Digidexo.com

øke gaba aktivitet

Hvordan øke Seritonin & Gaba

Hvordan øke Seritonin & Gaba


Serotonin er et signalstoff som produseres av nevroner i raphe kjerner. Serotonin er utgitt av et lite antall av neuroner, men kobles til forskjellige andre neuroner som gjør dem fordelaktige ved regulering av kroppstemperatur, søvn, stemnings, appetitt, og smerte. Kjent for sin høye arbeidsbelastning, er GABA (gamma-aminosmørsyre) travlere i forhold til andre signalstoffer. Mellom 30 og 40 prosent av alle hjerne synapser (lasting og lossing dokker av nerveceller) slipper GABA. Det finnes måter å øke begge disse nevrotransmittere på egen hånd. Siden Serotonin er en modulator av GABA, øker manipulere Serotonin GABA aktivitet.

Bruksanvisning

Ta kosttilskudd som Taurine, Glutamin, 5-HTP og Theanine. Disse aminosyrene kan bli funnet på alle helsekost butikk. Ta mengden antydet på flasken, helst hver dag.

Spis matvarer rike på GABA. Fisk er en pålitelig kilde for å øke GABA-konsentrasjonen, spesielt makrell. Oppsøke grove kornvarer samt --- hvetekli, for eksempel.

Eksponering for sterkt lys kan øke serotonin. Tilbringe en ekstra halvtime til en time utenfor i løpet av dagen for å øke eksponeringen. Sterkt lys øker serotoninnivået. Trene minst 20-30 minutter øker også serotonin.

Effekter av Beroligende på kroppen

Effekter av Beroligende på kroppen


Også kjent som beroligende midler eller beroligende midler, beroligende medikamenter endre bodyâ € ™ s funksjon ved å bremse ned sentralnervesystemet (CNS), som omfatter hjernen og ryggmargen. Effektene av beroligende midler kan bli følt i hele kroppen, noe som gjør det til en fordelaktig medisiner for problemer som spenner fra angst til søvnproblemer. På fornærmende mengder, men depressiva kan negativt påvirke hjernen og kroppen.

Brain and Body Effects

Depressiva påvirker nevrotransmittere i hjernen. Den vanligste signalstoffet påvirket er gammaaminobutyric syre (GABA), signalstoffet ansvarlig for sakker hjernens aktivitet, ifølge National Institute on Drug Abuse (NIDA). Økt GABA aktivitet er ansvarlig for den sederende effekten som gjør depressiva gunstig for personer med søvnproblemer og angst lidelser. Depressiva også slappe muskler, lavere blodtrykk og langsom pust priser, i henhold til California Department of Alcohol and Drug programmer.

Vanlige Beroligende

Reseptbelagte depressiva kommer i to varianter: barbiturater og benzodiazepiner. Leger primært fore barbiturater for søvnforstyrrelser og benzodiazepiner for angstlidelser. Barbiturater, ifølge InteliHealth.com, inkluderer medisiner Seconol, nembutal og fenobarbital. Valium, Xanax Ativan og, på den annen side, er eksempler på benzodiazepiner. Selv om det ikke er foreskrevet av leger, er alkohol også et vanlig dempende.

Potensielle Barbituratforsøkspapirer Effects

Ved høye og fornærmende mengder barbiturater bli giftig. Disse stoffene kan føre til koma og død. En annen ulempe med å ta barbiturater er at brukeren kan bli avhengige. Ved høye nivåer, begynner kroppen å tolerere barbiturater, etter hvert som krever mer av stoffet for å produsere de samme effektene, bemerker NIDA. Med fortsatt bruk kroppen blir avhengig. Brå seponering av barbiturater resultater i en bølge CNS aktivitet.

Potensielle Benzodiazepiner Effects

Helsepersonell vurdere benzodiazepiner for å være tryggere depressiva enn barbiturater. Selv om benzodiazepiner gjør sedate, har de ikke tregere CNS aktivitet nok til å bremse pustefrekvens drastisk. Benzodiazepiner, men har potensial til å forårsake skade og avhengighet. Forvirring og hukommelsessvikt er potensielle psykologiske utfall tilskrives benzodiazepiner.

Betraktninger

Når foreskrevet av en lege, kan depressiva være nyttig heller enn skadelig. Nøkkelen er å ta de resepter som foreskrevet av lege. Forbrukerne tar depressiva bør også se etter mulige tegn på avhengighet. MayoClinic.com beskriver disse skiltene som et behov for å fortsette eller behovet for å ta flere depressiva. Tegn på fysisk avhengighet etter opphør medisiner kan også forekomme. Disse tegn er anfall, angst, depresjon og hånd skjelving.

Hypericum perforatum for depresjon

Hypericum perforatum for depresjon


Hypericum perforatum er det latinske navnet for hva er mer kjent som Saint-johanne-surt, Klamath luke og goat weed. Den første registrerte bruken av Hypericum perforatum var i antikkens Hellas. Anlegget ble først introdusert til USA i 1696 på grunn av sine medisinske, dekorative og "magiske" egenskaper. Saint-johanne-Surt har vært brukt i århundrer i behandling av depresjon og andre psykiske lidelser, nervesmerter, malaria, sår, brannsår og insektbitt, ifølge National Center for komplementær og alternativ medisin (NCCAM).

Beskrivelse

Hypericum perforatum er en flerårig urt som vokser i mange deler av verden. Den finnes i det østlige Nord-Amerika og på Stillehavskysten. Anlegget har en treaktig, forgrenet rot og legger ut løpere fra basen. Den har gule blomster som vises fra juni til september. De topper og blomster av planten brukes til medisinske formål, hvorav den ene er behandlingen av depresjon.

Aktive Forbindelser

Hypericin og pseudohypericin er de aktive forbindelser som finnes i Hypericum perforatum som er antatt å ha antidepressive egenskaper. Xantoner og flavonoider er andre bestanddeler som kan legge til de medisinske egenskaper av Hypericum perforatum. Holistisk Online rapporterer Hypericum perforatum senker nivåene av kortisol og forbedrer gamma-aminosmørsyre (GABA) aktivitet, en beroligende som forekommer naturlig i hjernen.

Scientific Evidence

NCCAM sier "det er noe vitenskapelig bevis for at johanne-Surt er nyttig for behandling av mild til moderat depresjon." En studie finansiert av Schwabe Farmasi i Tyskland fant at en bestemt ekstrakt av Hypericum perforatum var trygg og mer effektiv enn placebo i behandling av mild til moderat depresjon. NCCAM siterer sin egen finansiert forskning at urten er "ikke mer effektive i behandling av alvorlig depresjon av moderat alvorlighetsgrad enn et placebo."

Forsiktighetsregler

Hypericum perforatum brukes i form av kapsler, tinkturer, homøopatiske midler og te. Den typiske dose er 300 mg tre ganger daglig med måltider. Sjekk med din helse utøveren før du tar med andre urter, kosttilskudd eller resepter. Hypericum perforatum tolereres godt; kan det imidlertid komme i konflikt med antidepressiva. Det kan også forstyrre eller komme i konflikt med warfarin, digoksin, orale prevensjonsmidler og legemidler som brukes til behandling av HIV og kreft, ifølge NCCAM. Det er ikke til å bli brukt for alvorlig depresjon.

Side Effects

Angst, munntørrhet, svimmelhet, gastrointestinale symptomer, tretthet, hodepine eller seksuell dysfunksjon er mulige bivirkninger. Økt følsomhet for sollys er også mulig, slik at folk med lys hud bør unngå sterkt sollys og andre kilder til ultrafiolett eksponering for å redusere muligheten for blemmer, eksem og svie i huden.

Gode ​​medisiner for angst

Ifølge National Institutes of Mental Health, er angst kroppens naturlige reaksjon på stress, så noen angst kan være fordelaktig, å hjelpe en person til å reagere hensiktsmessig og effektivt til arbeid tidsfrister eller personlige problemer. Imidlertid kan for mye angst være et problem, ofte fører til angst forhold som panikklidelse eller generalisert angstlidelse (GAD).
Ganske mange gode, effektive medisiner er tilgjengelige for angst, men de fleste av dem er resept bare. Undersøke fordeler og ulemper med hver type vil hjelpe deg og din lege avgjøre om angst medisinering riktig for deg.

Benzodiazepiner

Som sentrale nervesystemet depressiva, benzodiazepiner er en rask, effektiv behandling for angst på alle nivå. Benzodiazepiner, sier NIMH, er av høy potens og har få bivirkninger annet enn tretthet effekter.

Benzodiazepiner arbeid ved å forbedre den kjemiske gamma-aminosmørsyre (GABA) i hjernen. Når man opplever vedvarende angst eller et panikkanfall, GABA aktivitet som benzodiazepiner skaper fører til en følelse av ro, mens bremse pulsen og deprimerende det sentrale nervesystemet. Medisiner av benzodiazepin typen som vanligvis foreskrevet for angst er lorazepam (Ativan), alprazolam (Xanax XR), klonazepam (Klonipin) og diazepam (Valium).

Benzodiazepiner er ansett gode medisiner for angst i forhold til deres rask og effektiv metode for handling. De bør brukes med forsiktighet, imidlertid, og aldri tatt med alkohol, noe som kan føre til en overdose. Alle av dem er vanedannende også, så de vanligvis bare foreskrevet for kortsiktig lindring av angst.

Antidepressiva

Ikke bare brukes til behandling av depresjon som navnet antyder, antidepressiva ofte er foreskrevet for angst i tillegg. Selv om disse stoffene ta lengre tid enn benzodiazepiner for å arbeide, gir de en potensiell langsiktig løsning til angst.

Medisiner som paroksetin (Paxil), sertralin (Zoloft) og fluoksetin (Prozac) er alle antidepressiva og alle er medisiner leger kan foreskrive for behandling av angst, i henhold til angstlidelser Association of America. Disse medikamentene er medisinsk betegnet som selektive serotonin reopptakshemmere eller SSRI-er, noe som betyr at de hindrer signalstoffet (hjernen kjemiske) serotonin fra å bli absorbert inn i deres reseptorer. Mer serotonin i hjernen er antatt å bidra til ikke bare med depresjon, men også med angst.

Antidepressiva er vanligvis en av de første-linje medisiner som en lege foreskriver for pasientens angst. De kan ta opp til en måned eller mer å jobbe selv når det tas daglig, så antidepressiva er ofte foreskrevet med en liten tilførsel av benzodiazepiner for å håndtere angst før SSRI begynner å jobbe.

Atypiske antipsykotika

Ikke la navnet på denne klassen legemidler sette deg av - i motsetning til typiske antipsykotika (Thorazine, Haldol), disse medikamentene er ikke bare indisert for psykose eller schizofreni. I riktig dosering, de kan være gode valg for alvorlig angst.

Atypiske antipsykotika er kraftige medisiner og blir foreskrevet av leger og psykiatere for tilstander som involverer angst i en økende takt de siste årene. Deres metode for handlingen er foreløpig uklart; Men, heter det ADAA at disse medikamentene har en effekt på serotoninnivået knyttet til angst i hjernen. Atypiske antipsykotika inkluderer legemidler som Seroquel (Seroquel), aripiprazol (Abilify) og lanzapine (Zyprexa).

Nøye vurdering bør gis til denne klassen av medisiner for angst før du og legen din bestemme om en atypisk antipsykotisk. Disse medikamentene kan gi uttalt bivirkninger på ulike doser, med de vanligste er døsighet.

Hva er CNS Beroligende?

Sentralnervesystemet (CNS) depressiva er stoffer som kan bremse ned normale hjernefunksjoner. Leger ofte foreskrive dem som en medisin for behandling av angst og søvnforstyrrelser. I høyere doser, kan enkelte CNS depressiva fungere som bedøvelse eller medisiner som produserer nummenhet og tap av følelse. De mest brukte CNS depressiva inkluderer barbiturater og benzodiazepiner. Disse stoffene er svært vanedannende og bør bare tas bare under tilsyn av en lege.

Hvordan CNS Beroligende Work

Mest CNS depressiva arbeid ved å aktivere en nevrotransmitter som kalles gamma aminobutryic acid (GABA). Nevrotransmittere er kjemiske stoffer i hjernen som gjør at kommunikasjonen mellom hjernecellene. CNS-depressive midler øker GABA-aktivitet i hjernen, som i sin tur fører til tretthet, og frembringer en beroligende effekt på personer med søvn og angstlidelser.

CNS Typer

CNS-depressiva er kategorisert som benzodiazepiner og barbiturater. Benzodiazepin medisiner er foreskrevet for kortsiktig bruk for å gi lindring av angst, alkohol tilbaketrekning og stress. Langvarig bruk av benzodiazepiner kan føre til mangel på koordinering, døsighet og svimmelhet. Barbiturater er også ofte brukt som en bedøvelse under operasjonen og å behandle epileptikere. Alle som tar barbiturater på regelmessig basis kan muligens utvikle en avhengighet.

Konsekvenser

Sørg for å bruke CNS depressiva nøyaktig som foreskrevet av helsepersonell. I løpet av de første ukene, kan inntak av disse depressiva la deg følelsen søvnig og ukoordinert. Disse følelsene skal forsvinne etter lang tids bruk, imidlertid. Husk at langvarig bruk av CNS-depressiva kan føre til fysisk avhengighet. Det er også viktig å vite at tilbaketrekning fra disse stoffene kan bevise problematisk og kan føre til komplikasjoner som kramper.

Sikkerhet

Ifølge National Family Partnership, bør du ikke bruke CNS depressiva med andre legemidler, inkludert reseptbelagte smerte medisin, kaldt og allergi medisiner, alkohol eller kokain. Bruk av CNS depressiva med disse legemidlene kan føre til bremset puste, koma og død.

Hva Er Oxazepam brukes til?

Oxazepam er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle angst og panikklidelser, samt symptomer forårsaket av alkohol tilbaketrekning. Det er tatt muntlig, med eller uten mat. Doseringene varierer avhengig av tilstanden er det å behandle, og hvor godt man reagerer på medisiner. Fordi det kan føre til svimmelhet eller døsighet, bør du ikke kjøre eller utføre andre potensielt farlige oppgaver før du vet hvordan legemidlet påvirker deg.

Slik fungerer det

Oxazepam er et benzodiazipine som samhandler med reseptorer i hjernen til å forårsake en kjemisk kalt gamma amino smørsyre, eller GABA, å bli utgitt. Oxazepam øker hjernens GABA-aktivitet, noe som i sin tur reduserer funksjonen eller spesielle områder av hjernen for å redusere angst og muskelavslappende.

Ikke-alvorlige bivirkninger

Noen mennesker som tar Oxazepam kan legge merke til at de føler seg svimmel, døsig, klønete, ør eller ustø. Noen mennesker har også hodepine eller føler en virvlende bevegelse. Disse bivirkningene er ingen grunn til bekymring, men kan rapporteres til legen din hvis de blir belastende.

Alvorlige bivirkninger

Fordi de kan være et tegn på et potensielt problem og kan kreve behandling, informere legen din umiddelbart dersom du merker noen av følgende bivirkninger: brystsmerter, søvnforstyrrelser, oppstemthet, uforklarlig svakhet, endring i sexlyst, alvorlig tretthet, alvorlig humør endringer, sløret tale, vanskeligheter med å gå, besvimelse, kvalme eller oppkast, alvorlige magesmerter, gulsott, en sår hals, feber eller mørk urin.

Advarsler

Kvinner som er gravide eller ammende og personer med visse medisinske tilstander, inkludert alvorlige psykiske lidelser som psykose, smale øyne glaukom og alvorlig leversykdom, bør ikke ta Oxazepam. I tillegg kan noen effekter av Oxazepam som døsighet og svimmelhet intensiveres når den kombineres med alkohol eller andre medikamenter, så sørg for å informere din lege og apotek om alle andre medisiner du tar.

Legemiddelinteraksjoner

Tar Oxazepam med slike medisiner som klozapin, natriumoksybat og valporic syre kan øke sjansene for å oppleve bivirkninger av Oxazepam. Similiarly, tar medisiner som er klassifisert som hydantoiner med Oxazepam øker oddsen for å oppleve hydantoin er bivirkninger.

Virkningene av Gaba på vekttap

GABA er kjemisk i kroppen din som hjelper deg å kontrollere stress og hemme hjernens aktivitet. Ved hjelp av dette signalstoffet bidrar til å kutte ned på cravings mens du løfter humøret. GABA fungerer dobbelt tid som et antidepressivum og hjelpemiddel til vekttap. Forskning har vist at GABA er effektive for vekttap fordi det hjelper kroppen forbrenne fett.

Hva er GABA?

GABA (gamma amino smørsyre) er den kjemiske som hjelper deg å håndtere stress og beroliger hjerneaktiviteten. Hvis du har lave nivåer av GABA, vil du føle deg sint, kort lunte og irritabel.
Identifisert En studie ved Beth Israel Medical Center at GABA, en nevrotransmitter, har en rolle i å kontrollere vår energibalansen. Slik gir vi vår kropp vedlikehold fungerer i tre etapper. Først hjernen vår mottar innspill fra kroppen vår som våre hormoner sirkulere. Den andre fasen tar denne informasjonen og blander det med lukter og fristelser. Da hjernen tar over, bestemmer seg for vår matinntak og nødvendig energien vi trenger for å få eller miste vekt. GABA nevrotransmitter er mellommann for våre nerveceller. Når GABA fester seg til reseptorer, vil det redusere utsending av et signal, derfor kutte ned behovet for å strekke seg etter mer mat. GABA påvirker hypofysen og samtidig forbedre kroppens naturlige hormon vekst. Økte nivåer av hormonet vekst (HGH) er ansvarlig for å brenne fett, og det er derfor GABA fungerer så bra for vekttap planer.

GABA i mat

Hvis du vil ha mer GABA i kosten, i stedet for å bruke det i tillegg form prøve mandler, ris kli, appelsiner, linser, sitrusfrukter, brokkoli, spinat og biff leveren. Drikke grønn te bidrar også til å øke GABA dannes i kroppen din.

GABA i kosttilskudd

For å få maksimal absorpsjon, kjøpe pulverisert form. Kroppene våre slipper HGH innen en halv for å sovne og den første timen. Tar GABA 30 minutter før du kommer i seng sikrer kroppen for fett tap. Flg retning på flasken og blande pulveret i et glass med vann eller saft

Forsiktig

GABA kan ikke brukes under graviditet eller amming. Koffein kompromisser effektiviteten av GABA. Det er noen bivirkninger, for eksempel prikking i huden rundt ansiktet eller halsen. Du kan også oppleve hjerterytmen eller pusten endringer. GABA vil gjøre deg søvnig så vær forsiktig når du kjører eller arbeider med utstyr.

Gaba effekter på hjernen

Gaba effekter på hjernen


Gamma-aminosmørsyre (GABA) er den nest vanligste signalstoffet kjemiske i den menneskelige hjernen. GABA er en hemmende signalstoffet - det roer og reduserer aktiviteten til nerveceller. Noen anti-angst medisiner fungerer ved å fremme større tilgjengelighet av GABA på hjerneceller.

Mens mange av de grunnleggende funksjonene GABA er blitt bedre forstått i det siste tiåret, forskere fortsetter å gjøre nye oppdagelser om GABA og flere typer av GABA-reseptorer, som hver kan spille en annen rolle i nerveceller.

Hva er Nevrotransmittere?

Nevrotransmittere er kjemiske molekyler som hjerneceller (nevroner) og nervecellene bruker for å kommunisere med hverandre.

Disse molekylene er frigitt fra en nervecelle (den presynaptiske nervecellen) og reise over et gap (kjent som en synapse) til å feste seg til en bestemt reseptor nettsted på en opposisjon nevron (den postsynaptiske nevron). Når molekyler av en gitt signalstoffet dock på sitt eget reseptor nettstedet, er spesifikke funksjoner aktiveres i mottakercellen.

Signalstoffet kan da bli re-utgitt tilbake i synapse for re-opptak i den presynaptiske nervecellen, noe som medførte at overføringen prosessen kan gjentas.

Hva gjør GABA Do?

GABA er kjent som en inhiberende neurotransmitter. Dette betyr at når det legger til kai i reseptorsetet av et nevron, reduserer det aktivitetsnivå som neuron, og gjør det mindre sannsynlig til å avfyre ​​et elektrisk signal ("action potential").

GABA oppnår dette fordi GABA receptor områder også styre opptak av kloridioner i nevroner og kaliumioner ut av nerveceller. Klorid øker negativ elektrisk ladning i nervecellen, og kalium øker den positive ladningen utenfor nervecellen. Dette gjør det vanskeligere for nervecellen for å fyre av aksjonspotensial og opphisse tilstøtende nerveceller.

Hvordan virker GABA påvirke psykologi og fysiologi?

Fordi GABA er en hemmende neurotransmitter, blir den involvert i prosesser hvor nevral aktivitet er redusert, slik som angst reduksjon, beroligende, og frigjøring av spenningen.

Noen anti-angst medisiner som benzodiazepiner og barbiturater primært virker ved å øke mengden av GABA i synapsene som er tilgjengelig for å binde seg til GABA receptor områder. Alkohol fremmer også tilstrømningen av kloridioner inn i hjernecellene, og så forsterker de normale virkninger av GABA.

Koffein, på den annen side reduserer den tilgjengelige GABA i synapsen, fremme effekter som nervøsitet, angst, søvnproblemer og.

Beroligende og hemmende effekten av GABA ved neuronal aktivitet har også viktige fysiologiske effekter. For eksempel hjerte vagale nevroner (CVNs) er områder av hjernen som moderat og lav puls, holde den fra å bli for rask. GABA er hemmende virkning på disse nevronene kan føre til hjertefrekvensen å øke.

Medikamenter som virker på GABA reseptorer er kjent som "gabaergic" narkotika.

Hva Anticonvulsants påvirker GABA nivåer?

Hva Anticonvulsants påvirker GABA nivåer?


GABA er en av mange nevrotransmittere avgjørende for sunn funksjon av hjernen. Det er en hemmende signalstoffet som kontrollerer nerveimpulser. Beslag skje når det er for mye nerve-aktivitet i hjernen. For lite GABA i hjernen bevirker nerveceller for å avfyre ​​for ofte og lett. Så mange antikonvulsiva arbeide for å øke GABA-nivåer i hjernen som gjør neuroner mindre aktive, og gir en anti-epileptisk virkning.

Benzodiazepiner

Benzodiazepiner virker ved å forsterke effekten av GABA. Valium, Librium, Klonopin og Ativan er benzodiazepiner som brukes oftest for behandling av anfallslidelser. Valium og Ativan er hurtigvirkende og er dermed første valg i krisesituasjoner. Librium og Klonopin er ofte valgt for langtidsbehandling av anfallslidelser; men på grunn av deres bivirkninger, som inkluderer døsighet og avhengighet, disse er ikke første linjevalg.

GABA-analoger

GABA-analoger er stoffer som har en kjemisk sammensetning meget nær til GABA. De binder seg til GABA-reseptorer og initiere en beroligende svar. Narkotika, for eksempel Gabapentin, ofte solgt som Neurotonin, og Pregabalin, stemplet som Lyrica, er GABA-analoger.

Barbituates

Fenobarbital var en av de første allment tilgjengelige antikonvulsive medisiner. Den er mye brukt også i dag. Barbiturater slik som fenobarbital, binder til GABA reseptorer og forsterke virkningene av nevrotransmitteren. Andre kraftige antiepileptika, som Primidone, har, som deres aktive metabolitter, fenobarbital. Fenobarbital har en tung beroligende effekt og har et stort potensial for overdose. Derfor er det sjelden et førstevalg for behandling av anfallslidelser.

Valproates

Valproates omfatter narkotika, for eksempel Depakote, som fungerer ved å hemme GABA nase, som hjelpemidler i nedbrytningen av aminosyrene som danner GABA. Ved å gjøre dette, det øker konsentrasjonen av GABA i hjernen. Valproates er effektive antikrampemidler, men har en tendens til å føre til vektøkning. De er også kjent for å forårsake fødselsskader under svangerskapet, slik at kvinner som ønsker å bli gravid bør unngå denne type krampestillende.

Hva Øker GABA?

Hva Øker GABA?


GABA, gamma-aminosmørsyre, er en ikke-essensiell aminosyre som spiller en viktig rolle i det sentrale nervesystem og hjerne funksjon. GABA er en primær hemmende nevrotransmitter som reduserer hjernens aktivitet ved å blokkere nerveimpulser. Redusert hjerneaktiviteten øker følelsen av ro og avslapning. Produsere og vedlikeholde riktig GABA-nivåer kan bedre søvn og redusere angst.

Mat Kilder

Funnet i bare to primære mat kilder, makrell og hvetekli, direkte øke GABA gjennom mat kilder er en utfordring. Imidlertid er dannet GABA i hjernen gjennom en kjemisk prosess som krever glutaminsyre og vitamin B6. Spise mat med glutamin og B6 hjelper kroppen produsere GABA. Foods høy i protein, biff, bønner, kylling og fisk inneholder høye nivåer av glutamin. Paprika, tunfisk, spinat, brokkoli, hvitløk, sennep greener og kalkun er høy i vitamin B6.

Theanine

Theanine, en aminosyre, er funnet hovedsakelig i grønn og svart te laget fra Camelia sinesis plante. Ifølge en 2006 artikkel i Journal of Herbal Farmakoterapi, theanine ikke bare øker GABA-nivåer i hjernen, det øker også dopamin og serotonin. Dette bidrar til å forklare hvordan te, en koffeinholdige drikke, fortsatt kan ha en beroligende effekt.

Urter

Valerian (Valeriana officinalis) og pasjons (Passiflora incarnata), to urter som brukes til å behandle søvnløshet og angst i århundrer, øker GABA-nivåer i hjernen. Pasjonsblomst, men ikke så kraftig som vendelrot, kan kombineres med vendelrot ifølge University of Maryland Medical Center. Selv om mye mindre sterk, disse urter arbeide på samme måte som benzodiazepiner, en klasse av legemidler som også øker GABA. Sjekk alltid med helsepersonell før du tar noen kosttilskudd.

Yoga

Yoga øker GABA-nivåer, ifølge en 2007 artikkel i Journal of Alternative og komplementær medisin. I studien utført av forskere ved Boston University School of Medicine (BUSM) og McLean Hospital, GABA-nivåer økte med 27 prosent i yoga utøvere etter en 60-minutters økt. Andre deltagerne som leser for en time viste ingen økning i GABA-nivåer.

Gaba Receptor For nevropatisk smerte Disorder

Gaba Receptor For nevropatisk smerte Disorder


Nevropatisk smerte lidelse kan utvikle når lokalisert akutte smerter vedvarer og forårsaker skade på det perifere og sentrale nervesystemet. GABA reseptorer, spesifikke områder på nerveceller, funksjon som landing pads for visse kjemikalier i hjernen og er involvert i reduksjon av nevropatisk smerte i noen mennesker.

GABA Nevrotransmittere

Nevrotransmittere er kjemiske budbringere i hjernen, ryggmarg og perifere nervesystem som tillater nerveceller (dvs. nevroner) til å kommunisere med hverandre. GABA, en forkortelse for gamma-amminobutyric syre, er den viktigste hemmende neurotransmitter i hjernen og ryggmargen. Dets effekt er generelt til å inhibere eller redusere aktiviteten av neuroner.

GABA-B-reseptorer

Reseptorer er landing porter på nerveceller som mottar spesifikke nevrotransmittere, som da enten opphisse eller hemmer at nervecelle. Det er to typer av GABA-reseptorer på visse nerveceller. GABA-B-reseptorer motta GABA, og også svare på "humør stabilisator" medisiner som litium, karbamazepin og valproat. GABA og disse medikamentene hemmer nervecellene, redusere sin aktivitet.

GABA-A-reseptorer

GABA-A-reseptorer motta GABA, men også kan binde med visse typer medisiner som benzodiazepiner, barbiturater og neurosteroider. Disse medikamentene, vanligvis brukt som anti-angst og anti-beslag medisiner, undertrykke nervesystemet aktivitet.

Nocioceptive vs. nevropatisk smerte

Nocioceptive smerte varsler hjernen og kroppen til å reagere på og begrense skader på vev. Nevropatisk smerte er kronisk og resultatet av en sykdomstilstand. I nevropatisk smerte, forringelse av myelinlaget (det beskyttende belegg på nerver), vekst av nye reseptor-seter på nerveceller som reagerer på både inngående og utgående meldinger til og fra hjernen, og andre patologiske tilstander, forårsaker kroniske feed-back løkker av uendelig, dysfunksjonell smerte.

Medisiner

Forbedring av GABA i sentralnervesystemet kan hjelpe i behandlingen av nevropatisk smerte ved å inhibere nervecelleaktivitet som opprettholder smerte sykluser. GABA reseptorer på nerveceller i rygg (bak) horn i ryggmargen, og på nerver i amygdala, hypothalamus og andre emosjonelle module områder av hjernen redusere nevropatisk smerte når den aktiveres av GABA eller medisiner.

Medisiner som påvirker GABA

Ulike medisiner forbedre GABA funksjoner via varierte mekanismer, og dermed synes å ha variert positive effekter på nevropatisk smerte. Tiagabin, gabapentin, benzodiazepiner, topiramat, valproat og vigabatrin kan brukes til å behandle neuropatisk smerte.

Dyspraksi Aktiviteter

Dyspraksi Aktiviteter


Dyspraksi er et begrep som refererer til en lidelse relatert til motorisk utvikling. Personer med denne lidelsen skjerm vanskeligheter planlegging og gjennomføring av konkrete finmotoriske oppgaver. Omtrent seks prosent av alle barn viser noen symptomer på dyspraksi, og omtrent 70 prosent av de som rammes av denne lidelsen er menn, ifølge National Center for Learning Disabilities Inc. Denne lidelsen kan påvirke slike enkle motoriske ferdigheter som vinker farvel, samt mer komplekse oppgaver som å pusse tennene.

Motor Skill suksess

Tilpasning en oppgave for å redusere motoriske ferdigheter som kreves kan føre til et barns suksess. Det er svært viktig at et barn erfaring positiv selvfølelse når du arbeider med konkrete peer-relaterte aktiviteter. Hjelpe en dyspraxic barn med felles aktiviteter som er tilpasset for å bygge opp barnets selvfølelse inkluderer noen av følgende: For lengre oppgaveskriving, har barnet bruke et tastatur, eller penner, fargestifter eller blyanter som har større grep størrelser. Du kan også vurdere å ha barnet endrer sin fysiske utdanningsprogram, samt bære klær med større fester.

Samspill med små barn å ha Dyspraxia

Engasjere seg i tider med spill regissert av barnet hvor du bli med og etterligne hans aktiviteter, men spør noen spørsmål eller initiere noen krav. Følg hans bly og gjøre en godtgjørelse for den lange responstiden funnet hos noen barn med dyspraksi. Ifølge Marie E. Anzalone, Sc.D., OTR & G. Gordon Williamson, Ph.D., OTR, bør du utvide på temaer i barnestyrt lek. For eksempel hvis et barn skjer for å være på kjøkkenet "matlaging", du kunne hjelpe barnet utvide på det temaet ved å bli med inn og sette på bordet og hjelpe mate babyen. Denne strategien bidrar til å bygge barnets lek repertoar slik at hans fantasi kan være fleksibel. Endre miljøet slik at kreativitet og fleksibilitet i spill kan fremmes. Snarere enn å foreslå løsninger som barn er involvert i ulike problemløsningsoppgaver, stille spørsmål om hva som vil skje neste.

Andre aktiviteter Dealing med dyspraksi Barn

Arbeidet med de organisatoriske ferdighetene til barnet, ikke din egen. Når det gjelder å gi voksen retning, gjøre "mindre" og ikke "mer". Du vil finne at det vanligvis tar uorganisert barnet lenger enn gjennomsnittet barnet å lære motoriske aktiviteter. Hjelp barnet fra videre til en ny ferdighet til å praktisere det gjentatte ganger slik at han vil være i stand til å utføre oppgaven med letthet. Fordi noen barn har en hard tid på å vurdere sine egne handlinger, bør ærlige tilbakemeldinger gis. Vær oppmerksom på barn som prøver å flykte fra den primære oppgaven og søker en "krasj" løsning som å ha en "ulykke", ved hjelp av aggresjon eller bare å nekte å delta, slik at de slipper å fullføre en oppgave. Som det fremgår av Anzalone og Williamson, kan dette tyde på at en oppgave er for vanskelig og må forenkles. Gi en rutine for barn som er strukturert, rimelig forutsigbar og konsekvent.

Fysiske aktiviteter for personer i rullestol

Fysiske aktiviteter for personer i rullestol


Avhengig av din medisinske tilstand og prognose, kan det hende du trenger å bruke hele eller deler av dagen i en rullestol. Tilstanden din avgjør også hvor mye bevegelse eller motorisk funksjon du har. Noen mennesker i rullestol kan ikke bruke sine ben, men kan bruke armene, og har overkroppen funksjon. Andre kan ha begrenset bruk av armer og skuldre. Din fysiske terapeut kan hjelpe deg å finne noen fysiske aktiviteter som vil hjelpe deg å opprettholde din generelle helse, og forbedre din mentale og emosjonelle helse.

Rullestol Aktiviteter

I dag er rullestoler designet for å tilby de største fordelene til de med individualiserte behov. Den økende populariteten til rullestol sport har tilbudt tilpasning og tilbehør til rullestoler som passer nesten alle behov, avhengig av funksjonsevne av sin bruker. Tradisjonelle rullestoler kan tilpasses for racing, basketball spiller, fjellklatring og leker på stranden. Enkelte populære rullestol aktiviteter inkluderer rullestol fekting, ski og tennis, ifølge apparelyzed.com.

Junior-VM

Rullestol & Ambulerende Sports USA er medlem av den amerikanske olympiske komité og sponser en rekke arrangementer for rullestolbundne individer, inkludert under junior-VM. Idrett i denne hendelsen inkluderer bordtennis, vektløfting, skyting og bueskyting. Denne organisasjonen fremmer et bredt spekter av rekreasjons-og konkurranseaktiviteter og idrett for de i rullestol.

Adaptive Sports

Hvis du er i en rullestol, kan du nyte sport du har lært å kjenne og elske. Adaptive idretter som handcycling, slede hockey og quad rugby er bare noen sponset av rullestolen Sports Federation. Personer i rullestol har mulighet til å opprettholde fysisk helse og velvære gjennom baseball, fotball, tennis og basketball. Funksjonshemmede golfere dra nytte av spesialiserte golfbiler og utstyr og engasjere seg i rekreasjons-og konkurransedyktig golf rundt om i landet.

Rullestol basketball og handcycling blir stadig mer populære, gjort mulig av spesialkonstruerte rullestol utstyrt med handcranks for syklet med hendene. Folk i rullestol kan også seile på båter, skydive og konkurranse danse. Dagens medisinske teknologi og ingeniør design gjør nesten hver idrett mer tilgjengelig enn noen gang før til de som er rullestol-bundet.

Funksjonshemmede Barnesport

Barn i rullestol kan engasjere seg i rullestol sportslige konkurranser som Paralympics, den amerikanske Amputasjons Soccer Association og USAs Idrettsutøvere med funksjonshemminger Victory Games, bare for å nevne noen. Rullestol aktiviteter og sport bidra til å øke styrke, utholdenhet og fleksibilitet, i henhold til American Association of tilpasset sportsprogrammer. Rullestol aktiviteter bidra til å forhindre fedme og depresjon for alle aldersgrupper.

Aktiviteter for å hjelpe med sanseintegrasjon

Aktiviteter for å hjelpe med sanseintegrasjon


Sensorisk integrasjon refererer til hjernens funksjon av bearbeiding av informasjon den får gjennom sansene. Hvis ditt barns hjerne ikke effektivt behandle innkommende sensoriske meldinger, kan han ha problemer i samspill med sine omgivelser. Han kan også slite i relasjoner og har problemer med læring. Heldigvis kan du hjelpe ham å integrere sanseinntrykk til hjernen hans ved å oppmuntre ham til å engasjere seg i aktiviteter som er utformet for å være både terapeutisk og moro.

Tips

Mens du arbeider med barnet ditt til å forbedre sin sensoriske prosesseringsevne, er det viktig å følge noen grunnleggende tips. Hvis hun stiller frykt eller angst, ikke tvinge henne til å delta. Frykten er ikke under hennes kontroll; den er basert på hennes nervesystem sensoriske reaksjon. Som hun utfører disse eller integreringsaktiviteter, se henne for tegn til å bli overaktiv, uoppmerksom eller altfor dumt. Merk eventuelle plutselige endringer i hudfarge eller hiccuping, raping eller gjesper. Hvis du ser noen av disse symptomene, må du umiddelbart stoppe aktiviteten. Roe henne med kos, innpakning i et teppe, et varmt bad eller hva bestemt prosedyre arbeider for å redusere angst hos barnet ditt.

Tungt arbeid

En terapeutisk type aktivitet kalt "tungt arbeid" kan være gunstig for barnet ditt. Denne intervensjon er spesielt nødvendig for barn som sliter med opphisselse nivå regulering - et barn som ikke kan synes å sitte stille. En nyttig tungt arbeid aktivitet bærer gjenstander som dagligvarer eller ryggsekker. Oppmuntre din sønn til å bidra til å flytte eller stable stoler eller andre elementer er en effektiv aktivitet. Han kan også nyte bistå deg i vanning planter ved hjelp av slange eller en kan. Enhver aktivitet som innebærer å flytte eller bærer vekter kan være nyttig og morsom. Svømming, sykling, iført håndleddet eller ankelvekter eller skyve / trekke gjenstander som leketøy gressklippere eller handlekurver er alle terapeutiske og muligens hyggelige aktiviteter for barnet ditt.

Finmotoriske aktiviteter

Det er mange aktiviteter som kan hjelpe barnet ditt i finmotorikk og overekstremitetene utvikling. Har sitt arbeid på eller over øyehøyde med en tabletop staffeli, maling og tegne på et gulv staffeli, og skrive og farge på en tavle. Oppmuntre din datter å spille med modellerleire eller kitt og å kutte papir og papp med svingete saks. Utnytte squishy eller resistive elementer som stress baller, spretne baller eller gummistrikk i hennes spilletid.

Oral Intervensjon

Barnet ditt kan slite med orale vanskeligheter. Oppmuntre ham til å prøve chewy mat som gummy godteri, beef jerky eller granola barer. En annen oral intervensjon er å tilby dine sønn resistive suger alternativer som løkker sugerør, slikkepinner, sport flasker med sugerør, og milkshake med sugerør. Engasjere ham i blåser aktiviteter som bobler, blåseinstrumenter og fløyter.

Tunneler og Vibrerende objekter

Andre aktiviteter som er gunstig i å ta opp spørsmålet om sensoriske integrering omfatter bruk av tunneler eller vibrerende gjenstander. Bare å ha datteren din krype gjennom en tunnel er en effektiv aktiv grovmotorikk og bilateral motorisk koordinasjon terapi. Du kan øke fordelen ved å sette strukturerte objekter i tunnelen. Vibrerende objekter er faktisk beroligende for barn med sensoriske behandlingsproblemer. Utnytte vibrerende puter, håndholdte massører, muntlige massører, vibrerende tannbørster eller masserer stoler og hvilestoler. Når hun er overveldet av sanseinntrykk, lære henne å bruke vibrerende objekt som en dyne.

Den beste tilnærmingen

Den beste tilnærmingen til enhver intervensjon er å la barnet ditt til å velge. Presentere ham med alternativer og la ham bestemme. Utnytte aktivitetslister som utgangspunkt. Du kan velge å eksperimentere med lignende ideer fra listen og skreddersy dem til din sønns preferanser. Mens det er mange hjemme-aktiviteter og produkter som kan hjelpe deg i omsorg for barnet ditt, hvis det er mulig han bør også få profesjonell intervensjon fra en ergoterapeut. Oppsøk henvisninger og ressurser fra hans primære omsorg lege. Du trenger ikke å kjempe denne kampen alene.

Anfall aktivitet Symptomer

Anfall aktivitet Symptomer


Epilepsi er en nevrologisk tilstand som kan gjøre lider miste kontroll over sine kroppslige funksjoner. Tilstanden er forårsaket av unormal celle-aktivitet i hjernen som påvirker hjernenerve. Lider erfaring beslag som endrer sine sensoriske og muskulære funksjoner. Beslagene kan også indikere en hjerneskade, mangel på oksygen eller høy feber, ikke nødvendigvis epilepsi. The Epilepsy Foundation sier at nesten tre millioner amerikanere er påvirket av tilstanden, med omkring 200.000 nye tilfeller diagnostisert hvert år.

Sensoriske symptomer

Epileptikere kan oppleve sensoriske symptomer. Dette er symptomer som påvirker sansene. Lider ofte oppleve svimmelhet, synsreduksjon som blinkende lys eller farger, ørhet, summende eller unødig støy og ubehagelig lukt eller smak. Disse kan bli følt enkeltvis eller alle på en gang. Sensoriske symptomene vanligvis indikerer en delvis anfall som rammer en del av hjernen. Lider kan bli altfor følelsesmessig og føle seg forvirret. De kan også ha nummenhet i en del av kroppen, sikle, utvikle øye rykninger eller har en krypende følelse over deres hud. Pasienten vil ikke miste bevisstheten.

Autonome symptomer

Autonome symptomer er kontrollert av det autonome nervesystemet. Dette regulerer kroppsfunksjoner inkludert hjertet, kjertler og tarmkanalen muskler. Autonome symptomer som varmt flushing, oppkast, inkontinens, svette, gåsehud og rask puls er normalt tegn på en tinninglappen anfall. Dette påvirker deler av kroppen som er styrt av temporallappene som tale, hørsel, lukt, syn og følelser. Pasienter kan også lide flashbacks, føler redd eller panikk, hallusinere eller smake ikke-eksisterende smak.

Synsk Symptomer

Synsk symptomer hovedsakelig påvirker følelser. Pasienter kan bli drømmende, erfaring deja vue, løsne eller vise ekstrem lykke, sinne, depresjon eller tristhet. Synsk symptomene vanligvis indikerer utbruddet av en kompleks partielle anfall. Pasienten kan også vise koordinerte men ufrivillige bevegelser som leppe smacking, uro eller tygging.

Symptomer på absensanfall

Absensanfall påvirke barn og kom raskt. Barnet kan bli bevisstløs eller ikke svarer. De vil synes å være dagdrømmer og være klar over sine omgivelser. Epilepsi Handling hevder at barn kan oppleve hundrevis av absenser en dag. Tegn å se etter inkludere blank stirrer, endre ansiktsuttrykk, rykninger, mangel på bevissthet, famlende, leppe slikker og griner.

Visuell persepsjon aktiviteter for voksne

Visuell persepsjon aktiviteter for voksne


Visuell persepsjon oppstår når hjernen tolker det øynene ser. Selv om våre øyne ser i hele bilder, disse bildene er brutt ned i form, tekstur, farge og / eller bestanddeler. Voksne med visuell persepsjon problemer kan ikke gjenkjenne ansiktsuttrykk og kan lide av lærevansker og organisatoriske og sosiale problemer. Voksne kan forbedre sin visuell persepsjon med hukommelse, mønstergjenkjenning, dybde og balanse aktiviteter.

Minne

Ta to kortstokker spillkort og legg dem med forsiden ned i rader og kolonner. Be klienten å snu to kort. Hvis de ikke samsvarer, be ham om å plassere de opprinnelige to kort med billedsiden ned og snu to mer. Oppmuntre ham til å fortsette å snu kortene to om gangen med den hensikt å lage kamper. Du kan også bruke kort eller perler med farge bare mønstre. Plasser kortene eller perler i et bestemt mønster, og deretter dekke dem opp. Spør kunden hva mønsteret er. Disse aktivitetene forbedre visuell hukommelse, øke korttidshukommelse og bedre overgangen fra kort til langtidshukommelsen.

Mønstergjenkjenning

Sett en farge og mønster puslespill foran klienten. Be ham om å identifisere hva (hvis noen) mønstre han ser i form av farger, former og størrelser. Be ham om å identifisere alle eksempler på en form, selv de som er i forskjellige vinkler og i forskjellige størrelser. Oppmuntre ham til å identifisere eventuelle gjentatte mønstre i linjer, blokker eller diagonaler. Gå videre og be ham om å identifisere fargevariasjoner. Mønstergjenkjenning aktiviteter tvinge en person til å bryte ned hele bilder i sine bestanddeler. Identifisere likheter og forskjeller gjennom mønstergjenkjenning øker kundenes lesing og generelle læreferdigheter, hjelper dem å forstå ansiktsuttrykk og forbedre sine sosiale og problemløsning ferdigheter.

Dybdesyn

Plasser gjenstander over hele bordet. Plassere noen tett sammen, og andre langt fra hverandre. Har klienten identifisere hvilke elementer er nær ham, og i nærheten av hverandre. Oppmuntre ham til å beregne avstanden mellom elementer og identifisere separate grupper som er like langt fra hverandre. Legg til elementer som er lengre avstander fra hverandre, utvide avstanden hver gang du jobber med ham. Disse aktivitetene bedre dybdesyn, som brukes når du går, kjører, forstå bilder og knyttet til mennesker, spesielt med hensyn til personlige plass.

Balanse

Visuell persepsjon problemer påvirke en persons balanse, så fysisk aktivitet vil bidra til å styrke kundens balanse. Be klienten å strekke seg etter gjenstander på begge sider av ham. Be ham om å heve det ene kneet, og deretter den andre i noen sekunder hver. Be ham om å gjøre det samme med bena rett ut. Har ham stå og sitte, stå på tærne og bøy i midjen. Alle disse aktivitetene bør gjøres på et sklisikkert gulv. Oppmuntre klienten til å marsjere på plass og gå i en rett linje på sin egen tid.

Hvordan virker Aktivitet før søvn påvirker Dreams?

Hvordan virker Aktivitet før søvn påvirker Dreams?


Gjennomsnittlig person bruker to timer i natt drømmer, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. Drømmer oppstår under REM-søvn, som er unikt for pattedyr og fugler. Forskere mener at drømmer er måten en hjerne er fornuftig av tilfeldig informasjon det blir i løpet av dagen og under REM-søvn. Det betyr at ting som skjer i løpet av dagen kan ha en innvirkning på drømmer.

Påvirke Subject Matter

Har du noen gang sett et TV-show før sengetid og drømte om skuespillerne på showet? Eller vært oppe sent å bekymre en presentasjon neste dag og deretter drømt at du bombet det? De tingene du se og tenke på før du går i dvale om natten vil påvirke din underbevissthet tankene mens du drømmer. Dette er grunnen til at ting eller mennesker du ser i løpet av dagen ende opp i drømmene om natten.

Hjelper deg inn REM søvn

REM søvn er nødvendig for å drømme å skje. REM-søvn er dyp søvn tilstand som forårsakes av et signal fra et område av hjernen som kalles pons. Dette sender kroppen inn i en midlertidig lammelse og lar hjernen din til å reparere seg selv og stimulere regionene som brukes i læring. Deltagelse i fysisk aktivitet et par timer før leggetid kan hjelpe dekk kroppen din og la den inn REM søvn mye lettere. Dette vil gi hjernen din mer av en sjanse til å drømme i løpet av din sovende timer.

Opprette Your Brain Memory

Dreams hjelpe deg å forstå den informasjonen du blir presentert med i løpet av en gitt dag. De aktivitetene du deltar i løpet av dagen vil senere bli minnene du har til i morgen. For eksempel, hvis du spiller baseball i løpet av dagen, kan det hende du har en drøm om baseball under søvn --- eller du kanskje ikke. Men disse tankene vil være til stede under REM søvn syklus og bli et minne du har når du våkner. Unnlatelse av å gå inn REM søvn kan føre til svikt å huske lærte ferdigheter eller aktiviteter fra den foregående dagen, ifølge ninds.

Konklusjon

Aktivitet før sove om natten kan ha åpenbare og ikke-så-åpenbare effekter på en persons drømmetilstand. Aktiviteter kan hjelpe deg å gå inn i en tilstand av REM-søvn er nødvendig for å drømme eller påvirke gjenstand for hva du drømmer om. Aktivitetene dine kan avsløre ubevisste ønsker eller trenger du bare bli klar over i løpet av dine drømmer. Av disse grunner, kan du vurdere dine drømmer og aktiviteter sammen for å lete etter mønstre eller likheter, spesielt når det kommer til følelser eller begjær.

Aktiviteter for å styrke romlig orientering

Aktiviteter for å styrke romlig orientering


Visualisering og romlig orientering er de primære elementer av generell romlig evne. Romlig orientering påvirker en persons evne til å være lokalisert i en reell eller innbilt miljø og er basert på samspillet mellom feltene av persepsjon. Utfordringen for de med romlig orientering begrensninger er å kunne identifisere plassering av to objekter. Romlig orientering påvirker også retningssans. Det finnes en rekke aktiviteter som kan bidra til å forbedre orientere seg.

Spatial Movement

Romlig orientering påvirker hvordan du oppfatter plass rundt kroppen din. Denne plass er kjent som det interne følelse av romlig orientering. Denne plassen spiller en stor rolle i balanse og kan forbedres med daglige praksis. Plasser deg på gulvet på alle fire, sørg for at du hender og knær er 12 inches hverandre. Med hodet rett, løft din arm og motsatt ben og hold posisjonen i 10 sekunder. Gjenta med det andre benet og armen.

3 D modellering

Romlig orientering kan forbedres med 3D modellering. Øve observere mellomrommet mellom objektene vil bidra til å utvikle en følelse av hvilke objekter se ut i et tredimensjonalt perspektiv. Arbeide med 3D-objekter hjelper med visualisering samt romlig orientering ved at du kan bruke visuell nedleggelse å forestille seg hva bildet vil se ut på den andre siden.

Farge og tegne

Bryte ut fargestifter og fargebøker. Uansett alder, kan fargelegging bidra til å forbedre romlig orientering. Etter å ha fullført bildet, sørg for å se over bildet og følge nøye med på kontrasten mellom lys og mørke. Kontrasterende farger hjelper med begrensninger med å skille mellom former og farger.

Video Games

Spille data-og videospill som Tetris er stor for personer med romlig orientering begrensninger. Aktiviteten av å plassere blokkene i en bestemt rekkefølge eller på toppen av andre blokker er en effektiv måte til å forbedre evnen til å bevege seg mens vurderer retning og plassering av en gjenstand.

Barne Personlig pleie Aktiviteter

Barne Personlig pleie Aktiviteter


Det er klart barna er ikke født med kunnskap om hvordan å holde seg ren, så det er viktig for foreldre, lærere eller mentorer til å ta på seg ansvaret for å lære dem god hygiene. En daglig rutine kan bli etablert og forsterket når barna er små, slik at de sunne vaner for å bli andre natur. Betydningen av personlige Grooming kan være stresset via morsomme aktiviteter som spill, håndverk og sanger, mens hjemme eller i en skolesammenheng.

Tannpuss Aktiviteter

Egget eksperiment, der et egg er nedsenket i eddik og venstre til den blir myk og gul, er en som mest dramatisk demonstrerer hvordan tennene kan bli forfalt. Barn kan også dytte et hull i huden av et eple og se utviklingen over en uke; relatere bruning punktering til et hulrom. Øv ved hjelp av god tann børsting teknikker ved å børste huden på eple. Bøker som "The Berenstein Bears gå til tannlegen" kan også minne barna gode pussevaner på en underholdende måte.

Håndvask Aktiviteter

Håndvask er et element av hygiene at barn ofte vil hoppe. Aktiviteter som dekker barnas hender i glitter, ber dem om å vaske den av og deretter undersøke stedene der glitter er fortsatt til stede vil hjelpe barna visualisere problemområder og fokus på rengjøring hver del av deres hender. Eller for en større gruppe barn, gi ett barn en håndfull av konfetti eller papir firkanter som Da har alle barna riste hverandres hender i 30 sekunder "bakterier."; barnet med "bakterier" skal gi litt papir til hvert barn han håndhilser på, og disse barna skal da levere dem til barn de håndhilse. Diskutere når Håndvask er viktig: etter bruk av toalettet, hoste eller nysing.

Hår-børsting Aktiviteter

Har barna tegne ansiktene deres på papir plater og gi dem garn for å legge til så håret. Mens limet tørker, snakke om hva som skjer når håret ikke er tatt vare på. La dem demonstrere unbrushed hår på papptallerkener. Vis barna hvordan de skal bruke en børste forsiktig slik at den ikke trekker eller såret. Gi dem børster med myk bust til å øve på hverandre. Pass på at hvert barn har sin egen børste og forklare hvorfor hårbørster er en vare de ikke bør dele.

Personlig pleie for eldre barn

Selv barn som er godt forbi den alderen da de må ha hjelp grer håret, kan personlig stell være et problem. Eldre barn vil være mer mottagelig for en diskusjon om personlig hygiene enn å spille en grooming spill eller gjør et håndverk. Snakk med dem om å bruke deodorant, vaske ansiktene deres, og holder føttene tørre. Vurdere fører en følsom diskusjon om kulturelle forskjeller vedrørende hygienepraksis, og om utøvelse følsomhet mot ens jevnaldrende for å unngå teasing om akne eller kroppslukt.

Grovmotoriske aktiviteter i sand og vann

Grovmotoriske aktiviteter i sand og vann


Grovmotoriske ferdigheter er ferdigheter som begynner å utvikle i tidlig barndom og er ervervet ved å bruke de store musklene i kroppen din. Grovmotoriske ferdigheter som gjør våre organer for å utføre flere funksjoner, for eksempel klapping, sparker, løfting, løping, kaste og turgåing. Barn trenger å utvikle sine grovmotoriske ferdigheter for å kunne delta i de fysiske og sosiale aktiviteter på skolen og sammen med sine jevnaldrende. Sand og vann er en morsom og lærerik måte for barn å arbeide og utvikling sine grovmotoriske ferdigheter mens læring på samme tid.

Helle

Grovmotoriske ferdigheter kan utvikles gjennom strømme oppgaver med plast kuler, spader og boller. Start med å ha barnet ditt scoop tørr sand med en spade, og hell det i en bolle eller bøtte. Denne aktiviteten vil hjelpe arbeids musklene i armer og hender, samt fremme øye-hånd koordinasjon. Har dine barn helle sanden ut av bøtta og se den splatter. Barn liker å tømme innholdet, og dette vil igjen jobbe armen og hånden muskler.

Spille med Wet Sand

Våt sand veier og handler annerledes enn tørr sand. Barn kan bruke våt sand til scoop, lage sand skulpturer og gravhauger, og bryte ned deres skapelse. Denne aktiviteten er ideell for å utvikle grovmotoriske ferdigheter, samt lære barn forskjellen mellom vektforskjeller. Har barnet ditt scoop opp tørr sand i en bøtte, så våt sand i den andre slik at de kan oppleve forskjellen i vekt.

Vannaktiviteter

Vann hjelper barn å utvikle grovmotoriske ferdigheter samt øye-hånd koordinasjon. Vannaktiviteter kan gjøres hjemme med en kjøkkenvask eller i badekaret. Fyll vasken eller badekaret med nok vann slik at barnet kan fylle opp en bøtte med vann, og hell det ut. Plasser flytbare leker som lekebåter eller gummi duckies og la barnet ditt å presse lekene under vann, og se på mens de flyter opp. Disse aktivitetene ikke bare jobbe armmusklene, men også lære barn forskjellene mellom objekter som flyter og vask. Vær sikker, men å alltid ha tilsyn med barnet under vann lek.

Prøve skjulte objekter

Barn graving i sand etter skjulte gjenstander hjelper arbeide arm og ben muskler og gir også en morsom og lærerik aktivitet. Start med å begrave objekter og leker i ulike steder under sanden, da har barnet ditt grave bort før gjenstandene er funnet. Denne aktiviteten kan også hjelpe barn med tenkning og problemløsning ferdigheter som de avdekke ulike områder på jakt etter de begravde skattene.