Digidexo.com

feber geografisk tunge

Hva er geografisk tunge?

Geografisk tunge er en godartet tilstand som påvirker tungen. Selv om det er uvanlig å se på, er det vanligvis helt ufarlig, selv om det kan være litt urovekkende første gang du ser den. Selv om det kan føre til at noen kosmetiske problemer, utgjør geografisk tunge ingen alvorlige helseproblemer.

Betydning

Geografisk tunge oppstår når noen av papilla, de små humper på toppen av tungen din, faller av. Legene vet ikke hvorfor dette skjer. Noen forskere tror at geografisk tunge kan være genetisk, men det er ingen bevis den ene eller den andre.

Funksjoner

Geografisk tunge er preget av glatte, uregelmessig formede flekker på tungen. Disse flekkene gjør tungen ligne på et kart, noe som førte til tilstanden navn. Tungen ser ut til å ha et utslett, men faktisk de røde områdene er bare deler av tungen som ikke lenger har støt på dem. Disse oppdateringene kan endre størrelse, form og plassering i løpet av bare noen få timer.

Effekter

Mens geografisk tunge har ingen helsemessige konsekvenser, har det noen bivirkninger. Den mest alvorlige er angst om tungen utseende. Personer med geografisk tunge kan også være følsomme for krydret mat og føler sporadisk brenning på tungen.

Identifikasjon

Du kan identifisere geografisk tunge av den glatte, røde flekker på tungen. Noen ganger er disse oppdateringene vil bli skissert av en hevet, kremet eller hvit ramme. Tilstanden har en tendens til å komme og gå over tid, og den endrer form og plassering på tungen, bør så raske endringer ikke skremme deg.

Forebygging / løsning

Det finnes ingen kur for geografisk tunge. Heldigvis finnes det også noen alvorlige bivirkninger forbundet med tilstanden. Men hvis tungen din får deg ekstremt ubehag, kan legen være i stand til å foreskrive smertestillende midler, anti-inflammatoriske eller selv medisinert munnskyllevann for å kontrollere tilstanden.

Teorier / Spekulasjoner

Kjenne mulige årsaker til et utbrudd kan gjøre deg i stand til å unngå denne tilstanden i sin aktive form. Stress, hormonelle endringer, systemisk steroid bruk og ukontrollert eller ubehandlet psoriasis alle synes å være relatert til utbrudd av geografisk tunge i folk som har tilstanden.

Hva er årsaken til geografisk tunge?

Hva er årsaken til geografisk tunge?


Også kjent som "vandrende glossitt," geografisk tunge er en godartet tilstand hvor tungen mangler de små hvite nupper (papiller) som normalt strøk tungen. Dette resulterer i utviklingen av glatte, røde flekker som kan se rart ut, men er ikke farlig. Mange mennesker med geografisk tunge ikke lider noen dårlig effekt, selv om noen kan oppleve ubehag eller en følsomhet for visse matvarer. Det er ingen kjent årsak til geografisk tunge, men flere faktorer kan bidra til tilstanden.

Genetikk

Geografisk tunge kan kjøre i familier, så ifølge Mayo Clinic, genetikk spiller en rolle i den tilstanden.

Hormoner

En studie publisert i spørsmålet februar 2005 av "Journal of Contemporary Dental Practice" indikerer at kvinner er dobbelt så stor sjanse for å bli diagnostisert med tilstanden som menn, og at hormoner kan ha en rolle i den tilstanden.

Psoriasis

Ingen definitive forbindelse er etablert mellom psoriasis og geografisk tunge, selv om geografisk tunge er oftere diagnostisert hos personer med psoriasis enn i den generelle befolkningen.

Allergier

Allergier kan også være assosiert med en geografisk tunge.

Tongue Fisures

Ifølge Mayo Clinic, er det en høyere forekomst av geografisk tunge i personer som også har en oppsprukket tunge. En spaltet tunge er en benign tilstand der tungen har dype riller eller spor.

Stress

The Mayo Clinic bemerker at stress kan bidra til utvikling av geografisk tunge.

Geografisk tunge i babyer

Geografisk tunge i babyer


Geografisk tunge er en tilstand som oppstår i 0,1 til 14,3 prosent av den friske befolkningen. De lider av denne tilstanden kan være ellers veldig sunt. Babyer som utvikler denne tilstanden er generelt sunt, og deres foreldre ofte merke tilstanden bare på grunn av en endring i farge eller struktur på babyens tungen.

Symptomer

De synlige symptomer på geografisk tunge inkluderer en glatt, rød lapp på babyens tungen. Dette er vanligvis omgitt av en sirkel av hvite perler på tungen. Denne lapp kan være trykket inn, og det kan være mer enn en av gangen. Disse vises ofte ganske plutselig.

Årsaker

Det er ingen kjent årsak til geografisk tunge. Det er teorier om at den er relatert til psoriasis gjennom samme kromosom mønstre. Det er også bevis for at tilstanden kan være genetisk, som det kan sees i sammenheng med andre genetiske forstyrrelser og sykdommer. En hormonelle endringen kan også forklare geografisk tunge, selv om dette ennå ikke er bevist. Ideen om at tilstanden skyldes krydret eller varm mat har blitt avkreftet.

Behandling

Det er for tiden ingen anbefalte behandling for geografisk tunge. Dette er fordi tilstanden er selvbegrensende, og løser seg selv. Tungen kan ikke helbrede fullstendig på en eneste gang, med en ny depresjon eller lesjonen som danner en gammel en leges. Dette kan skje flere ganger daglig, og kan fortsette i et tidsrom mellom en dag til en måned. I det siste, var en aktuell versjon av Retin-A funnet å ha noen effekt, selv om dette ikke er vanlig foreskrevet lenger.

Forebygging

Siden det er ingen kjent årsak til tilstanden, det er ingen kjent måte å forebygge tilstanden. Hindre ubehag mens geografisk tunge er aktiv er mulig skjønt. Matvarer for å unngå er svært sure eller krydret mat. Disse matvarer kan irritere lesjoner på tungen og forårsake smerte. Så ha dette i bakhodet når du begynner å introdusere barnet for nye matvarer.

Navn

Tilstanden geografisk tunge er så kalt på grunn av kart-lignende figurer på tungen at tilstanden forårsaker. I tillegg, siden lesjonene danne og helbrede så raskt, gir dette et stadig skiftende landskap, minner om noen flytter over et kart.

Geografisk tunge rettsmidler

Geografisk tunge rettsmidler


Geografisk tunge eller vandrende glossitt, presenterer en noe skremmende utseende, men er faktisk ganske ufarlig. Det gjør tungen ser litt som et kart, derav navnet. Merkelig, helbreder tilstanden på ett område av tungen, men da vandrer til et annet, noe som kan være spesielt oppsiktsvekkende til offeret.

Årsaker til Geographic Tongue

Tungen overflate er normalt dekket med et lag av små støt eller papiller. Når deler av tungen mangler deler av dette laget, glatt SMF uregelmessig formet røde flekker form, tilsynelatende rett ut av det blå. De røde områdene kan eller ikke kan være skissert med kremfargede eller hvite kanter.

Det egentlig ikke er kjent hvorfor tunger noen individer kan miste oppdateringer av papiller. Imidlertid er det antatt at geografisk tunge ser ut til å kjøre i familier. Det er også tenkt at det kan være noen forbindelse til diabetes hos noen individer.

Andre muligheter inkluderer allergi, psoriasis, hormonelle endringer, atopisk dermatitt, bruk av systemiske steroider og enda mye stress. Denne irriterende tilstand kan forekomme i mennesker i alle aldre, og kan være noe mer vanlig hos kvinner.

De fleste forskningsstudier på geografisk tunge har vært mangelfulle, og selv motstridende, slik at forholdet mellom tilstanden og andre faktorer er ukjent.

Ikke få panikk

Geografisk tunge er vanligvis smertefri, selv om enkelte personer kan oppleve ubehag, eller enda noen sårhet eller brenning når de utsettes for sure eller krydret stoffer. Den midlertidige tilstanden er ikke smittsom eller smittsomt, og forårsaker ikke noen sykdom, helserisiko, skade eller arrdannelse.

Du kan forvente de røde flekker å endre farge, størrelse eller plassering, ofte i løpet av timer eller minutter, som berørte områder helbrede og forsvinne. Dette kan streiken frykt eller angst i ditt hjerte, men gjør ditt beste for å holde seg rolig. Symptomene på geografisk tunge bør ikke vare mer enn ca 10 dager, men gjør oppmerksom på at tilstanden er kjent for å gjenta seg.

Hjem Rettsmidler

Noen tannkremer kan forverre eventuelle sårhet stede på grunn av geografisk tunge. De som inneholder tunge smakstilsetning, tartar kontroll eller whitening agenter som er mest sannsynlig å irritere geografisk tunge. Et utmerket alternativ er å legge til litt vann til natron for å danne en tykk pasta. Bare bruk det for å pusse tennene og tungen før alt klarner opp.

Løs opp en spiseskje salt i 4 gram av svært varmt vann for å forberede en helbredende muntlig skyll for bruk opp til et halvt dusin ganger daglig. Ikke spis eller drikk i ca 30 minutter etter skyllingene.

Hvis du opplever smerter fra geografisk tunge, kjøp over-the-counter muntlig eller hals bedøvelse. De er lett tilgjengelig på apotek som væsker, pastiller, spray eller strimler. Disse kan alle bidra ved lammende det berørte området. Over-the-counter Benadryl produkter er svært nyttig for mange mennesker, også.

Brygge en mugge med sterk kanel te og avkjøl den. Skjenke deg en kopp og tilsett en spiseskje honning til det og drikke flere ganger daglig. Honning er beroligende og kanel har blitt sagt å redusere størrelsen og mengden av røde flekker i noen mennesker. Dessuten er te selv trøstende og vil hjelpe deg til å slappe av, og dermed redusere stress.

En isbit holdt på det berørte området kan gi midlertidig lindring av brennende følelse.

Unngå å røyke tobakk eller andre stoffer som kan forårsake ubehag. Hold deg unna sure, varme eller krydret mat og drikke fordi de kan produsere en brennende følelse. Noen mennesker finner også at drikker som inneholder alkohol er irriterende.

Geografisk Tongue Treatment

Geografisk tunge, ifølge Mayo Clinic, er en tilstand som gir noen tunge et "kart-aktig" utseende. Den tilstand skjer når tungen mangler papiller, som er de små støt som ofte vises på den. Når papiller mangler, et utslett-lignende utseende resultater. Heldigvis er geografisk tunge ikke knyttet til kreft eller en infeksjon og er relativt ufarlig. Det er ikke nødvendig å behandle geografisk tunge til å ha det klart opp, og det er ingen behandlinger som vil direkte leges geografisk tunge. Noen behandlinger foretatt er gjort for å lindre ubehag personen måtte ha.

OTC smertestillende

Geografisk tunge vil forsvinne uten behandling; men du kan føle deg mer komfort ved å ta en over-the-counter smertestillende, for eksempel Tylenol, for å behandle symptomene. Tylenol varer bare fire til seks timer, så du må kanskje ta det igjen når det slites av. Ikke overskrid den anbefalte daglige doser.

Sink kosttilskudd

Andre metoder for å behandle eventuelle irritasjon du kan føle fra geografisk tunge inkluderer anti-inflammatorisk medisin og sink kosttilskudd. Enkelte personer som har geografisk tunge har sink mangler, og økende sink inntak kan forsterke immunforsvaret.

Ting du bør unngå

Unngå mat som øker irritasjon i tungen, og avstå fra å røyke, da dette kan forverre dine symptomer og ubehag.

Symptomer

Symptomer inkluderer en "kart-lignende utseende" på tungen, eller røde, glatte flekker på tungen. En person kan føle tungen irritasjon, som kan forverres av krydret eller sur mat. Røyking kan også forverre geografisk tunge.

Genetikk

Geografisk tunge kan være arvelig og kjøre i familier. Andre risikofaktorer inkluderer psoriasis, allergier, stress og hormonelle endringer. Det kan oppstå i en person i alle aldre. Ifølge Mayo Clinic, er det ingen kjent måte å hindre geografisk tunge før det skjer.

Time Frame

Geografisk tunge kan vare opp til 10 dager. Hvis symptomene varer lenger enn dette, eller hvis du er bekymret for at det du opplever er noe annet enn geografisk tunge, se en lege for å utelukke noe mer alvorlig.

Hva som forårsaker en hvit belegg på tungen i Kids?

Hva som forårsaker en hvit belegg på tungen i Kids?


Hvis du har lagt merke til et hvitt belegg på barnets tunge, kan du være bekymret - og med rette. Selv om de fleste hvite belegg skyldes ufarlige tilstander, kan andre årsaker til hvit tungen være farlig, men kan behandles. Utseendet av belegget er nøkkelen til å identifisere årsaken.

Oral Thrush

Kanskje den vanligste årsaken til et hvitt belegg tungen i barna er trøske, eller candida. Det vises som hvite flekker, som ofte vises ostemasse-liknende, som ligner teksturen og utseendet av cottage cheese. Babyer og småbarn har ofte denne tilstand, som er forårsaket av en opphoping av gjærorganismer i munnen.

Dehydrering og feber

Dehydrering og feber kan tørke ut spytt som bader barnets tunge. Når tungen er tørr, mange celler nær overflaten dør og blir avleiret mellom papiller. Det er viktig å sørge for at barnet ditt er å drikke rikelig med væske, enten det hvite belegget er på grunn av dehydrering eller feber.

Inflammatorisk sykdom

Oral lichen planus er en autoimmun lidelse, som vanligvis er kronisk. Det fører til hvite flekker vises på kinnene, og noen ganger på tungen og andre områder av munnen. Selv om det kan være smertefull eller ubehagelig, oral lichen planus vanligvis kan styres med medisiner eller hjemme rettsmidler.

Harmløse betingelser

En hvit tungen belegg kan også skyldes godartede, eller relativt harmløse, forhold. Geografisk tunge er en tilstand som fremstår som glatte røde flekker ispedd et hvitt belegg. Selv om dette er relativt ufarlig, kan det føre til noe ubehag. Leukoplakia, en tilstand der hvite flekker på innsiden av barnets munn, er vanligvis godartet, så vel, men i sjeldne tilfeller kan merke et tidlig stadium av kreft. I tillegg, hvis barnet ditt tar visse medisiner eller puster overdrevet gjennom munnen, kan enten føre til et hvitt belegg som skal vises på tungen.

Sink & Tongue Misfarging

I de fleste mennesker, deres tunger er en jevn farge. Det er mulig å utvikle en tilstand som resulterer i misfarging av tungen. Ingen kobling mellom mangel på sink i kostholdet ditt og tungen misfarging har blitt bevist.

Erythema migrans

Erythema migrans, eller geografisk tunge, er en form for muntlig betennelse. Det påvirker vanligvis tungen din, men kan også påvirke andre deler av munnen, ifølge American Family Physician.

Betydning

Tungen misfarging av erythema migrans kan forekomme hos barn og voksne, og er mer vanlig hos kvinner enn menn.

Symptomer

Sjefen symptom på erythema migrans er tunge misfarging. Tungen kan slå hvitt eller gulaktig i enkelte områder, mens resterende rosa i andre, i henhold til "Walker er pediatric gastrointestinal sykdom."

Behandling

De fleste mennesker ikke trenger behandling for denne formen for tunge misfarging. (Se AFP) Noen mennesker tror sink kosttilskudd vil behandle den, men dette har ikke blitt bevist.

Betraktninger

Mens sink mangel kan føre til at noen blemmer i munnen, har ingen definitive koblingen blitt funnet mellom en mangel på sink og tunge misfarging.

Hvordan diagnostisere Albuminuria

Hvordan diagnostisere Albuminuria


En av rollene til nyrene er å fjerne avfall og overflødig væske fra kroppen. Albuminuria resultater fra nyreskader, ofte fra en kronisk sykdomsprosess. Når nyrene ikke fungerer som de skal, søl dreven albumin protein i urinen. Tidlig påvisning av nyresykdom er viktig å stanse videre skade som kan føre til nyresvikt. Les videre for å lære å diagnostisere albuminuri.

Hvordan diagnostisere Albuminuria

•  Kjenn risikofaktorer for albuminuri. Diabetisk nyresykdom, høyt blodtrykk og hjertesykdom kan føre til albuminuri.

Spør legen din for en bestemt albuminuri urinprøve. Rutinemessige urinprøver ikke se etter albuminuri.

Initiere screening for albuminuri umiddelbart etter mottak av en diagnose av type to diabetes. Litteraturen aksjer som lag syv prosent av type to diabetes pasienter som allerede viser tegn på albuminuri.

Få testet for albuminuri en gang i året hvis du har diabetes. Hvis testen viser mer enn 30 mg albumin pr g av kreatinin, har en andre test utføres for å bekrefte albuminuri.

samtykke til en enkelt urinprøven test hvorved lege benytter en målestaven til å sjekke for overdreven albumin. Legen skal administrere denne testen på den første urin void av dagen.

Kontroller albumin til kreatinin-ratio hvis en albumin spesifikke peilepinnen test gir positive resultater. Albuminutskillelse prisene varierer, men kreatinin utskillingshastigheten er jevn, noe som gir legen en mer pålitelig indikator på nyrefunksjon.

•  Vurdere muligheten for en skjev albuminuri test. Feber, kan tung trening og urinveisinfeksjoner føre til en midlertidig økning i albumin nivåer.

Hint

  • Denne artikkelen er ikke en erstatning for medisinske råd. For en nøyaktig diagnose av albuminuri, må du se en lege.

Tegn på en infisert Tongue

Tegn på en infisert Tongue


I det medisinske miljøet, er et infisert tungen referert til som glossitis. Avhengig av typen av infeksjon, vil tungen har forskjellige tegn og symptomer. Tunge infeksjoner er vanligvis lite attraktivt å se på og kan gjøre personen selvbevisst. Å ha en tunge infeksjon kan være både smertefullt og problematisk og forstyrre en persons daglige liv. Det kan gjøre det vanskelig å spise, drikke og med kommunisere.

Hevelse

Hevelse er en vanlig bivirkning av en infisert tungen. The National Library of Medicine rapporterer at hevelse kan i sin tur føre til problemer med en persons tale, tygging og svelging. Denne hevelsen kan gjøre det vanskelig for personen å få riktig ernæring eller kommunisere effektivt med en annen person. Hvis venstre ubehandlet, kan tungen bli så hoven at den blokkerer luftveiene.

Glatt Tongue

En infisert tungen kan bli glatt og papiller (finger-lignende fremspring på oversiden av tungen) kan forsvinne. Tungen kan også bli stadig følsom og med smertefull. Noen oppgir å ha en god del vanskeligheter med å spise og drikke.

Flekkete Tongue

Det finnes tilfeller av glossitis hvor tungen kan ta på seg en flekkete utseende., En tilstand som kalles "geografisk tunge" årsaker Faktisk tungen til å bokstavelig talt se ut som et kart. Disse flekkete områder kan faktisk endre steder på tungen fra dag til dag. De flekker kan se røde og oppvokst, og mange rapporterer å ha brennende smerte.

Thrush

I tilfeller hvor en infeksjon er forårsaket av gjær eller candida, kan tungen vise kremhvite lesjoner. The Mayo Clinic hjemmeside melder at tungen kan også ha røde, blødende områder og være svært følsom for berøring. I alvorlige tilfeller lesjonene kan faktisk gå ned i halsen og spiserøret.

Herpes

Når en infeksjon er forårsaket av herpes simplex virus I (HSV-1) tungen kan ha blemmer eller sår over tungen. Disse kan bokstavelig talt ser ut som hvite prikker eller midt i blinken øyne over hele tungen. Denne tilstanden kan føre til at en stor mengde av smerte og tungen å bli hoven og irritert.

Enterobacter cloacae Symptomer

Enterobacter cloacae er en opportunistisk type bakterier som forårsaker sykdom etter vertens immunsystemet er svekket av andre infeksjoner eller skader. Det kan føre til en rekke problemer, inkludert hud, luftveier, og urinveisinfeksjoner; septisk artritt, og betennelse i hjerteklaffene. Bakteriene er funnet i mennesker og dyr avføring, jord og vann. Symptomer på Enterobacter cloacae infeksjoner varierer avhengig av person og plasseringen av infeksjonen.

Urin

Enterobacter cloacae infeksjoner som er rettet mot blæren og urinveiene kan forårsake smerte eller en ubehagelig press. Mange mennesker som lider av en urinveisinfeksjon med Enterobacter cloacae klage over en hyppig trang til å urinere, smerte eller brennende mens urinering, og redusert urin flow. I alvorlige tilfeller kan infeksjonen flytte til nyrene.

Åndedretts

Denne bakterien kan også angripe luftveiene og forårsake pusteproblemer og lungebetennelse. Pasienter med luft Enterobacter cloacae lider av kortpustethet, gult oppspytt (slim), feber og tung hoste. Interessant, lungebetennelse forårsaket av denne bakterien ofte gjør pasienter føler seg mindre syke enn lungebetennelse forårsaket av andre bakterier, men har en overraskende høy dødelighet.

Cardiac

Enterobacter cloacae kan også infisere den indre overflaten av hjerteklaffene eller endocardia, forårsaker nye bilyder, vekttap, hoste og feber. Personer med denne type infeksjon kan føle ekstremt sliten, spesielt når de trener. De kan også ha blodig urin, og problemer knyttet til utilstrekkelig blodsirkulasjon. Denne form for infeksjon skjer nesten alltid i tillegg til en eksisterende hjertelidelse, som en skadet ventil eller blodpropp.

Septic leddgikt

Når Enterobacter cloacae går inn i en felles, kan det gi en form for leddgikt. Dette er mest sannsynlig til å skje hvis bakteriene allerede er i blodet, og er fraktet til felles, eller dersom det kommer inn i kroppen fra en skade nær leddet. Symptomer er plutselige, og inkluderer sterke smerter som bakteriene angripe felles, hevelse, feber og frysninger. Smerte kan synes å spre seg til nærliggende områder. Den felles kan være varm og øm å ta på.

Symptomer på en sprukket Tongue

Sprukket tungen er en tilstand som er merket ved hjelp av spor eller sprekker i tungen. Tilstanden har også flere andre navn, slik som scrotal tungen, furet tunge, lingua plicata og fjær tungen. I de fleste tilfeller er folk født med det, men det kan ikke bli veldig merkbar før de blir eldre. Selv om det kan være irriterende eller skjemmende, er sprukket tungen vanligvis betraktet som ufarlig.

Symptomer

De mest åpenbare symptomer på tungen er sprukket sprekker eller spor i overflaten av tungen. I noen tilfeller kan tungen vises rynket fremfor sprakk. Hvis du har denne tilstanden, kan du legge merke til mange forskjellige spor i tungen, eller du kan ha en fremtredende groove som går nedover midten av tungen og har andre spor som strekker seg fra den i forskjellige retninger.

Ubehag

Vanligvis vil sprakk tungen forårsaker ingen negative effekter foruten utseendet av spor i tungen. Men du kan oppleve noe ubehag når du spiser krydret mat. Dette skjer når krydret eller høy syre matvarer eller drikker gjør sin vei inn i dype spor i tungen, produsere en brennende følelse. I tillegg kan bakterier vokse i svært dype spor, og ørsmå biter av mat kan bli sittende fast der. Resultatet av dette kan være illeluktende ånde og / eller infeksjoner i munn, inkludert de som er sopp i naturen.

Årsaker

Oftest er folk født med sprukket tunge, og årsaken er ofte ukjent i disse tilfellene. Ifølge Online mendelsk arv i Man (OMIM), kan det være genetisk i naturen. Sjeldnere, infeksjoner eller ernæringsmessige mangler føre til en sprukket tungen. Tilstanden er også mer sannsynlig å oppstå på personer med visse helsemessige forhold, for eksempel Down syndrom - en kromosomfeil - og Melkersson-Rosenthal syndrom - som påvirker nervesystemet, forårsaker lammelse og hevelse i ansiktet. Tilstanden er også mer sannsynlig å bli diagnostisert hos personer som har geografisk tunge, som er preget av bare flekker på tungen.

Diagnose

Selv om du kanskje legge merke til sprekker eller spor i tungen, det er ingen måte å være sikker på om du har sprukket tungen uten å se en medisinsk faglig. Vanligvis diagnostiserer en tannlege tilstanden under en rutinemessig tannundersøkelse. Noen mennesker i utgangspunktet spørre sine tannleger til å undersøke sine tunger fordi de opplever ubehag i området. Ifølge eMedicine.com, sprakk tungen vanligvis påvirker 5 prosent eller færre av mennesker i USA.

Forebygging / løsning

Det er ingen kjent måte for å forebygge eller behandle sprakk tungen. Tilstanden varer vanligvis en levetid. Hvis du har tilstanden og opplever ubehag ved å spise eller drikke, unngå matvarer som skaper størst problemer. Også, praktisere god tungen hygiene kan bidra til å forhindre infection.This kan være så enkelt som å kjøpe en tunge skraper og rengjøring tungen med det på en daglig basis. Tongue skrapere kan vanligvis finnes i dental hygiene i drugstores og supermarkeder.

Tongue Sykdommer

Tongue Disease

Tungen er en muskel, og blir brukt til å bevege maten for å hjelpe til i prosessen med å tygge og svelge. Den har smaksløker som tillater oss å smake på hva vi spiser. Det kan også signalisere et helseproblem. En sunn tunge har en litt rosa eller rødlig fargetone og en litt humpete underlag, mens en syk tungen kan være belagt, misfarget eller smertefull.

Glossitt

Glossitt er en tilstand der tungen er hoven og skifter farge. Ifølge US National Library of Medicine, er glossitis forårsaket av bakterier eller virus-infeksjoner, eksponering for irritanter og allergiske reaksjoner på enkelte munnhygiene produkter som tannkrem og munnvann. Det kan også være arvelig. En godartet tilfelle av glossitis er geografisk tunge, noe som fører til et kart-lignende utseende av tungen. Symptomer inkluderer tunge ubehag, sårhet eller brennende følelse og ulike størrelser lyse røde flekker på tungen overflate,

Macroglossia

Macroglossia er normalt forårsaket av økningen av vev på tungen, i henhold til Drexel University College of Medicine. Denne tilstanden er en vanlig funksjon i medfødte lidelser som Ned eller Beckwith-Wiedemann syndrom. Macroglossia kan også bli kjøpt opp av traumer eller svulster. Symptomer inkluderer high-pitched pusting, snorking, spiseproblemer og tunge utvekst.

Oppsprukket Tongue

Ifølge netwellness.org, en spaltet tunge, noe som er synligheten av sprekker eller dype riller på overflaten av tungen, er ganske vanlig, og kan klassifiseres som bare en tunge variant av enkelte medisinske myndigheter. Men for noen mennesker, kan en oppsprukket tunge være et tegn på infeksjon eller underernæring.

Hårete Tongue

En hårete tungen er på grunn av en samling av keratin på toppen av tungen, som gir fjæren en lodden eller hårete utseende. Det er flere årsaker til hårete tunge. For eksempel kan en svart hårete tunge skyldes antibiotikabruk som for eksempel penicillin, dårlig munnhygiene eller røyking. Det kan også føre til dårlig ånde og en brennende følelse. For å redusere hårete tunge, foreslår Mayo Clinic praktisere bedre munnhygiene, slutte å røyke og å eliminere bruken av vismut-baserte medisiner.

Leukoplaki

Leukoplaki er når en hvit eller grå flekk vises på tungen. Det kan også vises på innsiden av kinnet eller på munn gulvet. Denne tilstanden kan være forårsaket av oral irritasjon for eksempel kroner eller fyllinger, overdreven bruk av tobakk, og i sjeldne tilfeller kreft i munnhulen. Det er også en sjelden form for leukoplaki, kalt hårete leukoplaki, der pelskledde, hvite flekker vises på tungen. Dette er ofte forårsaket av en feil fungerende immunsystem og er vanligvis sett i HIV eller AIDS-relaterte saker. Du kan bli kvitt leukoplakia ved å eliminere kilde til irritasjon, kutte ned eller kutte ut bruken av tobakksvarer og bruke en antiviral medisin.

Felles Tongue Sykdommer

Det er flere sykdommer som er felles for tungen. Mange vil også påvirke tungen samt lepper, munn, svelg og pall. Symptomer assosiert med disse sykdommene er vanligvis milde og kan inkludere hevelse, rødhet, misfarging, ømhet og sår. Likeledes er behandling for vanlige tunge sykdommer mild og vanligvis inneholder en endring i dietten eller livsstil.

Geografisk Tongue

Denne sykdommen, også kjent som godartet vandrende glossitis, er karakterisert ved et kart-lignende mønster av røde flekker på tungen. Det oppstår vanligvis på toppen og sidene av tungen, selv om det kan spre seg til andre deler av munnen. Geografisk tunge er ufarlig og ofte eksisterer uten symptomer utover grunnleggende misfarging. Ømhet eller sårhet kan forekomme, men kan lindres gjennom aktuell medisinering. Det er ikke en smittsom sykdom så kan ikke overføres til et annet individ.

Svart Hårete Tongue

Dette er en sykdom forårsaket av overdreven vekst av follikler på tungen, kjent som papiller. Papiller fortsette å vokse gjennom et individs liv. Vanligvis er papiller slitt ned over tid ved daglig aktivitet som spising og børsting. Hvis ikke slitt ned, kan de vokse til atypiske lengder. Bakterier kan deretter vokse på papiller, noe som resulterer i en svart eller mørkt utseende. Dette skjer vanligvis i personer med dårlig tannhygiene.

Burning Mouth Syndrome

Brennende munn syndrom forårsaker tap av smak, brennende følelse og følelsen av hevelse på tungen. Det er en relativt ufarlig sykdom som ikke infeksiøs eller overføres til et annet individ. Det påvirker vanligvis peri-menopausal eller post-menopausale kvinner, selv om 10 til 20 prosent av tilfellene er funnet hos menn. Den eksakte årsaken til brennende munn syndrom er ukjent, men det er ofte assosiert med andre medisinske tilstander som nærings-mangel.

HSV-1

HSV-1, eller herpes simplex-virus 1, er en virusinfeksjon som noen ganger fører til sår på tungen. Sår er vanligvis rød og hoven, men kan ha en hvit eller grønn cap. Det finnes ingen kur for HSV-1, men symptomer som smerter og ømhet som regel gå med tid eller antivirale medisiner. HSV-1 er lett omsettelige, selv gjennom spytt deles av uformell kyssing. Det er arvelig og ofte går i familier.

Advarsel

Disse tunge sykdommer er stort sett ufarlige og ikke krever omfattende behandling. Men selv milde symptomer forverres av visse matvarer og stoffer. Hvis du har geografisk tunge, unngå å spise krydret eller syreholdig mat. Bruk et kortikosteroid skylling og swish ut munnen 2 til 3 ganger om dagen. Unngå overdrevent salte eller sitrusmarninert mat hvis du har HSV-1.

Hva gjør en Coated Tongue Mean?

Hva gjør en Coated Tongue Mean?


Som en generell tommelfingerregel, er tungen skulle være middels rosa i fargen, med lett til middels rosa smaksløkene. Hvis du har et belegg på tungen, og du har god munnhygiene praksis, kan det hende du har en helsetilstand som forårsaker dette.

Hvem får det?

Personer med en tilstand som kalles "geografisk tunge 'er mer utsatt for å utvikle problemer med tungen. Geografisk tunge har masse spor og sprekker i den, så det gjør for en flott sted for bakterier å leve.

Den vanligste årsaken

Den vanligste formen for bestrøket tungen ifølge Badbreathology.com er hvit tungen. Hvitt belegg på tungen er generelt fra dårlig munnhygiene, men kan også være forårsaket av forkjølelser og allergier.

Usammenhengende hvitt belegg

Usammenhengende hvitt belegg på tungen er forårsaket av trøske. Dette er en form av en muntlig gjær infeksjon. Den er forårsaket av medikamenter bivirkninger, diabetes og astma. Usammenhengende hvitt belegg kan også være forårsaket av leukoplaki.

Striped Coating

Hvis du har hvite striper på tungen du kan ha en tilstand som kalles lichen planus. Dette fører til at tungen til å være kløende eller kløe andre steder på kroppen.

Når å se en spesialist

Når som helst du utvikle en hvit-belegg på tungen som ikke ser ut til å gå bort med dagligdagse god munnhygiene praksis, må du se din lege eller tannlege.

Echinacea og Fungal bihulebetennelse

Ifølge National Institute of Allergy og smittsomme sykdommer, mer enn 37 millioner amerikanere lider av de tre formene for bihulebetennelse hvert år: bakteriell, virus og sopp. Sopp bihulebetennelse er den sjeldneste og mest vanskelig å behandle. Mange vanlige legemidler som brukes til å behandle de to andre bihulebetennelse er ineffektive for en sopp bihulebetennelse. Men echinacea er en naturlig middel som kan hjelpe behandle den.

Fakta om soppinfeksjoner

En sopp bihulebetennelse forårsaker sinus hulrom å hovne opp og overprodusere slim, forårsaker lunger, bihuler trykk og smerte. En sopp bihulebetennelse er lik gjær infeksjoner som finnes i hele kroppen, som forekommer enten når en annen sopp tilstanden foreligger andre steder i kroppen, eller når luftbårne soppsporer blir pustet.

Sopp-kampene Echinacea

Echinacea har blitt anerkjent som en infeksjon-kampene agenten ifølge National Center for komplementær og alternativ medisin. Echinacea er en av de eneste urter kjent for å avverge soppinfeksjoner. Mange vanlige legemidler som brukes i bakterie bihulebetennelse ville ikke ha en effekt på sopp, som er det som gjør solhatt unik.

Dose

Echinacea er tatt muntlig i flytende eller kapselform. Å ta opptil tre gram per dag, delt opp i tre doser, er anbefalt for behandling av en bihulebetennelse. Det er viktig å ta de doser ved første tegn til bihulebetennelse. Echinacea kan også styrke immunforsvaret, øker kroppens evne til å avverge infeksjonen naturlig. I tillegg kan echinacea også brukes på de indre nesebor flytende, til tre ganger daglig hjelpe bekjempe bihulebetennelse.

Side Effects

Echinacea er vanlige bivirkninger inkluderer: svimmelhet, hodepine, oppkast, feber, kvalme, tunge nummenhet, søvnløshet, muskelsmerter, tørr munn, sår hals og diaré. Hvis noen av disse bivirkningene oppstår, redusere dosen. Hvis de fortsetter, slutte å bruke umiddelbart.

Advarsel

Echinacea bør ikke tas av kvinner som er gravide eller ammer. Personer med undertrykt immunsystem, for eksempel de med HIV, AIDS, MS eller revmatoid artritt, bør ikke bruke solhatt, da det kan føre til komplikasjoner. Personer som har allergi mot mødre, tusenfryd, ragweed eller ringblomster kan også ha en allergisk reaksjon på echinacea. Alltid diskutere bruk av Echinacea for medisinsk bruk med en helse-omsorg profesjonelle først.

Slik Cure Raw Tongue

Slik Cure Raw Tongue


En rå tungen er et symptom på hva som er medisinsk kjent som geografisk tunge. Tilstanden er faktisk ufarlig, men likevel forårsake personens tunge å vises ekstremt rå - og i visse tilfeller kan det føre til ubehag og lett smerte. Geografisk tunge forårsaker røde lesjoner vises på tungen overflate - disse rå patcher pleier å migrere til forskjellige områder av tungen, som kan være ganske skremmende for de berørte.

Bruksanvisning

•  Kjøpe noen over-the-counter smertestillende midler, hvis du opplever ubehag. Din fastlege vil ikke foreskrive noen antibiotika, fordi geografisk tunge vil til slutt klare seg på egen hånd. Imidlertid er smertelindring medisiner en god idé hvis råhet av tungen som forårsaker du smerte.

Invest i noen antihistamin munnskylle eller bedøvende munnen vasker å behandle tungen direkte. Les alltid etiketten for før konsum - du kan ikke være i stand til å ta smertestillende og munnskylle samtidig.

Kontroller din daglige diett ikke forverre din geografiske tungen videre. Unngå spesielt varm, krydret, sure eller salte matvarer og holde seg borte fra tobakk, alkohol og tannkrem som inneholder tartar-kontroll tilsetningsstoffer, tunge smaks eller bleking agenter.

Se legen din, hvis smertene og ubehaget fortsetter. Reaksjonen på tungen kan også være en rekke andre plager og tilstander, som en mulig matallergi.

Tips og advarsler

  • Geografisk tunge er også kjent som godartet vandrende glossitis.

Typer Geographic Tongue

Geografisk tunge, eller godartet trekkende glossitis er en benign tilstand, noe som innebærer bare flekker på overflaten av tungen. Ifølge Mayo Clinic nettsted, har en sunn tunge små, rosa humper kjent som papiller. En geografisk tunge har flekker eller lesjoner, som gir opphav til et kart-lignende utseende, derav navnet.

Mulige årsaker

Selv om den spesifikke årsaken til geografisk tunge forblir et mysterium i 2011, foreslår PubMed nettstedet en kobling mellom tilstand og et vitamin B-mangel. I tillegg kan næringsmidler som for eksempel varm saus og / eller krydret kylling føre til tilstanden. Irritasjonen som disse matvarer kan føre til at tungen kan føre til tap av papillene, eller fint fremspring, som fyller tungen overflate.

Symptomer

Symptomene på denne tilstanden omfatter et kart-lignende utseende på tungen overflate. Tannleger også se etter patcher og lesjoner som beveger seg fra dag til dag som er glatt og rødt. Sårhet og smerte kan også være tilstede.

Eksamen / diagnostiske metoder

Ved undersøkelse, ser en tannlege i en pasients munn og tett undersøker tungen. Tilstanden vanligvis ikke fortjener ytterligere tester. Men Brigham and Women Hospital hjemmeside antyder at hvis legen er usikker på om det er geografisk tunge eller en lidelse som er langt mer alvorlig, kan han bestille en biopsi.

Behandling

Selv om ingen kur finnes for denne lidelsen, bør behandlingen fås i alvorlige tilfeller. For eksempel, hvis symptomene blir smertefullt, gjelder lidokain viskøs, en lammende agent. I tilfeller med intens ubehag, spør tannlegen din om en steroid munn skyll. Følg reseptbelagte instruksjoner; noe som inneholder steroider kan være skadelig hvis det brukes for lengre perioder enn den tidsrammen det legen har anbefalt.

Når skal ringe en lege

Søke råd fra en lege hvis noen sår på tungen varer mer enn 10 dager. Også ta kontakt med en tannlege hvis tungen sveller eller hvis du opplever problemer med å tygge eller svelge da disse symptomene kan tyde på en livstruende tilstand.

Homøopatiske midler for Scrotal Tongue

Scrotal tunge eller oppsprukket tungen, er en tilstand hvori tungen har en sprukket overflate og kantene. Generelt ikke smertefullt, kan det bli slik at hvis mat er tillatt å akkumulere i sprekker og bli infisert. Denne sykdommen kan være forårsaket av en allergisk reaksjon eller systemisk gjær infeksjon. Det kan noen ganger bli funnet hos personer med Down syndrom og Melkersson-Rosenthal syndrom, men dette er ikke eksklusiv.

Relaterte betingelser

Scrotal tungen kan noen ganger være forbundet med hva som er kjent som geografisk tunge. I dette tilfellet, papiller (smaksløkene) faller av tungen i patcher, men vokser ikke tilbake umiddelbart. Dette etterlater røde bare flekker på tungen. Den papiller vokse tilbake, men en del vil falle av i et annet område, forårsaker de nakne flekker å virke til å bevege seg rundt på overflaten av tungen. En annen relatert sykdom er trost, som er forårsaket av en intestinal gjær infeksjon.

Hva du kan gjøre

Det er ingen klare årsak og virkning studier for scrotal tungen. Det er ansett som godartet så lenge det ikke er noen smerte. De fleste leger vil foreslå at du børste tungen ofte for å holde bakterier fra forårsaker infeksjon i sprekkene. Hvis du tror at dine symptomer er forårsaket av en gjær infeksjon (for eksempel hvis du også har symptomer som trøtthet, belegg på tungen og oppblåsthet), kan du behandle gjær infeksjon å lindre oppsprukket tungen. I homeopati, kan behandlingen noen ganger ta form av "hår av hunden." Med andre ord, litt Candida albicans (som forårsaker gjær infeksjoner), spesielt formulert av en homeopat utøveren, kan bidra til å balansere floraen i tarmen din. Kutt ned på sukkerinntak for å unngå å mate gjær, og supplere med Lactobacillus acidophilus og Bifidobacterium å få best effekt. Her er noen andre remedier for å prøve, som du kan bestille på nettet eller finne på en helsekostbutikk:
Arnica bidrar til å berolige betennelse i slimhinnene. Hvis du mener testikkel tungen er forårsaket av en allergisk reaksjon, kan du prøve Aresenicum album (avledet fra arsen) eller svovelsyre. Pix liquida (furu tjære) kan hjelpe sprukken hud. Quicksilver er ofte brukt i tilfeller av infeksjon.

Psoriasis Tongue Treatment

Psoriasis er en kronisk sykdom som forårsaker celler til å samle seg på huden din, danner plakk og tørre, sprukne røde flekker som ofte klør eller blir ubehagelig. Mens psoriasis er en hudsykdom, har tidligere studier har funnet koblinger mellom psoriasis og muntlige forhold som geografisk tunge og oppsprukket tungen. Det finnes en rekke forskjellige terapier er tilgjengelige for psoriasis, selv om mange er beheftet med visse begrensninger; orale tilstander som geografisk tunge, derimot, mens de kan være relatert, ikke krever typisk behandling.

Psoriasis

Cellene i basal laget av epidermis (det ytterste laget av huden din) skillet for å erstatte celler tapt eller kaste fra overflaten. Den gjennomsnittlige levetiden for hudcellene i overhuden er ca 28 dager. I psoriasis, men T-cellene av immunsystemet angriper hudceller - mye som de ville angripe inntrengere i tilfelle av en infeksjon - og dermed hudcellene er kaster mye mer hurtig og vanligvis har en levetid på bare fire dager i gjennomsnitt.

Årsaker til psoriasis

Selv om den eksakte årsaken er fortsatt uklart, er psoriasis antas å stamme dels fra genetiske og dels miljømessige faktorer. En familiehistorie med psoriasis er en ledende risikofaktor. Psoriasis rammer om lag 2 prosent av den amerikanske befolkningen.

Behandling av psoriasis

Det er dessverre ingen permanent kur for psoriasis; Det finnes en rekke behandlingsformer, men at behandle symptomene på sykdommen. Steroid kremer er en felles mottiltak som kan hjelpe undertrykke immunsystemet overreaksjon som forårsaker problemet. Leger noen ganger foreskrive anthralin - en medisin som bidrar til å fjerne skalaer; steinkulltjære, salicylsyre og fuktighetsgivende kremer er andre vanlige rettsmidler. Utsette huden for begrensede mengder av kunstig ultrafiolett lys kan noen ganger hjelpe, men for mye UV vil skade huden og gjøre problemet verre. I alvorlige tilfeller kan leger foreskrive immunosuppresants (narkotika som regulerer immunsystemet aktivitet).

Tongue betingelser

Munnsår forårsaket av psoriasis er ganske uvanlig; likevel to forhold som har vært knyttet med psoriasis er geografisk tunge og oppsprukket tungen. Den første lidelse er preget av små røde flekker avgrenset av grå-hvite områder på tungen; disse er ofte midlertidige og kan komme eller gå, spesielt etter å ha spist krydret mat. I oppsprukket tungen, på den annen side, dype riller eller spalter som drives gjennom overflaten av tungen. Begge forholdene er mer vanlig hos pasienter med psoriasis, ifølge en 2004 studie i BMC Dermatology, og dermed kan være relatert.

Behandling av Tongue betingelser

Geografisk tunge og oppsprukket tungen er godartede tilstander som vanligvis ikke garanterer noen behandling. Hvis du har geografisk tunge, er det sannsynligvis best å avstå fra krydret mat eller andre matvarer som synes å utløse disse symptomene; hvis du har dype sprekker tungen, på den annen side, forsiktig pusse tungen om natten når du pusser tennene kan bidra til å fjerne rusk og redusere problemet. Som alltid, men hvis du har spørsmål eller bekymringer om dine symptomer, er det best å oppsøke lege for å få råd.

Botemidler for dårlig ånde fra halsen

Du kan pusse tenner, skrape tungen, tanntråd og skyll med munnvann og har fortsatt forferdelig ånde dersom lukten kommer fra baksiden av halsen. Den anaerobe bakterier som lever på overflaten av tungen og i munnen som forårsaker dårlig ånde kan også være til stede i spiserøret. Hvis denne bakterien begynner å reprodusere i et hurtig tempo, på grunn av en infeksjon eller andre årsaker, er du nødt til å ha dårlig ånde, ifølge Kiss-bad-breath-goodbye.com.

Infeksjoner

Tenk at du kan ha dårlig ånde på grunn av en infeksjon i mandlene eller bihulene. Dette kan føre til dårlig ånde som kommer fra baksiden av halsen, ifølge Health911.com. Disse forholdene kan forårsake overflødig bakterier, som kan gjøre pusten stinker. Det kan være at du har noen form for allergi hvis du har også hals og bihuleproblemer.

Faryngitt

En sår hals, også kjent som faryngitt, kan føre til dårlig ånde. Faryngitt innebærer en betent pharnyx, som er den del av halsen som ligger like utenfor baksiden av taket i munnen. Den strekker seg til svelget, som er adamseplet. Virus og bakterier fra en bihulebetennelse, forkjølelse eller influensa føre til sår hals. Bakterier kan gjøre pusten lukt.

Mandel Stones

Mandel steiner, eller tonsilloliths, er hvitaktig-gul, uregelmessig formet, illeluktende bunter av bakterier og slim som kan sette seg fast på baksiden av halsen. Disse steinene utvikle seg i mandel krypter, som er små lommer som er til stede i alles mandlene. Disse hvite klatter kalles tonsilloliths, ifølge Tonsilstones.com. Hvis du hoste opp stinkende klatter av hvitt, har du sannsynligvis mandel steiner.

Vanskelig å behandle

Hvis du ikke har mandlene, trenger du ikke å bekymre deg for mandel steiner. Men hvis du har mandlene, kan disse steinene lukte veldig dårlig. De stikker på baksiden av halsen og føre til irritasjon i halsen. Stones kan fjernes, men ofte dukke opp igjen i en dag eller to.

Geografisk Tongue

Den hvite belegget som oppstår på enkelte folks tunger kan lukte, ifølge Dental-health-index.com. Ifølge Dr. Harold Katz, hvis du har en geografisk tunge du er mer sannsynlig å ha en hvit tungen. En geografisk tunge er en tunge som har flere spor og sprekker i det enn de fleste tunger. Disse områdene gir et utmerket sted for bakterier å formere seg, noe som er det som forårsaker dårlig ånde og en hvit tungen. Bruk en tungeskrape for å fjerne den hvite gunk. Ikke skimp på denne prosessen, som er en som mange overser. Det bør gjøres daglig for å holde pusten frisk. Hvis du ikke fjerner bakterier fra tungen, kan pusten lukter.

Snørr og postnasal drypp

Hvis du har mye slim og postnasal slipp, kan dette forårsake halitosis, som er kronisk dårlig ånde på grunn av opphoping av slim i baksiden av halsen.

Hvordan bli kvitt lukten

Vurder å bruke et produkt som kalles TheraBreath, som er en oxygenating tannkrem. Hvis du arbeider med mandel steiner og gobs av hvite ting som anses som "stinker baller," prøve å blande 2 ts. honning med bikarbonat brus og sette både i et glass med varmt vann. Gurgle blandingen i et minutt og deretter drikke det. Du kan også gurgle saltvann for å redusere lukt av de "stinker baller." Røyking og drikking kan forverre lukten som kommer fra tonsilloliths, så unngå disse praksis.

Andre teknikker

Vurdere å pusse tungen og tannkjøttet med pulverisert nellik eller myrra for å redusere lukt. Bruk en Waterpik etter at du har spist, å sette en oz. av hydrogen peroxide i vannet du bruker. Etter at du har spist, swish vann rundt i munnen. Dette vil bidra til å eliminere rester fra drinker, primært sukkerholdige drikker, og matrester som kan gjøre du har dårlig ånde. Bruk et munnvann som har svært lite alkohol i det fordi alkoholinnhold kan gjøre lukt verre. Lag din egen munnvann ved å blande sammen 50 prosent vann og 50 prosent hydrogenperoksid (3 prosent) og swish dette rundt innsiden av munnen i 30 sekunder.

Andre Anbefalinger

Kiss-bad-breath-goodbye.com råder tanntråd daglig, og ved hjelp av en oksygennivået olje skylling som er alkoholfritt. Kjøp tannkrem som inneholder tea tree olje eller sette et par dråper av denne oljen på tannbørsten din. Tea tree olje har en svært aromatisk smak. Bruk urt spirulina, som er en kilde til klorofyll. Du kan kjøpe den i løs form eller kapsel. Ta 500 mg tre ganger daglig. Peppermynte er en god ressurs for å bekjempe dårlig ånde. Det pustes ut gjennom lungene og sukrer pusten.

Vitaminmangel

Hvis du har en vitamin B-mangel, kan dette føre til dårlig ånde. Vurdere å ta et supplement. Vitamin C vil hjelpe rense kroppen for overflødig giftstoffer og slim som kan forårsake lukt som kommer fra munnen. En sinkmangel kan også føre til dårlig ånde. Diskuter dette med legen din og se hva hun anbefaler.

Andre hensyn

Drikk en spiseskje av eple cider eddik før hvert måltid. Dette hjelper fordøyelsen og kan bidra til å eliminere dårlig ånde. Tenk om å pusse tennene med natron. Dette vil redusere surhetsgraden i munnen slik at bakterier ikke er like sannsynlig å vokse. Hvis bihulene er årsaken til back-of-the-munn lukt, fortynne hydrogen peroxide med 50 prosent ved hjelp av vann, sette dette i en sprayflaske og spray det opp nesen. Gjør dette to ganger om dagen. Det kan brenne litt. Hvis det ikke hjelper, så problemet er ikke bihulene.
Lag en te ut av ¼ ts. av bakken cloves og 2 kopper varmt vann. Etter bløtlegging, hell den gjennom en fin sil. Skyll munnen med det eller gurgle med det to ganger om dagen.
Du kan kjøpe klorofyll tabletter eller flytende ved apoteket. Klorofyll fjerner lukt.
Tygg noen hasselnøtter (filberts). Dette herder velig dårlig ånde.

Tygge og suge

Tygg basilikum, timian, vintergrønne, persille eller rosmarin. Disse urtene vil bidra til å eliminere dårlig ånde. Suge på en sitron kile som er overstrødd med salt.