Digidexo.com

hjernen uten oksygen

Hvor lenge kan hjernen overleve uten oksygen?

Den menneskelige kroppen trenger oksygen for å opprettholde seg selv. Reduksjonen av oksygen til minst ett kroppsdel ​​er kjent som hypoksi. Den totale mangel på oksygen som er kjent som anoksi. Hjerneceller er ødelagt etter 4 til 6 minutter uten oksygen. Når flyten av oksygen til hjernen er helt avskåret, vil en person mister bevisstheten i løpet av 10 sekunder. Utvidet hypoksi fører til hjerneskade og til slutt død.

Årsaker

Hjernen er kroppens største bruker av oksygen, selv om det gjør opp mindre enn fem prosent av kroppsvekten. Hjernen forbruker 20 prosent av kroppens behov for oksygen. Cerebral hypoksi er mangel på behov for oksygen til hjernen. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, er det flere årsaker til cerebral hypoksi, og de fleste er relatert til ulykker eller helsemessige komplikasjoner. Disse inkluderer røyk innånding, hodeskade, choking, kullosforgiftning, drukning, overdose, slag og kvelning.

Symptomer

Symptomer i tilfeller av mild cerebral hypoksi er uoppmerksomhet, dårlig beslutningstaking og uncoordination. I alvorlige tilfeller av hypoksi, vil en person ikke svarer og faller i koma, slutter å puste og ikke reagere på lys. Når det bare er blodtrykk og et hjerteslag, kan personen være hjernedød.

Komplikasjoner

Mangelen på oksygen til hjernen kan føre til en person går inn i en vegetativ tilstand hvor personens kroppsfunksjoner som pust eksisterer fortsatt, men personen er ikke svarer. Flertallet av pasientene som kommer til denne tilstanden ofte dør innen ett år, ifølge Shands Healthcare, som er tilknyttet University of Florida Health Science Center. Hvor lenge en person overlever etter å ha fått oksygenmangel varierer etter hvor mye behandling er gitt for å hindre andre medisinske problemer. Komplikasjoner kan også inkludere liggesår, lungebetennelse og utvikling av vein propper.

Forebygging / løsning

Siden hypoksi ofte oppstår uventet, er tilstanden vanskelig å avverge. Forebygging ofte er avhengig av hva som forårsaker tilstanden. Men utføre HLR umiddelbart på en person som lider av hypoksi kan være en livreddende behandling. Hvis noen lider av hypoksi, få medisinsk behandling umiddelbart ved å ringe 911.

Prognose

Utsiktene for noen som har lidd av oksygenmangel, avhenger av hvor lenge personen gikk uten oksygen, og om hjerneskade inntraff, sier National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. Folk kan vanligvis foreta en full gjenoppretting hvis de var bevisstløs et øyeblikk. Jo mer tid en person bruker i en bevisstløs tilstand, jo mindre er sjansen for en full gjenoppretting. Mens utvinne, kan en person lider av psykiske og nevrologiske skader, blant annet hukommelsestap, hallusinasjoner og muskelspasmer.

Påvirke av mangel på oksygen til hjernen

Påvirke av mangel på oksygen til hjernen


Hjerneceller dør når sultet for oksygen. Et par minutter uten oksygen til hjernen (cerebral hypoksi) kan raskt føre til symptomer fra forvirring til alvorlig hjerneskade. Disse symptomene krever rask legehjelp for å hindre fullstendig hjernedød.

Cerebral Hypoksi

The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds) definerer cerebral hypoksi som en mangel på oksygen til hjernen uten tap av tilstrekkelig blodtilførsel.

Årsaker

Hodeskader, hjerteinfarkt, kullosforgiftning, lavt blodtrykk, store høyder, eller choking kan forårsake cerebral hypoksi, ifølge University of Maryland Medical Center.

Milde Effects

Den ninds sier at selv en kort episode av hypoksi kan føre til mangel på koordinasjon og dømmekraft, hukommelsesproblemer og en manglende evne til å ta hensyn.

Alvorlige effekter

Hypoksi som fortsetter i over fem minutter kan føre til anfall, koma, eller en tilstand som kalles hjerne død der høyere hjernefunksjoner opphører, ifølge ninds.

Behandling

Hypoksi behandling avhenger av årsaken til tilstanden; imidlertid, i henhold til ninds, kunstig ventilasjon, medikamenter for å holde hjertefrekvensen og blodtrykket stabilt, og anti-beslag medisiner sammen med akuttmedisinske prosedyrer, bidra til å holde pasienten i live.

Virkningene av astma på hjernen

Astma er en betennelsessykdom som påvirker luftveiene. Under et astmaanfall, musklene som er rundt luftveiene stramme, noe som fører til hevelse i luftveiene 'fôr. Svellingen tillater mindre oksygen for å bli tatt av kroppen og brukes av vitale organer. Når behandlet raskt, effekten av mindre oksygenopptak er nesten ingenting, men kan det gå lang tid uten nok oksygen påvirke normal funksjon av hjernen.

Årsaker

Betennelse i luftveiene kan utløses av allergifremkallende stoffer. Eksempler inkluderer dyrehår eller dander, pollen, støv, stress, tobakksrøyk, endringer i vær og støv. Mange mennesker som har astma har en familiehistorie med allergi eller eksem, men ikke alle har en historie. Trening kan også være en trigger for et astmaanfall.

Symptomer

De vanligste symptomene på astma er tungpustethet, kortpustethet, tetthet i brystet og hoste. Det er imidlertid mer alvorlige symptomer på astma som indikerer en effekt på hjernen. Noen pasienter opplever alvorlig angst på grunn av kortpustethet. Andre kan ha en redusert nivå av årvåkenhet, for eksempel alvorlig døsighet og forvirring. Den døsighet og forvirring kan indikere at nivået av oksygen i hjernen er lavere enn normalt.

Oxygen

Oksygen er avgjørende for å holde det menneskelige legeme i live. Når det ikke er nok oksygen, er cellefunksjon berørt, og kan også føre til døden. En reduksjon av oksygen i en eller flere områder av kroppen som er kjent som hypoksi. En total mangel på oksygen er kjent som anoksi. Når det er noen mangel på oksygen, er hjernen påvirkes mest: hjernen bruker 20 prosent av kroppens oksygen. Etter 4-6 minutter uten oksygen, hjerneceller begynner å dø.

Hippocampus

Hippocampus, som ligger i den mediale tinninglappen i hjernen, er ansvarlig for å konvertere kortsiktige minner til langsiktige minner. Når det er noen skader på hippocampus, er minnefunksjon forstyrret. Hippocampus er svært utsatt for hypoksi, selv om hukommelsestap kan bare skje i en alvorlig astmaanfall der pusting er enda mer begrenset enn i en vanlig astmaanfall. Mengden av oksygen som tas inn er mindre enn 50 prosent av normal kapasitet.

Behandling

Astmapasienter får to typer medisiner: langtidsvirkende medisiner for å hindre angrep og quick-lindring medisiner som brukes under et angrep. De langtidsvirkende medisiner ikke behandle astma, men heller hindre angrep gjennom å undertrykke betennelser og åpne luftveiene. Kombinasjonen av medisiner kan hindre en alvorlig nok astmaanfall som ville ha en innvirkning på hjernen.

Mat uten Iron

Jern er et essensielt næringsstoff som trengs av kroppen for å overleve. Men noen mennesker har for mye jern i kroppen og må begrense inntak av kosttilskudd jern for deres helse.

Iron

Ifølge Verdens sunneste Foods av George Mateljan, jern er en komponent av røde blodceller som bistår med å levere oksygen til kroppens vev. Uten oksygen, kan organer og kroppen ikke fungere skikkelig. Iron spiller også en viktig rolle i produksjonen av energi i kroppen.

Hemokromatose

Hemokromatose er en lidelse som forstyrrer kroppens evne til å bryte ned jern og resulterer i et overskudd av jern i kroppen. Personer med diagnosen hemokromatose må avstå fra å konsumere kosttilskudd jern så jern i kroppen ikke øker.

Matvarer med lav eller ingen jern

Meieriprodukter, egg, rosiner, dadler, epler, pærer, fersken, blåbær, rødbeter, kål, mandler, blomkål, hasselnøtter, sjokolade barer, ananas, saft, nyre bønner, fisk og mange varianter av Campbells supper har ingen eller lavt jerninnhold .

Andre hensyn

Koffeinholdige drikker, sjokolade, antacida fosfat salter, høy kalsium matvarer og overdrevent forbruk av høy-fiber matvarer redusere jern absorpsjon i kroppen. I tillegg mat som inneholder vitamin C, som vitaminer og sitrusfrukter, bør også unngås som vitamin C hjelper kroppen absorbere jern.

Iron giftighet Symptomer

Symptomer for jern forgiftning er kvalme, oppkast, sjokk, leversvikt og skader på tarmen.

Hjernen aneurismer og tap av sosiale ferdigheter

Aneurismer oppstår når et svakt punkt utvikler seg i en blodåre, som deretter blåses ut som en vannballong og til slutt sprekke, noe som resulterer i en blødning. Når aneurismer oppstå i venene eller arteriene som forsyner blod til hjernen, blir de kalt cerebral eller intrakranielle aneurismer, en type ervervet hjerneskade, eller ABI. Hjerneslag og hjerneinfeksjon er også Abis, som er forskjellig fra traumatiske skader forårsaket av ytre hendelser.

Konsekvenser av skader

Virkningene av en hjerne aneurisme avhenge av mengden av skade på hjernevevet og hvilken del av hjernen som er involvert. Utposning blodkar kan legge press på nærliggende nervebaner, og blødninger kan frata deler av hjernen av oksygen. Avhengig av akkurat hvor og hvor omfattende skaden til deres hjerner er, kan folk oppleve problemer med motoriske ferdigheter eller balanse, noe som gjør det vanskelig for dem å gå eller utføre normale aktiviteter, som å skrive eller fanger en ball.

Folk som har hatt en hjerne aneurisme kan lide hukommelsestap, har problemer med å snakke eller forstå språk, og opplever problemer resonnement. De kan også møte sosiale og atferdsproblemer: De kan bli irritabel eller viser mangel på impulskontroll, eller opptre på andre sosialt upassende måter.

Manglende sosial kompetanse

Noen av de mest forstyrrende effekter av en hjerne aneurisme for både pasienten og venner og familie er i riket av sosiale og mellommenneskelige atferd, ifølge BrainInjury.org of Australia. Sosiale ferdigheter er svært komplekse og sentralt for hvordan vi forholder oss til hverandre. Noen av disse ferdighetene, som de som er involvert i å lese en annen persons uttrykk, er universelle, mens andre, som håndbevegelser, varierer fra kultur til kultur.

Det store antallet av verbale og ikke-verbale ferdigheter en person trenger å lære på nytt for å fungere mer eller mindre normalt etter ABI kan være overveldende. Likevel, med mindre han kan gjenvinne ferdigheter involvert i å manøvrere gjennom det daglige liv, kan han bli stadig isolert og ensom.

Frontallappene og prefrontal cortex er der de såkalte eksekutive funksjoner styres i hjernen. Selvbevissthet og innsikt i de tanker og følelser til de rundt deg, samt impulskontroll - som ikke blurting ut upassende bemerkninger og kontrollere temperamentet ditt - kan bli svekket av skader på disse regionene.

Sosiale ferdigheter er for det meste lært, ikke instinktiv. Relearning dem krever tilbakemelding fra andre. Inntil det skjer, kan pasienten oppleve store vanskeligheter i sosiale interaksjoner.

Sosial ferdighetstrening

Sosial ferdighetstrening, slik det følger av BrainInjury.org, er en fire-trinns tilnærming som brukes av lærere og terapeuter for å hjelpe folk som har problemer knyttet til andre. Det er viktig å først identifisere den sosiale ferdigheter underskudd. En strategi er målrettet og anvendt for å håndtere problemet. Suksess er vurdert og nødvendige justeringer foretas. En grundig evaluering av personens styrker og svakheter er utgangspunktet. Strategiene for å håndtere dem inkluderer overnatting - modifisere de fysiske og sosiale miljøer.

Strategier for opplæring sosiale ferdigheter inkludere rollespill og øvde sosiale interaksjoner, som inkluderer utagering ulike situasjoner den berørte person kan komme over for å bidra til å bygge grunnleggende samhandlingsferdigheter. En annen vanlig strategi er filmet selvmodellering (VSM), slik at personen kan lære ferdigheter ved å se seg selv utføre dem. Læring sosiale ferdigheter innebærer observasjon, modellering, coaching og tilbakemelding. VSM gir personen en mulighet til å lære både av direkte personlig erfaring og gjennom observasjon.

Hvem er i faresonen for Cerebral Parese?

Hvem er i faresonen for Cerebral Parese?


Cerebral lammelse er en irreversibel tilstand forårsaket av den manglende evne til bestemte deler av hjernen for å regulere kroppsbevegelse og muskeltonus. De delene av hjernen påvirkes på personer med cerebral parese kan bli ute av stand til å utføre sine gode funksjoner enten gjennom skader eller unormal utvikling før fødselen. Det er fem hovedgrupper av babyer som kjører en høyere risiko for å utvikle cerebral parese på grunn av denne hjerneskade.

Alvorlige fødselsskader

Spedbarn født med visse alvorlige fødselsskader har en økt sjanse for å utvikle cerebral parese. Mens disse fødselsskader i hovedsak innebære nevrologiske systemet --- defekter i hjernen eller ryggmargen --- de kan også inkludere skallen eller lungeskader, som begge kan være skadelig for en god utvikling av en ung barnets hjerne. Deformerte kraniet kan forhindre hjernen fra å vokse på riktig måte, og lungeskader kan forhindre hjernen fra å motta tilstrekkelig oksygen.

Høyrisiko Fødte

Visse typer høyrisikofødsler kan også øke muligheten for en baby å utvikle cerebral parese. Disse inkluderer kvinner gravide med flere fostre og kvinner som har en Rh protein som er uforenlig med deres foster. En Rh protein uforlikelighet oppstår når morens blod mangler en viss protein, kjent som Rh protein, mens barnets blod ikke inneholder protein. I denne situasjon vil mors antistoffer angripe Rh proteiner i barnets blod, å minske mengden av oksygen-bærende røde blodlegemer hos fosteret. I tillegg kan blod-clotting lidelser --- thrombophilias --- stede i enten mor eller barn høyne risikoen for cerebral parese.

Levering Komplikasjoner

Cerebral parese gang var tenkt å være utelukkende forårsaket av komplikasjoner oppstår under fødselen, spesielt hvis problemet involvert den nyfødte ikke får nok oksygen. Selv om oksygenmangel ved fødselen fortsatt fører en baby å ha høyere risiko for cerebral parese, er det nå kjent at andre levering komplikasjoner, for eksempel for tidlig fødsel, også bidra til økt risiko for tilstanden.

Komplikasjoner under graviditet

Hvis en gravid kvinne lider av en alvorlig infeksjon eller utvikler ekstreme skjoldbruskkjertelen eller beslag forhold mens hun er bærer fosteret, vil den nyfødte har større risiko for å utvikle cerebral parese. Alle disse tilstander kan forårsake en betydelig avbrudd i strømmen av næringsstoffer og oksygen til det voksende fosteret, og dette avbrudd kan resultere i unormal utvikling av hjernen.

Infant Brain Damage

Ikke alle risikofaktorer for cerebral parese oppstår før eller under fødselen: Spedbarn som får en alvorlig hodeskade eller traumer som fører til overdreven blødning eller resultater i en kort tid uten oksygen kan også bli påvirket. Skader på nervesystemet forårsaket av en infeksjon som hjernehinnebetennelse kan også resultere i en økt risiko for cerebral parese.

Lavt blodtrykk Forklart

Lavt blodtrykk Forklart


En normal blodtrykk lesing er når systolisk blodtrykk er nær 120 mm Hg og diastolisk blodtrykk leser 80 mm Hg. Systoliske trykket, det øverste nummeret i blodtrykksmåling, er hvor mye press hjertet ditt genererer når pumpe blod gjennom blodårene dine til resten av ditt hjerte. Det diastoliske trykket, det nederste tallet, refererer til mengden av trykket i blodårene dine når hjertet er i ro mellom beats. Lav blodtrykket, eller hypotensjon, oppstår når blodtrykket i løpet av og etter hvert hjerteslag er mye lavere enn vanlig.

Farene ved lavt blodtrykk

Ifølge Mayo Clinic.com, når systolisk blodtrykk fall ned til 90 mm Hg og diastolisk blodtrykk til 60 mm Hg, regnes det som farlig lavt. Blodtrykk opplesninger og symptomene vil variere med hver person. Når blodtrykket er meget lavt det fratar hjernen av oksygen og i sin tur kan føre til skade på hjertet og hjernen.

Årsaker

Det er flere årsaker til lavt blodtrykk. Noen foreskrevet medikamenter som betablokkere, medisiner for Parkinsons sykdom og trisykliske antidepressiva, kan føre til lavt blodtrykk. Legen din kan justere dosen din hvis dette er tilfelle. Over-the-counter medisiner kan også være den skyldige i å senke blodtrykket. Alvorlige hjertelidelser kan være ansvarlig for et fall i blodtrykket. I løpet av de første 24 ukene av svangerskapet, er det vanlig at blodtrykket å slippe, ifølge American Heart Association nettside. I sjeldne tilfeller svært premature babyer kan bli født med lavt blodtrykk.

Symptomer

Hvis du føler deg veldig svimmel eller faktisk svak, kan det være du har lavt blodtrykk. Du har kanskje tåkesyn og føler deg syk til magen. Hvis du føler deg deprimert uten noen spesiell grunn, kan dette også være et symptom. Mange andre enn lavt blodtrykk plager kan forårsake disse symptomene. Det er best å ta kontakt med legen din.

Mat og drikke

Mat og drikke spiller en viktig rolle i å regulere blodtrykket. Prøv å øke din drikking av vann for å unngå dehydrering som det kunne øke blodvolumet. Følge et sunt kosthold som er rikt på frukt, grønnsaker, korn og protein. Spis små low-carb måltider, som kan bidra til å forhindre blodtrykket faller raskt.

Natrium og lavt blodtrykk

Natrium (salt) er ganske godt kjent for å øke blodtrykket, og det kan anvendes på en vellykket måte til behandling av lavt blodtrykk, sier MayoClinic.com. Salt bør ikke brukes tilfeldig til du snakke med din lege, fordi for mye natrium kan føre til hjerteproblemer. Soyasaus er et flott alternativ, og har et høyt natrium innhold.

Andre Solutions

MayoClinic.com tilbyr noen forslag som er nyttige i å lindre symptomer på lavt blodtrykk. Når du endrer din posisjon, enten stående eller sittende, bevege seg veldig sakte. Før du får ut av sengen om morgenen, ta flere dype åndedrag. Sov med hodet litt hevet, da dette kan bidra til å bekjempe virkningene av tyngdekraften.

Cardiac Stans Recovery

Cardiac Stans Recovery


Cardiac stans, også kjent som plutselig hjertestans er en vanlig, livstruende problem. Overlevende står overfor en vanskelig bedringens vei. De første tre eller fire uker etter gjennomgang av et hjerteinfarkt er mest vanskelig, men kan være viktig ved forhindring av fremtidige hjerteproblemer.

Sudden Cardiac Arrest

Plutselig hjertestans oppstår når hjertet stopper. Hjertestans har en rekke årsaker, for eksempel blokkering av koronar. Hjertestans fører blodet til å mislykkes å pumpe rundt i kroppen på riktig måte, noe som betyr at det ikke kan komme organer som hjernen. Uten oksygen leveres av blod, kan disse organer begynner å dø, noe som får dem skades. Rask respons til utbruddet av hjertestans er avgjørende for utvinning.

Initial Recovery

The American Heart Association anslår at mindre enn 5 prosent overleve en akutt hjertestans, og må gjennomgå gjenopprettingsprosessen. I første omgang vil en person som har lidd plutselig hjertestans bli innlagt på sykehus for observasjon. Jo lenger at hjertet ble stoppet, kan de mer skadede organer være. Hjerne og orgel død begynner å skje 5:56 minutter etter hjertestans. Hvis det har oppstått skade, kirurgi kan være nødvendig i et forsøk på å rette opp eventuelle skader.

ICDer

Interne cardioverter-defibrillator (ICD) kan bli implantert med akutt hjertestans overlevende for å bidra til å redusere sjansen for en andre hjertestansen. De er elektriske enheter som er koblet til hjertet. Hvis ICD merker at hjertet begynner å slå i en uregelmessig måte som kan tyde på en forestående stans, gir det en kort elektrisk ladning til hjertet som er ment å regulere hjerteslag.

Livsstil

En ICD er bare en del av gjenopprettingsprosessen. En overlevende av plutselig hjertestans er fortsatt i fare for å utvikle hjertesykdom igjen og muligens lider en annen hjertestansen. Kostholdet bør endres, minske mengden fett og mat med høyt kolesterol som er inntatt, for å prøve å unngå blokkeringer i blodårene. Der det er mulig, bør regelmessig mosjon opprettholdes for å styrke hjertet.

Betraktninger

Umiddelbar respons på plutselig hjertestans er avgjørende. Ring en ambulanse med en gang og bruke HLR for å forsøke å starte opp pulsen igjen. Det er viktig for overlevende av plutselig hjertestans å besøke sin lege regelmessig og opprettholde en sunn livsstil, fordi folk som har lidd ett hjerte stans har høy risiko for et nytt angrep.

Tegn på Cerebral anoksi

Cerebral anoksi refererer til den komplette berøvelse av oksygen i hjernevevet. Anoksi vanligvis oppstår når hjernen får en tilstrekkelig tilførsel av blod. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, kan anoksi føre til hjerneskade som cellene i hjernen begynner å dø etter bare fem minutter uten oksygen. De tegn på cerebral anoksi avhenge av graden og lengden av tid hjernen er ute av oksygen. Rådfør deg med helsepersonell for riktig diagnose av denne eller andre medisinske tilstander.

Bevissthetsnivå

I alvorlige tilfeller av cerebral anoksi, er pasienten i en tilstand av bevisstløshet for perioder som strekker seg fra timer til dager, uker eller måneder. Hvis oksygenmangel fortsetter, besvimelse og langsiktig tap av bevissthet kan resultater. Fortsatt oksygenmangel kan også resulterer i koma, en tilstand av bevisstløshet der en pasient ikke kan reagere med omgivelsene.

Kognitiv svikt

Personer med cerebral anoksi vil være uoppmerksom, vil lide av dårlig dømmekraft, og vil ha hukommelsestap og dårlig motorisk koordinasjon. Hvis cerebral anoksi varer i flere minutter en persons hjerneceller begynner å dø som resulterer i permanent hjerneskade, kramper eller død.

Cyanose

Personer med cerebral anoksi kan også vise tegn på cyanose, en unormal blåfarging av huden. Cyanose er lettere å sette pris på de med høyt hemoglobin enn de med anemi - en tilstand der kroppen ikke har nok friske røde blodceller.

Andre Signs

Blindhet kan oppstå så vel i personer med cerebral anoksi. Pasienter kan se skikkelig, men kan ikke kjenne hva han ser. Tegn på psykiatrisk sykdom som agitasjon og depresjon kan også vises.

TIA & Stroke Risk

Hvert år, mange mennesker lider av slag. I mange av disse tilfellene var det varselskilt om at de ikke anerkjenner som hjerneslag symptomer. En TIA blir ofte referert til som en "mini-slag", fordi den har alle symptomene på en full slaglengde, men uten varig skade.

Identifikasjon

En TIA (eller TIA) er ofte en forløper til et fullt slag. En TIA oppstår når blod tresko en arterie og midlertidig fratar hjernen av oksygen. Symptomene på en TIA er de samme som hjerneslag symptomer, bare midlertidig. Dette kan omfatte plutselig ensidig svakhet, forvirring, problemer med å snakke, problemer med balanse, svimmelhet og plutselig alvorlig hodepine.

Kjønn

Slag eller TIA er mer vanlig hos menn enn hos kvinner. Imidlertid vil flere kvinner enn menn dør etter å ha fått et slag. I motsetning til en TIA, etterlater et slag varig skade på hjernen, og kan kreve behandling for å gjenvinne så mye funksjon som mulig.

Alder og arvelighet

Etter fylte 55, er risikoen for å få slag eller TIA dobles hvert tiår. Afro-amerikanere er også mer sannsynlig å lide et slag, og har en høyere dødelighet av hjerneslag enn kaukasiere.

Diett

Dårlig kosthold og ernæring øke risikofaktorer for hjerneslag eller TIA. Høyt natrium inntak kan føre til høyt blodtrykk og dietter høy i mettet fett kan øke kolesterolnivået, setter deg i større fare for noen av disse.

Alkohol og rusmiddelforskning

Misbruker stoffer som alkohol eller narkotika, kan øke sjansen for å få slag eller TIA. Forbruker ikke mer enn to drinker per dag (for menn) og én drink om dagen (for kvinner). Stoffer som kokain og amfetamin legge brukere i en høyere risikokategori for hjerneslag.

Hvordan en Stroke Skader de fire sløyfer

Et hjerneslag oppstår når blodårene frakter oksygen til hjernen blir blokkert eller briste åpen. Hver av disse hendelsene fører til en mangel på oksygen til hjernen, noe som resulterer i skade på en eller flere av fliker av hjernen - frontallappen, isselappen, occipital lobe eller og tinninglappen. Symptomene led av en pasient er avhengig av hvilken del av hjernen påvirkes av hjerneslag.

De to hovedtyper av hjerneslag er iskemisk og hemoragisk. I en iskemisk slag, blir blodtilførsel til hjernen påvirkes av en blokkert fartøy. I en hemoragisk hjerneslag, et blodkar sprekker og fører blod til å gå inn i eller rundt hjernen. Under et slag ikke alle områder av hjernen er skadet. Den delen av hjernen i hvilken et blodkar brister, eller hvor arterien har en blodpropp eller blokkering, kombinert med mengden av tiden hjernen er uten oksygen, bestemmer hvilken flik er skadet, og hva den resulterende skade vil være.

Ifølge The Merk Manual Home Edition, skade på hver lapp resultater i ulike symptomer. Dersom frontallappen er skadet, kan evnen til å løse problemer, tenke kritisk og utføre komplekse bevegelser bli svekket. I tillegg kan frontallappen skade forårsake talevansker, forsinket respons, apati og manglende evne til å kontrollere uønsket atferd.

Isselappen skade fører til en mangel på følelse, nummenhet, forvirring om retning, manglende evne til å utføre enkle oppgaver og problemer med numeriske beregninger.

Tinninglappen skader kan føre til hukommelsestap, manglende språkforståelse og personlighetsforandringer.

Skade på bakhodelappen kan forårsake fullt synstap eller delvis synstap. Occipital lobe er hovedsenteret for syn behandling. Avhengig av hvor lobe er skadet, kan fullt synstap oppstå.

Virkningene av alkohol på Oxygen Absorpsjon

Virkningene av alkohol på Oxygen Absorpsjon


Alkohol gjør mange ting for menneskekroppen. Det kan gjøre deg glad, sint, avslappet, og det kan gjøre deg livet til en fest. Men kan alkohol også forstyrre kroppens evne til å absorbere oksygen. Mens forbruket av alkohol har blitt allment akseptert som en sosial normalitet, mange mennesker som drikker er uvitende om den biologiske virkningen at alkohol har på kroppen sin.

Alkoholpromille

Alkohol er et stoff som kommer inn i blodet etter å ha blitt behandlet av magen, direkte påvirker nervesystemet, lever, nyrer, lunger og andre organer. Når du spiser en alkoholholdig drikke kroppen din utvikler et alkoholpromille. Bal måler hvor mye alkohol du har i blodet i forhold til de andre komponentene som normalt finnes i blodet, for eksempel oksygen. En høy BAL indikerer at den som drikker har en høyere andel av alkohol i blodet enn en lav BAL skulle tilsi. I dette tilfellet er, jo høyere nivå av alkohol utfordrer personens oksygenforhold i blodet.

Blood slamfjernings

Blood fjerning av slam er klinisk begrep som brukes for å beskrive fenomenet mellom alkohol og dine røde blodceller, som i sin tur påvirker kroppens evne til å absorbere oksygen. Når alkohol har kommet inn i blodet, fører det til de røde blodcellene til å klumpe seg sammen. Den klumper gjør det slik at de små blodårene blir blokkert eller plugget. Som et resultat av vev og organer i kroppen ikke er i stand til å motta oksygen fra blodet. Uten oksygen, celler, vev og organer ikke kan fungere.

Oksygenmetning

Alkohol kan føre til oksygenmetning i kroppen. Oksygenmetning viser prosentandel av hemoglobin som er mettet med oksygen. Ifølge American Association of Critical Care sykepleiere, er normalverdien for oksygenmetning mellom 97 prosent til 99 prosent. For en person som drikker alkohol, alkohol bevirker en avmetning effekt, og reduserer dermed oksygenopptak i hemoglobin. Dette påvirker vev og organer i kroppen, forårsaker dem til å oppleve en kvelning effekt, som de ikke får et tilstrekkelig nivå av oksygen fra blodet.

Alkohol og hjernen

Når hjernen ikke får nok oksygen, enten forårsaket av blod flekker eller desaturation, kan det føre til en som drikker for å passere ut eller svart ut. Dette inntreffer typisk i alvorlige tilfeller av oksygenmangel for kroppen, på grunn av en høy mengde av alkohol i blodet.

Recovery Fra et hjernestammen Stroke

Tusenvis av mennesker hvert år lider av et hjerneslag og komplikasjoner som kan følge med det. Ifølge Mayo Clinic, skjer et slag når blodet strømmer til hjernen er blokkert eller sterkt redusert. Friskt blod bringer oksygen og næringsstoffer til hjernens celler, som holder dem friske. Flere minutter til et slag, hjerneceller begynner å dø fra å bli berøvet fra blodtilførsel. Hjernestammen slag er generelt ansett for å være den mest alvorlige formen for slag, på grunn av viktigheten av hjernestammen, og utvinningsprosessen er ganske vanskelig, om i det hele tatt er mulig.

Umiddelbar Brain Stem Stroke Treatment

Så snart en person begynner å vise symptomer på slag, er det svært viktig å få dem til et sykehus. Når det kommer til et slag, det handler om tid og jo raskere at de får medisinsk behandling, jo større er sjansen for utvinning. Ifølge Ohio State University Medical Center, er en usedvanlig ødeleggende slag en hjernestammen slag fordi hjernestammen kontrollene så mange vitale deler av kroppen. Blant de ulike funksjonene som på hjernestammen kontrollene inkluderer pust, puls, tale, kroppsbevegelse, og blodtrykk. Jo lenger at dette området er uten oksygen, jo mer skader som vil oppstå, så tiden er kjernen. På sykehuset, vil en lege gi deg aspirin, blodpropp-busting narkotika, og kan utføre en operasjon hvis det er nødvendig for å gjenopprette blodsirkulasjonen, sier Mayo Clinic.

Recovery Process

Etter at pasienten er stabilisert, er slaget behandlet, og risikoen har avtatt, deretter gjenopprettingsprosessen kan begynne. Mange sykehus har ofte et rehabiliteringssenter som fungerer sammen med dem, så vil du sannsynligvis henvist til dem. Terapeuter vil sette deg gjennom en intens og nødvendig rehabilitering prosess som tar sikte på å gjenopprette både mentale evner og dine fysiske evner, sier Cleveland Clinic. Mange folk ofte trenger å lære å gå og snakke igjen, etter et alvorlig slag. Denne prosessen foregår i flere uker, for det er da de fleste forbedring vil bli sett. Hvis en person viser bedring, vil de trolig fortsette behandlingen med en Sykehjem anlegget og forbli immobile inntil de gjenvinne full kontroll over kroppen sin. Den tragiske delen om hjernestammen slag er det faktum at folk flest ikke komme seg, på grunn av betydningen av stammen regionen, de forskjellige funksjonene som den har kontroll over, og skaden som er gjort i området, i henhold til Ohio State University Medical Center. De som lider hjernestammen slag ofte er ugyldige, i ulike kapasiteter, for resten av deres liv. Som det ble sagt tidligere, den eneste måten å ha en sjanse til bedring er å få øyeblikkelig medisinsk hjelp, gjenopprette blodstrømmen til regionen, og til å begynne behandlingen umiddelbart.

Hvordan gjenopprette fra en Choking Incident

Hvordan gjenopprette fra en Choking Incident


En kvelende hendelsen er svært traumatisk for både offeret og folk som er vitne til episoden. Familie og venner, i særdeleshet, kan finne seg en knekk etter å ha sett en kjær kamp for livet hennes. Offeret vil trolig bli traumatisert også, og kan ha vedvarende skader eller andre skader som hun trenger for å komme seg fra. Les videre for å lære hvordan du kan gjenopprette fra en choking hendelsen.

Bruksanvisning

•  Sjekk for å være sikker på at pasienten puster normalt. Hun kan hoste voldsomt etter en kvelnings hendelsen. Dette er naturlig og viser at hindringen er ryddet.

Oppmuntre offeret til å sitte ned. En lengre periode uten oksygen reduserer blodstrømmen til hjernen, noe som kan føre til at personen til å besvime.

Kontroller person for tegn på hodeskade, spesielt hvis offeret var alene da han begynte choking. Han kan ha falt ned eller slo hodet på annen måte.

Sjekk for andre typer skader, som for eksempel ribbe som kan ha blitt sprakk mens du utfører Heimlich manøver, enten det er på en annen person eller deg selv.

Sjekk offerets pulsen til å være sikker på at det er normalt. Hvilepuls varierer med alderen, men du vil være sikker på at pulsen er jevn og sterk.

Ring 911 i tilfelle av alvorlig skade eller vedvarende svimmelhet.

Snakk om hva som skjedde, spesielt med noen barn er involvert. Diskuter om situasjonen kunne vært unngått eller håndtert bedre i fremtiden.

8. Gi den berørte person ekstra TLC for resten av dagen, spesielt hvis han er et barn. Litt ekstra oppmerksomhet og ømhet vil hjelpe ham komme raskere.

Hint

  • Sørg for at alle i husstanden vet hva de skal gjøre i tilfelle av en kvelende hendelsen. Å være forberedt vil hjelpe familiemedlemmer reagere raskt, og reduserer risikoen for alvorlige, varige skader.
  • Choking hendelser er alltid plutselig og uventet. Barn kan være spesielt traumatisert av en så tett med døden, men å vite på forhånd at en slik hendelse er en del av livet kan hjelpe dem å gjenopprette bedre psykisk etter at det er over.
  • Ikke fortsett å utføre Heimlich manøver når offeret er å puste igjen. Du kan gjøre alvorlig skade på denne måten.
  • Når offeret kan hoste eller snakke igjen, bør ikke mer umiddelbare tiltak bli tatt, selv om det ut av stilling objektet ikke har blitt kastet ut. Det er ofte svelges uten offerets kunnskap.

Hvordan får Cardiovascular System Hjelp opprettholde homeostase?

Hvordan får Cardiovascular System Hjelp opprettholde homeostase?


Homeostase refererer til kroppens evne til å opprettholde relativt stabile interne forhold - selv mens kontinuerlig utsatt for ytre forandringer. Kroppstemperatur, blodvolum og hjertefrekvens er bare noen få eksempler på hundrevis av forholdene kroppen regulerer for å opprettholde homeostatisk balanse. Denne interne likevekt er så viktig at nesten hver sykdom eller lidelse i kroppen kan spores tilbake til en homeostatic ubalanse.

Betydning

Alle organsystemer i kroppen bidrar til homeostase, men det kardiovaskulære systemet - hjertet og blodårene - er spesielt viktig. Hjertet pumper blod gjennom kroppen til hver av de andre organer. Blod leverer oksygen og næringsstoffer disse organene krever. Uten det kardiovaskulære systemet, kan ingen av de andre systemer i kroppen fungere.

Det kardiovaskulære systemet og nervesystemet

Det kardiovaskulære system hjelper å opprettholde homeostase ved kontinuerlig tilførsel av sentralnervesystemet - hjernen og ryggmargen - med oksygen og glukose. Hjerneceller begynner å dø etter bare ett minutt uten oksygen. Hjernen er kontrollsenteret for alle kroppens homeostatiske prosesser. Hvis det kardiovaskulære systemet ikke klarer å forsyne hjernen med oksygen, kroppen kan ikke opprettholde homeostase.

Det kardiovaskulære systemet og The Muscular System

Muskelsystemet krever store mengder av oksygen fra det kardiovaskulære system. Muskler krampe og fryse opp når de ikke får tilstrekkelig oksygen. Hvis det kardiovaskulære systemet ikke kan pumpe nok oksygenrikt blod til musklene i kroppen kan ikke flytte.

Det kardiovaskulære systemet og nyrer

Det kardiovaskulære system og nyrene arbeider sammen for å opprettholde blodvolum og sammensetning. Det kardiovaskulære systemet gir blodtrykket at nyrene bruke til å filtrere avfallsstoffer ut av kroppen.

Det kardiovaskulære systemet og The Skin

Det kardiovaskulære systemet og huden hjelp opprettholde homeostase ved å regulere kroppstemperaturen. Når kroppen blir overopphetet, blodårene som tjener huden dilate. Det kardiovaskulære systemet rushes varmt blod til superificial kapillærene i huden. Varme fra blodet stråler ut av hudens overflate, kjøling kroppen. Når kroppstemperaturen synker for lavt, hud kapillærer constrict. Dette forhindrer at varm blod fra å nå frem til overflaten av huden. Hjertet pumper ekstra blod til dypere vitale organer.

Betraktninger

Homeostatisk ubalanse av det kardiovaskulære systemet fører til mange vanlige og farlige sykdommer. Disse inkluderer kronisk hypertensjon, aterosklerose og kongestiv hjertesvikt.

Hvordan kan et hjerneslag skje?

Hvordan kan et hjerneslag skje?

Hva er et hjerneslag?

Et hjerneslag er en feilfunksjon i hjernen når blodtilførselen til hjernen blir enten kuttet eller omfattende indre blødninger i skallen tillater ikke nok blod til å nå hjernen. Strokes kan være dødelig, og selv når de ikke dreper sitt offer, kan de forårsake langsiktig hjerneskade. Et slag kutter av oksygentilførselen til hjernen. Uten oksygen, hjernecellene sakte begynne å svekkes og dø. Omtrent 70.000 amerikanere opplever et hjerneslag hvert år (WebMD statistikk).

Typer Strokes

Det finnes tre forskjellige typer slag. Den hemoragisk slag er på grunn av indre blødninger i hjernen, blir tromben slag forårsaket av en blodpropp som har dannet seg inne i hjernen, slag og embolus er forårsaket av en blodpropp som har reist fra et annet område av kroppen og fått fast i hjernen.

Innsnevring

Den første måten at et hjerneslag kan skje er gjennom innsnevring av arteriene. Blodårene dine fungere som et transportsystem i hele kroppen din. En av de viktigste livgivende elementer som din arterier transport er oksygen. Når blodårene dine blir å begrense, kan de blokkere blod blir transportert til hjernen. Når dette skjer oksygen er ikke lenger i stand til å nå hjernen, forårsaker et slag.

Blødning

En annen måte et hjerneslag kan skje er hvis en arterie i eller rundt hjernen bursts. Dette er vanligvis forårsaket av en økning i intern arterietrykk enten fra høyt blodtrykk eller en fødsel defekt i arterien. Når pulsåren brister det fører til massive indre blødninger, skade hjernevevet rundt den ødelagte arterien.

Clotting

Clotting er en av de mest vanlige årsakene til et slag. Denne type slag kan være enten trombus eller embolus, avhengig av hvor blodpropp bestemmer seg til å danne. Uansett hvor blodpropp former i kroppen, når som helst kan det inngis løs av den naturlige blodstrømmen i kroppen og presset sammen i blodet. Arterier i nærheten av hjernen er mye mindre enn mange av de andre arterier i kroppen, forårsaker den til å levre seg fast i kraniet. Dette fører blod til å være ute av stand til å nå bestemte deler av hjernen, og forårsake et slag. Blodpropp kan også reise til hjertet, og forårsake et hjerteinfarkt.

Tumor

Den endelige årsak et slag kan skje på er gjennom en tumor eller annet svelling i hjernen forårsaket av infeksjon. Når svulsten eller hevelse vokser, kan det føre til trykket som skal anvendes på de omkringliggende arteriene. Så mye trykk kan påføres, spesielt med tumorvekst, at arterien kan være helt fastklemt av. Dette holder blodet fra å være i stand til å nå det området av hjernen som arterie feeds.

Tegn på dårlig perfusjon

Tegn på dårlig perfusjon


Den bokstavelige definisjonen av perfusjon flyter over eller gjennom. Som det er relatert til kroppen, er perfusjon flyten av blod gjennom organer. Denne strøm er kritisk for å opprettholde livet, fordi når de opererer på riktig måte, er dette system som transporterer oksygen i hele kroppen og fjerner avfall, og hindre dem fra å akkumulere i kroppen. Men når dette systemet ikke fungerer som det skal på grunn av sykdom eller skade, blir kroppen stresset fordi den ikke får nok oksygen. Det shunter deretter blodet til kjernen av legemet der de vitale organer er plassert. Mange av de tidlige tegn på dårlig perfusjon er utstilt gjennom huden. Det er viktig å finne årsaken til dårlig perfusjon fordi som organene er fratatt oksygen de vil begynne å stenge ned, noe som resulterer i døden.

Kapillærfylning Tid

Hastigheten som blod påfyll kapillær senger er en rask og enkel test for å fastslå perfusjon status. Bruk tommelen til å raskt trykke et område av huden som er lett tilgjengelig, fungerer armen også. Når du fjerner tommelen området som var deprimert blir forvellet, fordi du har tvunget blodet ut av kapillærene. Tid hvor lang tid det tar for blodet å gå tilbake og fylle forvellet plass. God perfusjon er angitt med en Kapillærfylning tid på to til tre sekunder. Vær oppmerksom på at temperaturen i stor grad påvirker blodtilførselen til huden slik at denne metoden kan unøyaktig hvis det utføres i ekstreme temperaturer. Andre tegn på dårlig perfusjon relatert til huden kan være farge, temperatur og tilstand.

Kvalme

Siden halvparten av jobben med perfusjon er å rense kroppen for avfallsstoffer, som perfusjon bryter ned avfallsstoffer begynner å bygge seg opp. Kroppen reagerer på dette buildup ved å prøve å kvitte seg med giftstoffer. Dette resulterer i kvalme og oppkast. Emesisen, eller oppkast, bør kontrolleres for blod siden dette kan indikere indre blødninger.

Mental Status

En endret mental status er en indikator på dårlig perfusjon, fordi hjernen er den mest hypoksisk-følsomme organet i kroppen. Hjernen kan bare vare i seks minutter uten oksygen før hjerne død begynner å skje. Forvirring, angst og rastløshet er tidlige tegn på at hjernen ikke blir perfuserte skikkelig; mens tap av bevissthet og anfall er sent tegn.

Slik Care for the Brain

Du kan leve uten noen av kroppens organer og få erstatninger for andre gjennom operasjonen, men du kan ikke leve uten eller erstatte hjernen din. Skade på hjernen fra sykdom eller skade er ofte plutselig, permanent og ødeleggende, så det er fornuftig å ta godt vare på den. Følgende trinn vil hjelpe deg å ta vare på hjernen din.

Bruksanvisning

•  Spis et sunt kosthold. Hjernen din, i likhet med alle andre organer, lever på hva du spiser, og kan bli skadet av en usunn diett. For eksempel, en høy-fett, høy-kolesterol diett føre til tilstoppede arterier, som kan forårsake et slag.

Trening for å forbedre flyten av oksygen til hjernen. Den beste aktiviteten for hjernen din er en som kombinerer en fysisk og mental trening, som for eksempel dans.

Drikk alkohol med måte. To drinker per dag kan være bra for de fleste voksne, men mer kan frata hjernen av oksygen, forårsaker hjerneceller til å dø. Nye celler kan regrown, men ikke raskt nok til å holde tritt med effekten av vanlige drikking binges. Langsiktige alkoholmisbrukere kan lide permanent, ødeleggende skade.

Bruk hjelm under kontaktsport, sykling, sparringskamper og andre aktiviteter der faller eller slag mot hodet kan føre til.

Utfør mentale øvelser som kryssord og Sudoku-oppgaver, lesing eller ta opp en hobby. Tilbringe tid med venner eller bli med i en klubb. Studier har vist at hjernen din trenger regelmessig bruk for å holde skarp som du blir eldre.

Hold øye med narkotikabruk. Definitivt unngå å bruke ulovlige rusmidler, og bruk resepter bare som anvist. Legemidler kan endre kjemien i hjernen, noe som gjør det vanskelig å slutte å bruke dem. Vær spesielt forsiktig hvis du har fått foreskrevet mer enn ett rusmiddel.

•  Slutte å røyke. Blant de mange grunner til å gi opp røyking er dette: hjernen til røykerne avta fem ganger raskere enn for ikke-røykere.

Hint

  • Hvis du opplever hyppige, alvorlige hodepine; problemer med koordinasjon, syn, lukt eller hørsel; atferdsendringer; depresjon eller angst; forvirring og hukommelsestap, bør du oppsøke lege med en gang.
  • Hvis du treffer hodet og mister bevisstheten, bør du oppsøke lege. Inntil du gjør, må du være spesielt forsiktig med å treffe hodet igjen. Den første skaden kan være mindre, men det etterlater hjernen din sårbar for større skade hvis det er reinjured.

Alternativ behandling for et barn med ADHD

Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) er den primære atferdsproblem diagnostisert hos barn og noen ganger forblir aktivt inn i voksenlivet. Det er oftest behandlet med Ritalin og andre stemnings forandre narkotika at noen foreldre hevder forårsaket drapet på deres barn etter lang tids bruk. På grunn av det økende antall klager på de kraftige medikamenter vanligvis foreskrevet for ADHD, er alternative behandlinger blir søkt av foresatte til barn som lider av ADHD.

Effekter

Barn som lider av ADHD har problemer med å fokusere mentalt, bort i overdreven dagdrømming, ser ut til å ikke høre, blir lett distrahert og glemsom, har vanskeligheter med å sitte eller stå stille i lengre perioder, er pratsom (ofte avbryter andre) og regelmessig handle og snakke uten tenker.

Identifikasjon

Alternative behandlinger for ADHD inkluderer gjør ekstreme kostholdsendringer, bruk av urter (spesielt kinesiske urter spesielt) og neurologistic programmer designet for å balansere hjernens kjemi og bekjempe hyperaktivitet og mangler i oppmerksomhet span.

Typer

Gunstige resultater er oppnådd i behandling av ADHD med kinesiske urter som Tiaoshen Hvitvin, Yizhi (vidd økende) Syrup og formler som Calm Dragon, som brukes av leger av naturmedisin. Disse behandlinger har vist seg å forbedre oppmerksomhet spenn, rolig nervøsitet og redusere angst, alle symptomer på ADHD.

Fordeler

Gunstige resultater oppnås også ved bruk av urter som Ginkgo Biloba for å øke blodstrømmen til hjernen og oksygenering av vev. Brahmi kan forbedre kognitive evner; Siberian Ginseng kan stimulere hjernen aktivitet; og gotu kola kan kontrollere blodtrykket under stress. Bacopa, en urt som brukes i Ayurveda medisin, har vist seg å øke hjernens funksjon og redusere angst nivåer i lider av ADHD.

Teorier / Spekulasjoner

Medisinsk fagpersonell er fordelt over effektiviteten av koffein som en behandling for ADHD. Som et sentralstimulerende, har studier vist at den skal være vellykket i å forbedre oppmerksomhet og fokus i noen tilfeller. Men i "The Everything Foreldre Guide to barn med ADD / ADHD," forfatteren Linda Sonna, Ph.D., forklarer at koffein har vært helt ineffektive i andre studier. Ennå andre studier har vist koffein å være mest effektive i kombinasjon med Ritalin å bekjempe ADHD.

Forebygging / løsning

En 2009 Journal of Attention Disorders studie fant at barn fokusert bedre etter en tur i en park i motsetning til en gjennom et nabolag eller sentrum setting. De anbefaler naturlige elementer, for eksempel dekorative trær eller busker, vegetabilske eller blomsterhager, akvarier og stueplanter legges til skolemiljøer for å bedre oppmerksomheten span av ADHD studenter.

Expert Insight

I 2008, American Academy of Pediatrics (AAP) fant økt hyperaktivitet hos barn som jevnlig forbrukes drikker som inneholder natriumbenzoat, et kjemikalie lagt til mange brus. Studien viste også grunn til bekymring knyttet til visse mat fargestoffer som er ingredienser som finnes i søtsaker og godteri. AAP anbefaling for mindre alvorlige tilfeller av ADHD var at, i stedet for narkotika, en "rimelig intervensjon" var å plassere disse barna på en "uten konserveringsmidler, konditorfarge-diett."

Advarselen tegn på slag hos kvinner

Et hjerneslag er en medisinsk tilstand som påvirker hjernen, og det kan la sitt offer sterkt funksjonshemmet. Tale kan påvirkes etter et slag, så vel som evne til å bevege seg og prosesstanker. Erkjennelsen advarselen tegn på slag og handle raskt for å få medisinsk hjelp hvis du mistenker at du har et hjerneslag kan redde livet ditt.

Fakta

Hjerneslag er tredje på listen over dødsårsaker i USA, og hvite kvinner er mer utsatt for hjerneslag og død av hjerneslag enn kvinner som er asiatisk amerikansk / Stillehavsøyene. Et hjerneslag kan skade og drepe hjerneceller og la ett deaktivert. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, antall slagpasienter i USA utgjør 700.000. Fire femdeler av alle slag er iskemisk slag.

Betydning av hjerneslag

Et hjerneslag er et angrep på hjernen der flyten av blod til hjernen blir hindret. Når en blodpropp former i en arterie som fører til hjernen, kan blodet ikke komme forbi det, og hjernecellene ikke kan motta oksygen og næringsstoffer for å overleve. Denne type slag er et hjerneinfarkt. En hemoragisk hjerneslag er en annen type slag, og det oppstår når en blodåre pauser og fører til blødninger i hjernen. Denne type slag fratar også hjernen av oksygen og næringsstoffer. En blokkering i en blodåre kan være forårsaket av en blodpropp (trombose), migrering av en blodpropp i legemet (emboli), eller delvis stenging av en arterie som fører til hjernen (stenose).

Tegn på en Stroke

Vær oppmerksom på tegn på nummenhet, svakhet eller smerter på den ene halvdelen av kroppen. Områder for å bli overvåket er ansiktet eller lemmer. Vær mistenksom hvis du plutselig føler deg som om du ikke kan tenke rett, eller hvis du finner du plutselig har problemer verbalizing dine tanker, og du kan ikke forstå hva noen sier til deg. Vær oppmerksom på synsproblemer som kommer på plutselig eller problemer med ambulerer. Vær forsiktig hvis du føler deg svimmel og / eller miste balansen. Vær oppmerksomme på alvorlig hodepine. Også se for hikke som starter plutselig, kvalme, sløvhet, og smerter i brystet, en manglende evne puste og / eller pounding av hjertet.

Stroke Prevention

Høyt blodtrykk enormt øker risikoen for hjerneslag. Av denne grunn bør du snakke med legen din om hva du kan gjøre for å senke blodtrykket nivå hvis du har høyt blodtrykk. Sørg for at kolesterol er på et sunt nivå. Begrens inntak av natrium, forbruke mer kalium rik mat og rikelig med frukt, grønnsaker og helkorn. Holde vekten på et nivå som anses sunt for din alder. Øvelse i minst ½ time hver dag. Hvis du røyker, sluttet. Røyking fører til blokkeringer av arterien til hjernen. Kontrollere blodnivåene, som komplikasjoner fra diabetes kan forårsake et slag.

Oppløsning

Ringe 911 uten å nøle hvis du viser noen av tegnene på slag. Ikke børste den av om symptomene forsvinner i løpet av kort stund som du kan være å ha en mini-slag, som også er referert til som en forbigående iskemisk anfall (TIA). Dette er fortsatt en nødssituasjon som må håndteres som sådan. Vær oppmerksom på en etterfølgende strøk av større omfang kan oppstå timer eller dager etter en iskemisk anfall.