Digidexo.com

nedsatt nyrefunksjon og alkohol

Nedsatt nyrefunksjon Behandling

Nedsatt nyrefunksjon Behandling


Nyrene er delikate, bønnelignende organer som ligger nær den lille av ryggen. Som en del av urinveiene, nyrene er avgjørende for å fjerne avfall og overflødig vann fra blodet. Nyresykdom kalles ofte "den stille killer" fordi symptomene vanligvis gå ubemerket før de har utviklet seg til et alvorlig problem. Skader på nyrer er irreversible og når nyrene mister noen av sine fungerende evner, det krever dialyse eller erstatning.

Nyrefunksjon

Nyrene er et par rødlig, bønneformede organer som ligger bak magen, skal strekke milten. Som en del av urinveiene, nyrene 'viktigste funksjon er å filtrere avfallsstoffer og overflødig vann fra blodet. Det overskytende vann og avfall blanding for å danne urin, som er sendt til blæren for lagring før det kan slippes ut fra kroppen. Nyrer også frigjøre hormoner som bidrar til å regulere blodtrykket, fremme sterke bein og hjelp i produksjonen av røde blodlegemer.

Nedsatt nyrefunksjon

Nyrer miste noen fungerende evner eller mislykkes fullstendig for en rekke årsaker. Nyrene er ømfintlige organer og ikke har evnen til å reparere seg selv etter skade. De er også uheldig påvirket av en rekke medisinske tilstander, inkludert diabetes og leversykdom.

Når nyrene gjør mislykkes, bygger avfall opp i kroppen din. Du risikerer også å miste Vitamin D og fosfor, som igjen fører til at bein å bli svak og bøyelig. Du kan heller ikke være i stand til å lage nok røde blodceller hvis nyrene starte feil. Røde blodlegemer transporterer oksygen gjennom blodet til organer i kroppen. Hvis det er ikke nok av dem, ikke kroppen din ikke får nok oksygen for å fungere.

Hemodialyse

Hemodialyse er prosessen med å bruke en maskin til å filtrere blodet. Blodet pumpes ut av kroppen din, rengjøres og deretter pumpes tilbake i blodets sirkulasjon. Det er en temporær behandling, utformet for å erstatte en del av funksjonen til nyrene. I tillegg til hemodialyse, vil du også trenger å endre kostholdet ditt og ta en rekke reseptbelagte medisiner. Din lege vil utforme en helhetlig dialyse plan basert på din egen nyrefunksjon og symptomer.

Hvor ofte du må gjennomgå hemodialyse avhenger av alvorlighetsgraden av nyrefunksjonen tap. Mest hemodialyse er gjort på et sykehus eller klinikk innstilling med jevne mellomrom, vanligvis ukentlig. For de som har alvorlige nyrefunksjonen tap og penger til å kjøpe en hemodialyse maskin, kan behandlingen gjøres hjemme. Du må imidlertid ha noen som kan hjelpe deg med behandling, plass for lagring av maskinen og rekvisita, og være villig til å bli trent.

Peritoneal dialyse

Peritoneal dialyse filtrerer blodet gjennom bukhinnen, slimhinnen i magen. Ved hjelp av et kateter settes inn i magen, er en dialyse løsning av mineraler og sukker pumpet inn din peritoneal membran. Sukkeret i dialyseløsningen trekker avfall fra blodkar i membranen. Et par timer senere, dialyse løsning, full av avfall, tappes fra magen. Prosessen gjentas flere ganger i løpet av dagen, tegning avfall fra blodet. Som hemodialyse, er peritoneal dialyse bare et midlertidig tiltak.

Det er tre typer av peritoneal dialyse. Kontinuerlig ambulerende peritoneal dialyse (CAPD) kan gjøres på en hvilken som helst ren, godt opplyst sted uten bruk av en maskin. Du kan gjøre det selv, ved hjelp av en plastpose festet til kateteret for å legge til dialysevæske og fjerne det omtrent fire ganger om dagen. Kontinuerlig cycler-assistert peritoneal dialyse (CCPD) inserts og fjerner dialyse løsning opptil fem ganger om natten mens du sover med en maskin som kalles en "cycler." Det tredje alternativet er en kombinasjon av CAPD og CCPD. Dette krever at du gjør noen sykluser i løpet av dagen og har cycler arbeid i løpet av natten. Denne spesielle typen peritoneal dialyse anbefales hvis du veier veier mer enn 175 pounds eller hvis peritoneum filtrerer avfall så sakte at det tar for lang tid å fullføre en syklus.

Kidney Transplant

Selv om det kan virke counterintuitive, anser det medisinske fellesskapet nyretransplantasjoner som en behandling for nedsatt nyrefunksjon. Dialyse er bare en temporær behandling for mindre reduksjoner i nyrefunksjonen. Mange pasienter som opplever redusert nyrefunksjon i begge nyrer vil etter hvert kreve en nyretransplantasjon.

Nyretransplantasjoner er ikke enkel. Først må motta en frisk nyre fra en donor som har samme eller et kompatibelt blodtype. Human leukocytt antigener (Hlas), en histocompatibility kompleks knyttet til immunsystemet, er en faktor i tillegg. Hvis nyrene kommer fra et familiemedlem, har du en god sjanse til å være en kamp. Hvis Hlas er ikke en kamp, ​​kan din nyretransplantasjon fortsatt utføres i de andre kompatibilitets testene er positive. Korset-match test, blande en blodprøve og en prøve av donor blod for å se om det er en negativ reaksjon, blir vanligvis utført sist. Hvis det ikke er noen reaksjon, vil driften sannsynligvis fortsette.

En nyretransplantasjon er en større operasjon og bærer samme risiko som alle andre større operasjon gjør. Også venter på en passende donor kan ta lang tid, og det er fortsatt en sjanse for at kroppen kan avvise den nye nyren. På den annen side vil de som gjennomgår nyretransplantasjoner ikke lenger trenger dialyse og vil ha færre diettrestriksjoner. De har også en høyere sjanse for å leve lengre, sunnere liv.

Tegn på nedsatt nyrefunksjon

26 millioner amerikanske voksne har kronisk nyresykdom, og globale tjenestemenn rapporterer sykdommen vokser til pandemi proporsjoner. Det har ført til nyresvikt --- behovet for transplantasjon eller dialyse --- blant mer enn 1 million mennesker over hele verden.

Grunnleggende

I mer enn to av tre tilfeller, kronisk nyresykdom et resultat av diabetes eller høyt blodtrykk. Personer som opplever disse spesielle forholdene bør være spesielt på vakt for tegn på nyre dysfunksjon. CKD er en langsom og ofte irreversible tap av nyre makt over tid, alt fra måneder til år, hvor ødelagte nyrer har en begrenset evne til å behandle avfall. Hver nyre oppsyn også andre viktige formål, herunder å regulere nivåer av kalsium, natrium, fosfor og kalium i blodet. De som lider av CKD lider som giftstoffer akkumuleres, kvalme og tretthet satt i, kroppen bloats og farlige komplikasjoner som høyt blodtrykk, anemi og nerveskader ofte resultere.

Symptomer

Folk flest ikke opplever noen alvorlige tegn på nedsatt nyrefunksjon før sykdommen har avansert. En trang til å urinere oftere, spesielt om natten, ofte er en tidlig indikasjon på et problem. Som normalt er kombinert med generelle problemer med å sove. Muscles kramper kan forårsake ubehag i kveld. Hovne føtter og ankler kunne indikere at nyrene har problemer med å kontrollere nivået av vann i kroppen, noe som fører til ødem. En distinkt hevelser rundt øynene, spesielt ved oppvåkning, kan også være grunn til bekymring.

Andre symptomer inkluderer tørr, kløende hud, mangel på konsentrasjon, tap av matlyst og generell tretthet. Det er vanlig som avfall og toksiner tette systemet, forurensende kroppen og stjele bort energi. Kortpustethet, svimmelhet, og kalde frysninger på en jevnlig basis er tegn på et potensielt problem. Andre symptomer inkluderer pust som lukter ammoniakk eller en metallisk smak i munnen.

Initial Diagnose

Ved tegn på nedsatt nyrefunksjon tyder etterforskning, vil blodprøver bli tatt og analysert for kreatinin, et avfallsprodukt som brukes av muskler og utvist nesten utelukkende av nyrene. "Nivået på disse avfallsstoffer i blodet øker som nyre filtrering avtar. Unormale resultater er vanligvis det første tegn på at nyresykdom er til stede,» heter det i American Association for Clinical Chemistry. "En urinprøve (urinanalyse) er også undersøkt og analysert som en del av rutinemessig screening. Dette settet med tester ser for indikatorer i nyre og urin sykdom som for eksempel røde blodceller, hvite blodceller og protein i urinen."

Høyrisikogrupper

Tegn på nyre dysfunksjon stede oftest hos personer med høyt blodtrykk, diabetes og en familiehistorie med nyresykdom. Frekvensen av CKD er også høyere blant enkelte grupper, inkludert indianere, afrikansk-amerikanere, Stillehavsøyene, latinamerikanere og pensjonister.

Hvordan redusere risikoen

The American Association of nyrepasienter antyder at følgende foreskrevet behandling planer for diabetes og høyt blodtrykk er avgjørende i staving av nyre dysfunksjon. Andre måter å redusere risikoen inkluderer å begrense inntak av over-the-counter smertestillende medikamenter og drikker mye vann. Redusere saltinntaket, utøve daglig og behandle urinveisinfeksjoner omgående.

Hvordan behandle Nedsatt nyrefunksjon

Nyrene regulerer kroppsvæske og blod kjemi. De spiller en rolle i reguleringen av blodtrykk og fjerning av avfall fra kroppen. Når nyrene ikke fungerer skikkelig, vil nyresvikt oppstå. Dette er på grunn av en reduksjon i blodstrøm til nyrene. Symptomene kan være fraværende, mild eller farlig avhengig av kroppens respons på tilstanden.

Hvordan behandle Nedsatt nyrefunksjon

•  Kjenn risikofaktorer for nyresvikt, som inkluderer høy alder, kjønn, familiehistorie, høyt blodtrykk, røyking, fedme, kolesterolnivå, diabetes, rase eller etnisk opprinnelse og genetiske faktorer. Å ha en diagnose av koronarsykdom, åreforkalkning eller perifer arteriell sykdom kan plassere en pasient har større risiko for å utvikle nyresvikt.

Kjenn symptomene forbundet med nedsatt nyrefunksjon. De fleste pasientene får symptomer i tidlige stadier. Utviklingen av symptomer oppstår som sykdommen utvikler seg og er tretthet, hevelser eller hevelse i hender, føtter eller ankler, rygg smerter, endring i appetitt, og endring i urin farge, mengde eller hyppighet. Hypertensjon og dårlig fordøyelse er vanlige problemer i nyresvikt.

•  Bestem riktig diagnose gjennom en fysisk undersøkelse med en lege. Tosidig skanning ultralyd, CT angiografi og MR angiografi vil bli utført. En kontrast angiografi er den definitive test for denne diagnosen. Laboratorieprøver kan også bestilles av legen. Når det er en diagnose av renal insuffisiens, vil legen å utvikle en behandling i et forsøk på å stoppe eller bremse insuffisiens. Tidlig diagnose er det mest fordelaktig for stopp av insuffisiens før det blir en kronisk tilstand

Følg legens behandlingsplan. Medisiner brukes til behandling av hypertensjon, vanligvis i ACE-hemmeren klassen medisiner. Endring andre medisiner doser kan være nødvendig. Vitaminene D og spesifikke nyrevitaminer kan legges til planen. Vitamin A bør begrenses så overdose av dette vitaminet kan ha negative konsekvenser for pasienter med nedsatt nyrefunksjon. Overvåking blodtrykk er viktig i behandlingsplanen. Blodprøver vil bli gjort med jevne mellomrom for å overvåke nyrene fungerer.

Hint

  • Diett begrensninger har vist seg effektive i behandlingen plan. Høy protein kan forverre nyreproblemer. Begrense mengden av natrium og kalium inntak. Overvåke væskeinntak og utgang for væskebalansen.
  • Unngå mat høy i natrium og kalium. Bruk hermetisk mat som har lavere natrium nivåer. Unngå bananer, grense kjøtt og spiser lite salt og lite kalium rå grønnsaker. Unnlatelse av å ta opp nyresvikt vil føre til end-stage renal sykdom.

Bruk av bikarbonat for nedsatt nyrefunksjon

Bikarbonat er et naturlig forekommende elektrolytt, eller elektrisk ladet salt som bidrar til å regulere blod surhetsgrad (pH) i kroppen. Tilstedeværelsen av bikarbonat i blodet er delvis styrt av nyrene. Hos personer med nedsatt nyrefunksjon, kan nivåene av bikarbonat faller under det normale, noe som fører til en farlig tilstand som kalles renal acidose. Natriumbikarbonat, et menneskeskapt stoff også kalt bicarbonate of soda, er ofte brukt til å behandle alvorlige tilfeller av denne lidelsen.

Forstå viktigheten av bikarbonat

Riktig blod pH er avgjørende for metabolske funksjoner i kroppen din, og også fremmer passende oksygen i vev. Under normale omstendigheter, blod pH tiltak mellom 7,35 og 7,45 på en skala fra 0 til 14. Når tilstedeværelsen av bikarbonat --- et alkalisk stoff --- er lavere enn vanlig i blodet ditt, kan du begynne å føle effekten av overskytende surhet, eller acidose. Ifølge fagfellevurderte testing service Lab tester på nettet, skjer dette når pH faller under 7,35. Hvis du opplever akutt --- eller plutselig --- nedsatt acidose, kan det utløse symptomer som kvalme, oppkast, hodepine, forvirring og beslag. På sitt verste, kan tilstanden også indusere koma og død. Nedsatt acidose kan også utløse en annen potensielt livstruende lidelse som kalles hyperkalemi, som oppstår når en annen elektrolytt --- kalium --- bygger seg opp i blodet. Denne oppsamlingen kan føre til farlige hjerterytme uregelmessigheter. Det er mulig for deg å utvikle nyre acidose med eller uten hyperkalemia.

Natriumbikarbonat Treatment

Hvis testing eller symptomer avsløre tilstedeværelsen av nyre acidose eller hyperkalemi, legen din vil arbeide for å gjenopprette pH-balansen og elektrolyttnivå så raskt som mulig. Hvis pH-verdien er over 7,2, kan du i utgangspunktet få en alkalisk løsning som inneholder et stoff som heter kalium citrate. Men hvis pH faller under 7,2, eller en naturlig bikarbonat nivået er betydelig redusert, er natrium-bikarbonat-løsning akseptert behandling.

Når pH-nivået tilbake til normalt, vil acidose symptomer normalt avta. Vanligvis når dette skjer, er overflødig kalium i blodet absorberes inn i cellene, noe som fører til en slutt av hyperkalemi. Vær oppmerksom på at i noen tilfeller virkningene av acidose eller hyperkalemi kan være permanent.

Selv om natriumhydrogenkarbonat er en effektiv erstatning for naturlig bikarbonat, dens virkninger i kontrollerende acidose er kortvarig, og hvis tilstanden vedvarer annen form for behandling kan være nødvendig. Natriumbikarbonat inneholder også betydelige mengder salt, og bruken kan forverre symptomer hos personer som også lider av akutt nyresvikt.

I det lange løp, er den beste behandling for nyre acidose en korreksjon av de underliggende problemene inni nyrene. Vanlige årsaker til acidose relaterte nyresvikt omfatter arvelige forstyrrelser, autoimmune sykdommer, og reaksjonen til bruk av medikamenter som litium, amfotericin B og visse smertestillende midler. Hvis nyre verdifall ikke er godt kontrollert, kan du oppleve fremtidige problemer relatert til bikarbonat ubalanse.

Behandling for mild nedsatt nyrefunksjon

Behandling for mild nedsatt nyrefunksjon


Dessverre er kronisk nyresykdom (CKD) uhelbredelig. Men hvis du har mild nedsatt nyrefunksjon med CKD, kan behandling forlenge levetiden på nyrene, ifølge Mayo Clinic.

Funksjon

Når nyrene dine er friske, behandle de omlag 200 liter blod hver dag i ca to liter ekstra vann og avfall (urin), ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyresykdom (NIDDK).

Betydning

Med mild til moderat nyresvikt, nyrene ikke klarer å absorbere vann fra urinen. Således kan nyrene ikke redusere mengden av urin eller konsentrere den, i henhold til Merck.

Symptomer

Siden nyresvikt utvikler seg gradvis, så gjør dine symptomer. For eksempel, med mild nedsatt nyrefunksjon kan du bare merke nokturi. Dette er et økt behov for å urinere i løpet av natten.

Behandling av underliggende tilstander

Med mild nedsatt nyrefunksjon, underliggende tilstander som diabetes og høyt blodtrykk som forårsaker din CKD trenger å bli behandlet. For eksempel, hvis du har diabetes må du trene og ta medisiner konsekvent, ifølge Mayo Clinic.

Andre behandlinger

En annen behandling for mild nedsatt nyrefunksjon innebærer å endre kostholdet. Dette omfatter som begrenser væske, fosfor, salt, protein og kalium, i henhold til Merck. Dessuten kan antibiotika være foreskrevet hvis en bakteriell infeksjon som forårsaker mild nedsatt nyrefunksjon.

Betraktninger

Å utvide nyrefunksjon, bør du unngå smertestillende piller som kan gjøre din CKD verre, ifølge NIDDK.

Nedsatt nyrefunksjon Prognose

Nedsatt nyrefunksjon Prognose


Nedsatt nyrefunksjon eller nyresykdom, er en tilstand som reduserer nyre funksjon og svekker kroppens evne til å skille ut overflødig væske og avfallsstoffer. De fleste tilfeller av sykdommen er forårsaket av hypertensjon eller diabetes og nyresykdom vanligvis utvikler seg langsomt.

Prognose

Ifølge US National Library of Medicine, er nyresvikt ikke kureres, men symptomene kan kontrolleres med behandling. Pasienter med denne tilstanden kan kreve behandling gjennom hele livet.

Tidlige symptomer

Nyresykdom pasienter kan oppleve tretthet, hodepine og tørr kløende hud. Uventet vekttap, tap av matlyst og kvalme kan forekomme med denne lidelsen.

Avanserte Symptomer

Pasienter kan utvikle lett blødninger og blåmerker, overdreven tørste og nervesystemet som konsentrasjonsvansker, tretthet og forvirring som nyresvikt forverres.

Behandling

Leger kan foreskrive medisiner for å hjelpe nyresykdom pasienter kontrollere blodtrykk, blodsukker eller kolesterol. Leger kan foreskrive en spesiell diett som begrenser pasientens inntak av væske, proteiner og elektrolytter.

End Stage Nyresyke

Pasienter med nyreinsuffisiens er sannsynlig å utvikle sluttstadium nyresykdom dersom de ikke får behandling for deres nyresykdom. Personer med slutten scenen nyre sykdom har mindre enn 10 prosent av normal nyre funksjon.

End Stage Prognose

Sluttstadiet nyresykdom pasienter vil dø fra oppbygging av overflødig avfall og væske i kroppen hvis de ikke får nyre dialysebehandling eller nyretransplantasjon.

Sorbitol og nedsatt nyrefunksjon

Sorbitol og nedsatt nyrefunksjon


Sorbitol er en sukkeralkohol som brukes som et kunstig søtningsmiddel i matvareprodukter. Mens generelt ansett som trygt, fungerer sorbitol som et avføringsmiddel og kan forverre nyre dysfunksjon i store doser.

Bruksområder

Næringsmiddelindustrien bruker sorbitol som en søtere i kostholdet drikker, sukkerfri tyggegummi og kosthold mat. Sorbital forekommer også i enkelte hostemiksturer. Legemiddelassistert, finner sorbitol bruke som et ikke-sentralstimulerende avføringsmiddel i både muntlig og stikkpiller forberedelser. Sorbitol kan også brukes til å overrisle urinblæren.

Advarsler

Sorbitol er avføringsmiddel egenskaper kan forverre symptomer på nyre dysfunksjon, som avføringsmiddel oppfordrer vannlating. Mengden av sorbitol i næringsmidler er generelt betraktet som sikre, selv British Medical Journal to tilfeller hvor folk opplevd alvorlig diaré og vekttap etter bruk av store mengder av tyggegummi inneholdende sorbitol.

Anbefalinger

Personer med eksisterende nyreproblemer bør diskutere medisinske bruksområder for sorbitol med sin lege. Mens sorbitol skjer kun i små mengder i matvarer, kan folk med nedsatt nyrefunksjon ønsker å unngå eller begrense matvarer som inneholder kunstig søtningsmiddel.

Hva er behandlingen for Pediatric Nedsatt nyrefunksjon?

Pediatric nyresvikt - også kalt kronisk nyresykdom eller nyresvikt - er en tilstand der nyrene sakte mister evnen til å fjerne avfall og overflødig væske fra kroppen, ifølge National Institutes of Health. Det finnes en rekke behandlinger for pediatrisk nyreinsuffisiens, avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen.

Kontrollere blodtrykket

Å opprettholde en sunn blodtrykk er en kritisk faktor ved behandling av kronisk nyresykdom, i henhold til NIH medisinsk leksikon. Jevnt høyt blodtrykk kan føre til ytterligere skade på nyrene og forverre tilstanden. NIH eksperter rapporterer at leger ofte foreskrive legemidler som kalles ACE-hemmere å kontrollere blodtrykket.

Anemi Behandlinger

Siden anemi - lavt antall røde blodlegemer - oppstår hos pasienter med pediatrisk nyresvikt, leger ofte foreskrive behandlinger for å håndtere det, ifølge Kids Health, et pedagogisk nettsted fra Nemours Foundation. NIH eksperter sitere jern piller, bilder av et legemiddel som kalles erytropoietin eller blodoverføringer som mulig anemi behandlinger.

Kosttilskudd endringer

En studie publisert i Archives of Disease in Childhood rapporterer spesifikke endringer i kostholdet som behandling for pediatrisk nyresvikt. Forfatterne av studien anbefaler å begrense inntak av protein, kalium, fosfat og natrium for å lette stress på nyrene.

Dialyse

Pasienter med mer alvorlige former for pediatrisk nyresvikt eller barn som har mistet det meste av sin nyrefunksjon flytte fra enklere behandlinger til dialyse, som er en ekstern rensing av blodet, ifølge Kids Health. Hemodialyse og peritoneal dialyse både avhengige av maskiner til å utføre arbeidet i nyrene.

Kidney Transplant

Pasienter som mister mesteparten av sin nyrefunksjonen er vanligvis kandidater til en nyretransplantasjon, ifølge Kids Health. Leger enten finne en nyre fra en levende donor eller en person som har dødd og donert sine nyrer. Hvis en donor er ikke lett tilgjengelig, pasientene fortsetter på dialyse før legene finner en nyre og planlegge en transplantasjon.

Hva er årsakene til Nedsatt nyre-funksjon?

Det finnes en rekke tilstander, sykdommer og livsstil valg som kan føre til nedsatt nyrefunksjon. Mens testing er den eneste måten å oppdage og bestemme behandling for nedsatt nyrefunksjon, er det likevel viktig å forstå vanlige årsaker. Les videre for å lære noen av de mest observerte årsaker til nedsatt nyrefunksjon.

Diagnose

Redusert nyrefunksjonen kan være et resultat av diabetes og høyt blodtrykk eller andre arvede tilstander. Bare en lege kan diagnostisere og behandle nedsatt nyrefunksjon, og testing er nødvendig for å foreta en bestemmelse med hensyn til behandlingsforløpet. Testing er også nødvendig for å bestemme graden av nedbrytning som har funnet sted.

Misdannelser og fødselsskader

Misdannelser og fødselsskader er vanlige bidragsytere til nedsatt nyrefunksjon. Denne type nyreskader er vanligvis diagnostisert tidlig, og pasienten er foreskrevet en behandling plan, bestemte kosthold og livsstil endringer. For barn, kan tidlig oppdagelse føre til økninger i nyrefunksjonen over tid eller ved bruk av medisiner. Tenåringer og voksne som er diagnostisert kan ha å gjøre flere justeringer, som atferdsmønstre kan allerede være på plass.

Glomerulonefritt

Ifølge kidney.org, "Glomerulonefritt er en sykdom som forårsaker betennelse i nyre 'små filtrering enheter kalt glomeruli. Glomerulonefritt kan skje plutselig, for eksempel etter en strep hals, og den enkelte kan bli frisk igjen." Men i noen tilfeller kan pasienten oppleve progressive tap av nyrefunksjon over en rekke år som fører til moderate eller alvorlige nyreskader.

Arvelige forhold

Arvelige tilstander som polycystisk nyresykdom er et resultat av cyster som gradvis forstørre, og i mange tilfeller fører til nyreskade. Andre arvelige sykdommer inkluderer Alport syndrom, primær hyperoxaluria og cystinuria. Pasienter må testes for hver sykdom før en diagnose kan stilles. Personer med en forelder eller besteforelder som lider av en eller flere av disse arvelige sykdommer bør se en lege og avsløre alle medisinske historier på den tiden.

Narkotika og andre giftstoffer

Misbruk av over-the-counter medisiner og smertestillende midler kan føre til redusert nyrefunksjon, også, som kan inntak av giftstoffer og stoffer som heroin og crack. Vedvarende misbruk av alkohol kan også være en faktor i redusert nyrefunksjon, og umiddelbare forholdsregler bør tas for å redusere eller eliminere forbruket.

Redusert nyrefunksjon Symptomer

Nedsatt nyrefunksjon er en livstruende tilstand hvis det ødelegger nyrene til et punkt der de ikke lenger er i stand til å filtrere avfall og biprodukter ut av kroppen. Ifølge National Kidney Foundation, nyrene også produsere vitamin D, som er viktig for opptaket av kalsium. Røde blodceller og hormoner som regulerer blodtrykket er også produsert av nyrene.

Fravær av symptomer

Ifølge Mayo Clinic, de fleste vil ikke merke noen symptomer på nyresvikt symptomer før nyrene jobber på mindre enn 25 prosent av normal mengde. I noen tilfeller vil du ikke merke noen symptomer før skaden er uopprettelig. Dette er fordi nyrene kan tilpasse seg den mindre funksjon og kompensere deretter.

Innledende Symptomer

MedlinePlus rapporterer at hodepine, tretthet, hyppige hikke, kløe, kvalme og uforklarlig vekttap er sannsynlig å være de første merkbare symptomer på nedsatt nyrefunksjon. Alle disse symptomene er forbundet med en rekke forhold. Det faktum gjør det vanskelig å diagnostisere redusert nyrefunksjon ved symptomer alene.

Påfølgende Symptomer

Som nyrefunksjonen fortsetter å synke, andre symptomer manifest. Disse symptomene inkluderer tap av følelse i ekstremiteter, kramper, muskelkramper, sterk tørste ledsaget av redusert vannlating, blod i oppkast eller avføring, og blødninger og blåmerker lett. Hvis noen av disse symptomene er til stede, må du kontakte lege eller dra til legevakten umiddelbart. Ved dette punktet, er tiden av kjernen for å stoppe nyrene fra sviktende.

Mindre vanlige symptomer

Det er noen symptomer på avtagende nyrefunksjon som kan bli avdekket. Fordi nyrene filtrere avfall fra kroppen og kontroll urinmengde, er vannretensjon mulig. Dette manifesterer seg som uforklarlig hevelse i øyne, hender og føtter, noen ganger strekker seg til beinet. Halitosis, uforklarlig uro, høyt blodtrykk, og endringer i hudfarge og negler er noen andre symptomer på avtagende nyrefunksjon.

Tester for å Slå Symptomer inn en diagnose

Siden de fleste symptomer på avtagende funksjon kan peke til en rekke forhold, vil en lege bestille et batteri av tester for å gjøre en sikker diagnose. Han vil se for protein og / eller blod i urinen, som blir detektert av en urinanalyse. Hvis det er positivt for blod og / eller protein, vil labben går gjennom andre tester som inkluderer en test for blodureanitrogen nivåer, som, i henhold til National Kidney Foundation, som øker nyrefunksjonen reduseres. Kreatinin nivåer vil også bli kontrollert. Derfra kan legen bestille en serie av bilde tester på buken. Disse inkluderer CT, røntgen, MRI og ultralydundersøkelser.

Ernæring for lav nyrefunksjon Pasienter

Nutrition er et svært viktig aspekt ved administrasjon av nyresykdom. Nyresykdom dietter er vanligvis lav på protein og nøye kontrollere mengdene av natrium og fosfor som er konsumert. Fordi noen matvarer må bli eliminert fra kostholdet eller spist i begrensede mengder, å få riktig mengde kalorier, kan protein, fett og karbohydrater være vanskelig. Forstå ernæringsmessige prinsipper kan hjelpe nyresykdom pasienter ta bedre mat valg.

Kosthold planlegging

Leger og dietitians kan arbeide med nyresykdom pasienter for å planlegge en diett som vil sikre tilstrekkelig næringsinntak. Individuelle diett planer vil være basert på resultatene fra laboratorietester som måler nyrefunksjonen. Leger kan bestille en nyrefunksjon panel og urinanalyse for å bestemme nivåer av natrium, fosfor og kalium i blodet og protein og albumin i urinen. Mild nedsatt nyrefunksjon kan bare kreve minimale begrensninger, mens avansert nyresykdom kan kreve strenge restriksjoner på mengden protein, natrium, kalium, fosfor og væske som kan forbrukes.

Mat Kilder

Fordi folk med nedsatt nyrefunksjon må begrense mengden protein de forbruker, kan det være vanskelig å få riktig antall kalorier hver dag. Folk som er på proteinfattig diett bør være å få mest mulig ut av sine kalorier fra komplekse karbohydrater som hele korn brød. Dette vil bidra til å redusere inntak av protein og unngå konsekvensene av å konsumere for mye fett. Registrerte dietitians kan arbeide med nyresykdom pasienter for å finne ut hva riktig nedbryting av proteiner, fett og karbohydrater bør være basert på nyrefunksjonen og vekt.

Restriksjoner

Mat restriksjoner vil være basert på nåværende nyrefunksjonen og spesielle behov. Natrium inntak kan reduseres ved å unngå bearbeidet mat, supper, hermetisk mat, frosne forretter, brød og brus. Fosforinntak kan reduseres ved å unngå melkeprodukter, brus, mais, poteter og sjokolade. Protein begrensning kan innebære å spise bare små mengder biff, fisk, svin og fjørfe.

Spesielle hensyn

Det er mange spesielle hensyn ved planlegging av ernæring for pasienter med lav nyrefunksjon. Dietter som er lav i protein kan forårsake svikt i enkelte vitaminer og mineraler, så vel som noen av de essensielle aminosyrer. Avansert nyresykdom og en lav-protein diett kan også føre til mild underernæring. Medisinske tilbydere kan anbefale at en multivitamin eller daglig tilskudd tas for å motvirke effektene av lav-protein diett. Nyresykdom pasienter bør aldri ta kosttilskudd eller vitaminer uten å konsultere med sin lege. Pasienter som har nyresykdom og diabetes trenger spesiell oppfølging for å sikre at deres nyresykdom og blodsukkernivået kan kontrolleres med riktig ernæring.

Hva er Nedsatt Insuffiency?

Når nyrene ikke fungerer normalt, kan det bli referert til som nyreinsuffisiens. Ifølge Medical College of Wisconsin, nyreinsuffisiens noen ganger referert til som nyresvikt. Normalt nyrene fjerne avfall fra kroppen og bidrar til å kontrollere blodtrykket og kroppsvæsker. Når nyrefunksjoner reduseres, kan ulike symptomer utvikler seg, noe som kan være livstruende.

Fakta

Nedsatt nyrefunksjon forekommer i varierende grad, og kan være akutt eller kronisk. Akutt insuffisiens eller nyresvikt oppstår plutselig. Ifølge Medical College of Wisconsin, er det vanligvis forårsaket av en skade, for eksempel traumer til nyrene, narkotikabruk eller en infeksjon. Skade kan være reversible. Kronisk nyresvikt skjer gradvis, og i dag regnes som irreversible. Kronisk insuffisiens forekommer i forskjellige trinn, avhengig av alvorligheten av symptomene, kan det bli klassifisert som tidlig eller sent nyreinsuffisiens.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for å utvikle kronisk nyresvikt, ifølge University of California Davis Health System, inkluderer å ha en familiehistorie med nyresykdom. Eldre voksne er også på et høyere risiko. Være en diabetiker og har høyt blodtrykk også øke risikoen. Kontrollerbare risikofaktorer for nyresvikt inkluderer røyking og fedme.

Symptomer

Symptomer avhenger av stadium av nyresvikt. Ifølge Medical College of Wisconsin, kan noen pasienter ha få om noen symptomer i de tidlige stadier av nyresvikt. Andre pasienter kan utvikle høyt blodtrykk selv i de tidlige stadier av sykdommen. Pasienter med senere iscenesatt nedsatt nyrefunksjon kan utvikle tretthet, hevelse i føtter og hender og ryggsmerter. Appetitt endringer kan skje og fordøyelsen kan bremse ned.

Behandlinger

Behandlingen avhenger av om en person har akutt eller kronisk nyresvikt. Akutt insuffisiens behandling kan omfatte akutt nyre dialyse. Dersom betingelsen er kroniske, det avhenger også av hvorvidt betingelsen anses tidlig eller sent stadium insuffisiens. Behandling for tidlig kronisk insuffisiens kan inkludere diett endringer, slik som reduksjon av kalium og natrium. Blodtrykket medisiner er også ofte nødvendig. Sent stadium nyresvikt kan kreve dialyse og nyretransplantasjon.

Betraktninger

Spesielle hensyn er gitt til kvinner som har nyresvikt og bli gravid. Ifølge Merck Online Medical Library, trenger nyreproblemer ikke nødvendigvis bli verre under svangerskapet. Imidlertid kan fostervekst begrenses. Tett oppfølging er nødvendig. Ifølge Merck, kan kvinner med sent stadium nyresvikt krever sengeleie etter tjueåtte uker av svangerskapet for å kontrollere blodtrykket.

Pediatric Nedsatt Nutrition

Pediatric Nedsatt Nutrition


Barn med nedsatt nyrefunksjon eller nyresykdom krever en spesiell diett. Nyresvikt oppstår når nyrene ikke klarer å skille ut daglige masse avfall. Nyresvikt kan til slutt føre til mer alvorlige problemet med nyresvikt.

Nyrefunksjon

Friske nyrer effektivt skille ut kalium, natrium og nitrogen. Ved nedsatt nyrefunksjon oppstår, må pediatrisk nedsatt ernæring står for kroppens manglende evne til å skille ut disse næringsstoffene.

Behandling

Dialyse og diett er en del av den medisinske behandling for pediatrisk nyresvikt. Den pediatriske dialyse diett brukes til å erstatte nødvendige næringsstoffer som dialysebehandling fjerner. Før dialyse, er en meget streng diett som anbefales som vil minimere forbindelsene i kroppen som nyrer ikke lenger kan håndtere.

Pre-Dialyse Diet

Når nyrene begynner å svikte, er det viktig å begrense fluid og proteiner. Foreldelses anbefalinger variere fra kroppsvekt. Ditt barns lege eller kostholdsekspert bør avgjøre om den anbefalte kosthold er tilstrekkelig ved konsekvent å overvåke sine laboratorietester.

Post-Dialyse Diet

Etter dialyse begynner er det viktig å øke proteininntaket over anbefalt verdi for friske barn. Den gjennomsnittlige pediatrisk pasient behov for dialyse i det minste 2 gram protein per kilo kroppsvekt. Disse anbefalingene må individualiseres med barnets lege eller ernæringsfysiolog.

Hvordan lese resultatene av nyrefunksjon tester

Hvordan lese resultatene av nyrefunksjon tester


Nyrene er arbeidshester. Disse to små organer filtrere omtrent 200 liter blod hver dag for å fjerne overflødig vann og avfall, produserer ca 2 liter urin. Når nyrene ikke fungerer optimalt, avfallsprodukter begynner å hope seg opp i kroppen, forårsaker sykdom. I alvorlige tilfeller kan disse vitale organer svikter, en potensielt dødelig hendelse. Ifølge National Kidney Foundation, har 26 millioner amerikanere nedsatt nyrefunksjon, ellers kjent som kronisk nyresykdom. Personer som har høyt blodtrykk, diabetes eller en familiehistorie med nyresykdom er mer sannsynlig å utvikle nyreproblemer. Alvorlige traumatiske skader og barndom eller genetiske lidelser kan også skade nyrene.

Hvordan lese resultatene av nyrefunksjon tester

•  Kontroller lab rapport for serum kreatinin nivå. Dette viser hvor mye kreatinin funnet i blodet ditt. Kreatinin er et avfallsprodukt avledet fra kreatin, en komponent av muskelvev. Kreatinin testen måler hvor effektivt kroppen din eliminere kreatinin. Hvis blodet ditt inneholder et høyt nivå av kreatinin, betyr det nyrene dine ikke filtrere ut nok. Målingen av serumkreatinin rapporteres i milligram per desiliter. Normalområdet er 0,8 til 1,4 mg / dL.

•  Se etter glomerulærfiltrasjonen, eller GFR. Den GFR er den mest informative test for total nyre-funksjon. Det vurderer hvor effektivt nyrene filtrere ut avfallsstoffer i blodet. Din lege vil bruke din alder, kjønn, serum kreatinin og andre egenskaper for å beregne denne verdien. En normal GFR er 30 eller høyere.

Finn bokstavene BUN på din lab rapporten. Bun (blod urea nitrogen) måling avslører hvor mye urea nitrogen, et biprodukt av protein, inneholder blod. Urea nitrogen er en av de avfallsstoffer nyrene filtrerer ut under normale forhold. BUN er rapportert i milligram per desiliter. Det normale område for BUN er 7 til 20 mg / dl.

Sjekk for urin protein testresultater. Denne enkel urinprøve kan avgjøre om du har store mengder protein i urinen. Hvis du gjør det, kan det være et tegn på nyresykdom. Denne test er vanligvis gjentatt for å sikre at det høye proteinnivå er vedvarende og ikke bare en forbigående forekomst. Målingen rapporteres i milligram per desiliter. Det normale område for protein i urinen i et tilfeldig utvalg er 0 til 8 mg / dl. For en 24 timers urinprøve, er det normale området 150 mg eller mindre.

Se etter oppføringen "kreatininclearance." Hvis du hadde både urin og blod nivåer av kreatinin måles, kan legen sammenligne dem som en annen måte å beregne glomerulær filtrasjonshastighet. Kreatininclearance testen er rapportert i milliliter per minutt. Normalområdet for kvinner er 88-128 ml / min. For menn er det 97 til 137 ml / min.

Hint

  • For mer informasjon om å tolke resultatene av laboratorietester, snakk med legen din. En annen ressurs er National Kidney og Urologiske Diseases Information Clearinghouse (se Ressurser).
  • Hvis du finner en unormal verdi på lab rapport, prøv å ikke få panikk. Legen din kan forklare om det er grunn til bekymring. Noen tilstander og medisiner kan føre til at noen test nivåer for å være høyere eller lavere enn normalt.

Lavkaliumdiett Vs. Nedsatt Diet

En lav kalium kosthold og en renal kosthold er ikke nødvendigvis i odds --- en lav-kalium kosthold er bare en undergruppe av en renal kosthold generelt. Mens lavkaliumdiett kan stå alene som en nærings strategi for personer som lider av unormalt høye nivåer av kalium i kroppen, inneholder en renal kosthold ofte (blant annet) anbefalingen at dieter grensen kalium til mer fullstendig fjerne overflødig arbeidsmengde fra hans eller hennes nyrer.

Lavkaliumdiett

Etter en streng lav kalium diett er ganske enkel i forhold til å overholde en full-on renal kosthold. Ifølge informasjon lagt ut på Stronghealth.com, mens de fleste matvarer inneholder noen spormengder av kalium, det overordnede målet i en lav kalium kosthold er å i hovedsak unngå de matvarer som inneholder unormalt høye nivåer av stoffet. Siden mange frukter og grønnsaker inneholder kalium, er en god generell retningslinje for å begrense forbruket av frukt og grønnsaker til ikke mer enn fire porsjoner per dag (som er allerede mer enn folk flest bruker, så dette utgjør ingen reell "begrensning" til den gjennomsnittlige dieter ). Andre matvarer for å unngå som inneholder høye nivåer av kalium inkluderer: avokado, bananer, honningmelon, tangelos, aprikoser, appelsiner, kirsebær, sjokolade, nøtter, tomater og poteter.

Nedsatt Diet

Leger ofte foreskrive en renal kosthold for å hjelpe pasienter som lider av nedsatt nyrefunksjon. Ifølge opplysninger fra Seksjon for nefrologi ved Medical College of Wisconsin, en renal kosthold ikke bare omfatter de prinsipper espoused i lav-kalium kosthold, men også tar ting ett skritt videre med ytterligere begrensninger til protein, natrium og fosfor inntak. Bruker ikke mer enn 40 til 60 g protein per dag, men sørg for å komme i nærheten av dette taket, som kroppen krever proteiner for å bygge og reparere vev. Begrense forbruket av elementer som har ekstra natrium lagt til, som hermetiserte grønnsaker og bearbeidede matvarer. Til slutt, unngå matvarer som inneholder mye fosfor: cola, peanøttsmør, nøtter av alle slag, ost, iskrem, og øl.

Nyrefunksjoner i bronkial astma

Nyrefunksjoner i bronkial astma


Astma er en lunge sykdom der musklene som omgir de små luftveiene i lungene (bronkiene) krampe og constrict, hindrer passasje av luft inn og ut av lungene dine. Astma kan vanligvis bli kontrollert av medisiner som inhalerte kortikosteroider eller bronkodilatorer, men noen astma medisiner kan være kontraindisert hvis du har nyresykdom.

Årsaker til astma

Ifølge Astma- og Allergiforbund Foundation of America, astma spasmer skyldes en kronisk overfølsomhet og betennelse i bronkiene, utløst av visse stimuli. Allergener som kjæledyr dander, pollen, støv, mugg og røyk kan alle føre til et astmaanfall, samt en infeksjon, slik som bronkitt eller viral lungebetennelse. Så kan forurensning, kjemikalier, og enkelte medisiner og kosttilskudd. Cardiac astma har symptomer som vanlig astma, men er utløst av hjertesvikt.

Astma Medisiner

Det finnes to hovedtyper av astma medisiner, ifølge Astma- og Allergiforbund Foundation of America - rask lindring og langsiktig kontroll.

Quick-lindring astma medisiner inkluderer vanligvis: korttidsvirkende bronkolytisk, som åpner opp luftveiene ved avslappende muskler; korttidsvirkende beta-agonister, som lindrer astma symptomer som tungpustethet og lette astma utløses av trening; og tregere virkende bronkodilatorer, som Teofyllin, som fungerer for å lette natten astmasymptomer.

Langsiktig kontroll medisiner inkluderer: ikke-steroider som kromolynnatrium, som inhaleres for å forhindre hevelse i astmaanfall luftveiene; og inhalert kortikosteroider slik som Flovent og Azmacort, som reduserer luftveis svelling og redusere slim i lungene.

Astma medisiner, kaliumnivå og nyrefunksjon

Saktere virkende bronkodilatorer som Teofyllin kan være kontraindisert, men hvis du har nedsatt nyrefunksjon samt astma. Ved hjelp av denne type astma medisiner kan føre til økte nivåer av kalium i kroppen din, ifølge University of Maryland Medical Center. Og mens kalium er et mineral som er nødvendig for å hjelpe nyrene fungere normalt, for mye kalium i blodet (hyperkalemi) kan bidra til nedsatt nyrefunksjon fordi nyrene, da svekket, kan ikke riktig behandle kalium ut av kroppen din.

Hyperkalemi

De viktigste årsakene til hyperkalemi, ifølge medicinenet.com hjemmeside, inkluderer nyresykdom, sykdommer som påvirker binyrene og effekten av visse medisiner som Teofyllin. Symptomer på hyperkalemi kan være kvalme, trøtthet, muskelsvakhet og prikkende følelse, ifølge University of Maryland Medical Center, men hyperkalemi kan også være symptomfri, så du kan ikke vite at kaliumnivået er hevet.

Ifølge University of Maryland Medical Center, de fleste pasienter opplever en mild form for hyperkalemi, som er mulig å behandle og godt tolerert. Men enhver tilstand, supplement eller medisiner som forårsaker mild hyperkalemia må behandles eller stoppet for å hindre progresjon til alvorlig hyperkalemi. Ekstremt høye nivåer av kalium kan føre til nyresvikt, hjertestans og død.

Behandling Hyperkalemi ved å redusere kaliumnivå

Ifølge University of Maryland Medical Center, dersom legen diagnostiserer hyperkalemia, vil han anbefale deg å opprettholde en diett lav på kalium, avstå fra å ta kaliumtilskudd og stanse eller forandre medisiner som bidrar til høyere nivåer av kalium, som for eksempel astma medisiner Teofyllin. Risiko for hyperkalemi er en grunn til at legen din bør overvåke alle medisiner hvis du har både astma og nedsatt nyrefunksjon, og hvorfor du bør aldri ta en kalium supplement uten tilsyn av lege.

Alkohol og Darvocet

Darvocet er en reseptbelagte medisiner som kombinerer propoxyphene, et narkotisk smertestillende, og paracetamol, en mildere smertestillende som også reduserer feber. Darvocet er foreskrevet for å behandle milde til moderate smerter med eller uten feber. Visse forholdsregler er nødvendige i forhold til Darvocet og alkoholbruk.

Lever Betraktninger

Fordi både paracetamol og alkohol kan ha negative effekter på leveren, folk som drikker mer enn tre alkoholholdige drikker daglig eller har hatt skrumplever kan ikke være i stand til å ta paracetamol.

Nedsatt Thinking

Alkohol kan øke bivirkningene av Darvocet involverer svekket tenkning og langsom reaksjonstid. Dette kan omfatte hukommelsesproblemer, mangel på koordinasjon, svimmelhet og tretthet.

Beruselse

Darvocet også kan gjøre en person mer følsomme for virkningene av alkohol. Pasienten vil trolig bli mer beruset enn forventet når man drikker en mengde alkohol som vanligvis fører ham ingen problemer.

Luftveiseffekter

Både alkohol og propoksyfen er sentrale nervesystemet depressiva, og kombinere dem kan ha farlige effekter på luftveiene. Blanding Darvocet og alkohol kan føre til grunne og langsom pust, og store doser kan selv stoppe en persons automatisk puste. Dersom pasienten har sovnet, kan dette være dødelig.

Avhengighet

Propoxyphene bruk kan føre til avhengighet, slik at pasienter med en historie med narkotika eller alkohol avhengighet kan være lurt å unngå å bruke Darvocet. I tillegg, folk som blir avhengig av både alkohol og Darvocet og ønsker å slutte bør søke medisinsk hjelp, fordi tilbaketrekning fra langvarig bruk av enten stoffet kan være farlig.

Hvordan å opprettholde nyre-funksjon

Nyrene utføre den viktige jobben med å fjerne giftstoffer og andre avfallsstoffer fra blodet. Mange helsemessige forhold, inkludert hepatitt og høyt blodtrykk, kan kompromittere nyrefunksjonen din. Etter et sunt kosthold og å gjøre endringer i livsstilen din kan hjelpe deg å opprettholde god nyrefunksjon og kan bremse utviklingen av visse typer nyresykdom.

Hvordan å opprettholde nyre-funksjon

drikke mye vann for å opprettholde normal nyrefunksjon. Nyrene trenger vann for å skylle bort giftstoffer fra kroppen din. Prøv å drikke minst åtte 8-oz. glass vann hver dag.

Få underliggende sykdommer som høyt blodtrykk og diabetes under kontroll. Disse sykdommene kan negativt påvirke nyrefunksjonen hvis de ikke blir håndtert på riktig måte. Be om blod-glukose og blodtrykksmålinger på din årlige fysiske.

Opprettholde en sunn vekt for å unngå nyresykdom og opprettholde normal nyrefunksjon. Folk som er overvektige, så vel som de med høyt kolesterol er en større risiko for å utvikle nyresykdom. Konsultere legen din for en personlig vekt-tap programmet.

Få din daglige dose mosjon. Trene ikke bare hjelper folk flest ned i vekt, men det holder kroppens organer sunnere og kjører mer jevnt. Turgåing, jogging, svømming eller annen trening som du liker er gunstig for nedsatt helse.

Styr klar av narkotika, alkohol og tobakk. Alkohol og street narkotika er spesielt skadelig for nyrene og kan være dødelig hvis du allerede har svekket nyrefunksjon. Selv over-the-counter medisiner som aspirin og ibuprofen ikke kan være trygt for deg å bruke hvis du har nyresykdom.

Spis et sunt kosthold som først og fremst er lav i fett, natrium og kolesterol. Natrium kan føre til en økning i blodtrykket og kan gjøre nyrene jobbe hardere for å fjerne avfallsstoffer.

Sjekk ditt inntak av kosttilskudd fosfor, et naturlig forekommende element, hvis du har nedsatt nyrefunksjon. Høye fosfor nivåer kan hindre opptaket av kalsium i kroppen din, noe som kan føre til osteoporose og andre bein sykdommer. Begrense meieriprodukter samt å spise raffinert korn som hvitt brød og ris kan regulere fosfor nivåer. The Mayo Clinic nettsiden gir flere lav-fosfor mat ideer for folk med nyresykdom (se "Andre ressurser" nedenfor).

Hint

  • Alltid konsultere legen din før radikalt endre kosthold for å forbedre nyre helse. Visse matvarer og kosttilskudd kan ikke være trygt for alle å bruke.
  • Søke medisinsk hjelp så snart som mulig hvis du opplever gulsott, en gulfarging av huden og det hvite i øynene dine. Gulsott er et fremtredende symptom på nyresykdom.

Fakta om gikt

Urinsyregikt er en form for leddgikt som angriper leddene uten forvarsel, å produsere smerte som er på nivå med det å føde. Menn er mer utsatt enn kvinner, men kvinner har økt risiko etter overgangsalderen.

Symptomer

Gikt smerte oppstår typisk i leddet i stortåen, men kan være til stede i ankler, knær, føtter, håndledd og hender. Berørte ledd blir hovne og røde.

Årsaker

Et overskudd av urinsyre innskudd små krystaller i leddene, forårsaker kroppen til å hovne opp i disse områdene. Kroppen produserer urinsyre som det fordøyer innmat, sild, sopp, ansjos og asparges.

Behandling

Gikt har flere behandlinger, inkludert medisiner som anti-inflammatorisk narkotika, kolkisin og steroider. Andre behandlingsmetoder omfatter bruke isen til den betente ledd, ikke spise kjøtt, unngå alkohol og drikke rikelig med væske.

Langsiktige spørsmålene

Tilbakevendende anfall av gikt indikerer en høy konsentrasjon av urinsyre i blodet. Over tid, akkumulering av krystaller forårsake leddskader og deformasjoner, og kan føre til andre problemer som nyrestein, carpal tunnel syndrom og nedsatt nyrefunksjon.

Forebygging

Medisiner kan tas for å redusere urinsyre i blodet og øke hastigheten sin fjerning for å hindre fremtidige angrep. Et godt kosthold å følge for å unngå overproduksjon i første omgang er en som inkluderer magre meieriprodukter og hele korn, lite eller ingen rødt kjøtt eller sjømat, og ingen alkohol.

Symptomer på skrumplever

Symptomer på skrumplever


Leveren er et viktig organ som bidrar til å bekjempe infeksjoner, gjør protein, renser blodet, lagrer energi og bidrar til å fordøye maten. Cirrhose i leveren er et arrdannelse i leveren vev på grunn av en kronisk sykdom eller skade. Arrvev tar plassen til friskt vev og forhindrer leveren fungerer og hindrer normal blodstrømmen gjennom leveren. Symptomene på skrumplever kan bli livstruende hvis ikke kontrollert med behandling.

Symptomer

De tidlige stadiene av skrumplever kan ikke gi noen symptomer. Som skrumplever fremskritt, kan du oppleve symptomer som tretthet, svakhet, tap av matlyst, urolig mage, redusert vekt, neseblod, blåmerker, hevelse i buken (kalt ascites), hevelse i bena (kalt ødem), forvirring eller problemer med å tenke , gulfarging av huden og det hvite i øynene, kløe i huden, utvikling av gallestein og nedsatt nyrefunksjon eller nyresvikt.

Siden leveren ikke er i stand til å skikkelig bryte ned medisiner, kan de ha en sterkere effekt på deg. Skrumplever kan også føre til en tilstand som kalles portal hypertensjon som er en høyt blodtrykk i vein inn leveren din. Åreknuter kan utvikle seg i magen og spiserøret forårsaker blod i avføring eller oppkast av blod. Varicer er forstørret årer.

Årsaker

Årsaker til skrumplever kan inkludere alkoholmisbruk, blokkerte gallegangene, hemokromatose, Wilson sykdom, protoporphyria og visse giftstoffer, narkotika og infeksjoner. Cirrhose kan også forårsakes av typer av hepatitt slik som hepatitt B, C, D eller autoimmun hepatitt. Denne sykdommen kan også være forårsaket av ikke-alkoholisk fettleversykdom eller alkoholisk steatohepatitis (NASH). I noen tilfeller, kan årsaken til skrumplever ikke være kjent.

Diagnose

Legen vil diagnostisere skrumplever basert på en fysisk undersøkelse og spesifikke tester som blodprøver for å sjekke leverfunksjonen, røntgen, magnetisk resonans imaging (MRI), ultralyd og en leverbiopsi. Ikke alle testene vil bli utført på hver enkelt. Din lege vil avgjøre hvilke tester er angitt basert på dine symptomer og sykehistorie.

Behandling

Behandling av denne sykdommen er rettet mot å behandle og kontrollere årsaken til cirrhose å hindre cirrhose blir verre. Behandling, avhengig av årsaken, kan omfatte å stoppe alkohol og medikamenter. Arrvev kan ikke helt bli kurert og leversvikt kan skyldes for mye arrvev. En levertransplantasjon kan være indisert for leversvikt. Legen din vil avgjøre hvilken metode for behandling som er riktig for deg, basert på din medisinske historie.

Forebygging og ledelse

Hvis du har en leversykdom, kan legen diskutere med trinn du unngå skrumplever som å følge foreskrevet behandling for leversykdom, spise et sunt kosthold, trene, å opprettholde en sunn vekt, unngå alkohol og unngå ulovlige rusmidler fordi ulovlig narkotikabruk kan øke risikoen for å pådra hepatitt B eller C. For å hindre en forverring av skrumplever, din bør vaksineres mot hepatitt A og B, diskutere eventuelle medisiner du tar med din lege fordi leveren kan være følsomme for visse stoffer og unngå tidkrevende rå skalldyr eller østers på grunn av muligheten for dem å inneholde bakterier som kan forårsake alvorlige infeksjoner hos personer med cirrhose.