Digidexo.com

normal lengde på kjønnshår

Vanlige Recessive Traits

Vanlige Recessive Traits


Recessive egenskaper blir arvet genetiske egenskaper som du bare ser når begge foreldrene har genet. Hvis en av foreldrene har recessiv egenskap, og den andre har den motsatte dominerer egenskap, vil du se den dominerende trekk i sine barn. Selvfølgelig, hvis begge foreldrene har den dominerende egenskap, du vil også se at trekk i sine barn. Noen recessive egenskaper eller kjennetegn oppstår oftere enn andre. Noen recessive trekk forekommer oftere enn de tilsvarende dominerende trekk, hvis den dominerende genet er sjelden i en befolkning.

Hårfarge

Vanlige recessive egenskaper med hensyn til hårfarge inkludere alle lyse farger, som for eksempel blondt hår og rødt hår. Dominerende egenskaper inkluderer mørke farger, som svart og brun.

Hår Tekstur

Rett hår er en vanlig recessiv egenskap, mens naturlig krøllete hår er en dominant egenskap. Rett hår forekommer oftere enn krøllete hår.

Hårfestet

Skallethet er en recessiv egenskap, men så er en normal hårfestet. En enkes topp, på den annen side, er en dominerende egenskap.

Øyefarge

Recessive trekk i øyenfarge inkluderer blå øyne, grønne øyne, grå øyne og nøttebrune øyne. Brun øyenfarge er et dominant egenskap.

Visjon

Vanlige recessive egenskaper inkluderer nærsynthet, fargeblindhet og nattblindhet. Langsynthet er en dominant egenskap. Normalt syn i motsetning til langsynthet er en vanlig recessiv egenskap, mens normalt syn i motsetning til nærsynthet, fargeblindhet og nattblindhet er vanlige dominerende trekk. Fargeblindhet forekommer mye oftere hos menn enn hos kvinner.

Ansiktstrekk

Vanlige recessive egenskaper inkluderer mangelen på fregner og mangel på gropene. Tilstedeværelsen av fregner og gropene er begge dominerende trekk. Vanlige recessive egenskaper med hensyn til ansiktstrekk har også festet øreflippene og tynne lepper.

Fingre og tær

Vanlige recessive egenskaper inkluderer å ha det normale antall fingre og tær, fingre og tær av normal lengde og normale ledd. Dominerende egenskaper inkluderer ekstra fingre eller tær, unormalt korte fingre eller tær, manglende ledd og tredelt fingre eller tær. Disse recessive egenskaper skje mye oftere enn disse dominerende trekk, selvfølgelig.

Blodtype

Type O blod, den vanligste blodtypen hos mennesker, er en recessiv egenskap. Type A blod, B blod og AB blod er alle dominerende trekk og forekommer sjeldnere.

Poison Ivy

En sensitivitets eller mottakelighet for Poison Ivy er en vanlig recessiv egenskap. En immunitet til giftsumak, på den annen side, er en dominant trekk som forekommer mye mindre ofte.

Pels Vekst bivirkninger fra Øyedråper

Pels Vekst bivirkninger fra Øyedråper


Grønn stær er en alvorlig øyelidelse som har rammet mange enkeltpersoner. For å holde glaukom i sjakk, leger ofte foreskrive øyedråper. Disse øyedråper tilfeldigvis føre til vekst av øyevipper og økt tykkelse på vippene. Legene har nå tatt glaukom øyedråper og funnet en måte å bruke dem eksklusivt for vekst av øyevipper terapi. Én resept produkt, Latisse, er avledet fra glaukom øyedråper, Lumigan.

Hva er Glaukom?

Grønn stær er en øyesykdom som er forbundet med den interne trykk i øyet som kan føre til skade på øyets synsnerven. Grønn stær er den nest største årsaken til blindhet og forårsaker noen synstap hos mer enn halvparten av om lag 2,5 millioner amerikanere som har øyesykdom. Det fører ingen smerte og ingen symptomer før synstap oppstår. Vanligvis er de som lider av glaukom tur til å øyedråper for å opprettholde trykk i øyet hos en frisk nivå.

Glaukom Øyedråper

Prostaglandin eller Prostamidreseptoren analoger er typer glaukom dråper som kan føre til vekst av øyevipper og forbedret tykkelse på vippene. Disse dråpene inkluderer Xalatan, Lumigan og behandling med TRAVATAN. De brukes en gang om dagen, om natten, og er vist å senke trykket i øyet. Disse dråpene må være foreskrevet av legen din og tatt i henhold til dine leger instruksjoner.

Latisse

Latisse, som er en variasjon av den Lumigan glaukom øyedråper, selges som en øyen enhancer. Det amerikanske Food and Drug Administration godkjent Latisse som et reseptbelagt legemiddel i desember 2008 I stedet for å bli satt direkte i øyet - som Lumigan - Latisse brukes på lashline daglig, vanligvis om natten. Bimatoprost, som er funnet i glaukom dråper, blir brukt for å redusere trykket i øyet, men mengdene av bimatoprost i Latisse er vesentlig mindre, og leger si at det bør ikke være noe problem for de som ikke lider av glaukom.

Alternatives

Flere produkter på markedet hevder å vokse øyevipper. Noen har LiLash, Jan Marini, Marini Lash, Revitalash, Enormous Lash, Talika, Mavala og Rozge. Latisse er det eneste produktet som krever en resept fra lege. De fleste av disse produktene kan kjøpes på spa og salonger eller via nettbutikker. Priser, som i 2010, for øyenvippe-vekst produkter varierer fra $ 15 til $ 160.

Bivirkninger

Øyenvippe-forsterke effekten av produkter som Latisse er ikke permanent, og hvis du slutte å bruke, vil vippene tilbake til sin normale lengde. Gradvis mørkere iris kan skje så vel som mørkere i huden rundt øynene. Mild irritasjon kan også forekomme. Hvis symptomene vedvarer, avslutte bruken og oppsøke lege.

Om Oppbygging av Muscle

Menneskekroppen har tre typer muskler - skjelettmuskulatur, glatt muskulatur og hjertemuskulatur. Skjelettmuskulatur er den typen som folk vanligvis tenker på - den muskelen som vi bruker til å bevege seg og påvirke vårt miljø, som for eksempel muskel i våre armer, ben, rygg og magemuskler. Skjelettmuskelbevegelser er frivillig, slik som sparker en ball. Hjertemuskelen er funnet bare i hjertet, og danner det meste av veggen av hjertet. Hjertemuskelen ligner skjelettmuskulatur, men bevegelsen er ufrivillig. Glatt muskulatur er strukturelt forskjellige fra hjerte- og skjelettmuskulatur. Det er funnet mange steder i kroppen, for eksempel fordøyelseskanalen, luftveiene, blodårer, reproduktive organer og rundt hårsekkene. Dens bevegelse er ufrivillig.

Funksjoner

Muscle utfører mange funksjoner. Folk bruker skjelettmuskulatur bevisst for å flytte sine organer og andre gjenstander, og ubevisst for å opprettholde kroppsholdning. Skjelettmuskulatur bistår blodstrøm og produserer varme for å opprettholde kroppstemperaturen. Hjertemuskulatur fører hjerter til å slå. Glatt muskulatur maten beveger seg gjennom fordøyelseskanalen, bidrar til å regulere strømmen av blod og lymfe i hele kroppen, og beveger seg eggceller gjennom egglederne. Sphincters, som er laget av glatt muskulatur, kan holde stoffer på plass og slippe dem på ønsket tidspunkt og rente, som for eksempel urin i urinblæren og galle i galleblæren. Glatt muskulatur i livmoren produserer sammentrekninger av fødsel, og glatt muskulatur i fordøyelseskanalen produserer noen varme for å bidra til å regulere kroppstemperaturen.

Funksjoner

Alle typer muskel har tre funksjoner - elektrisk oppstemthet, kontraktilitet, elastisitet og utvidelsesmuligheter. Elektrisk eksitabilitet er evnen av muskel for å produsere elektriske signaler som forårsaker den til å trekke seg sammen. Kontraktilitet er evnen muskelen til å gjøre seg kortere, for eksempel når biceps muskler kontrakt under biceps curls. Utvidbarhet er muligheten for å strekke en muskel uten å bli skadet. En person skal utføre tøyningsøvelser kan forlenge musklene en god del uten å skade den, og livmoren strekker seg til mange ganger sin normale størrelse i løpet av svangerskapet med ingen skade på glatt muskulatur. Glatt muskulatur i magen kan strekke mye etter et måltid uten sprengning.

Elastisitet er muligheten av muskel for å gå tilbake til normal lengde etter kontrahering eller utvide. Den biceps tilbake til normal lengde etter kontrahering under en curl, hjertevegg går tilbake til normal størrelse etter kontrahering under et hjerteslag, og livmor går tilbake til normal størrelse seks uker etter fødsel.

Komponenter

Muskelceller, som kalles fiber, er de viktigste komponentene i muskel. Diameteren av skjelettmuskelfibrene går fra 1/2500 av en tomme til 1/250 av en tomme, og den gjennomsnittlige lengden på en moden skjelettmuskelfiber er ca 4 inches, med de lengste fibrene rekk om en fot i lengde. Fibrene er de delene av den muskel som utvide og trekke seg sammen.

Hver skjelettmuskelfiber er omgitt av en kappe av bindevev kalt endomysium. Skjelettmuskelfibrene er anordnet i bunter av 10 til 100 fibre som kalles bunter, og overtrekket av bindevev som omgir hver fascikkel kalles perimysium. Hele muskelen er dekket av bindevev kalt epimysium. Sener koble mest skjelettlidelser muskler til bein.

Når skjelettmuskulatur "bulkd opp" på grunn av regelmessig trening, som styrketrening, fibrene i muskelen blir tykkere - denne prosessen kalles hypertrofi. Testosteron trigger hypertrofi av muskelfibre, noe som er grunnen til at menn generelt har større skjelettmusklene enn kvinner. Misbruk av anabole steroider fører også til hypertrofi av skjelettmuskelfibre, men forårsaker uønskede og potensielt farlige bivirkninger også.

Hver fiber i et skjelett- eller hjertemuskelen består av en cellemembran, eller sarcolemma. Sarcolemma har mange små tunnel-lignende strukturer som kalles T-tubuli som gjør at elektriske signalene går inn i cellen og aktiverer den. Hvert muskelfiber er fylt med cytoplasma, noe som kalles "sarcoplasm" i muskelceller. Innenfor sarcoplasm av skjelettmuskelfibre er hundre eller flere kjerner, som inneholder cellens DNA; mitokondrier, som produserer energi for muskelsammentrekninger; og myofibriller, som er trådlignende strukturer som strekker seg over hele lengden av fiberen, og som forårsaker at fiberen å trekke seg sammen. Konsentrasjonen av myofibrils skaper mørke bånd i skjelett- og hjertemuskulatur som kan sees under et mikroskop. De vekslende mørke og lyse striper i hjerte- og skjelettmuskel er grunnen til at disse typer muskel kalles "tverrstripet." Glatt muskulatur mangler disse bandene, og er derfor klassifisert som "ikke-tverrstripet" muskel. Hver myofibril er omgitt av et nettverk av væskefylte sekker som kalles sarkoplasmatisk retikulum. Disse sekker lagre kalsiumioner som, når den slippes, forårsaker myofibril til kontrakt. Den sarcoplasm inneholder også en masse av glykogen, et molekyl som består av mange glukosemolekyler. Glykogen er den viktigste kilden til drivstoff som mitokondriene bruker for å gjøre energi til muskelen. Myoglobin er et protein som finnes bare i muskelcellene, og det frigjør oksygen som mitokondriene trenger for å forbrenne glykogen. Hver myofibril inneholder tykke filamenter og tynne filamenter, som er arrangert i avdelinger som kalles sarcomeres. Regions of tett materiale, kalt Z-plater, separat hver sarcomere.

Hjertemuskelen er svært lik skjelettmuskel. Forskjellene er at, mens skjelettmuskel er forbundet ved hjelp av sener til ben, gjør hjertemuskelen opp veggene i hjertet. Hjertemuskelfibre har bare én kjerne og er forgrenet, mens skjelettmuskelfibre har mange kjerner og er ikke forgrenet. Hjertemuskelfibre er mindre i diameter og har mindre sarcoplasmic retikulum enn skjelettmuskelfibrene. De kontrakt saktere enn skjelettmuskelfibrene. Hjertemuskelsammentrekninger er ufrivillig, mens skjelettmuskelsammentrekninger er stort sett frivillig. Hjertemuskelfibre er også autorhythmic, noe som betyr at de har en slags naturlig pacemaker som får dem til å trekke seg sammen rytmisk, forårsaker hjertet å slå i et fast mønster.

Glatt muskulatur er også består av fibre. Fibrene i glatt muskel har en kjerne, og er tykkere i midten og tynnere ved endene. Glatte muskelfibre inneholder tykke og tynne filamenter, men de er ikke anordnet i sarcomeres som de er i skjelett- og hjertemuskulatur - mangel på sarcomeres betyr at glattmuskel er ikke-tverrstripet. Glatte muskelfibre har også intermediate filamenter, som skjelett- og hjertemuskelfibre mangler. De har ingen T tubuli, og bare en liten mengde sarkoplasmatisk retikulum. Glatte muskelfibre har små poser som kalles caveolae, som kan lagre kalsiumioner som skal brukes for sammentrekninger. De tynne filamenter i fiber kobles til "tette legemer", som er lik Z-legemer i skjelett- og hjertemusklene. Glatte muskelsammentrekninger er ufrivillige og autorhythmic, som hjertemuskelsammentrekninger. Glatte muskelsammentrekninger er tregere enn hjerte- eller skjelettmuskelsammentrekninger.

Typer

De egenskapene og funksjonene til skjelettlidelser, hjerte- og glatt muskulatur gjør musklene i stand til å fungere annerledes. En stor forskjell mellom tverrstripet muskel (hjerte- og skjelett) og ikke-tverrstripet (glatt) muskelen er at ikke-tverrstripet muskel kan strekke seg en meget stor mengde uten å bli skadet, og fortsatt trekke seg sammen med full kraft. Skjelett- og hjertemuskulatur har et lite utvalg av lengde som de kan trekke seg godt, og vil rive hvis strukket veldig langt. Den nedre fleksibilitet av skjelett- og hjertemusklene tillater oss å opprettholde vår holdning godt og gjør at hjertet til å holde seg på sin rette størrelse, mens høyere fleksibilitet av glatte muskler gjør at blodårer og fordøyelseskanalen til å strekke uten sprekker, og gjør at livmoren til fremstille meget kraftige sammentrekninger, selv når det er strukket til mange ganger sin størrelse til å romme en full sikt baby. Anordningen av skjelett- og hjertemuskelfibre tillater dem å trekke seg sammen raskere, slik som i hurtigbeinbevegelser eller hurtige hjerteslag, mens hastigheten er ikke nødvendig for glatt muskel.

Betraktninger

Strukturen og funksjonen til de ulike muskelfibre påvirker våre liv og vår helse. Hypertrofi, eller "bulking up" som tverrstripet muskel er i stand til er noe vi alle er klar over i skjelettmuskulaturen. Personer som har høyere testosteronnivå eller gjøre regelmessig styrketrening har større muskler. Imidlertid øket motstand mot hjertet forårsaket av høyt blodtrykk fører hypertrofi i hjertemuskelen - denne tilstanden er kjent som et forstørret hjerte, og er svært farlig. Også det faktum at tverrstripet muskel ikke kan trekke seg sammen sterkt hvis det er strukket utover sin optimale lengde forklarer hvorfor personer med dilatert kardiomyopati, en "strekk-ut" av den hjertekamrene, kan oppleve hjertesvikt.

Idrettsutøvere som forstår hvordan deres muskelavslappende verk vil ha en fordel når de oppretter sin trening diett. Langsomme oksidative (SO) skjelettmuskelfibre er tynne i diameter, inneholder en stor mengde av myoglobin og kapillærer, og produsere energi langsomt. De kontrakt saktere enn andre skjelettmuskelfibrene. Men de er svært motstandsdyktig mot trøtthet, slik at de er ideelle for utholdenhetsaktiviteter, som for eksempel maraton. Raske oksidative-glykolytisk (FOG) fibre har en større diameter enn SO fibre. De har store mengder av myoglobin og et stort antall kapillærer, og de har også store mengder glykogen, som gir dem mulighet til å trekke seg sammen raskere enn SO fibre. De er ideelle for aktiviteter som turgåing og sprint. Raske glykolytiske (FG) fiber har største diameter blant skjelettmuskelfibrene. De har lav myoglobin og få kapillærer, så de trøtthet raskt. Men de har svært høye nivåer av glykogen. Denne kvaliteten, sammen med sin store diameter, gjør FG fibre i stand til å trekke seg sammen svært raskt og kraftig, noe som gjør dem ideelle for kroppsbyggere. Skjelettmuskelfibre tilpasse våre aktiviteter ved å bli SO, tåke eller FG fibre, er så forskjellig trening som trengs for å produsere de ønskede resultater.

Lengre perioder skal Menopause

Menopause, tiden i en kvinnes liv når hun slutter å eggløsning, er ofte en tid med stor frustrasjon og angst, og en av de tingene som kan skje i løpet av overgangsalderen er å ha perioder som er av lengre lengde.

Betydning

Lengre perioder i løpet av en tid med overgangsalder bety at en kvinnes kropp er i endring, ikke bare hormonelt, men fysiologisk også.

Time Frame

Avhengig av den enkelte kvinnes kropp, kan en lengre periode i overgangsalderen vare i flere ganger normal lengde.

Forebygging / løsning

Forhindre lengre perioder under menopause er ikke mulig; men det finnes medisiner og hjelpemidler som kan bidra til å lette prosessen, som det kan være spesielt smertefullt å ha en periode for så lang tid.

Advarsel

Hvis en lengre periode i overgangsalderen forårsaker unormal magesmerter, vektøkning eller blødning overstiger 7 dager eller kvinnen føler at noe ikke er "rett" om det, bør hun søke råd fra en medisinsk faglig.

Effekter

Lengre perioder kan ta en tung følelsesmessig og fysisk toll på en kvinne, spesielt siden hun er allerede arbeider med høyt stress situasjonen for å gå gjennom overgangsalder.

Tegn på mannlig skallethet

Tegn på mannlig skallethet


Hår vokser med en hastighet på omtrent en tomme hver månedene. På ethvert punkt i tid, er de fleste av en persons hår vokser og en liten del ikke er det. Ifølge New York Times, utgjør dette tallet til rundt 85 prosent vekst til enhver tid. Skallethet oppstår når hårsekkene krymper og til slutt slutter å produsere hår. Mens den eksakte årsaken er ikke kjent, melder New York Times at forskere mener skallethet hos menn bærer lenker til det mannlige kjønnshormonet. Du kan oppdage tegn og symptomer lett.

Tynning Hair

Mann mønster baldness skjer over en lang periode rundt hårfestet som den trekker seg. Det første tegnet på hårtap - kalt Alopecia - innebærer hår som vises tynnere eller finere rundt en manns tempel og panne. Dette skjer når hårsekkene i disse stillingene begynner å begrense, noe som gir mindre rom for håret å vokse. Som et resultat, må håret vokser i motsetning til tynnere tykkere. Rapid tap av hår som i patcher eller klumper på en gang eller i løpet av en kort periode sannsynlig oppstår på grunn av en annen enn vanlig skallethet problem. En lege kan avgjøre om den slags håravfall er forårsaket av en hud tilstand eller nye medisiner. Normal skallethet ikke inkluderer kløe, irritasjon eller rødhet så hvis disse symptomene, må du kontakte legen din for å finne kilden til problemet.

Kortere hår

Som med tynt hår, en andre tegn på mannlig mønster skallethet, eller normal mannlig skallethet, oppstår når håret vokser i kortere rundt tempelet og panne, og kronen på hodet. Dette skjer når en innsnevring, døende hårsekken, smalner ytterligere, hindre hår prøver å vokse fra å nå sin normale lengde. Hår vokser normalt en tomme hver månedene. Men som en hårsekken smalner, vokser det mye saktere og vil slutte å vokse på en mye kortere avstand, kanskje en fjerdedel av en tomme fra overflaten eller så.

Vikene

Mannlig skallethet begynner ved hårfestet i de fleste tilfeller. Et tegn på skallet er en hårfin som begynner å falle inn i en "M" -form. Denne formen er opprettet som håret slutter å vokse langs venstre og høyre templer slik at når du ser rett ned på en manns hode ovenfra, hårfestet ligner bokstaven "M." Denne lavkonjunktur inntreffer over tid som eksisterende hår tynner, blir finere og kortere før det til slutt slutter å vokse. Over en lang periode, oppfyller denne hårfestet lavkonjunktur med skallet som oppstår på kronen av hodet, slik at gjenværende hår danner en hesteskoform der ingen hår vokser på kronen, toppen eller øvre sider av hodet.

Hvor lenge er en kvinnens menstruasjonssyklus?

Menstruasjonssyklusen er den prosessen der en kvinnes kropp forbereder seg for reproduksjon. I løpet av denne syklusen blir tykkere livmoren og et egg blir produsert. Da egget er enten befruktet med sæd fra en mann, eller det bryter opp og blir kastet ut med slimhinnen i livmoren under menstruasjon.

Gjennom livet

En kvinnelig menstruasjonssyklus begynner vanligvis i en alder av 10 til 14. Den menstruasjonssyklus vanligvis opphører rundt 50 år, i løpet av overgangsalderen.

Normal Lengde

De fleste menstruasjonssykluser vare i ca 28 dager. De kan imidlertid variere alt 21-40 dager lange.

Meauring sykkelen

Den første dagen du begynner å blø på mensen markerer begynnelsen av menstruasjonssyklusen. Dagen før man begynner blødning markerer slutten av en syklus.

Periode

Perioder, eller menstruasjon, varer vanligvis tre til fem dager, men alt fra to til syv dager er normalt. Hvis du opplever drastiske endringer i perioden lengde, kan det være lurt å gå oppsøke lege.

Fertilitet

Mens menstruasjonssyklusen forbereder kroppen din til å bli gravid, er du faktisk bare fruktbar om én dag hver syklus. Dette er vanligvis i midten av syklusen din, når eggløsningen skjer.

Forordning

Du kan regulere lengden av menstruasjonssyklusen gjennom bruk av p-piller.

Hva gjør Kroppslus Bites ut?

Hva gjør Kroppslus Bites ut?


Body lus (Menneskelus corporis) er små insekter som lever av menneskeblod. Disse parasittene lever og legger eggene sine på menneskers klær og krype på hudens overflate for å suge blod. De vanligvis mate når verten hviler, og de liker å bite på myke områder hvor klærne er i tett kontakt med huden. Body-lus skjer gjennom nær kontakt med infested personer, først og fremst de som bor rundt overfylte og uhygieniske steder (for eksempel hjemløse og flyktninger). På grunn av sin urene opprinnelse, kan disse parasittiske bugs også overføre sykdommer, inkludert epidemien tyfus (Rickettsia prowazekii), grøft feber (Bartonella quintana) og relapsing feber (Borrelia recurrentis).

Bruksanvisning

•  Se etter små røde prikker. Disse kløende prikker er de første tegnene på kroppen lus biter og blir ofte sett rundt myke, brettet områder av huden, slik som i armhulene, cubital fossa (krøll over albuen), undertøy region, lyske, lår og midje.

Se etter utslett på huden din. De første små røde prikker vil etter hvert utvikle seg til forhøyede kvise-lignende utslett som lignet sterkt tysk meslinger. Disse utslett er tegn på hudens allergiske reaksjoner på kroppen-lus biter.

Inspiser huden for tegn på betennelse. Hvis du stadig klø biter, vil de røde utslett bli betent, snu i små, lette røde koniske høyder med hvite prikker på sentrene.

Observer eventuelle uvanlige endringer på de berørte områder av huden din. Hvis du har kroppen lus i lang tid, kan enkelte områder av huden din blir fortykket og mørkere --- en hud tilstand som kalles vagabond sykdom. Disse fortykket og misfargede områdene er de vanligste rundt alvorlig infisert eller bitt deler av huden, for eksempel midjen, lår og lyske.

Se for mulige tegn på irritasjon og infeksjon. Hvis du stadig klø og klø biter, kan huden din bli sprø og slipes, noe som kan føre til dannelse av sår. Disse sårene potensielt kan være infisert av andre mikroorganismer, for eksempel sopp eller bakterier.

Tips og advarsler

  • Body lus ligne hodelus, men er lengre i lengde. Kjønnshår lus (eller krabber) har runde kropper som skiller dem fra kroppen lus og hodelus. Å kvitte seg med kroppen lus, ta et varmt bad eller dusj. Vask hele kroppen grundig med såpe og unngå å være nær andre før din lus er borte. Vakuum gulv, sofaer og andre møbler. Vaske klær, sengetøy og håndklær i varmt såpevann (130 grader Fahrenheit) og tørk den på den varme syklus i 20 minutter. Stryke klær kan også bidra til å eliminere nits. Hvis det er nødvendig, kjøpe lus medisin i form av shampo, lotion eller krem. Ikke bruk lus medisin på et barn yngre enn to år.
  • Ring legen din umiddelbart dersom noen av følgende skjer: • Hvis lus biter blitt alvorlig smittet, har pus og avgi en stygg lukt. • Hvis du føler noen uvanlige opplevelser etter eller når du bruker lus medisiner, inkludert svimmelhet, hodepine, hetetokter, oppkast, en brennende eller stikkende følelse eller nummenhet på huden din. • Hvis du opplever symptomer på epidemien tyfus, inkludert høy feber og frysninger, alvorlig hodepine og muskelsmerter, hoste, utslett, slapphet, delirium, øke følsomhet for lys og fallende blodtrykk som kan føre til mulig hypotensjon.

Spinal Surgery Recovery

Hvis du lider av rygg eller nakke smerter og har ikke responderte godt på smertestillende medikamenter eller andre ikke-kirurgiske behandlinger, kan du være en kandidat for spinal kirurgi. Spinal kirurgi pasienter kan forvente en utvinning periode på flere uker.

Sykehusopphold

Sykehusoppholdet etter spinal kirurgi varierer for hver enkelt. Det tar mindre tid for en yngre, sunnere person til å gjenopprette enn det gjør for noen som er eldre og har andre helsemessige problemer. Normal lengde på oppholdet er to til fem dager.

Smertestillende medikamenter

Noen smerte er normalt etter ryggkirurgi. For de første 24 timene etter operasjonen, vil legen sannsynligvis gi deg smertestillende medikamenter gjennom IV. Legen vil foreskrive smertestillende medikamenter for deg å ta etter at du går hjem.

Aktivitet

Du vil bli oppfordret til å komme ut av sengen og gå samme dag du har kirurgi. Dette er viktig fordi det ikke bare vil bidra til å forhindre lungebetennelse, men det vil også fremme helbredelse. Legen din kan forskrive en spenne til å brukes mens ut av sengen.

Attitude

Din holdning har mye å gjøre med utvinning perioden etter enhver operasjon. Bestemme å gjøre alt som kreves av lege og fysioterapeut for å sikre en rask utvinning.

Tilbake til arbeidet

De fleste er i stand til å vende tilbake til arbeid innen seks uker etter ryggkirurgi. Selvfølgelig avhenger dette av hva slags arbeid du gjør. Hvis du har en jobb som krever mye fysisk aktivitet, vil du mer enn sannsynlig være ute av arbeid for en lengre periode.

Lavere tilbake kirurgi Recovery

Lavere tilbake kirurgi Recovery


Hvis du har opplevd vedvarende smerter i korsryggen som ikke har blitt løst gjennom kirurgiske metoder, kan du bli bedt om å ha kirurgi. Lavere tilbake kirurgi er svært vanlig, og det har en høy suksessrate.

Sykehusopphold

Normal lengde på oppholdet etter nedre ryggoperasjon er to til fem dager. Selvfølgelig, er alder og tidligere helsetilstand avgjørende faktorer.

Pain Medicine

Det er normalt å oppleve noen smerte etter nedre ryggoperasjon. Du vil ha en smertestillende medikamenter som administreres via IV for den første dagen etter operasjonen. Din lege vil foreskrive smertestillende medikamenter for deg å ta for et par uker etter operasjonen.

Fysioterapi

Du vil bli forventet å få opp av sengen og gå nesten umiddelbart etter operasjonen. En fysioterapeut eller sykepleier vil vise deg den riktige måten å komme ut av sengen. Hun vil også råde deg til å gå så mye som du kan tåle. Du må kanskje bære en spenne mens ut av sengen.

Etter utskrivning

Kroppen din går gjennom en periode med healing etter nedre ryggoperasjon, så er det viktig å få nok hvile. Du bør også fortsette å ta korte turer i løpet av dagen. Viktigst, bør du unngå bøying, vridning og løfte tunge gjenstander.

Tilbake til arbeid

De fleste er i stand til å gå tilbake til jobbene sine etter ca seks uker etter nedre ryggoperasjon. Hvis du har en jobb som er fysisk intensiv, slik som anleggsarbeid, vil du sannsynligvis må vente lenger før du er i stand til å vende tilbake til arbeid. Du kan også vurdere å gjøre en annen type arbeid.

Age & Tynning Kjønnshår

Age & Tynning Kjønnshår


For mange mennesker, kjønnshår tynner ut som de gamle. Dette kan være bivirkning av visse vilkår og atferd, eller kan bare være en naturlig del av modningsprosessen.

Normal aldring

I de fleste tilfeller kan tynning kjønnshår tilskrives den naturlige aldringsprosessen. Mye som du kan miste hår på hodet som du blir eldre, kan du miste din kjønnshår også.

Menopause

Menopause kan føre til at du mister kjønnshår. Dette kan skje rett før eller rett etter overgangsalderen. Dette er på grunn av hormonelle endringer som påvirker hårveksten. Hvis det virker som at du ikke har sluttet å miste kjønnshår etter at du går gjennom overgangsalder, så vil du kanskje å ta kontakt med lege og har hormonnivået kontrolleres. De fleste kvinner ikke mister alle sine kjønnshår.

Graviditet

Under graviditet hvert hår på kroppen din kan bli påvirket. Graviditet kan føre til at håret som din kjønnshår å begynne å sykle sammen og vokse på en gang, og da kan de kaste alt på en gang, forårsaker du å miste kjønnshår. Dette kan skje innen seks måneder etter levering. Hvis problemet vedvarer, bør du oppsøke lege og få skjoldbruskkjertelen testet, så det kan endre seg under svangerskapet.

Andre grunner

Du kan også ha tynt kjønnshår på grunn av en skjoldbrusk problem. Tynning kjønnshår kan også forekomme i mennesker i alle aldre på grunn av hormonelle eller ernæringsmessige mangler, eller av visse medisiner.

Regrowing Kjønnshår

Noen ganger kjønnshår vokser tilbake naturlig som hormonelle, skjoldbruskkjertelen eller ernæringsmessig balanse er gjenopprettet til kroppen. Hvis den ikke kommer tilbake, kan du bruke resept aktuell kremer eller få kirurgisk hårtransplantasjon.

Prematur Kjønnshår Vekst

Prematur Kjønnshår Vekst


Kjønnshår vekst er en naturlig forekomst for hver mann og kvinne under årene med pubertet. Kvinner begynner puberteten mellom 8 og 13, ifølge Kids Vekst. Hanner normalt begynner puberteten mellom 9 og 14 år. Noen ganger pubertet begynner noen år tidligere enn normalt og en av de Tell Tale Signs er for tidlig kjønnshår vekst.

Definisjon

University of California Santa Barbara definerer kjønnshår som hår som vokser på skrittet, over kjønnsorganene og langs øvre og inne lår området. Kjønnshår oppstår i løpet av de årene av puberteten hos både menn og kvinner.

Årsaker

Prematur kjønnshår vekst er resultatet en tilstand som kalles, veslevoksne puberteten. Denne tilstanden oppstår når mannlige og kvinnelige barn starter puberteten før de når normal alder for at det skal begynne.

Identifikasjon

Skam håret er tykkere, grovere og ofte curlier enn hår som finnes på andre deler av kroppen, med unntak av armhulen. Kjønnshår er ikke å forveksles med de fine hårene (vellushår) til stede i skrittet av barn, ifølge UCSB.

Risiko

Å være kvinnelig, afrikansk-amerikaner, overvektige og å ha eksponering østrogen eller testosteron er risikofaktorer for tidlig kjønnshår vekst, ifølge Mayo Clinic. Andre risikofaktorer inkluderer medisinske forhold som påvirker det endokrine systemet, spesielt gonadene (kjønnskjertlene).

Behandling

Behandling av utbruddet av veslevoksne puberteten vil behandle for tidlig kjønnshår vekst. Måneds injeksjoner av leuprolide vil forsinke progresjon av puberteten til barnet fyller normal pubertetsalderen. Hvis en underliggende medisinsk tilstand er årsaken, bør behandle den medisinske tilstanden stoppe tidlig progresjon av puberteten.

Hva er normal Infant fødselsvekt?

Når gravid, håper du for en sunn baby. Du kan føle deg som om magen ikke kunne få noen strammere og babyen din kunne ikke få noen større. Fødselsvekt imidlertid variere til tross for hvor stor du føler deg under svangerskapet, ifølge babycenter.com.

Endringer

Ifølge graviditet-info.net, babyer forvandle raskt. "I det første året av livet, vil en baby tredoble sin fødselsvekt, øke sin lengde med 50 prosent, begynner å vokse tenner, og lære å krype så gå og kanskje til og med si sine første ord." Med alle disse endringene, kan du lurer på hvor viktig en baby fødselsvekt er til hennes helse.

Hva er normalt?

Når et barn blir født, en god indikator på helse er hennes vekt, ifølge graviditet-info.net nettsted. Den gjennomsnittlige fulltermin Babyen veier vanligvis ca 6 pounds, 2 gram. Den gjennomsnittlige høyden er ca 20 inches lang.

Vekttap

Rett etter fødselen, kan mange spedbarn ned i vekt. Dette er ikke et stort problem fordi det ofte bare ekstra væske som blir utgitt. Leger vanligvis se vekttap å sørge for at barnet ikke mister for mye vekt.

Lav fødselsvekt

Babyer som veier mindre enn 3 pounds, er 4 gram anses å ha en svært lav fødselsvekt, ifølge graviditet-info.net. Dette er sjelden og forekommer bare i 1,5 prosent av spedbarn.

Høy fødselsvekt

Noen baby som blir født som er 8 pounds, 14,8 gram eller mer er kjent som å ha en høy fødselsvekt. Dette er vanligvis ikke en stor bekymring, siden det ikke faller inn i "normale" retningslinjer, ifølge graviditet-info.net.

Sunne babyer

Overvåking babyens vekt er et viktig skritt for alle foreldre og lege for å gjøre sammen. Ved å holde orden på vektendringer og utvikling, vil du sikre at barnet vokser til å bli et lykkelig og sunt barn.

Årsaker til Kjønnshår tap

Den uforklarlig tap av kjønnshår kan være forvirrende og skremmende for noen som ikke vet årsakene, enten direkte eller underliggende, av hårtap. Å vite noen av årsakene kan hjelpe deg i å søke behandling hvis nødvendig, og får en sterk diagnose fra en medisinsk faglig.

Normal Håravfall

Noen ganger årsakene bak kjønnshår tap er de samme årsaker som normalt håravfall. Mange menn og kvinner som opplever skallethet kan også miste kjønnshår og kroppslig hår som følge av genetiske og hormonelle forhold.

Menopause

Menopause bringer på en rekke endringer i en kvinnes kropp. Håravfall i kjønnshår regionen er en av disse endringene. I tillegg til å miste kjønnshår, kan kvinner opplever menopause også miste hår i armhulene og på beina.

Aldring

Del av aldring er å miste kroppshår og få rynker. Det er et triks av natur og helt normalt. Hvis du er en senior statsborger og opplever kjønnshår tap, men ingen andre merkbare symptomer, er det sannsynligvis greit, men som alltid, å sjekke med en medisinsk faglig er den beste ideen.

Alopecia

Alopecia er et vanlig begrep som brukes for å beskrive en rekke hårtap forhold som spenner fra usammenhengende til totalt tap av hår. Mange mennesker i verden lider av alopecia og det finnes en rekke behandlingsmetoder tilgjengelig for denne tilstanden.

Binyrene

Noen ganger kan en underactive binyrene er ansvarlig for håravfall på kroppen og skam områder. Binyrene er ment å frigjøre riktig mengde hormoner for seksuelle og fysiske modenhet, forårsaker hårvekst og reproduktiv evne. Når en binyre er forkrøplet, er tap av hår et resultat, hvis håret selv vokser i det hele tatt.

Addisons sykdom

Dette er en sjelden sykdom som rammer om lag én av en million mennesker i verden. Det effekter både menn og kvinner, og er en progressiv sykdom som triks binyrene til å stanse produksjonen av nødvendige hormoner.

Kreft

Visse kreftformer, som leukemi, kan være ansvarlig for kjønnshår tap og skrumplever kan også forårsake flekker av kjønnshår til å falle ut. Kreftbehandling og medisiner som cellegift også føre til håravfall på kroppen og skam områder.

Hvorfor folk mister kjønnshår?

Det er mange grunner til hvorfor folk mister kjønnshår. Ofte er det bare et resultat av normal aldring. Men, det er andre ganger en underliggende medisinsk tilstand som fører til altfor tidlige tap av kroppshår, inkludert kjønnshår.

Addisons sykdom

Addisons sykdom er forårsaket når binyrene produserer utilstrekkelige mengder av nødvendige hormoner, som kortisol og aldosteron. Lave kortisolnivå er ofte forbundet med hypotyreose, så hvis du har blitt diagnostisert med en underactive skjoldbruskkjertelen og har opplevd tynt hår eller tap av kjønnshår, bør du også ha dine kortisolnivå testet.

Alopecia

"Alopecia" bare betyr "tap av hår." Imidlertid er alopecia areata håravfall som er forårsaket når hårsekkene blir angrepet av kroppens eget immunsystem, forårsaker bare flekker hvor som helst på kroppen. Androgen alopeci er den type hårtap og skallethet arvet fra dine forfedre. Kalt "mannlig mønster skallethet" hos menn og "kvinnelig diffuse håravfall" hos kvinner, er denne typen hårtap permanent.

Hypopituitarisme

Hypofysen produserer hormoner som styrer mange funksjoner i kroppen. Hypofysesykdom og hypopituitarisme føre hypofysen til å mislykkes i å produsere disse nødvendige hormoner. Dette kan føre til kjønnshår tap. En av disse hormoner skilles ut av hypofysen er gonadotropiner, en follikkelstimulerende hormon (FSH). Et annet hormon som skilles ut er adrenokortikotropt hormon (ACTH), som er direkte ansvarlig for tap av kjønnshår.

Menopause

Siden hårsekkene krever østrogen, som kvinner går gjennom overgangsalder, utløses når kroppen slutter østrogenproduksjonen, ett av symptomene på overgangsalder er tynning eller tap av hår, inkludert kjønnshår. Så mens en kvinne kan begynne å se uønsket ansiktshår, kan hun også begynne å legge merke til tynt hår andre steder.

Fødsel

Noen kvinner opplever et tap av kjønnshår etter fødsel. Dette er et resultat av kroppens hormoner readjusting tilbake til pre-graviditet nivåer.

Levercirrhose

Når arrvev begynner å erstatte sunt leveren vev, leveren gradvis klarer å fungere. Et symptom på leverproblemer er tap av kjønnshår.

Advarsel

Enhver type kjønnshår tap som er ledsaget av andre symptomer på sykdom bør føre et besøk til din lege. Ikke bare anta at et slikt hårtap er strengt et resultat av å bli eldre. Det kan faktisk være et symptom på en livstruende sykdom som krever øyeblikkelig legehjelp.

Slik Doner Minimum lengde på håret

Kreftpasienter får parykker til å gi seg selv en følelse av normalitet i en tid som er absolutt ikke normalt. Disse parykker er laget av ekte hår som er donert av omsorgsfulle enkeltpersoner når de får en hårklipp. For å sikre at håret kommer i brukbar stand, må visse minimumskrav til lengde og andre saker følges. Disse standardene sørge for at alle som trenger en parykk for å føle seg normal vil være i stand til å finne akkurat det hun trenger.

Bruksanvisning

•  Fortell din stylist hva du planlegger, inkludert det faktum at du bare ønsker å donere minimumsbeløpet, som spenner fra seks til 12 inches avhengig av organisasjonen du donere til.

Sørg for håret ditt er rent før stylist begynner å kutte den. Det må også være tørr før den donerte håret kan bli kuttet. Sjekk også retningslinjene for organisasjonen hvis håret er farget eller bleket. Noen selskaper vil akseptere dette hår og andre vil ikke.

Sett håret i hestehale i begge ender eller en flette før donere, for å holde det sammen under mailing prosessen.

Send ditt bidrag i en konvolutt til riktig adresse for organisasjonen du ønsker å donere til. Du kan også inkludere et kort med ditt navn og adresse dersom du ønsker å motta bekreftelse på din gave.

Kjønnshår Infeksjoner

Barbering av kjønnshår området kom ikke inn i moten inntil 1990-tallet, da påvirkning av pornobransjen har gjort sin vei inn i mainstream. Non-pornostjerner begynte å velge for hva mange refererer til som "brasiliansk", hvor alle kjønnshår er barbert av. Barbering til denne ekstreme kan ha sine ulemper og kan føre til kjønnshår infeksjon.

Barbering

Ifølge en artikkel skrevet av Leigha Winters for Palo Alto Medical Foundation, barbere kjønnshår området kan føre til utvikling av inngrodde hår, hakk, kutt, barberhøvel humper, kløe, genital infeksjoner, blemmer og kviser.

Follikulitt

Follikulitt noen ganger resultater fra barbering kjønnshår. Dette er en infeksjon i hårsekken. Follikulitt er resultatet av stafylokokker (Staph), som er en bakterie eller en sopp. Når barberte hår re-vokse ut av follikler, noen ganger håret krøller rygg og irriterer huden; Dette kan resultere i follikulitt.

Staph Infeksjon

Hvis du har en staph infeksjon, kan det dukke opp som follikulitt, ifølge Kidshealth.org. Follicles er lommene under huden der hårstrå vokse. Små, hvite kviser vil dukke opp i bunnen av håret. Det kan være et rødt område rundt hver kvise. Hvis hårsekken er dårlig infisert, kan en furunkel eller byll utvikle. En byll er en rød, hoven, veldig vond klump i huden. Koke kan fylle med pus og bli større. Det vil etter hvert briste og avløp.

Krabber

Krabber, eller kjønnshår lus, smitte kjønnshår. Kjønnshår lus er vanligvis overføres seksuelt. The Centers for Disease Control og Prevention forklarer at det er tre typer lus, inkludert kjønnshår lus, hvis medisinske navnet er pthrius pubis. De to andre typene er hodelus og kroppslus. En skam lusa er 1.1 til 1.8 mm i lengde. Selv om de er vanligvis funnet festet til hår i kjønnshår området, kan dette lus også legge til grovt hår i en skjegg eller bart, på brystet, i armhulene og på øyenbryn og øyenvipper.

Beskrivelse

Gnagerne er seksbente og søke kjønnshår området, forårsaker kløe. Kløe generelt blir verre om natten når lus begrave hodene innsiden av kjønnshår hårsekkene. Lus feed på en persons blod. Proteinene i lus spytt kan føre til at infisert område å bli betent. En sekundær bakteriell infeksjon kan oppstå på grunn av uopphørlig skrape, noe som vil føre til at området blir rå. Du kan ikke legge merke til, i utgangspunktet, at du har kjønnshår lus; men når de lus legger egg og disse eggene klekkes, vil du bli symptomatisk og begynne kløe.

Normale nivåer for Homocystein

Homocystein er en aminosyre som produseres av kroppen vanligvis som et biprodukt av forbruker kjøtt. Når nivåer av homocystein er for høy, kan alvorlige helseproblemer utvikle, inkludert åreforkalkning, perifer vaskulær sykdom, overdreven blodpropp, dyp venetrombose og lungeemboli. Men for folk flest, kan høye nivåer av homocystein senkes naturlig med endringer i kostholdet

Funksjon

Homocystein er vanligvis brutt ned ved hjelp av folsyre, vitamin B12 og vitamin B6. Prosessen er en serie av fine trinn som gjør bruk av enzymene. Enten en utilstrekkelig tilførsel av vitaminer eller mangler i enzymer kan forsinke prosessen med å bryte ned homocystein, forårsaker den til å bygge opp i blodet.

Identifikasjon

Normale nivåer av homocystein er mellom 5 og 15 mikromol per liter blod. Between15 og 30 mikromol per liter vurderes som moderat høyde. Mellom 30 og 100 mikromol per liter regnes som middels høyde. Mer enn 100 mikromol per liter er sterkt forhøyet homocystein.

Betydning

En sjelden genetisk sykdom som kalles homocystinuria forårsaker sterkt forhøyede nivåer av homocystein på grunn av en mangel eller mangel på det enzym som bryter ned homocystein. Mildt oppstår forhøyet homocystein i 5 til 12 prosent av den generelle befolkningen. Alkoholikere, røykere og personer med kronisk nyresykdom kan ha forhøyet homocystein nivåer oftere.

Forebygging / løsning

Det er for tiden ingen offisielle anbefalinger for hvem som bør testes. Legene gjør testing beslutninger etter vurdering av pasientens symptomer og gjøre observasjoner om deres helse. Noen leger bestille tester av homocystein nivåer for pasienter med tidlig debut av blodproppdannelse, slag, hjerteinfarkt eller andre symptomer relatert til åreforkalkning, spesielt hvis disse pasientene ikke har typiske risikofaktorer som diabetes, høyt blodtrykk, røyking eller høyt LDL kolesterol.

Expert Insight

Selv om en studie av en stor gruppe kvinner viste at de som spiste mer folsyre hadde færre hjerteinfarkt, det er ingen direkte bevis på at økende folsyre og B-vitamin inntak vil redusere risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag, ifølge MedicineNet.com . Videre kommer mest tilgjengelige data fra observasjons, snarere enn vitenskapelige studier.

Vitamin Doser

Den anbefalte daglige mengden av folsyre og vitaminer er vanligvis tilstrekkelig til å senke homocystein nivåer. The Food and Drug Administration anbefaler vanligvis en mg. av folsyre, 10 mg. av vitamin B6 og 0,5 mg vitamin B12 per dag.

Hvordan å ha en normal hjertefunksjon Med blokkerte arterier

Når blodårene trange og bli blokkert, vil de uunngåelig begynne å ta bompenger på ditt hjerte. Blokkerte arterier kan frata ditt hjerte av oksygen og påvirke måten den fungerer. Når du lider av denne tilstanden, ofte referert til som en åreforkalkning, er det en rekke ting du kan gjøre for å bidra til å sikre du har en normal hjertefunksjon.

Hvordan å ha en normal hjertefunksjon Med blokkerte arterier

Endre din diett. Ifølge Mayo Clinic, bør endre kostholdet virkelig være en av de første tingene du gjør når du opplever en innsnevring av arteriene. Ved å redusere natrium, fett og LDL kolesterol og øke frukt, grønnsaker og helkorn, du effektivt øke helsen til hjertet ditt, og dermed forbedre sin funksjon.

•  Start treningen. En annen effektiv metode for å forbedre helse og funksjon av hjertet ditt er å trene hver dag. Alt du egentlig trenger er 30 til 60 minutter med trening. Du vil forbedre sirkulasjonen og kan til og med be, ifølge Mayo Clinic, dannelsen av nye blodkar som fungerer som en nesten naturlig omkjøringsvei rundt blokkeringer som måtte forekomme i blodårene dine.

miste litt vekt. Ved å holde deg selv på en sunn vekt, kan du ofte treg eller hindre ytterligere innsnevring av arteriene. Tapet av vekten går ofte hånd i hånd med både kosthold og mosjon.

Snakk med legen din om dine medisiner alternativer. Når blodårene trange og bli blokkert, er det vanligvis på grunn av noen form for medisinsk tilstand, det være seg diabetes, høyt blodtrykk eller høyt kolesterol. Legen din kan forskrive antikoagulantia, blodtrykk medisiner, kolesterol medisiner eller platehemmende medikamenter som kan hjelpe behandle tilstanden forårsaker blokkeringen.

Slutte å røyke. Hvis du er en røyker, og lider av en innsnevring eller blokkering av en arterie, bør du virkelig vurdere å avslutte denne usunn vane. Røyking kan skade blodårene dine. Ved å slutte, kan du ofte stoppe eller redusere innsnevring du opplever.

Administrere ditt nivå av stress. Administrere stress, uansett hva slags nivå av helse, er en virkelig flott praksis å begynne å følge. Det kan redusere presset du legger på hjertet og beholde sin funksjon og helse optimal.

Hint

  • Hvis du håper å forhindre dette medisinsk tilstand fra noensinne skjer, bør du sette på plass en rekke av de trinnene som er beskrevet ovenfor.

Hva er en normal kaliumnivå?

Hva er en normal kaliumnivå?


Mineralet kalium er viktig for menneskekroppen kjemi. Blod nivåer av kalium er strengt regulert, med et normalt nivå mellom 3,5 og 5,0 mEq per liter for voksne (referanseverdier kan variere noe mellom laboratorier). Disse nivåene er testet som en del av rutinemessige blodprøver og følges nøye i hjerte-og nyrepasienter.

Kalium i cellene

Kalium er det dominerende kation (positive ion) inne i cellene i kroppen. Mengden i cellene er mer enn 36 ganger den utsiden av cellene, noe som skaper en forskjell i kostnad, eller elektrisk potensial, gjennom cellemembranen. Kalium, natrium og kalsium, sammen med andre mineraler, eksistere i balanse på motsatte sider av membranen, og deres bevegelse på tvers av det skaper energi for hjerterytme, skjelett og glatt muskel-sammentrekning, og andre cellulære prosesser.

Kalium og pH i kroppen

Hydrogen er den viktigste kation av syre-base-balanse, med pH-verdi blir en måling av hydrogenkonsentrasjonen. Når blod blir for surt (økt kationkonsentrasjon, kjent som acidose), hydrogen beveger seg inn i cellene, og tvinger kalium i blodet. Når blodet blir for basisk (ikke nok kationer, kjent som alkalose), skjer det motsatte skift. Nyrene kan også skille ut eller beholde kalium for å opprettholde syre-base-balanse. Noen sykdom som forstyrrer utskillelse, eller forårsaker brå tap av mineraler gjennom oppkast eller diaré, kan forstyrre denne balansen.

Kalium og hjertet

Kalium er avgjørende for bevegelse av hjertemuskelen. Da kalium er lavere eller høyere enn det normale område, sammentrekningene av hjertet blitt ineffektiv og arytmier oppstår. Lave nivåer av kalium påvirke effekten av digitalis, og øke potensialet for reaksjoner på dette stoffet. Kaliumnivå bør overvåkes regelmessig i noen tar digitalis eller blir behandlet for hjertesymptomer.

Kalium og nyrer

Nyrene skille kalium, og nivåene av mineralet reguleres gjennom sine handlinger. Hvis serumnivåene er for høye, vil mer kalium skilles ut; hvis for lav, vil mer bli beholdt. I tilfeller av nyresvikt, utskillelse av kalium synker, og hyperkalemi resultater. Diuretika kan føre til overdreven tap av kalium gjennom nyrene. Kaliumsparende diuretika, på den annen side, bevare kalium samtidig tvinge utskillelsen av natrium-, en av dens balanserende kationer. Nyrepasienter og noen tar diuretika bør ha kaliumnivået overvåkes regelmessig.

Kalium i Mat

Siden konsentrasjonen av kalium blod er så strengt regulert, kan en mangel på mineral i dietten ha alvorlige konsekvenser. Bananer er den mest berømte kosten kilde til kalium. Andre kilder er avocado, poteter, mørkegrønne bladgrønnsaker, og belgfrukter. De som tar kaliumsparende diuretika bør konsultere en ernæringsfysiolog om regulering av kalium inntak.

Normal WBC nivå

En WBC nivå, også referert til som en hvit blodcelletall, er et mål på hvite blodlegemer i blodet. Hvite blodlegemer bekjempe infeksjon og svare på tilstedeværelsen av fremmede stoffer som allergener. Eksempler på hvite blodlegemer er nøytrofiler, lymfocytter, monocytter, eosinofile og basofile. Totalt antall hvite blodlegemer måler det totale antall hvite blodceller i kroppen, og en differensialtelling tiltak hver type hvite blodlegemer.

Typer

Nøytrofile drepe og fordøye bakterier i kroppen. Monocytter også bekjempe bakterier, men generere raskere og varer lenger enn nøytrofile. Basofile og eosinofile svare på allergiske reaksjoner og parasittangrep. Lymfocytter kjempe langvarig bakterielle infeksjoner og plutselig innsettende virusinfeksjoner.

Test

Fasting er ikke nødvendig før et antall hvite blodlegemer. En helsepersonell vil få en blodprøve fra en blodåre i armen eller hånden og sende prøven til et laboratorium for behandling. Bivirkninger av å ha blod trekkes inkluderer milde til moderate smerter og en bankende følelse på injeksjonsstedet.

Normalt nivå

Ifølge MedlinePlus.com, er et normalt antall hvite blodlegemer mellom 4.500 til 10.000 hvite blodlegemer pr mikroliter. Normale nivåer av de forskjellige typer av hvite blodlegemer i en differensialtelling er 40 prosent til 60 prosent neutrofiler, 20 prosent til 40 prosent lymfocytter, 2 prosent til 8 prosent monocytter, 1 prosent til 4 prosent eosinofiler og 0,5 prosent til 1 prosent basofiler. Siden noen laboratorier har små variasjoner knyttet til normale laboratorieverdier, vil legen avgjøre om hvite blodceller nivået er unormal.

Medisinering Interactions

Visse medisiner kan forårsake unormale hvite blodceller nivå resultater. Medisiner som kan forårsake et økt antall hvite blodceller inkluderer triamteren (Dyrenium), steroider, kinin, heparin, adrenalin, kloroform, aspirin, allopurinol og adrenalin. Faktorer som kan øke hvite blodcelleverdier inkluderer den siste måneden av svangerskapet, arbeid, fysisk aktivitet og kirurgisk fjerning av milten. Medisiner som kan forårsake et redusert nivå av hvite blodceller inkluderer sulfonamider, diuretika, antihistaminer, cytostatika, barbiturater, arsenicals, antiepileptika og antibiotika.

Unormale resultater

Økt nivå av hvite blodceller, også referert til som leukocytose, kan indikere betennelse på grunn av allergi eller revmatoid artritt, vevsskade, alvorlig følelsesmessig eller fysisk stress, traumer, anemi, leukemi, neoplasi og infeksjon. En redusert nivå av hvite blodceller, også referert til som leukopeni, kan tyde medfødt marg hyperplasia, benmargsinfiltrasjon, kosttilskudd mangel, overveldende infeksjoner, strålebehandling, lupus erythematosus, sykdom i milt eller lever, benmargssvikt og legemiddeltoksisitet fra kloramfenikol.