Digidexo.com

ribbeinsbrudd

Hvordan vurdere et ribbeinsbrudd

Hvordan vurdere et ribbeinsbrudd


Mistenker ribbeinsbrudd når en person mottar et slag mot brystet og føles mye smerte på det punktet skadet. Se etter følgende tegn som indikatorer på alvorlighetsgraden av skaden.

Bruksanvisning

Enkel ribbeinsbrudd

En forsiktig berøre området av brystet som fikk slag. Den skadde personen vil klage over skarpe ømhet på det punktet av brudd dersom en eller flere ribben var brukket.

Ha den skadde personen ta et dypt pust eller hoste: Har han eller hun føler seg skarp, stikkende smerte? Hvis ja, mistenker en brukket ribbein.

Se etter følgende flere tegn og symptomer: misdannelse eller misfarging rundt brystet området; grunne pust for å minimere smerte med hvert åndedrag; en forhøyet respirasjonsfrekvens. Tilstedeværelsen av noen av disse symptomene kan tyde på et brukket ribbein.

Reduksjon bevegelse på siden av sprekken ved hjelp av én av følgende metoder: Tape stilles side med fire eller fem stykker av teip fra sternum til ryggraden; bruke en elastisk bandasje rundt hele brystet; bruke en slynge og forbrukergrupper for å immobilisere arm mot den skadde side; tape en ting sekk fylt med klær løst til den skadde siden av brystet. Se "Hvordan behandle et ribbeinsbrudd."

Administrer ibuprofen, paracetamol eller naproxen natrium for smerte.

6. Oppmuntre den skadde personen til å hoste ofte, til tross for smertene, for å hindre at sekret fra pooling i lungene forårsaker lungebetennelse.

Evakuer øyeblikkelig, overvåking for pustevansker. Den skadde personen kan være i stand til å gå ut hvis det ikke er noen tegn på respiratorisk distress.

Seriøse Brudd og Flail Chest

8. Se etter tegn på lungesvikt umiddelbart etter en stor innvirkning på brystet: rask og overfladisk pust; forhøyet puls; et blålig skjær rundt nese og munn; ingen påviselig puste.

Se etter tegn på en punktert lunge: økt pustevansker; hoster opp blod.

Legg en hånd på hver side av den skadde personens bryst og observere hvordan brystet beveger seg med inhalasjoner. Hvis den ene side av bryst stiger under inhalasjonen, mens de andre faller, i det minste tre ribber har blitt brutt på den fallende side av brystet.

Unn umiddelbart hvis personen ser ut til å ha punktert en lunge eller har flere brudd. Den beste behandlingen er å rulle den personen på den skadde siden og plassere en rullet klesplagg under brukket området for å støtte den.

Evakuer øyeblikkelig, overvåking for respiratorisk distress. Personen vil ikke være i stand til å gå ut og må gjennomføres på en bakplate eller i et kull, eller fløyet ut med et helikopter.

Tips og advarsler

 • Skal ikke gis narkotiske stoffer som kodein for smerte. Disse kan forstyrre den skadde personens evne til å puste.
 • Du må aldri vikle en selvklebende bandasje rundt hele brystet da dette vil begrense puste. Bare en elastisk bandasje bør brukes til å tape hele brystet, og pust bør overvåkes kontinuerlig.
 • Vær spesielt forsiktig med taping brystet på forhøyelser over 10.000 der pusting er vanskeligere. Bruk en slynge eller en polstret ting sekk å begrense bevegelsen når det er mulig.
 • Denne informasjonen er ikke ment å være en erstatning for profesjonell medisinsk råd eller behandling.

Slik Spot Symptomer på et ribbeinsbrudd

Ribbe frakturer kan være forårsaket av en rekke ting, inkludert fall, bilulykker og sports kollisjoner. Hvis du nylig har vært involvert i en av disse situasjonene og er nå bekymret for muligheten for at du kan bli skadet, kan du bruke denne fremgangsmåten for å identifisere symptomer på en ribbeinsbrudd.

Bruksanvisning

•  Se etter tegn på et brudd. Det er flere visuelle symptomer som er knyttet sammen med ribbe frakturer inkludert: blåmerker, hevelse og fremspring fra brystkassen. Du vil også ønsker å se på brystkassen når du puster. Hvis en seksjon flyttes uavhengig av resten av brystkassen, så sjansene er du har en alvorlig ribbeinsbrudd.

Lytt etter lyder som tilsier at du har et ribbeinsbrudd. Grating lyder når du puster eller når du beveger deg rundt er avslørende tegn på at du har et ribbeinsbrudd.

Feel rundt for såre flekker. Lokalisert ømhet og smerter ved bevegelse, inklusiv åndedretts, i bryst regionen er typiske tegn på at du har et ribbeinsbrudd.

Identifisere tegn på indre blødninger som hevelse, misfarging og blåmerker på magen. Indre blødninger i magen, spesielt rundt brystkassen kan være et tegn på at du har brukne ribben.

Tips og advarsler

 • En X-ray er den eneste sikre måten å diagnostisere en skjult ribbeinsbrudd. Det er også den vanligste måten å bekrefte en fysisk diagnose av brukne ribben.
 • Hvis du mistenker at du har en brukket ribbein må du søke medisinsk behandling umiddelbart, da ubehandlede brudd kan føre til blodpropp og andre medisinske komplikasjoner.

Hvordan kan et ribbeinsbrudd Heal?

Årsaker / Diagnose

Trauma til brystet, vanligvis fra et fall, er kontaktsport skade eller motorkjøretøy ulykke ofte årsaken til brukne ribben. Hos eldre voksne, selv hardt hoste eller nysing kan være årsaken. Spille av sport som krever gjentatte bevegelser av den øvre del av kroppen, kan forårsake ribbe frakturer i tillegg. Men uansett hva årsaken, bør du oppsøke lege hvis du mistenker at du har brukket et ribbein. Selv om det i de fleste tilfeller, de nederste ribbeina er de skadde, får en smell i brystveggen som er hardt nok til å bryte en rib kan føre til indre skader. Legen din vil undersøke området og lytte til lungene. En X-ray kan være nødvendig for å utelukke ytterligere skade på lungene eller milt.

Andre risikofaktorer

Folk som lider av sykdommer som osteoporose eller visse kreftformer, som svekker bein, har større risiko for å ribbe frakturer. På grunn av elastisiteten i deres thorax brystkassen, unntatt i tilfeller av barnemishandling, barn er mindre sannsynlig at lider ribbe frakturer enn voksne. Faktum er at etter hvert som vi blir eldre, blir brystveggen svakere øke hyppigheten av ribbe frakturer hos eldre voksne. Spesielt eldre mennesker som mottar HLR ofte lider ribbe frakturer, vanligvis på venstre side. Hvis venstre udiagnostisert, kan alvorlige komplikasjoner relatert til respirasjon forekomme.

Symptomer

Vanlige symptomer er ømhet og smerte. Det gjør vondt når du puster eller flytte, spesielt når du tar et dypt pust eller legge press på den skadde området. Smerten kan være moderat eller, i noen tilfeller ganske alvorlig. Brukne ribben redusere mengden av luft som kan strømme inn og ut av lungene; derfor blir puste smertefulle, som de musklene som brukes til å inhalere trekke på ribbeina. Behandling i utgangspunktet dreier seg om å kontrollere smerte.

Behandling

En brukket ribbein kan ta opp til 6 - 8 uker å helbrede, som individuelle utvinning perioder kan avvike. Mens de fleste ribbe frakturer kan behandles hjemme, er det viktig å få nok hvile. Liggende på siden med ribbeinsbrudd faktisk kan hjelpe deg å puste dypere. I tillegg bør du ta over-the-counter smertestillende midler som aspirin eller ibuprofen. Hvis smertene blir å være så ille, bør du kontakte legen din. Han kan velge å foreskrive noe sterkere for smerte. Leger anbefaler også hoste eller ta et dypt åndedrag minst en gang hver time for å forhindre lungebetennelse eller lungekollaps. Bruke isen til det smertefulle området i ca 20 minutter hver 3 eller 4 timer kan hjelpe også. Du bør fortsette denne behandlingen i flere dager eller til smerten avtar. Mens innpakning skadde området tett kan lette smerte, det gjør det vanskeligere for deg å ta et dypt åndedrag, noe som øker risikoen for lungebetennelse eller lungekollaps.

Hvordan å behandle en ribbeinsbrudd

Hvordan å behandle en ribbeinsbrudd


De fleste ribbe frakturer er mindre skader, men de er også svært smertefullt. Den grunnleggende behandling av en innebærer å håndtere smerte og overvåking for mer alvorlige skader. Selvfølgelig bør du også få til en lege så snart som mulig.

Bruksanvisning

Smertebehandling

Du kan være å gjøre med en enkel brukket ribbein hvis noen av følgende symptomer er til stede: Sharp smerter på et bestemt punkt på brystet som er berørt, skarp smerte når du hoster eller puste, blåmerker eller misdannelse av brystkassen.

•  Skjær 4 eller 5 strimler av 1- eller 2-inch klebebånd. Sørg for at stripene er lange nok til å strekke seg fra den skadde personens sternum (midtre del av brystkassen der ribbeina møtes) til ryggraden.

Legg en stripe av tape direkte over brukket ribben, kjører fra sternum og innpakning rundt tilbake til ryggraden. Ikke plasser teip rundt hele brystet - dette vil begrense puste.

Place de tre eller fire ytterligere stykker av båndet på hver side av den ødelagte ribbe, som går parallelt med hverandre. Dette båndet skal bidra til å redusere smerte ved å begrense bevegelsen av den frakturerte området.

Impro en splint hvis du ikke har teip - uansett hva det tar å minimere bevegelse uten å begrense puste. Noen alternativer er å fylle en ting sekk med noen klær og knytte det til brystet ved hjelp av bandannas. Har den skadde personen holder en hånd mot brukket nettstedet. Deretter satte armen på den skadde siden inn i en slynge og sikre armen mot brukket området ved hjelp av en bandanna eller trekantet bandasje knyttet rundt brystet.

Gi den skadde ibuprofen, paracetamol eller naproxen natrium for smerte.

Oppmuntre den skadde personen til å hoste ofte. Det kommer til å skade, men det vil hindre sekreter fra pooling i lungene, noe som kan føre til lungebetennelse.

Seriøse Sprekker

Se etter tegn på alvorlige brudd som kan medføre skade på lungene: Rapid og grunne pust, forhøyet puls, økt pustevansker, hoste opp blod.

Legg en hånd på hver side av den skadde bryst og observere hvordan brystet beveger seg med hvert åndedrag. Hvis den ene side av brystet stiger under inhalasjonen, mens den andre faller, har i det minste tre ribber blitt brutt på den fallende side av brystet. Dette kalles en "bryst flail."

Roll personen på sin skadde siden hvis det er alvorlig pustevansker eller hvis brystet er stigende og fallende asymmetrisk.

Plasser en rullet klesplagg under brukket området for å støtte den. Dette vil bidra til å kontrollere smerte med å puste.

Fyll en plastpose med sand eller skitt og hold dette mot siden av den brukket ribben hvis denne siden er stigende og fallende asymmetrisk under inhalasjoner.

13. Tape en stor pute av gasbind på tvers av den vektede posen, og bringer båndet fra den ene side av brystet til den andre. Ikke tape over ryggen.

Hold personen på hans eller hennes side og kontinuerlig overvåke for vanskeligheter med å puste. Du må kanskje rulle person over og gi HLR hvis personen slutter å puste.

Gå til sykehuset umiddelbart for selv den enkleste av ribbe frakturer. Den skadde må flys eller utføres om det er noen tegn til pustevansker, men de vil være i stand til å gå ut med enkle brudd.

Kontinuerlig overvåke den skadde personens pust. Du må kanskje gjøre justeringer i bandasje eller splint tenke ut hvis det begynner å begrense puste.

Tips og advarsler

 • Skal ikke gis narkotika, for eksempel kodein for smerte. Disse kan forstyrre den skadde personens evne til å puste.
 • Aldri vikle en selvklebende bandasje rundt hele brystet. Dette vil begrense puste. Bare en elastisk bandasje skal brukes for å tape hele brystet.
 • Vær spesielt forsiktig med taping brystet i høyder over 10.000 fot der pusting er vanskeligere. Bruk en slynge eller en polstret ting sekk å begrense bevegelsen når det er mulig.
 • Denne informasjonen er ikke ment å være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Problemer med å puste på grunn av Sharp Pain

Problemer med å puste på grunn av Sharp Pain


Mange mennesker opplever sterke smerter i brystet. Noen ganger er disse smertene kan være så ille at blir vanskelig å puste. Det er mange årsaker til brystsmerter, noen av de vanligste er pleuritt, fibromyalgi, blindtarmbetennelse, costochondritis og skader på ribbeina. Du bør diskutere noen brystsmerter du opplever med legen din,

Pleuritt

Pleuritt er en betennelse i slimhinnen i lungene. Pleuritt forårsaker vanligvis skarpe smerter når du puster eller hoste. Pleuritt oppstår vanligvis som et resultat av andre forhold, som for eksempel lungebetennelse eller tuberkulose, som påvirker lungene. Det kan føre til hoste og rask pust, og den lidende huden kan bli blått. Pleuritt er vanligvis behandles med antibiotika, hvis det er forårsaket av en bakteriell infeksjon. Hvis det er forårsaket av en virusinfeksjon, vil pleuritt ofte går bort av seg selv.

Fibromyalgi

Fibromyalgi er preget av kroppsdekkende felles ømhet og smerte som kan inkludere brystet, noe som gjør det vanskelig å puste. Årsakene til fibromyalgi er ukjent, men University of Maryland Medical Center sier at fysiske eller emosjonelle traumer kan bidra til å forårsake tilstanden. Andre symptomer som kan oppstå er tretthet, hjertebank og spenningshodepine. Lave doser av antidepressiva som Prozac og Paxil er noen ganger brukt til å behandle fibromyalgi. Pregabalin er det første stoffet til å ha blitt godkjent av FDA for å behandle tilstanden.

Blindtarmbetennelse

Blindtarmbetennelse oppstår når vedlegg, som ligger ved enden av tykktarmen, blir betent, vanligvis som et resultat en infeksjon. Dette fører til smerte, som begynner ved navlen, og deretter beveger seg til høyre side av magen. Smertene kan bli så ille at det gjør det vanskelig å puste. Andre symptomer er manglende matlyst, oppkast og lav feber. Blindtarmbetennelse behandles vanligvis med en kombinasjon av kirurgi for å fjerne betent blindtarm og antibiotika for å bekjempe infeksjonen.

Costochondritis

Costochondritis oppstår når en rib eller brusken i et ribben blir betent. Dette kan føre til mye smerte, spesielt når lungene trykk mot betennelse under pusting. Den betente området er vanligvis også øm å ta på. Costochondritis behandles vanligvis med anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen.

Rib Damage

En brukket eller ødelagt ribbein kan også forårsake smerte når lungene trykk mot det skadde området. Du kan også oppleve noe hevelse der ribben har blitt såret. Brukne ribben vanligvis leges på egen hånd. Imidlertid kan en alvorlig brudd kreve kirurgisk reparasjon. I ribbeinsbrudd reparasjon, er benet til igjen og styrket med en plate.

Hvordan Vurdere lungeskader

Hvordan Vurdere lungeskader


En lungeskade kan oppstå når en person får et hardt slag i brystet. Når du mistenker ribbeinsbrudd, se etter en lungeskade i tillegg.

Bruksanvisning

•  Se etter tegn på lungesvikt umiddelbart etter en stor innvirkning på brystet: rask og overfladisk pust, en forhøyet puls, et blålig skjær rundt nese og munn, ingen påviselig puste. Hvis noen av disse symptomene er til stede, mistenker en lungeskade.

Se etter tegn på en punktert lunge: økende problemer med å puste, hoste opp blod.

Sett et øre til begge sider av den skadde personens bryst og lytte til pusten: Kan du høre luft inn begge sider av brystet? Hvis det kommer inn luft bare én side, mistenker en lungeskade.

Se etter en åpen kiste sår eller en spiddet objekt i brystet. Hvis en av disse er til stede, mistenker en lungeskade.

Unn umiddelbart: Oppretthold en åpen luftvei, forsegle eventuelle åpne brystet sår, stoppe blødningen, stabilisere eventuelle spiddet objekter, har personen til å sitte eller ligge i posisjon for beste komfort (se "Hvordan behandle lungeskader").

Evakuer øyeblikkelig, overvåking for respiratorisk distress. Personen vil ikke være i stand til å gå ut og må gjennomføres på en bakplate eller i et kull, eller fløyet ut med et helikopter.

Tips og advarsler

 • Skal ikke gis narkotiske stoffer som kodein for smerte. Disse kan forstyrre den skadde personens evne til å puste.
 • Du må aldri vikle en selvklebende bandasje rundt hele brystet, da dette vil begrense puste.
 • Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Om ribbe frakturer

Om ribbe frakturer


Ribbeina har noen ganske viktige arbeidsplasser. Ikke bare gjør de beskytter hjertet, men de holder lungene på plass også. Selv om det skal mye til å skade disse holdbare bein, oppstår brudd. Lær hvordan du kan forebygge og ta vare på denne type skader.

Betydning

Brukne ribben er en ganske vanlig skade. Den mest utbredte årsaken til ødelagte eller brukne ribben er en slags traumer eller støt mot brystet. Mange mennesker i bilulykker lider av ribbe frakturer når de treffer dashbordet eller når bilbeltet forårsaker traumer. Faller fra tak, stiger eller andre høye steder og kraftig påvirkning under sport er også hyppige kilder til ribbe frakturer. Vedvarende hoste har også vært kjent for å forårsake ribbe frakturer.

Typer

Ribbene i midten av brystkasse er de hyppigst frakturerte. Grunnen er at dette området er mer åpen for å påvirke og mindre beskyttet av andre ben, fett og muskel. Den første ribbe, på toppen av brystet, er sjelden frakturert, som det er beskyttet av kravebenet. Imidlertid, hvis den første ribben brytes den kan forårsake nerveskader og arterie. En lavere ribbeinsbrudd er også mindre sannsynlighet for å inntreffe, men når den gjør det, er det fare for membranskader i tillegg.

Identifikasjon

Finne ut om ribbeina er brukket eller bare lettere skadet er vanskelig uten gjennomgår en X-ray. Hvis du opprettholde et fall eller annen skade og hører en tydelig sprekk, kan du anta at du har brukket et ribbein eller enda flere ribben. Hvis du opplever skarp smerte ved innånding eller trykke på brystkasse, disse er også symptomer på ødelagt eller brukket ribben. Du kan også oppleve svimmelhet, pustebesvær og angst.

Forebygging / løsning

Ofte vil legene ikke gidder å ta røntgen for å se etter brukne ribben. Grunnen til dette er at behandlingen for de fleste ribbe frakturer er den samme som behandling for forslått ribber. Fokus for behandling for brukket eller kvestet ribbeina er å kontrollere den skadde personens smerte. En lege vil imidlertid sjekke pasientens rygg, nakke og hode for mulig skade samt lytte til hjertet og lungene for å utelukke lungeskade eller indre blødninger.

Time Frame

Hvis en lege gjør faktisk mistenker noen nerve, arteriell, orgel eller andre indre skader, kan hun anbefale en kort sykehusopphold for observasjon og behandling hvis behovet oppstår. Ellers vil pasienter med sprekker eller kvestet ribbeina bli sendt hjem med en resept på smertestillende medikamenter eller råd til å ta en over-the-counter smertestillende som ibuprofen. Ribbe frakturer vanligvis tar 4-6 uker å helbrede, selv om helbredelse kan ta lengre tid, avhengig av hvilken type brudd og en persons helse.

Hvordan Heal en posterior Rib Fracture

Ribbe frakturer kan skje hele brysthulen. Dette betyr at du kan skade en posterior rib som kan kjennes i ryggen din like enkelt som en anterior rib i front. Som med alt annet, kan bakre ribbe frakturer spenner fra relativt små type til svært ødeleggende type. Denne artikkelen vil diskutere hvordan å helbrede en relativt liten posterior ribbeinsbrudd. Mens det kan være smertefullt, healing denne skaden er faktisk ganske enkelt.

Bruksanvisning

Ice anbudet området så snart som mulig. Dette vil hindre hevelse rundt posterior brukket ribben og vil redusere smerte.

Ta over disk smertestillende medisiner som ibuprofen eller acetylsalisylsyre. Dette vil hjelpe deg å helbrede fordi din bevegelse og pust ikke vil bli begrenset av smerte.

Pust så dypt som du muligens kan stå. Dette vil bidra til å plassere rib. Hver time bør du etterligne en hoste til hjelp i healing også.

Få nok hvile. Kroppen din trenger nok søvn for å leges etter en posterior ribbeinsbrudd. Jo mer tid du gir kroppen din til å helbrede og få blod til brudd, desto raskere vil du føle deg bedre.

Vær tålmodig. Ribbe frakturer helbrede på sin egen tid. Vanligvis vil det ta rundt seks uker å bli helt frisk igjen.

Tips og advarsler

 • En tidligere behandling for bakre ribbe frakturer var å vikle området. Dette er, dessverre, feil ting å gjøre. Det vil bare holde deg fra å puste dypt og kan øke risikoen for lungebetennelse.
 • Selv om du føler deg fristet, ikke melding området rundt din posterior ribbeinsbrudd