Digidexo.com

Kreft i endetarmen

Blødning i endetarmen

Blødning i endetarmen


Blødning fra endetarmen kan resultere fra nedre del av tykktarmen eller endetarmen, eller fra den siste delen av tykktarmen. Du kan se blod på avføringen, på toalettpapir, eller i toalettet. Det er mange årsaker til blødning fra endetarmen, for eksempel forstoppelse eller hemorroider. Det er viktig å se en lege hvis du opplever blødninger fra endetarmen for å utelukke eventuelle andre alvorlige forhold, for eksempel kreft i endetarmen. Behandlinger kan variere avhengig av alvorlighetsgraden av din tilstand.

Årsaker

Blødning fra endetarmen kan være et resultat av hemorroider, som er hovne årer i nedre rektum. Når du har avføring, kan dette føre til hemorroider å bli betent og blø. Du kan også utvikle blødninger på grunn av forstoppelse. Hvis du anstrenge seg for å ha avføring, kan du forårsake blødninger. Sprekker kan oppstå dersom du har alvorlig forstoppelse eller diaré. Ifølge Jackson Siegelbaum Gastroenterology, sprekker er som å ha sprukne lepper, men i endetarmen. Sprekker kan føre til blødning når du belastningen for mye.

Alvorlige årsaker

Blødning fra endetarmen kan også være et resultat av mer alvorlige komplikasjoner, som for eksempel polypper, kreft eller en utvekst i endetarmen. Noen mennesker utvikler polypper i tykktarmen. De er vanligvis godartet, men de kan vokse til å bli stort. Polypper kan da blø og du kan passere blod når du har avføring. Noen polypper kan bli kreft. Et vanlig tegn på tykktarmskreft er blødning fra endetarmen. I eldre voksne, kan en tilstand som kalles utstikket av endetarmen forekomme. Ifølge Jackson Siegelbaum Gastroenterology, en utvekst av endetarmen resultater i svekket vev i endetarmen. En del av endetarmen kan stikke fra anus og forårsake blødninger.

Å se en Doctor

Du bør se en lege hvis du har rektal blødning som varer i mer enn to dager. Andre tegn på bekymring er blødning som er tung eller kontinuerlig, blødning som er ledsaget av alvorlig rektal smerte og feber, eller blødning som er ledsaget av magekramper og smerter.

Diagnose

Legen din vil ta en medisinsk historie av tilstanden din. Ifølge Jackson Siegelbaum Gastroenterology, kan spørre konkrete spørsmål om din tilstand bidra til å avsløre den underliggende årsaken til blødningen din. En visuell eksamen vil også bli gjennomført for å se på det berørte området og finne noen å rive eller hemorroider. En endoskopi kan utføres for å se etter polypper. En barium klyster, som bruker flytende barium å fremheve dine tarmen, kan se etter mulige svulster.

Behandlinger

Behandling vil variere, avhengig av alvorlighetsgraden av blødningen din. For eksempel, hvis du lider av forstoppelse, inkludert mer fiber i kostholdet ditt, og drikker mer vann kan utvikle mykere avføring. Hvis du har en utvekst i endetarmen, kan kirurgi for å fikse utstikket være det eneste alternativet. Sprekker og hemoroider kan lindres med varme bad, eller bruke baby kluter etter å ha avføring. Unngå å bruke parfymerte såper eller toalettpapir hvis du har hemoroider eller sprekker, da dette kan forverre symptomene dine.

Liste over endetarm kreft behandlinger

Ifølge American Cancer Society, ble det anslått at mer enn 145.000 mennesker vil bli diagnostisert med endetarmskreft i 2005, mens mer enn 56.000 ville dø fra sin diagnose. Endetarmskreft er også kjent som kolorektal kreft, noe som betyr at det påvirker enten i kolon eller rektum. Selv om det er den tredje vanligste dødsårsaken blant begge kjønn, kan det behandles hvis symptomene er anerkjent tidlig nok.

Gjenkjenne symptomene

Dette er kanskje det viktigste skrittet for å motta behandling for kreft i endetarmen. Noen av de vanligste symptomene omfatter blødning fra endetarmen, endringer i avføringen eller vaner, å finne en klump i anal området og følelsen av smerte eller trykk i anus eller endetarm.

Diagnostisering Rectumcancerregisteret

Hvis du har opplevd noen symptomer på kreft i endetarmen, er neste skritt mot behandling diagnose. Dette begynner med et besøk til legen din, som vil spørre deg spørsmål om din medisinske og slektshistorie for å bestemme risikofaktorer, og utføre en fysisk eksamen. Han vil vanligvis bestille eksamener som en koloskopi og polypektomi å bekrefte diagnosen. Disse eksamener tillate fjerning av vev som kan bli undersøkt under et mikroskop; om kreftcellene er til stede legen din kan deretter fortsette å iscenesette din kreft.

Staging Kreft

Før en effektiv behandling plan kan være utformet, må stadium av kreft som skal bestemmes. Scenen av endetarmskreft forteller legen din om den har spredt seg, og hvor alvorlig det er.

Staging utføres et par forskjellige måter. Først en ultralyd kan utføres. Under denne testen, en svinger, eller sonde, er satt inn i rektum. Lydbølgene som sendes ut fra sonden ekko av dine organer, produsere bilder av endetarmen din. Dette vil vise størrelsen av tumoren, og om den har spredd seg.

En annen metode som brukes er en CT eller CAT, scan. Under denne prosedyren, er detaljerte bilder tatt av det berørte området fra forskjellige vinkler. Fargestoffer er vanligvis injisert inn i blodårene som synliggjør orgelet mistenkt for å inneholde kreft, slik at vevet til å dukke opp mer tydelig.

De Behandlinger

Det er tre typer av standard behandling brukes for endetarmskreft: Kirurgi, cellegift og stråling. Fordi endetarmskreft er en vanlig tilbakevendende kreft, er det viktigste målet for behandling for å hindre den fra tilbakevendende.

Det finnes to typer kirurgi som brukes til behandling: Lokal reseksjon og abdominoperineal reseksjon. Lokal reseksjon brukes vanligvis for de som har kreft har utviklet seg i den nedre del av endetarmen og har ikke spredd seg. I løpet av fremgangsmåten, vil svulsten sammen med minimale mengder av friskt vev som omgir den fjernes.

En abdominoperineal reseksjon er mer komplisert og brukes for dem som endetarmskreft er mer alvorlig. Fremgangsmåten fjerner anus, rektum og en del av tykktarmen via et snitt i buken. En utvidelse av tarmen (referert til som en stomi) blir deretter sydd fast på utsiden av bukhulen, slik at avfall kan ha en måte for utstøting fra kroppen, som blir oppsamlet i en engangspose som kalles en kolostomi pose.

Kirurgi er vanligvis kombinert med enten kjemoterapi eller strålebehandling; i noen tilfeller, blir alle tre benyttes.

Kjemoterapi er en kreftterapi som anvender medikamenter til enten å forhindre at delingen av kreftcellene eller drepe kreftcellene. De kan tas gjennom munnen eller injiseres i en vene; begge disse metodene levere medikament inn i blodstrømmen hvor den leveres til området av kreft. Dette er referert til som systemisk kjemoterapi.

Stråling bruker høy energi røntgenstråler for å drepe kreftceller. Under ekstern stråling, er en maskin som brukes til å lokalisere behandling på stedet av kreft fra utsiden av kroppen. I noen tilfeller er innvendig stråling som brukes. Dette innebærer å implantere radioaktive stoffer direkte inn i kreft området gjennom enheter som nåler, ledninger og katetre.

HIV og endetarmskreft behandlinger

De som har HIV sammen med endetarmskreft generelt har til å få lavere doser av anti-kreft narkotika under behandlingen enn pasienter som ikke er smittet med HIV. Dette er fordi terapien anvendes for å behandle kreft i endetarmen kan svekke den allerede skadet immunsystemet hos HIV-pasienter.

Hva er årsakene til rektal kreft?

Kreft i endetarmen kan ta mange år å utvikle, og symptomene kan ligne kroniske tilstander som hemorroider og forstoppelse. Årsakene til kreft i endetarmen inkluderer livsstil og personlige vaner, kroniske medisinske tilstander og arvet genetiske lidelser. Vurdere denne informasjonen fra American Cancer Society og Mayo Clinic om årsakene til kreft i endetarmen.

Kjøtt

En diett rik på rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt kan føre til at du utvikler kreft i endetarmen, spesielt hvis kostholdet ditt mangler også frukt og grønnsaker.

Inaktivitet

Mangel på regelmessig mosjon og fysisk aktivitet øker risikoen så vel som å dø av kreft i endetarmen.

Røyking

Røyking tobakk forårsaker betennelse i indre organer, inkludert endetarmen din, noe som kan føre til vekst av kreftsvulster.

Alkohol

Heavy forbruk av alkohol kan føre til kronisk betennelse i fordøyelsessystemet, inkludert endetarmen, og kan forårsake kreft i endetarmen.

Diabetes

Type 2 diabetes øker risikoen for å utvikle og dø av endetarmskreft, selv når det ble kontrollert for fedme og inaktivitet.

IBD

Inflammatorisk tarmsykdom (IBD) som ulcerøs kolitt og Crohns sykdom årsak kronisk betennelse i endetarmen din, som kan utvikle seg til kreft i endetarmen.

Genetiske mutasjoner

Genetiske mutasjoner, som for eksempel familiær adenomatøs polypose (FAP) og Gardner syndrom, kan føre til utvikling av polypper i tykktarmen, som deretter blir cancerous.

Rektal kreft behandlinger

Endetarmskreft, også kalt kolorektal kreft, og forekommer i de nedre seks inches av tykktarmen. Ifølge Mayo Clinic, rektale kreftformer begynner ofte som ikke-cancerøse polypper og slå kreft over en tidsperiode. Behandlinger for kreft i endetarmen være avhengig av stadium og størrelse av tumoren, om kreften har metastasert (spre) og den generelle tilstanden til pasienten.

Kirurgi

Kolektomi er kirurgisk fjerning av en del av tykktarmen der kreften er plassert, sammen med tilstøtende sunne vev og lymfe neser.

Kolostomi

Kolostomi er en kirurgisk prosedyre som skaper en åpning i magen for tykktarmen til å være koblet til en pose som samler fast avfall. Det er utført ved kreft vokser på åpningen av rektum.

Palliativ kirurgi

Ifølge Mayo Clinic, kan palliativ kirurgi utføres for å minske symptomene og smertene fra avansert endetarmskreft. Denne type kirurgi fjerner ikke kreftsvulster.

Kjemoterapi

Kjemoterapi er bruk av medikamenter som dreper raskt voksende kreft og friske celler i hele kroppen og brukes med kirurgi for metastatisk endetarmskreft.

Målrettet Medikamentell behandling

Målrettet medikamentterapi anvendes for behandling av avansert kreft i endetarmen og fungerer ved å kutte av blodtilførselen til tumoren og redusere muligheten av kreftceller til å reprodusere.

Stråleterapi

Eksterne stråler av stråling kan rettes mot endetarmen for å drepe kreftceller. Stråling er vanligvis brukes sammen med kjemoterapi og kirurgi.

Betraktninger

Eksterne stråler av stråling kan rettes mot endetarmen for å drepe kreftceller og er vanligvis brukt sammen med kjemoterapi og kirurgi.

Hvordan å behandle rektal kreft

Rektal cancer er kreft i endetarmen, som er plassert nær enden av tykktarmen. Endetarmskreft rammer opp til 60.000 mennesker og forårsaker 12.000 dødsfall hvert år i United States.The effektiviteten av behandling for kreft i endetarmen er sterkt avhengig av omfanget av svulsten og om kreften har spredt seg til andre organer. I gjennomsnitt de fem-års overlevelse for endetarmskreft er 30 til 35%.

Bruksanvisning

•  Hvis du er 50 år eller eldre, har tykktarm og endetarm vist regelmessig i henhold til anbefalinger fra legen din. Behandling av endetarmskreft avhenger sterkt av når det blir oppdaget. Pasienter med endetarmskreft diagnostisert på tidlige stadier har en mye bedre sjanse til å overleve kreften. De beste screeningsmetoder for rektal kreft er kolonoskopi, noe som muliggjør deteksjon av kreft og forstadier til kreft i både tarmen og tykktarmen. Digital rektal undersøkelse kan også brukes til å oppdage tegn på endetarmskreft.

Se dine onkologer om alternativer for kirurgi. Kirurgi er anbefalt for de fleste tilfeller av endetarmskreft. Hvis kreften er liten og lokalisert, kan den fjernes ved enkel lokal ekstirpasjon. I mer omfattende svulster, vil kreften fjernes sammen med nabo vev for å sørge for at det ikke vil spre seg.

Velg kolostomi hvis endetarmskreft er for omfattende. Kolostomi kobler kolon til bukveggen. Avfall vil gå til utsiden gjennom hull i bukveggen (som også er kjent som stomien, derav navnet kolostomi). Pasienter med kolostomi kan fortsatt leve et normalt liv.

Bruk kjemoterapi og strålebehandling for å redusere risikoen for tilbakevendende endetarmskreft.
For trinn II og trinn III rektale kreftformer, er det anbefalt at operasjonen følges av kjemoterapi og / eller strålebehandling. De mest vanlige kjemoterapeutiske regimer for rektal kreft inkluderer 5-FU 5-FU i kombinasjon med leukovorin, og FOLFOX (5-FU, oksaliplatin, og leucovorin). For stadium I endetarmskreft, kan kirurgi alene være tilstrekkelig.

Besøk din onkolog regelmessig etter operasjonen. Under hvert besøk, kan tester som koloskopi eller blod arbeid for carcinoembryonic antigen (CEA) brukes til å oppdage tilbakefall av endetarmskreft.

Strålebehandling for rektal kreft med interstitiell cystitt

Ifølge National Cancer Institute, er endetarmskreft kreft utvikling på slutten av tykktarmen, ellers kjent som endetarmen. Symptomer kan inkludere endringer i avføringsmønster, blodig avføring, magesmerter, vekttap og en nedgang i appetitt. De standard behandling for endetarmskreft inkluderer kirurgi, cellegift og strålebehandling. Strålebehandling brukes vanligvis i forbindelse med andre behandlingsmetoder og kan føre til utvikling av en tilstand kjent som interstitiell cystitt.

Interstitiell cystitt

Lær om interstitiell cystitt å avgjøre om strålebehandling er en risiko verdt å ta i ditt tilfelle av endetarmskreft. Ifølge Medline Plus, innebærer interstitiell cystitt kronisk betennelse i blæren, utløser symptomer som urin ubehag, økt hyppighet av vannlating, smerter under samleie og lokalisert bekkensmerter. Det finnes ingen kur for interstitiell cystitt, og behandlingsmetoder varierer fra individ til individ, herunder muligheten for smertelindring medisiner, blæretrening gjennom fysioterapi, kirurgi og kosthold modifikasjoner for å unngå problemet mat. Ifølge WrongDiagnosis.com, interstitiell cystitt kan oppstå på grunn av betennelse utløst av regionalt anvendt strålingsterapi, slik som i tilfellet med strålingsterapi for kreft i endetarmen.

Endetarmskreft Stråleterapi

Kjenn fordeler, ulemper og metoder for strålebehandling for å avgjøre om det er verdt risikoen. Strålebehandling bruker høy-energi radioaktive bølger å skade arvematerialet av kreftceller, gjør dem ute av stand til å fortsette reproduksjon. Uheldigvis er strålebehandling ikke en målrettet form for terapi, så sunt omgivende vev kan også bli skadet i prosessen. Det finnes to hovedtyper av strålebehandling, interne og eksterne, som varierer avhengig av kilden til stråling. I indre strålebehandling, er små objekter som inneholder radioaktivt materiale plasseres innenfor det aktuelle området. Over tid vil dette siver ut stråling og ødelegger kreftcellene. Ekstern strålebehandling består av stråling påført fra utsiden av kroppen ved bruk av en røntgen eller gammastrålemaskin spesielt utformet for å administrere lokaliserte radioaktiv behandling. Bortsett fra mulig utvikling av interstitiell cystitt, kan strålebehandling føre til andre bivirkninger som trøtthet, kvalme, diaré og forstoppelse.

Hvor alvorlig er blod i avføringen?

Blod i avføringen kan tyde på enten en svært alvorlig problem eller en midlertidig tilstand, for eksempel matforgiftning, som skulle ende raskt når du får forurenset mat ut av systemet.

Bright Red

Hvis avføringen er lys rød, kan det være på grunn av enten blødning fra hemoroider, en anal fissur eller Crohns sykdom. Jo nærmere lufte nettstedet er til endetarmen, vil lysere rødt blod være; hvis du blør fra høyre, eller tranverse, tykktarm, vil fargen på avføringen være mørk rød eller rødbrun i fargen.

Svart

Hvis avføringen er svart og tjæreaktig, kan dette tyde på blødning fra høyere opp i mage-tarmkanalen, kanskje magesekken eller tolvfingertarmen; denne type avføring kalles melena.

Årsaker

Ifølge Mothernature.com, kan inflammatorisk tarmsykdom og divertikulitt også forårsake blodig avføring. Divertikulitt faktisk resulterer i en blødning i veggen av tykktarmen, som kan føre til overdreven rektal blødning; inflammatorisk tarmsykdom er en smertefull fordøyelses lidelse som også fører til en blodig avføring.

False Alarm

Ifølge Medicineplus, hvis du har svart avføring, kan det ikke være et resultat av blod; jern piller, Pepto Bismol, sort lakris eller blåbær kan gjøre avføring vises svart.

Rotet ikke

Blod i avføringen kan tyde på kreft i endetarmen; hvis du opplever dette symptomet, skal lege kontaktes.

Hvordan virker en anal fissur Utvikle?

Skade på Anal Canal

Anal sprekker er tårer i tarmveggen, eller anal kanalen, som forårsaker smerte og blødning under avføring. Vanligvis anal sprekker er et resultat av noen form for traume til endetarmen. Trauma til endetarmen kan være forårsaket av en rekke ting, blant annet bestått hard avføring under et anfall av forstoppelse, anal irritasjon som følge av hyppig diaré, innsetting av objekter eller tall inn i anus, anal samleie og fødsel. Disse hendelsene kan føre en rift, eller små snitt, i det følsomme foring av det nedre endetarmen. Hvis denne rive blør, kan en liten mengde blod bli utvist under en avføring. Fremtidige avføring kan føre til økende smerter eller gjøre tåre verre.

Overdreven sphincter Tension

De sphincters er de to muskulære ringene som kontrollerer anus. Noen eksperter teoretisere at overdreven spenning i disse ringene kan resultere i utvikling av anal sprekker. Selv om den eksterne sfinkter er under bevisst kontroll, forblir den indre ring under konstant trykk til enhver tid. Hvis hviletrykket av denne sphincter blir for høyt, kan det føre spasmer og blodtilførselen til området kan hemmes. Dette kan føre til irritasjon og hevelse, og kan noen ganger føre til små rifter i endetarmen.

Sekundært til en annen tilstand

Anal sprekker kan utvikle sekundært til en rekke andre lidelser, inkludert proktitt, kreft i endetarmen og tuberkulose. De er også mer vanlig å følge anorektal kirurgi, og ofte resulterer fra kronisk rektal irritasjon oppleves av de med Crohns, og andre inflammatoriske tarmsykdommer.

Enhver tilstand som fører til en forlenget forandring i avføringsvaner, kan føre til utviklingen av anal sprekker og sprekker kan bli syklisk. Bestått av hard avføring i løpet av forstoppelse, for eksempel, kan føre til et kutt i slimhinnen i endetarmen. Hvis forstoppelse er behandlet eller klarner opp, vil anal fissur vanligvis leges på egen hånd. Imidlertid, hvis hard avføring blir et kronisk problem, kan den anal foring forblir irritert, og hver etterfølgende avføring kan potensielt føre til en ny rift eller hindre den innledende rift fra helbredelse. For å unngå denne syklusen inntreffer, må den underliggende medisinsk lidelse som skal behandles omgående.

Hva er fiberrikt kosthold?

Akkurat som en høy-protein diett er bra for å bygge muskler, er en høy-fiber diett en utmerket måte å senke kolesterolet, forebygge hjerteproblemer, og også bidra til å forhindre type II diabetes. Den fiberrikt kosthold sikrer mer fiber i måltidene dine, i stedet for protein. Fiber er også kalt fyllstoff, og er normalt brukt av fordøyelsessystemet til å absorbere mer vann, og således gjøre fjerning av avfallsprodukter lettere.

Høy-fiber matvarer

Ideen bak high-fiber matvarer er å gjøre forbrukeren føler "full" uten å få vekt. Forskere ser på fordelene med høyt fiber dietter for å redusere risikoen for kreft og selv kontrollere appetitten. Rikelig med mat, spesielt frukt, er rike på fiber, og alt dette er uthevet i fiberrikt kosthold. Du kan enten gå på nettet og søke etter en høy-fiber diett diagram eller begynne å legge mer grønnsaker og frukt i kostholdet ditt i dag.

Behov for høyt fiber diett

Fiber er helt ufordøyelig, og det er derfor det er viktig for clearing ut unødvendige avfall i fordøyelsessystemet. Fjerning av giftstoffene kommer til å hjelpe på å holde systemet sunn. Noen som ikke lider av forstoppelse, takket være høy-fiber diett, er naturligvis kommer til å føle deg sunnere og mer energisk.

Lett å følge Diet

High-fiber dietter er ikke så strenge som andre dietter, fordi hovedfokus er på å balansere matvaregrupper på en slik måte at du øke fiber inntaket i ditt daglige måltid. Det betyr at du trenger for å få mer grønnsaker, frukt, korn og andre fiberrike produkter i maten. Du trenger også å drikke store mengder vann når du er under denne dietten.

En Meatless Diet

Kjøtt er ikke en faktor i high-fiber dietter. De legger vekt på mer på å få korn, grønnsaker og helkorn matvarer i fordøyelsessystemet, i stedet for høy-protein matvarer som kjøtt.

Redusert Cancer Risk

Folk spiser høy-fiber dietter har mindre sjanse for å lide av kreft i endetarmen eller tykktarmen. Disse kreft er normalt forverret med en diett som består av mye rødt kjøtt og alkohol, som er fraværende i en høy-fiber diett.

Konklusjon

For å sikre at du får fullt utbytte av alt som naturen har å tilby, starte et fiberrikt kosthold i dag. Du er ikke bare kommer til å føle seg bedre, men også legge til rette for en sunnere fremtid for deg selv og din familie.

Hva er noen grunner til har kolostomi?

En kolostomi er en operasjon der et hull eller uttak er skapt i tarmen og er deretter koblet til en åpning i magen. Dette gjør det mulig for gassen og avfallsmateriale laget av fordøyelsessystemet til å forlate kroppen. En kolostomi tillater fjerning eller utkobling av tykktarmen (som, med endetarmen, beveger seg normalt gass og avfall ut av kroppen).

Colorectal Cancer

En pasient kan trenge en kolostomi å behandle kreft i endetarmen, spesielt hvis det har utvidet gjennom hele tykktarmen.

Trauma

Dersom tykktarmen har blitt skadet av en traumatisk skade, kan en kolostomi anbefales.

Obstruksjon

Hvis det er en betydelig hindring i tarmen, spesielt hvis det er på grunn av et problem med tarmvevet, kan en kolostomi være en passende behandling.

Crohns sykdom

Crohns sykdom er en tilstand i hvilken tarmen utvikle alvorlig betennelse. I mange tilfeller kan en kolostomi være den eneste behandling som kan fullstendig behandle problemet.

Divertikulitt

I det tilfelle at den porsjon av vev av den indre foring av tarmen (også kjent som diverticula-) bli betent (en tilstand kjent som divertikulitt), en kolostomi, enten midlertidig eller permanent, kan være en effektiv behandling.

Botemidler for tykktarmskreft

Kolorektal kreft er en type kreft som påvirker tykktarmen eller endetarmen. Folk over 50 er mer utsatt for å få denne typen kreft. Symptomer på sykdommen er blod i avføringen eller rektal blødning; abdominal ubehag som kramper, gass eller smerte; en forandring i avføringsvaner, slik som diaré og forstoppelse; og uforklarlig vekttap. Det er ingen kur for kolorektal cancer, men det er behandlet i en rekke måter, gjennom kirurgi, kjemoterapi og målrettede medikament-terapi.

Stadier

Den behandling som leger anbefalt for pasienter med kolorektal cancer, avhengig av hvilket stadium kreften er i, som er bestemt av hvorvidt det er til stede bare i kolon eller rektum eller i hele kroppen. Andre faktorer som inkluderer pasientens helsestatus og tilbakefall av kreft.

Kirurgi

For å forebygge tykktarmskreft, kan leger bruke en prosedyre som kalles en koloskopi for å fjerne polypper, eller vekster, som kan forårsake kreft. For kreft i mer avanserte stadier, leger fjerne vanligvis enten en del av eller hele tykktarmen. De kan også ta ut lymfeknuter og vev som er lokalisert i nærheten av tumoren. For kreft i endetarmen, vil leger noen ganger utføre en kolostomi, som er når de setter i spesielle poser til å samle kroppens avfall, men denne prosedyren er midlertidig. Å lindre symptomer som blødninger, kan legene utføre palliativ kirurgi, som er gjort for å bli kvitt blokkering i tykktarmen.

Kjemoterapi

Under kjemoterapi, er pasienter gitt medikamenter intravenøst ​​eller gjennom et kateter. Kjemoterapi er ofte gitt til mennesker med tykktarmskreft for å rense kroppen for kreftceller som gjenstår etter pasienter gjennomgå en operasjon. Kjemoterapi brukes også til å lindre symptomer som folk opplever med kolonkreft, slik som magebesvær, og for å kontrollere tumorvekst.

Stråleterapi

Som en behandling av kolorektal cancer, er strålebehandling brukes i forbindelse med kjemoterapi og kirurgi. Denne type behandling benytter røntgenstråler for å drepe kreftceller, krympe tumorer og / eller redusere symptomene på sykdommen, for eksempel blødning. To typer av strålebehandling som brukes for denne kreft er ekstern stråle terapi, hvor x-stråler er rettet mot området av svulsten, og brachyterapi, der radioaktivt materiale er plassert inne i kroppen.

Målrettet Medikamentell behandling

Folk som er i mer avanserte stadier av tykktarmskreft er noen ganger gitt medikamenter som bevacizumab, cetuximab og panitumumab. Bevacizumab er brukt til å stoppe kreft sprer seg til blodårene, og cetuximab og panitumamab brukes for å hindre et kjemisk signal i kroppen som resulterer i reproduksjonen av kreftceller.

Blå Grønn Alger & Probiotika

Blå Grønn Alger & Probiotika


Probiotika er bakteriestammer som fungerer på en god måte i fordøyelseskanalen. En sunn intestinal fôr vil ha milliarder av gunstige bakterier som bidrar til å fordøye maten og motvirke sykdom, ifølge Pennington Biomedical Research Center. Blå grønne alger er et beskrivende begrep for fotosyntese cyanobakterier. En form for blå grønne alger som vanligvis finnes i helse-butikker er spirulina, som hjelper fordøyelsen og immunsystemet funksjon, ifølge University of Maryland Medical Center.

Probiotiske og Blå Grønn Alger Produksjon

Probiotika er produsert under dyrking prosesser. Melkeprodukter som yoghurt og ost er kultivert, og derfor inneholde dyrkede bakterier. Supplerende probiotika som er kjøpt i kapsel eller pulverform har vært dyrket i et laboratorium, og bruker ofte meieri som en dyrkning base. Blå grønne alger vokser i varme farvann som er alkalisk, ifølge University of Maryland Medical Center.

Fordøyelsen Helse

Probiotika bidra til å bryte ned maten i fordøyelseskanalen, spesielt i tarmen. De kan også hjelpe pasienter med fordøyelses sykdommer som Crohns sykdom, irritabel tarm syndrom og forstoppelse. Blå grønne alger er gunstig for fordøyelsen, fordi de stimulere veksten av probiotika, som Lactobacillus acidophilus.

Probiotika og immunforsvar

Probiotika er blitt funnet å bidra til en rekke sykdommer, i henhold til Pennington Biomedical Research Center. Forhold som candida, urinveisinfeksjoner og enkelte typer eksem har forbedret på grunn av bruk av probiotika. Noen former for kreft i endetarmen kan bli forhindret, delvis, ved å ta probiotika. Selv om de har enorme fordeler å opprettholde helse, er pobiotics lett drept ved å ta antibiotika.

Blå Grønn Alger og immunforsvar

Blå grønne alger bidra til å øke celler som bekjemper infeksjon og degenerative sykdommer. Spirulina har også blitt benyttet for å redusere allergiske reaksjoner ved å hemme histaminfrigjøring. Blå grønne alger kan hjelpe til å øke overlevelsen av Ebola og HIV-pasienter, ifølge Davidson College. Et protein som finnes i blå grønnalger, kalt cyanovirin-N, bidrar til å forsinke spredningen av virus i hele kroppen. Injeksjoner av cyanovirin-N kan forlenge livet av smittede pasienter.

Tar Blå Grønn Alger og Probiotics

Den vanligste formen for blågrønne alger tilgjengelig er spirulina. Den anbefalte dosering varierer per produkt, men er ofte i daglig rekkevidde på 500 mg. Probiotika kan tas som et supplement, og kommer i en rekke av styrker som strekker seg fra noen få millioner til 100 milliarder bakterier celler per kapsel. I tillegg kan probiotika finnes i mindre mengder i yoghurt, kefir, et melkeprodukt, surkål, miso og kimchi, syltet grønnsak fatet.

Hva er Koloskopi inntak?

Hva er Koloskopi inntak?


En koloskopi er en undersøkelse av tykktarmen ved hjelp av et lite kamera på en tube gått gjennom anus. Koloskopier oppdage vekster assosiert med kreft i endetarmen. Koloskopi inntak refererer til mat og drikke som er OK og ikke OK å "ta i" før prosedyren.

Generelt Diet Før Prosedyre

To til fire dager før koloskopi, stoppe inntak av alle jerntilskudd. Iron endrer fargen på tarmen, noe som gjør det vanskeligere for kameraet å oppdage uregelmessigheter. Store mengder rent vann oppfordres som de rengjør tarmene av avføring før prosedyren. Dette gjør at kameraet kan bevege seg fritt under eksamen.

Unngå Før Prosedyre

Røde og lilla-farget væske bør unngås før en koloskopi fordi disse væsker kan flekke tarmen, noe som gjør det vanskelig å si blod fra mat fargestoff. De fleste fast føde, inkludert meieriprodukter og rødt kjøtt, er forbudt dagen før en koloskopi fordi tilstedeværelsen av avføring kan gjøre vekst eller sår deteksjon vanskelig.

OK Før Prosedyre

Selv om fast føde er vanligvis forbudt dager før en koloskopi, er visse matvarer i små mengder tillatt. Spis kokt, skinn kylling og uraffinert brød hvis du må ha noe dagen før prosedyren. Suppe og buljong er også OK. Husk at all matinntak, inkludert væsker, vanligvis opphøre fire timer før en koloskopi.

Forskjeller mellom Rectumcancerregisteret & Hemorroider

Forskjeller mellom Rectumcancerregisteret & Hemorroider


Ifølge National Cancer Institute endetarmskreft er den fjerde vanligste kreftformen hos både menn og kvinner i USA. Selv om noen av symptomene på kreft i endetarmen og hemoroider kan være like, disse to forholdene er svært forskjellige.

Colorectal Cancer

Rektum er de siste flere inches av tykktarmen. Kolorektal kreft oppstår når kreftcellene er funnet i endetarmen eller tykktarmen. Du har kanskje bare noen få celler, eller du kan ha utviklet en svulst som skaper en blokkering av endetarmen. Endetarmskreft kan være svært alvorlige eller livstruende.

Hemorroider

Hemorroider oppstår når blodårene som omgir dine anus blir hovne og betente. De er forårsaket av anstrengende å flytte en krakk, graviditet, aldring, eller kronisk forstoppelse og diaré. De er vanligvis ikke livstruende.

Symptomer

Symptomer på kreft i endetarmen er diaré eller forstoppelse som ikke går bort, mørkt blod i avføringen, smale avføring, gass og kramper, vekttap, tretthet, og oppkast. Det vanligste symptomet på hemorroider er blod som dekker din avføring, blod på toalettpapiret når du tørker, smerte når du har avføring eller harde klumper rundt anus.

Behandling

Å behandle endetarmskreft du kan gjennomgå en operasjon for å fjerne svulster eller skadede deler av tarmen, strålebehandling, cellegiftkurer eller en kombinasjon av alle tre. Hemorroider er behandlet for å lindre symptomene. Det er mange over disk kremer og stikkpiller som du kan bruke til å avlaste trykket og smerte. Hvis hemorroider er dårlig kirurgi kan bli utforsket, men er ikke vanlig.

Forebygging / løsning

Hold avføringen myk ved å legge fiber og vann til kosthold. Ikke hold i din bolle bevegelser i lange perioder av gangen, da dette skaper press på endetarmen din. Ta skritt for å leve et sunt liv stil for å forebygge kreft. Hvis du er bekymret for risikoen for enten endetarmskreft eller hemorroider oppsøke lege.

Avansert endetarmskreft Symptomer

Endetarmskreft er kreft i endetarmen. Endetarmen er den siste delen av tykktarmen, og kobles fra tykktarmen til anus. Det er ca 12 centimeter i lengden. Endetarmskreft sies å være avansert når den har kommet lenger enn rektum og spre seg til nærliggende organer og lymfeknuter (stadium III) eller fjernt organer og lymfeknuter (stadium IV). Som alle kreftformer, er endetarmskreft "iscenesatt". Stage jeg er den tidligste form. Trinn III Trinn IV og rektal kreft blir vanligvis ansett for å være "avansert", noe som betyr at behandlingen er mer vanskelig eller, i noen tilfeller, umulig. I Stage IV kreft i endetarmen, er kreft vanligvis ikke lenger kureres, og American Cancer Society sier at overlevelsen for Advanced Stage IV kreft i endetarmen er mindre enn 5 prosent.

Forekomst av Rectumcancerregisteret

The American Cancer Society grupper tykktarm og endetarmskreft sammen, og anslår at i USA, er en i 19 amerikanere diagnostisert med tykktarmskreft. I året 2009, anslår at 40 870 nye tilfeller av endetarmskreft ble diagnostisert, mens 106 100 tilfeller av tykktarmskreft ble diagnostisert. Både tykktarm og endetarmskreft er noe vanligere hos menn enn hos kvinner.

Når er Rectumcancerregisteret "Advanced"

The American Cancer samfunnet klassifiserer potensielt avanserte rektalkreft inn i tre hovedgrupper: avansert, residiverende eller metastatisk kreft. En avansert stadium av kreft i endetarmen kan ikke være metastatisk, noe som betyr at den kan bli avansert kreft, selv om det ikke har spredning til andre organer. Likeledes er tilbakevendende kreft kreft som kommer tilbake etter den opprinnelige kreften har gått i remisjon. Tilbakevendende kreft er ofte ansett for å være en mer "avansert" form for kreft i endetarmen, fordi det ikke kan svare så godt til etterfølgende behandlinger. The University of Maryland Medical Center sier at tilbakevendende kreft, eller et tilbakefall etter at kreften er kurert, er mer vanlig i kreft av mindre kroppsdeler, som endetarmen.

Symptomer

Endetarms kreft er ofte asymptomatiske i tidlige stadier, som er en del av det som gjør deres behandling så vanskelig. Vanligvis gjør endetarms kreft symptomer ikke vises før kreften har nådd et avansert stadium.

Når symptomene gjør stede på et tidligere stadium, de ligner symptomene på flere andre anal forhold som fissure, hauger, påvirket tarm eller irritabel tarm syndrom.

Noen av de vanligste tegnene på avansert endetarmskreft er rektal blødning eller blod i avføringen; vekttap uten tilsynelatende grunn; en følelse av ufullstendighet ved tømming tarmer; ekstreme forholdene i tarmen som raske og uberegnelige svingninger mellom diaré og forstoppelse; tunge tap av jern i kroppen, ekstrem svakhet og trøtthet som skjer uten noen fysisk aktivitet og opplevelser som oppblåsthet, gass og magesmerter og kramper.

Symptomer og kontroller

Selv på et avansert stadium, mange av symptomene er lik de som folk støter på en dag til dag basis, uten at sykdommen. På grunn av mangel på tydelige symptomer, regelmessige screenings er avgjørende. Dette gjør behandlingen enklere og reduserer forekomsten av dødsfall. The American Cancer Society rapporterer at 90 prosent av endetarmskrefttilfeller er helbredelig hvis oppdaget tidlig, så venter på symptomer skal vises kan være skadelig.

Behandling og prognose

Mest avanserte fasen endetarms kreft er bare mulig å behandle, men ikke kureres. Dette betyr at behandlingsprosessen kan bare forlenge overlevelse. De vanligste behandlingsalternativene er kjemoterapi, radiologi eller medisiner eller kirurgi.

Som de fleste andre avanserte kreftformer, avanserte rektalkreft har lite håp om å overleve, med mindre enn 5 prosent langsiktig overlevelse rapportert av American Cancer Society. Kirurgi er vanligvis ikke lenger mulighet til å fjerne kreften. Medisiner og andre alternativer er brukt på et sak-til-sak grunnlag, hovedsakelig for å lindre symptomer og forlenge livet.

Rektal Cancer Prevention

Ifølge National Cancer Institute, kan kreftforebyggende tiltak tas ved å redusere en persons risiko for å utvikle kreft. Ved å forebygge kreft, har antallet krefttilfeller i USA falt de siste årene. Eksperter håper at dette vil også redusere antall kreftdødsfall.

Vite om du er i faresonen

Å vite om du er på et høyere risiko for å utvikle kreft i endetarmen er første skritt i forebygging. Visse risikofaktorer, som for eksempel familiehistorie, sosiale praksiser og tobakksbruk, kan sette noen på et høyere risiko for å utvikle kreft i endetarmen enn en annen person. Det er noen risikofaktorer, som ikke kan kontrolleres, men du kan lære tegn å se etter, og sørg for at du går til legen årlig for en sjekk. Hvis du oppdager at du er i faresonen for endetarmskreft, kan du gjøre flere endringer i livsstil å videreutvikle din forebyggende tiltak.

Unngå HPV infeksjon

Ifølge NYU Medical Center, HPV, eller humant papillomavirus infeksjon, kan bidra til endetarmskreft. Unngåelse av anal sex alle sammen er den sikker måte å forebygge endetarmskreft oppstår, men hvis du må delta i anal sex, sørg for å alltid bruke kondom. Kondomer kan bidra til å forhindre mot HIV og HPV, som begge er virus, som spres ved hudkontakt. HPV kan være tilstede i et individ i mange år uten å vise noen tegn eller symptomer.

Slutte å røyke

Ifølge National Cancer Institute og American Cancer Society, røyking øker risikoen for å utvikle flere forskjellige typer kreft, ikke bare lunge og røykerelaterte kreftformer. På den listen over kreftformer er analkreft. Også slutte å røyke kan bidra til å redusere andre helserisiko ofte forårsaket av røyking. Ifølge en artikkel på National Cancer Institute nettsted, kan slutte å røyke vesentlig redusere en persons risiko for å utvikle og dø av kreft. For ikke å nevne at det er mange andre helsemessige forhold og problemer som kan oppstå som et resultat av røyking tobakk sigaretter. Røyking skader nesten alle organer i kroppen og til slutt reduserer en persons generelle helse. I tillegg har røyking vært kjent for å føre til hjertesykdom, slag, lungesykdommer, hoftebrudd og grå stær. Gravide som røyker er på et høyere risiko for å levere en baby for tidlig og for å levere babyer med lav fødselsvekt. Røyking etter svangerskapet øker også et barns risiko for å dø av krybbedød (krybbedød).

Symptomer for endetarmskreft

Endetarmskreft er kreft som former i endetarmen, den siste delen av tykktarmen. Ifølge Mayo Clinic, symptomer på kreft i endetarmen vanligvis ikke vises før kreften er i avanserte stadier.

Identifikasjon

Vanlige tegn på endetarmskreft, som er oppført av University of California, San Francisco Medical Center inkluderer en endring i avføringsfunksjoner, forstoppelse, diaré, en følelse av at tarmen ikke helt tom og rektal blødning eller blodig avføring. Andre symptomer er smalere enn vanlig avføring, uforklarlig vekttap, tretthet, oppkast og generelt ubehag i magen.

Betydning

Bevissthet om symptomene på kreft i endetarmen er viktig fordi, ifølge National Cancer Institute, er behandlingen mye mer sannsynlig å være effektive når kreften oppdages tidlig.

Funksjoner

De fleste rektale kreftformer begynner som en unormal vekst av vev, kalt en polypp, på veggen av rektum.

Betraktninger

De fleste symptomene på kreft i endetarmen er også symptomer på andre forhold.

Advarsel

Ifølge National Cancer Institute, er smerte ikke et symptom på tidlig stadium endetarmskreft. Personer med symptomer bør ikke vente til smertene er til stede for å se en lege.

Endetarmskreft Prognose

Begrepet "prognose" beskriver hva en person kan forvente i form av overlevelse etter en diagnose av kreft i endetarmen. Ifølge eMedicine, er prognosen meget individualisert med denne type tumor.

Typer

Endetarmskreft er beskrevet i fire stadier, avhengig av hvor dypt kreftcellene har invadert rektal veggen og hvor langt de har reist. Trinn 1 er lokalisert kreft, mens Trinn 4 refererer til rektal kreft som påvirker andre deler av kroppen.

Behandling

Stage 1 kreft kan fjernes helt ved kirurgi. Hvis kreftcellene har spredt utover endetarmen, kjemoterapi og / eller strålebehandling kan anbefales etter operasjonen.

Betraktninger

Når man diskuterer en prognose kreft, vil legen ta hensyn til individuelle faktorer, som for eksempel personens alder og generelle helse.

Outlook

Ifølge eMedicine, de fem-års overlevelse for Stage 1 endetarmskreft er 70 til 80 prosent. Personer med Stage 4 endetarmskreft, på den annen side, har en mindre enn 10 prosent sjanse for å være i live fem år senere.

Advarsel

Selv når endetarmskreft er behandlet på riktig måte, kan den komme tilbake. Det er viktig å ha regelmessige koloskopier for å overvåke for tilbakefall.

Kan du få Rectumcancerregisteret fra tilstand kalt Lichen sclerosis?

Kan du få Rectumcancerregisteret fra tilstand kalt Lichen sclerosis?


Lichen sclerosus er en hud tilstand som vanligvis rammer postmenopausal kvinne og menn. Personer diagnostisert med lichen sclerosus er ikke i faresonen for å utvikle kreft i endetarmen. Men ifølge Mayo Clinic, "vedvarende lichen sclerosus på ett sted kan lett øke risikoen for hudkreft."

Symptomer

Typiske symptomer på lichen sclerosus inkluderer kløe, blødning, blemmer og smerter eller ubehag i det berørte området.

Diagnose

Diagnostisering av lichen sclerosus vanligvis kommer som et resultat av en fysisk undersøkelse av lege. Legen kan også ta en prøve av det berørte området og sende det til et laboratorium, der, under et mikroskop, kan diagnosen lichen sclerosus bekreftes.

Komplikasjoner for kvinner

Når lichen sclerosus er til stede i underlivet, kan engasjere seg i samleie være ubehagelig, spesielt for kvinner. Imidlertid kan en lege forskrive salver for å lindre smerten.

Komplikasjoner for menn

Komplikasjoner hos menn kan oppstå hvis lichen sclerosis er plassert på skin av penis. Ifølge Mayo Clinic, "The innstramming og tynning av forhuden kan skape komplikasjoner under ereksjon eller når urinating."

Behandling

Behandling av lichen sclerosus inkluderer vanligvis en aktuell kortikosteroid salve forskrevet av legen din. Hvis arrdannelse rundt kjønnsorganene eller anus blir smertefullt, kan din lege anbefale operasjon.

Informasjon om Rectumcancerregisteret

Rektal kreft utvikler i celler og vev i de siste få inches av tykktarmen, nærmest anus. The National Cancer Institute anslår at nesten 41 000 nye tilfeller av endetarmskreft vil bli diagnostisert i USA i 2009. Symptomer er vanligvis begrenset til mage-tarmkanalen, for eksempel endringer i avføringsmønster, blodig avføring og ubehag i magen. Når oppdages og behandles tidlig, er endetarmskreft svært kureres. Behandlingen avhenger av stadium av kreft, og kan omfatte en kombinasjon av kirurgi, stråling, kjemoterapi og biologisk behandling.

Risikofaktorer

Mens endetarmskreft kan utvikle seg i noen med ingen kjente risikofaktorer, kan visse hensyn øke risikoen for kreft i endetarmen. Noen arvelige forhold, for eksempel arvelig nonpolyposis tykktarmskreft og familiær adenomatøs polypose, øker sannsynligheten for å utvikle kreft i endetarmen, og risikoen er også større hos de med en personlig historie med ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom, endetarms polypper, tykktarmskreft og kreft i bryst, eggstokk eller endometrium. En familie historie av colorectal polypper eller kreft og være over 40 år er andre risikofaktorer. Mens disse risikofaktorene ikke kan forebygges, indikerer de behovet for hyppigere kontroller og screening tester.

Symptomer

Blod i avføringen og en endring i avføringsmønster er ofte de to første tegn på endetarmskreft. Diaré eller forstoppelse kan utvikle seg, og avføring kan være smalere enn vanlig. Blod i avføringen kan vises lyse rødt eller nesten svart. Andre symptomer på endetarmskreft kan omfatte generell magekramper, oppblåsthet eller ubehag, appetitt endringer, tretthet, kvalme og vekttap. Fordi tidlige stadier av kreft i endetarmen vanligvis ikke forårsake smerte, er det viktig å se en lege for vurdering om noen nye gastrointestinale symptomer utvikles som ikke kan forklares av et virus eller en annen infeksjon.

Diagnose

Et antall tester utføres for å diagnostisere kreft i endetarmen. Etter en fullstendig fysisk undersøkelse og medisinsk historie, er en digital endetarms eksamen utført. En digital rektal undersøkelse omfatter innsetting av en behansket finger inn i rektum for å sjekke for klumper eller andre tegn på kreft. Ved mistanke om kreft i endetarmen, følger en Proctoscopy vanligvis. Denne testen anvender en rør-lignende instrument med en linse og lys på en ende for å se inne i rektum. En koloskopi kan også utføres for å se etter polypper, unormal vev eller andre tegn på kreft. En colonoscope har vanligvis en biopsiverktøyet festet til en ende for å samle polypper eller vevsprøver for testing. En blodprøve som kalles en carcinoembryonic antigen analysen måler nivået av et stoff i blodet som er høyere hos de med endetarmskreft enn i de som er kreftfri. Hvis endetarmskreft er diagnostisert, er røntgen, CT, ultralyd og andre tester beordret til å avgjøre om kreften har spredd seg til andre områder av kroppen.

Stages

Iscenesettelse av endetarmskreft er basert på testresultatene. Når endetarmskreft ligger bare i den innerste foring av rektum, en diagnose av stadium 0, eller carcinom in situ, er gitt. Trinn 1 cancer har vokst inn i veggen av endetarmen, men ikke gjennom veggen, mens trinn 2 kreft strekker seg gjennom veggen eller rektal inn i nærliggende vev. Hvis kreften sprer seg til nærliggende lymfeknuter, men er ennå ikke oppdaget i fjerntliggende områder av kroppen, er en 3-trinns diagnose berettiget. Trinn 4 rektal kreft har metastasert til fjerne områder av kroppen eller til andre organer, slik som lungene.

Behandling

Behandling av endetarmskreft avhenger av stadium av sykdommen ved diagnose og den generelle helsen til pasienten. Tidlige stadier kan behandles med en kombinasjon av kirurgi og bestråling. Senere stadier kreve behandling med kjemoterapi og biologisk behandling i tillegg til stråling og kirurgi. Kjemoterapi arbeider for å målrette og drepe kreftceller som sirkulerer gjennom kroppen, eller har spredt seg til andre organer. Ifølge National Cancer Institute, er kirurgi den vanligste behandlingen for alle stadier av kreft i endetarmen.