kan det føles mindre full eller flatere, og kan bule hvor bruddet er. Dette kan være ledsaget med smerter eller ømhet, hevelse, nummenhet, brennende eller prikk.