Digidexo.com

hva er tann veneer

Hva er tann implantater laget av?

Dental implantater er et naturlig utseende protese som brukes til å erstatte tenner tapt råtner eller traumer. De er mer holdbar og langvarig enn tradisjonelle bro eller protese erstatninger fordi de fungerer på samme måte som en faktisk tannrot.

Hvordan de fungerer

Implantatet plasseres i kjevebeinet og gis tid til å integrere inn i benet. Denne prosessen tar vanligvis tre til seks måneder. Etter at implantatet er fullt integrert, kan en krone plasseres på innlegget.

Titanium

Innlegget av implantatet er fremstilt av titan, et metall kompatibel med orale vev og ben.

Midlertidig krone

I løpet av integrasjonsperioden, blir en midlertidig krone plassert på toppen av titan stolpen. Når implantatet er helt smeltet til kjevebenet, vil tannlegen feste en permanent krone på sin plass.

Permanent krone

Permanente tannkroner kan være laget av mange forskjellige materialer. Noen er full av metall (en gull-legering eller base-metall-legering), og noen har en metallbase kondensert til keramikk, og andre er full porselen eller full-keramikk.

Kostnad

Kostnaden for dentalimplantater er avhengig av de materialer som brukes og den type implantat gjort. Single-tann implantater varierer fra $ 1000 til $ 5000.

Hva er Tann Caps?

Hva er Tann Caps?


Tannleger har løsninger for alle som ønsker å gjenopprette en ufullkommen tann. For eksempel kan tannleger foreslå en dental finer som er en porselensskallet som påføres permanent over overflaten av den opprinnelige tann for å gjøre det synes å være perfekt. Imidlertid, når en dental finer ikke kan benyttes, er en tann hette et alternativ. En tann cap er forskjellig fra en finér fordi det ikke er en porselen skall.

Tann Caps Definition

En tann hetten er faktisk kjent som en tannkrone. Den tannkrone er en tann-formet deksel som brukes til å dekke en slitt, forfalt, sprukket eller brukket tann. Derfor kan en person bruke mer enn en tannkrone hvis han har mer enn en tann som må dekkes. Den tannkrone kan brukes på en tann eller for å holde en bro på plass.

Grunner for tann Caps

Bakgrunnen for en person som ønsker en tannkrone eller en tannlege som tyder på en klient skaffe en avhenger av omstendighetene. Men ifølge Animert tenner, er det tre hovedgrunner til at en person får en tannkrone. En grunn er å styrke den opprinnelige tann. Når en tann er ødelagt eller tann, er det utsatt for erosjon og nedbrytning. Dette betyr at tannen vil til slutt måtte fjernes. En annen grunn er for å gjenopprette den opprinnelige form av tannen. En tannkrone også forbedrer utseendet ditt fordi når du smiler, vil slitt eller ødelagt tann dekkes.

Tooth Caps Material

Den tannkrone er laget av tre grunnleggende materialer. Vanligvis er en tann hetten fremstilt av et keramisk materiale som kalles dental porselens. Den porselen ligner den opprinnelige tann. Derfor kan ingen fortelle at en person har en tannkrone. Et annet alternativ er metallmateriale slik som gull som vanligvis anvendes for en tann som ligger på baksiden av munningen av forskjellige grunner. For eksempel, det ligner ikke tannemaljen og er merkbar. En annen grunn er holdbarhet. For eksempel kan alle med parafunctional vaner som gnisser tenner velge en gulltann cap. En kombinasjon av metall og porselenskrone er også brukt. Kombinasjonen er sterkere og kan støtte den opprinnelige strukturen av tannen. En ulempe for porselen-til-smeltet metall krone er at metallet er plassert mot pistol linje. Så når tannkjøttet begynner å trekke seg tilbake, viser metall.

Tooth Caps Prosedyrer og Cost

En tannkrone tar omtrent to besøk til tannlegen. Under det første besøket en form, eller inntrykk, av personens tann må gjøres. Dette er for å oppdage den eksakte formen på kronen skal vises. Den tannkrone blir deretter opprettet i en dental laboratorium. I løpet av sekunder besøk, kan en person få en midlertidig tannkrone å bære frem den permanente tannen lokket er ferdig. Når tannkrone er klar, blir hetten plasseres over den opprinnelige tann og sementert. Hvis det er noen justeringer som trengs, gjør en tannlege dem under dette besøket eller en senere besøk. Kostnaden for en tann hetten avhenger av faktorer slik som behovet for behandling og tannlegen ekspertise. Men som i april 2010, er den gjennomsnittlige kostnaden for en tannkrone $ 1000 til $ 3500, ifølge Consumer Guide to Dentistry.

Hvordan Plasser en Dental Dam på en tann

Dental demninger er beskyttende gummi hylser som brukes av tannleger til å isolere og beskytte områder i munnen under rutinemessige prosedyrer. En dental dam sikrer at ingen væsker passere inn i munnhulen mens en tannlege undersøker eller arbeider på en tann. Dental demninger også øke synligheten i området som blir jobbet med, og bidra til å forebygge infeksjoner ved å legge til et ekstra beskyttende lag mellom tannlege og pasient.

Bruksanvisning

•  Bestem plasseringen av tannen, og undersøke området rundt. Bruk denne informasjonen til å identifisere hva slags tann du arbeider med, slik at du kan velge de riktige materialene. Dammene, dam slag og klemmene er alle spesielt produsert for å brukes på bestemte tenner. En molar vil kreve en molar klemme og en større dam punch, mens en fremre tann vil kreve en fremre klemme og en mindre punch.

Åpne den aktuelle dental dam. Bruk din dental pick å markere plasseringen av tannen du ønsker å isolere på den valgte dam. Når du har merket plasseringen, bruk den anviste dam slag til å lage et hull i demningen ved den merkede posisjonen.

Plasser en klemme over valgte tann, og stram deretter språklige kjevene til klemmen. Når språklige kjever er sikret, stramme ansikts kjever klemmen å sikre klemmen på plass.

Strekk ut demningen, og plasser hullet i demningen over klemmen.

Lay demningen rammen over dammen, trekke kantene av dammen rundt omkretsen av rammen slik at demningen fangster på de rammeutstikkerne.

Bruk ligatur å isolere tannen. Vri den ene ende av ligaturen rundt tannen klemmen, og bruke den andre enden for ytterligere å strekke demningen og isolere den tann som er nødvendig.

Bruk en svart skje til å presse noen utsatte kanter av den jævla inn i åpningene på pasientens tannkjøtt. Vær forsiktig med skjeen for å unngå å få pasienten ubehag. Bekreft at pasienten er behagelig å puste. Hvis pasienten uttrykker noen problemer, bruke tann pick å kutte en U-formet hull i området under neseborene slik at de ikke blir blokkert.

Dental turisme i India

Dental turisme i India


Med dental kostnader skyrocketing i Europa og USA, er pasienter som søker rimeligere alternativer for uunngåelige og nødvendige prosedyrer. Siden 1990-tallet, har en stadig mer populær trend vært voksende i turisme; at medisinsk turisme. Mens pasienter har reist verden i ca 20 år å oppsøke lavkost plastisk kirurgi, sist de har fått med seg de som søker billigere tannbehandling.

Om

India er raskt voksende som en av de foretrukne reisemålene for dental turisme. Hvert år tusenvis strømmer til India for å dra nytte av lave kostnader dental kirurgi og prosedyrer som for eksempel implantater. Opptatt av å fremme besøkende, er tjenesteleverandører vokser i antall og som tilbyr kirurgiske prosedyrer fra verdensklasse leger, kombinert med sightseeingturer.

Implantater

Den vanligste formen for tannkirurgi bedt om, er tannimplantater. Disse er kunstige monteringer som er festet kirurgi i kjevebenet, noe som over tid, vil smelte sammen med benet. Inn i disse mounts erstatning tennene er skrudd. Denne type kirurgi har vært populært i USA siden slutten av 1990-tallet, men er fortsatt ekstremt dyrt.

Cosmetic Dentistry

Kosmetisk tannbehandling er også populært, spesielt nå som det er sjelden dekket av dental forsikring leverandører i USA prosedyrer som tannbleking, tannkjøtt omforming og tann venee kan koste rundt 300 prosent mindre i India.

Kostnader

Kostnadsbesparelser i å gå til India for tannbehandling kan være enorme, selv etter factoring i flytrafikken og overnatting. Den gjennomsnittlige 2010 kostnaden for en rotfylling i USA er $ 1000. I India den gjennomsnittlige kostnaden er $ 100. Et tannimplantat i USA kan koste $ 3500, og i India vil koste rundt $ 800.

Betegnelser

Motta medisinsk behandling i India, kan utsette pasienter for ukjente juridiske spørsmål, som for eksempel begrenset rettssaker, og mangel på personlig forsikring for å dekke eventuelle misligheter. Utøvere kan også mangle passende forsikring og medisinsk erstatning. Dette utgjør, delvis for reduserte kostnader til behandling.

Fordi medisinsk turisme representerer mer enn $ 2 milliarder i virksomheten til India hvert år, er Ministry of Tourism opptatt av å fremme legitimitet, og utvide sin Market Development Assistance ordningen for å dekke sykehus og kirurgiske leverandører.

Hva å spise etter å ha en påvirket tann Fjernet

Hva å spise etter å ha en påvirket tann Fjernet


Fra å måtte endre tidsplanen, til den potensielle kostnaden av prosedyren, til ettervirkninger, fjerning av en påvirket tann er ikke moro selv om du ikke har en fobi for oral kirurgi. Enten du får narkose eller velge å være på vakt for prosedyren, blod og smerte er uunngåelig. Det er mange ting du trenger å gjøre etter en slik operasjon, hvorav den ene er å følge et riktig kosthold før munnen kan håndtere spiser normal mat.

High Protein

For at kroppen til å komme seg fra sjokket av kirurgi og fra sin skade mottatt, er protein viktig under den første post-prosedyre uke. Komme proteinrik mat som ikke trenger mye tygging kan være vanskelig. Eggerøre, kjøttdeig, malt kylling, re-stekte bønner, malte nøtter, brun ris og peanøttsmør er alle alternativer. Cottage cheese og streng ost har moderate nivåer av protein. Hvis du er på antibiotika, yoghurt som inneholder probiotika er et sunt alternativ til å opprettholde sunne bakterier nivåer, men unngå yoghurt høy i frukt. Sakte innlemme hardere proteiner etter de tre første dager, avhengig av hvor mye ubehag er forårsaket av minimal tygge.

Grønnsaker

Gitt at biting og knaser er ganske mye ut av spørsmålet for de tre første dagene, bør alle grønnsakene være tungt dampet eller kokt og skåret i små biter. Kroppen din trenger essensielle vitaminer etter operasjonen, og myknet brokkoli, blomkål og sautert spinat er alle sunne alternativer for gjenopprettingsprosessen.

Frukt

Mens tanken på en saftig appelsin kan være fristende i de første par dagene etter operasjonen, bør sitronsyre unngås de første dagene som det kunne føre til komplikasjoner. Det vil også føre til ganske stikket på tannkjøtt sår. Det betyr ingen jordbær, blåbær, aprikos, fersken er noen annen frukt med høyt sitronsyrenivå. Moste bananer og små biter av pære er lav i sitronsyre, men epler og andre frukter som krever tygging bør unngås.

Drinker, Myk og flytende matvarer

Drikker minst 5-6 glass vann bør være på toppen av prioriteringslisten etter operasjonen. En melk, peanøttsmør og banan shake gir mye nødvendig protein. Enhver form for suppe med store kjøttstykker anbefales ikke. Høy næringsgrønnsaksupper er de beste. Brokkoli og ost suppe eller tomatsuppe er både smakfulle alternativer som gir viktige vitaminer. Jello, pudding og iskrem er alle akseptable godbiter, som å øke kaloriinntaket er viktig i den første uken etter operasjonen. Rice pudding er et sunnere alternativ til tradisjonell sjokolade, tapioka og vanilje pudding, mens frossen yoghurt er sunnere enn iskrem.

Stivelse

Med brød og de fleste frokostblandinger ut av spørsmålet, bør stivelse være begrenset til myke pasta, havregryn, og potetmos, inkludert søtpoteter.

Hva skal unngås

Sammen med høye syre matvarer, bør krydret mat unngås for enhver pris. Så bør alkoholholdige drikker, noe som negativt kan samhandle med smertestillende midler som er foreskrevet i løpet av første dagene etter operasjonen.

Hva er et tann Finer?

Hva er et tann Finer?


Dental skallfasetter er shell-lignende tenner dekker laget av keramisk materiale. Dental skallfasetter brukes til å korrigere små og store tann inkonsekvenser. De fleste velger å få dental skallfasetter å bidra til å forsinke aldringsprosessen ved å gi tennene en mindre slitt utseende. Andre velger å få dental skallfasetter å korrigere mindre skader på tennene sine.

Deres bruk

Dental veneers brukes hovedsakelig av tre grunner: Slitasje, genetikk og slitt emalje.

Slitt emalje --- Emalje er den harde, hvite dekker over tennene. Det er der for å beskytte dentin (hoveddelen av tannen struktur), som omgir massen. Genetikk, kan forbruket av koffeinholdige drikker og røyking føre til at emaljen å slites ned eller bli misfarget overtid.

Genetikk --- er noen mennesker er født med tannproblemer som ujevne tenner eller hull. Disse hullene kan utvide med alderen.

Slitasje --- Som du alder, tennene naturlig begynner å slites ned. Når emaljen begynner å slites ned, det er mer utsatt for å få sprekker og chips. Slitasje også resultere i tennene blir ujevn.

Fordeler

Tann finer er benyttet for kosmetiske grunner, men kan også brukes til å korrigere dentale problemer. Kosmetisk, kan dental skallfasetter gi et hvitere utseende til misfargede tenner, rette feiljustert og / eller gapped tenner og gi tennene en mer ensartet utseende. Dental veneers brukes også for folk som har mer alvorlige tannproblemer som store chips og sprekker samt alvorlig misfarging som ikke kan korrigeres med generell rengjøring. For mindre plager som mindre sprekker i tennene og små chips, vil tannlegen ofte foreslå en bonding prosedyre i stedet, som det er mindre kostbart.

Composite Resin eller Porselen Veneers

De to materialene som brukes mest i produksjon dental skallfasetter er kompositt harpiks og porselen. Kompositt dental skallfasetter kan være fabrikkert i munnen på ditt tannlegekontor. Kompositt og porselen veneers kan bli sendt ut til en dental laboratorium som skal produseres av en tanntekniker. Alle tann finer som er produsert i et laboratorium har til å bli bundet til tennene med forskjellige typer av sement harpiks. Selv om dyr, folk flest ønsker å ha porselen veneers som de er mer holdbare og varer lenger.

Kostnader

Porselen veneers er mer kostbare enn de rimeligere kompositt harpiks veneers. Som i 2009, var den prisklasse for porselen veneers mellom $ 900 og $ 2500 per tann. Prisklasse for kompositt harpiks er mellom $ 250 og $ 1500 per tann. Prisen avhenger av plasseringen av tannlegekontoret (hvilken tilstand det er i), fra ferdighetene til tanntekniker, og antall tenner du trenger for å ha gjort. Til syvende og sist, en betydelig del av kostnadene koker ned til hva slags finer du velger. Porselen veneers vare 10 til 15 år og kompositt harpiks veneers siste fem til syv år.

Prosedyre

Du vil få lokalbedøvelse for smertebehandling og for noen dental praksis; vil du bli tilbudt en form for audio / visuell terapi for avslapning. Deretter vil tannen bli omformet med en håndholdt bur (rotasjons cutting instrument) for å sikre en god passform. En mold vil bli gjort for å sikre korrekt utforming av dental veneers. Denne formen kan bli sendt bort til dental lab slik at skallfasetter kan være profesjonelt laget.

Hele prosedyren er fullført i løpet av to besøk eller i noen tilfeller en periode på seks uker, og krever ingen utvinning tid.

Hva som forårsaker bihulebetennelse og tann smerter?

Forkjølelse og allergi kan utløse bihulebetennelse som gjør det vanskelig å puste, gi hodepine og hevelse rundt øynene. Hvis behandles raskt, disse symptomene en tendens til å rydde opp. Alvorlige bihulebetennelse kan produsere sekundære symptomer som tilsier spesiell oppmerksomhet.

Symptomer

Bihulebetennelse forårsake hoste om natten, drenering på baksiden av halsen, øre smerter og tretthet. Feber og kvalme kan utvikle seg som kroppen sliter med å bekjempe infeksjonen.

Anatomy

Bihulene er plassert over den øvre kjeve i ansiktet. Røtter fra den øvre tennene gren i samme bihulene. Trykket i overkjevens bihulene komprimere nerver som fører til den øvre kjeve og tennene. Sinus tannpine, assosiert med bihulebetennelse, er en forlengelse av ansikts smerter.

Effekter

Pasienter, leger og tannleger ofte forvirre sinus tann smerter med dental smerte. Flere tannbehandling er utført for å avslutte tannpine og overkjeven smerte. Personer som lider av kronisk bihulebetennelse kan ha flere rotfylling før realisere deres smerte er faktisk forårsaket av deres kronisk bihulebetennelse.

Betraktninger

Bihulebetennelse ansvarlige for tann smerte kan også føre til problemer med syn og kan føre til hjernehinnebetennelse og blodpropper. Øreverk og øre infeksjoner hos barn kan være sekundære symptomer på infiserte bihuler.

Advarsel

Vedvarende tann smerter bør undersøkes av en tannlege. Gingivitt og tannråte bør utelukkes når en tannpine utvikler.

Hva er en tann burnisher?

Hva er en tann burnisher?


En tann burnisher fjerner overflødige kanter og utdyper spor i tann utskjæringer. Det er en håndholdt dental instrument som også jevner ut og polerer en dental restaurering og fjerner riper fra en amalgam (tannfyllingsmateriale) overflate, på slutten av en dental restaurering prosedyre der tannen var fylt eller skulpturert å reparere den.

Historie

Dental instrumenter har blitt funnet i Pompeii og andre romerske bosettinger. Tann burnishers gjort en senere utseende når prosedyrene involvert i dental restaurering ble populært. The januar 1984 utgaven av Medical Historien viser en utsmykket sølv sett med tann burnishers laget av sølv og gull som var visstnok eid av en tannlege til den svenske kongefamilien, selv om ingen bekreftelse på dette har blitt funnet. Mineral tips av disse burnishers er laget av agat og Bloodstone.

Typer

Tooth burnisher typer er basert på formen deres ender. Flat plast burnishers, Ball burnishers, Beavertail burnishers, Cone burnishers, T-ball burnishers og Rotary burnishers beskrive de ulike endene til poleringsverktøy. En Ball burnisher jobber slutten, for eksempel brukes når en sculpting program på en dental restaurering nødvendig form av en ball. De burnishers selv kan være enkel eller dobbel-ended og lederne er vanligvis vinklet for enkel bruk.

Funksjon

Leder av en tann burnisher er en bestemt form for en bestemt type polering eller etterbehandling. Fyllinger og tann sculpting materialer, når du er ferdig med restaurering, trenger en polering eller detaljering å fullføre prosedyren. Tannpolerings verktøy er designet for å gjøre dette ved å jevne ut amalgam (fyllinger) mens de ennå er litt formbare.

Design Ulemper

Stål burnishers, når de brukes på gullfyllinger, vil bli belagt med gull etter bare en kort tid, ifølge The Dental Record. For å motvirke dette problemet, to tannleger fra New York gjorde en agat burnisher som har hatt videre suksess. Ett medlem har gjort et forsøk på å bruke mineral tann-body materiale fordi han så en vanskeligheter med å få mindre agat burnishers gjort. Hans design fungerte bra.

Care

Tann burnishers er laget av stål, ofte herdet eller overlegen kvalitet, men på grunn av deres spesifikke former og overflate av hodene, bør burnishers håndteres med forsiktighet. De er laget for presisjon, og selv om de er sterke nok til å forme herding dental materiale og metall amalgam, kan de fortsatt lide skade dersom brukt feil.

Hva er farene ved tann implantater?

Tann implantater er effektive alternativer for folk som har manglende tenner. Et tannimplantat innebærer bruk av et metall "root" som en erstatning tann er festet. Denne roten kirurgisk satt inn i en pasients kjevebenet. Gode ​​kandidater for tann implantater inkluderer de med nok bein i kjeven sin for å støtte et implantat, de med sunt tannkjøtt og ikke-røykere. Selv tann implantater har en høy suksessrate, er det fortsatt potensielle farene forbundet med prosedyren.

Infeksjon

Som med alle kirurgiske inngrep, kan pasienter som får tann implantater møte faren for infeksjon. Infeksjoner kan utvikle seg i tannkjøttet rundt implantater eller i benet selv. Hvis en infeksjon utvikler seg i den nedre kjeve, kan det også infisere mykt vev i munn og hals. Infeksjon kan også utvikle seg i en pasients sinus hulrom. De fleste infeksjoner, men kan behandles med hell med antibiotika. En pasient som utvikler en infeksjon bør se sin tannlege umiddelbart.

Brekkasje

Av en tann implantat eller metall implantat "root" kan brekke. I noen tilfeller kan en hel tann implantat løsne eller komme helt ut. Tann implantater som bryter står i fare for å skape ytterligere skade. Derfor, skadet tann implantater trenger ofte å bli fjernet. For å unngå tann implantat brudd, bør pasienten avstå fra å spise hard mat som kan skade implantatet. Tannleger anbefaler at pasienter spiser bare myk mat for fem til syv dager etter tannimplantatkirurgi.

Nerve Damage

Selv om det sjeldent, er det en liten fare for at pasienter kan oppleve nerveskader under tannimplantatkirurgi. Risikoen for å pådra seg nerveskader er størst mens tannlegen arbeider på baksiden av den nedre kjevebenet. Skade på en nerve i dette området kan føre til nummenhet, en prikkende følelse eller smerte i kjeven, tannkjøtt, tenner, hake eller lepper. Avhengig av pasienten, kan disse følelsene være midlertidig eller permanent.

Osteointegration

Etter tannimplantatkirurgi, tannimplantat sikringer med det omkringliggende bein i en prosess som kalles osteointegration. Det er imidlertid mulig at et implantat kan mislykkes i å integrere ordentlig med kjevebenet og nabo naturlige tenner. Hvis et implantat ikke integrere riktig, kan det også mislykkes i å fungere riktig, forårsaker noe ubehag for pasienten. Osteointegration svikt kan oppstå hvis en pasient utøver stort trykk på kjevebenet før tann implantatet har lykkes smeltet.

Sinus Damage

Under tannimplantatkirurgi, er det mulig for tannimplantat for å strekke seg inn i en pasients sinus hulrom under boreprosessen. Dette kan potensielt skade sinus hulrom eller føre til en infeksjon. Hvis en pasient er i faresonen for en sinus relaterte komplikasjoner, kan hun gjennomgå en sinus lift før har tannimplantatkirurgi. En sinus lift innebærer å øke høyden på overkjevens bein, noe som gjør det lettere for tannlegen å sette inn tannimplantat.

Hva er symptomene på en abscessed tann på overkjeven?

En abscess i tannen din er forårsaket av bakterielle infeksjoner i munnen som fører til en opphoping av væske eller puss rundt roten av tannen din. Symptomer på en abscessed tann krever medisinsk behandling av en tannlege eller kjevekirurg, og uten behandling kan du utvikle livstruende komplikasjoner. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, symptomer på en abscessed tann på overkjeven er smerter og følsomhet for visse matvarer.

Smerter

En abscessed tann på overkjeven kan føre til at du har tannpine som vedvarer selv om du tar over-the-counter smertestillende midler som ibuprofen.

Feber

Bakteriene som forårsaker abscess i tann kan føre til at du utvikler symptomer som feber av 101 grader C eller mer - sammen med frysninger og svette.

Fluid

Hvis abscess i tann sprekker, kan du oppleve en plutselig munnfull av væske som smaker og lukter dårlig og kan gjøre deg kneble eller oppkast.

Smerte

Du kan oppleve smerte langs øvre kjeve og gane samt i dine kinn, ører og templer grunn til å ha en abscessed tann i overkjeven.

Følsomhet

En abscessed tann i overkjeven kan forårsake følsomhet når du spiser veldig varm mat, kald drikke eller mat som er fast eller vanskelig å tygge.

Hevelse

Du kan legge merke til hevelse i ansiktet, spesielt rundt kinnene og området i nærheten av der abscessed tann er plassert, samt i lymfeknutene på halsen.

Hva er bra for en tann verke?

Hva er bra for en tann verke?


Når tannemaljen eroderer, etterlater det på innsiden av tannen utsatt for mikroskopiske bakterier, som kan infisere den og føre til et hulrom. Dette kan føre til en kjedelig, verkende følelse i de berørte tannkjøttet eller tann, kalles en tannpine. Tannpine bør behandles av en tannlege, men hvis man ikke er lett tilgjengelig, metoder for å midlertidig redusere smerte.

Aktuelt Agenter

Anvende en over-the-counter (OTC) antiseptisk gel til stedet av irritasjon - tannen og tannkjøttet - kan midlertidig fjerne smerte. The Mayo Clinic anbefaler å bruke en antiseptisk gel som inneholder benzokain, som fungerer som en lammende agent. Alternativt søker eugenol til det berørte området kan også midlertidig lindre smerte.

Tannkrem

Hvis smertene er forårsaket av en utsatt rot, bruker tannkrem solgt å behandle ising i tennene. Se etter den aktive ingrediensen strontiumklorid eller kaliumnitrat, som fyller tannen åpne porene og beroliger tann nerver. Gni den direkte på den eksponerte roten for å lindre smerte. Det kan også bli børstet normalt på tann til å redusere smerte.

Medisiner

Ifølge Atlanta Dental Group, kan OTC smertestillende også redusere eller eliminere tannpine smerte. Vanlige typer smertestillende midler inkluderer aspirin, paracetamol og ibuprofen. Narkotiske analgetika også redusere smerte.

Resepter

Hvis smertene ikke er lettet av smertestillende midler eller antiseptisk gels, få en resept på kodein fra en lege. Kodein bidrar til å redusere eventuelle tann eller tannkjøtt ubehag og blir ansett som mer effektivt enn reseptfrie legemidler. I tillegg kan hydrokodon også bli forespurt.

Hva betyr det når en tann faller ut?

Hva betyr det når en tann faller ut?


Barn mister primære tenner, også kjent som baby tenner, fordi tennene løsner når deres kjeven begynner å vokse til sin endelige størrelse. Tap av tenner hos voksne kan være forårsaket av mange ting og være grunn til bekymring.

Tann tap hos barn

Barn vanligvis begynner å miste sin baby tenner i alderen seks til ni. Ifølge Mayo Clinic, "De siste baby tenner vanligvis faller ut ved 12 år eller 13." I de fleste tilfeller, jenter mister sine tenner tidligere enn gutter. De to nederste fortennene og de to øverste fortennene er vanligvis den første til å gå.

Tann tap i voksne

Mens det er vanlig for barn å miste baby tenner, er det ikke vanlig for noen å miste permanente tenner. De vanligste årsakene til tap av tenner hos voksne er dental caries sykdom, for eksempel hulrom eller tannråte, tannkjøttsykdom som gingivitt, periodontitt og alveolarbentap og skade, for eksempel et fall eller bilulykke, ifølge Doc Shop.

Advarsler

Hvis en permanent tann faller ut, er det viktig å gå til tannlegen umiddelbart, da dette kan være et tegn på mer alvorlige helsemessige bekymringer. Sykdommer som forårsaker tap av tenner som gingivitt kan vanligvis behandles, men hvis venstre går det kan føre til tap av beinmasse.

Hva er en påvirket tann?

Når en tann er påvirket, betyr at det ikke har bestått gjennom tannkjøttet og fullt på plass. Dette fører til sårhet, hodepine og andre symptomer, og kan føre til at bittet til å justere feil.

Identifikasjon

En påvirket tann er enhver tann som enten ikke klarer å dukke opp fra tannkjøttet eller dukker opp fra tannkjøttet bare delvis. Enhver tann kan bli påvirket, men de vanligste påvirket tenner er visdom tenner.

Behandling

Fjerning er den vanligste behandlingen for påvirket tenner, men det er ikke alltid nødvendig. Tannlegen vil avgjøre om tannen som forårsaker eller vil føre til problemer, og kan fjerne tannen eller henvise pasienten til en kjevekirurg.

Betydning

Tenner noen ganger bli påvirket fordi det er ingen steder for dem å gå. For eksempel kan kjeven være for liten til å romme visdomstennene, slik at de forblir i tannkjøttet. Tenner også bli påvirket når de er snudd, fortrengt eller vippet som de dukker opp fra tannkjøttet.

Effekter

Påvirket tenner kan presse på tilstøtende tennene, som forårsaker forskyvning av bittet. Mat eller andre saken kan bli fanget i en påvirket tann, forårsaker betennelse i tannkjøttet og dårlig ånde.

Time Frame

Fordi påvirket tenner kan føre til problemer som tannkjøtt infeksjon, er det viktig å diagnostisere og behandle dem i løpet av barndommen og ungdomsårene. Tannleger kan diagnostisere påvirket tennene gjennom regelmessige kontroller og røntgen.

Hva er en Bony påvirket tann?

Hva er en Bony påvirket tann?


Mange har påvirket tenner, og noen ganger disse påvirket tennene forårsake problemer. En tann påvirket i benet kan være både irriterende og smertefull.

Identifikasjon

En knoklete påvirket tann refererer til en tann som ikke har dukket opp fordi det er dekket av bein. Det kan være bein påvirket eller delvis beinete påvirket.

Årsak

En tann kan bli påvirket i benet hvis det ikke er nok plass i munnen for at det skal dukke opp. Det kan også bli påvirket hvis den prøver å dukke opp på en merkelig vinkel eller posisjon.

Effekter

En knoklete påvirket tann kan føre til kjeve smerter og ømhet. Denne smerten kan da føre til en lang trukket ut kjevesmerter eller hodepine.

Oppløsning

En tannlege utfører en tanntrekking hvis tannen skaper problemer for eksempel smerte eller infeksjoner. En tann påvirket i benet kan kreve en kjevekirurg. Vanskeligheten av ekstraksjon bestemmes av dental røntgen tatt før operasjonen.

Hensynet

Trekke en tann fra benet gjøres best før fylte 30 når benet er mer fleksibel. En eldre person har mer stive bein som lett kan knekke og bryte under for mye press fra en tanntrekking.

Hva er behandlingen for tann verke?

En tannpine er en av de mest opprivende og smertefulle smerter at den menneskelige kroppen opplevelser. Det kan være forårsaket av et åpent hulrom hvor nerven er utsatt, en blemme som vises på tannkjøttet eller til og med en infeksjon.

Nellik

Clove hjelper drepe bakterier i munnen. Fedd olje på en bomullsdott plassert på den infiserte tannen kan gi umiddelbar lindring.

Dyvelsdrek og Lemon

En blanding av dyvelsdrek og sitron er meget effektiv. Denne ekstrakt ble kokt i noen få minutter, avkjølt og deretter påført på en bomullsdott. Dette kan holdes på verkende tann.

Ice Pack

En alvorlig tannpine fører vanligvis til en hevelse på ansiktet. Ved å bruke en ispose over kinnet bidrar til å redusere hevelse.

Satl Water Rinse

Kombiner varmt vann med en liten mengde bordsalt. Rør til saltet er oppløst. Swish saltvann i munnen og rundt det berørte området. Saltet kan hjelpe tørke opp infeksjon mens varmen fra vannet lindrer smerten midlertidig.

Medisinering

Paracetamol, hvis tatt i riktige doser, bidrar til å redusere smerte. Ibuprofen, også, gir lindring til tannpine og hevelse. Hvis området blir infisert, kan antibiotika være nødvendig.

Utvinning

Hvis tannen er fortsatt plager deg, bør du lage en dental avtale. Noen ganger har tannen fjernes er den eneste måten å tilveiebringe langvarig lindring.

Hva er behandlingen for en tann abscess?

En abscessed tann kan forårsake intense smerter og hevelse i ansiktet, og kan bli en medisinsk krise hvis infeksjonen sprer seg til blodet. Heldigvis kan tannlegen eller lege behandler din abscessed tann. Ifølge Mayo Clinic og National Library of Medicine, behandlinger for en tann abscess omfatter medikamenter og tannkirurgi.

Antibiotika

Din tannlege eller lege kan forskrive antibiotika for å bli kvitt infeksjonen i abscessed tann og hindre smitte i å spre seg.

Drenering

Tømming av abscess er en prosedyre tannlegen din gjør, noe som innebærer å stikke hull på byllen "sac av væske og utsuging det fra munnen.

Gargling

Tannlegen kan foreslå gurgle med lunkent vann blandet med en teskje salt for å bli kvitt infeksjonen i abscessed tann.

Smertestillende midler

Tannlegen din kan foreskrive enten over-the-counter smertestillende midler (for eksempel ibuprofen) eller reseptbelagte smertestillende midler (for eksempel oksykodon) for å behandle smerte fra abscessed tann.

Root Canal

Hvis infeksjonen i tannen din sprer seg til roten, må du kanskje ha en rotfylling, som er en prosedyre utføres av tannlege eller en endodontist.

Tann fjerning

Din tannlege eller en kjevekirurg må kanskje fjerne en alvorlig abscessed tann å fullt behandle infeksjonen. Dette er en kirurgisk prosedyre.

Hva er en tann laget av?

Hva er en tann laget av?


En tann kan synes å være en solid gjenstand, men i virkeligheten er det en kompleks struktur. Den tann består av flere ulike deler og lag, som hver utfører en unik funksjon for vedlikehold og helse av tannen. De fire deler av tannen er cementum, tannpulpa, dentin og emalje.

Cementum

Cementum er bindevevet som dekker tannen roten. Det holder egentlig tannen på plass ved å feste de periodontale ligamenter til roten av tannen. Dette gjør at tannen å holde seg stabilt, men fortsatt opprettholder en viss grad av "gi" når biting noe hardt. Den cementum fortsetter å vokse gjennom hele livet av tannen, noe som bidrar til å kompensere for en viss grad av tannslitasje. Cementum er lys gul, men er for det meste skjult under tann-line.

Dental Pulp

Den myke tannpulpa opptar massen hulrommet i senter av tannen. Massen tjener fire formål innenfor tannen. Den viktigste funksjonen er produksjon av nye dentin. For det andre gir massen næringsstoffer og fuktighet til resten av tannen. Massen er den delen av tannen som avføler trykk, temperatur og skader fra decay.The massen også danner en sekundær dentin som reparerer skadet dentin.

Dentin

Dentin utgjør det meste av tannen. Det er en hard, mineral stoff som er avhengig av massen for å holde seg frisk. Dersom massen er tatt ut av en tannlege eller på annen måte dør, blir dentinet sprø. Det er vanskeligere enn bein eller cementum, men ikke så vanskelig som det tynne laget av emalje som dekker det. Dentin fortsetter å vokse gjennom hele livet av tannen, og vil reparere til en viss grad hvis skadet. Dentin er mer gulaktig enn hvitt.

Emalje

Emaljen er den harde substansen som dekker toppen av tannen og smalner ned langs sidene. Det er ekstremt sprø, men støttes av dentin på undersiden. Det er typisk grå-hvit og gir tannen et hovedsakelig hvitt utseende. Det er nesten fullstendig sammensatt av mineraler. Tannråte er forårsaket når mineraler i emaljen er erodert av syre. Emalje vil re-mineralize i liten grad, men ikke regenerere.

Hva gjør du hvis du mister en tann?

Selv om du kan huske fondly ser frem til å miste melketenner som barn, opphisset av tanken på et besøk fra tannfeen, å miste en voksen tann er desidert mindre en grunn til feiring. Hvis du mister en tann som du hadde tenkt å holde til døden, kan det hende du lider alarm. Mens denne nøden er naturlig, er det viktig at du forbli rolig og reagere raskt, så rask og riktig handling kan bedre sjansene dine for å spare denne tannen.

Samle og Rengjør Tooth

Plukk opp tannen ved kronen. Ikke berør roten av tannen i det hele tatt, da det kan skade tannroten uopprettelig. Skyll tann. Bruk lunkent vann og raskt fjerne eventuelle rester fra tannen. Ikke bruk såpe eller alkohol på tann, og som du vasker, fortsette å unngå kontakt med tannen roten.

Sette den tilbake

Sett tannen tilbake i sokkelen. Så lenge den enkelte som mistet tannen er våken, er det beste alternativet for å sette tannen tilbake på plass da dette bidrar til å bevare de grunn åpninger. Pass på å sette tannen tilbake i riktig retning som du trekker det tilbake i sokkelen.

Toting the Tooth

Oppbevar tann i melk hvis du ikke kan plassere den tilbake i sokkelen. Den kalsium i melk bidrar til å holde rot i live, bedre sjansene for at en tannlege kan implanteres på nytt tannen. Bær tann i munnen hvis ingen melk er tilgjengelig. Holde tann dekket i spytt er det nest beste alternativet. Plasser tann under tungen til den enkelte som mistet den eller mellom hans underkjeven og leppe for å holde det fuktig.

Tannlege Visit

Hodet til tannlegen umiddelbart. Jo før du gjør det til tannlegen, jo bedre sjansene dine for å holde tann. Ta kontakt med din vanlige tannlege hvis tannen tapet oppstår i kontortiden eller legevakten hvis det skjer i løpet av timer.

Hva kan man forvente Under en tann Implant

Hva kan man forvente Under en tann Implant


I løpet av livet ditt, kan du miste noen av tennene råtner, mislyktes root kanaler, alvorlig tannkjøttsykdom, skader eller andre årsaker. Dette kan være kosmetisk unappealing og forårsake problemer når du snakker og tygge. Det kan også tillate tennene rundt gapet å skifte og potensielt løsne. Noen mennesker velger proteser eller broer for å erstatte manglende tenner, men mange andre velger tann implantater. Når de er gjort riktig, implantater er en permanent, varig løsning.

Jaw Forberedelse

Ifølge Consumer Guide to Dentistry, vil jaw være forberedt på tann implantatet ved boring hvis et hull på implantasjonsstedet. Tannlegen vil velge området nøye for å unngå skade på nedre alveolarkanal nerve og kjeven og ansiktsstrukturer. Hullet blir kalt en "pilothull". Hvis kjevebenet er for myk eller ikke er tykk nok for denne prosedyren, sier Mayo Clinic du kan trenge et bein pode først. Hvis du gjør det, vil det ta opp til ni måneder for bein å vokse nok for implanteringsprosedyren skal foregå.

Skrue Place

Piloten hullet må utvides for plassering av skruene som vil holde implantatet. Når tannlegen har fullført denne prosessen, og skruen er på plass, vil det bli toppet med et beskyttende deksel skruen. Dette vil stå på i flere måneder, noe som gir stedet tid til å gro. Skruen vil også forankre seg i beinet i løpet av denne tidsperioden i en prosess kalt osseointegrasjonen.

Midlertidig Crown Place

Når skruen er forankret på stedet av tann implantat, vil tannlegen fjerne den midlertidige dekselet og sette en midlertidig krone på plass. Forbruker Guide to Dentistry sier at denne kronen fungerer som en mal. Tannkjøtt vil vokse rundt det og ta på en naturlig form.

Ferdigstillelse

Det siste trinnet i en tann implantatet er plasseringen av den permanente kronen. Når dette er gjort, er du ferdig med tannimplantatprosessen. Din nye tannen bør være praktisk talt umulig å skille fra de naturlige tenner rundt det, og du vil være i stand til å tygge normalt.

Suksess Rate

Forbruker Guide to Dentistry sier at tann implantater har en høy suksessrate. Nitti prosent av øvre kjeve implantater er fortsatt vellykket etter fem år. Underkjeven implantater har en litt høyere hastighet, som de er vellykket 95 prosent av tiden etter fem år. Dette er fordi den nedre kjeve er mer tett, noe som øker sjansen for et vellykket osseointegrasjon (forankring) av implantatet.

Røyking reduserer suksessrate på tann implantater. Hvis du er en røyker, og er interessert i denne prosedyren, kan tannlegen din anbefaler at du avslutter først.

Advarsel

Selv om tannimplantatkirurgi er trygt, kan det være noen bivirkninger ved hvert trinn i prosessen. Ifølge Mayo Clinic, disse inkluderer tyggegummi og hevelse i ansiktet, blåmerker, mindre blødning og smerter. De vanligvis ikke trenger behandling, men du kan ta smertestillende medisiner for å håndtere ubehag hvis det er nødvendig.

Selv om tannimplantater ikke kan få hull i tennene, må du likevel børste dem og praktisere god generell tannhygiene. Hvis du forsømmer dine implantater, veiledningen til Family Dentistry sier at du kan utvikle en tilstand som kalles peri-implantitt. Dette ligner på tannkjøttsykdom som heter periodontitt som kan påvirke dine naturlige tenner. Det kan unngås ved å børste og tanntråd regelmessig.

Hva er en naturlig anti-inflammatorisk for tann Pain?

En naturlig anti-inflammatorisk for tannpine er et middel som brukes for å bringe nødhjelp til smerte. Den omfatter bruk av mat, urter eller planter for å redusere symptomene på en lokalisert reaksjon av vev til irritasjon, skade eller infeksjon. Det finnes forskjellige typer av naturlige anti-inflammatoriske midler som kan brukes til å lette smerte forbundet med tannpine. En pasient kan kombinere naturlige og foreskrevet behandling for å effektivt ta vare på smerten.

Kilder av naturlig anti-inflammatorisk agenter

Vanlige urter som har blitt sett å ha naturlige anti-inflammatoriske egenskaper inkluderer ingefær, gurkemeie og rosmarin. Nellik, Brasil karse og peppermynte er effektive i behandling av tannpine naturlig. Antioksidanter som vitaminer og mineraler som finnes i frisk frukt og grønnsaker opptrer som naturlige anti-inflammatoriske stoffer, også.

Grunner til å velge Natural Anti-inflammatoriske Behandlinger

Disse naturlige stoffer er kjent for å inneholde forbindelser som har antibakterielle, antivirale og antisoppegenskaper som er nyttige i å ta vare på infeksjoner i området. De har også beroligende effekt som bidrar til å bringe lettelse. De er kjent for å være trygg når det brukes til å behandle en slik smerte. De er ikke forbundet med bivirkninger som ofte forekommer hos pasienter ved bruk av medikamenter for å ta seg av smerte forbundet med tannpine de alvorlige. Den har svært minimale bivirkninger hos pasienter som bruker dem.

Peppermynte

Peppermint er kjent for å ha noen potente medisinske egenskaper. Den har anti-inflammatorisk egenskaper som kan være nyttig når du tar vare på tannpine. Det er beroligende for mange typer av smerte i kroppen. Legg kokte peppermynte blader til varmt vann med en klype salt og drikke blandingen. Det kan hjelpe i å lindre smerte.

Brasil Cress

Brasil karse har noen beroligende effekter når tygges. Det er en luktfri anlegget, men gir en karakteristisk smak når det spises. Det gir en lammende effekt, som kan være grunnen til at det er brukt for å bringe nødhjelp til tannpine.

Olje av Nellik

Clove fungerer også som en kur for smerte forbundet med tannpine. Den mest fordelaktige del av anlegget er dens olje, som er kjent for å inneholde naturlige antibakterielle egenskaper. Når anvendt på problemet området, gir det analgetisk og antiseptisk virkning som kan brukes for å ta vare på infeksjon rundt verkende tann.

Ulemper

Det eneste problem med naturlige anti-inflammatoriske substanser når de brukes ved behandling av tannpine, er at de ikke er potente nok. En pasient kan kreve store mengder av stoffet for å få effektiv lindring.