Digidexo.com

cøliaki munnsår

Munnsår cøliaki

Munnsår cøliaki


Cøliaki kan føre til en rekke symptomer inkludert munnsår (canker sår). Hvis du får hyppige canker sår, kan cøliaki være en mulighet. Samt behandle canker sår direkte, må du følge en streng diett for å helbrede og redusere forekomst.

Hvorfor Cøliaki Årsaker munnsår

Cøliaki indikerer en sterk sensitivitet mot gluten, et protein som finnes i hvete og andre kornsorter. Immunsystem angriper disse stoffene og resultater i canker sår og andre symptomer.

Munnsår som et symptom

Canker sår er en av de mest vanlige ikke-gastrointestinale symptomer. Ifølge Dr. Farhad Sharam for Teheran University of Medical Sciences, canker sår er det eneste symptomet som manifestere seg i én av 20 lider av cøliaki. Hvis du får hyppige canker sår, kan cøliaki være en mulighet, spesielt hvis du har en forelder eller søsken med tilstanden.

Dietary forslag

Ditt kosthold utgjør den primære forsvaret mot å forebygge og eliminere munnsår og andre symptomer på denne tilstanden. Unngå hvete, bygg og rug. Les mat etiketter nøye.

Medisiner

Legen din kan forskrive en rekke behandlinger for å behandle canker sår som inkluderer medisinert munnen vasker, aktuelle medisiner og narkotika. Det er viktig å nevne imidlertid at de ikke er en erstatning for riktig kosthold. Ifølge Dr. Sharam, hans studier indikerte vanligste medisinske behandlinger var ikke på langt nær så effektiv som å holde seg til en glutenfri diett.

Egenomsorg

Visse egenomsorg tiltak kan gi lindring. Lag en munn skyll fra saltvann eller natron. Legg is direkte på sår. Dekk til sår med natron lime.

Tegn og symptomer på cøliaki i Kids

Cøliaki sykdom er en tilstand karakterisert ved en immunologisk reaksjon overfor proteinet gluten. Gluten finnes i korn som bygg, rug og hvete. Gluten finnes i de fleste bearbeidet mat. Når et barn med cøliaki spiser en matvare med gluten, reagerer immunsystemet ved å angripe slimhinnen i tynntarmen, som består av millioner av ørsmå, mikroskopisk villi. De villi er ansvarlig for å absorbere næringsstoffer og vitaminer fra inntatt mat. Uten villi, vil kroppen bli mangelfull i essensielle næringsstoffer og vitaminer som trengs for å opprettholde god helse og for å opprettholde en forsvarlig vekst. Noen barn viser ikke mange symptomer, og noen vil bare begynne å vise symptomer etter en stressende situasjon.

Fordøyelsessymptomer

Cøliaki kan føre til hyppige magesmerter. Lider vil ha hyppig diaré, og deres avføring kan være usedvanlig stygg luktende. Noen barn kan også ha episoder av oppkast og de kan ha en dårlig appetitt.

Fysiske tegn

Barn med cøliaki kan miste muskelmasse og kroppsvekt. De kan også ha en oppsvulmet eller oppblåst mage. De kan også vokse i et saktere tempo og være små for alderen. De kan utvikle munnsår og utslett og kan ha muskelkramper.

Atferdsmessige tegn

Barn med cøliaki kan virke svak og sliten. De kan også være enormt irritabel.

Komplikasjoner

Barn med cøliaki kan utvikle anemi skyldes jernmangel. Barn med cøliaki kan også ha utviklingsmessige forsinkelser som følge av underernæring. Dessuten kan deres vekst bli hemmet. Det er mulig at barn med cøliaki utvikle rakitt, som er et ben lidelse forårsaket av kalsiummangel. Barn med cøliaki ofte utvikle laktoseintoleranse.

Årsaker

Den konkrete årsaken til cøliaki har ennå ikke bestemt. Ifølge Barne Health nettsted, påvirker cøliaki ca 1 av hver 133 personer i USA Barn som har familiemedlemmer med cøliaki har en 5-10 prosent sjanse for også å ha tilstanden.

Diagnose og behandling

Cøliaki er vanligvis diagnostisert hos barn i alderen 6 måneder og 2 år siden det er når de begynner å prøve ut nye matvarer som inneholder gluten. Men noen kan bli diagnostisert mye senere hvis symptomene er sporadisk. Cøliaki er også en gang feildiagnostisert som laktoseintoleranse av inflammatorisk tarmsykdom. En gastroenterolog bør være i stand til å tilby en skikkelig diagnose etter å ha undersøkt et utvalg av tynntarmen innhentet via en biopsi. Cøliaki er en kronisk tilstand som ikke kan kureres. Imidlertid kan det behandles ved å avstå fra å spise gluten.

Tidlige symptomer på cøliaki

Cøliaki er en autoimmun sykdom som påvirker fordøyelsessystemet. Personer som har cøliaki har en immunologisk reaksjon etter forbruk av proteinet gluten, som er funnet i bygg, rug og hvete. Kroppen reagerer på gluten ved å angripe slimhinnen i tynntarmen, til slutt begrenser kroppen fra riktig absorberende vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer. Dette malabsorpsjon kan føre til vitaminmangel som forårsaker flere problemer.
Enkelte individer kan ha få eller ingen symptomer på cøliaki. Også symptomer på cøliaki kan oppstå midlertidig og ofte begynner i tidlig barndom, når produkter som inneholder gluten er innført i et barns kosthold. Imidlertid kan cøliaki utvikle seg til enhver tid i løpet av en persons liv.

Periodisk Diaré

Diaré kan være verre til tider eller helt fraværende på andre i lider av cøliaki. Små barn kan oppleve både diaré og alvorlig oppkast. Enkelte personer kan oppleve forstoppelse, så vel.

Ubehag i magen

Mange personer har magesmerter som et resultat av cøliaki. Noen kan også oppleve magekramper. Noen individer opplever oppblåsthet på en jevnlig basis. Barn med cøliaki kan synes å ha en oppblåst mage mye av tiden.

Krakk Utseende

Personer med cøliaki har ofte grå avføring. Disse avføring vanligvis lukter spesielt ille. Dessuten kan avføringen har merk fet eller fettstoffer i dem. Avføring kan også være blodig.

Vekttap

Som et individ mister evnen til å absorbere næringsstoffer danne maten, kan vekttap forekommer. Barn kan oppleve forkrøplet vekst. Den enkelte kan ha økt appetitt og kan selv begjærer mat, men han eller hun kan fortsette å gå ned i vekt til tross for økt matinntak.

Atferdsmessige symptomer

Personer med cøliaki kan virke uvanlig irritabel. Ifølge National Institutes of Health, er irritabilitet et svært vanlig symptom som vises av barn som har cøliaki. Barn kan også ha problemer med å konsentrere. Mange enkeltpersoner vil være ganske utmattet på grunn av mangel på riktig ernæring. Noen kan også oppleve depresjon.

Andre symptomer

Vitamin-og mineralmangel kan føre til problemer som anemi (eller lavt jern i blodet). Anemi er ofte den primære symptom oppleves av voksne med cøliaki. Dessuten kan noen individer utvikler skjelett som rakitt eller osteoporose, som begge fører fra en kalsiummangel. Kvinner kan oppleve amenoré. I tillegg kan enkelte individer lider av tørr hud eller utslett, leddsmerter, munnsår, tannemaljen tap og lett blødning.

Colon Cancer & cøliaki

Cøliaki, også kjent som celiac sprue, er en sykdom i tynntarmen. Det ødelegger slimhinnen i tynntarmen og dens symptomer kan påvirke alle aspekter av dagliglivet for dem diagnostisert med sykdommen. Behandlingen består av å følge en streng diett for å begrense den allergiske reaksjonen og symptomer. Cøliaki har også vært knyttet til andre sykdommer som tykktarmskreft. Mens det er ingen kjent kur for cøliaki, er fremskritt blir gjort.

Cøliaki Årsaker

En allergisk reaksjon mellom gluten og den indre fôr av tarmen er det som forårsaker cøliaki. Proteinet i gluten kalt gliadin er den viktigste årsaken i reaksjonen mellom gluten og tarmslimhinnen. Gluten finnes i alle typer mat og kommer fra hvete, rug, bygg og havre. Forskere er ikke sikker på hvordan gliadin blir giftig som transformasjon ikke er godt forstått.

Symptomer

Symptomene på cøliaki sprue inkluderer magesmerter, oppblåsthet og luft i magen. Diaré er en vanlig plage samt. Diaré er forårsaket av tarmen manglende evne til å absorbere fett fra maten. Dette redusert absorpsjon av fett og næringsstoffer er en av vanskelighetene med cøliaki. Det kan føre til vekttap, anemi og underernæring. Pasienter med cøliaki kan også lett får blåmerker og merker muskelsvakhet. Cøliaki kan til og med føre til ufruktbarhet.

Tilknyttede betingelser

De med cøliaki kan også oppleve andre forhold. Pasienter kan lide av tilbakevendende og smertefulle munnsår, insulinavhengig diabetes og stoffskiftesykdommer. I de med cøliaki, er revmatoid artritt også mer utbredt. Kreft i tykktarmen er flere ganger mer vanlig hos personer med cøliaki i forhold til de uten sykdommen, ifølge Dr. Dennis Lee.

Colon Cancer

Tykktarmskreft og sin tilknytning til cøliaki er ikke klart. Tykktarmskreft tendens til å utvikles i de som har hatt celiac sprue lenger enn 20 til 30 år. Det er vanskelig å diagnostisere på grunn av betennelse i tykktarmen som oppstår med cøliaki og lignende symptomer. Symptomer på tykktarmskreft kan omfatte anemi, magesmerter, vekttap og feber. I cøliaki pasienter som har symptomer under kontroll og følger en glutenfri diett, kan disse symptomene føre en lege for å sjekke for tykktarmskreft.

Funn

Det er noen leger som mener at man følger en streng glutenfri diett kan redusere sjansen for kreft i tykktarmen for cøliaki pasienter. Selv anbefalt for lindring av symptomer, er en glutenfri diett ennå ikke vist seg effektive i å begrense risikoen for å utvikle tykktarmskreft for cøliaki pasienter. Når cøliaki pasienter er diagnostisert med tykktarmskreft, er prognosen vanligvis dårlig så noe som kan redusere risikoen for tykktarmskreft er absolutt verdt å prøve.

Om munnsår

Munnsår er åpne sår som ligger inne i munnen. Sår utvikle for en rekke årsaker, og kan føre til ytterligere infeksjoner eller betennelser. Munnsår er ganske vanlig, og kan forårsake mye smerte. Noen sår kan skjules inne i munnen der ingen er i stand til å legge merke til dem, mens andre er mer opplagt og pinlig. Til tross for forlegenhet og smerte, munnsår er enkle å behandle og bli kvitt.

Identifikasjon

Det tar ikke mye å avgjøre hvorvidt du har en munn sår. Jo mer utfordrende delen er å avgjøre hva slags sår du har. Dette er noen ganger lett å fastslå, spesielt hvis du har lidd en skade av noe slag. Munnsår utvikle seg på slimhinnen i munnen, og ser ut som bleke, åpne sår, eller hull.

Typer

Den vanligste årsaken til en munn sår er en skade i munnen, for eksempel bite leppen eller skrubbe for hardt med en tannbørste og ha er ripe leppen. Andre årsaker er stress, sykdom, røyking, vitaminmangel, plutselig vekttap, matallergier og Herpes simplex virus. Den sistnevnte er den mest vanlige årsaken til virale munnsår. Tuberkulose kan forårsake bakterielle munnsår å danne, og dalen feber er blant de sopp årsakene til forming munnsår. Virus, bakterier og sopp munnsår er også kjent som patogene muntlig magesår, og er forårsaket ved å berøre et åpent sår eller riper på leppene (som oppstår med sprukne lepper) uten først å vaske hendene. Munnsår forårsaket av problemer med immunforsvaret eller vitaminmangel kalles aftøs magesår. Det antas at kroppen forårsaker disse magesår når bekjempelse av ukjente kjemikalier. Munnsår av denne typen kan skje flere ganger hvis immunsystemproblemer ikke blir tatt opp eller korrigeres. Allergier som kan forårsake munnsår oppstår når allergenet som berører munnen og bevirker en reaksjon på huden. Det er også medisinske tilstander som forårsaker munnsår å danne, inkludert cøliaki, Crohns sykdom og gingivostomatitis.

Time Frame

Munnsår kan vare alt fra noen dager til noen uker. Tidsrammen avhenger av type og årsaken til sår. Sjelden vil en munn sår være kreft, men det kan skje. Kreft magesår ikke gro over tid, mens andre vil begynne å gro over en periode på dager. Kontinuerlig eksponering for årsaken til munn sår (som fortsetter å spise noe du er allergisk mot) vil forsinke healing, og kan gjøre symptomene verre.

Forebygging / løsning

Avhengig av årsaken til munn sår, er det en rekke ting du kan gjøre for å hindre at flere av dem fra forming i fremtiden. Unngå kjente allergener som forårsaker magesår er viktig, som er å være forsiktig med å bite eller på annen måte forårsake traumer til dine lepper. Pass på at du tar en tilstrekkelig mengde av vitaminer daglig, for å eliminere eventuelle mangler du måtte ha. Bruke aktuelle anithistamines, antacida eller kortikosteroider bidrar til å berolige smertefulle sår. Hvis det virker som om såret ikke kommer unna, eller det er fortsatt til stede i mer enn tre uker, se din lege.

Betraktninger

For å hindre ytterligere skade på din munn sår, holde seg borte fra krydret mat for varigheten av sår. Vaske munnen og det berørte området med antibakteriell munnvann i 1 minutt, vil to ganger om dagen i 2 dager holde bakterier ut av det åpne sår. For å unngå skade på din følelse av smak, skylle området med en liten tube. Holde visse munnskyllevann i munnen i et minutt eller lengre er ikke tilrådelig.

Hvordan å behandle tørr munn

Hvordan å behandle tørr munn


Spytt forebygger tannkjøttsykdom og tannråte. Det hjelper også på å fordøye mat og svelger. Tørr munn forårsaker sår, dårlig ånde, vanskeligheter med å svelge og tannproblemer. Unn conditio med medisiner og mindre endringer i drikke og spise.

Hvordan å behandle tørr munn

Generelle Solutions

drikke vann, sukkerfrie juice og melk i løpet av dagen. Melk hjelper frakk maten din mens du spiser.

Chew sukkerfri tyggegummi og spise hardt sukkerfri godteri.

Legg buljonger, sauser uten tomater, saus og smør til dine matvarer.

Bruk en leppepomade eller fuktighetskrem rundt leppene. Denne behandlingen forhindrer sprekker og sår som utvikler seg i hjørnene.

Pust gjennom nesen.

Sov med en luftfukter eller vaporizer på i rommet ditt. Den økte fuktighet hjelper hvis du puster med munnen åpen mens beroligende halsen området.

Juster kostholdet ditt. Unngå å drikke alkohol, koffein drikker og syrlig juice som tomat, grapefrukt og appelsin. Begrens saltinntaket. Ikke røyk eller bruke snus. Unngå å bruke munnskyllevann som inneholder alkohol eller peroxide.

Dental Solutions

pusse tennene etter måltider med en fluortannkrem og myk tannbørste. God tannhygiene reduserer noen av problemene med tørr munn.

Floss minst en gang om dagen. Hold deg til en god plan for bruk av tanntråd før sengetid.

Ta din tannbørste og børst forsiktig toppen og sidene av tungen.

Skyll og gurgle med fluor munnvann.

Planlegg regelmessige tannlegekontroller og tannpuss. Fortell tannlegen om eventuelle legemidler du tar, fordi noen kan forårsake tørr munn.

Spør din tannlege eller apotek om over-the-counter kunstige spytt produkter. Administrere disse ved spray, skyll eller fuktighetsgivende gele.

Hvordan takle brennende munn syndrom

Brennende munn syndrom (BMS) er en tilstand som fører folk til å føle at deres munn er alltid brenner. Smerten begynner på tungen eller ganen, som føles som det blir brent av varm kaffe. Avhengig av personen, kan BMS vare i måneder eller år uten hjelp i sikte. Finn ut hva du skal gjøre om brennende munn syndrom før det er for sent å behandle symptomene dine.

Hvordan takle brennende munn syndrom

•  Ring legen din umiddelbart hvis du har vedvarende smerter i tunge, lepper og tannkjøtt som varer lengre enn en uke. Hvis du gjør det, kan du ha BMS. Leger kan diagnostisere deg gjennom ulike blodprøver for å sjekke blodprosent for eventuelle helsemessige mangler. Leger bruker også en muntlig pinne eller biopsi for å teste direkte et stykke munnen vev hvis de har mistanke om BMS. Hvis du har BMS, snakk med legen din om behandlingsalternativer.

Ta foreskrevet medisiner for å behandle dine brennende munn symptomer. Det er ingen medisiner spesielt for å behandle BMS, men medisiner som klonazepam og gabapentin kan lindre symptomene dine. Disse to medisiner direkte behandle smerte på din smaksløk området. En annen medisin som fungerer på BMS symptomer er lamotrigin, en krampestillende for epilepsi, som direkte lindrer noen munn smerte.

Endre dine daglige vaner for å behandle BMS symptomer. Start tar B-vitaminer og mineraler så som jern og sink for å kontrollere eventuelle ernæringsmangler. Også sjekke med legen din for å se om noen av de medisiner du nå tar årsak BMS som en bivirkning. I så fall få en annen medisiner foreskrevet. Også fjerne fra daglig bruk alle alkoholbaserte elementer som munnvann, kanel eller mynte produkter og sigaretter, som alle har en tendens til å forårsake BMS symptomer til å blusse opp.

Unn dine BMS symptomer i løpet av dagen ved å holde munnen opptatt. Tygge is chips eller sukkerfri tyggegummi for å lindre brenning.

Care for munnen annerledes om natten for å behandle noen nighttime BMS smerte. Finn en annen ADA-godkjent tannkrem eller pusser tennene med natron. Også holde protesene ut for hele natten hvis du bruker dem. Hvis smertene vedvarer, ring din lege neste dag for å se om du gikk glipp av noe i ditt forrige besøk.

Hint

  • Folk som knipe tennene om natten er mer sannsynlig å få brennende munn syndrom. Holde tungen mot tennene forlater den følelsen sår. Kontroll knuger og BMS gjennom foreskrevet medisiner eller bruke en munn vakt. Hvis du velger å gjøre heller, vil tungen din føler seg bedre og sjansene for å få BMS nedgang.
  • Ignorer ryktet om at bare kvinner i overgangsalderen lider av brennende munn syndrom på grunn av tap av østrogen som påvirker deres smak knopper. Noen menn og selv tenåringer lider av tilstanden, men det er ikke så vanlig. Uavhengig av kjønn og alder, bør alle med tilstanden se en lege umiddelbart.

Hvordan bli kvitt tørr munn

Munntørrhet oppstår for en rekke årsaker. Den kan være et resultat av en sykdom, kan det være forårsaket av fjerning av spyttkjertler eller det kan være en bivirkning av medisinering. Den faktiske kliniske tilstanden tørr munn kalles xerostomia. Hvis tørr munn er alene i en lang periode, kan tennene begynner å forfalle og risikofaktorer for sykdom i det myke vev i munnen økning.

Hvordan bli kvitt tørr munn

Suck på isbiter. Dette kan bidra til å holde munnen våt og også stimulerer spyttkjertlene. Du kan også bruke sukkerfrie harde drops eller is spretter.

Ta en mugge med vann uansett hvor du går. Nipp vannet hele dagen lang og holde en flaske eller glass i nærheten av sengen om natten.

Unngå mat som er salt, høy i sukker eller veldig tørr. Også unngå koffein og alkohol, noe som kan føre til overdreven vannlating og forverre dehydrering.

Hvis du røyker sigaretter eller tygge tobakk, stopp.

Tygg sukkerfri tyggegummi. Gum har en todelt tilnærming: Sukker fra gummien og bevegelsen av kjevene både virker til å stimulere spytt.

Spis mye fiber. Fiber krever mer tygging. Dette kan ikke bare bidra til å stimulere spytt, men bidra til å senke kolesterolet.

Hint

  • Velg sukkerfrie harde drops, tyggegummi og is spretter fordi de ikke fremmer tannråte.

Tørre bitter munn Symptomer

Tørr bitter munn, som navnet tilsier, er forbigående og ofte pinlig tilstand der en person plutselig opplever uvanlig tørr munn og bitre smaksopplevelser selv til søt mat. Utbruddet av tørre bitter munn symptomer kan være forårsaket av autoimmune sykdommer slik som diabetes, tumor, aldring eller dehydrering. Disse symptomene kan også være forårsaket av bivirkninger av visse medisiner.

Bitter Taste

Tilstanden fører til bitter smak på grunn av mulig infeksjon som candidiasis eller underliggende systemforhold på grunn av manglende eller redusert produksjon av spytt.

Munntørrhet

Den tørrhet i munnen er hovedsakelig på grunn av mangel på spytt, noe som kan være forårsaket av dehydrering. Som et resultat, blir munnen øm og utsatt for bakterie-og soppinfeksjoner.

Bad Breath

Dårlig ånde er et vanlig symptom på tørr munn. Mangelen på spytt eller fluidet som passerer i munn forårsaker noen infeksiøse bakterier til å slå seg ned i munnen og å produsere høye nivåer av svovelgasser.

Burning Tongue Syndrome

Hormonell ubalanse, en vanlig årsak til tørr bitter munn, er direkte knyttet til brennende tunge syndrom. Med det, er svie og ømhet på tungen vanligvis oppleves på grunn av tørrhet.

Pain

Den tørrhet i munnen forlater også tungen meget tørr. Dette gjør tungen ekstra mør og veldig følsom. Selv en liten skrape på munnen fôr eller skånsom børsting gjør tilstanden ubeskrivelig smertefullt.

Ruhet i halsen

På grunn av den manglende passerer spytt, redusert produksjon eller spytt og eventuell dehydrering, tørr munn bitre pasientene opplevde ruhet på halsen.

Hva er årsaken til Extreme tørr munn?

Hva er årsaken til Extreme tørr munn?


Munntørrhet er et resultat av ikke å produsere en tilstrekkelig mengde spytt. Xerostomia er den medisinske termen for denne tilstanden. Munntørrhet kan føre til sår på hjørnene av munnen, sprukne eller dele lepper, ånde, sår hals, problemer med å snakke, og svelgeproblemer. Det kan også endre din oppfattelse av smak, føre til en soppinfeksjon eller øke plakk på tennene, noe som resulterer i periodontal sykdom og tannråte. Det er mange årsaker til munntørrhet som lege eller tannlege bør være i stand til å diagnostisere.

Medisiner bivirkninger

Ifølge Mayo Clinic, er det hundrevis av medisiner med en bivirkning av munntørrhet. Mest vanlig er depresjon og angst narkotika, antihistaminer og slimhinneavsvellende midler, anti-diaré medisiner, muskelavslappende, høyt blodtrykk medisiner, og medisiner for urininkontinens og Parkinsons sykdom.

Betingelser for eldre

Aldring alene ikke fører til tørr munn. Men eldre mennesker har en tendens til å trenge medisiner som kan forårsake tørr munn, og det er rimelig å forvente at de ville trolig ha andre aldersrelaterte forhold som kan føre til munntørrhet.

Sykdomsbehandlinger

Kjemoterapi medikamenter ofte påvirker spytt og den mengde som blir produsert på grunn av skade på friske celler i munnen. Hvis du mottar stråling til halsen eller hodet, kan det hende at spyttkjertlene bli skadet, noe som resulterer i mindre spytt. Pasienter som får hemodialyse kan også ha munntørrhet på grunn av restriksjoner på væskeinntaket.

Nerve Damage

Hvis du lider av en skade eller ha kirurgi for å hodet eller halsen, er det en risiko for skade på syvende hjernenerven som forbinder med glandula parotis. Den glandula parotis styrer ansiktsuttrykk og pannen bevegelse, musklene i nakken og spyttkjertler i fronten av munnen. Dette er den samme nerven som, hvis de blir skadet, kan det føre til Bells parese.

Lidelser / sykdommer

Noen helsemessige forhold, sammen med behandlingene for dem, kan føre til tørr munn som en av sine symptomer. Disse inkluderer Sjøgrens syndrom, Parkinsons sykdom, diabetes, angst og depresjon lidelser, bakterielle og virale infeksjoner, HIV og AIDS. Munn pusting og snorking kan også føre til munntørrhet.

Betraktninger

Både røketobakk og snus, så vel som anvendelse av alkohol, kan forverre allerede tørr munn.

Hva er årsakene til dårlig ånde eller munn lukt?

Dårlig ånde, også kjent som halitosis, er en tilstand som vil påvirke de fleste voksne på ett eller annet tidspunkt, og kan ha åpenbare årsaker som dårlig munnhygiene eller tørr munn. Andre personer kan ha kronisk dårlig ånde, som kan være forårsaket av en rekke sykdommer, inkludert ikke bare mer alvorlige problemer med tennene, men også sykdommer som organsvikt, fordøyelsessykdommer og infeksjoner.

Dental Årsaker

Den mest åpenbare årsaken til dårlig ånde er dårlig munnhygiene. Trapped matrester rundt og i mellom tennene forblir bak, samle bakterier og bidra til dårlig ånde. Plakk fra bakteriell mat sammenbrudd samler seg på tennene og på tungen. Daglig munnhygiene inkludert pusse tungen vil bidra til å eliminere denne åpenbare kilden til dårlig ånde. Dårlig munnhygiene kan bidra til utvikling av gingivitt, hulrom og periodontal sykdom og forverring av halitosis. Kronisk munn lukt fra hulrom eller periodontal sykdom garanterer oppmerksomhet fra en tannlege.

Luftveis Årsaker

Luftveislidelser som for eksempel allergi og luftveisinfeksjoner kan føre til dårlig ånde. Allergier og allergi medisiner kan få en til å sove med munnen åpen om natten, tørker ut de muntlige membraner. Munntørrhet er en hyppig årsak til halitosis. Bihulebetennelse produsere drenering som kan ha en stygg lukt ved tømming ned i halsen og ved utpust. Bronkial, kan lunge og halsinfeksjoner også forårsake en stygg lukt fra spytt. Enhver type infeksjon skal behandles av en lege.

Kroniske sykdommer

Enkelte typer av kreft og andre metabolske tilstander kan forårsake vond lukt som skal slippes ut fra lungene og munn. Nyresykdom kan føre til dårlig ånde som lukter av ammoniakk og urea, som ligner på lukten av urin. Lever svikt kan føre til en fishy lukt, og diabetikere er kjent for å ha fruktig luktende ånde, noe som kan være ubehagelig på grunn ketoacidose. Kronisk magesår eller gastroøsofageal refluks kan også føre til dårlig ånde. Noen av disse forholdene er grunn til å søke medisinsk hjelp.

Livsstilsproblemer

Atferd som røyking og inntak av alkohol, kaffe eller bitter mat kan være en årsak til halitosis. Røyking og alkohol har åpenbart karakteristiske lukt, men begge kan også tørke ut munnen og bidra til periodontal sykdom. Kaffe bidrar til et surt miljø i munnen som fører til bakterievekst. Kaffe er også et kjent diuretikum, som vil bidra til tørr munn. Bitter mat som løk eller hvitløk og andre matvarer som skaper gass inneholder fytokjemikalier som er absorbert i kroppen og utvist fra lungene for så mye som 72 timer.

Dietter for cøliaki

Cøliaki er et fordøyelsesforstyrrelse der forbruket av gluten utløser en immunsystem-reaksjon som skader tynntarmen og skaper en manglende evne til å absorbere noen næringsstoffer. Symptomer på cøliaki inkluderer magesmerter, oppblåsthet og diaré. Gluten er et protein som finnes i hvete, rug, bygg og triticale, en hybrid av hvete og rug. Å effektivt behandle og administrere cøliaki, avskaffe alle former for gluten fra kostholdet ditt.

Unngå Gluten

Hvete, bygg og rug, tre av korn som inneholder gluten, er svært utbredt i våre mat kilder. Gluten finnes i brød, pasta, frokostblandinger, kaker, kjeks, paier, kaker, bakverk, sauser og sauser. Selv korn som ikke naturlig inneholder gluten --- som quinoa, amaranth og bokhvete --- kan være forurenset med protein under fangst og foredling. Det er best å kjøpe korn fra matprodusenter som sertifiserer deres produkter er glutenfri.

Kjøtt

Proteinkilder som kjøtt, fjærkre, fisk og sjømat er trygge valg for personer med cøliaki. Men det er viktig å sikre at disse matvarene ikke blir utsatt for gluten under forberedelse. Panering og mange marinader inneholder gluten og bør unngås med mindre du kjenner dem å bli glutenfri.

Gluten-Free Mel

Mange mel er tilgjengelige som ikke naturlig inneholder gluten, som ris, potet, mais og soya mel. Disse produkter kan brukes for matlaging og baking. I tillegg er det nå flere matprodusenter som spesialiserer seg på å produsere glutenfrie versjoner av matvarer. Sjekk din dagligvarebutikk eller en helsekostbutikk for et utvalg av glutenfrie matvarer.

Andre glutenfri mat

All frukt og grønnsaker er naturlig fri for glutin og er trygge for personer med cøliaki. De fleste meieriprodukter er også gluten-fri, som er de fleste soya-baserte matvarer. Men det er viktig å sørge for at maten ikke blir utsatt for gluten under forberedelse eller foredling. Les etikettene nøye; flere og flere matprodusenter er om hvorvidt deres mat er glutenfri eller foredlet i et glutenfritt miljø.

Hva er årsakene til kribling rundt lepper og munn?

En kriblende følelse (parestesier) rundt leppene kan tyde på en rekke mulige forhold, for eksempel en allergisk reaksjon, oral herpes, hypokalsemi eller hypoparathyroidism. Prikking av munnen din kan tyde på en rekke forhold.

Allergisk reaksjon

Prikking lepper kan indikere en allergisk reaksjon. Dette kan være en reaksjon på en del av dine ansiktsvask, fuktighetskrem, tannkrem, kosmetikk eller duft.

Prodromal Herpes Symptomer

Herpes simplex virus forårsaker oral herpes (forkjølelsessår), som ofte blir etterfulgt av en prodrom, en periode med parestesier (kløe eller prikking) rundt leppene og munnen.

Hypokalsemi

Hypokalsemi er preget av forminskede nivåer av kalsium i blodet. Kribling i leppene er ett av symptomene.

Hypoparathyroidisme

Hypoparathyroidisme er en tilstand der dine biskjoldkjertlene ikke produserer tilstrekkelige mengder av parathyroid hormoner. Disse hormonene er nødvendig for riktig regulering av kroppens kalsiumnivå.

Mouth Prikking

Parestesier rundt munnen kan ha mange årsaker, for eksempel leukemi, anemi, svulst i spyttkjertelen, soppinfeksjon i munnen, matallergier, hypotyreose, medisinering reaksjoner, vitaminmangel, cøliaki, Guillain-Barre syndrom og kreft i munnhulen.

Munn sår symptomer

Munnsår, mer kjent som canker sår, er i hovedsak lesjoner som utvikler seg langs tungen, kinn og tannkjøtt. Også referert til som aphthous magesår, er denne ikke-smittsom tilstand ofte forårsaket av en unormal immunrespons, men du kan også utvikle muntlige sår på grunn av irritasjoner, skader, allergier, kosthold eller stress. Det kan også være et resultat av et forhåndsdefinert lidelse, for eksempel HIV / AIDS, irritabel tarmsykdom eller annen intestinal tilstand. Uavhengig av hva som ber dannelsen av disse sår, vil du som regel oppleve noen avslørende symptomer.

Burning

For mange mennesker, er den faktiske utviklingen av en munn sår ofte innledes med en brennende eller stikkende følelse langs tungen, kinn eller tannkjøtt. Det kan også manifestere seg som en kriblende eller prikkende følelse. Vanligvis isolert til det berørte området, starter denne følelsen i så lite som en dag eller to før dannelsen av sår.

Lesjon

Etter den brennende eller prikkende følelse har satt inn, vil du vanligvis merke til utviklingen av selve sår. For de fleste er dette sår oval til rund i formen og om lag en fjerdedel til en tredjedel-tommer i størrelse. Mesteparten av tiden blir lesjonen dekket med et hvitt lag av huden, men det kan også manifestere seg mer gul farge. Når disse magesår utvikle, bør det bare ta oppover på to uker å helbrede. I mer alvorlige tilfeller kan det ta måneder eller år.

Pain

Mange ganger er disse lesjoner ledsages av en viss grad av smerte. Denne smerten kan være vedvarende eller forbigående og spenner fra en kjedelig ubehag for en stikkende eller skyting smerter. Mengden av smerte det oppstår ikke er basert på størrelsen og alvorlighetsgraden av munn sår, da selv forholdsvis små sår kan forårsake mye ubehag.

Fever

Selv om ikke så vanlig som andre symptomer, kan en munn sår utløse en mild feber. Dette feber kan variere i temperatur og være ledsaget av noe hevelse eller betennelse i lymfeknuter, spesielt i halsen. Når disse symptomer er til stede, kan det være en indikasjon på at de munnsår er et resultat av en bakteriell infeksjon.

Apati

Du kan også begynne å lide av en viss slapphet, tretthet eller utmattelse fra en munn sår, spesielt i mer alvorlige utbrudd. Men dette kan ikke bare være et symptom på canker sår, men også et tegn på en underliggende tilstand som forårsaker magesår.

Hvordan bli kvitt en nese eller munn Twitch

Hvordan bli kvitt en nese eller munn Twitch


Håndteringen av en nese eller munn rykk kan være ødeleggende, spesielt hos barn. Ofte feildiagnostisert og hell behandlet denne tilstanden platene og bekymringer mange foreldre. Å vite årsakene og mulige behandlinger tilgjengelig kan hjelpe deg å få tilbake kontrollen og bistå i å finne en løsning.

Hvordan bli kvitt en nese eller munn Twitch

diagnostisere årsaken til nese eller munn napp ved å konsultere en nevrolog. Vanlige forholdene er Tourettes, OCD og nerveskade. Pinpointing årsaken er den beste måten å målrette den riktige løsningen.

•  Vurder hypnoterapi, som vellykket styrer problemer i mange tilfeller. Hypnoterapi opplæring er tilgjengelig og kan brukes når som helst og hvor som helst for å sikre full tid kontroll av symptomene.

Bruk nevro-lingvistisk programmering for å lære et barn å fokusere bort fra ønsket om å nappe. Denne metoden krever ofte barnet å lære fokus teknikker som kan løse andre tilknyttede problemer i tillegg. Prøv så mange individuelle teknikker som det tar; mange løsninger fungerer for bare en kort tid, og en langsiktig løsning er funnet ved prøving og feiling.

Prøv en holistisk healing program designet for de spesielle behovene til pasienten. Akupunktur kombinert med riktig urte medisiner kan forbedre symptomene når det brukes sammen med råd fra en medisinsk faglig.

Forskning tilgjengelige medisiner for å kontrollere nese og munn rykninger. Vanlige valg er haloperidol, klonidin, pimozid, og klonazepam.

Hint

  • Alle tilgjengelige medisiner som er nevnt har alvorlige bivirkninger du bør vurdere før bruk. Medisiner bør være den siste løsningen forsøkt.

Koffeinfri Tea & cøliaki

Koffeinfri Tea & cøliaki


Personer som lider av cøliaki tåler ikke gluten som gir aroma og tekstur til mange matvarer (brød spesielt). Celiac.com rapporterer at én av 133 amerikanere lider av denne tilstanden. Men mange glutenfrie, koffeinfri te er tilgjengelig.

Te og en glutenfri diett

En glutenfri diett krever unngå noe (inkludert te) inneholder eller avledet fra hvete (inkludert kamut og spelt), bygg, rug og triticale og noen ganger havre. Gluten er lagt til noen matvarer (selv te) for smakstilsetning, stabilisering eller jevning.

Hvor befinner Gluten-Free koffeinfri te

Mange te produsenter tilbyr koffeinfri, glutenfrie te i sine produktlinjer. Pass på at te er fullt merket med ingredienser og sier "glutenfri" på boksen. Du kan kjøpe koffeinfri, glutenfrie te online eller lokalt i de fleste dagligvarebutikker og helsekost butikker. Sjekk etikettene nøye.

Se opp for flavored te

Ifølge GlutenFreeQuestions.com, kaffe og te "ikke inneholder gluten i sine rene former." Flavored koffeinfri te kan ha gluten lagt til som en enhancer, men rene koffeinfri te vanligvis ikke inneholder gluten. Te drikke blander ofte inneholder gluten ingredienser.

Koffeinfri Gluten-Free Teas

Bigelow tilbyr en liste over glutenfrie te, inkludert Earl Grey Decaf, engelsk Teatime koffeinfri og grønn te koffeinfri. Celestial Seasonings tilbyr også en linje av disse te, inkludert koffein fri urtete, Koffeinfri Honey Kamille grønn te og Kina Pearl Koffeinfri hvit te.

Om Rooibos Tea

Rooibos, en te som kommer hovedsakelig fra Sør-Afrika, er naturlig koffein gratis. Det er laget av en plante, ikke en te blad. Rooibos te er akseptabelt for cøliaki lider, men sørg for å lese nøye hver te etikett.

Creamers og søtstoffer

Noen te drinkers liker å legge melk, fløte eller andre meieriprodukter til sine te, men mange Cøliaki lider er også laktose intolerant. Også noen søtstoffer inneholder gluten. Det kan være lurt å undersøke naturlige te søtstoffer som Stevia.

Hvordan å behandle tørr munn med xylitol

Hvordan å behandle tørr munn med xylitol


Munntørrhet er en vanlig tilstand som forårsaker ubehag og fører til tannproblemer som tannkjøttsykdom, hull i tennene og infeksjoner. Tørr munn er en bivirkning av mange medikamenter, så vel som et symptom på noen sykdommer, ifølge WebMD. Det er viktig å behandle tørr munn for optimal tannhelse. Hvis du leter etter en naturlig måte å behandle tørr munn, xylitol - et naturlig forekommende sukker som finnes i de fleste planter - er en enkel, billig behandling.

Hvordan å behandle tørr munn med xylitol

Kjøp tyggegummi som inneholder xylitol. Selv sorbitol er den vanligste søtningsmiddel i sukkerfri tyggegummi fordi det er billigere og enklere å produsere, kan du finne merker som inneholder xylitol. Se på listen ingredienser for å se om xylitol benyttes.

munn spray som inneholder xylitol. Det finnes en rekke munn spray som bruker xylitol å fukte, friske og beskytte munnen. Mange alternativer kan kjøpes på nettet eller i din lokale stoffet butikken og brukes så ofte du vil.

Gi barnet ditt en daglig dose av xylitol sirup. Forskere ved University of Washington fant at barn som fikk frukt-flavored sirup hadde lavere forekomst av tannråte enn andre barn, melder WebMD. De presenterte sine resultater i 2008 på 86th Generelt Session av International Association for Dental Research in Toronto. Som tannkjøttet og spray, kan xylitol sirup bli funnet på nettet eller i stoff butikker.

Hint

  • The American Veterinary Medical Association har rapportert at xylitol kan være giftig for hunder.

Cøliaki & Gluten Free Foods for Toddler

Cøliaki er en tilstand som ofte går udiagnostisert, spesielt hos småbarn. Det kan være en alvorlig tilstand hvis venstre ubehandlet på grunn av skaden den kan gjøre for å tarmkanalen. Når behandlet, er forbedring ofte sett på så lite som noen få dager. Hvis du tror din pjokk har cøliaki, er det viktig å se barnelege for en riktig diagnose.

Definisjon

Cøliaki er en tilstand som gir en mat følsomhet for gluten. Gluten finnes i hvete, rug og bygg, som er i de fleste brød, pasta og cookies. Når småbarn er diagnostisert med cøliaki og spiser gluten, fører det til en immunreaksjon i tynntarmen som skader overflaten av det. Dette hindrer kroppen fra absorberende visse næringsstoffer og fordøye mat som normalt.

Symptomer

Se etter disse symptomene i din pjokk. Han vil ha konsekvent løs avføring som lukter dårlig. Du vil ha problemer med å få din pjokk å spise. Hun vil virke klengete og generelt ulykkelig. De fleste småbarn som har cøliaki er vanligvis diagnostisert som har til mistrivsel. Med andre ord, vil hun ikke være økende på riktig måte. Hun vil også trolig klage over en konsekvent magesmerter. Andre symptomer er oppkast, tretthet og irritabilitet.

Diagnose

Diagnostisering av cøliaki er vanligvis vanskelig i småbarn. Symptomene er generelle, og tilstanden er vanligvis diagnostisert som andre medisinske forhold. Hvis du eller legen din mistenker cøliaki, typisk en blodprøve er utført. Nøyaktighet i å oppdage cøliaki med disse testene har blitt mye bedre de siste årene. En annen metode som brukes for å bekrefte diagnose er å bruke et endoskop for å undersøke tarmvevet og se etter skader.

Behandling

Cøliaki er uhelbredelig, men du effektivt kan administrere din pjokk sykdom gjennom kosten. Han vil trenge å spise en glutenfri diett. Dette må være en livslang endring. Din smårolling kan ikke bare unngå gluten inntil hennes symptomene bedres. Gluten er ikke et essensielt næringsstoff for pjokk helse. Som et spørsmål om faktum, er det meste funnet i bearbeidet mat. Det er en god idé å møte med en kostholdsekspert for å hjelpe utdanne deg om skjulte kilder til gluten. Din smårolling vil også sannsynligvis trenger ekstra vitaminer i utgangspunktet. Han kan trenge ekstra medisinsk terapi for å få veksten tilbake på sporet hvis symptomene var alvorlige.

Diet

Glutenfrie matvarer blir lettere å finne i vanlige dagligvarebutikker i dag. Glutenfrie matvarer inneholder frukt, grønnsaker, kjøtt uten panering og oster. Melk, egg, ris og fisk er også gluten-fri. Mange elementer som vanligvis inneholder gluten har nå glutenfrie varianter. Se etter mat laget med mais, ris eller soya mel. De er vanligvis merket glutenfri. Du kan finne glutenfri pasta og brød. Du kan finne glutenfrie kylling nuggets og fiskepinner.

Hvordan å berolige en munn sår

Hvordan å berolige en munn sår


Sår i eller rundt munnen kan stamme fra en rekke årsaker. De kan inneholde forkjølelsessår, canker sår og lesjoner forårsaket av skade; for eksempel fra biting kinnet eller brennende munnen med varm mat. Forkjølelsessår begynne så betente blemmer rundt munnen området. Canker sår vises som bleke eller gule sår med røde kanter inne i munnen. Munnsår kan være assosiert med virus, et svekket immunforsvar, hormonendringer, stress eller vitamin B12 mangel. Som er smertefullt, de fleste munnsår presentere noen helserisiko og leges på egen hånd. Prøv disse trinnene for å lette ubehag fra munnsår. Men bruk sunn fornuft. Hvis sår vedvarer, bør du oppsøke lege.

Hvordan å berolige en munn sår

Generelt munn sår Care

•  Unngå å konsumere mat og drikke som kan irritere sår. Disse inkluderer varm, krydret, salte eller sitrus matvarer og drikkevarer.

Gurgle regelmessig med kaldt vann eller spise popsicles, spesielt hvis sår er et resultat av et brannsår. Alternativt, tygge på en isbit og la isen å sakte løses opp over sår.

Ta over-the-counter muntlig smertestillende som for eksempel paracetamol (Paracet) eller ibuprofen (Advil, Motrin).

Forkjølelsessår

Påfør en aktuell smertestillende som for eksempel lidokain (Lidamantle, Xylocaine) til det berørte området.

Massasje en over-the-counter kaldt sår produkt i det berørte området ved første tegn på en kald sår. Den analgetiske effekten av disse produktene kan gi en viss lettelse. Merkevarer inkluderer Blistex og Campho-Phenique.

Ta en resept anti-virus medisiner for å bidra til å redusere smerte, fremme helbredelse og redusere hyppigheten av forkjølelsessår. Forberedelsene inkluderer Acyclovir (Zovirax), Famciclovir (Famvir) og Valacyclovir (Valtrex).

Canker sår

Skyll munnen med saltvann. Salt bidrar til å fjerne bakterier som ytterligere kan inflame en canker sår.

Påfør en løsning av en teskje natron oppløst i 1/2 kopp varmt vann til sår.

Fukt en liten mengde melk av Magnesia på canker sår tre til fire ganger om dagen.

Påfør en over-the-counter muntlig produkt som inneholder en lammende agent. Merkevarer inkluderer Anbesol og Orajel.

Påfør en aktuell produkt som inneholder anti-inflammatoriske ingredienser, slik som amlexanox (Aphthasol) og Fluocinonide (Lidex, VANOS), så snart en canker sår vises.

Bruk en resept munn skyll inneholder steroidet deksametason å redusere smerter og betennelser.

Hint

  • Unngå å klemme, klype eller plukke på en munn sår. Legg igjen din sår alene så mye som mulig for å tillate det å helbrede.
  • Aldri legge produkter formulert for utvortes bruk inni munnen.
  • Ring legen din dersom din sår begynner snart etter at du starter en ny medisin, hvis sår ikke leges innen to uker, hvis du har et svekket immunforsvar eller hvis sår er ledsaget av symptomer som feber, utslett, sikling eller svelgeproblemer .

Munn skyll for Thrush hos barn

Munn skyll for Thrush hos barn


Trøske oppstår når Candida albicans, en sopp, akkumuleres langs slimhinnen i munnen. Dette kan forekomme hos både voksne og barn. Det forekommer ofte som et resultat av dårlig oral hygiene og vises som hvite lesjoner som vanligvis er smertefulle.

Munn skyll som en årsak

Bakteriedrepende munnvann, som Listerine og omfang, kan noen ganger spille en rolle i å forårsake trøske hvis det brukes for ofte, da det dreper gode bakterier sammen med dårlige.

Hjem Utbedring

Barn med tilfeller av trøske som ikke er spesielt alvorlig kan behandles med en hjemmelaget munnskylle som swished rundt i munnen og spyttet ut. Det består av halv teskje salt i en kopp varmt vann.

Corsodyl Munnvann

Corsodyl munnvann, som vanligvis er mint-smaksstoffer, har vært kjent for å være effektive i behandling av trøske hos barn. Det er kun tilgjengelig gjennom en tannlege resept.

Spedbarn

Babyer er spesielt utsatt for trøske, men bør ikke gis munn skyll å behandle tilstanden på grunn av sannsynligheten for å svelge. I stedet bør de bli behandlet med et fungicid, slik som nystatin eller Diflucan, som begge krever en resept.

Tilsyn

Barn skal alltid være under nøye oppsyn av en voksen før du bruker noen form for munnvann, og bør først se på den voksne demonstrere riktig bruk av skylle.