Digidexo.com

kilde rik på antioksydanter kryssord

Kilder til jern og vitamin B-12

Her er en avgjørende, men lite kjent faktum om ernæring: Du trenger riktig nivå av både jern og vitamin B-12 for å opprettholde nivået på heller. Hvis du blir mangelfull i en, vil den andre følge etter lett. Vitamin B-12 mangel kan føre til tretthet, svimmelhet og hjertebank. En mangel på enten jern eller vitamin B-12 kan føre til anemi. Det er derfor det er viktig å vite hvilke matvarer gjøre gode kilder til jern og vitamin B-12, uavhengig av type diett du følger.

Kjøtt

Organ kjøtt som lever, hjerte eller nyre gir en av de beste kildene til vitamin B-12. Kylling, magert kjøtt og kalkun er gode kjøtt kilder til jern. Du kan få både jern og vitamin B-12 i kalkun magesekk, okse tungen og kylling hjerter.

Fisk

I fisken kategorien, fet fisk som laks eller snapper utgjør gode kilder for vitamin B-12. For kilder rik på jern, prøve østers, kamskjell og tunfisk. Kveite og krabbe kjøtt er gode kilder for både jern og vitamin B-12.

Bønner og frø

Både bønner og frø er høy i jern. Bønne kategorien kan omfatte nyre bønner, soyabønner, kikerter og lima bønner. Jern-rike frø som gresskar og sesamfrø gjøre gode snack valg. Du kan spise korn brukes i frokostblanding som en kilde til vitamin B-12, men de er ikke like god kilde som fisk eller de fleste kjøtt. Mens mange frokostblandinger har B-12 i dem, kan kalori og sukkerinnhold oppveie eventuelle fordeler oppnådd.

Vegetariske dietter

Hvis du er vegetarianer, dine kilder til jern og vitamin B-12 er litt annerledes, avhengig av hvor streng du er med kostholdet ditt. Du kan få tak i jern fra eventuelt tørket bønne eller mørk grønn-blad grønnsak. Hvis du begjærer søt mat, prøve rosiner eller vannmelon for jern. Du kan få tilførsel av B-12 fra meieriprodukter eller egg. Veganere, som ikke spiser noe som inneholder animalske produkter, bør prøve å bruke tempeh eller tang, både gode kilder til vitamin B-12, samt befestet soyamelk hvis du kan finne den. Legen din kan foreskrive vitamin B-12 tilskudd hvis du er konsekvent mangelfull.

Medisinsk bekymringer

Hvis du tar medisiner, sjekk med legen din om hvilke kilder til jern og vitamin B-12 er bra for helsen din. Noen medisiner har bivirkninger av kosttilskudd som inneholder jern eller vitamin B-12. Skjoldbrusk medisiner, daglig aspirin bruk og noen antibiotika faller inn under denne kategorien.

Naturlige kilder til vitaminer

Naturlige kilder til vitaminer


Vitaminer er enten vannløselige eller fettløselige næringsstoffer som er avgjørende for nesten alle grunnleggende biologiske funksjoner. All naturlig mat har minst noen vitamininnholdet, selv om visse frukter, grønnsaker, kjøtt og meieriprodukter er de beste naturlige kilder til vitaminer.

Vitamin A

Vitamin A, eller retinoider og karotenoider, kan finnes i naturlige kilder, inkludert gulrøtter, søtpoteter, lever og mørke, grønne blader. Disse greener inneholder spinat, grønnkål, nepe greener, grønne grønnsaker, og bladbete.

Vitamin B

Naturlige kilder rik på vitamin B1, eller tiamin, er solsikkefrø, tunfisk, mais, og mange bønner. Vitamin B2, eller riboflavin, kan fås fra leveren, vilt, melk, soyabønneprodukter, yoghurt, og spinat. Vitamin B3 eller niacin, som kan hentes fra de fleste fisk og fjærkre, lam og lever. Folsyre, eller vitamin B9, er rikelig i leveren, asparges, spinat, og mange bønner.

Vitamin C

De beste naturlige kilder til vitamin C, eller askorbinsyre, inkluderer papaya, sitrusfrukter, bær, honningmelon, brokkoli, blomkål, og rød paprika.

Vitamin D

Ergocalciferol og kolekalsiferol, de former for vitamin D, er produsert av kroppen gjennom eksponering for sollys, og de kan finnes i egg og mange typer fisk.

Vitamin E

Vitamin E, eller tochopherols, er funnet i naturlige kilder, frø og nøtter, papaya, og mange mørke, grønne blader.

Vitamin K

Vitamin K, eller fyllokinoner og menaquinones, kan fås fra naturlige kilder som de mørke, grønne blader som er nevnt ovenfor.

Hva er fordelene med carnitine?L-carnitin, eller karnitin, er en forbindelse som er av avgjørende betydning for kroppen for å produsere energi. Karnitin er også anerkjent fett brenner som virker direkte på den delen av cellen som brenner fett i kroppen. Det har blitt brukt til å behandle flere plager i både reseptbelagte og supplement form, og er generelt ansett som trygt for de fleste bruk.

I kroppen

L-carnitin er avledet fra både L-lysin og metionin aminosyrer. Det er i hovedsak produsert i lever og nyrer, men det kan finnes både i skjelett og kardiale muskler. Det kan også bli funnet hvor som helst i kroppen som bruker fettsyrer som kosttilskudd drivstoff.

Fordeler

Karnitin kosttilskudd, og derivater av L-karnitin, har blitt brukt av medisinske fagfolk til å behandle flere plager. L-carnitin er brukt til behandling av angina pectoris, hjerteinfarkt, hjertefeil, Alzheimers sykdom, diabetes, hyperthyroid og HIV-infeksjon.

Noen studier har antydet at L-karnitin kan hindre nedgang i både energiomsetning og hukommelse. Den forebyggende evne karnitin for å opprettholde energiomsetningen er en grunn til at karnitin har blitt valgt som et vekttap hjelpemiddel.

Bivirkninger

Normale nivåer av karnitin vanligvis ikke har noen bivirkninger, men hvis karnitin nivåer blir forhøyet det kan være noen bivirkninger. Søvnløshet, oppkast, kvalme, hodepine, diaré og en tett nese er noen av de mindre alvorlige bivirkninger. Alvorlige bivirkninger inkluderer rask hjerterytme, økt blodtrykk og feber.

L-carnitin bør ikke tas av personer som har lav eller grenseskjoldbrusk nivåer, fordi carnitin har vist seg å forringe funksjonen av thyroid hormon.

Kosttilskudd

Karnitin kosttilskudd er den beste måten å legge carnitin i kosten. Den foreslåtte dose er 500 til 1000 mg daglig. Kosttilskudd kan finnes i kapsler, pulver og tabletter. For hver form doseringen er konsistent, og det anbefales at kosttilskudd er tatt med mat.

Mat

Mens folk flest generelt spiser nok karnitin i sitt daglige kosthold, kan mat kilder rik på karnitin også bli lagt inn i kostholdet for å øke karnitin nivåer. Karnitin kan finnes i mange matvarer, men rødt kjøtt som okse og lam er de beste valgene for å legge karnitin i kosten. Fisk, fjærkre og melk også er gode karnitin kilder.

Hvordan bli kvitt kalkavleiringer Under Negler

Kalkavleiringer ofte vises som hvite prikker eller flekker på negl overflaten. En person som har negler er innhyllet med disse plassene bør finne måter å øke sitt daglige inntak av kalsium. Kalsium er ansvarlig for å bygge sterke bein, tenner og negler. De med kalsium mangler kan merke sine negler er fleksible, svak og lett revet. Finne måter til å innta kalsium i løpet av dagen for å forbedre absorpsjonen, i stedet for å ta i store mengder av det daglige krav på en gang.

Hvordan bli kvitt kalkavleiringer Under Negler

•  Undersøk din nåværende kosthold. Høy kalsium matvarer og drikker inkluderer melk, ost, yoghurt, tofu, laks, brokkoli og iskrem - som alle gjør utmerkede tilskudd til din daglige diett. Også tilgjengelig er produkter beriket med kalsium for eksempel appelsinjuice, soyamelk og korn. Voksne i alderen 19 til 70 år krever 1000 mg kalsium per dag. Etter 70 år, krever gjennomsnittlig person rundt 1200 mg kalsium per dag.

Se etter mat kilder rik på vitamin D. Mangel på vitamin D kan forstyrre kroppens opptak av kalsium, som fører til kalkavleiringer i negler. Eggeplommer, befestet melk, lever og saltvannsfisk kan bidra til 600 internasjonale enheter (IE) som trengs i en persons daglige kosthold. Tilbringe 10 til 15 minutter per dag i sollys kan også føre til at kroppen til å produsere vitamin D den trenger.

Minimer protein og natrium i kosten. Friske voksne trenger ikke mer enn 2300 mg natrium og vanligvis ikke mer enn 45 til 60 gram protein per dag, avhengig av kjønn, alder og generelle helse. Store mengder protein og natrium i kosten kan føre til at kroppen til å skille ut kalsium.

Ta kosttilskudd som inneholder kalsium. Husk hvor mye kalsium du allerede får fra maten du spiser i løpet av dagen. Overdreven inntak av kalsium kan føre til tretthet, aldrende hud, svekkede nyrer og kalsium steiner. Når kroppens kalsium butikker er tilstrekkelig, bør kalkavleiringer gradvis forsvinne fra negler.

Hint

  • Se en lege hvis du har justert kostholdet ditt for å øke vitamin D og kalsium, og for å redusere overdreven natrium eller proteininntak, men kalkavleiringer forbli. Forekomstene kan være et tegn på cøliaki eller andre forhold som påvirker ernæring absorpsjon.

Slik unngår du at fordøyelsessykdommer

Slik unngår du at fordøyelsessykdommer


Fordøyelsesproblemer kan skape kaos på ditt daglige liv og velvære. Fordøyelsesbesvær, magekramper, oppblåsthet, diaré og forstoppelse kan lage en lys dag slå surne i løpet av sekunder. Med noen enkle endringer i ditt daglige kosthold og livsstil, kan du forhindre fordøyelsessykdommer og føle levende og sunt.

Slik unngår du at fordøyelsessykdommer

Hindre fordøyelsessykdommer

•  Lag en vane å drikke vann hele dagen. Sprite opp et kjedelig, kjedelig glass vann med sitronskiver eller en frisk kvist av mynte. Mangel på vann i kosten er den viktigste kilden til forstoppelse og relaterte fordøyelsesplager og lidelser. Hydrat kroppen din og vedlikeholde din naturlige fordøyelsesprosessen ved å drikke 6 til 8 glass vann daglig.

Handel med dine chips og informasjonskapsler for frisk frukt og grønnsaker. Start med å bytte ut en av dine daglige snacks med et eple eller baby gulrøtter. Prøv å implementere denne i en uke og gradvis øke inntaket av frisk frukt og grønnsaker ukentlig.

Lær hvordan du kan forhindre fordøyelsessykdommer og hvordan fordøyelsessystemet fungerer online ved å besøke nettsteder som American Gastroenterologisk Association (se Ressurser nedenfor).

Forskning mulig matallergener som du kanskje ubevisst har. Besøk med legen din for å se om du lider av visse matintoleranse eller overfølsomhet. Mat allergi kan forårsake store fordøyelsesplager som alvorlig mage smerter, gass, oppblåsthet og diaré. De vanligste kildene til mat allergener inkluderer hvete, soya, peanøtter, viss skalldyr og melkeproteiner.

Utvikle et støttesystem for gastrointestinal barriere ved å spise mat kilder rik på choline. Kolin gir ernæringsmessig støtte for en sunn slimlag i cellene i mave-tarmkanalen, og dermed opprettholde en sunn motstand mot magesyre. Kolin er avledet fra naturlig salat og blomkål, samt soyabønner og egg.

Etablere taktikk for å administrere og redusere stress i dagliglivet. Stress er en stor medvirkende faktor i utviklingen av fordøyelsessykdommer. Forskning har vist at tarmen reagerer på en negativ måte å understreke faktorer og reaksjoner i kroppen. I tider med høyt stressnivå kroppen din ikke klarer å absorbere næringsstoffer riktig og absorpsjon nivåene er redusert. Prøv yoga eller meditasjon for å roe ned, slappe av og fremme et sunt fordøyelsessystem.

Hint

  • Rådfør deg med legen din for råd om forebygging av fordøyelsesproblemer og behandlinger som er spesifikke for dine symptomer.

Vitaminer som er bra for Skin Repair

Vitaminer er avgjørende for den generelle helse og vitalitet av våre organer. Vi trenger dem for å opprettholde fungerende organer og å reparere og styrke skadede celler. Vår hud er en del av denne prosessen, og det er visse vitaminer som er spesielt nyttig ved å reparere skadet hud.

Vitamin E

Vitamin E har et rykte for å ha et mangfold av fordeler for huden. Mange kremer og lotions inneholder vitamin E, og de kan tas internt som et supplement. Hud som har blitt skadet av soleksponering vil dra nytte av dette vitaminet, som det kan bidra til å redusere synligheten av linjer og rynker. Det kan også bidra til å redusere risikoen for hudkreft noen slik som basalcellekreft, den mest vanlige type. Noen av de beste mat kilder som inneholder vitamin E er avokado, sild, spinat, mandler, aprikoser og forsterkede frokostblandinger.

Vitamin A

Vitamin A er mest kjent for sin evne til å beskytte helsen til blikket, er det imidlertid viktig for huden reparasjon og beskyttelse. Det bidrar til å styrke den beskyttende vev av huden vår, og reduserer produksjonen av sebum. Dette er gunstig ettersom en overdreven produksjon av talg i huden vår kan forårsake kviser. Denne antioksidant, som vitamin E, bidrar også til å hindre hudkreft. Egg, kylling, appelsiner, tomater, melk og brokkoli er gode kilder til vitamin A. Dette kan også tas som et daglig tilskudd eller brukt topically med kremer som inneholder vitamin A.

Vitamin C

Vitamin C vil ikke bare hjelpe til huden reparasjon, men den vil også bidra til å hindre skade. Det vil bekjempe frie radikaler i kroppen som skader kollagen og elastin produsert av våre organer. Disse holder huden fast og hindre den fra å løsne. Vitamin C faktisk bidrar til å stimulere produksjonen av kollagen og bidrar til å hindre miljøskader på hud fra luftforurensning og soleksponering. Mange aktuelle kremer inneholder vitamin C, men sitrusfrukter og rå grønnsaker er mat kilder rik med dette vitaminet.

B-vitaminer

Mange B-vitaminer som B5 og biotin er spesielt nyttig for huden reparasjon. B5 bidrar til å redusere synligheten av rynker og fine linjer. Det jevner ut hudtonen og forbedre fuktighet for glattere hud. Biotin hjelper også huden å holde på fuktigheten og hindrer kløe, tørr hud. De fleste kremer og lotions utviklet for å hjelpe huden reparasjon vil ha noen B-vitaminer i dem. Matvarer som inneholder vitamin B er bananer, linser, kalkun, tunfisk og poteter.

Vitamin K

Vitamin K er spesielt nyttig i kampen mot poser under øynene, mørke sirkler og blåmerker overalt på huden. Disse hud problemer skyldes et overskudd av blod i kapillarene under huden. Vitamin K er nyttig fordi den bidrar til å absorbere dette blodet, noe som skaper en jevnere hudfarge. Spinat, løk, kål, plommer og selleri er sunne kilder til vitamin K.

Muskelryggspasmer Behandling Alternativ

Muskel tilbake spasmer er preget av kramper og smerter i ryggen. Årsaker til muskel tilbake spasmer inkluderer spente muskler, dehydrering, langvarig stående eller sittende, anstrengende bevegelser, nerveskader, tretthet og lavt kalsiumnivå, lavt magnesium nivå, og lave nivåer av kalium i kroppen din. Tilbake muskelspasmer er også noen ganger forårsaket av forhold som cerebral parese og multippel sklerose. Det er naturlige behandlinger som kan hjelpe deg å lindre noen av årsakene til muskel tilbake spasmer.

Diagnose og behandling

Besøk din lege hvis du lider av kroniske muskelkramper i ryggen. Legen din vil samle en full medisinsk historie fra deg, og spør om de spasmer du opplever. Du vil ha en fysisk undersøkelse for å finne kilden til dine spasmer, eller du kan ha en nevrologisk eksamen for å finne ut om nerveskader som forårsaker dem. Blodprøver vil bli utført for å sjekke dine kalsium, magnesium og kalium nivåene. En arteriography test kan utføres for å vurdere blodstrømmen.

Kalsium

Kroppen er avhengig av kalsium for å hjelpe muskler, hjerte og organer fungere. En mangel på dette mineralet kan føre til muskelkramper. Mer kalsium-rik mat spiser ved å legge til magre meieriprodukter, yoghurt og melk, oster av forskjellige varianter, blackstrap melasse, og tofu til kosthold. Konsumere paranøtter, tørket fiken, mørke grønne blader, hasselnøtter, hermetisert laks, sardiner, østers, kål og brokkoli. Soyamelk, frokostblandinger og juice som er beriket med kalsium er også en fin måte å få kalsium du trenger daglig for sunne muskler.

Voksne i alderen 19-50 krever 1000 mg kalsium om dagen, og personer over en alder av 51 trenger 1200 mg kalsium daglig. Gravide og ammende kvinner trenger 1300 mg kalsium å holde seg friske og for å hindre muskelkramper. Ta én 500 mg kalsium supplement i kapselform tre ganger daglig med 8 oz. vann.

Mulige bivirkninger av kalsium forbruk omfatter gastrointestinal opprørt og forstoppelse; redusere dosen din hvis du oppmerksom på disse bivirkningene. Hvis du har sarkoidose, nyre forhold, eller kreft, bør du avstå fra å konsumere kalsium mindre annet er angitt av legen din. Kalsium kan samhandle med alendronat, aluminiumholdige antacida, blodtrykk medisiner, kolesterol kontrollerende medisiner, kortikosteroider, digoksin, diuretika, østrogener, gentamicins, antibiotika og anti-anfall medisiner.

Kalium

Kroppen krever kalium for å bistå i nyre og hjertefunksjon, og det spiller en viktig rolle i muskelsammentrekninger; en mangel kan føre til muskelspasmer. Legg matvarer som er kalium beriket til diett som lima bønner, torsk, kylling lever, kjøtt, appelsinjuice, bananer, cantaloupes, avokado, poteter og tomater. Kroppen din trenger 2000 mg kalium per dag for optimal helse. Diskuter med legen din før du drikker en kalium supplement. Ta en 99 mg kalium supplement i kapselform daglig som et supplement for ryggspasmer forebygging.

Bivirkninger av kalium forbruk kan være kvalme og diaré. Hvis du har en nyresykdom eller hyerkalemia, bør du ikke ta kaliumtilskudd. Kaliumtilskudd kan forstyrre eller samhandle med nonsteriodal anti-inflammatoriske medikamenter, ACE-hemmere, heparin, ciklosporin, trimethoprimand sulfametoksazol, betablokkere, tiaziddiuretika, loop-diuretika, kortikosteroider, amfotericin B, antacida, insulin, flukonazol, teofyllin, og avføringsmidler. Kalium kan også samhandle med digoksin.

Magnesium

Kroppen din trenger mineralet magnesium for optimal muskel helse. Mat kilder rik på magnesium er valmuefrø, merian, estragon, spisskummen frø, salt, fennikel frø, kakaopulver, basilikum, tørket sennep, salvie, selleri frø, dill luke, koriander, tang, agar, pinjekjerner, sorte valnøtter, squash frø, peanøtter, havre mel, hele hvetemel, cashewnøtter, blacks melasse, gresskar, spinat, pistasjenøtter, strimlet hvete, kli frokostblandinger, bananer, havregryn, bakte poteter, sjokolade, soyabønner mel, mandler, cashewnøtter, belgfrukter, tofu og hvete kli.

Konsumere magnesium i tillegg form. Hanner krever 270-400 mg magnesium daglig, mens kvinner trenger 280-300 mg daglig. Gravide kvinner trenger 320 mg i døgnet, og ammende kvinner trenger 340 mg magnesium daglig. Overdrevent inntak av magnesium kan føre til utbruddet av kvalme, hypotensjon, oppkast og en redusert hjertefrekvens. Magnesium kan forstyrre eller samhandle med antibiotika, kalsiumkanalblokkere, blodtrykk medisiner, diabetes medisiner, digoksin, hormonbehandling medisiner, levotyroksin, penicillamin, tiludronat, alendronat, aminoglykosidantibiotika, tiaziddiuretika loop-diuretika, amfotericin B, kortikosteroider og antacids .

Hvordan ha sterke bein

Minst 10 millioner amerikanere er anslått å ha osteoporose, ifølge National Osteoporose Association. Osteoporose oppstår når benene mister mineraler, slik som kalsium, noe som gjør dem tynnere og mer skjøre. Selv om sykdommen rammer flere kvinner enn menn, minst 2 millioner mennesker i dette landet lider av osteoporose. Worldwide, påvirker sykdommen én av tre kvinner over 50 år, og én av fem menn. Til tross for flere risikofaktorer, kan du ta skritt for å redusere risikoen og opprettholde sunne bein som du blir eldre.

Bruksanvisning

Konsumere nok kalsium i ditt daglige kosthold. Den anbefalte daglige behovet for voksne menn og kvinner mellom 19 og 50 er 1.000 mg om dagen. Etter 50 år, øke kalsiuminntaket til 1,200mg per dag. Mat kilder rik på kalsium inkluderer grønne bladgrønnsaker, nøtter, hele korn og lite fett yoghurt og melk.

Utvikle sunne livsstilsvaner. Røyke sigaretter eller andre tobakksvarer kan svekke dine bein. Å drikke for mye alkohol kan gjøre det samme. Begrense alkoholforbruket til ikke mer enn en eller to drinker hver dag.

Løft vekter. Målet for utfylling færre repetisjoner løfte tyngre vekter; Dette gir mer effektiv motstand. Du trenger ikke å bruke utstyr som motstand band, manualer eller vekt maskiner. Sit-ups og push-ups er vekt-motstand øvelser.

Innarbeide vektbærende øvelser i treningen rutine. Turgåing er en praktisk, lav effekt, vektbærende trening som kan hjelpe deg å opprettholde sterke bein. Du mister benmasse når du redusere din fysiske aktivitet, så hold deg i bevegelse for sterkere bein.

Ta kalsium og vitamin D-tilskudd hvis du ikke får nok av disse essensielle næringsstoffer fra maten. Vitamin D hjelper kroppen absorbere kalsium, men aldring kan føre til vitamin D-mangel. Legen din kan anbefale de riktige kosttilskudd for dine behov.

Tips og advarsler

  • Trening hjelper deg å opprettholde balanse, og dermed hindre fall, en ledende årsak til benbrudd.
  • Hvis du sitter i ni eller flere timer hver dag, har du en større risiko for hoftebrudd i senere år.

Magnesium, kalsium og sink for Foot Pain

Magnesium, kalsium og sink for Foot Pain


Foten er kontaktpunktet mellom bakken og kroppen. Det består av 26 bein, 33 ledd, 107 leddbånd og 19 muskler. En fjerdedel av bein i kroppen din er i føttene. {Ersistent foten smerte kan innebære symptomer på forverret sykdommer som diabetes, bunions, hard hud, skadet leddbånd, frakturer, leddgikt og beinbrudd. Foten smerte kan også være en følge av mangel på magnesium, kalsium og sink i kroppen.

Magnesium For Foot Pain

Magnesium bidrar i assimilering av kalsium. Det er nødvendig med mer enn 300 enzymer i kroppen. Like viktig som kalsium, magnesium hjelper i kroppen til å forbrenne kalsium og også omdanner kost vitamin D til en aktiv form. Magnesium-mangel fører til benskjørhet, osteoporose, foten smerte og muskelkramper.

Dosering

En tilstrekkelig magnesium supplement ville være opp til 1000 mg en dag, og det er bedre absorbert med mat. Dette vil bidra til å lindre foten smerte på grunn av magnesiummangel.

Kalsium

Kalsium bidrar til å opprettholde styrken og tettheten av bein. Sin mangel tvinger kroppen til å trekke på kalsium butikker i bein å opprettholde riktig mengde kalsium i blodet konsentrasjon. Det fører til osteoporose og foten smerte.

Dosering

Mat kilder rik på kalsium inkluderer yoghurt, ku melk, ost og bladbete. Supplement dosering kan variere fra 250 mg til 1000 mg, avhengig av alder.

Sink

Sink bidrar til å opprettholde et optimalt immunforsvar. Mangel på sink kan føre til en ubalanse i immunsystemet, som fører til muskel og foten smerte. Hvis sinknivået er lavt, bør en dose mellom 30 og 45 mg per dag av sink pikolinat tas som kosttilskudd. Det bør imidlertid tas under veiledning av en lege.

Vitaminer som hjelper med ADD

ADHD eller ADD, påvirker millioner av barn og voksne i USA Lidelsen er oftest behandlet med reseptbelagte medisiner som Adderall eller Ritalin.
Men medisiner alene er ikke alltid svaret. Om personen lider av ADD er allerede på medisiner og søker å øke sin behandling med naturlige metoder, eller rett og slett ønsker å prøve vitaminer før du går på medisiner, det finnes alternativer tilgjengelig. Ifølge nyere medisinske studier, er det flere vitaminbaserte alternativer for å hjelpe med ADD.

B-vitaminer

Tar en vitamin B supplement kan hjelpe med symptomer på ADD. Vitamin B12 er spesielt viktig, som det hjelpemidler i celledeling i hjernen. B6 er et levedyktig alternativ for behandling av ADD i tillegg, ifølge University of Michigan Health System. B-vitaminer er relativt billig og tilgjengelig som kosttilskudd på de fleste dagligvarebutikker. Mat som egg, fisk og melk er naturlige kilder rik på B-vitaminer.

Omega-3

Ifølge ADD nettstedet BornToExplore.org, de fleste som har ADD også ha en mangel på de essensielle fettsyrene kollektivt betegnes Omega-3. Disse fettsyrer er essensielle for å hjernen helse, siden begge dopamin- og serotoninreseptorer i hjernen er sammensatt av DHA, en av fettsyrene i omega-3. ADD, så vel som andre atferdsproblemer eller stemningslidelser, innebære problemer med dopamin og serotonin forskriften, slik som omfatter en Omega-3 tilskudd i ADD behandling kan være en stor hjelp. Disse kosttilskudd er også allment tilgjengelig på dagligvarer og apotek.

Flavonoider

PM Kidd studie på PubNet antyder også flavonoider som viktige vitaminer for å hjelpe med ADD. Flavonoider er en type sekundær metabolitt som kan finnes i mange frukter og grønnsaker, for eksempel sitrusfrukter, epler, jordbær, pærer og til og med persille. Te, spesielt grønn te, er også en utmerket kilde til flavonoider. Piller som inneholder ginkgo som et supplement vil også levere flavonoider essensielle for hjernens helse og behandling av ADD.

Magnesium

The University of Michigan svært anbefaler magnesium for å hjelpe med ADD. Ifølge en foreløpig studie sitert på deres hjemmeside, magnesium gis til hyperaktive barn med ADD produsert betydelig reduksjon i symptom. UM anbefaler en dose på 200 mg per dag for behandling av ADD. Som med de andre kosttilskudd, er magnesium tilgjengelig - ofte inngår som en ingrediens i daglige multivitaminer - på nesten hvilken som helst dagligvarebutikk eller apotek.

Sink

Et annet vitamin nevnt i University of Michigan studie er sink. En studie viste at 15 mg sink per dag over en periode på seks uker produsert merkbare forandringer i oppførselen hos barn med ADD. Sink, som magnesium, er ofte inkludert i multivitamin piller, eller i multimineral tabletter, som begge er relativt billig og veldig lett å finne.

Betraktninger

Dette er bare noen få av mange vitaminer er kjent for å hjelpe til med ADD. Hvis du eller en elsket én har blitt diagnostisert med ADD og planlegger å begynne å ta kosttilskudd, er det alltid en god idé å sjekke med legen din først. Mens de fem vitamintilskudd som er oppført her har vært gjenstand for studier i å hjelpe med ADD, er en lege den personen som kan finne en vitamin tilnærming tilpasset individuelle livsstil og behov.

Naturlige vitaminer for overgangsalder

Naturlige vitaminer for overgangsalder


Menopause oppstår når de aldrende eggstokkene kan ikke lenger eggløsning og produsere østrogen. I løpet av prosessen, vil kvinner begynner å oppleve fysiske symptomer som hetetokter, tørr skjede, svetting, ryggsmerter og søvnløshet. Vitaminer kan spille en viktig rolle i å lindre menopausale ubehag, men, og kan i virkeligheten bestemme alvorligheten av symptomene.

Vitamin C

Mange kvinner opplever overdreven blødning under overgangsalderen menstruasjonsblødningen, til poenget med å endre pads eller tamponger et dusin eller flere ganger om dagen. Dette kan være noe lindres ved å laste opp på vitamin C og bioflavonoider. Ett tusen milligram vitamin daglig kan initiere en reduksjon av blødning ved å styrke kapillær vegger, som er svakt like før og i løpet av menstruasjonen. I tillegg kan vitamin C redusere hetetokter og vaginal tørrhet. Mat kilder til vitamin C er absorbert av kroppen mer effektivt enn kosttilskudd, så spiser appelsiner, ananas, cantaloupes og paprika.

Vitamin E

Rundt 80 prosent av kvinner i overgangsalderen vil ha hetetokter. Selv om ingen avgjørende vitenskapelige studier gjort siden 1940-tallet har bevist effekten av vitamin E for menopausal problemer, tar 800 internasjonale enheter av vitamin E daglig kan være en sunnere naturlig alternativ enn østrogenbehandling. Vitaminet fungerer som en erstatning østrogen, ikke bare lindre hetetokter, men også nattesvette, humørsvingninger og vaginal tørrhet. Mat kilder rik på vitamin E inkluderer solsikkefrø, hvetekim, hele korn og spinat.

Niacin

Niacin, også kjent som vitamin B-3, har vært kjent for å lindre menstruasjonssmerter, samt å bidra til å sove bedre kvinner i overgangsalderen. En daglig dose på 25 til 100 mg anbefales. Kyllingbryst, kalvekjøtt og forsterkede frokostblandinger er gode kilder til niacin.

Vitamin B-6

Stress, depresjon, tretthet og irritabilitet, som er forårsaket av hormonelle svingninger i overgangsalder, kan føre til en utarming av vitamin B-6. For å lindre disse symptomer samt kramper, og for å bidra til leveren regulere østrogennivåer, en daglig dose på 30 mg (men aldri i kombinasjon med vitamin E) anbefales. Matvarer som inneholder B-6 inkluderer bananer, avokado, egg, brun ris, kylling og magert kjøtt.

Vitamin B-12

Vitamin B-12 er viktig for produksjon av røde blodceller. En B-12 mangel kan føre til anemi, som kan resultere i lavere energinivå i løpet av overgangsalderen. For å få den anbefalte daglige dosen av B-12, ta seks mikrogram daglig. Mat kilder inkluderer muslinger, skinke, kongekrabbe, laks og tunfisk.

Rike kilder til kalsium

Rike kilder til kalsium


Kalsium er et mineral som er viktig for flere kroppsfunksjoner. I tillegg til å holde bein og tenner sterk og sunn, kalsium også hjelpemidler i riktig funksjon av muskler, nerver og hjerte. Når det er en mangel på kalsium i blodet, kroppen absorberer kalsium fra skjelettet, og gjør dem derved svak. Osteoporose er en vanlig tilstand som fører til svekkelse av bein og en høy forekomst av frakturer. Meieriprodukter og flere grønnsaker er gode kilder til kalsium.

Meieriprodukter

Melk, ost og yoghurt er noen av meieriprodukter som gir store mengder av kalsium. Imidlertid er det viktig å overvåke inntak av meieriprodukter som er rike på fett. Ifølge Harvard School of Public Health, kan et høyt inntak av meieriprodukter øker risikoen for å utvikle prostatakreft og eggstokkreft. Det anbefales å begrense meieriprodukter til en eller to daglige porsjoner, og for å øke inntaket av kalsiumrike grønnsaker.

Fisk

Vitamin D er viktig for opptaket og assimilering av kalsium i kroppen vår. Derfor kan mat som er høy i både vitamin D og kalsium gi maksimal effekt. Fisk som laks og sardiner er kilder til begge disse næringsstoffene samt essensielle fettsyrer.

Tofu

Tofu er en kilde til kalsium-og protein. Når du kjøper tofu, sjekk maten etiketten for å sikre at den har kalsiumsulfat, noe som øker kalsiuminnholdet. Kalsium-rik tofu kan også være tilgjengelig under beskrivelsen "kalsium-set tofu."

Befestet Drikke

Kalsium-forsterkede soya eller ris drikkevarer og appelsinjuice er gode kilder til vitamin D og kalsium. Disse drikker er spesielt gunstig for personer med laktoseintoleranse.

Grønnsaker

Blant grønnsaker, noen av de beste kildene til kalsium er grønne grønnsaker, brokkoli, spinat, nepe greener, grønnkål, kinakål eller bok choy, sennep greener og okra. Disse grønnsakene er kilder av viktige vitaminer, mineraler og fiber. Brokkoli, grønnkål og grønne grønnsaker er også kilder til vitamin K, som hjelpemidler reguleringen av kalsium i kroppen og forbedrer beindannelse. Men disse grønnsaker ikke inneholder vitamin D, og ​​de fleste av dem inneholder store mengder vitamin A. Ifølge Harvard School of Public Health, kan høye nivåer av vitamin A bidrar til bentap.

Nøtter

Mandler er en kilde til kalsium, vitaminer og essensielle fettsyrer. Trail mix som inneholder frø og nøtter er et annet sunt valg for økt inntak av kalsium.

Hvordan Inkluder niacin (vitamin B3) rik mat fra vegetariske kilder

Å sørge for at du får tilstrekkelige mengder av niacin er avgjørende for de over all helsen til kroppen din. Mangler det av kan ha uheldige konsekvenser som høyt kolesterol, generalisert eller muskelsvakhet, fordøyelsesproblemer, hudinfeksjoner og manglende appetitt bare for å nevne noen. Velger å inkludere disse vegetariske matvarer i kostholdet ditt kan bevise verdig til å balansere kroppens behov for en slik vitamin som vitamin B3, niacin.

Hvordan Inkluder niacin (vitamin B3) rik mat fra vegetariske kilder

Legge crimini sopp viser seg å være en utmerket kilde til niacin forbedre forbruk på bare 5oz 31cal er 26,9% av DV (daglig verdi). Asparges i en kopp gir 43cal tallet og 9,3% DV, tomater i 1 kopp har 38cal og 5,6% av DV, og sommeren squash i 1 kopp har 4,6%.

Prøv å sette disse i kostholdet for bedre niacin produksjon; Grønne erter i en kopp og 134cal er har 16,1% DV, grønne grønnsaker i en kopp har 49cal og 5,5% av DV, og brokkoli i en kopp gir 44cal og 4,7% DV.

Inkludert disse kan hjelpe så godt; gulrøtter i 1cup har 53cal og 5,6% DV, gir spinat 1 kopp 41cal tallet og 4,4% DV, vinter squash 1cup har 80cal og 7,2% DV, til alle gode grunner inkludere mer grønnsaker i kostholdet ditt. Hvis du liker bringebær du kan være glad for å spørre at de gir en kopp 60cal og 5,5% DV.

Hva med å tygge på en håndfull peanøtter, gir de på bare 0,25 kopp 207cal og 22% DV, grunner til å ta dem på tur. Kale har i en kopp 36cal og 3,3% DV, gir blomkål i en kopp 25cal og 2,6% DV, aubergine i 1 kopp har 28cal og 3% DV. Ditt kosthold gir de viktigste byggesteinene for helsen til kroppen din. Du er hva du spiser.

Jern rike kilder til Food & daglige verdier

Jern rike kilder til Food & daglige verdier


Jern er blant de mest vanlige elementer i jorden og også utrolig viktig for funksjonen av det menneskelige legeme. Mange typer mat inneholde alle jern fleste mennesker trenger å fungere som normalt. Iron gir for etablering av proteiner som myoglobin og hemoglobin, essensielle transportører av oksygen i blodet. Riktig nivå av jern må opprettholdes i kroppen. Mangel på jern kan føre til anemi, og for mye jern kan ha toksiske virkninger.

Fisk og skalldyr

En servering av sardiner gir 4,5 mg, eller 27 prosent av anbefalt daglig inntak av jern. Reker gir 5,0 mg jern, eller 28 prosent av RDA i en servering. En enkel servering av blåskjell gir 7 mg jern, eller 39 prosent av RDA av jern. Nesten alle typer sjømat gi minst 1 mg jern per porsjon.

Fjærfe, kjøtt og innmat

Magert kjøtt inneholder 2,5 mg jern per porsjon, eller 16 prosent av RDA. Tyrkia gir 1,6 mg, eller 11 prosent av RDA, av jern. Innmat er også veldig høy i jern, og hver servering av matvarer som lever og nyre kan gi så mye som 44 prosent av RDA, eller 8 mg.

Nøtter og frø

Nøtter og frø pakke en høy andel av jern, protein og enumettet fett i hver liten porsjon. En servering av de fleste nøtter og frø kan gjøre opp halvparten eller mer av det daglige behovet for jern. For eksempel, sesamfrø gi 10 mg av næringsstoffet, eller 55 prosent av RDA. Cashewnøtter levere 6,2 mg jern, eller 32 prosent av RDA. Alle nøtter og frø er ernæringsmessig tett mat, og kan brukes som grip-and-go snacks å bidra til å supplere din daglige mineral og proteinbehov.

Grønnsaker

Får nok jern er spesielt viktig for vegetarianere. I tillegg til nøtter og frø, vegetarianere har en rekke grønnsaker å velge mellom å sørge for at de får nok jern i kosten. Belgfrukter, som erter og bønner, er gode kilder til jern. Røde nyre bønner levere 2,5 mg av næringsstoffet, eller 14 prosent av RDA, i en enkelt porsjon. Grønne grønnsaker som spinat, nepe greener og kålen er også høy i jern. En porsjon av spinat inneholder 6 mg eller 32 prosent av RDA, av jern.

Serverer størrelser og RDA for menn, kvinner og barn

Alle serverer størrelser nevnt ovenfor er 100 gram hver. All RDA står oppført ovenfor tilsvarer RDA av jern for voksne menn. The Centers for Disease Control anbefaler at spedbarn og barn får mellom 7 og 11 mg jern daglig for å holde seg friske. Voksne menn bør få minst 8 mg jern i kosten per dag. Voksne kvinner bør få 8 til 18 mg jern hver dag, med gravide kvinner som får minst 27 mg per dag for å støtte graviditet og prenatal helse.

Naturlig kilde til Østrogen

Østrogen er den dominerende kvinnelige kjønnshormonet. Det er naturlig produsert i kroppen ved eggstokkene inntil overgangsalder. Etter overgangsalderen, binyrene fortsatt produserer mengder av østrogen i de fleste kvinner. En annen naturlig kilde av østrogen er til stede i visse planter i form av phytoestrogen.

Phytoestrogen

Phytoestrogen er 1/400 styrken av østrogen som produseres av kroppen. Som et resultat, betyr phytoestrogen ikke fremkalle den samme rask celle duplisering som gjør østrogen tilbøyelige til å fremme tumorvekst.

Soyabønner

Soyabønner er en rik kilde til phytoestrogen, som etterligner østrogen produseres av kroppen.

Svart cohosh

Klaseormedrue er en urt som inneholder en høy mengde av phytoestrogen, og er ofte brukt som urteterapi for kvinner i overgangsalderen.

Linfrø

Linfrø inneholder også en form for phytoestrogen som kan være nyttig ved behandling av kvinnelig hormonelle lidelser.

Rødkløver

Rødkløver er en urt som inneholder phytoestrogen. I Europa er det brukt som en naturlig behandling for brystkreft.

Hvordan øke vitamin D-inntak fra mat kilder

Hvordan øke vitamin D-inntak fra mat kilder


Vitamin D, også kalt "solskinn vitamin," er et essensielt næringsstoff for sunn benbygning og for å opprettholde kroppens nivåer av fosfat og kalsium. Kroppens Vitamin D kan tilfredsstilles gjennom eksponering for sollys og et balansert kosthold. Men utilstrekkelig sollys eksponering på grunn av faktorer som smog, solkrem og sesongmessige endringer bringer opp behovet for å supplere vitamin D-nivåer. Dette kan også være nødvendig av medisinske årsaker blant personer over 65 år for å opprettholde optimal benhelse. Følgende retningslinjer ta for hvordan å konsumere mer vitamin D gjennom kloke kosthold valg.

Hvordan øke vitamin D-inntak fra mat kilder

•  Legg fet fisk i kostholdet ditt. Studier har vist at fet fisk er den mest tallrike mat kilde til vitamin D. vitamin D, et fett-oppløselige forbindelse, lagres og akkumuleres i fiskens kroppsvevet. Noen av fet fisk inkluderer sild (1383 IU per 3 oz.), Villaks (988 IE per 3,5 oz.), Katt fisk (425 IE per 3 oz.), Kveite (510 IE per 3 oz.), Kokt makrell (345 IE per 3 oz.) og oppdrettslaks (245 IE per 3,5 oz.).

•  Ta en daglig dose av fiskeolje, som for eksempel torskeleverolje, som er et naturlig supplement til mat. Tran gir mer enn 1350 IE per 15ml av olje, og er den eneste andre mat kilde til vitamin D som kan måle innholdet per porsjon av fet fisk som sild.

Stock opp på ikke-Fish Seafood kilder til dette viktige vitamin, for eksempel reker (129 IE per 3 oz.), Østers (272 IE per 3 oz) og kokt ål (200 IE per 3,5 oz.).

innlemme andre naturlige dyr mat kilder i måltidene dine, for eksempel biff leveren (30 IE per 3,5 oz servering) og egg (opp til 25 IE per eggeplomme).

Bruk sopp å øke vitamin D-inntak. Hvert fjerde shitake sopp, for eksempel, gir 249 IE vitamin D. Sopp gi veganere med deres eneste naturlig mat kilde til vitamin D.

Shop for mat merkevarer som er beriket withVvitamin D, som kan være rike kilder til vitamin D. Dette er spesielt viktig hvis du er allergisk mot sjømat. Per FDA krav, befestet ku melk, soymilk, ris melk og appelsinjuice gi 100 IE vitamin D per 8 oz glass. Yoghurt, tofu, sveitsisk ost, frokostblandinger, margarin og brød er andre matvarer som ofte beriket med vitamin D.

Cook med vitamin D-rik mat og produkter. Ved hjelp av forsterkede produkter som befestet melk som en ingrediens i oppskrifter, for eksempel sauser, bakevarer og puddinger vil bidra til å øke inntaket av vitamin D. I motsetning til mange andre vitaminer, er vitamin D relativt stabil og vil ikke bli ødelagt ved koking.

Mat kilder til vitamin B3

Vitamin B3, også kjent som niacin, er et vannløselig vitamin som er essensielt for god helse. Vitamin B3 hjelper kroppen å omdanne mat til energi, forbrenne fett og regulere blodsukkeret. En mangel på dette viktige vitamin kan forårsake en sykdom som kalles pellagra.

Grønnsaker

Asparges, romanosalat, tomater, sennep greener, squash, grønne bønner, gulrøtter og brokkoli alle inneholder betydelige mengder av vitamin B3.

Kjøtt, fisk og fjærfe

Proteinrik mat er gode kilder til vitamin B3. Tunfisk, kyllingbryst, biff lever, kveite og laks er noen av de rikeste kildene i denne kategorien.

Nøtter og frø

Peanøtter, peanøttsmør, sennep frø og mandler anses gode kilder til vitamin B3.

Korn

Hel-korn matvarer som brød, cornmeal, tortillas og frokostblanding er naturlig rik på niacin, mens prosessert korn matvarer er vanligvis beriket med syntetisk vitamin B3.

Andre kilder

Vitamin B3 er funnet i et overraskende utvalg av matvarer som inneholder soyasaus, crimini sopp, mango, fersken og honningmelon.

Kilder til vitamin A & E

Vitamin A og E spiller viktige roller i helse og bærekraft av dine kroppsfunksjoner. Flere naturlige næringskilder inneholder betydelige mengder av vitamin A og E. Imidlertid, siden begge er fettløselige vitaminer, kan overskytende mengder forårsake personskader.

Vitamin A rolle

Vitamin A fremmer et sunt immunsystem, klar visjon og bein og vev vekst og reparasjon. Vitamin A bidrar retina justere slik at du kan se i mørket. Vitamin A er også viktig for sunn hud, tenner og tannkjøtt. De som lider av akne ofte øke vitamin A inntak for å kontrollere utbrudd. Vitamin A fungerer også som en antioksidant for å bekjempe frie radikaler i legemet.

Vitamin A Mat Kilder

Masse mat kilder gir vitamin A. Matvarer som er rike på vitamin A blant annet: lever, søtpoteter, gulrøtter, mango, spinat, cantaloupe, tørkede aprikoser, melk, eggeplommer og mozzarella ost. Forbruket av alkohol, kaffe og overdreven jern kan tømme kroppen for vitamin A.

Effekter av vitamin A-mangel og overflødig

Vitamin A mangler kan føre til nattblindhet, dårlig syn, tørr hud og øyne, sprø negler, forkrøplet vekst og reproduktive problemer, for eksempel mødredødelighet og problemer ammende. Et overskudd av vitamin A er også farlig. Det kan føre til fødselsskader, leverskader, skader på skjelettet, håravfall og Double Vision.

Vitamin E rolle

Vitamin E er en antioksidant som beskytter mot kroppslig vevsskade og grå stær. Det er også tatt for å forhindre hjertesykdom og kreft. Vitamin E spiller en nøkkelrolle i røde blodceller dannes, og konvertering av vitamin K.

Vitamin E Mat Kilder

Vitamin E finnes naturlig i hvete bakterie, mandler, oliven, spinat, asparges og oljer (mais, solsikke, bomullsfrø og soyabønner).

Effekter av vitamin E-mangel og overflødig

Vitamin E manglene er sjeldne fordi det er funnet i så mange vanlige matvarer. Likevel mangler inkluderer et svekket nervesystem, problemer med å absorbere fett kosten, babyer med lav fødselsvekt og muskelsvakhet. Et overskudd av vitamin E kan føre til død, hjertesvikt, nedsatt immunforsvar og økt blødning når den antikoagulerende medikamenter.

Kilder til Preformed Vitamin A

Kilder til Preformed Vitamin A


Det finnes to kilder til vitamin A som forekommer i naturen: prefabrikkerte og provitamin (også kjent som karoten). Prefabrikkerte vitamin A er avledet fra animalske kilder, og svært lett for at kroppen skal absorbere. Det er fettoppløselige, noe som betyr at lipider eller fett, er nødvendig for dens absorpsjon. Som sådan, er det mulig å overdose på dette vitaminet. Karoten finnes i planter, spesielt mørk-farget frukt og grønnsaker. Denne typen vitamin er vannløselig, så det er liten sjanse for overdose, men det er også mindre lett absorberes av kroppen.

Liver

Biff og kylling leveren er rike, naturlige kilder til preformed vitamin A. I tre gram biff lever, det er 30 000 IE (Internasjonal Enhet) av vitamin, mens det er 13 000 IE i samme mengde kylling leveren.

Dairy

Preformed vitamin A er utbredt i meieriprodukter som melk, smør og ost. Helmelk har rundt 300 IE i hver kopp. Butter har ca 450 IE per spiseskje, og osten har ca 250 IE per unse. Lav-fett og skummet meieriprodukter er ofte beriket med vitamin A for å gjøre opp for tapet ved stripping av matvarer av fett.

Egg

Sammen med vitaminene D og E, egg er en rik naturlig kilde til preformed vitamin A. Men, alle vitaminer ligger i eggeplommen; de hvite gir protein, men betydelig mindre næringsinnhold.

Fish Oil

Den største konsentrert kilde til vitamin A tilgjengelig er fiskeolje, som er avledet fra fisk lever. Fisken seg selv er ikke så høy i prefabrikkerte vitamin A, men leveren deres plukke den opp (sammen med omega-3 fettsyrer) når fisken spiser eksterne kilder til vitamin, for eksempel alger.

Anbefalt dose

For en voksen mann (14 år eller eldre), den anbefalte daglige mengden av vitamin A er 3000 IE. Dosen er lavere for kvinner 14 og opp: 2310 IE. Vær forsiktig så du ikke overstiger den daglige dosen, fordi forbruker for mye vitamin A (hypervitaminose A) kan føre til oppkast, tåkesyn, håravfall, fødselsskader, beinskjørhet og leverproblemer.

Fordeler

En passende mengde av vitamin A er avgjørende for synet, reproduksjon, ben og cellevekst, og immunsystemet. Vitamin A hjelper også hindre bakterier fra å komme inn i kroppen ved å skape sunne fôr for øynene, tarmene, urin og luftveier, samt støtte huden og slimhinnene.

Hvordan få Non-meieri kilder til kalsium

Hvordan få Non-meieri kilder til kalsium


Kalsium er den mest tallrike mineral i menneskekroppen. Gjennomsnittlig voksen trenger 1000 milligram per dag. En diett som mangler kalsium fører til benlidelser som osteoporose og rakitt. Mange ikke-meieri kilder til kalsium er tilgjengelig for dem som ikke kan konsumere melk for etiske eller medisinske grunner.

Hvordan få Non-meieri kilder til kalsium

•  Spis hermetisk fisk med bein. Dens ben er myke nok for forbruk. En porsjon gir opp til 30 prosent av anbefalt daglig inntak (RDI).

Konsumere grønne blader og brokkoli. Spinat, grønnkål, grønne grønnsaker og Chard er rike på kalsium. På grunn av deres oksalsyre-innhold, men er ca 5 til 10 prosent av kalsium absorberes. Brokkoli er også rik på kalsium. På grunn av sin oksalsyre innhold, er halvparten av brokkoli kalsium absorberbare.

Spis nøtter og hele korn. De inneholder 2 til 4 prosent av RDI.

Konsumere 5 til 7 porsjoner med frukt og grønnsaker. I gjennomsnitt, hver frukt eller grønnsak tilbyr 2 prosent av kalsium er RDI. Derfor, spise 5 til 7 porsjoner gir 10 til 14 prosent av kalsium er RDI.

Ta et kalsiumtilskudd, eller spise kalsium-forsterkede matvarer.

Hint

  • Spis grønnsaker, nøtter, fisk, hele korn og greener. Ved å følge de ikke-meieri deler av næringspyramiden, du får opp til halvparten av kalsiumbehov.
  • Spise yoghurt eller legge meieriprodukter til kokt mat. De fleste laktoseintolerante mennesker tåler dem.
  • Oksalsyre, som finnes naturlig i noen frukter og grønnsaker, blokkerer kroppens evne til å absorbere kalsium.
  • Ikke ta mer enn 2500 mg kalsium om dagen. Gjør du det setter deg i fare for kalsium toksisitet.