Digidexo.com

avrevet ligament i ankelen

Torn Foot ligament Recovery

Torn Foot ligament Recovery


Rivende et leddbånd i foten er en ekstremt smertefull skade. Ligament tårer oppstår vanligvis vrir ankelen. Fem leddbånd blir ofte revet i foten, og hver har en lang restitusjonsperiode som omfatter fysioterapi.

Foot Ligaments

De fem mest avrevne leddbånd er fremre talo-fibular leddbånd, den calcaneal-fibular leddbånd, bakre talo-fibular leddbånd, den syndesmotic ligament, og deltaligament.

Årsaker til en Torn Foot ligament

Revet fot leddbånd er nesten alltid forårsaket av vridning eller spraining ankelen.

Symptomer på en Torn Foot ligament

Ustabilitet etter at eller spraining ankelen er ofte det første tegn på at du kanskje har revet et leddbånd i foten. Ustabiliteten er ofte verre på ujevnt underlag.

Recovery Tid for en Torn Foot ligament

En revet fot ligament kan ta alt fra seks uker til seks måneder å gjenopprette på grunn av lav blodstrøm i leddbånd. Ofte vil leddgikt vedvare i leddet for en lengre periode.

Kirurgi for en Torn Foot ligament

Sjelden, er kirurgi anbefales å reparere en avrevet fot ligament. Behovet for kirurgi er basert på resultater fra en MR av foten. Kirurgi er vanligvis anbefales etter fysioterapi for å styrke ankelen er mislykket og ustabilitet er fortsatt tydelig.

Ankel ligament smerter

Ankel ligament smerter


Ankelligament smerter er vanligvis på grunn av en forstuet ankel. Ifølge Sports Injury klinikken, "Den vanligste er en inversjon forstuing (eller lateral ligament forstuing) der ankelen svinger over slik at fotsålen vender innover, skade leddbånd på utsiden av ankelen."

Ligament smerter

Når du har ankelen ligament smerter, er det vanligvis forårsaket av en forstuing av en av de tre leddbånd som støtter ankelen. Skadede sener eller en liten beinbrudd kan følge ankelen ligament smerter. Har røntgen gjort for å diagnostisere hvorfor du har smerter.

Grad 1 ligament smerter

Det er tre nivåer av ankelligament smerter. Grad 1 innebærer liten strekk og rive av ligament. Det er mild smerte og mild hevelse rundt anklebone. Du kan ha felles stivhet, men er i stand til å gå og løpe.

Grad 2 ligament smerter

Grad 2 innebærer rive av leddbånd; leddet er ustabilt med hevelse og noen blåmerker. Det vil være moderate smerter når han går.

Grad 3 ligament smerter

Grad 3 er et brudd eller fullstendig rive av ligament. Det vil være alvorlig hevelse og blåmerker, og sterke smerter i utgangspunktet, og du vil være i stand til å gå på den. Du må være under en lege omsorg til krefter fra denne skaden.

RICE Behandling

Når du har ankelen smerte du må følge den såkalte RICE behandling. Hvil ankelen. Is ankelen i 20 minutter, hver time. Komprimer ankelen med en spenne. Hev ankelen til litt høyere enn hoftehøyde.

Ibuprofen for Pain

Ta ibuprofen eller smerte-reduserende medisiner for å redusere smerte og hevelse. Etter at du har hvilt ankelen din i noen dager, kan du begynne å sakte strekke og styrke det igjen.

Store Ligaments i foten

Store Ligaments i foten


Ifølge Harvard Medical School Family Health Guide, har foten mer enn 100 leddbånd. Disse leddbånd er band av vev som holder 26 bein i foten sammen på over 30 ledd. Disse ledd og leddbånd gi foten sin mobilitet.

Plantar Fascia

Den lengste ligament i foten er plantar fascia, som danner buen på bunnen av foten fra hælen til tærne. Plantarfascien strekninger og kontrakter, som lar buen kurve eller flate. Denne handlingen gir balanse og gir foten styrke til å begynne handlingen av å gå.

Deltoid ligament

Deltaligament (også kjent som mediale leddbånd i ankelen) forbinder innsiden ankelen (mediale malleol) til tre bein i hælen (talus, navicular og calcaneus). Deltaligament har fire deler: fremre tibiotalar ligament, tibionavicular ligament, tibiocalcaneal ligament og bakre tibiotalar ligament.

Lateral ankelen

Andre store leddbånd som forbinder ankelen til foten er de tre laterale leddbånd: anterior talofibular og posteriore talofibular leddbånd som forbinder utsiden ankelen (laterale malleol) med Talos, og calcaneofibular ligament, som forbinder den laterale malleol med calcaneus.

Spring ligament

Plantar calcaneonavicular ligament, også kalt våren ligament, fordi det gir en vårlig aksjon under gange, forbinder calcaneus og navicular bein. Våren ligament hindrer også leder av talus fra å skyve ned mellom calcaneus og navicular bein.

Hvordan vet jeg om du har en revet ligament i Din Calf

Lider av en leggskade er en vanlig foreteelse, spesielt for dem som er ofte aktive eller delta i sport. Diagnostisere en tåre, mens lettere for en utdannet lege, kan oppnås gjennom et par relativt enkle trinn. Bedømme alvorlighetsgraden av rive kan være mer vanskelig og kan bare realiseres fullt ut med en profesjonell inspeksjon.

Bruksanvisning

•  Ta note av mild lavere kalv smerte. En person som har lidd en mindre leggskaden vil oppleve et stikk i nedre kalv. Du kan være i stand til å fortsette fysisk aktivitet, men vil føle verkende og tetthet 2-5 dager etter at skaden har oppstått.

Legg merke til noen tegn til smerte mens du går. Hvis walking forårsaker sterke smerter i nedre kalv, så du kan ha opplevd en moderat tåre. Du kan også legge merke til hevelse og blåmerker rundt skaden. En moderat tåre av kalv ligament vil føre til tetthet og verkende i en uke.

Besøk din lege. Hvis du opplever alvorlige kalv smerte og kan ikke kontrakt leggmuskelen, så du kan ha opplevd en alvorlig leggskade. En kalv muskel som ikke kan kontrakten er et tegn på at kalven har blitt fullstendig ødelagt, og kan ikke riktig bevege ankelen. Leggmuskelen vil være helt immobile. Det vil også være alvorlige blåmerker og hevelse assosiert med denne graden av slitasje. Kalven kan bli synlig "bunched opp".

Tips og advarsler

  • Ikke nøl med å gå til legen din dersom smerte, tetthet, og verkende blir vedvarende.

Definisjon av suspensory Ligaments

Definisjon av suspensory Ligaments


Grovt sett er en oppsettende ligament deler av bindevev som støtter et internt organ. Det er flere oppsettende ligamenter i det menneskelige legeme. Noen av de mest kjente er de som er forbundet til bryst, linsen i øyet, ovariene, uterus og penis.

Oppsettende ligament av brystkreft

Festet i leddbånd i bryst, også kjent som Coopers oppsettende leddbånd, går fra kragebeinet til dermal laget av huden overliggende brystet. Disse leddbånd hold brystvev på plass og opprettholde formen av brystet.

Oppsettende ligament av Lens

Festet i ligament av objektivet er en gruppe av fibre som går fra ciliary musklene i øyet (eller ciliarkropp) til linsen. De fungerer både for å holde linsen på plass og for å overføre kreftene fra ciliary muskler til linsen, og dermed endre fokus for objektivet. Fibrene er også kjent som zonula ciliaris, ciliary zonule, Zinn membran og zonule av Zinn.

Oppsettende Ligaments av eggstokkene

Festet i leddbånd i eggstokkene er også kjent som de infundulopelvic leddbånd. De er faktisk en del av den indre fôr av bukhulen (peritoneum) som forbinder eggstokkene til bekkenveggen. Leddbånd forankre eggstokkene i kroppens hulrom, samtidig som en viss grad av bevegelse. Arteriene, vener og lymfekar av eggstokken kjøre gjennom disse leddbånd.

Oppsettende Ligaments av livmor

Livmoren er koblet til bekkenveggen av folder av bukhinnen som er kjent kollektivt som de oppsettende leddbånd i livmoren, men mer vanlig referert til som den brede ligament og den runde ligament. Disse leddbånd forankre livmoren i bekkenet mens du lar nok plass for utvidelse og bevegelse av orgelet under graviditet og fødsel. De store blodårer i bekkenet kjøre mellom foldene av den brede ligament.

Oppsettende ligament av penis

Festet i ligament av penis er en bunt av fibrøst vev som forbinder bunnen av organet til forsiden av skambenet. Ligament holder skaftet nær bekken struktur og støtter det når erigert. Ifølge Mayo Clinic, i en form for "utvidelse kirurgi," ligament er kuttet, først gir inntrykk av større lengde. Uten støtte av ligament, er imidlertid organet ustabilt når oppreist. Denne operasjonen er ikke godkjent av medisinske organisasjoner.

Andre dyr

I hester, den oppsettende ligament av benet kobles til kodeleddet. Kodene er poenget med fleksjon og ekstensjon mellom hoven og den nedre delen av benet, lik i funksjon til vår ankelen. Skader på leddbånd er vanlig i veddeløpshester.

Forklaring av Ligaments

Forklaring av Ligaments


Leddbånd normalt omgir leddene eller fungere som bindevevet mellom to eller flere bein. Leddbånd er laget av kollagen og elastiske fibrøse vev.

Leddbånd vs. Sener

Mens leddbånd og sener er begge typer bindevev de har ulike funksjoner og strukturer. Sener generelt koble bein til muskel. "Forstuing" refererer til strekking eller riving av ligamenter, mens "strain" refererer til strekking av en muskel eller sene.

Eksempler på Ligaments

De fleste leddbånd koble bein til bein; imidlertid noen leddbånd arbeide uavhengig av hverandre, slik som i stemmebåndene og øyet. Leddbånd er også funnet i leddene, for eksempel ankelen, hofte, kne og skulder.

Runde ligament smerter

Runde ligament smerter er smerter i magen vanligvis forbindes med den andre eller tredje trimester av svangerskapet. Den er forårsaket av den naturlige strekking av muskler og kan være kort skarp, men er ansett som en normal del av svangerskapet.

Korsbåndskader

En revet ACL (fremre avgjørende ligament), en vanlig idrettsskade, kan være forårsaket når kneet er vridd mens foten er plantet på bakken. En skadet ACL vil resultere i smerter, mulig hevelse, og ustabilitet på det leddet. Øyeblikkelig legehjelp anbefales.

Behandling

Ifølge Mayo Clinic, de fleste milde stammer "kan bli behandlet hjemme" med glasur og hevbar av det berørte området, kombinert med mye hvile.

Hvordan Splint en Ankelen fraktur

Ankel frakturer kan oppstå i nesten enhver setting, og riktig legehjelp vil øke sannsynligheten for at brudd helbreder raskt og riktig. På grunn av den kompliserte anatomi av ankelen, en fraktur ofte er assosiert med andre skader (inkludert tårer ligament), og kan forårsake uutholdelig smerte. Det også kan være nerve eller blodåre sprekker, slik at pasienten skal komme til en lege så raskt som mulig. Splinting brukket ankelen på plass vil tillate deg trygt flytte pasienten uten at skaden.

Bruksanvisning

Splint The Fracture

•  Fortell pasienten å forbli rolig. Hun sannsynligvis vil være i en mye smerte, og hvis pasienten ikke er i kontroll over sine følelser, å hjelpe henne vil være vanskelig eller umulig.

Vurdere ankelbrudd, og bemerker posisjon av ankelen, deformiteter, åpenbar blødning og hevelse i forhold til den uskadde ankelen. Hvis knoklene stikker gjennom huden, eller hvis det er alvorlig blødning, kan det være vanskelig eller umulig å splint riktig. I så fall, kan du ringe 911 og følg instruksjonene til føreren. Hvis det ikke er åpent brudd eller alvorlige blødninger, fortsette med spjelking.

Fjern vakuum splint fra pakken og delvis blåses opp med den vedlagte luftpumpe eller ventil. Bare blåse det nok slik at du kan forme den.

Plasser splint under ankelen og pakk det rundt ankelen og leggen. Skru det fast med borrelås, men vær veldig forsiktig med å bevege ankelen eller leggen. Splint skal gå fra midten av kalv eller høyere til midten av foten, og helt omslutter benet og ankelen som er skadd.

Bruk luftpumpe eller ventil for å slippe ut luften i vakuum splint inntil den samsvarer med formen av ankel og blir stiv. Vær forsiktig slik at trykket ikke føre til at ankelen til å flytte, eller øke pasientens symptomer.

Hvis du bruker aluminium og skum splint, rulle og måle den til samme lengde (mid-kalv eller høyere til midten av foten). Vikle den rundt på baksiden av leggen og ankelen, bruke fingrene til å forme den rundt de spesifikke konturene av ankelen.

Fest aluminium og skum pinnen på plass med komprimerings wraps. Begynne på bunnen av tærne og vikle mot kneet, overlappende med omtrent halvparten hver gang rundt. Bruk nok spenning på sjal for å sikre splint, men ikke pakk så tett pasienten mister sirkulasjon eller føler mer smerte.

Tuck slutten av sjal i en tidligere sløyfe når du kjører ut på kalven. Vikle bør dekke hele splint.

Juster krykker for å passe til høyden av pasienten mens hun fremdeles er på bakken. Det er hakk med spesifikke høyder skrevet på dem, som vil hjelpe bestemme riktig lengde.

Hjelp løfte pasienten sakte til hennes føtter, og støtter vekten hennes med kroppen din. Fortell henne om ikke å sette noen vekt i det hele tatt på den skadde beinet. Gi pasienten krykkene, og ha henne flytte med uskadde beinet og krykker. Se umiddelbart til lege eller sykehus for videre evaluering.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke har et vakuum eller modifiser splint, kan du erstatte noe annet rigid. Vær sikker på at det fortsatt strekker seg opp kalven og ut til foten, og bruke noen form for polstring mellom skinnen og huden.
  • Bruk pasientens smerte som en guide, men vet at selv om du gjør alt riktig, vil hun fortsatt være i en mye smerte. Dette bør ikke alltid få deg til å stoppe.
  • Hvis ankelen beveger seg mens du prøver å splint, stopp hva du gjør og ringe 911. Du kan rive blodkar eller nerver og gjøre skaden verre.
  • Hvis blødningen fra et åpent brudd er alvorlig, må du kanskje bruke en tourniquet ovenfor.
  • Hvis du ikke er trygg på din evne til å anvende den splint, vente til en kvalifisert medisinsk faglig kommer.

Hvordan kan jeg behandle en revet ligament Do?

Avrevne leddbånd, også kalt forstuinger, er forårsaket når tilnærmingene av vev som forbinder et bein til en felles er strukket eller vridd, slik at ligament å rive. De mest vanlige revet ligamenter oppstå i ankelen, ifølge Mayo Clinic. Behandle en revet ligament ved å følge standard medisinsk PRIS metode --- beskytte, hvile, is, kompresjon og høyde.

Beskytt

Beskytt det berørte området fra ytterligere skade ved å stabilisere leddbånd. Pakk den med en elastisk medisinsk bandasje for å immobilisere leddet; bruke en ACE bandasje, atletisk tape eller stiv gasbind. Bruk en spenne eller fot boot hvis anbefalt av en medisinsk faglig. Når innpakning foten ikke vikle tærne; de trenger for å være synlig for å sjekke for sirkulasjon og nummenhet. Bruke krykker eller stokk for å hjelpe deg gå. Husk å ha krykker riktig målt og justert for høyden din, eller de kan ikke være effektive.

Rest

Hvil ligament ved ikke å legge press på den tilhørende felles og bein. Unngå å stå i lange perioder av tid til å gi den revet leddbånd tid til å samle krefter. Gjennomsnittlig recuperation tid tar mellom seks til åtte uker.

Is

Påfør kaldt terapi ved hjelp av en is pose eller kald gel pakken; kulden kan redusere hevelse, smerte og ubehag forbundet med det avrevne leddbånd. Påfør umiddelbart etter en skade for mest nytte. Ice terapi er effektiv for de første 24 til 72 timer. Ikke legg isposer direkte på huden; bruke en barriere, slik som et håndkle, mellom huden og is. Bruk is i 20 minutter på og 20 minutter av hver to til tre timer. Ikke bruk is hvis du har blitt diagnostisert med sirkulasjonsforstyrrelser som perifer karsykdom, diabetes eller nedsatt følelse i en lem med mindre du snakker med en medisinsk faglig.

Kompresjon

Bruk en kompresjonsbandasje for å redusere hevelse. Dette ligner på "beskyttelse" trinn --- området er pakket med en medisinsk dressing. Bandasjen skal være stramt nok til å redusere hevelse, men tær bør ikke bli nummen eller misfarget. Pakk fra den ytterste delen av ekstremitet, lengst fra hjertet, og bevege seg i. Bruk en elastisk bandasje for økt fleksibilitet.

Heve

Hev den skadde leddbånd så ofte som mulig for å redusere hevelse og pooling av væsker. Støtte den opp på stablet puter når du sover om natten. Bruk en benk eller sidebord for ekstra støtte. Forsøk på å få lem over nivået på hjertet ditt for optimal høyde.

Hvordan bruke Fresh Ruta behandle en revet ligament i ankel

Forstuinger bære skader på leddbånd, bindevev mellom bein og ledd. Disse båndene kan bli strukket for langt, vanligvis på grunn av en vridning kraft som påføres en felles mens den bærer vekten. En vridd ankel kan være en svært liten forstuing som forsvinner i løpet av få dager, eller det kan være alvorlige, som involverer et ligament tåre. Symptomer omfatter smerter, hevelse og blåmerker, og ankelen huden kan føles varm eller varmt å ta på. Ruta graveolens er en urt brukt til forstuinger som en homeopatisk metode, ifølge University of Maryland Medical Center.

Bruksanvisning

•  Begynn med RICE terapi. Behandling for alle forstuinger, inkludert de som involverer homeopati, starter med "hvile, is, komprimere, og heve." Hvil ankelen i 48 timer, bruke en ispose i 20 minutter om gangen for å redusere hevelse, komprimere hevelse med en elastisk bandasje, og heve ankelen. Hold ankelen hevet over nivået på hjertet ditt hvis mulig.

Kombiner 4 oz. av fersk Ruta med en halvliter oliven, safflower, eller annen vegetabilsk olje. Du kan erstatte smult for olje hvis du foretrekker. Varm oljen i en gryte over lav varme, avdekket, i ca 60 minutter. Hvis du ønsker en Ruta salve i stedet for en olje, tilsett 1 oz. av bivoks til blandingen helt på slutten av oppvarmingstiden.

La blandingen avkjøles, og hell det i en flaske eller krukke med et tettsittende lokk.

Masser ankelen med Ruta olje eller salve minst tre ganger daglig, og oftere hvis du kan. Selv forstuinger vanligvis begynner healing innen 48 timer, kan smerten fra en revet ligament somle i flere uker. Fortsett å bruke Ruta så lenge du må for å få fart healing.

Tips og advarsler

  • Homøopater vanligvis anbefaler å bruke aktuell Arnica som en behandling for første hevelse fra ligamentskader, som forklart av Adventist Health Care. Det kan være lurt å bruke en Arnica olje eller salve for de første 48 timene og deretter bytte til Ruta.
  • Se en lege hvis ankelen hevelse og smerte ikke er blitt bedre i løpet av 48 timer.

Hva er behandlingen for en revet ligament i håndleddet?

Hva er behandlingen for en revet ligament i håndleddet?


Behandlingen for en avrevet leddbånd i håndleddet avhenger av om ligament er fullstendig revet eller delvis revet (en håndleddet forstuing), og hvor ille forstuing er.

Bakgrunn

Leddbånd i håndledd koble alle carpals, små håndleddet bein, til hverandre og også koble carpals til bein i underarmen og metacarpal, finger, bein. Skade til ett eller flere av disse leddbånd endrer måten benene bevege seg som en enhet, forårsaker smerte og til slutt artritt hvis den ikke behandles på riktig måte.

RICE

Den første behandlingen for enhver forstuing er RICE: hvile, is, kompresjon og høyde. Den Langone Medical Center anbefaler glasur håndleddet i 15 til 20 minutter, fire ganger om dagen i flere dager. Også, pakk håndleddet i en elastisk kompresjonsbandasje og holde håndleddet over nivået på hjertet ditt så mye som mulig i 48 timer.

Brace eller Cast

Du må kanskje ha en spenne for å holde håndleddet immobile, spesielt hvis du spiller sport. For en alvorlig forstuing, kan legen anbefale en støpt i to til tre uker.

Kirurgi

Kirurgi er vanligvis bare nødvendig for å reparere en helt revet leddbånd.

Fysioterapi

Som revet leddbånd begynner å helbrede, til rehabilitering øvelser gjenopprette fleksibilitet, omfanget av bevegelse og styrke i håndleddet er viktig.

Tegn og symptomer på en revet ligament i foten

Tegn og symptomer på en revet ligament i foten


Den medisinske betegnelsen på en revet ligament er en forstuing som skjer når ankelen er vridd eller skadet i et fall. Forstuinger er ekstremt smertefullt og krever øyeblikkelig legehjelp for å sikre at de leges riktig.

Typer

En delvis revet leddbånd er en verne forstuing og en helt revet leddbånd er Grade III. En Grade II vil produsere en slark i ankelleddet, mens en Grade III produserer brutto ustabilitet.

Mobilitet

En Grade II forstuing vil forårsake smerte når du legger vekt på ankelen og leddene kan føle seg løs. Med en Grade III forstuing, vil du være i stand til å legge vekt på ankelen eller det vil kollapse.

Smerte

Begge forstuinger produsere smerte hvis du bruker eller engang røre ankelen. Grade II smerte vil føle deg som en ømhet, slik som du gjør med et blåmerke. En Grade III forstuing vil være akutt smertefull ved berøring eller et lett trykk.

Hevelse

Enhver forstuing vil produsere hevelse i ankelen. Det kan også føre til bruising og misfarging, avhengig av alvorlighetsgraden av rive. Hevelsen kan også påvirke sirkulasjonen til ankelen.

Andre Signs

Avrevne leddbånd kan føre til at du mister evnen til å føle noen berøre huden din, og du kan ha problemer med å bevege ankelen, selv med ingen vekt på den.

Hva betyr det når din ankelen Forstuet?

Ankelskader oppstå når du rive eller sprenger leddbånd i ankelen. Dette er en vanlig idrettsskade, men forstuet ankler kan også forekomme under rutinemessige aktiviteter, som å gå. Risikoen for å utvikle en ankel forstuing øker når du deltar i aktiviteter som krever høy side-by-side bevegelser.

Symptomer

Hevelse, ekstrem ømhet ved berøring og smerte når du søker vekt på ankelen er vanlige ankel-forstuing symptomer.

Komplikasjoner

Inversjon ankelskader kan oppstå når foten er slått brått.

Behandling

Hvis du ikke engasjere seg i høy-ytelse aktivitet, kan ankelskader vanligvis behandles hjemme med hvile og is. Kirurgi kan være nødvendig for å få fullstendige ligament tårer.

Alvorlig Forstuinger

Konsultere legen din dersom du opplever rask hevelse, blødning under huden, ekstrem smerte og er ikke i stand til å støtte din kroppsvekt.

Fakta

Folk som er rullestol-bundet også er utsatt for ankelskader. Inaktivitet kan føre leddbånd å svekke og mister elastisitet.

Osteoarthritis ligament Therapy

Ifølge legemiddelprodusenten Merck & Company, på Merck.com, er slitasjegikt en kronisk lidelse der brusk og omkringliggende vev blir skadet med alderen, forårsaker smerte, stivhet og tap av funksjon. På grunn av den strukturelle skader på ledd som knær, spinal ryggvirvler eller albuer, er mer stress plassert på leddbånd i disse leddene. Dette kan føre til ytterligere smerter og ustabilitet i en bestemt skjøt. Terapi for slitasjegikt leddbånd inkluderer vanligvis en kombinasjon av is, varme, medisiner, massasje og trening.

Ice & Heat

I løpet av de første 48 timene etter utbruddet av slitasjegikt ligament smerter, kan isen brukes effektivt for å redusere betennelse og smerte. Is forårsaker vasokonstriksjon (innsnevring av blodårer), som reduserer svelling og smerte ved å begrense strømmen av blod og lymfe væske til området. Ice er mest effektiv hvis du komprimerer det mot skade på 15- til 20-minutters intervaller i løpet av dagen (hver 3-4 time). Når første hevelsen har avtatt, kan varmen brukes til å fremme blod (med sine helbredende egenskaper) strømme til det berørte området.

Medisiner

Anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen og naproksen kan redusere betennelse osteoarthritis ligament smerter og betennelser. Det er også topiske kremer (dvs. capsaicin) som kan brukes for å kontrollere smerte og betennelse, også. Muskelavslappende har også blitt brukt effektivt for osteoarthritis ligament smerter. Videre leger noen ganger gi hyaluronat injeksjoner i en bestemt felles, noe som kan øke leddvæske i inntil ett år, dramatisk redusere betennelser og smerte.

Massage & Exercise

Massasje kan gi midlertidig smertelindring i omkringliggende muskel vev og osteoarthritic leddbånd. Massasje fremmer blodstrømmen, noe som bringer oksygen og viktige næringsstoffer til de berørte felles for helbredelse. Trening fremmer også blodstrømmen. Noen enkle øvelser kan bygge muskelstyrke rundt en osteoarthritic ligament. Dette bidrar til å bedre stabilisere felles leddbånd ved trykkavlastning på den.

Du kan utøve noen felles ved å strekke det eller legge noen motstand (dvs. lys vektløfting) bevegelse for styrke. For eksempel trekke begge knærne til brystet eller skyve korsryggen mot gulvet kan lindre slitasjegikt ligament smerter i korsryggen (ryggvirvler i korsryggen). Trekke ankelen og kalv opp og berøre baken kan bidra til å redusere ligament smerter i kneet, som kan motstand øvelser slik gange eller sykling.

Prolotherapy

Prolotherapy kan også brukes til å behandle osteoarthritis ligament smerter. En injeksjon gis vanligvis direkte inn i leddet for å utløse betennelse. Dette skaper en avsetning av nytt kollagen i skjøten, noe som etterhvert blir mindre og strammer ligament for å eliminere smerte.

Skader til beinet Ligaments

Skader til beinet Ligaments


Skade på beinet leddbånd, spesielt senene rundt kneet eller ankelen, er en ganske vanlig fare. Et fall mens ski eller løping, kan en direkte innvirkning på benet eller en hoppe gått galt forårsake alvorlige problemer. Ligament skader kan også oppstå i bilulykker, når bøyd kneet treffer dashbordet ved høye hastigheter. Behandling for et ligament skade avhenger av omfanget av skaden, og når skaden har oppstått.

Definisjon

Ligaments er tøff vev som kobler bein sammen i band. De er funnet i omtrent alle ledd i menneskekroppen, men enkelte leddene er mer sannsynlig at lider av skade. Disse band av vev direkte bevegelse i leddet, hindrer felles fra å bøye seg i feil retning og holde bevegelse glatt.

Symptomer

Hevelse, milde til moderate smerter og problemer med å flytte all indikere skade på et leddbånd, også kalt en forstuing. Når ligament er tvunget utover sin naturlige utvalg av elastisitet, oppstår en forstuing. I alvorlige tilfeller kan ligament seg rive. Skjøten kan føle løs og ustabil. Det kan ikke støtte vekt og området kan være veldig sår eller øm.

Behandling

Milde ligamentskader krever bare minimal behandling. Personer med en mindre forstuing kan gå på skaden så mye som de kan tolerere, og skal utføre oppgaver for å opprettholde styrke og fleksibilitet. Flere alvorlige forstuinger kan kreve immobilisering og fysioterapi. Noen tilfeller av helt avrevne leddbånd kreve kirurgisk rekonstruksjon.

Betraktninger

En skadet leddbånd kan ikke være det eneste problemet etter en skade. Ifølge Mayo Clinic, mange tilfeller av ligament skader omfatter også skade på brusk og andre strukturer. Pasienter med denne typen skade kan lide langsiktig knesmerter, ustabile ledd og en høyere risiko for leddgikt i de berørte felles. Korrekt behandling av forstuing og hensiktsmessig fysioterapi kan redusere denne risikoen noe.

Expert Insight

Ifølge Northwestern University, kan kjøres på kunstgress øke sjansene for skader på noen leddbånd. Idrettsutøvere legge mindre belastning på fremre korsbånd i kneet når de kjøres på naturgress enn når du utfører på kunstgress. Iført riktig sko kan også påvirke risikoen: cleats på naturgress er mindre stressende for ligament enn andre sko. Idrettsutøvere bør bruke torv sko når du spiller på kunstgress, da disse spesialiserte sko også redusere belastningen.

Hvordan Wrap en ankel etter en revet ligament

En forstuet ankel oppstår når et ligament, den fibrøst bindevev som forbinder bein å ledd, tårer eller sterkt strekker. Det vanligste området for et ligament å rive er ankelen. Tegn på en revet ligament inkludert hevelse, smerte, ømhet og misfarging. Stabiliserende ankelen for å redusere bevegelse og fremme helbredelse kan gjøres ved pakking ankelen. Ytterligere behandling for en revet ligament inkluderer hvile, is og høyde.

Bruksanvisning

•  Skjær et lite et stykke medisinsk skum stor nok til å dekke ankelen området, ca 2 inches med 3 inches. Fjern sokker eller strømper og heve foten.

Legg kompresjon til ankelen ved hjelp av en elastisk eller ACE bandage.Start innpakning foten i nærheten av ballen av foten, men dekker ikke tærne. Hold bandasjen løs og ikke vikle foten ekstremt stramt - tærne skal være naturlige hudfarge og ikke bli nummen.

Slipp bandasje rundt bunnen av foten, og deretter rundt ankelen, bak bunnen av hælen. Fortsett å greie å skape et åttetall bevegelse med bandasje. Plasser den medisinske skum direkte over det skadde området rett før innpakning. Hælen bør ikke pakkes inn, men åpen.

Fast feste enden av bandasjen med et stykke tape eller metallklips. Pakk bandasjen om natten og pakk inn i morgen. Legg ekstra tape for å forsterke bandasjen og sikre at det ikke sklir ut av sted.

Tips og advarsler

  • Hold vinkelen pakket for én til to dager etter skaden. Alvorlig smertefulle forstuinger kan trenge å bli pakket inn i opptil en uke. Skaden kan ta flere uker å krenge avhengig alvorlig av forstuing.

Hvordan finne en revet ligament

En revet ligament er en vanlig skade, særlig blant idrettsutøvere og de som er ofte aktive. Finne en revet ligament er noe som du kan gjøre hjemme. En kvalifisert lege, men skal gjøre en skikkelig diagnose og bestemme hvor alvorlig og riktig behandling for tåre.

Bruksanvisning

•  Ta oppmerksom på eventuelle skarp smerte. En avrevet leddbånd i leggen, for eksempel, vil bli merkbar på vandring. Uvanlig skarp smerte bør rapporteres til legen din.

Fysisk undersøke skaden. En ligament som har blitt revet kan vise synlige tegn, som blåmerker. Hevelse og blåmerker ved synet av et ligament kan være et tegn på en moderat til alvorlig tåre. En alvorlig revet ligament kan føre til at muskelen til hvilken den er festet til haug opp uregelmessig.

Test omfanget av bevegelse og styrke av ligament. For eksempel vil et revet ligament biceps begrense styrken av biceps muskel og omfanget av bevegelse av armen. Hvis du har problemer med å pådra en muskel eller bøye en del av kroppen din, kan du ha revet et ligament.

Trykk lett fingrene til det mistenkte området for skade. En ligament som er vondt å ta indikerer noen form av en tåre.

Gå til legen din. Legen kan utføre en fysisk undersøkelse og diagnostisere skaden. Du kan gjennomgå en MR, slik at legen kan visuelt fastslå graden av rive og riktig behandling.

Ankelen fraktur Klassifikasjoner

Ankelen fraktur Klassifikasjoner


Menneskeankelbrudd er klassifisert via to metoder-the Danis-Weber-systemet og Lauge-Hansen klassifisering. Danis-Weber gir enklere forklaring basert på radiografiske tegn, ved hjelp av posisjonen til sprekken i forhold til ankelleddet. Lauge-Hansen fokuserer på foten posisjon og dens bevegelse i forhold til beinet, og innebærer bruddmekanikk samt pathoanatomy.

Danis-Weber

Dette klassifiseringssystemet, som brukes for primær behandling behandling, er delt i tre undergrupper.

Type A frakturer er fibular frakturer belg den syndemosis, med andre ord, under ankelleddet. Disse er stabile, er preget av en intakt tibiofibular syndesmosis og deltoid ligament, og gunstig behandling via casting.

Type B brudd oppstår ved ankelleddet, med tibiofibular syndemosis vanligvis intakt. Stabiliteten av ankelen, men kan variere avhengig av om eventuelle leddbånd er skadet, eller hvis bruddet oppstår på den mediale malleolus.

Type C frakturer oppstår over ankelleddet. Disse pausene er alltid ustabil og krever noen form for intern fiksering gjennom kirurgi. Dette er den mest alvorlige typen med tibiofibular syndesmosis forstyrret den mediale malleol brukket og delta leddbånd skadet.

Lauge-Hansen

Klassifisere ankelbrudd under denne vurderer systemet om foten er liggende eller pronated, samt hva slags kraft ble brukt til ankelen å føre til brudd, enten via adduksjon eller ekstern rotasjon. De fem variantene er supinasjon-adduksjon, supinasjon-ekstern rotasjon, pronasjon-vrengingen, pronasjon-bortføring og pronasjon-dorsalfleksjon. I tillegg har hver variant 2-4 stadier for å indikere graden av frakturen, som først vurdere bony eller ligamentskader som opptrer på siden av ankelen på grunn av strekk, etterfulgt av skade via komprimering.

Under Lauge-Hansen, 40-70% av ankelbrudd er klassifisert som supinasjon-ekstern rotasjon. Spesifikke skader som kan oppstå med denne type inkluderer ruptur av fremre tibiofibular ligament, skrå eller spiral brudd i den laterale malleolus, ruptur av tibiofibular ligament og fraktur av tibial malleolus.

Pronasjon-bortføring typen brudd forekommer i mindre enn 5% av alle tilfeller. Disse er preget av brudd av deltaligament, fremre og bakre tibiotalofibular leddbånd, brudd i mediale malleol, og brudd i fibula på syndesmosis.

Prosentandelen av supinasjon-adduksjon, pronasjon-vrenging, og pronasjon-dorsalfleksjon frakturer er ikke spesifisert under Lauge-Hansen system.

Ankel Anatomy

Kjennskap til ankel anatomi er avgjørende for å forstå hvordan frakturer er klassifisert. Tre bein, tibia, fibula og talus, utgjør ankelen. Den mediale malleol er innsiden del av tibia, mens den bakre malleol er tibia rygg delen. Den laterale malleolus er enden av fibula. To ledd-ankelleddet og syndesmosis-er involvert i ankel brudd. Det sistnevnte er leddet mellom tibia og fibula.

Hvordan Tape Ankel å Støtt calcaneofibular ligament

Den calcaneofibular ligament er et sideligament i ankelen. Det er revet når en person forstuinger ankelen invertere foten - snu i foten. Inversjon ankelskader er den vanligste av alle ankelskader. Ifølge drallenanderson.com ", det utgjør 85 prosent av alle ankelskader." Den calcaneofibular leddbånd er revet i forbindelse med den fremre talofibular ligament. Det anbefales å tape ankelen for å unngå ankelen fortrengning.

Bruksanvisning

Barbere leggen slik at det vil være lettere å fjerne tapen senere.

Pakk distal ben og mellomfoten med tape et par ganger. Disse to områdene vil fungere som anker.

Bring båndet fra innsiden av foten, hvor foten er ankeret, under hælen og mot utsiden av fotens anker båndet. Deretter bringe en annen strimmel fra innsiden av benet ankeret mot utsiden av benet anker. Begge strimler bør være formet som bokstaven "U." Gjenta tre ganger hver.

Surround hele ankelen med en lang sammenhengende stripe. Hver wrap skal delvis dekke den forrige.

Fullfør taping med to hæl låser brukes på ankelen sin i og utenfor deler, og pass på å trekke på innsiden del sist, trekke foten inn vrengingen.

Hvordan behandle en revet ligament i en Thumb

En avrevet leddbånd i tommelen, en vanlig foreteelse spesielt for de aktive i friidrett, er en skade som kan variere i alvorlighetsgrad. Komplett tårer kan kreve kirurgi, mens stammer eller mindre tårer kan behandles hjemme. Recovery fra en avrevet tommel leddbånd krever tid og riktig pleie.

Bruksanvisning

Behandling

Hvil tommelen, spesielt de første 48 timene etter skade. Unngå aktiviteter som kan re-skade eller forverre ligament. Ikke delta i idrett. Selv enkle dag-til-dag oppgaver skal være ferdig med den andre hånden.

Bruk is innpakket i en klut eller håndkle på den skadde tommelen i 15 minutter per time for den første dagen. På de neste to til tre dager, gjelder isen i 15 minutter hver tredje time. Glasur skaden vil hjelpe hevelsen avtar og lette smerter forbundet med hevelser.

Bruk en håndbøylen er laget spesielt for en tommel ligament skader som gis av legen din. Dette sikrer at hånden holdes i riktig posisjon for healing og prevenst ytterligere skade.

Ta en anti-inflammatoriske medisiner. Legen din kan forskrive en annen spesifikk stoffet, men aspirin og Tylenol er både effektive medisiner. Medisinering vil lette smerte, redusere hevelse og hindre ligament betennelse.

holde hånden hevet over nivået av hjertet for ytterligere å bidra til å redusere svellingen. Om natten, rekvisitt hånden på puter for å holde det løftet.

Tips og advarsler

  • Sterke smerter som varer i mer enn noen få dager kan signalisere en annen alvorlig håndskade. Kontakt legen din for riktig diagnose.

Nerveskader og Muscle Ligament Forringelse Sykdommer

Nerveskader og Muscle Ligament Forringelse Sykdommer


Sykdommer som involverer nerveskader og muskel og ligament forverring inkluderer motor neuron sykdommer (MNDS) og perifere nevropatier. Disse sykdommer er generelt progressiv, dvs. de vanligvis forverres over tid.

Motoriske nervecellen sykdommer er de som ødelegger motoriske nerveceller, nervecellene som styrer musklene, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds). Nervesignalene ikke gjennomføre riktig og musklene begynner å svinne hen. Den muskel forverring fører til forkorting og stivhet av sener og leddbånd.

MNDS kan være arvelig lidelser eller ervervet, sier ninds. Det antas at miljøgifter og virus kan spille en rolle i utviklingen av MNDS.

Perifere nerver er de som overfører informasjon til og fra hjernen og ryggmargen til resten av kroppen. Perifere nevropatier forvrenge og forstyrre disse sendingene som oppstår nerveskader. Den nerveskader også resulterer i forringelse av muskler og sener, så vel som kronisk smerte, nummenhet og tap av funksjon.

Det er mange forskjellige årsaker til perifere nevropatier, og mer enn 100 typer har blitt identifisert.

MND: Amyotrofisk lateral sklerose (ALS)

Amyotrofisk lateral sklerose (ALS), også kjent som Lou Gehrigs sykdom, er en dødelig tilstand. Mange leger også referere til ALS som motor neuron sykdom. I ALS, progressiv nerveskader og muskel forverring kommer til å påvirke livsviktige funksjoner som pust, tygge og svelge.

MNDS: Progressive bulbar Parese og Pseudobulbar Parese

Progressive bulbar parese, eller progressiv bulbar atrofi, refererer til en tilstand som påvirker den oppsvulmede delen av hjernestammen. Hjernestammen kontrollerer livsviktige funksjoner som pusting og svelging, men denne sykdommen også påvirker beina.

Pseudobulbar parese påvirker evnen til å tygge, snakke og svelge. Det påvirker også de ansiktsmusklene.

MNDS: Primær lateral sklerose (PLS) og Progressive muskelatrofi

Primær lateral sklerose (PLS) innebærer degenerasjon av nervene som kontrollerer frivillig bevegelse. Det rammer vanligvis først bena og utvikler seg til manglende kontroll og forringelse av musklene i bagasjerommet, armer og deretter hjernestammen.

Progressiv muskelatrofi er en MND som forårsaker muskelsvinn i hendene og deretter underkroppen.

MNDS: spinal muskelatrofi (SMA) og postpoliosyndrom (PPS)

Spinal muskelatrofi refererer til en klynge av tilstander som involverer nerveskader i ryggmargen og muskelsvinn det meste i ben og armer, men kan påvirke de som er involvert i å puste, svelge og snakke. Werdnig-Hoffman sykdom, SMA type II, Kugelberg-Welander sykdom, Fazio-Londe sykdom, Kennedy sykdom og medfødt SMA med arthrogryposis er alle former for SMA.

Post-poliosyndrom (PPS) påvirker polioskadde mange år etter restitusjon. Sykdom, skade, aldring eller vektøkning antas å utløse nerveskader, ifølge ninds. Dette nerveskader fører til progressiv muskel og ligament forverring.

Perifere nevropatier grunn av skade og sykdom

Fysiske skader kan ofte forårsake betydelig nerveskader som fører til muskel og ligament forverring.

Systemiske sykdommer er sykdommer som påvirker hele kroppen. Disse ofte resultere i nerveskader og muskelsvinn. Alkoholisme, blod og karsykdommer, kreft, kronisk betennelse, diabetes, hormonelle ubalanser, nyresykdommer, belastnings-, giftstoffer og vitaminmangel er alle eksempler på disse ervervet perifere nevropatier.

Perifere nevropatier grunn av infeksjoner eller autoimmune tilstander

Mange bakterier og virus kan angripe nerve vev, sier ninds. Diptheria, Epstein-Barr, herpes simplex, herpes varicella-zoster, hiv og Lyme sykdom kan alle føre til nerveskader og muskel og ligament forverring.

Noen bakterier og virus utløse autoimmune tilstander som resulterer i nerveskader.

Gulillan-Barre syndrom og kronisk inflammatorisk demyeliniserende polynevropati (CIDP) er eksempler på inflammatoriske tilstander som kan skade nerver.

Arvet perifere nevropatier

Noen perifere nevropatier er forårsaket av genetiske mutasjoner eller spesifikke gener som er gått ned. Den vanligste er en gruppe av arvelige perifere nevropatier kjent som Charcot-Marie-Tooth sykdom.