Digidexo.com

betablokker bivirkninger

Atenolol betablokker bivirkninger

Hvis du har opplevd brystsmerter, svært høyt blodtrykk eller et hjerteinfarkt, kan legen din har satt deg på Atenolol. Atenolol er en betablokker, noe som betyr at det kan lindre visse hjerte-eller blodkar problemer. Samtidig kan Atenolol gi ulike bivirkninger, mange av dem alvorlig. Derfor bør en lege veie fordeler og ulemper med å gå på Atenolol før forskrivning det for en pasient.

Formålet med Atenolol

Atenolol er en del av en gruppe av reseptbelagte legemidler som kalles "betablokkere", som brukes til å behandle flere tilstander som påvirker hjertet eller blodårer. Atenolol er foreskrevet for å lindre brystsmerter, redusere høyt blodtrykk, og øke sjansene for å overleve etter et hjerteinfarkt, men det kommer sammen med mange farer og mulige bivirkninger.

Alvorlige bivirkninger

Atenolol kan føre til flere alvorlige bivirkninger, og må derfor overvåkes nøye. Disse bivirkningene inkluderer brystsmerter, besvimelser, nummenhet i ekstremiteter, forverring av astma eller hjerte problemer, forvirring og arytmi (uregelmessig hjerterytme). Hver av disse bivirkningene bør føre rask oppmerksomhet fra en lege, som vil avgjøre om du bør tas av medisinen.

Allergiske Reaksjoner

Atenolol kan føre moderate eller alvorlige allergiske reaksjoner, inkludert utslett, elveblest, hevelse, tungpustethet, kløe, eller problemer med å puste eller svelge. Disse reaksjonene bør bringes til seg oppmerksomheten til en lege for videre undersøkelse og så at alternativer kan veies.

Vanlige, Mindre alvorlige bivirkninger

Atenolol kan senke blodtrykket til et usunt nivå eller bremse hjertefrekvens. En stor andel av folk som tar Atenolol kan også oppleve tretthet, svimmelhet, kortpustethet, kalde ekstremiteter eller depresjon.

Mindre vanlige bivirkninger

Det er flere bivirkninger som er mindre vanlig, men som fortsatt forekommer i 2 til 4 prosent av folk tar Atenolol. Disse inkluderer smerter, svimmelhet, følelse ør, kvalme, diaré og økt drømme. I tillegg kan de oppleve en reduksjon i blodtrykket ved forflytning fra en liggende stilling til stående stilling.

Selektive betablokker Vs. Ikke-selektive betablokkere

Selektive betablokker Vs.  Ikke-selektive betablokkere


Betablokkere behandle høyt blodtrykk, angst, glaukom og migrene ved å blokkere effekten av adrenalin til hjertet. Selektive betablokkere og ikke-selektive betablokkere virker på forskjellige beta-reseptorer, men produserer tilsvarende behandlingseffekter.

Funksjon

Selektive betablokkere jobbe med beta-1 adrenoreceptors, som kontrollerer hjerterytmen og kraft hjerteslag. Ikke-selektive betablokkere jobbe med beta-1 adrenoreceptors og beta-2 adrenoreceptors, som kontrollerer avslapning av glatt muskulatur.

Effekter

Begge typer betablokkere redusere overføring av nerveimpulser gjennom hjertemuskelen. Dette reduserer mengden av oksygen og blod som kreves av hjertet, bremse den ned og redusere arbeidsbelastning.

Typer

Selektive betablokkere inkluderer atenolol, bisoprolol, metoprolol, betaksolol, acebutolol og esmolol. Eksempler på ikke-selektive betablokkere inkluderer karteolol, labetalol, penbutolol, pindolol, sotalol, propranolol, karvedilol, nadolol og timolol, ifølge Dr. Richard Klabunde, forfatter av den kardiovaskulære fysiologien Concepts.

Bivirkninger

Betablokker bivirkninger inkluderer døsighet, tørr munn og øyne, svakhet, kalde hender og føtter, svimmelhet, tretthet, kortpustethet, søvnproblemer og hevelse i føtter og hender.

Komplikasjoner

Begge typer betablokkere kan samhandle med antidepressiva, diabetes medisiner, allergi skudd, astma medisiner og andre høyt blodtrykk narkotika. Triglyseridnivåer kan øke litt under behandling med betablokkere.

Funksjoner og bivirkninger av betablokker

Funksjoner og bivirkninger av betablokker


Betablokkere er en type stoff som brukes til å behandle et bredt spekter av forhold. Sitt fulle medisinske navnet er "betablokker narkotika." Beta-blokkere arbeidet ved å blokkere veien for visse nevrotransmittere som sendes fra nervene til cellene i kroppen; på den måten, kan betablokkere stoppe visse kroppslige reaksjoner på nerveimpulser.

Hvordan betablokkere Work

Betablokkere virker ved å blokkere overføring av visse nerveimpulser. En nerve avgir en impuls ved å slippe en kjemisk eller nevrotransmitter. Impulsen samhandler med et organ ved å stimulere beta-adrenerge reseptorer som formidler instruksjoner om hva organ bør gjøre. For eksempel kan en nerveimpuls sendes til hjertet resulterer i stimulering av beta-adrenerge reseptorer i hjertet celler, forårsaker en økning i hjerterytmen. Ved å dekke beta-adrenerge reseptorer, betablokkere forhindre slike fysiske reaksjoner. I dette tilfelle som ville ha nytte av en pasient med et svakt hjerte.

Hjerte og blodårer betingelser

På grunn av deres evne til å blokkere visse signaler som blir sendt til hjerteceller, kan betablokkere brukes til å forhindre angina smerter, unngå overstimulering av hjertet som kan føre til hjerteinfarkt, kontrollere unormal hjerterytme, bidra til å behandle hjertesvikt, og lavere blodtrykk.

Andre betingelser

Fordi beta-reseptorer er funnet i forskjellige deler av kroppen, kan betablokkere brukes for en rekke forhold. Betablokkere kan behandle en overaktiv skjoldbruskkjertel; for denne tilstanden de brukes for å redusere rystelser og tregere en rask puls. De kan brukes til å behandle grønn stær, hvor de reduserer væskelaget i det fremre kammer av øyet, og dermed redusere trykket i øyet. Betablokkere kan lindre symptomer på angst som skjelvinger og en racing hjerte, og kan være nyttig for å hindre gjentakelse av migrene.

Bivirkninger

De fleste kan ta betablokkere uten å oppleve store bivirkninger. Imidlertid, fordi disse medikamentene virker på en rekke deler av kroppen, kan enkelte brukere oppleve uønskede effekter. Betablokkere kan noen ganger gjøre hjertet slå for langsomt, noe som kan føre til svimmelhet og besvimelse. De kan også begrense luftveiene og bør ikke brukes av pasienter med astma. Betablokkere kan også føre til kalde hender og føtter fordi de innsnevre blodårene og redusere blodsirkulasjonen til ekstremiteter. Betablokkere kan indusere tretthet, depresjon og impotens hos noen pasienter.

Bivirkninger av betablokker på eldre

Bivirkninger av betablokker på eldre


Betablokkere behandle migrene, angst, høyt blodtrykk og glaukom. Disse stoffene virker ved å blokkere effekten av adrenalin på hjertet. Dette reduserer hjertefrekvensen og gjør at hjertet til å slappe av. Fordi beta-blokkere påvirker hjertet, kan de forårsake bivirkninger. Eldre mennesker opplever disse bivirkningene annerledes enn yngre pasienter, noe som gjør forsiktighet viktig når du bruker betablokkere eldre pasienter å behandle.

Cold Følsomhet

Betablokkere gjøre eldre pasienter mer sannsynlig å oppleve kalde følsomhet, ifølge Migrene Awareness Group. Kulde intoleranse utvikles som et svar på effekten av beta-blokker. Fordi betablokkere langsom hjertefrekvens og redusere arbeidsbelastningen på hjertet, kan blodtilførselen til huden reduseres. Dette gjør eldre pasienter mer utsatt for Raynauds fenomen, som er når kalde temperaturer føre til eksponert hud for å bleke og blodårene til å stivne.

Svimmelhet

Betablokkere reduserer hjertefrekvensen og blodtrykket, noe som er viktig for personer med høyt blodtrykk og andre hjerteproblemer. Det er mulig for blodtrykket å slippe for mye mens du tar en betablokker, noe som resulterer i svimmelhet og andre hypotensjon (lavt blodtrykk) symptomer. Svimmelhet forårsaket av betablokkere øker også risikoen for fall hos eldre, øker risikoen for forstuinger, benbrudd og andre skader.

Luftveissymptomer

Eldre pasienter er mer utsatt for luftveis bivirkninger av betablokkere enn folk i andre aldersgrupper. I en studie publisert i den 24 juni 1995 utgaven av "The Lancet" (volum 345), avslørte forskerne at noen eldre pasienter som får betablokkere til behandling av glaukom utviklet obstruktiv lungesykdom i løpet av behandlingen. Når studie etterforskere avviklet betablokker og foreskrevet et annet medikament, bedret disse forholdene. Denne studien ble sitert i en 1995 artikkel publisert i vol. 79 i "British Journal of Opthalmology". Respiratoriske komplikasjoner forårsaket av betablokkere føre til kortpustethet, piping i brystet og pustevansker.

Psykiatriske Effects

Eldre pasienter er også mer utsatt for psykiske effekten av betablokkere enn folk i andre aldersgrupper. Når den brukes for angst behandling, kan betablokkere faktisk føre til økt angst og uro. Andre psykiatriske effekter inkluderer fiendtlighet, mani, aggressivitet, impulsiv atferd, raseri og hallusinasjoner. Disse bivirkninger er sjeldne, i henhold til Texas Heart Institute.

Urgeinkontinens

The American Society of Konsulent Farmasøyter rapporterer at betablokkere har kolinerge effekter på kroppen. Dette betyr at beta-blokkere forsterke effekten av acetylkolin i det sentrale eller perifere nervesystem. Denne virkningen er forbundet med urgeinkontinens skyldes dysfunksjon av detrusor-muskelen. Denne muskelen kontrakter for å presse ut urin; hyperaktivitet av denne muskelen fører til ufrivillig urinlekkasje på upassende tider. De kolinerge effektene av betablokkere er mer fremtredende hos eldre pasienter.

Hvordan bruke betablokker til senke høyt blodtrykk

Betablokkere reduserer nerveimpulsene til hjertet og blodårene. Dette gjør at hjertet slår langsommere og med mindre kraft. Blodtrykket synker og hjertet arbeider mindre hardt. Senke blodtrykket bidrar til å redusere risikoen for hjertesykdom, hjerteinfarkt og hjerneslag. Denne artikkelen vil beskrive hvordan du bruker betablokker for å senke blodtrykket.

Hvordan bruke betablokker til senke høyt blodtrykk

Hvordan bruke betablokker å senke blodtrykket

Planlegge en avtale med legen din dersom du tror du migh har høyt blodtrykk. Symptomer på høyt blodtrykk kan omfatte: Svimmelhet, tretthet, lav arbeidstoleranse, kvalme, tetthet, trykk eller smerte i brystet eller armene, og en konsekvent blodtrykk lesing av 140/90 eller større eller en blodtrykksmåling gående høyere enn din baseline blodtrykk

Få en resept fra legen din hvis du er diagnostisert med høyt blodtrykk. Det finnes mange forskjellige typer betablokkere. Mengden av medisin som du må ta, kan variere. Resept for betablokkere kan inneholde: Atenolol (Tenormin), Betaxolol (Kerlone), Bisoprolol / hydroklortiazid (Ziac), Bisoprolol (Zebeta), Metoprolol (Lopressor, Toprol XL), nadolol (Corgard) og Propranolol (Inderal) for å nevne noen . Sørg for å fylle resept så snart som mulig. Dette vil bidra til å redusere graden av symptomene oppleves av høyt blodtrykk.

Snakk med legen din om din medisinske historie før du begynner å bruke betablokkere. Risikoen ved å ta medisinen må veies opp mot fordelene. Du bør snakke med legen din hvis du bestemmer deg for å ta en beta-blocker: La legen vite om du har allergi mot mat eller fargestoffer fordi betablokkere kan gjøre dine allergiske reaksjoner verre. Du bør også la legen vite om du tenker på å bli gravid, hvis du er gravid, eller du ammer barnet ditt. Legen må også vite om du er over 60, har hjertesykdom eller dårlig sirkulasjon til hender eller føtter, har en langsom hjerterytme (bradykardi) eller hjerteblokk, eller har astma. Betablokkere kan gjøre disse forholdene verre.

Les etiketten på resept flasken. Så snart du får din resept, sørg for at det er ditt navn på etiketten, og at medisinen navn og dosering er riktig. Sørg for å lese hele etiketten hver gang før du tar noen av pillene.

Følg instruksjonene nøye som anvist av legen din. Når du tar noen medisiner, som betablokkere, anbefales det å drikke et glass vann med pillene dine.

Ta medisinen på samme tid hver dag. Tar betablokkere på samme tid hver dag hjelper deg å utvikle en rutine som kan være lett husket, samt opprettholde et jevnt nivå av medisinen i kroppen din.

planlegge regelmessige kontroller med legen din for å evaluere effekten av medisinen og høyt blodtrykk.

Hint

  • Betablokkere er et godt førstevalg for høyt blodtrykk behandling hos personer med angstlidelser.
  • Kombinere en lav dose vanndrivende med en betablokker medisin kan forsterke medisinens blodtrykkssenkende effekter uten å forårsake andre bivirkninger.
  • Det er viktig å ta høyt blodtrykk medisiner daglig som forskrevet.
  • Husk å ta medisiner. Hvis du glemmer en dose, ta den så snart du husker det. Ikke ta betablokker hvis det har gått mer enn 12 timer siden du gikk glipp av siste dose. Vent og ta neste dose til vanlig tid.

Bivirkninger av Atenolol på nyrene

Atenolol er en betablokker som blir brukt til å behandle kardiovaskulære sykdommer som hypertensjon og angina, og for å minimere risikoen for komplikasjoner etter et hjerteinfarkt. Den kan imidlertid ha negative bivirkninger, spesielt til nyrene.

Fordeler

Atenolol er effektive i å senke blodtrykket og behandle angina. Det fungerer også godt i å håndtere og forebygge komplikasjoner etter et hjerteinfarkt.

Dosering

For de med hypertensjon eller høyt blodtrykk, en 50 mg dose administrert én gang om dagen er anbefalt. Den daglige dosen bør ikke overstige 100 mg.

Effekt på kroppen

Atenolol har en 6-timers halveringstid (den tid som er nødvendig for halvparten av stoffet til å bli eliminert fra kroppen). Det er eliminert fra kroppen ved å passere gjennom nyrene for utskillelse.

Bivirkninger

Hvis det er en overdreven mengde av medikamentet i nyrene, kan det føre til nyresvikt. Når dette skjer, hjertestans og hypotoni, en lidelse som fører til lav muskeltonus, kan finne sted.

Forholdsregler

Hvis du har en nyresykdom, er det ikke tilrådelig å ta Atenolol, som det setter nyrene høyere risiko. Halveringstiden av medikamentet i mennesker med nedsatt problemer øker til 14 timer, noe som kan føre til akkumulering av medikamentet i nyrene. Dialyse kan trenge å bli utført, slik at medikamentet kan elimineres helt.

Bivirkninger Going Off Atenolol

Atenolol er et medikament som ofte foreskrevet for å senke blodtrykket og lindre visse hjertelidelser. Selv bor på Atenolol for en lengre periode kan bære sin egen risiko, bør du følges nøye av en lege når du velger å gå av Atenolol. Går ut av Atenolol kan føre til flere forhold, blant annet angina, hjerteinfarkt og arytmier.

Formålet med Atenolol

Atenolol er et reseptbelagt legemiddel som kan behandle flere forhold som påvirker hjertet eller blodårer. Det er en del av en gruppe av reseptbelagte legemidler som kalles "betablokkere." Selv Atenolol er ofte vellykket i lindrende brystsmerter, redusere høyt blodtrykk, og forbedre sjansene for å overleve etter et hjerteinfarkt, den kommer sammen med mange farer og mulige bivirkninger.

Viktigheten av Going Off Atenolol

Ved hjelp av en betablokker som Atenolol for en lengre periode kan føre til hjertesvikt. Av denne grunn er det viktig å gå ut Atenolol etter dens bruk er ikke lenger nødvendig. Hvis du opplever noen av følgende symptomer på hjertesvikt mens på Atenolol, snakke med legen din umiddelbart om å gå ut av det: plutselig og uforklarlig vektøkning, hevelse i nedre ekstremiteter, kortpustethet, eller en uforklarlig hoste.

Angina

Går ut av Atenolol kan sette deg i fare for å utvikle angina pectoris (coll. Angina). Angina er bryst ubehag eller smerte som er forårsaket av den midlertidige mangel på oksygen-rik blodtilførsel til hjertet. Angina er vanligvis forårsaket når koronararteriene blir tilstoppet, noe som begrenser koronar blodstrøm - men det kan være forårsaket av plutselig kommer ut av Atenolol også. Hvis du opprinnelig ble satt på Atenolol å kontrollere angina, kommer ut av det kan føre til en økning i angina symptomer. Selv om angina seg selv er ikke skadelig, det kan sette deg i en større risiko for hjerteinfarkt.

Heart Attack

Går ut av Atenolol uten støtte og forslag til en lege kan også føre til et hjerteinfarkt, spesielt hvis du opprinnelig ble satt på Atenolol som følge av et hjerteinfarkt. På samme måte som angina, er et hjerteinfarkt vanligvis forårsaket av blokkering av blodtilførselen til hjertet. I motsetning til angina, omtrent halvparten av alle hjerteinfarkt er dødelig. Hvis du skal ut på Atenolol, sørg for å gjennomgå virkningene av et hjerteinfarkt, slik at du kan hjelpe umiddelbart hvis det er nødvendig.

Arrythmias

Går ut av Atenolol også bærer av risiko for arrythmia, eller uregelmessig hjerterytme. Selv om dette kanskje ikke høres farlig, kan arrythmia få hjertet til å pumpe mye mindre effektivt, noe som kan være skadelig i det lange løp. Spesifikke cellene i hjertet vanligvis fungere som en "pacemaker" for hjertet, noe som fikk det til å pumpe etter et visst kort tidsintervall. Arrythmias oppstår når disse cellene ikke gjør jobben sin effektivt. Arrythmia kan behandles ved å implantere en kunstig pacemaker i hjertet.

Bistolic bivirkninger

Bystolic er en reseptbelagte medikamenter som brukes ved behandling av hypertensjon, også kjent som høyt blodtrykk. Medisinen er klassifisert som en betablokker, og bidrar til å senke blodtrykket, senke pulsen og lette belastningen som er satt på hjertet. Som med alle type medisin, det er mulige bivirkninger som er forbundet med Bystolic.

Mindre bivirkninger

Det er noen relativt vanlige bivirkninger av Bystolic som vanligvis er liten, på grunn av det faktum at de har en tendens til å avta etter hvert som legemet blir vant til legemidlet. Imidlertid, hvis bivirkninger ikke avta, eller hvis de blir verre, kan det være nødvendig å varsle en lege. Disse bivirkningene er utmattelse, hodepine, søvnløshet, diaré, magesmerter og kvalme.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger er også en mulighet med Bystolic. I slike tilfeller er det viktig å få akutt medisinsk hjelp så snart som mulig. Disse alvorlige effekter inkluderer hevelse i føttene eller anklene; følelser av kulde eller nummenhet i føttene eller hendene; ujevne, langsomme hjerteslag; og kortpustethet (selv når du ikke har utøvde selv mye fysisk).

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er også ansett for å være potensielt farlige bivirkninger av Bystolic. I situasjoner med allergisk reaksjon, må lege mottatt umiddelbart. Noen tegn på allergisk reaksjon på Bystolic er hevelse av tungen, hals, lepper eller ansikt; problemer med å puste; og bryte ut i elveblest.

Legemiddelinteraksjoner

Legemiddelinteraksjoner med Bystolic kan forekomme når mer enn ett medikament er tatt på samme tid. Disse interaksjonene kan føre til økt eller redusert effektivitet av én eller begge av de legemidler som er involvert. Noen medisiner som kan føre til legemiddelinteraksjoner med Bystolic er guanetidin digitalis, reserpin, hjertemedisiner (for eksempel verapamil og nifedipin), antidepressiva (for eksempel paroksetin og fluoksetin), hjerte rytme medisin (som propafenon og amiodaron) og betablokkere ( bisoprolol og sotalol).

Overdose

Hvis du tror du har tatt for mye Bystolic, må du umiddelbart få medisinsk hjelp. Noen tegn på Bystolic overdose inkluderer pustevansker, kaster opp, svimmelhet, langsom hjertefrekvens, svimmelhet, og følelsen som du kommer til å besvime.

Tenormin bivirkninger

Tenormin er en resept beta-blokker som brukes for behandling av både hypertensjon (høyt blodtrykk) og angina (bryst ubehag eller smerte). Tenormin funksjoner ved å stanse ulike naturlige kjemikalier i kroppen, som adrenalin, som kan påvirke blodårene og hjertet, derfor gjør pulsen og blodtrykket betydelig lavere, og redusere belastningen. Som med alle reseptbelagte stoffet. Noen bivirkninger er assosiert med Tenormin.

Vanlige bivirkninger

Ulike vanlige (og vanligvis mindre) bivirkninger noen ganger oppstå ved bruk Tenormin. Hvis disse bivirkningene blir problematisk for deg, informere din lege. Disse bivirkningene inkluderer tretthet, kalde tær og fingre, svimmelhet, diaré, utmattelse, kvalme og følelse av svakhet.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger er også en mulighet med Tenormin, men er generelt uvanlig. Hvis du tror at du opplever alvorlige bivirkninger av betablokker, få øyeblikkelig legehjelp. Disse bivirkningene inkluderer moodiness; hevelse i føtter, hender, eller ankler; nedsatt seksuell evne; Blue Palms, tånegler eller fingernegler; unormal blødning eller blåmerker; unormal vektøkning; dvelende svimmelhet eller svimmelhet; merkelig langsom hjerterytme, kortpustethet og passerer ut.

Allergiske Reaksjoner

Noen mennesker også utvikle alvorlige allergiske reaksjoner som følge av å ta Tenormin. Disse reaksjonene er ansett for å være alvorlig, og krever akutt medisinsk hjelp. Noen tegn på allergisk reaksjon på Tenormin er tetthet i brystet; elveblest; hudutslett; pusteproblemer; og hevelse i lepper, tunge, munn eller ansikt.

Forsiktig

Ikke alle er en god kandidat til å ta Tenormin, som for eksempel de som har hjertesykdommer (som en blokkering, eller en langsom hjerterytme) og de med atenolol allergier. Det er også svært viktig at folk vurderer medisinering informere legen sin over alle medisinske tilstander, spesielt depresjon, emfysem, astma, bronkitt, nyre-eller leversykdom, hjertesvikt, sick sinus syndrom, sirkulasjonsproblemer (som Raynauds syndrom), feokromocytom, myasthenia gravis, diabetes, skjoldbrusklidelse og lavt blodtrykk.

Overdose

Hvis du har tatt store mengder Tenormin og er bekymret for at du har overdose, umiddelbart få akutt medisinsk hjelp. Noen symptomer på Tenormin overdose er kortpustethet, svimmelhet, ujevne hjerteslag, svakhet, kramper, negler som er blålig i fargen, og passerer ut.

Bivirkninger av Propranol

Propranolol er en betablokker som hovedsakelig brukes til å administrere hjertesykdommer og høyt blodtrykk. Det kan være nyttig i behandlingen av angina, hindrer hjerteinfarkt, og har også vist seg å gi lindring til migrenepasienter. Mens det er fordeler ved å ta propranolol, er det også bivirkninger som bør vurderes før bruk.

Historie

Propranolol ble utviklet av James W. Svart på 1950-tallet. Hva gjort sin oppdagelse skiller seg ut var den måten som han kombin alle de kjemiske elementer for å maksimere effektiviteten av forbindelsen. Endringene han gjorde var nyskapende nok at hans metode ble standard for måten de fleste betablokkere er satt sammen selv til denne dagen.

Ukonvensjonelle bruksområder

I tillegg til den tradisjonelle medisinsk bruk, propranolol har også blitt brukt til uformelle psykiatriske formål. Selv om ingenting har vist seg definitivt, noen forskere mener at propranolol kan hjelpe mennesker som lider av post traumatisk stresslidelse (PTSD). Propranolol ikke forårsaker hukommelsestap hos pasienter; heller, den blokkerer adrenalinet som skaper forvirret følelsesmessig reaksjon forårsaket av en smertefull minne eller erfaring.

Mindre bivirkninger

Folk som tar propranolol kan oppleve bivirkninger, noen er mer alvorlige enn andre. Mindre bivirkninger er svimmelhet, tretthet, søvnløshet, diaré, endringer i synet, endringer i drømmer og seksuelle bivirkninger. Disse bivirkningene primært oppstår når folk begynner å ta propranolol, deretter minske i alvorlighetsgrad og frekvens som de fortsetter å ta det.

Alvorlige bivirkninger

Noen bivirkninger krever øyeblikkelig legehjelp. Disse inkluderer en allergisk reaksjon (utslett, blemmer, og hevelse i ansiktet eller tungen er vanligvis tegn på en allergisk reaksjon), blemmer, peeling hud, uregelmessig hjerterytme, har problemer med å puste eller svelge, kulde, prikking eller nummenhet i føtter og hender, gulsott, hallusinasjoner, depresjon, mørk urin og avføring som er leire i fargen. Alle som opplever uforklarlig vektøkning, bør tap av appetitt og kvalme også kontakte en medisinsk faglig umiddelbart.

Advarsler

Det er viktig å diskutere eventuelle og alle pre-eksisterende forhold med forskrivende lege før du tar propranolol. Legen bør være oppmerksom på eventuelle medisiner pasienten tar å sikre at det ikke vil være noen form for negativ interaksjon. Kvinner som er sykepleier, gravid eller kan bli gravide bør ikke ta propranolol. Personer med astma og visse hjertelidelser bør ikke ta propranolol.

Definisjon av betablokker

Definisjon av betablokker


En beta blocker er et medikament som brukes til å behandle hjerteproblemer og høyt blodtrykk. Det fungerer ved å blokkere de skadelige effektene av stress hormoner adrenalin og noradrenalin på hjertet og ved å bremse pulsen.

Behandling

Betablokkere er foreskrevet for mange ulike hjerteproblemer. De brukes til å behandle høyt blodtrykk, uregelmessig hjerterytme, hjertesvikt og for å hindre en andre hjerteinfarkt hos personer som allerede har hatt en. De kan også bli brukt til å behandle migrene.

Generiske og merkenavn

Noen ofte foreskrevet betablokkere er atenolol (merkenavn Tenormin), metoprolol (Lopressor og Toprol XL) og propranolol (Inderal).

Betablokkere og Diabetes

Betablokkere kan skjule varselsignalene på lavt blodsukker. Når blodsukkeret er lavt, kan pulsen ikke øke på grunn av beta blocker.

Mulige bivirkninger

Siden betablokkere bremse pulsen, noen mennesker føler deg svimmel, ør eller andpusten. I de fleste tilfeller blir denne følelsen bort etter inntak av medisiner for et par dager. Snakk med legen din dersom du opplever bivirkninger.

Ring legen din

Hvis du har uforklarlig vektøkning, væskeansamling i hender eller føtter, har problemer med å puste eller har en puls tregere enn 50 slag per minutt, kontakt legen din med en gang.

Når skal ta betablokker

Betablokkere er vanligvis tatt en eller to ganger hver dag. Prøv å ta det på samme tid hver dag. Aldri ta en dobbel dose, selv om du gikk glipp av en tidligere en.

Hvordan overvåke betablokker

Betablokkere er brukt til å redusere hjertefrekvensen, og minuttvolum i en pasient. De gjør dette ved å blokkere effekten av stresshormoner på hjertet. Betablokkere brukes til å behandle høyt blodtrykk og hjerteproblemer som hjertesvikt, brystsmerter og unormal hjerterytme. Det finnes to typer, selektive og ikke-selektive. Selektive betablokkere bare blokkere beta 1-reseptorer og ikke-selektive betablokkere arbeide med både beta 1 og beta 2-reseptorer.

Hvordan overvåke betablokker

•  Kommuniser med legen din. Relate din personlige og familiens medisinske historie til ham. Kontroller at alle kroniske tilstander som diabetes, astma, KOLS og eventuelle andre er diskutert. Med noen av disse forholdene betablokkere bør ikke brukes.

Gi din lege en liste over alle medisiner du tar. Noen medisiner samhandle dårlig med andre. Svært ofte folk har mer enn én lege å behandle dem. Hver lege bør være klar over alle medisiner du tar. Du bør også gi leger en liste over noen over-the-counter medisiner, urte kosttilskudd eller vitaminer du tar.

Følg de aktuelle instruksjonene du får om din medisinering. Les apotek merknadene nøye. Spør dine farmasøyter om noe du ikke forstår eller er usikker på. Ikke slutte å ta medisinen plutselig. Prøv å ta den på samme tid hver dag.

Monitor til hvordan du føler deg. Dessverre er det bivirkninger forbundet med de fleste medisiner. Betablokkere har minimale bivirkninger, men du har fortsatt å se etter endringer i helsen din, spesielt når den først starter behandlingen. Se etter svimmelhet, kortpustethet, tretthet og problemer med å trene.

Ta blodtrykket regelmessig hjemme med et hjem-skjermen. Ha en dialog med din farmasøyt og lege, stille spørsmål når du er i tvil. Ikke hopp over avtaler med legen din. Selv når du føler deg vel, fortsatt ha dine regelmessige kontroller. Sørg for at alle leger vet hva hver gjør.

Hint

  • Hvis du har glemt å ta en betablokker, visse regler. Ta det med en gang, hvis det er bare noen få timer for sent. Hvis det er 4 til 6 timer eller mer, vente på neste dose.
  • Du kan overdose på noen medisiner.
  • Brått stoppe din medisinering kan forverre tilstanden din.
  • Effektiviteten av betablokkere kan endres av andre legemidler og / eller kosttilskudd du kan ta.

Er Avalide en betablokker?

Er Avalide en betablokker?


Avalide er en kombinasjon stoffet som brukes alene eller i kombinasjon med andre legemidler til behandling av høyt blodtrykk. Avalide er ikke en betablokker, en gruppe medisiner som senker hjertefrekvensen og blodsirkulasjon.

Funksjoner

Avalide er en kombinasjon av et vanndrivende vann pille (hydroklortiazid) og en angiotensin ll-reseptor-antagonist (irbesartan). Kombinasjonen medikament bidrar til å hindre absorpsjon av salt og utvider blodkar, å forbedre blodstrømmen og å senke blodtrykket.

Bivirkninger

Pasienter som tar Avalide kan oppleve halsbrann, magesmerter, tretthet, hodepine og tørr hoste. Utbrudd av elveblest eller andre allergiske reaksjoner, brystsmerter, og hevelse i ansiktet krever øyeblikkelig legehjelp.

Interaksjoner

Avalide kan påvirke andre legemidler "metabolske kvaliteter og sin potens. Steroider, noen blodtrykk medisiner, og muntlige diabetesmedisinen kan ikke bland godt med Avalide.

Alcholol

Personer på Avalide kan oppleve dehydrering og bør unngå inntak av alkohol, på grunn av sin dehydrerende kvaliteter. Alkohol kan også intensivere andre bivirkninger.

Advarsel

Avalide bør ikke tas av gravide kvinnen. Forbruk av Avalide i andre eller tredje trimester kan føre til alvorlige skader eller dødsfall av fosteret. Noen mennesker på Avalide oppleve en svært sjelden nedbryting av skjelettmuskulatur; pasienter bør ringe legen sin hvis deres musklene føles øm eller sår.

Liste over cardioselective betablokker

Liste over cardioselective betablokker


Betablokkere, også kjent som betablokkere, er en klasse av medisiner mye foreskrevet for behandling av høyt blodtrykk og hjerterytmeforstyrrelser. De er også nyttig i behandling av migrene og glaukom, ifølge MayoClinic.com. Den andre generasjonen av betablokkere brakt til markedet er beskrevet som cardioselective, ved at narkotika i denne gruppen stort sett blokkere bindingen av noradrenalin og adrenalin til beta-1 adrenoceptorer, som bidrar til å kontrollere hjertets hastighet og kontraktile kraft.

Acebutolol

Godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) i desember 1984, er acebutolol også markedsført under merkenavnene Prent og Sectral, ifølge MedicineNet.com. Som en cardioselective betablokker, er acebutolol foreskrevet for å hjelpe hjertet fungere mer effektivt. Ved å blokkere beta-1-reseptorer, reduserer medikament arbeidsbelastningen på hjertet ved å bevirke den til å slå mer langsomt og flytte en mindre mengde blod samlet. I minske hjerte arbeidsmengde, reduserer acebutolol også hjertets oksygenbehov. Medikamentet blir markedsført i kapsler av 200 og 400 mg, hvorav den ene vanligvis er tatt en gang eller to ganger om dagen.

Atenolol

Også markedsført under merkenavnet Tenormin, er atenolol tilgjengelig i 25, 50 og 100 mg tabletter som administreres oralt, ifølge RxList.com. Det er også en cardioselective betablokker som er foreskrevet for behandling av angina, så vel som høyt blodtrykk. Vanlige bivirkninger av dette og andre cardioselective betablokkere er diaré, svimmelhet, tretthet, tretthet, smerter, svimmelhet, kvalme og synsproblemer. Disse forsvinner vanligvis etter kort tid. Hvis de ikke gjør det, bør du kontakte lege.

Betaxolol

Dette cardioselective betablokker, også markedsført under merkenavnet Kerlone, finnes i tabletter på 10, 20 og 40 mg. De fleste pasienter som starter med en gang daglig dose på 10 mg, som kan økes i kraft dersom responsen til 10 mg er mindre enn legen forventet ifølge Drugs.com. Betaxolol, samt andre cardioselective betablokkere, kan samhandle med en rekke andre legemidler, så informer legen din om alle medisiner du er i dag tar.

Bisoprolol

Også selges under merkenavnet Zebeta, er bisoprolol tilgjengelig i 5 og 10 mg tabletter. Den vanlige daglige dose er mellom 2,5 og 20 mg, i henhold til MedicineNet.com. Dette stoffet ble brakt til markedet kort tid etter at den fikk FDA-godkjenning i juli 1992.

Esmolol

Markedsført under merkenavnet Brevibloc er esmolol en cardioselective betablokker som er administrert av en medisinsk faglig via injeksjon. Det er et korttidsvirkende medikamenter som kan være spesielt effektiv i kontroll av arytmier.

Metoprolol

Allment foreskrevet til behandling av hypertensjon, er metoprolol også markedsført under merkenavnene Lopressor og Toprol XL, ifølge MayoClinic.com. Det er oftest tatt muntlig i vanlige tabletter på 25, 50 og 100 mg, eller utvidet frisetting av 25, 50, 100 og 200 mg. Den er også tilgjengelig i en injeksjon form.

Nebivolol

Dette stoffet, også markedsført under merkenavnet Bystolic, er tilgjengelig på 2,5, 5 og 10 mg tabletter og er foreskrevet hovedsakelig for behandling av høyt blodtrykk, ifølge RxList.com.

Noncardiogenic Bruk av betablokker

Betablokkere, en klasse av legemidler som mest foreskrevet for behandling og kontroll av hypertensjon og hjerte-relaterte sykdommer, er også brukt for å behandle andre tilstander som faller utenfor de parametere av kardiovaskulær medisin. Disse medikamentene, også kjent som betablokkere, arbeid ved å blokkere adrenalin og noradrenalin fra binding til beta-reseptorer av nerver, ifølge MayoClinic.com.

Angstlidelser

I et intervju med ABC News i februar 2008, Brian Brennan, MD, førsteamanuensis direktør for translasjonsforskning nevrovitenskap forskning ved McLean Hospital i Belmont, Mass., Sa at betablokkere kan redusere de fysiske manifestasjoner av angst lidelse. Brukes oftest, ifølge Brennan, er propanerol (også selges under merkenavnet Inderal). Propanerol er en ikke-selektiv betablokker, noe som betyr at den blokkerer adrenalin og noradrenalin fra binding til både beta-1 og beta-2-reseptorer, i motsetning til en selektiv betablokker, som blokkerer bare beta-1-reseptorer og er mest effektive for kardiovaskulære anvendelser. Brennan påpekte at betablokkere ikke synes å gjøre mye for å ta opp den emosjonelle nød assosiert med angstlidelser.

Glaukom

Den Glaukom Research Foundation rapporterer at betablokkere kan bidra til å redusere kroppens produksjon av intraokulære væske. Store mengder av denne væsken usunt setter press på de følsomme strukturer i øyet, forårsaker glaukom. Brand-navnet glaukommidlene som inneholder betablokkere som sentrale ingredienser inkluderer Betagan, Betimol, Betoptic S, Istalol, OptiPranolol og Timoptic-XE. Stiftelsen viser at vanlige bivirkninger av beta blocker glaukompreparater er tretthet, lavt blodtrykk og redusert puls. Astmatikere tar disse stoffene kan oppleve kortpustethet.

Hypertyreose

En aktiv skjoldbruskkjertelen kan utløse et bredt utvalg av symptomer, hvorav noen kan kontrolleres av betablokkere, i henhold til Merck håndbøker. Hypertyreose, tilstanden forårsaket av overaktiv skjoldbruskkjertel, kan manifestere seg som et struma (hevelse i kjertelen), skjelvinger, angst, nervøsitet; overdreven svetting, vekttap, hyppig avføring, unormale hjerterytmer, rask puls og høyt blodtrykk. Ifølge Merck, kan betablokkere være effektive i å ta opp noen av disse symptomene, spesielt rask puls, skjelvinger og andre fysiske manifestasjoner av angst.

Migrene

Betablokkere er blitt funnet å være svært nyttig i forebygging av migrene, selv om den nøyaktige mekanismen de arbeider denne magiske gjennom hvilket fortsatt er ukjent, ifølge WebMD. Men noen medisinske fagfolk teoretisere at det kan ha noe å gjøre med narkotika evne til å slappe av blodårene, en effekt som gjør at betablokkere nyttige i behandling av høyt blodtrykk. Det er viktig å merke seg at betablokkere brukes til forebygging av migrene, men er ikke effektive for lindring av migrene symptomer når et angrep har begynt. MAGNUM (Migrene Awareness Gruppe: En National Forståelse for migrenepasienter) påpeker at betablokkere kan samhandle med andre medisiner og kan være kontraindisert for de med andre medisinske tilstander. Det er derfor viktig å sjekke med legen din før du bruker betablokkere for migrene forebygging.

Bivirkninger av propylthiouracil & Metoprolol

Bivirkninger av propylthiouracil & Metoprolol


Propylthiouracil brukes til behandling av hypertyroidisme (aktiv skjoldbruskkjertel) ved å forhindre skjoldbruskkjertel fra å produsere for mye thyroid hormon. Skjoldbruskkjertelen regulerer hjertefrekvens, muskelstyrke, hvor godt og hvor fort kroppen din forbrenner kalorier og mange andre funksjoner. metoprolol, som ofte selges under merkenavnene Lopressor og Toprol XL, er en betablokker, et stoff som lindrer stress på hjertet. Metoprolol behandler høyt blodtrykk, bremser hurtig puls, hindrer unormal hjerterytme, og lindrer smerter i brystet.

Funksjoner

Alle legemidler har bivirkninger, og noen av disse reaksjonene kan være ubehagelig. Medisiner med samme bivirkninger, når det brukes sammen, kan gjøre bivirkningene sterkere. Narkotika tatt sammen noen ganger også samhandle med hverandre; narkotika kan arbeide sammen for å behandle en tilstand eller forbedre healing, eller de kan arbeide mot hverandre for å skape andre problemer.

Bivirkninger

Vanlige og sjeldne bivirkninger av propylthiouracil og Metoprolol inkluderer kvalme, oppkast, svimmelhet og tretthet. Andre bivirkninger av propylthiouracil inkluderer tap av smak, hodepine, ledd / muskelsmerter, hårtap, feber, redusert antall hvite blodceller og brenning / prikking i hender / føtter. Andre bivirkninger av metoprolol bestå av synsproblemer, svakhet, kortpustethet, søvnvansker, lav sexlyst, kalde hender og depresjon. Hvis du opplever noen av disse bivirkningene, og de vedvarer, rapportere dem til legen din.

Sjeldne bivirkninger

Begge stoffene kan forårsake sjeldne allergiske reaksjoner karakterisert ved utslett, kløe / hevelse (spesielt i ansikt / tunge / hals), kraftig svimmelhet og problemer med å puste. Både propylthiouracil og metoprolol kan forårsake alvorlige, og kan være dødelig leverproblemer. Symptomer på leverskade inkluderer unormal tretthet, magesmerter, vedvarende kvalme, tap av appetitt, gulfarging av hud eller øyne, lyse avføring eller mørk urin. Hvis du har noen av disse bivirkningene må du søke legehjelp umiddelbart.

Advarsler

Propylthiouracil kan gjøre metoprolol altfor effektive. Hvis skjoldbruskkjertelen funksjon normaliserer og er ikke lenger gjør for mye thyroid hormon, kan det hende du må slutte å ta propylthiouracil eller din dose av metoprolol kan måtte reduseres. Metoprolol kan maskere visse symptomer på hypertyreose. Hvis du har hypertyreose og plutselig slutte å ta metoprolol, kan du oppleve en skjoldbrusk storm, en livstruende situasjon preget av feber så høyt som 105-106 ° C, rask puls, kvalme / oppkast, diaré, uregelmessig hjerterytme, svakhet, hjertesvikt og forvirring / desorientering.

Betraktninger

Fortell legen din dersom du er gravid eller ammende før du tar noen av disse medikamentene. Selv om du opplever bivirkninger, ikke slutte å ta en av disse medikamentene uten å søke lege.

Bivirkninger av Metoprolol succinate

Metoprolol succinate er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle flere hjertesykdommer, inkludert angina, høyt blodtrykk og hjertesvikt. Det er klassifisert som en betablokker, og virker ved å redusere mengden av blod til hjertet må pumpe og mengden av arbeid som det har å gjøre, effektivt redusere hjerte smerte og å senke blodtrykket. Metoprolol suksinat kan også brukes til å stabilisere en person puls i tilfelle av en rask eller uregelmessig hjerterytme. Personer med angina eller visse typer hjertesykdom bør aldri plutselig slutte å ta Metoprolol succinate uten legens godkjennelse fordi det kan føre til at tilstanden forverres. Tar stoffet har flere kjente bivirkninger.

Hjerte bivirkninger

I sjeldne tilfeller kan Metoprolol succinate forårsake alvorlige bivirkninger som kan tyde på et problem med hjertet. Pasienter som opplever noen av følgende symptomer bør kontakte sin lege umiddelbart: forverring brystsmerter, en bankende følelse i brystet eller en demping eller uregelmessig hjerterytme.

Gastrointestinale bivirkninger

Noen mennesker kan oppleve forstoppelse, diaré, halsbrann, kvalme, oppkast, magesmerter og gass. Imidlertid er ingen av disse bivirkningene er grunn til bekymring.

Nevrologiske bivirkninger

Hodepine, svimmelhet og tretthet er alle bivirkninger av å ta Metoprolol succinate, men de er ikke ansett som alvorlige. Andre nevrologiske bivirkninger kan tyde på en potensiell komplikasjon som krever behandling. Varsle legen din hvis du merker hallusinasjoner, humørsvingninger - inkludert depresjon eller forvirring - alvorlig svimmelhet eller visjon endringer.

Andre alvorlige bivirkninger

Andre bivirkninger som kan tyde på et problem inkluderer besvimelse, uvanlig kald eller blå hender og føtter, hevelse i armer, ben og føtter, kortpustethet, piping i brystet og gulsott. Disse bivirkningene bør rapporteres til legen din umiddelbart.

Andre ikke-alvorlige bivirkninger

Andre kjente bivirkninger av Metoprolol succinate som ikke er alvorlige inkluderer en tørr munn eller øyne, hodepine, søvnproblemer, uforklarlig svakhet eller tretthet og halsbrann.

Bivirkninger av Toporol

Toprol XL er en resept legemiddel som brukes for behandling av medisinske tilstander så som høyt blodtrykk, angina og forskjellige hjertesykdommer (inkludert iskemisk hjertesykdom og koronarsykdommer). Det er klassifisert som en betablokker og hindrer ulike kroppslige kjemikalier (som ephinedrine) som kan påvirke blodårene og hjertet, som resulterer i fordeler som lavere hjertefrekvens, mindre hjerte belastning og lavere blodtrykk. Som med alle medisiner, det er mulige bivirkninger som kan oppstå fra å bruke Toprol XL.

Mindre bivirkninger

Det er noen vanligvis mindre bivirkninger som vanligvis forbindes med Toprol bruk. Generelt har disse bivirkninger har en tendens til å avta etter hvert som legemet blir brukt til medisinen. Men hvis bivirkningene tilfeldigvis forverres eller vedvarer en stund, kan det være nødvendig å søke legehjelp. Disse mindre bivirkninger er problemer med å oppnå orgasme, lavere sexlyst, impotens, kaster opp, diaré, tretthet, nervøsitet, angst og søvnløshet.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger er også mulig med Toprol bruk. I tilfeller av alvorlige bivirkninger, er det viktig å søke medisinsk hjelp så snart som mulig. Noen potensielt farlige bivirkninger av medisinen er svimmelhet, besvimelse, ujevne eller langsomme hjerteslag, kulde i føttene eller hendene, magesmerter, kvalme, appetitt tap, mørkere farge på urinen, gulfarging av øyne eller hud, leire farget avføring, opphovning av føtter eller ankler, kortpustethet (selv med moderat fysisk aktivitet) og depresjon.

Relativt Vanlige bivirkninger

Det er andre vanlige bivirkninger som kan oppstå for folk å ta Toprol XL. Folk bør rådføre seg med sin lege hvis de merker noen av disse symptomene. De er halsbrann, forstoppelse, lavt blodtrykk, gass og munntørrhet.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er ansett å være potensielt skadelige bivirkninger av Toprol. I tilfeller av allergisk reaksjon, er det viktig å søke medisinsk hjelp så snart som mulig. Noen tegn på allergisk reaksjon på Toprol er hevelse, problemer med å svelge eller puste, tungpustethet, kløe, utslett og bryte ut i elveblest.

Sjeldne bivirkninger

Det er også noen svært sjeldne bivirkninger som er knyttet til Toprol. Personer som opplever disse svært sjeldne bivirkninger bør søke lege. Disse bivirkningene er leverenzymer øke, hukommelsestap (kortsiktig), psoriasis blir verre, økende vekt, hårtap, leddgikt, tinnitus, hepatitt, Peyronies sykdom og lavt blodsukker.

Metoprolol bivirkninger: Depresjon

Metoprolol er fellesnavnet for en reseptbelagte medisiner som kalles Toprol. Klassifisert som en betablokker, er Metoprolol ofte foreskrevet for høyt blodtrykk, angina (brystsmerter) og hjertesvikt. Vanlige bivirkninger av metoprolol omfatter svimmelhet, et kløende utslett eller hudirritasjon, tretthet og depresjon.

Dosering

Metoprolol gis oralt i tablettform. Avhengig av alvorlighetsgraden av din tilstand, vil legen forskrive 50-100 mg tabletter. Ta metoprolol nøyaktig som foreskrevet. Hvis du glemmer en dose, ta den så snart du husker det, men aldri dobbelt opp på en dose. Ta metoprolol med et måltid eller umiddelbart etter et måltid.

Side Effect: Depresjon

Før forskrivning av metoprolol, vil legen stille deg en rekke helse historie spørsmål, samt om du har opplevd depresjon i de siste fem årene. Hvis du har en historie med depresjon, husk å fortelle legen din før du tar metoprolol. Hvis du opplever problemer med å sove, en endring i appetitt, konsentrasjonsvansker eller utføre rutinemessige oppgaver eller manglende interesse for dine hobbyer, kan du ha en depresjon på grunn av metoprolol, og du må endre medisiner.

Overvinne depresjon

Tar en betablokker som metoprolol kan føre til depresjon symptomer skal vises. Det kan også forverre allerede eksisterende følelser av depresjon som du kan kanskje trenger behandling. Snakk med legen din slik at han vil være i stand til å endre behandlingen din og hjelpe deg å oppsøke en rådgiver. Ikke vær flau diskutere din depresjon; det er en vanlig medisinsk tilstand forårsaket av en ubalanse i hjernen kjemikalier og er ikke bare noe du kan knipse fingrene og gjøre forsvinne. Med riktig behandling, kan din depresjon overvinnes.

Andre bivirkninger

En mer komplett liste over vanlige bivirkninger fra å ta metoprolol er tretthet og svimmelhet; langsom hjerterytme; utvikle et utslett eller irriterende, kløende hud tilstand; diare / kvalme; depresjon og kortpustethet. Snakk med legen din dersom du opplever noen av disse symptomene. Søk nødstilfelle medisinsk hjelp hvis du opplever ekstrem tristhet eller har tanker om å skade deg selv eller andre.

Forholdsregler

Diskuter din fulle medisinske historie med legen din før du tar metoprolol. I tillegg til de farlige virkningene fra mulige symptomer på depresjon, bør metoprolol ikke tas av de som har en langsom hjerterytme, uregelmessig hjerterytme, lavt blodtrykk eller hjertesvikt.

Hva er farene ved betablokker?

Betablokkere er hypertensjon medisiner kjent formelt som betablokkere. De fungerer ved å forstyrre handlingene noradrenalin og adrenalin og dermed lavere hjertefrekvens (de er ofte foreskrevet til pasienter som har unormal hjerterytme) og bidra til å utvide blodårene til å senke blodtrykket. Men, som alle hypertensjon narkotika, betablokker har sine egne bivirkninger og bekymringer verdt å merke seg. Generelt er det en av de sikreste hjerte legemidler tilgjengelig, men det er kraftig og bør bli forstått før du bruker den.

Advarsel

Hos noen pasienter, kan betablokkere redusere hjertefrekvensen til ekstremt lave nivåer, setter deg i fare for støt. Før du starter en diett av betablokkere, diskutere dette med legen din og lære advarselen tegn på en farlig lav puls. Fordi noen mennesker føler litt ør før de blir vant til å ta betablokkere, bør du få opp fra sengen eller sittende stilling sakte inntil kroppen justerer seg til virkningene av narkotika.

Bivirkninger

De vanligste bivirkningene av betablokkere er følelser av trøtthet. Men mens de kan gjøre deg døsig, de kan også forstyrre søvnmønster, spesielt i løpet av de første ukene av forbruk. Noen av de mer uvanlige, men mer alvorlige bivirkninger av betablokkere er diaré, magesmerter, kvalme og oppkast. Men mange pasienter tåle betablokkere uten bivirkninger.

Interaksjoner

Som alle legemidler, kan betablokkere samhandle med andre medisiner og enten bli mer eller mindre effektive. De er ofte foreskrevet med andre blodtrykket medisiner som diuretika, agiotensin-konvertering enzym (ACE) hemmere og angiotensin reseptorblokkere å maksimere blodtrykkskontroll. Likeledes kan alkohol minske effektiviteten av beta-blokkere.

Hvem bør unngå betablokker?

Pasienter med visse tidligere eller nåværende forhold kan være lurt å unngå betablokkere. The Mount Sinai School of Medicine råder pasienter med astma og diabetes spesielt å diskutere alternativer med sine leger. Betablokkere er assosiert med en forverring av astmasymptomer og med maskerings blodsukkeret hos diabetikere. Hvis du har hjertesvikt eller visse alvorlige lungelidelser, bør du også vurdere et alternativ.

Dersom du får bivirkninger

Hvis du begynner å oppleve bivirkninger fra betablokkere, ikke umiddelbart slutte å ta dem. Ring legen din kontor. På apoteket kan også være en god kilde til informasjon. Fordi betablokkere er foreskrevet for å hjelpe med din puls og blodtrykk, plutselig seponering dem kan være farlig. Alltid snakke med legen din og husk at mange mindre bivirkninger kan forsvinne når kroppen justerer til medisinering.