Digidexo.com

munnsår faser

Hvordan identifisere munnsår

Hvordan identifisere munnsår


En av de vanligste typene av munn sår er den kalde sår eller feber blemme. Disse små, blister-lignende lesjoner er forårsaket av herpes simplex virus (forskjellig fra viruset som forårsaker genital herpes). Forkjølelsessår kan være vanskelig å identifisere i sine tidligere stadier, fordi de ikke er synlige. Men når sårene blir synlige, er de lettere å identifisere. Forkjølelsessår gå gjennom fem forskjellige faser og hver fase har forskjellige karakteristiske trekk. Inspisere munnen for symptomer på hvert trinn for å vite om du har en kald sår.

Bruksanvisning

•  Føler for en kriblende følelse. I de tidligste stadier av herpes simplex virus, før den kalde sår blemme er synlig, vil du merke en brennende eller prikkende følelse på munnen, som regel på kanten av leppen. Denne kriblende området kan også begynne å føle smertefulle, stramt og litt hoven som den kalde sår begynner å utvikle seg.

Inspiser dine lepper for en blemme-lignende lesjon. Når den kalde sår har blitt synlig, vil det vises som en væskefylt blemme. Forkjølelsessår er vanligvis på leppene, men kan også forekomme i ansiktet nær munningen. Forkjølelsessår kan utvikle seg som enkelt blemmer eller en klynge av blemmer i ett område.

Se etter tegn på lekker væske. Snart etter en kald sår vises, vil den begynne "gråt" eller lekker klar eller gulaktig væske. Dette er vanligvis den mest smertefulle stadium av viruset. Blemme vil føle rå og sår, og har en brennende følelse.

Føl blemme etter tegn på skorpedannelse. Når den kalde sår er ferdig lekkende fase, vil den begynne å skorpe over, danner en skorpe. Den skorpedannelse fasen vanligvis er ledsaget av kløe eller svie. Noen ganger blir skorpen irrated og blør litt.

Se etter tegn på helbredelse. En kald sår vanligvis bare varer i ca en uke til 10 dager før det begynner å gro. Skorpen vil sakte begynne å flasse bort, avslører klar hud under tørr, død hud. Forkjølelsessår vanligvis ikke forårsake langsiktige arr.

Hvorfor noen får munnsår

Hvorfor trenger vi får munnsår

Cold sår er forårsaket ved oral herpes simplex virus. Du kan kontrakten viruset gjennom kontakt med åpne forkjølelsessår av noen med infeksjonen, gjennom felles bestikk, håndklær, barberhøvler eller ved direkte kontakt med alt som kommer i kontakt med et åpent kald sår.

De fem stadier

Når du har kontrahert oral herpes simplex, forblir viruset latent i kroppen din, losji nær nervecellene i huden din. Det manifesterer seg først som en kløe eller ømhet rundt leppene. Forkjølelsessår passere gjennom fem faser:

Den kriblende stadiet varer en eller to dager, noe som indikerer hvor den kalde sår kommer til å danne. Blemme stadiet varer i to dager etter en væskefylt blemme eller klynge av blemmer. Scenen gråt varer bare en dag etter blemmer pause og la et åpent sår som starter ut røde og svinger til grå. Scenen gråt er når forkjølelsessår er mest smittsom Den skorpedannelse scenen følger scenen gråtende hvor en skorpe skjemaer for et par dager. Det kan klø, brenne, bryte åpne og blø. Hvor skabb pauser åpne en andre, kan en mindre skorpe dannes. Den helbredende fasen oppstår som den andre skorpedannelse tørker ut og huden leges under den. Forkjølelsessår sjelden etterlate arr mindre det er en sekundær infeksjon.

Hva utløser Utbrudd

Feber, menstruasjon, stress, overeksponering for solen eller noen utfordring for immunsystemet kan utløse et utbrudd. Du kan bruke en antiviral medisin som kan redusere lengden på syklusen eller begrense utbruddet betydelig. Mennesker som opplever hyppige munnsår kan ta en daglig reseptbelagte medisiner som bidrar til å hindre kalde sår utbrudd og kan hjelpe til med smerte og helbredelse i alvorlige tilfeller.

Hvordan å behandle tørr munn

Hvordan å behandle tørr munn


Spytt forebygger tannkjøttsykdom og tannråte. Det hjelper også på å fordøye mat og svelger. Tørr munn forårsaker sår, dårlig ånde, vanskeligheter med å svelge og tannproblemer. Unn conditio med medisiner og mindre endringer i drikke og spise.

Hvordan å behandle tørr munn

Generelle Solutions

drikke vann, sukkerfrie juice og melk i løpet av dagen. Melk hjelper frakk maten din mens du spiser.

Chew sukkerfri tyggegummi og spise hardt sukkerfri godteri.

Legg buljonger, sauser uten tomater, saus og smør til dine matvarer.

Bruk en leppepomade eller fuktighetskrem rundt leppene. Denne behandlingen forhindrer sprekker og sår som utvikler seg i hjørnene.

Pust gjennom nesen.

Sov med en luftfukter eller vaporizer på i rommet ditt. Den økte fuktighet hjelper hvis du puster med munnen åpen mens beroligende halsen området.

Juster kostholdet ditt. Unngå å drikke alkohol, koffein drikker og syrlig juice som tomat, grapefrukt og appelsin. Begrens saltinntaket. Ikke røyk eller bruke snus. Unngå å bruke munnskyllevann som inneholder alkohol eller peroxide.

Dental Solutions

pusse tennene etter måltider med en fluortannkrem og myk tannbørste. God tannhygiene reduserer noen av problemene med tørr munn.

Floss minst en gang om dagen. Hold deg til en god plan for bruk av tanntråd før sengetid.

Ta din tannbørste og børst forsiktig toppen og sidene av tungen.

Skyll og gurgle med fluor munnvann.

Planlegg regelmessige tannlegekontroller og tannpuss. Fortell tannlegen om eventuelle legemidler du tar, fordi noen kan forårsake tørr munn.

Spør din tannlege eller apotek om over-the-counter kunstige spytt produkter. Administrere disse ved spray, skyll eller fuktighetsgivende gele.

Hvordan takle brennende munn syndrom

Brennende munn syndrom (BMS) er en tilstand som fører folk til å føle at deres munn er alltid brenner. Smerten begynner på tungen eller ganen, som føles som det blir brent av varm kaffe. Avhengig av personen, kan BMS vare i måneder eller år uten hjelp i sikte. Finn ut hva du skal gjøre om brennende munn syndrom før det er for sent å behandle symptomene dine.

Hvordan takle brennende munn syndrom

•  Ring legen din umiddelbart hvis du har vedvarende smerter i tunge, lepper og tannkjøtt som varer lengre enn en uke. Hvis du gjør det, kan du ha BMS. Leger kan diagnostisere deg gjennom ulike blodprøver for å sjekke blodprosent for eventuelle helsemessige mangler. Leger bruker også en muntlig pinne eller biopsi for å teste direkte et stykke munnen vev hvis de har mistanke om BMS. Hvis du har BMS, snakk med legen din om behandlingsalternativer.

Ta foreskrevet medisiner for å behandle dine brennende munn symptomer. Det er ingen medisiner spesielt for å behandle BMS, men medisiner som klonazepam og gabapentin kan lindre symptomene dine. Disse to medisiner direkte behandle smerte på din smaksløk området. En annen medisin som fungerer på BMS symptomer er lamotrigin, en krampestillende for epilepsi, som direkte lindrer noen munn smerte.

Endre dine daglige vaner for å behandle BMS symptomer. Start tar B-vitaminer og mineraler så som jern og sink for å kontrollere eventuelle ernæringsmangler. Også sjekke med legen din for å se om noen av de medisiner du nå tar årsak BMS som en bivirkning. I så fall få en annen medisiner foreskrevet. Også fjerne fra daglig bruk alle alkoholbaserte elementer som munnvann, kanel eller mynte produkter og sigaretter, som alle har en tendens til å forårsake BMS symptomer til å blusse opp.

Unn dine BMS symptomer i løpet av dagen ved å holde munnen opptatt. Tygge is chips eller sukkerfri tyggegummi for å lindre brenning.

Care for munnen annerledes om natten for å behandle noen nighttime BMS smerte. Finn en annen ADA-godkjent tannkrem eller pusser tennene med natron. Også holde protesene ut for hele natten hvis du bruker dem. Hvis smertene vedvarer, ring din lege neste dag for å se om du gikk glipp av noe i ditt forrige besøk.

Hint

 • Folk som knipe tennene om natten er mer sannsynlig å få brennende munn syndrom. Holde tungen mot tennene forlater den følelsen sår. Kontroll knuger og BMS gjennom foreskrevet medisiner eller bruke en munn vakt. Hvis du velger å gjøre heller, vil tungen din føler seg bedre og sjansene for å få BMS nedgang.
 • Ignorer ryktet om at bare kvinner i overgangsalderen lider av brennende munn syndrom på grunn av tap av østrogen som påvirker deres smak knopper. Noen menn og selv tenåringer lider av tilstanden, men det er ikke så vanlig. Uavhengig av kjønn og alder, bør alle med tilstanden se en lege umiddelbart.

Hvordan bli kvitt tørr munn

Munntørrhet oppstår for en rekke årsaker. Den kan være et resultat av en sykdom, kan det være forårsaket av fjerning av spyttkjertler eller det kan være en bivirkning av medisinering. Den faktiske kliniske tilstanden tørr munn kalles xerostomia. Hvis tørr munn er alene i en lang periode, kan tennene begynner å forfalle og risikofaktorer for sykdom i det myke vev i munnen økning.

Hvordan bli kvitt tørr munn

Suck på isbiter. Dette kan bidra til å holde munnen våt og også stimulerer spyttkjertlene. Du kan også bruke sukkerfrie harde drops eller is spretter.

Ta en mugge med vann uansett hvor du går. Nipp vannet hele dagen lang og holde en flaske eller glass i nærheten av sengen om natten.

Unngå mat som er salt, høy i sukker eller veldig tørr. Også unngå koffein og alkohol, noe som kan føre til overdreven vannlating og forverre dehydrering.

Hvis du røyker sigaretter eller tygge tobakk, stopp.

Tygg sukkerfri tyggegummi. Gum har en todelt tilnærming: Sukker fra gummien og bevegelsen av kjevene både virker til å stimulere spytt.

Spis mye fiber. Fiber krever mer tygging. Dette kan ikke bare bidra til å stimulere spytt, men bidra til å senke kolesterolet.

Hint

 • Velg sukkerfrie harde drops, tyggegummi og is spretter fordi de ikke fremmer tannråte.

Tørre bitter munn Symptomer

Tørr bitter munn, som navnet tilsier, er forbigående og ofte pinlig tilstand der en person plutselig opplever uvanlig tørr munn og bitre smaksopplevelser selv til søt mat. Utbruddet av tørre bitter munn symptomer kan være forårsaket av autoimmune sykdommer slik som diabetes, tumor, aldring eller dehydrering. Disse symptomene kan også være forårsaket av bivirkninger av visse medisiner.

Bitter Taste

Tilstanden fører til bitter smak på grunn av mulig infeksjon som candidiasis eller underliggende systemforhold på grunn av manglende eller redusert produksjon av spytt.

Munntørrhet

Den tørrhet i munnen er hovedsakelig på grunn av mangel på spytt, noe som kan være forårsaket av dehydrering. Som et resultat, blir munnen øm og utsatt for bakterie-og soppinfeksjoner.

Bad Breath

Dårlig ånde er et vanlig symptom på tørr munn. Mangelen på spytt eller fluidet som passerer i munn forårsaker noen infeksiøse bakterier til å slå seg ned i munnen og å produsere høye nivåer av svovelgasser.

Burning Tongue Syndrome

Hormonell ubalanse, en vanlig årsak til tørr bitter munn, er direkte knyttet til brennende tunge syndrom. Med det, er svie og ømhet på tungen vanligvis oppleves på grunn av tørrhet.

Pain

Den tørrhet i munnen forlater også tungen meget tørr. Dette gjør tungen ekstra mør og veldig følsom. Selv en liten skrape på munnen fôr eller skånsom børsting gjør tilstanden ubeskrivelig smertefullt.

Ruhet i halsen

På grunn av den manglende passerer spytt, redusert produksjon eller spytt og eventuell dehydrering, tørr munn bitre pasientene opplevde ruhet på halsen.

Hva er årsaken til Extreme tørr munn?

Hva er årsaken til Extreme tørr munn?


Munntørrhet er et resultat av ikke å produsere en tilstrekkelig mengde spytt. Xerostomia er den medisinske termen for denne tilstanden. Munntørrhet kan føre til sår på hjørnene av munnen, sprukne eller dele lepper, ånde, sår hals, problemer med å snakke, og svelgeproblemer. Det kan også endre din oppfattelse av smak, føre til en soppinfeksjon eller øke plakk på tennene, noe som resulterer i periodontal sykdom og tannråte. Det er mange årsaker til munntørrhet som lege eller tannlege bør være i stand til å diagnostisere.

Medisiner bivirkninger

Ifølge Mayo Clinic, er det hundrevis av medisiner med en bivirkning av munntørrhet. Mest vanlig er depresjon og angst narkotika, antihistaminer og slimhinneavsvellende midler, anti-diaré medisiner, muskelavslappende, høyt blodtrykk medisiner, og medisiner for urininkontinens og Parkinsons sykdom.

Betingelser for eldre

Aldring alene ikke fører til tørr munn. Men eldre mennesker har en tendens til å trenge medisiner som kan forårsake tørr munn, og det er rimelig å forvente at de ville trolig ha andre aldersrelaterte forhold som kan føre til munntørrhet.

Sykdomsbehandlinger

Kjemoterapi medikamenter ofte påvirker spytt og den mengde som blir produsert på grunn av skade på friske celler i munnen. Hvis du mottar stråling til halsen eller hodet, kan det hende at spyttkjertlene bli skadet, noe som resulterer i mindre spytt. Pasienter som får hemodialyse kan også ha munntørrhet på grunn av restriksjoner på væskeinntaket.

Nerve Damage

Hvis du lider av en skade eller ha kirurgi for å hodet eller halsen, er det en risiko for skade på syvende hjernenerven som forbinder med glandula parotis. Den glandula parotis styrer ansiktsuttrykk og pannen bevegelse, musklene i nakken og spyttkjertler i fronten av munnen. Dette er den samme nerven som, hvis de blir skadet, kan det føre til Bells parese.

Lidelser / sykdommer

Noen helsemessige forhold, sammen med behandlingene for dem, kan føre til tørr munn som en av sine symptomer. Disse inkluderer Sjøgrens syndrom, Parkinsons sykdom, diabetes, angst og depresjon lidelser, bakterielle og virale infeksjoner, HIV og AIDS. Munn pusting og snorking kan også føre til munntørrhet.

Betraktninger

Både røketobakk og snus, så vel som anvendelse av alkohol, kan forverre allerede tørr munn.

Hva er årsakene til dårlig ånde eller munn lukt?

Dårlig ånde, også kjent som halitosis, er en tilstand som vil påvirke de fleste voksne på ett eller annet tidspunkt, og kan ha åpenbare årsaker som dårlig munnhygiene eller tørr munn. Andre personer kan ha kronisk dårlig ånde, som kan være forårsaket av en rekke sykdommer, inkludert ikke bare mer alvorlige problemer med tennene, men også sykdommer som organsvikt, fordøyelsessykdommer og infeksjoner.

Dental Årsaker

Den mest åpenbare årsaken til dårlig ånde er dårlig munnhygiene. Trapped matrester rundt og i mellom tennene forblir bak, samle bakterier og bidra til dårlig ånde. Plakk fra bakteriell mat sammenbrudd samler seg på tennene og på tungen. Daglig munnhygiene inkludert pusse tungen vil bidra til å eliminere denne åpenbare kilden til dårlig ånde. Dårlig munnhygiene kan bidra til utvikling av gingivitt, hulrom og periodontal sykdom og forverring av halitosis. Kronisk munn lukt fra hulrom eller periodontal sykdom garanterer oppmerksomhet fra en tannlege.

Luftveis Årsaker

Luftveislidelser som for eksempel allergi og luftveisinfeksjoner kan føre til dårlig ånde. Allergier og allergi medisiner kan få en til å sove med munnen åpen om natten, tørker ut de muntlige membraner. Munntørrhet er en hyppig årsak til halitosis. Bihulebetennelse produsere drenering som kan ha en stygg lukt ved tømming ned i halsen og ved utpust. Bronkial, kan lunge og halsinfeksjoner også forårsake en stygg lukt fra spytt. Enhver type infeksjon skal behandles av en lege.

Kroniske sykdommer

Enkelte typer av kreft og andre metabolske tilstander kan forårsake vond lukt som skal slippes ut fra lungene og munn. Nyresykdom kan føre til dårlig ånde som lukter av ammoniakk og urea, som ligner på lukten av urin. Lever svikt kan føre til en fishy lukt, og diabetikere er kjent for å ha fruktig luktende ånde, noe som kan være ubehagelig på grunn ketoacidose. Kronisk magesår eller gastroøsofageal refluks kan også føre til dårlig ånde. Noen av disse forholdene er grunn til å søke medisinsk hjelp.

Livsstilsproblemer

Atferd som røyking og inntak av alkohol, kaffe eller bitter mat kan være en årsak til halitosis. Røyking og alkohol har åpenbart karakteristiske lukt, men begge kan også tørke ut munnen og bidra til periodontal sykdom. Kaffe bidrar til et surt miljø i munnen som fører til bakterievekst. Kaffe er også et kjent diuretikum, som vil bidra til tørr munn. Bitter mat som løk eller hvitløk og andre matvarer som skaper gass inneholder fytokjemikalier som er absorbert i kroppen og utvist fra lungene for så mye som 72 timer.

Faser av Sørgende

Faser av Sørgende

Dr. Elisabeth Kubler-Ross pioner studier på sorgprosessen og død, og skrev "On Death and Dying" i 1969 Hennes banebrytende bok først identifisert fem faser av sørgende. Selv om Dr. Kubler-Ross lister opp en sekvens for de sørgende faser, var dette ikke ment å være en bestemt rekkefølge, men er typisk for mange sørgende individer. Folk kan hoppe over faser. Disse fasene av sorg kan også inkludere opplevd tap, slik som avhengighet utvinning, tap av en lem og post-traumatisk stresslidelse. Forstå disse fasene kan bedre utstyre de som håndtere sorg, sammen med sine familiemedlemmer og støtteapparat, som de går gjennom prosessen.

.

Shock

Sjokk og fornektelse fungere som en beskyttende mekanisme for å hjelpe folk blir vant til ideen om tapet. Personer i denne fasen lurer på om de kan gjøre det gjennom hver dag. Naturen er slik at den sørgende person tid til å behandle inntil han vokser seg sterkere.

Harme

Sørgende mennesker ofte opplever sinne etter at de går gjennom fornektelse. Ved å gå gjennom prosessen, vil helbredelse kommer. Anger nesten alltid vil omfatte de etterlatte sin krets av familie og venner. Anger dekker dyp smerte og den sørgende person kan ha problemer med å akseptere komfort på dette stadiet. Imidlertid viser sinne personen har beveget seg forbi fornektelse.

Regrets / forhandlinger

I denne fasen, prøver personen til å gjøre avtaler med Gud. Han kan stille spørsmål ved sine egne handlinger, eller anger ting sa han eller gjorde til den avdøde personen. Skyldfølelse kan bidra til anger. Han ønsker bare livet slik det pleide å være. Noen mennesker forhandle med Gud eller undersøke alternative behandlinger.

Tristhet

Tristhet og depresjon satt i etter forhandlinger. Dette stadiet synes uendelig, men det er ikke relatert til psykiske lidelser, bare en typisk reaksjon på tap. En del av dette inkluderer tilbaketrekking, tristhet og en kamp med fokus på selv de mest grunnleggende oppgaver. Depresjon ofte har blitt kalt sinne slått innover. Familiemedlemmer kan føle seg hjelpeløs, men må huske på at dette er den siste fasen før aksept.

Aksept

Aksept står overfor det faktum at du er glad i er borte permanent og akseptere denne nye virkeligheten. Det betyr ikke at hun mener det er greit at personen er død. Men hun er i ferd med å reinvolve seg med tidligere aktiviteter og kan forfølge nye interesser også. Denne prosessen kan ta lengre tid for noen enn andre, og den enkelte må gis tid til å jobbe seg gjennom sorgen.

Hva er faser av Sorg etter dødsfall?

Hva er faser av Sorg etter dødsfall?

Det er ingen tidsplan for sorg, og heller gjøre noen to individer sørger på samme måte. Men det er universelle faser som ligger bak hvert menneskes erfaring med tap, forklarer University of Rochester. Enten du sørger over dødsfallet til en kjær eller ønsker å støtte en sorgtynget venn, gjenkjenne faser av sorg og stimulere til en positiv reise mot helbredelse.

Shock

Det første sjokket av tapet er ofte behandlet gjennom fornektelse, nummenhet og isolasjon, melder PsychCentral hjemmeside. De etterlatte kan illogically rasjonalisere eller unngå fakta å gjøre dem virke mindre reell for en kort periode. Dette er en naturlig menneskelig mestring mekanisme utviklet for å unngå enhver virkelighet som er for harde til bart.

Anger

Tap innebærer lidelse, som ofte er svært vanskelig å takle. Å avverge smerter, er intense følelser forandret retning og omformet i sinne, PsychCentral stater. Kjære, livløse objekter, fremmede, kjæledyr eller avdøde kjære kan bli et mål for aggressive følelser. De etterlatte kan oppleve følelser av harme for å bli forlatt eller å ha sine kjære tatt bort. Selv om en sørgende individ erkjenner at målene ikke er logisk å klandre, sorg naturlig egger disse følelsene.

Lønnsforhandlinger

Folk utvikler ofte en lang liste over "hvis bare", når de føler at de er ute av stand til å kontrollere overveldende hendelser. Denne måten å tenke på er et forsøk på å gjenvinne en følelse av kontroll, selv om det betyr å føle ansvar for en kjæres død ved å rasjonalisere at utfallet kunne vært forhindret hadde noe vært gjort annerledes. De etterlatte kan bukke under for "magisk tenkning" og se til Gud eller åndelige vesener for å bedre situasjonen, University of Rochester råder.

Fortvilelse

Lengsel etter en avdød kjær er naturlig. Det vil være et dypt ønske om den avdøde til å returnere, som kan være ledsaget av gråtetokter, angst, forvirring, frustrasjon og til og med lykke hvis hyggelige minner fra den tapte kjære kommer til tankene. Sørgende kan gå gjennom en følelsesmessig berg-og dalbane. Noen opplever mareritt, hallusinasjoner, unngå eller klamrer seg til den avdøde ens personlige elementer, tilbaketrekking, tretthet og tap av appetitt, ifølge Hospice hjemmeside. Det kan være skyldfølelse for å isolere seg selv fra levende slektninger og venner, som kan legge til følelsen av depresjon. Båredekorasjoner og praktiske rundt tap kan føre til overdrevet stress som kan føle tyngende.

Aksept

En periode med rolig tilbaketrekning markerer et trekk mot aksept, PsychCentral stater. En tilstand av emosjonell apati og fortvilelse er gradvis fortrenges av positive minner fra den avdøde. Dette er den omstillingsfasen av sorg, hvor interessen for dag-til-dag-aktiviteter returnerer. Den sørgende kan gjenvinne en følelse av normalitet og anta daglig fungering. En sørgende individ kan skape fred og gå videre ved å akseptere realiteten i situasjonen, og dermed overgangen til en mer positiv og produktiv tilstand av å være.

Munn sår symptomer

Munnsår, mer kjent som canker sår, er i hovedsak lesjoner som utvikler seg langs tungen, kinn og tannkjøtt. Også referert til som aphthous magesår, er denne ikke-smittsom tilstand ofte forårsaket av en unormal immunrespons, men du kan også utvikle muntlige sår på grunn av irritasjoner, skader, allergier, kosthold eller stress. Det kan også være et resultat av et forhåndsdefinert lidelse, for eksempel HIV / AIDS, irritabel tarmsykdom eller annen intestinal tilstand. Uavhengig av hva som ber dannelsen av disse sår, vil du som regel oppleve noen avslørende symptomer.

Burning

For mange mennesker, er den faktiske utviklingen av en munn sår ofte innledes med en brennende eller stikkende følelse langs tungen, kinn eller tannkjøtt. Det kan også manifestere seg som en kriblende eller prikkende følelse. Vanligvis isolert til det berørte området, starter denne følelsen i så lite som en dag eller to før dannelsen av sår.

Lesjon

Etter den brennende eller prikkende følelse har satt inn, vil du vanligvis merke til utviklingen av selve sår. For de fleste er dette sår oval til rund i formen og om lag en fjerdedel til en tredjedel-tommer i størrelse. Mesteparten av tiden blir lesjonen dekket med et hvitt lag av huden, men det kan også manifestere seg mer gul farge. Når disse magesår utvikle, bør det bare ta oppover på to uker å helbrede. I mer alvorlige tilfeller kan det ta måneder eller år.

Pain

Mange ganger er disse lesjoner ledsages av en viss grad av smerte. Denne smerten kan være vedvarende eller forbigående og spenner fra en kjedelig ubehag for en stikkende eller skyting smerter. Mengden av smerte det oppstår ikke er basert på størrelsen og alvorlighetsgraden av munn sår, da selv forholdsvis små sår kan forårsake mye ubehag.

Fever

Selv om ikke så vanlig som andre symptomer, kan en munn sår utløse en mild feber. Dette feber kan variere i temperatur og være ledsaget av noe hevelse eller betennelse i lymfeknuter, spesielt i halsen. Når disse symptomer er til stede, kan det være en indikasjon på at de munnsår er et resultat av en bakteriell infeksjon.

Apati

Du kan også begynne å lide av en viss slapphet, tretthet eller utmattelse fra en munn sår, spesielt i mer alvorlige utbrudd. Men dette kan ikke bare være et symptom på canker sår, men også et tegn på en underliggende tilstand som forårsaker magesår.

Hvordan bli kvitt en nese eller munn Twitch

Hvordan bli kvitt en nese eller munn Twitch


Håndteringen av en nese eller munn rykk kan være ødeleggende, spesielt hos barn. Ofte feildiagnostisert og hell behandlet denne tilstanden platene og bekymringer mange foreldre. Å vite årsakene og mulige behandlinger tilgjengelig kan hjelpe deg å få tilbake kontrollen og bistå i å finne en løsning.

Hvordan bli kvitt en nese eller munn Twitch

diagnostisere årsaken til nese eller munn napp ved å konsultere en nevrolog. Vanlige forholdene er Tourettes, OCD og nerveskade. Pinpointing årsaken er den beste måten å målrette den riktige løsningen.

•  Vurder hypnoterapi, som vellykket styrer problemer i mange tilfeller. Hypnoterapi opplæring er tilgjengelig og kan brukes når som helst og hvor som helst for å sikre full tid kontroll av symptomene.

Bruk nevro-lingvistisk programmering for å lære et barn å fokusere bort fra ønsket om å nappe. Denne metoden krever ofte barnet å lære fokus teknikker som kan løse andre tilknyttede problemer i tillegg. Prøv så mange individuelle teknikker som det tar; mange løsninger fungerer for bare en kort tid, og en langsiktig løsning er funnet ved prøving og feiling.

Prøv en holistisk healing program designet for de spesielle behovene til pasienten. Akupunktur kombinert med riktig urte medisiner kan forbedre symptomene når det brukes sammen med råd fra en medisinsk faglig.

Forskning tilgjengelige medisiner for å kontrollere nese og munn rykninger. Vanlige valg er haloperidol, klonidin, pimozid, og klonazepam.

Hint

 • Alle tilgjengelige medisiner som er nevnt har alvorlige bivirkninger du bør vurdere før bruk. Medisiner bør være den siste løsningen forsøkt.

Hvordan å behandle tørr munn med xylitol

Hvordan å behandle tørr munn med xylitol


Munntørrhet er en vanlig tilstand som forårsaker ubehag og fører til tannproblemer som tannkjøttsykdom, hull i tennene og infeksjoner. Tørr munn er en bivirkning av mange medikamenter, så vel som et symptom på noen sykdommer, ifølge WebMD. Det er viktig å behandle tørr munn for optimal tannhelse. Hvis du leter etter en naturlig måte å behandle tørr munn, xylitol - et naturlig forekommende sukker som finnes i de fleste planter - er en enkel, billig behandling.

Hvordan å behandle tørr munn med xylitol

Kjøp tyggegummi som inneholder xylitol. Selv sorbitol er den vanligste søtningsmiddel i sukkerfri tyggegummi fordi det er billigere og enklere å produsere, kan du finne merker som inneholder xylitol. Se på listen ingredienser for å se om xylitol benyttes.

munn spray som inneholder xylitol. Det finnes en rekke munn spray som bruker xylitol å fukte, friske og beskytte munnen. Mange alternativer kan kjøpes på nettet eller i din lokale stoffet butikken og brukes så ofte du vil.

Gi barnet ditt en daglig dose av xylitol sirup. Forskere ved University of Washington fant at barn som fikk frukt-flavored sirup hadde lavere forekomst av tannråte enn andre barn, melder WebMD. De presenterte sine resultater i 2008 på 86th Generelt Session av International Association for Dental Research in Toronto. Som tannkjøttet og spray, kan xylitol sirup bli funnet på nettet eller i stoff butikker.

Hint

 • The American Veterinary Medical Association har rapportert at xylitol kan være giftig for hunder.

Hvordan å berolige en munn sår

Hvordan å berolige en munn sår


Sår i eller rundt munnen kan stamme fra en rekke årsaker. De kan inneholde forkjølelsessår, canker sår og lesjoner forårsaket av skade; for eksempel fra biting kinnet eller brennende munnen med varm mat. Forkjølelsessår begynne så betente blemmer rundt munnen området. Canker sår vises som bleke eller gule sår med røde kanter inne i munnen. Munnsår kan være assosiert med virus, et svekket immunforsvar, hormonendringer, stress eller vitamin B12 mangel. Som er smertefullt, de fleste munnsår presentere noen helserisiko og leges på egen hånd. Prøv disse trinnene for å lette ubehag fra munnsår. Men bruk sunn fornuft. Hvis sår vedvarer, bør du oppsøke lege.

Hvordan å berolige en munn sår

Generelt munn sår Care

•  Unngå å konsumere mat og drikke som kan irritere sår. Disse inkluderer varm, krydret, salte eller sitrus matvarer og drikkevarer.

Gurgle regelmessig med kaldt vann eller spise popsicles, spesielt hvis sår er et resultat av et brannsår. Alternativt, tygge på en isbit og la isen å sakte løses opp over sår.

Ta over-the-counter muntlig smertestillende som for eksempel paracetamol (Paracet) eller ibuprofen (Advil, Motrin).

Forkjølelsessår

Påfør en aktuell smertestillende som for eksempel lidokain (Lidamantle, Xylocaine) til det berørte området.

Massasje en over-the-counter kaldt sår produkt i det berørte området ved første tegn på en kald sår. Den analgetiske effekten av disse produktene kan gi en viss lettelse. Merkevarer inkluderer Blistex og Campho-Phenique.

Ta en resept anti-virus medisiner for å bidra til å redusere smerte, fremme helbredelse og redusere hyppigheten av forkjølelsessår. Forberedelsene inkluderer Acyclovir (Zovirax), Famciclovir (Famvir) og Valacyclovir (Valtrex).

Canker sår

Skyll munnen med saltvann. Salt bidrar til å fjerne bakterier som ytterligere kan inflame en canker sår.

Påfør en løsning av en teskje natron oppløst i 1/2 kopp varmt vann til sår.

Fukt en liten mengde melk av Magnesia på canker sår tre til fire ganger om dagen.

Påfør en over-the-counter muntlig produkt som inneholder en lammende agent. Merkevarer inkluderer Anbesol og Orajel.

Påfør en aktuell produkt som inneholder anti-inflammatoriske ingredienser, slik som amlexanox (Aphthasol) og Fluocinonide (Lidex, VANOS), så snart en canker sår vises.

Bruk en resept munn skyll inneholder steroidet deksametason å redusere smerter og betennelser.

Hint

 • Unngå å klemme, klype eller plukke på en munn sår. Legg igjen din sår alene så mye som mulig for å tillate det å helbrede.
 • Aldri legge produkter formulert for utvortes bruk inni munnen.
 • Ring legen din dersom din sår begynner snart etter at du starter en ny medisin, hvis sår ikke leges innen to uker, hvis du har et svekket immunforsvar eller hvis sår er ledsaget av symptomer som feber, utslett, sikling eller svelgeproblemer .

Munn skyll for Thrush hos barn

Munn skyll for Thrush hos barn


Trøske oppstår når Candida albicans, en sopp, akkumuleres langs slimhinnen i munnen. Dette kan forekomme hos både voksne og barn. Det forekommer ofte som et resultat av dårlig oral hygiene og vises som hvite lesjoner som vanligvis er smertefulle.

Munn skyll som en årsak

Bakteriedrepende munnvann, som Listerine og omfang, kan noen ganger spille en rolle i å forårsake trøske hvis det brukes for ofte, da det dreper gode bakterier sammen med dårlige.

Hjem Utbedring

Barn med tilfeller av trøske som ikke er spesielt alvorlig kan behandles med en hjemmelaget munnskylle som swished rundt i munnen og spyttet ut. Det består av halv teskje salt i en kopp varmt vann.

Corsodyl Munnvann

Corsodyl munnvann, som vanligvis er mint-smaksstoffer, har vært kjent for å være effektive i behandling av trøske hos barn. Det er kun tilgjengelig gjennom en tannlege resept.

Spedbarn

Babyer er spesielt utsatt for trøske, men bør ikke gis munn skyll å behandle tilstanden på grunn av sannsynligheten for å svelge. I stedet bør de bli behandlet med et fungicid, slik som nystatin eller Diflucan, som begge krever en resept.

Tilsyn

Barn skal alltid være under nøye oppsyn av en voksen før du bruker noen form for munnvann, og bør først se på den voksne demonstrere riktig bruk av skylle.

Munnsår ved Crohns sykdom

Munnsår ved Crohns sykdom


Crohns sykdom er en kronisk sykdom i mage-eller mage-tarmkanalen. Crohns kan ramme alle vev fra munn til anus. Når det påvirker munn, orale lesjoner resulterer. Tidlig munnsår kan se ut som små, grunne, diskrete magesår. Selv om sårene er små, kan de tyde på mer alvorlige problemer et annet sted i mage-tarmkanalen. Under alvorlige tarm fakkel-ups på grunn av Crohns, kan munnen stille lesjoner som de som oppstår i tarmen. Muntlige områder som kan bli berørt inkludere leppene, tungen, indre munn og svelg.

Utseende

Som canker sår, de munnsår ved Crohns er hvite, overfladisk og smertefull. De skiller seg ved at de er flere, er vedvarende og involvere hele munnen.

Dental Care

En tannlege må sjekke hvilken som helst munn sår som varer lenger enn en uke. Hyppige tann besøk er nødvendig for å hindre ødeleggelse av påvirket vev, og for å evaluere området for å se om vevet kan håndtere ytterligere tannbehandling.

Medisinering

Behandling rettet mot å kontrollere betennelsen forårsaket av Crohns inkluderer medisiner og kosttilskudd. Smertestillende medikamenter kan ikke inneholde aspirin, ibuprofen eller Naprosyn. Disse medikamentene kan forverre effektene av sykdommen.

Målrettet behandling

I et nylig eksperiment, ifølge medpagetoday.com ble noen munnsår forårsaket av Crohns helbredet innen 10 uker ved behandling med et biologisk middel som heter certolizumab pegol (Cimzia). Eksperimentet viste lovende fordi ut av 66 pasienter, 4 ble fullstendig helbredet av sine lesjoner.

Betraktninger

Fordi røyking kan ha en skadelig innvirkning på både sykdommen og munn lesjoner, er det viktig at pasienten stopper å røyke umiddelbart.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Hand, munn-og klovsyke

Hvordan gjenkjenne symptomer på Hand, munn-og klovsyke


Side, er munn-og klovsyke en mindre sykdom. Det er ingen behandling nødvendig, og infeksjonen bør rydde opp innen en uke. Men før du kan slutte å bekymre, må du gjenkjenne symptomer.

Hvordan gjenkjenne symptomer på Hand, munn-og klovsyke

Gjenkjenne symptomer på Hand, munn-og klovsyke

•  Legg merke til at barnet begynner å føle seg utilpass. De første tegn på sykdommen i et lite barn vil være tap av appetitt for fast føde.

Sjekk barnets temperatur. En feber vanligvis følger de innledende stadier av sykdommen. Det bør være en normal feber og intet farlig.

Forvent barnet å begynne å klage om en sår hals. Det kan ikke være noen sår på første (de som kommer senere), men ubehag i halsen vil starte tidlig.

Undersøk barnets munn. I løpet av noen dager, kan det være røde flekker. Dette er sår på tungen, munnen og halsen. Over tid kan de utvikle seg til blemmer eller sår og kan være ganske ubehagelig.

Se på palmer i barnets hender og fotsåler. Sent i sykdommen, kan flate eller hevet røde flekker (et utslett) dannes i disse stedene. Noen ganger, i spedbarn, vil utslett oppstå i bleieområdet, også. Utslettet klør ikke.

Hold sjekke munn, hender og føtter av barnet på en daglig basis. Etter blusser opp, hver av symptomene bør gå bort i løpet av uken.

Søk for coxsackievirus eller beslektet virus i tilfelle av en laboratorietest. De er de viktigste årsakene til hånden, munn-og klovsyke. Dersom et annet virus er til stede, kan det være en annen sykdom.

Ikke bli overrasket eller bekymret hvis pasienten lider av en hodepine også. En hodepine er et vanlig symptom på hånd, munn-og klovsyke.

Hint

 • Ikke alle pasienter av sykdommen vil oppleve hver symptom. Bare fordi et barn har bare en eller to av symptomene betyr ikke at barnet ikke har hånd, munn-og klovsyke.
 • Hvis du begynner å kjenne igjen noen av disse symptomene, må du være forsiktig. Side, er munn-og klovsyke svært smittsom. En voksen vil mest sannsynlig ikke kontrakt det, men eventuelle søsken eller lekekamerater av den infiserte barnet sannsynligvis vil.
 • Side, er munn-og klovsyke ofte forveksles med halsbetennelse, fordi begge starte ut på samme måte, med feber og sår hals. Gjør det riktig diagnose ved å vite forskjellen mellom de to sykdommene.

Hvordan behandle hånd, munn-og klovsyke

Hvordan behandle hånd, munn-og klovsyke


Side, er munn-og klovsyke en felles mindre sykdom. For det meste, det påvirker spedbarn og små barn, men voksne har vært kjent for å trekke sammen infeksjon i tillegg.

Hvordan behandle hånd, munn-og klovsyke

Behandle feber skyldes hånd munn-og klovsyke

Bruke grunnleggende, over-the-counter feber reduksjonsgir å kontrollere høye temperaturer. Paracetamol eller Ibuprofen er eksempler på effektive feber behandlinger.

gi pasienten en kule bad for å få ned kroppstemperatur. Hånden, munn-og klovsyke er ikke farlig for et barn, men en dårlig feber kan være.

Kontroller at pasienten er i et komfortabelt miljø, ikke overdressed og bort fra ekstreme temperaturer.

Behandle symptomer på Hånd munn-og klovsyke

Skyll pasientens munn med saltvann for å berolige sår. Gjør dette bare hvis pasienten er i stand til å skylle uten å svelge noen av saltvann.

Påfør beroligende krem som aloe eller calendula til utslett på hender og føtter. (Antiobiotic kremer er unødvendig og bør unngås, bare i tilfelle.) Hold disse områdene rene og utslettet forsvinner raskere.

Hold pasienten vekk fra andre så mye som mulig, så sykdommen er mildt smittsom og kan inngås fra kroppsvæsker av en infisert pasient.

Unn Hånd munn-og klovsyke

La sykdommen gå sin gang. Det er ingen behandling for hånd, munn-og klovsyke. I likhet med vanlige influensa, bør virusinfeksjon klare opp i løpet av en uke.

8. Ta pasienten til lege dersom symptomene vises verre enn normalt eller hvis sykdommen blir ikke bedre etter en uke. Komplikasjoner er sjeldne, men alltid mulig.

9. Pass på at pasienten drikker rikelig med væske. Melkeprodukter er de beste væsker i denne saken fordi de mangler noen surhet. Brus og saft kan føre til munnsår å brenne.

Hold pasienten hjemme for varigheten av sykdommen. Side, er munn-og klovsyke svært smittsom. Behandle sykdommen på samme måte som du ville gjort på vanlig influensa. Bli hjemme og la det passere.

Hint

 • Denne sykdom er en viral infeksjon. Det er vanligvis forårsaket av coxsackievirus, selv om andre virus i samme familie kan være den skyldige.
 • Forebygging av hånden, munn-og klovsyke oppnås ved å holde et rent miljø. Sørg for å vaske hendene regelmessig, spesielt etter bruk av toalettet.
 • Ikke gi pasienten en isete bad, da det kan forverre feber. En kul eller lunken bad er anbefalt.
 • Selv om dette er en mindre sykdom og krever ikke sykehusinnleggelse, i noen regioner, hovedsakelig Sørøst-Asia, hånd, munn-og klovsyke kan være dødelig i løpet av et stort utbrudd.
 • Ikke bruk aspirin hvis barnet er under 12 år gammel. Aspirin bør aldri brukes for virusinfeksjoner hos barn som unge, da det kan føre Reyes sykdom.

Eddik Behandling for Thrush i en babyens munn

Enhver mor som har hatt en baby med trost vet at det er ikke moro i det hele tatt. Dette soppinfeksjon invaderer babyens munn og kan gjøre amming svært vanskelig. Heldigvis er det en billig, enkel og naturlig løsning tilgjengelig for å behandle trost.

Thrush

Preget av hvite flekker på babyens tunge, tannkjøtt, på innsiden av kinn og lepper, og taket av munnen, er trost en gjær infeksjon som kan føre til at babyen smerte og ubehag. Gjær som forårsaker trost nyte en mørk, fuktig miljø, som er grunnen til at babyens munn er et mål.

Funksjon

Eddik har soppdrepende egenskaper som gjør den effektiv ved behandling av gjær infeksjoner. Det er svært sure, og gjær ikke trives i et surt miljø. Endre betingelsene for babyens munn kan hjelpe drepe soppen som gjør ham usikker.

Metode

For å bruke eddik for å behandle trost, tilsett 1 ts. av hvit eddik til en kopp vann. Bruk en bomullspinne til å forsiktig bruke denne eddik blandingen direkte til flekker av trost.

Forebygging / løsning

Eddik er også bra for rengjøring ting som vil komme i kontakt med barnets munn, slik som biteringer og leker. Legg eddik til skylling når du vasker elementer som BH, ammeinnlegg, undertøy og tøybleier. Eddik som er fortynnet med litt vann kan brukes direkte på sykepleie mors brystvorter, også; bare bruke en bomullsdott eller vask klut til å tørke brystvortene.

Forholdsregler

Det er alltid en god idé å konsultere med babyens lege før du prøver å behandle noen av hans forhold, selv med noe så ufarlig som eddik. Legen kan være nødvendig å foreskrive et medikament beregnet for babyer med trøske, slik som Nystatin dråper, eller kan anbefale en alternativ form for behandling. Vær forsiktig med å bruke en eddik løsning som er for sterk, som det kunne brenne babyens munn.

Hvordan behandle hånd-fot-munn sykdom

Hånd-fot-munn sykdom har også blitt kalt hov-og klovsyke. Det er en virusinfeksjon som er svært smittsom blant barn. Den typiske Inkubasjonstiden er 3-7 dager før avslapnings begynne å vises. Munnen er vanligvis det første stedet blemmer begynner å dukke opp, og da hender og føtter. Siden hånd-fot-munn sykdom er en virusinfeksjon, kan du ikke behandle det. Det finnes måter å behandle symptomene, men.

Hvordan behandle hånd-fot-munn sykdom

•  Ta barnets temperatur. Hvis barnet ditt har feber du vil ønske å administrere Advil eller Tylenol å bringe feberen ned. Følg instruksjonene på flasken for å vite hvor mye medisin for å dispensere til barnet ditt. Advil synes å arbeide raskere og mer effektivt enn Tylenol så det kan være lurt å prøve det først.

gi barnet væske. Hvis barnet ditt har munnsår, skal du ønsker å oppmuntre dem til å drikke. Brus og juice vil bare irritere halsen så hold deg til vann og melkeprodukter. Væsker er viktig for å holde kroppen så sunt som mulig, slik at det kan naturligvis bekjempe infeksjonen.

Har barnet ditt gurgle. Legens anbefaler den gammeldagse saltvann rette. Salt er utmerket til å drepe bakterier og kan øke tiden det tar for sårene å forbedre. Legen kan også foreskrive et produkt som kalles magi munnvann. Det har ingen helbredende egenskaper, men det er en lammende løsning; utgangspunktet det er foreskrevet for å hjelpe med smerte. Barnet ditt kan gjøre begge deler.

Hold barnets hender og føtter rene til enhver tid. Du kan selv ønsker å bruke noen aloe, som er en naturlig healer. Hvis du har en aloe anlegget, er som best, men de gjør noen aloe gel selges i helsekostbutikker.

Hold barnet hjemme og så behagelig som mulig. Når symptomene vises de kan ta 5 til 7 dager å lege. Barnet ditt er smittsomt og bør holdes hjem borte fra andre mennesker.

Hint

 • Bruk Advil og Tylenol for smerte samt feber. Når smertestillende begynner å jobbe du bør prøve å få barnet til å spise noe. Det er da det vil være den minst smertefullt å spise.
 • Ikke bruk aspirin til barn under en alder av 12. Stick til Advil eller Tylenol.