Digidexo.com

hva skal kolesterolet ligge på

Hva skal jeg gjøre med lav HDL nivåer?

Kolesterol navigerer gjennom blodet ved hjelp av to typer av proteiner: low density lipoprotein (LDL) og lipoprotein med høy densitet (HDL). LDL er ofte referert til som "det dårlige kolesterolet" fordi den transporterer kolesterol fra lever til andre deler av kroppen. Denne prosessen gjør kolesterol tilgjengelig og gjør det mulig å bygge opp på blodårene. HDL kalles det "gode kolesterolet;" det spiller en betydelig rolle i å fjerne "dårlig kolesterol" fra våre organer.

Betydningen av lav HDL

Enkelte mennesker har en høyere risikofaktor for lavt HDL-nivå, inkludert sigarett røykere, menn 45 år eller eldre og kvinner 55 år eller eldre. Noen personer som har et beslektet arvelig bakgrunn, hjertesykdom, diabetes mellitus og høyt blodtrykk har også en tendens til å ha lave HDL nivå. Lavt HDL øker risikoen for hjerneslag, hjerteinfarkt eller andre hjerte-problemer. En fersk studie publisert i Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention (November 2009) viste at lavt HDL var assosiert med kreft.
HDL virker ved å feste seg til overflødig kolesterol, som ble forlatt av LDL på blodkar. Den kolesterol blir returnert til leveren som skal resirkuleres. Den kolesterol blir brukt på nytt eller fjernes fra kroppen. HDL har et høyt innhold av proteiner, vitaminer og antioksidantenzymer. Dette holder kolesterolet fra samler på blodårene, noe som kan føre til en innsnevring av arteriene. Denne oksydasjonen av kolesterol fører til en tilstand som kalles aterosklerose og er forbundet med hjertesykdom.

Testing

Ifølge American Heart Association (AHA) retningslinjer, gir en HDL av 60ml / dl eller høyere beskyttelse mot hjerte- og karsykdommer. For menn er en lavt HDL-nivå mindre enn 40 mg / d og mindre enn 50 mg / dl for kvinner. Dette betyr at det ikke er et tilstrekkelig nivå av HDL i blod. Denne tilstanden øker risikoen for hjerte- og karsykdommer. Alle bør vite hva deres kolesterolnivået er. Du må kanskje øke HDL.
Du kan ta en kolesterol screening test eller en lipidprofil, som brukes av leger for å finne ut om kolesterolnivået er for høye, eller hvis du har et lavt HDL nivå. Den test måler kolesterol, LDL-kolesterol (LDL-C), HDL-kolesterol (HDL-C) og triglyserider. Hvis du har en økt risiko for hjertesykdom, bør du ha din HDL-C overvåkes av legen din på en jevnlig basis.

Raising HDL

Folk som er magert, trene regelmessig og avstå fra røyking vanligvis har høyere HDL kolesterol. Livsstilsendringer er de raskeste måtene å øke HDL nivå. Fysiske aktiviteter som jogging, skøyter, svømming og sykling som er av lang varighet er mer gunstig enn sprek regimer. Du bør også ta skritt for å eliminere mettet og trans fett fra kostholdet ditt, lese mat etiketter og bruke sunt fett. Velg magert kjøtt når du lager mat. Når du spise ute, ta sunne spisemuligheter. Sunt fett som omega 3 vil også bidra til å øke HDL og samtidig senke LDL nivået.

Hva skal jeg gjøre hvis mitt barn svelget en Whole Peppermint?

Hva skal jeg gjøre hvis mitt barn svelget en Whole Peppermint?


Småbarn kan lett kvele på elementer som er for store eller ikke riktig tygges. Av denne grunn, ikke gi et lite barn noe hun kunne svelge uten å tygge som kan lodge i halsen. Selv rosiner kan føre til en baby til å kvele, så gi en hel peppermynte til et barn er ikke en god idé. Hvis barnet ditt får og svelger en, hva du skal gjøre, avhenger av situasjonen.

Svelget Peppermint

En hel peppermynte vil ikke skade et barn hvis det går ned i halsen lett og barnet ikke choke. Peppermynte har vært en mage-settling middel for en lang tid. Det er enda en god idé å levere barnet ditt en del av peppermynte når han klaget over reisesyke.
Av og til et barn vil være allergisk mot peppermynte. Hvis barnet ditt har svelget en hel peppermynte, ta hensyn til mulige allergiske reaksjoner som elveblest, kløe i huden eller ikke-kløe røde flekker i ansiktet, halsen eller brystet. I verste fall vil et barns hals begynner å hovne opp, og muligens ansiktet hans også. Hvis elveblest forekomme, må en legetime og spre en lav dose kortison krem ​​på bikuben flekker. Dersom barnets ansikt eller hals begynner å hovne opp, ta ham til legevakten umiddelbart.

Kveles: Infant Heimlich manøver

Et spedbarn skal aldri gis en peppermynte grunn av kvelningsfare. Barn ofte sette ting i deres munn raskt før en forelder kan legge merke til, så hvis dette skjer med ditt nyfødte barn, er det viktig å starte med å fjerne hindringer. Åpne barnets munn og ta tak i peppermynte hvis du kan se det.
Hvis ikke, må du starte Heimlich manøver. Hold barnet med ansiktet ned på langs på underarmen, og støtter barnets hode og nakke. Bruke håndflaten din, fast klappe barnets rygg mellom skulderbladene. Hvis barnet begynner å hoste eller gråt, stoppe klappe og lar barnet til å hoste opp objektet.
Hvis dette ikke fungerer, slår barnet over og bruk fingrene tips å gi fem oppover brystet thrusts, etterfulgt ved å blåse i barnets munn. Hele tiden dette skjer, bør noen være å ringe 911 for å få hjelp.

Kveles: Toddler / lite barn Heimlich manøver

Legge barnet på et hardt underlag. Knel ned, skrevende pjokk lår, men ikke hvile på barnet mens du utfører denne manøveren. Plasser hendene, en på toppen av den andre, på barnets mage, stakk oppover. Sjekk barnets munn for peppermynte og fjerne det hvis du kan se det. Hvis ikke, fortsetter fremgangsmåten. Har noen ringe 911 mens prosedyren utføres.

Hva skal jeg gjøre med Feminine luktbeskyttelse?

Hvis du har en vaginal lukt, kan du få en gnagende følelse av at andre mennesker kan kjenne lukt, også. Lider av feminine lukt kan være pinlig og ubehagelig. Lukten kommer ofte med andre symptomer som kløe eller utflod. Lære hva du skal gjøre med feminine lukt beskyttelse begynner ved å lære hva som forårsaker lukt.

Årsaker til Feminine Lukt

Feminine lukt kan komme fra ikke dusjer eller bader oftere, men det generelt er knyttet til noe mer alvorlig. Lukten kan smitte ved seksuelt overførbare sykdommer, slik som genital herpes, syfilis eller gonoré. Det kan være kjøpt fra bakterier som klamydia eller bakteriell vaginose. Eller det kan være forårsaket av en medisinsk tilstand, slik som bekkenbetennelsessykdom eller en avansert tumor i livmorhalsen. Vaginal lukt kan også være forårsaket av sjelden skiftende menstruasjons pads eller tamponger, ved hyppig skylling eller rett og slett ved å svette overdrevet.

Ikke skylle

Mange kvinner, når de først oppdage den minste duft av en feminin lukt, kjøre å hente en flaske douche. Tross alt, de er solgt i så mange tiltalende dufter, nesten som en parfyme for vagina. Douches, men gjør ingenting, men hisse opp bakterier i skjeden. Ifølge National kvinner Health Information Center, kvinner som Douche på en jevnlig basis er mer utsatt for helseproblemer enn de kvinnene som ikke douche. Dusjing har vært assosiert med vaginal irritasjon og infeksjoner samt bekken inflammatoriske sykdommer og seksuelt overførbare sykdommer.

Kontroll Feminine Lukt

På grunn av årsakene til feminine lukt, er det vanskelig å eliminere lukt uten å håndtere årsakene. Det finnes måter å dekke opp lukt, for eksempel å vaske med en mild, uparfymert såpe. Du kan også prøve å strø litt maisenna inn dine bomull truser, som vil hjelpe kontrollere fuktighet, utflod og lukt. Noen feminine lukt deodoranter, kremer, stikkpiller og piller er tilgjengelig som hevder å eliminere feminine lukt. Bivirkningene av disse produktene er ukjent. Hvis lukten vedvarer i mer enn en uke, bør du rådføre deg med gynekolog. Det er trolig best å behandle årsaken til lukt og eliminere den helt heller enn å prøve å dekke opp lukt med feminine lukt beskyttelse uten å ta roten av problemet.

Hva skal jeg gjøre med Ringorm Regelmessighet?

Ringorm, også kalt tinea corporis, er en soppinfeksjon som er nært knyttet til fotsopp og jock kløe. Det er et ubehagelig infeksjon på deler av kroppen, og kan noen ganger oppstå om og om igjen. Forstå hva ringorm er og hvordan det er behandlet kan være første skritt for å unngå tilbakefall. Riktig behandling er også nødvendig å sørge for at det er virkelig borte for godt.

Identifisering og behandling

Ringorm er en soppinfeksjon som dannes i form av sirkelen. Den runde delen er rød, humpete og klør men huden inne i sirkelen er fortsatt normal. Ringorm er veldig smittsomt og kan spres med dyr, objekter, jord og andre mennesker som har kommet i kontakt med soppen.

Over-the-counter kan brukes medisiner for å behandle ringorm. De som inneholder mikonazol eller klotrimazol anses effektive. Holde området rent er viktig ved behandling hjemme. Hvis ikke synes OTC medisiner for å jobbe og ringorm er fortsatt rundt i fire uker, er det reseptbelagte medisiner tilgjengelig.

Aktuelle medisiner brukes først hvis bare et lite område er infisert. Når det er ringorm som ligger på et stort område av kroppen, vil orale medisiner være foreskrevet. Noen eksempler på disse er terbinafin, ketokonazol og flukonazol. Disse medikamentene er sterkere og kan ha bivirkninger som inkluderer endringer i leveren fungerer og endre måten andre medisiner virker. Det er viktig å diskutere eventuelle medisiner du tar når du snakker med legen slik den aktuelle plan for behandling kan utvikles.

Forebygging

Ringorm er en vanlig infeksjon, og er svært smittsom. Disse to fakta gjør det vanskelig å forhindre tilbakevendende. Det er noen enkle trinn som kan tas for å gjøre det mindre sannsynlig at du vil bli infisert igjen.

Pass på at du forstår hva ringorm er, hvordan det er spredt, og hvordan det ser ut. Gjøre andre oppmerksom på også, slik at de er mindre sannsynlighet for å bli smittet og gi det tilbake til deg. Riktig hygiene inkludert håndvask kan bidra til å forhindre det fra å være spredt. Rengjøring områder som er delt med andre mennesker kan også redusere risikoen for infeksjon.

Det er viktig å holde seg tørr og unngå å bli overopphetet, siden dette kan gi grobunn for soppinfeksjoner. Siden dyr kan også passere ringorm hos mennesker, er det nødvendig å unngå dyr som er infisert. Pass på at husdyr blir behandlet hvis de viser tegn på ringorm slik at de ikke gi det videre til andre medlemmer av familien.

Bruk dine egne personlige eiendeler. Børster, håndklær og klær bør ikke deles siden det er en risiko for spredning av ringorm gjennom gjenstander som disse.

Hva skal jeg gjøre med selvmordstanker med depresjon

I de fleste tilfeller, folk som har selvmordstanker også er deprimert. Depresjon er antatt å være relatert til biologiske, genetiske og miljømessige faktorer som alle jobber sammen for å forårsake denne endringen i humør. Å vite hva du skal gjøre om depresjon som bringer på selvmordstanker er viktig for overlevelse og avgjørende for å få forbi depresjon selv.

Planlegg en fysisk eksamen

Det første du må gjøre hvis du mistenker at du lider av depresjon er å planlegge en fysisk eksamen, ifølge Have-A-Heart.com. En eksamen vil tillate leger å muligens finne noen organiske årsaker til depresjon. Dette er spesielt nyttig hvis din depresjon symptomer ikke vises relatert til nylige hendelser. Det er mer sannsynlig at en medisinsk tilstand som er årsaken til depresjon om utbruddet er plutselig og det er ingen kjente miljøfaktorer.

Identifiser Triggers

Tanker om selvmord når deprimert vanligvis ikke er konstant. I stedet, disse oppfordrer stort sett komme og gå i episoder, Have-A-Heart.com rapporter. Det er viktig å finne hva som utløser disse episodene, slik at du kan bedre forstå årsaken til selvmordstanker.
Selvmordstanker ofte en topp like etter deprimerte pasienter inn terapi. Dette kan være fordi de antar terapi vil aldri fungere, og de tror at deres situasjon er håpløs.
Gjør hva du kan for å unngå antagonister i livet ditt. Dette kan være en undertrykkende sjef, en fornærmende ektefelle eller en annen person som gir deg en hard tid eller på annen måte gjør dine depresjon symptomer pigg.
Naturlige hendelser noen ganger kan utløse selvmordstanker også, inkludert skiftende vær og lengre timer med mørke vær om vinteren. Disse er ikke kontrollerbare faktorer, men hvis de påvirker deg, blir klar over dem minst vil forberede deg.

Snakk med folk

Du kan føle at å trekke seg fra samfunnet, familie og venner. I stedet, snakke med noen hver dag, helst ansikt til ansikt. Spør dine beste venner til å tilbringe tid med deg. Tilbringe tid med de som ikke er deprimert vil hjelpe deg å føle deg bedre, ifølge HelpGuide.org. Hvis du føler deg som om du har noe å slå, ringe National Suicide Prevention Lifeline på (800) 273-8255.

Kast farlige gjenstander

Hvis du er deprimert og har selvmordstanker, kvitte seg med noen form for medisin i huset som du kan bruke til å overdosere, antyder HelpGuide.org. I tillegg fjerne alle farlige gjenstander og våpen fra hjemmet slik at de ikke er lett tilgjengelig under en episode av selvmordstanker.

Eat and Sleep Well

Sørg for å få åtte timer søvn per natt, og aldri hoppe over måltider. Riktig spising og resten vil gå langt i å redusere depresjon symptomer. HelpGuide.org anbefaler deg også tilbringe fritiden gjør ting som gir deg glede.

Ved å søke terapi

Hvis du er deprimert, og du føler selvmord er et gyldig alternativ, eller det eneste alternativet, søke behandling umiddelbart. Hvis du har tenkt på metoden vil du bruke til å ta ditt eget liv, eller når det skal skje, gjør en avtale med en terapeut umiddelbart. Hvis du føler at du trenger hjelp før du kan få til en avtale, ring krisen livline nevnt ovenfor, eller gå direkte til et lokalt sykehus hvor en lege kan hjelpe deg.

Hva skal være mitt Glukose Reading løpet av dagen?

Mange mennesker i verden lever med diabetes (høyt blodsukker) og hypoglykemi (lavt blodsukker), med varierende sukker nivåer som påvirker dem i hvert fall til en viss grad. Non-diabetiske mennesker har en enklere tid med blodsukkeret, selv om det svinger også. En normal glukosenivå avhenger av ting som om du nettopp våknet eller bare hatt et måltid eller en matbit. "Normal" for alle mennesker er forskjellig til en viss grad.

Diabetiker

Når en person har diabetes er det fordi deres pankreas ikke produserer nok av en naturlig kjemisk, kalt insulin, for å behandle sukkerarter i spist mat og spaltet i løpet av dagen. Sukker samle eller akkumuleres i blodet og, hvis venstre ubehandlet, kan føre til helseproblemer. Problemene omfatter nyresvikt, glaukom, hjerteinfarkt, hjerneslag, dårlig sirkulasjon i beinet årer, nerveskader, og mulig amputasjon av en lavere lem, fot eller tå, forårsaket av en infeksjon som ikke gro skikkelig på grunn av dårlig sirkulasjon, blant andre problemer.

Fordi sukker nivåer for en diabetiker svinge vilt, må diabetikere overvåke deres sukkernivået mellom en og fem ganger om dagen, avhengig av hva legen råder. Normale nivåer varierer også, avhengig av alvorlighetsgraden av diabetes, hvilken tid på døgnet det er, og hvorvidt de har akkurat spist. En fastende glukosenivå, eller et nivå tatt når personen ikke har spist i 2-3 timer eller over natten, for en diabetiker er mellom 90 mg / dl og 120 mg / dl. To timer etter et måltid, bør blodglukose være ikke mer enn 180 mg / dl. Hvis det er noe høyere, betyr det at diabetes i den personen er ikke kontrollert på riktig måte.

Ikke-diabetiker

Ikke-diabetikere kan ha høye, normale og lave nivåer gjennom hele dagen og fortsatt bli vurdert innenfor en normal rekkevidde og ikke-diabetikere. Dette er fordi deres nivåer alltid tilbake til basen nivå innen to til tre timer etter å ha spist og de fleste ganger etter å ha spist, blodsukkeret vil ikke gå over 140, alt uten bruk av insulin. Ikke-diabetikere 'normale nivåer enten de er faste eller ikke, er så lave som 70 mg / dl, og så høyt som 120 mg / dl.

Hypoglykemi

Hypoglykemi, eller lavt blodsukker, kan være en betingelse for seg selv eller et resultat av en diabetiker injisere for mye insulin. Når en person har hypoglykemi som en permanent tilstand, er det fordi kroppen gjør for mye insulin, i motsetning til for lite, som hos diabetikere. Målet er å holde blodsukkeret i blodet høyere enn de vanligvis er. En normal glukosenivå for personer med hypoglykemi kan variere fra 60 mg / dl til 100 mg / dl. Deres blodsukkeret sjelden gå over 120 mg / dl, og det skjer vanligvis bare hvis personen har spist et stykke av mat med svært høyt sukkerinnhold, eller om de har spist en glukose tablett. Tablettene inneholder opp til 5 mg ren glukose i hver enkelt og brukes når hypoglycemic opplever et lavt blodsukker "angrep." Dette betyr at det (blodsukker) falt plutselig, vanligvis uten forvarsel, og personen trenger en rask boost av sukker at de ikke skal skli inn i koma.

Betraktninger

Fordi alles personlige "normalt" nivå er annerledes, alltid snakke med legen din dersom du tror noen av disse forholdene kan plage deg. Selv om du føler deg fin, når en person er først påvirket av disse forholdene, symptomene er vanligvis ikke lagt merke til før den første høyt eller lavt blodsukker angrep skjer.

Hva skal unngås Etter en mastektomi

Går gjennom en mastektomi kan være en svært traumatisk opplevelse for en kvinne, men ettervern er ekstremt viktig å gjøre en full gjenoppretting. Ved å vite hva du skal unngå etter en mastektomi, kan du forhåpentligvis gjøre rehabilitering en mye mer utholdelig erfaring.

Tunge løft eller anstrengende aktivitet

Dette kan virke innlysende, men det er ekstremt viktig å la kroppen helbrede mens du er i restitusjonsfasen etter en mastektomi. Ikke delta i noen tunge løft eller anstrengende aktivitet før stingene er fjernet og legen din fjerner du for fysisk aktivitet. Turgåing er fine.

Berøre eller fjerne stingene og Bandasjer

Ikke berør stingene etter mastektomi. Ved å berøre stingene, vil du øke risikoen for infeksjon, som det har potensial til å introdusere bakterier inn i et åpent sår. Legene vil fjerne dine bandasjer etter sju til ti dager i en hygienisk miljø.

Kjøring eller forbruk av alkohol

Dette kan virke innlysende, men du vil sannsynligvis bli foreskrevet smertestillende etter operasjonen, som anses narkotika. Kjøring under påvirkning av narkotika er ekstremt farlig og bør unngås for enhver pris. Mens forbruker narkotika, bør inntak av alkohol unngås.

Hva skal jeg gjøre med en Torn Bicep

Hva skal jeg gjøre med en Torn Bicep


Bicepsen din er muskelen i overarmen at når kontrakt, resulterer i albuen bøyd. En rift i bicep muskel oppstår oftest når du løfter vekter bruker feil form, men working muskelen på noen måte kan føre til en tåre. En revet bicep muskel er en smertefull og alvorlig skade som tar tid og tålmodighet til å helbrede.

For en Minor Tear

I tilfelle av en mindre rift i biceps muskelen, vil du oppleve sårhet, ømhet og noe hevelse. Det første skrittet for å helbrede en liten rift i muskelen er å la biceps å hvile. Unngå å løfte ting med skadet arm. Hvis armen er hoven, bruke glasur terapi for å bidra til å redusere hevelse. Pakk en ispose i et håndkle og bruke den til det skadde området inntil området er nummen. Hvis pakket isen ikke gjøre triks, prøv å bruke isen direkte til skaden ved hjelp av en stor isbit. Du må holde isbit i en vaskeklut, ellers fingrene vil bli svært ubehagelig. Gni isbit over området av skaden til den blir numne. Når nummenhet setter inn, stoppe ising. Du kan isen skaden igjen en gang når huden har varmet opp til romtemperatur. Icing vil bidra til å redusere hevelse og lindre smerte.

Når smerte og hevelse avtar, begynner å gjøre noen milde biceps strekninger. Løft armene rett ut til sidene og slå håndflatene, slik at de står overfor bak deg. Skyv armene tilbake til du kjenner et godt strekk i biceps. Hold strekken i minst åtte sekunder. Neste, sitte i en stol og når armene bak deg, gripe tak i stolen toppen med hendene. Len deg forover til du føler en strekk, og hold den i åtte sekunder.

For en alvorlig Tear

Hvis du pådra seg en biceps muskel tåre som utløser omfattende blåmerker og hevelse, eller som er ledsaget av en skarp smerte på skadetidspunktet, se en lege så snart som mulig. Stopp hva du gjør og holde muskelen som immobile som mulig. Alvorlige tårer kan trenge kirurgi og fysioterapi i orden for deg å gjøre en fullstendig gjenoppretting.

Hva skal jeg gjøre med løs hud Under Magen

Hva skal jeg gjøre med løs hud Under Magen


Overflødig hud rundt nedre del av magen er vanlig for de kvinner som nylig har født eller de menn og kvinner som nettopp har opplevd rask vekt eller muskel tap. Det finnes flere metoder for å redusere denne pløsete området gjennom kirurgi, trening eller endringer i kostholdet som gjør at huden å gjenopprette. Valget er forskjellig for hver person, med hver unike alternativet tilbyr risiko samt fordeler.

Metoder for å fjerne overflødig hud

Ofte referert til som mageplastikk, er bukveggen kirurgi valgfag rute i å fjerne løs hud rundt magen. Prosedyren kan variere fra en enkel mini brette til en mer kompleks operasjon der bukveggen selv er å klandre for overflødig hud og må strammes kirurgisk. En panniculectomy er en prosedyre lik den mageplastikk, men bare fjerner tilgangs hud og fett fra det nedre mageregionen og tilbake. Kirurgi er dyrt og ikke uten risiko. "Jo mer hud og fett fjernes, jo lenger den kirurgiske tidskrav, og jo høyere pris,» sier The Consumer Guide to Plastic Surgery. "Prosedyren krever ofte mai timer i kirurgi ... overnattinger er vanligvis den dyreste."

Kirurgi er ikke den eneste veien ut. Yoga øvelser presentere et sunt alternativ til kroppen sculpting metoder for medisinske prosedyrer. En slik posisjon, fungerer cobra abdominal trening posisjon til å stramme løs huden rundt nedre del av magen ved å stimulere kroppen til å tilpasse seg sin nye form. For å oppnå den kobra stilling ligger vendt mot bakken, hake til gulvet. Flatene bør være plassert under skuldrene, på gulvet. Fullt forlenge armene løfte hodet, brystet og overkroppen opp fra gulvet. Bue ryggen stoppe kort for å forårsake noen smerte og hold pusten i omtrent 20 sekunder. "I tillegg til å styrke kjernemuskulaturen, dette positur justerer også ryggraden, åpner brystet for bedre holdning, pluss styrker nyrer og nervesystem," skriver best abs-exercises.com, en kropp sculpting database med teknikker og øvelser for de søker å stramme ab muskler og stramme huden.

Ron Brown, forfatteren av The Body Guide Fat, mener flertallet av overflødig hud tilfeller over hele landet er fra krasje dietter og manglende evne til å opprettholde en sunn øvelse diett. "For å eliminere og hindre hengende utseende av restene av overflødig kroppsfett ... må du endre din kroppssammensetning," sier Brown skriver for The Body Fat Review, "ikke bare miste kroppsvekt. Det betyr med særlig vekt på forholdet mellom kroppen fett til muskler, eller lean body mass. Hindre tap av muskelmasse under slanking for å miste kroppsfett vil dramatisk forbedre utseendet ditt. "Oppretthold et sunt og balansert kosthold først, la huden å justere, omforme seg selv før du slår til mer permanente og dyre løsninger som kosmetisk kirurgi.

Hva skal jeg gjøre med menstruasjonssmerter

Mange kvinner lider av menstruasjonssmerter, som kan variere fra mild til invalidiserende. Kramper og smerter kan komme fra ulike forhold. De fleste er normale aspekter av menstruasjonssyklusen, men noen kan kreve medisinsk behandling.

Hva som forårsaker menstruasjonssmerter

Menstruasjonssmerter kan være alt fra en følelse av trykk til en kjedelig verke i magen. For noen kvinner, kan disse være ledsaget av oppkast, diaré, kvalme og andre generelle smerter og smerter i hele kroppen. Ofte smerter begynner i nedre del av magen og bekkenet og kan utvide til ben og korsrygg. Kramper er vanlig under menstruasjon, som livmor kontrakter for å forkaste slimhinnen som har bygget opp i forhold til forrige måned. Disse sammentrekninger styres av prostaglandiner, en naturlig substans som produseres av kroppen. Når livmorslimhinnen forkastes, syklusen, som er kontrollert av hormoner rettet via hypofysen, starter på nytt for den neste måned.

Typer av kramper

Mest menstrual kramper er en normal del av menstruasjonssyklusen. Noen ganger, opphører kramper etter å ha et barn, men ikke alltid. Kramper kan også endre i intensitet på ulike tidspunkter i en kvinnes liv. Intensiteten er en funksjon av nivået av prostaglandiner, som varierer for hver kvinne.
Kramper kan også være forårsaket av sykdommer i livmor, eggledere eller eggstokker. Noen ganger er disse kramper vare lenger enn vanlig og kan føre til mer alvorlig smerte. Bekkensmerter og / eller smerter under samleie kan forekomme i andre tider av den månedlige syklusen. Denne typen kramper og smerter kan være et resultat av mer alvorlige forhold, blant annet livmor fibroids, endometriose eller bekken inflmmatory sykdom. Hvis dette skjer, bør kvinner se deres gynekolog umiddelbart for diagnose og behandling. Behandlinger finnes for hver av disse betingelsene.

Behandlinger for kramper

Det er mange måter å lindre kramper, inkludert trening, turgåing og bruker en varmepute. I tillegg kan medisiner som ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen reduserer kramper og ubehag. Noen kvinner kan trenge å ta høyere doser av disse medikamentene og bør rådføre seg med sin lege fordi denne klassen av medisiner kan forårsake mageproblemer dersom det tas i høye doser over tid. Vanligvis er det tilrådelig å starte medisinering et par dager før blødningen er ventet å starte. Noen ganger, hvis en kvinners erfaringer veldig kraftige blødninger og / eller medisiner er ikke effektive, kan en endometrial ablasjon hjelpe. Denne prosedyren brenner bort slimhinnen i livmoren ved hjelp av en varmegenererende enhet. Det er en klinisk prosedyre, ikke krever sykehusinnleggelse og er gjort med et kortvarig bedøvelse.

Behandlinger for mer alvorlige forhold

Mer ekstrem smerte og ubehag er ofte forårsaket av godartet livmor svulster (fibroids) og / eller endometriose. Fibroids er ikke uvanlig, er lei av østrogen og kan ofte krympe og forsvinne som kvinner tilnærming overgangsalder. Mange kvinner har fibroids, men opplever ingen symptomer. Når fibroider gjør forårsake smerte eller annen smerte, kan de bli behandlet med hormoner eller legemidler. I noen tilfeller kan de må fjernes kirurgisk.

En nylig ny behandling for fibroidene er bruk av ultralyd. Ifølge en 30 mai 2007, artikkel i Washington Post, leder studien forfatter Dr. Fiona M. Fennessy, assisterende professor i radiologi ved Harvard Medical School og ansatte radiolog ved Brigham and Women Hospital, sa: "Denne behandlingen stopper umiddelbart blodstrøm i det behandlede fibroid vev, noe som resulterer i en signifikant, vedvarende reduksjon av symptomer for opp til 12 måneder. "
Endometriose er en tilstand hvor vev som normalt bare finnes i livmorveggen vokser i andre deler av pelvis. Det kan forårsake betydelig smerte i løpet av flere dager. Det kan behandles både med medikamenter, og, om nødvendig, gjennom operasjonen. Siden endometriose kan påvirke fertilitet, er det viktig å se en lege slik at den kan bli diagnostisert og behandlet tidlig.

Hva skal jeg gjøre med Dry Eye Lokk

Tørre øyelokkene, eller blefaritt, kan være en smertefull, men sjelden alvorlig tilstand. Blefaritt utvikler seg når olje glands i bunnen av øyevippene slutte å fungere riktig, forårsaker bakterievekst, noe som kan føre til tørr og kløende øyne. Dette kan føre til at dine øyne eller øyelokk stadig på jakt irritert og føler som om noe er på innsiden av øyelokket. Selv om kronisk, er blefaritt ikke visjon truende.

Rengjør øyelokkene

Ta en teskje av baby shampoo og fortynne det i en halvliter vann. Legg noen bomullsdotter i blandingen, la dem trekke i ca et minutt. Sette bomullsdotter på øyelokkene for omtrent fire til fem minutter. Bruk bomullsdotter for å rengjøre den nedre lokket på hvert øye ved å vaske bort noen skalaer som har dannet nær øyevippene. Gjenta denne prosessen to ganger i uken. Gå til din øyelege før du begynner på diett, men som han kan ha spesielle medisiner eller råde deg til å rense øyelokkene oftere eller sjeldnere.

Watch Your Diet

Hvis du har problemer med svært tørr øyelokk, kan du prøve å unngå mettet fett og transfett for en stund og se hva som skjer. Innlemme linfrø og fiskeolje i kostholdet ditt ved å kjøpe kosttilskudd på din helse mat. Dr. Jeffrey P. Gilbard av Andover, Massachusetts, anbefaler at du legger disse til kostholdet ditt, som en 2003 studie ved Harvard School of Public Health fant at økende fisk og linfrøolje samtidig redusere transfat og mettet fett forbruk fremmer tåreproduksjon .

Øyedråper

Kjøpe øye smøremidler over disken og se om det hjelper. Følg instruksjonene nøye.

Seponer produkter som kan være skadelig

Hvis øyedråper og en rengjøring regime ikke hjelper, se etter andre irritanter. Slutt å bruke øyenskygge, øyenvippe curlers, eyeliner og foundation, bytte sjampo og såper, og bruke hårfarge uten p-phenylenediamine. Prøv eliminasjonsmetoden, unngå et spesifikt produkt for en uke for å se hvordan kroppen din reagerer. Hvis du finner en markert bedring etter seponering av et produkt, kan du ha funnet din skyldige.

Antibiotika Kremer

Snakk med legen din om antibiotika kremer. Disse kan være nødvendig hvis øynene dine er ekstremt irritert og andre metoder som for eksempel rengjøring øyelokkene ikke fungerer. Legen din kan være i stand til å foreskrive en antibiotika krem.

Hva skal du gjøre når en blodåre i øyet Bursts?

Hva skal du gjøre når en blodåre i øyet Bursts?


Ødelagte blodkar i øynene, forårsaker røde flekker skal vises på øyeeplet, kan oppstå av ulike årsaker. Med mindre blod finner veien inn i eleven eller iris, er det vanligvis ingen fare.

Subconjunctival Blødning

De små blodårer under membranen som dekker øyeeplet, kalt conjunctiva, kan sprekke på grunn av en rekke daglige hendelser, som nysing eller hosting. Tilstanden er ufarlig og symptomene avtar vanligvis i løpet av få dager uten behandling. Tar en daglig dose av 200 mg vitamin C kan bidra til å styrke fartøyene og hindre gjentakelse.

Hyphema

Blodårene mellom eleven og iris kan bryte fra traumer for øyet. Kalt hyphema, dette er en alvorlig tilstand, noe som kan resultere i glaukom og permanent tap av syn. Det krever umiddelbar medisinsk behandling.

Diabetisk retinopati

Diabetikere er utsatt for diabetisk retinopati, brudd på blodkarene i netthinnen. Symptomer inkluderer seeing flekker og ha uskarpt og tåkete syn. Diabetikere bør oppsøke lege umiddelbart bør disse symptomene oppstår.

Hva skal jeg gjøre med en forstørret skjoldbrusk

En forstørret skjoldbruskkjertel er også kjent som en struma. En struma er ikke ondartet, og er ikke en reaksjon på en økt produksjon av hormoner i skjoldbruskkjertelen (endocrineweb.com), som andre manglene er. Struma er en synlig forstørrelse av skjoldbruskkjertelen, og hvis den ikke behandles, vil fortsette å vokse, uavhengig av om man lider av noen symptomer eller ikke. De er ubehagelig, men er mulig å behandle når oppdages tidlig.

Fakta

Den skjoldbrusk er en kjertel som ligger i halsen og er en del av det endokrine systemet. Den skjoldbrusk fungerer som et hormon produsenten. Noen ganger skjoldbruskkjertelen kan produsere for mange hormoner (også kjent som hypertyreose) eller ikke nok (hypotyreose), forårsaker helseproblemer. Dessuten kan utvikle seg til en skjoldbrusk struma, hvis det er en mangel på jod i dietten, eller hvis det er økt tyroid-stimulerende hormoner (TSH) blir produsert i reaksjonen til defekte hormon-syntese. De som lider av hypotyreose kan oppdage under en ultralyd at deres skjoldbruskkjertelen er litt forstørret, på grunn av hevelse. Imidlertid er en faktisk synlig forstørrelse av skjoldbruskkjertelen kjent som en struma og er ikke relatert til hypotyreose. Struma er vanlig i land der fattige dietter eksisterer med lite jod. Men dette er ikke en vanlig årsak i USA, som amerikanerne forbruker høye doser av jod, primært i pakket mat (endocrineweb.com).

En struma tar flere år å utvikle, så en person kan ha en for en stund uten å vite det (endocrineweb.com). Færre enn 10 prosent av amerikanerne som gjennomgår en skjoldbrusk biopsi vil oppdage at de har kreft. Struma er mer en plage enn de er en livstruende problem (Thyroid-Info).

Reseptbelagte legemidler

Den måten å forhindre struma er å være sikker på at det er nok jod i kostholdet. En endokrinolog vil foreskrive thyroid hormon piller til de som har små struma. Denne metoden vil stoppe struma fra å få noen større, men vil ikke krympe det ned (Thyroid-Info).

Urter

Grønn te er en urt som fungerer som en antioksidant i kroppen og kan redusere betennelse, ja, en forstørret skjoldbruskkjertel (UMMC). Bladene kan inntas i en te, eller for dem som misliker smaken, kan urten tas i kapselform funnet på en vitamin butikken.

Bladderwrack, en type tang, er en annen urt som kan bidra til å bremse veksten av struma. Imidlertid bør denne urten bare tas under oppsyn av en lege, som feil dosering kan resultere i enten hypotyreose eller hypertyreose (UMMC).

Mat valg

Ifølge University of Maryland Medical Center, er det visse matvarer som ikke reagerer godt med personer som har en skjoldbrusk tilstand og kan gjøre skjoldbrusk blusse opp, eller forstørre. Slike matvarer inneholder soya, melkeprodukter, peanøtter, pinjekjerner, brokkoli, blomkål og de med konserveringsmidler. Foods å hamstre er tang, hele korn, paprika, blåbær, tomater og squash.

Kirurgi

Når en struma når en astronomisk størrelse, er den beste metoden for å kirurgisk fjerne den (Thyroid-Info). Dette er vanligvis en siste utvei, som forstørrede thyroids vokser så sakte at de kan bli fanget og behandles tidlig. Men hvis skjoldbruskkjertelen blir fjernet kirurgisk, vil pasienten bli plassert på resept hormon erstatning medisiner for resten av hennes liv.

Hva skal jeg gjøre med Bugs i Hair

Når vi tenker på feil i håret, de fleste tenker på lus. Siden lus er svært smittsom, utbrudd er vanlig for skolebarn, der en infisert barnet kan passere lus til en klassekamerat via klær, en hårbørste eller delt utstoppede dyr. Det er en annen bug som bor i vårt hår, som er enda mer vanlig enn lus og påvirker oss alle. Det er en mikroskopisk midd som lever på kroppen vår og i håret.

Demodex Mite

Selv mikroskopiske midd ikke kan fjernes ved enkel bading, de normalt ikke føre til noen reelle problemer, annet enn skumle faktor. Den demodex midd velig bor i hårsekkene på ca 97 prosent av alle mennesker. Forskere har regnet så mange som 25 midd på en hårsekken. Midd lever av væsker, oljer og hormoner som finnes rundt hårsekken. Ifølge entomologi professor Jerry Butler, hvis forholdene føre til at midd befolkningen til å seriøst øke på et individ, kan det føre til hårtap, rosacea eller akne. Hvis en person er mistenkt midd kan være årsaken dem slike problemer, bør de se en hudlege.

Fjerne Lice

Behandling for lus omfatter behandling av elementer som kan være bærer skadedyr, for eksempel et barns teppe, utstoppede dyr eller klær. Gulv må støvsuges; sengetøy, sengetøy og klær må vaskes i varmt såpevann og tørkes i minst 20 minutter; kammer og børster bør være gjennomvåt i varmt vann i minst 10 minutter; og unwashable elementer (for eksempel utstoppede dyr) skal være forseglet i en lufttett pose i minst fire dager.

Shampoo og Gre

Hår må vaskes med sjampo. Spesial medisinert lus sjampo er tilgjengelig, men anbefales ikke for barn under 2 år. Etter vask av hår, bør det være kjemmet (mens håret er vått) med en fintannet nit kam, for å fjerne lus og egg. Den gre å fjerne lus bør gjentas hver tredje dag, for ca to uker. Det finnes også reseptbelagte programmer tilgjengelig, som inkluderer malathion, lindan og benzylalkohol lotion.

Hva skal jeg gjøre med veggedyr?

Hva skal jeg gjøre med veggedyr?


Veggedyr er små, parasittiske bugs som lever av blod av sine verter. De oftest velger kjæledyr og mennesker som sin viktigste kilde til mat. Siden veggdyr injisere en lammende løsning som de beiter (sammen med en antikoagulerende), kan du ikke føle dem bite deg i løpet av natten. Men de kløende bitemerker du oppdage i morgen er et sikkert tegn på at du har et angrep som må tas vare på.

Frysing

En av de første tiltak for å ta når du oppdager en infisert av veggdyr er å fryse adgang til materiale som kan bli berørt. Elementer som laken, putevar, pyjamaser, utstoppede dyr og alt annet som kan gi en potensiell hjem for veggdyr skal være forsvarlig plassert i søppelsekker og plassert i fryseren i minst 24 til 48 timer.

Vaske

Et annet alternativ for potensielt berørte elementer er å vaske dem. Hvis du vanligvis vaske klær i lunkent eller kaldt vann, må du huske å endre spylerinnstillingene til varmt. Ifølge Mayo Clinic, må vaskemaskinen være en temperatur på minst 97 grader Fahrenheit å sikre at alle veggdyr har blitt drept. Det kan være lurt å gjenta prosessen før du legger klærne i tørketrommelen. Hvis klærne er tørketrommel-safe for høy varme, med den høyeste varmeinnstilling på tørketrommelen vil gi deg en ekstra kant av beskyttelse.

Insektspray

For mer alvorlige Veggedyr utbrudd, kan det være lurt å leie en profesjonell til å komme inn og bruke et insektmiddel spray. Du kan spray ditt hjem selv også, så lenge du sørger for at produktet du kjøper inneholder dichlorvos, malathion eller permetrin. Husk at mange av disse produktene er skadelige for dyr og barn. For å være sikker, er det anbefalt at du leie en profesjonell til å sikkert og effektivt tørke ut Veggedyr infestation.

Bites

Hvis du har blitt bitt av veggdyr, er det noen behandling alternativer for å bidra til å avlaste den resulterende ubehag. Veggedyr biter ofte klør. For å behandle dette, bruker en anti-klø aktuell krem ​​på det området av bittet. Noe med kortison bør effektivt lindre kløe. Hvis en infeksjon oppstår på bittstedet, kan legen din behøve å forskrive et antibiotikum. For å unngå smitte, motstå skrape det berørte området.

Hva kromosomet Sigdcelleanemi ligger på?

Hva kromosomet Sigdcelleanemi ligger på?


Sigdcelleanemi er en arvelig genetisk sykdom. Personer med sigdcelleanemi har halvmåneformede blodceller i stedet for sirkelformede blodceller, som kan føre til helseproblemer.

Årsaker

Sigdcelleanemi oppstår fra en genmutasjon som ligger på et kromosom.

Symptomer

Vanlige symptomer er skjelettsmerter, anemi, forsinket vekst, infeksjoner og gulsott.

Ledelsen

Sigdcelleanemi er behandlet ved å håndtere spesifikke symptomer. Mange mennesker vil ha pågående blodoverføringer i tillegg til hensiktsmessige behandlinger for spesifikke symptomer.

Benmargstransplantasjon er i dag den eneste behandlingen som kan kurere sigdcelleanemi. Det er risiko involvert med benmargstransplantasjon, og prosedyren kan ikke være hensiktsmessig for noen mennesker.

Grunnleggende genetikk

Vi har 23 kromosompar, for totalt 46 kromosomer. Det er hundrevis til tusenvis av gener på hvert kromosom. Noen ganger kan en endring eller en mutasjon, oppstår på et gen som kan føre til sykdommer. Vi har to kopier av hvert gen, ett fra hver av foreldrene.

Genetikk av sigdcelleanemi

Sigdcelleanemi oppstår når både mor og far bærere passere på en genmutasjon. Carrier foreldre kan bare ha én kopi av sigdcelleanemi mutasjon; derfor har de ikke har sykdommen.

Personer med sigdcelleanemi vanligvis har to kopier av sigdcelleanemi mutasjoner.

Hvilke kromosom er sigdcelleanemi ligger på?

Genet er ansvarlig for sigdcelleanemi er plassert på kromosom nummer 11.

Hva skal unngås for isjiasnerven Pain

Isjiasnerven er en stor nerve som går fra ryggraden nedover baksiden av hver rumpeballe og ben, ned til foten. Det er den lengste nerve i kroppen, og er omtrent en halv tomme tykk. Personer som lider av ryggsmerter er ofte diagnostisert med isjias, som beskriver smerte følte langs stien av isjiasnerven, ofte forårsaket ved å knipe eller press på nerve. Unngå smerter forårsaket av Isjias flare-ups ofte betyr endringer i vaner og livsstil.

Symptomer

Isjias er forårsaket av en betennelse, skade, klype eller kompresjon av isjiasnerven som fører til intens, skarp og brennende smerte for mange enkeltpersoner mens du går, sitter, eller til og med ligge. I tillegg til smerter, ischias flare-ups føre til svakhet i ben samt nummenhet og kribling. Smerte kan utstråle gjennom hele etappen, og blir ofte beskrevet som en kronisk, kjedelig verke til intens brennende.

Løfte

Unngå bevegelser eller oppgaver som forårsaker skade eller kompresjon på isjiasnerven. De som er utsatt for slike bluss-ups bør være forsiktig med å ikke løfte tunge gjenstander som kan komprimere spinal nervene. Bære alle typer tung gjenstand, fra en baby til en boks av bøker, kan forårsake smerte. Ved det minste tegn på at isjias er betent, som ofte følte seg som en kjedelig, verkende eller varm smerte i baken, eller hvilket som helst område på baksiden av leggen, unngå slike bevegelser.

Stretch

Strekk for å løsne stramme muskler og gi mer rom for isjiasnerven. Enkle øvelser som langsomt strekker meg framover og berøre fingrene til tærne er nyttig å engasjere seg i hver morgen og utover dagen. Sittende på gulvet, sprer bena fra hverandre og deretter nå sakte mot hver tå gir også en utmerket stretch for nedre rygg og hamstrings.

Trening

Utfør øvelser som de som øker fleksibilitet og styrke i rygg og hofter og hamstrings. Slike øvelser gi ekstra støtte og styrke til kjernen og ofte redusere perioder med isjias. Men diskutere slike alternativer med legen din for å finne de mest gunstige øvelser og rutine som passer dine behov og tilstand.

Pain Relief

Lindre smerte av isjias ved bruk av reseptfrie smertestillende midler eller gjennom bruk av kalde eller varme packs. Mange enkeltpersoner utnytter varmeputer som kan brukes direkte til nedre rygg eller hofte området for timer med varm lettelse. Et varmt bad hjelper også, som gjør bruk av gels eller kremer som tilbyr vekslende varme og kalde temperaturer. Forlat aldri gammeldags varmeputer eller is på ethvert område av kroppen for mer enn 20 til 30 minutter for å forhindre hudirritasjon.

Hva skal jeg gjøre med Bone Spurs på ryggraden?

Bone spurs på ryggrad trenger behandling hvis de forårsaker deg et begrenset utvalg av bevegelse. Bein sporer, også referert til som osteophytes, er glatte strukturer som dannes i løpet av en tidsperiode. De er en forstørrelse av den normale knokkelstrukturen. Aldring og slitasjegikt, en nedbryting av brusk i leddene, er vanlige årsaker til utviklingen av bein spurs på ryggraden.

Ikke-kirurgisk behandling

Smerte er det vanligste symptomet på bein spurs på ryggraden. Bone spurs på ryggraden kan også forårsake nerve komprimering, nerve irritasjon og tap av bevegelse i leddene. Bone spurs på ryggraden kan behandles med medisiner for å lindre ubehag. Legen din kan anbefale non-steroide anti-inflammatoriske medisiner for å bidra til å redusere hevelse og for å lindre smerte. Kortison skudd kan redusere smerte og hevelse på midlertidig basis. Muskel-avslappende medisiner kan hjelpe til med smerte. Fysioterapi kan bidra til å gjenopprette fleksibilitet og øke styrken. Resten er en annen behandling plan for å bidra til å redusere presset på nervene. Disse behandlingene er vanligvis kombinert for å lindre symptomene dine.

Kirurgisk behandling

Hvis medisiner og terapi ikke lindre ubehaget og invalidiserende symptomer på bein spurs på ryggraden, kan kirurgi være indisert.

En laminektomi er den mest vanlige kirurgi utført for bein sporer på ryggraden. I løpet av prosedyren laminektomi, fjerner kirurgen roten av ryggvirvlene, og de omkringliggende komprimerte materialer. Laminektomi bidrar til å lindre smerte og nerve impingement som forårsaker svakhet i ekstremiteter, nummenhet, begrenset bevegelser og smerter som stråler nedover armer og ben. Det er en åpen kirurgi med generell anestesi og krever en innleggelse sykehus opphold på ett til tre dager.

En laminotomy er et annet alternativ som kirurgisk er mindre invasiv og fjerner bare en del av ryggsøylen. Dette bidrar til å opprettholde den naturlige støtte og øker utvinningen tid. Den laminotomy er utført som en mikro-endoskopisk fremgangsmåte som ikke krever at pasienten skal gjennomgå generell anestesi og er en poliklinisk prosedyre.

Kirurgen kan finne ut hvilken type kirurgisk inngrep vil ha flest fordeler for graden og alvorlighetsgraden av bein spurs på ryggraden.

Suksess

Kirurgi er utført for å forbedre kvaliteten på livet. Ifølge undersøkelser utført av International Journal of Medical Sciences, laminotomy prosedyren gitt pasienter med samme grad av bedring som den åpne dekompresjon metode for laminektomi. Reduksjon i smerte og en økning i den daglige funksjon og egenskaper var like effektivt som i de åpne kirurgiske metoder.

Hva skal jeg gjøre hvis min pjokk har feber?

Hva skal jeg gjøre hvis min pjokk har feber?


En feber er måten kroppen reagerer på en infeksjon eller sykdom. Hvis pjokk har feber, det finnes enkle måter å overvåke barnets temperatur. Ifølge National Institute of Health, har et barn feber dersom muntlig temperaturen er over 99,5 F eller 99 F hvis temperaturen er tatt under armen.

Temperatur

Hvis pjokk eller barnet har feber, er det viktig å overvåke dem nøye og ta barnets temperatur jevnlig. En temperatur for en smårolling bør tas under armen eller oralt. Unngå å ha barnet ditt spise eller drikke noe tretti minutter før du tar en muntlig temperatur, fordi det kan påvirke nøyaktigheten av lesing.

Comfort

Gjør din pjokk så behagelig som mulig ved å fjerne tunge klær og ha dem hvile. Oppmuntre din pjokk å drikke væske for å holde seg hydrert. En feber kan føre til dehydrering, så det er viktig å gi barnet væske som isen sprette, vann og suppe når syk. Å gi din pjokk en svamp bad med lunkent vann kan bidra til å bringe feberen ned.

Medisinering

Vurdere å gi barnet medisiner som kan redusere feber. Ta hensyn til doseringen basert på et barns vekt og / eller alder. Hvis du har spørsmål om riktig dose, snakk med din lege eller apotek. Normalt vil en feber gå bort av seg selv innen et par dager uten behandling, men hvis det vedvarer, eller går over 102,2 F, ta kontakt med ditt barns barnelege som det kan være et tegn på en infeksjon som krever behandling. Hvis pjokk er ikke ubehagelig eller sur, er medisiner ofte unødvendig.

Advarsel

Hvis barnet ditt har problemer med å puste, en endring i puls, eller hvis din pjokk feber ikke går ned, kan du gå til legen din eller nærmeste legevakt så snart som mulig. Du bør også ringe din pjokk barnelege hvis barnet ditt har en øreverk, feber, gråt, blek utseende, anfall, magesmerter, tungpustethet, klynker eller konstant oppkast og / eller diaré.

Hensynet

Ikke dekk pjokk i tunge tepper, da dette kan holde feber fanget og forårsake kroppstemperaturen til å stige. Ikke bruk et kaldt bad, is eller alkohol for å få ned feberen, det kan føre til skjelving og faktisk føre til feber å stige. Unngå å gi barnet ditt et klyster, da det kan føre til dehydrering.

Forebygging

Lære din pjokk å vaske hendene ofte, og unngå å berøre nesen, øynene eller munnen for å unngå videre smitte og overføring av sykdom.

Hva skal jeg gjøre hvis mitt barn svelget en Penny?

Hva skal jeg gjøre hvis mitt barn svelget en Penny?


Somehow barnet funnet en skinnende krone på bakken, og før du skjønte det, svelget den i ett jafs. Før du begynner å få panikk, er det noen enkle ting å gjøre som vil hjelpe situasjonen. Små barn er tiltrukket av små gjenstander, og det er ikke uvanlig for dem å sette dem i munnen, eller til og med svelge dem.

Umiddelbar handling

Hvis du kan se objektet på baksiden av barnets hals, fjerner du det forsiktig med fingrene. Hvis barnet ditt er kvelende eller har problemer med å fange pusten, ringe 911 og begynne nødprosedyrer, som starter med tilbake slag. Stå bak barnet ditt, og lene seg fremover med den ene armen mens du bruker den andre til fast treffer barnets rygg med hælen av hånden. Hvis objektet ikke er løsnet, vikle armene rundt barnets midje og utføre abdominal thrusts. Lag en neve med den ene hånden og plasser den like over barnets navle og pakk den andre armen rundt livet, og ta tak i neven. Fremstøt og opptil løsne krone.

Ring etter hjelp

Kontakt barnelege for å diskutere de riktige tiltak hvis barnet ditt ikke er kvelende. Ifølge parents.com, pennies laget etter 1982 inneholder sink, som er sterkt etsende. Et barns spiserør eller fordøyelseskanalen kan bli skadet hvis mynten sitter fast eller ikke er gått gjennom systemet. Det er ikke uvanlig for en barnelege til å gjøre en X-ray for å avgjøre om mynten er i en potensielt farlig sted, eller om det vil gå over av seg selv.

Hvis barnelegen mener det er nødvendig å fjerne krone, kan operasjon være nødvendig. Ofte en krone kan fjernes ved hjelp av et endoskop eller bronkoskop, som er lange, tynne tente verktøy som vil fjerne krone.

Venter Game

I de fleste tilfeller, pennies passere inn i barnets mage trygt, og foreldre bør bare vente på mynten å gå gjennom fordøyelseskanalen. Ifølge life.familyeducation.com, vil penny vises i et barns avføring innen 24 til 48 timer. Dersom mynten ikke er detektert i løpet av fire uker, vil den trenge å bli fjernet ved hjelp av en lege.