Digidexo.com

tyrosin og binyretretthet

Binyretretthet Cures

Binyrene produserer de fire store stress hormoner som frigis normalt om natten og i morgen. Binyretretthet oppstår i perioder med stress eller hormonelle endringer. Symptomer er tretthet, langsom metabolisme, manglende evne til å håndtere stress, sukker cravings, allergier og muskelsvakhet. Det er nok av naturlige botemidler som kan øke produksjonen av disse hormonene, og hjelpe deg å leve et mer aktivt liv.

Næringsstoffer

Ta de riktige næringsstoffene og øke kroppens evne til å produsere stresshormoner. Vitamin B er avgjørende for riktig binyrefunksjon. Ta 100 mg to ganger om dagen. En annen stor næringsstoff for å hjelpe boost binyrebarkfunksjonen er vitamin C. Ta opp til 4000 mg om dagen - noe mer enn det kan føre til fordøyelsesproblemer. Koenzym A og l-tyrosin hjelp reduc stress og hjelpemiddel i adrenal hormon produksjon. Koenzym Q10 vil frakte oksygen til kjertlene. For stress lettelse, kan du prøve urter astragulas, johannesurt og Valerian rot.

Mat

En av de hormonene binyrene produserer er kortisol. Dette hormonet spiller en stor rolle i å opprettholde immunforsvaret og holde jevn blodsukkernivået. Øke immunsystem med matvarer som hvitløk, shiitake sopp og løk. Spis fullkorn slik var hvete pasta, havregryn og hele korn brød. Disse matvarer vil bidra til å forhindre blodsukkersvingninger, noe som fører til binging og depresjon. Konsumere en diett av magert kjøtt, grønnsaker, frukt og magre meieriprodukter. Sesong maten med havsalt for å øke produksjonen av aldosteron, som avtar i løpet av binyretretthet.

Livet forandrer seg

Nummer én årsak for binyretretthet er stress. Du må gjøre noen endringer i livsstil for å fremme sunn velvære. Start med å trene for å lindre stress. Noen mennesker opplever at løping eller høy effekt trener kan være stressende. Bli med i en yoga eller meditasjon klasse som er beroligende og lett på leddene. Prøv å avstå fra stressende aktiviteter. Bruk mer tid på hobbyer eller med dine venner. Unngå å drikke, fordi det fører ofte depresjon og stress på kroppen. Start en journal og krønike stress og symptomer. Tillat sunne og støttende mennesker inn i livet ditt. Adrenal stress påvirker alle deler av livet ditt, så det er på tide å gi tilbake til deg selv ved å ta vare på kroppen din.

Stadier på binyretretthet

Adrenal Fatigue Definert

Binyretretthet, medisinsk kjent som hypoadrenia, har et bredt spekter av svekke symptomer som fungerer på kroppen sakte og smug. Diagnostisering og behandling, oftere enn ikke, består av råd om avslapning og opplæring om de skadelige effektene av stress.

Evnen til å håndtere stress er en av de viktigste faktorer for overlevelse og funksjon av binyrene - stress-styresystem av menneskekroppen. Blant de mest bemerkelsesverdige hormoner som produseres av binyrene er adrenalin, DHEA og kortisol. Under kronisk eller ekstrem stress, produksjonen av disse hormonene avtar fordi binyrene blir utmattet. Den generelle tilstanden og ledsagende symptomer er kjent som binyretretthet.

Stadier på binyretretthet

Det er fire etapper for å fullføre adrenal utmattelse, med symptomer blir mer alvorlig med hver etappe. Mens de to første etappene har vært studert i mange år, er den kliniske forståelse av scenen tre (adrenal utmattelse) fortsatt i sin innledende fase. Stage fire er den siste, med mulighet for hjertesvikt og kollaps.

Første etappe: The Alarm Reaction

Dette er scenen der kroppen, som svar på stress, går inn i overdrive i anti-stress-modus, også kjent som "fight or flight" respons. De anti-stresshormoner, inkludert kortisol, skilles. På dette stadiet, ingen dysfunksjon enten fysisk eller fysiologisk er merkbar. Selv om binyrene jobber overtid, er denne tilstanden sjelden sett på som en patologisk tilstand. Inntak av sentralstimulerende midler og sukkerholdige drikker sammen med karbohydratrike matvarer som godteri ser ut til å maskere det underliggende problemet.

Second Stage: Resistance Response

På dette stadiet, stressnivået er konstant og det er vedvarende nivåer av visse adrenal hormoner. Binyrebarken (den ytre delen) produserer kortikosteroider for denne motstanden respons. Normal aktivitet utføres på, men betydningen av tretthet på slutten av dagen er akutt og utvinning tar lengre tid. Vektøkning og søvnløshet er også vanlige symptomer. Skjoldbruskkjertelen er vanligvis berørt på dette stadiet.

Hormonell behandling og andre rettsmidler er vanligvis foreskrevet, da dette er scenen når pasienten bestemmer seg for å gå til legen. Men av åpenbare grunner, disse klarer å løse den underliggende årsaken og indikasjoner vokse verre som lidelse flytter til den tredje etappen.

Stage tre: Utmattelse

Nå kroppens evne til å takle stress har utarmet. På dette stadiet, binyrene ikke klarer å produsere kortisol som svar på stress og kroppen lider av utmattelse. Blodsukkernivået raser nedover, og dette fører til ytterligere intoleranse for stress samt øke mental, fysisk og emosjonell utmattelse, og til slutt kollapse.

Stage Four: Failure

Dette er den siste fasen, og på dette punktet er det en total svikt i binyrene som svar på stress. Når du er i en stressende situasjon, folk er nå utsatt for kardiovaskulær kollaps og død.

Recovery

Perioden med utvinning kan ta alt fra tre måneder til tre år, som hver person har unike symptomer og en individuell behandlingsrespons.

Hvordan gjenkjenne symptomer på binyretretthet syndrom

Hvordan gjenkjenne symptomer på binyretretthet syndrom


Studier viser at et flertall av voksne vil lide av binyretretthet syndrom, men ikke alle vet alle symptomene å se opp for. Adrenal tretthetssyndrom er forårsaket av traumatisk og / eller kronisk stress. Eksempler er død av en kjær, eller langvarig økonomisk eller ekteskapelig stress. Hvis noen har en eller et par av symptomene, er det sannsynligvis ikke indikerer binyretretthet syndrom; diagnosen stilles hvis du har flere av følgende symptomer.

Hvordan gjenkjenne symptomer på binyretretthet syndrom

Gauge ditt nivå av energi. Pasienter med binyretretthet syndrom er oppbrukt uten noen åpenbar grunn (som betyr at de ikke har hatt noen langvarig fysisk anstrengelse), og er sliten og unrefreshed når du våkner opp. De fleste lider også oppleve ekstrem trøtthet på ettermiddagen (vanligvis mellom 3 og 17:00).

Bestem om du føler at din tenkning er forvirret eller klart. Binyretretthet syndrom påvirker hjernen, forårsaker pasienter å ha problemer med å behandle enkle problemer at de ikke har problemer med før. De har ofte problemer med hukommelsen, har problemer med å huske ting på kort sikt (der de legger sine nøkler, sine venners telefonnumre nytt telefonnummer, etc). Det er ikke uvanlig for noen med dette syndromet til å miste sin tankegang, midt i en samtale.

Legg merke til at du har blitt mindre interessert i sex. Binyretretthet fører til flere kroppens systemer for å bli berørt. En av de mest vanlige klager er et fullstendig tap av libido. Lider vet at de skal være interessert i å ha sex med sin partner, men de er helt ute av stand til å bli opphisset. Dette i seg selv gir mer stress for pasientens liv, og kan forverre adrenal tilstand.

Få på skalaen, og / eller ta kroppen målinger med et målebånd. Personer med binyretretthet syndrom har en tendens til å legge på seg på uforklarlig vis, med ingen store endringer i sin livsstil. Vektøkning på grunn av denne tilstanden er vanligvis fordelt rundt midjen / midsection, og skaper et tykt lag av magefett. En annen effekt av syndromet er manglende evne til å gå ned i vekt, til tross for slanking. Restriktive dietter og tung trening setter kroppen i ytterligere stress, som bare forverrer adrenal tilstand og vektproblem.

Sjekk nervene. Hvis du husker følelsen mer nervøs og engstelig i det siste, kan det være en god grunn. På grunn av den stresshormoner som sirkulerer i kroppen, kan pasienter opplever angst. De har vanligvis nervøs hender når de er nervøse eller under press.

Følg nøye med matinntaket og mat cravings. På grunn av kroppens behov, vil hjernen forsøke å medisinere seg med matvarer. Binyretretthet pasientene vil prøve å løse sine utmattelse med sukker eller saltede stivelsesholdige matvarer. De utvikler ofte en avhengighet av koffein, avhengig av støt for å hjelpe pep dem opp.

Hvis du er kvinne, holde en kalender for å holde oversikt over dine månedlige sykluser. Mange kvinnelige pasienter opplever sterkere PMS symptomer før sin månedlige periode, inkludert svært smertefulle menstruasjonssmerter. Det er veldig vanlig for kvinner med binyretretthet å ha menstruasjon som er tunge for de første dagene, så stopp på den fjerde dagen, og gjenoppta flyt på den femte dagen.

Følg nøye med på de timene du tilbringer våken og sovende. De fleste mennesker med binyretretthet kamp for å komme seg gjennom dagen, men da føler et utbrudd av energi rundt 6-8 pm. De synes det er lett å holde seg utover midnatt, uansett hvilken tid de våknet.

varsel hvis ting som ikke bruker å føre til at du stresset nå gjør deg stresset ut. Selv de mest godartet stress, slik som en mindre trafikkork, eller stubbing ens tå kan føre til binyretretthet lidende stressnivå til å gå opp. De kan føle sinne, eller kan få weepy.

Følg nøye med tarmene. Binyretretthet syndrom påvirker folks fordøyelse og eliminering. Det fører til at pasienten veksle mellom diaré og forstoppelse.

Hold et øye for andre fysiske symptomer. Andre fysiske symptomer er hjertebank, uforklarlig håravfall, tørr hud, lavt blodtrykk, lavt blodsukker, lav kroppstemperatur, og mild depresjon.

Tyrosin for Weight Loss

L-Tyrosin er en aminosyre som kroppen er i stand til å syntetisere fra fenylalanin. L-tyrosin er også meget viktig for proteinstrukturene i kroppen. Det kan bli funnet i ulike matvarer, for eksempel meieriprodukter, hvete, kjøtt, fisk, havre og andre matvarer som inneholder protein. Ifølge Evitamins.com, kan L-Tyrosin hjelpe til med vekttap på grunn av aminosyren evne til å øke hastigheten på kroppens stoffskifte.

Tar L-Tyrosin

L-Tyrosin kan tas som et vekttap supplement, men det bør bare tas hvis en person lider av andre symptomer. Hvis en person lider også av tretthet eller depresjon, er L-Tyrosin anses å være et godt alternativ for vekttap. Nevrotransmittere som L-Tyrosin påvirker også kontrollere humør, depresjon, konsentrasjon og kognitive prestasjoner. Dette er grunnen til at L-Tyrosin vil være mer nyttig hvis det er også bistå med en av disse problemene. Selv om L-Tyrosin har vist ved Dietpills.urbanbargain.com å hjelpe folk ned i vekt, har det ikke vært noen studier fullførte som spesifikt viser at det hjelper bistå i vekttap. L-Tyrosin vil øke hastigheten på stoffskiftet, men det anses ikke å være en pille spesielt for formålet for å miste vekt.

Hvordan bruke L-Tyrosin

Hvis du tar L-Tyrosin, bør du ta det uten mat. Ettersom L-Tyrosin stimulerer kroppen, er det anbefalt at den er tatt om morgenen. Det bør ikke tas om kvelden. Ifølge Evitamins.com, kan man ta 100 mg av L-tyrosin per 2.2 pounds av kroppsvekt. For den gjennomsnittlige størrelse person, ville dette bety å ta ca 7 g L-Tyrosin hver dag. Hvis du er en kroppsbygger, må du kanskje ta så mye som 12 g av L-Tyrosin per dag. L-Tyrosin er relativt billig, som er en annen grunn til at folk velger å bruke det til vekttap. En 40-dagers forbruk vil koste et sted rundt $ 12.

Betraktninger

L-Tyrosin er ikke nødvendigvis anses å være spesielt et vekttap supplement. Som et resultat vil man ikke oppnå en mirakel vekttap reduksjon. Hvis det er målet ditt å taper tre pounds i 10 dager, vil L-Tyrosin ikke være nok til å hjelpe deg å nå målet ditt. L-Tyrosin er rettet mot å hjelpe skjoldbruskkjertelen til å fungere skikkelig. Når skjoldbruskkjertelen din fungerer som den skal, vil stoffskiftet renteøkning som i sin tur vil hjelpe deg å miste vekt.

Bivirkninger

Det finnes ingen kjente alvorlige bivirkninger av L-tyrosin. Når du tar dette supplement for vekttap, må du ta det i store mengder, og i en lengre periode. Det har aldri vært en fullført studie om bivirkninger ved bruk av L-Tyrosin lang sikt. Derfor, hvis du tar L-Tyrosin i store doser, er det sterkt anbefalt at du blir overvåket av en lege.

Hva er L-tyrosine er bivirkningene?

L-Tyrosin er en aminosyre tilgjengelig i muntlig og aktuell krem ​​skjemaer og brukes til å behandle fenylketonuri, årvåkenhet, depresjon og ADHD. L-tyrosin utgjør en risiko for bivirkninger hos noen pasienter.

Typer av bivirkninger

Mulige bivirkninger av L-Tyrosin inkluderer kvalme, tretthet, hodepine, halsbrann, leddsmerter, humørsvingninger, irritabilitet og endringer i hjertefrekvensen.

Pediatrics

L-tyrosin, kan medføre risiko for bivirkninger hos spedbarn og barn, i henhold til Physicians stasjonær referanse.

Legemiddelinteraksjoner

L-tyrosin, reduseres effektiviteten av reseptbelagte medikamenter av Levodopa, forårsaker en økning av symptomer hos pasienter med Parkinsons sykdom i henhold til RxList.com. Fordi L-Tyrosin fører til en svak økning i produksjonen av thyreoideahormoner, kombinere stoffet med medisiner som brukes til å behandle hypothryoidism kan føre til overdreven produksjon av skjoldbrusk hormoner.

Risiko

Noen pasienter utvikler en potensielt livstruende allergisk reaksjon på L-Tyrosin, forårsaker brystsmerter, kortpustethet og en kløende hudutslett.

Betraktninger

Hvis du har en historie med diabetes, hypertyreose eller Graves sykdom, bør du ikke ta L-Tyrosin grunn av sin potensielle bivirkninger. Kvinner som er gravide eller ammende bør ikke ta L-Tyrosin, i henhold til legens Desktop Reference.

L-Tyrosin Informasjon

L-Tyrosin er en amino-syre, som også er kjent som et protein byggekloss. Det er en type av ikke-essensiell aminosyre, noe som betyr at de kan være laget i kroppen. Det kan oppnås gjennom kosthold eller kosttilskudd. Legemet setter L-Tyrosin sammen ved å kombinere phenyalanine med en annen forskjellig aminosyre. Denne aminosyren er avgjørende for konstruksjonen av de fleste av kroppens proteiner.

Helsemessige forhold

Denne aminosyren fordeler flere typer medisinske lidelser på grunn av dens forbindelse med nevrotransmittere. Det kan hjelpe tilstander, inkludert depresjon, forskjellige andre stemnings disordersand Parkinsons sykdom (en nevrologisk sykdom). Det kan også bidra til å styre demens, for eksempel Alzheimers sykdom.

Fenylketonuri

Fenylketonuri er en sjelden lidelse der barn er ute av stand til å bryte ned fenylalanin, som er en aminosyre. Denne tilstanden kan påføre alvorlige funksjonshemninger. Begrense fenylalanin (gjennom kosten) på grunn av denne tilstanden kan føre til mangler av PKU. Tar L-Tyrosin kosttilskudd kan hjelpe denne saken.

Komme L-Tyrosin

Bortsett fra å ta kosttilskudd som består av L-Tyrosin, kan det også hentes ut naturlig gjennom kosten. Noen matvarer som inneholder L-Tyrosin inkluderer havre, hvete, fisk, kjøtt og meieriprodukter.

Andre bruksområder

L-Tyrosin brukes ofte som et antidepressivum, vanligvis når kombinert sammen med diverse andre urter og næringsstoffer som har egenskaper som kan heve humøret. Det kan også bidra til å undertrykke appetitten og bistå i vekttap, da det kan føre over utgivelsen av cholecystokinin - et hormon som kan undertrykke appetitten.

Bivirkninger

Denne aminosyren kan også føre over flere forskjellige bivirkninger, som inkluderer rastløshet, søvnløshet, overstimulering, nervøsitet og angst. Høy dosering mengder kan føre over bivirkninger som hjertebank og uregelmessig hjerterytme (også kjent som arytmi).

Hva slags mat inneholder Tyrosin?

Hva slags mat inneholder Tyrosin?


Tyrosin er en aminosyre som kroppen din trenger for å produsere huden pigmentet melanin og nevrotransmittere som dopamin, adrenalin og noradrenalin. Uten tilstrekkelig tyrosin, kan du være mer sannsynlig å ha skjoldbrusk problemer og lavt blodtrykk. Ifølge University of Maryland Medical Center, noen vitenskapelige studier foreslår å forbruke mye av tyrosin kan forbedre hukommelsen, hjelpe deg å gjenopprette fra søvnmangel og forbedre atletiske evner, men det trengs mer forskning. Kroppen produserer tyrosin fra aminosyren fenylalanin, men det er også funnet i visse matvarer.

Bring Out the Cheese Board

Det amerikanske Department of Agriculture rapporterer at ost inneholder en av de høyeste naturlige konsentrasjoner av tyrosin. Revet parmesan har de fleste, med en kopp inneholdende 2,3 g av aminosyren. Sveitserost har 2,2 gram per kopp, inneholder provolone 2 gram og mozzarella har 1,6 gram i hver kopp. En enkel servering av ost tilsvarer 1 1/2 gram av hard ost eller 1/3 kopp revet ost. Å begrense fett, mettet fett og kolesterol, spise ost i moderate mengder og velge redusert fett merker.

Passere Peanuts

Dry-stekt, usaltet peanøtter inneholder 1,4 gram tyrosin i hver kopp. Valencia peanøtter - en søt-smake peanut rekke ofte servert kokt eller stekt i skallet - har mer tyrosin enn andre typer peanøtter, med nesten 1,6 gram i hver kopp. Mens peanøtter er en god kilde til protein og hjerte-sunt fett, de er høy i kalorier. En enkel servering tilsvarer bare 1/2 unse av nøtter. Velg usaltede peanøtter over rutinert varianter som kan inneholde høye nivåer av natrium.

Ser for fersk fisk

Flere typer fisk, inkludert sverdfisk og bluefish, er høy i tyrosin, men arten med mest per porsjon er yellowtail. Halvparten av en yellowtail fileten inneholder ca 1,5 gram tyrosin. Yellowtail er en stor fisk like i utseende og kjøtt tekstur til tunfisk. The Monterey Bay Aquarium Seafood Watch råder velge yellow fanget i USA eller Mexico for fisk som har en lav risiko for parasitt infeksjon. Gravide og ammende kvinner bør unngå yellowtail, fordi det kan inneholde høye nivåer av kvikksølv.

Oppsøke frø og bønner

Stekt gresskar og squash frø kjerner inneholder 1,3 gram tyrosin i hver kopp. En kopp tørkede rosa bønner inneholder bare litt mindre, med 1,2 g av aminosyren. Fersk, rå soyabønner og tørket svarte bønner forsyning i underkant av 1,2 gram tyrosin per kopp. USDA definerer en enkelt protein servering av frø som 1/2 gram, mens en porsjon kokte bønner tilsvarer 1/4 cup. For mindre natrium, spise ristede frø uten tilsatt salt og skyll hermetiske bønner grundig før bruk.

Hva er forskjellen i L-lysin og L-Tyrosin?

L-lysin og L-tyrosin er aminosyrer med distinkt forskjellige funksjoner i kroppen. Primært, øker lysin immunforsvaret mens tyrosin påvirker mental helse og hormonnivåer.

Lysin og Herpes

Selv hardnakket vedvarende herpes virus ofte svare på lysin, redusere smerte og lidelse som følger forkjølelsessår, helvetesild eller genital herpes.

Vev og Bones

Lysin bidrar til å gjenoppbygge og reparere vev etter skade eller operasjon, og det bidrar til å avverge osteoporose ved å bistå med opptaket av kalsium.

Tyrosin og hormoner

Tyrosin er byggesteinen av dopamin, et signalstoff ansvarlig for en persons ambisjoner og kjøring, mens omvendt skape en følelse av tilfredshet med måtehold. Denne aminosyren øker også kroppens tilførsel av adrenalin og thyreoideahormoner.

Tyrosin og Appetite

Mer dopamin betyr mindre appetitt. Ikke bare tyrosin undertrykke cravings for sukkerholdige matvarer, men ifølge velvære referansehåndboken "Healthy Healing", det hjelper også redusere kroppsfett.

Nonessential versus Essential

Tyrosin er å anse som en ikke-essensiell aminosyre, fordi kroppen kan gjøre det fra andre aminosyrer. Lysin er en essensiell aminosyre, som betyr at det må tilføres fra protein i dietten.

L-Tyrosin for Night svette i overgangsalder

L-Tyrosin for Night svette i overgangsalder


Kvinner går gjennom overgangsalder opplever mange symptomer som kan være ubehagelig og forstyrre normal funksjon på jobb og hjemme. Nattesvette er et vanlig symptom, og for noen kvinner betyr dette at de ikke kan få en god natts søvn. L-Tyrosin er en av de alternative løsninger som brukes til å redusere nattsvette og andre symptomer.

Hva er LT

L- Tyrosin (LT) er en aminosyre som hjelpemidler i å syntetisere flere nevrotransmittere og kjemikalier i hjernen. Det har en viktig rolle i å syntetisere tre viktige nevrotransmittere, kalt dopamin, adrenalin og noradrenalin. Alle disse er involvert i å regulere appetitten og stemninger, og kan bidra til å redusere kroppens reaksjon på stress. Som hormonnivåene endres i overgangsalderen, noe som påvirker de ovennevnte nevrotransmittere, kan LT bidra til å redusere nattesvette samt andre ubehagelige symptomer.

LT for overgangsalder

LT har blitt mykje brukt av kvinner som gjennomgår overgangsalder å redusere nattesvette samt symptomer som depresjon, tretthet, tap av matlyst og hodepine. Når nattesvette oppstå under perimenopause eller etter overgangsalderen er fullført, kan LT fortsatt være svært nyttig for nattesvette som kan fortsette eller gjenta seg. Den faktiske funksjon av LT er kompleks. Det ser ut til å understøtte den riktige balanse av nevrotransmittere. Høye serotonin påvirker følelse av velvære og høy dopamin nivåer har en tendens til å støtte mental årvåkenhet.

Hva er Nattesvette

Nattesvette spenner vidt fra mild til ganske alvorlig og resultat fra alle de hormonelle endringene som skjer i overgangsalderen. De ligner på hetetokter som kan skje når som helst. Noen kvinner våkner midt på natten følelsen som kroppen deres er i brann. Ofte kan du drive tilbake for å sove, og deretter våkne igjen finne din ark søkkvåt. Hvis dette skjer flere ganger, er det vanskelig å få resten du trenger. Søvnmangel bidrar ofte til andre symptomer som tretthet, depresjon, smerter og plager.

Tester og diagnose

Legen din kan teste for noen av de hormonforandringene som skjer i overgangsalderen, slik at du kan trene et behandlingsforløp. Spytt testing brukes for å bestemme om det er mye eller for lite i de seks store kjønnshormoner; østrogener (E1, E2 og E3), testosteron, progesteron og dihydroepiandosterone. Leger kan også teste funksjon av skjoldbruskkjertelen, hypofysen og hypothalamus kjertler. Alle de ovennevnte bidrar ofte til hetetokter og nattesvette.

Bivirkninger og interaksjoner

LT er trygt for folk flest, tatt over flere måneder. For lengre bruk, er det verdt å konsultere med en ernæringsfysiolog eller naturopathic lege. Noen mennesker gjør opplever bivirkninger som hodepine, tretthet, halsbrann, kvalme og leddsmerter. For mennesker med skjoldbrusk lidelser LT er ikke en god idé siden det kanskje ikke bland godt med skjoldbrusk medisiner. For kvinner som ikke ønsker å bruke hormon behandling kjent som HRT for å redusere nattesvette. LT er et trygt alternativ stoff for nattesvette og andre relaterte symptomer.

Årsaker og botemidler på binyretretthet

Hvis du lider av muskelsvakhet, tretthet, irritabilitet, angst eller depresjon, kan du finne bevis på Internett eller i helse bøker som du kan bli lider av et syndrom som kalles binyretretthet. Mens det er sykdommer i binyrene som er reell og svært alvorlig, har denne spesielle syndrom vokst opp først og fremst ut fra forestillingen om at våre kropper er ikke i stand til å håndtere stress av moderne livsstil, og trenger å bli behandlet med et bredt utvalg av kosttilskudd eller andre mirakelkurer. Du kan faktisk være lider av en stress-relatert sykdom, men du bør ikke være for rask til å hoppe til konklusjoner om muligheten for at du lider av binyretretthet.

Fakta

Den generelle medisinske samfunnet ikke anerkjenner diagnosen binyretretthet. Det er et begrep som brukes av alternative helse utøvere til å beskrive sin teori om at nesten 80% av befolkningen lider av ulike grader av binyretretthet brakt videre av kroppen vår manglende evne til å håndtere stress av vår raske og stressende livsstil.

Identifikasjon

Det er sykdommer i binyrene forårsaket av produksjon av for lite eller for mye kortisol. Addisons sykdom oppstår når for lite kortisol blir produsert av binyrene, og Cushings sykdom er produksjon av for mye kortisol av disse kjertler. Cushings sykdom er sjeldne, og sett det meste hos voksne som lider av fedme, type 2 diabetes og høyt blodtrykk. Addisons sykdom oppstår bare omtrent en gang i hver 100.000 mennesker, og er vanligvis et resultat av en autoimmun sykdom som har ødelagt hele eller deler av binyrene.

Begge disse sykdommer er kjennetegnet ved tretthet og svakhet i muskler, angst, depresjon og irritabilitet - symptomer også tilskrives binyretretthet - sammen med et bredt utvalg av andre symptomer. Forskjellen å huske på er at Addisons sykdom og Cushings sykdom kan diagnostiseres med blodprøver, mens binyretretthet kan ikke.

Misforståelse

Foruten listen over symptomene ovenfor som ofte også tilskrives binyretretthet, noen har gått så langt som å hevde at allergier, astma, hodepine, hypoglykemi, åreknuter og selv hemorroider er også symptomer på binyretretthet.

Advarsel

Når listen over symptomer er så lenge og så vagt som en for binyretretthet, og når de fleste alle diskuterer denne sykdommen også har en bok å selge deg, eller et produkt eller en gruppe av produkter som de forsikre dere vil magisk "kur" binyre tretthet, bør du være skeptisk.

Finne hjelp

Stress er en reell medisinsk tilstand som kan, og gjør, forårsaker mange av symptomene tilskrives binyretretthet. Millioner av mennesker lider av symptomer relatert til stress, og disse symptomene kan være ubehagelig eller, i noen tilfeller, svekkende. Mange mennesker som lider av symptomer på stress kan prøve å medisinere seg selv uten å se en lege, eller legen kan fortelle dem at testene ikke viser noe virkelig galt med dem. Dette fører folk til å prøve såkalte rettsmidler spioneringen på Internett eller i helse bøker i et desperat forsøk på å finne lindring fra sine symptomer.

Hvis du lider av noen av disse symptomene, les deg opp på symptomer på stress, og stress management, som leveres av en anerkjent lege eller klinikk. Ta deg tid til å liste opp alle symptom du opplever. Tenk om, og skriv ned, andre faktorer som kan bidra til symptomene dine, for eksempel dårlig kosthold, mangel på mosjon, for mye koffein, sukker, alkohol eller medisiner. Dra nytte av gratis klinikker, helsemesser, eller helserelaterte "call-in segmenter" sponset av dine lokale TV eller radiostasjoner. Ikke nøl med å oppsøke lege dersom symptomene vedvarer eller blir verre.

Hva gjør Tyrosin Do?

Hva gjør Tyrosin Do?


Som kosttilskudd gå, tyrosin et viktig mineral som hjelpemidler i å opprettholde kroppens normale fungerende prosesser. Daglig stress, bekymring og angst alle ta en toll på vår generelle helse. En flerbruks supplement som tyrosin kan gjøre underverker i å balansere kroppens likevekt. Denne artikkelen vil dekke de ulike bruksområder for tyrosin og hvordan det fungerer i kroppen.

Identifikasjon

Tyrosin er en organisk forbindelse som er naturlig produsert av kroppen. Den ble først oppdaget som en ingrediens i ost protein av en tysk kjemiker ved navn Justus von Liebig i 1846. Det er klassifisert som en ikke-essensiell aminosyre, som kroppen produserer det på egen hånd gjennom nedbryting av fenylalanin. Tyrosin er en av de 20 aminosyrene som finnes i proteinmolekyler.

Funksjon

Tyrosin spiller en stor rolle i innspillingen av kroppens hormoner. Adrenal hormoner, skjoldbrusk hormoner og melanin (hud hormon) er alle laget med tyrosin. Disse kjemikaliene er viktige byggesteiner for det sentrale nervesystemet, og opprettholder vår overordnede organ-metabolisme funksjon.

Som hjernen nevrotransmittere, disse hormonene arbeide for å regulere våre stemninger og følelser. Mood-regulerings sendere som dopamin, adrenalin og noradrenalin alle avhengige av tilstrekkelige mengder av tyrosin å fungere. I tider med stress, konverterer kroppen skjoldbrusk hormon i adrenalin. Som sådan, er sunne nivåer av tyrosin nødvendig for sunn hjernens funksjon.

Fordeler

Sitt engasjement i så mange vitale kroppsfunksjoner gjør tyrosin en allsidig supplement. Hvis kroppen har lite tyrosin, kan det manifestere seg i en rekke områder, avhengig av livet ditt forhold. Høye mengder stress på en daglig basis vil utarme tyrosinverdier i kroppen. Så gjør koffein, sukker og alkohol ved inntak på en jevnlig basis.

Andre mulige symptomer på lavt tyrosinverdier inkluderer:

· Lavt energinivå
· Lav sexlyst
· Høyt angstnivå
· Tristhet
· Irritabilitet

Tyrosin kosttilskudd er kjent for å bidra til å lindre symptomer relatert til depresjon, humørforstyrrelser, Parkinsons sykdom og Alzheimers sykdom. Dens effekt på kroppens stoffskifte også hjelpemidler i vekttap, samt bodybuilding.

Funksjoner

Tyrosin som er produsert av kroppen kalles L-tyrosin, mens supplement merkevare går av tyrosin. Den supplement form kan kjøpes på nettet, i stoff butikker eller fra vitamin-gress spesialforretninger. Naturlig tyrosin kan finnes i mange av de matvarer som vi spiser. Matvarer med høyt proteininnhold - som kjøtt, fjærkre, sjømat, meieriprodukter, hvete og havre - er alle gode kilder. Hvis tatt i supplement form, er den anbefalte dosen 100mg per £ 2,2. kroppsvekt. Det er best absorbert av kroppen når det tas ved sengetid eller mellom måltidene. Dette er tider når magen syrer er på et minimum.

Betraktninger

Som med alle kosttilskudd, er det alltid best å rådføre seg med legen din, spesielt hvis du er på alle typer reseptbelagte medisiner. Ikke ta tyrosin uten først å rådføre deg med legen din dersom du er nå her:

· MAO-hemmere
· Antidepressiva
· Parkinsons medisiner
· Alzheimers medisiner

Dette gjelder også hvis du har blitt diagnostisert med diabetes.

Som tyrosin er en naturlig stoff i kroppen, vil eventuelle bivirkninger bare skje når det er tatt i mega doser av 1000 mg eller mer. I motsatt fall, når det er tatt som anbefales, er det ingen bivirkninger. Symptomer å se opp for i tilfelle av bivirkninger er:

· Depresjon
· Ubehag i magen
· Hodepine
· Humørsvingninger
· Mild til moderat brystsmerter
· Pustevansker
· Tetthet i brystet eller halsen

Tegn og symptomer på binyretretthet & Kortpustethet

Tegn og symptomer på binyretretthet & Kortpustethet


Diagnose av en binyreinsuffisiens oppnås gjennom blodprøver for å måle mengden av hormoner i blodet. Binyreinsuffisiens kommer i to typer; primær og sekundær. Legen din vil avgjøre om årsaken til binyretretthet er basert i det endokrine systemet, eller hvis du har en annen tilstand som holder binyrene fra riktig fungerer.

Food Allergy

Enhver matallergi kan plassere utilbørlig stress på binyrene daglige fungering. "Riktig binyrebarkfunksjonen spiller en viktig rolle som formidler av histaminfrigjøring og betennelsesreaksjoner som produserer symptomene opplevd med allergier," sier Dr. James Wilson, som grunnla Adrenal Fatigue nettside. Noen vanlige matallergier er hvete, egg, melk og soya.

Astma

Kortisol, som produseres av binyrene, regulerer kroppens evne til å bekjempe histaminer fra allergener som forårsaker betennelse. Immunsystemet blir beskattet, og lungene reagerer på miljømessige utløsere, forårsaker et astmaanfall. Kortpustethet av astma kan forverres når binyrene er under-produserende kortisol.

Kortikosteroider

Dette er medisiner foreskrevet for å behandle symptomene på astma eller leddgikt. Hvis du slutter å ta denne medisinen, kan du utvikle midlertidig sekundær adrenal insuffisiens. De syntetiske steroider vil påvirke kroppens naturlige produksjon.

ACTH og CRH Hormoner

Disse hormonene produseres i hypofysen og signal binyrene til å produsere kortisol. Lave hormonnivåer kan gi symptomer på unormal tretthet, svakhet, utilsiktet vekttap, kvalme, diaré, svimmelhet, tap av matlyst, leddsmerter og magesmerter, salt craving og mørkere hud. Lave nivåer av hormoner kan føre til mer alvorlige tilstander, og syntetiske hormoner kan være nødvendig for å motvirke stress fra sykdom eller annen fysisk stress.

Lung Cancer svulster

Kortpustethet kan oppstå som et tegn på lungekreft. I tillegg kan svulster presse binyrene, som skaper symptomene for Cushings sykdom, som er utstilt ved puffy ansikt, vektøkning, pukkel på nedre nakke eller forhøyede blodsukkernivået. En CT-skanning kan avgjøre om din binyrefunksjon er kompromittert av en svulst.

Addisons sykdom

Symptomer er smerter i magen, korsryggen eller ben, kraftig oppkast og diaré, dehydrering, lavt blodtrykk og tap av bevissthet. Disse kan oppstå plutselig og krever umiddelbar oppmerksomhet. De to årsakene er en binyreinsuffisiens basert på en autoimmun sykdom (primær), eller nyrefunksjon basert på en annen tilstand som kreft (sekundær). Symptomer på denne sykdommen er håndterlig med medisiner.

Tuberkulose

Addisons sykdom kan være forårsaket av tuberkulose, en luftbåren sykdom som påvirker lungene. En aktiv tuberkulose vil føre til ekstrem kortpustethet og hoste, men denne sykdommen kan være inaktive. Inaktiv tuberkulose kan diagnostiseres fra en hudtest.

Hvordan gjenkjenne symptomer på binyretretthet

Binyretretthet er en vanlig tilstand som rammer folk som handler med alvorlig stress. Fordi symptomene på binyretretthet ligne andre forhold, mange lider er klar over problemet. Selv om binyretretthet er ikke en livstruende tilstand, kan det bli ødeleggende. Derfor er det viktig å gjenkjenne symptomer og søker den nødvendige behandlingen.

Bruksanvisning

Merknad om du sover lenger og tar flere naps. Personer som lider av binyretretthet erfaring pågående tretthet. Ofte er en full natts søvn ikke nok til å regulere binyrene, spesielt under stressende tider. Derfor kan folk med binyretretthet sove mer enn 8 timer og krever naps i løpet av dagen.

Vær på utkikk etter perioder med søvnløshet. Selv om binyretretthet forårsaker tretthet, noen lider har problemer med å sovne. De kan ligge våken i flere timer, noe som forsterker tretthet og kan føre til andre problemer, slik som irritabilitet og depresjon.

Se opp for en avhengighet av brus, kaffe eller te. Fordi folk med binyretretthet er konstant sliten, de er ofte avhengige av sentralstimulerende stoffer som koffein for å få dem gjennom dagen. Andre har en intens trang til sukkerholdige matvarer, som også kan øke energi.

Oppdage en manglende evne til å bekjempe forkjølelse og infeksjoner. Når binyretretthet skjer, svekker en persons immunsystem. Du er mer sannsynlig å utvikle forkjølelse, influensa og andre infeksjoner. I tillegg tar det lengre tid å komme seg etter en sykdom.

Monitor vektøkning. Fordi lider håndtere ekstrem trøtthet og stress, har de en tendens til å få vekt. Noen spiser for å trøste seg selv. I sin tur, bidrar mangel på fysisk aktivitet til ekstra pounds.

Heed en diagnose av en beslektet tilstand. Legene har oppdaget at noen personer diagnostisert med binyretretthet har også en underliggende tilstand, for eksempel fibromyalgi, leddgikt, hypotyreose eller kronisk utmattelsessyndrom.

Dopamin Metabolism

Dopamin Metabolism


Dopamin er en neurotransmitter som brukes til å kommunisere på mange forskjellige områder av hjernen. Det er syntetisert ved enzymatisk modifikasjon av aminosyren tyrosin. Tyrosin er funnet i flere diettproteinkilder, inkludert egg, ost og fisk. Når dopamin har blitt utgitt av et nevron til en synapse (plassen som brukes av nevroner for intercellulær kommunikasjon), er det fortsatt der for en kort tid før den fjernes ved å re-opptak og / eller skadet av enzymer.

Reopptak

Når dopamin når en synapse, en spesialisert protein som kalles dopamin transporter, eller DAT, plukker den opp. Den dopamin-proteinkompleks deretter reiser et kort stykke tilbake i cytoplasmaet til cellen som slippes den. Den dopamin kan deretter strippet fra DAT protein og re-pakket i små vesikler for senere bruk.

Nedbryting

Dopamin som ikke resirkuleres kan brytes ned både i synapsen og etter re-opptak i cellen. Enzymer som er ansvarlig for nedverdigende dopamin er monoamin oksidase (MAO) og catechol-O-metyltransferase (COMT). Produktet av dopamin degradering av enten MAO eller COMT er homovanillic syre (HVA).

Monoaminoksydaseaktivitet

Innsiden av cellen, er MAO funnet i den ytre membran av mitokondrier - energiproduserende organer i cellen. To ulike former for MAO, kjent som Maoa og MAOB, er kjent for å eksistere. Genene for begge ligger på X-kromosomet. De to formene avvike noe i deres lokalisering og deres evne til å forbrenne dopamin og relaterte nevrotransmittere. Fordi MAO er ansvarlig for nedbrytning dopamin, MAO-mangel resulterer i en økning i dopamin-aktivitet. Det er en klasse av antidepressiva som kalles MAO-hemmere (MAO-hemmere) som virker ved å redusere aktiviteten til MAO. Interessant nok har defekter i genene som koder for de to former av MAO blitt assosiert med mental retardasjon og impulsive aggressiv oppførsel.

Catecholamine-O-metyltransferase

Katekolamin-O-metyltransferase (COMT) spiller en forholdsvis liten rolle for dopamin metabolisme og synes å være det viktigste i nedbryte dopamin i den prefrontale cortex område av hjernen. COMT eksisterer både som et oppløselig protein, og et membranbundet protein. Defekter i genet som koder for COMT-protein har blitt forbundet med psykiatriske lidelser, inkludert schizofreni og bipolar lidelse.

Psykostimulerende og DAT

Kokain er en psykostimulerende som øker dopaminaktivitet ved å blokkere reopptak av DAT. Den blokkerer også reopptak av to andre nevrotransmittere, noradrenalin og serotonin. En tilsvarende klasse av narkotika, de amfetamin, øker mengden av dopamin i synapsen ved å stimulere DAT til "reverse-transport" dopamin.

Hvordan å unngå matvarer som forårsake hodepine

Hvordan å unngå matvarer som forårsake hodepine


Det er god mat for kropp og dårlig mat for kroppen din. De fleste av hodepine får vi har referert til som spenningshodepine. De mat en spiser kan også legge til hodepine smerte. Her er noen matvarer for å unngå hvis du ofte har hodepine.

Hvordan å unngå matvarer som forårsake hodepine

Tyramin Foods

•  Unngå alderen oster. Den alderen oster inkluderer blåmuggost, Gorgonzola, Brie, cheddar, Münster, feta, mozzarella, Stilton, Parmesan, sveitsiske og bearbeidet oster. Spise disse matvarene i moderate eller fjerne dem fra kosten din når du er mest utsatt for hodepine. Det er mer tyramin i alderen matvarer og tyramin øker blodstrømmen til hjernen.

Hold deg unna øl og andre drikker som er alderen, inkludert røde viner. Igjen, dette er samme grunn som trinn en. Aldringsprosessen gjør det mulig for høyere konsentrasjoner av tyramin. Den aminosyren tyrosin øker blodstrømmen til hjernen, som kan føre til en hodepine. Jo mer utsatt du er til hodepine, jo mer bør du unngå stoffet.

Spis frisk frukt, ikke alderen eller tørket seg, som er høy i tyramin. Unngå modne bananer, avokado, fiken, rosiner, aubergine og andre alderen frukter.

Konsumere ferskt kjøtt, ikke alderen kjøtt som syltet sild, hermetisk supper og alderen hermetisk kjøtt.

Limit favoritter som sjokolade, yoghurt, koffein og soya sauser.

Matvarer med tilsetningsstoffer og konditorfarge

Watch nitritt inntak. Dette er en killer på ferie. De nitritt i skinke er svært høy. Bacon er en annen mat med høye konsentrasjoner av nitritt. Det er en ny bacon på markedet som er "naturlig", og inneholder mindre enn nitritt andre bacons.

•  Unngå mat fargestoffer som fører til hodepine. Det er noen mat fargestoffer at forskning har vist å utløse hodepine. Se på ingredienslisten på produktet. Cake glasurer og andre produkter med høye konsentrasjoner av mat fargestoffer bør brukes med måte.

Be restauranter å utelate mononatriumglutamat (MSG) når du forbereder mat. Denne er fremdeles debatteres av fagfolk, men det er definitivt noe der inne som øker smerte følte i ens hode etter konsumere yummy kinesisk mat som inneholder MSG. (Faktisk er mange kinesiske restauranter nå merking mat på menyen og buffet som ikke inneholder MSG.) Kjøp potetgull som ikke har noen MSG. Les innholdet på baksiden av pakken.

Hvordan ta vare på et barn med metabolske forstyrrelser

Metabolske sykdommer arves problemer som påvirker et barns evne til å fordøye karbohydrater eller aminosyrer i proteiner. Leger må diagnostisere barn med metabolske forstyrrelser og tilbyr ernæringsmessig intervensjon kort tid etter fødselen, da ubehandlede metabolske forstyrrelser kan forårsake alvorlige bivirkninger, for eksempel nevrologiske svekkelser. De fleste sykehus screene nyfødte for metabolske forstyrrelser slik at riktig diettbehandling med en gang.

Hvordan ta vare på et barn med metabolske forstyrrelser

•  Begrense fenylalanin inntak av barn med diagnosen hyperphenylalaninemia metabolske forstyrrelser. Barnet kan velge lav-protein pasta, brød og kaker som tilbys av kosttilskudd spesialitet selskaper for dette formålet.

tilbyr en lav tyrosin kosthold og begrense fenylalanin i dietten til barn med tyrosinemi metabolske forstyrrelser. Pasienter med noen typer tyrosinemi krever vitamin D-tilskudd for å hindre en dødelig angrep av rakitt.

Reduser aminosyrene leucin, isoleucin og valin for barn med lønnesirup urin sykdommer. Foreldre kan kjøpe spesielt forberedt flytende formler beregnet for barn med disse lidelsene.

Hold barn med ureasyklusforstyrrelser på en lav-protein diett. Spør lege dersom barnet ditt har en urea syklus lidelse som krever tilskudd med natriumbenzoat.

Øke kaloriinntaket, men redusere protein inntaket av barn håndtere en av de organiske acidemias. Hvis betingelsen blir akutt, kan barnet krever IV væsker og bikarbonat for å hindre toksiske acidose.

Gi en galaktose og laktosefritt kosthold for barn med diagnosen galactosemia eller galactokinase mangel. Barn med denne tilstanden må fjerne all melk, smør, ost, yoghurt og iskrem fra kostholdet.

Hint

  • Se en lege for en komplett kosttilskudd og farmasøytiske diett tilpasset barnets spesifikke stoffskiftesykdom.

Om binyrene Utmattelse

Adrenal utmattelse, også kjent som binyretretthet syndrom, er en av de mest under-diagnostisert sykdommer i USA. Ofte leger overse viktige indikatorer eller attributt symptomer andre årsaker. Mange ganger pasienter ender opp med følelsen som hypokondere og gi opp. Hvis du tror at du har adrenal utmattelse, kontakt legen din og fortelle dem om dine mistanker umiddelbart.

Funksjon

De binyrene er trekantede organer som ligger like over nyrene. De regulere mengden av adrenalin i systemet og også styre libido i begrenset grad. Ved hjelp av adrenalin, et hormon som forårsaker dine sanser for å skjerpe og hjerteslagene for å få fart, regulerer de kroppens "fight or flight" respons.
For eksempel, i tilfelle du trenger å handle raskt og bestemt grunn til fare eller spenning, vil binyrene pumpe denne energiskapende hormon inn i systemet ditt og gir deg mulighet til å bevege seg med hastighet og atypisk smidighet.
Adrenalin bidrar til å trekke mer blod til de store musklene i kroppen og fordøyelsessystemet er bremset ned. Dette var slik at våre forfedre å flykte en umiddelbar fysisk fare.

Betydning

Når binyrene er ikke sunt, kan de bokstavelig talt oppbrukt. Dette trøtthet fører dem til å bremse i sin produksjon av viktige hormoner og kan ikke klarer å levere nok kortisol til systemet.
Kortisol er noen ganger kalt "stresshormon" fordi det bidrar til å beskytte deg mot uventet stress. For eksempel kan det redusere følsomhet for smerte, å gjøre ting som normalt vil være for smertefullt å oppnå plutselig innenfor rammene av muligheten. Men selv når du ikke er under stress du trenger kortisol i systemet til å hjelpe deg å tenke produktivt og fungere normalt uten tretthet.

Effekter

Binyrene utmattelse er preget av trøtthet og slapphet, særlig tidlig på morgenen, 03:00 til 05:00 om ettermiddagen og rundt 21:00 på kvelden.
Du kan også oppleve kvalme og håravfall. Blodsukkernivået er vanligvis lavere enn vanlig, og du kan ha konsentrasjonsvansker og huske ting.
Hos kvinner, symptomene på PMS er mer merkbar, og både menn og kvinner kan utvikle mild depresjon.
Du kan også kreve salte eller sukkerholdige matvarer, opplever perioder med ekstremt lavt blodtrykk og kan få vekt spesielt rundt midjen.
En av grunnene til at binyrene utmattelse kan være vanskelig å diagnostisere fordi symptomene er lik de andre hormon-relaterte lidelser, slik at du kan ha å gjøre noen tester og undersøkelser for å finne ut nøyaktig hva problemet er.

Identifikasjon

Hvis du tror at du har binyrene utmattelse, så må du ta skritt for å finne og identifisere problemet. Det finnes en rekke tester tilgjengelig som kan hjelpe deg å oppnå dette. Binyrene funksjonstester måle kortisolnivå i løpet av fire dager til å avgjøre om du er lav. Det finnes også en rekke online vurderinger som kan hjelpe deg å avgjøre om binyretretthet er en faktor i din nåværende helse.
Andre tester inkluderer kortisolprøver, hormonprofiler og Atch (adrenokortikotropt hormon, et hormon som skilles ut av binyrene som påvirker dine nivåer av kortisol).
Smittetester, som alle må bestilles av lege. De innebærer å ta en eller flere av urinprøver over en periode på timer eller dager. Disse prøvene blir deretter analysert av et laboratorium for å avgjøre om du har for mye eller for lite av hormoner som er regulert helt eller delvis av binyrene.

Misforståelse

Mange tror at det å være sliten, ukonsentrert eller mildt deprimert er bare symptomer på stress. Selv om dette kan være tilfelle, kan det være en fysisk grunn til at du opplever disse symptomene. Binyrene utmattelse er et reelt, behandles problem som forårsaker disse problemene, og du bør definitivt utelukke det før du begynner å ignorere disse symptomene.

Advarsel

Langsiktig binyrene utmattelse er en alvorlig helsefare. Lavere nivåer av kortisol i systemet gjengi immunsystemet ikke klarer å jobbe, og kan føre til at du føler deg ør og å få vekt. Over tid, kan kroppen din ha alvorlige vanskeligheter utvinne fra infeksjoner, og du kan bli kronisk uvel hvis du lar denne tilstanden går ubehandlet.

Diett med protein for personer med PKU

Diett med protein for personer med PKU


Fenylketonuri (PKU) er en genetisk forstyrrelse av aminosyre-metabolisme, spesielt involverer metabolsk behandling av aminosyren fenylalanin. På grunn av enten en svekkelse, mangel eller fullstendig fravær av enzymet fenylalanin-hydroksylase-som normalt ville omdanne fenylalanin til tyrosin-skytende kost fenylalanin akkumuleres i vev, noe som resulterer i dyp skade på legemet, særlig i nervesystemet. Den kritiske aspektet i forvaltningen av PKU er streng overholdelse av en lav fenylalanindiett.

Protein Foods og PKU

For å opprettholde lave nivåer av fenylalanin blod, er det viktig å unngå alle matvarer som er rike på protein, da disse i seg selv inneholder store mengder av den skyldig aminosyre. Melk og andre meieriprodukter, kjøtt, fisk, kylling, egg, bønner og nøtter bør alle være fullstendig eliminert. Selvfølgelig, det er andre kilder til fenylalanin som erter, sjokolade, pasta, brød, visse frukter og grønnsaker og kunstig søtningsmiddel aspartam, bare for å nevne noen. Det er viktig å jobbe tett med en lege og en ernæringsfysiolog for å finne et trygt grense for fenylalanin og lære hvilke matvarer er tillatt og i hvilke daglige mengder.

Diet

På grunn av mange kosttilskudd restriksjoner, personer med PKU ikke klarer å skaffe tilstrekkelig ernæring fra mat. PKU endrer ikke nærings og energikrav; disse er de samme som hos friske individer. For å sørge for ernæringsmessige behov, spesielt formulerte medisinske matvarer omfatter den overveiende del av dietten. Disse formler har hele sammenstillingen av L-aminosyrer, med unntak av fenylalanin, som er helt fraværende. Formula / medisinsk mat er den viktigste kilden til protein for de med PKU. Noen varianter kan også inneholde karbohydrater og fett, samt en rekke vitaminer og mineraler. Avhengig av nærings av valgt formel, kan det suppleres med ekstra velger matvarer for å oppfylle daglige behov.

Akkurat som eksterne kilder til fenylalanin heve sin blodet, protein eller energi-mangel kan gjøre det så bra, på grunn av resulterende vev katabolisme og påfølgende utslipp av fenylalanin. Det er derfor viktig å opprettholde konsistente formel inntak og energibalanse.

Fenylalanin er fortsatt et behov aminosyre og må tilføres i mengder som er tilstrekkelig for normal vekst og utvikling, eller vedlikehold i tilfelle av voksne. For å møte ernærings requiremnts og kontrollere blod fenylalaninnivå konsentrasjoner, forsiktig mat journalføring og hyppige blodprøver er nødvendig. The Medical Research Council of National Institutes of Health etablert et målområde for blod fenylalanin ved 2 til 6 mg / dl eller 120-360 umol / L.

Lav-protein matvarer

En rekke lav-protein matvarer som er spesielt utviklet for personer med PKU er tilgjengelig. Disse inkluderer lav-protein pasta, brød, kjeks, egg erstattere, frokostblandinger og dessert mikser. Flere nettsteder tilbyr slike produkter, inkludert dietspec.com, med-diet.com, Ener-g.com, shshna.com og cambrookfoods.com.

Hva er forskjellen mellom T4 og T3?

Hva er forskjellen mellom T4 og T3?


Hver celle i kroppen avhengig av skjoldbruskkjertelhormoner for å regulere forbrenningen. Skjoldbruskkjertelen tar jod finnes i mange matvarer og konverterer den til skjoldbrusk hormoner kjent som T3 og T4.

Hormoner

De skjoldbruskkjertelhormoner opprettet fra jod er tyroksin, også kjent som (T4) og trijodtyronin, også kjent som (T3).

Hvordan fungerer de

De eneste cellene i kroppen som kan absorbere jod er skjoldbrusk celler. Disse cellene kombinere jod og en aminosyre kalt tyrosin for å gjøre T3 og T4. T3 og T4 blir deretter sluppet ut i blodet, og transporteres gjennom hele kroppen til å regulere forbrenningen.

Forskjellen

T3 er et aktivt tyroid hormon. T4 er faktisk produsert av skjoldbruskkjertelen, og omdannes deretter av en deiodinase enzym inn i T3 hormon mens i leveren, og noen ganger i andre organer i mindre mengder. På sin egen, er T4 til liten nytte. Det er T3 hormon som er det aktive hormonet. Den T3 hormon er opp til fem ganger mer potent enn T4 hormonet, og uten å ha T4 omdannes til T3, gjør man metabolic rate ikke øke.

Årsaker til Adrenal Fatigue

Binyretretthet er også kalt binyrebarkinsuffisiens, som er medisinsk kjent som Addisons sykdom. Symptomene på binyretretthet inkluderer fordøyelsesproblemer, muskelsvakhet og generell tretthet, og kan være forårsaket av visse typer psykiske problemer, hormonelle lidelser og sykdommer i binyrene. Vurdere denne informasjonen fra Mayo Clinic og National endokrine og metabolske sykdommer Information Service om årsakene til binyretretthet.

Depresjon

Klinisk depresjon kan føre til ubalanser av hormoner i hjernen, særlig serotonin, som kan føre til at binyrene til å overreagere til ubalanse og bli trett.

Stress

Kronisk følelsesmessig eller fysisk stress kan føre til at binyrene til å bli overarbeidet fra å produsere store mengder cortisol, og føre til binyretretthet og insuffisiens.

Medisiner

Syntetiske steroider (kortison, prednison) som brukes til å behandle leddgikt og smerte kan forårsake binyreinsuffisiens hvis du slutter å ta steroider uten nedtrapping ned.

Autoimmune sykdommer

Autoimmune sykdommer som lupus kan føre til at kroppen din til å angripe binyrene, redusere mengden av hormoner binyrene er i stand til å produsere.

Hypofyse

Svulster eller inaktivitet av hypofysen i hjernen kan føre til at binyrene til å produsere tilstrekkelige nivåer av hormoner, noe som resulterer i binyretretthet.

Binyrene Tumor

Kreftsvulster på eller i nærheten binyrene kan bremse deres funksjon, som kan først forårsake symptomer på binyretretthet og kan utvikle seg til en livstruende tilstand.

Tuberkulose

Tuberkulose er en bakteriell infeksjon som kan føre til symptomer på binyretretthet, og kan til slutt ødelegge binyrene.