Digidexo.com

baby feber blemmer i munn utslett

Hva er årsakene til leddsmerter og feber blemme?

Hva er årsakene til leddsmerter og feber blemme?


Det er mange stammer av herpes virus, bare åtte av som infiserer mennesker.
Ifølge American Social Health Association, er opp til 80 prosent av den amerikanske voksne befolkningen smittet med herpes virus, tre fjerdedeler av dem ikke engang vet at de har viruset og kan ikke ha opplevd symptomer. Familien av herpes virus som infiserer mennesker er nummerert fra ett til åtte og forårsaker sykdommer som spenner fra forkjølelsessår, vannkopper og lymfekjertelbetennelse til Kaposis sarkom.

Hva som forårsaker feber blemme?

Feber blemme, eller "forkjølelsessår", på munnen og ansiktet er vanligvis forårsaket av herpes simplex type 1 (HSV1) mens genitale lesjoner er vanligvis et resultat av herpes simplex type 2 (HSV2) virus, selv om begge kan føre til lesjoner i ansiktet og kjønnsorganer. Viruset kommer inn i kroppen gjennom slimhinnene i munn, øyne, vagina eller penis under kyssing eller sex og begynner å gjenskape. Det vandrer deretter til en nerverot (ganglion), hvor det skjuler og forblir sovende.

Hvorfor har munnherpes holde vises?

En gang inne i kroppen, ikke herpes viruset ikke gå bort. Fra tid til annen hendelser i kroppen "vekke" den sovende virus og det "reaktiverer." Disse inkluderer sykdom, feber, eksponering til solen, menstruasjon og traumer, inkludert kirurgi. Viruset reiser tilbake langs nerven til overflaten av huden, som forårsaker kløe eller prikking og blemmer. Noen ganger er det ingen symptomer, men viruset er aktiv, og kan spres fra person til person.

Hvorfor Har Herpes Årsak leddsmerter?

Alle de herpesvirus, inkludert HSV1 og HSV2, kan føre til leddsmerte; i henhold til de tverrgående myelitt Association den medisinske termen for denne type leddsmerter er myelitt (betennelse i ryggmargen). Leddene selv er ikke betent eller infisert, men betennelse i ryggmargen forstyrrer nervene bærer meldinger til og fra ryggmargen. Disse nervene sender signaler opp ryggmargen til hjernen, som tolker det som smerte. Nivået på betennelse i ryggmargen bestemmer joint der smerten er følt.

Hvordan kan Herpes bli kurert?

Som i 2010, er det ingen kur for herpes. Når smittet, vil viruset forbli i kroppen, og kan ikke elimineres. Medisinsk behandling er direkte mot å redusere den smertefulle symptomer og påskynde helbredelse av eksterne sår som bruker medisiner som acyclovir, Valacyclovir og famciclovir. Enkle analgetika som paracetamol eller ibuprofen kan hjelpe, så kan enkle metoder som kjølig komprimerer, varme bad og holde det berørte området rent og tørt

Vil jeg Spre herpes virus?

Det enkle svaret på dette er at alle som har blitt smittet med herpes kan spre viruset. Voksne, særlig eldre mennesker, ofte utvikle helvetesild etter kontakt med barn med vannkopper (herpes varicella-zoster).

Det finnes metoder for å unngå å spre viruset, og de fleste av disse er enkel sunn fornuft. Hvis du har åpne sår, unngå direkte kontakt med andre, spesielt nyfødte babyer. Bare avstå fra å kysse dem og unngå å berøre dem med mindre du nettopp har vasket hendene.

Fortell partneren din, unngå sex når sykdommen er aktiv og alltid bruke kondom. Selv den kalde sår kan smitte kjønnsorganene, så avstå fra oral sex.

Hvordan behandle feber blemmer i Småbarn

Munnherpes, også kjent som forkjølelsessår, er små, smertefulle blemmer som stort sett vises rundt munn, nese og hake. Denne smittsom hudsykdom er forårsaket av herpes simpleks virus type 1. Et utbrudd kan vare fra 7 til 10 dager. Det finnes flere behandlinger for å lindre symptomene på munnherpes som inkluderer hjem rettsmidler, over-the-counter medisiner og reseptbelagte legemidler. Behandlingen å helbrede eller forebygge munnherpes er den samme for barn og voksne, men småbarn har en lavere toleranse for smerte. I behandling av feber blemmer i småbarn, er det viktigste å gjøre barnet som fysisk komfortabelt som mulig.

Hvordan behandle feber blemmer i Småbarn

Unn feberen. Med yngre barn, kan feber følge med munnherpes. Legg kalde kompresser på barnets panne. Bruk over-the-counter medisiner for å behandle feber hos barn som de med paracetamol. Les instruksjonene på etiketten. Gi pjokk medisin basert på alder og vekt.

Påfør isposer på ledningen sår. Dette er en enkel hjem middel som kan redusere smerte og hevelse. Flytt ispose rundt. Bruk den for bare 15 minutter om gangen. Et annet alternativ er å bruke en kjølig, fuktig vaskeklut til sår. Dette kan lindre smerte.

gjelde over-the-counter kaldt sår salver. Produkter som inneholder bedøvelsesmiddel tilby smertelindring for på kort sikt. Når anvendt, de i utgangspunktet svi slik at barn ikke liker disse typer salver. Men de er effektive i å redusere smerte og ubehag.

Påfør solkrem. Eksponering for sol kan utløse forkjølelsessår utbrudd i ansiktet. Sunblock og solkrem kan redusere sjansene for et utbrudd. Leppepomader med SPF 15 eller høyere kan brukes som et forebyggende tiltak også. Barn som leppepomader. Disse produktene kommer i et stort raseri av smaker.

Bruk barnas smertestillende midler. Over-the-counter smertestillende midler som er laget for barn er en god idé når barnet hadde det vondt. Smertestillende med ibuprofen og paracetamol er best for barn. Aspirin er ikke anbefalt. Det har vært knyttet til sykdommer som Reyes syndrom.

Ikke bruk Abreva. Denne salven er tilgjengelig over-the-counter, og det brukes til å redusere lengden på en kald sår utbruddet. Det er effektivt når den brukes til hver feber blemme, men det er ikke anbefalt for yngre barn, særlig de under 12 år.

Spør barnelege om reseptbelagte legemidler for munnherpes. Det er flere reseptbelagte legemidler som reduserer den helbredende tid av forkjølelsessår og redusere antall utbrudd, men ikke alle disse er godkjent for barn. Hvis pjokk har hyppige og smertefulle utbrudd, ta kontakt med legen din om råd.

Årsaker til feber blemmer & Canker sår

Munnherpes, sammen med canker sår, er to vanlige sår som påvirker munnen. Disse sårene er først og fremst kjent for å forårsake ubehag og smerte, og de kan lett forveksles med hverandre, selv om de vanligvis har svært ulike grunner for å vises, samt forskjellige metoder for beste behandling. En enkel måte å gjøre forskjell i noen tilfeller: canker sår vil bare bli funnet inne i munnen - de indre tannkjøttet, de indre leppene og halsen. Munnherpes er oftere funnet på utsiden av munnen

Munnherpes

Munnherpes har eksistert så lenge nedtegnet historie. Det er enda bevis for at en keiser av det gamle Roma utestengt offentlig kyssing for selve grunnen til å utrydde tilstanden. Faktisk kan han ha vært inne på noe. I dag, munnherpes er verre og mer utbredt enn noensinne. Omtrent 100 millioner hendelser inntreffer hvert år i USA alene.

Årsak til munnherpes

Munnherpes er faktisk et symptom på herpes simplex virus. Dette viruset kommer i to typer, og det er å skrive en som vanligvis skaper feber blemmer i og rundt munnen og muntlige vev. Type 2 vanligvis forårsaker genital warts. Etter å ha sagt dette, muntlig munnherpes er ikke nødvendigvis et tegn på at herpes simplex type 1 er i kraft. Selv om bare sett i cirka fem prosent av pasientene, orale manifestasjoner av type 2 er ikke uhørt. Herpes simplex type 1 er svært smittsom og er vanligvis spres via kyssing.

Symptomer

Herpes simplex og tilhørende munnherpes er uhelbredelig. Når en person har dem, vil de være i kroppen for alltid. På samme tid kan symptomene og ytre manifestasjonene av viruset ligge sovende i mange år. Vanligvis er en person med type 1 ikke smittsom når viruset er inaktivt. Tilbakevendende angrep vanligvis blitt mindre vanlig som person aldre. Etter fylte 35, angrep reduseres betydelig i frekvens. Det kan være rare opplevelser, som kløe og svie i leppeområdet i dagene før et nytt utbrudd.

Canker sår

Canker sår er preget av sin plassering (tungen og indre fôr av kinnet og leppene). Ofte vil de begynne med små røde hevelser, som har en tendens til å sprekke etter noen timer. På dette punktet, vil sårene bli dekket av en tynn membran og vil gro i løpet helt over de neste par ukene. De mest alvorlige tilfeller av canker sår kan føre til blemmer en tomme lange, men de er vanligvis mye mindre.

Årsaker til Canker sår

I motsetning munnherpes, er canker sår ikke tenkt å være en indikasjon på en underliggende virus. Canker sår kan komme fra en rekke årsaker, blant annet allergiske reaksjoner på mat eller bakterier. Noen mediale forskning peker på en mulig immunsvikt som gjør det mer sannsynlig for noen mennesker å oppleve canker sår. Det har også vært noen bevis som tyder på at ernæringsmangler kan være ansvarlig for de sår, spesielt i tilfellet med de ikke får nok vitamin B12 og jern.

Hvordan å behandle feber blemmer i munnen

Hvordan å behandle feber blemmer i munnen


Munnherpes, også kjent som forkjølelsessår, er ikke bare skjemmende, men er smertefullt også. Forårsaket av et virus (herpes simplex 1), feberutslett oftest dannes i og rundt munnen, men kan spres til andre vev, så vel. Munnherpes vises ofte etter en rekke tilfeller som satte stress på kroppen. Feber, forkjølelse, kaldt vær, hormonelle endringer og fysisk utmattelse all slites ned immunforsvaret, noe som gjør en utsatt for viruset. Selv om du ikke kan kurere et virus (den forlater kroppen på egen hånd) er det enkle ting du kan gjøre for å behandle feber blemmer i og rundt munnen, og lindre symptomene dine.

Bruksanvisning

Behandling av munnherpes

Bruk en tepose komprimere. Bratt en te-pose i kokende vann i ett minutt. Tappe det litt, deretter bruker den til blemmer området i ett til to minutter. Dette må gjøres to ganger om dagen i sju dager. Te inneholder forbindelser som kalles tanniner og flavoner, som fungerer som antiseptiske midler.

Ice: Hakk litt is, eller ta en isbit og holde den på vabler i 10 minutter, tre ganger om dagen. Ice vil bidra til å lindre hevelse og irritasjon forbundet med munnherpes.

Bruk sitronmelisse. Som te, inneholder sitronmelisse tanniner, men det har også en annen sammensetning kalt "eugenol", som dreper bakterier og har en lammende effekt på vev. For å bruke sitronmelisse på munnherpes, ta 2-4 teskjeer knuste sitronmelisse blader og bratte dem i en kopp varmt vann i 15 minutter. Når yret blandingen avkjøles, dyppe en bomullsdott i blandingen og bruke den direkte til munnherpes. Du kan bruke denne blandingen hele dagen, og bruke den på nytt flere ganger for maksimal påvirke. Du kan kjøpe en sitronmelisse plante fra en barnehage eller drivhus.

Hold en bomullsdott under rennende varmt, rennende vann. Dypp i salt og legg den direkte på feber blemme. En annen måte å bruke salt er å lage en saltvannskylling for munnen. Varme en kopp vann, og deretter legge til 1/4 kopp salt. Når saltet løses helt opp, swish den rundt munnen i ett minutt, så spytte ut. Både bordsalt og havsalt vil fungere. Salt er ansett som en helbredende agent og antiseptisk, og fungerer godt på munnherpes. Det kan medføre en svak smerte og svie, men det gjør jobben sin godt.

Unngå krydret mat eller mat med en hard tekstur, i det minste til dine blemmer er borte. Går for blid og myk mat vil kutte ned på irritasjon i de berørte områdene.

Hint

  • Få en ny tannbørste hvis du har feber blemmer å unngå å introdusere viruset igjen.
  • Unngå kyssing og deling av drinker, bestikk, servietter og håndklær mens du har munnherpes, og unngå disse handlingene med andre som kan ha dem. Se helsepersonell hvis blemmer ikke går bort i løpet av 7-10 dager.

Hvordan å behandle en baby feber

Hvordan å behandle en baby feber


Uansett hva termometeret leser, gjelder en baby feber hennes foreldre. Den gode nyheten er de fleste feber er ikke alvorlig. Babyer kan få feber når tenner eller fra en vanlig forkjølelse. Neste gang barnet ditt har feber, følger du disse trinnene for å hjelpe barnet ditt være kul og komfortabel.

Bruksanvisning

•  Ta temperaturen med en kvalitet, pålitelig termometer. Temperaturen kan tas i bunnen (rektalt), gjennom munnen (oralt) eller under armen (tillegg). Se "Hvordan ta en baby temperatur," under Relaterte eHows.

•  Vurder barnets generelle tilstand. Leger bruker til å vurdere temperaturen, nå se på faktorer som appetitt, tørste og hudfarge. Dessuten vil ditt barns barnelege spør om hans temperament, spør om han synes vanligvis glad eller ute av slag.

Hold barnet kjølig og hydrert. Et bad i lunkent vann, lette klær og rikelig med væske vil trøste barnet ditt.

Bo i inntil feberen kommer ned. Hold baby i huset, unngå besøkende og høy aktivitet fordi resten er svært viktig å helbrede. Bruk denne tiden til å tilbringe kvalitetstid med barnet ditt å lese bøker, synge sanger og spille med blokker eller andre rolige leker.

Tips og advarsler

  • Ikke bli for skremt om en forhøyet temperatur. Barnets temperatur kan svinge i løpet av dagen.
  • Hvis barnet ditt er ubehagelig eller masete, kan du gi en feber redusering for å senke temperaturen. Ta kontakt med din lege for dosering informasjon for barn under 2 år fordi de fleste emballasjen ikke inneholder denne informasjonen.
  • Ring legen eller gå til legevakten hvis barnet er under tre måneder, og har en temperatur på 100,4 grader F. Barn eldre enn 3 måneder, ringe legen hvis temperaturen er høyere enn 104 grader F.
  • Ring legen din dersom barnet ditt har problemer med å puste.

Hvordan behandle en baby feber uten medisiner

Hvordan behandle en baby feber uten medisiner


Babyens temperatur vil hele tiden endre seg over tid, avhengig av hennes alder og aktivitet. Hennes temperaturen vil også en tendens til å være høyere i løpet av ettermiddagen og sen kveld. Ved sin rektal temperatur er høyere enn 100 C eller hennes oral temperaturen er høyere enn 99 C, kan hun har feber. Hvis barnet ditt er mindre enn 2 måneder gammel og hennes temperaturen er høyere enn 100,4 F, bør du ringe henne barnelege umiddelbart. Noen ganger hennes feber er ikke altfor alvorlig, og du kan bruke flere teknikker for å behandle henne feber uten å bruke medisiner.

Hvordan behandle en baby feber uten medisiner

•  Hold babyen kjølig ved å opprettholde romtemperatur på 68 til 70. Dress babyen lett hvis været er varmt. Bruk klimaanlegget eller vifte for å kjøle rommet, men holde babyen ut av banen av luftstrømmen.

Hold babyen hydrert. Feber fører til tap av vann gjennom huden. For små spedbarn, amme eller flaske-mate babyen ofte. For eldre spedbarn, ha henne drikke mye væske som vann og fersk juice.

Gi barnet ditt en mye hvile. Holde rent. Vask hendene hver gang du trenger å mate eller å røre barnet ditt.

Gi din baby svamp bad. Bruk en svamp eller klut til å gni briskly over babyens hud. Når babyen din i ro, sette et vått håndkle på babyens panne. Endre håndkle hvert 30. minutt.

•  Ikke gi barnet ditt fet mat. Babyens mage aktivitet reduseres på grunn av feber og fet mat er vanskelig å fordøye.

Hold babyen unna andre barn hvis hennes feber skyldes en smittsom sykdom.

Hjem rettsmidler for en kald sår eller feber blemme

Som prikking, svie, er kløe sensasjon tilbake, og det er dårlige nyheter. Du vet en kald sår er i ferd med å stikke sitt stygge hode. Du har hatt dem før, og du kommer sannsynligvis til å ha dem igjen. Tidlig behandling av symptomene kan forkorte varigheten av elendighet og redusere intensiteten av forkjølelsessår, også kjent som munnherpes. Her er noen rettsmidler for å holde i medisinskapet for når de fryktelige virusangrep igjen.

Fakta

Mer enn 90 prosent av mennesker har blitt utsatt for Herpes Simplex virus I. Når det er i kroppen din, er det der for alltid. Heldigvis har de fleste mennesker ikke reagerer på viruset. Men for folk som reagerer ved å få munnsår, kan det være elendig. Viruset kan ligge i dvale i flere måneder, men kan når som helst føre til et utbrudd av små røde blemmer som gråter en gulaktig klar væske. Utbrudd vare fra syv dager til tre uker. Intensiteten har en tendens til å avta over tid, og du kan til slutt ikke få dem lenger.

Advarsel

Viruset er svært smittsomt, og kan sendes til andre gjennom kontakt. Vask hendene etter å behandle infeksjonen, og ikke klø eller plukke på sår.

Time Frame

Starte behandling så snart du oppdager advarselen tegn på en utvikling av forkjølelsessår. Du kan være i stand til å holde blemmer fra å vokse for stor, og hvis de er små, de er mindre tilbøyelige til å bryte åpne og spre seg.

Betraktninger

Du kan ikke kurere forkjølelsessår. De er en virusinfeksjon, og utbrudd må kjøre sine kurs. Målene dine er minimering av symptomer, komfort under infeksjonen, og forebygging av fremtidige utbrudd.

Løsninger

Hvis du pleier å få munnsår ofte, alltid holde en flaske med L-lysin kapsler på hånden. I Resept for Nutritional Healing, Dr. Balch antyder 500 mg to ganger daglig. Hvis du har den minste mistanke om en kald sår er på vei, kan du prøve L-lysin for to eller tre dager. Noen ganger symptomene vil avta og gå bort i stedet for å utvikle seg til en full blåst kaldt sår. Du kan også finne leppepomader som inneholder denne kritiske aminosyre, som du kan bruke i løpet av en infeksjon å berolige blemmer og hastighet helbredelse.
Vurdere å ta vitamin B-kompleks tabletter og sink pastiller. Disse to kosttilskudd gi immunforsvaret et løft for å bekjempe infeksjoner.
For komfort, bruk en aktuell bedøvelse å avlaste (midlertidig) av svie og kløe. Tea tree olje er en god naturlig valg, som den har en lammende effekt, og iboende antiseptiske kvaliteter. Det er mange over disk, muntlige aktuelle bedøvelse tilgjengelig hos din lokale matbutikk.
Ta en anti-inflammatorisk smertestillende for å lindre betennelser rundt blemme og gjøre det mindre vondt.
Disse tiltakene vil redusere ubehag, noe som gjør det enklere for deg å forlate sår alene, og unngå uhell spre smitte til andre deler av kroppen din, eller til noen andre.

Forebygging

Det er verdt å prøve å hindre fremtidige forkjølelsessår, og det er tre områder du kan fokusere på.
Din helse: prøv å bo godt, som å bli syk kan utløse et utbrudd.
Din diett: sjokolade, koffein, fullkorn hvete produkter og peanøtter er konsekvent sitert som utløsere av forkjølelsessår utbrudd.
Miljøet: Unngå overdreven soling og kald vind. Det kan være vanskeligere å unngå stress, en annen vanlig skyldige av kaldt sår utbrudd.
En svært vanlig trigger, ifølge MedicineNet.com artikkel om emnet, er "uten noen åpenbar årsak". At man er ganske uunngåelig.

Hvordan behandle en kald sår eller feber blemmer

Forkjølelsessår eller munnherpes er ofte vanskelig å vite hvordan man skal forholde seg til. Hvis du får munnsår og munnherpes, følger du disse trinnene.

Bruksanvisning

Forkjølelsessår og munnherpes er smittsom. Disse blemishes er oftest forårsaket av herpes simplex virus, og hvis du har en på ansiktet ditt, bør du være forsiktig med å dele elementer med andre mennesker eller kysse noen når du har et utbrudd.

Se legen din når du har et utbrudd. Leger kan teste kald sår for å se om det er forårsaket av herpes simplex virus. Hvis din forkjølelsessår er forårsaket av virus, kan legen være i stand til å foreskrive en medisin for å ta så snart du føler den kalde sår kommer på. Legen kan også foreskrive en krem ​​som skal brukes på den kalde sår å fremskynde healing.

Hold den kalde sår ren og tørr. Ikke klem på kalde sår å prøve å tørke det opp. Klemme på kalde sår kan spre viruset til andre deler av ansiktet eller til andre mennesker. Ikke fjern noen skorper som danner over blemme.

Hvis du ikke har en reseptbelagte medisiner du kan kjøpe en over disk medisiner for å gjelde for den kalde sår. Spør på apoteket om råd om hvilke produkter du bruker og følg emballasje instruksjonene nøye.

Over disk smertestillende medikamenter som aspirin, Tylenol eller Advil kan hjelpe med smerte. Varme og kalde omslag kan også hjelpe, hva som føles best for deg.

Hjem Rettsmidler for Herpes Simplex 1

Herpes simplex virus 1 (HSV-1) bringer om mild hud utbrudd. Disse utbruddene er i hovedsak forkjølelsessår (feber blemmer) på munn og lepper. Av og til er kjønnsorganene berørt. Dette må ikke forveksles med HSV-2, som er et mye mer alvorlig utbrudd som påvirker kjønnsorganer. Denne tilstanden fører til smertefulle blemmer som er svært smittsom til det er helt leget. Total helbredelse tar to til fire uker. Det er mange naturlige stoffer som kan hjelpe med HSV-1 utbrudds symptomer.

Outbreak

Herpes Simplex 1 produserer først en prikking eller brennende nær lepper eller nese. En kort stund senere, røde kviser form, etterfulgt av blemmer. En person kan oppleve forstørrede lymfeknuter og en mild feber. Intenst sollys eller solbrenthet kan føre til en forekomst. Utbrudd kan også skje etter en egen tilstand svekker immunforsvaret.

Eksterne Urter

Det er mange eksterne urt baserte behandlinger som er effektive i behandling av denne tilstand. Aloe-gel anvendt på det infiserte området vil bidra til å drepe viruset og lindre betennelsen. Cayenne kan lindre smerten av nerveskade til tidligere berørte huden. Ikke påfør cayenne til aktive sår. Sitronmelisse, også kjent som Melissa, kan redusere healing tid til det halve samt antall utbrudd. Påfør kremen til å få leppene to til fire ganger om dagen.

Interne Urter

Det er flere naturlige behandlinger som er tatt internt også. Acerola tabletter forhindre gnagsår fra forming. Du bør ta som angitt på etiketten. Astragalus forbedrer immunforsvaret og fungerer som et antibiotikum. Konsumere i kapsel eller tablettform som er angitt på etiketten. Kattens klo er effektiv mot virusinfeksjoner og styrker immunforsvaret. Du kan ta så enten et skjær eller som en kapsel. Dendrobium er en behandling for leppe sår forårsaket av soleksponering. Lag en te av bløtlegging 1 ts. av urten i en kopp vann. Ha en kopp tre ganger daglig.

Unngå

Personer med herpes infeksjoner bør ikke ta dong quai og pinellia.

Anbefalinger

Spise en diett lav på aminosyren arginin og høy i lysin. Førstnevnte forårsaker den til å formere viruset mens den sistnevnte griper inn i forsøk på å formere seg. Ta 50 mg sink hver dag. Dette vil redusere varigheten, hyppigheten og alvorlighetsgraden av et utbrudd. Sørg for å unngå sitrusfrukter og juice når viruset er aktiv.

Utslett på babyer 6-36 måneder i Age

Babyer er kjent for sin glatt og skavank gratis hud; men de er utsatt for å utvikle utslett akkurat som voksne er. Identifisere årsaken til en baby utslett er første skritt i å finne den riktige behandlingen. Utslett funnet på babyer i alderen 6 til 36 måneder er ofte et resultat av miljøfaktorer eller infeksjoner, hver krever en spesifikk behandling plan.

Irritasjon Utslett

Utslett på babyer er ofte et resultat av hudirritasjon, som kan det skyldes flere ting. Vanlige årsaker til hudirritasjon er allergi, såper, stoff, vaskemidler eller lotion. Irriterende stoffer kan forårsake en mild utslett preget av røde nupper eller en mer alvorlig utslett involverer blemmer og hevelser. Et eksempel på et utslett forårsaket av irriterende vanlig hos babyer 6 måneder til 36 måneder er bleieutslett. Bleie utslett oppstår på en barnerumpe på grunn av nye matvarer introdusert i en barnets kosthold, antibiotika eller sjeldne bleie endringer. Den beste måten å behandle irritasjon utslett er å la området forbli avdekket når det er mulig og å anvende en barriere salve som vaselin.

Virus og bakterie Utslett

Bakterielle eller virale infeksjoner kan føre til flere symptomer hos babyer, deriblant utslett. Roseola, en viral infeksjon vanlig hos babyer 6 måneder til 2 år, fører til en høy feber, etterfulgt av et utslett over hele kroppen, i henhold til Barn Helse nettsiden. Hånd, munn-og klovsyke, en annen virusinfeksjon som påvirker babyer og barn, fører til en smertefull utslett med blemmer og oppvokst humper. Brennkopper, en bakteriell infeksjon vanlig i svært små barn på grunn av sin smittsom natur, er forårsaket av staph og resulterer i et utslett med blisterpakninger, i henhold til medicinenet nettsiden. Resept styrke kremer eller antibiotika for å behandle utslett forårsaket av infeksjoner.

Kronisk hudsykdom Utslett

Et utslett kan være et symptom på en hud tilstand som eksem. Eksem forårsaker rød, tørr og irritert hud i ansiktet og lemmer. Eksem er vanligvis utløst av faktorer, inkludert allergier, varme og stress. De fleste barna se forbedring i huden etter alder 5 eller 6, men tilsynekomsten av eksem er mulig i løpet av puberteten sier Kids Health nettsted. Andre hudsykdommer som påvirker babyer inkluderer baby akne og psoriasis. Kroniske hudsykdommer som eksem er vanligvis behandles med kortikosteroider kremer.

Farlige Utslett

Utslett forårsaket av livstruende sykdommer krever øyeblikkelig legehjelp. Livstruende sykdommer som presenterer utslett på barn inkluderer Meningococcemiam, preget av et utslett forårsaket av sprengte blodkar under huden. Andre symptomer er kvalme, hodepine og muskelsmerter, ifølge Medicine Health nettsted. Barn er spesielt utsatt fordi bakterier sprer seg fra nese og munn, og etterlater dem mindre sannsynlig å ha god hygiene, for eksempel barn, mer mottakelige. En annen livstruende sykdom, toksisk sjokk syndrom forårsaket av bakterien Staphylococcus, vil vise et utslett som likner solbrenthet.

Hvordan diagnostisere baby utslett

Hvordan diagnostisere baby utslett


En babyens hud er veldig myk og følsom. Dessverre, alle babyer utvikle noen slags utslett på ett eller annet tidspunkt. De fleste utslett er verken skadelig eller smittsom, og de vil gå bort på egenhånd. Andre utslett er mer alvorlig og krever en lege omsorg. For å diagnostisere en baby utslett, bør du vurdere plasseringen av utslett og hvordan den ser ut. Du bør også ta hensyn til noen kløe, spredning eller tegn på infeksjon.

Bruksanvisning

Bleie utslett: Den vanligste baby Utslett

•  Se etter bleie utslett på babyens bunn og genital området under bleie endringer. Se etter rødhet, humper og annen irritasjon. Bleieutslett er uunngåelig fordi babyens sensitiv hud er lukket opp i bleie med bakterier og ammoniakk fra avføring og urin.

Prøv å hindre bleie utslett ved å endre babyen din så snart bleie er skitten, ved å holde bleieområdet så tørr som mulig og ved å la barnet gå uten bleie så ofte du kan.

Bruk bleie kremer når en utslett vises, men unngå å bruke pulver, maisstivelse og andre kremer. Skyll tøybleier veldig godt for å fjerne overflødig såpe, og ikke bruke tøymykner eller tørketrommel ark på babyens tøybleier.

Kontakt legen din hvis en bleie utslett ikke blir bedre, eller hvis utslettet er veldig rød med små humper på kantene. Dette kan være en soppinfeksjon som krever anti-fungal medisinering.

Andre typer utslett

Hold øye med babyens ansikt, hals, bryst og armhuler, spesielt hvis du bor i veldig varmt eller fuktig vær. Heat utslett eller stikkende varme ser ut som små røde prikker eller små blemmer. Overdressing en baby kan også forårsake varmeutslett. Hold barnerommet så kjølig som mulig, og ikke kle barnet ditt for varmt eller dekke henne med for mange tepper. Heat utslett går som regel bort av seg selv hvis babyens hud holdes kjølig og tørr.

Kontroller babyens hodebunnen for seborreisk dermatitt, eller vugge cap. Dette er et vanlig utslett hos babyer yngre enn tre måneder, og det ser skjellete, humpete, rød eller fet. Noen ganger holder hetten vises også bak ørene, i armhulene og i bleieområdet. Dette er en ufarlig utslett som ikke bry babyen, og det vanligvis går unna på egen hånd. Du kan fjerne skalaene ved å gni dem forsiktig med en myk hårbørste eller ved dabbing dem med babyolje.

Vær oppmerksom på at små røde klatter eller små hvite eller gule blemmer på en nyfødt baby kropp er et vanlig utslett som kalles erythema toxicum. Dette ufarlig utslett vises vanligvis ved fødselen eller når babyen er noen dager gammel, og det klarner opp på egen hånd innen en uke eller to.

Ta barnet til legen for en rød, flassende, kløende utslett som vises på ansikt, hals, bryst eller rygg. Dette utslett kan være eksem, og det krever kortison krem ​​og mulige endringer i kostholdet for å behandle. Hvis barnet ditt har eksem, holde negler klippe kort og dekke babyens hender med sokker eller votter om natten for å unngå riper. Hvis barnet klør for mye og bryter huden, kan en alvorlig bakteriell infeksjon utvikler seg.

Tips og advarsler

  • Ta barnet til legen for et utslett som ikke vil klare seg på egen hånd, eller selv om du er usikker på hvordan å diagnostisere et utslett. De fleste utslett er ikke grunn til alarm, men noen kan indikere en mer alvorlig tilstand.

Årsaker til baby utslett

Den vanligste typen av babyen utslett er bleieutslett. Bleie utslett kan oppstå av mange forskjellige grunner. Bleie utslett bør behandles med en bleie utslett salve som Desitin. For å redusere sjansen for at barnet vil få en bleie utslett, må du huske å endre hans bleie ofte, selv om natten.

Gnaging

En bleieutslett kan oppstå som følge av friksjon når bleien gnir over en babyens hud. Putting bleie på mer løst eller velge en større bleie kan forhindre gnagsår.

Chemical Sensitivity

Noen babyer kan være følsomme for visse kjemikalier enten brukt i produksjon av en engangsbleie eller et stoff som er tilstede i bleien som et resultat av å vaske med sterke vaskemidler. Ved mistanke om en kjemisk følsomhet, bør omsorgspersoner prøve et annet merke av engangsbleier eller en mildere vaskemiddel for tøybleier.

Wetness

Uabsorbert urin kan blande med fekal bakterier å lage ammoniakk, som kan forårsake utslett hos babyer. Bleier skal skiftes ofte for å hindre at huden fra å bli for fuktig.

New matforbruk

Babyer får ofte bleie utslett etter å ha spist en ny mat. Dessuten kan barn som får morsmelk får utslett når deres mor spiser en ny mat. Denne typen utslett vil vanligvis avta etter hvert som barnet blir vant til den nye maten.

Antibiotika

Babyer får ofte bleie utslett mens du tar antibiotika. Morsmelk kan få en bleie utslett dersom mor går på antibiotika. Utslett forårsaket av antibiotika vanligvis gå bort snart etter kurset av antibiotika er ferdig.

Gjær infeksjon

Babyer kan også få gjær infeksjoner i sin bleieområdet. Hvis utslettet ikke rydde opp innen 2 til 3 dager ved hjelp av typiske bleie utslett behandlinger, kan det være en soppinfeksjon. I så fall må en lege kontaktes fordi barnet vil trenge en resept soppdrepende middel til behandling av utslett.

Vanlige utslett hos babyer

Babyer er utsatt for mange typer utslett. De fleste er ikke et tegn på alvorlig sykdom, selv om utslettet seg selv kan se alarmerende. Noen utslett er forårsaket av irritanter på en babyer sensitiv hud, noen er forårsaket av hormoner, noen har ukjente årsaker og noen er på grunn av sykdom. Det er ikke alltid lett å avgjøre om et utslett er ingenting å bekymre seg eller om det er et symptom på noe alvorlig. Uansett hvilken utslett symptomer barnet ditt kan ha, bringe henne til en lege for en diagnose og behandling.

Vanligste

Ifølge en artikkel på healthvisitor.com, "Common utslett hos babyer fra fødsel til seks måneder," de vanligste utslett er Milia, Seborrheric dermatitt og eksem.
Ifølge den samme artikkelen, er milia preget av små bleke flekker i ansiktet og på halsen. Seboreisk eksem er preget av små støt med flassende hud på halsen og hodebunnen. Eksem er preget av hevet røde flekker, som kan oppstå hvor som helst.

Newborn Acne

Nyfødt akne er også vanlig. Det gjør vanligvis ikke vare lenge, sjelden trenger behandling og er ikke om.

Heat utslett

Dette er vanligvis et kløende utslett - babyen kan fidget eller gråte med dette. Varme utslett oppstår vanligvis på torso, men det kan være på nakken og i hudfolder. Heat utslett består av svært små humper.

Bleie utslett

Bleie utslett er vanligvis rød, og, selvfølgelig, oppstår der bleien dekker. Det skjer fordi babyens sensitiv hud er irritert av fuktighet og biprodukter av hans avfall. Holde en baby ren og tørr som mulig er den beste måten å hindre det. Det er mange salver for det, når dette ikke kan unngås, og de fleste babyer vil faktisk ha bleie utslett på enkelte punkt.

Erythema Toxicum

Dette er vanlig på nyfødte og vanligvis oppstår i den første uken. Ifølge VHI Healthcare, ser dette utslettet som flekkete flekker med hvite pustler i sentrum.

Advarsel

De fleste utslett hos babyer er ikke alvorlig og vil gå bort på egenhånd, eller er lett behandles. Men du bør ta babyen inn i legen for et bekreftende diagnose. Hvis barnet ditt er syk, eller hvis utslettet er mørk farget eller ser ut til å være under huden, kan utslett være et tegn på en alvorlig infeksjon. I disse tilfellene, ta barnet i for medisinsk hjelp umiddelbart.

Gjær infeksjoner kan ligne bleie utslett. Hvis du behandler babyen for bleie utslett, og det går ikke bort i noen dager, snakke med legen din.

Foot & klauvsjuke i babyer

Side, er munn-og klovsyke (HFMD) en sykdom forårsaket av Coxsackie virus. Denne tilstanden er mest utbredt hos små barn, men kan påvirke alle i alle aldre. HFMD oppstår som oftest på høsten og sommeren.

Symptomer

Den første symptom på HFMD er feber. Andre symptomer er sår hals, munnsår, dårlig appetitt og et utslett på fotsålene og på håndflatene. Noen babyer kan også ha et utslett på baken. Utslettet kan begynne som små, røde prikker og fremgang i blemmer eller større humper.

Spesial Bekymring

Babyer med HFMD kan lett bli dehydrert, siden de kan nekte å drikke mens munnsår er til stede. Dersom barnet har en tørr munn eller unnlater å frembringe en våt bleie i mer enn 6 timer, må en lege kontaktes.

Behandling

Babyer kan være mer villige til å konsumere kalde væsker som kan sooth en sår hals. Dessuten kan Tylenol eller Motrin gis for å redusere feber. En annen måte å redusere munn smerte er å blande like mengder maalox med væske Benadryl, og deretter påføre et tynt lag på innsiden av barnets munn.

Varighet

HFMD varer vanligvis ca 7 til 10 dager etter symptomdebut.

Alvorlige komplikasjoner

I sjeldne tilfeller kan HFMD føre til hjernebetennelse eller hjernehinnebetennelse.

Symptomer på Viral hjernehinnebetennelse hos babyer

Viral meningitt, kan også bli referert til som aseptisk meningitt. Det kan være forårsaket av en enterovirus slik som coxsackie-virus som forårsaker vanligvis for hånd, munn-og klovsyke. Viral hjernehinnebetennelse kan også være forårsaket av herpes simplex virus som vanligvis bare forårsaker forkjølelsessår. Denne tilstanden fører til hjernehinnene til å bli betent. Hjernehinnene er membraner som linje ryggmargen og hjernen. Hjernehinnebetennelse er en alvorlig lidelse enn behov for å bli behandlet så snart som mulig. Det utgjør alvorlige risikoer som mental retardasjon, døvhet og død. Imidlertid er viral meningitt vanligvis mildere og mindre alvorlige enn bakteriell meningitt.

Fever

Babyer med hjernehinnebetennelse vil vanligvis ha en høy feber.

Hodepine

Babyer med hjernehinnebetennelse kan ha en hodepine. Siden barnet ikke kan fortelle pleieren at hun har en hodepine, kan barnet sett stadig mer irritabel eller kan gråte mer enn vanlig.

Stiv nakke

I tillegg kan babyer med viral meningitt også ha en stiv nakke. Pleiere kan legge merke til at babyen ikke vil snu hodet normalt.

Lysfølsomhet

Et annet vanlig symptom på hjernehinnebetennelse er lysfølsomhet. Babyer kan virke irritert av skarpt lys.

Andre mulige symptomer

Mens de tidligere symptomene er de vanligste symptomene på hjernehinnebetennelse, kan babyer har andre varierte symptomer. Noen babyer kan nekte mat, har diaré og kan spy. Babyer kan også ha et utslett eller flekkete hud som vises blek av blålig. I tillegg kan babyer har problemer med å puste. Noen ganger soft spot på babyens hode kan synes å være fast eller Bulgaria, og hendene og føttene kan føle kaldt å ta på. Babyer med hjernehinnebetennelse kan også oppleve et anfall.

Hva gjør forkjølelsessår se ut på babyer?

Hva gjør forkjølelsessår se ut på babyer?


Forkjølelsessår er små sår med rød bunn forårsaket av herpes simplex virus (HSV) type 1. Babyer sjelden får munnsår i de første seks månedene på grunn av antistoffer de får fra mor. Cold sår er lett behandles, men viruset er ikke --- det holder for livet.

Identifikasjon

Forkjølelsessår ligne på både babyer og voksne. En kald sår kan vises enkeltvis eller i en klynge, vanligvis på eller rundt babyens lepper. Disse små væskefylte blærer er kjent for å ha en rød bunn. Et par dager etter vises, vil blemmer tørke opp, blir sprø og begynner å skorpe. Disse små sårene kan få kløende.

Misforståelse

Blemmer eller humper på barnets ansikt kan ikke være forkjølelsessår. Babyer er også utsatt for kviser, som vanligvis er hvit og rød hevet støt eller milier, små nupper som nyfødte er født med. Canker sår, ofte forvekslet med forkjølelsessår, er individuelle humper på tungen eller på innsiden av kinnene. Gi babyen din helsepersonell en samtale hvis du ser en tvilsom sår eller bump på babyen din for å være sikker. En barnelege vil ta en kultur av sår for å være sikker på at det er faktisk en kald sår og ikke en annen tilstand.

En annen misforståelse med forkjølelsessår, er at de er forårsaket av samme virus som herpes, den seksuelt overført sykdom (STD). Egentlig er STD forårsaket av HSV type 2, ikke Type 1.

Forebygging / løsning

Babyer kontrakt forkjølelsessår fra en smittet person. Hvis du har synlige forkjølelsessår, kan du gi barnet ditt HSV type 1-viruset ved å dele bestikk, drikke av samme kopp eller selv, gjennom kyssing. Prøv å holde babyen vekk fra kalde sår-infiserte områder inntil sår forsvinner. Også du kan administrere ibuprofen eller paracetamol til barnet ditt eller bruke isen til det infiserte området.

Time Frame

Forkjølelsessår vanligvis vare i sju til ti dager, men viruset forblir i en person for livet. Viruset kan ligge latent og aldri handle opp --- noen mennesker med HSV type 1 ikke engang klar over at de bære viruset fordi de ikke har vist noen symptomer. Eller viruset kan handle opp fra tid til annen, og forårsake forkjølelsessår. Soling, stress og feber ofte utløse utbrudd av forkjølelsessår. Vanligvis forkjølelsessår starter som en kriblende følelse. En feber og hevelse kan oppstå under babyens første utbruddet av HSV type 1.

Advarsel

Forkjølelsessår i babyer er sjeldne, spesielt for babyer under tre måneder gammel. Ta barnet til legen ASAP hvis han er under tre måneder gammel, og du oppdager noen form for sår på eller rundt munnen. I nyfødte, kan den ellers ufarlig HSV type 1-viruset påvirker hjernen og andre organer, mulighet resulterer i alvorlige, permanente eller fatale helsemessige konsekvenser. Ring legen din umiddelbart hvis du oppdager sår på nyfødt eller eldre barnets øyne eller øyelokk.

Hva forårsaker forkjølelsessår i en babyens munn?

Hva forårsaker forkjølelsessår i en babyens munn?


Når en væskefylt blemme vises i eller rundt babyens munn, hun har en kald sår, som kalles en feber blemme. Dette betyr barnet ditt har kontrakt herpes simplex virus. Type 1 forårsaker vanligvis forkjølelsessår, selv om Type 2 - vanligvis knyttet til genital herpes - kan i tillegg. Dette viruset kan forårsake forkjølelsessår bare én gang, og deretter ligge i dvale for resten av hennes liv, eller barnet ditt kan lide utbrudd for resten av hennes liv.

A Kiss

Babyen kan ha smittet av viruset som forårsaker forkjølelsessår fra et kyss på munnen. Folk som bærer herpes simplex virus passere viruset sammen gjennom fysisk kontakt med sår. Så hvis en venn eller et familiemedlem opplevde en kald sår utbruddet og kysset barnet på leppene, kan vedkommende ha gitt henne viruset. Viruset kan også være aktiv i en person som ikke opplever en synlig avslapnings. Hvis viruset er sovende eller inaktive, kan en person ikke gi det til en annen person.

Vaginal Canal

En baby kan også smittes av viruset for forkjølelsessår under fødselen. Hvis mor har genital herpes i hennes vaginal kanalen under fødsel, kan hun passere viruset til barnet hennes. Type 2 kan forårsake sår i underlivet eller munnen. Ifølge American Social Heath Association, mødre er mer sannsynlig å infisere sine barn med viruset hvis de kontrakt herpes sent i svangerskapet, fordi mor ikke har bygget antistoffer mot viruset ennå. Mødre trenger disse antistoffer for å beskytte sine ufødte barn mot viruset. Men mødre som kontraherte genital herpes før å bli gravid allerede har antistoffer for å beskytte barnet, slik at de er mindre tilbøyelige til å passere viruset til barnet sitt.

Kjøkkenutstyr

Babyen kan ha oppstått forkjølelsessår i munnen hennes fordi hun delte et redskap, for eksempel en skje eller gaffel, eller en kopp med en person aktivt bærer herpes simplex virus. Smitte skjer mye som med et kyss. Selv om en kald sår ikke hadde brutt ut på den voksnes munn-området, han fortsatt kunne ha gitt barnet viruset gjennom sin infisert spytt.

Leker

Babyen kan bli infisert med den kalde sår viruset ved å dele leker med et annet barn som bærer viruset. Babyer og små barn satt ofte leker i munnen. Hvis barnet eller barnet har et forkjølelsessår utbrudd eller viruset er aktiv i spytt, de kan passere på viruset ved å sette leken i munnen, noe som gir leken til et annet barn for ham å sette i munnen.

Hva er en hånd, fot og munn Rash?

Hånd-fot-munn sykdom er en virusinfeksjon som er ofte funnet i babyer og små barn, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. En av de mest vanlige symptomer på infeksjonen er hudutslett.

Risikofaktorer

Barn som går til barnehager eller er under 10 år er mest utsatt for å utvikle en hånd-fot-munn sykdom utslett, ifølge Mayo Clinic. Virus som forårsaker hånd-fot-munn sykdom kan spres gjennom nese og hals-utslipp, spytt og avføring, ifølge US National Library of Medicine og National Institutes of Health.

Onset

Personer med hånd-fot-munn sykdom utvikler ofte et kløende utslett mellom tre og sju dager etter å ha blitt smittet, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Organisasjonen sier også at utslettet består ofte flate eller hevet røde nupper, som ofte vises på folks håndflatene, såler, flanke eller kjønnsorganene.

Relaterte symptomer

Mennesker med en hånd-fot-munn utslett ofte får utslett én til to dager etter å ha utviklet andre symptomer, som sykdomsfølelse, sår hals, feber eller munnsår, ifølge Mayo Clinic.

Diagnose

Vanligvis leger kan diagnostisere hånd-fot-munn sykdom basert på pasientenes symptomer, spesielt deres hud utslett og sår, ifølge en artikkel av barnelege Jay Mersch på MedicineNetcom.

Behandling

En hud utslett og andre symptomer på infeksjonen vanligvis gå bort i fem til syv dager, ifølge US National Library of Medicine og National Institutes of Health. Over-the-counter kan brukes smertestillende midler for å redusere symptomene på infeksjonen, ifølge Mayo Clinic.

Bleie utslett i en jente

Bleie utslett i en jente


En bleie utslett er en hudirritasjon som er funnet i en baby bleie området. Det er mange symptomer samt behandlingsalternativer for å prøve når babyen din jente presenterer med en bleie utslett.

Symptomer

Det er flere symptomer som kan vises hvis din baby girl har en bleie utslett. Disse symptomene er en lys rødt utslett som ser ut til å bli større over tid, skjellende områder på huden på kjønnsleppene og skjeden, kviser eller pus-fylt sår, eller skrape av kjønnsorganene hos eldre barn. Fordi bleie utslett vanligvis ikke kan spre seg utenfor området som dekkes av bleien, hvis en utslett ser ut til å spre seg andre steder, ta kontakt med barnelege.

Behandling

Den beste behandlingen for en bleie utslett er å holde området rent og tørt. Hvis det er mulig, er det beste løpet av behandling for å la henne bleie området luft ut. Dette innebærer å fjerne bleien, og slik at barnet kan gå uten for en periode av tid. Du kan legge babyen på et håndkle og prøve å holde henne sånn så lenge som mulig, men dette er nesten umulig hvis barnet ditt er mobil.

Bleie endringer

Avstå fra bruk av parfymerte våtservietter og elementer som maisstivelse og talkum under bleie endringer. Endre bleie ofte, og sette den på løst. Det er også mange bleie kremer som fungerer godt for å beskytte huden under bleien mot fuktighet, noe som kan gjøre utslettet verre.

Årsaker

Bleie utslett er ikke alltid forårsaket av en foreldrenes handlinger. Bleie utslett er svært vanlig hos spedbarn mellom fire måneder og 15 måneder gammel. De kan være forårsaket av syrer i avføring fra diaré; spise sure matvarer som sitrus produkter; og reaksjoner på visse såper, våtservietter eller vaskemidler. Bleie utslett kan også bli funnet i spedbarn som tar et antibiotikum eller som ammer fra en mor som tar et antibiotikum.

Andre forebygges årsaker inkluderer bleier som er for stramt, og gni på huden, og ikke holde området rent og tørt.

Når skal ringe en lege

Hvis en bleie utslett ikke forsvinner i løpet av to til tre dager, kan et besøk til legen være nødvendig. Din barnelege kan avgjøre om det er, faktisk, en bleie utslett og kan forskrive en aktuell salve som vil hjelpe, eller om bleieutslett blir forvekslet med en gjær infeksjon, som også er vanlig. I dette tilfellet vil en resept krem ​​for gjær infeksjoner foreskrevet. Hvis barnet ditt begynner å rum feber eller hvis utslettet blir til pus-fylt kviser eller blemmer, bør du også ta kontakt med barnelege.

Kan Cold sår Blemmer være popped?

Kan Cold sår Blemmer være popped?


Forkjølelsessår - også kalt feber blemmer - er skjemmende, spesielt når vassen blemmer dukke opp på leppene eller rundt området av munnen din. Ditt første instinkt kan være å pop dem, bruke begrunnelsen at dette vil gjøre blemmer tørke ut og leges raskere. Imidlertid dukker blemmer på forkjølelsessår er aldri en god idé.

Hva som forårsaker forkjølelsessår vabler?

Forkjølelsessår blemmer er forårsaket av herpes simplex-1-virus (HSV-1), som vanligvis er kontrahert på et tidspunkt i løpet av barndommen når du får et kjærlig kyss fra en slektning eller venn. HSV-1 reiser inn i nerveganglier på toppen av ryggraden, der den legger sovende inntil det vekker og fører til at du har feber blemme.

De fleste som får munnherpes - ifølge den amerikanske Social Health Association, rundt 75 prosent - aldri få en annen igjen, selv om de fortsetter å huse HSV-1 i kroppen sin. HSV-1 er ganske vanlig, og ASHA anslår at minst halvparten av den voksne befolkningen i Amerika har det. Hvis du har feber blemme, har du det medisinske fagfolk kaller oral herpes - og dette bør gi deg en pause før du pop dem pesky blemmer.

Popping: Aldri en god måte

Når du pop din kalde sår blemme, husk at vannaktig stoff på innsiden av det inneholder herpes virus. Hvis du får dette på hendene, kan du føre til at viruset skal spre seg til andre deler av kroppen din. Hvis du ikke vasker hendene etterpå, og deretter gå på toalettet, er det en liten sjanse for at du kan overføre viruset til din genital regionen. Popping forkjølelsessår blemmer kan også utsette huden din for bakterielle infeksjoner som til slutt føre til dype arr.

Prøv å ikke berøre

Ifølge Mayo Clinic, de fleste forkjølelsessår løse på egen hånd mellom sju og ti dager uten behov for behandling. Men hvis din kalde sår er spesielt smertefullt, det er over-the-counter kremer og salver med bedøvende egenskaper som kan gi deg lindring. Imidlertid oppfordrer ASHA du å bruke forsiktig når du bruker disse, fordi hyppige søknad kan føre til kalde sår blemme å somle rett og slett fordi du berører betente området gjentatte ganger.

Ifølge ASHA, det er ett lokalt apotek behandling, kalt Abreva, som er godkjent av US Food & Drug Administration som kan hjelpe forkjølelsessår blemmer leges raskere.

Reseptbelagte medisiner

Hvis den kalde sår er spesielt alvorlig eller hvis du har hyppige munnsår, kan legen anbefale at du tar en oral medisin som kalles en antiviral. Disse kan gå av merkenavn av Famvir, Valtrex eller Zovirax og er de samme medisiner som brukes til å behandle symptomer på genital herpes. ASHA sier at en en-dags dose Valtrex har vist seg å være effektiv i behandling av munnsår når det brukes når sår begynner å bryte ut.

Andre forholdsregler

Selv om mange allerede har HSV-1, er det umulig å vite hvem som er allerede opplevd et utbrudd av oral herpes og hvem som ikke har. Til infisert befolkningen, anses du svært smittsom. Mens du har en kald sår, sørg for at du ikke kysse noen eller engasjere seg i nær ansikt-til-ansikt kontakt, slik at du ikke vil spre dette viruset rundt. Vær spesielt forsiktig rundt babyer og barn. Genital herpes kan være forårsaket av HSV-1-virus, så det er viktig å avstå fra å ha oral sex mens du har en unhealed forkjølelsessår.

Trenger du mer informasjon?

Hvis du har flere spørsmål om forkjølelsessår (oral herpes), kontakt ASHA nasjonale Herpes Hotline (se Ressurser).