Digidexo.com

luft i buken ifb med dialyse

Hvordan å reise med dialyse

Hvordan å reise med dialyse


Hvis du er en dialysepasient, kan du fortsatt reise på forretningsreise eller ferie. Fresenius Medical Care sier at med litt gjennomtenkt forberedelse, kan dialysepasienter gå camping, dra på cruise og reiser både innenlands og utenlands. Du trenger å gjøre detaljerte planer om å fortsette behandlingen og sjekk med din helseforsikring leverandøren å planlegge for merutgifter ved å motta behandling fra out-of-network leverandører. Medicare vil ikke betale for dialyse utenfor USA.

Hvordan å reise med dialyse

Planlegging

•  Hvis du trenger i sentrum hemodialyse, vil du trenger for å planlegge turen i god tid. Start med å velge en ferie området og finne dialyse anlegg i området, ved hjelp av Internett. Du kan også sjekke med American Association of nyrepasienter (AAKP) for en liste over sentre i området. Når du har en liste over potensielle områder, sjekk med ditt forsikringsselskap om hvor det vil dekke dialyse. Visse administrerte helsevesenet organisasjoner og Medicaid kan ikke betale for behandling utenfor ditt dekningsområde. Planlegger å gjennomføre ekstra kontanter eller reisesjekker for behandlingen.

Hvis du skal reise i mer enn en uke, planlegger en tidsplan rutenett på papir for hver dag. Bruk rutenettet til å planlegge spesielle arrangementer, turer eller måltider; tomt ganger for dialysebehandling også. Faktor i reisetid til og fra behandling. De periodene hvor du kan være sliten fra dialyse. Ved å bruke en tidsplan kan du vite at du ikke vil gå glipp av noen spesielle hendelser eller severdigheter, men likevel har en plan og god tid for behandlinger.

•  Gjør det meste ut av din reise ved å planlegge for nødhjelp, også. Hvis du reiser utenlands vurdere å kjøpe reiseforsikring. De fleste reiseforsikring planer vil dekke medisinsk nødhjelp i utlandet, og selv transportere deg hjemme i en nødsituasjon. Reiseforsikring generelt ikke dekker rutine dialyse.

Kortere Practice Trips

Hvis du aldri har reist som en dialysepasient, ta en kort praksis tur. Reise bare noen få hundre miles. Gå ut av byen for en spesiell helg hendelsen, planlegge dette rundt dialysebehandlingen. For eksempel, hvis din dialyse planen er mandag, onsdag og fredag, la på fredag ​​etter behandlingen og planlegger å komme tilbake på søndag. Fordelen med en praksis turen er at du er i nærheten av din egen behandling anlegget og du kan ringe dit hvis det oppstår problemer.

Hvis du fortsatt er usikker på om du reiser mens de er på dialysebehandling, ta et cruise gjennom dialyse At Sea. Du vil være i stand til å ferie med fred i sinnet, og vite at du kan få dialysebehandling på skipet.

Enten du planlegger en kort eller lang tur, ta riktig dokumentasjon. Ifølge AAKP, bør du ta med en kopi av en kiste X-ray og en kopi av de nyeste laboratorietester, inkludert en HIV-test og en TB test. Har kopier av din nåværende medikamentliste og dialyse bestillinger. Pakk det dobbelte av medisiner du tror du trenger.

Formålet med nyredialyse

Dialyse er en medisinsk behandling foreskrevet for personer med midlertidig eller permanent nyresvikt. De fleste pasienter har behandling som varer tre til fire timer tre ganger i uken, men i økende grad, er folk som går inn for overnattings behandlinger tre ganger i uken. Overnatter behandling reduserer risikoen for død for nyrepasienter med 78 prosent, som rapportert av "Science Daily" i 2008.

Terminal nyresykdom

Når folk har terminal nyresykdom, kan nyrene deres ikke riktig å fjerne væske og avfall fra kroppen, eller opprettholde nivåene av nyre-regulerte kjemikalier, for eksempel elektrolytter.

Mest vanlig Formål

Den vanligste hensikten med dialyse er å tillate folk med permanent nyresvikt å holde seg i live og leve som normale liv som mulig.

Midlertidig Failure

Et annet viktig formål av dialyse er behandling av pasienter med midlertidig nyresvikt på grunn av sykdom eller infeksjon.

Tilleggs Formål

Nyre dialyse kan også hjelpe folk som har blitt forgiftet eller har tatt en overdose av narkotika, ved å fjerne disse stoffene fra blodet.

Transplant Vent

Mange mennesker som har dialysebehandlinger er på venteliste for nyretransplantasjon. Dialyse holder disse menneskene i live under deres vente, som varierer avhengig av pasienten og medisinsk senter. Froedtert og The Medical College of Wisconsin, for eksempel, sa i 2007 at ventetiden kan variere fra en måned til fem år.

Nyre Dialyse Komplikasjoner

Nyre dialyse er den kunstige eliminering av avfall og overskytende vann fra kroppen. En dialysemaskinen brukes til å utføre denne prosedyren i situasjoner hvor en person har skadet eller mislykkede nyrene. Det finnes tilfeller der en pasient har andre forhånds eksisterende plager som kan føre til nyresvikt. Prosedyren er viktig fordi det blir kvitt giftstoffer eller avfall som akkumuleres i kroppen. En oppbygging av avfall, giftstoffer eller narkotika i kroppen er skadelig og kan også føre til døden. Nyre dialyse er verdifullt i å forbedre livskvaliteten for de fleste pasienter.

Vanligste komplikasjonene

Vanlige komplikasjoner forbundet med fremgangsmåten omfatter dehydrering og elektrolyttubalanse. Disse kan føre til hjerteproblemer som angina, hypotensjon og arytmier hvis ukontrollert eller venstre ubehandlet. Infeksjon av bukveggen som fører til inflammasjon av vev kan også forekomme. Man kan også utvikle svekkelse av arterielle muskler. Det er mulig å få meningitt som et resultat av en bakteriell infeksjon.

Andre komplikasjoner

Andre former for komplikasjoner inkluderer blødning eller blodlevring ved det punkt hvor kateteret settes inn i kroppen. En pasient kan utvikle søvnløshet som kan være forårsaket av smerte, rastløshet eller ubehag. Det er tilfeller hvor pasientene få beslag som et resultat av fremgangsmåten.

Effekter av Komplikasjoner

Utvikling av komplikasjoner hos pasienter som kan ha innvirkning på hvor godt prosedyren utføres. Infeksjoner, blodpropp, elektrolyttforstyrrelser og svekket arterielle overflater påvirker kvaliteten og nytten av dialyse. Leger og pasienter som gjennomgår prosedyren rådes til å være på utkikk. Ubehag oppleves av pasienten bør rapporteres til legen og undersøkt umiddelbart. Hvis dette forblir ubehandlet, kan det føre til begrenset bevegelse, og til og med død for pasienten.

Hva du skal se etter når får dialyse

Pasienter og leger som har ansvaret bør være ekstra årvåken for å sikre at saksbehandlingen går på jevnt. Noen tegn på komplikasjoner med dialyse omfatter smerte og endring i tilstanden til huden rundt punktet for innsettingen. Pasienter bør også rapportere eventuelle blødninger. Disse kan bli tatt vare på, avhengig av tilstanden. Normalt er antibiotika eller kirurgi terapi brukt til å korrigere de fleste av problemene.

Årsakene til dialyse

En av de kortvarige grunner for fremgangsmåten er å fjerne avfallsstoffer og giftstoffer fra kroppen. Det hjelper i å bringe en balanse mellom elektrolytter og væske. Pasienter som gjennomgår dialyse fordelen ved å få en skikkelig arbeids kropp, restaurert komfort og kroppsfunksjoner. Det beskytter pasienter fra å anskaffe uremia som følge av feilslåtte nyrer. Det forbedrer livet forventning hos pasienter og generelle velvære.

Prosedyre

Avhengig av pasientens tilstand, kan dialyse gjøres på et gjennomsnitt på 4 timer 3 ganger hver uke. Vanligvis innstiller en lege hvor en pasient er å fortsette med livreddende teknikk. Doseringen av fremgangsmåten varierer med forskjellige pasienter. Dette innebærer tid tatt i dialyse, hastigheten av blodstrømmen, og de funksjoner membran, slik som overflateareal og porøsitet.

Hvor lenge lever folk på nyre dialyse?

Det er en veldig skremmende tid når du eller noen du bryr deg om ansikter den siste fasen av nyresykdom. Spørsmålet "Hvor lenge lever folk på nyre dialyse?" kan få til en svært tankevekkende virkelighet. Men svaret avhenger av en rekke variabler.

Time Frame

De som gjennomgår dialyse behandling har en veldig generell, gjennomsnittlig levealder på fire år. Men mange scenarier komme inn i lek med noen pasienter nyter en bugnende liv for så lenge som 25 år.

"Vi vet ennå ikke hvor lenge pasienter i dialyse vil leve,» sier National Kidney Foundation. "Vi tror at noen dialysepasienter kan leve så lenge folk uten nyresvikt."

Statistikk

Men det er mer direkte statistikk tilgjengelig. Leger estimere en pasients sannsynligheten for overlevelse ved å se på den prosentvise sjansen for å leve ett, to, fem og ti år etter behandlingsstart. Denne typen formel brukes blant mange sykdommer, inkludert hjertesykdommer, kreft og dialysepasienter.

The National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer rapporterer dialyse overlevelsesrate på nær 80 prosent gjennom ett år, 64 prosent gjennom to år, 33 prosent etter fem år og 10 prosent gjennom 10 år.

Variabler

"Et annet viktig faktum er at ut av 20 prosent av dialysepasienter som dør i det første året, 50 prosent dør i de første tre månedene. Det kan være flere grunner til dette, for eksempel hvor gammel pasienten er, hvor syk de var da de startet dialyse og hva andre problemer og sykdommer de har, "sier Andy Stein og Janet Wild i sin bok nyre dialyse og transplantasjon: Den på fingertuppene Guide. "Personer med høyt blodtrykk eller diabetes er ikke like sannsynlig å leve 10 år i dialyse som de med enten polycystisk nyresykdom eller glomerulonefritt."

Sykdom Årsak

Faktisk årsaken til nyresvikt spiller en stor rolle i overlevelse for de som er på dialyse.

Polycystisk nyresykdom: 94 prosent overlevelse gjennom året en, 70 prosent gjennom året fem og 42 prosent etter 10 år.

Glomerulonefritt: 88 prosent overlevelse gjennom året en, 58 gjennom året fem og 37 prosent etter 10 år.

Obstruktiv nefropati: 82 prosent gjennom året en, 46 prosent gjennom året fem og 21 prosent etter 10 år.

Ukjent: Sytti-seks prosent gjennom året en, førtien prosent gjennom året fem og nitten prosent etter ti år.

High Blood Pressure: 77 prosent gjennom året en, 33 prosent gjennom året fem og 14 etter 10 år.

Diabetes: 71 prosent gjennom året en, 29 prosent gjennom året fem og 11 prosent etter 10 år.

Alder

Som man ville forvente, yngre mennesker overlever lenger på dialyse enn eldre pasienter. Åtti-åtte prosent av de under 20 år vil leve gjennom fem år med dialyse. Sytti-en prosent av pasienter mellom 20 og 44 år gamle vil overleve gjennom fem år, vil 44 prosent av de mellom 45 og 64 lever gjennom fem år med behandling, og bare 21 prosent av dialysepasienter mellom 65 og 74 år vil overleve gjennom fem år. Tallet synker til 10 prosent for de over 74 år gamle.

Kidney Transplant Vs. Dialyse

Nyretransplantasjoner og dialyse er to metoder for behandling for pasienter som har hatt alvorlige nyreskader. Nyrene er et organ i kroppen som filtrere avfall fra blodet. Disse to behandlinger bidra til å holde kroppen frisk.

Funksjoner

En nyretransplantasjon inkluderer en operasjon som vil erstatte en nyre. Dialyse omfatter en maskin som vil fungere som en nyre ville.

Effekter

Uten nyrene, kan ikke kroppen fungere fullstendig og kan til slutt føre til døden. Dialyse og nyretransplantasjoner hjelpe til å holde kroppen fungerer.

Risiko

Noen av risikoen forbundet med dialyse er muskelkramper, lavt blodtrykk, anemi, bein sykdommer, høyt blodtrykk, væskeoverskudd, infeksjoner, depresjon og høye nivåer av kalium. Risikoen forbundet med nyretransplantasjon er blodpropp, infeksjon, avvisning av orgelet, nyresvikt, blødninger, bein tynning og høyt kolesterol.

Prosedyrer

Under en nyretransplantasjon, vil en frisk nyre fra en donor skal settes i stedet for den mislykkede organ av en kirurg. Pasientene vil vanligvis bruke en restitusjonstid på fem dager på sykehuset etterpå. Dialyse gjøres typisk fem til syv ganger i uken i tre til fem timer i døgnet av en maskin som vil ta kjemikalier fra kroppen din.

Time Frame

En nyretransplantasjon tar vanligvis bare noen få timer etter operasjonen med følgende tre til fem dager for utvinning. Medisinering vil bli tatt etterpå for resten av pasientens liv. Dialyse er vanligvis en livslang behandling.

Nyre dialyse & Patient Education

Nyre dialyse & Patient Education


Finne ut at din eller en du er glad man trenger dialyse kan være overveldende. Men det er en stor mengde av undervisningsmateriell tilgjengelig for deg, og det er viktig å utdanne deg selv på alle aspekter av dialyse.

RenalWeb MD

RenalWeb MD oppdaterer kontinuerlig læremidler i et forsøk på å styrke pasienter om omsorg for og behandling av dialyse.

Emner på RenalWeb MD

RenalWeb MD tilbyr 18 emner av forskning, artikler, hvor-tos og diskusjon på dialyse.

DAVITA

DAVITA, en for-profit nettsted, tilbyr mer enn 10 kategorier av utdanning på dialyse; inkludert det grunnleggende, behandling og følelsesmessige problemer rundt dialyse.

Dialysepasienter

Denne organisasjonen mener at utdanning er nøkkelen til å ha en vellykket dialyse erfaring. Nettstedet inneholder informasjon om hvordan dialyse verk og andre helsemessige bekymringer og leve med dialyse.

Din lege

Selv om et vell av informasjon om dialyse er tilgjengelig på nettet, er din beste ressurs din lege. Han bør være i stand til å informere deg om hvorfor du trenger dialyse, hva dialyse består av, hvordan dialyse vil påvirke din dag-til-dag liv og hva prognosen av dialyse er.

Hvordan koble til et Dialyse Club

Hvordan koble til et Dialyse Club


En dialyse klubben er et sykehus som tilbyr omsorg til reisende som søker dialyse under sine ferier. Dette er ikke en klubb i vanlig forstand. Dialyse klubber aktivere folk som lever med dialyse for å reise uten frykt. Medisinske grupper i turistdestinasjoner rundt om i verden har samarbeidet om å tilby kontinuitet i omsorgen til dialysepasienter som må få dialyse mens de reiser. Enten du er en hyppig reisende eller en dialysepasient interessert i det spesielle reisemål, kan en dialyse klubb eller medisinsk senter gjør det mulig for din drømmeferie til å skje.

Hvordan koble til et Dialyse Club

Søk råd fra din primære omsorg lege eller nefrolog når du planlegger å reise noen avstand fra hjemmet. Din lege vil ha informasjon om dialyse klubber eller medisinske sentre hvor du kan motta behandling. Legen din vil også gi deg resepter og instruksjoner for peritoneal dialyse sykepleier ved destinasjonen. Planlegging er nøkkelen når du reiser som en dialysepasient.

Velg en dialyse klubb eller medisinsk senter lokalisert på ditt reisemål. Be om informasjon i god tid før din reisedatoen. Fylle ut og sende inn søknad med vedlagt dokumentasjon. Koordinere med din helse forsikringsselskapet og din lege for å sende informasjon til ønsket dialyse klubb eller medisinsk senter.

Kontroller kostnadene for omsorg med dialyse klubb eller medisinsk senter på reisemålet. Ifølge National Kidney Foundation, vil Medicare betale 80 prosent av behandlingskostnadene i USA og dets territorier. Du eller din kommersielle helseforsikring leverandøren må dekke de resterende 20 prosent. Medicaid dekning er generelt begrenset til hjemstaten. Du må kanskje få et brev fra din kommersielle forsikringsselskapet verifisere dekning. Destinasjonen medisinsk behandling sentrum kan velge å bekrefte dekning selv. Tillate god tid for disse ordningene skal være ferdig.

Organiser dine forsyninger og medisinsk instruksjoner før du drar hjemmefra. Hold alle medisinske dokumenter sammen på et trygt sted. Være visse ordninger er ferdig i god tid før avreise.

Hvordan å ri en øvelse sykkel Mens på dialyse

Hvordan å ri en øvelse sykkel Mens på dialyse


Dialyse er en behandling for de med nyresvikt. Den filtrerer blod og fjerner overflødig væske. Det er en livreddende prosedyre, men men det kan føre pasienten til å føle seg svak og sløv. Trene under behandling er en effektiv måte å motvirke disse bivirkningene. Trene under dialysebehandling kan virke skremmende. Men ifølge Dan Bayliss, en klinisk øvelse sychologist med University of Virginia i nyre Services, kan trening være til stor nytte i å håndtere nyresykdom. Det hjelper med dialyse ved å fjerne mer giftstoffer fra blodet. Videre vil utøve resultere i økt styrke energi og muskel-og senke nivåene av fett og sukker i blodet. Mange dialyseklinikker har stasjonære ergometersykler eller øvelse som du kan bruke.

Hvordan å ri en øvelse sykkel Mens på dialyse

•  Snakk med legen din før du begynner å trene. Han vil fortelle deg om det er trygt for deg og hjelpe utforme et program basert på din kondisjon. Legen din kan også være nødvendig å justere de medisiner du tar basert på mengden av trening du skal gjøre.

Ta det med ro. Begynne å ri sykkelen langsomt og deretter bygge opp til et tempo som du føler deg komfortabel med. Ikke press deg selv for hardt. Selv om du utøves på en høy intensitet før du startet dialyse, vil det ta kroppen din tid til å justere.

Kontroller at dialysemaskinen fungerer normalt mens du trener. Hvis du er i en klinikk, vil sykepleieren overvåke dette.

Gjør "snakke test." Under treningsøkten, sørg for at du alltid er i stand til å snakke uten problemer. Hvis du befinner deg puffing og ute av stand til å snakke normalt, tregere.

Sjekk dine vitale tegn. Du eller din sykepleier må sjekke dine vitale tegn hvert 10. minutt. Dette inkluderer blodtrykk, hjertefrekvens, kroppstemperatur og pust. Når du har vært trener på dialyse for en stund, kan du sjekke dem sjeldnere.

Ride ergometersykkelen i 30 minutter. Dette er lang nok til å dra både helse og dialysebehandlingen. Som du blir sterkere kan du øke dine økter på opptil en time.

Når du er ferdig, strekke på armer og ben i minst 10 minutter, og deretter hvile.

Hint

  • Alltid konsultere legen din før du starter en øvelse diett, og å heve eventuelle spørsmål du måtte ha.
  • Hvis du føler noen brystsmerter, pustevansker, svimmelhet, eller ekstrem kropp eller muskelsmerter, stoppe umiddelbart. Når du er ferdig med å trene, er det en god idé å sjekke dine vitale tegn igjen.
  • Sørg for at du drikker rikelig med vann under og etter trening. Nipp vannet, ikke svelge det ned.
  • Hvis du har noen spørsmål angående treningsprogram, sjekk tilbake med legen din.

Rollen som en LPN i dialyse

Rollen som en LPN i dialyse


Typiske oppgaver for en LPN, eller lisensiert praktiske sykepleier, blant annet å gi daglige pasientbehandlingen for eksempel å ta vitale tegn og dispensering medisiner. Mens det tar ca fire år å få en grad som sykepleier (RN), kan du vanligvis få en LPN sertifikatet i mindre enn ett år.

Dialyse Hjelpepleierne

Når noens nyrene ikke klarer å fungere normalt, er dialyse nødvendig for å bidra til å rense blodet. Dialysehjelpepleierne vil samle inn viktige data, for eksempel blodtrykk, temperatur, høyde, vekt og nåværende medisiner. Dialyse LPN også hjelper pasienten med å forklare prosedyren og besvare spørsmål.

Trening

For å bli en dialyse LPN du må lære alle funksjonene til dialyseutstyr og vet hvordan å administrere behandling til pasienter. Behandlingen kan bli administrert enten gjennom en dialysemaskin, eller ved et kateter satt inn i pasientens mage.

Sertifisering

Du må først passere statens LPN sykepleier eksamen. Deretter, for å bli en dialyse LPN, må du ta Certified Dialyse Nursing Examination, som krever lærebok studier og hands-on klinisk erfaring med dialyse prosedyrer.

Lønn Forventninger

Per oktober 2010 var gjennomsnittlig lønn for en dialyse LPN i USA var $ 41 000, som var $ 1000 høyere enn gjennomsnittlig lønn for en LPN, ifølge Simply Innleid.

Informasjon Om Davita Dialyse Training

Informasjon Om Davita Dialyse Training


DaVita tilbyr pasienter med nyreproblemer som resulterer i behov for dialyse, mulighet til å gjennomføre sin dialyse hjemme eller under tilsyn av utdannede sykepleiere på en DaVita dialysesenter.

Dialyse

Det finnes to former for dialyse, peritoneal dialyse og hemodialyse som utfører noen av oppgavene vanligvis fullført av nyrene. Når nyrene kan ikke lenger ren og filteravfall og urenheter fra kroppen, anvender dialyse rensende væske for å skylle ut forurensninger, ifølge Mayo Clinic.

Trening

Beslutningen om å tillate en dialysepasient å gjennomføre sin egen dialysebehandling hjemme er tatt av legen som behandler pasienten. DaVita krever kandidater til hjemmedialyse å ha nok fingerferdighet og visjon om å fullføre oppgaven i forbindelse med dialyse og grunnleggende lese-og skriveferdigheter for å fullføre de nødvendige papirene.

Lengde

Trening administreres av DAVITA dialysesykepleiere som bistår hver pasient og pasientens partner som de dialyser på en DaVita dialysesenter med hjelp av treningsmanualer. Trening for peritoneal dialyse blir gjort i ca to uker, mens hemodialyse er fullført i et gjennomsnitt på mellom seks og åtte uker.

Hva skjer med maten når den er frossen?

Hva skjer med maten når den er frossen?


Frysing er en praktisk måte å forlenge holdbarheten på matvarer. Med unntak av avskallede egg og hermetikk, alt kan være frosset, ifølge United States Department of Agriculture. Noen matvarer fryse bedre enn andre, avhengig av vanninnhold. Frysere må holdes på eller under 0 ° C (-18 ° C).

Strukturelle endringer

Mest fersk mat inneholder 50 prosent til 90 prosent vann. Når maten er frosset, blir vann til is, og bevarer den vanninnhold. Jo raskere mat-fryser, jo mindre iskrystaller innen næringsmiddel fryse. Hvis maten er frosset sakte, eller ikke holdt kaldt nok, store iskrystaller dannes, forårsaker strukturelle skader på mat og potensielt påvirke sin smak og tekstur når tint. Bruk av hurtigfrys alternativet hvis fryseren har en, eller plassere mat på bunnen av fryseren der det er kaldest.

Bakterier

Mangel på fuktighet hindrer eventuelle bakterier, gjær eller mugg fra å multiplisere når maten fryser. Imidlertid ikke eventuelle bakterier tilstede før frysing ikke gå fortapt, og vil fortsette å formere seg så snart tineprosessen begynner. Pass på at maten er fersk og innenfor det holdbarhet når den kommer inn i fryseren for å sikre trygg forbruk gang tint.

Color Endringer og Freezor Burn

Fryser brenne, som vises som mørke gråaktig flekker, oppstår når luft kommer i kontakt med frossen mat; dette ikke gjengi mat usikre, men resultatene i tørrhet, dårlig smak og tekstur. Fjern fryser brenne flekker før konsum. Noen matvarer kan endre seg i farger, spesielt rødt kjøtt, som slår fra rød til en brun-aktig farge. Misfarging resultater fra mangel på oksygen og vil være spesielt merkbar etter langvarig frysing. Grønnsaker holdt i fryseren over lange tidsperioder kan vises mattere i farge som et resultat av tørrhet.

Næringsverdi

Frysing mat endrer ikke sin næringsverdi. Faktisk beholder råvarer bedre dens næringsverdi når det fryses i motsetning til å bli holdt ved temperaturer over frysepunktet. Frukt og grønnsaker for eksempel begynner å miste sin næringsverdi umiddelbart etter plukking, er så umiddelbar frysing den beste måten å sikre maksimal næringsverdi. Proteiner også forbli uendret av fryseprosessen.

Hvordan behandle Pinworms med urte rettsmidler

Pinworms, eller threadworms (Enterobius vermicularis), er den vanligste parasittisk orm, infisere ca 500 millioner barn over hele verden. Pinworms er hvite ormer som er en fjerdedel av en tomme i lengde og bor rundt den øvre delen av tykktarmen, fôring på tarminnholdet, ifølge Kevin Pederson av Home-Remedies-for-You.com. Når en moden hunn pinworm legger egg, migrerer hun fra tarm til analregionen.

Det vanligste symptomet på Barnemark infeksjoner er anal kløe, men pinworms kan også føre til mer alvorlige problemer hos barn, inkludert tap av appetitt, søvnløshet, sengevæting, vekttap, blindtarmbetennelse, kvalme og oppkast, sier Pederson.

Selv om du bør alltid konsultere lege før du prøver noen orm behandling, kan du prøve følgende urte rettsmidler for å bli kvitt pinworms.

Bruksanvisning

Følg disse trinnene for å bli kvitt pinworms den naturlige måten

Combat Barnemark infeksjoner med god hygiene. Den viktigste nøkkelen til å hindre Barnemark infeksjoner sprer seg - og bidra til å eliminere pinworms - er upåklagelig hygiene. Hold barnets anal området så rent som mulig. Hell vann på anal området eller tørk barnets bunnen med en våt klut, råder Pederson. Bare sørg for å vaske tøy og hendene grundig etter bruk.

Dessuten må du holde ditt barns sengetøy og klær (spesielt undertøy) rent og vaske dem grundig, advarer FatFreeKitchen.com.

Spis noen små fedd hvitløk daglig eller legge hvitløken til måltider, anbefaler Pederson. Hvitløk er en vanlig naturlig middel for å bekjempe pinworms. "Grind hvitløk for å lage en lime og bland mindre enn en halv klype den med vaselin. Påfør dette på anal regionen til å håndtere kløe og drepe eggene," han råder.

Bruk fedd i hvert måltid, anbefaler FatFreeKitchen.com. Nellik vil hjelpe drepe parasitten egg i tarmen.

Legg til seks til syv lupin frø til et glass lunkent vann, og tilbyr GoHerbalRemedies.com. Drikk dette concoction minst fire eller fem ganger om dagen for å eliminere pinworms fra fordøyelseskanalen. "Det fungerer sakte men effektivt i bekjempelsen av denne parasittinfeksjon," ifølge GoHerbalRemedies.com.

Konsumere en diett av papaya og vannmelon og gresskarkjerner, GoHerbalRemedies.com råder.

For å eliminere pinworms, kan du også prøve å spise bitter melon (bitter gourd, karela), sier FatFreeKitchen.com.

Tips og advarsler

  • Hold negler kort til å redusere spredningen av pinworms. Fordi pinworm egg forårsake intens kløe rundt endetarmen området, er det sannsynlig å plukke opp mange egg under hans negler barnet ditt, sier Pederson. Når under fingerneglene, eggene er "enkelt overføres tilbake til magen gjennom munnen der de klekkes og igjen migrere til endetarmen." Dette er grunnen til å holde din og ditt barns negler trimmet er viktig, understreker Pederson. Lange negler gjør det enklere for eggene å skjule under dem. Sjekk hele familien for infeksjon. Hvis barnet ditt har en Barnemark infeksjon, være på vakt for symptomer på deg selv, andre familiemedlemmer, og spesielt andre barn i husstanden. "Eggene kan passere til andre gjennom luft eller ved kontakt med infisert mat", ifølge FatFreeKitchen.com. "Eggene påvirkes ikke av desinfeksjonsmidler," og de kan smitte fra person til person ved direkte kontakt eller gjennom å dele mat eller leker.
  • Ikke start en urte behandling uten først å konsultere en medisinsk faglig. Spesielt på den første forekomsten av en Barnemark infeksjon, bør du ha en medisinsk faglig behandler infeksjonen, sier GoHerbalRemedies.com. Du kan imidlertid bruke naturmidler til støtte for medisinsk behandling.

Dialyse Training for RNS

Dialyse Training for RNS


Dialyse eller hemodialyse, er prosessen med å rense blodet i en persons € ™ s kropp som har blitt gjort giftig på grunn av feil på nyrene. Registrerte sykepleiere som ønsker å bli opplært i feltet av dialyse har flere alternativer for akkreditert bord trening. Avhengig av staten du bor i, de fleste medisinske styrene har spesifikk informasjon om opplæring for sykepleiere.

Kurs

Mange hands-on kurs er tilgjengelig for å undervise sykepleiere og andre medisinske fagfolk til å ta vare på pasienter i dialyse. Mange av disse kursene vil dekke emner som anatomi og fysiologi av nyre, vanlige årsaker til nyresykdom, historie av dialyse, prinsipper for hemodialyse, teknikker og prosedyrer, og bestemmelser i dialyse, ifølge Dialysistrainingtec.com. Det er noen akkreditert online kurs tilgjengelig. Dialysis4career.com tilbyr online akkreditert hemodialyse trening. Et nettbasert program kan være ferdig i alt fra en uke til to måneder, avhengig av en studenta € ™ s tempo. Programmet på Dialysis4career.com koster mindre enn $ 550.

Time Frame

Kan ta å bli opplært i dialyse en sykepleier 40 til 50 timer i klassen tid. Tatt i betraktning det er enda noen elektroniske opplæringsprogrammer, hvor mange timer kan bli halvert, på grunn av 24-timers tilgjengelighet av nettbasert opplæring.

Fordeler

Det er mange fordeler med å en RN bli opplært i dialyse. Det vil forbedre salgbarhet i pleie-feltet. Som sykepleier, har du lov til å hjelpe pasienter med medisinske problemer mens i dialyse, som en dialyse tekniker er ikke i stand til å gjøre. Som sykepleier, er du autorisert til å ta vare på en nyre pasient gjennom hele prosessen med dialyse, samt behandle pasienten etter inngrepet.

Sertifisering

Styret i Nefrologi kontrollant Sykepleiere og teknologi (BONENT) opprettet et sertifiseringsprogram for å validere registrerte sykepleiere som allerede arbeider i feltet av dialyse. Den organizationâ € ™ s mål er å standardisere den type omsorg som dialysepasienter får, og for å sikre at opplæringen og utdanning tilgjengelig er å oppnå et visst nivå av kvalitet for alle utøvere av nefrologi. Foreløpig er sertifisering valgfritt i de fleste stater; Men BONENT er godt respektert i feltet, og de blir oppfordret til lovgivning som vil gjøre sertifiseringen en nødvendig del av opplæringen for alle dialyse utøvere.

Kompensasjon

Sykepleiere øke sin samlede kompetanse ved å bli opplært i dialyse. Ofte kalt nyredialyse sykepleier, en RN som har opplæring i dialyse er etterspurt. Ifølge Salary.com Lønn Wizards, er den nasjonale gjennomsnittslønnen for en nyredialyse sykepleier mellom $ 58 900 og 78 300 per år.

Hva er hensikten med snurpet Lip Breathing?

Du har sannsynligvis allerede utfører snurpet leppe puste, men er klar over det. Likevel er denne enkle teknikken blir undervist som en effektiv metode for å redusere stress og forbedre komforten av folk med luftveisproblemer. Det kan ikke fullstendig eliminere åndenød hos personer med moderat eller avanserte luftveisproblemer, men snurpet leppe puste kan hjelpe lungene arbeide mer effektivt.

Hvordan gjøre det

Begynn med å slappe av skuldrene og nakken.
Inhalere en normal pust med munnen lukket.
Pung leppene som om blåser ut et stearinlys. Lag hullet mellom leppene store nok for et strå til å passe.
Med leppene snurpet, pust sakte ut. Ikke tvinge luften ut.
Prøv å puste ut dobbelt så lenge som du puster i. Det hjelper å telle til to på pust og fire på utpust.

Slik fungerer det

Ved pursing leppene når du puster ut, begrense deg luftveiene. Dette gjør at pusten og hjertet til å bremse ned ved å begrense luftmengde. Utøvere oppleve en langvarig utpust og gamle luft flyttet ut. Ny luft kommer inn og ventilasjon er forbedret. Folk som tidligere var andpusten kan nå finne sine luftveiene åpne lenger, og at de er mer avslappet.

Når skal du bruke det

Utfør snurpet leppe pusteøvelser før, eller under pauser i, aktiviteter som forårsaker åndenød, som for eksempel å gå i trapper eller gjenta handlingene til bøying og løfting. Eller bruke den når du begynner å føle panikk å roe pusten din. Kronisk obstruktiv lungesykdom foreninger anbefaler å øve fire eller fem ganger om dagen, slik at i tider med åndenød, er automatisk riktig pustemønster.

For KOLS

Snurpet leppe puste er ofte anbefalt for personer som lider av kronisk obstruktiv lungesykdom (KOLS), fordi deres luftrom kan lukke før de er ferdig exhaling. Dette kan skje under trening eller til og med den minste anstrengelse. Den pusteøvelse bidrar til å holde luftveiene åpne lenger så bedervet luft rømming, slik at frisk oksygenrik luft inn. Personer med KOLS bør fortsette med øvelsen inntil deres pusting har bedret seg.

For avslapping

Ved å bremse ned pusten utløser du et avslapningsrespons. De fysiske og følelsesmessige effektene av stress er lettet. Personer som lider av angst-indusert søvnløshet kan prøve snurpet leppe puste. For avslapping formål, prøv en variant av både inhaling og exhaling gjennom kniper leppene. Kroppen din kan prøve å tilpasse seg den trange luftveier ved å gjøre mellomgulvet jobbe hardere. Hold fokus på avslappet pust.

Hvordan reise med en bærbar dialysemaskinen

I denne artikkelen vil du lære hvordan å reise med dialysemaskin med alle nødvendige forsyninger på hånden.

Bruksanvisning

Hvordan reise med en bærbar dialysemaskinen

•  Hvis du har en bærbar dialysemaskinen eller planlegger å få en, er det flere ting du trenger å vite og forstå før du reiser. Vær sikker på at når du vet datoen (e) du skal reise, kaller du din personlige dialyse representant eller sykepleier, slik at de kan forberede deg for å motta alle dine nødvendige forsyninger. Hvis du vil starte, lage en sjekkliste over alle dere medisiner og forsyninger 4 uker før avreise.

Ta kontakt med dialyse forsyningsleverandør én måned før avreise, og gi dem stat, by, postnummer og telefonnummer til din destinasjon. Kontroller at opplysningene du gir er korrekt. Dette vil tillate dem å sikre at livreddende forsyninger kommer til riktig destinasjon. De fleste vil sende hvor som helst i USA, men utenfor landet kan være vanskeligere.

Hvis du kommer på et cruise, vil de fleste dialyse leverandører sende alle dine forsyninger til kaien på skipet direkte til hytta. Dette gjør at du kan unngå å reise med tunge esker med forsyninger. Sørg for å alltid trippel sjekk at representanten har bestillingen korrekt. Du kan også sjekke med rederiet direkte for ekstra informasjon. Noen Cruise Lines selv har dialyse cruise og har representanter som vil være glad for å hjelpe deg.

Reiser via fly? Sørg for å få riktig omreisende tilfelle for din bærbare dialysemaskinen. De fleste flyselskaper vil ikke bli holdt ansvarlig dersom maskinen er skadet under kjøring. Dialysesenter kan gi deg mer informasjon om dette. Også, hvis du reiser på et fly, la flyselskapene vite om du har medisiner (er) som må holdes kaldt slik at de kan gjøre forberedelser for deg før du går om bord i flyet. Hvis du bruker nåler med behandlingen kontakte flyselskapene for å se hva deres politikk er på skarpe nåler og væsker. Du vil være i stand til å bringe disse elementene, men du kan ha til å pakke dem på en spesiell måte. Flyselskaper er pålagt ved lov å tillate deg å ta med nåler, sprøyter, og væsker som saltvann hvis de er for medisinsk nødvendighet. Vennligst henvis til nettsiden www.tsa.gov for mer informasjon.

En uke før avreise, kjøpe en pille holder hvis du dona € ™ t allerede har en og trippel sjekk at du har nok medisin til å dekke deg. Faktisk, må du huske å ta med ekstra medisiner i tilfelle en nødsituasjon. Ringe og bekrefte med flyselskapene på alle deres politikk om å reise med dialyse forsyninger. De har vanligvis spesielle avdelinger som behandler reisende som trenger spesielle overnattingssteder. Hvis du reiser med bil eller slikt, gjør sjekklisten og være sikker på at du har alle forsyninger som trengs mens du er borte. Happy reiser !!!

Helsetjenester alternativer for de med ingen inntekter i Florida

Helsetjenester alternativer for de med ingen inntekter i Florida


Helsehjelp hoppet til toppen av problemene haugen i august 2009 da den amerikanske kongressen ansett passering av en pakke som det håpet ville bringe helsetjenester til massene. Ifølge American Federation of Labor, 47 millioner innbyggere i USA hadde ingen helseforsikring i 2008. I Florida, mer enn 3 millioner innbyggere var uforsikret i 2008. Florida beboere, men oppdager at helsevesenet er tilgjengelig for de som vet hvordan de skal få tak i den. Selv personer uten inntekt kan få helsehjelp i Sunshine State for minimal eller ingen kostnad.

Gratis og rabatterte Care

På grunn av bekymring for de uten helseforsikring, noen leger og klinikker tilbyr gratis eller redusert helsetjenester. Ring legekontorer og sykehus for å spørre om de har nedsatte eller gratis omsorg og finne ut hvem som kvalifiserer.

Ifølge en 17 juli 2009, historien i Miami Herald avisen, begynte en South Miami radiolog tilbyr gratis mammogram screenings for kvinner som mistet jobbene sine og deres helseforsikring. Papiret rapportert at andre leger tilbyr rabatter til trengende enkeltpersoner. Ifølge Tony Prieto, president i Broward County Medical Association, noen leger også er slik at pasienter til å sette opp betalingsplaner som gjør det mer overkommelig å få dekning.

Cover Florida

I 2008 Florida lovgiver godkjent Cover Florida helsevesenet tilgang til program. Guvernør Charlie Crist spioner det som en måte å gjøre helsevesenet overkommelig for 3,8 millioner uforsikrede Florida beboere. Programmet begynte dekker kvalifiserte Florida beboere på 5 januar 2009.

Seks private forsikringsselskaper inngått samarbeid med staten Florida for å lage en plan for lav kostnadsdekning for de som ikke har råd til vanlig dekning. Blå Kors Blue Shield og United Health Care er to av de private forsikringsselskapene. De er tilgjengelige i alle 67 Florida fylker. Ifølge Blå Kors Blue Shield Cover Florida plan, Florida beboere betale $ 50 for kontor besøk og $ 15 for reseptbelagte legemidler.

Under Cover Florida, assurandørene skape helsevesenet programmer for Floridians som har vært uten forsikring i minst seks måneder, eller som er nylig arbeidsledige. Beboere med pre-eksisterende forhold fortsatt kvalifisere. Dekning er frivillig.

Cover Florida gir fordeler for forebyggende tjenester, filmvisninger, kontorbesøk, kontor kirurgi, øyeblikkelig hjelp, reseptbelagte legemidler, diabetikere og medisinsk utstyr. Ingen statlige skattepenger ble brukt til å finansiere programmet. Vanligvis gjør Cover Florida dekker ikke sykehusinnleggelse.

Priser for Cover Florida variere basert på søkerens alder, kjønn og valgt nytte alternativer. Dekning starter på så lite som $ 23,70 per måned. Dekning er tilgjengelig for barn, også. Florida familier som kvalifiserer kan også legge til dekning for barn under Florida Kid Care program.

Medicaid og Medicare

Florida Medicaid er et statlig og føderalt partnerskap som gir helse dekning for lav inntekt enkeltpersoner, inkludert de som har funksjonshemninger. Medicaid regler varierer fra staten. I Florida, Institutt for barn og familier bestemmer valgbarhet for lav inntekt barn og familier. The Federal Social Security Administration, i mellomtiden, bestemmer valgbarhet for de med funksjonshemninger. Hvert program har sine egne eiendeler og inntektskrav.

Medicare er en føderal program som gir helse dekning for personer 65 år eller eldre, og noen funksjonshemmede personer under 65 år Medicare gir også dekning for alle personer med permanent nyresvikt som krever behandling med dialyse eller transplantasjon. Det er landets største helseforsikring program med dekning for nesten 40 millioner amerikanere. Medicare gir fullt utbytte for de fleste omsorg.

Florida Kidcare

Florida Kidcare er designet for å gi lave kostnader helseforsikring for Florida innbyggere 18 og yngre. Kidcare dekker legebesøk, sjekk-ups, sykehusinnleggelse, operasjoner, resepter, tannpleie, akuttmedisinsk, mental helse og visjon omsorg. For å kvalifisere for dekning, må familiene møtes krav til inntekt.

Kostnaden for Kidcare dekningen varierer. Noen familier betaler ingenting, og andre betale $ 20 per måned for dekning. I 2009 begynte staten slik at familier som ikke oppfyller kvalifikasjonene for premium assistanse til å kjøpe Kidcare dekning med full sats, som ofte er mer enn $ 100 per måned.

Hva er Dialyse Tubing?

Dialyserør er et lite rør settes inn i en persons kropp for å hjelpe til med blodsirkulasjon. Dialyserør er en semi-permeabel membran, og er nyttig i å hjelpe med osmose passasje av fluider gjennom kroppen. Nyttige væsker og molekyler er tillatt gjennom, mens større, skadelige molekyler er blokkert ut. Det er to hovedbruksområder for dialyserør: hemodialyse og peritoneal.

Funksjon

Hovedformålet med dialyserør er å hjelpe en pasient med nyresvikt. Slangen er koblet til en maskin som kunstig renser ut en persons kropp som en nyre. Rørene gjør dette gjennom en prosess med osmose, filtrering giftstoffer ut av kroppen akkurat som en nyre ville. Det er mulig å kobles til dialyse-rør midlertidig eller permanent avhengig av typen av dialyse blir brukt. Hemodialyse er den midlertidige slag, og er gjort rent gjennom kunstige midler. Peritoneal dialyse benytter tarmen, så vel som produksjonsrøret for å filtrere toksiner, og kan forbli i kroppen i årevis.

Betydning

Dialyserør er et fantastisk medisinsk oppfinnelse. Uten dialyse tubing mange medisinske pasienter som mistet nyre funksjoner vil dø veldig raskt. Det er nesten umulig å leve uten fungerende nyrer for noen lang tid. Dialyserør har gitt disse menneskene en måte å fungere uten nyrer før de kan få en ny en, eller for noen mennesker, er fortsatt uten en i det hele tatt. Uten dialyse tubing mange mennesker ville dø mye raskere. Personer som har dialyserør inni dem må følge svært strenge kosthold og væskeinntak planer om å holde kroppen sunn og å ikke overbelaste de små filtre.

Størrelse

Dialyserør er omtrent på størrelse med en fjerdedel i diameter. Den er laget av cellofan eller cellulose plast. Slangen er liten nok til å passe inn i nesten noens intestinal spor. Selv små barn har vært i stand til å motta dialyse omsorg. Det faktum at det er så liten men gjør det mindre enn en funksjonell virke nyre. Av denne grunn folk som har dialyserør inni dem må holde seg til en svært streng diett. De må også være mer forsiktig i sine aktiviteter enn folk flest.

Forebygging / løsning

Den beste måten å forhindre noensinne trenger dialyse slangen er å ta vare på nyrene som allerede finnes i kroppen. Spise godt og trene er gode måter å holde kroppen sterk og sunn. Det er også viktig å holde drikking og røyking på et minimum, da disse kan være svært dårlig for nyrene også. Men for noen mennesker er det ingenting som kan gjøres for å helbrede en nyre. Noen ganger deler av kroppen bryte ned uten noe annet er galt i en persons liv. Likevel, er det best å holde så ren en diett som mulig for å unngå nyreproblemer.

Fordeler

Det er mange store fordeler med å bruke dialyseslangen. Ikke bare får mange mennesker til å leve i resultat, men det er en fordel for den medisinske profesjon og familier av nyrepasienter også. Med dialyserør folks liv kan utvides og de kan leve nesten normalt igjen. Dette hjelper dem og deres familier. Den medisinske industrien fordeler av dialyse rør også, fordi det åpner opp flere jobber i det medisinske miljøet, og bidrar til å øke sitt rykte for å redde liv.

Hva er meningen med nefrologi?

Nefrologi omfatter et bredt spekter av nyre-relaterte studier, med det endelige målet om å fremme nyre helsetjenester for alle.

Den stadig voksende kunnskap om nyrer vår har banet vei for nye underdisipliner av indremedisin som forebyggende og geriatrisk nefrologi.

Definisjon

Begrepet nefrologi kommer fra en kombinasjon av den greske ordet nephros "nyre" og suffikset "-ology" - ". Studiet eller vitenskapen om" Nefrologi, som nevnt i "Fakta og statistikk" side av American Society of nefrologi, "er den medisinske subspecialty som omhandler nyrene, spesielt deres funksjoner og sykdommer."

Betydning

Nefrologi fokuserer på anatomi og fysiologi av nephrons, som er de funksjonelle enheter av nyrene. Teknisk sett nephrons eller nyretubuli er urinen dannende enheter av nyrene. Gjennom nephrons, er du i stand til å filtrere blodet og skille ut nitrogenholdige forbindelser (i form av urin), som er skadelig hvis venstre akkumuleres i kroppen din. Videre er anvendelsen av nyre-relaterte undersøkelser for å forbedre helse ledelsen i sentrum for nefrologi.

Historie

Den første vitenskapelige studien relatert til nefrologi, som nevnt på 2009 Encyclopedia Britannica Online, "ble gjort av Lorenzo Bellini." Dr. Bellini er en italiensk lege som studerte strukturen i nyrene, spesielt tubuli eller kanaler som ble oppkalt etter ham, Kanaler Bellini. Denne oppdagelsen antent videre studier om nyre strukturer, funksjoner og lidelser.

Underdisipliner

Nefrologi er et tverrfaglig studie som banet vei til ulike underdisipliner inkludert general, pediatrisk, geriatrisk, og forebyggende nefrologi, blant andre. Alle disse underdisipliner dukket opp fra behovet for å studere nyrene i forbindelse med andre grener av indremedisin. For eksempel, pediatrisk nefrologi, som omhandler nyrene struktur, og sykdommer av spedbarn, barn og ungdom, ble utviklet fra to grenen av indremedisin --- nefrologi og pediatri.

Trender

Bruken av kunstige nyrer er ikke ny, faktisk, dateres sin første søknad til menneskelig tilbake til 1943 da Dr. Willem Kolff implantert en "drum apparat", som etterligner funksjon av nyrene til en av sine pasienter. Dette apparatet banet vei til prosessen med dialyse og, til slutt, til hjemmedialyse kits, som har gjort prosessen med blod filtrering tilgjengelig for hjemmebruk via bærbare maskiner.

Per tidlig 2000-tallet, nephrologists (eksperter i nefrologi) stole på evidensbaserte behandlinger --- som er basert på tidlig nyre forskere --- spesifikke for hver enkelt pasient. For eksempel, hvis du lider av en nyresykdom og er i faresonen for diabetes, vil din lege designe en diett og en behandling som er spesifikke for dine forhold. Videre helseorganisasjoner som The National Kidney Foundation oppfordrer screening tester for tidlig deteksjon av nyrerelaterte sykdommer.

Nyredialyse Prosedyrer

Dialyse er en livreddende prosedyre som brukes til å gjennomføre noen av funksjonene som syke nyrer kan ikke lenger håndtere. Ifølge National Kidney Foundation estimater, 341000 amerikanere får dialyse etter å ha opplevd nyresvikt. Dialyse behandlinger kan utføres på et dialysesenter, sykehus eller hjemme, avhengig av en persons tilstand.

Identifikasjon

Dialyse er nødvendig når en person utvikler slutten stadium nyresykdom eller nyresvikt, og nyrene er bare å jobbe på 10 til 15 prosent av normal kapasitet. Under dialyse, er en spesiell maskin som brukes til å ta over arbeidet med sviktende nyrer og fjerne avfall, overflødig vann og salt fra kroppen. Dialyse er også nyttig for å kontrollere blodtrykket og opprettholde et sikkert nivå av bikarbonat, natrium og kalium i kroppen.

Hemodialyse

Under hemodialyse, kalt en spesiell maskin en hemodialyzer fungerer som en kunstig nyre. En åpning vil bli gjort på arm eller ben, slik at blod kan strømme fra kroppen til hemodialyzer. Blod forlater kroppen gjennom et fleksibelt rør og returnerer gjennom et annet rør etter at det har blitt filtrert. Hemodialyse utføres vanligvis tre ganger per uke, med hver økt som varer mellom tre til fem timer.

Kontinuerlig ambulatorisk peritonealdialyse (CAPD)

Under kontinuerlig ambulatorisk peritoneal dialyse, eller CAPD, er blodet filtreres mens den er inne i kroppen. En mindre kirurgisk prosedyre brukes til å plassere et kateter, eller få tilgang til rør, inn i magen eller brystet. Når kateteret er på plass, er en plastpose som inneholder et flytende dialyse middel er festet til den og fluidet går inn i abdomen, der den trekker avfallsmateriale og ekstra vann inn i peritoneum, membranen som linjer underliv. Flere timer senere, forlater oppløsningen buken gjennom kateteret og er plassert i en tom sekk. Løsnings vanligvis forblir i magen i 4-6 timer før de ble fjernet og erstattet med fersk væske.

Kontinuerlig sykler-Assisted peritoneal dialyse (CCPD)

Hvis en lege anbefaler kontinuerlig cycler-assistert peritoneal dialyse, eller CCPD, vil en pasient bli utstyrt med en spesiell maskin som kalles en cycler, som fyller og tømmer magen med dialyse løsning tre til fem ganger mens han sover. Hver gang maskinen fyller og tømmer magen, oppstår en utveksling. I løpet av morgenen, er frisk løsning plassert i magen, hvor det fortsatt inntil pasienten starter den kvelden syklus.

CAPD / CCPD Kombinasjon

Noen mennesker trenger en kombinasjon av begge metoder for peritoneal dialyse, spesielt hvis de veier mer enn 175 kg. eller hvis bukhule sjikt i magen filtrerer avfall ved en langsom hastighet. Hvis en lege anbefaler denne kombinasjonen, må en pasient kan utføre utveksling i løpet av dagen, selv om han har vært vant til å forlate løsning i magen hele dagen. I noen tilfeller kan en pasient også nødvendig å bruke et mini-cycler om natten, i tillegg til de vanlige dialyseprosedyren.

Diet

For å gjøre mer effektiv dialyse, kan en lege anbefale at en person foreta visse endringer i sin diett. Salt bør unngås fordi det kan gjøre kroppen holde vann. En lege kan gi råd til å begrense matvarer som inneholder fosfor, for eksempel cola, melk, nøtter, ost og tørkede bønner. For mye fosfor kan svekke bein, noe som gjør en person mer utsatt for å utvikle leddgikt. En pasient kan også bli nødt til å begrense vanninntaket, som vann kan bygge opp raskt i kroppen hvis nyrene ikke fungerer.

Den beste terapi for droppfot

Fot dråpe er en tilstand karakterisert ved vanskeligheter med å løfte den fremre del av foten. Det er imidlertid ikke en sykdom i seg selv, men symptom på en underliggende tilstand som er muskulær, nevrologisk eller anatomisk i naturen. Droppfot kan vanligvis kureres ved å behandle den underliggende tilstand; Imidlertid, skal tilstanden være permanent, er den beste behandling og terapier som eksisterer sentrert rundt forbedre mobiliteten.

Årsaker og symptomer

De potensielle årsaker til droppfot er utallige. Uspesifikke tilstander kan omfatte en skade som forårsaker skade på musklene i anklene og tærne eller nerveskader i nedre rygg eller ben, sistnevnte som kan skyldes diabetes (nevropati). Midlertidig droppfot kan skje gjennom noe så enkelt som å sitte med bena krysset for en lengre periode, som det kan skade nerver i ankelen.

En rekke konkrete forhold kan føre droppfot også. De inkluderer muskulær dystrofi, hjerneslag, multippel sklerose, cerebral parese, Lou Gehrigs sykdom og syndrom rommet (komprimering av nerver og blodårer), blant andre. I tillegg kan kjemoterapi narkotika og legemidler som brukes til å behandle multippel sklerose føre til droppfot.

De vanligste symptomene på droppfot er den enkle manglende evne eller vanskeligheter løfte fremre del av foten. Når du går det kan dra langs bakken, fører til stepping gangart, hvor låret løftes å gå. Det kan påvirke en eller begge føtter og kan noen ganger være ledsaget av smerter, nummenhet eller prikking i foten.

Terapi

Det første skritt i behandling av droppfot er å bestemme den underliggende tilstanden og behandle det. Sekundær behandling fokuserer på å lindre ubehag og forsøker å gjenopprette mobilitet. Den vanligste årsaken til dette er gjennom skoen setter inn eller ben bukseseler kjent som ankel-fot orthotics. Dette kan ofte være kombinert med fysisk behandling og trening for å forbedre styrken av benet og foten, så vel som for å bidra til å forbedre pass gangart.

Stimulere nervene med en liten elektrisk-enhet som stropper til eller er implantert i beinet kan være nyttig. Når vandre, er en liten elektrisk strøm påføres peroneal nerve, som er ansvarlig for å løfte foten med hvert trinn. Dette kan være effektive for dem som droppfot er et direkte resultat av et slag. Ifølge en studie publisert i januar 2008 nummer av American Journal of fysikalsk medisin og rehabilitering, pasienter som brukte NESS L300 ™ Foot Drop System i løpet av et år opplevd betydelig bedring i sin gangart og generell mobilitet. Systemet registrerer når benet er i luft eller i kontakt med bakken, og sender signaler til en mikroprosessor implanteres like under kneet, som stimulerer nervene.

Kirurgi

I det tilfelle at foten fallet er forårsaket av skader i ryggmargen eller visse nerver, så som de i den nedre del av ryggen, kan kirurgi være nødvendig å reparere skaden. I noen tilfeller ankelen og foten leddet kan være smeltet sammen, eller en sene fra et leggben, kan overføres til ankelen.

Dr. Rahul K. Nath av Texas Nerve og Lammelse Institute er en ledende droppfot kirurg som har pioner en form for kirurgi som er effektiv hos pasienter med droppfot er forårsaket av hofteprotesekirurgi eller andre tilknyttede skader. Det innebærer overføring av nerver fra tilstøtende tibial nerve til det påvirkede området, med de beste resultater som kommer fra kirurgi utført lenger enn åtte måneder etter utbruddet av sykdommen.