Digidexo.com

usammenhengende tale pga rus

Hva er de forskjellige typer narkotikamisbruk?

Noen med et narkotikamisbruk problem viser ofte generelle symptomer, uavhengig av type narkotika blir misbrukt: paranoia, forvirring, generelle holdningen eller humør justering, tilbaketrekning fra relasjoner eller aktiviteter, brå endringer i kvaliteten på arbeidet eller skolegang. De spesifikke tegn på medikament misbruk, vil imidlertid variere, avhengig av naturen av den kjemiske.

Akutt Alcohol Abuse

The Handbook of Diseases beskriver de umiddelbare tegn på alkoholmisbruk som rus, tap av motorisk kontroll (inkludert gange og tale), alkohollukt på pusten eller klær, hukommelsestap og blackouts.

Kronisk Alcohol Abuse

De kroniske tegn på alkoholmisbruk er mer subtil. Dette misbruk kan sees i noen som har inkludert problemer med å fokusere, ukarakteristisk oppførsel (passiv eller argumentative), dysfunksjonelle mellommenneskelige relasjoner, fallende skole eller jobb ytelse, og fiksert oppmerksomhet på alkohol, i henhold til Handbook of Diseases.

Depressant misbruk

Ifølge American Council for Drug Education (ACDE), tegn på misbruk av beroligende midler (barbiturater --- Amytal, Seconal, benzodiazepiner --- beroligende Xanax og Valium) inkluderer en beruset utseende (som alkohol, men uten merkbar lukt) . Tegn på depressant misbruk inkluderer også en mangel på ansiktsuttrykk eller følelsesmessige reaksjoner, slapp utseende, deflatert eller flat personlighet, og utydelig eller forvrengt tale.

Sentralstimulerende misbruk

Den ACDE identifiserer tegn på sentralstimulerende misbruk (amfetamin, metamfetamin, kokain, Ritalin) som hyperaktivitet, ekstrem energi, uro, rykninger, nervøsitet, irritabel eller argumenterende, manglende appetitt og søvnmangel. Fysiologiske tegn inkluderer utvidede pupiller, tørr munn og lepper, rennende nese eller neseblødning, og bihuleproblemer.

Hallusinogen misbruk

Den ACDE beskriver misbruk av hallusinogene stoffer (PCP, LSD, ketamin eller Special K) som inkludert forvrengning (selv, andre, tid, sansene), hallusinasjoner, forvirring, endret humør eller atferd og utydelig eller usammenhengende tale. Tegn på hallusinogene overgrep inkluderer også fysiologiske indikasjoner som ekstrem utvidelse av elevene, varm hud, kraftig svette og kroppslukt.

Narkotiske Drug Abuse

Misbruk av narkotika (opiat holdige stoffer som heroin, metadon, kodein, oxycontin og morfin), kan identifiseres ved sløvhet, døsighet, elev innsnevring og uklar tale. Andre ledetråder inkluderer økt mengde eller hyppighet i å ta smertestillende medikamenter og hyppige turer til leger og klinikker for smertestillende medikamenter.

Tegn på en rusmisbruker

Tegn på en rusmisbruker


Narkotika er en kontroversiell sak. De kan redde livet ditt - eller ta den. For noen, de er et middel til rekreasjon; for andre, er de oppløsningen til en medisinsk sykdom. Uavhengig av årsak eller type narkotika som brukes, oppstår symptomer. Et stoff som brukeren ofte føles effekten av medikamentet, men ikke alltid se det.

Narkotika

Et legemiddel er enhver kjemikalie som har en effekt på hvordan kroppen fungerer. Det kommer inn i hjernen ved å kanalisere gjennom kroppen. Ved å avbryte nevrotransmittere, som er de kjemiske signaler i hjernen, kan medikamentet endre dataene at hjernecellene sende til hverandre og til resten av kroppen.

Alkohol

Alkohol er det mest brukte stoffet i Amerika. Bruken fører ofte drukkenskap, alkohollukt fra kroppen, glaserte øyne, ufokusert disposisjon, steinete relasjoner til familie og venner, awkwardness, ustø gange, passiv eller krigerske holdning, hukommelsestap, dårlig jobb ytelse og usmakelig personlig hygiene.

Narkomane

Narkomane, som heroin, opium og metadon, stammer fra opiater som genereres fra Poppy planter. De kopier hjernens nevrotransmittere, forårsaker effekt at kroppen er i stand til å danne i seg selv, slik som smerte og eufori. Symptomer inkluderer døsighet, treghet, en avhengighet av smertestillende medikamenter, sporet merker på kroppen, betente nesebor, trange elever, rykninger, oppkast og tap av appetitt (mest tydelig i heroinbruk).

Sentralstimulerende

Sentralstimulerende midler øker hjerneaktiviteten. De forårsaker en økning i hurtighet og energi, og de også akselerere hjertefrekvens og blodtrykk. Sentralstimulerende midler vises i form av crack, kokain, crystal metamfetamin og metamfetamin. Bruk av disse stoffene fører til nese komplikasjoner, utvidede pupiller, munntørrhet, neseblødning, rastløshet, ingen ønske om å spise eller sove, argumenterende atferd, eufori og dårlig ånde.

Hallusinogener

Hallusinogener blir ofte referert til som psykedeliske stoffer. LSD, sopp, PCP og peyote er noen av de mest populære hallusinogener. De påvirker brukerens sentralnervesystemet ved å endre sin tenkning, følelser og oppfatning av virkeligheten. Symptomer inkluderer lunken hud, altfor utvidede pupiller, hallusinasjoner, uttalt svette og kroppslukt, forvirring, isolasjon, selvopptatthet, usammenhengende tale og en forvrengt oppfatning av seg selv og tid.

Depressiva

Beroligende midler, også kjent som "Downers," er kjent for deres beroligende virkning på sentralnervesystemet. De er ofte foreskrevet av en lege som diagnostisert pasienten med stress eller angst. Bruken av beroligende midler som Valium, methaqualone og Xanax kan resultere i en flat personlighet, en uforsiktig opptreden, slurry tale, mangel på ansiktsuttrykk og oppfører seg på en drunken måte.

Hvordan redusere Demens Naturligvis

Hvordan redusere Demens Naturligvis


Demens er kjent når hjernefunksjonen skjer fra sykdommer. Demens gjør det vanskelig å huske ting, og for å fungere skikkelig. Demens fører til hukommelsestap sammen med atferdsendringer. Spesielt med beslutninger, språk og humørsvingninger. Demens risikoen er mer vanlig hos eldre, spesielt de som er 60 år og eldre. Jo eldre du blir, begynner mer din hjernens funksjon å redusere.

Demenssymptomer kan være usammenhengende tale, hukommelsestap, plutselig endring i stemninger, manglende evne til å fokusere eller ta hensyn, manglende evne til grunn, og hallusinasjoner. Tegn på demens har en tendens til å komme fra mangel på å huske ting. Ikke bare enkle ting, som å glemme å sette melken i kjøleskapet. Glemme mennesker, eller ærlig talt ikke huske noe som ble sagt, eller skje minutter siden. Noen ganger de som sliter med demens vil forvirre folk med andre. Andre sykdommer som kan bidra til demens. Parkinsons sykdom, multippel sklerose, Picks sykdom, progressiv supra nukleær parese, og infeksjoner i hjernen kan føre til demens.

De fleste forveksler Alzheimers med demens. Imidlertid er demens forårsaket av sykdommer. Alzheimers sykdom, er den ledende sykdom som fører til demens. Jeg skal vise hvordan du kan forebygge demens. Som vi alder, vi er alle utsatt for å utvikle demens. Hjernen vår helse er viktig for oss.

Bruksanvisning

Få mer omega-3 i kostholdet ditt. Omega-3 fettsyrer spiller en viktig rolle i kognitiv funksjon. Hjernen består av 60% fett. Du vil finne at hjernen består av 25-30% av DHA fett. DHA som finnes i omega-3, er fett hjernen din trenger. DHA kan spille en rolle i å forbedre hukommelsen, sammen med å beskytte hjernen din. DHA vil hindre Alzheimers og demens. Fiskeoljer inneholder den høyeste mengden av omega-3.

Hjernetrim. Bare å trene alene, som løping, jogging for eksempel kan øke oksygen til hjernen. Tren hjernen din. Gjør kryssord, fastsetter at aktivitet som hjernen din trenger. Lese og lære mye. Gjør aktiviteter som for hjernen din til å være aktiv.

Få mer mineraler og vitaminer i kostholdet ditt. Ikke bare slanking, men unngå å røyke og drikke. Røyking reduserer oksygen til hjernen. Alkohol dreper hjerneceller. Det dreper ganske mange av dem. Du ønsker å fjerne begge, eller drikke alkohol moderat. Komme vitamin E i kosten kan bidra til å bremse ned frie radikaler i kroppen. Grønn te hjelper kvitte seg med frie radikaler i tillegg. En rekke mineraler, som jern, kalium, magnesium bidrar til å støtte hjernen helse. Vitaminer og mineraler bidra til å redusere risikoen for demens. Vitamintilskudd anbefales. Spesielt vitamin C og E bidrar til å redusere risikoen demens.

Unngå stress i livet ditt. Stress påvirker deg mentalt. Det tar mye ut av deg fysisk og mentalt. Stress kan unngås ved å fjerne deg fra stressende situasjoner. Stress, angst og depresjon øker demensrisiko. Faktisk mye av det du spiser kan bidra til humøret ditt. Omega-3, grønn te, kamille te, og Gingko kan alle bidra til å redusere aggressiv atferd og hjelp reduserer depresjon.

Finn kjærlighet og fred i verden. Det høres kanskje klisjé, men lykke kan bidra til bedre helse. Hvorfor ikke legge alle bekymringer til side, og finne noe vakkert og meningsfullt i livet ditt? Det er egentlig ikke mye av en grunn til å være ulykkelig i livet. De fleste problemer er utvidet med våre overdrivelser, hvor vi gjør dem større enn hva de er. Har du noen gang spør deg selv hvorfor du er misfornøyd? Du kan finne det er virkelig ikke så mange grunner som du tror. Kanskje du har egentlig aldri nådde ut og grep de tingene du virkelig har ønsket i livet. Det forklarer hvorfor du ikke nyter livet mer. Du kan ha alt du vil, bare komme ut og hente den.

Psykiske problemer kommer som vi blir eldre. Det er en del av livet. Bringe mer positiv energi, kjærlighet og fred inn i livet ditt vil bidra til å beskytte din kognitive helse. Når tankene begynner å skli, så gjør ditt liv.

Alkohol og narkotikamisbruk på arbeidsplassen

Alkohol og narkotikamisbruk på arbeidsplassen


Ifølge US Occupational Safety and Health Administration (OSHA), er de fleste narkotikabrukere ansatt. Videre 10 til 20 prosent av arbeidstakere som dør på jobb test positivt for alkohol eller narkotika. Paradoksalt nok, de næringene med høyest statistikk over narkotikabruk er også høy risiko for on-the-job skader; de inkluderer konstruksjon, engros og produksjon, og gruvedrift.

Betydning

Ifølge American Council for Drug Education, i forhold til ansatte som ikke er rusmisbrukere, rusmiddelmisbrukere er 10 ganger mer sannsynlig å være borte fra jobb.

Identifikasjon

Rusmiddelmisbruker på jobben kan ha mange store og uforklarlige fravær. Hun kan vise fysiske tegn på tretthet, utvidede pupiller, usammenhengende tale og ustø gange.

Forebygging / løsning

OSHA anbefaler at arbeidsgivere gjennomføre et omfattende rusfri arbeidsplass program, som inkluderer en definert politikk, narkotika testing, opplæring av ansatte, opplæring for ledere og ansatte assistanse.

Behandling

En av de største bekymringene til ansatt hjelpeprogrammer (EAP) er rusmisbruk. Den er utformet for å gi konfidensiell hjelp som gjør det mulig for ansatte å beholde jobbene sine.

Advarsel

Medarbeidere bør ikke aktivere en alkohol eller narkotika misbruk vane ved å låne ham penger eller lage unnskyldninger for ham.

Fakta om dekstrometorfan HBR

Dekstrometorfan HBR (HBR = hydrobromid) er en over-the-counter hoste suppressant. Det er også brukt av noen som et rusmiddel for sin euforiske og hallusinogene egenskaper ved høye doser.

Funksjon

Dekstrometorfan HBR brukes til å behandle en tørr (uproduktiv) hoste forårsaket av forkjølelse, influensa eller inhalerte irritanter. Den kan brukes alene eller i kombinasjon med andre legemidler forkjølelse og influensa.

Effect

Dekstrometorfan HBR fungerer i medulla av hjernen til å undertrykke hosterefleksen.

Typer

Dekstrometorfan HBR er ofte funnet i hostemiksturer og kombinasjons kaldt og influensa rettsmidler ofte utpekt av DM på emballasjen.

Betraktninger

Som et resultat av dens misbrukspotensial, mange apotek nå bærer alle dextromethorphan produkter bak disken og krever en ID for kjøp. Det kan også være en grense for hvor mange enheter som er solgt til en enkeltperson.

Advarsler

Ved hjelp av dekstrometorfan HBR ofte og ved høye doser kan gi en tilstand som kalles toksisk psykose der symptomene manifest som usammenhengende tale, opphisset atferd eller illusjoner. Dekstrometorfan HBR bør ikke tas sammen med medisiner som er klassifisert som SSRI eller MAO-hemmere.

Hvordan hjelpe barn med spesifikke språk Nedskrivninger

Hvordan hjelpe barn med spesifikke språk Nedskrivninger


Barn som har problemer med å snakke, skrive, lese, eller forstå tale kan ha spesifikke språkvansker. Symptomer på denne lidelsen er et begrenset ordforråd, nervøsitet om taler, usammenhengende tale, problemer med å formulere setninger, og dårlig teste ytelsen. Barn med spesifikke språkvansker krever ofte hjelp av en logoped eller logoped. Men foreldre kan forsterke terapeutiske konsepter hjemme. Nyttige teknikker inkluderer oppmuntre barna til å snakke, lese høyt, og ignorerer plagsom atferd som stamming.

Bruksanvisning

Profesjonell hjelp

•  Besøk din barnelege først for å sikre at barnets tale ikke blir påvirket av fysiske abnormiteter. Barneleger kan også gjøre henvisninger til logopeder når det er nødvendig.

Spør barnets lege eller skole om en henvisning til en passende logoped eller logoped. Disse fagfolk kan utvikle en behandlingsplan basert på en rekke tester for å identifisere styrker og svakheter i språkbruk.

Følg opp med ditt barns skole for å sikre at lærere og skoleledere er klar over eventuelle anbefalinger fra logoped eller annet medisinsk faglig.

Hjem Support

Oppmuntre barnet til å fortsette å øve tale og skrift. Belønnings innsats og små suksesser med ros og oppmuntring. Ikke påpeke åpenbare feil, selv om de gjentas. Spesielt tidlig, er det viktig for barn å bare fortsette å prøve å uttrykke seg.

Unngå å avbryte, brus barnet ditt, eller fylle ut korrekt eller mangler ord når hun snakker. Ved å snakke i en bevisst og rolig måte, du oppmuntre barnet til å ta sin tid også, noe som kan bidra til å bedre talenøyaktighet.

Les med barnet ditt, pengeinnsamling hans deltakelse ofte. Be om tilbakemeldinger, svar eller kommentarer om materiale. Hvis barnet ditt har noen kommentarer, gi noen av dine egne for å demonstrere en typisk reaksjon. Hvis barnet ditt er vellykket i å gi meninger om lesing, spør stadig vanskeligere spørsmål.

Katatoniske Schizofreni Årsaker

Katatoniske Schizofreni Årsaker


Kataton schizofreni er en kronisk psykisk sykdom ofte definert som psykose. Denne typen schizofreni inkluderer ekstrem unormal oppførsel, slik som å være i en vegetativ tilstand eller være ekstremt hyperaktiv. Det er viktig å gjenkjenne tegn og symptomer på denne tilstanden for å få riktig behandling, slik at mer alvorlige komplikasjoner ikke oppstår.

Årsaker

Ifølge Mayo Clinic, de nøyaktige årsakene til denne tilstanden er ukjent. Bevis for en brain dysfunction forårsaker denne tilstanden har blitt bemerket av forskere. Andre faktorer som en persons miljø, gener eller hjernens struktur kan spille en stor rolle i utviklingen av denne tilstanden.

Faktorer

Det er visse faktorer som antas å spille en rolle i utviklingen av denne psykiske lidelser. Ifølge Mayo Clinic, psyko inntak av narkotika i løpet av barndommen, barndomstraumer, eksponering for virus som et foster, genetikk og fosteret underernæring er alle risikofaktorer for denne tilstanden.

Symptomer

Symptomene på kataton schizofreni er fysisk immobilitet, til motstand gjøre ting eller følg instruksjonene, merkelige bevegelser, etterligne andres tale eller bevegelser, overdreven bevegelse eller energi, dårlig hygiene, sosial isolasjon, vansker på jobb eller skole, klønete bevegelser, følelsesløs atferd, vrangforestillinger, hallusinasjoner og usammenhengende tale. De primære symptomer, men er endringen mellom ekstrem bevegelse eller hyperaktivitet og manglende evne til å bevege seg.

Komplikasjoner

Uheldigvis kan denne forstyrrelsen ikke bare være ødeleggende i seg selv, men også kan føre til andre komplikasjoner farlige. Disse inkluderer suicidale tendenser, selvdestruktiv atferd, depresjon, rusmisbruk, fengsling, fattigdom, dårlig hygiene, dårlig forhold, underernæring og røyking.

Tester

Det er flere tester som leger administrerer å sjekke for denne sykdommen, blant annet en komplett blodprosent, fysisk eksamen og psykologisk evaluering. Den psykologisk evaluering vil teste for symptomene på denne tilstanden for å se om de oppfyller kriteriene for kataton schizofreni. Ifølge Mayo Clinic, kan det noen ganger være vanskelig å tyde om symptomene er fra denne tilstanden eller en annen eksisterende komplikasjon. De katatone symptomer kan stamme fra andre alvorlige sykdommer som mani, narkotikamisbruk, autisme, epilepsi eller alvorlig depresjon.

Behandling

Behandling for denne sykdommen inkluderer medisiner for å minske symptomene, terapi eller sykehusinnleggelse. I alvorlige tilfeller, er sykehusinnleggelse være nødvendig å holde pasienten i å skade seg selv eller andre. Medisinering og livslang behandling er vanligvis nødvendig for å hjelpe dem med denne tilstanden.

Hva er schizofren bipolar manisk depresjon?

Hva er schizofren bipolar manisk depresjon?


Psykiske lidelser er klassifisert i henhold til hvor alvorlig innvirkning de har på sinnets evne til å fungere normalt. Schizofreni er oppført som en psykose, som er en av de mer ødeleggende forhold. Bipolar manisk depresjon faller under stemningslidelse kategorien. Når disse to forholdene opptrer samtidig, enkeltpersoner opplever symptomer fra begge lidelsene. Diagnose og behandling blitt mer av en utfordring for personer som arbeider med begge forholdene.

Identifikasjon

Schizofren bipolar manisk depresjon er en psykisk lidelse der symptomene på schizofreni og bipolar lidelse er til stede i like grader. Ifølge Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, eller DSM-IV, er selve diagnosen for denne tilstanden schizoaffektiv lidelse. Symptomer assosiert med denne sykdommen inkluderer hallusinasjoner, vrangforestillinger og fordreid tenkning kombinert med episoder av alvorlig depresjon og / eller mani. Disse to forholdene kombinert gjør det vanskelig å diagnostisere schizoaffektiv lidelse som individer viser symptomer fra to klassifiseringer.

Funksjon

Personer med schizoaffektiv lidelse erfaring et samspill av symptomer fra både schizofreni og bipolare tilstander. Bipolar lidelse er bygd opp av episoder med alvorlig depresjon etterfulgt av perioder med mani, eller ekstrem glede og aktivitet. Personer med schizofreni kan oppleve en rekke symptomer som spenner fra hallusinasjoner til paranoia, vrangforestillinger eller forvrengt tenkning. Med schizoaffektiv lidelse, enkeltpersoner opplever en to-ukers periode der ingen symptomer på bipolar er til stede. Hvis ingen tilgivelse for bipolare symptomer oppstår, er schizoaffektiv lidelse ikke er til stede.

Funksjoner

Som schizoaffektive lidelser kombinere begge sider av en psykose og en stemningsforstyrrelse, en rekke symptomer følge tilstanden. Sammen med paranoide tanker og bouts med depresjon og mani, kan enkeltpersoner opplever irritabilitet og problemer med å kontrollere sitt temperament. Forvirring og usammenhengende tale mønstre er tydelige. Tanker om selvmord og drap er ikke uvanlig. Et individ kan også vise katatoniske atferd hvor han ikke klarer å svare da snakket med, eller han kan uttrykke ekstrem uro når ingen er rundt. Søvnforstyrrelser er også mulig.

Behandling

Behandling av schizoaffektiv lidelse krever at begge settene med symptomer - disse assosiert med schizofreni, og de med bipolar - bli behandlet sammen. Alvorlighetsgraden av en persons symptomer og type symptomer opplevd vil bestemme hva løpet av behandling er nødvendig. Reseptbelagte medisiner og psykoterapi er de tradisjonelle behandlingsmodeller. Medisiner som brukes inkluderer antipsykotika, stemningsstabiliserende og antidepressiva. I form av psykoterapi, enkeltpersoner lære måter å håndtere forvrengte tenkning prosesser, samt hvordan man skal håndtere seg selv under episoder av mani og depresjon.

Betraktninger

Den eksakte årsaken til schizoaffektiv lidelse er ukjent, men noen teorier peker på ubalanser i hjernens kjemi, mens andre mistenker at det er forårsaket av fødselskomplikasjoner som involverer virus eller underernæring. En nyere teori, presentert i Johns Hopkins Neurology & Nevrokirurgi Journal fra vinteren 2004, har blinket ut et bestemt sett med kromosomer som årsak. Et team av forskere ledet av Dr. Jason Potash gjennomført eksperimenter der kromosom make-up av bipolare og schizofrene personer ble funnet å ha spesifikke markører knyttet til hver tilstand. Teamet håper å oppdage en ekstra markør som dukker opp innenfor både schizofreni og bipolare profiler.

Tegn på bipolar lidelse

Bipolar lidelse, også kjent som manisk-depresjon, er en svært alvorlig psykisk lidelse. Det er preget av ekstreme humørsvingninger som kan ha skadelige virkninger hvis de blir stående ubehandlet.

Tegn på Mania

De røde flaggene til mani inkluderer økt energi, rastløshet, rask eller usammenhengende tale, svekket dømmekraft, upassende oppførsel, grandiose tenkning, endringer i tankemønstre, fiendtlighet, følelser av exhilaration, oppblåst selvbilde og vrangforestillinger eller andre endringer i persepsjon.

Tegn på depresjon

Tegn på depresjon inkluderer redusert energi eller aktivitetsnivå, slapphet, tap av interesse i lystbetonte aktiviteter, endring i vekt, endring i appetitt, uforklarlige smerter og plager, langvarig sorg, uforklarlig eller ukontrollerbar gråt, skyldfølelse, verdiløshet, eller håpløshet, vanskelig stemninger, ubesluttsomhet, problemer med hukommelse eller fokus og en opptatthet med døden.

Effekter av bipolar lidelse

Episoder av mani eller depresjon kan vare i uker eller måneder, oppskakende livene til dem som lider av bipolar lidelse og menneskene rundt dem. Hvis venstre ubehandlet, kan bipolar lidelse føre til hensynsløs atferd, fremmedgjøring fra familie og venner, og selvmord.

Behandlinger

Bipolar lidelse krever livslang behandling, som kan omfatte medisiner, terapi, sykehusinnleggelse, eller i noen tilfeller, elektrokonvulsiv terapi.

Når du merke til faresignalene

Hvis du merker tegn på bipolar lidelse hos deg selv eller en du er glad i, ta kontakt med noen du stoler på, en lege, krisesenter eller hot line, eller gå til din lokale legevakten.

Tegn og symptomer på Undifferentiated Schizofreni

Tegn og symptomer på Undifferentiated Schizofreni


Ifølge National Alliance of Mental Illness, mer enn to millioner amerikanske voksne lider av schizofreni. Schizofreni er en psykisk lidelse preget av tilstedeværelsen av visse bisarre atferd og tenkning som forårsaker betydelig svekkelse i flere funksjonsområder, inkludert sosiale interaksjoner, sysselsetting og skole.

Karakteristiske symptomer

Udifferensiert schizofreni krever tilstedeværelse av vrangforestillinger og / eller hallusinasjoner, usammenhengende tale eller oppførsel og visse negative symptomer. Disse negative symptomer inkluderer affektive utflating (mangel på visning av følelser), alogia (mangel på tale) og AVOLITION (mangel på motivasjon eller ønske).

Mood Disorders

En diagnose av udifferensiert schizofreni krever at en diagnose av en stemning lidelse - for eksempel bipolar lidelse, alvorlig depresjon eller schizoaffektiv lidelse - er ikke til stede.

Varighet

Symptomer på udifferensiert schizofreni må vare i minst en periode på en måned. Tegn på forstyrrelse forårsaket av symptomene må vare i minst en seks måneders periode.

Dysfunksjon

Symptomene må føre til svekkelse i minst ett større område funksjonsnivå. Disse områdene omfatter arbeid, mellommenneskelige relasjoner, egenomsorg og skole.

Rusmisbruk eller generelle medisinske tilstander

For å bli diagnostisert med udifferensiert schizofreni, kan symptomene ikke være forårsaket av rusmisbruk eller en generell medisinsk tilstand, for eksempel demens.

Historien om Schizofreni

Historien om Schizofreni


Schizofrene blir ofte stemplet som "gal". Det er lett å se hvorfor. Symptomene avspeiler en forstyrrelse i psykose som kan utvikle seg til en akutt tilstand. Bakgrunnen på denne sinnslidelse er undersøkt av psykologer og psykiatere over hele verden. Målet er å få en dypere forståelse av tilstanden.

Om Schizofreni

Schizofreni er ikke delvis til alder, rase eller kjønn, og har eksistert i tusenvis av år. Generelt ser det ut i løpet av slutten av tenårene eller tidlig voksen alder. Fordi hver person er strukturert annerledes, effekten av schizofreni varierer fra person til person.

Tegn

En schizofren vil typisk fremvise den visse symptomer: hallusinasjoner, der pasienten lukter, smaker og føler ting som ikke er til stede; vrangforestillinger, så som paranoia; merkelig oppførsel, opptre i strid eller bisarre; og usammenhengende tale, hvor språket er forvrengt, derfor vanskelig å forstå.

Tidlige Teorier

I det siste, var årsaken til psykiske lidelser oppsummeres som et resultat av onde ånder som innehar kroppen. Ulike metoder for eksorsisme ble brukt til å "riste demon" fra den lidende person. En metode ble utsette offeret til musikk. En mer dødelig metode inkludert piercing hull i offerets skallen, i håp om å fordrive onde ånder.

Den Term

I 1911 sveitsiske psykiateren Eugen Blueler, utviklet navnet "schizofreni", som frigjort fra de greske ordene "schizo" (delt) og "phrene" (mind). Blueler først ute med dette uttrykket for å symbolisere usammenhengende resonnement av mennesker med schizofreni.

Klassifisering

Tysk lege, Emil Kraepelin, var en av de første til å kategorisere psykiske lidelser. Han brukte uttrykket "demens praecox" til classfy folk med symptomer på schizofreni. For tiden er kategoriseringen for psykiske lidelser kontinuerlig oppdatert, som forskere og spesialister prøve å finne flere kilder som er ansvarlige for sykdommen. I Amerika, Diagnostic and Statistical Manual for Mental Disorders Fjerde utgave (DSM-1V) er den mest brukte diagnoseklassifiseringssystemet.

Samarbeid

Både Blueler og Kraeplin kategorisert schizofreni basert på symptomer og stadier av sykdommen. Kraeplin foreslo uorganisert, paranoid og kataton. Blueler foreslått gjenværende og udifferensiert. De fem kategorier er angitt i DSM-111. Men gjennom forskning ble det fastslått at Blueler og Kraeplin sin klassifikasjoner var upålitelig i skildrer utfallet av sykdommen. Derfor har forskere nå omfatter systemer som "positiv" vs "negativt" for å bestemme resultatet. Denne skalaen ser på offerets oppførsel når han er i positiv og negativ modus.

Behandling

Diagnostisere schizofreni kan være vanskelig og så kan finne riktig medisinering. Hvis psykiateren er fullt klar over oppturer og nedturer av tilstanden, er han bedre i stand til å foreskrive riktig behandling. Støtte grupper er en kritisk utløp for de med schizofreni. Den statsstøttede National Alliance på psykiske lidelser, er NAMI (se Ressurser) et godt sted å begynne.

Schizofreni og lave nivåer av dopamin

Schizofreni og lave nivåer av dopamin


Lave nivåer av dopamin kan spille en rolle i utviklingen av negative symptomer på schizofreni. Ifølge Psychiatric-Disorders.com, er den nøyaktige relasjonen mellom dopamin ubalanser og schizofreni ikke fullt ut forstått.

Definisjon

Schizofreni er en kronisk psykisk lidelse preget av hallusinasjoner, vrangforestillinger og uorganiserte tanker og tale. Dopamin er et signalstoff forbundet med følelser av glede og belønning.

Symptomer

Schizofreni har positive symptomer, som involverer adferdsforstyrrelser, som hallusinasjoner, vrangforestillinger, emosjonelle forstyrrelser og usammenhengende tale. Schizofreni har også negative symptomer, noe som innebærer en mangel på visse problemer, som for eksempel følelser, tale og sosial interaksjon.

Funksjoner

Ifølge forskning utført ved Institutt for psykiatri ved Columbia University i New York og publisert i The International Journal of Neuropsychopharmacology, dopamin hypotesen om schizofreni antyder at høye nivåer av dopamin kan være forbundet med positive symptomer på schizofreni, mens lave nivåer av dopamin kan være relatert til negative symptomer.

Årsak

Ifølge Psychiatric-Disorders.com, er årsaken til schizofreni ikke bestemt, men genetikk, fødselsskader, miljø og en ubalanse av dopamin kan være faktorer.

Behandling

Positive symptomer på schizofreni kan bli behandlet av antipsykotiske medikamenter som blokkerer dopaminreseptorer.

Hvordan gjenkjenne ulike typer psykiske lidelser

Hvordan gjenkjenne ulike typer psykiske lidelser


Folk har en økende bevissthet om psykisk sykdom i dag. Med den nye bevisstheten har kommet vanskelige spørsmål. Du kunne ha lagt merke til merkelig oppførsel i en venn eller elsket en og lurte på om de har en psykisk lidelse. Du lurer på hvordan du kan finne ut hva sykdom de har og hvordan du får din kjære den hjelpen de trenger.

Bruksanvisning

Gjenkjenne depresjon

•  Be personen hvordan han føler. Ofte en person rapporter følelsen utrolig trist, håpløs eller verdiløs for mer enn tre uker. Innse skjønt, at hvis noen har opplevd et liv endre hendelse, kan de ha en langvarig tristhet som ikke er klinisk depresjon.

Spørsmål en stor endring av appetitt som ikke kan forklares med diett eller trening. Ofte folk som opplever depresjon har også uvanlige endringer i appetitt.

Lytt nøye når personen diskuterer hennes liv. Hvis hun snakker om ikke sover godt eller ikke kommer til steder hun vant til, spør henne om hun har vært syk i det siste. Hvis hun ikke har, kan hun være deprimert.

Merknad når personen klager over magesmerter eller hodepine som synes å komme på uten grunn. Be ham om å se legen for å utelukke eventuelle fysiske årsaker, for eksempel allergier eller tarmproblemer. Hvis disse problemene allerede er utelukket, kan disse fysiske problemer være forårsaket av depresjon.

Ring 911 umiddelbart hvis personen forsøker selvmord. Hvis hun snakker for mye om døden eller som ønsker å dø, kan du ringe en selvmord hotline eller et sykehus umiddelbart. Suicidale mennesker snakker ofte om å ville dø før de faktisk gjør et forsøk.

Gjenkjenne Post-Traumatic Stress Disorder (PTSD)

Vær støttende hvis du kjenner en kjær har lidd grundig en traumatisk hendelse, for eksempel en naturkatastrofe, krig, eller angrep. Noen ganger kan du merke symptomene umiddelbart eller tre måneder til ett år etter hendelsen.

Lytt til personen snakke. Han kan stadig gjenfortelle hendelsen om og om igjen til alle som vil lytte. Han kan fortelle noen han kan fortsatt høre noen lyder, eller se visse ting, som er kjent som et flashback.

Spør en person hvordan hun sover. Hun vil ofte rapportere mareritt om hendelsen.

Se om personen forsøker å unngå visse steder, aktiviteter eller personer som er knyttet til traumer. Mange ganger vil han ikke ønsker noen form for påminnelser om hendelsen hvis han lider av PTSD.

Sjekk hvordan personen føler. Hun kan ha en depresjon etter hendelsen, spesielt hvis det var livsforvandlende. Hun kan også oppleve uvanlig irritabilitet eller sinneutbrudd som synes å komme ut av ingensteds.

Bekymre deg for en endring av vaner. Akkurat som i depresjon, kan han ha mistet interessen for aktiviteter eller kjære.

Watch for en overdrevet skremmeeffekt eller hyperviligance. Personer som lider av PTSD ofte skremme lett, spesielt hvis de er re-opplever hendelsen gjennom et flashback.

Gjenkjenne bi-polar maniske episoder

Legg merke til noen overdreven lykke, hopefulness og spenning som plutselig dukker opp. Hvis en person har bipolar lidelse, kan hennes humør endre til sint og fiendtlig raskt og deretter tilbake igjen. Vanligvis er den ekstreme lykke ikke er utløst av en hvilken som helst hendelse eller aktivitet.

Observer personens atferd og tale mønstre. Rastløshet er spesielt vanlig. Samtale med den personen kan være vanskelig på grunn av sin raske, noen ganger usammenhengende tale og manglende evne til å konsentrere seg.

Spørsmål om hvorvidt hun har sovet i det hele tatt. En person som lider av mani har vanligvis mer energi og ikke ønsker å sove mye. Hun kommer ofte opp med ambisiøse og noen ganger upraktisk mål eller prosjekter når hun hopper søvn.

Spør hvorfor han plutselig sluttet i jobben, drakk seg full på en skole natt eller gjorde en annen impulsive ting. En persons dom er vanligvis svekket i løpet av maniske episoder.

Se for sterk økning i kredittkortavregningen eller manglende penger. Hun kan gå på dyre handlehumør eller starte gambling uten å tenke på konsekvensene.

Lytt nøye til hva personen sier. Noen ganger kan han oppleve en hallusinasjon eller vrangforestilling. Han kan fortelle deg noe er i rommet som er helt klart ikke, eller han kan hevde å ha noen supermakt.

Gjenkjenne Bi-Polar depressive episoder

Vær oppmerksom på en plutselig endring av humør. Personen kan gå fra å være overmåte fornøyd med å følelsen utrolig trist og håpløst.

Oppdag personen som sover hele dagen, mens i løpet av en manisk scenen personen ikke ønsker å sove. Han kan også klage om å være sliten, men ute av stand til å sove.

Spørre om prosjektene hun diskutert gjør før. Hvis hun viser liten eller ingen interesse, kan hun være lider av en depressiv bout.

Hør hva han sier. Han kan si at han ønsker å dø eller kan snakke om å begå selvmord. Ta hans ord på alvor og ringe etter hjelp umiddelbart.

Gjenkjenne Schizofreni

Note bisarre ideer som han deler med deg. Han kan tro at han er Gud, at folk kan overhøre hans tanker, eller at han har overnaturlige krefter.

Innse at hun kan høre stemmer eller se ting som ikke er der. Ett symptom på schizofreni er auditive og visuelle hallusinasjoner. Likeledes kan hun ikke være i stand til å forstå hverdagslige lyder og.

Diskuter ideer og aktiviteter med personen for å se om hans resonnement er logisk. Når du diskutere ting med noen som lider av schizofreni, kan hans svar gir ingen mening. Sitt forfatterskap kan vise en tilsvarende mangel på logikk.

Legg merke til repetisjon i bevegelse eller gester, som å gå i sirkler, noe som kan være et tegn på dette mental sykdom.

Se om hun viser en mangel på følelser eller viser upassende følelser i løpet av en situasjon, slik som ler i stedet for å gråte. Hun kan være sint i stedet for glad om en god markedsføring.

Tips og advarsler

 • Barn reagerer forskjellig enn voksne. De kan re-vedta hendelsene i løpet av spilletid eller har mareritt som er skremmende, men uten gjenkjennelig innhold.
 • Humørsvingninger mellom mani og depresjon kan være gradvis eller plutselig.
 • Husk det er mange forskjellige typer psykiske lidelser. Dette er noen grunnleggende oversikter over flere forhold.
 • For at det skal være en psykisk lidelse, symptomene må fortsette over tid. Folk uten psykiske lidelser kan av og til oppleve enkelte symptomer på en psykisk lidelse i løpet av stressende tider.
 • Tanker om selvmord bør aldri bli ignorert. Søke øyeblikkelig hjelp.
 • Bare noen av disse symptomene kan være til stede.
 • Symptomer på PTSD ofte etterligner depresjon.
 • Noen tanker eller forsøk på selvmord er alvorlig. Søke øyeblikkelig hjelp.
 • Denne fasen av bipolare lidelser er lik depresjon. Ofte, mennesker med lidelse beskrive det som å være den laveste av depresjoner.
 • En grunnleggende forståelse av symptomer betyr ikke ta plassen til faglige råd, diagnoser eller omsorg.
 • Enhver voldelig eller suicidal atferd bør behandles umiddelbart.
 • Mange sykdommer har lignende eller overlappende symptomer. En enkelt symptom er ikke en indikasjon på noen bestemt psykisk sykdom.

Barndom Schizofreni Symptomer

Et barn med schizofreni har problemer med å skille hva som er virkelig og hva som ikke er det. Barn med dette alvorlig kronisk forstyrrelse i hjernen viser mange forskjellige symptomer som reflekterer de psykiske vansker de opplever.

Betraktninger

Barndom schizofreni er sjeldne. Fordi barn ofte har en aktiv fantasi liv og gå gjennom ulike faser av utviklingen, kan schizofreni symptomer være vanskelig å identifisere. I tillegg har noen barndommen schizofrenisymptomer er lik de for andre forstyrrelser, for eksempel autisme.

Voksen versus Childhood Symptomer

Barndom schizofreni symptomene ligner på de av schizofreni hos voksne, men barn oftere opplever hørselshallusinasjoner som ikke-eksisterende stemmene, ifølge Children Hospital Boston. De har også vanligvis ikke utvikler vrangforestillinger inntil tenårene.

Sosialisering

Et barn med schizofreni kan bli sjenert og tilbakeholden, og være i stand til å lage eller beholde venner. Han kan bli klengete med sine foreldre og være redd for noe annet sosialt samvær.

Psykologisk States

Barnet kan vise negative psykologiske tilstander. Disse kan inneholde uforklarlig uro, angst, mangel på følelser eller upassende følelser, humørsvingninger eller voldelig oppførsel.

Reality Dømmekraft

Et annet symptom på barndommen schizofreni er manglende evne til å skille virkelighet fra tv-serier eller drømmer.

Uvanlig Behavior

Barnet kan vise merkelig oppførsel som kompliserte spise ritualer eller usammenhengende tale. En tidligere god student kan begynne å ha alvorlige problemer med skolearbeidet.

Psykososial behandling for schizofreni

Psykososial behandling for schizofreni


Begrepet "schizofreni" ble skapt av sveitsiske psykiateren Eugen Bleuler. Symptomer på schizofreni inkludere hallusinasjoner, vrangforestillinger, bisarre handlinger, usammenhengende tale og manglende interesse i ulike aktiviteter. Psykososial behandling åpner for en schizofren psykologiske utvikling i en sosial forstand, utvikle sinnet, følelser og modenhetsnivå gjennom en kombinasjon av rehabilitering, psykoterapi, familiens utdanning og selvhjelpsmetoder.

Rehabilitering

Anti-psykotiske medisiner som Seroquel og Geodon brukes til å behandle symptomer på schizofreni. Men de vil ikke fjerne de bakenforliggende årsakene til schizofreni. Ved å tilby en rekke ikke-medisinske intervensjonstjenester, dykker rehabilitering inn i roten av problemet. Gjennom yrkesveiledning, pasienter lære å oppnå selv identifisere, og er trent til å finne tilfredsstillende og realistiske roller i deres miljø, og hjelpe dem å utvikle modenhet som trengs for å ta gode karriere beslutninger. Inkludert i rehabilitering er arbeidstrening, problemløsning, penger ledelse, offentlig transport bruk og sosial ferdighetstrening (samhandling og kommunikasjon med andre). Når pasienter fullføre rehabiliteringsprogram, det er bedre rustet til å håndtere levende i den ytre verden utenfor mental institusjon.

Psykoterapi

Psykoterapi er mest effektiv når den kombineres med medisiner for å lindre psykotiske symptomer. Psykoterapi er gjennomført på en trygg og kontrollert miljø, hvor bare pasienten og en mental helse profesjonell er til stede. Ved å frigjøre indre tanker og følelser til empatiske fagfolk, pasienter begynner å forstå deres tilstand og lære å takle det. Ved å bruke kognitiv atferdsterapi, lærer psykoterapi pasienter hvordan å skille fantasi fra virkelighet, og de lærer hvordan de skal endre sine forvrengte tankemønstre for å vise positive tanker og atferd.

Familien Utdanning

The New York State Office of Mental Health siterer at anslagsvis en tredjedel til en fjerdedel av voksne med psykiske lidelser lever med sine familier. Når en schizofren pasient er utskrevet fra en institusjon og plassert i omsorgen for sin familie, må familiemedlemmer vet hvordan de skal håndtere overgangen. De bør lære så mye om tilstanden som mulig, å finne metoder for å minimere pasientens sjansene for relapsing ved å benytte det polikliniske og familie tjenester tilgjengelig for familiemedlemmer. Alle programmer betjene schizofrene tilby familien utdanningstjenester.

Selvhjelp

Selvhjelpsgrupper kan gi schizofren og hennes familie med sjansen til å få kontakt med andre som er i en lignende situasjon. Disse gruppene kan bringe familier sammen og fungere som talsmenn for forskning, sykehus og kommune behandlingstilbud. Gå online ressurser som hører stemmer Network, Schizophrenia.com og Selvhjelp Source Book Online (se Ressurser) for et bredt spekter av muligheter for egenhjelp.

Bipolar lidelse: Tidlige symptomer

Bipolar lidelse er en alvorlig mental sykdom som består av depresjon og maniske episoder, og må behandles så raskt som mulig. En venn eller et familiemedlem kan hjelpe de som kan ha bipolar lidelse ved å merke de tidlige symptomer på dette mental sykdom. Behandling for bipolar lidelse kan og bør omfatte foreskrevne medisiner, terapi og tålmodighet og støtte fra venner og familiemedlemmer. Hvis du mistenker at noen du kjenner kan ha bipolar lidelse, se etter tidlige symptomer og få dem til en psykiater så snart som mulig.

Økt energi

En person som kan ha bipolar lidelse kan vise tidlige tegn på økt energi. Dette kan omfatte mindre behov for søvn, rastløshet og en økning i visse aktiviteter.

Mood Swings

Hvis noen begynner å få alvorlige humørsvingninger, de kan ha bipolar lidelse. Humørsvingninger kan gå fra glad til trist å irritert og til ekstreme raseri alt i én dag. Hvis personen har ekstreme raseri, være forsiktig fordi de kan være farlig.

Tale Forstyrrelse

En bipolar pasient kan vise den tidlige tegn på tale avbrudd. Tale avbrudd kan inkludere rask tale, usammenhengende tale, og går fra ett tema for diskusjon til en annen veldig fort.

Selvmordstanker

Selvmordstanker kan være en del av depresjon fase av bipolar lidelse. Hvis en person med bipolar lidelse begynner å snakke om døden og selvmord, få dem til å søke profesjonell hjelp umiddelbart.

Problemer med å konsentrere

Noen mennesker med bipolar lidelse kan ha problemer med å konsentrere seg om prosjekter de kan jobbe med. De kan begynne på ett prosjekt, og ikke være i stand til å fullføre det og begynne på en annen, og ikke være i stand til å fullføre det heller. Hvis dette skjer, vil de ikke være i stand til å gjøre noen form for arbeid eller hjemmeprosjekter og dette kan føre til alvorlig depresjon og til og med å bli sparket fra jobben sin.

Hvordan vite når du skal oppsøke lege for konsentrasjonsvansker

Hvordan vite når du skal oppsøke lege for konsentrasjonsvansker


Å vite når du skal se en lege for konsentrasjonsvansker, må du identifisere potensielle årsaker for dine problemer. Alle av oss har problemer med å fokusere på oppgaven når vi er slitne eller stresset ut, men når du ikke kan finne en godartet årsak til dine konsentrasjons opphører, kan det være på tide å se din lege for å få hjelp.

Bruksanvisning

Gjennomgå Potensielle Godartede Årsaker

•  Tenk hvor lenge det er siden du tok en pause. Studier har vist at det å jobbe for lenge uten pause kan føre til tap av konsentrasjon og en reduksjon i kvaliteten på tenkning.

Få mer søvn. Mangel på søvn er den vanligste årsaken til sviktende konsentrasjon, og vanligvis indikerer ikke behov for å oppsøke lege.

Unngå jet reise. Jetlag er en vanlig årsak til midlertidige vanskeligheter med konsentrasjon.

Kontroller for koffein tilbaketrekning. Drastisk kutte ned koffein inntak kan føre til konsentrasjonsvansker før kroppen blir vant til å fungere uten koffein.

Se etter tegn på en alvorlig underliggende sykdom

Watch for konsentrasjonsvansker kombinert med svakhet og svimmelhet. I kombinasjon, disse er symptomer på anemi (jernmangel), som du bør oppsøke lege. Det er spesielt viktig å ta et barn til legen når anemi er mistenkt, da det kan føre til vekst problemer.

Sjekk for usammenhengende tale, rask puls og generell hukommelsestap når du opplever konsentrasjonsvansker. Vet at når disse symptomene oppstår i kombinasjon, bør du oppsøke lege for å bli testet for fluor toksisitet.

Ring legen din når konsentrasjonsvansker følger etter et slag mot hodet. Dette kan indikere en hjernerystelse, som krever overvåking av en medisinsk faglig.

Watch for en rask hjerterytme, svetting og vekttap. Vet at dette er symptomer på hypotyreose (en overaktiv skjoldbruskkjertelen). Potensiell hypotyreose må evalueres av legen din.

Evaluer humøret. Fortsatt følelser av sorg og vanskeligheter fortsetter over en periode på minst to uker kan tyde på klinisk depresjon som krever et besøk til legen din.

Tips og advarsler

 • Hvis du er en kvinne hvis periode er noen få dager unna, din konsentrasjonsvansker kan være et normalt resultat av mensuration, så har du sannsynligvis ikke trenger å se en lege.
 • Konsentrasjonsvansker forårsaket av narkotika eller alkohol avhengighet bør alltid rapporteres til legen din.
 • Ring lege umiddelbart dersom din konsentrasjonsvansker oppstår med selvmordstanker. Depresjon er lett behandles av både terapi og medisinering.

Hvordan forbedre tale Med en Lisp

Hvordan forbedre tale Med en Lisp

En Lisp er en type talefeil at mange mennesker sliter med. Det er i stor grad forårsaket av en uregelmessig posisjonering av tungen under tale er kjent som et "tungeskyvekraft." Dette kan være et resultat av en rekke problemer, fra allergier, tommelen suge eller overdreven flaske og smokk suger i spedbarnsalder. Med riktig trening og forståelse av hva som forårsaker problemet er det mulig å forbedre din tale og potensielt enda eliminere lespe helt.

Hvordan forbedre tale Med en Lisp

Tenk tungen plassering. Fordi lisps er oftest forårsaket av en tunge skyvekraft, vurdere plasseringen av tungen mens du snakker. Svelge; hvis tungen blir skjøvet fortennene under svelg enn det er sannsynlig at du også snakke med tungen bak tennene, som er årsaken til Lisp. Øv svelge med tungen på taket av munnen eller presset mot bunnen av munnen. Dette vil tillate deg å være mer oppmerksom på tungen din plassering under talen.

Finn ut om det er en frontal eller lateral Lisp. Dette vil hjelpe deg best finne øvelser som passer best til ditt spesifikke problem. Med en frontal Lisp, beveger tungen frem mellom fortennene mens du snakker. Med en lateral Lisp, lyder talen våt fra spytt som er hørbar fra sidene av tungen.

øve skikkelig tunge plassering. Den eneste måten å forbedre artikulasjon, er å gjentatte ganger praksis å danne nye vaner. En metode er å bite ned, smil bred med tenner lukket og deretter blåse luften ut gjennom tennene. Dette vil tvinge tungen tilbake og demonstrere hvor tungen skal være mens du snakker for å kontrollere Lisp.

Consult en kjeveortoped. Unormal tungen plassering som fører til en lisp kan være tegn på en kjeveortopedisk problem. Hvis tennene er feil justert, kan en kjeveortoped foreta justeringer som permanent kan fikse dette talefeil. Dette er kanskje den mest kostnadskrevende løsning, men det er også ansett for å være den mest effektive.

Arbeid med en logoped. Mens forstå hva som forårsaker din lisp vil hjelpe deg til å bli mer oppmerksom på måter å dempe problemet, vil en profesjonell logoped bidra til å forberede deg verktøy og øvelser du trenger å sparke din lisp en gang for alle.

Hvordan behandle vann rus

Vann forgiftning er en akutt tilstand forårsaket av forbruk av mer enn 10 liter vann over en periode på noen få minutter. Vannforgiftning kan være dødelig, og kan føre til døden. Vannforgiftning forekommer vanligvis i innstillingene for vann drikking konkurranser, overenthusiastic bruk av vann under trening og hos personer med psykiske lidelser som er besatt med vann som psykogen polydipsi eller Primær polydipsi. Etter rask diagnose, bør rask behandling startes. Følg trinnene for å lære å behandle denne tilstanden.

Hvordan behandle vann rus

•  Slutt å ta mer vann. Begrense andre fluider slik som soda og saft. Dette kan være alt du trenger i mild rus som kan forbli asymptomatisk.

Bruk vanndrivende medisin som Lasix (furasemide) eller HCTZ. Dette vil eliminere overdreven vann ved å øke urinering.

Bruk intravenøs fysiologisk saltvann i alvorlige tilfeller å gjenopprette natrium elektrolyttnivåer.

Bruk vasopressin reseptorantagonister slik som Tolvaptan I mer alvorlige tilfeller.

Monitor blod elektrolyttnivåer og vitale tegn svært tett.

Behandle den underliggende psykisk sykdom om det var årsaken til vannforgiftning.

•  Snakk med legen din hvor mye vann du ville kreve daglig for å holde deg frisk, mens på samme tid unngå vannforgiftning.

Hvordan bruke tale terapi for å behandle Cerebral Parese

Hvordan bruke tale terapi for å behandle Cerebral Parese


Personer som har cerebral parese (CP) har ofte problemer med å bruke ansiktsmusklene. Noen ganger denne typen verdifall hindrer normal svelgfunksjon og vokal utvikling. Logopeder bruker tale og språk terapi for å behandle disse nedskrivninger og forbedre kommunikasjon, enten det er gjennom taler, signering eller bruk av elektroniske kommunikasjonshjelpemidler.

Hvordan bruke tale terapi for å behandle Cerebral Parese

Bruk tale og språk terapi for å behandle Cerebral Parese

•  Begynn tale og språk terapi så snart som mulig hvis barnet ditt har blitt diagnostisert med cerebral parese i ung alder. Barn som har CP tendens til å vise tregere enn normalt verbal utvikling, selv om de har CP symptomene er milde.

Del dine bekymringer om barnets spise vanskeligheter med tale patolog. Mange av de små muskelgruppene som brukes i spising er de samme som brukes for å snakke. Han kan begynne å behandle disse problemer i noen av de første terapitimer.

Hold et speil opp til barnets ansikt under behandling slik at hun kan se korrekt plassering av tungen og leppene for visse lyder. Det kan være mer nyttig for henne å se hvordan hun faktisk gjør lyden i stedet for bare å se terapeuten munn.

Utvikle en mer omfattende vokabular med en person som allerede snakker godt. Lag lister over ord som er viktige i barnets daglige aktiviteter. Øve på å bruke disse ordene riktig på hver økt.

Se alternative måter for kommunikasjon med en person som ikke kan snakke, men har intellektuell kapasitet til å kommunisere. Et lite barn kan bruke et bilde brett eller datamaskin-baserte hjelpemiddel som tillater ham å peke på ideen han ønsker å uttrykke. En ungdom eller voksen som har god håndkontroll kan lære å bruke tegnspråk.

Lær tegnspråk selv om det er den primære måten barnet kommuniserer. Selv om du kan snakke med barnet ditt verbalt, må du forstå tegnspråk å vite hva hun sier til deg. Ditt lokale bibliotek bør ha bøker som lærer tegnspråk.

Hint

 • Det er viktig å huske at de fleste som har cerebral parese kan være fysisk deaktivert, men har normal kognitiv funksjon. Det kan være veldig frustrerende å ønske å kommunisere, men ikke være i stand til å gjøre det verbalt. Å se en rådgiver som spesialiserer seg i disse spørsmålene kan bli bedt om en person viser unormalt høye nivåer av frustrasjon og sinne.