Digidexo.com

forhold som kan påvirke ivf

Forhold som kan føre til hjerte smerte

Den vanligste årsak til hjerte smerte er medisinsk referert til som angina, et varselsignal om at hjertet ikke mottar en passende forsyning av blod eller oksygen, vanligvis under perioder med trening eller stress. Men flere andre forhold kan også bringe ubehag til hjertemuskelen.

Identifikasjon

Den vanlige årsaken til en mangel på blodtilførsel er koronarsykdom (CAD), brakte en tilstand av aterosklerose, en opphoping av fettavleiringer, som kalles plakk, som tetter blodårene og begrense hjertets mottak av blod.

Betydning

Et hjerteinfarkt er den mest kjente av de forhold som kan forårsake hjerte smerte. Når CAD står ubehandlet, tar et hjerteinfarkt hvert sted. "Når blodtilførselen er helt avskåret, er resultatet et hjerteinfarkt, og hjertemuskelen begynner å dø", ifølge Stanford Hospital and Clinics.

Typer

Andre potensielle årsaker til hjerte smerte omfatter en aortisk disseksjon, en livstruende tilstand, hvor blodet presses gjennom indre lag av et fartøy som har skilt. Ubehag utgår også fra en koronar spasme, også kjent som Prinzmetals angina, en stans av blodstrøm forårsaket av spasmic arterier.

Årsaker

Tilleggs smerter kan komme fra perikarditt, en betennelse i sac rundt hjertet. "Myokarditt, en betennelse i hjertet som ofte er forårsaket av virusinfeksjon kan forårsake brystsmerter," ifølge Mayo Clinic. Hypertrofisk kardiomyopati (en fortykkelse hjertemuskelen) også kan forårsake brystsmerter.

Betraktninger

Noen personer kan ha et hjerteinfarkt, og aldri anerkjenne symptomer. Dette kalles en "stille" hjerteinfarkt.

Medisinske forhold som kan føre Sudden Death

Anomale Coronary Artery

Uregelrett koronar (ACA) er en medfødt lidelse som kan føre til plutselig død hos unge mennesker. Denne tilstanden er ofte ikke diagnostisert i tid fordi det kan være noen symptomer eller symptomer har blitt feildiagnostisert. Ifølge University of Rochester Medical Center ACA rammer mellom 1 og 2 prosent av befolkningen. Så mange som 90 prosent av dødsfall fra ACA hadde ingen tidligere symptomer. I tillegg er ACA en av de beste årsakene til plutselig død hos unge idrettsutøvere.

Symptomer å se etter er: irritabilitet, disinterest i mat, anstrengt pust, svetting, blek hud, forkrøplet vekst og hjertesvikt. Rammede personer kan også oppleve brystsmerter, svimmelhet og besvimelser.

Hypertrofisk kardiomyopati

Hypertrofisk kardiomyopati kan også føre til død hos unge mennesker på grunn av unormal hjerterytme kalles arytmier. Denne tilstanden fører til en fortykkelse av hjertemuskelen, i henhold til Wake Forest University Medical Center i North Carolina. Dette skaper ekstra arbeid for hjertet når det er å pumpe blodet. En person i alle aldre kan ha denne medisinsk tilstand, men det er vanligvis mer alvorlig før voksenlivet.

Symptomene på hypertrofisk kardiomyopati er pustevansker, hjerte palpations, brystsmerter, og ørhet og svimmelhet som kan føre til besvimelse.

Abdominal aortaaneurisme

Omtrent 15.000 mennesker i USA hvert år dør av en abdominal aortaaneurisme. Det er kanskje ikke det mest vanlig medisinsk tilstand som forårsaker plutselig død, men i henhold til Mayo Clinic tre ganger så mange mennesker er diagnostisert med det sammenlignet med for 40 år siden. En aneurisme skyldes at en del av arterieveggen er skadet eller svekket. I denne tilstanden oppstår aneurisme i bukaorta. Uten symptomer, dette området så ballonger og bursts forårsaker plutselig død.

Selv om det ikke er noen symptomer, er du på høyere risiko hvis du er en mann over 55 med en familiehistorie med denne tilstanden. Røyke sigaretter og høyt blodtrykk forverrer dette problemet. Hvis du har høy risiko for å ha en abdominal aortaaneurisme, kan om lag tre fjerdedeler av alle tilfeller oppdages med en grundig medisinsk undersøkelse. Ifølge East Carolina Department of Surgery, dersom diameteren til den abdominale aorta når 2 inches eller mer, er nødvendig for operasjonen. Denne operasjonen krever et sykehusopphold på en uke og en restitusjonstid på ca seks uker.

Kjemikalier som kan påvirke Eye

Kjemikalier som kan påvirke Eye


Våre øyne er en følsom ressurs som de fleste av oss gjør vårt beste for å beskytte. Mange ting kan føre dem til å bli irritert, for eksempel støv, UV-stråler og ulike kjemikalier. Men mens noen kjemikalier kan føre til store smerter og mulig blindhet, andre er laget for å bidra til å redusere eller eliminere de samme symptomene.

Isoton saltoppløsning

Isoton saltvannsoppløsning inneholder et saltinnhold som er tilnærmet lik den som finnes i den menneskelige kroppen. Det er en kjemisk løsning ment å bli brukt til å skylle øyet i det tilfelle at en skadelig substans, slik som syre, kommer i kontakt med øyets overflate. Det bør brukes på øyet umiddelbart etter hendelsen oppstår for å hindre potensielt permanent skade på øyet, som kan inkludere grå stær, grønn stær og til og med blindhet.

Flussyre

Flussyre er en etsende kjemikalier som spiser gjennom bløtvev og hvis de blir utsatt for øyet, kan forårsake alvorlige skader og blindhet. Hvis konsentrasjonen av hydrofluorsyre er høy, vil den resulterende smerte være større enn dersom konsentrasjonen er lavere. Imidlertid, hvis konsentrasjonen er lavere, følelsen av smerte kan ikke skje før en time eller mer etter at syren sin første kontakt med øyet.

Alkali Syrer

Alkaliske syrer kan føre til intern og ekstern skade på øynene når de utsettes. Vanlige husholdningsartikler som inneholder alkali omfatter gjødsel og rengjøringsprodukter som ammoniakk og avløp rengjøringsmidler. På grunn av den høye pH-verdier av alkali-baserte kjemikalier, kan sensitive områder av øyet som hornhinnen og linsen bli alvorlig skadet hvis de blir utsatt.

Klor

Klor er vanligvis brukes i rengjøringsmidler og svømmebassenger. Hvis øynene er utsatt i små doser, for eksempel mens svømming, de kan bli irritert og rød. Når klor blandes med vann, blir det sure og skader celler i kroppen. Eksponering for klorvann kan føre til infeksjoner, men vanligvis langsiktige effekter er ikke en bekymring. Imidlertid kan høyere konsentrasjoner av klor, slik som de som finnes i rengjøringsmidler, forårsake alvorlig skade på øynene.

Hva er fire ting som kan påvirke mat valg?

Hva er fire ting som kan påvirke mat valg?


Ved forbruk, kan maten du velger å spise direkte påvirker kroppen din på en positiv eller negativ måte. Det er ikke alltid lett å avgjøre hvilke matvarer for å spise. Du kan ha en viss craving, men medisinske tilstander, graviditet, din vekt og andre faktorer kan holde deg fra å tilfredsstille din trang.

Dietter

Hvis du prøver å gå ned i vekt, er dine matvalg bestemmes av diett du er på. Du foretrekker kanskje lav-kalori, lav-fett matvarer i løpet av sukkerholdige, fetende fare for å miste vekt. Hvis du er på en diett som Atkins eller South Beach, kan du nå for protein i stedet for karbohydrater. Noen dietter, som kål suppe Diet, krever at du spiser kål suppe gjennom hele dagen kombinert med et par andre lav-kalori elementer.

Sykdom

Spise feil typer mat kan føre til en negativ reaksjon hvis du lider av sykdommer som diabetes eller høyt kolesterol. Hvis du er diabetiker, begrense forbruket av høy glykemisk mat, som pasta, hvit ris, bakevarer og søtsaker, fordi disse kan spike insulin nivåer. Fokus på forbruk av ikke-stivelsesholdige grønnsaker, frukt, hele korn og magre proteinkilder som fisk og kylling. Hvis du har høyt kolesterol, styre klar av fettstoffer tilsetningsstoffer som for eksempel margarin og smør. Havregryn og andre lav-cholestrol matvarer bør være fokus.

Graviditet

Når du er gravid, kan du spise sunnere fordi du spiser for to. Du gir barnet ditt med de næringsstoffene han trenger for å vokse og utvikle seg. Reach for en ekstra porsjon grønnsaker i stedet for fettete pommes frites. Cravings kan oppstå under svangerskapet ofte avgjøre mot sunn atferd og har du spise alt fra søtsaker og kaker til cookies og kaker.

Cravings

Cravings å fastslå maten du velger å spise. Mangel på næringsrik mat stimulerer hormon svingninger i kroppen din. Serotonin og kan blodsukkeret bli lavt, og du kan begynne å føle seg ned og deprimert. Dette er når cravings er utløst. Cravings kan variere fra lyster for søtsaker og salt mat til alkohol og karbohydrater. Når du tilfredsstille din craving, du føler deg bedre for en kort periode, før kroppen signaliserer hjernen din at det er behov for en annen pick-me-up.

Fysiologiske faktorer som kan påvirke Reflekser eller reaksjonstider

Fysiologiske faktorer som kan påvirke Reflekser eller reaksjonstider


Dine reflekser og reaksjonstidene er svært like. Faktisk, uten raske reflekser, du kan ikke reagere veldig fort. En rekke fysiologiske faktorer kan endre reaksjonstiden, og en bevissthet om noen av disse faktorene kan hjelpe deg å bedre forstå din egen kropp.

Task Kompleksitet

Kompleksiteten i oppgaven må du refleksivt utføre kan ha en effekt på hvor lang tid det tar deg å gjøre det. Jo mer kompleks oppgave, jo flere deler av systemet må aktiveres, og jo lenger det tar å gjøre. Den flere bevegelser systemet har å gjøre, jo lavere vil reaksjonstiden være.

Body Temperature

Heat er forårsaket av av molekyler beveger seg raskere. Hvis molekylene beveger seg raskere, kjemiske prosesser (som sender signaler fra hjernen din til dine ekstremiteter) er også raskere. Det motsatte er også sant, skjønt, og kaldere temperaturer produsere tregere reflekser og reaksjonstider. Temperaturen i seg selv er ikke en fysiologisk faktor, men dens effekt på systemet ditt er.

Myelin

Nerver er dekket i et fettstoff kalt myelin. Dette stoffet gjør signalene som går gjennom nervene sterkere med isolerende nervene. Jo mer isolert nervene er, jo klarere og raskere signalene som går gjennom dem er. Jo mer myelin du har, jo raskere refleksene dine er. Myelin naturlig begynner å svinne etter ca 40 år, og nevrologiske sykdommer som multippel sklerose kan også føre til forringelse.

Narkotikabruk

Enkelte legemidler kan fremskynde eller forsinke reaksjonstid og refleks respons. For eksempel alkohol, som en depressant, bremser ned reaksjonstid, som er en del av grunnen til at du ikke bør kjøre bil etter å ha drukket. Alkohol bremser ned alt av hjernens prosesser, og reaksjonene er bare ett av disse prosessene.

Hva kan påvirke en Blood Cholesterol Test?

En blod kolesterol test er en viktig del av din helse omsorg diett som gauges de mengder av kolesterol og triglyserider i kroppen din. Når du skal forberede seg til testen, sikrer du at du får de mest nøyaktige resultater.

Drikkevarer

Du har lov til å drikke så mye vann som du vil frem til testen, men du kan ikke ha noen andre drikker. Dette inkluderer vitamin vann, kaffe, te og brus.

Mat

En fastende lipidprofil krever at du raskt og ikke spise noen matvarer før testen. Dette betyr at du bør ikke spise noen matvarer, kjeks, frukt, frokostblandinger, minst ni til 12 timer før blodet ditt vil bli trukket.

Forhold

En fersk sykdom kan forårsake en forstyrrelse i kolesterolet resultater. Andre forhold som kan påvirke resultatene er graviditet og leddgikt.

Narkotika

Noen street narkotika og reseptbelagte legemidler (for eksempel p-piller og steroider) kan påvirke kolesterolnivået, så snakk med legen din for å se om dette gjelder for din nåværende medisiner. Hvis ja, må du slutte å ta denne medisinen dagen av testen eller noen dager før.

Forurensning

Mens det er ganske sjelden at prøven kan bli forurenset i laboratoriet, er det mulig. Hvis du føler at testresultatene du har mottatt ser ut til å gjelde for en annen person (for eksempel, du er en veganer, men det totale kolesterolnivået er over 210), diskutere resultatene med legen din for å se om en ny prøve er nødvendig.

Sjeldne Hjerte forhold som påvirker EKG Readings

Sjeldne Hjerte forhold som påvirker EKG Readings


EKG-test måler elektrisk aktivitet gjennom i løpet av hvert hjerteslag. Ved å spore en elektrisk ladning fra begynnelsen, hvert kammer av hjertet åpenbarer visse egenskaper, og den samlede strøm av hjerteslag mekanismen kan analyseres. Mange hjertesykdommer påvirker EKG avlesning, kan imidlertid en abnormitet har mer enn én forklaring. EKG er bare ett av mange tester for å vurdere hjertefunksjon, og sammen gir de en utmerket bilde av hjertet helse.

Medfødt hjertesykdom

Noen hjertesykdommer skyldes utviklingsmessige problemer i barndommen eller før fødselen. Mange av disse er arvelig. Den første bølgen i et EKG banen, P Wave, studerer aktiviteten i de to øverste hjertekamrene, atriene. Medfødt hjertesykdom er en sjelden tilstand som kan påvirke denne delen av EKG lesing. Når dag er P Wave sies å ha unormal amplitude, som reflekterer et mulig problem i flyten av elektrisitet mellom høyre og venstre atrium.

Lang QT syndrom

Denne genetisk lidelse presenterer i bare en av ca 10.000 mennesker. Det vanligvis påvirker de senere bølger på en EKG lesing, som det elektriske signalet passerer fra atria ned inn i ventriklene. Tilstanden har fått navnet sitt fra den utvidede tiden det tar det elektriske signalet å passere fra Q-bølgen til den endelige T bølgen på slutten av hjerteslag syklus. Symptomer på denne tilstanden omfatter hjertearytmi og tap av bevissthet.

Scimitar syndrom

En spesielt sjelden hjertesykdom som i vesentlig grad påvirker EKG testing er Scimitar syndrom. I denne tilstanden, blir hjertet og noen av dens komponenter som omgir plassert unormalt, som påvirker oksygenoverføring til lungene. Noen ganger plassering av hjertet selv i brystet påvirkes. En normal EKG eksamen vil bli betydelig forvrengt siden elektriske ladninger ikke er forekommende i den forventede plass. Pasienter med Scimitar syndrom vanligvis krever en spesialisert plassering av EKG elektroder for en skikkelig undersøkelse.

Wolff-Parkinson-White syndrom

I et normalt hjerte, elektriske ladninger først strømme gjennom de øvre atriene, deretter ned i ventriklene. I Wolff-Parkinson-White syndrom, en eller begge av atriene kan koble direkte med ventrikkel under, noe som fører til ekstra kostnader til å flyte raskere mellom forkammer og hjertekammer. Dermed de første bølgene av EKG, P Wave og R Wave, har redusert avstanden mellom dem, kjent som en kort PR-intervall.

T Wave

Den siste fasen av den elektriske prosessen skaper en EKG mønster kjent som T Wave. En høy T Wave kan peke på et par uvanlige forhold. Unormal amplitude i denne bølgen kan foreslå kalium rus. I noen tilfeller er psykose den underliggende årsaken til en T-bølgen forvrengning. Under et hjerteinfarkt, kan T Wave dramatisk endre form og er ofte ledsaget av vesentlige endringer i Q og S Waves også.

Andre forhold som har Fibromyalgi symptomer

Fibromyalgi er en tilstand preget av hele kroppen smerter og tretthet. Spesifikke ømme punkter på kroppen er spesielt smertefullt, og personer med fibromyalgi kan ha smerter i muskler, sener og leddbånd. I tillegg lider fibromyalgi ofte lider av søvnproblemer. Det er andre forhold som fører til symptomkombinasjoner veldig likt fibromyalgi, som ofte kompliserer diagnosen.

Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt er en type leddgikt som resulterer i betennelse i leddene. Denne tilstand forårsaker skade på leddene. Symptomer på revmatoid artritt inkluderer leddsmerter, ømme ledd, leddstivhet, tretthet og feber. Smerten og trøtthet forbundet med reumatoid artritt er svært lik den smerte og tretthet forårsaket av fibromyalgi.

Lupus

Lupus er en tilstand som kan påvirke mange forskjellige deler av kroppen, inkludert ledd, nyrer, lunger, hjerte, blodceller og huden. Lupus symptomer varierer mye blant personer med tilstanden. Også symptomer på lupus kan blusse opp og deretter gå inn i remisjon for en tid. Mulige symptomer er leddsmerter, tretthet, feber, ansikts utslett, munnsår, hudlesjoner, brystsmerter, kortpustethet, hukommelsestap og depresjon. Lupus er vanskelig å diagnostisere og kan feilaktig diagnostisert som fibromyalgi i noen mennesker.

Skjoldbrusk forhold

Skjoldbrusk forhold kan gi symptomer som ligner på de som er forbundet med fibromyalgi. Symptomer på hypertyreose eller overaktiv skjoldbruskkjertel, omfatter muskelsvakhet, tretthet, søvnproblemer, varmefølsomhet, angst, rask puls og vekttap. Symptomer på hypotyreose, eller under aktiv skjoldbrusk, inkluderer muskelsmerter, muskelømhet, svakhet, kald følsomhet og tretthet.

Polymyalgia rheumatica

Polymyalgia rheumatica er svært lik fibromyalgi. Det fører til betennelse som fører til verkende og stive muskler i hofter, lår, armer og nakke. Andre symptomer på polymyalgia rheumatica er tretthet, svakhet, feber, anemi og vekttap. Blodprøver brukes til å lete etter markører som kan indikere polymyalgia rheumatica.

Multippel sklerose

Multippel sklerose oppstår når kroppens eget immunsystem angriper den ytre tildekning av forskjellige nerver i hele kroppen. Denne skaden hindrer forsvarlig kommunikasjon mellom nerver og hjernen og over tid kan ødelegge nervene helt. Symptomer på multippel sklerose kan omfatte muskelsvakhet, lem nummenhet, synshemning, prikking i huden, smerter i kroppen, svimmelhet, tremor og tretthet. Multippel sklerose er ofte vanskelig å diagnostisere fordi symptomene kommer og går sporadisk. Det er ingen spesifikk test for å diagnostisere multippel sklerose; Dermed er det fullt mulig at multippel sklerose kan bli feildiagnostisert som fibromyalgi i noen tilfeller.

Artrose

Artrose er den vanligste typen leddgikt. Artrose forårsaker leddbrusk å bli ødelagt over tid, noe som resulterer i alvorlige leddsmerter. Denne tilstanden vanligvis påvirker ryggraden, knær, hofter og hender. Andre symptomer på slitasjegikt inkluderer felles ømhet, stivhet, hevelse og utvikling av bein spurs. Tester er tilgjengelige for å diagnostisere slitasjegikt; imidlertid ofte skikkelig prøving ikke gjøres med mindre forespurt av en pasient. Således kan noen ganger bli osteoartritt misdiagnosed som fibromyalgi.

Hva faktorer kan påvirke aktivitet av en Desinfiserende?

Hva faktorer kan påvirke aktivitet av en Desinfiserende?


Ved hjelp av desinfeksjonsmidler å rengjøre hjemmet ditt eller kontorbygg kan gjøre det til en tryggere miljø der du bor eller jobber. Desinfeksjonsmidlene dreper mikrober som kan være skadelig for helsen på grunn av eksponering. Det er viktig at du bruker desinfeksjonsmidler riktig måte for dem å arbeide effektivt.

Forvask

De fleste desinfeksjonsmidler utføre en jobb og det er å rengjøre mikrober på en forholdsvis ren overflate. Dersom arealet er sotete eller har en stor mengde av rester på den, kan den desinfiserende egenskaper ikke være i stand til å nå de mikrober, og dermed redusere dens effektivitet. Preclean området med en all-formål renere eller til og med en fuktig papir håndkle hvis området er ganske støvete eller skitten før du bruker desinfeksjonsmiddel. Ikke bland produkter som inneholder ammoniakk og blekemiddel, da dette kan forårsake giftig røyk.

Fortynning

Les instruksjonene på desinfiserende container for å se om han produktet krever fortynning før du bruker den. Generelt, ved å bruke flere av desinfeksjonsmiddel bare sløser produktet og forbedrer ikke effektiviteten. Høyere konsentrasjoner kan skade overflaten som rengjøres eller forårsake sterk røyk som kan påvirke personer med allergier, astma forhold eller følelser.

Kompatibilitet

Det er viktig at din desinfeksjonsmiddel er passende for overflaten som rengjøres. Bleach kan korrodere noen metalloverflater, og skuremidler kan ripe eller skade belegg på øvrige eksteriør.

Tid

Visse desinfeksjonsmidler krever at du lar dem på overflaten for bare 30 sekunder, og andre krever 10 minutter eller lenger. Det er viktig at du leser anvisningene på etiketten for å tillate god tid for desinfeksjonsmiddel for å gjøre jobben sin.

Utløpsdato

Sjekk utløpsdatoen på ditt desinfeksjonsmiddel. Dette kan i stor grad påvirke styrken av produktet. Det kan synes å lukte og se det samme, men den desinfiserende effekt kan forsvinne eller avta etter at "bruk av" dato. Det er lurt å forkaste ethvert produkt etter at det utløper, særlig hvis det gjelder din helse og sikkerhet.

Hvordan gjenkjenne atferd som kan tyde på selvmordstanker

Hvordan gjenkjenne atferd som kan tyde på selvmordstanker


Selvmord er generelt ansett som en "tabu" emne. Det er imidlertid et tema som faktisk trenger mer oppmerksomhet. Enhver person, uansett alder, og når som helst kan vurdere å ta sitt eget liv. Det er mange forskjellige grunner til at man kan vurdere denne ruten, og begrunnelsen er avhengig av den enkelte. Hvis du mener at noen kan vurdere selvmord, er det viktig at du lærer så mye som du muligens kan for å forstå denne sinnstilstand. Dette vil tillate deg å hjelpe personen i den mest hensiktsmessige måte som er tilpasset dem. Hver atferd som kan tyde på selvmordstanker vil bli oppført i en "trinn"

Bruksanvisning

•  Det første trinnet i å bestemme hva atferd kan reflekteres når noen vurderer selvmord er å forstå hvilke typer årsakene til at man kan vurdere å ta sitt eget liv. Jeg har detaljerte noen av de vanligste situasjonene nedenfor. Vær spesielt oppmerksom på, men at det er mange mulige årsaker. Dette er bare en liten liste som kan komme i betraktning for anvendelse av denne stolpe.

Et individ kan ha nylig mistet en ektefelle på grunn av selvmord, naturlig død, sykdom eller skilsmisse.

Hvis en person har en historie med mislykkede selvmordsforsøk, de er mer sannsynlig å vurdere dette alternativet for utgivelse på nytt hvis en uutholdelig situasjon oppleves.

De som har en historie med selvmord i familien kan følge med et forsøk eller hensynet til å ta sitt eget liv.

Ulike former for overgrep kan få en til å føle seg som om deres eneste flukt fra smerte, byrder, og hemmeligheter som de holder er å gjøre unna med sine egne liv. Dette dekker overgrep som er psykisk, seksuell og fysisk.

Individer som er avhengige av alkohol, illegale rusmidler, og reseptbelagte medisiner kan oppleve selvmordstanker. Det er mange tilfeller der en person kan avhengige tungt på litt over-the-counter medisiner og vurdere selvmord.

Hvis man har opplevd et nylig tap av en venn, slektning eller noen andre de bryr seg om, kan de føle at dette er en løsning for å unnslippe de følelsene som de opplever.

Mange mener at dette er et alternativ når de lider av helsemessige forhold og sykdommer som kan påvirke deres generelle livskvalitet.

De som føler seg overveldet fysisk og / eller følelsesmessig kan vurdere dette.

Enkelte fagfolk er mer utsatt for selvmord enn andre. Høyrisiko karrierer inkluderer politi, ambulansepersonell, leger, og til og med lov karrierer.

De som lider av en form for psykisk lidelse kan være utsatt for opplever hensynet til selvmord

Den første og mest åpenbare atferd som kan bli utstilt når noen opplever selvmord er at de nevner det faktum at de ofte føler seg som om de ønsker å gjøre unna med seg selv. Dessverre er det mange mennesker som uttrykker dette til andre ofte sett på som en som ønsker oppmerksomhet. Selv om dette kan være sant i noen situasjoner, er ikke det bare riktig at de får den oppmerksomhet og hjelp som de søker? Hvis de føler behov for å uttrykke sitt ønske om å drepe seg selv, er det bare riktig at vi tar deg tid til å ta dem på alvor og hjelpe dem med å få den hjelpen de trenger. De fleste som opplever dette tenkemåte er ikke "gal", eller noe sånt, de er bare ikke utstyrt med de riktige mestringsstrategier for å håndtere de tingene i livet som er overveldende dem. Det er viktig at alle selvmords uttrykk tas i seriøs vurdering.

Den neste oppførsel er litt vanskelig å tolke noen ganger. Dette er hvis personen har nylig jobbet med et tap av noen art, opplevd en traumatisk hendelse, eller noe annet har skjedd i deres liv der depresjon og angst oppleves. Mens det er sant at disse menneskene kan ha oppstått selvmordstanker, ikke alle gjør. Noen ganger, disse menneskene trenger en liten justering tid. Men det er ikke en dårlig idé å sjekke inn med dem og sørge for at alt går så bra som mulig, og la dem vite av tilgjengeligheten din hvis nødvendig.

Den neste atferd som kan oppleves er at den enkelte trekker seg fra andre. En person som en gang verdsatt sin familie, og venner, og til og med kollegaer kan plutselig dukke opp som om de ønsker å være alene og asosial. Det er mulig at en periodisk tilbaketrekning kan være nødvendig for å håndtere alvorlige følelser uten selvmordstanker. Men hvis du er bekymret, ikke vente rundt for tolkning fordi du kan finne at du er for sent. Hvis du har en bekymring, ikke vær redd for å uttrykke dine bekymringer til den enkelte som du mener kan være på veien til selvødeleggelse.

Mange mennesker som opplever selvmord kan forsøke å gjøre mange ting på en gang for å holde seg opptatt og prøve å "push" tanker ut av hodet. Du kan finne en person å kaste seg inn i deres arbeid, sine studier, samfunnsprosjekter, og andre typer aktiviteter for å holde sine tanker om andre ting. Selv om dette kan faktisk være en positiv ting fordi de prøver å overvinne de tanker som de opplever, kan det likevel være en god idé å oppfordre rådgivning eller at de snakker til en betrodd venn. Hvis personen opplevd noen "down" tid, eller hvis de holder seg for opptatt, kan de oppleve utmattelse, og andre unødige påkjenninger på kropp og sinn. Det kan også være mulig at de blir så lei av å prøve å skyve tankene ut av hodet sitt ved å bo opptatt at de endelig bare gi etter og ta sitt liv.

Atferd som anses som "hensynsløs" for de fleste, og ikke gjenspeiler den normale atferd av personen kan indikere et stort potensial for selvmord. For eksempel, hvis stoffet misbruk av alkohol og narkotika er erfarne, være uvøren i seksuelle affærer og andre aktiviteter kan faktisk tyde på at den enkelte ikke lenger verdsetter livet sitt og er på en høy risiko for å ta sitt liv. Hvis du oppdager noe ut av "normen", bør det være en bekymring. Ikke vær redd for å nærme seg den enkelte og forlenge en hjelpende hånd. Til slutt, kan denne gesten være hva som hjelper dem med å få til den hjelpen de trenger det mest.

Hvis du vet at en person har opplevd en personlig tap av noe slag - død av en kjær, tap av arbeid - eller lignende ting, bør du holde et øye med deres generelle oppførsel. I tillegg til dette, hvis de har opplevd noen form for traumer, slik som å være et offer for en forbrytelse, vold, seksuelle overgrep, og andre områder som er langs de samme linjene, kan du oppleve at de opplever mye følelser og følelser. Disse kan eller ikke kan være åpenlyst vist, men de er der. Dvelende bak disse følelsene kan være et sterkt ønske om å begå selvmord.

Det er mange som anser selvmord som faktisk vil begynne å lage ordninger. Dette kan inkludere å sette opp gravferden, noe som gir eiendeler til andre, slik at de tar kontakt med visse mennesker og uttrykker visse ting til disse menneskene, rense ut sine hjem, skriver en vilje, og selv skrive notatet at de vil forlate bak når de bestemmer det er på tide for dem å gå. Hvis du fange noen form for denne aktiviteten skjer, bør den varsle deg.

Det er mange enkeltpersoner som vil begynne å miste interessen for ting som de en gang likte. Disse personene kan også tillate at deres personlige utseende å falle. De kan ikke være så bekymret for hvordan de ser ut, eller deres helse. Dette kan noen ganger være et tegn på grunnleggende depresjon, men det kan tyde på at den enkelte har mistet motivasjonen til å leve også.

Endelig er det mange tilfeller der all atferd vil helle mot det faktum at den personen som lider med selvmordstanker er elendig. Det er noen tilfeller, men når en person går fra deprimert til optimistisk. Dessverre er dette ikke alltid utgjør utvinning. I mange tilfeller betyr det at sinnet har blitt gjort opp og personen har kommet til enighet med det faktum at de kommer til å begå selvmord.

For mange i denne sinnstilstanden, er lettelse erfaren når selvmordsplaner er på plass og alt som kreves er noen endelige retusjeringen i deres liv. Dette kan bety at de har kommet til enighet med denne beslutningen, og er klar til å møte sine valg. I alle virkeligheten, bør denne oppførselen være atferd som forårsaker mest bekymring. Hvis dette skjer, vil du vite at dette er en person som er svært alvorlig om å avslutte livet.

Hvis du identifisere atferd som kan tyde på selvmordstanker, er det viktig at du vet hvordan du skal håndtere situasjonen. Stol på meg, er det viktig at du vet hva du skal gjøre og når man skal gjøre det. Jeg har opplevd selvmord førstehånds mer enn én gang i mitt liv. Stol på meg når jeg sier at hvis du ikke vet hva du skal se etter, eller ignorere atferd, er det svært sannsynlig at personen kan til slutt gi etter, og du vil bli liggende igjen for å håndtere følelser, tap, og skylden. Følgende detaljer noen handlinger som du kan ta:

Snakke med personen direkte, og være så ærlig som mulig. Hvis du ønsker å vite om de vurderer selvmord, spør dem. Sørg for å lytte til deres tone, deres ord, og se sine handlinger. I mange tilfeller vil munnen si "nei" og resten av kroppen vil si "ja". De bare kan være redd eller flau for å innrømme det. Mange kan også føle som om de forteller noen de vil bli dømt som "gal" - når dette er egentlig ikke tilfelle i det hele tatt.

Hvis du føler deg som om personen er suicidal, kan det være lurt å diskutere bekymring med venner og familiemedlemmer. Hvis personen har fortalt deg noe i tillit, betyr det ikke å bli avslørt, men du kan bare nærme familiemedlemmer og / eller venner og la dem vite, "hei, vet du, _ __ virker som de er ganske urolig . Bare holde et ekstra øye med dem ".

Hvis den enkelte har tilgang til våpen, er det viktig å enten konfiskere dem eller kontakte de rette myndigheter for riktig intervensjon.

Hvis selvmordstanker er innlagt, informere den enkelte at det er rådgivning alternativer tilgjengelig og hjelpe dem med å få den hjelpen de trenger.

Hvis du føler deg som om personen er en umiddelbar fare for seg selv, kan du ringe politiet umiddelbart.

Suicidale tanker kan påvirke enhver person, når som helst. Tanker om selvdestruksjon og atferd som kan føre til selvutslettelse ikke alltid bety at en person lider av en psykisk lidelse, eller at de er "gal". Mesteparten av tiden, rett og slett betyr det at en person er usikker på hvordan man skal håndtere visse hendelser og følelser i deres liv. Mange ganger, personen virkelig ikke ønsker å dø, men de føler seg innesperret i av sine egne følelser og slett trenger en måte å takle de tingene som er overveldende dem.

Vanlige stoffer som kan bekjempe Alzheimers sykdom

Vanlige stoffer som kan bekjempe Alzheimers sykdom


Alzheimers sykdom rammer over 5 millioner amerikanere og millioner mer over hele verden. Det er en progressiv, degenerativ sykdom som fører sine lider å miste sine kognitive evner og til slutt, deres fysiske evner så vel. Bruk av narkotika er spesielt utformet for Alzheimers pasienter bremser denne progresjon, slik at pasienten muligheten til å beholde sitt minne og lette atferdsmessige og emosjonelle bivirkninger også.

Betydning

For de som har blitt diagnostisert med Alzheimers sykdom, reseptbelagte medisiner FDA har godkjent for behandling gir håp for en lengre livskvalitet. Noen medisiner er foreskrevet for dem som lider av mild til moderat Alzheimers, mens andre er foreskrevet for moderate til alvorlige tilfeller. Selv om ingen av disse stoffene er en kur, kan de utsette behovet for opptak av Alzheimers pasient inn på et sykehjem eller langsiktig omsorg anlegget, samt lindrende stress på pleieren mens pasienten bor hjemme.

Funksjon

Alzheimers sykdom reduserer nivåene av acetylkolin, et kjemikalie som er ansvarlig for hukommelse, dømmekraft og tankeprosess. Over tid hjernen til Alzheimers pasient som krymper celler og vev blir ødelagt. Denne forringelse av hjerneceller kan utvikle seg langsomt eller raskt, avhengig av pasienten, med den gjennomsnittlige spenn mellom diagnose og død å være 7 til 10 år. Den vanlige medikamenter som er foreskrevet av leger i behandlingen av denne sykdommen arbeidet ved å beskytte det cholinergiske system, som er systemet ansvarlig for hukommelse og læring. De forhindrer også nivåene av acetylkolin fra avtagende, noe som forlenger forverring av hjerneceller. Det finnes også medisiner som brukes for å lette bivirkninger av Alzheimers som depresjon og hallusinasjoner, slik at pleieren mulighet til skikkelig bistå Alzheimers pasient med hennes daglige levende behov ved å holde henne rolig i hennes miljø.

Typer

Det er hovedsakelig to stoffer som brukes i behandlingen av Alzheimers sykdom. De er kolinesterase-inhibitorer og N-metyl-D-aspartat, eller NMDA-reseptorer. De vanligste hemmere inkluderer Aricept, Exelon og Galantamin. Disse stoffene brukes for behandling av mild til moderat Alzheimers. Aricept bremser tap av kognitiv funksjon hos Alzheimer-pasienter og er ofte brukt i kombinasjon med Memantin for å øke dens fordeler. Exelon er mer gunstig for dem som lider av Alzheimers på en økt rente og har bremset utviklingen mens faktisk forbedre sine kognitive evner. Galantamins ikke bare forbedrer mental funksjon, men også hjelpemidler i de atferdsmessige og psykiske bivirkninger. Dens effekter kan vare i et år eller lenger, og kan styrke over tid. For moderat til alvorlig Alzheimers, er en NMDA reseptor foreskrevet. For tiden, er det bare ett stoff, Memantin, som er tilgjengelig for behandling i denne kategori. Denne medisinen bidrar til å beskytte en overstimulering av aminosyren glutamat, som ødelegger nerver og celler i hjernen og forbedrer kognitiv funksjon i opp til ett år. Antidepressive medikamenter som Prozac og Zoloft brukes til å behandle de følelsesmessige bivirkninger av sykdommen, mens antipsykotiske medisiner som Haldol og Clozaril brukes til å behandle hallusinasjoner og vrangforestillinger som kan resultere i voldsomme fysiske eller verbale utbrudd.

Betraktninger

Av alle mennesker som er diagnostisert hvert 71 sekunder med Alzheimers sykdom, bare halvparten vil dra nytte av medikamenter for tiden tilgjengelig i behandling av sin sykdom. Det anbefales også at før en pasient er foreskrevet medisiner for å behandle de atferdsmessige effekter av Alzheimers, får de en grundig undersøkelse for å være sikker på det ikke er en underliggende medisinsk tilstand som forårsaker sine utbrudd. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, vil pasienten være mindre i stand til verbalt uttrykker noen smerte eller ubehag de kan ha oppstått. Noen av disse årsakene kan være en urinveisinfeksjon, interaksjoner med medisiner de kan ta for andre forhold, eller problemer med sin visjon. Dette er alle forhold som kan behandles enkelt med kortsiktige medisiner, noe som eliminerer behovet for å bli plassert på anti-psykotiske medisiner på lang sikt som bære sine egne uønskede bivirkninger.

Advarsel

Som med alle foreskrevne medisiner, legemidler som brukes til å behandle Alzheimers sykdom har ubehagelige bivirkninger, hvorav noen kan være skadelig for pasientens helse. De vanligste bivirkningene skyldes gastrointestinal irritasjon og er diaré, oppkast, kvalme og hyppig avføring. Pasienten kan også lider av svimmelhet og forvirring, og noen av de verst tenkelige scenarier har inkludert utvikling av magesår og leverskader. Men til tross for risikoen og advarsler, mange fortsatt velger å ta narkotika i håp om at deres sykdom vil utvikle seg langsomt, slik at de kan nyte livet og sin familie bare litt lengre tid.

Hva kan påvirke en pulsoksimeter Reading?

Hva kan påvirke en pulsoksimeter Reading?

Enhets

Pulsoksymeteret måler oksygenmetning i pasientens blod i stedet for direkte gjennom en blodprøve og forskjeller i blodvolum i huden. Prosessen skaper en photoplethysmograph (PPG) som gir en volumetrisk måling av et organ optisk. En medisinsk monitor viser pasientens oksygenering og / eller puls. Dette viser hvor stor prosentandel av atrial hemoglobin i oxyhemoglobin konfigurasjon. Normale nivåer spenner 95-100 prosent, men målinger under 90 er vanlig også.

Hva Påvirker Reading?

Den pulsoksymeter er ikke en omfattende måling for luftforsyning siden det er faktorer som kan påvirke målingene. For eksempel noen plaget med hypoventilasjon som mottar 100% oksygen kan vise normale nivåer, selv om han kan lide av respiratorisk acidose. Utilstrekkelig blodstrøm kan forårsake vev til å lese høyt oksygenmetning til tross for at et tilfelle av hypoksi. Høye nivåer av methemoglobin også føre til at pulsoksimeteret å lese nærmere til 85 prosent, uavhengig av den faktiske oksygenmetningen i blodet.
En pasient som skjelving eller lider av kramper eller skjelving kan påvirke oksymeteret lesning. Og Hvis sensoren er for løst eller for stramt, vil lesingen bli svekket.

Hvordan enhetsfunksjonene

Pulsoksymeteret anordning påføres på fingeren og over fingernegl. Lyskilden og detektoren på enden begynner å lese oksygenmetning. Den røde og infrarød lys reflektere gjennom huden deretter overføre informasjonen til enheten. Programmet beregner dataene og bestemmer en avlesning på skjermen. Målingene for oksygenmetning viser som SpO2 for hemoglobin.

Medisinske forhold som påvirker Tongue

Medisinske forhold som påvirker Tongue


Ifølge MotherNature.com, er en normal og sunn tunge korall rosa i fargen og er like grov som et stykke sandpapir. Imidlertid er den normale tungen også en attraktor av alle typer bakterievekst, og kan indikere sykdomsmanifestasjoner av kroppen. Hvis en person opplever langvarig tungen misfarging som ikke går bort med vanlig oral hygiene, bør personen søke en medisinsk undersøkelse av en kvalifisert lege så snart som mulig.

Hvit Tongue

Ifølge WrongDiagnosis.com, kan et hvitt belegg, patch eller flekk på tungen være en indikasjon på flere forskjellige interne plager og sykdommer. Noen av de sykdommer som kan være forårsaket av en hvit tungen er keratosis pharyngis, hvite klumper stede på mandlene, candidiasis, meslinger, dehydrering, betennelse i mandlene eller munnen lidelse leukoplakia.

Gul Tongue

Ifølge Dr. Alan Carr fra Mayo Clinic, gule tunger er generelt ufarlige, midlertidige problemer. Forstørret støt eller papiller, på tungen overflate forårsaket av bakterier i munnen svinger tunger gul. Imidlertid, i henhold til WrongDiagnosis.com, kan et gult tungen være en indikator som gulsott er til stede i kroppen.

Black & Hairy Tongue

The Mayo Clinic sier at en svart og hårete tunge er en kort, ufarlig tilstand som etterlater en mørk, buskete utstilling som er rett og slett et overflødig bakteriell overvekst. Medisinsk behandling er vanligvis ikke nødvendig for en svart, hårete tungen.

Sår Tongue

Såre tunger kan resultere fra akutt trauma til tungen, slik som biter tungen, slipe tennene eller utvikle tunge sår, men kan også være en indikasjon på mer alvorlig sykdom lur i kroppen. Ifølge WebMD.com, noen mulige skjulte sykdommer som kan manifestere en sår tunge er diabetes, anemi og kreft i munnhulen.

Betraktninger

Når en person opplever en hvit tungen sammen med andre symptomer, bør han se en lege for å finne årsaken til den doble symptomer. Ifølge WrongDiagnosis.com, er det mange forskjellige medisinske tilstander som påvirker tungen og forskjellige områder av kroppen. For eksempel kan abdominal smerte ledsaget av en hvit tungen bety at lupus eller Epstein-Barr-viruset er tilstede. Et barns hvit tunge som er ledsaget av unormal hårvekst kunne indikere tilstedeværelse av HIV eller AIDS. Tilstedeværelsen av en hvit tungen sammen med unormalt redusert vannlating kan indikere dehydrering eller utvikling av lupus.

Hvordan gruppepress kan påvirke din personlige helse

Hvordan gruppepress kan påvirke din personlige helse

Peers er folk som et barn, ungdom eller voksen identifiserer seg med. En peer kan påvirke, overtale og tvinge deg til å gjøre visse ting eller handle på en bestemt måte for å bli akseptert. Selv om ofte oppfattet som negative, kan gruppepress også påvirke en person på en positiv måte. Din personlige helse kan forbedre eller nedgang avhengig av hvordan du håndterer gruppepress.

Press til Smoke

Mange tenåringer har å forholde seg til gruppepress å røyke. Deres venner røyk, og hvis de ikke delta i usunn atferd, risikerer de ikke blir akseptert. Ifølge Teen Hjelp nettside, 440.000 mennesker i USA dør årlig fra røykrelaterte sykdommer. Nitti prosent av disse menneskene begynte å røyke i tenårene. Uavhengig av alder, røyking kan forårsake lungekreft og lungesykdom og det øker risikoen for koronar hjertesykdom og hjerneslag.

Presset for å drikke alkohol

Presset for å drikke alkohol kan påvirke folk i alle aldre. Tenåringer kan bli presset til å drikke av sine alkohol-drikking jevnaldrende og voksne kan føle press til å drikke under etter jobb sosiale sammenkomster. Ifølge National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, kan konsumere alkohol i ung alder kan påvirke hjernen og organutvikling og drikking forårsake leverskader og leversvikt hos mennesker i alle aldre.

Presset for å ha sex

Gruppepress til å ha sex i ung alder kan øke en ungdoms stressnivå. Ifølge psykologi i dag, til en av tre gutter og 23 prosent av jentene i alderen 15 til 17 avtale med gruppepress har sex. Hvis en tenåring har lav selvfølelse kan han være mer tilbøyelige til å ha sex på et tidlig alder. Å ha sex for tidlig kan utløse emosjonelle problemer og fysisk tenåringer kan kontrakten seksuelt overførbare sykdommer og bli gravid.

Presset for å bedre helse

Den nasjonale hjerte Lung and Blood Institute sier at overvekt eller fedme øker risikoen for hjertesykdom, diabetes, hjerneslag og høyt blodtrykk. Hvis din diett består hovedsakelig av usunn, fet mat, og du ikke får noen øvelse, kan gruppepress faktisk bidra til å forbedre helsen din. Hvis du har en eller flere venner som spiser et sunt kosthold og får regelmessig mosjon, kan de påvirke deg til å gjøre det samme. Ved å følge deres sunn atferd, kan du gå ned i vekt. Når du bytter til et sunt kosthold og begynne å trene, vil dine kolleger oppmuntre deg på og motivere deg til å holde det gående.

Hodebunnen forhold som forårsaker Håravfall

Hårtap, eller alopecia, kan være en forstyrrende og uønsket hendelse. En sykelig hodebunnen er en måte der noen kan lide av alopecia. Skalp sykdom kan påvirke håravfall på ulike måter --- hår kan falle ut i patcher eller klumper, og noen ganger bare flekker kan dannes på hodebunnen. I andre situasjoner, kan offeret bli stående uten hår i det hele tatt. Med tiden kan imidlertid håret vende tilbake til sin normale vekstmønster.

Hva er Håravfall?

Alopecia, eller hårtap, kan dukke opp i mange forskjellige former. Alopecia areata er hårtap i visse patcher. Alopecia totalis er komplett håravfall på hodet. Alopecia universalis er hårtap over hele kroppen, inkludert øyenbrynene. Androgen alopeci er genetisk basert alopecia. Traction alopecia er håret tapt gjennom trekkraft eller spenning. Dette skjer vanligvis med hestehale, fletter eller andre frisyrer som setter stress på hårsekkene.

Sykdommer i hodebunnen

Ifølge HairLossLibrary.com, er en form for alopecia areata tinea captitis eller ringorm i hodebunnen. Dette er en hudsykdom som bare infiserer barn. Det kan føre til bare flekker, betent og pus-fylt områder på hodet. Barn med dårlig hygiene og mindre hodebunnen og hudskader er mest sannsynlig å bli smittet. Det er også svært smittsom, og det kan lett spre seg til andre barn.

Telogen effluvium er også en form for alopecia areata. Det kan påvirke veldig små barn som eksisterende hår erstattes med nytt hår. Telogen effluvium kan påvirke voksne også. De som er veldig syke eller utsatt for en mye stress er utsatt for det. Hvis du legger merke til store klumper av hår kommer ut i dusjen og kjemoterapi er ikke en faktor, så telogen effluvium kan være å klandre. Hvis rødhet og inflammasjon er synlig, men deretter en annen hodebunnen problemet kan være problemet.

Behandling

Ifølge HairLossLibrary.com, er det ingen kur for tinea captitis eller telogen effluvium. Men de er utbedret med passering av tid. Tinea captitis forsvinner ofte rundt puberteten. Siden dette er en versjon av alopecia areata, vil barnet påvirkes av det fullt regrow håret innen et år av sykdommen forsvinning. Telogen effluvium forsvinner i løpet av tre til seks måneder. Grunnen for en slik kort behandlingstid er at i denne tilstand, er det mer hår i en hvilefase (også kjent som telogen fase) enn i en voksende eller shedding fase. Når sykdommen er over eller stress har forsvunnet, fortsetter håret naturlig gjennom de neste to faser, som er shedding og ny vekst.

Effekter

Barn spesielt kan finne seg selv gjenstand for nådeløs erting på grunn av hårtap. Andre barn kan holde seg borte fra dem for frykt for å fange det som forårsaket hårtap i første omgang. Voksne kan ikke lide samme formene for utfrysing, men kan ha å forholde seg til stirrer og hvisker. Og siden håret er ofte en del av kvinnelig identitet, kan kvinner spesielt synes det er vanskelig å forholde seg til.

Løsninger

I mellomtiden, det finnes måter å skjule ens hårtap. Parykker kan kjøpes for barn eller voksne. Siden hodebunnen er nakne, må man sørge for å unngå solbrenthet, så luer og skjerf er en utmerket metode for beskyttelse. Delvise hairpieces kan også brukes til å skjule bare flekker i hodebunnen.

Andre forhold som Mimic leversykdom

Forhold som etterligner leversykdom inkluderer et helt register av sykdommer og tilstander som påvirker celler, vev og funksjon av leveren. Disse inkluderer giftige skade forårsaket av narkotika og alkohol, infeksjon av virus og parasitter, svulster, type 1 og type 2 autoimmun hepatitt og arvelige sykdommer som Alpha-1-antitrypsinmangel og Wilsons sykdom. De fleste av disse sykdommene stede vanlige tegn og symptomer som inkluderer gulsott, gulaktig misfarging av urin, nedsatt appetitt, kvalme, oppkast, kløe, tretthet og lys farge på avføringen.

Klassifisering

Det finnes en rekke sykdommer som etterligner leversykdom, hvor den primære patologi er ikke i leveren. Disse kan klassifiseres som pre-leversykdommer som i hovedsak skyldes økt hemolyse av de røde blodcellene, post leversykdommer som er vanligvis på grunn av avbrudd til drenering av galle og systemiske forhold som etterligner leversykdom.

Pre-leversykdommer som etterligner leversykdom

Den vanligste årsaken til pre-hepatiske sykdommer som etterligner leversykdom omfatter smittsomme sykdommer som malaria, arvelige sykdommer som sigdcelleanemi, glukose 6-fosfat dehydrogenase og sykdommer i nyrene som hemolytisk uremisk syndrom. I alle disse sykdommene, er det en økt ødeleggelse av røde blodceller. Dette fører til en økt produksjon av bilirubin med de resulterende tegn og symptomer assosiert med gulsott, og dermed etterligne leversykdommer. Her vil laboratorieundersøkelse avdekker en økning i serum ukonjugert bilirubin, men normal urin.

Post-leversykdommer som etterligner leversykdom

De etter-leversykdommer som etterligner leversykdom er vanlige kanal steiner, karsinom i bukspyttkjertelen eller galleveier, pankreatitt og skleroserende cholangitt. En sjelden årsak til post-lever gulsott er Mirizzi sykdom. I post-leverleversykdom, det er obstruksjon til galle flyte fra leveren. Dette resulterer i økt konjugert bilirubin i blodet. De resulterende tegn og symptomer ligne leversykdom. Lab etterforskning vil vise økt konjugert bilirubin i blodet og gallesalter og galle pigmenter i urinen.

Systemiske sykdommer som etterligner leversykdom

En rekke systemiske sykdommer, spesielt infiltrerende betingelser, etterligne leversykdom. Disse inkluderer amyloidose, Hemochromatosis, sarkoidose, lymfom, brucellose, tyfus, leptospirose, mononukleose og tuberkulose. Metastatisk sykdom i leveren kan forårsake gulsott. Sjelden, manifesterer kongestiv hjertesvikt med gulsott dermed hermet leversykdom. I amyloidose er avsetning av protein i leveren som fører til cholestatisk gulsott. Hemokromatose, i hvilket det er avsetning av jern i leveren, kan føre til cirrhose. Tuberkulose og sarkoidose er granulomatøs lidelser. Leptospirose forårsaker skade på blodkarene til leveren og mononukleose forårsaker betennelse i leveren.

Betraktninger

Sykdommer så forskjellige som hjertesvikt og så sjeldent som myelomatose relatert amyloidose kan etterligne leversykdom. De skiller seg på den måten de føre til gulsott, som er et viktig tegn på leversykdom. Av de mange forhold som etterligner leversykdom, noen er svært alvorlig og en lege vil ønske alle detaljer i din medisinske historie. Hun vil også gjøre en fysisk undersøkelse og laboratorieundersøkelser. Dette er avgjørende for riktig diagnose av mistanke om leversykdom.

Kjemikalier eller giftstoffer som kan føre til hyperglykemi

Hva er hyperglykemi?

Hyperglykemi er gitt navnet for å ha for mye glukose (sukker) i blodet. Noen måling av glukose over 180 mg per desiliter anses hyperglykemiske. Hyperglykemi kan være forårsaket av diabetes, psykologisk stress, alvorlig sykdom, og fordøyelse av visse kjemikalier eller toksiner. Under normale forhold, er mengden av glukose i blodet regulert av bukspyttkjertelen. Det frigjør et enzym som kalles insulin, som binder og bryter ned overflødig blodsukker; derimot, kan de nevnte forholdene hindre at dette skjer på en eller annen måte.

Legemidler og Enzymer

Mange kjemikalier er foreskrevet og fortært av leger som kan ha bivirkning av å fremkalle midlertidig hyperglykemi. Antipsykotika, betablokkere, kortikosteroider, niacin og proteasehemmere alle har effekt av å produsere enzymer når metaboliseres at hvis de bygger seg opp i blodet, tiltrekke insulin og binder seg til det, hindrer insulin fra å utføre sine oppgaver i å bryte ned blodsukkeret.

Arsen

Arsen er et mykt, heavy metal. Det er en veldig potent gift kjent for sin karakteristiske grønne farge og smak av bitre mandler; Det kan også tas opp gjennom huden. Det virker ved å forstyrre genereringen av adenosin trifosfat (ATP) under metabolsk funksjon, effektivt hindrer legemet fra å dreie mat og næringsstoffer til kjemisk energi. Dette betyr at hver celle i kroppen sultet av ATP opphører å fungere. Forbindelser som inneholder arsen er ofte funnet i tre og møbler produsert før 1950, utstopping, bly kuler, insektmidler, og selv mate for kjøttfe. I små mengder, arsen fører til at kroppens små organer til å slite. Bukspyttkjertelen enten slår seg helt eller har problemer med å fungere. I begge tilfeller, er det ikke nok insulin produsert til å binde med et overskudd av glukose i blodet.

Medisinske tilstander som kan føre til sprø Teeth

Medisinske tilstander som kan føre til sprø Teeth


Sprø tenner er farlige fordi de kan bryte av eller faller ut. Ditt kosthold, genetikk, bein utvikling og vaner alle påvirke tilstanden til tennene. Likevel, noen menneskers sprø tenner er delvis på grunn av spesifikke medisinske tilstander. De med sprø tenner må unngå å spise og drikke visse ting. Iced te er en stor no-no for de med dem. God oral helse og vaner vil redusere sjansene for sprø tenner selv når medisinske forhold er involvert.

Periodontal sykdom

Periodontal sykdom er en av tannkjøtt, tenner og kjeve bein. Det begynner med gingivitt og kan ha symptomer på rødt og hovent tannkjøtt. Til slutt hvis den ikke behandles, det utvikler seg til periodontal sykdom hvori strukturen av tennene er kompromittert. Sprø tenner ville oppstå i mer avanserte stadier av sykdommen.

Osteoporose

Osteoporose er en sykdom som forårsaker benskjørhet generelt. Tennene kan påvirkes særlig ettersom de med sykdommen alder. De med lav kjeve bentetthet er mest utsatt for å miste tenner. Se tannlegen din for en grundig muntlig eksamen hvis du har blitt diagnostisert med osteoporose.

Nyresyke

Nyresykdom ikke bare kan føre til dårlig ånde og smak i munnen, men det fører til tap av beinmasse. Hvis benet i kjeven blir påvirket, kan sprø og løse tenner være resultatet. Når nyrene ikke fungerer ordentlig, har de ikke effektivt behandle kalsium som er viktig for sterke tenner.

Nerve Endringer

Redusert nervevev betyr mindre nervevev stimuleres. Dette skjer når du blir eldre. Så når du spiser, drikker eller brekke tennene, tennene er mindre oppmerksomme på hva som skjer. Reduksjonen i nerveaktivitet sikkert kan føre til sprø tenner ifølge University of Missouri Extension nettside.

Matvarer som kan forårsake hår tynning i Women

Håravfall er vanlig og litt forventet i aldring menn. Det er referert til som mannlig mønster skallethet og ofte får skylden for det meste på genetikk. Når kvinner lider av hårtap som ikke er relatert til sykdom, eller androgenetic alopecia, kan det virke mindre forventet og også mindre akseptabelt. Kvinner med tynt hår generelt ønsker å vite hvorfor dette skjer og hvordan de kan stoppe det.

Årsaker

Som mannlig mønster skallethet, kan kvinnelig hårtap være forårsaket av genetikk. Hair tynning hos kvinner er ofte hormonrelatert og ofte oppstår under graviditet eller overgangsalder. Noen ganger årsaken kan spores tilbake til hår-pleie produkter som visse fargestoffer og sjampo. Noen kvinner rapporterer håravfall når de har lidd langvarig angst eller går gjennom stressende tider. Og ifølge den amerikanske Håravfall Council, hårtap ofte kan spores tilbake til en utilstrekkelig kosthold og dårlig helse generelt.

Forebygging / løsning

Heldigvis, mange av disse årsakene er midlertidig eller kan elimineres. Ifølge Mayo Clinic, hvis problemet er graviditetsrelatert, det sannsynlig vil rette seg selv etter fødsel; hvis menopause-relatert, kan det øke med tiden. Og hvis håravfall er fast bestemt på å være produktrelatert, kan man avvikle bruken av disse produktene. Likeledes, hvis alvorlige medisinske problemer har blitt utelukket, forbedre ens kosthold kan bidra til å gi en løsning.

Ernæringsmessige mangler

En sunn, velbalansert kosthold kan forebygge og behandle mange forhold, men mange lider av mangelfull ernæring. Hårtap kan være forårsaket av mangler av protein, sink eller andre næringsstoffer. Dessuten kan stress og angst har en negativ innvirkning på en appetitt, og rett og slett spise mindre kan føre til ernæringsmessige mangler. Mangler kan også være forårsaket av kosten for å gå ned i vekt, spesielt i tilfelle av noen som er anorektisk eller bulimisk. Kosttilskudd er ofte anbefalt, men den faktiske diett må tas hensyn til.

Culprit Foods

Fett og sukker er ofte den skyldige i mange usunne dietter. Mens vi trenger en liten mengde sunt fett i våre dietter, blir den gjennomsnittlige personen en overdoser. For optimal hår helse, vurderer unngå animalsk fett, kutte ned på kjøttprotein, fete meieriprodukter og stekt mat. Prøv å kutte ut sukker og enkle karbohydrater som hvitt brød, hvit ris og behandlet pasta. I tillegg, noe som øker stress eller skremmer bort fra muligheten til å håndtere stress, slik som store mengder kaffe og alkohol, bør unngås.

Mat som kan hjelpe

Når inntak av animalsk protein er redusert, blir en diett rik på komplekse karbohydrater avgjørende. En måte å erstatte de aminosyrer som finnes i animalsk protein er å spise hele korn, så som brun ris, i kombinasjon med belgfrukter. Andre proteinkilder inkluderer hvetekim, ølgjær, bønner og fisk. Jern finnes i tørket frukt, kirsebær juice, lever, hel-korn korn, egg, dadler og rosiner. Spise mat rik på vitamin C med jern-rik mat hjelper kroppen absorbere jern.

Kostholdet bør også gi rikelig med grønne bladgrønnsaker, rotgrønnsaker og korn. Velg mat rik på vitamin B og E. Sørg for å få nok kalsium, som kan finnes i grønne grønnsaker og magre meieriprodukter. Konsumere rikelig med omega 3-fettsyrer, som finnes i mange nøtter, bær og fisk. Silica, som ofte lagt til sjampo for å øke hårets glans, er et mineral som kan ha nytte hår. Det kan finnes i rå havre, potet skreller, paprika, agurk, løk og bønnespirer. Husk at uansett hvilken mat du velger, mindre bearbeidet, hele matvarer har høyere ernæringsmessige verdier.

Forholdsregler og advarsler

Generelt amerikanerne ofte ikke spiser et sunt kosthold, og håravfall kan være ett symptom på dårlig helse. Fordi kosthold råd er ofte motstridende og diettbehov varierer for den enkelte, bør alle som søker mat-relaterte årsaker eller kurer for hårtap vurderes nøye av lege, og kanskje en ernæringsfysiolog, for å være sikker på at hun får de beste rådene for hennes individuelle problem.

Forhold som forårsaker Purpura

Introduksjon

Purpuras vises på huden som lilla flekker. De er også funnet på organer, i slimhinner og innsiden av munnen. Som blodkarene under huden pause, de lekke blod, som fører til en purpura. Mens de var en gang antatt å påvirke barn oftere enn voksne, har det nå blitt oppdaget at purpuras er mer vanlig hos eldre enn noen annen aldersgruppe. Men det kan påvirke hvem som helst når som helst under visse betingelser.

To typer Purpura

Purpuras er klassifisert i to kategorier. Idiopatisk trombocytopenisk purpura er en tilstand der kroppen ikke klarer å koagulere blod på grunn av lavt antall blodplater. Ikke-trombocytopenisk purpura er en tilstand som forårsaker skjøre blodårer, som har en tendens til å sprekke. Begge disse typer av purpuras føre de lilla flekker sett på huden til pasienter med tilstanden.

Årsaker og betingelser for Purpura

Mens den eksakte årsaken til idiopatisk trombocytopenisk purpura er ukjent, tilstander som kan føre til at det omfatter narkotika som forstyrrer blodplate formasjon; hemangioma, som er en unormal oppbygging av blodkar i henhold til et område av huden; immune neonatal trombocytopeni, som oppstår hos spedbarn av mødre har idiopatisk trombocytopenisk purpura; og meningococcemia, som er en infeksjon i blodet. Hos barn med idiopatisk trombocytopenisk purpura, er tilstanden vanligvis på grunn av en virusinfeksjon.

De forhold som forårsaker ikke-trombocytopenisk purpuras er stoffer som påvirker blodplatefunksjon; medfødte cytomegalovirus, noe som er en lidelse som forekommer i et spedbarn fra en infisert placenta; medfødt rubella syndrom, som oppstår hos fosteret av en kvinne som har kontrakt røde hunder i sin første trimester av svangerskapet; skjøre blodårer; trykkforandringer som oppstår under vaginal fødsel; og infeksjoner i blodårene, også kjent som vaskulitt.

Mens barn og voksne både påvirket av purpuras, hos barn tilstanden vanligvis følger en virusinfeksjon og rydder opp på egen hånd uten behov for behandling. Når voksne blir påvirket av purpuras, er det vanligvis en kronisk lidelse som krever behandling. Behandlingsalternativene varierer avhengig av årsaken til purpuras, alt fra medisiner til kirurgi.

De som utvikler purpuras ofte faller inn i bestemte grupper. Disse omfatter kjønn, alder og siste virusinfeksjon. Unge kvinner er to ganger mer sannsynlig å utvikle purpuras enn unge menn. Men er mer sannsynlig at kontrakten sykdommen enn noen annen gruppe, inkludert unge kvinner eldre menn og kvinner. Barn med siste virusinfeksjoner er også mer utsatt for å utvikle purpuras.