Digidexo.com

konsentrasjonsproblemer i samtale

Hvordan Approach Samtale med tillit - 10 samtale tips

Hvordan Approach Samtale med tillit - 10 samtale tips


Gode ​​samtalen ferdigheter skaper selvtillit og følelsen av at den personen du snakker med "vet" du, forstår du, kan forholde seg til deg og hva du sier, og kan stole på deg. Med litt øvelse personer du snakker med vil føle at de har kjent deg i år, selv om du var perfekt fremmede for fem minutter siden.

Det er mange tips som vil hjelpe deg å bli mer trygg når du går inn i et rom med fremmede. La hjernen din gjøre alt arbeidet som munnen følger med. Her er ti teknikker for å øke din selvtillit og være klar til å mingle med fremmede.

Bruksanvisning

-Når du ser dette skjer det betyr at en person snakker og bare vil ha bekreftelse fra deg.
-Ikke Bosette for denne småprat og grasiøst endre emnet på samtalen.
-Du Vet mer enn du innrømme. Skjerpe dine kunnskaper om hva som skjer i verden i dag ved å lese aviser eller virkelig fokusere på nyheter lenke på din datamaskin, hva din posisjon er på jobb og hva virksomheten dreier seg om, detaljer om din hobby, etc.
-Når Du støter på en situasjon i dag din bevisst tenke på hvordan du kan bruke dette i en samtale.

Bruk denne informasjonen til å slå stilen til konvertering fra en person å snakke med en interaksjon mellom to eller flere personer.

-I for å "jobbe i rommet" du bør være forberedt med mange forskjellige typer historier du kan dele med andre.
-De Historier kan utlede fra historier om morsomme opplevelser du har hatt, hvordan du reddet ferien når det regnet hele uken, hvordan du gjør (eller ikke gjør) en hjemme prosjekt, etc.
-Selv En fabrikkert historie vil gi enkeltpersoner, med hvem du snakker til en grunn forbli i din bedrift. -Telling En god historie er en stor dyktighet til å erverve grunn siden kraften i en god historie gjør for interessant samtale og underholde lytterne, men også vil overtale eller selge.

Denne samtalen teknikken er sikker på å gjøre et varig inntrykk.

-Den type hilsen avhenger av personen din har en samtale med, omstendighetene rundt samtalen og forholdet mellom dere.
-Den Beste starten på noen interaksjon er med et smil. Den lar den andre personen vet at du er glad for å se ham / henne, og vil resultere i smilet tilbake.

Et smil flott måte å starte en samtale.

-Hold fokus på hvem du snakker med, og alle i samtalen, for å indikere at du er fullt engasjert i samtalen og lytter til hva som blir sagt.
-Maintain En "naturlig" øyekontakt å indikere aksept av den andre personen, og bekreftelse på at du forstår hva som blir sagt. Du trenger ikke å være enig med det, bare at din hører hva som blir sagt.
-Hold Å se på de rundt gruppen i samtalen når du snakker, viser din tillit til hva du bidrar til samtalen.

Øye til øye samtale er et tegn på at samspillet går bra.

Når det er mangel på øyekontakt det har en tendens til å vise mistillit og mangel på interesse.

-Når du deltar i en samtale, ønsker alle sine navn å bli kjent.
-Taking Ekstra trinn for å huske et navn indikerer at du er interessert i den personen.
-Når Du først møter noen lage en sammenheng mellom deres navn og noe som er utestående om dem. Denne øvelsen vil hjelpe deg å huske deres navn.

Bruke deres navn et par ganger i begynnelsen av samtalen vil hjelpe deg å huske, også.

-Spør generelle spørsmål om en eller flere personer involvere i diskusjonen.
-Hold Spørsmålene åpen slutt, så det er mer enn et ja / nei svar.
-Folk Liker å snakke om seg selv, slik som dem om nyere filmer de har sett, og følge opp det spørsmålet med påfølgende spørsmål som. "Hva synes du om det?", "Hvem var i det?", Etc.
- "Hvordan vet du vertene?" er en perfekt siste utvei spørsmålet. Bruk den til å stimulere samtalen.

Hold spørsmålene lys og non-invasiv og deretter være en oppmerksom lytter til sine svar.

Bruk den tiden du lytter til å formulere spørsmål eller kommentarer om hva de snakker om.

-Interesting og morsomme sitater eller fakta kan lette ting opp, og gjøre vei for ting å snakke om.
Under bevaring forberedelsesprosessen lese sitater og finne trivia som ville gjelde den sosiale arrangement du vil være til stede.

Bruk denne samtalen teknikk for å holde samtalen gående eller å sette andre rolig når snakk få intens eller stopper.

-Det vil være ganger du snakke utydelig ord, stamme, eller til og med mispronounce visse ord.
-Vær Åpen for å spørre om du sier ordet riktig.
-Hvis Du miste din tankegang når du snakker unnskylde deg selv og la noen andre uttrykke sine tanker som du re-montere din. Du kan alltid hoppe tilbake inn i samtalen senere.

Være ydmyk. Disse uhell skje med alle, så le av det og gå videre med tillit.

-Hva kroppen din sier kan være høyere enn hva du snakker om.
-Bruk De ovennevnte forslag til å føle deg mer komfortabel i en gruppe situasjon.
-Practice Bedre non-verbale ferdigheter som er hyggelige og omgjengelige, slik at du kan nærme gruppe med selvtillit.
-positivt Kroppsspråk vil skape en bedre samtale for alle.

Tips og advarsler

  • Lær å styrke deg selv når det kommer til kunsten å samtale. Enhver sosial begivenhet innebærer å møte nye mennesker så med noen forberedelser av samtalen ferdigheter, ved hjelp av disse 10 teknikkene, vil du være trygg og samtalene vil være langt mer fornøyelig.

Slik Cure skyhet & Carry en samtale

Slik Cure skyhet & Carry en samtale


For folk som lider av overdreven skyhet, kan hverdagen være vanskelig, spesielt når det gjelder å bære på samtaler med andre. Personer med skyhet tendens til å oppleve overveldende følelser av ubehag, nervøsitet og angst når du er i sosiale situasjoner. Hvis du føler at skyhet har tatt over livet ditt og hindrer deg fra å være glad og funksjonell, ta de nødvendige tiltak for å takle problemet og leve livet til det fulle.

Bruksanvisning

Bli venn med deg selv. Støtte er avgjørende for å gjøre en større atferdsendring. Støtte deg ved å gi deg selv med sterke affirmasjoner. Tror ærlig om hva dine beste egenskaper er. Gjenta dem til deg selv flere ganger på en daglig basis. For å være i stand til å engasjere seg i positive sosiale interaksjoner med andre mennesker, må du først lære å være positiv med deg selv.

Relax. I å få over skyhet og gjennomføre samtaler med andre, er det viktig å kunne slappe av i kropp og sinn. Roe ned kropp og sinn ved å eliminere spenning, som kan bane veien til ro og fred, selv i nervepirrende sosiale situasjoner. Øv dype pusteøvelser. Hold ryggen rett, pust ut, pust inn sakte, hold pusten (i omtrent fem sekunder) og deretter jevnt og sakte puster ut av munnen din.

Eliminer negativitet. Som nevnt før, er støtte avgjørende vellykket overvinne skyhet. Hold deg unna folk (enten de er familie eller venner) som er negative om deg og hvem fraråde deg fra bette selv. Mye av skyhet er forbundet med selvtillit problemer, så kuttet ut mennesker som får i veien for din reise til å oppnå tillit.

Forbered samtale emner. Øvelse gjør mester, og det inkluderer å overvinne sjenanse, så skremmende som det kan virke. Mange sjenerte mennesker er livredde ved tanken på klosset stillhet i samtalen, og ikke vite hva de skal gjøre videre. For å unngå denne muligheten, forberede seg på forhånd ved alltid å ha ting å snakke om. Dette kan holde opp flyten i samtalen og forhindre klosset og ubehagelig stillhet. Spør noen hva den siste boken de leste var, eller om de har sett en god film i det siste - noe som kan utløse og flytte sammen samtale.

Fortell folk at du er sjenert. Når du prøver å snakke med en annen person, varsle dem til det faktum at du er sjenert, i stedet for bare stammende, stotrende og snu røde. Jo mer de vet om din situasjon, jo bedre vil de være i stand til å ta imot deg og samtalen. Du ønsker også å unngå folk merking deg som reservert eller innbilsk, som er en vanlig misforståelse om sjenerte mennesker.

Fokus på individuelle sosiale ferdigheter. I stedet for å overbelaste deg selv med byrden av å måtte holde hele samtaler med andre, spesielt fokusere på en enkelt sosial ferdighet av gangen. Praksis være den første personen til å si "Hei" til en annen person. Øve smilende til folk (inkludert fremmede på gaten). Få føttene våte, og lære gradvis hvordan å være komfortabel i samspill med andre mennesker.

Still spørsmål. Det er ingen hemmelighet at folk liker å snakke om sine egne liv. Når du er nervøs i en samtale og ikke vet hva jeg skal si, i stedet for å vri fokus på deg selv, spør mange spørsmål. Hold den andre personen engasjert ved å vise nysgjerrighet i sitt liv, enten det handler om karriere, sosiale aktiviteter eller favoritt TV-show.

øve. Øv forbedre dine conversational ferdigheter ved å øve tale foran et speil. Ta oppmerksom på utseendet ditt når du snakker, fra ansiktsuttrykk og øyekontakt til din holdning og bevegelser. Jo mer du er i stand til å forstå om hvordan du kommer over i samtalen, jo bedre vil du være i stand til å arbeide med den.

Tips og advarsler

  • Unngå mumlende. Snakker uten klarhet ikke bare kan være irriterende for andre mennesker, men det kan gjøre at du føler deg mindre trygg og mer selvbevisst. Praktisere god holdning, og snakke på en klar og sterk tone. Du bare kan legge merke til at du allerede føler deg bedre og mer trygg på deg selv.

Fremgangsmåten for å bruke for kriseintervensjon samtaler

Fremgangsmåten for å bruke for kriseintervensjon samtaler


Ifølge National Institute of Mental Health, nesten 59 prosent av voksne og 50 prosent av barna får en eller annen form for psykisk helsevern - inkludert innleggelse, poliklinisk eller medikamenthåndtering. Mennesker med psykiske problemer kan oppleve krise for en rekke årsaker, fra miljømessige belastninger til endret medisinering. Effektiv og rask inngripen fra krise varmt linje intervensjons arbeidstakere kan forhindre tragedien oppstår.

Bruksanvisning

•  Identifiser deg med navn og be personen om hennes navn. Ringe til personen ved hennes fornavn kan etablere rapport og tillit mellom deg, en nødvendig komponent for vellykket kriseintervensjon. Ikke skyv hvis hun nekter å gi henne navn; i stedet, berolige henne at du ønsker å lytte og hjelpe uansett hvem hun er.

Be personen årsaken til hennes samtale. Du må vurdere om personen er suicidal, morderisk eller begge deler i de første minuttene av samtalen. Tegn en person har behov for øyeblikkelig intervensjon inkluderer uttalelser om selvskading eller selvmord, trusler om å drepe noen, spredte tanker og uttalelser - og manglende evne til å roe eller fokusere personen etter flere minutter.

Call for umiddelbar bistand av politiet, hvis du tror personen kommer til å skade seg selv eller noen andre. Indikere overfor den som ringer din bekymring for henne eller en annen persons sikkerhet og fortelle henne at du sender noen til å hjelpe. Hold personen på telefonen til hjelpen kommer.

Snakk med den som ringer om hvorfor hun føler seg ned, deprimert eller opprørt; hvis du tidligere har vurdert at hun ikke er suicidal eller morderisk. Still åpne spørsmål og bruke reflekterende lytting for å forstå hvordan og hvorfor hun føler seg slik hun gjør. For eksempel kan du spørre: "Hva fikk deg til å gjøre denne samtalen ...?" og tillate henne å forklare.

Be den som ringer for å beskrive mestring metoder som har fungert tidligere. Personen i krise kan være overveldet og glemmer at hun har kompetanse til å hjelpe henne gjennom hennes problemer. Å snakke med henne om hennes mestring kan minne henne hun har evnen til å arbeide gjennom hennes problem. Du kan også foreslå mestring som har jobbet for andre innringere eller deg selv i det siste.

Utvikle en arbeidsplan med den som ringer for når du legger på telefonen. Du kan foreslå hun skrive ned hennes plan og dele den med familie eller venner. Planen bør ha umiddelbare og forebyggende strategier i det. Den umiddelbare plan vil få den som ringer ut av krisen og tilbake til normal funksjon. Det forebyggende plan vil bidra til å forhindre et problem oppstår igjen.

Lukk samtalen på en positiv tone og minne den som ringer av hennes sterke sider. Forsikrer den som ringer hun kan ringe tilbake for mer hjelp om nødvendig. Utvikle en oppfølgingsplan - enten hjemmebesøk eller telefonsamtale - for å være sikker på at intervensjonen var vellykket.

Hvordan starte en samtale med barn om Røyking

Hvordan starte en samtale med barn om Røyking


Ta deg tid til å snakke med barna om farene ved røyking. Starte samtalen kan være den vanskeligste delen, men det kan ha en verdig utfall. Røyking fører til mange helseproblemer, inkludert plager av hjertet, lungene, halsen og munnen. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, mer enn 400.000 mennesker dør av røykerelaterte sykdommer hvert år i USA. En stor andel av voksne røykere startet da de var unge. Begynn diskusjonen med barn så tidlig som fem år og fortsette å snakke med dem om det gjennom videregående skole.

Hvordan starte en samtale med barn om Røyking

Velg et passende tidspunkt når barnet ikke er opptatt av andre aktiviteter. Starte diskusjonen når du ser en annen person røyking, lukte sigarettrøyk eller se en røykfri tegn.

Spør hva barnet vet om røyking og hva han mener om det. Bruk denne muligheten til å fjerne eventuelle krav som røyking ser kult, det føles opprørsk eller det vil hjelpe dem ned i vekt.

•  Informer barnet av de skadelige effektene av å røyke sigaretter. Relatere bivirkninger til ting de forstår. For eksempel, hvis barnet er interessert i sport, diskutere hvordan røyke sigaretter gjør det vanskelig å puste, og ville svekke deres atletiske evner. Dersom barnet er mer interessert i et estetisk synspunkt, snakke om hvordan sigaretter forårsaker dårlig ånde, gule tenner, gråaktig hud tone og farget fingre og negler.

Del din syn på røyking. Forklar barnet hvorfor du gjør eller ikke røyke og informere dem om at du ikke vil ha dem til å røyke. Hvis du er en røyker, diskutere slutte med barnet ditt.

Minne og konsentrasjonsproblemer

Minne og konsentrasjonsvansker, skjønt to separate problemer, oftest stamme fra mange av de samme problemene. Lær hva du skal se etter og hvilke endringer du kan gjøre for å forbedre både hukommelse og konsentrasjon.

Vanlige faktorer

Dr. Ranjit Mani, en nevrolog og medisinsk korrektur for Food and Drug Administration Division of Nevrologi Products, sier: "Målet er å utelukke faktorer som er potensielt reversible." Noen generelle årsaker som påvirker hukommelse og konsentrasjon problemene omfatter økt stress eller angst, søvnløshet, eller andre søvnproblemer som snorking eller søvnapné. Depresjon, arvelighet, et fråtseri i alkohol og selv aldring kan være faktorer.

Mindre vanlige faktorer

Annen årsak er ikke så vanlig. Disse inkluderer foreskrevet eller over-the-counter medisiner, plutselige endringer i thyroid hormonnivået, allergi eller intoleranse for matvarer, eller mangler i visse vitaminer, som jern, tiamin (B 1) og B 12.

Forebygging

Måter å forbedre hjernens funksjon kan omfatte trening minst fire ganger i uken; sunn mat som inneholder vitaminer bra for minne; meditasjon eller andre avspenningsteknikker; og få en god natts søvn. Trene hjernen din ved å lese, gjøre oppgaver og samspill med andre.

Oppløsning

Hvis dine bekymringer om hukommelse og konsentrasjon tap fortsette, snakk med legen din. Skaff en grundig eksamen og blod opparbeidelsen for å utelukke alvorlig sykdom.

Problemer med konsentrasjon og korttidshukommelse

Problemer med konsentrasjon og korttidshukommelse


Selv om eldre voksne ofte opplever en svak nedgang i sine kognitive evner, friske voksne i alle aldre vanligvis beholde sterke kortsiktige hukommelse og konsentrasjon ferdigheter. Utvikle et underskudd i hukommelse eller konsentrasjon kan betegne en medisinsk eller psykologisk svekkelse. Spør legen din om råd hvis du opplever problemer med å konsentrere eller huske informasjon. En nevropsykologisk undersøkelse kan bidra til å finne opprinnelsen til disse vanskelighetene.

Symptomer

Korttidshukommelsen refererer til din evne til å lagre og hente informasjon fra flere minutter eller timer siden. Personer med korttidshukommelsesproblemer ofte husker barndommens hendelser og andre langsiktige minner, men ikke klarer å huske ny informasjon. Symptomer på korttidshukommelsessvikt inkluderer ikke å huske nye navn eller datoer, gjentatte samtaler eller opplever problemer med å følge instruksjoner. Konsentrasjonsproblemer kan manifestere seg som en manglende evne til å følge en samtale, delta på en grunnleggende oppgave eller lese en lang bok. Noen folk legger merke til sine egne kortsiktige hukommelse og konsentrasjonsproblemer, mens andre ikke klarer å gjenkjenne sine underskudd til en venn eller et familiemedlem peker dem ut.

Assessment

Lisensierte neuropsychologists vurdere folk med hukommelse og konsentrasjon problemer med å fastslå omfanget av sine underskudd. En nevropsykolog forvalter en rekke spesielle tester for å påvise underskudd i hukommelse, konsentrasjon, problemløsning, visuell-romlig behandling og andre kognitive evner. Tester for å vurdere kortsiktige minne tap inkluderer California Verbal Learning Test, Mini Mental Status Examination, Rey-Osterrieth Complex Figur Test og Weschler Memory Scale. Nevropsykologiske tester av konsentrasjonsevnen inkluderer sifrede årvåkenhet oppgaver, Continuous Performance Test og trail-making tester. Noen av disse testene blir administrert ved hjelp av en datamaskin, mens andre er papir og blyant-tester.

Mild Cognitive Impairment

Mild kognitiv svikt - eller MCI - er en diagnose gitt til noen eldre voksne med minnet eller konsentrasjonsproblemer. I motsetning til normal aldring, folk med MCI oppleve betydelige underskudd i korttidshukommelsen, oppmerksomhet og evne til å organisere komplisert informasjon. Noen mennesker med MCI hvert utvikle demens. Hvis du begynner å oppleve hukommelses- og konsentrasjonsproblemer som en eldre voksen, få vist for MCI slik at en lege kan overvåke din mentale status.

Medvirkende faktorer

Ikke alle mennesker med kortsiktig hukommelsestap eller konsentrasjonsproblemer utvikle demens eller andre kognitive lidelser. Mindre kognitive problemer kan resultere fra stress, angst, depresjon eller traumer. Milde underskudd i hukommelse og konsentrasjon kan lindres ved å delta i visse kognitive aktiviteter. En studie utført ved Mayo Clinic fant at å lese bøker, utføre håndverksaktiviteter og spille spill forbedrer kognitiv funksjon. Holde hjernen aktiv for å hindre ytterligere nedgang i korttidshukommelsen eller konsentrasjon.

SIGECAPS Screening for depresjon

SIGECAPS Screening for depresjon


SIGECAPS er en mnemonic enhet som psykisk helsearbeidere bruker ofte for enkelt å huske symptom indikatorer for depresjon. Som depresjon har mange symptomer, og fordi depresjon ser ikke det samme i hver klient, kan det være nyttig for helsepersonell å huske dette mnemonic.

S

Den første S i SIGECAPS står for søvnforstyrrelser. Søvnforstyrrelser ofte følger depresjon. En deprimert person kan ha problemer med å sovne eller forbli sovende. Dette kalles søvnløshet. I kontrast, kan en deprimert person begynner å sove mye mer enn de pleide. Dette er kjent som hypersomni.

Jeg

Jeg står for interessen redusert. Personer som lider av klinisk depresjon ofte har mindre interesse for nytelse. Dette kan bety at de ikke lenger liker å gå ut med venner, ønsker ikke å gjøre aktiviteter de pleide å nyte eller får mindre glede av bragd da de en gang ville.

G

G står for skyld og selvtillit skylden. Deprimerte mennesker ofte føler en stor mengde av skyld (vær denne være rasjonell eller irrasjonell skyldfølelse). De også kan skylde seg selv for en myriade av omstendigheter. For eksempel kan en deprimert person skylde seg selv hvis en venn ikke likte seg selv på en fest.

E

E står for energi tap og trøtthet. En deprimert person føler ofte at hver dag oppgaver tar en enorm mengde arbeid. Små bevegelser som gjør husarbeid eller holde en tidsplan kan bli vanskelig på grunn av mangel på energi.

C

C står for konsentrasjonsproblemer. Depresjon gjør det vanskelig for en person å konsentrere seg. Det kan være vanskelig å fokusere på samtaler, foredrag, lesing og lignende.

A

A står for forandring av matlysten. Når en person blir deprimert er det vanlig for hans appetitt for å endre. Mange som lider av depresjon ikke lenger har energi til å spise og kan gå ned i vekt. Andre kan takle gjennom å spise og finne seg selv å få en masse vekt.

P & S

P står for psykomotoriske endringer. Psykomotoriske endringene betyr at en persons bevegelser og tale kan endre seg. En deprimert person kan begynne å snakke saktere, beveger seg langsommere og kan generelt virke som de har blitt bremset ned. Dette kan skyldes mangel på konsentrasjon eller en opptatthet med sine tanker. I kontrast en person kan begynne å snakke raskt og bevege seg rundt når de normalt ville bli fortsatt. Foot tapping, og en overdrevet skremt respons er vanlig. Dette kan skyldes at depresjon og angst ofte går hånd i hånd.

S står for selvmordstanker, kanskje det viktigste å skjermen for når man vurderer en person for depresjon. Suicidalitet er en farlig symptom, og hvis noen er suicidal er det viktig å søke hjelp av en profesjonell.

Hvordan håndtere Cerebral Parese

Cerebral parese (CP) er en nevrologisk fødsel defekt som påvirker muskel koordinering. Forente Cerebral Parese rapporterer at om lag 800.000 mennesker i USA er rammet med denne lidelsen. Avhengig av området av hjernen påvirkes, blir symptomene på CP manifestert på forskjellige måter. Mens en person kan ha muskelkramper og tetthet, kan en annen har problemer med tale. Cerebral parese kan føre til lærevansker og mental retardasjon. Enten du prøver å takle din egen sykdom eller din kjære en, er det mange interessegrupper som kan hjelpe deg å bedre forstå denne kompliserte lidelsen.

Hvordan håndtere Cerebral Parese

Klimaendringer med Cerebral Parese

Ring 1-800-469-2445 for å se om familien din kvalifiserer for Benefits4Life. CerebralPalsy.org har et program som kan hjelpe deg med å få økonomiske fordeler, spesielt utstyr, terapi og mer. 4MyChild, en cerebral parese advocacy organisasjon, har ressurser for å forstå ditt barns diagnose, informasjon om behandling og flere forslag for å takle denne sykdommen.

Snakk med andre mennesker som har cerebral parese. Ved å koble med mennesker med lignende problemer, kan du minimere depresjon og angst. CPConnection.com har en søkbar database med støtte grupper i forskjellige byer og stater. De har oppføringer for grupper i Australia, Europa, Afrika og andre land. Du kan diskutere nye behandlinger, hvordan å takle symptomene, og selv delta i sosiale aktiviteter med mennesker som har de samme fysiske utfordringene.

Finn en online støttegruppe. Hvis du er mindre mobil eller har en tidsplan som gjør møtende gruppemøter for vanskelig, det er online fora der du legger inn et spørsmål eller melding og folk reagerer på innlegget ditt personlig. Diskusjonsforumet på DailyStrength.com har emner som spenner fra å få en handicap bil tillatelse på spørsmål om muskelkramper og hvordan å fungere på jobb.

Finn et CP-support chat room. På Susies Cerebral Parese hjemmesiden, kan du møte andre mennesker med CP, laste ned Internet chatteprogrammer og har instant-melding samtaler med andre pasienter i KF.

frivillige din tid. En av de beste måtene å takle en sykdom som cerebral parese er å hjelpe de mindre heldige enn deg. Ta måltider til bundet til hjemmet pasienter. Frivillig å lese historier til barn på sykehus. Du kan også veilede unge mennesker som bare lære å forstå sine egne skumle symptomer. Nettverk for Good er et nettsted som lar deg søke etter cerebral parese organisasjoner i noen stat som trenger frivillige og donasjoner.

Hint

  • Være en inspirasjon til andre ved å starte din egen blogg, Facebook eller Twitter-side, slik at folk kan følge din fremgang.
  • Depresjon kan lage din cerebral parese symptomene verre. Hvis du har vært deprimert i to uker eller mer, bør du vurdere å se en terapeut, eller i det minste diskutere humøret med legen din.

Minne og epilepsi

Minne og epilepsi


Minne er evnen til å holde på og hente informasjon og kunnskap. Epilepsi, ofte referert til som en anfall lidelse, er en tilstand av det sentrale nervesystemet. Misfires i hjernen forårsake epileptiske anfall. Dette unormal hjerneaktivitet forstyrrer mange fysiologiske aktiviteter, for eksempel minne. Det er flere grunner til at epilepsi lider har problemer med hukommelsen.

Epileptisk Amnesia

Epileptiske anfall, spesielt de som starter i tinninglappen, påvirker hippocampus, som er den delen av hjernen som bidrar til å regulere minne. Hvis beslagene ikke er behandlet, vil hippocampus stivne og krympe. Hvis dette skjer, at all informasjon som hjernen lagrer vil være uorganisert og vanskelig hente. Det finnes flere typer epileptiske hukommelsestap. En er anterograd amnesi, hvor personen ikke kan beholde ny informasjon. Det er også ictal amnesi, hvor personen kan holde en samtale og handle normalt, men har ingen erindring av å ha gjort det.

Hjernens struktur og Beslag

Epilepsipasienter som opplever anfall som starter i ett område av hjernen har ofte problemer med hukommelsen. De beslag påvirker den delen av hjernen ansvarlig for en bestemt funksjon, slik som hukommelse. Tinninglappen i hjernen er der minnet er lagret. Hvis et anfall gjentatte ganger oppstår i at lapp, så minnet er redusert eller berørt. Hvis det oppstår vevsskade på venstre side av hjernen, kan personen lider tap av verbal hukommelse. Hvis det oppstår vevsskade på høyre side, ville den personen har problemer med sin visuelle hukommelse.

Tap av bevissthet

Når noen mister bevisstheten, er normal hjerne aktivitet uteblir i en viss tid. Noen epileptikere mister bevisstheten under et anfall, som negativt påvirker tinninglappen. Når et epileptisk gjenvinner bevisstheten, de noen ganger opplever forvirring. Denne forvirringen hemmer også minne. Imidlertid er denne typen hukommelsestap vanligvis forbigående.

Hjernesvulst, skader og lesjoner

Epileptikere opplever ofte beslag fra en hjernesvulst eller lesjoner. Hvis hjernesvulst eller lesjon ligger i tinninglappen området, sjansene er gode for at minnet vil bli berørt. Noen som lider en traumatisk hodeskade kan oppleve anfall. Denne typen anfall fører også til hukommelsesproblemer, avhengig av hvor skaden er lokalisert.

Epilepsi medisiner og Minne

Anti-anfall medisiner, for eksempel Dilantin, har potensial til å påvirke hukommelsen. Medisiner tjene til å bremse hjernen ned, hindrer det fra bearbeiding av informasjon riktig. Hvis informasjonen ikke er behandlet på riktig måte, og pasienten kan ikke være i stand til å hente den.

Kortsiktige og langsiktige mål i språkforstyrrelser

Kortsiktige og langsiktige mål i språkforstyrrelser


En person med en språkforstyrrelse har vanskelig for å uttrykke sine tanker og følelser eller forstå andre. En felles språkforstyrrelse, afasi, er forårsaket av hjerneskade og påvirker en persons evne til å snakke, skrive og forstå andre. Demenslidelser som for eksempel Alzheimers sykdom påvirker også språk og kommunikasjon. Kortsiktige mål for språk lidelser omfatter logopedi og praksis. Langsiktige mål vanligvis bygge på tidligere suksesser og involvere deltakelse i dagligdagse aktiviteter og samtaler.

Eksempler

Kortsiktige mål for afasi er vanligvis fokusert på enkle språklige oppgaver som å lytte til og forstå korte, enkle setninger. Et langsiktig mål vil være å produsere enkle setninger. Kortsiktige mål for demenslidelser, som for eksempel Alzheimers sykdom, er vanligvis fokusert på å kompensere for mangel på minne eller kognisjon. Et eksempel kan være en dagbok der en person kunne notere ned ord han ofte glemmer. Langsiktige mål, er imidlertid vanskelig å sette fordi de fleste typer demens er preget av en gradvis tap av hukommelse og kognitive funksjoner som kommunikasjon og følgende retninger.

Fordeler

Kortsiktige og langsiktige mål i språkforstyrrelse behandling gi pasienten og / eller hans medhjelper en idé om hva som kan forventes av behandlingen. WebMD viser noen mål av tale terapi: å være i stand til å kommunisere både verbalt og nonverbalt og forstå verbal og ikke-verbal kommunikasjon.

Betydning

Sette mål er en betydelig måte å jobbe mot bedring i språkforstyrrelser. Vanligvis oppnå enda et kortsiktig mål er betydelig, og langsiktige mål kan bygges på vellykkede kortsiktige mål. For eksempel kan et kortsiktig mål innebære å kunne nevne visse objekter. Det langsiktige målet vil være å beskrive hvert objekt i detalj.

Funksjon

Kortsiktige og langsiktige mål i språkforstyrrelser kan fungere som markører for fremgang og forbedring. Oppnå kortsiktige mål kan gi en person tillit til å fortsette videre mot langsiktige mål. Hvis en person er i stand til å holde en enkel samtale med en betrodd venn, kan han føle en følelse av seier som vil hjelpe ham med det langsiktige målet om å holde en kompleks samtale.

Typer

De typer av kortsiktige og langsiktige mål avhenge sterkt på språkforstyrrelse. For eksempel, gjøre noen språkforstyrrelser snakke i fullstendige og grammatisk korrekte setninger vanskelig. En kortsiktig mål for denne type lidelse kan være å skrive ut korrekte setninger. Et langsiktig mål kan være å bruke hele setninger i en samtale.

Virkningene av støyen på Konsentrasjon

Virkningene av støyen på Konsentrasjon


Støynivåer er målt i desibel. En normal samtale har et støynivå på 60 desibel, har en motorsykkel et nivå på 100 og en jetmotor på nært hold har et nivå på 155. Vedvarende eksponering for 100 desibel kan føre til hørselstap, mens selv minimal eksponering mot 140 desibel kan forårsake permanent skade på trommehinnen. Mens støy ved lavere desibel ikke vil føre til hørselsskade, kan det ha andre negative effekter, en å være manglende evne til å konsentrere seg.

Følsomhet for støy varierer mellom enkeltpersoner

Støynivået forstyrre aktivitetene til enkeltpersoner i varierende grad, spesielt aktiviteter som krever konsentrasjon. Noen mennesker er mer følsomme for støy enn andre, og studier som måler støy følsomhet baserer alltid sine resultater på data samlet inn fra grupper av mennesker.

Intellektuelle oppgaver mer påvirket av støy

En 1991 studie utført av Anders Kjellberg og Bjørn Skoldstrom, eksperter på virkningene av støy, viste at folk er mer følsomme for støy når du utfører en intellektuell oppgave. Deltakerne i denne studien rapporterte å være mer følsomme for støy mens du gjør en korrekturlesing oppgave enn de var når man avslutter en manuell oppgave eller reaksjonstid oppgave. I tillegg var deltakerne mer irritert når støynivået var på 69 desibel enn på 46 desibel.

Barn i skolemiljøer

Flere forskningsstudier har vist at barns læring er påvirket av støynivået i sine klasserom, og mange lærere mener en må legges vekt på å kontrollere nivået av støy i skolemiljøer. En 1975 landemerke studie utført i en New York City skolen av Dr. Arline Bronzaft og Dr. Dennis McCarthy viste at lese nivåer av studenter på støyende side av en skole sto bak lese nivåer av studentene på den roligere siden av skolen . (Se Ref. 3) Andre studier har vist tilsvarende resultater.

Noise Pollution

Studier har vist at støynivåer over 50-55 desibel hjemme eller på jobb kan bli en alvorlig irritasjon og er usikre. Mangel på konsentrasjon og en manglende evne til å lære effektivt er bare noen få av de negative virkningene som støy over de trygge desibel kan forårsake. Andre bivirkninger kan være stress, høyt blodtrykk, søvnmangel og tap av produktivitet. Informasjon om effekten av usunn støynivået har blitt mer allment tilgjengelig, siden mange forskere har begynt å avsløre farene ved støy.

Hvordan Stay Awake Etter en middag på kvelden

Hvordan Stay Awake Etter en middag på kvelden


Årsakene til kveld døsighet varierer mellom mennesker, fra helsemessige problemer til enkle søvnmangel. Uansett årsak, kan du ha problemer med tretthet etter å ha spist middag i sen ettermiddag eller tidlig kveld. Fordi du sovner for tidlig kan forstyrre din overnatting søvn tidsplan, er det sannsynligvis en god idé å holde seg våken etter en middag. Utnytte ulike teknikker for å våkne deg opp etter å ha spist.

Hvordan Stay Awake Etter en middag på kvelden

Eksperimenter med å spise ulike matvarer for å se om du føler deg mindre døsig. For eksempel, øker protein og fettinntak og redusere karbohydrat forbruk kan gi deg mer energi. Vær oppmerksom på hvordan du føler deg etter å endre menyen for kveldsmåltid, og hvis du føler deg mindre trøtt etter å ha spist ulike matvarer, prøv å gjenta disse matvalg regelmessig for kveldsmåltid.

Hold deg mentalt etter å ha spist. Holde tankene opptatt med en aktivitet som krever tenkning. Arbeidet med ord gåter, lese en bok, skrive et brev, ha en samtale, gjøre lekser eller arbeid på en hobby som sying eller scrapbooking.

Ta en spasertur eller utføre en annen type mild trening. Å øke pulsen og blodstrøm etter spising kan hjelpe på fordøyelsen, og det kan holde deg fra å bli døsig.

Utfør husarbeid etter å ha spist. Hold deg på føttene gjøre vaskeri, oppvask, retting huset, støvtørking eller støvsuging. Fortsett å bevege seg rundt for å bekjempe søvnighet.

Ta en oppkvikkende dusj for å vekke deg opp. Bruk en kroppsvask med en oppkvikkende duft og gni energigivende lotion inn i huden din når du er ferdig i dusjen.

Unngå passive aktiviteter som vil sette deg til å sove. For eksempel vil sitte i et varmt rom med dempet lys og rolige lyder lede deg til å føle deg trøtt, eller sitter i en behagelig stol, passivt ser på TV eller hører på musikk kan gjøre deg døsig.

Tegn og symptomer på kort sikt minne tap

Tegn og symptomer på kort sikt minne tap


Vanskeligheten i å diagnostisere korttids hukommelsestap stammer fra den rekke symptomer som kan karakterisere, men kan også være en indikasjon på en rekke andre hjernelidelser. I tillegg, tap av minne er en naturlig del av aldringsprosessen. Imidlertid, hukommelsestap, i motsetning til bare å bli eldre, er en lidelse hvor en person har en hurtig eller plutselig tap av hukommelse som et resultat av en nevrologisk forstyrrelse, sykdom eller tilstand.

Trauma, sykdom eller lidelse

Psykiske traumer, hjernesykdom, Alzheimers, rusmisbruk, angst og depresjon er alle årsaker til kort sikt minne tap. En plutselig forverring i kort sikt minne tap betyr vanligvis at en person har utviklet en sykdom. For eksempel kan de som plutselig behov for å stille det samme spørsmålet flere ganger i en samtale være lider av Alzheimers, så kort sikt minne tap er en av de viktigste symptomene. Mange ganger er et trauma, sykdom eller forstyrrelse fulgt av en plutselig forandring emosjonell også.

Trouble innlæring av nytt materiale

Den mest fremtredende av kortsiktige minnet tap er manglende evne til å lære nytt materiale. Fordi hjernen lagrer ny informasjon enten på kort sikt eller lang sikt minne, er informasjon som er lagret på kort sikt minne svekket med kort sikt minne tap. Som et resultat, kan en person ha kort sikt minne tap som en langsiktig problem eller som et kortsiktig problem. Kort sikt minne tap er en plutselig og dramatisk tap på evne. For eksempel kan en person plutselig glemme hvordan han kom til det stedet som han for tiden befinner seg i.

Typene tap

Diagnostisering kort sikt minne tap innebærer å skille mellom tre typer hukommelsestap: kort sikt erindring tap, langsiktig (nyere) tap og lang sikt (ekstern) tap. Et eksempel på kort sikt erindring ville være å se et telefonnummer og deretter slå nummeret umiddelbart etter å ha lest den. Dette innebærer en rask memorization i noen minutter. Lang sikt (nyeste) minne omfatter ting som hva du spiste til frokost eller hvem du snakket med på telefonen i går. Lang sikt (ekstern) refererer til avstanden fortiden, for eksempel hvem du gift, hvor du bodde eller hva jobber du tidligere har hatt. Kort sikt minne tap omfatter både langsiktige (nyere) tap og kort sikt erindring tap. Lang sikt (ekstern) tap er symptomatisk for langsiktig hukommelsestap.

Andre tegn

Andre tegn på kort sikt minne tap inkluderer disse: gjenta de samme historiene i samme samtale, glemme hvordan du gjør ting som du har gjort mange ganger før, problemer med å gjøre valg og problemer håndtering av penger. Dette er symptomer som ikke er en normal del av aldringsprosessen, og representerer en forverring av korttidsminne hjernens funksjon. Et legebesøk kan gi mer informasjon og visning for å avgjøre om de fysiske delene av hjernen er faktisk rivende kort sikt minne tap.

Hvordan Vurdere CNS

Hvordan Vurdere CNS


Den sentralnervesystemet (CNS) er den viktigste systemet i det menneskelige legeme. Den inneholder bare hjernen og ryggmargen. CNS skade kan oppstå fra en rekke forhold, inkludert, men ikke begrenset til, fysiske traumer, infeksjon, toxin inntak, hjerneslag, aneurisme, fødselsskade, medfødt sykdom og en autoimmun lidelse. Medisinske tilbydere vurdere CNS på flere måter. I nødssituasjoner, bruker de Glasgow Coma Scale. I andre situasjoner, bruker de en nevrologisk undersøkelse for å vurdere både CNS og perifere nervesystemet (PNS).

Hvordan Vurdere CNS

•  Påfør Glasgow Coma Scale for å vurdere en persons CNS i nødsituasjoner. Det er en objektiv skala som kvantifiserer CNS funksjoner av øye, verbal og motorisk respons. En score på 15 tyder på normal funksjon av spontan øynene åpne, flytende verbal samtale og bevegelse på kommando. Ett punkt er fjernet for hver grad av tap av funksjon. En minimal score på 3 indikerer ingen øynene åpne, ingen verbale lyder og ingen bevegelser.

Undersøk pasientens mentale status. Den beste metoden er en kombinasjon av observasjon og rettet spørsmål for å måle den enkeltes generelle utseende, atferd, tale, tenkte innhold og stemning. Forstyrrelser i sentralnervesystemet at eksamen kan foreslå inkluderer Alzheimers sykdom, slag og demens.

Test enkeltes hjernenerver. Tolv hjernenerver, CN jeg gjennom XII, oppstår fra CNS og utføre viktige og komplekse funksjoner. CN jeg er involvert med luktesans og er ofte utelatt fra testing. Test CN II, som er involvert med visjon, ved at pasienten lese øye diagrammer eller telle fingrene, eller bruke en penn lys for å se etter elev innsnevring i pasienten. CN III, IV og VI er involvert med øyebevegelser; teste dem ved å spørre pasienten til å følge dine bevegelige fingre. CN V er involvert med ansiktet følelse, og du kan teste det ved å berøre ulike deler av den enkeltes ansikt. Undersøke CN VII, som er involvert i ansiktsbevegelser, ved å be pasienten om å vise tennene eller heve øyenbrynene. CN VIII er involvert i å høre. CN IX og X er involvert i å snakke og svelge. Test CN XI ved å spørre pasienten til å trekke på skuldrene. Undersøk CN XII, som styrer tungen, ved at pasienten beveger tungen fra side til side utenfor munnen.

Mål personens styrke. Styrke måles på en skala fra 0 til 5 for hver store muskelbevegelser. En score på 5 indikerer full styrke, 4 indikerer bevegelse mot motstand, men mindre enn normal styrke, 3 indikerer bevegelse mot tyngdekraften, men ikke motstand, indikerer to bevegelse på en felles, men ikke mot tyngdekraften, 1 indikerer synlig muskelbevegelser, men ingen bevegelse på en felles og 0 indikerer ingen muskelbevegelser. Store muskelbevegelser inkluderer albue fleksjon og ekstensjon, håndledd fleksjon og ekstensjon, kne fleksjon og ekstensjon, og ankel fleksjon og ekstensjon.

undersøke pasientens følelse av smerte, temperatur, trykk, posisjon og vibrasjon. Du kan teste hver av disse følelsene for seg, og den vanligste måten å vurdere CNS sensorisk funksjon er med touch. Følelse i hver del av legemet understøttes av en nerve gruppen kalles en dermatom. For eksempel dermatom som støtter pekefingeren er forskjellig fra dermatom som støtter den langfingeren. Sensation er testet best på ekstremiteter, i fingre og ben.

Test den enkeltes dype senereflekser med en refleks hammer. Reflekser er en viktig måte å skille mellom forstyrrelser i sentralnervesystemet og PNS lidelser. Dype senereflekser er økt eller sterkere i forstyrrelser i sentralnervesystemet, og de er redusert eller svakere i PNS lidelser. Vanlige dype senereflekser som er testet inkluderer kneet, ankelen, biceps og triceps.

•  Undersøk pasientens koordinering og gangart å vurdere en spesiell del av CNS kalles lillehjernen. Test koordinering i et individs øvre ekstremiteter ved å ha henne raskt trykke nesen hennes og en annen persons finger med pekefingeren på hver hånd. Undersøke koordinering i hennes underekstremiteter ved å spørre henne om å stå rett med øynene lukket. For å teste hennes ganglag, se henne gå over et rom.

Hvordan til å løfte din hørsel

Hvordan til å løfte din hørsel


Det er 36 millioner voksne i USA som lider av noen grad av hørselstap på publiseringstidspunktet, ifølge National Institute on døvhet og andre kommunikasjons Disorders. Trene din følelse av hørsel kan hjelpe deg å unngå hørselsproblemer. Ved å virkelig fokusere på hva du hører, kan du trene hørselen din og forbedre den. En økt følelse av hørsel kan du motta mer informasjon.

Hvordan til å løfte din hørsel

•  Rengjør ørene. Hvis du ikke har renset ørene på en stund, kan encrusted ørevoks buildup påvirke hørselen din. Plasser tre dråper mineralolje eller babyolje i hvert øre for å hjelpe myke og eliminere ørevoks. Bruk en fuktig klut til å rengjøre skallet av øret. Unngå å bruke en bomullspinne for å rengjøre inni ørene fordi dette kan skyve voks dypere inn i øret ditt. Tillat øret for å utvise voks naturlig.

Oppgave hørselen. Lytt til musikk eller instrumenter som spiller på et volum hvor du fortsatt kan ha en normal samtale med noen. Lytte og fokusere på musikken hjelper skjerpe din følelse av hørsel.

Sitt i et stille rom, i bakgården eller i parken og forlenge høre radius å forbedre hørselen. Lukk øynene og identifisere de forskjellige lydene rundt deg innenfor en 3-fots radius. Dette kan være alt fra lyden av en nærliggende bekk, til lyden av klokken på veggen. Forlenge høre radius til 10 fot og prøve å identifisere lydene du hører. Dette kan være lyden av trafikk, mekaniske lyder eller barn som leker. Forlenge høre radius enda mer å oppdage flere lyder.

Hint

  • Unngå eksponering for høy lyd eller høy musikk fordi dette kan skade hørselen din.
  • Bære et høreapparat dersom du lider av hørselstap. Et høreapparat forsterker lyden slik at du kan bruke din resterende hørselen til å lytte til dem.

Teknikker som hjelper mennesker som stammer

Teknikker som hjelper mennesker som stammer


Måten du snakker påvirker hvordan andre tenker om deg. Hvis du stammer, kan du ha problemer uttrykk hvordan du føler deg, og din selvfølelse kan lide. Ta kontroll over din stamming og lære strategier, teknikker og metoder for å forbedre din tale og redusere eller eliminere din talevansker.

Flyt Shaping Therapy

Med hjelp av en logoped kan du lære hvordan å bremse ned din tale og bli mer flytende. Under behandling, sier du korte setninger eller setninger i en veldig treg måte og strekk vokaler og konsonanter. Over tid, den hastigheten som du snakker øker. Du lærer også å kontrollere og overvåke pusten din; hvordan du skal puste mens du snakker; og hvordan du kan formulere ved hjelp av lepper, tunge og kjeve.

Stamming Therapy Devices

Hvis du stammer og taler i samklang med noen andre, går din stamming bort og talen blir flytende. Ulike elektroniske tale enheter utnytte denne praksisen. Du bærer den elektroniske enheten i øret, som ligner på et høreapparat. Når du snakker, endrer enheten din stemme og spiller den tilbake til deg. Du lytter til din egen stemme med en liten forsinkelse i det eller i en annen tonehøyde. Du føler deg som om du snakker i kor, noe som gjør talen din mer flytende.

Teknikker på Home

Foreldre til et barn som stammer kan innlemme ulike teknikker som vil gjøre deres stamming barnet føler seg vel med sin måte å snakke. I stedet for å bli sint på barnet ditt for stamming, gi ham tid til å fullføre sine ord og setninger, fordi noen ekstra stress bare gjør stamming verre. La barnet vet at det er greit å stamme og at han kan fortsatt ha en normal samtale. Skape en avslappet hjemmemiljø og unngå å presse barnet til å snakke. Snakk langsomt når du snakker til barnet ditt, og sette den rette eksempel.

Tale Modification Therapy

Modifisering av stamming er en teknikk som ikke bli kvitt din stamming, men justerer den måten som du stammer, som krever mindre innsats. Etter å identifisere følelser og atferd knyttet til stamming, inkorporerer terapeuten desensibiliseringskurer teknikker. Stutterer seirer hans angst og frykt for å snakke ved å konfrontere vanskelige ord. Han stammer med vilje og lærer å ta en pause og gjenta ord. Til slutt, frykt og angst avta og stutterer tale blir mer flytende og stamming oppstår bare av og til.

Årsaker og behandling for Krampelignende Kalver

Årsaker og behandling for Krampelignende Kalver


Kramper kalver er en smertefull tilstand som plager mange idrettsutøvere, selv om det påvirker noen ganger ikke-atletisk enkeltpersoner så vel. Årsakene og behandlinger for kramper kalver er vanligvis relatert. Når du kan finne de mest sannsynlige årsaken til dine egne kalv kramper, er det enklest å finne den beste behandling for din situasjon.

Mangel på kalium

For lite kalium i musklene ofte fører til muskelkramper. Hindre kramper ved å spise rikelig med bananer, poteter og andre kalium-rik mat, spesielt før du trener eller delta i andre fysiske aktiviteter.

Dehydrering og mangel av elektrolytter

Muskler krampe langt lettere når kroppen er dehydrert eller mangler i elektrolytter. Heldigvis kan begge disse problemene løses på samme måte: ved å drikke elektrofylte sportsdrikker som Powerade, Gatorade eller Muscle Milk. Drikker minst åtte glass vann per dag vil også bidra til å forhindre kramper og forbedre den generelle helsen.

Stretching

Kalver krampe langt lettere når du deltar i fysisk aktivitet uten å strekke første til å varme opp musklene dine. Strekk kalver før treningen ved lener seg forover eller løfte benet bak ryggen med hendene. Stretching kalvene ut kan også lindre kramper. Den beste måten å avlaste leggkramper ved å strekke er å rette benet ut foran deg og dra opp på toppen av foten.

Umiddelbar behandling

Samtidig øke visse næringsstoffer og strekke før fysisk aktivitet kan behandle kramper og også bidra til å forhindre dem, noen ganger kramper samtale for umiddelbar beroligende. Varmer området med en varmepute eller i en balje med varmt vann vil gi rask lindring. Rubbing kalven med hendene vil også slappe av muskel og stoppe krampe.

LEGEHJELP

Hvis du har hyppige kramper som ikke hjalp til med andre metoder, kan legen forskrive et muskelavslappende middel til å slappe av musklene og forebygge kramper.

Fem Deler av kritisk lytting Skills

Fem Deler av kritisk lytting Skills


Lære å være en god lytter vil hjelpe deg i personlige og forretningsmessige relasjoner. For å forbedre dine lytteferdigheter, må du fokusere på den andre personen. Hvis du husker en tid da noen ikke egentlig legger merke til deg, vet du det ubehagelig følelse det kan være. Kvitter hva andre sier ved å opprettholde øyekontakt og bare nikket. Du vil høyttaleren å vite at du er interessert. Fem delene av kritiske lytteferdigheter vil hjelpe deg virkelig høre den andre personen.

Fokusere og ta hensyn

Fokus på høyttaleren og ta hensyn til ham. Match din nonverbal kroppsspråk med dine ord, så han vet at du lytter. Se på ham mens han snakker, og ikke la distraksjoner komme i veien. I en gruppe, ikke snakk til andre hvis en hovedtaler har gulvet. Ikke prøv å finne noe å motvirke talerens tanker.

Lytt Aktivt

Kommunisere gjennom kroppsspråk at du fokuserer på høyttaleren. Du vil ikke bare forstå betydningen av samtalen, men du vil koble følelsesmessig gjennom et smil og interesserte uttrykk. Forbli engasjert ved å nikke fra tid til annen, holde en åpen holdning og oppmuntre den som snakker med små verbale affirmasjoner.

Tilbudet Tilbakemelding

Gi innspill inn i samtalen, slik at du bedre kan forstå hva taleren sier. Dette vil trolig bety at du trenger å omskrive hva talerens egne ord. Si noe sånt som følgende, "jeg hører du sier ....." eller "Mener du ....." Spør ytterligere spørsmål eller be om ekstra informasjon om nødvendig for avklaring.

Vent med å avsi dom

Du har filtre, tro og livshistorie som kan forvrenge din oppfatning av en samtale. Dette kan føre til at du bedømme hva du hører før du vet hele historien. Vent med å snakke før høyttaleren er ferdig. Ikke avbryt. Det frustrerer både du og høyttaleren. Tillat høyttaleren for å oppgi sine tanker slik at du kan gripe sin fulle betydning. Vær oppmerksom på noen av dine egne fordommer mot motivet, eller mot høyttaleren.

Reagere deretter

Ha respekt i samtalen. Staten dine meninger klart, men pent. Du trenger ikke å være ytterst ubehagelig. Som du deltar i aktiv lytting, viser du forståelse og hedre den andre personen. Din intensjon er å samle informasjon og se hans perspektiv. Du vil ikke ha nytte av å sette noen ned.

Hvordan til å behandle multippel sklerose Hørselstap

Hvordan til å behandle multippel sklerose Hørselstap


Hørselstap grunnet multippel sklerose (MS) er uvanlig. Bare 6 prosent av pasienter med MS har blitt diagnostisert med hørselstap på grunn av sykdommen. De fleste tilfellene skyldes progresjon av sykdommen og kan ikke rettes opp, men det finnes tilfeller som kan være relatert til sykdom som kan behandles.

Hvordan til å behandle multippel sklerose Hørselstap

Snakk med legen din for å finne ut om hørselstap kom raskt eller var en langsommere prosess. Noen ganger bluss ups på multippel sklerose symptomer oppstår og kan muligens gå bort igjen.

Vurder å bruke høreapparatene dersom tapet er forstyrrer din hverdag. Legen din vil trolig sende deg til en høring spesialist for en eksamen og passende for en høring aide.

La legen vite om du har følt deg deprimert eller engstelig. Hørselstap kan føre til disse forhold på grunn av forlegenhet følte da i sosiale situasjoner.

Innkjøpstekst telefoner og TV med teksting til som ytterligere hjelp med hørselstap.

Finn ut om det er noen medisiner som kan hjelpe hørselstapet. Personer med multippel sklerose kan lide en langsom tap av hørsel som ikke er reversibel. Husk hørselstapet kan være fullstendig irrelevant for sykdommen.

Informer dine venner og familie av hørselsproblem. Fortell dem at du kan høre dem bedre hvis de står innenfor 3 meter og vender deg direkte når du snakker. Over tid, lære å lese på leppene.

Lær tegnspråk. Hvis legen din forteller deg det er ingen sjanse for hørselen kommer tilbake, bør du vurdere å ta en tegnspråk klasse. Dette er bare nyttig hvis din familie og venner vil lære sammen med dere.

Hint

  • Slå av TV eller radio når du prøver å ha en samtale. Jo mindre bakgrunnsstøy, jo bedre.
  • Unngå steder med mye bakgrunnsstøy kan hjelpe deg å høre en person bedre.
  • Hvis du blir frustrert over folk roper på deg, la dem vite det er ikke hjelpe.
  • Ikke avtale med hørselstap på egen hånd. Fortell legen din og få hjelp av venner og familie.

Propranolol for Behandling av migrene

Propranolol for Behandling av migrene


Når legene begynte forskrivning betablokkere for sine pasienter med både høyt blodtrykk og migrene, mange av deres pasienter bemerket at hyppigheten og intensiteten av migrene minsket. Propranolol er en generisk betablokker ofte brukt off-label for behandling av migrene, om eller ikke pasienten har høyt blodtrykk.

Funksjon

Ifølge "Pharmacologic Forvaltning av akutte anfall av migrene og forebygging av migrene hodepine" (Snow, et al, Annals of Internal Medicine, 2002), er det ukjent nøyaktig hvordan propranolol eller andre betablokkere hjelper folk med migrene. Det er også ukjent nøyaktig hva som forårsaker migrene.

Dosering

Den anbefalte dosering for å forebygge migrene er mellom 80 og 240 milligram per dag. En pasient må arbeide opp gradvis til denne dosen, som propranolol kan ha sterke bivirkninger. Ofte vil leger prescibe å ta en 10 til 30 milligram tablett om dagen i en uke, og deretter gradvis øke dosen uke etter uke til ønsket dosering.

Bivirkninger

Ifølge propranolol produsenter, kan det gi en rekke bivirkninger, inkludert overdreven flatulens, kramper, diaré, tretthet, nedsatt sexlyst og mild kvalme. Alvorlige bivirkninger som trenger en rask samtale til legen inkluderer manglende evne til å konsentrere seg, forvirring, sår hals, feber, hovne føtter eller ankler, alltid kuldefølelse i hender og føtter, svimmelhet, uregelmessige hjerteslag og pusteproblemer.

Time Frame

Det verste av bivirkningene skal være borte i to til fire uker. Det kan ta så lenge som tre måneder for å begynne å få nytte av betablokk. Hvis bivirkningene er for forstyrrende før dette tidspunktet, og deretter medisinen kan reduseres, byttet til et annet betablokkere eller svitsjet til en annen form for forebyggende, slik som et antidepressivt middel, eller en kalsiumkanalblokker.

Misforståelse

Propranolol må tas hver dag for å forebygge migrene. Det vil ikke bidra til å lindre migrene som allerede har startet, fordi det ikke har noen smerter drapet egenskaper. For migrene smerte, over disk NSAIDs er ofte effektive hvis de tas så snart pasienten innser en migrene har startet. Reseptbelagte smertestillende som triptaner også kan være effektive.