Digidexo.com

rød i kinnet etter tanntrekking

Care of Mouth Etter tanntrekking

Tanntrekking er kirurgisk fjerning av en tann som vanligvis ikke kan bli frelst ved andre tannteknikker. Vanlige årsaker til tanntrekking inkluderer avansert periodontal sykdom, nerve-ending infeksjoner, unormal vekst, og skadet utover reparasjon av en rotfylling. Fordi tanntrekking er en operasjon, må det treffes tiltak for å sikre riktig healing.

Blod og Hevelse Forebygging

En gasbind bandasje hjelper danne en blodpropp i tanntrekking, redusere blødning, sier Ifølge New York Universitys Langone Medical center. Derfor, til det første trinnet ta etter tanntrekking er å bandasjere den utpakkede området. Fast plassere en gasbind bind over den utpakkede området, bite ned, og la bandasje på plass for en minst et par timer. Hvis blødning er tung, kan det hende at bandasjen skal erstattes hvert 30. minutt. For hevelse, foreslår Langone Medical Center søker en ispose i 10 minutter om gangen.

Medisiner

Under operasjonen vil du bli gitt en bedøvelse. Ikke forsøk å kjøre bil eller betjene tungt maskineri i minst 24 timer etterpå, råder University of Oregon Health Care Center.

Antibiotika vil bli gitt for å beskytte munnen mot infeksjoner som kan oppstå fra kirurgi såret. The University of Marylands Medical Center anbefaler å ta dine antibiotika så lenge som din fastlege eller annet helsepersonell råder, selv om du føler deg bedre.

For smertelindring, University of Oregon Health Care Center antyder 600-800 mg ibuprofen eller Tylenol. Hvis smertene vedvarer, kan det hende at fastlege eller annet helsepersonell foreskrive smertestillende. Vær sikker på å følge doseringsanvisningen.

Kosthold og Rest

Hold deg til en væske eller myk diett i 24 timer etter oral kirurgi, råder New York Universitys Langone Medical Center. Ikke drikker gjennom sugerør eller røyk for de første dagene etter operasjonen. Få nok hvile og væsker. Hvis du har mye smerter, blødning, kvalme eller feber og frysninger, ta kontakt med din fastlege eller annet helsepersonell umiddelbart.

Forholdsregler Etter tanntrekking

Tannleger fjerne tennene når de blir forfalt ved roten og kan ikke berges, når de blir overfylt eller når visdomstennene blir påvirket. Tannlegen din kan anbefale tanntrekking for å lindre smerte og forbedre din tannhelse. Prosedyren foregår i de tannleger 'kontor eller på en poliklinisk oral kirurgi sentrum. Riktig omsorg etter kirurger fjerne tennene hindrer infeksjoner, hevelse og ytterligere skade tann.

Umiddelbar Etter Care

Risiko for infeksjoner er høyere rett etter tannleger trekke tenner, så etter tannlegens instruksjoner forskyver alvorlige problemer. Tannleger plassere sterile gasbind pads på det åpne såret i 30 til 45 minutter for å kontrollere blødning. Dental Health Magazine sier at du bør ikke drikke fra et strå, spytte, skylle eller røyk i minst 24 til 48 timer etter operasjonen. Bladet sier heller ikke å gni såret med tungen din og bruke gasbind pads eller kalde våte teposer hvis det begynner å blø. Du bør unngå kraftig mosjon og arbeide for et par dager eller til tannlegen gir deg tillatelse.

Hevelse Reduksjon

Hevelse i munn, kinn, øyne og ansikt oppstår etter en tanntrekking, vanligvis forverring to eller tre dager etter operasjonen, ifølge Seacoast Dental Implant & Oral Surgery Center. Ispakninger påført på siden av ansiktet minimere svelling. Påfør isposer kontinuerlig i løpet av dagen, eller bruke dem 20 minutter på og 20 minutter av. Dersom hevelsen ikke reduseres etter 24 til 36 timer, ring din lege. Anvende varmepakninger i den side av ansiktet 36 timer etter operasjonen.

Tørre Sockets

Tørre stikkontakter utvikle seg når blodpropper dannes i området hvor tennene er fjernet og forårsake smerter i nærheten eksponerte ben og nerver. Denne tilstanden bremser helbredelsesprosessen. Tørre stikkontakter oppstå når du røyker, tar oral prevensjon, ikke øve skikkelig etter-kirurgi omsorg, og hvis du opplever tann eller tannkjøtt infeksjoner, ifølge Mayo Clinic. Symptomer på tørre stikkontakter inkludere utsatte bein; utstrålende smerter som stråler ut i ører, øyne, tempel og hals; dårlig ånde; og hovne kjertler. Tannleger må spyle dine kontakter for å fjerne noen matvarer eller stoffer avleiret inne det utsatte området.

Pain Forebygging

Tannlegen gir smertelindring anbefalinger før numbing medisiner slites av å forhindre ubehag. Oral Facial Surgery Center sier å ta Tylenol, Extra Strength Tylenol eller ibuprofen hver tredje eller fjerde time for mild smerte og ubehag. Tannleger foreskrive sterke smertestillende medikamenter for sterke smerter fra infeksjoner og tørre stikkontakter. Reseptbelagte medisiner forårsake døsighet og redusere refleksene dine, så du bør ikke kjøre bil eller drikke alkohol. Vedvarende smerter kan tyde på alvorlige problemer, og du må ringe tannlegen din.

Hvorfor Swish Salt Water Etter tanntrekking?

Hvorfor Swish Salt Water Etter tanntrekking?


Det kan være nødvendig for tannlegen å trekke en tann når tannen har blitt overdrevet skadet, enten ved sykdom eller skade. Utvinning er også indisert for en påvirket tann. Skvalpende salt vann etter en utvinning kan hjelpe deg å helbrede.

Hvorfor Salt Water?

Salt vann, spesielt når laget med havsalt, har makt til å forsiktig rense såret. Det hjelper krympe vev for å hjelpe i helbredelsesprosessen. Regelmessige munnskyllevann, selv de uten alkohol, er for harde. Lag en saltvannskylling ved å legge til 1/2 ts. av salt til en 4 oz. glass med varmt vann. Swish forsiktig.

Omsorg for Utvinning nettstedet

Etter at du har en tann trukket, har du et hull i tannkjøttet som strekker seg ned i kjevebenet. I en frisk person, bein og vev til slutt fylle ut. I mellomtiden må du ta vare på deg selv og utvinning området. Det anbefales at du skylle med saltvann tre ganger om dagen i flere dager. I tillegg holde aktivitetsnivået på et minimum slik at du ikke øke blodtrykket og føre til at såret å blø mye. Myk mat anbefales, men drikker gjennom et sugerør er ikke, som det skaper press på området.

Betraktninger

Noen tanntrekking er relativt enkle, mens andre tilfeller er mer traumatisk. Din alder, tannhelse og generell helse vil være viktige hensyn i å ta vare på deg selv og utvinning området etter ekstraksjon. Sørg for å følge tannlegens instruksjoner. De fleste vil være i stand til å gi deg skriftlige instrukser for å ta med hjem og følge. Nesten alle tannleger vil anbefale å bruke en saltvannskylling.

Hva skjer med Bone Chips Etter tanntrekking?

Hva skjer med Bone Chips Etter tanntrekking?


Broken bein chips er vanlige rester av dental ekstraksjon. De er ofte forvekslet med biter av tannen og kan dukke uker etter ekstraksjon selv. Disse brikkene kan normalt fjernes på egen hånd, men de noen ganger trenger hjelp av en tannlege som skal fjernes på en sikker måte.

Grunner for Extraction

Tennene er fjernet for en rekke forskjellige grunner. Prosessen med utvinning er normalt utføres på oppsprukket eller omfattende råtnet tennene for å unngå infeksjon og ubehag. Fjerning av visdomstennene i alderen 18 til 24 er en annen vanlig årsak til utvinning.

Prosessen med Extraction

Å trekke ut en tann, har det omkringliggende bein å bli noe utvidet for å la tannen som skal trekkes fra sokkelen. Dette gjøres normalt ved å rocking tannen mot sokkelen, noe som fører minutt frakturer. Når tannen er trukket fri, ofte små beinfragmenter er fortsatt festet til kjevebenet. Når sprekkene helbrede, kan de slipper disse bein fragmenter, eller sekvester.

Hva skjer med sekvester Etter Extraction

Den sekvester normalt feste til hoveddelen av kjevebenet under healing. Men healing kan stoppe, og sekvester som ikke leges fullt blir død som de mister sin blodforsyning. Når sekvester har blitt nekrotisk (død), mater kroppen dem fra healing kontakten. Dette krever ofte tannlegen for å trekke ut sekvester fordi fragmentene kan føre til at pasienten smerte.

Dental Kompetanse

På grunn av sin likhet, sequestrii er ofte forvirret for tennene fragmenter at tannlegen har gått glipp av. De er imidlertid ikke; sequestrii er en vanlig komplikasjon ved ekstraksjon. De er ikke en feil tannlegen gjort fordi de ofte er umulig å oppdage ved tidspunktet for ekstraksjon.

Slik unngår en tørr socket Etter en tanntrekking

Slik unngår en tørr socket Etter en tanntrekking


Tannleger ofte advare pasientene om mulighetene for å bli tørr socket etter tanntrekking. Dry socket, kjent som alveolar osteitis i tekniske termer, er en alvorlig, smertefull tilstand som oppstår oftest etter en tanntrekking. Det oppstår når en tann trekkes og blodpropp ved siden av ekstraksjon synet blir forskjøvet eller oppløst. Når dette skjer, er bein og nerver under tannen utsatt, noe som resulterer i ekstrem smerte. Det er flere måter å forebygge tørr socket skjer etter en tanntrekking.

Slik unngår en tørr socket Etter en tanntrekking

•  Lær din risiko. Visse mennesker, for eksempel kvinner som tar prevensjon og de som røyker, har høyere risiko for å utvikle en tørr socket enn andre. Hvis du tar p-piller, antyder MayoClinic.com planlegge din utvinning i løpet av dager 23 til 28 av menstruasjonssyklusen når østrogennivået er lavere. Hvis du røyker eller bruker andre tobakksprodukter, anbefaler MayoClinic.com stoppe 24 timer før inngrepet.

Unngå å bruke et sugerør. Den suger bevegelse som oppstår når du suger gjennom et sugerør faktisk kan føre til blodpropp på stedet av utvinning å løsne og løsne.

Ikke røyk. Røyking fører til forurensning på stedet av ekstraksjon, som også kan være en årsak til et tørr-kontakten. Den suging og blåsing av bevegelse som kreves for å røyke fremmer også forskyvning av blodpropp på tannside.

Bruk is. Påfør en ispose til kjeve på siden av utvinning med jevne mellomrom. Gjøre dette for de første 24 timene etter ekstraksjonen for å redusere smerte i 15 til 20 minutter av gangen. Denne brønnen bidra til å redusere hevelse og stoppe blødningen, hjelper blodpropp leges raskere.

Spis myk mat. Når spise etter en tanntrekking, unngå å spise på siden av munnen når det gjelder utvinning fant sted og ikke spise harde eller crunchy matvarer. Spis ting som potetmos, suppe og pudding.

Unngå overdreven munnen skylling. Følg tannlegens instruksjoner om å skylle munnen. Mange tannleger kan anbefale at du skyller med jevne mellomrom med en varmt vann og salt blanding for å hjelpe rense såret. Unngå over-skylling eller bruke sterke munnvann produkter.

Ta kontakt med tannlegen din. Hvis du tror du har en tørr socket, ring tannlegen din umiddelbart for å finne ut hva du bør gjøre og hvordan å lette din smerte og hjelpe utvinning området helbrede.

Hint

 • Hvis du røyker før 24 timer, våt gasbind pad før du setter den i munnen og holde den utpakkede området våt med vann, mens røyking på motsatt side.
 • En tørr socket er ekstremt smertefullt, og kan ikke bli savnet. Kontakt tannlegen din umiddelbart for å sikre at du får riktig behandling med en gang.
 • Bare ta medisiner når du er i smerte.
 • Unngå å ta aspirin eller andre blod tynnere typen medisiner for å forhindre ingen blodpropp å danne, lage en tørr socket eller infeksjon.
 • Sleeping blir lettere hvis du hviler oppreist de første nettene etter en utvinning.
 • Flere ting kan løsne blodpropp forårsaker en tørr socket: røyking, hoste, nysing for hardt, skylling for hardt, berøre området med fingrene eller tungen.
 • Ikke får en tørr socket behandlet kan være farlig og smertefull. Sørg for at du kontakte tannlegen din om du føler deg ut av det vanlige ubehag forbi utvinning tid.

Hvordan ta vare på munnen etter å ha en tann trukket

Det er ulike grunner til å ha en tann trukket. Tanntrekking korrigere fylt visdomstennene og lindre smerten av en sta tann infeksjon. Beroligende midler, som for eksempel lystgass gass og Valium, bidra til å redusere angst at du kan føle deg om å ha en tann trukket. Det er viktig å riktig omsorg for utvinning området etter inngrepet for å unngå smitte.

Bruksanvisning

•  Bo i din tannlege kontor for en kort tid umiddelbart etter utvinning prosedyre. Hvis utvinning ikke krever masker, sitte stille i ca 10 minutter. For ekstraksjoner som krever masker, er det viktig å hvile i minst 30 minutter. Dette for å hindre overdreven blødning i utvinning området.

Ta over-the-counter medisiner, for eksempel Advil eller Tylenol, for eventuelle smerter som du kan oppleve. Hvis smertene er for intens, kan du kontakte tannlegen din, og be om en resept smertestillende.

Pakk en liten ispose i et mykt håndkle og trykk det mot kjeven din. La ispose på kjeven i ca 20 minutter. Dette hindrer hevelse og bidrar lette smerte. Hvis du fremdeles føler smerte, kan du gjenta denne prosessen, men vente 20 minutter i mellom hver økt.

Lag en saltvannsløsning ved å blande 1 ts. av salt med en kopp varmt vann. Bruk denne løsningen til å forsiktig skylle munnen minst tre ganger om dagen. Du bør også skylle med saltvann etter hvert måltid. Å gjøre dette vil holde maten ut av hullet der tannen var og sal av infeksjon.

Puss tennene minst to ganger om dagen, etter vanlig rutine. Unngå å pusse direkte på utvinning området, fordi det kan føre til blodpropp som beskytter det å komme løs.

Hint

 • Drikk rikelig med væske og begrense kostholdet til myk mat for de første 24 timene etter tanntrekking.
 • Hold deg rolig de første dagene etter utvinning. Ved å gjøre dette, vil du holde blodtrykket lavt, noe som vil redusere blødning og fremskynde helbredelsesprosessen.
 • Unngå sigaretter, snus, alkohol og varm, krydret mat for de første 24 timene etter ekstraksjon.
 • Se etter symptomer på en tørr socket, som er når blodpropp som var dekket den tomme sokkelen kommer løs og eksponerer bein og nerver, advarer Houston tannlege Dr. Minh Nguyen. Ring tannlegen din hvis du opplever alvorlige, konstante smerter ledsaget av en øreverk og en ubehagelig smak i munnen.

Hvordan vite om en blodpropp dannet over en tanntrekking

Hvordan vite om en blodpropp dannet over en tanntrekking


Blodpropp er viktig i helbredelsesprosessen etter tanntrekking. Tapet av en hvilken som helst clot å følge prosedyren tann kan føre til "tørr socket", som kan infisere området etter ekstraksjonen. Hvis en blodpropp ikke danner eller om det er løsnet det kan skade eller forlenge helbredelsesprosessen. En tannlege må umiddelbart kontaktes hvis dette skjer. Propper kan komme ut av stilling i løpet av de første 24 timene etter ekstraksjon fra sprek skylling eller spytting. Suging fra et strå eller røyking kan også løsne en blodpropp. Varme væsker, for eksempel kaffe eller suppe, kan løse opp blodpropp.

Bruksanvisning

•  Hold gasbind over utvinning området så fast trykket er brukt i ca en time. Tannlegen gir vanligvis deg med gasbind etter ekstraksjon. Du vil forlate kontoret med gasbind i munnen over det behandlede området.

Fjern gasbind nøye for å se om blødningen har stoppet.

Påfør mer gasbind for å styre noen blødning i løpet av de første 24 timene. En lett fuktet tepose er en effektiv gasbind erstatning og selv bidrar i dannelsen av blodpropp på grunn av te garvesyre. Hvis blødningen vedvarer etter 24 timer, ta kontakt med tannlegen din.

Når blodpropp starter forming vil du legge merke til en mørk rød film-lignende stoff over utvinning. Det kan også se ut og føles som en myk sjokoladebit.

Vær forsiktig når du berører området og bare ta det hvis det er vanskelig å se blodproppen, avhengig av hvor utvinning ligger. En tannlege speil kan bidra i denne prosessen. Du skal bare ha å røre stedet kort, men ikke i det hele tatt hvis du kan se den mørke blodpropp.

I stedet for børsting, skyll forsiktig med en blanding av salt og vann for de neste dagene.

Hint

 • Svikt av en blodpropp å danne bare skjer i ca 5 prosent av tanntrekking. Det kan resultere i smerter etter flere dager. Hvis ingen blodpropp former eller om det er løsnet, bør tannlegen gjelder medisiner til kontakten.

Slik Care for en tann etter ekstraksjon

Slik Care for en tann etter ekstraksjon


Etter å ha en tann trukket ut, er det viktig å ta vare på munnen din. Forvente å oppleve litt smerte, hevelse og muligens enda blødninger etter en dag eller to etter inngrepet. Ta medisiner og riktig pleie kan redusere alle de ovennevnte og få deg tilbake til din daglige rutine raskere. Les videre for å lære mer.

Bruksanvisning

•  Ta alle reseptbelagte eller reseptfrie smertestillende tannlegen foreskriver. Tannlegen din kan også foreskrive en antibiotika. Ta det til enten klare opp en infeksjon du allerede har eller hindre utvinningsområdet fra å bli smittet.

Slapp av når du kommer hjem. Fysisk aktivitet kan føre til blødninger i utvinningsområdet. Det er viktig å unngå å forstyrre den ekstraherte område i det hele tatt.

Lag en saltvann blanding av 1 ts. salt til en 8 oz. glass med varmt vann. Bruk dette til å skylle munnen flere ganger om dagen. Saltvann blandingen reduserer hevelse og smerte hvis brukt de første dagene.

Hold pusse tennene og tungen etter at tannen er trukket, børsting veldig sakte i området av utvinning.

Hint

 • Sett isposer på siden av ansiktet ditt for å redusere hevelse. Hevelse og blødning skulle ende innen to dager etter operasjonen.
 • Ikke gni området der tannen var med tungen din. Dette kan spre bakterier til utvinningsområdet.
 • Komplett healing tar en til to uker.
 • Ikke ligge flatt etter inngrepet. Dette kan fremme overdreven blødning. Prop hodet opp på en pute.
 • Ikke spis hard mat. Hold deg til myk mat og væsker som pudding, supper og gelatins.
 • Røyker ikke etter tanntrekking.
 • Unngå spytter og bruke sugerør. Disse handlingene kan føre til mer blødning.

Fish Oil for tanntrekking Pain

Fish Oil for tanntrekking Pain


Tannhelse er et viktig område for personlig helse og hygiene. Tenner spille en viktig rolle i fordøyelsesprosessen, og tillate oss å smile. Mange enkeltpersoner, men unnlater å møte den anbefalte tann vedlikehold av to pusseøkter per dag, og svært mange av dem å unngå også tannlegekontor før reparasjon er umulig. Dette resulterer i tanntrekking, og utdrag ofte føre til midlertidig smerte som kan være plagsom for noen, særlig de med lav terskel for smerte. Fiskeolje, men tilbyr hjelp til de som lider av post-utvinning smerter, og det hjelper også unngå uttrekk.

Fakta

Fiskeolje er en naturlig forekommende omega-3 fettsyre som finnes i fisk og annen sjømat. Kaldtvannsfisk som laks er rik på omega-3, som er en essensiell fettsyre som har mange helsefordeler. Informasjon i dag viser at fettsyrer tilby tannhelse fordeler. Fiskeolje hjelper fordi det forsterker tann struktur og fordi den har anti-inflammatorisk egenskaper. Anti-inflammatoriske er stoffer, omtalt i enkelte legemidler, som reduserer smerte og fremme helbredelse.

Ekstraksjoner

Tennene er hentet fra munnen når de blir ødelagt eller skadet og kan ikke repareres. Når tennene er pakket ut, blødning, hevelse og betennelse forekommer ofte. Tannleger kontrollere blødning ved å plassere gasbind i tomt tann socket. Deretter bite ned på gasbind i en periode på omtrent en time. Jo hardere du trykker bidrar til å stoppe blødningen. Målet for å påføre trykk er å danne en blodpropp i tannen kontakten. Dette blodpropp hjelpemidler i helbredelsesprosessen av tyggegummi.

Pain Relief

En tanntrekking forårsaker traumer til munnen. Denne traume fører ofte til skader på både det myke vevet rundt en tann og hevelse. Ett virkemiddel for å behandle hevelse er å plassere en ispose på ansiktet på stedet av utvinning. Når smertene vedvarer, tannleger anbefaler en rekke reseptfrie medisiner. Disse inkluderer paracetamol, som finnes i Tylenol og andre merker, og ibuprofen, som vanligvis finnes i merkevarer Advil og Motrin. Noen leger foreskrive narkotika.

Fish Oil Relief

Et alternativ å få noen fordel for behandling av post-utvinning smerte er bruken av fiskeolje. Mye informasjon om fiskeolje og andre omega-3-fettsyrer tyder på at stoffet gir antiinflammatorisk lindring. Kroppen har to typer celler, kalt eikosanoider, som spiller rollene i betennelse. Noen er pro-inflammatorisk. De forårsaker skade ved å ødelegge vev, inkludert tannkjøtt. I mellomtiden, anti-inflammatoriske former motvirke denne ødeleggelsen ved å stoppe betennelse og ved å fremme helbredelse. Fordi tanntrekking har skader på tannkjøttet og annet mykt vev i munnen, fiskeolje anti-inflammatoriske egenskaper bidra til å gi smertelindring og bidra til å redusere hevelse og betennelse.

Gum Helse

Ifølge en studie ved leddgikt og revmatisk sykdom Center på St. Barnabas Medical Center i New Jersey, har anti-inflammatorisk effekt av omega-3 fettsyrer vist fordeler for å redusere betennelse og reparasjon av periodontal sykdom skade. Periodontal sykdom inkluderer gingivitt, noe som kan føre til blødende tannkjøtt og ømme tannkjøtt. Betent tannkjøtt resultere i økte smerter etter tanntrekking. Derfor kan inntak av fiskeolje på en jevnlig basis bidra til å lindre smerter forbundet med tannekstraksjon ved å unngå tannkjøtt sykdommer som forårsaker akutt smerte.

Betydning

Fiskeolje evne til å redusere og korrekt periodontal sykdom er en bemerkelsesverdig funn. Beregninger viser at om lag 80 prosent av verdens befolkning lider av gingivitt, som forårsaker betennelse og fører til alvorlig irritasjon når tennene er trukket ut eller når tannkjøttet trekker seg tilbake. Fiskeolje inneholder også vitamin D og fosfor. Kroppen bruker både til å styrke tennene, noe som reduserer forråtnelse og sannsynligheten for at du trenger å gjennomgå en utvinning.

Tips til kontroll hevelse etter visdom tennene fjerning

Etter at du får din visdom tann trukket eller pakket ut, kan det hende du trenger å forholde seg til en rekke ting kort tid etter dental kirurgi. Ett av disse spørsmålene er hevelse. Det finnes noen måter hevelse kan bli redusert etter en utvinning.

Påfør en kald komprimere

Bruk en kald kompress på kjeven og kinnet. En kald kompress kan være en frossen pakke med erter, en frossen gel pack eller en ispose (se Reference 3). Påfør kald komprimere til kinnet ditt. Hold det til kinnet ditt i 20 minutter og fjern deretter i 10 minutter og gjenta.

Påfør Fuktig varme

Påfør fuktig varme til kinnet, etter 36 timer etter operasjonen (se referanse 2). Vanligvis, hevelse øker i de første 72 timene, deretter hevelse avtar. Vær oppmerksom på at hevelse kan vare i flere dager. Dette er normalt.

Andre anbefalinger

Skyll munnen med varmt saltvann hver par timer. Unngå å ta på såret var du hadde tannen eller tennene fjernet. Spør tannlegen din hva annet du kan gjøre for å kontrollere hevelse.

Hvordan ha en Kirurgi på innsiden av kinnet

Hvordan ha en Kirurgi på innsiden av kinnet


Hvis du har en plagsom eller smertefulle området i munnen, enten det være relatert til tennene, tannkjøttet, tungen eller indre kinnene, bør du gå til tannlegen for en konsultasjon. Tannlegen kan ikke være i stand til å utføre operasjonen, men han vil henvise deg til en lege som spesialiserer seg på muntlig eller maxillofacial (ansikt / kjeve område) diagnoser. Hvis du er informert om at kirurgi vil være nødvendig, kan flere skritt tas for å bedre forberede deg for operasjonen.

Bruksanvisning

Bruksanvisning

•  Planlegg et møte med muntlig eller maxillofacial kirurg at du blir henvist til. Beskrive den spesifikke delen av din indre kinnet som forårsaker du smerte eller bekymring. Fortell kirurgen, i detalj, hva smerten føles som, og når det er mest alvorlig. Hvis etter å ha tatt en nærmere titt på munnen og / eller utfører en nødvendig testing (røntgen, kulturer eller blod arbeid) kirurgen anser kirurgi nødvendig, vil han informere deg.

Vær rolig angående din diagnose. Det er naturlig å være nervøs ved tanken på kirurgi, spesielt hvis dette vil være din første. Den indre kinnet er et lite område, og operasjonen er sannsynlig å være rask. Ikke bekymre deg for om smerte involvert - avhengig av drift kinnet ditt krever, vil en lokalbedøvelse nummen området. Bedøvelse kan også brukes til å gjøre du bevisstløs under operasjonen.

Hold deg frisk. I løpet av de dagene eller ukene før operasjonen på kinnet ditt, gjør alt for å unngå å bli syke. Syke pasienter er ofte ikke tillatt under bedøvelse, noe som kan forsinke den planlagte datoen for operasjonen. Hvis operasjonen er presserende, tankene dette forholdsregel med enda mer omsorg.

Følg noen konkrete råd gitt til deg av din lege. Avhengig av diagnoser av kinnet ditt, kan legen plassere deg på en antibiotika tidsplan. Du kan bli bedt om å unngå visse matvarer som kan irritere kinnet, for eksempel crunchy chips, nøtter og frø eller sure sitrusfrukter. Aktiviteter som røyking, tyggis-tygging eller bruke sugerør kan være forbudt. Følg disse instruksjonene nøyaktig.

Ta vare på kinnet etter operasjonen. Konsumere en væske-bare diett hvis anbefalt av legen din. Hvis noen søm var nødvendig, avstå fra å berøre området med tungen din. Hvis du har lov til å konsumere tygge mat, tygge på motsatt side av munnen din og ta deg tid.

Tips og advarsler

 • Hvis du føler at en lege kan undervurdere din medisinske tilstand, søke en andre (eller tredje) mening. Du skal føle deg helt trygg på kirurgen du velger.
 • Hvis din arbeidsgiver tilbyr deg helseforsikring se om det vil dekke, eller delvis dekning, operasjonen. Hvis det kan kategoriseres som en muntlig operasjon kan du måtte betale vesentlig mindre for det enn du tror.
 • Aldri la en smertefull, hoven eller på annen måte ubehagelig område av munnen din gå udiagnostisert. Konsekvenser av omsorgssvikt kan være dire.
 • Ikke forsøk å selv-diagnostisere eller selv behandle din tilstand.

Hvordan ta vare på baby tenner Ekstraksjoner

Hvordan ta vare på baby tenner Ekstraksjoner


Mens kirurgisk utvinning av permanent eller visdom tennene er en vanlig prosedyre hos voksne, kan det være behov for kirurgisk ekstraksjon av løvskog (baby) tenner i løpet av barndommen. Den vanligste grunnen til tannleger og kirurger fjerne babyen tenner er fordi det ikke er nok plass for tann eller for å gi plass for permanente tenner som kommer inn. Etter utvinning, riktig omsorg, inkludert rengjøring og kosthold, er nødvendige for å gjenopprette fullt og hindre smitte i stikkontakten.

Bruksanvisning

•  Be om at barnet ditt være borte fra skolen umiddelbart etter tanntrekking. Selv om dette ikke alltid mulig, hvis han kan ta deg tid til å bare hvile hjemme og følge et regiment av omsorg, tanntrekking vil trolig leges raskere og vil være mindre utsatt for smitte. Hvis han ikke kan bo hjemme i noen dager, prøver å hindre ham fra å fysisk anstrengelse, for eksempel lek og mosjon, for et par dager. Dette er spesielt viktig for yngre barn.

Plasser barnet ditt i et område hvor hodet kan bli støttet opp, enten i en stol eller i sengen med flere puter. Du ønsker å holde hodet oppreist etter operasjonen, så vil det hjelpe blodet til å koagulere og kontakten for å begynne helbredelse.

Be barnet ditt å sakte bite på et stykke kirurgisk bomull eller gasbind umiddelbart etter operasjonen. Du ønsker å ham til å gjøre dette for å kontrollere mengden av blod og oppmuntre clotting. Ikke oppmuntre ham til å bite hardt eller ofte, men hvis han smaker blod i munnen, kan en liten matbit på gasbind bidra til å oppmuntre clotting.

Ikke la ham til å pusse tennene, skyll munnen eller spytte i tolv timer etter operasjonen. Disse aktivitetene kan bryte opp å danne blodpropp i stikkontakten og forlenge helbredelsesprosessen. Etter tolv timer, kan du tillate ham å forsiktig skylle munnen med en saltvannsløsning laget av 1/4 kopp varmt vann og 1/4 ts salt.

Feed barnet suppe buljong eller andre ikke-meieri flytende matvarer for den første dagen etter operasjonen. På den andre dagen, og til den påfølgende dagen, prøv å gi ham bare ikke meieri myk mat og mat som ikke er svært varmt. Ikke gi barnet et strå, som suger kunne bryte opp clotting blod i stikkontakten og forsinke restitusjonen. Også ikke gi ham meieriprodukter i noen dager, som du ønsker å unngå eventuelle aktive bakterier fra å komme i eller i nærheten av den åpne kontakten som den prøver å helbrede. Mens det kan være fristende å la et barn å spise is etter operasjonen, kan meieriet være skadelig, særlig dagen for kirurgi. Sats på popsicles eller frosne is i stedet, så lenge ingen tygging er nødvendig.

Legg inn en ispose på samme side av kinnet som tanntrekking. Dette vil hjelpe med noen hevelse som oppstår etter operasjonen.

Behandle alle smerte med en smertestillende medikamenter. Spør tannlegen din om en resept smertestillende medikamenter, eller å anbefale en over-the-counter medisiner som barnet kan ta. Tatt i anbefalte doser, bør en over-the-counter medisiner som aspirin eller ibuprofen å håndtere smerten, men det er alltid best å konsultere tannlege eller lege for råd om smertebehandling.

Tannpine hjemme rettsmidler med hydrogenperoksyd

Hydrogenperoksid er en svak syre med blekeevne. Den er produsert av både dyre- og planteceller. Det dannes også naturlig i miljøet av sollys som virker på vannet. Hydrogenperoksid 3% er tilgjengelig i lokale drugstores eller apotek. Det er trygt å håndtere av mennesker, men det bør ikke inntas som en tannpine middel.

Munn skyll

Virvle en cap full av 3% hydrogen peroxide løsning i munnen. Ikke svelge hydrogenperoksid. Spytte det ut og skyll munnen med varmt vann etterpå.

Skylle munnen med hydrogen peroxide vil hjelpe drepe tannpine-bakterier og lindre noe ubehag.

Man kan bruke hydrogenperoksyd flere ganger om dagen for lindring. Gurglevann med det etter hvert måltid for å fjerne bakterier og bakterier, så vel som for å løsne eventuelle stykker av mat.

Varmt eller kaldt kompress

En varm eller kald kompress kan brukes på kinnet etter å ha brukt en hydrogen peroxide munnskylle rette for å gi ekstra tannpine lettelse. Pakk en ispose i en dishtowel for en kald komprimere og fylle opp en plastflaske med varmt vann for å bruke en varm komprimere til kinnet.

Hvordan spise med øvre og nedre gebiss

Hvordan spise med øvre og nedre gebiss


Det kan være vanskelig for protese wearers å spise mens iført sine øvre og nedre plater. Det tar skikkelig sittende proteser, de beste kvalitet gebiss, lim eller implantater og mye tålmodighet. Alle er verdt, fordi hvis protese wearers unngå visse vanskelige å tygge mat, kan deres ernæring og helse lide.

Bruksanvisning

•  Vent til minst seks måneder etter tanntrekking for å prøve å spise med en lavere protese. Den nedre ben og mykt vev må gro nok til å motstå trykket fra en nedre protese under spising.

Bruk klebemiddel, spesielt for den nedre protese. Øvre protesene kan ha nok sug til å holde seg på plass mens du spiser. Lavere protesene vanligvis ikke har nok sug til å holde på plass. Det er normalt for protese wearers å trenge lim for sine lavere proteser.

Tenk tannimplantater for å holde lavere proteser på plass mens du spiser hvis lim ikke fungerer. Tannlegen kan plassere 03:58 skruelignende enheter i underkjeven for å holde lavere protese på plass. Uten implantater eller lim, lære å spise med lavere proteser er nesten umulig. En masse biting kraft er balansert på meget liten overflate av den smale, nedre kjevebenet.

Opprettholde anfall av øvre og nedre gebiss. Proteser løsne og ustabil med slitasje. Øvre og nedre gebiss bør sjekkes for fit minst en gang i året; oftere hvis de ikke passer ordentlig. Proteser må vevet siden dukket jevnlig for god passform.

Kjøp kvalitet proteser når du er klar til å kjøpe permanente proteser. Bedre kvalitet proteser vil gi deg en bedre spise opplevelse.

Sett proteser etter behov. På grunn av den porøse natur av akryl- eller porselen hvorfra proteser er gjort, og på grunn av endringer i formen av munnen, kan selv de beste kvalitet proteser må byttes om hvert tredje år.

Hint

 • Husk, lære å spise med proteser er utfordrende. Ikke bli motløs. Øv deg hjemme til du føler deg komfortabel å spise ute eller spise med venner.
 • Matrester kan sette seg fast i gamle eller skitne proteser Dette avler bakterier, noe som fører til dårlig ånde, og også svekker protese.

Hvordan finne ut hva Does Dry Socket Feel Like

Hvordan finne ut hva Does Dry Socket Feel Like


Hva gjør en tørr socket føler for? De som har opplevd visdom tenner ekstraksjoner vet at tørre stikkontakter er dårlige nyheter. Oral kirurger gi advarsler tegn og pasienter frykter de vil være en av de få som opplever smertefulle tilstanden. Alle som vurderer tanntrekking bør vite hvordan du skal svare på spørsmålet "Hva gjør en tørr socket føler at ?."

Bruksanvisning

Vent minst to dager etter tanntrekking for å avgjøre om den smerten du føler er normalt smerte eller ekstraordinære. Hva gjør en tørr socket føler for? Uutholdelig smerte som går på mye lenger enn det burde.

Ta hensyn til hvor smerten kommer fra. Regelmessig utvinning smerte er mer fokusert på utvinning området. Utstrålende smerter i ørene og øynene forklarer hva gjør en tørr socket føler for.

Åpne munnen så bredt som mulig og skinne en lommelykt i. Hvis du kan se et gapende hull og synlig bein, trenger du ikke å finne ut hva som gjør en tørr socket føler for. Synlig bein er et sikkert tegn på en manglende blodpropp.

Puss tennene forsiktig per legens ordre. Legger merke til deg en dårlig smak i munnen eller dårlig ånde selv etter å gjøre dette? Noen ganger er det ikke så mye, "Hva gjør en tørr socket føler", men mer om hvordan det smaker.

Føl rundt halsen og kjeven for noen store klumper eller ømme områder. Disse kan bli dine lymfeknuter. Hvis du bekymre hva gjør en tørr socket føler for, kan du ha infeksjon som forårsaker hovne noder.

Hint

 • Hvis smertene stadig blir verre med hver dag, se en lege. Det bør alltid bli bedre etter en utvinning.

Bivirkninger av FosmaxOsteoporose er et stort helseproblem som rammer over 44 millioner amerikanere. Sykdommen utvikler seg over tid som benvev sammenbrudd skrider ny bendannelse, som fører til benskjørhet som er utsatt for brudd. Hofter, håndledd og ryggrad er mest utsatt. I 1995, Food and Drug Administration godkjent Fosamax, den første i en ny klasse av legemidler som kalles de bisfosfonater, for å hindre tap av beinmasse. Siden den gang har Fosamax blitt brukt av millioner av pasienter for å administrere deres osteoporose.

Mindre bivirkninger

Fosamax er generelt godt tolerert; Men som med alle rusmidler det har noen bivirkninger hos disponerte pasienter. Heldigvis, på grunn av sin selektive affinitet for benvev, de fleste av disse bivirkningene er forholdsvis små. Disse inkluderer hudutslett, øyeproblemer og generalisert smerter av muskler, ledd og / eller bein. Fosamax brukere kan også oppleve gastrointestinale problemer som kvalme, magekramper, diaré, forstoppelse og esophageal irritasjon. Disse problemene kan bli så ubehagelig til en pasient at han slutter å ta medisinen.

Esophageal Irritasjon

Alvorlig irritasjon i spiserøret, røret som forbinder munnen til magen, er en bivirkning av Fosamax. Tegn på dette problemet er smerter eller hevelse i halsen, vondt å svelge og halsbrann. Disse negative effektene er mer sannsynlig ved høyere doser, eller når stoffet er tatt med aspirin. For å minimere mulige esophageal og mageproblemer, bør pasienter ta sin Fosamax først i morgen med et fullt glass vann, minst 30 minutter før du spiser eller drikker noe annet. Pasientene bør også holde seg i oppreist stilling i minst 30 minutter etter å ha tatt Fosamax. Overholdelse av denne rutinen har sterkt redusert disse bivirkningene.

Osteonekrose i kjeven

Den mest alvorlige bivirkningen knyttet Fosamax hittil er osteonekrose i kjeven (osteonekrose i kjeven), eller døde kjeven. Symptomer på denne tilstanden omfatter alvorlig kjevesmerter, løse tenner, tannkjøtt infeksjon, langsom tilheling etter skade eller operasjon som involverer tannkjøttet, og eksponering av bein i munnhulen. Utvikling av osteonekrose i kjeven i Fosamax pasienter er svært sjelden; men det forekommer oftere hos kreftpasienter etter strålebehandling eller cellegift, og i dental pasienter etter kirurgiske prosedyrer.

Tannbehandling og Risiko for osteonekrose i kjeven

Flere studier har knyttet Fosamax med ONJ hos pasienter etter tanntrekking eller annen tannarbeid. Etter en tann er trukket, bein i kjeven gjenoppbygge ved å fylle i hullene og fjerne dødt vev. Fosamax kan forstyrre disse reparasjonsprosesser, noe som resulterer i ONJ. Leger og tannleger helsepersonell må være oppmerksomme på de potensielle farene ved tannarbeid i sine pasienter på Fosamax.

Konklusjon

Byrden av osteoporose på det amerikanske samfunn er enorm, og fortsetter å vokse etter hvert som befolkningen eldes. Fosamax og andre bisfosfonat medisiner har hjulpet millioner av pasienter for å regulere blodsukkeret. Videre, når pasienter og deres helsepersonell er godt informert om stoffet og dens passende doseringsregime, bivirkninger kan minimeres.

Sikkerhet for Serrapeptase

Sikkerhet for Serrapeptase


Serrapeptase, en kjemisk tatt fra silkeormen, er markedsført som et kosttilskudd, og brukes som et hjem rette for å behandle tilstander som involverer betennelse og smerter. Det anses generelt trygt for kortvarig bruk.

Sikkerhetsrisiko

Noen forskere er bekymret for at Serrapeptase kan forstyrre blodpropp. Ikke bruk dette produktet hvis du har en blødning lidelse. Web MD anbefaler ikke å bruke Serrapeptase i minst to uker før operasjonen. Lite forskning har blitt utført i sikkerheten til Serrapeptase under graviditet eller under amming; være trygg og ikke bruk den.

Legemiddelinteraksjoner

Siden Serrapeptase kan bremse blodpropp, trenger forskerne anbefaler ikke å bruke den i kombinasjon med andre medisiner som også treg clotting. Rx List anbefaler å unngå medisiner som heparin, warfarin, diklofenak, ibuprofen og aspirin, blant andre.

Effektivitet

Serrapeptase reduserer hevelse på innsiden av kinnet etter bihulekirurgi. Noen undersøkelser tyder på at Serrapeptase kan også være nyttig for å redusere hevelse og smerte forbundet med laryngitt og andre sår hals, og det kan være verdifullt som en behandling for bronkitt eller sinus smerte, men Web MD advarer om at mer forskning er nødvendig for å validere disse påstander.

Hvordan ta vare på nye proteser

Hvordan ta vare på nye proteser


Protesene er laget for å erstatte tenner du har mistet, og de er ganske vanlig, spesielt hos eldre voksne. De ulike typer tannerstatninger omfatter konvensjonelle avtakbare proteser, som er skikket til munnen etter tanntrekking; umiddelbare proteser, som er satt på plass samme dag tenner er fjernet; og dekkproteser, som passer over gjenværende tenner. Uavhengig av den type, er den grunnleggende prosessen av omsorg for dem lignende. Hvis du har konkrete spørsmål om tilpasning av proteser eller har problemer, bør du snakke med din tannlege eller kjeveortoped så snart som mulig.

Bruksanvisning

Ta ut og skyll proteser etter hvert måltid eller snack. Ved hjelp av kaldt vann fra springen eller en muntlig vanning enhet for å skylle proteser vil hjelpe klare matrester som kan sette seg fast når du spiser.

Inspiser protesene for stakk partikler av mat etter å skylle dem. Hvis det fortsatt er små partikler i gapene mellom tennene, bruke vokset tanntråd for å fjerne dem. Skyll protesene igjen etter bruk av vokset tanntråd.

Puss protesene regelmessig med en myk-stritter tannbørste og en slipende rengjøringsmiddel laget spesielt for proteser. Unngå å bruke en fastere tannbørste eller vanlig tannkrem, som kan skade og ripe dine nye proteser.

Rengjør tannkjøttet, kinn, tunge og gane regelmessig med en myk-stritter tannbørste og tannkrem. Som en generell tommelfingerregel, bør du gjøre dette i morgen, kveld og når du rengjør proteser hele dagen. Børsting regelmessig kan også bidra til å redusere irritasjon og sårhet ofte forbundet med nye proteser.

Lagre protesene i en overbygd glass eller plastboks med nok vann til å dekke hele proteser når du ikke bruker dem. Lagring av protesene i en beholder med vann vil holde dem fra fordreining, noe som kan resultere i en dårlig passform.

Snakk med kjeveortoped eller tannlege om hvilken type lim du kan bruke sammen med dine nye proteser hvis du er interessert i å bruke en selvklebende produkt fra tid til annen. Ikke alle typer proteser fungere godt med alle typer proteseadhesiver, og kjeveortoped eller tannlege kan være i stand til å anbefale en merkevare som vil fungere godt sammen med proteser eller fraråder enkelte merker eller bruk av proteseadhesivene helt.

Delta på dine oppfølgingskontroller etter å få nye proteser. Tilpasning av proteser må kanskje justeres for å forhindre irritasjon og sikre en riktig passform. Besøker tannlegen for oppfølgingskontroller vil også tillate dem å inspisere proteser for å sørge for at de ikke er skadet eller defekt.

Hint

 • The Mayo Clinic anbefaler å sette et håndkle ned ved siden av vasken eller området der du rengjør proteser. På den måten hvis du slipper dem, de vil ikke bryte fra hverandre. Hvis du lar dine proteser der for å tørke i noen minutter, kan du bruke et rent håndkle hver gang.
 • Medline Plus anbefaler å unngå tannpirkere, som kan skade strukturen av protesene. Vokset tanntråd er lettere på proteser.

Hvordan bruke te-poser for Healing

Hvordan bruke te-poser for Healing


Urtete har en lang tradisjon i nesten hver eneste kultur i verden. Viden kjent for sine helbredende fordeler, er urtete en allsidig drink som kan tas for nytelse eller som en medisin. Når te har blitt drukket, vi bare kaste bort te-pose uten å vurdere de eksterne helbredende fordelene av te. Tenk på nytt - fordi tepose i seg selv kan brukes i en rekke måter for helbredelse. Les videre for å lære mer.

Bruksanvisning

En behandle en kald sår med en varm te-pose. Trykk på varm te-pose til den kalde sår i 30 minutter en gang om dagen før den kalde sår har forsvunnet. Teposen vil lindre smerten, desinfisere området, redusere hevelse og bidra til å trekke ut giftstoffer fra den skjøre vev av leppene.

Berolige huden din med en te-pose. Plasser en varm te pose over tørr kløende eller sprukken hud, over brannskader eller selv å bidra til å stoppe blødning. En te-pose kan hjelpe lindre smerte og irritasjon etter tanntrekking, og kan også brukes som healing lettelse på kjæledyrene "hot spots". Bare plassere en varm te-pose på det berørte området i 5 til 10 minutter flere ganger om dagen.

Cure en svinesti med en varm te-pose. Legg ned og dekker øyet med en varm te-pose tre ganger om dagen. La te-pose på plass til den er helt avkjølt. En te-pose vil raskt bringe svinesti til et hode, hjelper det å helbrede seg selv. Prøv aldri å bryte en svinesti, selv om det utvikler seg et hvitt hode, som det vil øke sjansene for irritasjon og infeksjon.

Bruk en te-pose som alarmsentral kløe lettelse for myggstikk. Plasser en varm te-pose over en matbit før posen kjøler, oppvarming om nødvendig å fullt lindre kløen. I en sittende, vil te-pose bidra til å trekke ut giften, redusere hevelse og hindre vond kløe.

Tips og advarsler

 • Mens nesten alle typer te vil være gunstig for disse helbredende rettsmidler, kan du vurdere å velge urtete som passer spesifikke behov. Det er et vell av informasjon om de helbredende fordelene av urter online.

Protese Typer

Moderne proteser er fjernt fra de dagene da du ville bestille et par av falske tenner i posten. I dag, riktig montering og plassering gjør at protesene kan være nesten like komfortabelt som naturlige tenner. For å få mest mulig ut av dem, skjønt, må du være kjent med dine muligheter, slik at du kan velge den beste typen proteser for deg.

Funksjoner

Proteser er naturlige utseende, flyttbare falske tenner laget av en akryl harpiks. De består av tennene satt inn i en base delen som holdes på tannkjøttet ved suging. De kan være komplette proteser, hvis de bytter ut alle tennene, eller partielle proteser, hvis noen av dine naturlige tenner forbli.

Du kan velge proteser av nødvendighet, hvis du har mistet for mange tenner for å kunne tygge eller snakke ordentlig eller for kosmetiske grunner, hvis din naturlige tenner er skadet og skjemmende.

Komplett Proteser

Får komplett gebiss betyr at du vil ha et komplett sett med tenner i gebiss, med ingen av dine naturlige tenner gjenstår. Dette betyr at du må ha din naturlige tenner trukket ut før du får proteser.

Det er to typer av komplette proteser. Med standard gebiss, vil du ha en ventetid på åtte til tolv uker mellom tiden tennene er trukket ut og den tiden du får proteser. Når du har dine proteser bør passe være rett.

Umiddelbare proteser, noen ganger kalt midlertidige proteser, går inn i munnen din umiddelbart etter å ha dine naturlige tenner trukket. Fordelen med dette er at det er ingen vanskelig periode uten tenner. Ulempen er at du må gå tilbake for justeringer flere ganger som formen på munnen endringer etter tanntrekking. Til slutt, etter ca seks måneder, dine umiddelbare proteser skal fores med akryl, endre dem over til standard proteser.

Delproteser

Med partielle proteser, beholder du noen av dine naturlige tenner. Det finnes to typer partielle proteser, avhengig av om du holder stort sett naturlige tenner og fylle hullene med gebiss, eller om du bytter til stort sett Proteser med noen naturlige tenner gjenstår å stabilisere dem.

Med en bro, er en eller flere falske tenner som brukes til å fylle et gap mellom naturlige tenner. Kronene er festet til tennene på hver side av gapet, som holder broen på plass. En annen type av delvis gebiss, kalt CuSil gebiss, er tilsvarende for å fullføre tannproteser, men det finnes ett eller flere hull som er igjen i protesen for å tillate naturlige tenner til å komme gjennom. Dette kan bidra til å holde protesen på plass. Det er generelt dyrere enn komplette proteser.

Alternatives

Tannimplantater er dyrere enn proteser, men de er stadig mer populært, særlig i tilfeller der bare noen få tenner må erstattes. En titanskrue settes inn i benet som normalt støtter tennene, og når skruen har integrert inn i benet, blir en porselenstann festet til den. I motsetning til proteser, implantater er ikke flyttbar.

En annen måte å bruke implantater er å feste en tradisjonell protese permanent. To implantater er satt inn, og protesen blir festet til dem.

Betraktninger

En av de store hensyn som du velger en type proteser er hvor mye du er i stand til å bruke. Tannimplantater vil trolig gi deg minst problemer, men de er også de dyreste. Andre hensyn er hvor mye tid du er villig til å vie til prosessen og hvor mye omsorg du realistisk være villig til å gi for å opprettholde din proteser. Du bør diskutere alle disse tingene med tannlegen din og finne den løsningen som vil fungere best for din livsstil.