Digidexo.com

Amd på ytterkant av netthinnen

Herbal Eye Cures for AMD

Aldersrelatert macula degenerasjon (AMD) er en kronisk øyelidelse at resultatene fra den langsom og gradvis forverring av vev i øyet, eller makula, som er plassert i sentrum av netthinnen din. Makula er vev som dannes på bakveggen på innsiden av øyet. Mens degenerasjon av macula ikke fører til fullstendig blindhet, kan du oppleve blinde flekker, uskarpt syn og problemer med å se, lese, gjenkjenne ansikter og kjøring. Det er ingen urte kurer for AMD, men noen naturmidler kan bidra til å forbedre din tilstand.

Former for makuladegenerasjon

AMD rammer vanligvis personer i alderen 50 og eldre. Kvinner, røykere, personer med en familie historie av AMD og personer med hjerte-forhold og høyt kolesterol er mer sannsynlig å få AMD. Personer med lave antioksidantnivået i kroppen er også mer sannsynlig å få denne tilstanden som de gamle.

Det er to former for lidelse: Tørr AMD og Våt AMD. Tørr AMD er den vanligste formen av tilstanden og resulterer i sentrale synstap, noen ganger på det ene øyet eller i begge. Symptomer på tørr AMD inkluderer tåkesyn når du leser, en demping av farger for å framstå som mindre levende, tåkete syn, en uskarp flekk i din sentrale synsfeltet som kan bli store og mørke, og et behov for ekstra lys når du leser eller utføre oppgaver hvor objektene du viser er nær deg. I kontrast, innebærer Våt AMD ekstrem synstap og tapet er ofte plutselig. Symptomer assosiert med Våt AMD inkludere ser endret syn perspektiver, ser bølgete linjer når de er rett, et tap av sentral visjon, utbruddet av en plutselig blind flekk og se objekter som er mindre enn de faktisk er.

Mens det er en rekke urter som beviser gunstig i å forbedre AMD symptomer, og noen urtemedisiner kan bidra til å hindre utbruddet av AMD, er det ingen urt som kan kurere AMD når symptomene har oppstått. I stedet bør urtemedisiner være lettelse opp på som en metode for å håndtere symptomer og for å arbeide med å forebygge tilstanden oppstår.

Gingko Biloba

Gingko Biloba er en urt som hjelper redusere mengden av synstap du opplever når du har AMD. Denne urten inneholder flavonoider som hjelper minske retinal komplikasjoner forårsaket av macula degenerasjon og diabetes. Forbruker denne urten på daglig basis kan bidra til å bevare din visjon som du alder. Denne urten har også blitt brukt til å forbedre hukommelse og kognitiv funksjon. Konsumere 240 mg av gingko biloba en dag i kapselform for å fremme øyehelse. Det kan ta fire til seks uker å merke seg fordelene av Gingko biloba forbruk.

Bivirkninger av Gingko biloba kan være hodepine, svimmelhet, gastrointestinale forstyrrelser og hudutslett utvikling. Det urt bør ikke brukes i forbindelse med blod-tynning medisiner, som det kan forsterke virkningen av slike medisiner. Gravide og ammende kvinner bør unngå bruk av gingko biloba. Bruken av denne urten kan også forstyrre effektiviteten av karbamazepin, valprioc syre, Fluoxetin, sertralin, paroxetin, escitalopram, fenelzin, nifedipin, deipyridamole, heparin, tickopidine, warfarin, ibuprofen, diuretika og trazodon.

Blåbær

Blåbær er en urt som inneholder flavonoider som hjelp i å hindre AMD, så vel som i behandlingen av AMD symptomer. Urten har anthocyanosides som bidrar til å forbedre synet komplikasjoner, og kan forbedre nattsynet med regelmessig inntak. Antocyanosides også hjelpe i å beskytte netthinnen i øyet og kan hindre dannelsen av grå stær. Blåbær støtter sirkulasjons prosesser og bidrar til å bygge sunne blodkar. Urten er høy i antioksidanter: stoffer som trengs i noen individer som har AMD på grunn av antioksidant insufficiencies. Forbruket av denne urten øker generasjon av rhodopsin, som hjelper forbedre nattsynet, så vel som måten øyet naturlig tilpasser seg lysforholdene.

Konsumere 480 mg av blåbær tre ganger om dagen i kapselform i doser. Du kan også konsumere blåbær som te; bratt 10g av den knuste tørket urt i 150 ml kokende vann i 10 minutter. Etter at te, press det og konsumere te tre ganger daglig for øye helse. Blåbær forbruk kan samhandle med blodfortynnende medisiner og intensivere sin innvirkning. Denne urten kan redusere glukosenivå i blodet og intensivere diabetiker medisiner; derfor bør diabetikere unngå bruken.

AMD Øyesykdom

AMD Øyesykdom


Som mennesker blir eldre, er det naturlig for sin visjon om å svekke. Aldersrelatert macula degenerasjon (AMD) er den ledende årsak til synstap og blindhet i amerikanere over 60 ifølge National Eye Institute (NEI).

Effect

AMD svekker en persons skarp, sentralt syn styres av macula, som ligger i sentrum av netthinnen.

Typer

Våt AMD oppstår når unormale blodkar dannes under makula og lekkasje blod og væske. Denne væsken hever makula og fører til rask tap av sentral visjon. Tørr AMD oppstår når lys-sensitive celler i makula bryte ned og forårsake uklart sentrale visjon.

Stadier av tørr AMD

Tørr AMD skjer i tre faser: tidlig, med lite eller mellomstor drusen (gule innskudd under netthinnen); middels, med mange mellomstore til ett eller flere store drusen; og avansert, når nedbryting av celler forårsaker tåkesyn.

Signs

Tidlige tegn på AMD inkluderer skygge flekker eller uskarphet i sentralsynet. For tørr AMD, utvikler drusen og en blind flekk kan vises i sentrum av synet ditt. Våt AMD gjør rette linjer ser skjeve.

Deteksjon og behandling

En omfattende øye eksamen vil oppdage AMD. Forskjellige behandlinger for våt AMD inkluderer laser kirurgi fotodynamisk terapi. Det er for tiden ingen behandlinger for tørr AMD.

Hva er behandlinger for en frittliggende netthinnen?

En frittliggende netthinnen er en svært alvorlig problem som krever umiddelbar kirurgisk inngrep for å redde synet ditt. Netthinneavløsning frarøver hinnen av nødvendig oksygen - jo lengre det går uten oksygen jo større er sjansene for permanent synstap. Det kan resultere fra avansert diabetes, traumer og inflammatoriske tilstander. Tidlig intervensjon vil bidra til å bevare synet ditt. Behandling vil avhenge av om du bare har et hull eller rift i netthinnen, altså før avløsning eller hvis netthinnen allerede har skilt.

Varselskilt

Visse faresignaler vanligvis vises som indikerer et hull eller rift i netthinnen, noe som kan slå inn avløsning. De omfatter plutselig ser flytere - små biter av rusk i synsfeltet. Flytere likne flekker, hår eller strenger. Du kan også oppleve plutselige utbrudd av lys i øyet, en skygge over deler av synsfeltet eller akutt tåkesyn.

Generell behandling Informasjon

Kirurgi er den eneste behandlingsalternativ for denne tilstanden. Flere kirurgiske alternativer finnes for både reparere tårer og avløsning. Hvis du får behandling før løsrivelse, vil du sannsynligvis bevare nesten alle av din visjon. Hvis netthinnen løsner, vil omfanget av synstap avhenger av alvorlighetsgraden av avløsning.

Prosedyrer for Netthinne Tears

Netthinnerift operasjoner er vanligvis polikliniske prosedyrer. Du trenger ca to uker for fullstendig helbredelse, og din visjon kan være midlertidig uklart etter operasjonen. Følgende prosedyrer brukes til å reparere en netthinnerift.

Laserkirurgi, også kjent som fotokoagulasjon, involverer dirigering av en laserstråle gjennom et spesielt laget kontaktlinse eller oftalmoskop. Laseren produserer brannsår rundt tåre. Den resulterende arrdannelse fører til at netthinnen å feste til underliggende vev.

Frysing eller cryopexy brukes for vanskelige å nå tårer, vanligvis langs retinal periferien. Denne fremgangsmåten bruker ekstrem kulde for å fryse en del av netthinnen ved rive. Frysing området rundt hullet produserer et arr som hjelper feste netthinnen til øyet veggen. Denne fremgangsmåten kan føre til rødhet og hevelse i øynene.

Prosedyrer for Enebolig Retina

Leger bruker tre ulike operasjoner for å reparere en frittliggende netthinnen. Den type operasjon du gjennomgå vil avhenge av type, størrelse og plassering av avløsning.

Pneumatisk retinopoxy er best for ukompliserte vedlegg som stammer fra den øvre halvdelen av netthinnen. Dette er en poliklinisk prosedyre gjøres under lokalbedøvelse. Det første trinnet innebærer frysing tåre. Kirurgen vil da bløt øyet ved å fjerne en liten mengde væske. Det neste trinnet er å injisere en gassboble i hulrommet. Denne boblen ekspanderer i løpet av flere dager, og bidrar til å presse hinnen tilbake til veggen av øyet. Gassen vil gå bort etter flere uker.

Skleral knekking kan gjøres på en innleggelse eller poliklinisk basis, avhengig av alvorlighetsgraden av avløsning. Det innebærer å feste et lite stykke silikon svamp eller gummi for å sclera (hvite i øyet). Dette materialet innrykk veggen i øyet og holder væsken fra å komme i veien for reattachment. Denne spennen er da oftest øyet permanent.

En virectomy trenger å fjerne noe av glasslegemet, væske mellom netthinnen og linsen i øyet. Dette er nødvendig hvis væsken er uklar og forstyrrer kirurgens visning av frittliggende netthinnen eller hvis arrdannelse senker effektiviteten av retinopoxy eller scleral knekking.

Vedlegg kirurgi resultater

Kirurgiske forsøk på å feste netthinnen er ikke alltid vellykket. Selv om din netthinnen er vellykket inn igjen, betyr det ikke at normalt syn. Hvis makula, den sentrale delen av netthinnen, ble frittliggende, er du neppe å få tilbake tidligere nivå av syne. Omfanget av synstap hengsler på hvor lenge makula ble frittliggende. Forbedring kan ta flere måneder, og i noen tilfeller kan du ikke få tilbake noen av dine tapt syn.

Hva er flytere i netthinnen i øyet?

Flytere er en vanlig øyelidelse som kan påvirke synet. Contrary to popular belief, floaters do not occur in the eye's retina (the back of the eye responsible for processing visual images and sending them to the brain), but do affect how the retina functions and processes images.

Betydning

Selv flytere er svært vanlig og som regel ufarlig og flyktig, kan de være et tegn på en mer alvorlig øyelidelse. Flere flytere er et symptom på en frittliggende netthinnen, som, hvis den ikke behandles raskt og effektivt, kan føre til permanent synstap.

Funksjoner

Flytere er "pelsdotter" eller prikker i synsfeltet som kommer i ulike former og intensiteter. Disse flekker blir forskyves vev som "flyter" i øyets glass gel og er visuelt behandlet som grå figurer sperrer fullstendig syn når lys passerer gjennom den foran øyet tilbake til netthinnen.

Årsaker

Forskyves vev i øyet er ofte forårsaket av naturlig aldring, som gel i øyet begynner å bli flytende, men kan også skyldes skade på øyet eller hode, øyekirurgi, et annet øye abnormalitet, eller en hvilken som helst endring i cellemateriale forårsaket av blødning eller betennelse.

Symptomer

Flytere kan oppstå i ett eller begge øyne, og kan variere i form som flekker, buede linjer, Os, Cs, eller gren-type figurer. Linjene og former kan være tykk eller tynn og kan opptre som en enkelt isolert floater eller hundrevis. De fleste rapporterer flytere som regn, mørke og grå.

Når floaters er et medisinsk nødstilfelle

Alle flytere bør bestemmes ufarlig av en øyelege. En dusj av flytere og flekker ledsaget av lys blinker er nødhjelp som begge er tegn på netthinneavløsning, noe som kan resultere i synshemning eller tap hvis den ikke behandles raskt.

Behandling

De fleste flytere trenger ikke behandling fordi de vil avta på egen hånd, ifølge Dr. Andrew A. Dahl rapport om flytere for MedicineNet.com, som også sier at det er ingen medisiner eller øyedråper tilgjengelig for behandling. Men noen flytere ødeleggende slik at pasienter kan gjennomgå laser kirurgi eller vitrektomi for korreksjon.

Hva er netthinnens sidegrens veneokklusjon?

Hva er netthinnens sidegrens veneokklusjon?


Branch retinal veneokklusjon er en tilstand som bevirker netthinnen, vevet på baksiden av øyet hvor bildene blir dannet. The National Institute of Health beskriver det som en blokkering som kutter blodstrømmen til netthinnen.

Årsaker

Den Angeles Vision klinikken bemerker at grenen retinalveneokklusjon er egentlig en vaskulær (snarere enn strengt syn) tilstand. Som sådan, årsakene er de som er forbundet med blodårene og inkluderer hypertensjon, vaskulitt, hjerte-og karsykdommer og diabetes.

Symptomer

De primære symptomene er akutt (plutselig) tåkesyn og en akutt tap av synet. Tapet av syn kan være delvis eller fullstendig.

Diagnose

Hevelse og blør i øyet gjør at en optiker for å stille en diagnose gjennom en visuell inspeksjon. Tester som kan utføres inkluderer synsfelttester, intraokulært trykk (trykk i øyet) tester og skarphet tester.

Behandling

Den Angeles Vision Clinic rapporterer at det ikke er noen spesifikke behandlinger for gren retinalveneokklusjon, selv om blodpropp-busting medisiner kan benyttes i enkelte tilfeller.

Prevalens

Den Angeles Vision Clinic nevner at grenen retinalveneokklusjon er mer vanlig blant de over 50 år, selv om det forekommer sjelden hos yngre pasienter.

Kan du ser med en frittliggende netthinnen?

Enebolig netthinnen er betegnelsen som brukes for flere former for skade på lysfølsomme slimhinnen i det indre øyet. Med mindre behandles raskt, kan tilstanden utløse permanent synstap eller blindhet.

Fakta

I henhold til National Institute Eye, kan en retinal løsrivelse oppstå når en rift i retina tillater fluid å skille retina fra dets underliggende lag, når arrvev på retina kontrakter og forårsaker en tilsvarende separasjon, eller ved skade eller inflammasjon tillater fluid å sive under netthinnen.

Symptomer

Første symptomene på en frittliggende netthinnen er plutselig eller gradvis utvikling av flekker eller spindelvev-lignende strukturer (kollektivt kjent som flytere) i det visuelle feltet; lysglimt inne i synsfeltet; eller utvikling av en grånende slør eller forheng i synsfeltet.

Viktigheten av behandling

NEI mener en frittliggende netthinnen et medisinsk nødstilfelle, og oppfordrer alle med kjente symptomer for å søke rask behandling av en optiker for å unngå permanent tap av syn.

Behandlingsresultater

Mer enn 90 prosent av personer som behandles for en netthinneavløsning er kurert før blindhet oppstår.

Betraktninger

Dersom svært følsom sentralt parti av netthinnen (kalt makula) løsner, er sjansene for et positivt behandlingsresultat avta betydelig.

Informasjon På AMD Ion Foot Cleanse

Den IonCleanse® avgiftning fotbad systemet ble introdusert i januar 2002 av Dr. Bob Moroney etter at han utnyttet sin teknologi i kampen mot sin egen lidelse med kreft. Hans selskap, en stor forskjell, Inc., har produsert systemet siden den gang.

Slik fungerer det

AMD foten Spa har en patentert array, som, når nedsenket i vannet med føttene, genererer en liten likestrøm via en kontrollenhet, forårsaker metaller, som ligger i matrisen, for å generere positive og negative ioner. Å tilsette saltet til vannet forbedrer prosessen, hvor ladede partikler i kroppen blir nøytralisert og så trukket tilbake fra kroppen via diffusjon og osmose. Begge prosesser oppmuntre bestått av partikler gjennom huden fra en lavere konsentrasjon til en høyere konsentrasjon av ioner. Lonefelt som genereres i vannet representerer den høyere konsentrasjonen og tillater kroppen å frigjøre giftstoffer.

AMD IonCleanse® Fakta

Den IonCleanse® ioniske detox fot spa har vært fullt godkjent av FCC & CE sikkerhet provisjon for høyeste sikkerhetsstandarder. Den IonCleanse® Solo® for individuell bruk tilbyr et program som består av et 70/30 forhold av negative til positive ioner. Den IonCleanse® Premier® tilbyr fem forskjellige programmer for profesjonell bruk. IonCleanse® ion fotbad er den eneste foten spa med en run-time teller. Denne telleren registrerer den totale tid IonCleanse® har vært brukt.

IonCleanse® Priser og garanti

AMD IonCleanse® detox fotbad er satt sammen for hånd i USA etter strenge kvalitetskontroll tiltak. Ion Cleanse® Solo® er priset til $ 1995 og Ion Cleanse® Premier® på $ 2895, per oktober 2010. Produsenten tilbyr en 100 prosent pengene-tilbake-garanti i 30 dager på begge foten spas. En månedlig betaling alternativet er også tilgjengelig. Produsentens garanti dekker defekter i to år. En utvidet garanti på fire år er tilgjengelig for en ekstra $ 350.

Hva er behandlingen for iskemisk optikusnevropati av netthinnen?

Iskemisk optikusnevropati refererer til skade av synsnerven på grunn av en begrensning i tilbudet av synsnerven blod. Det er karakterisert ved et tap av syn over en periode på noen dager ledsaget av en svelling av den optiske plate. Tapet av visjon er vanligvis permanent selv om noen utvinning er mulig i de tidlige stadier med riktig behandling.

Medisinsk behandling

Steroider kan være nyttig i behandling av de underliggende forholdene i iskemisk optikusnevropati, for eksempel kjempecellearteritt, men dette vil gjøre lite for å gjenopprette tap av syn. Medfølgende betingelser for iskemisk optikusnevropati inkluderer høyt blodtrykk og diabetes, som også kan behandles medisinsk.

En vanlig steroid regime består av 40 til 60 milligram per dag (mg / d) av prednison, avhengig av pasienten. En første dose på 60 mg / d bør reduseres med 10 mg hver 2 uker inntil den når 40 mg / dag. Dette nivået bør opprettholdes for to til fire uker, og deretter reduseres med ytterligere 5 mg / d hver en til to uker før den når 20 mg / d. Fra dette punkt, redusere den daglige dose av 2,5 mg hver en til to uker før doseringen har nådd 10 mg / dag. Doseringen av prednison bør da være konisk av ved 1 mg pr måned til den er helt avviklet.

Løpet av iskemisk optikusnevropati kan overvåkes ved å måle C-reaktivt protein (CRP) nivå og senkning (SR) hver måned. Reduksjonen tidsplan for prednison bør utsettes hvis disse testene viser et tilbakefall av sykdommen. Doseringen kan engang trenger å bli økt noe i tilfelle av en blusse opp.

Store doser av steroider for behandling av iskemisk optikusnevropati er for tiden kontroversielt. Noen forfattere argumentere intravenøse doser på 1 gram daglig i flere dager før den fortsetter med standard doser, selv om støtte for denne behandling er for tiden mangler. Pågående undersøkelser har forsøkt å bestemme om store intravenøse doser av steroider redusere behovet for langvarig bruk av steroider ved behandling av ischemisk optisk nevropati.

Kirurgisk behandling

Den tradisjonelle kirurgisk behandling for iskemisk fremre optikusnevropati har vært fenestration (dekompresjon) av synsnerven selv om denne behandlingen har i dag få talsmenn. Imidlertid kan en biopsi av tinningarterien være berettiget til å diagnostisere arteritis som årsaken til iskemisk optikusnevropati.

Konsultasjoner

Den mulige diagnosen kjempecellearteritt bør innebære en konsultasjon med en revmatolog. Giant celle arteritis kan påvirke flere systemer, og kan også kreve konsultasjoner med andre spesialister.

Okulær ernæring

Spise et sunt kosthold og får sjenerøse porsjoner av viktige vitaminer bidra til å holde våre kropper kjører sunt. Hver del av kroppen drar nytte av forskjellige vitaminer og mineraler, og øynene er noe annerledes. De er også dra nytte av en diett med høyt på vitaminer som A, C og E, samt mineraler og karotenoider.

Vitamin A

Vitamin A er essensielt for å opprettholde riktig funksjon av netthinnen og kan finnes i gulrøtter, spinat, lever og egg. Vitamin A er gunstig for øynene på mange måter som å hjelpe forebygge nattblindhet, og hjelper øyet tilpasse mellom lys og mørke og redusere risikoen for aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD) og grå stær.

Vitamin C

Vitamin C er kjent som all-purpose vitamin, fordi det hjelper kroppen vår på flere måter og holder vårt immunsystem sterk. Det har antioksidantegenskaper som hjelper bidrar til å redusere risikoen for AMD og grå stær. Vitamin C finnes i sitrusfrukter, grønn paprika, jordbær, brokkoli og søtpoteter.

Vitamin E

Vitamin E er en annen vitamin fullpakket med antioksidantegenskaper som bidrar til å hindre AMD og grå stær fra forming. Vitamin E finnes i grønne bladgrønnsaker, et utvalg av nøtter og korn beriket med vitaminer og mineraler.

Selen og sink

Vitaminer er ikke de eneste kosttilskudd som kan bidra til å holde øynene friske; selen og sink er to mineraler som hjelper kroppen absorbere alle antioksidanter du forbruker, som hjelper kroppen din dra mest nytte dem. Sink kan finnes i ost, yoghurt, rødt kjøtt og flesk. Selen finnes i valnøtter og beriket brød, ris og nudler.

Lutein og zeaxanthin

Lutein og zeaxanthin er karotenoider som bidrar til å holde netthinnen sunn, sterk og funksjonell. Lutein finnes i gul paprika, mango og grønne bladgrønnsaker som grønnkål, spinat, Chard og brokkoli, mens zeaxanthin finnes i oransje paprika, brokkoli, mais, romanosalat, spinat, mandariner, appelsiner og egg.

Hvilken er den beste vitamin for Retina?

Netthinnen er den delen av øyet som er følsomme for lys. Det er derfor svært viktig å opprettholde helse for å ha god syn. Flere studier, inkludert de anmeldt av National Eye Institute, har funnet ut at store doser av enkelte vitaminer kan forsinke degenerasjon av syn og også helbrede allerede til stede skade.

Vitamin A Forskning

Vitamin A er en antioksidant vitamin som har vist suksess i å hjelpe pasienter med retinitis pigmentosa, dvs. progressiv degenerasjon av netthinnen. Ifølge National Eye Institute, en 1993 klinisk studie viste at deltakerne som fikk internasjonale enheter 15.000 av vitamin A (en megadose) hadde tregere retinal degenerasjon enn andre retinitis pigmentosa deltakere som ikke fikk vitamin A. Vitamin A er bra for mennesker i fare for eller opplever retinitis pigmentosa og for generell netthinnen helse.

Night Vision

Ifølge Linus Pauling Institute, er vitamin A instrumental i å opprettholde nattsynet. Vitamin A, retinol i sin form, beveger seg til netthinnen hvor den blir formet til retinylacetat ester. Det er deretter lagres inntil det er behov for i stangen cellen i retina til å danne rhodopsin. Rhodopsin er viktig for å oppdage ørsmå mengder av lys og dermed er medvirkende til nattsyn. Personer som har nattblindhet generelt har liten retinol (vitamin A) som lar øynene å ta i lys om natten.

Vitamin A-mangel

Ifølge Linus Pauling Institute, fordi vitamin A som er nødvendig for å detektere lys i mørke, er en umiddelbar tegn på en mangel vanligvis nedsatt nattsyn. En mangel kan også manifestere seg i Bitots flekker (keratin innskudd i rive produserende delen av øyet). Tørre øyne blir et problem med vitamin A-mangel også. Tørre øyne hvis ubehandlet kan føre til arrdannelse, hornhinnen magesår og blindhet.

Antioksidanter og sink

Aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD) skader netthinnen. Ifølge National Eye Institute, risikoen forbundet med AMD redusere med megadoses av antioksidanter og sink. Risiko redusert med 25 prosent i en Archives of Ophthalmology klinisk studie der deltakerne fikk behandling "med en høy dose kombinasjon av vitamin C, vitamin E, betakaroten og sink." Deltakere med synstap på bare ett øye redusert sin risiko for synstap i den andre med 19 prosent med antioksidanter og sink kombinasjon. Denne behandlingen viste seg å være flott for dem med AMD, men de uten det eller i en tidlig fase så ingen nytte.

Betraktninger

Utnyttelse av vitamin A (retinol) kan variere basert på dine nivåer av sink. Hvis du er sink mangelfull, kan vitamin A ikke fungerer så godt og netthinnen din kan bli påvirket. Ifølge Linus Pauling Institute, skjer dette fordi en sinkmangel er lik redusert produksjon av proteinet er ansvarlig for transport av vitamin A til netthinnen. Også, enzymet som er ansvarlig for å frigjøre retinol fra leveren avtar i aktivitet, noe som betyr at lagret retinol er fanget.

Hva er fordelene med Omega 3 fiskeoljer for eldre?

Omega-3 fiskeolje kan finnes i fet fisk som laks og er tilgjengelig i en pille supplement. Det er mange fordeler ved å ta fiskeolje som kan forbedre helsen til omtrent alle, men det er noen plusser som kan hjelpe eldre i særdeleshet.

Macula degenerasjon

Aldersrelatert makuladegenerasjon, eller AMD, er en sykdom der makula (et sted i sentrum av netthinnen ansvarlig for sentral visjon) forverres. Sentrale visjon er nødvendig for aktiviteter som lesing eller kjøring. Forbruket av fiskeolje to ganger i uken kan hindre begge typer av denne sykdommen ("våte" og "tørre") ved å forandre fett som kan skade legemet.

Hukommelsestap

Den omega-3 i fiskeolje kan erstatte egenskaper som hindrer celle betennelse, noe som i sin tur bidrar til å opprettholde kognitiv evne. Det er også blitt bevist at omega-3 stammer veksten av kjemikalier som forårsaker betennelse i første omgang, og disse effektene kombinert faktisk øker muligheten for en person å opprettholde hukommelsen som de gamle. Fiskeoljen kan også reduseres risikoen for mentale sykdommer som Alzheimers.

Leddene

Omega-3 har evnen til å gjenopprette ledd og redusere effekten av artritt. I studier med fiskeolje kosttilskudd, har pasienter opplevd en reduksjon i smerte, ømme ledd, og morgenstivhet.

Kreftrisiko

Tar fiskeolje kan bidra til å senke risikoen for alle former for kreft. Dette skyldes at omega-3 kan stanse utviklingen av cancerøse celler ved å hemme deres vekst og kan til og med forårsake død av kreftceller.

Hjertesykdom

Fettsyrene i fiskeolje kan faktisk redusere en persons dårlige kolesterolet og blodtrykket, og kan øke det gode kolesterolet. Fettsyrene også ta seg av en persons hjerte, arterier og vener ved å redusere fettavleiringer.

Røyking og øye problemer

Mange vet om farene ved røyking på indre organer som hjerte, lunger, nyrer og enda lever. Tobakksrøyk er direkte knyttet til ulike helsetilstander som for eksempel høyt blodtrykk, hjertesykdom og slag. Imidlertid påvirker røyking områder av kroppen som kan overraske publikum. The American Academy of Ophthalmology sier at det er en direkte kobling mellom røyking og øyeproblemer og øyesykdommer.

Katarakt

The Eyecare Discovery Center siterer en Harvard Medical School studie som oppdaget at røyking tredobler en persons risiko for å utvikle øyeproblemer som grå stær. The National Eye Institute sier at grå stær forårsake skyer dannes på linsene eller kan skape uskarpt syn. Folk må gjennomgå kirurgisk inngrep for å fjerne grå stær som har dannet på sine øyne.

Aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD)

The American Academy of Ophthalmology sier at tobakksrøyking er en forebygges risikofaktor for øyeproblemer som AMD, aldersrelatert makula degenerasjon. Fritt øker risikoen for å utvikle AMD ved at blodårene til å vokse på netthinnen, forårsaker blod og væskelekkasje på øynene og fremme makula skade. For å korrigere AMD, folk trenger behandlinger som laser kirurgi, medisiner injeksjoner og fotodynamisk terapi.

Dry Eye Syndrome

US National Library of Medicine sier at personer med tørre øyne syndrom ofte har færre tåreproduksjon. Tobakksrøyking skader blodårene, noe som fører øyeirritasjon, kløende og skrapete øyne, og svie i øynene. Leger behandle denne røyke-relatert øye problem med kunstige tårer eller smøre dråper.

Optic Nerve

The American Academy of Ophthalmology sier det er en sammenheng mellom røyking og synsnerven skade. En kombinasjon av røyking og dette øyet problemet øker en persons risiko for blindhet, spesielt hvis hun spiser et usunt kosthold, drikker alkohol har skjoldbrusk sykdom, hvis eller synsnerven forhold kjøre i hennes familie. Synsnerven skader kan ikke reverseres, og den eneste måten en person kan stoppe ytterligere skade er å slutte å røyke.

Diabetisk retinopati

The American Optometric Association sier at diabetisk retinopati påvirker folk som er diabetiker og gradvis ødelegger øyets netthinne. Røyking indirekte fører til diabetisk retinopati fordi røyking er en felles risikofaktor for å utvikle diabetes. Denne tilstanden skader blodårene i øynene, forårsaker dem til å lekke blod og væske. Disse væskene svelle retinal vev og produserer skyet visjon. Til slutt, folk med diabetisk retinopati go blind hvis de ikke kontrollerer blodsukkeret og slutte å røyke.

Øyesykdommer

Øyesykdommer


Denne artikkelen ta opp noen av de viktigste årsakene til blindhet i USA og i verden. Andre okulære sykdommer og tilstander ikke diskutert her inkluderer vanlige sykdommer og tilstander som pinkeye (konjunktivitt), kløende øyne, tåkesyn, hevelse, rødhet, smerte, flytere, flekker, og blinker. og øyeskader. I tillegg finnes det en rekke sykdommer som er resultatet av systemiske sykdommer som for eksempel lupus, reumatoid artritt og skleroderma. Mens noen øyesykdommer ikke kan kureres, kan mange bli hindret eller forsinket ved tidlig diagnose og behandling av en øyelege. Når en pasient er diagnostisert med et øye tilstand er det viktig at han følger legens ordre nøye og tilbake for regelmessige besøk til øyelege.

Katarakt

Katarakt er en av de viktigste årsakene til blindhet i verden, ifølge National Institutes of Health. Katarakt sky øyets linser, noe som gjør det vanskelig å se gjennom dem. Selv om flere eldre mennesker får grå stær, unge mennesker noen ganger får dem også. Mer enn halvparten av menneskene i verden har grå stær eller har hatt grå stær fjernes ved operasjon av den tiden de er 80 år gamle. Noen symptomer på grå stær er: tåkesyn; se farger som kjedelig eller falmede; vanskeligheter med å se om natten; ser dobbelt; og blending.

NIH råder iført en lue med en bred brem og mørke briller når du er i sollys for å forsinke dannelsen av grå stær. Katarakt er progressiv og kan ta mange år å føre til blindhet. Ved først å bruke et forstørrelsesglass, blir sterkere briller og bedre belysning kan hjelpe. Når katarakter er fjernet ved operasjon av linsen er fjernet og erstattet med et kunstig en.

Glaukom

Grønn stær er en annen ledende årsak til blindhet. Dette øyet sykdom skader synsnerven når trykket inne i øyet øker. Svarte og latinamerikanere er mer sannsynlig enn hvite mennesker for å få sykdommen. Fordi det er ofte ingen symptomer i starten, er det mange mennesker som har grønn stær ikke vet at de har det. Folk er mest utsatt er: svarte over 40 år gammel; alle over 60, spesielt latinamerikanere; og alle som har en familiehistorie med glaukom.
Selv om det er ingen kur for glaukom, innebærer behandling reseptbelagte øyedråper og noen ganger kirurgi. Sykdommen bør diagnostiseres tidlig, mens behandling kan forhindre eller utsette permanent skade på synsnerven.

Macula degenerasjon

Fordi det påvirker det meste folk som er 50 år gammel og eldre, med antall mennesker berørt økende etter hvert som de blir eldre, er denne sykdommen ofte kalles aldersrelatert makuladegenerasjon, eller AMD. En ledende årsak til blindhet i denne aldersgruppen, sykdommen påvirker synet på netthinnen, den sentrale delen av øyet som gjør at øyet å se objekter klart. Mennesker er berørt av denne sykdommen har problemer med kjøring, lese, se tegn i butikkene, ser på TV og gjør andre aktiviteter i dagliglivet. To former av sykdommen, våte og tørre, påvirker øynene på forskjellige måter. I våt AMD, blodkar vokser under makula, og forårsake væske å lekke. I tørre AMD celler i makula bryte ned, tynner netthinnen og den sentrale visjonen tåkelegger.

Makuladegenerasjon forårsaker ikke fullstendig blindhet. Sidesynet er ikke tapt. Det finnes ingen kur for AMD, men tidlig diagnose gjør at lege og pasient å finne den behandlingen som vil være mest effektive i bremse degenerasjon.

Diabetisk retinopati

Dette øyet sykdom forårsaket av diabetes påvirker det lysfølsomme retina. Det påvirker mer enn halvparten av personer diagnostisert med diabetes i USA, og er den ledende årsak til blindhet i USA Personer som har diabetes anbefales å ha en komplett synsundersøkelse som inkluderer strekke elevene en gang hvert år.

Sykdommen kan behandles med kirurgi, og blindhet fra diabetisk retinopati kan forebygges hvis pasienten se sine leger regelmessig og arbeide for å kontrollere blodtrykk, kolesterol og blodsukker nivåer.

Forebygging

Forebygging er nøkkelen til å hindre eller bremse effektene av øyesykdom. Forebyggende tiltak omfatter regelmessige besøk til øyelege; følger ordre nøye; programmering av ekstra besøk når nye symptomer oppstår; reduserer gjenskinn; iført bredbremmet hatter i sollys og solbriller i skarpt sollys; bruker vernebriller når du arbeider med verktøy; og vaske hendene ofte for å forebygge smittsomme øyesykdommer

Vanlige årsaker til blindhet

The National Federation of the Blind rapporterer at 50 000 amerikanere mister synet hvert år, om lag halvparten av dem er over 65 år. Årsakene til blindhet kjøres fra langvarig sykdom til øye-ødeleggende ulykker. Mens blindhet kan være forårsaket av en rekke problemer, dette er noen av de vanligste årsakene til blindhet og demografi de pleier å påvirke.

Katarakt

Den ledende årsak til blindhet på verdensbasis, oppstår en foss når proteiner i linsen i øyet koagulerer og danner et ugjennomsiktig lag, forårsaker normalt klare linsen å bli tåkete. Den eksakte årsaken er ukjent, men grå stær har en tendens til å påvirke eldre mennesker, noe som tyder på at de er knyttet til aldring. Diabetes og eksponering for ultrafiolett stråling er begge mistenkt for å øke en persons sjansene for å utvikle grå stær.
De fleste grå stær utvikle seg ganske langsomt og ikke forårsaker smerte. Ved første, er synet knapt berørt i det hele tatt. Hvis det er, kan skarpe lys eller sterke briller være nok til å motvirke disse innledende effekter. Som katarakt fortsetter å utvikle seg, men blir dens interferens umulig å ignorere. For det første kan det bli vanskelig å lese, se på natten eller kjøre bil. Problemer med å se ting på avstand eller arbeider med gjenskinn snart dukker opp. Til slutt, ubehandlet grå stær forårsake blindhet.
Den eneste forebygging er å fjerne grå stær, som er en effektiv og ganske trygt kirurgisk prosedyre, selv om legen ikke kan anbefale dette umiddelbart. Å fange grå stær før alvorlige symptomer satt i og maksimere sjansene for vellykket behandling, regelmessige synsundersøkelser er avgjørende.

Glaukom

Glaucoma, ekstremt annen vanlig årsak til blindhet, oppstår når det gjennomsiktige fluid som sirkulerer i øyet unnlater å renne riktig på grunn av blokkering, noe som resulterer i en oppbygging av trykk. Hvis ikke behandles, denne trykk skader de skjøre strukturer i øyet. Denne oppbyggingen er vanligvis langsom, produsere "kronisk glaukom", men kan også skje plutselig, produsere "akutt glaukom."
Kronisk glaukom forårsaker ingen smerte; visjon først blir uskarp og da, som trykket øker, er sidesynet tapt og, til slutt, fører kronisk glaukom å fullføre blindhet. Denne tilstanden kan være vellykket med medisiner, spesielt hvis det oppdages tidlig, men kirurgi kan bli nødvendig.
Omvendt, er akutt glaukom ledsaget av alvorlig smerte fra den raske økning i trykk og krever umiddelbar behandling. Den spanske og svarte befolkningen er mer sannsynlig at lider av grønn stær, selv om den eksakte årsaken til dette er ukjent. Denne tilstanden rammer oftest folk som er eldre enn 40, selv om det har blitt sett på barn.

Diabetisk retinopati

Som navnet antyder, er diabetisk retinopati forårsaket av diabetes, en sykdom som rammer folk i alle aldre. Diabetisk retinopati er den ledende årsak til blindhet i amerikanske voksne, som påvirker synet på mer enn 50 prosent av de 18 millioner voksne diagnostisert med diabetes. Diabetes forårsaker de små blodkarene i netthinnen til å danne unormalt. Hvis de stykker, blir blodet tillates å strømme inn i andre deler av øyet, skade ømfintlige strukturer underveis. Noen ganger, retina selv bryter av fra baksiden av øyet. Hvis det oppdages tidlig, kan diabetisk retinopati ofte behandles med laser kirurgi for å stenge av berørte blodkar eller feste netthinnen. Fordi tidlig diagnose og nøye overvåking av diabetes 'effekter kan gjøre en betydelig forskjell i å forebygge blindhet, bør diabetikere har komplette årlige synsundersøkelser.

Macula degenerasjon

Makuladegenerasjon forårsaker celler i makula - den delen av netthinnen som gjør at du kan se fine detaljer - til å dø. Sykdommen er en ledende årsak til blindhet blant folk i USA som er minst 60 år gammel, og på grunn av dette, kalles ofte "aldersrelatert makuladegenerasjon" (AMD). Det er ingen smerter forbundet med denne sykdommen, men det ødelegger en persons skarp sentrale visjon, forlater synet i stor grad upåvirket. AMD kan deles inn i to typer: våte og tørre. Våt AMD er konsekvensen av unormale blodkar vokser under makula. Tørr AMD resultater når de lysfølsomme makulære celler gradvis brytes ned. Makuladegenerasjon kan avansere ganske sakte og andre ganger utvikle seg raskt. Det finnes ingen kur for AMD, men tidlig påvisning tilbyr den beste oddsen for effektiv behandling, som kan inkludere laser kirurgi og legemidler injiseres i øyet.

Retinitis pigmentosa

Hvordan eller hvorfor retinitis pigmentosa former forblir ukjent. Det som er kjent er at tilstanden er arvelig og fører til at netthinnen og relaterte vaskulær område kalt årehinnen å degenerere. Vanligvis overskytende pigment som utvikler også i øyet. Retinitis pigmentosa begynner vanligvis når en person er ca 12 år gammel som nattblindhet. Som det utvikler seg, begrenser synsfeltet. I utgangspunktet kan dette innsnevring ikke være merkbar, men, som det skrider frem, blir det umulig å ignorere. Innen få år, forårsaker tilstanden "lovlig blindhet." Etter når personen når voksen alder, er synsfeltet liten, og til og med et lite område av syn i sentrum av feltet krever gode lysforhold. De fleste mennesker med retinitis pigmentosa gå helt blind som voksne. Det finnes ingen kjent kur eller behandling.

Ulykker

En av årsakene til blindhet påvirker mennesker i alle aldre er utilsiktet skade på øyet. Skader på øynene kan forekomme i en rekke forskjellige måter. Ulykke relatert blindhet kan være forårsaket av gjenstander som slår øynene, for eksempel flygende vrakrester fra en gressklipper, eller stump traume til ansiktet som skader de optiske nervene, for eksempel i en bilulykke. Alvorlige brannskader kan føre til blindhet - enten fra brann eller eksponering for kjemikalier. I tillegg er visse yrker har høyere risiko for øye-relaterte skader, slik som sveisere som risikerer blindhet dersom de utsettes for stråleenergi fra sveisearbeider eller lasere.

Netthinne Øyesykdom

Netthinne Øyesykdom


En retinal øyesykdom er definert som enhver øye lidelse som påvirker netthinnen. Netthinnen er en vev som er lys-sensitive og linjer det indre øyet overflaten. Når lyset treffer netthinnen, blir nerveimpulser som sendes til hjernen gjennom synsnervefibrene. Når netthinnen er kompromittert, kan det føre til alvorlige synsproblemer i form av retinal øyesykdommer, som for eksempel diabetisk retinopati, retinal vaskulær okklusjon, netthinneavløsning, aldersrelatert makuladegenerasjon og retinal tårer.

Diabetisk retinopati

Diabetisk retinopati forekommer i noen diabetikere som har hatt høyt sukker nivåer for lange perioder. Den tidligste tegn på diabetisk retinopati er utseendet av microaneurysms på overflaten av øyet, som ser ut som små, røde prikker. Selv om diabetisk retinopati vil til slutt føre til synsproblemer, synstap vanligvis ikke vises i tidlig debut av diabetisk retinopati. Behandlinger for diabetisk retinopati omfatter laserbehandling og vitrektomi, hvor arrvev er fjernet kirurgisk fra øyet.

Retinal vaskulær okklusjon

Retinal vaskulær okklusjon er blokkeringer i arteriene som forsyner blod til netthinne. Symptomer på retinal vaskulær okklusjon inkluderer visjon uskarphet og tap av syn. Retinal vaskulær okklusjon vanligvis forekommer i bare ett øye om gangen. Behandlinger inkluderer innånding av oksygen og karbondioksid blanding foreskrevet av en lege, eller for alvorlige blokkeringer, en vitrektomi.

Netthinneavløsning

Netthinneavløsning, er når netthinnen bokstavelig talt faller bort, eller løsner fra resten av øyet. Symptomer på netthinneavløsning inkluderer lyse lysglimt, tåkete syn og tap av syn på ett øye. Behandling omfatter laserkirurgi, noe som kan helbrede tårer i netthinnen eller retina reattachment kirurgi, noe som skaper et arr i øyet for å tette gapet mellom netthinnen og resten av øyet og for å holde retina på plass.

Aldersrelatert makuladegenerasjon

Aldersrelatert makuladegenerasjon, eller AMD, forekommer i mange pasienter eldre enn 60. I AMD, makula, som ligger i sentrum av netthinnen, begynner å svekkes på grunn av alder, forårsaker synstap og tåkesyn. Laser kirurgi er eneste tilgjengelige behandling for AMD og virker kanskje ikke, avhengig av din alder eller fremme av din lidelse.

Retinal Tears

Retinal tårer oppstår når netthinnen begynner å løsne fra øyet, men er ennå ikke helt løsrevet. Symptomer på retinal tårer inkluderer lysglimt og øye flytere, der oppfattes flekker oppstår i synsfeltet. Retinal tårer kan fikses med laser kirurgi, og bør repareres før retina ytterligere tårer fra øyet, noe som resulterer i en netthinneavløsning.

Om Zeaxanthin

Zeaxanthin (uttales "zee-uh-ZANTH-in") er en naturlig forekommende næringsstoff som finnes i kroppen din, så vel som i frukt, grønnsaker, korn og ringblomst. Sammen med lutein, tilhører zeaxanthin til karotenoid familien som en del av en undergruppe kalt xanthophylls. Disse er plassert i makula og i linsen for det menneskelige øye. Zeaxanthin er lett absorberes i blodstrømmen som skal utbetales i hele kroppen (hovedsakelig i øyne og hud).

Fakta

Denne kraftige antioksidanten fungerer ved å beskytte øyet mot skadelig blått lys, noe som kan føre til oksygenmolekyler til å angripe andre molekyler i øyet (oksidativt stress). Zeaxanthin hjelper også redusere gjenskinn og beskytte delikat celler og cellemembraner ved å hemme frie radikaler. Forskning utført ved Harvard Medical School støtter rollen zeaxanthin i skjerming netthinnen din mot skadelig skader som følge av eksponering for lys.

Klinisk forskning

Forskning utført ved Harvard University Medical Center (publisert i november 2002 i "Investigative Ophthalmology and Visual Science og" Experimental Eye Research ") indikerer sterkt at supplere din diett med zeaxanthin bidrar til å forebygge og begrense skader på netthinne. Zeaxanthin fungerer ved å beskytte fotoreseptorene på stang og kjegle område av netthinnen. kontinuerlig klinisk forskning som nå foregår ved Dronningens Centre of Vision and Vascular Science i Irland, tyder også på at zeaxanthin (sammen med lutein) kan bidra til å forebygge synstap hos personer diagnostisert med aldersrelatert makuladegenerasjon , langsom progresjon av sykdommen og kanskje skjerpe sentrale visjon.

Zeaxanthin sin rolle i å hindre AMD

Alder relatert makuladegenerasjon (AMD) er en sykdom der øyets makula blir angrepet, ofte forlater lider med svak sidesynet, dim bilder og / eller et sort hull i sentrum av deres visjon. Stengene og kjegler i din makula låne skarphet fargeoppfattelse til din visjon. Zeaxanthin bidrar til å bevare normal pigment nivåer i dine stenger og kjegler og hindrer skade på fotoreseptorer.

Flere fordeler

Zeaxanthin kan bidra til å forbedre sentral visjon i mye på samme måte som det beskytter mot AMD siden det er deponert i makula, som er hovedsakelig ansvarlig for skarpe sentrale visjon. Tar zeaxanthin kan bidra til å redusere gjenskinn fra blått lys (også kjent som kortbølge synlig lys). Økende mengder av dis og smog i vårt miljø samhandle med blått lys for å skape gjenskinn. Siden zeaxanthin handlinger ved å absorbere det blå lyset, kan det dermed redusere gjenskinn.

Retningslinjer

Kliniske studier viser at 6 milligram daglig er gunstig for de som ønsker å forebygge sykdom, mens noen allerede diagnostisert med AMD bør ta nærmere 10 milligram. Spise et sunt kosthold med 4-7 porsjoner med grønnsaker og frukt hver dag sammen med å ta et kosttilskudd bør opprettholde sunne nivåer av både lutein og zeaxanthin.

Hva er makuladegenerasjon?

Makuladegenerasjon (AMD) er en øyesykdom som forstyrrer sentrale synsskarphet og er mer vanlig hos eldre mennesker. Sentral visjon er visjonen om at folk bruker for å lese og se objekter klart så tapet av denne visjonen kan ha negativ innvirkning på evnen til å fullføre daglige gjøremål.

Typer - Tørr AMD

Tørr AMD er forårsaket av degenerasjon av sentral retinal (makula) celler; synstap fra denne type AMD tendens til å være mer gradvis.

Typer - Våt AMD

Våt AMD oppstår når nye blodkar vokser under retina; disse blodårer blø og blodet forårsaker skade på cellene i retina.

Symptomer

Symptomer på AMD inkluderer uskarpt sentrale visjon eller en sentral blind flekk, vansker med lesing, vansker med dempet lys og plutselig sentrale synstap.

Risiko

Risikofaktorer for AMD inkluderer alder, var kaukasiere, som er kvinner, familiehistorie med slektninger med macula degenerasjon, tilstedeværelse av sigarettrøyking og fedme.

Detection

Mens noen av symptomene kan tyde på at en pasient kan ha AMD, er en øyelege i stand til å stille diagnosen med en Amsler rutenett kort og en utvidet netthinnen eksamen; det er også noen andre tester som et fluoroscein fargestoff test for å se på netthinnen.

Behandling

Det er ingen behandling for den tørre typen AMD; for våt AMD, er det behandlinger med forskjellige nivåer av suksess: medisiner som kan injiseres inn i øyet til å holde blodkarene fra vokser, så vel som laserterapi og fotodynamisk terapi (en type kald laser).

Øyesykdommer og sykdommer

Synsproblemer oppstå på grunn av infeksjon som er viral eller bakteriell, arvet lidelser i øyet eller etter operasjonen. Øyesykdommer og sykdommer kan føre til synsproblemer i løpet av en tidsperiode, eller påvirke øynene og syn raskt. Eventuelle problem med syn bør kontrolleres av en øyelege for å være riktig diagnostisert og utelukke øyesykdommer og sykdommer.

Amblyopi

Amblyopi er den medisinske betegnelsen på en øyesykdom kalt lat øye og forekommer i bare ett øye. Denne øyesykdom fører hjernen til å avhenge av den gode øye vil se, mens lat øye har et avbrudd i kommunikasjonen mellom den optiske nerven og hjernen. Årsakene til lat øye inkluderer en øyesykdom kalt skjeling, et vende inn eller ut av øynene, og synsproblemer som astigmatisme, nærsynthet eller langsynthet som rammer ett øye mer alvorlig enn den andre.

Konjunktivitt

Den indre overflaten av øyelokket og det hvite i øynene er dekket av et lag med tynn, gjennomsiktig vev kalt conjunctiva. Når dette vevet blir infisert det kalles konjunktivitt, også kalt "rosa øye." Den vanligste årsaken til konjunktivitt er en bakteriell eller viral infeksjon som påvirker ett eller begge øyne og er smittsom. Allergisk konjunktivitt forårsaker rødhet på den hvite delen av øyet, økt tåreproduksjon, hovne øyelokk og kløende øyne. Antihistaminer er den vanligste behandlingen.

Hornhinnen sykdom

Hornhinnen er et lag på overflaten som beskytter øynene mot fremmedlegemer og bakterier. Cornea sykdom er gruppe øyesykdommer og lidelser forårsaket av infeksjon av et virus eller en medfødt lidelser. Keratitt er en uvanlig infeksjon forårsaket av bakterier eller en alvorlig øyeskade som gjør at sopp å gå inn i hornhinnen som forårsaker smerte, utflod og manglende evne til å se klart. Keratokonus er en arvelig øyesykdom som tynner ut og endrer formen på hornhinnen som forårsaker synsproblemer som for eksempel nærsynthet og en lidelse som forvrenger synet, kjent som astigmatisme.

Cystoid makulaødem

Cystoid makulært ødem (CME) er en sykdom i øyet påvirker makula, som er den sentrale netthinnen. CME ofte forekomme med øyesykdommer som uveitt diabetes eller retinal veneokklusjon. CME er en vanlig foreteelse etter katarakt kirurgi i de første to til fire måneder. Symptomer på denne øyesykdommen er tåkesyn og betennelse i netthinnen.

Macula degenerasjon

Makuladegenerasjon, også kalt Aldersrelatert macula degenerasjon (AMD) er en sykdom i makula, sentrum av netthinnen, som fører til at retinal vev å svekkes påvirker synet. Dette øyet sykdommen forårsaker uskarpt syn og en blind flekk. De to typer av AMD er: "våte" og "tørre". "Dry" AMD er mest vanlig og synsproblemer er gradvis. Den "våte" form er forårsaket av fluidlekkasje eller blod under netthinnen forårsaker raskt tap av syn.

Degenerative Eye Disease

Det er et kjent faktum at når folk alder, begynner de å oppleve synsproblemer. Mange ganger, briller eller kontaktlinser kan løse problemene. Noen problemer, men kan være et resultat av svekket øye helse. Hvis du har problemer med synet, snakke med øyelegen om dine symptomer og mulige årsaker. Hvis oppdages tidlig nok, kan det være mulig å avhjelpe problemet.

Beskrivelse

Degenerative øyesykdom rammer millioner av mennesker over hele verden, og dette tallet forventes å vokse for hvert år. Også kjent som aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD), påvirker denne sykdommen makula, som er det området av netthinnen som er ansvarlig for sentrale visjon. Mistet synet fra makuladegenerasjon kan ikke bli gjenvunnet, men hvis sykdommen blir oppdaget tidlig nok, kan dens progresjon bremses av laser kirurgi. Denne sykdommen fører ikke til total blindhet, men det kan føre til at livskvaliteten for å redusere ved å forårsake en blind flekk av uskarphet i den sentrale visjonen. Aktiviteter som kjører, lesing og utføre detaljert arbeid, samt ansiktsgjenkjenning, krever god sentral visjon. Den vanligste formen av sykdommen som er kjent som tørr makuladegenerasjon og har en tendens til å påvirke personer over 50 år.

Risikofaktorer

Det er flere risikofaktorer for degenerative øyesykdom foruten alder. Det er en arvelig sykdom som synes å streike eldre hvite kvinner mest. Hvis du røyker sigaretter, heve du sjansene for å utvikle sykdommen med 50 prosent. Fedme er også en risikofaktor, og faren for at sykdommen er større for personer som har lys-fargede øyne. Lave nivåer av næringsstoffer, inkludert sink og antioksidantvitaminer, sammen med tilstedeværelse av hjerte-og karsykdommer er andre faktorer som avgjør din risiko for å utvikle degenerative øyesykdom.

Årsak

Den eksakte årsaken til sykdommen er ukjent, men det utvikler med aldring av øynene. Progresjonen kan sammenlignes med et filter vaske bort urenheter, noe som svekker som det blir eldre, forårsaker avfallet å bygge opp i øynene. Dette avfallet er det som forårsaker visjon å svekkes. AMD er inndelt i følgende trinn: tidlig stadium, hvori sykdommen er til stede, men det er ingen synstap; mellomstadium begynner avfall for å bygge opp mer, forårsaker sentrale visjon å bli litt uskarpt, og forårsaker behovet for ekstra lys når du leser; og avansert stadium, hvor avfall buildup er ganske tung og fører til en klar uskarphet i sentrale visjon. Makuladegenerasjon starter påvirker bare ett øye, men vanligvis, begge øynene bli involvert.

Signs

Tegn på degenerative øyesykdom er gradvis og smertefritt, selv om visjon endringer kan bli lagt merke til, slik som behovet for mer lys, problemer med å tilpasse seg dårlig lys områder, uskarpe trykte ord, en dulling av farger og intensitet, problemer med å gjenkjenne ansikter, gradvis haziness av overordnede visjon og et uskarpt eller blind flekk i midten av synsfeltet. Det er mulig at noen mennesker som lider av degenerative øyesykdom å utvikle visuelle hallusinasjoner som sykdommen utvikler seg. Hallusinasjoner kan inkludere geometriske figurer, uvanlige mønstre, ansikter og dyr. Dette er ikke et tegn på demens, men er rett og slett et symptom på en variant av degenerativ øyesykdom kalt Charles Bonnet syndrom.

Behandlinger og medisiner

The National Eye Institute Age-Related Eye Disease Study rapporterer at daglig kosttilskudd i mengder av 500 mg vitamin C, 15 mg betakaroten, 400 IE vitamin E, 2 mg kobber og 80 mg sink kan redusere risikoen for progresjon av degenerativ øyesykdom med opp til 25 prosent. Tørr makuladegenerasjon kan slå inn i en raskt framover våt type av sykdommen til enhver tid.

Mestring

Endringer i livsstil kan hjelpe deg å leve komfortabelt med degenerative øyesykdom og fortsatt nyte et aktivt liv. Når coping med nedsatt syn, husk å få hjelp når du reiser, eller reise med andre. Få gode briller eller bruke et forstørrelsesglass når det trengs. Hvis du fortsatt kjøre, unngå å kjøre om natten, i dårlig vær og i tett trafikk. Bruk klarere lys i ditt hjem for å hjelpe til med lesing. Har venner og familie hjelpe deg med oppgaver og med gjenkjenne ansikter. Ikke mist motet og blitt isolert, og husk at du ikke er alene. Du kan også finne støtte grupper online for personer med degenerative øyesykdom.

Forebygging

I et forsøk på å unngå degenerative øyesykdommer, husk å spise mat som er rik på antioksidanter, som inkluderer vitaminene A, C og E. Spise en diett rik på grønne grønnsaker kan redusere risikoen for macula degenerasjon. Ta sink og antioksidanter, og spise fisk, som er høy i omega-3 fettsyrer. Sørg for å få jevnlige synsundersøkelser og diskutere eventuelle visjon endringer med legen din.

Medisin for Dry Eye makuladegenerasjon

Det er to typer av aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD): Den tørre formen er forårsaket av atrofi av netthinnen, og den våte type er forårsaket av overdreven blodkar- vekst på netthinnen. Begge føre til en forringelse av macula, sentrum av netthinnen er ansvarlig for syn detalj.

Behandling for tørr form

Det er ingen behandling tilgjengelig for å kurere den tørre formen av AMD på dette tidspunktet. Den tørre formen for AMD er mer vanlig enn den våte formen, men vanligvis har en mindre drastisk tap i et syn.

Forslag Diet for tørr form

Progresjon av AMD kan bli redusert med vitamintilskudd og antioksidanter. Sammen med kosttilskudd, er et kosthold rikt på grønne bladgrønnsaker foreslått.

Dealing med AMD

Mange pasienter opplever svaksynte hjelpemidler som forstørrelsesglass, nyttig. I noen tilfeller kan vanlige briller også hjelpe.

Hendelser

De fleste pasienter med AMD er mer enn 60 år gammel. Når tilstanden oppstår hos yngre mennesker, er det kjent som macula degenerasjon.

Tidlige tegn

Det første tegnet på AMD er vanligvis en uskarphet av det sentrale parti av syn ledsages av et tap av detaljer. Dette kan føre til rette linjer til å vises forvrengt.