Digidexo.com

neti og uraffinert salt

Grey Sea Salt Vs. Himalayan Pink Salt

Grey Sea Salt Vs.  Himalayan Pink Salt


Gray havsalt er den kulinariske salt som er høstet fra fordampet sjøvann tatt fra Atlanterhavet langs nordFrankRikes Bretagne-kysten. Himalayan rosa salt er den kulinariske salt som er utvunnet fra underjordiske forekomster av rock salt i Pakistans Himalaya fjellene.

Historie

Selv om interessen for grått havsalt og Himalayan rosa salt er relativt fersk i amerikansk mat, begge typer salt har lange historier. Gray havsalt har blitt høstet i Guérande regionen i Frankrikes Bretagne-kysten siden det niende århundre. Himalayan rosa salt er minelagt fra Pakistans Khewra saltgruvene i Himalaya fjellene siden så tidlig som det 13. århundre.

Identifikasjon

Gray havsalt er også kjent som "Celtic havsalt", "Brittany havsalt" og "Sel Gris," den franske uttrykket for "grå salt." Gray havsalt får sin karakteristiske farge - alt fra lys grå til litt lilla grå - fra leire saltslettene i Guérande regionen Bretagne som det er høstet. Himalaya rosa salt er også kjent som "pink Pakistan salt", eller ganske enkelt «Himalaya salt." Himalayan rosa salt får sin karakteristiske farge - som spenner fra blek rosa til dyp rød - fra varierende mengder av jernoksid i rock saltavleiringer.

Funksjon

Både grå havsalt og Himalayan rosa salt er kulinariske salter brukes som smaksforsterker. Fordi det er utvunnet fra rock salt, kan Himalayan rosa salt også kuttes i flate plater og brukes som kokekar, serverer fat eller bare dekorasjon.

Funksjoner

Både grå havsalt og Himalayan rosa salt er tilgjengelig i en rekke grinds, alt fra ekstra grov til fin. Himalayan rosa salt er også tilgjengelig i plater og blokker. Gray havsalt har en løs, klumpete tekstur på grunn av et relativt høyt fuktighetsinnhold. Begge typer salt selges i sine naturlige, uraffinert stater og beholde spor av andre mineraler som ikke bare bidrar til deres signatur farger, men også formidle subtile smaker til mat.

Fordeler

Ifølge Katherine Zeratsky, et registrert og lisensiert ernæringsekspert på Mayoclinic.com, er den essensielle ernæringsmessige fordeler av salt avledet fra natrium og klorid, de to mineraler av salt grunnleggende kjemiske sammensetning (NaCl). Alle salter inneholder omtrent de samme mengder av natrium-og klorid etter vekt. De ekstra spormineraler og elementer som finnes i uraffinert sjøsalt og uraffinert minelagt salter bidrar til smaken og fargen på salter, men ikke bidrar vesentlig til deres ernæringsmessige verdi. De fleste raffinert bordsalt, men også har lagt til jod, et essensielt næringsstoff som er funnet i bare små mengder i uraffinert salter.

Betraktninger

Zeratsky anbefaler at friske voksne begrense deres natrium forbruk til området 1500 til 2300 mg natrium per dag, uavhengig av kilden til at natrium. Personer med hypertensjon samt personer utsatt for høyt blodtrykk - en gruppe som inkluderer afrikansk-amerikanere og middelaldrende personer og eldre - bør holde natrium forbruk i den lave enden av det anbefalte området.

Natural Salt Alternatives

Natural Salt Alternatives


Vanlig bordsalt er en raffinert form av natrium-klorid avledet fra naturlig havsalt. Raffineringsprosessen fjerner spormineraler, og legger til kjemikalier, sukker og jod. Selv små mengder av natrium er nødvendig for å opprettholde helse, kan den utbredte bruken av raffinert salt i husholdninger og bearbeidet mat har en betydelig negativ innvirkning på helsen. Når den brukes med omhu, kan naturlige salt alternativer bidra til å redusere de totale natrium forbruk.

Urter og krydder

Urter og krydder er en ideell naturlig alternativ til salt. De kan gi en subtil forbedring eller en krydret zing til mat uten å legge natrium. Salvie, timian, karve, rosmarin og basilikum er vanlige urter du kan vokse eller finne friskt i matbutikken. Bruk bister pulver eller banan chili peppers for litt varme. Hvis du virkelig har lyst til å krydre ting opp, prøv Wasabi, habanero paprika eller cayenne.

Uraffinert Salt

Uraffinert salt beholder naturlig forekommende mineraler og sporstoffer som magnesium, kalium, jern og kalsium, noe som betyr at den har et lavere natriuminnhold. Disse spormineraler også gjøre uraffinert salt mer næringsrik. Det er vanligvis grov eller flassende i teksturen, og har en tendens til å få litt klumpete i fuktige forhold. Uraffinert salter varierer sterkt i farge samt smaken; for eksempel, kan du få svart salt fra Hawaii, grå Celtic salt fra Frankrike, og rosa eller rød salt fra Himalaya. Fordi disse saltene har ofte en sterkere eller mer kompleks smak, kan du finne deg selv å bruke mindre av dem enn vanlig bordsalt.

Sea Grønnsaker

Sea grønnsaker er en vanlig erstatning for salt, på grunn av deres høye innhold av mineraler, salte smaken og relativt lav natrium. Sea tare, også kjent som kombu, er en smakfull tang som vokser i undersjøiske "skog" og kan nå 200 meter i lengde. Den er tilgjengelig i hele blad, granulat eller pulver. Dulse er en næringsrik rødalger med en myk, seig konsistens. Bladet legger en salt smak til supper, salater og smørbrød. Det er også tilgjengelig som et avslag eller pulver krydder. Alaria har en delikat smak og kommer i hele blad og pulver former. Laver, eller nori, er tang som brukes til sushi. Den har en nøtteaktig og mildt salte smaken.

Hjem Utbedring Bruker for Salt

Den mest kjente bruk av salt i hjemmet er som et krydder for forbedring av smaken av maten. Men det er mange andre bruksområder for salt - fra matlaging og helse til rengjøring. Salt kommer i mange former, for eksempel raffinert salt eller bordsalt, iodized salt og kosher salt og uraffinert salt som inneholder havsalt. Salt kan også brukes for hjem rettsmidler.

Oral rehydrering terapi (ORT)

Salt er en av de viktigste ingredienser som brukes i oral terapi rehydrering. Oral rehydreringsterapi er en hjemmelaget flytende oppløsning som er fremstilt ved blanding av salt, sukker og vann sammen for å bli administrert til barn som har alvorlig diaré. Diaré kan skade barn gjennom dyhydration forårsaket av omfattende tap av væske. Oral rehydrering terapi erstatter de essensielle væsker og salter tapt fra kroppen.

Oral Care

Salt kan anvendes som et munnskyllemiddel for å friske ånde. Lag en mild saltvannsløsning ved å blande like deler av salt og natron og bruk som en munn vask. Salt kan også brukes for rensing av tennene. Bruk en kjevle eller blender for å blande saltet til et fint pulver og bland en del salt til to deler natron. Det kan bleke tennene, og er sunt for tannkjøttet og hjelper i fjerning av plakk.

Sår hals

Salt kan bidra til å avlaste en sår hals. En sår hals kan være forårsaket av en viral eller bakteriell infeksjon. Salt er et antibakterielt middel og dreper bakterier ved å tiltrekke vann og angripe bakteriecelleveggene. Det fører til at bakterier for å dehydrere og dø. Rør en halv teskje salt i en 8-unse glass med varmt vann og bruk som gurglevann. Avhengig av alvorligheten av sår hals, kan dette gjentas hvert 30. minutt.

Øyne og Feet

Salt kan anvendes for å redusere poser rundt øynene. Suge noen sterile pads i en løsning laget av en halvliter varmt vann og en teskje salt. Påfør over puffy området i noen minutter. Salt kan også anvendes for å lindre slitne føtter. Suge føttene i varmt vann som en håndfull salt har blitt lagt til og skyll i kaldt vann.

Skin

Salt kan lindre smerte fra insektbitt og stikk. Når stukket av en bie, våte området og dekk med salt for å lindre smerten. Sug mygg og chigger biter i varmt saltvann for å hjelpe bidra til å lette kløe, deretter foreta en salve ut av smult og salt. Salt kan også brukes brukes når huden kommer i kontakt med giftsumak. Suge det berørte området i varmt saltvann eller hvis området er stort, kan du fylle et badekar med varmt saltvann, har en suge og skyll av med rent vann.

Veibeskrivelse for bruk av en Neti Pot

I USA, er den øverste grunnen til at folk gir for å planlegge legebesøk tilskrives bihuleproblemer. Irritanter i miljøet, blant annet kjemikalier og miljøgifter, kan forårsake bihuleproblemer til å blusse opp, vanligvis forårsaker avanserte tilfeller av neseirritasjon og lunger, begrense luftstrømmen gjennom nesen. Det er mange forskjellige teknikker for å hjelpe klart og rent ut nesegangene ved hjelp av oljer og urter, men en av de enkleste teknikkene bruker en neti pott.

Velge en Neti Pot

Når du har bestemt deg for å velge en neti potten for å behandle nasal problemer, er det viktig å velge riktig neti potten for å passe dine nesegangene. Neti potter kommer i forskjellige former og størrelser for å passe de ulike størrelser av nesegangene innen individer.

Du vil ønske å finne en med en glatt tips der tuten er plassert. Dette vil sikre at ingen skarpe kanter kan gni mot veggene i nesegangene. Ved å velge riktig neti potten, vil du være i stand til å skape en sel langs neseboret for å sørge for at svært lite, om noen, oppstår søl.

Ved hjelp av en Neti Pot

For å bruke en neti pott, først fylle den med lunkent vann og bland i omtrent en fjerdedel av en teskje av finmalt salt. Bruke ikke-iodized salt, og unngå salt som enten har urenheter eller kommer i store biter som begge disse tingene kan irritere nese passasjer.

Deretter lener hodet frem over en vask og vinkel hodet, slik at den siden av nesen din du skal bruke neti potten på er høyere enn den andre siden av hodet. Du vil ønske å holde pannen på omtrent samme høyde som haken for å sikre at vannet vil strømme gjennom passasjene fritt.

Deretter så nøye og forsiktig som mulig, plasserer tuten av neti potten i neseboret, trykke tuten langt nok opp i neseboret slik at det plugger nasal passasje og skaper en behagelig forsegling.

Deretter sakte løfte neti potten til salt vannet begynner å strømme ut av tuten og gjennom øvre neseboret. Vannet bør være i stand til å strømme fritt gjennom nedre neseboret i løpet av denne prosessen. Pass på å puste ved hjelp av munnen slik at du ikke puster inn vannet.

Når du har strømmet alt vannet gjennom nesegangene, bør du puster ut nesa med makt uten å klemme neseborene. Dette vil bidra til å fjerne alt vann eller saltpartikler og flere bakterier som fortsatt kan være til stede.

Til slutt kan du fylle neti potten og bruke det på andre neseboret slik at begge sider av nesegangene er ryddet. Husk å puste ut av nesen for å fjerne nesen.

Hvor ofte bruker du en Neti Pot

Når du har lært prosessen for valg og bruk av neti potten, kan du bruke denne prosessen på en daglig rensing rutine som å ta en dusj eller pusse tennene. Men de fleste mennesker ikke bruke neti potten så ofte de kunne. Hvis du føler en bihulebetennelse kommer på eller lunger, bør du bruke neti potten for å rense eventuelle hindringer i nesegangene. Fordelene med å bruke neti potten er en økning luftstrøm og lettere å puste.

Hvordan gifte jeg Bromide?

Hvordan gifte jeg Bromide?


Bromide kan være svært farlig for kroppen din. Det bromide angriper jod i kroppen og fester seg til skjoldbruskkjertelen og andre vitale organer, forårsaker din immunsystem til å svekkes. Høy bromide nivåer kan forårsake skjoldbrusk problemer, og kreft i prostata, eggstokker og bryst. Du kan gjøre noen ting hjemme for å hjelpe kroppen din avgifte bromide, men det er lurt å konsultere legen din så snart som mulig for å hjelpe deg helt bli kvitt giften.

Hvordan gifte jeg Bromide?

•  Spis økologisk mat i stedet for bearbeidet mat. De bearbeidet mat er høy i bromide. Hold deg unna så mange bakverk produkter som mulig, da disse er også høy i bromide.

Spis uraffinert salt. Holdes vekk fra lav-salt dietter og tilsett mer salt i kostholdet ditt. Uraffinert salt du inntaket vil bidra til å kvitte kroppen av bromid.

Ta en vitamin C supplement to ganger om dagen. Det bromide vil angripe immunsystemet ditt, så legger vitamin C vil bidra til å holde systemet sterk.

Bruk salt bad for å slappe av i badekaret. Saltet i bad siver gjennom huden din og vil hjelpe avgifte kroppen din raskere.

Ta jod kosttilskudd. Noen leger vil foreskrive piller, eller du kan ha for å ta et bilde av jod hver par uker før dine bromide nivåer gå ned og dine jod nivåer gå tilbake til det normale området.

Galleblæren homøopatiske midler

Galleblæren fungerer som en lagringsplass skap for galle som produseres av leveren. Gallestein er forekomster av harde stoffer, mest sannsynlig fordøyelsesvæsker som bygges opp i galleblæren. De fleste mennesker med gallestein er ikke klar over det. Når en gallestein beveger seg inn i kanalen, eller åpent område hvor galle strømmer inn og ut, kan det bli sittende fast der. Resultatet er intense magesmerter, feber, rygg og skuldersmerter. Hvis du finner deg selv med symptomer på gallestein, kan homeopatiske behandlinger som fungerer for deg.

Urte kosttilskudd

Calcarea carbonica, tilgjengelig i pelletsform, er et homøopatisk behandling anbefales hvis du har mage og ryggsmerter. Doseringen er fem pellets oppløst i munnen, tre ganger om dagen. Andre bruksområder for dette tillegget inkluderer behandling for utmattelse, angst og kalde klamme hender.

Chelidonium majus fungerer for ryggen, skuldersmerter og mage oppblåsthet, ofte symptomer på galleblæren problemer. Det er tilgjengelig i pelletform og den anbefalte doseringen er fem pellets oppløst i munnen, tre ganger om dagen. Det er også en god behandling for fordøyelsesbesvær.

Colocynthis, foreskrevet av homøopater til å behandle kramper, og den intense magesmerter av gallestein, er tilgjengelig i pelletsform. Fem pellets, tre ganger om dagen, er det anbefalt dosering. Behandler også raseri og følelsesmessig opprørt.

Vitamin kosttilskudd

Galleblæren problemer har en tendens til å oppstå på personer som mangler visse næringsstoffer i kostholdet. Legge til et tillegg på vitamin C, vil E og kalsium bidrar til å forhindre gallestein

Diett

Hvis du har galleblæren smerte, er det best å ha en høy fiber diett med sunt fett. Du bør fokusere på frukt, grønnsaker, fisk og nøtter. Endre kosthold kan bidra til å forhindre ytterligere gallestein fra forming.

Galleblæren Cleanse

En galleblæren rens er et alternativ middel for behandling av gallestein. Hensikten er å spyle gallestein i tarmen og deretter ut av kroppen din. Det består av å drikke fruktjuice, olivenolje og gjør en saltvann flush. For fire dager, du raske, drikker bare eplejuice og destillert vann. I morgen eller kveld, legger du to teskjeer av uraffinert salt i en liter lunkent vann og drikk det. Du kan deretter ligge på din høyre side i 30 minutter.

På den tredje natten av den raske, du drikker en halv kopp virgin olivenolje og deretter drikke en fjerdedel kopp sitronsaft. Du må sove den natten på høyre side med to puter propping deg opp.

Advarsler

Det viktig å huske kosttilskudd og galleblæren flush er uprøvd metoder. Hvis smertene er intense, bør du oppsøke lege. Hvis du tar medisiner for andre tilstander, konsultere legen din før du tar kosttilskudd.

Hvordan å gjøre en Nasal Saline Wash

En nasal saltvann vask kan gi mange fordeler i å bistå med effekter av sesongmessige allergier og holde unna forkjølelse og influensa bakterier. Fordi noen bakterier kan leve i din nese passasjer i opptil tre dager før infisere kroppen din, kan en nasal saltvann vask bidra til å fjerne bakterier og virus før forurensning.

Bruksanvisning

•  Bland to kopper varmt vann og 1 ts. av salt i målebegeret og omrør godt.

Fyll neti potten med salt-vann-blanding, eller fjerne salt-vann fra koppen med en sprøyte.

Lean hodet over vasken i en vinkel som gjør at vannet renne gjennom nesen og ned i vasken under.

Bruk neti potten for å helle blandingen inn i det ene neseboret, slik at det å renne ut den andre. Hvis du bruker en sprøyte, plasserer end flush mot bunnen av neseboret og sakte tvinge salt-vann i neseboret, slik at det å renne ut av den andre.

Gjenta i det andre neseboret.

Bruk vev å blåse ekstra slim og vann ut av nesen.

Oppbevar restersaltvanns blandingen i kjøleskapet for fortsatt bruk.

Gjenta daglig eller etter behov.

Tips og advarsler

  • En ubehagelig følelse kan forekomme i nesen under spylperioden. Det er viktig å ikke puste inn gjennom nesen mens du helle salt-vann blandingen gjennom neseboret.

Naturlig behandling for Nesetetthet

Når delikat vev innenfor bihuler blir hoven eller annen grunn (infeksjon, forkjølelse, allergi), kan dette lunger gjøre det vanskelig å puste. Det finnes mange typer medisiner tilgjengelig over disk og ved resept for å lindre lunger - hvorav noen har farlige eller uønskede bivirkninger. Ved å bruke hjemme rettsmidler for å behandle lunger, men du kan behandle tett nese trygt og rimelig.

Neti Pots

Neti potter er små fartøy som er fylt med en løsning, og brukes til å vanne bihulene. Fyll neti potten med salt vann og plassere potten i det ene neseboret. Bøy hodet mot den siden som ikke har neti potten og hell blandingen i bihulene. Saltvann vil skylle bihulene og krympe dem ned, og vil strømme ut andre neseboret. Hvis du ikke har en neti potten, kan du bare fnyse salt vann fra en cupped hånd for samme effekt.

Saline Spray

Saline nesespray er naturlig og kan kjøpes på apotek eller supermarked. Salt sjøsprøyt fungerer omtrent som saltløsning i en neti potten, men i stedet for å skylle bihulene ut med et stort volum av vann, rett og slett løsner saltvann spray lunger nok slik at blåser nesen blir lettere og lunger er lettet. Saltvann spray vil også tømme bihulene av fremmedlegemer som støv eller pollen som kan være medvirkende til lunger.

Steam

Plassere ansiktet over en bolle med dampende vann vil løsne tette bihuler. For å forsterke denne effekten, sette en teskje eukalyptusolje (eller til og med en skje med damp gni) i varmt vann. Pass på at vannet ikke er varmt nok til å brenne deg. Plassere et håndkle over hodet og bollen vil konsentrere dampen og gjøre det arbeidet mer effektivt.

Varme væsker

Å drikke varm væske kan hjelpe løsne lunger. Varm te eller kyllingsuppe er kjent som rettsmidler for forkjølelse dels fordi disse to varme rettsmidler bidra til å løsne lunger. Drikking væsker også vil hjelpe deg å holde deg hydrert, som vil ytterligere lindre lunger.

Unngå Irritanter

Ting som pollen, støv og mugg kan bringe på lunger eller gjøre det verre. Også drikker melk kan forverre lunger, spesielt hvis du har en følsomhet eller allergi mot melk. I tilfeller av kronisk overbelastning, kan unngå melk i flere uker bringe forbedring.

Neti Pot instruksjoner med Sea Salt

En Neti Pot er en nasal og sinus rensing enhet som kan dateres tilbake til de yogier i India. Det er en del av Hatha Yoga tradisjonen, og er for tiden et svært populært alternativ metode for behandling av tørrhet i nesen og allergi samt nasal kaldt og influensa symptom og bihulebetennelse. Det er en liten pott som holder ca 8 gram vann, og har en tut akkurat stor nok til å passe inn i ett av neseborene. Når det gjøres riktig, ved hjelp av en Neti Pot er veldig behagelig og kan gi varig lindring av neseproblemer.

Bruksanvisning

•  Forbered neti potten løsning. Bland 1/4 spiseskje med ren havsalt med åtte gram av varmt vann. Vannet bør være romtemperatur eller bare litt varmere. Hvis vannet er for kaldt eller for varmt, vil du oppleve mildt ubehag.

•  Rør blandingen godt inntil alt saltet er oppløst. Dette skaper en løsning svært nær kroppens naturlige væsker. Hvis du forsømmer dette trinnet, kunne uoppløst salt irritere nesegangene.

Bøy vasken og vippe hodet til venstre side. Hev neti potten til nesen og plasserer plass i høyre nesebor. Begynn å helle halvparten av løsningen i nesen. Vannet vil strømme ut av venstre nesebor. Fortsett å puste fra munnen, da dette vil hjelpe deg til å slappe av. Hvis løsningen er riktig temperatur, bør du knapt føle flyten av saltvann. Gjenta denne prosessen ved å vippe hodet til høyre og fordype den resterende halvparten av neti potten løsning gjennom venstre nesebor.

Clear gjenværende væske fra nasal passasjer ved å bøye seg framover i livet og forsiktig bevege hodet fra side til side. Stå opp sakte og deretter blåse nesen for å fjerne den gjenværende fluids.Don't hoppe over dette trinnet som problemer kan skyldes væske blir fanget på steder hvor det ikke vil lett tørr eller fordampe.

Praksis neti hver morgen. Etter hvert som du blir mer komfortabel med prosessen, kan du bruke en hel pott per hvert nesebor.

Tips og advarsler

  • Bruk en ren havsalt uten tilsetningsstoffer. Du kan også kjøpe medisinsk salt eller ferdigblandet saltvann. Rengjør neti pott etter hver bruk. Bruk kun en mild såpe og vann, da kjemiske rester kan irritere nesegangene.
  • Hvis du opplever ubehag, avslutte neti og ta kontakt med lyng utøveren.

Neti Pot Salt Instruksjoner

Ved hjelp av en neti pott kan gi lindring til dem som lider av allergi eller utstoppede opp bihulene, noe som kan føre til smertefull hodepine. Den lille potten, vanligvis keramikk, kan bli funnet på apoteker og helsekostbutikker og ser omtrent ut som en miniatyr tekanne med en ekstra lang tut. Denne potten brukes til å helle en varm saltløsning gjennom neseborene, fjerne dem og gi lindring fra sinus press.

Salt

Bland 1/8 ts. av vanlig ikke-jodinneholdende salt med finmalt 8 ozs. med varmt vann. Noen neti potter selges med sine egne pakker med salt og instruksjoner for å gjøre blandingen. Følg instruksjonene som følger med neti potten. Du trenger å gjøre denne blandingen to ganger, en gang for hvert nesebor.

Bruke Neti Pot

Hell saltoppløsning i neti potten. Len hodet fremover og til siden over en vask eller tomt kar. Bøy hodet slik at det ene neseboret er direkte på toppen av den andre. Plasser tuten av neti potten ved åpningen av det neseboret som er på toppen. Tips neti potten til vannet begynner å strømme inn i det ene neseboret og ut det andre. Fortsett å helle løsningen gjennom nesen inntil potten er tom. Puste gjennom munnen, ikke gjennom nesen, mens helle løsningen. Fjern gryten fra neseboret, plugg som nesebor og forsiktig blåse nesen for å fjerne det av resten av vannet.

Tørk nesen og gjenta prosessen, denne gangen tipper hodet til den andre siden og helle saltvann inn i det andre neseboret.

Nyttige tips

Beskytt neseborene som kan være sprekker eller peeling fra overdreven nese blåser med litt vaselin før du bruker neti potten. Saltvann i potten kan brenne irritert ytre overflaten av neseboret dersom du ikke beskytter den først.

Bruk din neti potten daglig for å holde nesegangene klart.

Hvordan forberede en Neti Pot Med Himalayan Salt

Neti potten er en liten gryte vanligvis laget av metall, glass eller plast som inneholder en tut, og blir brukt til å administrere en nasal kylling. Neseskylling, eller en nasal lavage, er en prosedyre hvor varmt saltvann skylles gjennom nasal og sinus hulrom for å avlaste trykket. Neti potter avhengige av tyngdekraften til å flytte saltoppløsning gjennom nesegangene. Ved hjelp av Himalaya salt i Neti potten kan øke effektiviteten av vanning fordi den ikke inneholder noen tilsetningsstoffer.

Bruksanvisning

Fyll Neti potten til like under toppen felgen med vann. Vannet kan være varm, men pass på at det ikke er for varmt - du ønsker ikke å brenne nesegangene.

Legg 1/2 ts. av Himalaya salt i vannet. Blande løsningen inntil saltet er fullstendig oppløst.

Len deg over en vask. Vasken vil fange drenering innholdet. Plasser hodet slik at du ser ned i midten av vasken.

Ta tak i Neti potten i høyre hånd. Sett tuten av potten inn i høyre nesebor. Tuten skal settes inn før det danner et stramt men behagelig forsegling.

Bøy hodet slik at din høyre nesebor ligger rett over det venstre. Dette kan gjøres ved å se på en nærliggende vegg. Pannen bør være litt høyere enn haken for å gi løsningen en direkte vei gjennom nesegangene. Riktig hodet posisjonering er avgjørende for suksessen til neseskylling.

Løft potten til løsningen begynner å gå inn i neseboret. Pust bare gjennom munnen. Ikke puste gjennom nesen eller fnyse løsningen, da dette vil føre til at det å bli trukket ned i halsen og muligens inn i lungene. Løsningen vil kjøre inn i høyre nesebor, gjennom din lomme hulrom og ut venstre nesebor.

Tøm potten fullt. Plasser en finger over høyre nesebor, slik at kanalen er blokkert og blåse overflødig oppløsning ut av venstre nesebor. Plasser fingeren over venstre nesebor og blåse overflødig løsning ut av høyre nesebor.

Gjenta trinn 1 til 7, men denne gangen setter potten inn i venstre nesebor.

Rengjør Neti potten etter at du er ferdig med å bruke den til å klargjøre den for neste gangs bruk.

Hvorfor bruke Non-Jod salt i en Neti Pot?

Hvorfor bruke Non-Jod salt i en Neti Pot?


En neti potten er et fartøy som brukes til å vanne nesegangene med en varm saltløsning. Sett tuten i ett nesebor når du lener sidelengs over en vask. Hell i saltvann, som vil strømme ut det andre neseboret.

Fordeler

Prosessen med nasal vanning, også kalt Jala neti, hjelper klare slimete, pollen, virus og bakterier. Jala neti forebygger forkjølelse, rense bihulene, lindre hodepine og styrke sansene av lukt, hørsel, syn og smak.

Ingredienser

For å gjøre saltvann, helt oppløse 1/4 ts. rent havsalt i 8 oz. med varmt vann.

Salt

Bruk rent havsalt i neti potten. Jod salt, eller bordsalt, kan inneholde tilsetningsstoffer som irriterer neseslimhinnen. Rock salt kan også forårsake irritasjon.

Vann

Det varme vannet skal matche kroppstemperatur, rundt 98 grader F.

Fakta

Blod, svette og tårer alle inneholder salt, som har antibakterielle egenskaper.

Bruker for uraffinert Sea Salt

Bruker for uraffinert Sea Salt


Uraffinert havsalt er havsalt som ikke har gjennomgått noen form for behandling. Noen sjøsalt behandles med blekemiddel, slik at de vises hvitere, eller de er frest slik at kornene er finere. Uraffinert havsalt har store krystallkorn og er ofte litt gråaktig i fargen. Denne typen havsalt har en rekke husholdnings og kulinariske bruksområder, blant annet krydder og rengjøring.

Konserveringsmiddel

Uraffinert havsalt kan anvendes som et konserveringsmiddel, enten som en del av en gruppe av bestanddeler eller på egen hånd. Uraffinert havsalt er spesielt bra for å gjøre bevarte sitroner eller surkål som de store krystallene er godt egnet til bevaring teknikker som bare bruker salt. Uraffinert havsalt kan også brukes i beiseblandinger, som de ytterligere næringsstoffer og mangel på tilsatte kjemikalier betyr færre komplikasjoner i beiseprosessen.

Cooking

Matlaging med uraffinert havsalt er et sunt alternativ når tilsatt natrium er nødvendig for en tallerken. Den høye nærings og mineralinnholdet i saltet er fordelaktig, og mangel på forbedring betyr at det er mindre mulighet for kjemikalier til å lekke inn i matvarer. Uraffinert havsalt bør slipes før de blir lagt til en rett for raskere absorpsjon. Hvis hele krystaller er å bli lagt, vil det ta lengre tid for salt for å løse opp og bland inn i maten. I tillegg vil mindre salt være behov som individuelle korn inneholder mer salt enn i knust eller pulverisert form.

Body Scrubs

Sea salt i store, uraffinert krystaller gjør en ideell all-naturlige kroppsskrubb. Du kan blande krystaller med noen essensielle oljen rett før du bruker den, eller du kan legge tørkede urter som lavendel til en beholder med salt og la duften sette krystaller. Hvis infusjonen krystaller, bør du la den forseglede beholdere av urter og salt sit i minst en uke på et kjølig, mørkt rom. Skrubb kroppen din med havsalt under en dusj for å eksfoliere huden din, så vel som å legge essensielle næringsstoffer for mykere, glattere hud.

Natural Cleaning Agent

Havsalt gir en utmerket all-naturlig skrubb for å fjerne flekker eller brent på matvarer. De større, grovere korn av uraffinert havsalt er spesielt godt egnet for skrubbing, uten bekymring for ekstra kjemikalier utlekking inn din parabol og kokekar. Gummihansker bør fortsatt brukes ved skrubbing med havsalt, som den kraftfulle natur aktiviteten kan komme til å skade hendene.

Typer salt som brukes i Neti Pots

Typer salt som brukes i Neti Pots


Jala Neti, et sanskrit ordet for "vann rensing," bruker neti potter å rengjøre og vanne nasal passasjer. En Hatha yoga rensing teknikk, neti pot blandinger som består av saltvann renser nese passasjer å lindre bihulebetennelse, allergi og andre nasale forhold. Neti potter har blitt stadig mer populært som en form for alternativ medisin for personer som ønsker en naturlig rutine for å administrere sine nasal allergi uten resept og / eller over-the-counter medisiner.

Bruk

Neti potten bruk krever helle et saltholdig vann blandingen gjennom nesegangene. Når vann strømmer gjennom ett nesebor vil det vanne nasal passasjer og rense dem for allergener, smuss og irritanter. Som et resultat, folk som har brukt en neti pott state økt komfort i nese passasjer og reduksjon av sinus-relaterte problemer som forkjølelse, bronkitt og allergisymptomer.

Making Saline Solution

Saltoppløsning-blandinger som brukes for neti potter skal være varm og kroppstemperatur, med en konsentrasjon på 0,9% salt. Ifølge Advaita Yoga Ashrama, er denne konsentrasjon er lik den til humane kroppsvæsker. Neti pot kits inkluderer vanligvis en liten måleskje som måler ca 1/4 ts. for bekvemmeligheten av nøyaktige saltmålinger. Mens 0,9% er den anbefalte konsentrasjonsnivå for saltholdig vaske, noen personer legge til mer eller mindre salt for å justere konsentrasjonen til sine personlige preferanser.

Salt vann som brukes i Neti Pot blandinger

Mens salt er viktig for neti potten bruk, visse typer av salt er mer egnet for nasal vanning. Jalanetipot.com heter det ideelle salt for neti potten bruk er fint havsalt kjøpt i helsekostbutikker, men indikerer at kosher og makrobiotiske salter er også akseptabelt for neti potten bruk. Helse-butikker selger også disse typer salter, og noen butikker selger salter i pre-målt pakker for ekstra bekvemmelighet.

Salter for å unngå

Ikke bruk salter med tilsetningsstoffer som negativ innvirkning deres renhet. Unaturlige tilsetningsstoffer kan irritere passasjer og svekke positive effekter av rensemetode. Spesifikke salter for å unngå å inkludere rock og vegetabilske salter. Når det er mulig, unngå å bruke bordsalt, som inneholder tilsetningsstoffer som jod, aluminium og silikon.

Hvordan lage din egen Neti Pot Salt Solution

En neti potten er en enkel enhet som brukes til å administrere en saltløsning til nesegangene. De arbeider for å skylle passasjer, lindre sinus smerte og press. Det kan bli kvitt allergener og selv lindre hodepine forårsaket av allergi. Det er ikke nødvendig å kjøpe en pre-laget løsning for din neti potten; en hjemmelaget saltløsning er like effektive.

Bruksanvisning

•  Hell en kopp vann fra springen i en kjele og sett den på komfyren over høy varme.

Kok opp vannet til en byll og deretter fjerne fra varme. Tilsett salt og rør til det er oppløst. La den avkjøles til romtemperatur.

•  Hell saltvann i neti potten. Den er klar til å bli brukt til å spyle nesegangene.

Tips og advarsler

  • Hvis du bruker renset eller destillert vann, kan du hoppe over kokeprosessen. Bare sørg for at vannet når romtemperatur før du bruker den. Kaldt vann vil være litt ubehagelig å helle ned din nasal passasje.
  • Det kan være lurt å blåse nesen før du bruker neti potten slik at det er ingenting som hindrer saltvannsoppløsning.

Hvordan Kill hårsekken Fungus med sjøsalt

Hvordan Kill hårsekken Fungus med sjøsalt


Hårsekken sopp oppstår når en bestemt sopp fester seg til den lille posen som håret vokser ut av, kalles en hårsekken. Hårsekken sopp kan dukke opp hvor som helst på kroppen der håret vokser, og rammer oftest ansikt, lyske, ben, armer og hodebunn. Symptomene på hårsekken sopp kan inneholde hvite eller svarte støt, kløe, flassing, betent hud og tap av hår og bare flekker. Salt er kjent for sine antisepetic og rensende egenskaper, og har blitt brukt som et middel for ulike hudsykdommer i århundrer. Den anti-bakteriell og desinfiserende virkning av salt reduserer betennelse, kløe og smerte, og hjelper i å drepe hårsekken sopp.

Hvordan Kill hårsekken Fungus med sjøsalt

Kjøp ren, uraffinert havsalt, finnes på de fleste helsekostbutikker og over Internett. Behandlet bordsalt som selges i dagligvarebutikker inneholder klumpemidler og andre potensielt irriterende tilsetningsstoffer. Les salt pakningen for å gjøre visse det er ingen tilsetningsstoffer eller klumpemidler før du kjøper.

Lag en havsalt skrubb til hjelp i å eliminere hårsekken sopp på kroppen din. Sett 3 ss. havsalt inn i en fuktig vaskeklut, og massere forsiktig området av kroppen din påvirkes av hårsekken sopp. La salt til å forbli på de berørte områdene i noen minutter, og skyll av.

Klargjør en havsalt skrubbe å minske hårsekken sopp på hodebunnen din. Kombiner i en liten bolle en kopp havsalt, 1/2 kopp druekjerneolje, 10 dråper grapefruktolje og 10 dråper av einer olje. Masser blandingen inn i hodebunnen for inntil fem minutter, være forsiktig med å gni for hardt å holde saltkorn fra irriterende på huden. Shampoo blandingen ut, og legge en fuktighetsgivende hårbalsam.

Sug i et hav salt bad for å hjelpe til med å bli kvitt din hårsekken sopp. Fyll opp et bad med varmt vann, og tilsett ½ kopp havsalt, 20 dråper tea tree olje og 20 dråper lavendelolje. Tea tree olje har kraftige anti-sopp egenskaper, og lavendelolje er anti-inflammatorisk og lindrer kløe i huden.

Hint

  • Se en lege hvis du opplever alvorlige symptomer fra din hårsekken sopp, for eksempel tap av hår og bare flekker, som du kanskje kreve medisinering.

Celtic Sea Salt Fordeler

Salt er en viktig del av menneskets kosthold fordi det bidrar til å regulere kroppens vanninnhold. Men det er en forskjell mellom godt salt og dårlig salt. Raffinert bordsalt er noe du bør prøve å unngå, men ren, naturlig Celtic havsalt kan være gunstig for helsen.

Celtic Sea Salt vs Sea Salt

Vanlig havsalt er antatt å være sunnere enn bordsalt, men det er fortsatt raffinert og mineraler er fjernet. Celtic havsalt er høstet utenfor kysten av Bretagne, Frankrike, og er helt uraffinert, slik at det å opprettholde sunne mineraler.

Mineraler er Celtic Sea Salt

Celtic havsalt inneholder 84 spormineraler, blant jod, jern, kalsium, magnesium, mangan, kalium og sink.

Bihulebetennelse

Tar Celtic havsalt kan bidra til å bryte ned slim buildup og gi lindring hvis du lider av en dårlig hodet kaldt.

Blood Pressure

I motsetning til bordsalt, kan naturlig Celtic havsalt bidra til å regulere blodtrykket ved å absorbere natrium innskudd i blodet ditt.

Hydration

Celtic havsalt hjelper kroppen fjerne overflødig vann og samtidig beholde gunstige elektro mineraler som holder kroppen hydrert.

Alkalisering

Celtic havsalt hjelper kroppen å opprettholde riktig pH-verdier og kan alkalize en altfor syrlig kroppen.

Hvordan dra nytte av Sea Salt

Hvordan dra nytte av Sea Salt


Når det gjelder å øke helse og ernæring, er salt generelt et element som bør reduseres så mye som mulig. Men mens noen salt bør brukes med måte, kan velge riktig type salt snu en ellers usunn krydder til noe som øker ernæring. Mens litt dyrere enn tradisjonelle bordsalt, de interne og eksterne fordelene er vel verdt det.

Hvordan dra nytte av Sea Salt

•  Få et mineral boost ved å erstatte raffinert bordsalt med uraffinert havet som inneholder mer magnesium, kalsium, bromider og kalium enn avgrense bordsalt. Magnesium bidrar til å bekjempe stress og væskeretensjon, bremser aldring av huden og beroliger nervesystemet. Kalsium bygger sterke bein mens bromider arbeide for å redusere stivhet og muskelspenninger. Kalium bidrar til å balansere fuktighet i huden og gi kroppen energi.

Legg ved havsalt i ditt vanlige kosthold som mineralinnhold og alkalisering effekt sies å bidra til å redusere smerte av leddgikt og lindre acid reflux. En enkelt ts. av uraffinert havsalt lagt til hundens mat kan selv bidra til å øke livskvaliteten i leddgikt hunder.

Legg sjøsalter til et varmt bad som lar de helbredende mineraler for å bli absorbert gjennom huden. Sjøsalter kan bidra til å slappe av musklene, lindrer stress, redusere leddsmerter og lindre kløende hud. I tillegg kan sjøsalt hjelpe kroppen til å frigjøre giftstoffer, som for eksempel tungmetaller eller stråling.

Bland en 50/50 løsning av lakserolje og havsalt og suge en bomullsdott i løsningen. Tape bomull ballen til byller, infeksjoner eller sår hud og la over natten for å hjelpe fjerne infeksjonen og fremme helbredelse.

Rens hele fordøyelseskanalen ved å drikke 2 ts. havsalt og 32 oz. med varmt vann på tom mage. Løsningen vil bidra til å fjerne giftstoffer fra leveren og fjerne avfallsstoffer fra fordøyelseskanalen. Bare husk at dette midlet fungerer som et avføringsmiddel, men er mye raskere og mer effektiv.

Rør 1 ts. av uraffinert havsalt i et glass vann og gurgle å bidra til å redusere smerte og helbrede infeksjonen som forårsaker en sår hals. Et hav salt gurgle to ganger om dagen bør raskt rydde opp i problemet.

Hint

  • Bare fordi havsalt inneholder mer mineraler og er generelt en bedre helse valg betyr ikke at du bør bruke mer enn vanlig. Uavhengig av den type, bør saltet brukes sparsomt.

Hvordan Curb Salt Cravings

Hvordan Curb Salt Cravings


Overflødig salt i kosten kan føre til høyt blodtrykk, høyt blodtrykk og en rekke andre helseproblemer. Dessverre er våre daglige dietter pakket full av salt. Du kan finne at mat ikke smaksatt med salt virke tørt og kjedelig. Hvis din munn er vanning for salte snacks, er det flere måter å dempe suget.

Hvordan Curb Salt Cravings

•  Bytt ut standard bordsalt med uraffinert sjøsalt. Ofte legemet faktisk ikke vil saltet, men mineralinnhold som finnes i salt. Fordi uraffinert sjøsalt har en sterkere smak og høyere mineralinnhold, kan du bruke mindre og gi kroppen din nøyaktig hva det er ute.

Kutt ned på salt sakte for å hjelpe dempe suget. Kroppen din blir vant til din vanlige dose av salt, så smaksløkene og kroppen kan kjempe tilbake hvis du redusere mengden salt du bruker drastisk.

Øk inntaket av mat med høyt kalium og vitamin C. Ofte salt cravings skyldes følelsesmessig og fysisk stress og utmattelse som er motvirket av vitamin C og kalium. Mat rik på kalium inkluderer fiken, rosiner, aprikoser, hvetekli og poteter når bakt med huden. For å få mer vitamin C i kosten, inkluderer en rekke sitrusfrukter, grønne bladgrønnsaker og paprika.

Bytt ut en klemme av sitron juice i dine favorittoppskrifter i stedet for å legge overflødig salt. Akkurat som salt, hjelper sitron for å få frem den naturlige smaker av mat, men bærer ikke helserisiko. Mens det kan ta litt tid å bli vant til, før vet ordet av det, vil du ikke engang gå glipp av overflødig salt.

Hint

  • Craving salt er et symptom på et par forskjellige medisinske tilstander. Hvis arbeidet med å dempe suget mislykkes, diskutere problemet med en lege.

Fakta om Kalium og Salt

Fakta om Kalium og Salt


Mange mennesker i USA bruker for mye natrium, men for lite kalium. Forskere ved Institute of Medicine av National Academies (IOM) anbefaler å redusere saltinntaket og øke forbruket av kalium-rik frukt og grønnsaker, ifølge News-Medical.net.

Om

Ifølge Everydiet.org, natrium og kalium er elektrolytter som arbeider sammen i kroppen for å regulere mengden vann som tillates i celler. Når den ene eller den andre er forbrukt for mye eller for lite, vil trykket i blodlegemer øker.

Betydning

Ifølge forskere ved IOM, mange amerikanere forbruker et forhold mellom salt til kalium som i stor grad favoriserer salt. Everydiet.org indikerer at en årsak til dette er høyt forbruk av bearbeidede matvarer som inneholder store mengder natrium.

Risiko

For mye natrium inntak kombinert med for lite kalium inntak kan føre til økt blodtrykk, ifølge IOM forskere.

Fordeler

Økende kaliuminntak for å kompensere for saltinntak kan forebygge høyt blodtrykk, bentetthet tap og nyreproblemer. For de med høyt blodtrykk, kan redusere saltinntaket bidra til å løse problemet.

Forebygging / løsning

Forhindre en salt-kalium ubalanse ved å spise 4-5 porsjoner grønnsaker per dag, i stedet for den anbefalte 2-3. Kalium-rik mat inkluderer rosenkål, spinat, sopp og mandler.