Digidexo.com

oxyge anriket

Streptococcus pyogenes Diagnose

Streptococcus pyogenes er en av de mest vanlige typene av bakterier som finnes på huden. Mange mennesker bærer disse bakteriene med ingen tegn til sykdom. Men når kroppens forsvar er kompromittert, bakteriene har potensial til å forårsake en rekke alvorlige sykdommer, som halsbetennelse, impetigo, skarlagensfeber, revmatisk feber, nekrotiserende fasciitt og andre hudinfeksjoner. På grunn av at bakteriene forårsaker en så lang rekke sykdommer, er flere forskjellige tester som anvendes for å diagnostisere Streptococcus pyogenes.

Identifikasjon

Streptococcus pyogenes er en fakultativ anaerob gram-positiv bakterie. Den består av lange kjeder av runde celler, ca 0,6 til 1,0 mikrometer i diameter. Bakteriene er ikke-motile, betyr det ikke beveger seg. Det spiller også produserer ikke sporer. For å vokse, bakterier krever en anriket medium som inneholder blod.

Felles Diagnose

Fordi Streptococcus pyogenes er ansvarlige for en rekke sykdommer, er ulike skritt tatt for å diagnostisere bakterier. Strep hals er ofte diagnostisert gjennom en hals kultur. Når halsen er penslet, blir bakteriene smurt på en bestemt blodkulturplate som gjør det mulig for bakteriene til å vokse. Resultatene er vanligvis tilgjengelig innen 24 til 48 timer. Hvis bakteriene vokse, er testen positiv for strep hals. Dersom bakteriene ikke vokser, er testen negativ.

Den blodkulturtest bør vise beta-hemolyse, noe som skjer når bakterier spiser gjennom blod-agar. Hvis du holder opp blod agar plate til en kilde til lys, bør du legge merke til at bakteriene har spist nesten helt gjennom blod agar. Et gram flekken kan også gjøres på bakterier. Gram flekken bør vise gram-positive bakterien i en Streptokokker ordning; hovedsak, bør flekken viser lilla sirkulære celler i lange kjeder.

Rapid Diagnose

En rask strep test har også blitt utviklet for å diagnostisere strep hals i løpet av bare noen få minutter. En rask strep test også en hals kultur. En bomullstampong ble gnidd over mandlene og hals, og deretter plassert i en spesialbeholder. Disse bomullspinner er konstruert for å reagere bare på tilstedeværelsen av Streptococcus pyogenes, som er ansvarlig for streptokokker. En positiv test indikerer nærvær av bakterier.

Visual Diagnose

Skarlagensfeber og impetigo kan både bli diagnostisert gjennom en visuell undersøkelse, siden deres symptomer er lett gjenkjennelig. Skarlagensfeber er karakterisert ved en lys rød utslett som begynner på brystet og kan spre seg ut til resten av kroppen. Utslettet ser ut som små røde peikt på huden og har en grov tekstur som ligner på sandpapir. Brennkopper starter ganske enkelt som en rød sår, men danner i en crusty sår etter noen dager. Nekrotiserende fasciitt er først diagnostisert gjennom en visuell undersøkelse, men ytterligere medisinske tester er ofte nødvendig. Nekrotiserende fasciitt forårsaker omfattende vevsskade og er dødelig i 30 til 40 prosent av alle tilfeller.

Behandling

Fordi Streptococcus pyogenes bakteriene ikke danner sporer, kan de lett bli ødelagt. Sykdommer forårsaket av disse bakterier som vanligvis svarer godt til antibiotika; penicillin er den hyppigst foreskrevne medisiner for å behandle sykdommer forårsaket av Streptococcus pyogenes. Imidlertid, nekrotiserende fasciitt innebærer ofte den kirurgiske fjerning av alle infisert vev, ettersom bakteriene spres ganske raskt.

Grunner for høy testosteronnivå hos menn

Testosteron er et mannlig hormon opprettet i hypofysen som påvirker funksjoner som reproduksjonssystemet, hjernen og karsystemet. Selv om funnet i begge kjønn, er det mye mer vanlig hos menn. Hormonet treffer sitt høydepunkt når en mann er ca 40 år.

Definisjon

Høye testosteronnivå er definert som i menn i alderen overstiger 1080 nanogram per desiliter (ng / dl) 20 til 39, 890 ng / dl hos menn i alderen 40-59, og 720 ng / dL hos menn 60 år og eldre.

Årsaker

Unormale testosteronnivåer er forårsaket av genetikk, eller bruken av testosteron-anriket stoffer slik som steroider.

Positive effekter

Ifølge en studie i The Journal of Behavioral Medicine, var menn med over gjennomsnittet testosteronnivå med lavere risiko for høyt blodtrykk, hjerteinfarkt og fedme enn andre menn.

Negative effekter

Høye nivåer av testosteron kan være et tegn på kreft i testikler, prostata eller binyrene, samt hypertyreoidisme og leversykdom.

Behavior

Menn med høyt testosteronnivå er mer sannsynlig å røyke, mer sannsynlig å drikke fem eller flere alkoholholdige drikker om dagen, og mer sannsynlig å ha hatt et seksuelt overførbar sykdom enn andre menn, ifølge en 1999 studie ved Pennsylvania State University.

Den beste dietten desserter

Den beste dietten desserter


Den beste dietten desserter kommer i form av naturlig sukker fra naturens sødme. Desserter som har frisk frukt kombinert med lav-kalori tilleggene er de sunneste alternativene for å mate din søt tann uten å pakke på pounds. Vær kreativ og smart i valgene dine til å finne desserter som tilfredsstiller deg.

Fresh Fruit and Low-Fat Cream

Frukt har en naturlig søt smak med sunne sukker for å gi kroppen din energi. Velg i sesongen frukt for å få den saftigste smak. Skjær fersken og jordbær om sommeren, epler om høsten og sitrusfrukter i vinter. Lag en sjenerøs fruktsalat og topp med sukker-fri pisket krem ​​eller hell over sukkerfrie iskrem. Legg til yoghurt og granola for en bit av en sunn knase.

Husk at porsjonskontroll er nøkkelen på dietter. Spis dette deilig dessert i fornuftige porsjoner og med en godt avrundet måltid plan for å opprettholde et sunt kosthold.

Sugar-Free Gelatin

Sukker-fri gelatin er en søt, lav-kalori godbit. Tilgjengelig i en rekke varianter, kan gelatin mate at middagen søt tann uten en haug med ekstra og unødvendige kalorier. Lime, jordbær, appelsin, kirsebær og ananas er bare noen av alternativene for en jiggly geléaktige godbit. Gjør store grupper på forhånd og oppbevare i kjøleskapet for din søt tann cravings. Å ha et smart valg på hånden er den beste måten å avverge dårlig kosthold beslutninger.

Sugar-Free Chocolate

Sjokoholikere kan ikke være fornøyd med fruktige desserter. Forberede din egen sjokolade fest er enkel med litt planlegging og noen smarte valg. Bruk hele hvetemel i stedet for anriket bleket mel i din favoritt oppskrift. Og erstatte en kunstig søtningsmiddel som Splenda i stedet for sukker for å lage deg en deilig, diett-vennlig kake. Husk at mørk sjokolade, som er høy i anti-oksidanter, er bedre for slankere enn melkesjokolade.

Og selvfølgelig, er porsjonskontroll nøkkelen når det gjelder å fråtse på en diett. En sukkerfri sjokolade kake er stor, men bør spises i små skiver å opprettholde en moderat kaloriinntaket.

Forholdet mellom hjertet og blodtrykket

Blodtrykket kan påvirke hele kroppen, inklusive nyrer, lunger, hjerne og, i særdeleshet, i hjertet. Betingelser forbundet med høyt blodtrykk er pulmonal hypertensjon, noe som gjenspeiler den kraft som utøves av hjertet for å pumpe blod gjennom kroppen og inn i lungene til å bli anriket med oksygen.

Måling av blodtrykk

Blodtrykket blir vanligvis målt med en arm mansjetten på venstre arm fordi venstre side av hjertet pumper oksygen-anriket blod fra lungene til resten av kroppen. Tilstanden av pulmonal hypertensjon refererer til høyt blodtrykk i arteriene plassert innenfor lungene. Sjekker blodtrykket i venstre arm måler trykket som utøves av hjertet å pumpe blod til lungene.

Overstretched Arterier

Overstrekking av arterier skaper svake punkter i blodårene, noe som gjør dem mer tilbøyelig til å sprekke, og kan lage små rifter i blodårene, som når helbredet permisjon arrvev på arterier 'vegger.

High Blood Pressure

Høyt blodtrykk er vanskelig å diagnostisere fordi tilstanden kan gå udiagnostisert i kroppen, forårsaker problemer i slike områder som nyrer og hjerte. Når hjertet pumper blod gjennom kroppen, arteriene strekk. Når kraften fra pumpe blod er høy, arteriene strekke seg ut over en sunn grense.

Pulmonal hypertensjon Symptomer

Symptomene på pulmonal hypertensjon, som er arterie skader i lungene, er tretthet, svimmelhet og kortpustethet. Pulmonal hypertensjon kan utløses av andre tilstander, for eksempel medfødt hjertesykdom og hjerteklaffforhold.

Heart Attack

Høyt blodtrykk kan øke risikoen for koronar hjertesykdom (aterosklerose). Det kan føre til et hjerteinfarkt, som refererer til en mangel på blod som strømmer til hjertet.

Høyt blodtrykk og hjerteinfarkt

Hjertet er utstyrt med oksygenrikt blod av koronararteriene som omgir hjertet. Disse blodårene blir skadet når plakk og fettsyrer bygge opp i sine vegger. Som de skadede arterier blokkere strømmen av blod, blir strømmen av oksygen reduseres også, noe som arteriene å arbeide hardere å forsyne kroppen med oksygen. Til slutt, dette skader hjertet, som fører til hjerteinfarkt. Høyt blodtrykk legger ekstra kraft på blodårene. Dette fører ofte til skadet arterier knyttet til hjerteinfarkt.

Tegn og symptomer på atrieflimmer Disease

Atrieflimmer er en tilstand som oppstår når høyre og venstre atrium av hjertet, de to øverste kammer, begynner å slå på en oppildnet og tilfeldig tempo. Tilstanden er vanligvis diagnostisert ved hjelp av resultatene fra en blodprøve og resultatene fra en hjerteovervåking økt. Å behandle tilstanden, kan legen forskrive medisiner som regulerer rytmen av hjertet. I ekstreme tilfeller kan en pacemaker må være installert.

Hjertebank

En av de vanligste symptomene på atrieflimmer er hjertebank. Personen kan føle påskynde hans hjerterytme, og til tider kan det føles som om hans hjerte er pounding gjennom brystet hans. Hans hjerte kan føle at den har hoppet over et slag, eller det kan føles som det slår så fort at det er flagrende. Hjertebank kan føre til en engstelig følelse, og de kan også føre til overdreven svetting sammen med en levendegjort puls.

Hypotensjon

Hypotensjon når hjertet ikke slår raskt nok og ikke tilføre nok oksygen-anriket blod til organer i kroppen. Når hypotensjon begynner å sette inn, kan personen oppleve synsproblemer som tåkesyn, dobbeltsyn eller tap av sidesynet. Personen kan oppleve kronisk tretthet og føler at hun ikke kan få nok søvn. Hun kan begynne å utvikle forvirring om hvordan å gjøre enkle dagligdagse oppgaver, og hun kan begynne å oppleve hukommelsestap. Hun også kan bli svimmel og kan besvime.

Angina

Angina er brystsmerter som fører fra hjertet slo for fort. Hjertet kan føles som om det ikke får nok blod ut til resten av kroppen, så for å kompensere det begynner å slå raskere, noe som fører til enorme smerter i brystet. Angina kan også gjøre at personen føler seg svak, og det kan føre ham til å ha problemer med å fange pusten.

Hukommelsestap

Når hjernen er å ha problemer med å få blodet den trenger, vil det noen ganger skape symptomer på grunn av mangel på oksygen. Personen kan begynne å oppleve hukommelsestap; hun kan ha en vanskelig tid å huske hvordan du gjør enkle oppgaver; og hun kan begynne å føle seg forvirret når det er mye stimulans til å ta inn.

Kronisk atrieflimmer

The Mayo Clinic anser kronisk atrieflimmer å være en tilstand som konsekvent viser symptomer før personen oppsøker og mottar behandling fra en lege. For mange symptomer assosiert med atrieflimmer kommer og går. De kan vare i noen få timer, eller de kan vare i noen få dager. Noen mennesker opplever ikke symptomer i det hele tatt, og deres tilstand er bare oppdaget etter at de har gjennomgått en medisinsk undersøkelse.

Vannløselige vitaminer som finnes i frukt og beriket brød

Det er to forskjellige typer av vitaminer. Fettoppløselige vitaminer lagres i fettcellene i kroppen, og vannløselige vitaminer blir spylt ut. Med det blir sagt, er det viktig å ta disse vitaminene jevnlig hele dagen. De kan finnes i frukt og beriket brød.

Citrus

Vitamin C er en antioksidant vitamin som er vannløselige. Sitrusfrukter som appelsiner, sitroner, lime og grapefrukt inneholder vitamin C. Jordbær og kiwi er også kilder til vitamin C, som er meloner.

Riboflavin

Riboflavin, også kalt B2, er vannoppløselig, og kan finnes i hele korn brød. Det hjelper med visjon og hudens helse.

Tomater

Selv om tomatene er ofte ansett som en grønnsak, de er faktisk en frukt, og er en kilde til vitamin C.

Thiamin

Tiamin kalles også B1, og det kan bli funnet i anriket brød. Det bidrar til å fremme riktig funksjon av nervesystemet.

Folic Acid

Folsyre er en annen form for B-vitamin som kan bli funnet i beriket brød. Det hjelper med metabolizing protein.

Behandlet mat med høyt jerninnhold

Behandlet mat med høyt jerninnhold


Ifølge Leserens Digest, er 90 prosent av amerikanerne husholdning matbudsjett brukt på bearbeidede, pakket mat. Bearbeidet mat er matvarer som inneholder ingredienser og tilsetningsstoffer som ikke er en del av deres naturlige tilstand. De er ofte tenkt på som unaturlig og usunn; imidlertid er det noen bearbeidede matvarer som er anriket med vitaminer og mineraler som jern. Det finnes to hovedtyper av jern: heme jern og nonheme jern. Heme jern finnes naturlig i matvarer som rødt kjøtt, hvitt kjøtt og fisk. Nonheme jern finnes i bearbeidet mat, som brød og meieriprodukter. Lavt jern i blodet kan føre til anemi, som kan forårsake hodepine, svimmelhet og tretthet.

Brød

Mange behandlet brød er høy i jern. Dette er fordi de fleste brødet er laget anriket mel, som inneholder tilsatt jern og B-vitaminer. Hel hvete, på den annen side, har alle næringsstoffer intakt, så anses ikke behandlet som vanlig hvetemel. Under raffinering prosessen som hele hvetemel er blitt hvitt mel, hele hvetemel strippet for mange av sine næringsstoffer. Dette er grunnen til at de fleste hvite mel er beriket med jern: å gjøre opp for noen av de tapte vitaminer og mineraler.

Korn og frø

Mange bearbeidede korn og korn har et høyt jerninnhold. Dette inkluderer mat som kli flak og frokostblandinger, havregryn, kremen av hvete, pasta, ris og nudler.

Soy

Bearbeidede soyaprodukter er også gode kilder til jern. Tofu er en av de beste kildene til jern, med seks gram jern per 1/2 kopp servering. Soyabønner, tempeh og soyamelk er andre soyaprodukter som har et høyt jerninnhold.

Beans

Hermetiske bønner har massevis av sunne vitaminer og mineraler, inkludert jern. Pinto bønner, svarte bønner, kidneybønner og kikerter er alle eksempler på bønner som inneholder mye jern.

Nøtter og frø

Behandlet nøtter og frø som er høy i jern inkluderer solsikkefrø, linser, gresskarfrø og mandler.

Hermetisert fisk

Fisk som er behandlet og hermetisert er en god kilde til jern. En servering av hermetisk fisk, for eksempel reker, sardiner eller ansjos, inneholder rundt 25 prosent av USDA anbefalte daglige mengden jern.

Hvordan analysere Food Ingredients

Hvordan analysere Food Ingredients


Alle pakket-matprodusenter er pålagt å detalj ingrediensene på hvert produkt. Imidlertid er listen over ingredienser ofte vanskelig å forstå - ord og bokstaver som, i de fleste tilfeller bare kan forstås av en erfaren ernæringsfysiolog.
Ikke la deg lure av etiketter 'påstander om "null transfett" eller "sukker fri", som like skadelige ingredienser er ofte brukt som en erstatning. Forstå hva du spiser er viktig for å sikre at du opprettholde et sunt, balansert kosthold, så alltid sjekke ingrediensene.

Hvordan analysere Food Ingredients

•  Forstå rekkefølgen av ingredienser. Ingredienser er oppført i rekkefølgen av innhold, med det høyeste innholdet ingrediens først, etterfulgt av alle andre ingredienser i synkende rekkefølge. Noen etiketter vil også vise prosenten av hver av de viktigste bestanddeler.

Identifiser ingredienser knyttet til usunn og ubalansert kosthold. Sukker, for eksempel, kommer i mange former. Maissirup, fruktose, dekstrose og glukose er meget raffinert sukker som ikke gir en kontinuerlig energikilde og antennes av en massiv insulinrespons. Spise mat som inneholder store andeler av disse ingrediensene kan føre til vektøkning, varierende energinivå og andre helseproblemer.

•  Unngå søtstoffer. Aspartam, sakkarin, sukralose og phenylalkalin er alle typer søtningsmidler, en kunstig alternativ til sukker. Disse inneholder null kalorier, men har blitt funnet å skape skadelige giftstoffer i kroppen og plassere stress på leveren. En nylig studie antyder aspartam, i særdeleshet, er antatt å ha kreftfremkallende egenskaper, i henhold til Natural News.

Unngå transfett når det er mulig. Disse vil som oftest vist på ingredienser som "hydrogenert vegetabilsk olje" eller "delvis hydrogenert vegetabilsk olje." Storbritannias National Health Service (NHS) sier at dietter rike på transfett er knyttet til høyt kolesterol, fertilitetsproblemer og hjertesykdommer.

unngå raffinerte karbohydrater, som oftest i form av hvetemel, anriket mel, bleket mel og hvetemel. Raffinerte karbohydrater heve blodsukkernivået og triglyseridnivåer i blodet (fettstoffer) og kan øke risikoen for hjertesykdom. I stedet velger matvarer med hele hvete eller hele korn.

Bruk de aktuelle referanser dersom du er usikker på hva en bestemt ingrediens er.
Ernæring Data tilbyr en detaljert liste over matvarer og ingredienser. Dens ernæringsmessige søkefunksjonen vil hjelpe deg å vite hva du spiser, pluss gi retningslinjer for de helsemessige fordelene av hver mat. Se Resources.

Hvorfor Har Alkohol skade leveren?

Hvorfor Har Alkohol skade leveren?


Leveren er det største organet i kroppen. Det er plassert i sentrum av magen og har ca 13% av kroppens blodtilførsel. Alt blodet forlater magesekken og tarmene passerer gjennom leveren. Leveren hjelpemidler i fordøyelsen av maten, opptak av næringsstoffer og fjerning av giftige stoffer fra kroppen. Når blodet forlater magen og tarmene, går den til leveren for behandling. Mens blodet er behandlet, blir næringsstoffene brutt ned til brukbare skjemaer som skal distribueres i hele kroppen av blodet. Leveren lagrer også sukker i sin reneste form, glukose, som blir brukt av legemet for energi. Giftige stoffer utskilles i gallen eller blod, overføres til tarmene, og støtes ut fra kroppen i form av feces.

Alkohol er en av de giftige stoffer filtrert av leveren. Leveren deler den opp i en form som kan elimineres ved legemet. Overdrevent alkoholinntak fører til leveren for å bli fettstoffer og blokkerer levering av oksygen anriket blod til leveren. Når det er for mye alkohol for leveren til prosessen, oppstår en kjemisk ubalanse. Balansen kan gjenopprettes når drikke stopper. Vanligvis leveren er i stand til å reparere seg selv når mildt eller delvis skadet.

Overdreven drikking er drikking som skjer daglig i løpet av flere år. Selv om mengden og typen av drikkevare variere, er det anslått at 5 til 6 alkoholholdige drikker per dag er overdreven. Også, jo lenger denne frekvensen av drikking varer, jo mer sannsynlig er det at en sykdom i leveren vil medføre. Alvorlighetsgraden av sykdommen er også påvirket av hvor mange år det skjedd regelmessig. Det er anslått at vesentlig skade oppstår etter fem år eller mer av slike drikker.

En alvorlig tilstand blant stordrikkere er alkoholisk hepatitt. Alkoholisk hepatitt er betennelse i leveren som kan eller ikke kan være reversibel og kan være dødelig. I tillegg til abdominal smerte, tap av appetitt, kvalme, feber og gulsott er til stede.

En mer alvorlig sykdom som alkoholikere er i faresonen for er alkoholisk levercirrhose. Denne tilstanden oppstår når leveren vev erstatter arrvev. Selv om symptomer som ligner alkoholisk hepatitt, alkoholisk hepatitt motsetning, er skade på leveren forårsaket av alkoholisk cirrhose permanent. Siden leveren er involvert i en rekke kroppsfunksjoner, kan kroppen ikke overleve uten en.

Market Day Næringsinnhold

Market Day Næringsinnhold


Market Day er en pengeinnsamling tjenesten tilgjengelig for skoler og andre organisasjoner. Foreldre ved skolen og medlemmer av organisasjonene blir tilbudt en katalog av matvarer å velge mellom. En del av kostnaden av elementene er gitt til organisasjonen. Maten leveres deretter til organisasjonen og distribueres til kjøperne.

ChicNSteakes

ChicNSteakes er beinfri, skinn kyllingbryst som er formet som biffer. Market Day selger disse i pakker på 12 fire-unse stykker. En servering størrelse er ett stykke. Hver ChicNSteake er 110 kalorier, 10 av dem er fett kalorier. Hver del inneholder 1 gram fett, 55 mg kolesterol, 350 mg natrium og 23 gram protein. Hver kyllingbryst inneholder rib kjøtt med 15 prosent av vekten blir en løsning av vann, salt og natriumfosfater for bevaring.

Skinke, eggehvite, Cheese engelsk Muffin

En populær frokost sandwich tilgjengelig gjennom Market Day er skinke, eggehvite og ost engelsk muffin. Hver pakke inneholder seks av smørbrød. Ett smørbrød inneholder 210 kalorier, 45 av disse er fett kalorier. Fem gram fett er funnet i disse smørbrød. Tre gram av disse er mettet fett. Hver har sandwich-15 mg kolesterol, 810 mg natrium, 28 mg karbohydrater, 1 gram fiber, 1 gram sukker og 12 gram protein. De engelske muffins inneholder beriket hvitt mel.

Steakhouse løkringer

De steakhouse løkringer kommer i en to kilos sekk med en servering størrelse på fire løkringer. Hver porsjon inneholder 230 kalorier, hvorav 120 er fett kalorier. En servering av løkringer inneholder 14 gram fett, 2,5 gram mettet fett, 340 mg natrium, 24 gram karbohydrater, 1 gram sukker, 3 gram sukker og 3 gram protein. Belegget på løkringer inneholder anriket mel. Matlaging løkringer i en frityrkoker med fett øker fettinnhold og kalorier av løkringer.

Tuscan Chicken Flatbread

Market Day tilbyr forbrukere toskanske kylling flatbrød, som ligner på en pizza. Den består av en tynn cracker skorpe og er dekket med pesto, spinat, tomat og mozarella ost. En servering er en tredjedel av pizza og inneholder 310 kalorier, 130 fra fett. Hver porsjon inneholder 15 gram fett, 5 gram mettet fett, 25 mg kolesterol, 560 mg natrium, 32 gram karbohydrater, 1 gram fiber, 2 gram sukker og 14 gram protein. Hel hvete er unenriched mel som brukes for skorpe.

Ost Lasagne Rollups

De ost lasagne samleoppdateringer fra markedsdagen kommer i en pakke med 12 ruller. Rullene har ricotta, mozarella og Romano oster rullet i en lasagna noodle. En rull inneholder 140 kalorier, 45 av disse er fett kalorier. Hver rull har 2,5 gram fett, 1,5 g mettet fett, 10 mg kolesterol, 110 mg natrium, 22 g karbohydrater, 1 gram fiber, 1 gram sukker og 7 gram protein. Legge din egen saus vil øke disse tallene. Pastaen inneholder beriket mel.

Panert fisk Nuggets

En pose med panerte fiske nuggets fra Market Day inneholder 12 gram av fiske nuggets. Kjøpere motta to poser på en gang. En servering størrelse av fiske nuggets er omtrent tre gram og inneholder 190 kalorier og 80 fett kalorier. Hver porsjon har 9 gram fett, 1,5 gram mettet fett, 30 mg kolesterol, 380 mg natrium, 19 gram karbohydrater, 1 gram fiber, 1 gram sukker og 9 gram protein. Nuggets er laget av Alaska pollock.

Plante-baserte matvarer vs Animal-baserte matvarer

Plante-baserte matvarer vs Animal-baserte matvarer


Animal-baserte matvarer versus plante-baserte matvarer er et tema mange mennesker debatt. Dyre-baserte matvarer er avledet utelukkende fra animalske kilder som kjøtt og fjærfe. Plante-baserte matvarer er avledet utelukkende fra hel, naturlig mat som grønnsaker og korn. For å finne ut hvilken er sunnere angående protein, næringsstoffer, og generell helse kan avhenge av den enkeltes behov.

Protein

Dyre-baserte matvarer kan være bedre enn plante-baserte matvarer når det gjelder protein. Imidlertid kan protein kommer fra enten dyre- eller plante-baserte matvarer. Komplette proteiner inneholder ni essensielle aminosyrer og finnes i alle animalske-baserte matvarer som kjøtt, fisk, fjærkre, egg, melk og melkeprodukter.

Soyabønner er de eneste plantebaserte matvarer for å inneholde et komplett protein. Plante-baserte matvarer slik som bønner, erter, nøtter, frø og korn inneholder en ufullstendig protein og må kombineres med karbohydrater slik som ris eller hvete for å danne en komplett protein.

Alle celler i kroppen inneholder og krever protein for vekst og reparasjon. Protein er også viktig for en sunn utvikling i svangerskap, barn og ungdom. Voksne trenger 10 til 35 prosent av sitt kaloriinntak for å være proteinbasert, og ifølge Mayo Clinic, de fleste amerikanere få nok protein i sitt daglige kosthold.

Næringsstoffer

De beste kildene til jern finnes i animalske-baserte matvarer som rødt kjøtt, lever og egg. Men noen plante-baserte matvarer som tørkede bønner og spinat inneholder gode kilder til jern i tillegg. Vitamin B12 finnes naturlig i animalske-baserte matvarer og gir en god kilde for daglig ernæring. Dyre-baserte matvarer som melk, ost og melkeprodukter gir en god kilde til kalsium.

Plante-baserte matvarer, på den annen side ikke gir en naturlig kilde til B12, men det kan bli funnet i befestet eller anriket i produkter som soyadrikkevarer og korn. Plantebaserte matvarer kan også gi en god kilde til kalsium i vegetabilske greener som spinat, grønnkål og brokkoli.

Helse

Når det kommer til god helse, foreslår Mayo Clinic at plante-baserte matvarer er et sunnere alternativ til dyre-baserte matvarer. Plante-baserte matvarer som frukt, grønnsaker, korn, bønner, belgfrukter og nøtter er rike på fiber og inneholder færre kalorier enn dyre-baserte matvarer. Derfor, de som spiser plantebasert mat i motsetning til de som forbruker dyre-baserte matvarer har en tendens til å veie mindre og har lavere kolesterolnivå.

Environmental Impact

Dyre-baserte matvarer påvirker miljøet tyngre enn plantebaserte matvarer. Ifølge FNs Food and Agricultural Organization 2006 rapporten "Livestock Long Shadow" av Robert Goodland og Jeff Anhang, ale opp dyr for konsum kan føre til høyere grad av global oppvarming på grunn av den ødeleggende virkningen av klimagassutslippene.

Teknikker i berikende Rice

Teknikker i berikende Rice


Berikende ris er en fremgangsmåte for å erstatte den næringsverdi som er fjernet ved behandlingen. Det som gjenstår er en stivelse. Rice i sin høstet form er ikke spiselig og krever behandling for konsum. Næringsstoffer fjernet erstattes ved å blande den behandlede ris med vitaminer og mineraler. I noen kulturer er ris en viktig del av det daglige kosthold og ernæring er et viktig aspekt for matforsyningen.

Teknikker for berikende Rice

Hvit ris er belagt med et pulver eller sprøytes direkte med vitaminer og mineraler erstatte fjernet næringsstoffer uten å endre utseende eller karakteristisk for kornet ris. Noen av disse næringsstoffer, inkluderer jern, niacin, tiamin, folinsyre og som er tapt under prosesstrinn. En av de ufullkommenheter i belegget teknikken er at beleggene kan vaskes bort, enten å redusere eller eliminere disse næringsstoffer for andre gang.

Konvertering Grain Rice inn Pellet

Rice pellets har gått gjennom eksperimentering som endrer utseende og form, slik at mikronæringsstoffer vitamin A og B og mineraler kan legges. Denne prosessen omfatter å legge proteiner, essensielle aminosyrer, fettsyrer, og antioksidanter med pro-biotiske og pre-biotiske ingredienser. Resultatene gjør produsere en mer ernærings ris og den re-hydra med vann gjenoppretter den ris som tekstur og utseende.

Gramineae

Vegetabilske bakterier, og ris bakterier slik som hvete og korn er brukt til å erstatte de næringsstoffene utarmet gjennom behandling. Den berikelse av teknikken ved å bruke ved å produsere av bakterie for å erstatte den ernæringsmessige verdien endrer fargen av risen til en gylden fargetone. Spiren prosessen øker steketiden, men beholder de ekstra næringsstoffer. Kulinariske retter finne denne prosessen minst gunstige, fordi risen ikke absorberer krydder.

Tilberedningsmetoder

Reduksjon av vann i alle ris preparatet er tilsynelatende nøkkelen til koking ernæringsmessig anriket ris. Skylle risen kan fjerne stivelse det også fjerner de ekstra belegg. Dampkoking ris involverer fordampning og næringsstoffer kan bli oppløst. Prøv å bruke en minimal mengde av vann for å koke risen, vil det bidra til å bevare anrikning.

Ingrediensene i McDonalds mat

Ingrediensene i McDonalds mat


McDonalds, og mange andre fast food-kjeder, har tatt kritikk for høy-fett matvarer med dårlig næringsverdi. Restauranten sier det har tatt skritt for å motvirke denne påstanden ved å tilby sunnere menyelementer, som for eksempel salater. McDonalds lister også ingrediensene i alle sine menyelementer på nettet.

French Fries

McDonalds pommes frites er det mest populære produktet de selger. Opprinnelig McDonalds kutte ferske poteter hver morgen, men som kjeden vokste de gjorde bryteren til frosne frites for konsistens og kostnadseffektivitet. Endringer har også blitt gjort i deres matolje gjennom årene. Frites er laget av poteter, vegetabilsk olje, rapsolje, hydrogenert soyaolje, naturlig biff smak, hvete og lecthin derivater, sitronsyre, druesukker, natrium syre pyrofosfat for å opprettholde fargen og salt.

Big Mac

Big Mac er McDonald mest populære sandwich. Big Mac ble opprettet av en franchisetaker, ikke en utvikling lab, for å konkurrere med en sandwich laget av en av sine konkurrenter. Ingrediensene i Big Mac er 100 prosent oksekjøtt patty, bun, pasteurisert behandlet amerikansk ost, Big Mac saus, salat, syltet skiver og løk. Det er to biff karbonader og tre lag med boller på Big Mac. Ingrediensene i boller er beriket mel (bleket hvetemel, maltet byggmel, niacin, redusert jern, tiamin mononitrat, riboflavin, folsyre og enzymer), vann, høy fruktose mais sirup, sukker, soyaolje og delvis hydrogenert soyaolje. Måltidet inneholder to prosent eller mindre av de følgende: salt, kalsiumsulfat, kalsiumkarbonat, hvetegluten, ammoniumsulfat, ammoniumklorid, deigkondisjoneringsanlegg (natrium stearoyl lactylate, DATEM, askorbinsyre, azodikarbonamid, mono-og diglyserider, etoksylerte monoglycerider, monokalsiumfosfat, enzymer, guargummi, kalsium-oksyd, soyamel), kalsium-propionat, og natrium-propionat (konserveringsmiddel), soya-lecitin og sesamfrø. Ingrediensene i Special Sauce er soyaolje, pickle relish (terninger pickles, høy fruktose mais sirup, sukker, eddik, sirup, salt, kalsiumklorid, xantangummi, kaliumsorbat (konserveringsmiddel), krydder ekstraktivstoffer, polysorbat 80], destillert eddik, vann, eggeplommer, høy fruktose mais sirup, løkpulver, sennepsfrø, salt, krydder, propylenglykolalginat, natriumbenzoat (konserveringsmiddel), sennep kli, sukker, hvitløk pulver, vegetabilsk protein hydrolysert mais, soya og hvete), karamell farge, ekstrakt av paprika, soya lecithin, gurkemeie (farge) og kalsium dinatrium EDTA (beskytt smaken).

Snack Wrap

The Snack Wrap er McDonalds tredje mest populære menyelement. Det er flere brytes tilgjengelig. Blomsten tortillas som brukes til de brytes er laget av anriket mel, vann, vegetabilsk fett (som kan inneholde ett eller flere av de følgende: hydrogenert soyabønneolje, soyabønneolje, delvis hydrogenert soyabønneolje, hydrogenert bommulsfrøolje med mono-og diglyserider tilsatt) . Den inneholder to prosent eller mindre av de følgende: sukker, hevningssyre (natriumaluminiumsulfat, kalsiumsulfat, natriumfosfat, natron, maisstivelse, monokalsiumfosfat), salt, hvetegluten og deigkondisjoneringsanlegg (natrium-metabisulfitt, destillerte monoglyserider). Hver wrap har et annet sett av ingredienser. Noen er grillet, noe som er sunnere, og noen er battered og stekt.

Happy Meal

Happy Meals vanligvis kommer med en hamburger, cheeseburger eller fire Chicken McNuggets. Hamburgeren har 100 prosent oksekjøtt patty, bun, ketchup, sennep, pickle stykker og løk. Cheeseburger legger pasteurisert behandlet amerikansk ost.

Chicken McNuggets

Kylling mcnuggets er laget av hvit benfri kylling, vann, stivelse, salt, krydder (gjærekstrakt, salt, hvetestivelse, naturlige smakstilsetning), natriumfosfat og naturlig smak. Kjøttet blir medtatt og panerte med vann, anriket mel, gult maismel, bleket mel, stivelse, salt, hevningssyre (natron, natriumsyrepyrofosfat, natriumaluminiumfosfat, monokalsiumfosfat, kalsium-laktat), krydder, hvetestivelse, dekstrose, mais-stivelse. Den er fremstilt i vegetabilsk olje (rapsolje, maisolje, soyabønneolje, hydrogenert soyabønneolje med TBHQ og sitronsyre tilsatt for å bevare friskheten). Dimethylpolysiloxane legges til som et skumdempende middel. Sauser for kylling McNuggets inkluderer: grill, honning, honning sennep, varm sennepsaus og søt og sur saus.

McMuffins

En McMuffin ingredienser er en engelsk muffin, egg, pasteurisert behandlet amerikansk ost, kanadiske stil bacon og flytende margarin. Den engelske muffins er laget av anriket mel, vann, gjær, maissirup med høyt fruktoseinnhold, sukker, hvetegluten, soyaolje eller rapsolje, og inneholder to prosent eller mindre av de følgende: salt, kalsiumsulfat, kalsiumkarbonat, sitronsyre, kalsium citrate, gul mais mel, korn måltid, ris mel, byggmalt, kunstige smaker, naturlige smaker, deig balsam (askorbinsyre, azodikarbonamid, DATEM, trikalsiumfosfat, monokalsiumfosfat, enzymer, kalsium peroxide), kalsium propionate og kaliumsorbat, og soya lecithin.

Forskjellen mellom hvete Pasta & Regular

Forskjellen mellom hvete Pasta & Regular


Hele korn revolusjonen har tatt over matbutikk hyller og shopping for pasta akkurat mye mer komplisert. Der når du hadde det enkle valg mellom spaghetti eller penne, nå finnes det alternativer som hvit, fullkorn, glutenfri eller hel hvete. Alternativene kan være overveldende, spesielt uten noen kunnskap om forskjellen mellom hel hvete og vanlig pasta.

Pasta Basics

Pasta er laget av korn mel blandet med vann, og de fleste pasta er laget av hvete. Noen ganger andre korn blir brukt. For eksempel kan ris eller mais benyttes til å lage glutenfri pasta.

Mens de fleste pasta er laget med hvete, ikke alle pasta er like. Hver type av hvete har en annen smak, tekstur og ernæringsmessig kvalitet. Typen av hvete som brukes bestemmer næringsverdi, og hvor pastaen er merket og solgt.

"Regular" Pasta

"Regular" eller raffinert pasta er laget med beriket eller hvitt mel som er tørket, eske og selges i dagligvarebutikker.

Mest vanlig eske pasta er laget med semulegryn, Farina eller begge deler. Disse er anriket mel som er kvitt spire og kli under behandlingen. Regelmessige pasta har fått et dårlig rykte i det siste tiåret på grunn av sin høye karbohydrater teller, mangel på hele korn og begrenset næringsverdi.

Fullkornspasta

Hele hvete pasta er laget med hele korn mel. Hele korn mel levere tørre pasta med mer ernæringsmessig verdi enn beriket pasta fordi kli, kim og stivelse, eller indre meste av kjernen, er intakt.

Hel hvete og fullkorn pasta har vært i høy etterspørsel ettersom studier har knyttet fullkorn dietter med vekttap og redusert risiko for sykdommer. Ifølge Penn State forskere ved University Park og College of Medicine, dietter høy i hele korn førte til en redusert risiko for kroniske sykdommer.

Hvete vs Regular

Pastaen du velger kommer ned til personlige preferanser, men fullkornspasta er smartere valg.

Den amerikanske regjeringen anbefaler tre one-unse porsjoner fullkorn per dag. Ifølge en studie publisert i Journal of Nutrition, September 2010, forskere ved National Institutes of Health, Louisiana State og SUNY Buffalo fant at hele hvete alternativer bidra til å bekjempe magefett og produsere lavere nivåer av C-reaktivt protein som hjelpemiddel i utvikling av hjertesykdom, slag og diabetes.

Mens teksturen av fullkornspasta ikke kan etterligne den glatte, øm tekstur beriket pasta, er det fordelaktig å legge til din diett.

Sunn mat Alternatives

Når på matbutikken, er kundene møtt med hundrevis av mat valg og vite hvilke matvarer er den sunneste kan være utfordrende. Ved å holde et par ting i tankene, kan din neste tur til dagligvarebutikk ende med en cartful av sunn, næringsrik mat.

Frukt og grønnsaker

Et sunt kosthold bør inneholde flere porsjoner med frukt og grønnsaker daglig. De fleste friske frukter og grønnsaker er de som inneholder den mest farge. For eksempel, oransje mango, cantaloupes, squash og gulrøtter er mer næringsrik enn selleri, isbergsalat eller agurk. Så fargerike frukter og grønnsaker er det beste alternativet.

Korn

De beste korn spise er de som er blitt endret så lite som mulig. Korn som er intakte (dvs. hele korn) har fortsatt den ytre delen av kornet, som inneholder en rekke næringsstoffer og fiber. Den ytre del av kornet også bremser ned fordøyelse av kornet, så sukker inne frigjøres langsommere, noe som er viktig ved regulering av blodsukkeret. Unngå å kjøpe brød som har ordet "anriket" på etiketten, fordi dette indikerer at de er sterkt bearbeidet. I stedet finne brød som har hel hvete (enda bedre, se etter ordene "stein bakken"). Det samme gjelder for ris (velg brun fremfor hvitt).

Protein

Kjøtt er en god kilde til protein, men noen kjøtt er bedre enn andre fordi de fleste inneholder mettet fett, noe som kan øke kolesterolet og føre til dårlig hjertehelse. Rødt kjøtt som biff og svinekjøtt bør spises i moderate mengder, mens fjærfe er bedre for deg og kan spises oftere (bare sørg for å fjerne fett huden først). Fisk er den beste proteinkilde, fordi det er lite mettet fett og inneholder sunn fett i stedet. Ikke-kjøtt kilder til protein som belgfrukter og bønner er høy i fiber og vitaminer og lite fett og er en viktig kilde til protein for vegetarianere. Meieriprodukter er også en god kilde til protein, men sørg for å velge lav-fett melk, ost og yoghurt for å redusere inntaket av mettet fett.

Fett

Fett inneholder mer kalorier per gram enn gjør proteiner og karbohydrater, så et kosthold som inneholder mye fett har potensial til å få deg til å få vekt. Imidlertid, kan fett bli fordelaktig. Hvilke typer fett som er minst sunt er mettet fett og trans-fett. Mettet fett er vanligvis fast ved romtemperatur og kommer fra dyr (f.eks, oksekjøtt, svinekjøtt, melk). Trans-fett er menneskeskapte fett og er lagt til bearbeidet mat, og er oppført som delvis hydrogenert oljer på mat etiketter. Både mettet og trans-fett fører til høyt kolesterol og bør enten unngås eller spises i moderate mengder. Bedre alternativer for fett er umettet og enumettet fett. Spise små mengder av disse typer fett kan øke gode kolesterolet, at du føler deg mett lenger (slik at du ikke spiser så mye eller så ofte), og hjelpe deg å behandle fettløselige vitaminer. Matvarer som fisk, avokado, nøtter og linfrø inneholder disse typer fett og bør være en del av et komplett kosthold.

Ernærings Meal Planner

En sunn ernæringsmessig måltidsplanlegger må understreke næringsrik mat med høyt fiber og antioksidanter. Din måltidsplanlegger trenger også å bli de-understreke høy-fett, høyt natrium og høyt sukker matvarer. Ved hjelp av en ernæringsmessig måltidsplanlegger vil hjelpe deg å leve et sunnere, mer oppfylle liv mens kontrollere din helse.

Korn

Begynne å spise hele korn. USDA anbefaler å spise tre gram av korn daglig, hvorav halvparten bør være næringsrikt fullkorn. Hele korn er fiber rik og fungere som naturlig appetittdempende midler, som kan hjelpe til med vekttap. De hjelpe fordøyelsen og er også kjent å fjerne kolesterol fra arterieveggene, i henhold til American Heart Association. Eksempler på hele korn inkludere havre, bygg, hirse, quinoa, brun ris, hel hvete og müsli. Liker å spise grove kornprodukter som brød, frokostblandinger, popcorn, tortillas, kjeks og pasta.

De fleste raffinerte korn er anriket, dvs. at næringsstoffene blir lagt tilbake igjen. Fiber har imidlertid blitt fjernet permanent under behandlingen. Raffinert korn er: hvitt mel, couscous, mais tortillas, cornbread, mel tortillas og havregrøt.

Proteinkilder

USDA My Pyramid program sier at fisk, fjærfe, kjøtt, egg, nøtter, frø og belgfrukter faller i denne kategorien. Velg lav-fett eller magert varianter av kjøtt og fjærfe. Fisk pluss frø og nøtter er anbefalt over kjøtt og / eller fjørfe. Fjern fjærfe huden før spising eller matlaging. En servering størrelse er enten ½ kopp eller kort-dekk størrelse (3 gram).

Velg fisk rik på omega-3 fettsyrer, som laks, ørret og sild. Spis høy-protein eggehviter og kast eggeplommene.

Velg mandler, hasselnøtter og / eller solsikkefrø, som er de rikeste kildene til vitamin E i denne matvaregruppe, sier American Heart Association og USDA.

Grønnsaker og frukt

Spis et utvalg av grønnsaker og frukt. Disse matvarer er lav i kalorier og høy i antioksidanter og fiber, i henhold til både American Heart Association og American Dietetics Association. Kalori telling er ikke nødvendig med denne mat gruppe, i henhold til USDA.

Ifølge USDA My Pyramid, noe ½ kopp servering av frukt eller juice teller som en del av frukten gruppen. Frukt kan være frisk, hermetisert, frossen eller tørket, og kan være hele, kuttet opp eller most. De fleste næringsstoffene finnes i frisk vine-råtne produsere og / eller frosne råvarer. Mengden av frukt du trenger å spise avhenger av din alder og ernæringsmessige behov.

Annet

Konsumere bare med lav eller ingen fete meieriprodukter. Bruk sunne oljer som monosaturated og / eller flerumettet. Unngå, eller strengt begrense, mat som inneholder mettet og / eller transfett. Spis sunn snacks som ferske grønnsaker og frukt i stedet for prepackaged, høy-kalori og fettrike matvarer.

USDA tilbyr deg en sjanse til å utvikle din egen ernæringsmessige måltidsplanlegger på MyPyramid.gov.

Forsiktig

Hvis du har en medisinsk tilstand som krever behandling, bør du kontakte leverandøren. For eksempel, selv om en fiber-rik, høy antioksidant måltid plan kan hjelpe mange, kan det føre til at du problemer. En profesjonell ernæringsfysiolog eller annet helsepersonell kan arbeide med å utvikle en ernæringsmessig måltidsplanlegger som er spesifikke for deg og dine behov.

Matvarer for å bidra til å bygge Iron

Jern blir absorbert gjennom kroppen fra heme og ikke-hemejernkilder. Heme kilder til jern inkluderer vanligvis biff og denne jerninnhold er den enkleste for kroppen å absorbere. Non-heme kilder til jern krever mer innsats på den delen av kroppen din til å absorbere jern innhold. Uansett, øke det samlede jerninnhold forhindrer mot anemi og gjør deg til en bedre kandidat til å være blodgiver.

Red Meat

All rødt kjøtt er høy i jern. Leveren er den beste kilden med mer enn 8 mg av heme jern i en 3 oz servering.

Forsterkede frokostblandinger

Mange korn har blitt "anriket" slik at de har høyere konsentrasjoner av grunnleggende vitaminer og mineraler. I en kopp kokt Cream of Wheat frokostblanding er det 15 mg av ikke-heme jern.

Vitamin C

Matvarer som inneholder vitamin C er kjent som jern enhancers fordi de hjelper kroppen lettere absorberer jerninnholdet av ikke-hemejernkilder. Noen Vitamin C rik mat er appelsiner, jordbær, rød paprika og brokkoli.

Noen Skalldyr

Bløtdyr har en betydelig mengde jern per porsjon. Kokt blåskjell og stillehavsøsters har 7 mg og harde skall muslinger har 7,5 mg av heme jern.

Solsikkefrø Kjerner

Gumlet på solsikkefrø er en fin måte å øke jern absorpsjon. En 4 oz servering inneholder en heidundrende 8 mg jern.

Biliær kolikk Sykdom & Diet

Biliær kolikk, mer vanlig referert til som galleblæresykdom, er karakterisert ved smerte i den øvre høyre del av magen som vanligvis er assosiert med tilstedeværelse av gallestein eller galleblærebetennelse. Selv om beskrevet som en type av kolikk, begynner denne type jevn smerte typisk plutselig, noe som varer fra 30 minutter opp til flere timer. De fleste pasienter klager over smerter i øvre høyre del av magen. Med noen pasienter, stråler smertene til baksiden og høyre skulder. Andre symptomer er kvalme, oppkast, diaré og feber. Mat med høyt fett og kolesterol innhold er kjent for å utløse biliær kolikk episoder.

Følg en lav-fett, lav-kolesterol diett

Biliær kolikk skyldes enten gallestein eller galleblæren betennelse blokkerer galle - væske som produseres av leveren for å hjelpe kroppen fordøye fett - fra å reise fra sin lagringsplass i galleblæren til tynntarmen. Benyttes til å fordøye mat som inneholder mye fett og kolesterol innhold, er galle en nødvendig del av fordøyelsesprosessen. Reduser fettinntaket til ikke mer enn 30 g per dag for å minske produksjonen av gallestein og minimere galleblærebetennelse, slik at næringsstoffer fra maten er riktig absorbert.

Konsumere fiberrik mat

En diett rik på komplekse karbohydrater hjelper fordøyelsessystemet til å fungere skikkelig, og er gunstig både for å forebygge galleblæren betennelse og utvikling av gallestein. Spise en diett høy i uløselig fiber som finnes i hele korn brød, frokostblandinger og pasta og brun ris for å holde fordøyelsessystemet på sitt mest effektive. Vannløselige fibre som finnes i frukter og grønnsaker er også gunstig for å hindre og oppløsning av gallesten som utløser gallekolikk smerte.

Unngå enkle sukker og raffinerte karbohydrater

Forbruker for mange enkle sukker og raffinerte karbohydrater som vanligvis finnes i bearbeidet mat, kan bakevarer og desserter ofte utløse en biliær kolikk angrep. Bytt høy-fett og sukker kaker og iskrem med sunnere godbiter som sorbet, fettfri yoghurt og angel food cake. Unngå matvarer med ordet "anriket" er oppført som en del av ingrediensene.

Spis magre proteiner

Proteiner er en viktig del av enhver diett. Men de lider av en tendens til å oppleve gallekolikk angrep nødvendig å redusere mengden av fett fra proteinkilder. Fisk, fjærfe, magert porks og rødt kjøtt, og 95 prosent fett gratis lunsj kjøtt er bedre valg enn fettrike, saltede produkter som salami, skinke og bacon. Forbered matvarer ved grilling eller baking i stedet for steking.

Drikk rikelig med væske

Vann er den beste måten å skylle systemet slik at kroppens eliminering prosesser fungere skikkelig. Kroppen din trenger minst 6 til 8 glass vann hver dag for å skylle overflødig kolesterol fra kroppen og produsere nok galle for riktig ernæring absorpsjon.

Sunn Krakk Color

Tradisjonelt er avføring antatt å være brun. Imidlertid kan avføring fargene varierer. Noen avføring farger er sunt, mens andre ikke er det.

Variabler av Color

Diet, nivåer av galle (et enzym som fordøyer fett og slår avføring brun) og tid i mage-tarmkanalen er alle faktorer som påvirker avføring farger. For eksempel er en diett sterkt anriket med grønne grønnsaker mer sannsynlig forårsake grønne avføring.

Sunn Krakk Color

Brune og grønne avføring er sunne avføring farger. Grønn avføring kan resultere fra å spise grønn mat eller mat med grønn konditorfarge. Grønn avføring er også mer sannsynlig når avføringen beveger seg raskt gjennom fordøyelseskanalen.

Usunn Krakk Color

Gul, hvitaktig / leire farge, lys rød og svart avføring er indikatorer på helseproblemer. Lyse rødt og svart avføring tyder blod i avføringen.

Bloody Krakk

Blodig avføring kan tyde på flere forhold; noen alvorlige som kreft og blødende magesår og noen ikke så alvorlig som hemoroider (oppstår når anal blodårene utvider seg). Jo mørkere avføring jo mer alvorlig problemet er sannsynlig å være.

Betraktninger

Hvis du opplever usunn avføring farger, ta kontakt med legen din så snart som mulig. Legen din bør være i stand til å diagnostisere årsaken til usunn krakk farge.

Ti ting du bør fjerne fra kostholdet ditt

Ti ting du bør fjerne fra kostholdet ditt


Alles kropp fungerer annerledes. Noen mennesker kan slite med vektøkning, mens andre er gluten-intolerant. Hvis du ønsker å spise sunnere, eliminere bearbeidet mat og legge til mer fersk mat til ditt daglige kosthold.

Det er 10 matvarer og drikkevarer bør du fjerne fra din diett for den sunneste å spise. Hvis du har en vanskelig tid å eliminere alt på en gang, utføres på ett element om gangen for å redusere inntaket gradvis. Hvis du erstatte disse matvarer med næringsrik, fersk mat, kan du redusere risikoen for visse sykdommer og andre helsemessige forhold.

Brus

Brus kan være kaldt, forfriskende, sukkerholdige og vanedannende. Mange brus inneholder betydelige mengder koffein. Soda drinkers kan ubevisst utvikle en avhengighet eller avhengighet til koffeinholdige, kullsyreholdige drikker.

Det er liten eller ingen næringsverdi i brus, så de bør fjernes fra kostholdet ditt først. Øk inntaket av vann og te, og drikker alle naturlige fruktjuicer når du craving litt sukker.

Diet soda er ikke en akseptabel erstatning. Selv ernæringseksperter og leger fortsatt debatt mulige effekter av aspartam og andre sukker erstatter, noen studier viser at å bytte til diett brus ikke nødvendigvis føre til vekttap.

Coffee Shop Drikke

Som brus drinkers, kan noen koffein narkomane mette sine cravings med modifiserte "kaffe" drinker. Selv om svart kaffe eller kaffe med en liten skvett melk er lav-kalori alternativer, dagens kaffebarer tilbyr mange drikker som inneholder fløte, sukker og andre tilsetningsstoffer.

Hvis du trenger litt koffein, bestille en enkel kopp kaffe og legge små mengder av melk, fløte eller sukker selv.

Beriket mel produkter

Du bør unngå mest kommersielle hvitt brød og andre bakeprodukter som inneholder beriket mel. "Anriket mel" angir at melet er blitt bleket og strippet for verdifulle næringsstoffer. Kjøpe hele korn brød og pasta i stedet.

Bakevarer

Stor ost wienerbrød og muffins på størrelse med knyttneven din er ikke et godt alternativ for ditt daglige kosthold. Porsjonene av bakevarer er ute av kontroll. Disse bakervarer inneholder vanligvis anriket mel, en stor mengde sukker og transfettsyrer.

Hvis du har tilgang til en etikett, sjekk for å sikre at maten ikke inneholder noen "delvis hydrogenert" oljer fra hard-stick margarin. Selv om du ser "NO TRANS FAT" på boksen, sjekk den ernæringsmessige fakta uansett. Noen selskaper kan slippe unna med denne etiketten ved bevisst å basere sine påstander på en svært liten del størrelsen. Hvis du er i tvil, sjekk ingrediensene.

Pre-pakket "Instant" Rice

Hvis du ønsker å koke ris, kjøpe poser med hvit eller brun ris. Unngå eske risretter som inkluderer krydder pakker. Selv om resultatene kan være deilig, smaks pakker inneholder store mengder salt og andre konserveringsmidler. Les ernæringsmessige fakta på sidepanelet; de fleste av disse ris produkter er meget høy i kalorier.

Cook hvit og brun ris på komfyren eller i en riskoker. Hvis du vil at ris til å ha mer smak, tilsett litt urter, krydder og salt-free krydder etter at du koke ris.

Hermetisk kjøtt

Hermetisk kjøtt, for eksempel hermetisert kylling og Spam, er fulle av konserveringsmidler. Selv hermetisk kjøtt kan være nyttig i en nødsituasjon, ikke inkludere dem som en fast del av kostholdet ditt.

Hermetisert suppe

De fleste hermetisert supper er svært høy i natrium. Hvis du ikke har tid til å lage din egen suppe eller lager, se etter lav-natrium alternativer til din lokale matbutikk.

Stekt mat

Noe stekt kan inneholde noen "skjulte" kalorier. Noen restauranter kan bruke oljer med transfett eller stekt mat kan være belagt med et liberalt mengde kjernemelk eller egg. Stick med grillet eller bakt kjøtt og grønnsaker.

Hvis du ønsker å hengi seg til stekt mat en gang i blant, steke maten selv slik at du kan velge den oljen og tilpasse oppskriften.

Fast Food

En stor porsjon pommes frites kan være en godbit en gang i blant, men du bør fjerne fast food fra ditt daglige kosthold. De fleste av maten er stekt i olje og sjelden inneholder en betydelig mengde av sunne vitaminer og mineraler. Begrens fast food inntaket til et par ganger i måneden.

Frukt Snacks

Hvorfor spise frukt snacks når du faktisk kan spise frukt? Selv om noen merker kan legge viktige vitaminer og mineraler til frukt snack, gummies, frukt rundstykker og andre bearbeidede frukt snacks kan inneholde mye sukker og andre tilsetningsstoffer. Sats på en naturlig tilnærming og velge frisk frukt i stedet.