Digidexo.com

sukkerinnhold i gulrøtter

Hvordan legge til gulrøtter til kosthold og vet om dens fordeler

Hvordan legge til gulrøtter til kosthold og vet om dens fordeler


Spise gulrøtter har mange helsefordeler. De kan bidra til å forbedre synet ditt, gi deg sunn hud, negler, hår og bein. Gulrøtter inneholder betakaroten som er en antioksidant som arbeider for å forebygge kreft. Det senker også kolesterol, senker høyt blodtrykk. Her er noen måter å legge gulrøtter til kosthold.

Hvordan legge til gulrøtter til kosthold og vet om dens fordeler

Riv gulrøtter enn noen brød mix eller muffinsmiks. Lag din egen egen hjemmelaget gulrot brød med hele korn, gulrot zucchini brød, kanel gulrot brød, banan gulrot brød eller gulrot eple brød. Lage hjemmelagde gulrot cookies med havre og mandel for dine barn og deg.

Bruk strimlet gulrot i noen salat. Ha en gulrot salat epler, rosiner og majones. Lag din egen coleslaw med kål, gulrøtter, majones, selleri eddik, salt og pepper.

Bruk dem til middag. Dampet gulrøtter og ha den med måltidet. Surr hakket gulrøtter og paprika og legge det til Brown Rice eller couscous. Bruke dem i gryte. Legg gulrøtter til biff lapskaus eller grytestek.

Lag dine egne supper med gulrøtter, tilsett buljong, selleri og andre grønnsaker eller handle på supermarkeder for suppe som har gulrøtter i dem som gulrot og ingefær suppe, gulrot butternut suppe og gulrot squash ingefær suppe.

Du kan spise dem rå eller snack på baby gulrøtter med ranch dressing.

Har Carrot Juice - Legg gulrøtter til din juicer med andre frukter og grønnsaker eller kjøp gulrot juice. Det kan være stor for om morgenen eller som en næringsrik drikke til lunsj.

Hint

  • Med de mange måter å spise gulrøtter og dens store helsemessige fordeler, gjør det en del av ditt daglige liv.

Helsemessige fordeler av gulrøtter

Helsemessige fordeler av gulrøtter


I motsetning til de fleste grønnsaker som bærer en høy kilde til ett vitamin eller en annen, gulrøtter konsentrert med vitamin A, betakaroten og fiber, som jobber sammen for å løse en rekke sykdommer. Enten om du bruker dem kokt, rå eller Juiced, vil gulrøtter gi din med kroppen med sin gunstige næringsstoffer.

Historie

Gulrøtter er en rot grønnsak som har sin opprinnelse i Asia. I århundrer har kineserne forstått medisinske verdien av gulrøtter. Kinesisk medisin har brukt vanlig grønnsak å forbedre alt fra en irritert mage til en vedvarende hoste til seksuell dysfunksjon.

Betydning

Beta karoten som er fremtredende i gulrøtter ikke bare hjelpemidler i å forbedre synet, er det også en kraftig antioksidant som bekjemper kreftceller.
Vitamin A er viktig for luftveiene som det reduserer inflammasjon og emfysem av lungene.

Funksjon

En daglig del av bare en halv kopp gulrøtter gir kroppen din med mengden av næringsstoffer som trengs for å bekjempe hjertesykdommer, synstap og kreft.

Fordeler

Å spise gulrøtter er også gunstig for de som kjemper høyt blodtrykk, forstoppelse og selv for de som lider av flass.

Betraktninger

For å sikre en riktig daglig dose av gulrøtter, vurdere juicing dem sammen med en blanding av andre frukter eller grønnsaker.

Er Gulrøtter God for trykk i øyet?

Er Gulrøtter God for trykk i øyet?


Hvis du lider av en av de medvirkende sykdommer som fører til glaukom, eller har blitt diagnostisert med glaukom, er det viktig å holde øynene dine så friske som mulig. Mens en lege kan forskrive medisiner for å støtte øye helse, er det ting du kan gjøre i ditt daglige liv valg å kontrollere høyt trykk i øyet. Å spise gulrøtter og andre grønnsaker med høye nivåer av karoten, vitamin E og vitamin C hjelpe.

Betydning

Uansett hva helse problemer er vendt mot deg, kan et riktig kosthold bidra til å få kroppen i best stand som kan oppnås før factoring i flere medisinske hjelpemidler. Riktig ernæring kan bidra til å kontrollere blodtrykket og også trykk i øyet, spesielt for de med risiko for glaukom eller som allerede er diagnostisert med sykdommen.

Fordeler

Gulrøtter er høy i beta karoten og vitamin C, som begge har vært assosiert med redusert trykk i øyet. Gulrøtter i kosten er fremstår som en del av de grunnleggende livsstilsvalg som synes å hjelpe kontroll glaukom. I en studie ved Øyeavdelingen og Jules Stein Eye Institute, University of California-Los Angeles, spise gulrøtter minst to ganger i uken ble koblet til en 64 prosent reduksjon i sannsynligheten for å utvikle glaukom, sammenlignet med dem som spiste gulrøtter bare én gang per uke.

Alternativer

Foruten gulrøtter, andre dyp oransje og gule grønnsaker og frukt inneholder også betydelige mengder betakaroten og vitamin C - nyttige i å bevare og beskytte visjon. Dype grønne blader som spinat, en spesielt favoriserte grønn i dette tilfellet, inneholder også beta karoten, men er sjelden på grunn av den maskerende virkningen av den intense grønne og blå pigmenter av bladene. Grønnkål, brokkoli og andre mørkegrønne grønnsaker kan også bidra vesentlig til generelle øyehelse.

Expert Insight

Sørg for å konsultere legen din, men hvis du planlegger å bruke gulrøtter og andre grønnsaker for å spesifikt forebygge eller behandle øyesykdommer. Mens det er alltid sunt å nyte og spise ferske råvarer, inkludert gulrøtter og grønne blader, er det studier, inkludert en fra Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, som ble publisert i 2003 i American Journal of Epidemiology, som tyder på at sammenhengen mellom inntak av vitaminer og carotinoids og forebygging av glaukom er mindre enn tidligere studier viser. Legen er i en bedre posisjon til å vurdere aktuelle studier og forventninger i medisin, og kan være i stand til å gi sterkere forebyggende og terapeutiske livsstilsvalg.

Advarsel

Det er få kontraindikasjoner i forhold til et variert og sunt kosthold blant annet store mengder gulrøtter. Under normale omstendigheter, gulrøtter er usannsynlig å gjøre noe, men øke generelle helse og velvære når det spises med vanlige måltider. Det er imidlertid et tilfelle når inntak høye nivåer av beta-karoten er telleren angitt - når pasienten er en røyker. Mens beta karoten er en mulig forebyggende i forhold til Grønn stær og makuladegenerasjon, er det også forbundet med en økt risiko for lungekreft hos røykere. Konsultere legen din før du prøver å øke betakaroten inntak i forekomsten.

Ernæringsmessige verdien av gulrøtter

Ernæringsmessige verdien av gulrøtter


Gulrøtter inneholder lite fett og kalorier og høy i fiber, noe som gjør dem en god matbit med utholdenhet. De er høy i essensielle næringsstoffer, lav i natrium og har ingen kolesterol.

Vitaminer og mineraler

Gulrøtter er en svært god kilde til vitamin A. En porsjon inneholder 20 380 internasjonale enheter, eller mer enn det beløpet du trenger daglig. Vitamin A fremmer friske øyne, tarm og urinveier og slimhinner. Gulrøtter er også høy i vitamin C og K, og kalium.

Kalorier

En servering av gulrøtter --- ca en kopp gulrot pinner --- leverer 50 kalorier. Gulrøtter inneholder svært få kalorier for sin bulk, slik at de gjør en god matbit mellom måltidene.

Fat

En servering av gulrøtter inneholder bare 0,3 gram fett.

Fiber

Gulrøtter er en god kilde til fiber. En porsjon inneholder 3,4 gram kostfiber.

Karbohydrater

Gulrøtter inneholder 11,7 gram karbohydrater per porsjon, omtrent halvparten av disse er fra sukker.

Må Gulrøtter forbedre synet?

Mens gulrøtter ikke faktisk bedre syn, gjør de faktisk bidra til å holde våre øyne sunn. Oransje gulrøtter er høy i beta karoten, som kroppen vår blir til vitamin A - viktig for sunn netthinne.

Fordeler

Vitamin A har vist seg å forhindre katarakt og redusere risikoen for glaukom.

Mangler

Forskning viser en mangel på vitamin A kan føre til dårlig nattsyn, betente øyne og med blindhet.

Spise gulrøtter

Kokte gulrøtter (kokt, dampet eller stekt) er best, selv om rå gulrøtter er svært gunstig. Bare 1/2 kopp kokte gulrøtter kan gi fire ganger RDA av vitamin A.

Velge / Lagring

Eldre og pre-cut gulrøtter miste næringsverdi. Se etter faste gulrøtter uten sprekker, og med de (nonwilted) greener fortsatt festet. Fjern greener før lagring gulrøtter for å unngå å tappe vitaminer. Oppbevar gulrøtter i en plastpose i kjøleskapet; bruk innen 1 uke.

Flere fordeler

Betakaroten i gulrøtter kan bidra til å hindre visse typer kreft og hjertesykdommer. Gulrøtter inneholder også alpha karoten som kan bidra til å begrense svulst vekstprosesser.

Fun Fact

På verdensbasis finnes det flere hundre varianter av gulrøtter som kommer i farger, inkludert lilla, svart og hvitt.

Som er det høyeste kilde til fiber: Gulrøtter eller Bran Flake korn?

Som er det høyeste kilde til fiber: Gulrøtter eller Bran Flake korn?


Kostfiber er en avgjørende del av ernæringsmessige helse. Spise mellom 30 og 40 g fiber pr dag er gunstig for fordøyelsen, hjertesykdommer, og vektkontroll, blant andre viktige funksjoner. Kjenne fiberinnholdet i visse matvarer bidrar til å skaffe den optimale mengden av fiber for å opprettholde en sunn diett. Gulrøtter og kli flake frokostblanding er to high-fiber matvarer, men man gir mer enn den andre.

Gulrøtter

En middels stor rå gulrot inneholder ca 2 g fiber. Den fiberinnholdet i denne vegetabilsk øker med matlaging. En kopp kokte gulrøtter inneholder mellom 5 og 6 g fiber.

Bran Flake Cereal

Fiberinnholdet i kli flak og andre kli frokostblandinger varierer avhengig av korntype. En kopp vanlig kli flak tilbyr fem av fiber. Annet korn spesialdesignet for fordøyelsen helse, slik som Kelloggs All-Bran, inneholder rundt 20 g fiber.

Sammenligning

På det mest grunnleggende nivået, inneholder en porsjon vanlig kli flak tre flere gram fiber enn en rå gulrot. Matlaging gulrot gjør fiberinnholdet i det omtrent lik som i en kopp kli flak.

Ytterligere tiltak

Det finnes måter å øke fiberinnholdet i mange matvarer som allerede har nivåer av fiber. For eksempel, 1 ss. rosiner inneholder 1 g fiber, og kan enkelt legges til frokostblanding eller til og med forberedt gulrot retter. Det samme er tilfelle med linfrø, som har aa litt over 2 g fiber i 1 ss.

Hvordan Juice Gulrøtter, ingefær, selleri og sitroner

Hvordan Juice Gulrøtter, ingefær, selleri og sitroner


Det amerikanske Department of Agriculture s Food Guide Pyramid foreslår å spise 2-4 porsjoner med frukt og tre til fem porsjoner grønnsaker hver dag. Det er mye å tygge! Vurdere juicing din produserer i stedet. Juicing rå frukt og grønnsaker kan gjøre fantastiske ting for helsen din. Rå produkter er forholdsvis lav i kalorier, men høy i næringsstoffer og enzymer. Du kan trekke ut bare saften fra din favoritt frukt og grønnsaker, eller du kan blande dem hele med sin masse å beholde fiber. Uansett hvilken metode du velger, er juicing en deilig måte å få alle de daglige anbefalte porsjoner av ferske råvarer hver dag, noen ganger i en enkelt glass.

Hvordan Juice Gulrøtter, ingefær, selleri og sitroner

Velg gulrøtter og selleri som er lyse i fargen og fri for urenheter. Ingefær rot skal være frisk, skinnende og glatt. Plukk sitroner som ikke er vanskelig, da disse ikke produserer så mye juice.

Skyll gulrøtter og selleri under kaldt vann. Hvis du vil, kan du bruke en økologisk frukt og grønnsaksvask utviklet for å fjerne plantevernmidler og voks fra råvarer. Skrell sitronene, men la på marg eller hvitt belegg under huden da det inneholder næringsstoffer. Du kan skrelle ingefær eller forlate peeling på.

Skjær gulrøtter og selleri i halv tvers for å passe dem inn i juicer. Skjær størrelsen ingefær du vil bruke. Klipp din sitroner i to.

Slå på juicer og mate hver brikke gjennom munnen. Hvis du bruker en blender, plassere råvarer inni, et par stykker om gangen, tilsett litt vann og blande det høye før alt er glatt og flytende. Gjenta prosessen til alle ingrediensene er Juiced eller blandet.

Drikk juice med en gang. Fersk juice raskt mister sin næringsverdi, så det er best å konsumere det umiddelbart, eller i det minste i løpet av 24 timer. Oppbevar ubrukt juice i en glasskrukke i kjøleskapet og drikke det innenfor denne tidsrammen.

Hint

  • Besøk Center for Disease Control nettstedet fruitandveggiesmatter.gov å finne ut hvor mange porsjoner med frukt og grønnsaker du bør spise hver dag. Du vil motta en personlig resept basert på din alder, kjønn og aktivitetsnivå.
  • Eksperimenter med mengden av hver ingrediens for å finne smaken kombinasjonen du liker best.

Allergi mot rå gulrøtter

Allergi mot rå gulrøtter


Rå gulrøtter kan virke ufarlig, men noen ganger kan de utløse en allergisk reaksjon. Matallergier er ofte svært alvorlig og er på vei opp blant ungdom. Merkelig, noen mennesker er allergiske mot rå gulrøtter, men ikke tilberedt seg. Det er viktig å ta vare på og bli informert om din allergi for å unngå alvorlige allergiske reaksjoner og mulig død.

Gulrøtter

Gulrøtter er en taproot ligner på en nepe eller reddik. En pæleroten er en type som vegetabilske vokser ned i jorden med sine røtter i motsetning til å komme ut av jordsmonnet, og vokser fra en plante eller treet. Gulrøtter er innfødt til Afghanistan og ble en gang kjent som en «kjærlighetsmedisin." Gulrøtter kommer i mange former, fett og mager og lange og korte. Rå gulrøtter er oransje og crunchy og baby rå gulrøtter kan være veldig saftig.

Allergier

En allergi er en reaksjon menneskekroppen har til et fremmed protein. Dette fremmed protein kan være av mat, medisin eller narkotika, en bie stikk eller pollen fra trær eller planter. Reaksjons kroppen har til disse fremmede proteiner er å slippe histaminer. Utgivelsen av disse histaminer kan forårsake mange symptomer assosiert med allergi som: rennende nese og kløende øyne, elveblest eller hevelse i området for oppføring, oppkast, diaré, problemer med å puste og økt hjertefrekvens. Anafylaksi eller tap av bevissthet på grunn av blodtrykksfall kan også forekomme i alvorlige tilfeller.

Teorier / Spekulasjoner

Ingen er helt sikker på hvorfor matallergier forekomme, men det er sikkert at de er på vei opp i industrialiserte land. En teori er at barn er mindre utsatt for bakterier og skitt i mat enn de var historisk, og skaper et svakt immunsystem. En annen er at de er mer isolert fra omverdenen, forårsaker deres immunforsvar til å utvikle mangelfullt. Den tredje teorien er at overforbruk av rensemidler og bakterie mordere har endret immunsystemet eller annen måte. Uansett grunn, er at immunsystemet angriper mat proteiner som om de var bakterier. Studier viser at barn som går på en barnehage med andre barn er mindre sannsynlighet for å utvikle allergi.

Rå gulrøtter

Ukokt planter og grønnsaker har forsvar mot å bli spist som kalles sekundære forbindelser. Da kokte, er de potensielt allergifremkallende proteiner raknet, og er ikke lenger målrettet av immunsystemet. De denaturerte proteiner gulrot ikke lenger kan binde seg til antistoffene. Hvis proteinene ikke blir oppdaget av antistoffene, er en sterk allergisk reaksjon utløses ikke.

Forebygging / løsning

Det finnes noen måter å håndtere en allergi mot rå gulrøtter. Den første løsningen er å unngå gulrøtter helt. Hvis de forårsaker en dårlig nok allergisk reaksjon hos deg, kan det være et godt valg om ikke å spise gulrøtter. Det andre alternativet ville være å lage dem. Matlaging rå gulrøtter vil denatureres proteinene og gjør dem ufarlige. Når du arbeider med en medisinsk tilstand, men er det beste alternativet for å se en lege. En lege kan gi lyd lege, medisiner for å håndtere de allergi og beredskapstiltak som adrenalin penner.

Gjør Gulrøtter hjelpe deg Tan?

Gjør Gulrøtter hjelpe deg Tan?

Gjør Gulrøtter Hjelp Du Tan

Mange mennesker liker å ha solbrun hud. De ønsker produkter som hjelper huden brunfarge raskere. I årevis har ryktene spredd at gulrøtter hjelpemiddel i soling, men de gjør det ikke. Garving av huden er en naturlig reaksjon av legemet upåvirket av gulrøtter. Når huden utsettes for ultrafiolett stråling, pigmentet melanin i kroppen mørkner for å beskytte kroppen fra solstråling. Noen mennesker tror at det å spise gulrøtter hjelper kroppen brunfarge. De håper at beta-karoten, et pigment som gir gulrøtter sin oransje farge, kan likeledes hjelpe huden til mennesker brunfarge. Fordi personens egen melanin fører til at tan, gulrøtter spist eller gnidd på huden hjelper ikke.

Gulrøtter kan forbedre hudens tilstand

Gulrøtter inneholder mange næringsstoffer nyttige for kroppen. Beta-karoten, som gir gulrøtter sin farge, omdannes i kroppen til vitamin A. Gulrøtter også inneholde kalium, vitamin C og andre vitaminer. Disse næringsstoffene hjelpe kroppens hud opphold sunt. En University of Michigan studie indikerer at UV-stråling, slik som det som forårsaker soling, forårsaker for tidlig aldring av huden. Det fører til vitamin A-mangel i huden. Holde et normalt nivå av vitamin A i huden bidrar til å hindre for tidlig aldring av huden eller rynker. The Mayo Clinic rapporterer at en kombinasjon av antioksidanter og beta-karoten kan bidra til å redusere risikoen for solbrenthet i folk som er veldig følsomme for soleksponering. Klinikken legger til at betakaroten vil ikke ha noen effekt på solbrenthet for folk flest.

Gulrøtter kan forårsake gul hud

Spise en stor mengde av gulrøtter eller andre næringsmidler som inneholder beta-karoten kan føre til huden til å bli gult eller oransje. Den tilstand, kalt carotenemia, er gul pigmentering av huden forårsaket av overskudd av beta-karoten og lignende karotenoider. Karotenoider er naturlige fettløselige pigmenter som finnes i mange frukter og grønnsaker, inkludert gulrøtter, sitrusfrukter, spinat, gresskar og mange andre matvarer. De vanligste karotenoider som beta-karoten, lykopen og lutein i store mengder kan jobbe seg gjennom kroppen til huden. Fargeendringen dukker opp raskere i lys-skinned mennesker. Det kan være mer tydelig i hender og fotsålen. Carotenemia forekommer oftest hos vegetarianere og barn på grunn av sine dietter høy i karotenoid matvarer. Tilstanden er ikke giftig. Behandlingen er for personen å endre kostholdet. Når de slutter å spise overskytende mengder gulrøtter eller andre matvarer, huden gradvis tilbake til det normale. Huden kan forbli gul eller oransje for måneder etter karoten diett blir redusert. Carotenemia ligner ofte gulsott eller andre plager. En blodprøve og leverfunksjonstest kan enkelt diagnose carotenemia.

Hvordan spise gulrøtter Influence Night Vision?

Hvordan spise gulrøtter Influence Night Vision?

Introduksjon

På bare 52 kalorier per kopp, er gulrot en sunn mat stift full av byggesteinene som trengs for å opprettholde en sunn livsstil. Gulrøtter inneholder vitamin K, kalium, vitamin C, vitamin B, og en rekke andre vitaminer og næringsstoffer, men det er vitamin A som er mest forbundet med vedlikehold av generell nattsyn.

Vitamin A

Den typiske en kopp servering av gulrøtter inneholder en imponerende 686,3 prosent av ditt daglige behov for vitamin A. Vitamin A er et viktig næringsstoff som trengs for å opprettholde immunforsvaret og for å holde huden ung og frisk. Det er også et vitamin som bidrar til å holde øyne og visjon sunt. I gulrøtter, vitamin A kommer fra kjemikalier som gir gulrøtter sin oransje farge, kalt karotenoider. Karotenoider er omdannet til vitamin A i leveren.

Process

Når en gulrot har blitt inntatt, er karotenoider fra vegetabilske transporteres gjennom blodstrømmen til leveren. I leveren disse stoffene brukes til å lage vitamin A. Vitamin A deretter re-entrer blodstrømmen og renner mot øynene der den går inn på netthinnen i øyet. Her skaper kjemikalier kalt retinal.

Sight

Når lyset passerer gjennom netthinnen, endrer retinal kjemisk form. Denne endringen kan et elektrisk signal som skal sendes fra retina til baksiden av hjernen hvor de visuelle sentre er lokalisert. Her blir lyset omformes til et bilde. Dette bildet står for synet ditt. Jo mindre lys som passerer gjennom øynene, for eksempel med din visjon om natten, desto viktigere er det for at det skal være nok retinal å fungere korrekt. Ikke får nok vitamin A kan hindre nok retinal fra å bli produsert, forårsaker din nattsyn (samt dagen syn) å bli påvirket.

Hvordan Juice gulrøtter for å redusere Lung Cancer

Hvordan Juice gulrøtter for å redusere Lung Cancer


Ønsker du å forhindre lungekreft? Gulrøtter er kongen av grønnsaker med høyeste kilde til vitamin A og karotener som bidrar til å redusere risikoen for kreft.

Bruksanvisning

Carrot Juice kan hjelpe deg å redusere risikoen for lungekreft. Nyere studier har vist at så lite som en gulrot kan hjelpe deg å redusere risikoen for lungekreft i halvparten. En gulrot gir også omtrent det dobbelte av anbefalt daglig inntak av vitamin A. Gulrot juice er også søt for en grønnsak, og bidrar til å fjerne den bitre smaken når det blandes med mange andre grønnsaksjuice.

Grunnleggende eple gulrot juice er nummer én drink blant dem som juice for de helsemessige fordeler og smak. Juice 2 epler og 4 gulrøtter. Søt og full av næringsstoffer og antikreftstoffer.

De fleste av vegetabilske drikker ville inkludere gulrøtter for å blidgjøre smak uten kalorier og lagt karoten og vitamin A bidra til å bekjempe kreft. Legg til brokkoli, blomkål, kål, paprika, persille og noen grønne bladrike grønnsaker for å bedre ernæring og smak.

Dietter av frukt, nøtter, frø og grønnsaker

Dietter av frukt, nøtter, frø og grønnsaker


I en verden hvor bearbeidet mat har blitt normen, er mange helsebevisste mennesker som ønsker å forbedre sine dietter. Rå mat er ikke bare deilig, men kommer med en rekke helsemessige fordeler. Diett rik på frukt, grønnsaker, frø og nøtter kan bidra til lavere kolesterol, hjelp i vekttap og gi den nødvendige energien for å ha en produktiv dag. Bytte til et næringsrikt kosthold kan være utfordrende, men til syvende og sist lønner seg til slutt.

Frukt

Gjøre frukt en viktig del av næringsrikt kosthold. Mens frukt inneholder lite i veien for protein, de er fullpakket med vitaminer, viktig å hjelpe immunsystemet funksjon og generell helse og velvære. Frukt er også rik på antioksidanter, som bidrar til å beskytte kroppen mot de skadelige effektene av frie radikaler. Mens alle frukt er bra for kroppen, sitrusfrukter, blåbær, og granatepler er spesielt gunstig.

Nøtter

Knaske på nøtter og høste sine mange fordeler. Mens mange mennesker ikke spiser nøtter jevnlig, de som fokuserer på å spise en næringsrik diett har en tendens til å sverge ved dem. Nøtter som mandler og hasselnøtter er rike på fiber, vitamin E og omega-3 fettsyrer, som er avgjørende for en sunn hjerne og hjertefunksjon. Nøtter er også fullpakket med protein, noe som gjør dem viktig for de som velger å kutte kjøttet ut av sine dietter.

Frø

Legg frø til kosthold. Frø som lin, gresskar og sesamfrø inneholder hjerte-sunt vitaminer og mineraler som sink, jern, omega-3 fettsyrer og vitamin E. Frø er billig, og spiser bare en liten mengde per dag vil gi massevis av disse viktige næringsstoffene.

Grønnsaker

Spis mye grønnsaker. Rå grønnsaker inneholder protein, vitaminer og mineraler, som alle bidrar til et sunnere deg. De som spiser en diett rik på grønnsaker har en tendens til å ha en enklere tid å miste og opprettholde vekten, og generelt føler seg mer energisk. Brokkoli, gulrøtter og grønne blader er perfekt tillegg til noen diett.

Ingen nøtter, frø eller Corn Diet

For mer enn 50 år har leger vært å fortelle pasienter med diverticulosis - en tilstand som danner poser i en svekket tarmveggen - for å unngå nøtter, frø og korn i kostholdet. Nye studier viser imidlertid at slike råd er ikke evidensbasert.

Forebygging og behandling av divertikulitt

Diverticulosis er en tilstand som er forbundet med en diett høy i raffinert mat, lite plantefibre og kronisk forstoppelse. Over tid, med økende alder og avhengig av livsstilsfaktorer, vil en tredjedel av folk utvikle noen form for diverticulosis etter alder 60, selv om de kanskje ikke har symptomer. To tredeler av personer 85 år og eldre har tilstanden.

Problemet oppstår når pouches bli betent og infisert, og en sykdom som kalles divertikulitt oppstår. På grunn av økt press og anstreng av forstoppelse, tarm danner lommer, eller diverticuli, som kan bli smittet, noe som resulterer i magesmerter, betennelse og noen ganger blødning.

I mange år ble det antatt at små frø, nøtter og popcorn kan bli fanget og forårsake irritasjon på sin vei gjennom tarmen og bidrar til divertikulitt og slimhinne blødning. Legene rådet en høy-fiber, men frø-fri diett, noe som tyder på at selv bær og tomater utgjorde en risiko for de med en historie med divertikulitt.

Forskere ved University of Washington School of Medicine i Seattle fant at av 47.000 friske menn, ble 801 utviklet divertikulitt og 383 tilfeller komplisert av blødning av diverticuli. Langtidsstudier av menns kostvaner korrelerte ikke spise frø, nøtter og korn med utvikling av enten divertikulitt eller diverticuli blødning. Faktisk, mennene som spiste nøtter og popcorn minst to ganger i uken hadde lavest forekomst av divertikulitt.

Forskere i studien, som ble ferdigstilt i 2008, påpekte at selv om deres prøven var stor, var det en bred utredning og at mer etterforskning er berettiget. Det er imidlertid klart at forebygging av divertikulitt hos friske menn, og sannsynligvis kvinner, kan oppnås ved å øke kostfiber, inkludert nøtter, frø og popcorn. Menn som spiste popcorn minst to ganger i uken hadde en 28 prosent lavere risiko for divertikulitt enn de som spiste snack sjelden.

For folk som har en historie med divertikulitt, med eller uten blødninger, bør kosttilskudd restriksjoner være basert på individuelle behov. Det er mange anekdotiske rapporter om pasienter som har nytte av å eliminere frø, nøtter og popcorn. En flareup av smerter og betennelser som synes relatert til en tur til kino og en boks med popcorn kan tyde på et behov for å gi avkall på slike snacks i fremtiden. Forskerne i Washington studie forklarte at mennesker som opplever smerter og betennelser etter inntak av frø, nøtter, mais og popcorn ikke bør spise dem. Men kosttilskudd restriksjoner trenger ikke å være så strenge som for å unngå alle frø, for eksempel tomater og jordbær.

Øke mengden av friske mørkegrønne bladgrønnsaker som spinat, romanosalat, persille og grønnkål bør redusere betennelse og legge bulk til avføring. Selleri, gulrøtter, rød paprika, rødbeter og squash er andre grønnsaker for å inkludere i en sunn høy-fiber diett. Hele korn som dampet brun ris, quinoa og havregryn fyller og legge fiber. Mykt, malt mais, slik som den som brukes i tortillas, mais brød og rører, er helt trygg og bør ikke fjernes fra kostholdet. Rikelig med friskt rent vann er viktig for å hjelpe fiber gjøre sin vei jevnt gjennom fordøyelseskanalen, og moderat trening, som daglig gange eller yoga, stimulerer peristaltiske handling av tarmer.

Et nei nøtter, frø eller korn diett kan skreddersys til individuelle behov. Det er ikke lenger hensiktsmessig råd for mennesker med diverticulosis og kan bli endret for å begrense bare de matvarer med plagsomme skrog som plager noen individer med en historie med relaterte symptomer.

Alternativ til å spise nøtter for Fiber

Alternativ til å spise nøtter for Fiber


Inkludert nok fiber i kosten kan hjelpe deg å fremme tarm helse, regulere avføring, redusere "dårlig" kolesterol nivåer, kontrollere blodsukkeret og oppnå og opprettholde en sunn vekt. Øke det daglige inntaket av fiber kan virke som en skremmende oppgave, men du har flere kilder å velge mellom. Fiberrik alternativer til nøtter inkluderer frukt, grønnsaker, hele korn, belgfrukter og frø.

Frukt

Legge frukt til kosthold kan øke inntaket av kostfiber og tilfredsstille din søt tann. Frukter med mest fiber inkluderer bringebær, pærer og epler med hud, bananer, appelsiner, svisker, mango og jordbær. Vurdere å spise frukt som en nighttime snack eller legge en håndfull bær til havremel å øke mengden fiber du spiser.

Grønnsaker

Grønnsaker er en god kilde til kostfiber. De kan lett legges til ethvert måltid eller de kan foreta en rask matbit i mellom måltidene. Hakket rå grønnsaker kan enkelt inkluderes i de fleste lunsjer eller grønnsaker kan være dampet eller kokt for å lage en sunn side for noen middag hovedrett. Høyt fiber grønnsaker inkluderer artisjokker, grønne erter, brokkoli, nepe greener, spinat, grønnkål, rosenkål, mais, gulrøtter og poteter med huden.

Helkorn

En enkel måte å øke det daglige inntaket av fiber er ved å erstatte hele korn for hvitt eller raffinert korn når det er mulig. Spis kli produkter, hele hvete pasta, havregryn, bygg, popcorn, brun ris og hele hvete brød å legge fiber til kosthold. Søk etter ordet "hele" på mat etiketter. For eksempel hoppe over matvarer som er "multi-korn" eller "100% hvete" og i stedet se etter mat som er laget med "100% hel-hvetemel" eller er "hele korn."

Belgfrukter og frø

Belgfrukter og frø er fullpakket med fiber og kan lett bli lagt til de fleste måltider og snacks. Velg fra gule erter, linser, svarte bønner, lima bønner, gresskarfrø og solsikkefrø. Bønner gjør en enkel siderett og frø kan kombineres med frukt å lage en sunn, fiberrik snack, for eksempel.

Flere tips

Fiber har mange helsemessige fordeler, og bør være en fast del av et balansert kosthold. Øk fiber inntaket gradvis for å unngå oppblåsthet og ubehag, og husk å alltid drikke rikelig med væske for å forebygge forstoppelse. Ikke bare vil et utvalg av frukt, grønnsaker, hele korn, belgfrukter og frø i kostholdet bidra til at du møter dine daglige fiber mål, vil det også hjelpe deg å få de vitaminer og mineraler kroppen trenger.

Hvordan å spise bare grønnsaker for Fast Vekttap

Ifølge weightlossforall.com, "Grønnsaker er lav i fett og kalorier, en god kilde til kostfiber og gi oss ekstra energi. Alle disse funksjonene bidra til å kontrollere vekt effektivt." Det finnes to typer grønnsaker: stivelsesholdige og ikke-stivt. Grønnsaker opprettholde god helse fordi de er fulle av vitaminer, mineraler og fiber. Selv om de fleste grønnsaker er sunt, det er noen som bør spises i moderate mengder på grunn av deres sukkerinnhold. Vekttap er garantert med å spise bare grønnsaker fordi de er ekstremt lav i kalorier.

Hvordan å spise bare grønnsaker for Fast Vekttap

mål å gå ca to uker å spise grønnsaker alene. Det er viktig å begrense denne tidsrammen fordi grønnsaker ikke inneholder alle de essensielle næringsstoffene man trenger å holde seg friske over en lengre periode.

spesifisere en liste over hvilke typer grønnsaker du vil spise fra dag til dag. Diversifisere listen ved å legge en rekke en grønnsaker.

Legg ved grønnsaker som er mindre stivelse, for eksempel artisjokker, rødbeter, brokkoli og gulrøtter. Unngå å spise stivelsesholdige grønnsaker, som mais, erter og squash, i overflod. Det er OK å spise disse grønnsakene, men gjør det med måte.

Tenk på ulike måter å tilberede grønnsakene. Steke, koke og bake selv grønnsakene slik at du ikke blir lei av å spise dem på samme måte. Vær forsiktig så du ikke kok grønnsakene fordi dette kan utarme sine næringsstoffer.

Unngå tilberede grønnsaker i tunge oljer. Bruk olivenolje hvis du har mulighet.

Spis 3 til 4 kopper grønnsaker til frokost, lunsj og middag. Pass på at du ikke spiser mer enn 2000 kalorier om dagen for å opprettholde vekttap.

Drikk rikelig med væske. Prøv smoothies, protein shakes og rikelig med vann. Hvis du ønsker å opprettholde på et vegetabilsk kosthold, er det viktig å få andre næringsstoffer fra de drikker du drikker.

Hva slags mat er forbudt i South Beach Diet?

The South Beach Diet er utformet som en langsiktig plan, og er inndelt i tre faser. Fase 1 er den strengeste med hensyn til forbudte matvarer, fase 2 er mindre strenge og Fase 3 regnes som vedlikehold scenen.

Fase 1

For å balansere insulinnivået i kroppen, fase 1 av South Beach Diet forbyr visse fettholdig kjøtt, høy karbohydrat grønnsaker inkludert rødbeter og gulrøtter, stivelsesholdige matvarer som poteter og pasta, melkeprodukter unntatt fettfattig ost, frukt og fruktjuice, alkohol og sukker.

Fase 2

I løpet av fase 2, har du lov til å gjeninnføre mer mat å ta vare å unngå stivelse og brød og frukt med høyt sukkerinnhold som for eksempel vannmelon og ananas.

Fase 3

Fase 3 vil tillate de fleste matvarer, mens overvåking del kontroll og unngå "dårlige" karbohydrater.

Dårlige karbohydrater

Definert som raffinerte brød, risretter og sukker, disse matvarene surge blodet og føre til vektøkning. Bad karbohydrater er bearbeidet og gi kroppen ingen næringsverdi. For å unngå dem, erstatte brun ris for hvit, hvete eller hele korn brød for hvitt, og unngå raffinert sukker når det er mulig.

Misforståelse

The South Beach Diet krever ikke at du å unngå karbohydrater helt. Selv om dette er viktig i fase 1, vedlikeholdsfasen av dietten rett og slett tilsier at du velger god over dårlige karbohydrater.

Om fase 1 Diet

Om fase 1 Diet


Fase en diett refererer til de første to ukene av South Beach Diet, en progressiv plan som eliminerer visse matvarer, særlig de høyt i sukker og karbohydrater som indikert av glykemisk indeks. Fase 1 er den mest restriktive del av dietten, selv om mange av disse matvarer vil bli tillatt tilbake på menyen til i senere stadier av plan, i det minste i en begrenset kapasitet.

Kjøtt Proteiner

Mange lav-fett proteiner er tillatt i fase 1, inkludert skinn kalkun og kyllingbryst, all fisk og skalldyr, magert og ekstra magert kjøtt, kokt skinke og indrefilet av svin. I motsetning til enkelte andre dietter, er å spise oppmuntret i alle faser av planen, snacks inkludert. Det er ingen bestemt begrensning på mengden av protein som kan brukes i et hvilket som helst måltid, så lenge som det kommer fra den tillatte liste over matvarer.

For Vegetarianere

Rikelig med protein alternativer finnes for vegetarianere under fase 1, som tofu, tempeh og andre soyabaserte kjøtt alternativer. Soya melk og oster er også tillatt, som er mutter Butters, selv om disse er begrenset til to spiseskjeer per dag.

Dairy

Fase 1 tillater inntak av melk og andre meieriprodukter, slik som yoghurt, så lenge de er ikke-fett eller lav-fett. Oster som har et høyt fettinnhold, som for eksempel brie, er motet. American, cheddar, ricotta, mozzarella og hytte oster er alle akseptable i rimelige mengder. Egg er ikke begrenset i noen fase av denne dietten plan.

Grønnsaker

Grønnsaker som har en høy stivelse innhold er begrenset. Disse inkluderer mais, erter, søtpoteter og gulrøtter. Forbruk av alle andre grønnsaker er oppmuntret. Dietten anbefaler å spise 4 1/2 kopper av grønnsaker, som spinat, asparges, salat, grønne bønner og sopp, hver dag.

Fett

Noen fett er gunstig, og det er derfor Fase 1 anbefaler å spise visse typer, som for eksempel oliven, safflower og mais oljer, avokado, nøtter, visse salatdressinger og ikke-trans fett margarin. Andre smaksforsterkere som salsaer, biff sauser og pepperrot er akseptable i moderasjon og så lenge de ikke inneholder sukker. Likeledes er sitron og lime juice, ekstrakter og buljonger inkludert på fase 1 handleliste.

Matvarer for å unngå

På grunn av deres høyt sukkerinnhold, frukt er ikke en del av maten planen i fase 1, selv om de er tillatt i senere stadier. I tillegg bør høy-fett kjøtt som mørk kylling, honning-bakt skinke, brisket, lever og ribbe biffer stå av menyen. Du vil også måtte klare seg uten karbohydrater som ris, havregryn, pasta og bakevarer.

Den beste maten for kalium

Kalium er en elektrolytt som er viktig for sunn funksjon av hjertet, nyrer, muskler og nervesystem. De beste matvarer for kalium er de med høyest kaliuminnhold avbalansert med lavt natrium, mettet eller trans fett og kalorier. Det anbefales at du spiser rundt 4700 mg kalium per dag, ideelt balansert med en natriuminntak på rundt 1000 mg per dag, avhengig av din nåværende helsekrav.

Frukt

Bananer har mest kalium på 357 mg per 100 gram frukt, etterfulgt av cantaloupe med 350 mg, kiwi med 330 mg, deretter aprikos og bjørnebær med 300 mg hver. Frisk frukt er et bedre valg enn tørket frukt når du prøver å legge til kalium i kosten fordi tørket frukt har et svært høyt sukkerinnhold. Dette gjør den ernæringsmessige verdien av tørket frukt lavere, med mindre kalorier er ikke en bekymring.

Grønnsaker

Kokende grønnsaker reduserer vanligvis mengde næring tilgjengelig. For eksempel, rå rødbeter har 325 mg kalium per 100 g servering, men kokte de har ca 305 mg. Et bedre alternativ er steking, grilling, eller sautéing. Bete greener er svært rik på kalium - en 100 g servering av rå bete greener har 725 mg kalium, men kokt uten salt de har 909 mg kalium - et unntak fra ingen koke regelen. Poteter og søtpoteter har også høye nivåer av kalium, 573 mg og 475 mg per 100 g servering, men huden inneholder de fleste næringsstoffer. Rå spinat er også høy i kalium med 558 mg per 100 g servering. Ukokt gulrøtter, brokkoli og blomkål har 320 mg, 316 mg og 303 mg henholdsvis.

Fisk og skalldyr

Fisk er en god kilde for kalium som også har forholdsvis lav natrium, kalorier og kolesterol, i tillegg til de gunstige omega-3 fettsyrer. Disse målingene er tatt på fersk fisk tilberedt over tørr varme, i 100 g porsjoner. Kaliumnivå varierer ganske mye avhengig av den spesifikke type fisk. For eksempel oppdrettslaks har bare 384 mg / 100 g servering, mens villaksen har 628 mg, har sockeye 375 mg, Chinook har 505 mg, oppdretts coho har 460 mg, har vill coho 434 mg og rosa laks har 414 mg . Fisk bør spises med omtanke og i moderate mengder som kan det også ha høye nivåer av kvikksølv, med visse typer høyere risiko.
Dampet muslinger er svært høy i kalium, med 628 mg kalium per 100 g servering. Dette etterfølges av kveite, 576 mg; Gulfinnetun, 569 mg; konge makrell, 558 mg; Pacific makrell, 521 mg; rockfish, 520 mg; Stillehavstorsk, 517 mg og dampede kamskjell, 476 mg.

Kjøtt

For et sunt kosthold, bør rødt kjøtt spises med måte, og lite fett kutt er best. Frukt, grønnsaker og fisk er bedre kilder til kalium. Svinekjøtt har de høyeste mengder kalium, som strekker seg mellom 350 til 400 mg per 100 g servering av mest svinekotelett og loins, broiled. Lamb har mellom 300-350 mg per 100 g servering, stekt eller braised. Kylling er vanligvis mellom 200 til 300 mg kalium per 100 g servering, avhengig av hvordan den er tilberedt. Beef varierer fra ca 230 til ca 250 mg per 100 g servering.

Annet

Andre gode kilder til kalium er bønner. Dette inkluderer ikke hermetisert bønner, som hermetisering prosessen livnære næringsstoffer. Næringsstoff verdier er for 100 g porsjoner med bønner kokt uten salt. Hvite bønner har mest kalium med 561 mg, deretter lima og rosa bønner med 508 mg, etterfulgt av pinto bønner med 436 mg og kidneybønner med 403 mg kalium.
Nøtter er også en god kilde til kalium, men kan være høy i fett. Disse næringsstoff verdier er for tørr stekt uten salt, 100 g porsjoner. Pistasjenøtter er høyest med 1042 mg, etterfulgt av mandler med 746 mg, deretter hasselnøtter som har 680 mg, paranøtter, 659 mg, peanøtter, 658 mg, pinjekjerner, 597 mg, cashewnøtter, 565 mg, valnøtter, 441 mg og pekannøtter , 424 mg.
Sjokolade har også et høyt kaliuminnhold, men bør bli spist sparsomt på grunn av fett og sukker. Jo mørkere sjokolade, jo høyere kaliuminnhold. 100 g av 45-59 prosent mørk sjokolade har 559 mg kalium, 60 prosent mørk sjokolade er 567 mg, og 70 til 85 prosent mørk sjokolade har 715 mg og omkring 43 g av fettet.

Produkter som inneholder Fruktose

Produkter som inneholder Fruktose


Fruktose er et naturlig forekommende sukker, som ofte er funnet i frukt og grønnsaker. Det vanligvis ikke har en enorm effekt på blodsukkeret, så det er naturlig lav glykemisk. Men, det finnes i mange bearbeidet mat i form av høy fruktose mais sirup, eller HFCS. Dette behandlet sukker er 55 prosent fruktose og 45 prosent glukose. Mens juryen er fortsatt ute på om HFCS er skadelig, er det velkjent at et overskudd av sukker kan bidra til fedme.

Frukt

Frukt er den mest kjente kilde til naturlig forekommende fruktose. Kroppen håndterer mengden av fruktose i frukt godt, og det stammer ekstra fordel fra vell av vitaminer og mineraler som finnes i frukt. På grunn av mengden av fruktose i denne matvaregruppe, frukt bør være godt balansert med andre matvarer for å skape et sunt kosthold.

Grønnsaker

Det er et lite kjent faktum at de fleste grønnsaker inneholder fruktose. Carb-rik grønnsaker som gulrøtter, mais og poteter er spesielt rik. Mens alle grønnsaker er sunt i moderate mengder, stikker til de mer fargerike matvarer som paprika, tomater og squash vil bidra til å holde fruktose forbruket på et trygt nivå.

Frokostblandinger

Flertallet av frokostblandinger har en forbausende stor mengde HFK. Langt fra å være en del av et balansert frokost, disse korn sikre en rask energi rush og deretter påfølgende krakket. Spise dem i moderasjon eller bytte dem for en høy-fiber variasjon og litt frukt.

Juice

I tillegg til et frukt egne sukker, fruktsaft inneholder ofte store mengder av tilsatt fruktose eller et annet sukker. I kalori og sukkerinnhold, kan ofte rival brus eller fontenen drinker juice! Hold juice inntak begrenset eller holde seg til naturlige, økologiske varianter. Vanligvis skjønt, har en tendens fersk, hel frukt å være et bedre alternativ.

Yoghurt

Mange yoghurt, spesielt lav-fett eller fett-fri varianter, inkluderer fruktose eller HFCS. Se etter en merkevare av yoghurt som balanserer den store sukkerinnhold med protein for å sikre ekstra metthetsfølelse og helsemessige fordeler.

Hvordan Blend Din Mat for helse

Hvordan Blend Din Mat for helse


Blending matvarer inn i sunne smoothies gir deg mange fordeler - du kan skjule smaken av noe godt for deg at du ikke liker; du beholde næringsstoffer som matlaging eliminerer; og du fordøye mat raskere. Blending frukt og grønnsaker i smoothies kan forbedre helsen din.

Hvordan Blend Din Mat for helse

•  Kjøp en high-speed blender. Disse blender bryte celleveggene i grønne grønnsaker, som gjør at kroppen kan fordøye næringsstoffer lett.

Velg en rekke matvarer for å blande. Frukt kan smake deilig, men de har naturlig høyt sukkerinnhold. Lage supper og grønnsaks smoothies bruker tomater, gulrøtter, spinat og andre grønne grønnsaker. Disse er alle rike på næringsstoffer.

•  Bland minimalt. Jo lenger du blande, jo flere matpartikler blir utsatt for oksygen, slik at de mister næringsverdi. Begynn å blande på den laveste innstillingen; flytte til det høyeste som du legger til ingredienser.

Tilsett salt, vann erstatninger og krydder for smak. Bruk kokos vann eller grønne grønnsaksjuice i stedet for vann i supper. Bland en klype salt med grønnsaker. Legg honning eller agave nektar til en dessert smoothie.

Bruk urter og krydder for å øke helsemessige fordeler. Rød pepper øker metabolic rate. Gurkemeie og ingefær begge har antioksidantegenskaper. Legg kanel, salvie, nellik eller muskat til en gulrot eller squash-basert smoothie. Rotgrønnsaker smake godt med ingredienser som dill, hvitløk og persille tilsettes.

6. Legg fett for tekstur og helse. Blending avokado i smoothies er en fin måte å få essensielle fettsyrer og en fløyelsaktig tekstur. Mandler og valnøtter også gi disse fordelene. Hvis du blande nøtter, sørg for at du har nok vann i smoothie, eller de vil ikke blande riktig