Digidexo.com

kjennetegn ved add voksne

Beskrive de viktigste kjennetegn ved en Roundworm

Rundormer, også kjent som nematoder, er virvelløse dyr, da de mangler en virvelsøyle. Rundormer lever i jord og vann, og noen parasittiske arter er arrangert av planter og dyr. Parasittiske arter legger egg på bakken og kan få tilgang til Hosta € ™ s kroppen gjennom huden eller munnen. Noen rundormer er mikroskopiske, mens andre kan måle seg med 4 meter. Rundormer har unike egenskaper som skiller dem fra andre ormen arter.

Body Skeleton

Rundorm kropper er dekket med en tykk skjellaget, som ofte skur å tillate vekst. Musklene langs sin lengde ligger mellom pseudocoel og skjellaget. Disse musklene trykker på pseudocoel og skjellaget, noe som resulterer i en hydrostatisk skjelett. Den pseudocoel spiller en viktig rolle, siden det kan motstå eller tillate stivhet, avhengig av muskel press utskilles. Stivhet letter bevegelsen av rundorm ved lesse sammentrekning av musklene.

Fordøyelsessystemet

Rundormer har en definert fordøyelsessystemet, som går fra munn til anus med en muskel i spiserøret, som består av utstikkende sanseorganer og skarpe strukturer. Mat blir knust i munnen, fortynnet med vann, absorbert i kroppen, og til slutt skilles ut gjennom en åpning i den bakre.

Kjønnsorganene

Mannlige rundormer er som regel litt mindre enn hunnene, som haler er bøyd. Nematoder normalt gjennomgå seks utviklingsfaser, alt fra rognstadiet gjennom fire larver faser og til slutt den voksne fasen. Basert på sine arter, kan menn ha enten to eller en testikler og diverse andre kjønnsorganer. Kvinnelige nematoder produsere egg, som er lagt etter befruktning. Etter embryoene innenfor eggene modne, de klekkes til den første larvestadiet. Disse først larver molt fire ganger for å utvikle seg til en reproduktiv voksen. Nematoder vokse under denne hamskifting, som et resultat av å kaste av huden. Parasittiske rundormer er smittsomme i løpet av tredje larver fase og enkelt skifte fra en maskin til en annen. Nematoder har lave celle multiplikasjon men vokser i hovedsak gjennom utvidelse av celler.

Nervesystemet

Den nematode nervesystem består av fremre nervøse celler som finnes i svelget. Disse cellene danner det sentrale nervesystem i hjerte og kropp nervekabler, som ligger langs lengden av rundorm.

Nematode Ernæring

Parasittiske rundormer som filarial ormer, pinworms og hakeorm vanligvis får næring ved inntak og suger blod og fôring på vev og tarminnholdet og andre kroppsvæsker av verten. Nematoder som lever i jorda lever av bakterier, sopp og andre organiske saker. Rundorm matvanene ha skadelige effekter på verten, og kan føre til oppkast, kvalme, magesmerter og vekt og appetitt tap hos mennesker.

De viktigste kjennetegn ved epitel Tissue

De viktigste kjennetegn ved epitel Tissue


Hele overflaten av legemet er dekket av epitelvev, som består av tett pakkede cellelagene. Lagene er så tett pakket at det er nesten ingen mellomrom mellom og minimale inter stoffer. Epitelvevet er spesialisert til fôr av både interne og eksterne kroppsoverflater. Epitelvev som ligger mot den indre overflate av legemet er kalt endotelium.

Uavbrutt

Epitelvev består av uforstyrret cellelag som dekker de fleste interne og eksterne kroppsoverflater. Dette betyr at selv om overflaten er blitt penetrert, ved hjelp av et mikroskop, kan du se at inntrengning når bare knapt epitelet.

Vedlagt

Epitelceller er festet til hverandre; vedleggene omtales som celle veikryss. Fulgte veikryss tilby mekaniske festet. Tett veikryss arbeide for å blokkere diffusjon og vanligvis danne en pakning eller forsegling rundt endene av celler som utgjør enkel epitel. Den tight junction bidrar til tilfredsstillende skille væskelommer, slik som kamrene mellom innholdet i den interstitielle væsken av kroppen og tarmene. Gap junctions er også forbundet med og gi direkte intercytoplasmic kommunikasjonen mellom de sammenkoblede celler. Små molekyler som er i stand til å passere gjennom den gap junctions direkte fra cytoplasma til en celle til en annen.

Polarisert

Epitelvev er polarisert. Epitel har en fri overflate; den apikale overflate blir utsatt for og den basale overflate hviler på bindevev. Bunnen av hver celle er koblet til en membran, og sideflatene er koblet til nabo epitelceller. Finner polarisasjonen av epiteliale cellestrukturer spesielt tydelig i utskillelsen og absorpsjon av celler.

Separert

Epitelceller er adskilt fra det underliggende vev av en basalmembran. Den basalmembran er et tynt ark av glykoproteiner og kollagen, som alle er fremstilt delvis av epitelceller og de underliggende bindevev-celler. Formålet med basalmembranen er å regulere celleadferd og redusere spredningen av neoplasmer.

Vanlige kjennetegn ved alle levende organismer

Alle levende organismer dele egenskaper som bidrar til å definere hva livet er. Tatt sammen, kan egenskapene ses som faktorer som sørger for overlevelsen til individet organisme og for overlevelse av arten.

Identifikasjon

Ifølge cartage.org, levende organismer har disse egenskaper til felles: organisering, homeostase tilpasning, reproduksjon og arvelighet, vekst og utvikling, energi oppkjøp og slipp, deteksjon og respons på stimuli og interaksjoner.

Effekter

En av effektene av disse fellestrekkene er vekst. Organismer vokser og utvikler seg når materiale blir inkorporert i det levende vev.

Tilpasning

Organismer tilpasser seg omgivelsene for å overleve. Når miljøet endres, fysiske egenskaper og mestringsstrategier av en art endre så vel.

Homeostase

Levende organismer er i stand til å regulere sine interne miljø for å opprettholde en rekke forhold innen hvilke interne prosesser kan fungere. De er i stand til å regulere slike faktorer som kroppstemperaturen, konsentrasjonen av vann og oksygennivåer.

Reproduksjon

Det finnes to typer av reproduksjon: aseksuelle og seksuelle. I aseksuell reproduksjon av en del av organismen som skiller å danne en separat organisme; i tilfelle av en encellet organisme, skiller cellen, noe som resulterer i to mindre individer som deretter vokse til full størrelse. Seksuell reproduksjon krever at et egg og enten pollen eller sperm kommer sammen for å danne en ny organisme.

Naturopathic Behandling av ADD

ADHD kjennetegnes ved svekket dømmekraft, lærevansker og hyperaktivitet. Det kan også føre til glemsomhet, problemer med å fokusere på detaljer, vanskelighetsfullføre oppgaver, overdreven snakke og avbryter, og massevis av uro og rastløs bevegelse. Det kan forekomme hos både voksne og barn.
Attention Deficit Hyperactivity Disorder er en form for ADD som inkluderer de ovennevnte symptomene samt konstant bevegelse og forstyrrende atferd. Dette rammer først og fremst barn. Det er mange naturopathic behandlinger som kan hjelpe med ADD og ADHD. Disse behandlingene fokus på bruk av naturmidler i stedet for reseptbelagte medisiner.

Årsaker

Mulige årsaker til ADD er nevrologiske problemer, familiehistorie, angst, oksygenmangel ved fødselen, blyforgiftning, kosthold og røyking under svangerskapet.
Forskere tror at alle former for ADD har en felles faktor for koordinering svikt i hjernen. Ved behandling og fokus på visse opplysninger fra omverdenen, bestemte deler av hjernen aktiveres mens andre er hemmet. En del av hjernen som kalles locus ceruleus er regionen hvor disse signalene sendes til de ulike deler av hjernen. Denne informasjonen blir overført via en kjemisk budbringer kjent som noradrenalin. Alt som går galt i løpet av denne prosessen kan resultere i ADD. Overflødig sukker og betennelse av allergi er bare to ting som kan sammensatte koordineringsproblem.

Herbal behandlinger

Følgende urter har blitt brukt til å behandle ADD. Dosene er for voksne med mindre annet er oppført. (Urter spesifikt oppført for barn bør gis i doser foreslåtte. Eventuelle andre urter som ikke er spesielt indisert for voksne bare skal gis i en fjerdedel av beløpet for barn under 6 år og halvparten av beløpet for barn 6 til 12.)
Avena kan lindre sorg og mild depresjon hos voksne. Dens egenskaper er lik de av opium, som utgjør dens dempende virkning. Avena er ikke relatert til opium, imidlertid, og er mye mildere. Avena også kan lette abstinenssymptomer fra Ritalin, et stoff som vanligvis brukes til å behandle ADD. Ta 10 dråper tinktur i en kvart kopp vann daglig.
Brahmi er en rektor urt av indisk medisin og har en lang historie med bruk som en hjerne tonic. Det forbedrer oppmerksomhet span og oppbevaring av ny informasjon. Ta 300 mg en gang daglig.
Kamille te lindrer allergier, betennelser og søvnløshet. Drikk en kopp eller to ganger daglig.
Gingko forbedrer hjernefunksjonen, hukommelsen og konsentrasjon. Det bør bare brukes av voksne. Ta 180 mg tre ganger daglig.
Hawthorn er en nyttig urt for barn som slutter utagering, angst og uro. Det stopper også betennelse forårsaket av allergi. Barn kan ta 3 til 5 gram i kapselform daglig.
Valerian root letter angst. Bruk en flytende ekstrakt blandet i juice som anvist på etiketten. Drikk dette to ganger om dagen.
En kombinasjon supplement inneholder sitronmelisse og vendelrot induserer søvn og slapper musklene uten dagtid døsighet. Ta 240 mg 45 minutter før sengetid.
Grapeseed eller pinebark ekstrakt er en naturlig og mild antidepressiva som kan lette hyperaktivitet. Velg ett eller annet som de har den samme effekten. Ta 20 mg i tablettform for hver 20 kg. kroppsvekt.
Pasjons te er et beroligende middel. Drikk en kopp to ganger daglig.
Scutelleria stopper allergiske reaksjoner. Ta 1,000 til 2,000 mg tre ganger daglig.
Den tradisjonelle kinesiske formelen Rehmannia Seks Kombinasjon holder hjernen kjemiske funksjon hos både barn og voksne.

Forholdsregler ved Herbal behandlinger

Unngå kamille hvis du har en allergi mot ragweed. Gingko bør ikke brukes hvis du tar blodfortynnende medisiner. Ikke bruk Scutellaria hvis du har diaré. Ikke bruk den kinesiske formelen hvis du har en østrogensensitivitet lidelse som brystkreft, endometriose eller fibrocystic bryster.
Det er alltid en god idé å diskutere bruken av kosttilskudd eller alternative behandlinger med legen din. For hjelp med å finne en naturopathic lege, se Resources nedenfor.

Andre forslag for voksne

Voksne bør bruke 250 mg magnesium på kvelden og 800 internasjonale enheter av vitamin E daglig for å lindre kramper som kan forstyrre søvnen. En italiensk studie publisert i 1995-utgaven av Experimental Brain Research fant at moderat trening av voksne i 30 minutter om dagen redusert hjerneeksitabilitet med 40 prosent.
Ayurvedisk pusteøvelser som Pranayama kan være nyttig. For å utføre denne øvelsen, inhalerer dypt gjennom venstre nesebor mens du forsiktig trykke på høyre nesebor lukkes med fingrene; da og puster ut gjennom høyre med venstre lukket. Deretter reversere, puste gjennom høyre nesebor og pust ut gjennom venstre. Gjenta serien minst 10 ganger for ikke lenger enn 10 minutter.

Andre tips for barn

Pass på at barn med ADD spise tre balanserte måltider daglig. Barn med denne lidelsen kan glemme å spise og sult kan forverre visse symptomer som ustyrlig atferd og problemer med å konsentrere seg. Unngå sukker; det negativt påvirker barn med ADD siden de ikke fordøye det som normalt. Ikke la barn å konsumere brus av noe slag. De inneholder fosfater, som avbryter riktig fordeling av kalsium og magnesium, som kan føre til overdreven muskelaktivitet.
Identifisere allergener og unngå dem. Mange vanlige allergener som har blitt identifisert hos barn med ADD inkluderer blå, rød og gul mat fargestoffer, sitrusfrukter, kumelk, druer, peanøtter og tomater. Voksne kan også ha nytte av disse kosttilskudd forslag.

Hva er de ti advarsel tegn på ADD?

Hva er de ti advarsel tegn på ADD?


ADD eller ADHD, er også kalt ADHD og ADHD. Det kan påvirke både barn og voksne, og har klart definerte tegn og symptomer. ADD kan være utfordrende, for både pasienter og folk i deres liv, men det er mulig å behandle med utdanning, støtte og noen kreative måter å håndtere problemer. Mange mennesker med ADD / ADHD er intellektuelt og kunstnerisk begavet.

Kjennetegn

Den primære karakteristikker av ADD / ADHD inkluderer uoppmerksomhet, hyperaktivitet og impulsivitet, og disse egenskapene varierer i sin prominens fra person til person. Personer med uoppmerksom typen kan ta hensyn til ting de liker å høre om, men raskt stille ut når oppgaven er kjedelig eller repeterende. De spretter fra en oppgave til en annen, drar ut nødvendige skritt og ikke etterbehandling. De fungerer best i rolige omgivelser uten distraksjoner. Personer med den hyperaktive elementet er alltid på farten, selv tappe en fot eller riste en etappe når du sitter stille. De kan prøve å gjøre flere ting samtidig. Den impulsivitet element fører til problemer med selvkontroll. Disse menneskene avbryter ofte samtaler, invadere andres plass og spør altfor personlige eller irrelevante spørsmål. De pleier å være lunefull og emosjonell.

Ti advarsel tegn

Følgende 10 atferd er kjennetegn for ADD / ADHD, ifølge Helpguide nettside: "zoning out" i midt i en samtale, uten selv å vite det; dårlige lytteferdigheter med problemer med å huske samtaler og retninger; en kamp for å fullføre oppgaver, og med enkle seg; problemer med å fokusere eller betale oppmerksomhet, spesielt når du leser eller lytter til andre; veldig distractable med vandrende oppmerksomhet, forårsaker vanskeligheter som bor på sporet; tendensen til å utsette; kronisk lateness; regelmessig misplacing ting som nøkler, lommebok eller regninger; alltid på farten, som om drevet av noen utenfor kraft; og manglende evne til å holde sterke følelser under kontroll, noe som resulterer i temperament flare-ups eller sinte utbrudd.

Positive aspekter av ADD / ADHD

Mye av samtalen om ADD har en tendens til å fokusere på de negative aspektene ved sykdommen, men ADD mennesker har positive egenskaper også. Barn med ADD har levende fantasi og er kreativ. En dagdrømmer barn kan bli en god problemløser eller oppfinnsomme artist. De kan bli distrahert, men noen ganger plukke opp på hva andre ikke. Fordi de kan vurdere en rekke alternativer samtidig, de blir mer fleksible og åpne for ulike ideer. På grunn av sin interesse i mange forskjellige ting, barn med ADD er aldri kjedelig. Dette gjør dem morsom og interessant å være med. Når motivert, de jobber hardt for å lykkes, og har muligheten til å hyperfocus på noe som interesserer dem.

Å leve med ADD / ADHD

Du kan fortsatt leve et lykkelig og givende liv med ADD / ADHD. Ved å trene og spise riktig, kan du slippe overflødig energi, beroliger kropp og jevne ut humørsvingninger med sunn mat lite sukker. Ved å få en god natts søvn på mellom syv-åtte timers søvn, ifølge Helpguide, kan du være produktiv og energisk. Prioritere oppgaver og administrere tiden din med omhu kan hjelpe til med organiseringen. Velg relasjoner som er sympatisk og støttende av dine kamper og planlegge aktiviteter med venner ofte. Benytt deg av lister, fargekoder og påminnelser på jobben og velge arbeid som interesserer deg. Slå seg sammen med flere organiserte folk.

Kjennetegn på Attention Deficit Disorder hos barn

Kjennetegn på Attention Deficit Disorder hos barn


Mange lurer på om egenskapene til ADHD (også kjent som ADD) hos barn. I motsetning til sin fetter, attention deficit hyperactivity disorder (ADHD), barn med ADHD ikke viser tegn på hyperaktivitet. Selv om hvert barn er forskjellig, barn med ADD vanligvis har noen fellestrekk.

Slurvefeil

Barn med ADHD har en vanskelig tid med fokus på selv grunnleggende oppgaver, og ofte gjør slurvefeil.

Somler

ADHD kan føre til et barn å fremstå somle, for eksempel å ta femten minutter å skli på et par støvler.

Dagdrømmer

Daydreaming er et felles kjennetegn av barn med ADHD. Barna har problemer med å betale oppmerksomhet og ser ut til å bli "lost" i sin egen verden.

Dårlig konsentrasjon

En kort oppmerksomhet span er et vanlig kjennetegn ved ADHD. Barnet er i stand til å konsentrere seg om en oppgave i mer enn en kort periode.

Dårlig hukommelse

ADHD gjør det vanskelig for et barn å huske en liste med instruksjoner. Barnet trenger å bli minnet på flere ganger for å fullføre grunnleggende, og selv rutinemessige, oppgaver.

Ikke-medikamentell behandling av ADD

Det er flere ikke-medikamentell smertebehandling for ADD (Attention Deficit Disorder). Dette er en tilstand som er vanlig blant unge barn, men er også problematisk for voksne. Utbruddet av ADD kan skje etter 5 år i barn og være plutselige utbruddet for voksne på grunn av en sykdom eller hodeskade. ADD kan forårsake alvorlige sosiale mangler i barn på grunn av deres manglende evne til å handle hensiktsmessig med jevnaldrende. I tillegg kan barn med ADD lider faglig.

Rådgiving

En av tilnærminger til behandling av ADD uten rusmidler er gjennom rådgivning. Rådgivning gjør at både barn og voksne til å kjempe med stigma og problemer som følger med diagnosen ADD. Ifølge psykolog Ben Martin fra PsychCentral, rådgivning gjør det også enkeltpersoner til rollespill forskjellige måter å reagere når de føler impulsene kommer over dem for å handle ut. Siden en stor del av ADD handler om impulskontroll, kan barn og voksne med sykdommen få vite om sosiale interaksjoner og de riktige måter å samhandle med andre.

Behavioral Training

En annen metode for ikke-medikamentell behandling for ADD er atferdstrening. Ligner på å utdanne en klient om hvordan ADD påvirker en person, Martin sier at atferdstrening involverer flere ulike metoder for undervisning passende atferd. Disse metodene inkluderer utdanning, rollespill og selvevaluering. Atferds rådgivere også lære kundene hvordan å selv overvåke og spore episoder med dårlig impulskontroll, som er et sentralt trekk ved ADD.

Diett

Ifølge WebMD er det flere endringer som kan gjøres til et barns kosthold som en form for ikke-medikamentell behandling for ADD. Disse endringene inkluderer å spise en høy-protein diett av matvarer som kjøtt, nøtter, bønner og ost. Inkludert protein i både morgen måltider og ettermiddags snacks er også foreslått. WebMD antyder også redusere mengden av enkle karbohydrater som finnes i matvarer som brus og godteri. Enkle karbohydrater bør erstattes med komplekse karbohydrater som finnes i frukt som kiwi, pærer og epler sammen med mange grønnsaker. WebMD antyder også inkludert mer Omega-3 fettsyrer i kostholdet. Omega-3 fettsyrer finnes i matvarer som fisk, rapsolje og valnøtter.

Foreldre og lærere

Hvis en forelder eller lærer mener at et barn har ADD eller dens variasjon ADHD (attention deficit hyperaktiv lidelse), bør en henvisning gjøres til en profesjonell rådgiver som er kvalifisert til å stille en diagnose - mange skoler distrikter har rådgivere som er tilgjengelige for formålet. Martin sier at foreldre og lærere kan lære å skape et miljø som reduserer distraksjoner og hvordan å tøyle impulser inntil barnet lærer å selv overvåke.

Token økonomier

Foreldre og lærere kan være lurt å sette opp en token økonomi som belønner barn for passende atferd, antyder Martin. Mange foreldre er kjent med token økonomi konsept - en alderstilpasset belønningssystem er utviklet basert på poeng eller symboler som er opptjent av barnet. Token økonomier fungerer veldig bra for små barn og for klasserom og kan brukes på alle barn i hjemmet. Det er viktig at målene for token økonomi kunne nås, og inkluderer et utvalg av både enkle og mer vanskelige ønsket atferd og alder passende belønning.

Støttegrupper

Ifølge Martin, kan støttegrupper være nyttig for personer med ADD. Dette kan være spesielt sant for tenåringer og voksne, som er bedre i stand til å selv overvåke deres atferd enn yngre barn. Effektive støttegrupper for personer med ADD bør lettes av en profesjonell rådgiver eller terapeut som har trening i å arbeide med ADD problemer. Støttegrupper kan være nyttig i å la enkeltpersoner til å innse at de ikke er alene i sin kamp, ​​rollespill ny atferd og utvikle vennskap med personer som forstår tilstanden.

Kjennetegn på Pediatric Surgical Instruments

Kjennetegn på Pediatric Surgical Instruments


Pediatriske kirurgiske instrumenter er differensiert etter sin funksjonalitet og programmer; disse instrumentene har variert formål som avviker med de typer operasjoner utført. Fordi pediatrisk medisin er en stadig utvikling felt, er det en konstant utvikling i utviklingen av virkemidler for pediatrisk kirurgi med mer avanserte egenskaper. Det er noen definerende kjennetegn ved Barnekirurgisk instrumenter som brukes konvensjonelt.

Lett og Sensitiv

Uavhengig av type prosedyre, pediatriske instrumenter for kirurgi er lette og følsom for berøring. Disse egenskapene er viktige fordi vev av et foster, en pjokk eller en ungdom er mindre modne og lett skadet. Dette er hovedkarakteristikk av de oftest brukte tang som brukes i operasjoner som spenner fra hjerte kirurgi til mikro-operasjoner som kan innebære delikat og skjulte vev samt dental kirurgi. Tang, for eksempel, brukes til å holde vevet samt kirurgiske bandasjer på en slik måte at kirurgen bokstavelig talt kan komme under vevet uten å rive arterie eller en vene i kardiovaskulær pediatrisk kirurgi. I tilfelle av tannkirurgi, utstyret er særlig tynt og lett, slik at kirurgen har allsidigheten av eksponering gitt at pasienten har en mindre munn og mindre røtter og tann funksjoner enn voksne.

Fleksibel

Oftere enn ikke, de instrumentene som er brukt i voksen kirurgi er de samme typene som brukes for pediatrisk kirurgi. Selv om anvendelsen forblir den samme, egenskapene vesentlig forskjellig for å imøtekomme de fysiologiske behov hos en pediatrisk pasient. Virkemidlene for pediatrisk kirurgi er fleksible, slik at kirurgen er i stand til å bruke disse instrumentene med minst mulig skade på organ som blir jobbet med.

Spesielt, er fleksibiliteten av utstyret som kreves, fordi den mindre overflaten av målet for operasjon, blir mer komplisert operasjon. Instrumenter som tourniquet brukes i mikro-operasjoner samt mer intrikate typer pediatrisk kirurgi .Ifølge til "Biomedical Engineering Journal," dette er en nyutviklet instrument som brukes til midlertidig kompresjon av blodårer gjennom ligatur under operasjonen. I motsetning til den voksne tilstrammende, er dette laget av en tannstang som gjør det lettere å komprimere blodårer i den korteste tid. Dette er en stor forskjell fra den voksne tourniquet som krever bruk av mer energi og tar mye tid å komprimere blodårene under operasjonen.

Laget av rustfritt stål

Medisinske instrumenter er utsatt for høye korrosjonshastighet fordi de er utsatt for oksidasjonsmidler i kroppen samt sterilisering agenter. Dette er grunnen til at alle kirurgisk utstyr er laget av rustfritt stål. Umodne immunforsvar av pediatriske pasienter øke deres følsomhet for utenlandske agenter under operasjonen. Derfor er pediatrisk kirurgi instrumenter laget av høykvalitets rustfritt stål for å sikre maksimal sterilitet og sikkerhet.

Hva kjennetegner karbohydrater?

Hva kjennetegner karbohydrater?


Karbohydrater omfatter typisk en stor mengde av en persons diett. Karbohydrater er funnet i en rekke matvarer, inkludert frukt, brød, poteter og pasta. Karbohydrater er kjent for å øke en persons energi, noe som er grunnen til at idrettsutøvere konsumere store mengder karbohydrat-rik mat før de konkurrerer. For å vite mer om karbohydrater, er det nyttig å ta en titt på sine egenskaper.

Fiber

Ifølge University of Tennessee at Chattanooga, er fiber et karakteristisk for karbohydrater. Fiber ikke er fordøyelig av mennesker og de fleste fibre er i form av karbohydrater. Fiber er enten løselig eller uløselig. Oppløselige fibre oppløses i vann og danner en viskøs oppløsning, mens uløselig fiber ikke oppløses og opptar tarmen. Løselig fiber inneholder vanligvis pektiner, tannkjøtt og planteslim og uløselig fiber finnes i lignin og cellulose.

Enkle sukkerarter

Enkle sukkere er en annen karakteristikk av karbohydrater. Også kalt monosakkarider, enkle sukkerarter omfatter fruktose, glukose og galaktose. Fruktose er ofte funnet i frukt, mens galaktose er funnet i melk. Begge blir omdannet til glukose i leveren. Glukose er kroppens energikilde. Når enkle sukkerarter er dannet sammen, blir de disakkarider. Laktose, maltose og sukrose er eksempler på disakkarider. Maltose er vanligvis funnet i korn, mens sukrose kan lagres i frukt og grønnsaker og laktose i melk.

Komplekse karbohydrater

Karbohydrater også kjennetegnes ved tilstedeværelse av komplekse karbohydrater. Komplekse karbohydrater er sammensatt av kjeder av sukker knyttet sammen. Amylose er en vanlig sukker som finnes i komplekse karbohydrater. Komplekse karbohydratkjedene har filialer på dem også, noe tregere fordøyelse. Hvis komplekse karbohydratkjedene er hydrolysert og produserer kjeder som er mellom to og 10 enheter lang, er de omtalt som oligosakkarider. Hvis 11 eller flere enheter blir produsert, blir kjede kalt et polysakkarid.

Kjennetegn på Substance Abuse

Kjennetegn på Substance Abuse


Å vite hva som kjennetegner rusmisbruk er det første trinnet i å avgjøre om du eller noen du kjenner kan være misbruker narkotika eller alkohol. Ifølge Helpguide er Drug Abuse and Addiction, mange rusmisbrukere prøver å skjule sin vane fra venner, familie og helsepersonell. Å være klar over egenskapene å se etter er nyttig når du mistenker at noen du kjenner kan være misbruker narkotika eller alkohol.

Intern

Interne karakteristikker av rusmisbruk inkluderer en følelse av å måtte bruke stoffet regelmessig, slik at du alltid har tilgang til stoffet, har problemer når du prøver å slutte å ta narkotika, og følelsen som du trenger stoffet for å hjelpe deg med problemer, ifølge Mayo Clinic. I tillegg kan du være å ha problemer i forholdet, forsømme ditt ansvar, må farlige beslutninger og gi avkall på aktiviteter du brukte til å nyte, ifølge Helpguide hjemmeside. Uavhengig av stoffet, de indre egenskapene til rusmisbruk er ofte like, og som de øker, øker også sannsynligheten for rusmisbruk blir en avhengighet, bemerker Helpguide hjemmeside.

Ekstern

Mens alle alminnelig misbrukte substanser har spesielle tegn og symptomer, er det ytre kjennetegn ved stoffmisbruk som ofte er tilstede, uavhengig av medikamentet. Familie og venner ofte oppmerksom på fysiske, atferdsmessige og psykologiske symptomer hvis noen de kjenner er et stoff misbruk, ifølge Helpguide. Rusmisbrukere kan vise fysiske egenskaper som blodskutte øyne, elever som vises for stor eller liten, en forverret utseende og mangel på personlig hygiene, et skifte i vekt og nedsatt koordinasjon.

Atferdsmessige egenskaper inkluderer vanligvis en nedgang i arbeidsprestasjoner, en endring i interesser eller venner, et plutselig behov for penger, hemmelighetsfulle atferd og en økning i farlige hendelser som kamper eller trafikkulykker.

Psykologiske endringer som ofte sett i rusmisbruk inkluderer plutselige personlighetsforandringer, humørsvingninger, utbrudd og perioder med økt eller redusert aktivitet.

I Teens

Bestemme hva som er normal tenårings atferd og hva som er karakteristisk for rusmisbruk er ofte utfordrende, ifølge Helpguide hjemmeside. Noen mulige symptomer på rusmisbruk i tenårene inkluderer en økning av hendelser på skolen, inkludert lavere karakterer og hoppet klasser, bruk av luftrensere og andre produkter i et forsøk på å maskere en duft av narkotika, og mangler penger eller resepter. The Mayo Clinic nettsiden legger til at plutselige endringer i atferd, utseende og helse er også kjennetegn ved ungdoms rusmisbruk.

På et legekontor

Mange rusmisbrukere besøke mange forskjellige legekontorer for å få resepter for sine narkotika uten å bli oppdaget. Ifølge US Department of Justice Office of Diversion Control, karakteristikker av rusmisbrukere inkluderer ofte opphisset venterommet atferd, en aggressiv eller selvsikker personlighet og et uvanlig utseende. Når du snakker med leger, karakteristikker av rusmisbrukere inkluderer ofte forespørsler om et bestemt medikament, omfattende kunnskap kontrollerte stoffer, vage eller overdrevne svar om symptomer og sykehistorie og manglende bekymring over en diagnose.

Kjennetegn på nyrestein

Symptomer

Viktige kjennetegn ved nyrestein inkludere sine symptomer, hvorav noen kan påvises inntil steinen har flyttet inn i røret som forbinder nyrene og blæren. Symptomer på en nyrestein inkluderer smerter i ryggen og på siden under ribbeina, ebbet smerter i nedre mage og lysken, blod eller klart utflod i urinen, oppkast, behovet for å urinere hele tiden, og utbruddet av feber eller frysninger hvis nyrestein har ført til infeksjon.

Årsaker

Den eksakte årsaken til nyrestein er fortsatt debattert medisinsk. Imidlertid har mange leger snevret flere faktorer ned til commanility hos pasienter som lider av steiner. Nyrene er to organer som ligger i den nedre del av ryggen, i nærheten av magen og på begge sider av ryggraden. Funksjonen til nyrene er å fjerne væske, elektrolytter og avfall fra kroppen. Denne fjerningen benytter urin for å utføre overflødig.

En faktor som er ansett å bidra til dannelsen av nyrestein er en ubalanse i væske, syrer og mineraler av urin. Når urinen har mer kalsium eller sure forbindelser enn væsken, kan danne nyrestein. Forbindelsene danne krystaller, og fluidet i urinen er ikke tilstrekkelige til å bryte dem fra hverandre. Disse formasjonene masse sammen som nyrestein. Problemer med kroppens evne til å absorbere og fjerne kalsium er en annen årsak til nyrestein.

Tidligere og heriditary forholdene også er faktorer i nyrestein utvikling slik som nyresykdom, irritabel tarm syndrom og gikt. Medisiner kan også være årsaker til nyre stein formasjonen. Stoffer som Crixivan og Lasix brukes til å behandle hjerteproblemer og AIDS, men har også vist seg å føre til dannelse av nyrestein.

Typer

En annen chracteristic av nyrestein er den type formasjon. Det er flere kategorier av steiner: kalsium, struvitt, urinsyre og cystin steiner. De fleste stener er kalsium steiner, bestående av kalsium som er smeltet sammen med andre avfallsprodukter i kroppen. Struvitt nyrestein dannes hovedsakelig fra ammoniakk og etter en infeksjon har vokst i urinveiene. De er også kalt "infeksjon steiner." Urinsyre steiner utvikle seg fra et overskudd av syre i urinen. Til slutt, cystin steiner danner fra overflødig Cystin, som er en kjemisk byggeelement for muskler og nerver. Cystin nyrestein er vanligvis heridetary.

Fysisk funksjonshemming Kjennetegn

Fysisk funksjonshemming Kjennetegn


Fysiske funksjonshemninger inkluderer en rekke tilstander som ortopedisk, nevromuskulær, hjerte-og lungeproblemer. Den fysisk funksjonshemming kan ha vært til stede siden fødselen eller et resultat av skade. Personer med disse funksjonshemninger bruke hjelp av rullestoler, krykker, stokker og kunstige lemmer, slik at de kan bevege seg rundt. Det er også nedsatt funksjonsevne som ikke viser mange symptomer som epilepsi, lungesykdom og respirasjonsproblemer.

Mobilitet

Fysiske funksjonshemninger kan begrense normal bevegelighet av en person. Hvis noen har vært i en bilulykke, hun kan kreve bruk av en rullestol for resten av livet, avhengig av skadene. Personer med muskeldystrofi etter hvert kan kreve bruk av en rullestol som deres lemmer svekkes, noe som gjør det vanskelig å gå.

Cognition

Noen funksjonshemninger påvirke kognitive funksjoner. Minne tapet er et fellestrekk for multippel sklerose, som også kan påvirke oppmerksomhet og konsentrasjon. Visuell persepsjon påvirkes også med denne sykdommen og verbal flyt er utfordret. Disse tilstandene kan være et resultat av lesjoner på hjernen som kan diagnostiseres med en MR. Kognitiv dysfunksjon kan oppstå med mange andre sykdommer også, og fremgangen er treg.

Muskuløs

Personer med muskeldystrofi er født med et gen feil på kromosom 19, en av autosomer. Denne sykdommen fører til muskelsvakhet og påvirker andre deler av kroppen, slik som det sentrale nervesystem, hjerte, mage-tarmkanalen, øyne og endokrine kjertler. Mange ikke viser karakteristikker av sykdommen i mange år, og de forskjellige typer av denne sykdommen forekommer ved forskjellige tider. Hyppig fallende, problemer med å få opp og svakhet i lemmer og ansiktsmuskler er også kjennetegn ved denne muskelsykdom.

Nevrologisk

Kjennetegn på nevrologiske funksjonshemninger er skjelvinger eller risting, mindre håndskrift, tap av lukt, søvnvansker og svimmelhet. De med Parkinsons sykdom opplever mange av disse egenskapene.

Farene ved Toner Partikler

Studier som undersøker effekten av tonerpartikler på menneskers helse har variert i sine konklusjoner, men alle er enige om temaet trenger mer forskning. Laserskrivere er standard for de fleste store kontorer. Tre studier 2007-2010 illustrerer fokus for dagens forskning. Mens man trekker en direkte kobling mellom tonereksponering og redusert lungefunksjon hos mus, en annen finner ingen sammenheng mellom økt dødelighet og toner eksponering i menneskelig arbeidskraft. En banebrytende australsk studie fra 2007 viste mikroskopiske tonerpartikler utgitt av skrivere kan inhaleres dypt ned i lungene.

Toner bruk og inneklima

En australsk studie i 2007 konkluderte med at laserskrivere som brukes i boliger og kontorer slipper svært små partikler av toner i luften og kan inhaleres dypt inn i lungene, utgjør en potensiell helserisiko. Studien ble gjennomført av International Laboratory for luftkvalitet og helse i Brisbane, Australia, ved Queensland University of Technology. Studien testet populære modeller under Canon, HP Color Laserjet, Ricoh og Toshiba merkenavn. Sytten ble merket "high partikkel emittere."

En ekstra fase av studien sett på partikkelutslipps kjennetegn ved tre ulike laserskrivere. Studien konkluderte utslippene skriver-type spesifikke og påvirket av tonerdekning og en alder av kassetten. En skriver utgitt partikler inn i en forsøkskammeret med en hastighet som kan sammenlignes med de partikkelutslipp fra sigarettrøyking, ifølge rapporten. Helseeffekter fra disse mikroskopiske partikler kan være alt fra irritasjon av luftveiene til mer alvorlige sykdommer, inkludert hjerte- og karsykdommer og kreft, ifølge Lidia Morawska, en av forfatterne av studien, og garantert videre studier.

Dødeligheten av utsatte ansatte

En studie publisert i Journal of Occupational & Environmental Medicine i oktober 2010 målte dødelighet av arbeidstakere som utsettes for toner over tid, og konkluderte med var det ingen bevis for at toner eksponeringen økte risikoen for død av enhver årsak, eller fra noen av de 23 spesifikke dødsårsaker analysert. Studien så på 33 671 ansatte i kopi arbeidsplass som jobbet mellom 1960 og 1982 i produksjon eller vedlikehold. Forskere spores sine vitale status gjennom 1999 og beregnet standardiserte dødelighetsforhold ved hjelp av den amerikanske befolkningen for sammenligning. Studien rapporterte resultater i samsvar med generelle dødelighetsmønstre blant sunne arbeidsforhold populasjoner.

Lunge Responses hos mus etter Toner Eksponering

En studie publisert i september 2010, konkluderte med at eksponering for tonerpartikler kan hemme normal vekst hos mus, og også føre til en betydelig inflammatorisk respons med lesjoner i lungevevet. En tonersuspensjonen ble dryppet inn i lungene av mus av hannkjønn fire ganger på alternerende dager og overvåket forskere responsen av lungene ved intervaller. Studien ble gjennomført av CAS Key Lab for biologiske effekter av nanomaterialer og Nanosafety, ved National Center for nanovitenskap og teknologi i Beijing, Kina. Forskere konkluderte videre studier var viktig å vurdere de potensielle helseeffekter på mennesker av slik eksponering.

Kjennetegn på tungpustethet

Kjennetegn på tungpustethet


Tungpustethet er en plystrende lyd som oppstår når en person puster gjennom blokkerte luftveiene. Tungpustethet er vanligvis et symptom på astma, bronkitt, lungebetennelse eller allergiske reaksjoner. Forkjølelse kan også føre til en hindring i luftveiene som kan føre til tungpustethet. Selv om det er mange årsaker til tungpustethet, har tilstanden bare noen få spesifikke egenskaper.

Whistling Sound

De viktigste kjennetegn ved tungpustethet er en high-pitched whistling lyd når du puster ut. Denne lyden er forårsaket av luft som beveger seg gjennom trange rør.

Korte åndedrag

En tungpustethet person er ofte ikke i stand til å ta dype åndedrag fordi hindret luftveier ikke vil gi tilstrekkelig luftstrøm. Tungpustethet er vanligvis ledsaget av korte, grunne åndedrag.

Svimmelhet

Tungpustethet kan forårsake svimmelhet på grunn av mangel på oksygen. Medisinske inhalatorer er vanligvis brukt til å åpne opp blokkerte luftveiene.

Uskarpt syn og Svarte flekker

Personer som lider av tungpustethet vil noen ganger oppleve tåkesyn og se svarte flekker. Dette er forårsaket av mangel på oksygen på grunn av hindret luftstrøm.

Farene ved koffein piller

Farene ved koffein piller


Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, Fourth Edition, gjenkjenner fire lidelser forårsaket av koffein: koffein rus, koffein-indusert søvnforstyrrelser, angstlidelser og koffein-relaterte lidelser som ikke er spesifisert, inkludert avhengighet, overforbruk og negative effekter på fordøyelsessystemet (se Ressurser nedenfor).

Beruselse

Koffein rus er anerkjent av en tilstand av sentralnervesystemet overstimulering. Dette kan være faktisk føre til døden, og mange mennesker har vært innlagt på sykehus på grunn av koffein rus.

Sleep / angstlidelse

Koffein-indusert søvnforstyrrelse og koffein-indusert angst lidelse oppstår når store mengder koffein er fortært. Søvnforstyrrelsen kjennetegnes ved forstyrrelser i søvn og mareritt. Den angstlidelse er preget av panikkanfall, tvangsatferd, og kan også etterligne bipolar lidelse og schizofreni.

Avhengighet

Koffein er vanedannende. Abstinenssymptomer er hodepine, tretthet, magesmerter, angst og irritabilitet.

Brain Effects

Koffein overforbruk kan være ødeleggende for hjernen, og kan resultere i nervøsitet, søvnløshet og muskelrykninger, forårsaket av et overskudd av blod i hjernen. Det tar 3 til 7 dager etter symptomene å avta etter hvert som koffein er utvist fra kroppen.

Mage Effekter

Koffein kan ha negative virkninger på magen også, inkludert magesår, erosiv øsofagitt og sure oppstøt.

Hvordan gjenkjenne Kjennetegn på autisme

Hvordan gjenkjenne Kjennetegn på autisme


Lær hvordan å gjenkjenne hva som kjennetegner autisme.

Autisme er en hjernens utvikling lidelse preget av svekket sosial interaksjon. Det er en type begrenset og repeterende atferd. Tegnene på autisme er ofte tydelig fra en svært tidlig alder.

Det er flere karakteristiske mønstre som du vil gjenkjenne i et barn som har autisme. Ved først å lære å gjenkjenne hva som kjennetegner autisme, vil du ta det første skrittet mot å hjelpe mennesker med autisme.

Bruksanvisning

Antall personer som er kjent for å ha autisme har økt dramatisk siden 1980-tallet, blant annet som følge av endringer i diagnostiske prosedyrer. Det er også et bredt utvalg av behandlingstilbud tilgjengelig for autisme.

Alle typer autisme har autistiske symptomer i ulike grader. Imidlertid vil ikke alle autistisk person viser hver karakteristisk for autisme. Noen barn vil ha flere tegn på autisme enn andre barn.

Vanligvis kan et barn med autisme har problemer med ulike aspekter av deres liv. Disse vanskelighetene vil variere fra antisosial atferd til regelrett aggressivitet overfor andre.

I første omgang kan det hende du tror at barnet stiller anti-sosial adferd, men hvis barnet er autistisk han kan bare bli overveldet av alle de sanseinntrykk som kommer fra samspill med sine omgivelser.

Andre vanlige atferdsmessige kjennetegn som autistiske barn utstillingen inkluderer manglende fleksibilitet, raserianfall, ragnarokk, aggressiv atferd, selvskading, og intens opptatthet med en spesiell interesse.

Dessverre, mange barn med autisme lider av kommunikasjonsproblemer. Egenskaper som du kan observere er en mangel på conversational gjensidighet, lite eller upassende øyekontakt, manglende evne til å forstå følelsene dine, og vanskeligheter med å forstå humor.

Barn med autisme vanligvis lider av sosiale problemer. De har problemer med å få og beholde venner, samt en mangel på utviklede sosiale ferdigheter. De er ikke villige til å dele sine følelser med andre.

Forhåpentligvis vil du ha et bedre inntrykk av hvordan å gjenkjenne hva som kjennetegner autisme nå. Det vil imidlertid ta en medisinsk faglig til å diagnostisere barnets tilstand. Bare fordi barnet ditt viser kjennetegn ved autisme betyr ikke at han er autist.

Oppdra et barn med autisme vil definitivt presse deg til dine grenser. Bare husk at når du merke et barn som autistiske mennesker vil se på ham på en annen måte. Dessverre kan dette forsterke den negative atferden, så sørg for å behandle barnet ditt med kjærlighet og respekt som et normalt barn.

Mens du er her bør du ta en titt rundt eHow for mer informasjon om autisme.

Farene ved HGH piller

Farene ved HGH piller


Som sport, og spesielt baseball, kommet inn i siste halvdel av det tjuende århundre, behovet for et konkurransefortrinn økt. Med større og raskere idrettsutøvere, mange søkt lovlige og ulovlige kosttilskudd. Steroider ble slått til først, og deretter menneskelige veksthormoner (HGH). Men akkurat som steroider, har HGH egne farlige bivirkninger.

Gynecomastia

En av de store bivirkninger av HGH er gynekomasti. En tilstand hvor melkekjertlene er forstørret hos menn, kan mange menn ende opp med forstørrede og unormale bryster.

Hypertensjon

HGH kan også føre til en usunn tilstand av hypertensjon eller høyt blodtrykk. En kronisk forhøyet blodtrykk kan indusere slag eller hjerteinfarkt.

Carpal Tunnel Syndrome

En annen bivirkning innebærer nerver, og carpal tunnel kan skyldes komprimert nerver på håndleddet. Dette kan føre til alvorlig muskelsvakhet i hendene.

Artralgi

Kjent som leddsmerter, kan den leddsmerter produsert av HGH føre til skade, infeksjon, sykdom eller leddgikt. Kjennetegn ved denne tilstanden er betente ledd.

Diabetes

De unaturlige hormoner introdusert av HGH har vært kjent for å forårsake utbruddet av diabetes og andre glukosemetabolisme ubalanser.

Ødem

Ødem, eller oppbevaring av væsker, er en av effektene av HGH, og kan finnes mest fremtredende i leddene. Denne tilstanden, som leddsmerter, kan føre til betente ledd.

Long-Term Farene

Blant de langsiktige farene av HGH, studert hos barn som bruker supplement for vekst mangler, er en økt sjanse for kreft i tykktarmen og Hodgkins sykdom.

Kjennetegn på skolen Vold

Kjennetegn på skolen Vold


Skole vold omfatter alle skadelige eller aggressiv oppførsel som skjer på skolens eiendom. Mobbing, gjengen engasjement og fysiske altercations er noen eksempler på skolen vold, som alle kan forringes til mer alvorlige situasjoner som skyteepisoder og selvmord. Mens store hendelser som skolemassakre er sjeldne, de forårsake enorme smerter når de oppstår. Ved å lære å identifisere kjennetegn ved skolen vold, lærere, studenter og skole staber kan iverksette tiltak før å hindre økende vold.

Mobbing

Verbal aggresjon, også kjent som mobbing, er sterkt assosiert med skolen vold. Bortsett fra den emosjonelle skader det medfører, mobbing ofte fungerer som en forløper til fysisk vold. Erting, trusler og trusler om å skade seg selv eller andre bør alltid tas på alvor. Ifølge National Criminal Justice Reference Service, hadde mer enn tre fjerdedeler av skole skyttere tidligere truet eller forsøkt selvmord. Studenter kan bidra til å forhindre skolen vold ved å rapportere tilfeller av mobbing til myndighetene så snart de skjer.

Besittelse av våpen

Studenter som tar med våpen på skole eller annen grunn utgjør en alvorlig trussel mot skolen sikkerhet. Arbeidet med å få, forberede eller bruke våpen kan signalisere progresjon fra tomgang tanke til faktiske vold og bør behandles som et alvorlig lovbrudd. En plutselig, intens interesse for våpen som våpen eller bomber kan også indikere problemer og garanterer ekstra overvåking.

Gang Aktivitet

Gjenger er kriminelle organisasjoner som skape kaos på lokalsamfunn. Mens de er ofte assosiert med indre-by og urbane nabolag, gjenger er et utbredt problem i urbane og rurale lokalsamfunn over hele landet. Gjengmedlemmer ofte ha samme farge klær, bruker håndsignaler kjent som gjengen tegn og pryder personlige eiendeler eller offentlig eiendom med graffiti - ". Tagging" en praksis kjent som Drive-by shootings og andre former for gjengjeldelse rettet mot rivaliserende gjenger kan skade uskyldige tilskuere, noe som gjør gjengen engasjement en stor trussel mot skolen sikkerhet.

Psykiske lidelser

Psykiske lidelser og atferdsforstyrrelser er potensielle risikofaktorer for skolen vold. Tilstander som depresjon, schizofreni og bipolar lidelse årsaken følelsesmessig ustabilitet og forvrengte tankemønstre som kan øke sannsynligheten for voldelig oppførsel. Ulydighet, aggresjon, rus og hyppige raseriutbrudd er mulige symptomer på psykisk sykdom. Vanlige psykologiske screenings i skolen kan være nødvendig for å identifisere og behandle rammede studentene raskere.

Bipolar lidelse hos voksne

Bipolar lidelse hos voksne


Bipolar lidelse er en psykisk lidelse preget av en ustabilitet i stemninger, fra depresjon til mani. Bipolare humørsvingninger er forskjellig fra vanlig dag-til-dag humørsvingninger, som de pleier å være mer ekstrem. Ifølge National Institute of Mental Health, 5,7 millioner amerikanere, eller 2,6 prosent av den amerikanske befolkningen, lider av bipolar lidelse.

Hva er bipolar lidelse?

Manisk depresjon (bipolar lidelse) er en psykisk lidelse preget av ekstreme humørsvingninger kalles polene. Ved bipolar lidelse, bytter du raskt fra mani (høyder) til depresjon (lows). Hvis du har bipolar lidelse, kan du oppleve at disse symptomene siste timer, dager eller måneder. Bipolar lidelse kan skjule seg i tenårene som en form for depresjon. Et kjennetegn ved bipolar lidelse er at menn generelt starte med utbrudd av mani, i motsetning til kvinner, som vanligvis begynner med depresjon.

Symptomer

Symptomer på bipolar lidelse er delt inn i to kategorier: mani (høyder) og depresjon (lows).

Symptomer på mani inkluderer å være altfor optimistisk, har overdreven selvtillit, økt irritabilitet, aggresjon, innbilskhet, snakker fort, ha en flom av ideer, blir lett distrahert, å være uvøren, har vrangforestillinger og hallusinasjoner og økt sexlyst.

Symptomer på depresjon inkluderer tap av appetitt, uforklarlige gråtetokter, irritabilitet, tretthet eller søvnløshet, følelse av verdiløshet, tap av konsentrasjon, smerter og plager og selvmordstanker.

Diagnose og Typer

Leger diagnostisere bipolar lidelse ved hjelp av en manuell kalt The Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DMS). Innenfor DSM er retningslinjer som brukes til å finne ut hvilken type bipolar lidelse du har. Det finnes fire typer Bipolar lidelse: Bipolar I, Bipolar II, Bipolar ikke annet er spesifisert (BP-NOS) og Cythothymia.

Bipolar Jeg er mistanke om du har hatt en eller flere blandede episoder av mani og depresjon. Disse episodene fortsetter daglig eller minst en gang ukentlig.

Bipolar II er merket ved å ha en eller flere episoder av hypomania og depresjon. Hypomani er en mildere versjon av mani.

BP-NOS bestemmes når du ikke kan diagnostiseres med BP1 eller BP2. Humørsvingninger vil være for mild å beskrive som depressiv eller manisk, men vil bli vurdert BP-NOS hvis det er utenfor den vanlige hverdagen oppførsel.

Den mildeste formen for bipolar lidelse er Cythothymia. Episoder av mani og depresjon opplevd med Cythothymia er ikke så alvorlig som andre former for bipolar lidelse. Episoder av Cythothymia alternativ i en periode på to år.

Behandlinger

Selv om bipolare lidelser er ikke kureres, de behandles. Den anbefalte løpet av behandlingen er en blanding av både medisinering og psykoterapi (samtaleterapi). Dette behandler nåværende symptomer, bidrar til å hindre ytterligere episoder av mani og depresjon, og holder deg fra å utvikle en mer alvorlig form for bipolar lidelse.

Du må kanskje prøve flere forskjellige medisiner for å behandle bipolar lidelse. Siden visse medisiner tendens til verk for noen mennesker og ikke pothers. Av denne grunn, kan din lege eller psykiater be deg om å holde en journal spore dine symptomer mens du er på medisiner. Denne måten kan de se hvilke medisiner fungerer riktig for deg.

Stemningsstabiliserende medikamenter er de første som blir foreskrevet av legen din hvis du har noen form for bipolar lidelse, og kan fortsette i over et år. En annen medisiner foreskrevet er Lithium. Litium har vist seg effektive i å forebygge anfall av mani og depresjon; det bærer også FDA-godkjenning. Andre medisiner inkluderer antiepileptika som valproinsyre, Lamictal og Topimax, også antidepressiva og atypiske antipsykotiske medisiner.

Psykoterapi hjelper opplyse pasienter om bipolar lidelse, og gir emosjonell støtte som trengs for å behandle sykdommen. Behandlinger som CBT (kognitiv atferdsterapi) bidrar ved å lære deg å endre dine negative tanker og handlinger i bedre seg.

Forebygging

Det er ingen måte å forhindre Bipolar lidelse, og det finnes studier fortsatt blir gjennomført for å finne ut årsaken til dette mental sykdom. Ifølge Depresjon og Bipolar Support Alliance, mer enn to tredeler av personer med sykdommen har minst en nær slektning med alvorlig depresjon. Dette har ført forskere til å tro at tilstanden kan knyttes i hovedsak til genetikk.

Kjennetegn på utviklingshemming

Kjennetegn på utviklingshemming


Intelligens refererer til en persons evne til å forstå, kommunisere, fornuft, erverve og anvende tanke. Utviklingshemming refererer til en persons nedsatt kognitiv funksjon evne. Denne tilstanden oppstår av flere grunner, blant annet genetiske lidelser som Down syndrom, graviditet problemer som Fetal Alcohol Spectrum Disorder, alvorlige helseproblemer som hjernehinnebetennelse eller meslinger eller fødselskomplikasjoner. Det er tre kjennetegn ved utviklingshemming. En person må vise alle tre egenskaper før en diagnose av utviklingshemming er bekreftet.

Borderline eller Mild IQ

En persons intellektuelle fungerende evner blir vurdert av intelligenstester som avgjør enkeltpersoner Intelligence Kvote, eller IQ. Nivåene av intelligens, som er bestemt av en IQ-test, faller inn i fire kategorier: borderline eller mild, moderat, alvorlig og dyp. Disse nivåene er basert på vurdering resultater og er kliniske definisjoner av en persons nivå av intellektuell fungering. IQ er er vilkårlig og ikke måle en persons styrker, ønsker eller livsstil. En IQ som faller på eller under 70 er to standardavvik under gjennomsnittet, og anses borderline eller mild intelligens. Besitter en borderline eller mild IQ er et kjennetegn ved utviklingshemming.

Underskudd i Adaptive Behavior

Adaptiv oppførsel er en persons evne til å tilpasse sin atferd til ulike typer atferd eller situasjoner, ofte henviser til personlige eller sosiale hendelser. Begrepet "underskudd i adaptiv atferd" refererer til en persons daglige fungerende ferdigheter, herunder kommunikasjon og personlig pleie evner. En person som er mindre selvstendig og i stand til å håndtere dagligdagse oppgaver viser dette karakteristisk for utviklingshemming. Adaptive atferd tester vurdere om en person trenger mer utdanning, støtte og opplæring for å være i stand til å fungere på en uavhengig måte i forhold til andre av samme kultur og alder.

Kjennetegn er tydelig i utviklingsperioden

En person må vise både en borderline eller mild IQ og et underskudd i adaptiv atferd i utviklingsperioden for å bli diagnostisert med utviklingshemming. Utviklingsperioden er definert som tiden mellom fødsel og alder 18. Små barn som viser karakteristikkene av utviklingshemming kan ta lengre tid å gå og snakke. Barn i skolealder kan slite på skolen og vise hukommelse og oppmerksomhet problemer. De utviklingsmessige forsinkelser disse barna utviser generelt merkbar i ung alder, spesielt i en innstilling som omfatter flere barn i samme omgangskrets.