Digidexo.com

svette bivirkning fra ldn.

Hva er Long-Term bivirkning Fra Chemo behandlinger?

I 2008 leger diagnostisert over 1,3 millioner nye tilfeller av kreft i USA, ifølge American Cancer Society. For enkelte typer kreft, er kjemoterapi vellykket på å ødelegge kreftceller, men behandlingen ikke utgjør en risiko for noen langsiktige bivirkninger.

Betydning

Kjemoterapi innebærer å injisere medisinen inn i kroppen din som er rettet mot og ødelegger kreftceller, men denne medisinen kan også påvirke andre celler i kroppen.

Time Frame

Mange bivirkninger av cellegift forsvinner etter behandling, mens noen vedvare i inntil ett år etter eller selv for livet. Andre bivirkninger utvikler ikke før mange år etter behandling.

Typer av langsiktige bivirkninger

Du vil sannsynligvis føle seg mer sliten eller å bli utslitt raskere for en stund etter kjemoterapi endene, ifølge Cancer Research UK. I tillegg er det normalt at behandling for å undertrykke immunsystemet, noe som gjør deg utsatt for bakterier, virus og soppinfeksjoner i noen få måneder til ett år etter behandling.

Risiko

Noen pasienter utvikler hjerte og nerveskader og nyreproblemer på grunn av kjemoterapi. Infertilitet er et annet uheldig komplikasjon som tidvis oppstår med kjemoterapi.

Second Kreft

Noen kjemoterapi narkotika forsiktig øke risikoen for å utvikle kreft senere i livet, ifølge Mayo Clinic. Den vanligste typen av kreft forårsaket av kjemoterapi er lymfom og leukemi.

Finnes det en pille for overdreven svette?

Dreven svetting i hender, føtter, ansikt eller underarmer er medisinsk betegnet hyperhidrose og rammer ca tre prosent av befolkningen. Medisinsk, er tilstanden ufarlig; men, for dem som er rammet med hyperhidrose tilstanden forårsaker ekstremt ubehag og sosial forlegenhet. Tilstanden kan behandles med oral medisiner, Botox-injeksjoner eller kirurgiske prosedyrer.

Typer

Primær hyperhidrose er karakterisert ved overdreven svette som ikke er relatert til en annen medisinsk tilstand og ikke er en bivirkning av medisiner. Det oppstår vanligvis begynner i barndommen eller ungdomsårene og påvirker en bestemt del av kroppen. Svette er ikke opplevd under søvn.
I sekundær hyperhidrosis oppstår overdreven svetting som resultat av en underliggende medisinsk tilstand eller som en bivirkning fra medisiner. Svette ofte forekommer i perioder med søvn, samt våkne timer.

Forebygging / løsning

Behandlingsalternativene spenner fra lokal applikasjon av pulver eller antiperspiranter til kirurgiske tiltak for å begrense overdreven svetting. Topiske applikasjoner er den første behandling, og kan være effektive for mange individer.
Iontoforese har vist seg å være effektiv for et bredt spekter av mennesker. Den bruker vann for å gjennomføre en mild elektrisk strøm på huden til det berørte området, generelt svett flatene eller føtter. Pasienten, under tilsyn av en lege, soaks føttene eller hendene i løsningen i 20 til 40 minutter på en vanlig tidsplan for alternerende dager for opp til 10 dager, eller inntil svetting har sunket til et akseptabelt nivå. Vedlikehold krever gjentatte behandlinger fra en gang i uken til en gang i måneden

Effekter

Botox-injeksjoner har vært effektiv i å redusere overdreven svetting med 50 prosent i 81 prosent av pasientene. Små mengder av Botox er injisert inn i det lokale området av overdreven svetting. Effektene er midlertidig og kan kreve gjentatte injeksjoner i intervaller på 6 til 17 måneder.
Når andre behandlinger har vært mislykket, kan lokale kirurgiske prosedyrer utføres for å skrape eller fjerne det svettekjertlene. Resultatene variere, men ofte er vellykket.

Betraktninger

Som en siste utvei, noen pasienter velger Endoskopisk Thoracic sympatektomi, eller ETS. Denne fremgangsmåten involverer invasiv kirurgi hvor en liten kameraet settes inn under armen, og som brukes til å vise brysthulen. Nerve ansvarlig for regulering av svetting klemmes eller kutte for å avskjære signalet for overdreven svetting. Prosedyren krever deflasjon på en lunge for å få tilgang til nerve. Det er reinflatert og prosedyren blir gjentatt på den motsatte side.

Advarsel

ETS medfører en reduksjon i svette i hendene, føttene, under armene og i ansiktet, men en stor bivirkning er kompenserende svette på ryggen, lårene eller magen i 80 prosent til 90 prosent av pasientene. Kompenserende svette er ofte mer plagsomt enn de opprinnelige klager, med 50 prosent av de pasientene som opplever kompensatorisk svetting som krever skifte klær i løpet av dagen på grunn av overflødig svette.

Hvordan Stopp svette hender

Overdrevet svette hender er mer enn bare en problemfri, og kan være en indikasjon på en underliggende medisinsk tilstand. Mens angst pleide å bli tolket som en hovedårsak for svette håndflater, er det bare én slik grunn blant mange. Nesten tre prosent av amerikanerne lider av overdreven svetting, kalt hyperhidrosis. Noen behandlingstilbud omfatter ekstra styrke antiperspiranter, muntlig medisiner, elektrisk terapi og kirurgi. Dessverre er det ingen billige løsninger for svette håndflater; hvis forårsaket av angst, kan avspenningsteknikker hjelpe, men hvis det er et symptom på hyperhidrose, trenger du en lege for å overvåke behandlingen.

Hvordan Stopp svette hender

•  Finn ut om din svette håndflater er knyttet til angst. Hvis de er, så arbeider med en terapeut for å avlaste en angstresponsen kan minimere svette hender. Hvis terapi alene er ikke nok til å redusere angst, så bør du snakke med legen din om muntlige medisiner.

Påfør antiperspiranter til hendene hvis svette er fra hyperhidrosis. Drysol er en spesielt formulert resept-styrke antiperspiranter. For å bruke det, gni det på hendene og la det lufttørke. Det kan bare brukes et par ganger i uken, ellers hendene kan bli over-tørr.

Spør legen din om alternative behandlinger. Botulinumtoksin (Botox) har vist seg å dramatisk redusere svetting, som har en rekke andre medikamenter, inkludert oksybutynin, glykopyrrolat, Propantheline bromid og benzatropine. Hver av disse har forskjellige alvorlige bivirkninger, så det er viktig å diskutere dem med legen din. Hver person er forskjellig, så du kan finne at en medisin som fungerer for deg, mens en annen ikke.

Finn ut om hvorvidt lokale dermatologi klinikker tilbyr iontophoresis, som bruker elektrisk stimulering for å redusere svetting. Mange rapporterer suksess med det, men det er ineffektiv for andre. En vanlig bivirkning er et svakt grep. Igjen, snakk med legen din om dine muligheter.

Be om informasjon om kirurgi. Den kirurgiske prosedyren for hyperhidrosis kalles endoskopisk thorax sympatektomi. Det fungerer ved å kutte av svettekjertlene i hendene fra det sympatiske nervesystemet. Den har en høy suksessrate, men kan føre til svette skifte til andre områder. På toppen av det, kan de nervene som forteller hendene til å svette regenerere, noe som resulterer i svetting. De fleste leger vil ikke la deg gjøre denne prosedyren med mindre du har prøvd andre metoder for å redusere svetting, på grunn av sin permanency. Før du går gjennom med det, sørg for at du vet alt om risiko og fordeler.

Hint

 • Når du først begynner å bruke ekstra styrke antiperspiranter, kan det hende du trenger å bruke dem daglig inntil de er effektive, og deretter gjenta en eller to ganger i uken.
 • Mange av disse fremgangsmåter har alvorlige bivirkninger. Sørg for at du bruker medisiner med tilsyn av lege.

Årsaker til svette

Fysisk anstrengelse

En av de viktigste årsakene til svette er fysisk anstrengelse som hever kroppstemperaturen. De ekkrine kjertler (de små kjertler like under overflaten av huden din) er utløst av det autonome nervesystemet å kjøle kroppen din gjennom utskillelsen av væske. Ofte referert til som svette, ikke væske i seg selv ikke faktisk senke kroppstemperaturen. Det er egentlig prosessen med fordampning som har en tendens til å kjøle deg ned. Når kroppstemperaturen senkes, disse kjertlene opphøre å utskille fluidum.

Miljø

Varmere vær kan heve temperaturen til et punkt der det autonome nervesystemet ber dine ekkrine kjertlene til å skille svette. Som denne væsken fordamper fra huden din, kjøler det kroppen din.

Stress

Stress kan føre til svette, men i motsetning til fysisk anstrengelse og miljø, har dette følelsesmessige tilstand ingenting å gjøre med de ekkrine kjertler. Når stress fører deg til å svette, det er faktisk et svar på dine Apokrine kjertler. Væsken som skilles ut i løpet av denne prosessen er ikke vant til å kjøle kroppen din; det er en hormonell respons på emosjonelle stimuli.

Medisinske tilstander

Noen ganger svette kan være forårsaket av visse sykdommer, lidelser eller sykdommer. En feber assosiert med influensa eller forkjølelse er en av de vanligste årsaker til denne type av transpirasjon, men det kan også hende oppleve svette på grunn av skjoldbruskkjertelen, hypoglykemi, infeksjoner eller kreft. Menopause kan forårsake svetting, som kan være en reaksjon på en økning i temperaturen, eller en reaksjon av hormonelle endringer.

Medisiner

Når svette stammer fra en medicaton, er det ansett som en bivirkning av stoffet. Det stimulerer svettekjertlene, forårsaker dem til å skille ut væske selv når kroppstemperaturen er på et normalt nivå. Dette kan være en midlertidig bivirkning som forsvinner som kroppen justerer seg til stoffet, eller det kan være en pågående problem som krever en endring i medisinering.

Mat

Inntak av koffein, alkohol eller krydret mat kan føre til at hjertet til å rase, noe som løfter din indre temperatur, eller selve stoffet slår kroppsvarmen din opp et par grader. Dette utløser svettekjertlene til å skille ut væske i et forsøk på å kjøle deg ned.

Årsaker til rikelig svette

Årsaker til rikelig svette


Hyperhidrose er når man svetter voldsomt enten hele tiden eller ofte --- mer enn en gang i uken, sier MayoClinic.com. Svette eller svette, er kroppens fremgangsmåte for kjøling selv, en nødvendig og vanlig prosess. Bare når det skjer mer enn det som er nødvendig for å opprettholde en sunn temperatur er rikelig svette et problem. Denne tilstanden kan forstyrre dine daglige aktiviteter og føre til at du forlegenhet. Det kan også være en kilde til bekymring, som forverrer sykdommen.

Følelsesmessig stress

Følelsesmessig stress eller kroppen overreagerer til følelsesmessig stimuli kan føre til focal hyperhidrosis. Dette påvirker håndflatene, såler av føttene og noen ganger underarm området. Ofte genetikk føre til denne typen overdreven svette, og det går i familier.

Medisiner

Noen ganger medisiner forårsake generell hyperhidrose, som er rikelig svette i store områder av kroppen, ofte tilsynelatende uten årsak. Konsultere legen din dersom du lider av denne tilstanden. Han kan utelukke infeksjoner, helsemessige forhold eller om det er bare en bivirkning fra medisiner, sier MayoClinic.com.

Menopause

Det er vanlig å høre postmenopausale kvinner klager over rikelig svette og nattesvette i løpet av denne normal fasen av en kvinnes liv. Snakk med din gynekolog for å se om hun kan tilby kosttilskudd eller andre medikamenter som kan redusere alvorlighetsgraden eller frekvens av hetetokter eller nattesvette.

Medisinske problemer

Rikelig svette eller en kald, klam svette er en av de viktigste symptomene på et hjerteinfarkt. Ofte er dette ledsaget av smerter i kjeven, høyre eller venstre arm smerter, kortpustethet og ubehag i brystkassen. Ring 911 eller søke øyeblikkelig hjelp hvis disse symptomene er til stede.

Andre medisinske tilstander som fører til rikelig svette er leukemi, overaktiv skjoldbruskkjertel, lymfom, en smittsom sykdom eller lavt blodsukker. Bare en lege kan utelukke slike problemer og finne den egentlige årsaken til problemet. Ditt første skritt er å besøke familien din omsorg utøveren, som kan henvise deg til en hudlege, sier International Hyperhidrosis Society.

Fysisk activitiy

Deltagelse i en lagidrett, fysisk arbeid, trener eller være utendørs under en stekende varm dag i sommer kan alle føre til rikelig svette. Drikk rikelig med vann under noen omstendighet som føre til at du svetter mye for å unngå dehydrering. Ekstra væske, hvile med jevne mellomrom i skyggen når du er utenfor og lytter til kroppens signaler når de forteller deg det er på tide å ta en pause finnes måter å håndtere med rikelig svette.

Alkohol og overdreven Night svette

Årsaken til natt svette stammer fra mange andre forhold, men er svært vanlig med mennesker som lider av alkoholavhengighet. Overdreven natt svette er et symptom på alkoholabstinens, men mange folk som fortsetter å drikke også finne denne tilstanden felles for dem. Hvis du prøver å slutte å drikke, kan du fortsette, uansett hvor ubehagelig det blir.

Andre årsaker til Night svette

Kvinner opplever overgangsalder eller "hetetokter" mens hormoner er vilt handler ut av kontroll er viden årsaken til nattesvette hos kvinner. Noen infeksjoner og bakterier kan forårsake svetting, som gjør HIV. Hvis legen nylig foreskrevet en medisin, kan nattesvette være en bivirkning av det, noen mennesker acclimating til en antidepressant klager over svetting.

Alkohol Uttak

Hvis du våkner opp om natten med sengen gjennomvåt eller har dårlige eller racing drømmer, eller ufrivillig rykninger fordi du nylig begynte klok beslutning om å slutte å drikke alkohol, hold ut!

Du er ikke alene; Dette er en svært vanlig bivirkning av kroppen avgifte seg selv. Du vil oppleve dette for et par dager, og for noen enda noen uker, men det vil avta med utholdenhet.

Andre symptomer

Den rykninger du kan oppleve er kroppen din reagerer på redusert alkoholpromille. Brennevin faktisk er en depressant. Når nivået av alkohol er høy, forsøker nervesystemet motvirker dempende effekt. Med alkoholnivået redusert, prøver kroppen å gjenvinne en sunn likevekt. Omsider de skjelvinger og svette symptomer vil avta og forsvinne helt.

Nyttige Løsninger for Night svette

Enten du går gjennom alkohol abstinenssymptomer forårsaker vått sengetøy og klær, eller det er andre årsaker; det kan være på tide å kjøpe noen fukttransporterende klær, nattøy, eller fukttransporterende sengetøy. Kompis vil sette pris på denne siden symptomene påvirker dem også.

Wicking Material

Transporterende er en type spesialutviklet polyester mikrofiberklut laget for idrettsutøvere --- pannebånd, armbånd, etc --- som trekker fuktighet fra huden og transporterer det ut gjennom materialet til overflaten, og det vil fordampe når den når luften. Regelmessige stoffer holder fuktigheten i.

Keep Going

Dette er bare én løsning for å lindre et problem som definitivt kommer til å passere. Ditt liv vil forbedre utrolig hvis du er seriøs om å slutte å drikke en gang for alle. Sørg for å holde vann ved sengen din og erstatte tapte elektrolytter og vitaminer i løpet av dagen. Nattesvette på grunn av alkohol er ett hundre prosent normal og du kommer til å bli bra mye fortere enn du tror.

Dette er en midlertidig tilstand, men livet ditt avhenger av din beslutning om å holde det gående.

Hvordan å rense kroppen fra narkotika

Narkotika - enten over-the-counter, ulovlig eller farmasøytiske - er stoffer som endrer normal kroppslig funksjon. Alle legemidler har risiko og fordeler. Risikoen er muligheten for en alvorlig bivirkning fra din medisinering. Disse risikoene kan være mindre alvorlige, slik som en kløe eller en mild magesmerter. De kan også være livstruende og forårsake leverskader. Alle stoffene behandles i leveren som giftige stoffer, som skal elimineres senere ved kroppen. Ved å ansette alle metodene nedenfor, kan du hjelpe kroppen din å rense seg fra narkotika for å hindre ytterligere skade på leveren.

Bruksanvisning

•  Drikk 2 liter vann hver dag. Drikke mye vann kan styrke nyrene og leveren og hjelpe dem å skylle ut gift rester av medisiner du tar. Å drikke nok vann vil også kjøle kroppen din, flytte essensielle næringsstoffer rundt i blodet og eliminere mikroorganismer og avfallsstoffer.

Spis mat med høyt antioksidanter og ta kosttilskudd hver dag. Antioksidanter kan hjelpe kroppen din i Flushing ut spor av narkotika i kroppen på cellenivå. Mat høyt på antioksidanter inkluderer bær, brokkoli, hvitløk og tomater. I tillegg kan du ta et supplement rik på antioksidanter, slik som Astragalus urt kapsler. Anbefalt dosering er én 500 mg kapsel tas én gang daglig sammen med mat.

Spis en kopp artisjokker hver dag. Artisjokker inkluderer en potent phytochemical kalt cynarin. Denne forbindelsen beskytter og styrker leveren din for å hjelpe avgifte og rense restene av legemidler fra kroppen din.

Konsumere løvetann blomster i tablettform. Denne blomsten inneholder en potent aktiv ingrediens som heter inulin som hjelpemidler leveren i å eliminere kjemikalier av legemidler fra kroppen din. Det hjelper også leveren regenerere seg selv. Anbefalt dosering er én 750 mg tablett, to ganger daglig, helst etter måltider.

Øvelse i 30 minutter eller mer på en daglig basis. Får nok mosjon styrker og stimulerer indre organer. Det får deg til å svette ut giftstoffer og igjen ved å ta narkotika. Trene også fremmer eliminering gjennom nyrer, fordøyelsessystemet og huden. Jogging, aerobic og andre hjerte-øvelser bør gjøres hver dag.

Tips og advarsler

 • Du må ta kontakt med lege før du tar fatt på noen selv behandlinger for leveren rensing eller eventuelle alternative løsninger.

Hvordan takle Night svette

Nattesvette er i utgangspunktet overdreven svetting om natten. Det kan være en rekke årsaker til nattesvette, alt fra et soverom som er for varm, til feber, for tuberkulose eller HIV.

Overgangsalder nattesvette er svært vanlig hos middelaldrende kvinner, og er en av de vanligste årsakene til hetetokter og nattesvette.

Fordi nattesvette kan være et tegn på underliggende sykdom, hvis du lider av hyppige nattesvette, bør du oppsøke lege.

I mellomtiden, her er noen forslag for å hjelpe deg å takle nattesvette og få en god natts søvn.

Bruksanvisning

•  Unngå å sove naken. Det er fornuftig, hvis du er varm, at iført ingen klær vil hindre deg fra å svette; men hvis du sover naken svetten har ingen steder å gå, bortsett fra din ark. Du vil våkne opp gjennomvåt i en dryppende våt seng og blir nødt til å skifte laken før du kan gå tilbake til å sove. Så, for all del, hvis du har overdreven natt svett, sette på noen pyjamas.

Unngå bomull pyjamas. Når du har en nattesvette, vil fuktigheten mette pyjamas, men da fordampningen vil føre til at du plutselig bli kaldt. Du vil våkne opp og må endre dine våte pyjamas før du går tilbake til hvilemodus.

Unngå silkeaktig, 100% polyester pyjamas. Disse typer tekstiler er ikke absorberende og svetten har ingen steder å gå. Det vil bare forbli på huden din. Du vil våkne opp en kald, våt rot.

Sov godt i et plagg som vil holde deg varm mens våt. Dette kan bli en polyester strikke ullundertøy, slik som polypropylen, eller nattøy spesielt designet for nattesvette. Noen ganger kalles menopause pyjamas, denne nattesvette nattøy er laget av moisturing transporterende stoff. Disse stoffene veke svette bort fra huden din, og også holde deg varm mens stoffet er vått. Både pyjamas og polypropylen undertøy vil gjøre det samme, slik at du kan sove gjennom nattesvette for en god natts søvn.

Tips og advarsler

 • Hold et kjølig glass vann ved siden av sengen for å drikke i tilfelle du våkner. Bytte væsker tapt ved svetting vil hjelpe deg å sove bedre.
 • Vurder å kjøpe spesielle kjøle plater av Tencel stoff.
 • Du kan bruke øvelsen slitasje for å sove, som det vil utføre samme fuktspredende egenskaper som beskrevet ovenfor, slik at du kan sove gjennom nattesvette.
 • Se en lege hvis du har tilbakevendende natta svett. Nattesvette kan være et tegn på sykdom eller immunsystem dysfunksjon.

Hvordan Stopp Back of Knees Fra Kløe

Kløe i baksiden av knærne kan være forårsaket av svette, irritasjon fra kne høye strømper, allergisk reaksjon fra stoffet eller eksem. Eksem eller psoriasis, er preget av alvorlig kløe og scaliness av huden. Du kan også legge merke til at skalaene ta på seg en sølv utseende. Du må finne ut hva årsaken til kløe er og få rask behandling for det. Hvis du ikke gjør det, kan du være å risikere en alvorlig infeksjon. Når du skraper for mye, vil du bryte deg huden. Broken hud er hvordan bakterier invaderer blodet. Det finnes tiltak du kan gjøre for å stoppe baksiden av knærne fra kløe.

Bruksanvisning

•  Gå til legen din. Du trenger en fysisk undersøkelse for å fastslå årsaken til kløe. Legen din vil visuelt inspisere ryggen av knærne for å fastslå om de er røde, hovne, skjellete eller blødning. Legen din kan sende deg til en hudlege for å finne årsaken til kløe.

Ta et antihistamin. Over the counter antihistamin medisiner er effektive i å redusere kløe. Antihistaminer har bivirkninger som tretthet og munntørrhet. Spør legen din før du tar å ta et antihistamin og ikke kjøre mens du tar det.

Bruk hydrokortison krem. Påfør en over-the-counter hydrokortison krem ​​til baksiden av knærne som anvist på pakken. Hydrokortison er et steroid som vil minimere hevelse og kløe bak knærne.

Få anti-inflammatoriske medisiner. Over-the-counter anti inflammatoriske medisiner kan bidra til å redusere betennelse som kan forårsake kløe. Ikke ta dem hvis du tar blodfortynnende. Følg anvisningen på pakken og tar bare som anvist.

Påfør eksem medisinering. Hvis du har psoriasis eller eksem, vil legen forskrive en medisin for å behandle tilstanden og redusere kløe. Påfør medisiner per dine leger bestillinger, og ikke får salven i øynene, fordi det er veldig irriterende og kan forårsake øyeskader.

Tips og advarsler

 • Løsne sokkene. Sammen knestrømper ofte føre til irritasjon og kløe på baksiden av knærne. Sørg for at knestrømper passer ordentlig slik at de ikke strammer rundt knærne, eller slitasje kortere sokker.
 • Hvis kløe på ryggen av knærne blir verre eller hvis det blør du kan ha et alvorlig tilfelle av eksem. Ring legen din for vurdering og behandling, for å unngå smitte.

Slik håndterer minne tap fra Kjemoterapi

"Chemo hjernen" eller hukommelsestap etter chemo har nylig flyttet til forkant av kreftstudier. Leger og forskere er nå å gjøre en innsats for å studere og forstå dette ofte opprivende og ødeleggende bivirkning fra den kraftige legemidler som brukes for å bekjempe kreft. Legene har funnet ut at hukommelsestap fra chemo er vanligvis kort sikt, men det kan påvirke evnen til å tenke raskt, fokusere, og multi-task.Battling kreft er en personlig krig mot en skremmende og invasiv sykdom. Gi et konkret eksempel fra en kreft overlevende gir troverdighet til all informasjon som blir gitt for å hjelpe kjemoterapi bivirkninger. Fire år etter å ha avsluttet sin siste runde med cellegift, min mor fortsatt lider av hukommelsestap. Vi kaller det "å være dippy." Hennes hukommelsestap ikke er overdreven, men det er en vanlig del av livet hennes. For eksempel, vil hun ringe med noe å si og gjøre det samme kallet 10 minutter senere med det samme på hennes sinn. Hun vil sette bort retter og aldri huske hvor hun legger dem. Disse kan høres ut som små ting, men små irritasjonsmomenter legge opp til en bunt av frustration.After ferdigstillelse av hennes kjemoterapi, ville hun være å prøve å si noe og absolutt gå tomt. Hun ville slenge en hånd ut i frustrasjon etter å ha forsøkt å få ordene ut. Vi lo med henne og ferdig hennes setninger. Hennes hukommelsestap har bedret seg betydelig i løpet av denne fire-års periode. Bedring i kognisjon er veldig vanlig selv om noen erfaring fortsatt forverring fra minnet loss.The følgende trinnene vil forhåpentligvis bidra i forvaltningen av hukommelsestap. Husk at enhver kjemoterapi bivirkning bør diskuteres med onkolog. Be om hans råd også.

Bruksanvisning

Slik håndterer minne tap fra Kjemoterapi

•  Diskuter hukommelsestap med onkolog først. Onkolog har sett hver bivirkning av kreft, og han er din beste kilde til informasjon om klimaendringer med bivirkninger. Ikke bli overrasket hvis han anbefaler en CAT scan eller MR og full nevrologisk arbeidet opp for å utelukke andre problemer.

Vurdere andre gjerningsmennene. Det er veldig lett å skylde på cellegift for alt. Chemo forstyrrer livet ditt så mye at mange mennesker lider av tretthet, dårlig kosthold, dehydrering, angst og hormonendringer. Alle disse kan føre til glemsel. Ta godt vare på deg selv. Se på alle aspekter av livet ditt, og sørg for at du gjør ditt beste for å ta vare på hele kroppen.

Være praktisk. Hvis du ikke kan huske ting, og deretter skrive dem ned. Hold lister over viktige oppgaver å fullføre. Post-it-lapper fast til datamaskinen eller kjøleskap er en flott måte å minne deg om viktige ting. Min mors venn foreslo at min mor lage en liste over retter og servise og legge det ut inni henne kabinettet for å hjelpe henne å huske hvor hun har gjemt elementer.

Senk deg selv ned. Snuble over dine ord, eller helt glemme hvordan å be om de enkleste ting, kan være frustrerende. Hvis du ikke kan komme opp med navnet på TV, mikrobølgeovn, eller blender, og deretter forklare hva den gjør. Vær tålmodig med deg selv.

Unngå å gjøre raske beslutninger. Making beslutninger på sparket kan ha vært vanlig før cellegift, men ting er veldig annerledes etter chemo. Du bearbeiding av informasjon saktere så prøv å unngå situasjoner der du må ta raske beslutninger. Hvis du ikke kan, forklare til familie, kollegaer og venner om dine hukommelsestap bivirkninger, og be om hjelp.

6. Få organisert. Dette virkelig hjulpet min mor. Hun var veldig svak etter hennes kjemoterapi, men trengte opptatt arbeid under hennes utvinning. Hun organiserte hennes kjøkken, lagerrom, skrivebord og filer. Alt har en forutsigbar sted, og dette hjelper henne når hun glemmer hvor ting er plassert.

Hold en skriftlig kalender lagt ut på kjøleskapet slik at du enkelt kan holde oversikt over viktige hendelser. Det er så mye enklere enn å prøve å finne ut hvordan du kan arbeide datamaskinen kalenderprogram, eller finne ut din Palm Pilot.

Registrer deg for en kreft overlevende støttegruppe. Mange mennesker får støtte under behandling, men aldri søke støtte til de pågående bivirkninger etter kjemoterapi er fullført. Høre lignende historier og bare ha noen uttrykke medfølelse er balsam for sjelen. Onkolog kan anbefale støttegrupper for overlevende.

Problemer Fra Total Body RAPID Cleanse

Body rensing kan redusere risikoen for sykdom, økt energi, bedre fordøyelse og hjelpe deg å kontrollere vekten. Total Body RAPID Cleanse er en tre-trinns, syv-dagers rens som også fungerer som en metabolsk jump start. Imidlertid, mens det er bemerkelsesverdige fordeler, kan man også få bivirkninger. Dessuten, til tross for det faktum at Total kropps RAPID Renset er utformet for å minimalisere disse bivirkningene kan være en intens rensing fremgangsmåte for kroppen og noen symptomer kan være uunngåelig. De fleste av disse symptomene, men er overkommelig, og kan også være et tegn på renselsesprosessen fungerer.

Hodepine

Hodepine er en svært vanlig detox symptom, uavhengig av detox produktet. Ethvert stoff, som for eksempel kaffe eller brus, som blir en del av din daglige rutine, kan forårsake symptomer når eliminert. Når rensing, må slike drikker kuttes fra kostholdet, noe som kan la folk med hodepine fra koffein uttak. Disse hodepine kan variere fra mild til alvorlig basert på hvor mye koffein en person vanligvis bruker.

Smerter i kroppen

Under en kropp rens, er alle av en persons organer detoxed. På grunn av dette, kan brukerne oppleve smerter i ryggen eller sidene når nyrene og leveren gå gjennom avrusning prosessen. Smerter kan også bli følt i områdene av de andre organer. Ifølge en gjennomgang på GNC.com produktet, har Total Body RAPID rens brukere opplevde mindre tilbake ubehag fra prosessen.

Kvalme

Kvalme er en vanlig bivirkning fra kroppen rensing. Dette er på grunn av kosttilskudd restriksjoner som brukerne må øve for å sikre de beste resultatene fra rens. Ifølge Total Body RAPID rens bruker retninger, er reaksjonen til kvalme normalt og kan minimeres ved å redusere doser eller slutter rensing behandling.

Bivirkning av strålebehandling for Brain Cancer

Radioterapi er en vanlig metode for behandling av kreft i hjernen. Med strålebehandling, er stråler av stråling rettet mot hodet i håp om å krympe svulsten. Stråle bjelker er i stand til å skade DNA i raskt delende celler. Fordi de fleste hjerneceller ikke deler, de er forholdsvis beskyttet mot stråling. På den annen side, kan radioterapi har mange bivirkninger, selv om de kan bli minimalisert ved bare å bestråle de berørte deler av hodet.

Fatigue

En bivirkning fra å motta strålebehandling for kreft i hjernen er tretthet. Denne bivirkningen vil foregå som behandlingen fortsetter, og ved slutten av en behandling med stråleterapi behandling (dvs. flere uker), vil tretthet være ganske merkbar. Det anbefales en pasient få så mye hvile som mulig, men å også trene for å holde kroppen frisk og i form.

Håravfall

Håravfall er en annen bivirkning av å motta strålebehandling for kreft i hjernen. Dersom strålebehandling kun blir gitt til en del av hodet, vil håret bare gå tapt i denne delen. Ellers bør hårtap kan forventes i løpet av hele hodet. Når strålebehandling har stoppet, vil håret vokse ut igjen, men jo lenger pasienten har fått strålebehandling, jo lenger tid vil det ta å vokse tilbake.

Kvalme

Kvalme er en vanlig bivirkning fra å motta strålebehandling for kreft i hjernen. Av og til vil kvalmen streik umiddelbart etter å ha mottatt behandling, men vanligvis vil det fremgang i ukene etter behandling. For noen pasienter er kvalme alvorlig nok til å forårsake oppkast.

Forverring Symptomer

Strålebehandling for kreft i hjernen kan også føre til en kortsiktig forverring av symptomene som fører til hjernen kreftdiagnose. Dette er fordi den strålebehandling bevirker at området rundt svulsten til å svelle, noe som vanligvis vil forverre symptomene. Mens betenkelig, vil denne bivirkningen gå bort etter noen uker og kan styres med orale kortikosteroider, for eksempel kortison. De fleste onkologer kan også gi råd og tips for å håndtere strålebehandling bivirkninger.

Takle bivirkninger

Bivirkningene av strålebehandling kan forårsake betydelig ubehag. Det er vanligvis måter å redusere bivirkninger eller ubehag de forårsaker - få mer hvile, iført en parykk eller hatter, spise en forsiktig diett eller ta anti-kvalme medisiner, og tar kortikosteroider - men de kan være belastende likevel. Mange pasienter opplever at kommer til å støtte grupper for folk med kreft kan hjelpe dem mens de arbeider gjennom behandling og håndtere bivirkningene.

Hvorfor får du svette hender?

Hvorfor får du svette hender?

Palmar hyperhidrosis

Palmar hyperhidrose, eller overdrevent svett håndflatene, rammer 1 prosent til 2 prosent av befolkningen. Denne tilstanden er genetisk for om lag 40 prosent av pasientene for hvem tilstanden begynner i tidlig barndom og eskalerer fra ungdom til voksen. Fire undergrupper klassifisere alvorlighetsgraden av svett palm, fra mild til uttalt fuktighet. Tilstanden rammer en person sosialt og fysisk hver dag. Sympatiske nerver fra ufrivillig nervesystemet kontroll svetting. Selv om den eksakte årsaken til palmar hyperhidrose kan være vanskelig å fastslå, leger vanligvis behandle tilstanden med medisiner eller kirurgi.

Årsaker

Svette håndflater kan være en fysiologisk eller psykologisk reaksjon. Stressende situasjoner, for eksempel et jobbintervju eller første date, kan føre til det sympatiske nervesystemet til å reagere og for svette for å utvikle seg på håndflatene. Fysisk aktivitet produserer en lignende reaksjon; svettekjertlene i håndflatene bidra til å regulere kroppstemperaturen. Fysiske trusler kan også utløse denne tilstanden som adrenalin flyter og løfter hjertefrekvens, sammentrekkende blodåre og forårsaker svetting. En feil i nervesystemet kan også skape svette håndflater, uansett omstendigheter.

Behandlinger

Leger ofte foreskrive muntlig medisiner, for eksempel Drysol, tørke kjertlene i en persons hender. Iontopheresis er en behandling hvor hendene er vasket i en elektrolytt som lammer kjertler og hindrer svette. Endoskopisk kirurgi bruker små kameraer og snitt til å sondere hånden for tilfeller av palmar hyperhidrosis. Botox kan injiseres inn i hånden for å kontrollere mengden av svetteproduksjonen. Noen mennesker også prøve urte rettsmidler for å kontrollere svette hender, selv om resultatene varierer.

Hvordan redusere øyelokk Hengende Fra Botox

Botox er et produkt som når injiseres i huden, lammer musklene og bidrar til å fylle i små sprekker også kjent som rynker. En uheldig bivirkning fra Botox-injeksjoner er en hengende øyelokk. Dessverre, for det eneste rette å kurere øyelokk hengende foruten tid er Iopidine øyedråper. Iopidine synker lavere mengden av trykket i øyet ditt forårsaket av Botox-injeksjon ved å redusere mengden av væske øynene produsere. Denne væsken og trykk er det som forårsaker øyelokkene å henge.

Bruksanvisning

Request en resept for Iopidine øyedråper fra din plastisk kirurg. Det kan ikke kjøpes uten resept.

Plasser pekefingeren på øvre øyelokk og tommelen på den nedre. Trekk lett.

Bøy hodet bakover.

Squirt to dråper Iopidine øyedråper i øyet.

Gjenta på den andre siden. Følg legens instruksjoner for antall dager og mengden av programmer du bør gjøre.

Tips og advarsler

 • Dessverre, Iopidine og tid er de eneste som vil kurere øyelokket droopiness.

Bivirkninger av Rapidcuts

Rapidcuts er et produkt som er ment å hjelpe folk ned i vekt raskt og brenne fett. Rapidcuts inneholder alle naturlige ingredienser og er sammensetningen ligner mange andre vekttap kosttilskudd. Rapidcuts er ment å bli brukt som en del av en velbalansert diett og mosjon. Før du legger til noen vekttap supplement til diett og mosjon plan, konsultere legen din først for å forsikre deg om at tillegget er trygt for deg å bruke.

Kvalme

Kvalme kan oppstå i noen folk fra bruk av Rapidcuts. Alle vekttap kosttilskudd, slik som Rapidcuts, har potensial til å forårsake kvalme. Kvalmen oppstår vanligvis fordi brukerens kropp er å få en toleranse til de ingrediensene som finnes i Rapidcuts. I de fleste brukere, bør kvalmen avta i løpet av tre til fire dager med å ta den første dosen. Hvis kvalme fortsetter å oppstå fra bruken av Rapidcuts, bør ulike diett supplement alternativer bli undersøkt.

Forstoppelse

Forstoppelse er en vanlig rapportert bivirkning fra bruk av Rapidcuts. Forstoppelse kan oppstå fra bruken av Rapidcuts fordi det kan øke mengden av væske utskilt fra kroppen via urinering og svette. For å avlaste forstoppelse, økt væskeinntak og følge en diett som er rik på fiber. For mer alvorlig forstoppelse, kan bruk av avføringsmiddel eller krakk mykner tilby noen lettelse.

Dehydrering

Rapidcuts inneholder ingredienser som forårsaker metabolic rate å øke. En økt metabolic rate kan føre til økt svette og urinering. Hvis disse væskene ikke er erstattet, kan en person ta Rapidcuts bli dehydrert. Det er viktig å øke væskeinntaket når du bruker noen supplement som øker metabolic rate. Idrettsutøvere og mennesker med en tung øvelse diett (tre til fem dager i uken eller mer) bør være spesielt oppmerksom på dehydrering. Dehydrering kan føre til muskel tårer, forstuinger og ligament skader.

Sentralstimulerende

Rapidcuts omfatter sentralstimulerende koffein, grønn te ekstrakt og yerba mate. Ethvert produkt som inneholder et sentralstimulerende kan øke hjertefrekvensen samt blodtrykk. Ved hjelp av et produkt som inneholder sentralstimulerende midler for nær den tiden du går i dvale kan føre til søvnløshet og andre søvn komplikasjoner oppstår. Personer med forhåndseksisterende hjerte helseproblemer bør planlegge en konsultasjon med sin lege før du bruker Rapidcuts.

Reseptbelagte stoffet Interactions

Rapidcuts inneholder tyramin, som er en ingrediens kjent for å samhandle med MAO-hemmer (MAO-hemmer) medisiner. Bivirkningene som oppstår fra å bruke Rapidcuts med en MAO-hemmer medisiner er hodepine, hjerneslag, økt blodtrykk og kvalme. Det er ingen indikasjon på emballasjen informere forbruker for denne interaksjonen.

Jogging ute i vinter

Jogging ute i vinter


Tanken på å bli sittende fast jogging på innendørs tredemøller for måneder av gangen kan demotivate mange joggere, men med de rette forholdsreglene, kan du fortsatt nyte en utendørs joggetur selv om vinteren. Dressing i moderate klærne vil holde deg varm uten overoppheting deg. Vær oppmerksom på dine eksterne og interne forhold.

Klær valg

Hindre deg fra å fryse i begynnelsen av din jogge og overoppheting ved utgangen ved å kle seg i lag. Begynn med et stramt, tynt lag med syntetisk materiale som polypropylen å trekke svette bort fra huden din. Unngå bomull, som holder på fuktigheten. Deretter må du legge et isolerende lag med fleece eller ull. Avslutt med en lys vanntett lag. Hold deg unna tunge dunjakker som kan føre til at du produserer for mye svette. Bære en lue for å beskytte ørene og et skjerf for å varme luften før du puster det inn. Layer hanskene, iført en tynn pair under en tung par foret med isolasjon.

Fordel av Winter Jogging

Mens det kan virke bakvendt, kan vinteren jogging faktisk være tryggere enn sommeren jogging når det gjøres riktig. Du har liten kontroll over hvor varmt du får i løpet av sommeren. Varmen og fuktigheten i ditt miljø reduserer kroppens evne til å spre varme, og den interne temperaturen kan stige til farlige grader. Den tørre, kald luft på vinteren utgjør mindre trussel, og den eneste varmen du trenger å bekymre deg for er det som du genererer mens jogging. I de fleste tilfeller kan regulere denne temperatur ved å legge til og fjerne sjikt etter behov.

Forholdsregler

Hvis du har astma, hjerteproblemer, Raynauds sykdom eller annen tilstand som påvirker sirkulasjons eller respiratoriske systemer, snakk med legen din før engasjerende i utendørs jogging i løpet av vinteren. Kontroller alltid temperaturen og vindavkjøling før du går ut for å jogge. Unngå å jogge utendørs i temperaturer og vindfrysninger under null grader Fahrenheit, spesielt på ekstremt vindfulle dager. Informer deg selv om og være på vakt for tegn på frostskader. Hvis klærne blir våte, endre ut av dem umiddelbart for å unngå å senke kroppstemperaturen. Alltid drikke rikelig med væske for å avverge dehydrering.

Flere tips

Jogging på snø og is kan legge vekt på anklene. Stick med tydelige stier eller stier dekket i godt pakket snø for å redusere denne belastningen. Bruk solbriller og lag på solkrem for å beskytte deg mot UV-stråler. Jogg med vinden til ryggen på andre halvdel av treningen, spesielt hvis du jobbet opp en svette i løpet av første halvår, for å føle seg mindre kjølt. Hold deg motivert ved å utpeke en fast tid for joggetur eller ved å invitere en venn til å jogge med deg.

Hvordan behandle Long QT syndrom

Hvordan behandle Long QT syndrom


QT-intervallet på EKG er den tiden det tar cellene i de nedre hjertekamrene til utslipp elektrisk og deretter lade. Hvis det tar lengre tid enn normalt det kalles lang QT-syndrom. Ikke alle opplever symptomer. For de som er symptomatisk de kan oppleve, uregelmessige hjerteslag, besvimelse og muligens anfall. Lang QT syndrom kan være arvelig eller utvikle seg som en bivirkning fra å ta visse medisiner.

Hvordan behandle Long QT syndrom

•  Se en kardiolog. En hjertespesialist vil vurdere symptomer og vurdere din medisinske historie. Din lege vil bestille tester for å bekrefte en korrekt diagnose.

Gjennomgå diagnostiske tester. Legen din vil trolig bestille en EKG hvor du QT intervall vil bli målt. En øvelse stresstest kan utføres. Din kardiolog kan bestille en Holter monitor. Denne skjermen er slitt i ca 48 timer for å kontinuerlig overvåke hjerter rytme.

Informere din lege om medisiner du tar. Noen mennesker har ervervet lang QT syndrom forårsaket av medisiner. Diuretika, antidepressiva og antihistaminer kan alle føre til lang QT syndrom hos noen individer.

Ta medisiner. Betablokkere kan være foreskrevet, og er ofte effektive i å stoppe uregelmessige hjerteslag. Kalium hjelper hjerter elektriske systemet og vil være foreskrevet hvis en mangel er funnet.

Lytt til dine leger anbefalinger om dagens medisiner. Du Legen kan foreslå at du slutter å ta visse medisiner som kan forårsake forlenget QT-syndrom. Diskutere alternative medisiner hvis det er nødvendig.

Har kirurgi. Hvis du opplever symptomer ofte og medisinering er ineffektiv, kan kirurgi være anbefalt. En defibrillator eller pacemaker kan implanteres i brystet. De kan stoppe farlige arytmier.

Hint

 • Hvis du er symptomatisk og har arytmier vurdere iført en medisinsk varsle armbånd. Dette vil informere paramedics om din tilstand hvis du var bevisstløs. Hvis de er klar over din tilstand vil det bidra til å fastsette riktig behandling.
 • Bli utdannet om lang QT syndrom. På grunn av arytmier personer med syndromet har høyere risiko for plutselig død. Diskutere eventuelle endringer i livsstil med din lege.
 • Når du opplever raske hjerteslag eller andre uregelmessige hjerteslag sitte ned umiddelbart. Hvis uregelmessigheten fortsetter kan det føre til at du besvimer.

Iontoforetiske Behandlinger

Iontoforese refererer til anvendelse av elektrisk strøm på overflaten av huden. Iontoforese brukes til en rekke hud behandlinger, men er først og fremst brukes til å behandle overdreven svetting. Prosessen er smertefri, men noen individer kan finne den kriblende følelse forårsaket av iontophoresis å være ubehagelig.

Behandling av hyperhidrose med Iontoforese

Dreven svetting, eller hyperhidrose, er en medisinsk tilstand som forårsaker overdreven og uforutsigbar svetting. Iontoforese arbeider med vann til å gi mild elektrisk strøm på huden. Det er antatt at strømmen får huden til å tykne mikroskopisk, som blokkerer svette fra å være i stand til å nå overflaten av huden. Med utgangen fra svette sperret, vil det kjertler som er ansvarlige for produksjon av svette stoppe produksjonen.

Prosessen krever en pasient å senke hendene og / eller føtter i grunne panner av vann i 20 til 40 minutter, mens en enhet som gir mild elektrisk strøm til vannet. Vannet dirigerer strømmen til overflaten av huden, hvor det stimulerer overflaten av huden.

The American Academy of Dermatology (se Ressurser) anbefaler bruk av iontophoresis i behandling av svette hender og føtter. Behandlinger må gjentas for å opprettholde ønskelige resultater, og en resept er nødvendig for å administrere behandling hjemme.

Bivirkninger

Iontoforese er effektive i å redusere svette utgang fra palmer i hender og føtter, men det er noen bivirkninger du bør være klar over. Irritasjon av skrubbsår, kutt og henge negler er en mulighet, og den internasjonale Hyperhidrosis Society rapporterer at overdreven tørrhet i huden kan forekomme. Dekke eventuelle skrubbsår, kutt og henge neglene med vaselin før behandling, og bruke vaselin og 1% hydrokortison kremer for å beskytte og lindre tørr hud.

Hvordan stoppe et konsekvent Hoste

Hvordan stoppe et konsekvent Hoste


Perioder med hoste kan utløses av anfall av astma, allergier, forkjølelse eller influensa virus eller som en bivirkning fra noen stoffer - spesielt fra ACE-hemmere, som er betablokkere. Mens disse midlertidige hoste er irriterende for deg og de rundt deg, de er en mild inntrufne. Konsistente hoste, men kan bli en ødeleggende problem. Den Astma Center-nettstedet forklarer hvordan syke kan ende opp med brukne ribben, muskelsmerter, sykdom, stress inkontinens og mangel på søvn. Utmattelsen fra søvnløshet fører til problemer på jobben. Hele deres liv er påvirket på negativt ved hoste. Årsaker til vedvarende hoste ofte inkluderer røyking, astma, sure oppstøt og bihulebetennelse.

Hvordan stoppe et konsekvent Hoste

•  Finn ut årsaken til vedvarende hoste. Uten å gjøre dette vil du bare være å behandle symptomene, som bør være en siste utvei, ikke første. Spør legen din for å gjøre en kiste skanne hvis du og han har utelukket alle de åpenbare muligheter.

Unn dine symptomer med over telleren medisiner mens du arbeider med legen din for å løse det underliggende problemet. Som et alternativ behandling for symptomene, hogge litt løk veldig fint og legg dem i en krukke med lag av brunt sukker i mellom dem. La blandingen til du har en sirup-lignende løsning. Ta en ørken skje hver time og tilsett litt hakket opp timian til løsningen hvis hosten er tickley.

Unn din vedvarende hoste i henhold til årsaken bak det. Hvis årsaken er røyking, eller allergi, for eksempel gi opp røyking eller eliminere irritanter fra miljøet. Eventuelle lungesykdommer oppdaget av legen din vil bli behandlet med medisiner eller du kan trenge å bli innlagt på sykehus for mer intensive behandlinger. Hvis en av dine nåværende reseptbelagte medisiner som forårsaker hoste må du bytte til en annen. Medisiner og kosttilskudd endringer vil bli brukt dersom din konsistente hoste er forårsaket av en syre reflux problem.

Alle disse behandlingene vil ta en stund å jobbe så, i mellomtiden fortsette å behandle symptomene. Spør legen din om hjelp hvis du har problemer med å sove i løpet av denne tiden.

Hint

 • Hvis du ikke liker smaken av din vanlige hoste medisin, spise litt sjokolade i stedet. Det er riktig. Faktisk, spise så mye du vil. The Science Daily nettside melder at forskning funnet teobromin i kakao var nesten en tredjedel mer effektivt enn kodein som en behandling for vedvarende hoste. Også, som teobromin ikke har noen uønskede bivirkninger dosen ikke trenger å være begrenset, er en faktor som begrenser effektiviteten av andre behandlinger.
 • Mellom 35 prosent og 50 prosent av røykerne ende opp med kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS) sier Health Central nettsiden.

Hvordan håndtere varmeutslett

Hvordan håndtere varmeutslett


Heat utslett er forårsaket av varm fuktig vær som gjør kroppen overopphetes og svette. Utslettet er forårsaket når svetten er fanget i nærheten av huden og ikke er i stand til å fordampe. Det kalles ofte "stikkende varme" fordi det føles som om huden blir stukket av bittesmå nålene. Selv om varmeutslett kan forårsake ubehag det vanligvis ikke forårsake permanent skade og er ofte behandles hjemme.

Hvordan håndtere varmeutslett

•  Ikke utsett deg selv direkte til solen til varmeutslett er kurert.

•  Rengjør den berørte huden området ved hjelp av en mild såpe. Etter rensing, tørk området med en ren bomullshåndkle.

Påfør en fuktighetskrem til det berørte området 2 til 3 ganger om dagen inntil tilstanden er borte. Hvis det klør bruke en aktuell antihistamin.

Klargjør en havremel bad for å lindre kløe. Legg en kopp med havregryn til varmt badevann. Suge det berørte området i 20 minutter før du skyller.

Sug i en natron bad for å lindre kløe. Bland 3 ss. natron til en badevannet og deretter suge den berørte huden i 20 minutter. Skyll området godt.

Bruk løse klær, slik at luften kan sirkulere langs huden din. Velg pustende stoff som består av polypropylen eller bomull. Slike klut trekke svette vekk fra huden.

Spis sunn mat. Næringsrik mat øke din utholdenhet og motstandskraft mot virus og andre sykdommer, og dermed bidra til å helbrede varmeutslett.

Drikk minst fire til åtte glass vann per dag for å unngå dehydrering.

Vær oppmerksom på varmeutslett. Hvis tilstanden ikke går bort eller forverres etter flere dagers behandling, bør du kontakte lege umiddelbart.

Hint

 • Heat utslett kan være et tegn på en mer alvorlig tilstand, for eksempel heteslag eller heteslag.