Digidexo.com

østrogen høyt nivå årsak

Hvordan øke sink med østrogen dominans

Østrogen er et viktig hormon for helsen. I en kvinnes kropp, menstruasjonssyklusen fører nivåer av hormoner som progesteron og østrogen til å svinge gjennom hele måneden. Overskudd av østrogen, men fører til hva som er kjent som østrogen dominans og forårsaker en rekke symptomer som forstyrret søvn sykluser, tretthet, og humørsvingninger. Hos menn er det produsert i mindre mengder og overflødig østrogen kan føre til ufruktbarhet, erektil dysfunksjon, forstørret prostata og visse typer kreft. Fra et næringsmiddel-synspunkt er en av virkningene av østrogen dominans er uttømming av viktige næringsstoffer slik som sink. Konsekvenser av lave sink nivåer inkluderer nedskrivning av smak, ekstreme reaksjoner på stress, hudlidelser, humørsvingninger og depresjon. Heldigvis, dette er reversibel.

Hvordan øke sink med østrogen dominans

•  Øk inntaket av matvarer rike på sink. Gode ​​kilder inkluderer kalv leveren, biff indrefilet, lam og vilt. Animalsk kilder til sink inkluderer sesamfrø, rå gresskarfrø, grønne erter, og rå crimini sopp.

Ta en daglig multivitamin. Fordi den spiller en avgjørende rolle i hormonutvikling, supplere din diett med en multivitamin som inneholder sink kan bidra til å redusere østrogen dominans og gjenopprette hormonell balanse. I USA, er anbefalt daglig inntak av sink 8 milligram for kvinner og 11 milligram for menn.

Ta en sink supplement. Vær forsiktig, vil for mye sink forstyrre metabolismen av andre essensielle som jern og kobber. Sink toksisitet vil være etter inntak av 2 gram eller mer. Symptomer på sink toksisitet inkluderer kvalme, oppkast og feber. På grunn av dette, er det anbefales at du ikke overskrider den daglige anbefalte mengden med mindre spesifikt bedt om å gjøre det av en lege.

Hint

  • Kroppens systemer er alle sammen og stole på hverandre for optimal helse og velvære. Sink malabsorpsjon kan også være en konsekvens av andre tilstander slik som kronisk leversykdom, renal sykdom, sigdcelleanemi, og diabetes. Snakk med legen din om dine symptomer for å hjelpe ham bestemme lave nivåer av sink blir utløst av en underliggende sykdom.

Østrogen Dominans og utbruddet av klimakterium

Østrogen består av tre hormoner: østradiol, østron og østriol. Som en kraftig anti-inflammatorisk, beskytter det kvinners helse i utallige måter, og bidrar også med kvinnelig fertilitet. Østrogen hormoner i kvinnekroppen også stimulere vekst og utvikling av seksuell reproduksjon. Naturlig østrogen spiller en rolle i endringene som skjer i løpet av ungdommen scenen og i svangerskapet, slik som utvikling av melkekanalene for ammende. Den regulerer også de metabolske prosesser, inkludert bein vekst og kolesterolnivået. Østrogenreseptorer som finnes i hjertet og hjernen hjelp med minne.

Siden hormoner virker sammen, kan en hvilken som helst form for mangel eller overskudd av enten østrogen eller progesteron forårsake ubehagelige resultater. Ubalansen fører til at menopause symptomer kvinner vil oppleve.

Mens østrogennivået reduseres i overgangsalderen, trenger østrogennivået ikke falle vesentlig før etter en kvinnes siste periode. Kvinner lider av virkningene av "østrogen dominans" under overgangen --- det vil si, de har mer østrogen i forhold til progesteron. De kan lide av symptomer på østrogendominans i 10 til 15 år, som starter så tidlig som 35 år Dr. John Lee, et helsevesen pioner, hevdet at østrogen dominans fører peri-menopause og overgangsalder symptomer, spesielt hos yngre kvinner. Rebalansering av hormoner gjennom progesterontilskudd ble den åpenbare løsningen.

Østrogen dominans Symptomer

Kvinner opplever angst, ømme bryster, sykliske hodepine eller migrene, uregelmessige blødninger, væskeansamlinger og vektøkning hvis kroppen sin overprodusere østrogen.

Helsemessige konsekvenser

Hvis uhindret, østrogennivå kan føre til infertilitet, livmorkreft, hoppet perioder, eller kraftige blødninger, nedsatt kognitiv evne, hjerneslag og hjertesykdom og hjerneslag blant andre. Stress utløser kortisol nivåene for å heve, avbryte feedback loop som regulerer hormoner (mellom hjernen, hypofysen og eggstokkene); resulterer i tapte menstruasjonsperioder for kvinner under stress.

Forebyggende tiltak

Kjemikalier som finnes i miljøet eller plantevernmidler inneholder xenoestrogens. Begrense eksponering for dem ved å vaske eller peeling alle produserer for å fjerne plantevernmidler, unngå å varme opp mat i plastbeholdere eller drikker av glass i stedet for plast eller tidligere brukte vannflasker.

Kosthold og ernæring

Inkluder fytokjemikalier, som finnes i soyabønner, yams og andre matvarer. Spis bare magert, økologisk kjøtt og meieriprodukter hvis possible.Take en høy kvalitet daglige ernæringsmessige supplement.

Test for østrogen-nivå

Ta en blodprøve for å sjekke østrogennivået. I tillegg kan legene bestille østron og / eller østradiol for pasienter med nattesvette, søvnløshet, hetetokter og / eller amenoré.

Hvordan Spot en østrogen dominans

Hvordan Spot en østrogen dominans


Dr. John Lee pioner teorien om østrogen dominans å forklare en myriade av symptomer som følger med overgangsalderen. Han foreslo også at kjemikalier i miljøet kalt xenoestrogrens (ikke-menneskelige østrogen kilder) kan forårsake de samme symptomene hos unge kvinner og selv menn.

Symptomer

Både kvinner og menn produsere østrogen, selv om de produserer det i forskjellige nivåer. Men de er like følsom for virkningene av østrogen. Generelle symptomer på østrogendominans hos menn og kvinner er hodepine, humørsvingninger, "hetetokter", søvnløshet, tretthet og infertilitet. Hos kvinner, østrogen dominans resultater i PMS og uregelmessige menstruasjonssykluser, og har vært assosiert med høy forekomst av både livmor og brystkreft. En over overflod av xenoestrogens har vært knyttet til redusert alder hvor unge kvinner begynner puberteten.

Østrogen dominans grunn av utbruddet av klimakterium

Når kvinner begynner å oppleve symptomer på overgangsalder, stammer det fra en forstyrrelse av den naturlige balansen av østrogen og progesteron i løpet av menstruasjonssyklusen. Høye nivåer av østrogen produseres i løpet av de to første ukene av menstruasjonssyklusen gå uhindret av den vanlige økningen av progesteron i de siste to ukene.

Østrogen Dominans grunn Xenoestrogens

Kilder til xenoestrogen omfatter plantevernmidler, veksthormoner hos dyr, såper, sjampoer og til og med plast. En naturlig forekommende kilde av østrogen brukes for å behandle østrogen-mangel er soyabønner. For å unngå xenoestrogens, lese alle etikettene og velge økologisk kjøtt og grønnsaker.

Effekten av østrogen på håret

Effekten av østrogen på håret


Østrogen er et hormon som forekommer naturlig i kroppen, og er også utviklet som en erstatningsterapi for visse forhold. Det er rikt på kvinner og finnes i små mengder i menn. Østrogen er avgjørende for spesifikke kroppsfunksjoner som involverer reproduksjon spesielt, men det har også en effekt på mindre kritiske kroppens systemer som negler og hår.

Håravfall

Alopecia kan oppstå hos kvinner som er lav i østrogennivået. En økning i mannlige androgener, spesielt dihydrotestosteron, kan føre til follikler å gå tilbake til en hvilefase oftere, forårsaker håret til å falle ut. Østrogen alopecia særlig er forårsaket av lavt østrogennivå. Noen tilfeller når alopecia er sannsynlig å skje er når hormonene er ute av balanse etter graviditet eller under overgangsalderen. Østrogenbehandling eller behandling av den underliggende sykdommen kan lindre tilstanden symptomer. Skytende androgener, ikke en overflod av østrogen, er oftest ansvarlig for mannlig mønster skallethet.

Tørt hår

Lavt østrogennivå og noen østrogen behandlinger kan føre til tørr, matt og livløst hår. Hvis du opplever tørt hår etter østrogen behandlinger, diskutere justere medisinering nivåer for å oppnå optimal østrogen balanse. Menopausal eller etter graviditet kvinner kan oppleve tørt hår og kan muligens ha nytte av behandling.

Dreven hårvekst

Hirsutisme er hårvekst i atypiske områder på kvinnekroppen som overleppen, haken eller brystet. Dette forholdet er knyttet til en ubalanse i østrogen og testosteron nivåer. Østrogen i form av p-piller eller kosttilskudd for å behandle menopause symptomer kan redusere overdreven hårvekst.

Hair Retention

Behandling med østrogen terapi kan hjelpe deg å holde håret ditt hvis du lider av lavt østrogennivå. Østrogen kan hjelpe håret vokse raskere og bli tykkere og fyldigere. Sjekk med en lege hvis du opplever hårtap å utelukke eventuelle hormonelle ubalanser. Tenk østrogenbehandling for behandling av tilstander som hysterektomi eller menopausale symptomer som kan føre til hårtap.

Bivirkninger

Østrogenbehandling kan ha bivirkninger som vil bidra til håravfall. I tillegg kan nye områder av hårvekst oppstå uønskede kroppslige områdene. Nye østrogen erstatning terapi, eller Erts, er tilgjengelig som kan ha færre tilhørende bivirkninger. Snakk med legen din om hva som er riktig for dine spesifikke symptomer, og rapportere eventuelle problemer umiddelbart.

Årsaker til humørsvingninger

Årsaker til humørsvingninger


Humørsvingninger kan være skummelt. Ett minutt du er fin, den neste, en fremmed for deg selv. I flere år har forskere dykket ned teorier om sinnet og hvordan den forholder seg til humørsvingninger. De fant mange årsaker.

Depresjon

En humøret svinger steiler hodet når depressive følelser er til stede. Symptomer på depresjon inkluderer stress, slapphet, tretthet, sorg, angst og søvnighet. Det er flere stadier av depresjon og det er viktig å vite scenen du opplever. Feeling "ned" eller "blå" i et minutt er en mindre scene av depresjon, som utløser humørsvingninger. Vanlige årsaker er fødsel, arbeid, hjem, forholdet og finansspørsmål.

Premenstruelt syndrom

PMS er den fryktede periode som hver kvinne må møte. En ungdom jente eller en kvinne opplever endringer i hormonene når menstruasjonssykluser er i ferd med å begynne. Hennes østrogen og progesteron nivået synker, og dette fører til humørsvingninger. Hun blir irritabel og noen ganger fiendtlig løpet av denne tiden.

Sleep Apnea

Søvnapné pluss de to nevnte årsakene er de mest populære årsakene til humørsvingninger i Amerika. De påvirker ca 10 millioner mennesker. Søvnapné forårsaker midlertidige avbrudd i søvnmønsteret. Årsakene inkluderer forkjølelse, bihulebetennelse, hals abnormitet, fedme og forstørret adenoids (lymfoid vev).

ADD

Attention Deficit Disorder (ADD) er en atferdsforstyrrelse primært sett på barn. Symptomer er uoppmerksomhet, hyperaktivitet og en ufokusert disposisjon. Barn opplever oppturer og nedturer i denne perioden, noe som fører til humørsvingninger. Ritalin brukes til å behandle barn med ADD. Men det har gytt noen uenighet. Leger oppfordres til å se utover barnas atferd for å se om det er underliggende problemene som forårsaker problemet før forskrivning stoffet.

Bipolar Disorders

Dette er en annen sak der feildiagnostisering er utbredt. Bipolar lidelse (manisk depresjon) inkluderer depressive symptomer som humørsvingninger. Det finnes ulike undertyper av bipolar lidelse: Bipolar 1 lidelse gir tilbakevendende episoder av mani. Bipolar 11 refererer til lidelse-mild depresjon, og rask sykling bipolar lidelse er når mer enn fire angrep per år oppstår. Leger oppfordres til å undersøke pasienten grundig før du gir klassifisering.

Graviditet

ADD, bipolare lidelser og svangerskap påvirker mer enn en million mennesker i Amerika. Graviditet er en berg-og dalbane opplevelse for foreldrene. Kvinner og menn gjennomgå symptomer på depresjon, nemlig humørsvingninger. De blir engstelige, gjentatte ganger lurer på om fødselen vil gå greit, og hvis pengene vil være et problem. I tillegg gjennomgår den gravide moren hormonelle forandringer, forårsaker en ugunstig virkning på hennes stemninger.

Alvorlighetsgrad

Noen humørsvingninger er harmløse og lidende part spretter tilbake raskt. Men noen spinne ut av kontroll og forvandle seg til alvorlige humørsvingninger hvor profesjonell behandling er nødvendig.

Hvordan man kan sammenligne østrogen i p-piller

Hvordan man kan sammenligne østrogen i p-piller


P-piller kombinerer østrogen og progestin å oppnå omgåelse av fertilitet hos kvinner gjennom forebygging av eggløsning. Bare tilgjengelig med resept, de vanligste formene for p-piller som i dag delt ut av apotekene er kombinasjonspillen som kombinerer østrogen og progestin i varierende doser og minipillen. Sistnevnte er en pille som bare inneholder gestagen. Siden kombinasjonen p-piller på markedet alle inneholder samme østrogen - etinyløstradiol - en sammenligning kan gjøres ved å pille merke. Lære å sammenligne østrogen i p-piller kommer til å hjelpe deg med å forutse og redusere risikoen for visse bivirkninger.

Bruksanvisning

•  Kontroller pakningsvedlegget i pakken av p-piller. Motsatt, sjekk ut ulike merkenavn på nettet. Innstikk er ofte lagt ut på produsentens nettsider, og dette er en fin måte å sammenligne priser østrogennivået før du setter kursen for legetimen. Vanlige doseringer spenner fra 20 mcg på den lave enden til 50 mcg på den øvre enden av den foreskrevne mengde.

Kontrast varierende doser av østrogen av bivirkningene som de er tilknyttet. For eksempel har østrogen høye doser vært knyttet til utvikling av akne, mens lavere østrogen bundet med lavere doser progestin er forbundet med hodepine i de utsatt for dem.

Vurdere effektiviteten av p-piller når det gjelder blødninger mellom menstruasjonene. Kalt "gjennombruddsblødning", denne bivirkningen er mest vanlig for piller med 20-35 mcg av østrogen.

Sammenlign østrogen i p-piller er tilgjengelige for deg i kraft av risikoen for vektøkning. I det store og det er høy dosering pille-35-50 mcg-som forårsaker mest væskeretensjon og tilhørende vektøkning, mens lavere konsentrasjoner ikke ut til å ha så mye av en medvirkende effekt.

Diskuter med legen din de ulike østrogennivå i forbindelse med progestin nivået som finnes i pillene. For eksempel kan 20 mcg piller inneholder alt 0,10 til 1 mg progestin. Denne kombinasjonen gir en risiko for en rekke forskjellige potensielle bivirkninger. Omvendt, de fleste 50 mcg piller inneholder en mg progestin. Den største svingninger - etter merke - er funnet i 30 og 35 mcg piller som inneholder progestin spenner 0,15 til 3 mg.

Tips og advarsler

  • Aldri ta en venns p-piller! Østrogen og progestin nivåer må være skreddersydd til dine individuelle behov og medisinsk historie. Først etter en lege evaluering kan du få foreskrevet det nøyaktige nivået av disse stoffene.
  • Ikke slutt å ta pillen i midten av en syklus. Fullfør skrevet syklus og deretter kontakte din lege i løpet av placebo periode for å diskutere mulige bivirkninger, og også diskutere produkter som kan fungere bedre for deg.
  • Vær oppmerksom på at dette kun er generell informasjon og er ikke ment å diagnostisere, behandle eller på annen måte foreslå medisinsk behandling. Vennligst gå til legen din for en diagnose eller medisinsk vurdering.

Risiko for høye triglyserider og østrogen piller Kombinert

Østrogen og ulike lipider (fettstoffer) i kroppen er nært beslektet. Risikoen ved høye triglyserider og østrogenpiller kombinert er en økt sjanse for koronar hjertesykdom, hyperlipidemi, stoffskiftesykdom, og hjerte- og karsykdommer generelt. Mens østrogen hjelper med nivåene av det gode og det dårlige kolesterolet, også øker det mengden av triglyserider, og dette er farlig for de helse.

Koronar hjertesykdom

Som rapportert i 2003 studien, "en observasjonsstudie av Hypertriglyceridemic Akutt pankreatitt, alvorlig hypertriglyseridemi, og unnlatelse av Triglyceride-Senking Therapy Når Østrogener er gitt til kvinner med og uten familiær Hypertriglyseridemi" gjort av Jewish Hospital Health Alliance i Cincinnati, Ohio, uttalt at østrogen piller, når det brukes som en del av HT (hormonbehandling), er kontraindisert hos kvinner som prøver å senke deres nivå av triglyserider. En kvinne med et triglyseridnivå på 500 mg / dl bør ikke ta østrogenpiller. Kvinner med nivåer av 300 bør først normalisere sine triglyserider før du starter HT. Studien fant at risikoen for høye triglyserider og østrogenpiller kombinert var en økt fare for slag og hjerte- og karsykdommer. En annen studie, "Østrogener, lipider og Cardiovascular Disease: ingen enkle svar," publisert i Journal of American College of Cardiology, fant den samme slags resultater, og at østrogen bidrar til å øke det gode kolesterolet (HDL: high density lipoprotein) .

Hyperlipidemi

Hyperlipidemi er en sykdom som forårsaker en økning i nivået av lipider (fett) i blodstrømmen; disse inkluderer slike forbindelser som kolesterol og triglyserider. The International Society of nefrologi publisert en studie ("Østrogen Effekter på Triglyceride Metabolism i Analbuminemic Rats") av effekten av østrogen på Nagase analbuminemic rotter (NAR). Studien funnet at østrogen bidratt til å øke nivået av HDL og LDL kolesterol lavere, men det økte også nivået av triglyserider. En del av studien så på risikoen for høye triglyserider og østrogenpiller kombinert, og funnet ut at rotter disponert for hyperlipidemi kan være i en livstruende situasjon, hvis de fikk østrogen. Studien konkluderte med at det samme kan være sant for kvinner i en lignende situasjon.

Metabolsk syndrom

Ifølge Lipidklinikken nettsted, er metabolsk syndrom en samling av risikofaktorer som bidrar til en økt fare for hjerte- og karsykdommer. En av disse faktorene er et høyt nivå av triglyserider, og østrogen piller kan øke det nivået. Du bør rådføre deg med legen din hvis du tar østrogen piller, og hvis du har noen av de andre risikofaktorer forbundet med syndromet, slik som fedme, fysisk inaktivitet, med høyt fettinnhold, høyt LDL og lavt HDL nivå.

Informasjon om Østrogen Cream

Østrogen krem ​​er en form for østrogenbehandling som benyttes til å lindre vaginal symptomer forbundet med menopause. Kvinner bør alltid søke råd fra en lege før du bruker noen form for østrogenbehandling.

Typer

Reseptbelagte østrogen kremer kommer i to former: konjugert equine østrogen vaginal krem ​​og østradiol vaginal krem. Konjugert equine østrogen krem ​​inneholder en blanding av østrogen hormoner, som er produsert fra urin utskilles av gravide hester. Estradiol vaginale kremer inneholder en form av syntetisert estrogen hormon.

Over-the-counter vaginal østrogen kremer, også kjent som bioidentical østrogen kremer, som kan kjøpes uten resept, inneholder former av østrogen som stammer fra naturlige kilder som soya og yams.

Funksjoner

Reseptbelagte østrogen kremer er foreskrevet for å behandle menopause symptomer som påvirker skjeden; Disse symptomene er vaginal tørrhet, herding av vev i skjeden (også kjent som vaginal atrofi) og smerter under samleie. Kremene benyttes ved å sette inn en tilmålt mengde av kremen inn i vagina før sengetid. Disse kremene er ikke ment å lindre andre typer menopause symptomer som hetetokter, nattesvette og humørsvingninger.

Over-the-counter østrogen kremer er påstått å behandle alle symptomer forbundet med overgangsalderen. Kremene er enten satt inn i vaginal eller gnis inn i huden. Disse kremene har ikke blitt evaluert av Food and Drug Administration.

Betraktninger

Leger anbefaler at kvinner prøver over-the-counter smøre kremer (som ikke inneholder østrogen) for å lindre menopausale vaginale symptomer før ty til østrogen kremer.

Østrogen kremer er ikke anbefalt for kvinner som for øyeblikket er på andre former for østrogenbehandling (piller, patcher eller vaginal ringer).

Kvinner som ikke har hatt en hysterektomi er ofte foreskrevet progestin krem ​​i tillegg til østrogen krem ​​for å redusere økt risiko for livmorkreft som er forbundet med østrogenbruk.

Effekter

Østrogen kremer kan forårsake bivirkninger som inkluderer lys vaginal blødning, brystsmerter, hodepine og oppblåsthet. Langvarig bruk av østrogen kremer kan også føre til en fortykkelse av livmorslimhinnen, som kan øke risikoen for livmorkreft.

Østrogen krem ​​kan samhandle med noen typer reseptbelagte medisiner, særlig blodfortynnende, ciklosporin og barbiturater.

Advarsel

Kvinner bør aldri bruke østrogen kremer uten råd og stell av lege. Mens kvinner bruker østrogen kremer sine hormon i blodet bør overvåkes; Legen må evaluere en kvinners tidligere medisinsk historie og noen av de aktuelle medisiner før østrogen kremer kan være foreskrevet.

Over-the-counter østrogen kremer har ikke blitt evaluert av FDA og deres effektivt er ukjent. Dosen av østrogen i OTC kremer kan variere mye og er ikke alltid konsekvent, og kvinner kan være over eller under medisinering seg med disse kremene.

Symptomer på østrogenkrem overdose inkluderer magesmerter, svimmelhet, slapphet, vaginal blødning og oppkast. Kvinner som utvikler disse symptomene etter bruk av en østrogen krem ​​må kontakte sin lege umiddelbart.

Østrogen kremer er ikke anbefalt for kvinner som har en historie med østrogenavhengige kreftformer, som brystkreft, fordi bruken av østrogenbehandling kan øke risikoen for reoccurring kreft.

Bivirkninger og symptomer på lavt østrogen

Østrogen er et hormon som finnes i både menn og kvinner, men dominerende hos kvinner. Hormoner er budbringere som transporterer informasjon og instruksjoner til forskjellige deler av kroppen, og påvirker nesten hver eneste celle og organ. Østrogen er nødvendig for flere viktige funksjoner i en kvinnes kropp. Den holder huden glatt og fuktig, holder kroppens indre termostat som opererer på riktig måte, hjelper til regulering av kolesterolnivå, forhindrer hukommelsestap, er nødvendig for riktig beindannelse og vekst og utvikling av kvinnelige seksuelle egenskaper og reproduksjon.

Symptomer på lavt østrogen

Østrogenmangel forårsaker hårtap, slapp hud, vektøkning, kløe og tørr hud. Østrogenmangel kan også forårsake smerte, slik som hodepine, ryggsmerter, magesmerter, og (i alvorlige tilfeller) smerte fra spinale lesjoner og tynning bein. Vanlige symptomer på østrogenmangel er hetetokter, uregelmessig menstruasjon, vaginal tørrhet, inkontinens og humørsvingninger.

Årsaker til mangel

Østrogenproduksjonen i eggstokkene bremser ned og til slutt stopper rundt 50 år når en kvinne når overgangsalderen. På dette tidspunkt, alt østrogen produseres i kroppen kommer fra binyrene. Andre faktorer kan føre til en østrogenmangel på tidligere tider i en kvinnes liv, som for eksempel å ha en hysterektomi.

Psykologiske effekter

Vanligste psykiske symptomer assosiert med lavt østrogennivå er angst, humørsvingninger, irritabilitet, depresjon, frustrasjon, nervøsitet, utålmodighet og manglende konsentrasjon. For mange kvinner, kan disse effektene ha en vidtrekkende effekt på deres liv, forårsaker vanskeligheter med å opprettholde sunne relasjoner, håndtere stress, og opprettholde emosjonell helse generelt.

Langsiktige risikoen

En kronisk tilstand av østrogenmangel kan føre til en økt risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag. Flere studier tyder også på å besvime, svimmelhet, angst og hjertebank er alle vanlig hos kvinner med kronisk lavt østrogennivå. Noen av disse symptomene kan være et tegn på en eksisterende eller utvikle kardiovaskulær risiko. En langsiktig mangel kan føre til andre problemer, også, som vaginal infeksjoner, osteoporose, alvorlig depresjon og fordøyelsessykdommer.

Advarsel

Hormon medisiner, ofte foreskrevet for østrogen ubalanse eller mangel, er kjent for å forårsake kreft, hjertesykdom, og mange andre alvorlig helserisiko. Alternative løsninger finnes som er naturlig, ikke giftig, og ikke bære disse farlige sjanser. For eksempel, soyaprotein og flere urter inneholder phytoestrogen (plante østrogen). Phytoestrogen etterligner østrogen produseres av kroppen, og utfører de samme funksjonene i kroppen. Mange kvinner har nå rettet et hormon ubalanse naturlig --- uten rusmidler.

Forebygging østrogen dominans

Østrogen dominans betyr å ha liten eller ingen progesteron for å balansere ut virkningene av for mye østrogen i kroppen. Hvis du føler deg sliten og fett, lider av store humørsvingninger, lider hyppige migrene hodepine, nedsatt sexlyst og nådeløs hjerne tåke, det er en sterk mulighet for at du er østrogen dominerende. For å gjenopprette balansen, bør du sjekke med legen din for å få hormonnivået kontrolleres. Når resultatene er i, kan legen din finne ut hvor mye progesteron du trenger for riktig hormonbalanse. Du kan også endre kostholdet ditt.

Årsaker til østrogen dominans

De bakenforliggende årsakene til østrogen dominans har å gjøre med inntak av for mye plantevernmidler i maten og drikke forsyning. Disse kjemikaliene, kalt xenoestrogens, er lik den naturlige østrogen i en kvinnes kropp. Plantevernmidler er lett absorberes gjennom feittet kjøtt, og når vi spiser disse kjøtt kroppen absorbere plantevernmidler også. Cellene i kroppen vår har østrogenreseptorer som anerkjenner og åpne for formen på østrogen molekyler uavhengig av hvor de kommer fra. År med å spise kjemisk laden mat predisponerer til slutt en kvinne å samle for mange xenoestrogens, til slutt forårsaker ett hormon å sparke inn overdrive og muligens forårsake en annen å gå i dvalemodus.

Xenoestrogens ikke bare føre til hormonelle ubalanser, men de er også kreftfremkallende. Det er grunnen til at de fleste brystkrefttilfeller er østrogen-positive. En kvinnes beste forsvaret er å unngå å spise alle ikke-økologisk mat og kjøtt. Fisk, fjærkre og kjøtt har mest mengden av xenoestrogens.

Endre din diett

Du kan balansere dine hormoner uten ekstra hormoner ved å gjøre noen kosttilskudd tweaks. Du trenger å konsumere mer omega-3 fettsyrer, byggesteinene i reproduktive hormoner. Laks, tunfisk og flyndre er alle gode kilder til omega-fettsyrer. Pass på å kjøpe en økologisk merkevare som er fri for kvikksølv og andre forurensninger. Hvis du ikke liker fisk, prøve lakseolje kosttilskudd.

Supplere mer vitamin D i kosten som den spiller en viktig rolle i syntesen og metabolismen av østrogen og progesteron. Anbefalt daglig dose er mellom 1000 IE til 4000 IE.

Pass også på å spise en rikelig mengde grønnsaker fra Brassia familien. Brokkoli, kål og blomkål er rike på fytokjemikalier som indol-3-carbinol. Disse forbindelsene er kjent for å hjelpe leveren skylle ut kunstige østrogener som du kanskje har inge fra å spise kjemisk laden mat og drikkevarer.

Sørg for å spise en god del magnesium-rik mat eller magnesium tilskudd i tillegg. Dette viktige mineralet kan hjelpe kroppen å bryte ned overflødig østrogen og lette stress. Gode ​​kilder inkluderer mandler, spinat, svarte bønner og mørk sjokolade.

Bioidentical progesteron

Hvis du etter en måned eller så av tweaking kostholdet ditt du fortsatt ser ingen endring, vurdere å gå til en lege, som kan teste dine hormoner og muligens foreskrive bioidentical hormoner for å bidra til å gjenopprette balansen. Hvis blodprøver avslører at du er østrogen dominerende, kan legen forskrive bioidentical progesteron for å bidra til å gjenopprette balansen. Hormon erstatning må tas svært alvorlig, så når du er på dem du må få sjekket med jevne mellomrom for å sikre at du er på riktig dosering.

Være årvåken

Hormon ubalanse er en epidemi forårsaket av plantevernmidler som vi får i fra mat og drikke som kvinner bare to generasjoner siden ikke hadde noe å stri med. Østrogen dominans kan forårsake brystkreft, den ledende type som er østrogen-positive.

Progesteron Vs. Østrogen

Østrogen og progesteron er to hormoner som finnes i p-piller for kvinner. De to fungerer forskjellig, men de jobber sammen for å kontrollere Menstruasjon av en kvinne.

Funksjon

Progesteron og østrogen er steroidhormoner. Testosteron, progesteron og østrogen er de tre hormoner som er ansvarlige for sekundære kjønnskarakteristika. Progesteron og østrogen kontrollere kvinnelige egenskaper.

Eggløsning

Starten på eggløsningen begynner med utgivelsen av FSH fra hypofysen. Dette stimulerer eggstokkene til å øke produksjonen av østrogen. Når egget er sluppet, progesteron nivåene også stige. Hvis egget ikke befruktes, både østrogen og progesteron nivå slippe, og menstruasjon syklus begynner. Ellers er nivåene holdt høy etter befruktning.

Prevensjon

Progesteron og østrogen er begge brukes i framstillingen av prevensjon medisiner. Disse nivåene holdes høyt i kvinnens kropp, slik at kroppen blir "lurt" til å tro at den er gravid. Derfor er et egg ikke utgitt, hindre graviditet.

Forskjeller

En hovedforskjell mellom østrogen og progesteron er kjemisk struktur. De fysiologiske virkninger er forskjellige. Østrogen fungerer sammen med FSH å slippe et egg. Progesteron har en negativ feedback kontroll som reduserer FSH utgitt av hypofysen.

Kreft

Ifølge University of Pennsylvania, bruk av progesteron og østrogen dobler risikoen for kreft hvis tatt menopausen. Pasienter som benytter kombinasjonen er i en høyere risikogruppe for brystkreft.

Hvorfor er Østrogen Viktig for kvinner?

Hvorfor er Østrogen Viktig for kvinner?


Østrogen refererer til en gruppe av kjemisk lignende hormoner, østrogene hormoner, og er ansvarlig for den seksuelle vekst og utvikling av kvinner. Østrogen er mest tallrike i kvinner i reproduktiv alder, og er nødvendig for den reproduktive prosessen.

Viktigheten av østrogen hos kvinner

Østrogen reiser gjennom blodet hos kvinner, binding til reseptorer på celler i hele kroppen. I tillegg til vekst og utvikling, påvirker østrogen metabolismen, vev funksjon, seksuell funksjon, reproduksjon, hvor kvinnekropper bruke mat, reaksjon på kriser, og til og med mat. Østrogen regulerer også bein vekst og kolesterolnivå.

Østrogen for Reproduction

Østrogen former primært i eggstokkene av pre-menopausale kvinner. Under den første del av menstruasjonssyklusen, styrer den livmorslimhinnen-vekst. Østrogen interaksjon med progesteron gjør eggløsning mulig. Når graviditet oppstår, spiller østrogen en viktig rolle, stimulere modning av fosteret og gjøre morkaken vokse og fungere skikkelig. Østrogen fører også til endringer i brystene under svangerskapet.

Når østrogennivået Drop

Nedgangen i østrogen rett før menstruasjon kan be hodepine. Under perimenopause og overgangsalder, fallet i østrogen bidrar til hetetokter, ømme bryster, urin stress inkontinens, og humørsvingninger. I tillegg er senket østrogen etter menopause forårsaker benresorpsjon og avsetning, hvor flere bein er brutt ned enn det som er ombygget. Hormonbehandling er et alternativ for kvinner med symptomer på lavt østrogen.

Slik gjenoppretter en blære med østrogen

Ifølge Urology Clinic of Lake Charles, Louisiana, til rundt 10 millioner kvinner i Amerika alene lider av en hyppig ukontrollerbar trang urinere, en plutselig ønske om vannlating og smerter mens urinering. Dette er på grunn av den etterfølgende svekkelse av vaginal og uterine muskler som er ansvarlige for normal styring av urinstrøm, på grunn av alder, fødsel eller andre faktorer. Hos kvinner er blæren støttes av vaginal frontveggen, og hvis denne veggen svekkes, blæren går ned i skjeden forårsaker alle typer urinveisproblemer. Prolapsed blærer, som de kalles, best kan behandles med østrogenbehandling. Østrogen virker ved å gjenopprette stivheten av vaginal og uterine muskler derved å reversere prosessen og gjenoppretting av blæren. Det er viktig å bli kjent med ulike måter å behandle en prolapsed blæren bruke østrogen.

Bruksanvisning

•  Ta 0,3 til 1,25 mg oral konjugert østrogen hver dag, avhengig av dosering angitt for deg av legen din. Du kan ta denne medisinen med eller uten mat, selv om du kan ta det rett etter et måltid for å holde deg fra å få en magesmerter.

Bruk 25 til 100 mg av fenylpropanolamin to ganger om dagen, sammen med 2 g av intravaginal konjugert østrogen daglig påført på vagina, eller 1,25 g av oral konjugert østrogen daglig. Fenylpropanolamin finnes i ulike former for hoste og forkjølelsesmidler som Dimetapp og Robitussin-CF. Dette kalles kombinert østrogen / Alpha-adrenerg agonist terapi. Østrogen øker responsen av urethral alfa-adrenerge reseptorer, som er ansvarlig for å øke urin muskeltonus, for derved å gjenopprette normale blære funksjoner.

Vurder å bruke en østradiol hud patch. Østradiol er den mest potente form av østrogen hos mennesker og forekommer naturlig. Den er tilgjengelig i form av en hud patch (vanligvis selges under merkenavnene Climara, Vivelle, Alora, Fempatch og Estraderm). Har lappen på en ren, glatt område på nedre del av magen hele tiden og bruke en ny hver 3-4 dager. Dette bør brukes for et par måneder.

Spør legen din om muligheten for å bruke en vaginal ring (Estring). Dette er et annet merkenavn av østradiol. Sett ring inn i en del av skjeden som er angitt i heftet og la ringen på plass i 90 dager.

Bruk 0,5 og 2,0 g av kremen vaginalt østrogen daglig. Sett kremen på applikatoren basert på instruksjonene gitt. Sett applikatoren inne i skjeden og sørg for at du skyver stempelet for å slippe kremen. Etterpå bruke varmt vann med såpe for å rengjøre applikator.

Tips og advarsler

  • Oral eller vaginal østrogen, eller et østrogen patch, kan forårsake vanlige bivirkninger som inkluderer svimmelhet, hodepine, magesmerter, oppblåsthet, allergier, vektøkning eller endring i libido. Alvorlige bivirkninger av langvarig bruk av østrogen inkluderer livmorkreft, galleblæresykdom, høyt blodtrykk, blod-clotting lidelser og kreft i livmorhalsen, bryst, vagina, lever eller nyre. Vaginal krem ​​kan forårsake livmor blødning. Alltid be om legens råd før de bestemmer seg for å bruke noen metode for østrogenbehandling. Legen din kan forskrive en bestemt metode eller kan presentere deg med andre alternativer. Begrense alkoholholdige drikkevarer mens gjennomgår østrogenbehandling. Begrense eller stoppe sigarettrøyking mens du tar østrogen fordi dette kan øke forekomsten av blodpropp. Aldri ta østrogen under graviditet eller mens du ammer som østrogen kan ha negative effekter på barnet. Østrogenbehandling bør ikke brukes av alle som har mistenkt eller diagnostisert brystkreft, livmor- eller livmorhalskreft, eller andre problemer som involverer sirkulasjons (blod og årer) system. Unngå å plassere patch på brystet og midjen som lappen kan bli smittet av stramme klær. Sørg for at oppdateringen vil være på plass ved å trykke den godt i minst 10 sekunder. Ikke la en vaginal ring på vagina lenger enn 90 dager. Unngå å bruke varmt eller kokende vann for å rengjøre applikatoren brukes for vaginal krem.

Årsak til Spider årer i Legs

Edderkopp årer, som skjemmende og pinlig som de kan være, generelt utgjør ingen reell helserisiko for dem som har dem. De er faktisk brutt capillaries funnet like under huden; deres navn er avledet fra web-lignende form de danner, og de er ofte rød, lilla eller blå i fargen. Det er en rekke årsaker til edderkopp årer, og de er mer vanlig enn noen kan finne dem for å være.

Genetikk

Hvis en eller flere personer i familien din, spesielt på din mors side, har edderkopp årer, er risikoen for å utvikle dem større enn for de som har familie medlemmer ikke har dem.

Fedme

De som bærer overvekt er mer utsatt for å utvikle edderkopp årer; Dette er fordi den ekstra vekten svekker ventilene av årer, noe som gjør dem mer utsatt for å brekke.

Prevensjon piller

Det er visse p-piller, spesielt de med en kombinasjon av progesteron og østrogen, som kan forårsake edderkopp årer. Dette er på grunn av overskytende beløp av østrogen disse pillene slipper inn i kroppen.

Graviditet

Som livmoren vokser, gjelder det mer press på venene i bena, noe som får dem til å svekke og bryte. Den økte blodstrøm under svangerskapet vil føre til at blodårene til å utvide og svekke også.

Hormonelle endringer

Ulike ganger i løpet av en persons liv, for eksempel pubertet og overgangsalder, føre til en økning i produksjonen av østrogen. Dette kan resultere i en svekkelse av vein vegger.

Age

Etter hvert som du blir eldre, ventilene i vein vegger begynner å svikte, noe som resulterer i venene stretching og bryte. Til slutt, edderkopp årer vises.

The Pathway av østrogen metabolismen

Østrogen Metabolism

Østrogen hos kvinner er skapt av eggstokkene. Østrogen begynner som østradiol og er brutt ned i estrone. De to typer av østrogen skal videre brutt ned for å bli fjernet fra kroppen. Dette bryte ned er ansvaret til leveren. Når østrogen er brutt ned den er utgitt i galle eller urin. Denne prosessen med østrogen sammenbrudd er kjent som hydroksylering.

Østrogen tjener viktige funksjoner. Det hjelpemidler i cellulær aktivitet og påvirker kroppens vekst og utvikling. Riktig metaboliserende av østrogen er avgjørende for denne aktivitet og utvikling. Men hvis østrogen ikke metaboliseres på riktig måte, kan det hormonet bygge opp til usunne nivåer som er kreftfremkallende. Disse nivåene er sett på som linker til en høy risiko for kreft.

The Pathway av østrogen metabolismen

Den veien av østrogen metabolismen gjennom kroppen har flere ruter. To av disse banene antas knyttet til kreft utvikling; ene veien er sunnere. Som østrogen metaboliseres det kan slå inn i en av tre forbindelser: 2-hydroxyestrone, 4-hydroxyestrone og 16-hydroxyestrone. Disse forbindelser er ofte referert til som trasé for østrogen for å passere gjennom. Det 2-hyrdoxyestrone veien er sunnere rute for østrogen for å ta ut av kroppen.

Medisinsk Viktig

Østrogen metabolismen er viktig å forstå risikoen for kreft. Når en kvinnes kropp har høye nivåer av østrogen, kan disse nivåer fører til tilstedeværelsen av carcinogenics og veksten av brystkreft. Forstå trasé kroppen bruker for østrogen metabolismen er ansett som en måte å forutsi kreftrisiko. Som det fremgår av Rocky Mountain Analytical Lab, kan forholdet mellom østrogen metabolismen fortelle både kvinner og menn i sine sjanser for å utvikle prostatakreft, brystkreft, celleforandringer og svulster i luftveiene.

I tester og studier, kvinner med en høyere andel av 16-alfa-hydroxyestrone til 2-hydroxyestrone, hadde en 30 prosent lavere sjanse for å utvikle svulster i brystet. Med disse funnene, er det medisinsk vurdert at to-hydroxyestrone veien er bedre for generelle helse.

Hva som forårsaker tretthet Under Premenstruelt Cycle?

Premenstruelt syndrom, vanligvis kjent som PMS, er en tilstand som mange kvinner lider en gang i måneden forut for sin tid, eller menstruasjon. PMS kan være fysisk og følelsesmessig ødeleggende. Noen ganger kan en kvinne er tiltalt for feigning symptomer, og tilstanden hennes er ikke tatt alvorlig nok. Det er mange symptomer hun kan oppleve, inkludert tretthet.

Time Frame

En av de tre øverste klager blant PMS lider er tretthet, ifølge Aetna InteliHealth (se Ressurser). Dette trøtthet kan komme som smurt ca en til to uker før syklusen starter, noe som gir en kvinne en indikasjon på forestående menstruasjon.

Identifikasjon

Hormonelle endringer, spesielt med østrogen og progesteron, forårsaker PMS tretthet. Endringene kan iverksette fysiske så vel som emosjonelle tretthet.

Østrogen og progesteron Endringer

Hormon svingninger, tidsbestemt med eggløsning, kan skape kaos i en kvinnes system. Under en kvinnes periode, østrogen stiger og deretter når sin høyde ved eggløsning. Så det tar en rask nosedive, deretter stiger og faller igjen like før menstruasjon. Denne endringen kan bringe på symptomer som tretthet. Flommen av østrogen, kombinert med mangel på progesteron, er en annen faktor som kan skape PMS samlet, inkludert tretthet.

Magnesium-mangel

Magnesium-mangel har blitt tilskrevet PMS-relatert tretthet. Magnesium tilskudd vil bidra til å forbedre det symptomet.

Forebygging / løsning

Det finnes måter å bekjempe PMS tretthet. Noen legemidler på markedet, slik som Yaz, har blitt forfremmet til å redusere PMS symptomer, inkludert trøtthet. Naturlige kosttilskudd, inkludert kalsium og magnesium med vitamin D3, også canalso hjelpe. Essensielle fettsyrer, inkludert fiskeolje, kan bidra til å balansere hormoner, noe som vil bidra til å lindre PMS symptomer overall. Det er naturlige måter å motvirke tretthet i tillegg. Økende resten er viktig. Trening, ekstra væske og komplekse karbohydrater (hele korn, frukt og grønnsaker) kan øke energi, som i sin tur reduserer PMS tretthet.

Prevensjon og migrene relief

Prevensjon og migrene relief


Migrene rammer millioner av mennesker verden over. Utmattelse, stress og mat reaksjoner er vanlige årsaker til migrenepasienter, men det er også et stort antall migrene hos kvinner som er knyttet til menstruasjonssyklusen. WebMD rapporterer at om lag 70 prosent av migrenepasienter er kvinner. Av disse 60 til 70 prosent rapporterer sine migrene er relatert til sine perioder. Disse "menstruasjons migrene" kan påvirkes av p-piller, men resultatene kan variere fra person til person.

Prevensjon og Migrene

Østrogen er mistenkt for å være tungt knyttet til migrene utbruddet. Kvinner som lider av premenstruelle migrene har rapportert dem oppstår når deres østrogen og progesteron nivåene er på sitt laveste. Omvendt, rapporterte kvinner i overgangsalderen som gikk på hormon kosttilskudd for å øke østrogennivået en mye høyere forekomst av migrene. Mens det er en klar sammenheng mellom hormoner og migrene i mange kvinner, er at koblingen forskjellig for forskjellige mennesker. Noen kvinner som aldri har hatt migrene før har blitt kronisk syke av dem etter å ha tatt prevensjon. Andre som hadde lidd av dem i år funnet sine symptomer for å være borte når de begynte prevensjon. Mange migrenepasienter rapporterte sine migrene var borte i løpet av svangerskapet.

Hvis du ikke har en historie med migrene, men begynner å få dem etter start prevensjon, snakk med legen din om eventuelt bytte medisiner. Det er ulike prevensjons alternativer på markedet, og en annen type kan fungere bedre for deg. Mange kvinner som begynte å få migrene etter å ha tatt prevensjon rapporterte migrene utbruddet i den siste uken av sine sykluser. Mange p-piller som tas daglig bruke placebo i de siste syv dager bare for å holde deg i vanen med å ta det daglig. Siden det er ingen faktiske hormoner i medisinering, østrogennivået faller av kraftig, og dette antas å bidra til migrene.

Hvis du er en vanlig migrene lidende som allerede er på prevensjon eller skal begynne å snakke med legen din om å eksperimentere med forskjellige typer å prøve å finne en som ikke bistå i å eliminere migrene symptomer.

For de som har prøvd ulike typer prevensjon og fortsatt lider av migrene, men ønsker ikke å slutte å ta sine piller, kan bruk av en ikke-steroid anti-inflammatoriske medisiner hjelpe. Alltid konsultere legen din, men leger ofte anbefaler dette for de som trenger det. Den vanligste tid for anti-inflammatoriske medisiner er fra 19. dagen av den nåværende syklus gjennom den andre dagen av neste syklus. Sterkere medisiner kan vurderes dersom det er nødvendig, men ikke gå på en langsiktig prevensjon som Levonova Coil til du har funnet ut at det ikke bør ta på migreneanfall.

Hva er årsakene til Ømhet i bryst for menn?

Hva er årsakene til Ømhet i bryst for menn?


Ømme bryster hos menn er nesten alltid forårsaket av gynekomasti, som er hevelse i brystvevet. Selv gynecomastia ikke utgjør noen reell trussel mot helse, bemerker Mayo Clinic, kan det være flaut å ha store mannlige bryster.

Pubertet

Mange gutter utvikle gynekomasti i puberteten som sine østrogen og testosteron nivåer raskt endre. Som de modnes, bør disse hormonnivåene stabiliseres, og gynecomastia vil vanligvis gå bort av seg selv, sier Medline Plus.

Økt risiko

Visse medisiner øker risikoen for gynecomastia i menn, inkludert reseptbelagte legemidler som brukes til behandling av angst, AIDS og kreft. Overdreven alkoholbruk og anabole steroid, marihuana og heroin bruk kan også øke risikoen.

Misforståelse

Mange menn som bare har overdreven fett rundt brystene mener at de har gynekomasti når de faktisk har pseudogynecomastia, som er forårsaket av fedme.

Behandling

To effektive typer kirurgi for behandling av gynekomasti er fettsuging, som fjerner fettet i brystet, og mastektomi, som faktisk fjerner bryst kjertel vev.

Diagnose

Å diagnostisere en pasient med gynekomasti å sørge for at det faktisk er årsaken til ømme bryster, vil en lege spør om din familie og medisinsk historie og om de medisiner du tar. Hun kan også undersøke din brystvev, mage og kjønnsorganer.

Sjeldne årsaker til ømme bryster

Andre årsaker til ømme mannlige bryster er sjeldne og inkluderer mannlig brystkreft og et bryst abscess (mastitt).

Fruktbarhet piller til Start Ovulation

Clomiphene citrate, ofte referert til av sitt merkenavn Clomid, er en relativt effektiv metode for å fremkalle eggløsning. For kvinner som ikke har eggløsning på egen hånd eller eggløsning sent i sine sykluser, kan denne fem-dagers behandling gi dem håp i å få barn.

Funksjon

Clomiphene fungerer ved å lure kroppen til å tro det ikke er nok østrogen. Kroppen prøver deretter å tjene mer østrogen ved å øke nivåene av gonodotropin-frigjørende hormon (GnRH). Økningen av GnRH utløser produksjon av follikkelstimulerende hormon (FSH) og luteiniserende hormon (LH). Disse hormonene stimulerer frigjøringen av et egg.

Dosering

Clomid er vanligvis gitt i 50 mg økninger. For å starte, kvinnen tar 50 mg start på dag 3 eller dag 5 av hennes syklus; hun vil ta det i fem dager. Eggløsning skjer vanligvis ca en uke etter siste dose, så paret anbefales å ha samleie hver dag eller annenhver dag frem til eggløsning er bekreftet. Dersom eggløsning ikke skjer, kan legen indusere menstruasjon så paret kan prøve igjen, denne gangen på en høyere dose.

Bivirkninger

På grunn av endring av hormoner, kan clomiphene føre til flere bivirkninger som er irriterende, men ikke alvorlig. Disse inkluderer hodepine, humørsvingninger og hetetokter. En bivirkning som kan hindre fruktbarheten er uttørkingen av slimet i livmorhalsen. Siden østrogen bidrar til å skape cervical slimete som bidrar til å beskytte sperm, effekten av clomiphene på hjernen (gjør det tror det ikke er nok østrogen) kan forårsake vaginal tørrhet. Dette kan forebygges ved å ta guaifenesin, en over-the-counter hoste medisin brukes til å tynne slim i brystet, da dette også tynner ut slimet i livmorhalsen. Endelig kan slimhinnen i livmoren blir tynnere når du bruker clomiphene, noe som gjør implantasjon mindre sannsynlig.

Time Frame

Clomiphene kan brukes til seks sykluser før går videre til en annen metode for å indusere eggløsning, så som injiserbare preparater som Gonal-F (FSH) eller Follistim (follitropin beta). Mange kvinner vil reagere på en eller annen måte på den første syklus, og dette er vanligvis en indikasjon på effekten av fremtidige sykluser.

Risiko

Det er to store risikoer ved bruk av clomiphene citrate. Den første er hyperstimulering av eggstokkene, der altfor mange egg follikler er produsert. Den andre er muligheten for multiple svangerskap, som er et resultat av hyperstimulering, ettersom mer enn ett egg kan bli befruktet når dette skjer.

Andre alternativer

Noen leger er komfortable forskrivning legemidler for off-label bruk eller behandling av et annet problem med et stoff som kan skje for å hjelpe til med eggløsning også. Disse omfatter metformin (Glucophage), som brukes til å bidra til å holde blodsukkeret nedover og Femara (letrozol), som blir brukt til behandling av brystkreft. Disse fungerer på en måte som ligner på klomifen og har sammenlignbare bivirkninger, men er ikke generelt foreskrevet spesielt for å fremkalle eggløsning.

Hvordan Brystene blir større?

Vektøkning

Mange kvinner få vekt i brystene når de opp i vekt gjennom resten av kroppen. Det er fordi brystene er hovedsakelig sammensatt av fettvev, som øker når en kvinne forbruker mer fett. I tillegg, kvinner også få vekt i brystene på grunn av mer vann i kroppen, eller "vann vekt", som særlig skjer før og under menstruasjonene. Å ha ekstra vann vekt kan føre til en kvinne å få opptil fem kg. i vekt og har fyldigere bryster. I samme ånd, vekttap hos kvinner ofte fører dem til å miste vekt i brystene også.

Graviditet

Ingenting øker naturlig bryststørrelse mer enn graviditet. Ikke bare kvinner få vekt under svangerskapet, brystene gjennomgå store toppene i østrogen som forbereder dem til å amme barnet sitt. Hva forårsaker denne topp i østrogen stammer fra morkaken, som blir større på grunn av fosteret. Derfor varsler placenta utvidelse hjernen til å produsere mer østrogen, som forårsaker brystforstørrelse.

Hormonelle svingninger

Mange kvinner opplever også at brystene blir større like før de menstruerer. Det er fordi deres østrogen og progesteron nivåene øker i dagene før menstruasjonen, som forårsaker brystene til å vokse noe større (kanskje om en halv kopp i BH-størrelse). Deres bryster kan også føle noe vondt å ta på grunn av de konsentrerte hormoner. Men i løpet av de første dagene av menstruasjonen, brystene som regel tilbake til sin normale størrelse fordi deres hormon nivåer dukkert.