Digidexo.com

munntørrhet behandling

Årsaker og behandling av Munntørrhet

Munntørrhet er en vanlig tilstand der en person føler det ikke er nok spytt i munnen. Det vitenskapelige navnet for tørr munn er Xerostomia. Forekomsten av munntørrhet øker med alderen.

Medisinering

Mer enn 1800 stoffer kan forårsake tørr munn, men de som brukes mot depresjon, allergier, angst, høyt blodtrykk og Parkinsons sykdom er blant de viktigste lovbrytere, ifølge drymouth.info.

Sykdommer

Noen medisinske tilstander kan forårsake tørr munn. Blant dem er Sjøgrens syndrom, dehydrering, AIDS og diabetes.

Redusert evne

Tygging trener musklene i munnen. Når en person tygger mindre, vil musklene og spyttkjertlene krympe og produserer mindre spytt. Dette fører til tørr munn.

Terapeutisk Bestråling

Stråling for kreft i hode og hals kan skade spyttkjertlene. Denne strålingen kan noen ganger permanent hemme eller stoppe spyttproduksjon.

Behandling

Behandling for tørr munn inkluderer nipper vann og sukkerfrie safter, tygge sukkerfri tyggegummi, og suger kirsebær, oliven groper, eller skall av sitron eller lime. Stoffet Salagen og Evoxac brukes til å lindre følelsen av en tørr munn.

Hvordan å behandle overdreven Munntørrhet

Munntørrhet er en tilstand som gjør at du føler at du ikke har nok spytt. Overdreven tørr munn kan føre til alvorlige problemer og må behandles. Ifølge National Institute of Dental og kraniofaciale Research, symptomer inkluderer en tørr følelse inni munnen, problemer med å tygge, smake eller snakke, en tørr tunge eller svelg, sprukne lepper, munnsår og en brennende følelse i munnen. Det som skjer når spyttkjertlene ikke produserer nok spytt, som i sin tur kan føre til problemer med tannråte, fordøyelsen og svelge, samt munninfeksjoner. Munntørrhet er ofte forårsaket av medisiner bivirkninger, sykdommer som HIV / AIDS, diabetes og Parkinsons, kreft behandlinger og nerveskader, ifølge instituttet.

Bruksanvisning

•  Besøk din tannlege eller lege. Han kan hjelpe deg med å fastslå årsaken til munntørrhet, muligens justere medisiner eller gi deg et nytt legemiddel som vil være bedre for din spyttkjertel funksjon.

Drikk mye vann. Dette vil holde munnen fuktig, og vil hjelpe til å tygge og svelge under måltider.

Har litt sukkerfri tyggegummi eller hard candy. Disse kan hjelpe trigger spytt.

Unngå å drikke koffeinholdige drikke --- kaffe, te, brus --- og ikke bruk tobakk eller alkohol. Alle disse tingene vil tørke ut munnen.

Bruk et rom fordamper. Å tilsette fuktighet til luften kan bidra til tørr munn. Også prøve å puste gjennom nesen så ofte du kan, og pusse tennene grundig for å beskytte tennene.

Hint

  • Hvis du har tørr munn, må du være å ta ekstra vare på tennene dine. Sørg for å bruke tanntråd og pusse tennene hver dag. Bruk en tannkrem med fluor og gå til tannlegen to ganger i året.
  • Tørr munn øker risikoen for gingivitt og tannråte. Fordi du ikke produserer nok spytt, er tennene ikke beskyttet.
  • Tørr munn er en av de viktigste symptomer på Sjøgrens syndrom, en autoimmun sykdom.

Hvordan behandle Adderall-Related Munntørrhet

En av de vanligste bivirkninger av å ta Adderall, et stoff ment å behandle både Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) og narkolepsi, er tørr munn. Tørr munn, ofte referert til som bomull munnen på grunn av ubehagelig følelse, er en ufarlig bivirkning, men en ubehagelig. Heldigvis bli kvitt Adderall-relaterte tørr munn er ganske enkel.

Bruksanvisning

•  Drikk rikelig med vann og andre væsker for å holde kroppen din, og munnen din, fullt hydrert.

Spis frukt som er saftig, som vannmelon, appelsiner, plommer, fersken og pærer. Spise disse typer matvarer i stedet for de som er mer sannsynlig å tørke ut munnen, som brød. Dette vil fylle munnen og lette ubehag.

Unngå å konsumere noe høy i natrium eller koffein. Både koffein og salt absorbere overflødig vann i kroppen din og gjøre deg dehydrert.

tygge tyggegummi. Tyggegummi gjør du sikle, og dermed redusere effektene av Adderall relaterte bomull munnen.

Vurdere å ta et medikament som motvirker munntørrhet forbundet med Adderall. Snakk med legen din om de valgene som er riktige for deg.

Behandling for Munntørrhet Fra puste gjennom munnen mens du sover

Behandling for Munntørrhet Fra puste gjennom munnen mens du sover


Hvis du sover med munnen åpen, kan du bli utsatt for snorking. Du kan også oppleve ubehag av tørr munn som et resultat av å puste gjennom munnen om natten.

Munntørrhet

Hvis det blir tett nese, kan det hende du trenger å puste gjennom munnen. Noen mennesker puster på den måten på grunn av vane eller foretrukne sovestilling. Munntørrhet kan oppstå hvis du sover med munnen åpen. Symptomer inkluderer tykk, seig spytt, munn ubehag og i ekstreme tilfeller, muntlige helseproblemer, ifølge "Snorking og Sleep Apnea."

Hjem Rettsmidler

Endre sovestilling slik at hodet ikke faller tilbake og munnen åpner ikke kan hjelpe deg med å holde munnen lukket. Et glass vann ved sengen vil tillate deg å rehydrere munnen midt på natten og i morgen, noe som reduserer ubehag av munntørrhet.

Andre behandlinger

Hvis du endrer din sovestilling ikke hjelper, kan en hakestropp holder munnen lukket mens du sover, uansett hvilken posisjon du er i. For tett nese, legen din kan anbefale en decongestant eller puste hjelpemidler som nasal strimler som vil gjøre det enklere for deg å puste gjennom nesen.

Herbal behandlinger for Munntørrhet

Herbal behandlinger for Munntørrhet


Munntørrhet har mange årsaker, inkludert bivirkninger av medisiner bruk og sykdom. Foruten å være en plage for den lidende, kan munntørrhet også indikere muligheten for forhold som dehydrering, skade nerve og diabetes. Unnlatelse av å tilstrekkelig å behandle denne tilstanden kan føre til munnen lesjoner, dårlig ånde og tannråte. Heldigvis finnes det urte-behandlinger tilgjengelig for å hindre tørr munn fra å ødelegge din tannhelse.

Herbal behandlinger for Munntørrhet

•  Ta kontakt med tannlegen din for anbefalinger og en fullstendig vurdering. Selv om mange urte behandlinger er markedsført som "alle naturlige" produkter, må man sørge for å unngå overdoser og skadelige legemiddelinteraksjoner. La tannlegen din vet om alle reseptbelagte og OTC (over-the-counter) medisiner og kosttilskudd du for tiden tar, for å redusere disse risikoene. Tilstedeværelsen av visse medisinske tilstander kan begrense dine trygge urte behandlingstilbud.

Stimuler spyttkjertlene med grønn te. De aktive ingrediensene i kinesisk og japansk grønn te kan gi lindring til anfall av munntørrhet. Grønn te er sterkt anbefalt på grunn av den polyfenol oksidasjonstrinn, noe som står i kontrast tørking effekter av andre typer te. Grønn te kan inntas som en drikk, omdannet som et skyllemiddel, eller brukes som en løsning gurglevann. Bruk grønn te gang til to ganger daglig i en merkbar nedgang i munntørrhet symptomer. Grønn te kan kjøpes ferdigblandet, løs, og i individuelle pakker. Bratt grønn te i henhold til pakken instruksjoner for å motta maksimal helsefordeler.

•  Bruk ingefær å behandle tørr munn. Ingefær er en mye brukt behandling for reisesyke og kvalme og produserer munntørrhet som bivirkning. Ingefær er tilgjengelig i en rekke former, inkludert røtter, kapsler, oljer og ekstrakter. Ta noen slurker med Ginger Ale når munntørrhet oppstår. Bratte 30 ml (2 Tbps) av ingefær rot i 6 til 8 gram vann for å lage en tørr munn bekjempe drink eller skyll. Unngå å ta mer enn 4 gram ingefær per dag. Søk profesjonell veiledning dersom du tar blodfortynnende medisiner før bruk av Ginger.

Drikk kamille for tørr munn lettelse. Selv kamille er viden kjent for sin beroligende effekt, er denne urten også en tørr munn behandlingsalternativ. Drikk 1-2 kopper kamille te daglig for å redusere symptomer på tørr munn. Kjøp kamille i skjr skjemaet for å legge til drikker som grønn te for en sterkere effekt. Varsle legen din hvis du tar blodfortynnende før begynnelsen kamille terapi. Allergi mot ragweed pollen kan kontraindikere bruk av kamille.

Prøv stikkende ask urte tinktur. Prickly aske skjær er laget for barken av urten har blitt brukt som tørr munn og tann verke behandling. Ta 1 ts. av skjær, opp til 3 ganger daglig for å forebygge tørr munn. Varsle legen din hvis du er gravid eller har fordøyelses tilstander som ulcerøs kolitt før du bruker denne behandlingen. Prickly aske påvirker fordøyelsesfunksjon og kan også være knyttet til abort hos gravide kvinner.

Hint

  • Spør din lege eller tannlege om å legge Slippery Elm til din tørr møll behandlingsregime. Slippery Elm kan også kjøpes som pastiller og hals spray for rask lindring. Besøk en naturlig urt butikken for å vise detaljert informasjon om munntørrhet rettsmidler. Du kan finne en munnvann eller spray som dekker dine behov.
  • Aldri anta noen urte behandlingen er trygg før de søker profesjonell rådgivning.

Hjem rette for Munntørrhet

Hjem rette for Munntørrhet


Munntørrhet går også av den medisinske termen "verostomia." Det er en tilstand som er forårsaket når spyttproduksjon avsluttes. Spytt er nødvendig for funksjonene til å snakke, tygge, spytting og fordøyelse. Det hjelper oss også å opprettholde god tannhelse, beskytte våre tenner og tannkjøtt fra forfall.

Munntørrhet kan være forårsaket av mange ting. Det kan være en reaksjon fra antihistaminer, strålebehandling, menopause og røyke, samt dehydrering fra å miste fluider fra oppkast og diare. Heldigvis finnes det tiltak som kan tas hjemme for å behandle denne ubehagelig tilstand.

Hjem rette for Munntørrhet

•  Forstå at hvis du har hatt et anfall med diaré eller oppkast, har du mistet elektrolytter fra systemet og munntørrhet er sannsynlig å skje. For å erstatte disse elektrolyttene, kan du blande en drink rett i ditt hjem. Ta en kopp vann, 1 ts. salt, 1/2 ts. natron, 1 ss. av sukker og en klemme av frisk sitron. Bland alle ingrediensene sammen og drikke.

Legg cayenne pepper til matvarer. Ikke bare vil det legge krydder og smak, stimulerer cayenne pepper spyttproduksjon.

Snack på stangselleri. Som cayenne pepper, stangselleri stimulere spyttproduksjon og legge til ekstra fuktighet.

Pust inn litt damp. Steam tilfører fuktighet eksternt og kan bidra til å produsere spytt gjennom kjertler. Kok opp en stor kjele med vann. Når vannet er på en rullende koke, skru av brenneren. Sett potten på en varm plate på et bord, får i en behagelig stol, plasserer ansiktet 12 inches over dampende gryte med et håndkle over hodet og puste dampen inn gjennom munnen. Hvis ansiktet ditt føles for varmt eller du er for nær den dampende gryte, opp igjen lenger, men fortsetter å puste inn dampen.

Hint

  • Når opplever tørr munn, unngå koffein drikke, alkohol, røyking og sukker fylt brus. Alle disse tingene er vanndrivende og kan forårsake tørr munn.
  • Hvis du har leppe eller munnsår fra tørr munn, går sparsomt på sitron lagt til drink mix, som det kan være ganske smertefullt.

Symptomene på Munntørrhet

Symptomene på Munntørrhet


Tørr munn, også kalt xerostomia, kan være svært alvorlig. Enkelt sagt, munntørrhet resultater fra manglende evne til å produsere nok spytt til å holde munnen fuktig. Ikke bare hemmer det muligheten til å nyte mat, men tørr munn kan påvirke helsen til tennene og tannkjøttet.

Symptomer

Symptomer på tørr munn kan omfatte problemer med funksjoner som smaker, tygge, svelge eller snakke; klebrighet eller tørrhet i munnen; tørst; dårlig ånde; svie i munn eller hals; tørre lepper eller tunge og munnsår. Alvorlighetsgrad av symptomer kan variere fra å være en plage å være smertefullt.

Årsaker

Mange faktorer kan forårsake tørr munn, så som nervøsitet eller stress. Medisiner kan forårsake tørr munn, spesielt de som behandle høyt blodtrykk og depresjon. Stråling, kjemoterapi eller skader på hode eller hals kan også produsere munntørrhet symptomer.

Betydning

Spytt evne til å inhibere vekst av bakterier og vaske bort mat og plakk bidrar til å hindre tannråte. Enzymer som finnes i spytt også bidra til å bryte ned maten og hjelpe på fordøyelsen. Tannråte kan skyldes ikke produserer nok spytt i lengre perioder.

Forebygging / løsning

Tørr munn forårsaket av medikamenter kan bli behandlet ved å justere dosen eller skiftende bestemmelser. Unngå tobakk, alkohol og drikker som inneholder sukker eller koffein.

Betraktninger

Hvis munntørrhet symptomer er hyppig og vedvarende, snakke med en lege eller tannlege. Ofte medisiner kan være foreskrevet for å behandle tørr munn og beskytte helsen til tennene og tannkjøttet.

Hva kan hjelpe munntørrhet?

Hva kan hjelpe munntørrhet?


Munntørrhet kan gjøre munnen føles som et ørkenlandskap. Teknisk kalt xerostomia, tilstanden har mange årsaker, fra koffein til bivirkninger fra ulike medisiner. Men det er også en rekke måter å behandle det. Som en ekstra bonus, mange av behandlinger er enkelt, billig og kan være ferdig med ting som allerede finnes i ditt hjem.

Suger

Frukt groper og harde drops bidra til å stimulere spyttkjertlene. Groper fra fersken, nektariner og moreller kan gjøre utslaget. Kontroller at hard godteri er sukkerfri så du ikke får tannråte. Sukker har et felt dag skape hulrom i en tørr munn.

Chewing

Popping et stykke sukkerfri tyggegummi i munnen i stor grad kan redusere munntørrhet. Som frukt groper og harde drops, stimulerer tannkjøtt spytt.

Eating

Grøtaktig, myk mat bidra til å stimulere spyttkjertlene. Alle matvarer føre til en økning av spytt, men de som er myk og lett å spise gi deg de beste resultatene mot munntørrhet. Andre gode valg er mat dekket i saus og saus.

Fukt

Legge fuktighet til luften kan bidra til å bekjempe tørr munn også. Du kan bruke en kul-air fordamper. Puste ut av nesen, i stedet for munnen, også kutter ned på mengden av spytt som fordamper.

Unngå

Brus, kaffe og andre koffeinholdige drikker kan dehydrere kroppen og tørke ut munnen. Drikk dem med måte og prøve å balansere dem ut med et glass eller to av vann.

Hva er munntørrhet?

Hva er munntørrhet?


Tørr munn, også kalt xerostoma, er en unormal munntørrhet som er et resultat av redusert spyttsekresjon i munnen. Også kjent som Cottonmouth, pasties eller doughmouth, er munntørrhet vanligvis ikke en alvorlig tilstand og kan lett behandles. Men hvis ikke korrigert, kan munntørrhet føre til alvorlige medisinske tilstander. Dessuten er behandlingen viktig som tørr munn kan være et tegn på en dårligere medisinsk problem. Folk som arbeider med tørr munn må søke medisinsk eller dental oppmerksomhet for behandling.

Størrelse og årsaker

Nesten alle har opplevd tørr munn på ett eller annet tidspunkt. Ifølge DryMouth.com tilstanden påvirker omtrent 20 til 25 prosent av voksne, for det meste kvinner. Munntørrhet øker med alderen, med om lag 30 til 40 prosent av eldre voksne som er 60 til 80 år som har det. Vanligvis tørr munn forårsaket av å ta reseptbelagte legemidler, eller som har en systemisk sykdom som involverer mange organer i kroppen. Stress samt røyking kan forårsake sykdommen.

Effekter

Foruten å være ubehagelig, kan ha munntørrhet påvirke spise nytelse og tannhelse. Tilstanden plasserer en person på et høyere risiko for tannråte, tannkjøttsykdom (gingivitt), i tillegg til munnen infeksjoner som trost. Munntørrhet gjør det også utfordrende å ha på proteser.

Vanlige symptomer

Foruten å ha en munn som føles dehydrert, det er andre symptomer på tørr munn. For eksempel svelgeproblemer er en vanlig tegn på problemet. Andre symptomer er ikke å kunne smake mat og en munn som er følsomme for salt, sure eller krydret mat. Pågående tannråte problemer kunne foreslå tørr munn. Munnsår og en rød rå tungen, sammen med prikking eller brennende munn sensasjonen er også symptomer.

Diagnostisering Munntørrhet

Diagnostisering tørr munn er en prosess som involverer flere typer informasjon. En medisinsk historie og fysisk undersøkelse, sammen med detaljer om symptomene er nødvendig. Spytt tester er gjort for å måle spytt flyt og undersøke spyttkjertler. Ulike øye tester utføres. Blodprøver er også gjort for å bestemme antistoffer knyttet til visse sykdommer og tilstander.

Behandling av Drug Elimination eller justeringer

I behandling av tørr munn en lege må først finne ut hva som forårsaker tilstanden før behandling av symptomer. Hvis tørr munn er forårsaket ved å ta reseptbelagte legemidler, ofte en lege kan ta en pasient av stoffet forårsaker problemet eller endring til et medikament med mindre tørking effekter.

Holde en Moist Mouth

I livstruende sykdommer er det vanligvis ikke mulig å justere et medikament inntak mønster. I disse tilfellene leger råder pasienter til å holde munnen fuktig ved å drikke vann eller andre sukker gratis juice. Det er viktig å ta hyppige slurker med væske mens du spiser for å hjelpe med å tygge og svelge, samt forbedre mat smak. Spytt flyt kan stimuleres ved å spise mat som krever tygging og tygging, for eksempel sukkerfri tyggegummi. Tygge sukkerfri, syre-smake godteri og suger på kirsebær, sitron og lime rinds eller oliven groper også hjelpe.

Munntørrhet Fra Trigeminal Tumor

Munntørrhet Fra Trigeminal Tumor


En trigeminal svulst kan forårsake en myriade av symptomer. Munntørrhet er en spesielt plagsom symptom som er assosiert med denne tilstanden.

Identifikasjon

En trigeminal svulst er en vekst som ligger nær trigeminusnerven (også kalt den femte hjernenerve). Dette nerve er ansvarlig for å sende impulser til forskjellige deler av ansiktet, kjeven, tannkjøtt, øyne og panne fra hjernen. Denne tilstanden er uvanlig i de under 50 år. En pasient som lider av denne type smerte sies å ha trigeminusnevralgi.

Symptomer

De vanligste symptomer assosiert med en trigeminal svulst er en sjokklignende smerter som varer i noen få sekunder, munntørrhet, smerte i tennene, og ansikts smerter. Visse ting kan utløse anfall av smerte som en kald vind, spiser eller tar en dusj.

Årsaker

Noen av de vanligste årsakene til trigeminusnevralgi er multippel sklerose, en hjernesvulst, eller en aneurisme.

Effekter

De som lider av en trigeminal svulst kan oppleve alvorlige tørr munn. Dette er fordi det er visse utløse områder som er oftest berørt av svulsten. De mest vanlige trigger sonene er inne i munnen, kinnet, nese og lepper.

Behandling

Det er nødvendig å utføre diagnostiske tester for eksempel en MR for å finne årsaken til trigeminusnevralgi. Hvis det er relatert til en hjernetumor, innstiller deretter legen vanligvis medisiner og kirurgi for å fjerne tumor hvis mulig.

Overdreven Munntørrhet

Overdreven Munntørrhet


Spytt hindrer tannråte, myker vår mat og bidrar til å kontrollere innholdet av bakterier i munnen. Når kroppen ikke klarer å produsere nok spytt, resulterer det i en svært tørr og ubehagelig munn. En overdreven munntørrhet fører ofte til andre helseproblemer som trost og tannråte.

Symptomer

Symptomene forbundet med overdreven munntørrhet inkludere en "Cottonmouth" følelse, sår i munnen, sterk tørste, rå tunge, hals ubehag, en brennende følelse i munnen eller tungen, hes stemme og dårlig ånde. Lider av munntørrhet ofte fører til problemer med å snakke eller svelge mat.

Årsaker

Vanlige årsaker til overdreven inkluderer munntørrhet infeksjoner eller sykdommer som HIV / AIDS, Alzheimers sykdom, cystisk fibrose, reumatoid artritt, Parkinsons sykdom, anemi, diabetes, kusma og høyt blodtrykk. Tar visse medisiner for sykdommer som allergier, forkjølelse, diaré, depresjon, angst, kvalme, Parkinsons sykdom og epilepsi øker risikoen for å utvikle overdreven munntørrhet. Over-the-counter antihistaminer og decongestants også forårsake tørr munn i noen mennesker. Skråtobakk eller røyking fører noen mennesker å ha tørr munn fordi disse aktivitetene påvirker spyttproduksjon i kroppen.

Behandling

Behandlinger for overdreven munntørrhet avhenge av årsaken til tilstanden. Leger ofte endre medikamenter eller justere doseringen til å redusere tørr munn, samt foreskrive en skylling for munnen for å gjenopprette fuktighet. Drikking vanlige mengder vann, puste gjennom nesen og suger på sukkerfri godteri ofte redusere munntørrhet. Tar en over-the-counter spytt erstatning letter også ubehag av denne tilstanden.

Munntørrhet årsaker og behandlinger

Munntørrhet problemer kan variere fra mild og irriterende til alvorlig nok til å forstyrre dagligdagse funksjoner. Det er ulike årsaker til munntørrhet, som stammer fra sykdommer og allergi mot medisiner og skader som kan bekjempes med en rekke behandlinger for å passe (og lindre) hver enkelt. Hvis du er opptatt av de negative effektene munntørrhet forhold kan ha og hvordan å behandle eller forebygge problemet, vil denne innsikten guide deg til bedre oral helse og fred i sinnet.

De bivirkninger av medisiner

En av de vanligste årsakene til tørr munn stammer fra bivirkninger fra visse medisiner. Muskel relaxers, beroligende medisiner og over-the-counter allergi medisiner er ofte den skyldige.
Hvis du opplever tørr munn etter å ha startet på et medikament, kontakt lege eller apotek umiddelbart for å diskutere andre alternativer. Han kan noen ganger justere dosen eller forandre medikament helt for å løse problemet. Ett medikament foreskrevet for å bekjempe tørr munn forårsaket av medisiner er Salagen, men det er over-the-counter medisiner som fungerer godt også. Disse kan finnes på de fleste stoff butikker.

Medisinske behandlinger som forlater deg med Munntørrhet

Hvis du er under kreft behandlinger som stråling eller cellegift, så du kan være i faresonen for tørr munn. Disse behandlinger, spesielt stråling mot hodet eller nakken, kan skade spyttkjertlene og redusere fuktigheten i munnen.
Prøv å øke vanninntaket om mulig å holde munnen godt hydrert. Suger på en sukkerfri harde drops kan også stimulere spyttproduksjon.

Når den skyldige er du

Dårlige vaner er ofte roten årsaken til munntørrhet. Hvis du "dip" eller tygge tobakk, du sannsynligvis møte tørr munn. Dette blir verre hvis du røyker sigaretter eller sigarer. Alkohol og koffein forbruk kan også utløse munntørrhet problemer.
Løsningen på disse årsakene til munntørrhet er enkel: Slutt å bruke tobakk. Reduser mengden av koffein og alkohol du inntar.

Sykdommer som fører til munntørrhet

Det er ikke uvanlig for sykdommer som Alzheimers å forårsake munntørrhet problemer for sine ofre. Andre vanlige sykdommer og tilstander slik som Parkinsons sykdom og HIV, Sjøgrens syndrom, så vel som blodmangel kan føre til denne tilstanden. Et av tegnene legene ser etter i pasienter ved fastsettelse diabetes er symptom på tørr munn og sterk tørste.
Et nytt legemiddel på scenen som nylig har fått FDA-godkjenning for å bekjempe tørr munn forårsaket av Sjøgrens syndrom er Evoxac. Ellers, spør på apoteket for en reseptfrie medikament for å lindre munntørrhet symptomer.

Skader og operasjoner

Hvis du nylig har lidd en nakkeskade eller hadde kirurgi på din kjeve eller hals, kan du raskt innse at spytt kjertlene har blitt skadet. Rettsmidler er begrenset til reseptfrie medisiner og holde godt hydrert. Et annet triks er å kjøre en luftfukter om natten når du kan være utsatt for puste gjennom munnen, ytterligere utmattende problemet.

Natural Cures for Munntørrhet

Munnen er tørr mesteparten av tiden fordi spyttkjertlene, som ligger på hver side av munnen din, ikke produserer nok spytt. Munnen må spytt for å bidra til å befri det av plakk, tannstein, sukker oppbygging og matrester. Uten tilstrekkelig spytt, har du mer tannråte og kan få periodontal sykdom og gingivitt.

Hva er årsaken til munntørrhet?

Tørr munn, eller xerostomia, er en tilstand nesten alltid forårsaket av en annen tilstand eller sykdom. Disse kan omfatte anemi, reumatoid artritt, Sjøgrens syndrom, lupus og en infeksjon av spyttkjertlene. Bivirkninger av visse medisiner og effekten av strålebehandling kan også forårsake tørr munn. Løpende depresjon, så vel som medisiner tatt for depresjon, kan bidra til tørr munn. Aldring er en annen årsak til munntørrhet.

Hva kan gjøres for munntørrhet?

Legen din kan forskrive det som kalles "kunstig spytt", som bidrar til å holde munnen mindre tørr. Han kan også sjekke dine medisiner og se om du kan bytte til en som ikke forårsaker tørr munn. Men det finnes også en rekke enkle og naturlige måter å behandle tørr munn at du enkelt kan gjøre for deg selv.

Naturlige måter å lette Munntørrhet

Med tørr munn, drikke vann så ofte som mulig. Hold en vannflaske hendig og nippe fra den når munnen føles tørr. Dette bidrar også til å kvitte seg med mat akkumuleres i og mellom tennene. Knaser is chips er også en fin måte å lette tørr munn og rengjøre tennene.

Hold deg unna alkohol - det tørker ut munnen. Så gjør drikker kaffe, te og peppermynte te. I stedet drikker urte frukt te, for eksempel solbær, bringebær og tranebær. Fruktjuice er også bra for å stimulere spytt, men vær forsiktig med sukkerinnhold.

Du kan også tygge sukkerfri tyggegummi for å stimulere spytt. Sukker-gratis frukt tyggegummi er best, som mint tyggegummi vil tørke munnen. Du kan også tidvis suge på sukkerfrie harde drops, men vær forsiktig - for mange av disse kan ha en lakserende effekt.

Diett for tørr munn

Unngå krydret, salt, sukker og altfor sure matvarer. Krydret og salt mat er vanskelig å spise hvis du har tørr munn. Sukkerholdige matvarer bidra til tannråte, og også til tørrhet. Og sure matvarer kan angripe tannemaljen. Brus, spesielt cola, er heller ikke anbefalt.

Spis mat som krever kraftig tygging, for eksempel gulrøtter, epler og selleri. Tygg all maten sakte og grundig som tygging hjelper stimulere spytt. Hold deg unna mat som fragmenterer lett og blir fanget mellom tennene, for eksempel nøtter og popcorn.

Hold tennene rene

Fordi med tørr munn spytt ikke rense munnen ordentlig, får du mer råte og plakk, spesielt mellom tennene. Brush og floss så ofte som mulig, i hvert fall etter hvert måltid. Mellom regelmessig børsting, våte en fingertupp, dyppe den i salt og forsiktig massasje tannkjøttet for et minutt eller så. Skyll grundig med varmt saltvann. Også har tannlegen lære deg hvordan å skrape tungen ren og gjør dette regelmessig.

I stedet for en minty munnvann etter børsting, prøv en munn skyll av salvie, timian og rosmarin. Tilsett 1 ts. av hver til en gryte med vann og lar det koke i noen få minutter. Sil blandingen i en stor vannflaske, la avkjøles og bruke som en skylling; det har antibakterielle egenskaper som bidrar til å holde munnen ren.

Hva er årsakene til Munntørrhet & thirstiness?

Hva er årsakene til Munntørrhet & thirstiness?


Munntørrhet og thirstiness er tilstander som følge av en mangel av spytt i munnen. Selv tørr munn og thirstiness kan noen ganger føre til mer alvorlige helseproblemer, slik som tannråte eller dehydrering, de vanligvis kan behandles hvis legen din vet deres sak.

Diet

Noen ganger krydret mat eller mat med høyt saltinnhold kan føre til munntørrhet og / eller thirstiness, ifølge University of Maryland Medical Center. Noen utvikler en eller begge av de forhold, fordi alkohol eller tobakkprodukter føre dem til å produsere mindre spytt, ifølge medicinenet.

Medisiner

Antikolinergika, decongestants, antihistaminer, muskelavslappende, Parkinsons sykdom narkotika, antidepressiva, diuretika, demeclocycline og fentiaziner noen ganger føre til munntørrhet og thirstiness.

Sykdommer

Visse helseproblemer, slik som dehydrering, diaré og oppkast, kan føre folk til å føle seg svært tørst og / eller utvikle tørr munn, ifølge MedlinePlus. Infeksjoner og brannsår kan noen ganger resultere i en mangel av kroppsvæsker, som kan føre til overdreven tørste, ifølge MedlinePlus.

Sykdommer

Sykdommer som kan forårsake tørr munn og / eller thirstiness inkluderer diabetes insipidus, Sjøgrens syndrom, Parkinsons sykdom, HIV eller AIDS, nyre-eller leversvikt, Alzheimers sykdom, anemi, leddgikt, hypertyreose, hyperadrenalism og hypernatremia.

Andre årsaker

Kjemoterapi narkotika og strålebehandling kan noen ganger føre til munntørrhet og / eller thirstiness, ifølge medicinenet. Skader på nerver, som ligger i hodet eller nakken, som hjelper til rette spyttproduksjon kan føre til munntørrhet, ifølge National Institute of Dental og kraniofaciale Research.

Årsaker til Munntørrhet

Årsaker til Munntørrhet


En person utvikler tørr munn, medisinsk referert til som xerostomia, når han ikke har nok spytt i munnen for å holde det fuktig. Munntørrhet kan forekomme, eller det kan være til stede omtrent hele tiden. Vanligvis har tørr munn en gang i en stund som er normalt, men hvis munnen er tørr på en jevnlig basis, kan en person oppleve ubehag og til og med visse helseproblemer.

Identifikasjon

Munntørrhet fører til mange ubehagelige symptomer, den mest åpenbare er en tørr følelse i munnen. Andre symptomer er tykk, trevlet spytt, sprukne lepper, sår hals, problemer med å svelge eller snakke, sår eller spytt i hjørnene av munnen, sprukne lepper og en økt mengde av dental problemer, for eksempel hulrom og plakk. Mange personer med tørr munn også oppmerksom på merkelige smaker.

Funksjoner

Munntørrhet kan oppstå som en bivirkning av visse typer medisiner. For eksempel, antihistaminer og dekongestanter, som brukes i behandling av allergier, kan føre en person å oppleve tørr munn. Likeledes kan beroligende midler, høyt blodtrykk medisiner og antidepressiva forårsake problemer i tillegg. Selv medikamenter ment for å stoppe diaré kan føre til dette symptom.

Potensial

Aldring kan bidra til problemer med tørr munn. Dette er fordi spyttkjertlene ikke kan produsere nok spytt til å holde munnen fuktig når du blir eldre. I tillegg er deler av hjernen som gjør at du føler deg tørst kan begynne å være mindre responsiv som du alder. Dette kan føre deg til å drikke mindre væske, som igjen kan føre til munntørrhet.

Betraktninger

Behandling for kreft kan også føre til munntørrhet. Dette er fordi de medikamenter som benyttes i kjemoterapi kan endre mengden av spytt som produseres. Stråling behandlinger kan svekke spyttkjertlene i tillegg, noe som får dem til å produsere mindre spytt. I tillegg kan skader på nervene i hodet eller nakken føre til denne tilstanden. Denne form for skade kan oppstå som et resultat av en skade eller til og med under operasjonen.

Effekter

Noen ganger tobakk kan forverre tørr munn. Hvis du røyker tobakk, kan kroppens produksjon av spytt minske, noe som gjør munnen tørrere enn det bør være. Hvis du puster med munnen åpen mye, kan du også avtale med tørre mouth.This kan være en av årsakene til at stress kan forårsake midlertidig tørr munn. Når du føler deg stresset, kan du puster raskt gjennom munnen igjen og om igjen, forårsaker munnen din til å bli for tørr. I tillegg kan snorking også bidra til tørr munn problemer siden munnen er ofte holdt åpen.

Naturlige Munntørrhet Behandlinger

Når du snakker med legen din om munntørrhet er det viktig å forklare i hvilken grad du mister muligheten til å smake på maten, hvor lang tid og antall hendelser samt eventuelle triggere som øker hyppigheten av munntørrhet. Vær så konkret som mulig og alltid vurdere eventuelle nye medisiner. Hvis du bare sporadisk opplever tørr munn, kan du også bruke følgende naturlige behandlinger for å redusere og / eller eliminere tilstanden.

Identifikasjon

Munntørrhet kan være et resultat av en behandling medisinering plan, spytt kjertler 'manglende evne til å effektivt produsere spytt eller en indikasjon på en større, overordnede helseproblem. Tilstanden bør ikke ignoreres som det kan påvirke ernæring, kjedelig smak og føre til tannråte og munnen infeksjoner.

Betydning

Kronisk tørr munn er ikke den samme som den annen tørrhet i munnen. For eksempel har alle opplevd munntørrhet, enten fra å trene uten hydra kroppen tilstrekkelig, opplever panikk og bekymring eller tilbringe en betydelig lengre tid i solen (dvs. tanning, løping eller delta i anstrengende aktivitet). Dette er imidlertid forskjellig fra tørr munn, og er karakterisert ved en tørrhet som vedvarer i løpet av dager eller uker av gangen. Ifølge HealthScout.com, en av fem eldre amerikanere opplever kronisk lidelse, og har rapportert større ernæring og helseproblemer som resultat.

Naturlige behandlinger

Vanlige naturlige behandlinger for tørr munn inkluderer ofte å drikke vann eller spise is i løpet av et måltid, samt hele dagen. Denne teknikken bidrar til å smøre mat og kan styrke smaken av mat som en gang syntes kjedelig. Tillat sukkerfri mints (inkludert Kanel harde drops) for å løse opp i munnen; spise en flere ganger om dagen for å stimulere spytt.

Hva skal unngås

For å bøte på tørr munn (kronisk eller ikke), unngå koffein, te og brus. Alle sukkerholdige drikker bør unngås inkludert "sukkervann." Også unngå sukker tyggegummi. For eksempel kan lage en enkel bryter til sukkerfri tyggegummi dramatisk redusere hyppigheten av tørr munn gjennom hele dagen. Alkohol og sigaretter bør også unngås. Til slutt, vurdere valg av matvarer og eliminere krydret, salt og sterkt sure matvarer som disse ofte irritere munn.

Advarsel

Alle disse behandlinger kan anvendes for kronisk tørr munn; derimot, er det best å oppsøke lege før behandling av tørr munn på egen hånd, som en større helseproblem kan være en medvirkende faktor, og hvis ikke diagnostisert kan forårsake skade. For personer som har konsultert en lege og ble foreskrevet en medisin gjennom listen angitt her, og finne ut om noen av de ovennevnte naturlige metoder kan brukes som erstatning for reseptbelagte medisiner.

Munntørrhet bivirkning av Cymbalta

Cymbalta er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle depresjon, angst, fibromyalgi og nerve smerter forårsaket av diabetes. Som med ethvert legemiddel, sammen med fordeler, er det en rekke av potensielle bivirkninger forbundet med å ta Cymbalta.

Munntørrhet

Munntørrhet er en vanlig bivirkning av Cymbalta. Ifølge nettstedet, eMedTV, "Studier har vist at opptil 18 prosent av folk rapporterte en tørr munn som en av Cymbalta er bivirkninger." Det er oftest funnet hos pasienter som tar stoffet for fibromyalgi.

Forebygging / løsning

Unngå koffeinholdige drikker som kaffe og brus, og drikker mye vann og sukkerfri drikke kan hjelpe behandle tørr munn. Også sover med en luftfukter vil bidra til å legge fuktighet til luften, som kan bekjempe bivirkning også.

Andre bivirkninger

Drugs.com lister opp andre vanlige bivirkninger av Cymbalta slik som søvnighet, kvalme, nedsatt sexlyst, tåkesyn og vektendring.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger kan oppstå når du tar Cymbalta. Hvis de gjør det, kan du kontakte helsepersonell umiddelbart. De kan inneholde gulfarging av huden, svart avføring, stive muskler, svakhet, ujevn livstegn, hukommelsesproblemer, anfall, smertefull vannlating og andre.

Insight

Alltid diskutere alle spørsmål og bekymringer om Cymbalta eller forholdene den behandler med legen din. Eventuelle urapportert bivirkninger kan bli rapportert til Food and Drug Administration på http://www.fda.gov/safety/medwatch/default.htm eller ved å ringe 1-800-332-1088.

Munntørrhet behandlingstilbud

Munntørrhet behandlingstilbud


Munntørrhet er en svært vanlig tilstand som mange mennesker ikke innser at de har før det fører til mer alvorlige tannproblemer. Det kan endre utseendet på tennene og tannkjøttet, eller i noen tilfeller føre til smerter og hevelse i munnen eller tannråte. Hvis venstre ubehandlet, kan munntørrhet føre til periodontal sykdom. Det finnes et bredt utvalg av behandlinger og produkter tilgjengelig for tørr munn.

Symptomer

Det første skrittet til å behandle tørr munn er å vite hva det er. Vanlige symptomer er kraftig plakk, hulrom, dårlig ånde, blødninger i tannkjøttet, sprukne lepper og en konstant tørr følelse i munnen.

Årsaker

Munntørrhet kan være forårsaket av mange ting. Du må finne årsaken til din tørr munn til å velge den beste behandlingen. Ofte er det forårsaket av en helserelatert situasjon som kan endres, for eksempel medisinering. Hvis du tar noen medisiner bør du rådføre deg med legen din for å se om munntørrhet kan være en av bivirkningene. Hvis det er, kan du legen være i stand til å endre medisineringen, og ingen ytterligere behandling vil være nødvendig. Dersom tørr munn er forårsaket av en eksisterende medisinsk tilstand som ikke kan endres, må du starte behandlingen.

Oral Hygiene Products

En av de enkleste behandlingsmetoder er å bruke munnhygiene produkter laget spesielt for behandling av munntørrhet. Du kan kjøpe tannkrem, munnvann eller en munn spray på nesten alle stoff butikken. Disse produkter inneholder den aktive bestanddel xylitol, som naturligvis stimulerer produksjonen av spytt. Mange av dem bruker også et enzymsystem for å bryte ned plakk og fluorid for å forhindre hulrom. Over tid med kontinuerlig bruk, disse produktene har vist seg å betydelig redusere virkningene av tørr munn.

Over mot medisiner

Det kan være lurt å prøve en over skranke medisinering om bruk av munnhygiene produkter er ikke nok. Den vanligste formen for medisinering for tørr munn er pastiller som oppløses i munnen. De er effektive fordi de oppholder seg i munnen i en lengre tidsperiode og gi ingrediensene mer tid til å virke. I gjennomsnitt kan en pastill vare alt fra en til tre timer. Du kan også være lurt å prøve å bruke en kunstig spytt erstatning, som også kan kjøpes i apotek.

Reseptbelagte Behandlinger

Du kan bestemme at en resept behandling ville være best for deg etter avtale med oral pleieren. Det er to alternativer tilgjengelig. Den ene er en elektrisk stimulans som brukes til å stimulere spyttkjertlene i munnen, og den andre er en farmakologisk stimulerende som blir tatt oralt. Før du vurderer noen av disse alternativene er det alltid best å snakke med tannlegen din.

Forebygging / løsning

Etter å ha startet noen behandling, sørg for å opprettholde god munnhygiene vaner for å forebygge symptomer på tørr munn fra å returnere. Drikk vann regelmessig. Unngå sukkerholdig mat og godteri. Hvis du tygger tyggegummi, velger sukkerfri. Avstå fra røyking. Unngå koffeinholdige drikker, og ikke bruke munnskyllevann som inneholder alkohol.

Munntørrhet Alternative Cure

Tørr munn, også kjent som xerostomia, er et resultat av en mangel på spyttproduksjon. Spytt er ansvarlig for å hjelpe oss snakke og spytte. Det hjelper oss tygge, smører mat og sender næringsstoffer til tennene. Det bekjemper også hulrom fordi det vasker bort matrester og plakk. Munntørrhet kan føre til tenner og tannkjøtt infeksjon og forfall. Det kan også holde deg fra å nyte mat til fulle siden smaken er kompromittert. Andre symptomer assosiert med xerostomia er ekstrem tørste, en tørr tunge, leppe sår, sprukne lepper, sår hals, dårlig ånde og en hes stemme.

Årsaker til Munntørrhet

Hydrering er nødvendig for å holde spytt kjertler som arbeider, slik at dehydratisering er en vesentlig årsak til tørr munn. En annen vanlig årsak til munntørrhet er reseptfrie og reseptbelagte legemidler; Det er ofte en bivirkning nevnt på medisinering etikettene. Strålingsterapi, menopause, kirurgisk fjerning av spyttkjertlene og røyking kan også være årsaken til tørr munn.

Selleri

Selleri er full av vann og er en perfekt snack for de med tørr munn. Det fukter munnen og får strømmende spytt,

Urter

Persille er en naturlig pust søtningsmiddel og fuktighetskrem. Denne populære garnityr er fullpakket med vitamin A og C, kalsium og jern. Dendrobian er en kinesisk urt som er kjent for sin fantastiske spytt-induserende fordeler. Det blir ofte gjort til en te. American Ginseng flytende ekstrakt er en annen urt som brukes til å behandle tørr munn naturlig. Bare virvel 10 eller så synker rundt i munnen.

Krydder

Svaret på tørr munn kan finnes i krydderskapet. Cayenne pepper er kjent for å stimulere spyttkjertlene og få smaksløkene arbeider. Rosmarin, fennikel og anis kan brukes til å reversere dårlig ånde og stimulere spyttproduksjon. De kan også bekjempe bakterier og er ofte brukt i munnvann. Ingefær kan også finhakket og tygges eller gjort om til en krydret te å fremme spyttproduksjon.

Andre alternative løsninger

Puste gjennom munnen kan forårsake tørr munn, så det er en god idé for de med dette problemet å jobbe med å puste gjennom nesen. Yoga er en form for trening som kan bidra til å gjøre denne overgangen. En fordamper kan også brukes for å legge til fuktighet til luften, spesielt ved sengetid når munnen kan bli spesielt tørr.

Hva er behandlingen for munntørrhet?

Mens tørr munn kan være ubehagelige, og i noen tilfeller lett behandles, er det fortsatt et medisinsk tilstand som kan være symptomatisk for et større helseproblem. Uavhengig av hvor kronisk eller alvorlig tilfellet kan være, er det alltid best å først konsultere lege før behandling av tørr munn.

Naturlige behandlinger

Naturlige behandlinger for tørr munn omfatter ofte drikkevann eller tillate isen å oppløses i munnen i løpet av dagen, og det er nødvendig i løpet av natten. Tygge sukkerfri tyggegummi eller tillate mynte eller kanel harde drops å løse opp i munnen er også vanlige naturlige behandlinger for tilstanden.

Sjokolade

Ifølge Oral Cancer Foundation, "Spytt sentralstimulerende midler eller sialagogues, for eksempel sukkerfri godteri og tyggegummi, bør brukes til å stimulere spytt flyt når funksjonelle spyttkjertlene forbli." Mørk sjokolade og vanskelig å tygge sjokolade dråper er best da disse kan produsere spytt og våt hele munnen; bør imidlertid sjokolade sirup ikke brukes hvis sjokolade er ikke tilgjengelig.

Typer

Utviklet av Dr. Harold Katz, er TheraBreath produktlinje sies å eliminere tørr munn og symptomer assosiert med tilstanden inkludert halitosis og sur smak i munnen. Andre produkter inkluderer Propper 4, Biotene Oral Balance Munntørrhet Moisturizing Væske Spray, Salivasure Lozenges for Munntørrhet Relief, Biotene Munntørrhet Gum, Sugar Free Mint og Oasis Mouth Wash for Munntørrhet fra Sensodyne. Hver er en oral medisin eller pastill som kan kjøpes på nettet eller på ditt lokale apotek. Prisene varierer fra $ 2-9, med Biotene Oral Balance Munntørrhet Moisturizing Flytende Spray på 1,5 gram koster $ 9, ifølge Amazon.com. Noen produkter er raskere å handle og produsere mer varig resultat enn andre og bivirkninger er null.

Spytt Innbyttere

Spør legen din om spytt substitutter. Noen kommersielt tilgjengelige spytt substitutter er Entertainer Secret (KLI Corp), Glandosane (Kenwood / Bradley), Moi-Rør (Kingswood Labs), og Moi-Stir Oral Swabsticks (Kingswood Labs) vattpinner. Alle er tilgjengelig over disk.

Forebygging / løsning

Mennesker som opplever tørr munn bør gjennomføre en daglig munnen eksamen, på jakt etter røde, hvite eller mørke flekker, sår eller tannråte. I tillegg til disse forebyggende tiltak, bør lider børste og tanntråd daglig bruker en fluorid behandling for å beskytte tennene og tannkjøttet.

Advarsel

Anslagsvis 500 over-the-counter og reseptbelagte legemidler bidra til tørr munn. De vanligste er trisykliske antidepressiva, antipsykotika, anti-angst medisiner og antihistaminer. Bare en lege kan avgjøre om dosen for disse medikamentene kan justeres.