Digidexo.com

bihulebetennelse og tannimplantat

Hvordan behandle en bihulebetennelse

Hvordan behandle en bihulebetennelse


Nesten alle opplever tette bihuler og / eller en infeksjon på et tidspunkt i livet. Noen mennesker kan få dem på en hyppig og kronisk basis på grunn av medfødte misdannelser eller allergi, men heldigvis, de fleste får dem innimellom og kan behandles og kureres ved å følge noen enkle retningslinjer.

Tegn og symptomer på en bihulebetennelse inkluderer, men er ikke begrenset til: hodepine, lavgradig feber, ansikts tyngde, øre fylde, trøtthet og følelsen som hodet ditt er "svært tung"

Hvordan behandle en bihulebetennelse

Sinus er ballong-lignende strukturer i hodet som kan bli tette med slim, dander og / eller en kombinasjon av fremmede stoffer. Ved ganske enkelt blåser nesen forsiktig på regelmessig basis, og følge den med en god håndvask, kan du bidra til å forhindre bihuleproblemer fra å slå til infeksjoner. Noen leger selv anbefale milde "vanning" med sterilt saltvann på anledningen hvis sinus lunger og / eller infeksjoner er et tilbakevendende problem. Rådfør deg med helsepersonell før du bruker denne teknikken.

Ta noen foreskrevne antihistamin eller decongestant å holde lomme passasjer åpne og tillate for lunger til å renne. Ikke bruk de fleste over-the-counter (OTC) nesespray i mer enn tre dager, siden bihulene kan bli "avhengig" (avhengig av dem for å være åpen). Spør helsepersonell før du bruker noen OTC nesespray.

Påfør varm, fuktig varme for å hjelpe med sinus press og ubehag. Bare ta en fin varm dusj og tillater å dusje det varme vannet ansiktet ditt kan gjøre deg bedre. Varme ansiktet pakker også fungere godt, men sørg for at pakkene er bare varmt å ta på før du legger dem over snutepartiet (sinus området). Ikke brenn deg selv!

Drikk rikelig med klare væsker. I medisin har vi et ordtak: "Hemmeligheten til forurensning er fortynning" Fortynne alle de tunge slim ved å drikke vann, sportsdrikke, eller andre klare væsker. Unngå melk, kremer, eller andre meieriprodukter som kan øke lunger.

ta hele resept som anvist hvis sykepleier utøveren eller lege foreskriver et antibiotikum. Du bør aldri noensinne har "til overs" antibiotika. Når du slutter å ta antibiotika før full løpet av behandlingen er over, er alt du gjør slik at de bakteriene som har smittet deg med å bli sterkere til det aktuelle antibiotika, som fører til antibiotikaresistens. Antibiotikaresistens er et stort helseproblem over hele verden, og folk dør av enkle infeksjoner som ikke lenger reagerer på behandlingen, fordi de nå har en "super bug!" Du her i Amerika tar bare delvise doser av antibiotika bidrar til super bug formasjon over hele verden.

Alltid, alltid, alltid vaske hendene før og etter du pusser nesen, ta medisiner eller engang tenke på det. Enkel riktig håndvask redder liv!

Hint

  • Som med alle medisinske råd på Internett, må du alltid ta kontakt med din personlige helsepersonell før du implementerer noen helsetjenester handling.

Hvordan identifisere tegn og symptomer på kronisk bihulebetennelse

Kronisk bihulebetennelse påvirker millioner av mennesker årlig. Tilstanden kan være forårsaket av mange forskjellige ting som infeksjoner og mugg, sopp og allergier, og selv fysiske attributter som for eksempel en merkelig septum. Det er egentlig ganske enkelt å finne ut om du har kronisk bihulebetennelse når du vet hva du skal se etter.

Hvordan identifisere tegn og symptomer på kronisk bihulebetennelse

Hvordan vet jeg om du har kronisk bihulebetennelse

•  Først må du vite at bihulebetennelse er en tilstand som forårsaker betennelse i slimhinnene i bihulene. Betennelsen fører deretter væske buildup som blokkerer sinus hulrom og hindrer normal slim drenering.

•  Deretter må du finne ut om de symptomene du opplever er virkelig bihulebetennelse. Noen av de vanligste symptomene på bihulebetennelse er hodepine, pustevansker gjennom nesen, sammen med smerter i ansiktet og bak øynene. Disse er ofte ledsaget av gul eller grønnlig drenering fra nesen og ned i halsen din. Uten behandling drenering vil tilfellet en sår hals og hoste. Du kan også oppleve smerter i kjeven, tenner og ører. Noen mennesker har også kvalme forbundet med sinus drenering. Du kan også legge merke til at du er trøtt lett på grunn av puste trøbbel.

Hvis du har disse symptomene i mer enn tre måneder rett, eller de holder reoccurring selv med behandling, da har du kronisk bihulebetennelse.

Hint

  • Bo innendørs i de tidlige morgentimene vil hjelpe med allergi. Prøv en neti pott.
  • Alltid oppsøke lege hvis tilstanden vedvarer. Sjekk med legen din før du tar over skranke medisiner hvis du er på reseptbelagte medisiner.

Årsaker til Bihulebetennelse

Årsaker til Bihulebetennelse

Hva er Bihulebetennelse?

Berører om lag 37 millioner amerikanere årlig, er bihulebetennelse en smertefull tilstand når bihulene (hulrom langs slimhinner) blir betent eller infisert. Lider kan også oppleve smerter i pannen over øyenbrynene eller rundt og bak øynene. For barn, symptomene er vanligvis en tett nese sammen med hodepine. Hvis bihulene er smittet, kan feber også forekomme. Andre symptomer inkluderer slimete kjører ned på baksiden av halsen (postnasal drypp), sår hals og hoste.

Typer av Bihulebetennelse

De to hovedtyper av bihulebetennelse er akutt og kronisk bihulebetennelse. Akutt bihulebetennelse, som enten kan være viral eller bakteriell, avtaler med midlertidige forhold, som normalt siste tre uker eller mindre. På den annen side, har kronisk sinusitt mindre smertefulle symptomer, selv om de kan vare så lenge som 3-8 uker, og noen ganger kan vare i måneder eller år. Denne tilstanden kan gjenta seg med smertefulle anfall av akutt bihulebetennelse.

Virale årsaker til akutte Bihulebetennelse

Virusinfeksjoner er den vanligste årsaken til bihulebetennelse. Øvre luftveisinfeksjoner (forkjølelse) kan vare fra en uke til syv dager, begynner med en sår hals. Andre symptomer vanligvis følger, inkludert en rennende nese, nesetetthet og selv ansikts smerter. Hoste kan utvikle på grunn av økt postnasal drypp. Virusinfeksjoner kan være så alvorlig at lammet eller ødelagt flimmerhårene felle slim i nesen og ikke klarer å bli kvitt det.

Personer med astma må ta ekstra forholdsregler under en kald fordi astma symptomer kan forverres, utvikler seg til bihulebetennelse.

Bakterielle infeksjoner

Bakterielle infeksjoner, på grunn av forkjølelse, hoste og influensa, ofte føre til bihulebetennelse. Gjennom bakterieinfeksjoner, bihuler åpninger kan bli tett med slim fanget i kroppen, så det renner ned i halsen, noe som skaper et paradis for bakterier. Dette fører til bihulebetennelse, som lammer flimmerhårene og fører til hevelse i slimhinnen, og skaper verre blokkering i bihulene.

Allergier og andre årsaker til akutte Bihulebetennelse

Høysnue og andre allergier kan føre til bihulebetennelse. Nese blødning, på grunn av for mye trykk å blåse nesen, kan føre til bakterieinfeksjoner å sette inn, forårsaker sinusitt. Dykking samtidig ha en kald skaper også utilbørlig nese trykket, noe som resulterer i en bakteriell infeksjon i bihulene. Bivirkninger fra medisiner kan skade slimhinnene. Selv luftforurensning kan være en årsak.

Fungus svelges med mat kan forårsake bihulebetennelse. Mikroskopisk i størrelse, plante eller muggsopper kan enten inhaleres eller spises, irriterende bihulene eller skade immunsystemet. Syke tenner kan være en kilde, så vel.

Svulster kan også være en årsak fordi bihulene kan bli blokkert når vekster spire nær sinus åpninger. Dette fører slimete drenering, hindrer bihulene. Med mindre luft og slimete rennende, mer slimete ryggen opp, noe som gjør bihulene svak og skape grobunn for infeksjoner og bakterier å vokse. Dette fører til bihulebetennelse.

Årsaker til kronisk bihulebetennelse

Fordi kronisk bihulebetennelse gjelder vanligvis defekter i karosseristruktur, er det mer permanent. Noen årsaker til kronisk bihulebetennelse inkluderer astma, dehydrering, temperatur og luftfuktighet, defekte slimhinner og trange bihuler. Kjent som en merkelig septum, trange bihuler skape smertefull hevelse, noe som gjør det vanskelig å puste. Noen ganger operasjon er nødvendig for å korrigere tilstanden.

Polypper (sacs av ​​hovne vevet på grunn av allergi eller infeksjoner) kan forårsake bihulebetennelse fordi de kan hindre bihulene fra skikkelig drenering etter en infeksjon.

Bihulebetennelse kan være forårsaket av dehydrering fordi ikke får nok vann kan gjøre slimet tykkere og hindrer den fra å bevege seg gjennom bihulene.

Symptomer på en bihulebetennelse

Selv om mange av de symptomer kan være den samme, bihulebetennelse er ikke det samme som vanlig forkjølelse. Sinus infeksjoner er mer alvorlig og vanligvis vare mye lenger.

Facial Pain

Når bihulene blir betente, kan trykket bli følt i en eller flere deler av hodet ditt som din panne, kinn, øyne og kjeve. Bakterier forårsaker betennelse og betennelse får slimhinnen i bihulene å tykne, noe som gjør det vanskeligere for luften å passere gjennom.

Tett nese

Slimet som produseres ikke er i stand til å bli utgitt gjennom nesegangene, forårsaker bihulene blir hovne; fanget slim tillater bakterier å formere seg, og til å spre infeksjonen.

Pustevansker

Blokkerte nesegangene gjør det vanskelig å puste luft inn og ut gjennom nesen; du kan bli ute av stand til å puste gjennom nesen i det hele tatt og må puste gjennom munnen i stedet.

Fatigue

Den økte innsatsen for å puste bruker opp mye mer energi og også forstyrrer din evne til å få en god natts søvn, forårsaker tretthet.

Varighet

Sinus infeksjoner tendens til å vare i minst en uke, men kan vare i uker eller måneder.

Behandling

Sinus infeksjoner er vanligvis i stand til å bli behandlet med over-the-counter medisiner; Imidlertid, kan antibiotika fremskynde helbredelsesprosessen.

Hvordan bruke Bactroban for en bihulebetennelse

Bactroban, ellers kjent under sitt generiske navn mupirocin, er en ganske sterk aktuell antibiotika til behandling av bakterielle infeksjoner. Når foreskrevet for en bihulebetennelse, har skaperne laget anvendelse av Bactroban ganske enkelt. De har pakket det inn i "engangs" rør som du bruker en gang om dagen og deretter chuck i søpla.

Hvordan bruke Bactroban for en bihulebetennelse

Klem halvparten av "single-use" tube av Bactroban i ett av neseborene.

Tøm de resterende innholdet i det andre neseboret.

Klem neseborene sammen. Dette vil sikre at medisinert løsning er jevnt brukt til membraner i nesen. Fortsett å klemme og massere nesen for rundt 60 sekunder.

Bruk løsningen i "engangs" rør i hvert nesebor en gang hver dag (med mindre annet er spesifisert av legen din). Vanligvis vil du bare trenger å bruke Bactroban for mindre enn en uke å rydde opp infeksjonen.

Hint

  • Ifølge FDA (Food and Drug Administration), bør du ikke bruke Bactroban med noen annen nasal medisinering, det være seg resept eller over-the-counter. Studier er fortsatt begrenset i hvordan denne medisinen vil samhandle med et annet medikament, så det er best å stoppe eventuelle andre aktuelle nese behandlinger før du har fullført anvendelse av Bactroban. Siden medisinen er ganske sterk, vil leger vanligvis bare foreskrive Bactroban for en svært begrenset tid.

Tegn på en alvorlig bihulebetennelse

Tegn på en alvorlig bihulebetennelse


En bihulebetennelse eller bihulebetennelse oppstår når luftfylte hulrom i nesen bli betent. Denne infeksjonen kan være forårsaket av forurensing eller irritanter i luften, eksponering for et virus eller bakterier, eller fra overforbruk av nesespray. Det finnes fire par av bihulene. Ett par er plassert over øynene, en mellom øynene, et annet par nær midten av nesen og et par av de indre kinnene. Se bildet nedenfor. Lære å gjenkjenne tidlige tegn vil hjelpe deg å muligens redusere alvorlighetsgraden av infeksjonen.

Pain

Smerte er den vanligste tegn på at en bihulebetennelse er alvorlig. Smerten kan være i form av hodepine, eller det kan være ansiktssmerte. I noen tilfeller kan kinnene eller pannen være følsomme for berøring. Du kan også oppleve kjeve eller tann smerte.

Typiske tegn

Du kan ha en dårlig bihulebetennelse hvis du merker symptomer som feber, unormalt farget nasal utflod (gul eller grønn) og generelle følelser av forvirring. Øreverk og nakkesmerter kan også noen ganger oppstå når infeksjonen er mer alvorlig.

Andre symptomer

Noen ganger kan en alvorlig bihulebetennelse kan være ledsaget av allergi-type symptomer, inkludert kløende øyne og nysing. Noen pasienter har hodepine eller føler sterkt press i hele ansiktet når du lener deg fremover.

Hevelse

Med en bihulebetennelse som blir mer alvorlig, kan du oppleve hevelse rundt øynene eller på øyelokkene. Det kan være ømhet rundt øynene og nesen, sammen med en redusert luktesans.

Mindre vanlige symptomer

I sjeldne tilfeller kan du legge merke til en hoste som er verre om natten, ekstrem tretthet, sår hals eller dårlig ånde. I svært alvorlige tilfeller kan infeksjonen påvirke hjernen.

Forebygging / løsning

Din første forsvarslinje er å gjenkjenne og unngå kjente irritanter. Holde nesegangene fuktig kan også hjelpe. Holde ditt hjem og arbeidsområde fri for støv og bruke en avfukter kan være nyttig. Når disse teknikkene ikke fungerer, kan medisiner og / eller kirurgi være nødvendig.

Hva som forårsaker bihulebetennelse og tann smerter?

Forkjølelse og allergi kan utløse bihulebetennelse som gjør det vanskelig å puste, gi hodepine og hevelse rundt øynene. Hvis behandles raskt, disse symptomene en tendens til å rydde opp. Alvorlige bihulebetennelse kan produsere sekundære symptomer som tilsier spesiell oppmerksomhet.

Symptomer

Bihulebetennelse forårsake hoste om natten, drenering på baksiden av halsen, øre smerter og tretthet. Feber og kvalme kan utvikle seg som kroppen sliter med å bekjempe infeksjonen.

Anatomy

Bihulene er plassert over den øvre kjeve i ansiktet. Røtter fra den øvre tennene gren i samme bihulene. Trykket i overkjevens bihulene komprimere nerver som fører til den øvre kjeve og tennene. Sinus tannpine, assosiert med bihulebetennelse, er en forlengelse av ansikts smerter.

Effekter

Pasienter, leger og tannleger ofte forvirre sinus tann smerter med dental smerte. Flere tannbehandling er utført for å avslutte tannpine og overkjeven smerte. Personer som lider av kronisk bihulebetennelse kan ha flere rotfylling før realisere deres smerte er faktisk forårsaket av deres kronisk bihulebetennelse.

Betraktninger

Bihulebetennelse ansvarlige for tann smerte kan også føre til problemer med syn og kan føre til hjernehinnebetennelse og blodpropper. Øreverk og øre infeksjoner hos barn kan være sekundære symptomer på infiserte bihuler.

Advarsel

Vedvarende tann smerter bør undersøkes av en tannlege. Gingivitt og tannråte bør utelukkes når en tannpine utvikler.

Forebygging av bihulebetennelse

Forebygging av bihulebetennelse


Sinus infeksjoner er vanlige hendelser for mange mennesker. Disse infeksjonene kan være årsaken til alvorlig smerte, trykk og hodepine, og kan forårsake et avbrudd i hverdagen. Mange finner seg lider av kroniske og tilbakevendende bihulebetennelse. Å bli utdannet og lære om måter å hindre en bihulebetennelse kan være gunstig. Utnytte forebygging og forståelse hva dine individuelle triggere er kan være ganske kraftig.

Allergi Ledelse

Ifølge Mayo Clinic nettsted, kan allergi være en ledende årsak til bihulebetennelse. Derfor forstå hva dine triggere er er svært viktig. For eksempel, hvis du er allergisk mot pollen, bo innendørs i perioder med mye pollinering kan være nødvendig. Hvis du har en allergi mot dyr dander, holde seg unna venner og familiemedlemmer som har kjæledyr. Også, unngå sigarettrøyk eller alvorlig forurensning kan avverge bihulebetennelse.

Forkjølelse og influensa

Kontrahering forkjølelse og influensa er også problematisk i å skape bihulebetennelse. Prøver å unngå å bli syk med enten forkjølelse eller influensa kan være vanskelig. Men å delta i influensavaksiner under influensasesongen er en måte å unngå å bli syk. Unngå andre som er syke og vaske hendene ofte for å minimere bakterier er viktig. Dersom du blir syk bør du se din lege umiddelbart. La sykdommen tar tak kan være en alvorlig feil og kan resultere i en bihulebetennelse.

Sinus Vanning

Vanning sinus hulrom kan hindre en bihulebetennelse. Dette kan gjøres ved å kjøpe en over-the-counter kit for sinus vanning. Det kan også gjøres ved å blande egen oppskrift med en teskje kosher salt og en kopp varmt vann og ved hjelp av en pære sprøyte for å vaske ut det nasale hulrom. Holde nesen ren og fri for lunger og slimete ved hjelp av en saltvann vanning kan gå en lang vei i å forebygge disse problematiske infeksjoner.

Luftfukter

The Mayo Clinic rapporterer at bruk av en luftfukter for å legge fuktighet til luften i hjemmet ditt kan være nyttig for å hindre bihulebetennelse. Air kan få spesielt tørr i vintermånedene når vi bruker varme for å holde husene våre varme. Denne tørre luften irriterer sinus hulrom, som kan føre til overbelastning og til slutt infeksjoner. Derfor kan bruke en luftfukter være en reell hjelp med forebygging.

Kronisk bihulebetennelse

Kronisk bihulebetennelse er en viktig årsak til kronisk bihulebetennelse og kan føre til betydelig ubehag. Slimhinnene i nese, hals og bihuler blir betent og hoven, blokkerer riktig drenering av slim. En infeksjon regnes som kronisk dersom den varer i minst åtte uker, eller hvis du får en til faste tidspunkt.

Symptomer

Primære symptomer inkluderer tykk gul eller grønn utflod og alvorlig lunger som gjør puste gjennom nesen vanskelig. Smerter og plager er vanlig rundt kjever, tenner, øyne, kinn, nese og panne. Din evne til å lukte og smak er sperret og du kan ha en hoste som blir verre om natten. Andre symptomer inkluderer øresmerter, sår hals, dårlig ånde, tretthet og kvalme.

Årsaker

Flere forhold kan be en bihulebetennelse. Allergi kan utløse soppinfeksjoner mens luftveisinfeksjoner inflame bihulene gjør dem en hot spot for bakterievekst. Et svekket immunsystem skaper også en potensiell yngleplass for bakterier.

Antibiotikabehandling

Infeksjonen i seg selv trenger en antibiotikakur. Vanlig antibiotika inkluderer amoxicillin (Amoxil og Trimox), doksycyklin (Doryx og Monodox) eller kombinasjonsbehandlinger trimetoprim-sulfametoksazol (Bactrim, Septra). Tar alt av foreskrevet medisin er svært viktig å sørge for at alle bakterier er utryddet - stopper tidlig kan føre til at infeksjonen å gå tilbake.

Behandling for symptomer på infeksjon

Saline nesespray skyller ut nesegangene og kan brukes flere ganger om dagen. Nesespray som inneholder steroider raskt lette betennelser og inkluderer Flonase og Nasacort.

Steroider som tas oralt eller via injeksjon benyttes til alvorlige tilfeller av inflammasjon. Slimhinneavsvellende midler i form av væsker, tabletter og nesespray er tilgjengelige over-the-counter og på resept. OTC smertestillende midler kan effektivt lettelse smerten som ofte oppstår i ansiktet og munnen.

Andre forslag

Få nok hvile til å bygge opp immunsystemets evne til å bekjempe infeksjonen. Drikke rikelig med væske hjelpe med drenering; hold deg til juice og vann. Varm komprimerer kan lette lunger og ansikts smerter. Steam nesegangene og sove med hodet hevet for å fremme drenering.

Tiltak for å unngå en bihulebetennelse inkluderer å unngå folk som er syke for å minimere risikoen for å kontakte sykdommer som kan føre til bakterievekst og håndtere eventuelle allergier, som spør soppinfeksjoner i bihulene.

Kronisk bihulebetennelse Komplikasjoner

Smerter og press i sinus hulrom er kroppens reaksjon på et irritasjonsmoment i nesegangene. Kroppen produserer overflødig slim for å skylle ut bihulene, som kan forringe hulrom 'evner til å renne. Sikkerhetskopierte bihulene føre til symptomer på bihuleproblemer. Når blokkeringer eksistere for lenge i bihulene, bakterier og virus kan blomstre og forårsake en bihulebetennelse, kalt sinusitt

Effekter

Kronisk bihulebetennelse er definert som en bihulebetennelse som henger i åtte uker eller mer, eller som går igjen mer enn fire ganger i året, ifølge Mayo Clinic. Symptomer på en bihulebetennelse er ubehagelig og kan svekke funksjonen. Pasientene føler verkende og press i hodet rundt nesen, ører og kinn. Lider er ofte sliten, har dårlig ånde og problemer med å sove, og rapportere en senket følelse av smak og lukt. Bihulebetennelse kan også spre seg til ørene og skape blokkering der.

Misforståelse

Ikke alle tilfeller av bihulebetennelse er kronisk. De fleste mennesker lider av akutt bihulebetennelse, som varer mye kortere enn kroniske infeksjoner. Bihuleproblemer kan også være forårsaket av faktorer som allergi, forkjølelse eller influensa, og kan behandles med en endring i livsstil eller enkel tid for kroppen å bekjempe sykdommen. Kronisk bihulebetennelse kan også være forårsaket av nasal svulster, en merkelig septum eller nylig traume til bein i ansiktet og hodeskallen.

Betydning

Hyppige bihulebetennelse kan ha en varig innvirkning på helsen din, ifølge Web MD. Kronisk bihulebetennelse kan forverre astmaanfall. Hjernehinnebetennelse er en alvorlig komplikasjon til kronisk bihulebetennelse. Blokkering av bihulene i øynene kan føre til synsproblemer. Kroniske hindringer i bihulene kan også begrense strømmen av blod, noe som øker risikoen for klumper, aneurismer og hjerneslag. Blokkering i ørene kan føre til kroniske ørebetennelser og skade på øregangen og hørsel.

Betraktninger

Komplikasjoner av kronisk bihulebetennelse har alvorlige faresignaler. The Mayo Clinic og Web MD liste flere klare advarsler om å se opp for. Hvis du oppdager en av disse symptomene, kontakt lege med en gang. Hodepine, feber og hevelse i pannen er tegn på en alvorlig komplikasjon, men det er vanligvis mer vanlig hos barn. Øyeinfeksjoner kan oppstå fra kronisk bihulebetennelse, og kan påvises fra hovne eller sagging øyelokkene stede med feber og hodepine. Disse øyeinfeksjoner kan føre til permanent skade eller blindhet. Utvidet pupill eller faste stirrer i tillegg til øye hevelse kan tyde på blodpropp. Beslag og problemer med å se eller konsentrere kan også indikere en alvorlig infeksjon og kan føre til koma eller død hvis ubehandlet.

Forebygging / løsning

Ifølge Mayo Clinic, allergener, kan forurensing og bakterier forårsake akutt bihulebetennelse å bli kroniske hvis de ikke er skikkelig eliminert fra din livsstil. Kronisk bihulebetennelse kan diagnostiseres gjennom en enkel legebesøk, eller røntgenstråler eller CAT skanninger av sinus hulrom. Kirurgi er noen ganger nødvendig for å tillate bihulene å renne riktig. Hjem rettsmidler for eksempel over-the-counter decongestants og antihistaminer kan lindre symptomer, som kan nasal vanning og bruk av luftfuktere.

Bihulebetennelse og behandling

En bihulebetennelse, eller akutt bihulebetennelse, utvikler seg når nesegangene blir hovne og betent, noe slimete å bygge opp. Sinus infeksjoner er vanlig, og rammer rundt 37 millioner amerikanere hvert år, ifølge National Institute of Allergy og smittsomme sykdommer. Vanlige symptomer på en bihulebetennelse inkluderer en gulaktig eller grønnaktig rennende nese, smerter i overkjeven og tennene, trykk og ømhet rundt øyne, nese, panne og kinn og en hoste. De fleste sinus infeksjoner er forårsaket av forkjølelse, som er en viral infeksjon.

Ingen behandling

Fordi de fleste sinus infeksjoner er forårsaket av et virus, antibiotika vil ikke være en effektiv behandling. I mange tilfeller vil den infeksjon løse seg selv innen to uker uten medisinsk behandling.

Antibiotika

Hos pasienter med sinus infeksjoner er forårsaket av en bakteriell infeksjon, vil antibiotika være foreskrevet for å drepe bakterier. Vanlige antibiotika som amoxicillin og doksycyklin kan være foreskrevet, og pasienter vil vanligvis begynne å føle seg bedre i løpet av noen få dager etter behandlingsstart. Men selv om pasientene føler seg bedre, er det viktig å ta alle de foreskrevne medisiner for å forhindre smitte fra å returnere.

Over-the-counter medisiner

Flere typer av over-the-counter medisiner kan hjelpe mennesker som lider av en bihulebetennelse. Smertestillende som for eksempel paracetamol, ibuprofen og aspirin kan bidra til å lindre smerte og redusere feber. Men foreldre bør aldri gi aspirin til barn med feber på grunn av muligheten for en livstruende tilstand som kalles Reyes syndrom. Over-the-counter decongestants kan også hjelpe behandle alvorlig lunger og stuffiness som ofte følger med en bihulebetennelse. Disse medikamentene er tilgjengelig i flere former, inkludert væsker og piller, men de skal bare bli tatt for et par dager på det meste.

Nesespray

Over-the-counter nesespray kan hjelpe tømme ut nesegangene, og gir noen lettelse fra overbelastning. Disse produktene kan vanligvis benyttes flere ganger om dagen. Resept nasale kortikosteroider kan også brukes for å behandle betennelse forårsaket av en bihulebetennelse. Disse produktene, inkludert Nasonex og Nasacort, er vanligvis foreskrevet for å brukes en gang eller to ganger om dagen.

Macrobid for en bihulebetennelse

En bihulebetennelse er en vanlig medisinsk tilstand der sinus hulrom bli betent. Dette fører til lunger fra slimete buildup. I de fleste tilfeller utvikler en lomme infeksjon som et resultat av en kald; andre årsaker inkluderer allergier, bakterielle infeksjoner og soppinfeksjon. I de fleste tilfeller vil en bihulebetennelse klare på egen hånd uten behandling. Men i tilfeller der årsaken er en bakteriell infeksjon antibiotika som Macrobid kan være foreskrevet.

Slik fungerer det

Macrobid er en nitrofurantoin antibiotika som virker ved å drepe bakterier som forårsaker en infeksjon. Det er oftest brukt til å behandle urinveisinfeksjoner, men det er også effektive i behandling av alvorlige bihulebetennelse og andre bakterielle infeksjoner.

Hvordan å ta det

Finnes i flere former, er Macrobid vanligvis foreskrevet som pills.They bør alltid tas med mat. Som med alle antibiotika, bruke opp alle foreskrevne medisiner, selv om du føler deg bedre. Hvis du ikke tar hele kurset, kan infeksjonen komme tilbake, muligens i en form mer motstandsdyktig mot antibiotika.

Ikke-alvorlige bivirkninger

Noen personer som tar Macrobid kan oppleve milde bivirkninger som kvalme, diaré, gass, tap av matlyst og hodepine. Ingen av disse bivirkningene er grunn til bekymring, men ta kontakt med legen din hvis de blir belastende.

Alvorlige bivirkninger

I sjeldne tilfeller kan folk tar Macrobid utvikle alvorlige bivirkninger som krever legehjelp. Hvis du opplever noe av det følgende, slutte å ta medisinen og kontakte lege umiddelbart: alvorlige magesmerter eller kramper; rød, hoven, blemmer eller flassende hud; alvorlig eller vedvarende diaré; vannaktig eller blodig avføring; en sommerfugl-formet utslett på nese og kinn; ledd eller muskelsmerter; vedvarende hodepine; gulsott; blek avføring; vedvarende tap av appetitt; symptomer på lungeproblemer som kortpustethet, feber eller frysninger, brystsmerter og en vedvarende eller uvanlig hoste; uvanlige blåmerker eller blødning; uvanlig tretthet; blålig hud eller negler; kribling; nummenhet; vedvarende ubehag; tåkesyn eller andre uvanlige visjon endringer; forvirring; og mentale eller humør endringer som for eksempel depresjon.

Advarsler

Selv Macrobid kan trygt tas av folk flest, bør noen ikke ta den, inkludert de med lungeproblemer som for eksempel lungefibrose; anemi; diabetes; nyre, lever eller nerveproblemer; glukose-6-fosfat-dehydrogenase; porfyri; eller lave nivåer av vitamin B. Det er heller ikke trygt for kvinner som er gravide eller ammer.

Tegn på en Sphenoidal bihulebetennelse

Bihulebetennelse - også kjent som bihulebetennelse - er betennelser i lomme passasjer ligger innenfor skallen. De fire sinus områdene er frontpartiet, maxillaris, ethmoid og sphenoid. Sphenoid sinus ligger rett bak begge øynene. En infeksjon innenfor denne sinuspassasje fører til en rekke karakteristiske tegn og symptomer i det infiserte individ.

Aspekter

Sphenoid sinus, som de andre tre lomme passasjer, er hule deler i skallen. Når vevet fôr sinus hulrom blir betent av bakterier, virus eller irriterende stoffer som enkelte forurensende stoffer eller visse sopp, sveller det i størrelse, hindrer bihulene drenering passasjer. Bakterier blomstrer i det lukkede rom, forårsaker ytterligere betennelse og symptomer forårsaket av en bihulebetennelse.

Typer

De to typene sphenoidal bihulebetennelse er akutt og kronisk. Akutt bihulebetennelse er vanligvis forårsaket av en virusinfeksjon som invaderer lomme passasjer og begynner i løpet av kort tid med alvorlige symptomer. Kronisk sinusitt opptrer over en lengre tid, med vedvarende men mildere symptomer, og er forårsaket av en bestemt gruppe bakterier.

Akutte symptomer

Den mest vanlige tegn på akutt sphenoidal bihulebetennelse er en skarp hodepine plassert bak øynene - noen ganger bare bak det ene øyet - og som strekker seg tvers over toppen av hodet. Hodepinen forverres når den enkelte legger seg ned eller bøyer hodet under brystet. Personen kan også ha en feber, uskarpt eller dobbelt syn, og slim drenering.

Kroniske symptomer

En kronisk sphenoidal bihulebetennelse kan inkludere rennende nese, men det vanligste symptomet på denne typen bihulebetennelse er en vedvarende, moderat hodepine lokalisert over hele forsiden av hodet.

Behandling

Effektive sphenoidal bihulebetennelse behandlinger fokus på drenering overbelastet lomme passasjer og bekjempelse av mikrobiell infeksjon. Rhinologika brukes for å fremme drenering, mens visse antibiotika, slik som amoksicillin, blir brukt til å redusere inflammasjon. Personer med kronisk bihulebetennelse kan være nødvendig å bruke nasal steroid spray, slik som Flonase eller Beconase, for å hindre tilbakevendende infeksjoner.

Adenoids og årsakene bihulebetennelse

Adenoids og årsakene bihulebetennelse


Ansikts smerter, tett nese, feber, hoste, misfarget rennende nese, og / eller en hodepine er alle indikasjoner på en mulig bihulebetennelse. Bihulebetennelse (sinusitt) kan skyldes bakterie-eller virusinfeksjoner. Hos barn, smittet og / eller hovne adenoids kan være å klandre.

Adenoids

Immunsystemet omfatter adenoider, som består av lymfatisk vev. Adenoids er plassert bak nesen, på baksiden av halsen, der de kan fange opp innkommende bakterier og virus.

Bihulebetennelse

Sinus-infeksjoner kan skje enten fra en bakteriell eller viral infeksjon. Bihulebetennelse stammer fra bakterielle infeksjoner vanligvis krever antibiotikabehandling for oppløsning, mens symptomer på en virusinfeksjon ofte løse etter ca en uke. Hos voksne, bihulebetennelse vanligvis følger en viral infeksjon i øvre luftveier, eller oppstå som følge av allergi.

Adenoids og barn

Forstørrede og / eller infiserte adenoids er relativt vanlig hos barn. Forstørret eller infiserte adenoids kan hindre bihulene, forårsaker nesesekreter å akkumulere, noe som ofte fører til kronisk bihulebetennelse.

Adenoids og voksne

Bihulebetennelse som følge av forstørret adenoids er sjelden et problem hos voksne fordi adenoid vev atrophies som du alder. Forstørrede adenoids hos voksne kan stamme fra allergi, eller en svulst.

Betraktninger

Bihulene av barn er ganske liten og lett hindret og / eller betent. Legen din kan foreslå å fjerne barnets adenoids hvis de forårsaker kronisk bihulebetennelse. Men, er fjerning av adenoids uvanlig med mindre det er en pågående helseproblem knyttet direkte til deres nærvær.

Kronisk bihulebetennelse hos barn

Kronisk bihulebetennelse hos barn har en rekke årsaker, fra smitte til tilstedeværelsen av nesepolypper. Selv sinusitt kan være felles, det er karakterisert som kronisk når det varer lenger enn åtte uker eller gjentar seg ofte.

Fakta

Sinus er et lite hulrom fylt med luft ligger inne kinnben og panne. Bihulene produsere slim som renner inn i nesen. Kronisk bihulebetennelse hos barn oppstår når hulrom i barnets nesegangene bli betent. Når dette skjer, oppstår en opphoping av slim, fordi det ikke er lett drenert.

Symptomer

Symptomene på en kronisk bihulebetennelse hos barn inkluderer utslipp av tykk og grønnaktig slim fra nesen eller baksiden av halsen. Dette slimet kan også hindre nesegangene, noe som gjør det vanskelig for barnet å puste. Hoste, som har en tendens til å forverres i løpet av natten eller kaldt vær, er også vanlig. Barn med kronisk bihulebetennelse også en tendens til å klage over smerter i ansiktet og selv tennene. Andre symptomer er tretthet, kvalme og dårlig ånde.

Årsaker

En av de vanligste årsakene til kronisk bihulebetennelse er en allergisk reaksjon, som kan utløse soppinfeksjoner i bihulene av barn. Eksisterende medisinske tilstander som forkjølelse og cystisk fibrose kan føre til en nasal blokkering. Når dette skjer, kan sannsynligheten for vekst av bakterier fører til en kronisk bihulebetennelse. Kronisk bihulebetennelse kan også være et resultat av skade eller misdannelse. Når et bein i ansiktet blir deformert, slik som i tilfelle av en avveket nasal septum, kan den nasale passasje er blokkert. Endelig kan tumorer og andre uvanlige vekster utløse tilstand også.

Behandling

Alle behandlinger for kronisk bihulebetennelse fokusere på å redusere betennelse i nesegangene. Når dette er gjort, kan drenering av slimet oppstår normalt, noe som reduserer risiko for infeksjoner. Vanligvis ville dette ha å bety eliminering av den underliggende årsaken til blokkeringen. Noen av metodene som brukes for å lindre kronisk bihulebetennelse hos barn inkluderer saltvann nesespray, kortikosteroider og decongestants. Barn bør ikke gis smertestillende midler som aspirin eller ibuprofen fordi det kan føre til Reyes syndrom, en sykdom som kan føre til betennelse i leveren eller hevelse i hjernen.

Forebygging

En måte for å forhindre en kronisk bihulebetennelse hos barn, er å redusere risikoen for øvre luftveisinfeksjoner ved å minimere kontakt med personer som har forkjølelse. Vaske hendene regelmessig kan også drepe patogener som forårsaker infeksjonen. Allergier bør være riktig administrert av enten unngå irritanter eller ved hjelp av en foreskrevet medisin. Ved hjelp av en luftfukter kan forbedre kvaliteten på luften at barnet puster inn, redusere risikoen for infeksjon.

Tegn og symptomer på bihulebetennelse hos barn

Tegn og symptomer på bihulebetennelse hos barn


Bihulebetennelse, også kjent som bihulebetennelse, er en vanlig barne problem som fører til at slimhinnen i et barns bihulene å bli minst delvis fylt med slim og / eller puss, forårsaker sinus til å bli blokkert, og sinus fôr blir rød, øm og hoven . Sinus-infeksjoner hos barn er et resultat av en kald virus, men infeksjonen er forårsaket av bakterier i bihulene som følge av de kalde virus symptomer. Sinus infeksjoner hos barn er ikke smittsom, men kald virus som forårsaker infeksjonen kan være svært smittsom.

Symptomer

Ifølge Dr. Alan Greene, tegn og symptomer på bihulebetennelse hos barn er lik som en langvarig kulde som har varte fra 10 til 14 dager. Bihulebetennelse symptomer hos barn kan omfatte: klart eller farget slim utflod, en hoste som vedvarer i løpet av dagen, men forverres under lur tid og om natten, en sår hals på grunn av post-nasal drypp fra infeksjon, dårlig ånde og eller feber. Dr. Greene sier også at om lag halvparten av alle barn som lider av en bihulebetennelse vil også ha en ørebetennelse.

Hjem Behandling

Du kan gjøre barnet ditt mer behagelig mens du opplever en bihulebetennelse ved å opprette et dampbad på badet. Slå varmt vann på i dusjen, lukket døren og sitte på badet med barnet ditt, og tillate henne å puste damp damp i minst 15 minutter for å løsne lunger. Økende luftfuktighet i hjemmet vil også hjelpe barnet ditt sinus infeksjonssymptomer. Plasser en vaporizer eller luftfukter i barnerommet for å øke fuktighet og beholde fuktighet i ditt barns bihulene mens de sover. Tilsett noen dråper av essensielle oljer som eukalyptus, rosmarin eller peppermynte til fordamperen vann for å lage beroligende damper.

Profesjonell behandling

Sinus infeksjoner hos barn kan vare en uke eller noen måneder hvis den ikke behandles. Barnelege er sannsynlig å foreskrive en runde med antibiotika for å behandle bakteriell infeksjon forårsaker bihulebetennelse. Barnet kan også være foreskrevet nesedråper å tynne slim og hastighet helbredelse. Decongestants kan også anbefales, men ikke fremme helbredelse. Ifølge Dr. Greene, antihistaminer ikke er en effektiv behandling for sinus-infeksjoner i barn, fordi de blir tykkere slim og kan bremse helbredelse.

Forebygging / løsning

Forebygging bihulebetennelse er mulig ved å lære barnet å vaske hendene regelmessig. Fordi kaldt virus utvikle seg til bihulebetennelse, hindrer en kald er den første strategien mot å utvikle en bihulebetennelse. Endre ditt barns svømmevaner kan også forebygge bihulebetennelse. Eldre barn bør holde nesen eller slitasje en nese pluggen før hopping, dykking og / eller svømme under vann. Vaksinasjoner kan også spille en viktig rolle i å forebygge bihulebetennelse hos barn. Pass på at barnet ditt har up-to-date vaksinasjoner.

Betraktninger

Av og til barn vil utvikle akutt bakteriell bihulebetennelse som utvikler seg i mindre enn 10 dager og produserer farget nese, høy feber, hodepine og ansikts ømhet. Kronisk eller tilbakevendende bihulebetennelse er ofte ikke så alvorlig som en generell bihulebetennelse, men føre løpende nese og hoste hos barn.

Allergisk Fungal Bihulebetennelse hos barn

Allergisk Fungal Bihulebetennelse hos barn


Ifølge Sinus Info Center, oppstår allergisk sopp bihulebetennelse hyppigst hos barn og unge voksne. Allergisk sopp bihulebetennelse skjer når kroppen frigjør histaminer for å beskytte seg mot irritanter som har blitt inhalert.

Symptomer

Barn med allergisk sopp bihulebetennelse har hodepine, stuffiness har trykket i ansiktet og en hoste.

Årsaker

Allergisk sopp sinusitt hos barn forårsaket av sopp allergier.

Identifikasjon

For å finne ut om et barn lider av allergisk sopp bihulebetennelse, vil en lege undersøke en prøve av slim under et mikroskop for å se etter tegn på sopp.

Behandling

Behandling av allergisk bihulebetennelse hos barn innebærer kirurgisk fjerning allergisk mucin.

Forebygging / løsning

For å hindre allergisk fungal sinusitt hos barn, er det viktig å behandle sopp allergier med et antihistamin så snart symptomer.

Hvordan behandle en bihulebetennelse under graviditeten

Under graviditet, er de plager og infeksjoner antydet i kroppen behandles på en måte som er ganske forskjellig fra måten disse plager behandles i folk som ikke er gravid. Under graviditet, blir blodtilførsel til luftveiene foring heves som et resultat av den hormonelle nivåendring som kroppen gjennomgår. Denne økningen i blodnivået til luftveiene blir uttrykt som en blødning nese, som kan resultere i en overbelastet nese. Under slike omstendigheter, er forekomsten av en bihulebetennelse doblet. Den presenterer seg selv på et tidlig stadium som et rennende nese, som når den forblir ubehandlet, er etterfulgt av nasal utflod og ømhet i overkjevens bein.

Hvordan behandle en bihulebetennelse under graviditeten

•  Legg ¼ ts salt til 8 gram destillert vann, og rør godt i en sterilisert beholder eller container.

Suck løsningen i en dropper. Legg deg ned og administrere saltvann dråper i hvert nesebor. Bo i samme stilling for annen gang, og deretter blåse ut nesen. Du vil se at en stor del av slim blir utvist.

Utfør denne oppgaven omtrent tre til fem ganger om dagen for å avlaste lunger i neseborene og infeksjon av sinus maxillaris. Fortsett etter behov til lunger avtar.

Hint

  • Sover i en opphøyet posisjon kan bidra til å forhindre begynnelsen av lunger i neseborene. Unngåelse av eksponering for kulde kan dempe alvorlighetsgraden av tilstanden til en bihulebetennelse i løpet av svangerskapet.

Hvordan identifisere invasive sopp Bihulebetennelse

Hvordan identifisere invasive sopp Bihulebetennelse


Sinus infeksjoner kan være veldig ubehagelig og disse infeksjonene kan påvirke en eller alle av bihulene. Denne artikkelen vil utdanne deg på hvordan du kan identifisere en bihulebetennelse (IFS).

Hvordan identifisere invasive sopp Bihulebetennelse

Kjøps hodepine hovedsakelig i morgen når du våkner. Hodepine er en av de hyppigst rapporterte symptomer på bihulebetennelse av noe slag. Dine frontal bihulene kan være betent hvis du har smerter i nedre pannen.

Vær oppmerksom på smerter i overkjeven og tennene og ømhet i kinnene. Disse smerter og ømhet er normalt tydelig av betennelse eller infeksjon av dine overkjevens bihulene. Overkjevens bihulene ligge på begge sider av nesen.

Vær spesielt oppmerksom på hovne øyelokkene, øye vev og smerter mellom øynene. Disse spesielle symptomer er bare tydelig av ethmoid sinus betennelse eller infeksjon, fordi disse bihulene er plassert i hjørnene av hvert øye nær neseryggen. Betennelsen av disse bihulene kan forårsake ømhet i sidene av nesen, tett nese og et tap av lukt.

Legg merke til at de sphenoid eller frontal bihulene er mindre påvirket av IFS. Men hvis disse bihulene har blitt infisert, vil du mest sannsynlig oppleve øreverk, ekstreme smerter på toppen av hodet og nakke smerter.

Slik fastslår Årsaker til bihulebetennelse

En bihulebetennelse er en infeksjon i de øvre luftveiene og kan utløses av en rekke ting. Det kalles også bihulebetennelse. Det er når bakterier kommer inn i bihulene og forårsaker inflammation.There er flere symptomer å finne ut om noen har en bihulebetennelse. Ømhet eller press rundt nese, øyne, kinn og panne betyr vanligvis en bihulebetennelse. Hodepine kan også følge symptomene, fremme ubehag brakt videre av en av disse infeksjonene.

Slik fastslår Årsaker til bihulebetennelse

•  Finn ut om du er forkjølet. En kald er den vanligste årsaken til en bihulebetennelse.

Kontroller for å se om det er noen allergener eller forurensende stoffer hvor som helst du besøker rutinemessig; som arbeid eller hjemme. Disse kan utløse akutt bihulebetennelse.

Få sjekket for eventuelle bakteriell i kroppen din som kan føre til en bihulebetennelse. Bakterier som Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis og Staphylococcus aureus kan være årsaken til en bihulebetennelse.

Få testet for noen sykdom som svekker immunforsvaret; slik som AIDS, diabetes og leukemi. Sopp i mennesker med disse typer sykdommer kan forårsake bihulebetennelse.

Bestem om du liker å dykke eller fly ofte. De trykkforandringer som er forbundet med denne type aktiviteter kan bringe på bihulebetennelse.

Finn ut om du er gravid eller tar p-piller. Kvinner som er gravide eller som tar p-piller kan oppleve bihulebetennelse på grunn av endringen i hormons.

Få sjekket for astma. Astmasyke er også en risiko for å ha hyppige bihulebetennelse.